Mina nyårstips

PhotobucketEtt stativ till kameran:
Hur kul är det att du var den enda på tjejmiddagen som hade med dig din kamera? Slash alla tyckte att du skulle ta kort, och du kom inte med på något kort alls. Inte roligt alls. Jag är linslus, så det är därför jag tycker detta. Så antingen - ta med dig ditt stativ, eller så ber du andra ta kort på dig. Du kan ju även köra på självutlösaren och ställa kameran i bokhyllan eller något. Men stativ är nog roligast och bäst, då kan du och dina kompisar posa järnet framför kameran. Det lär hända oss ikväll.

PhotobucketTa hand om dig själv:
Idag är dagen då vi ska måla naglarna, locka håret, sminka oss och göra oss i ordning i timmar. Gör allt du kan komma på - inpackningar, ansiktsmasker, återfuktning... You name it! Allt för att du ska känna dig så fräsch som möjligt. Och sätt på dig snygga underkläder - alla kan vi väl enas om att man känner sig snyggare om man är snygg under? Oavsett vad kvällen har att erbjuda!

PhotobucketEtt par extra skor:
Ja, klart man vill vara snygg på nyår. Men det blir skitjobbigt att gå runt i 13 centimetare hela kvällen. Jag ska ta med mig ett par andra skor.
När din värdinna för festen dessutom bor mitt ute i ingenstans, och ni lär bli tvungna att gå en del för att komma till efterfesten - ja, då är det inte så kul att gå där med dina höga skor.

PhotobucketAlkoholen:
Nyår - största partyt på året, inte sant? Vill du då 1. inte minnas det alls 2. se helt däckad och ofräsch ut på alla kort som kommer upp på Facebook dagen efter? Nej, jag ska satsa på att inte bli för full. Det är inte roligt, när jag tänker efter. Roligt också om man inser dagen efter att någon annan snodde ens mobil, pengar och kamera. Åh nej, wont happen to me.


PhotobucketNyårslöften:
Jätteroligt att prata om vid matbordet. Men det lättaste är att man gör nyårslöften som innebär att man ska göra något, inte nyårslöften som innebär att man inte ska göra något. Istället för att säga "jag ska sluta äta godis, onyttigt etc." säg "jag ska äta nyttigare". Inte är svårt att leva upp till då hjärnan inte kan definiera ordet inte.

PhotobucketBidra och respektera:
Bidra till att det bli roligt, ha respekt för de som ordnar fester. Det ligger på ditt ansvar att inte bli så full så att du spyr ner hela ägarens orientaliska matta. Mycket viktig punkt tycker jag. Om du själv visar dig mogen och hjälper till, då kommer nyårsafton bli mycket bättre!

PhotobucketRaketproblem:
Alla vet vad raketer kan göra, titta bara på animationsgubben till vänster liksom. Jag tror att jag ska hålla mig ifrån raketer i år, jag klarar mig utan att elda på några själv. Jag kan stå och titta på alla andra som skjuter, och som vet vad de sysslar med. Dessutom lär hela mitt sällskap (hela kommunens ungdomar) ha druckit alkohol, och jag tycker inte alls att alkohol hör ihop med raketer!

Knäppt

Idag steg läsarantalet i rasande fart, och jag har kollat runt en del för att se vad det beror på. Jag har ju inte kommenterat så mycket idag, varken surfat runt eller svarat på kommentarer, mest bara skrivit inlägg och gjort designer - jag var ju på ICA en del också. Så jag var sjukt förvånad, och undrade vad berodde detta ökade läsarantal på? Klickade frenetiskt på "mest aktiva" listan och undrade varför inte jag stod med - för det kan ju inte vara något annat som detta beror på...
Men nu, klockan fem över halv nio, hittade jag anledningen. Karin hade hittat hit och länkat min sida på startsidan. Hon kommenterade igår om mina foton, och nu ligger jag på startsidan. För andra gången. Tack så mycket Karin!
Aja, jag hoppas att ni gillar mina bilder i alla fall!


Söt-potatis


En fråga till er

Alltså, jag har en liten fråga, en sak jag inte förstår mig på.
Det här med "Mest Aktiva" på startsidan. Vad går det ut på? Hur är man aktiv? Ska man kommentera bloggar? Ska man skriva 100 inlägg om dagen? Eller ha många besökare? Jag fattar inte. Haha. Det känns som att vissa på den listan skriver 100 inlägg om dagen, andra kommenterar 1000 bloggar varje vecka, och några har många läsare...
Så om någon har svar på det - ge mig. Irriterande att inte förstå.

Alla vill ha Dumle


Dagens outfit


Kornblåa byxor - H&M Divided
Lycratop - H&M
Armband - Claire's (USA)

Sorry för dålig bild, orkade inte rigga stativet.
Dags för lite Grey's.

Inse fakta!









Sannas Rum börjar likna en fotoblogg...

ica

Herre Jesus, jag har just spenderat en och en halv timma på ICA med tre söta tjejer - Cornelia, Gabbi & Johanna. Det var faktiskt riktigt roligt. Och tjafsigt. Vi kom fram till att sallad, potatis och sås inte skulle kosta 750 kronor så vi la pengarna på pynt och sådant också. Det kommer bli oslagbart imorgon. Så pynt för 300 och mat för 450, hur bra som helst.
Vi hade lite svårt att komma överens (läs Cornelia ville bryta dukningstemat som är svart och silver med guld, too much säger vi) men till slut (läs efter att Cornelia tjatat om att vi kunde bryta med blått istället) så kom vi fram till att det räcker med silver och svart. Söta Cornelia! Gabbi lyckades även bryta en stav med pappersduk och slå en stav med pappersduk i huvudet på en annan kund.
När vi kom ut från ICA var det nästan mörkt, också körde Taxi Gabbi hem mig.








 

SNÖ!



Såhär såg det ut i Göteborg klockan 00:13 i natt!

Lycka!

Resultat




Vilken klänning fick mest röster?
Högst oväntat resultat - paljettklänningen till höger fick 29 röster och fransklänningen fick ynka sju röster. Och ska jag vara ärlig? Jag tycker också att paljettklänningen vinner slaget - det är bara nyår en gång om året, och jag vill ju ha nyårsfeeling. Så det kommer att bli den svarta klänningen från Forever21 imorgonkväll.
Den champagnefärgade får vänta till en annan gång!

Australia



Igår var jag, mamma, Michael (mammas man) och Camilla (min plastsyster) på Australia. Jobbig film, vilket betyder att jag satt och hulkade mest hela tiden. Den spelar i samma liga som Pearl Harbour och Titanic tycker jag. Helt fantastisk var den - jag är faktiskt överkänslig när det gäller filmer - så ni måste se den! Jag är inget stort fan av Nicole Kidman dock, tycker inte hon är vacker, gillar bara hennes accent... Om något liksom.
Men Hugh Jackman är det inget fel på, haha. Michael blev placerad ute på kanten så att vi, av det kvinnliga könet, kunde sitta och diskutera killarna som deltog i filmen. Hugh var bäst.
Jag kommer nog se denna film igen, om jag orkar - känslomässigt alltså. Pearl Harbour har jag faktiskt bara sett en gång, för jag  vet att den är väldigt jobbig.
Om det fanns en skala 1-10 så skulle Australia helt klart få en 10. Jag älskade den. Helt fantastisk! Och det blev ju en cirkelkomposition - den började med walkabout och slutade med en walkabout. Sånt gillar jag.

Tehjärta






Efter att mitt älskade röda, blodapelsinte hade legat i vår
hjärtformade tesak så blev det såhär fint.

Ludwig tyckte det såg ut som något helt annat, men han är alltid så negativ!

Fotografi









Måndag hela veckan

Jag är en av de få som älskar måndagar. Jag tycker om skolan, arbete och allt sådant. Jag tycker om rutiner.
Som nu till exempel - det är lov... har jag rutiner? Nej, jag går och lägger mig klockan två och går upp mellan elva och ett. Sitter bara och drar mig framför datorn hela dagarna. Kanske spelar lite Wii, och tar lite kort.

Men idag ska jag faktiskt ut till en hage och se vad för motiv jag kan hitta och fota. Fredrik, min andra halva, påstår ju att detta har blivit en fotoblogg (på mindre än en vecka), så jag måste ju leverera! Jag känner också att det här med foton drar mycket läsare. Och mycket respons. Så nu ska jag ut! Sedan får ni se lite vad jag hittade på igårkväll.


En klassisk photoshopbild enligt Camilla:
"Alla som håller på med Photoshop har någon gång gjort en sådan".

I ♥ Love Lockdown



Inte bara låten - utan även musikvideon!
Vad tycker ni?

Anna <3



Fick precis min julklappar av Anna - fint nagellack och fin sjal.
Tack honey. Nu ska jag umgås lite med henne.

Beslutsångest



Hittade en så sjukt fin klänning från SVEA på Åhlens. Den var himla dyr, och hade ingen wow-faktor. Men jag gillade den. Fast jag vet inte om jag gillar den så mycket så att den är värd vad den kostar...


Dagens outfit



Stickat - Twiggy (USA)
Linne - GAP
Jeans - Levi's
Klocka - Guess

Dagen har bestått av bloggdesigner som aldrig blir klara, och jag hade tänkt träffa Anna, frågan är när hon ringer. Därför är det ganska slapp outfit idag!

Jag älskar armband



"Julen handlar om att ge bort det man själv vill ha."
Detta fick Camilla av mig i julklapp, helst ville jag ha det själv... Haha.
Ett armband kan alltid förgylla en outfit! Det gör alla outfits snyggare än vad de skulle varit utan.
Jag satsar alltid hellre på ett armband än på ett halsband. Och oftast blir det ett armband men inga örhängen.
Jag älskar armband helt enkelt!

Mina favoriter (klickbara bilder)

   

     

     


Nyårsdilemma



Ny champagne-frans-klänning från H&M eller paljettklänning från Forever21?
Vilken ska jag ha på nyår?

Ihopknåpat 23:27

Jag hade inget att göra igår, så jag fixade ihop detta:


Riktigt roligt!

Dagens låt


Mer av vad?

Ja, som jag skrivit tidigare så går det ju bättre och bättre för min blogg - jag får fler och fler läsare för varje dag.
Idag har räknaren stigit som tusan - tack vare Erik tror jag! Tack så mycket för att du länkade och berättade så fina saker om mig, tack, tack, tack!
Jag hoppas att jag har nått ut till läsare som vill stanna, jag kämpar verkligen för detta. Jag vill nå ut till hela Sverige, för jag vet att jag kan påverka och det till det bättre!

Tack alla läsare, för en bra dag. Hoppas att ni stannar!
Förresten, kan ni inte berätta vad ni vill se mer av?



En lite annorlunda bild - med mina favoritklackar & en fin hårblomma. Älskar färgerna.

Kvällens outfit

Vi skulle tydligen på middag ikväll igen - mycket mysigt!



Tunika - Gina Tricot
Jacka - Desigual (Barcelona)
Klocka - Guess
Hårrosett - Claire´s (USA)


Jag städar

Som ni vet så suger ju jag på att städa! Det är ju så himla tråkigt. Men idag gick det riktigt fort när jag väl kom igång - för jag tänkte att jag skulle göra en animerad bild med kameran på ett stativ, och visa er utvecklingen i mitt städande. Tyvärr lyckades jag röra till kameran flera gånger, så det blev inget bra - ni får ingen animerad bild. Men ni får bilder ändå. Dessutom har jag helt glömt av det här med Jasc Animation Shop & Imageready, vilket format brukade jag spara i för att det skulle bli animerat? Kommer inte ihåg något alls. Får söka lite på det på google. Det var trots allt mer än två år sedan som jag höll på med animationer och sådant - när jag hade min hemsida.
Bilderna här nedan är klickbara!

     

     


  

Ny klänning

Jag hittade den - kan ni förstå? Äntligen. Jag har letat och letat. Äntligen är den min.



Champagnefärgad fransklänning från H&M. Me love.

REA-hater

Usch, reor är det värsta jag vet. Aldrig hittar man något. Det man hittar är till fullpris. Jag skäms över att gå och dra i det med nedsatt pris - det låter säkert jättelöjligt, men jag vill inte framstå som snål. Jag hatar att vara snål, jag vill inte vara snål. Jag är inte snål! Fast det är inte snålt att handla på rea... Det är ekonomiskt. Och ekonomi är inte min starka sida. Så nej, reor är inget för mig. Jag ser verkligen upp till dem som lyckas hitta saker på rea. För det kan inte jag, vilket resulterar i större hål i min plånbok. Tråkigt läge.
Jag har nog dålig inställning.

Jag fick i alla fall med mig lite grann hem:



Lösögonfransar till nyår.



Nya strumpbyxor. Mina var ju som sagt förstörda.



Gott med värmande te. Det blev ett rött - blodapelsin, och ett grönt - japansk lime.


Mina photoshopramar

Hur gör jag en ram som ser ut som denna?



1.
Lägg ett nytt lager på bilden (CTRL+Shift+N). Lägg på blandningen Täcka över på lagret. Lägg till en ramlinje, vit eller svart, så tjock som du vill ha. Mina bilden är oftast 3008x2000 pixlar och då passar en ram på ungefär 80px bra!
2.
Markera nu ramlinje genom att hålla inne CTRL och klicka på lagret i lagerpaletten. Gör sedan ett nytt lager (CTRL+Shift+N). Klicka på det nya lagret i lagerpaletten, men låt markeringen på ramlinjen ligga kvar.
3.
Gör ytterligare en ramlinje, men mindre - mellan 1px och 10px.
Voíla. Lycka till!


Läsarfråga

- Hur gör du ramarna så där i photoshop?

Exempelvis denna bild:



Svaret har du här.

Dagens outfit



Tee - Chinatown NY
Väst - Only
Jeans - Levi's

Lite extra ögonmakeup tyckte jag hörde till idag!

Rimmargudinnan

Camilla hade gjort jättefina rim till klapparna igår (mycket bättre än mina & mycket finare!)


Dagens låt



Pink - It's all your fault

Middag

Jag igår var vi på det godaste julbordet jag vet, hos min mammas svägerska. Det var jättemysigt - det är alltid mysigt att komma hem till dem. Och lite bilder tog jag också.


I väntan på maten. Camillas klänning är outstanding snygg!


Alla tar Jeanettes urgoda mat - lätt godaste julbordet!



Alla ser muntra ut vid matbordet, ohja!



Mysigt.



Sedan blev det ABBA Singstar. Tjejerna vann.

Imorgon

Imorgon ska jag som sagt kasta mig in i rea-djungeln, och köpa på mig lite nya kläder. Känner mig helt fattig och helt klädeshandikappad för tillfället - har inget att ta på mig. Jag äger inte ens ett par riktiga strumpbyxor, ett par har gått sönder varenda fest jag varit på, på senaste. Antingen lyckas någon fimpa mig på benen, eller så ska jag hoppa upp på en moppe, och jag är ju stel som ett kylskåp - så det har inte gått så bra.

Ja, imorgon behöver jag även städa mitt rum. Jag tror att det ser värre ut nu än någonsin.
Och om ni undrar så har jag gjort listan nu med bloggdesigner. Det är alltså stopp nu - jag tar inte emot fler beställningar.
Ni får en bild också.



Visst kan vatten vara coolt i olika former? Här har isen format sig lite konstigt.

Kvällens outfit



Klänning - Gina Tricot
Skärp - Aldo (USA)
Strumpor - Topeco
Armband - H&M
Klocka - Guess


Bad traffic

Jag vet varför det har varit glest med läsare här idag - mellandagsrean har ju startat.
Varenda bloggare har ju idag lagt upp ett inlägg med information om mellandagsrean. En hemlis - alla vet. Haha. Ja, jag ska kasta mig in i djungeln imorgon, då ska jag in och shoppa lite grann. Det var längesen, sist var typ när jag var i New York. Ska bli härligt att få stilla abstinensen lite grann.

Nu ska jag välja kvällens outfit, kommer upp inom kort.

Lilla julafton

Idag kom mina plastsyskon Camilla och Fredrik hit - vilket betydde ytterligare lite julklappar.



Jag fick en fotoserie på mig och Fredrik (vi är helan och halvan ungefär)  med ramar. Korten är tagna på en restaurang i New York. Jätterolig julklapp tycker jag! De ska upp i min hylla!



Denna söta teburk fick jag, kan jag ha med mig mitt egna te överallt. Superbra!



Åh, ännu mer att shoppa för!



Något att asvluta dagarna med. Marian Keyes ska ju vara grym (har aldrig läst någt av henne).


Dagens outfit



Tröja - GAP
Jeans - Only
Väst - Urban Outfitters

Hårtorken har gått sönder. Buhu. Sorg.

Läsarfråga

- Hur får du "kanterna" på rutan där dina inlägg postas runda?
- Hur får man rundade hörn? Så som du har i din header?

Jag har gjort ett helt inlägg om detta i Tips&Tricks-kategorin. Du kan klicka här om du vill komma dit!

Rundade kanter



Bilden är tagen från en blogg jag har designat: eaasa.blogg.se

För att få det vita fältet att sluta med rundade kanter ska du göra såhär:
1. Gör din header, jag rekommenderar att du gör bredden 800px. På den nedre långsidan gör du sedan en avrundad rektangel. Den avrundade rektangeln ska täcka hela den nedre delen av bilden. (U) heter verktyget i Photoshop, och det ser ut såhär:


2. Klistra sedan in headerns URL-kod i stilmallen, och se till att den är så hög som den bör vara. Alltså du ändrar height så att det stämmer överens med headern. Det får du pröva dig fram, förhandskgranska och sådant. Avsnittet du ska leta efter i kodmallen är detta:

Och det är height (rad sex) du ska ändra.

Klart!



(Såhär ska din header se ut med den avrundade rektangeln)

Bild







En Nikon-vän



Jag mötte en man med ett Nikonband runt halsen. Det blev ju helt naturligt
att vi skulle hälsa, när jag också hade ett sådant! Haha.


Dagens att göra

- Bloggdesignlistan.
- Caféet mellan 2 och 4.
- Städa.
- Ringa mormor och be om Mamma Mia kvittot (får inte glömma, får inte glömma!)
- Leta fram Singstar så att vi kan ta med det till middagen.
- Gå på middag.


Moln & Frost

Idag är inget vidare fint väder, men jag läste någon gång, någonstans, att det blir bäst bilder när det är molnigt ute. Så nu ska jag gå ut och ta lite bilder. Jag kommer tillbaka och uppdaterar er.
Fattar inte ens vad jag gör uppe vid den här tiden, men får mamma för sig att dammsuga då är det så!

Ny design

Ja, alla som vill, och kan - det skulle vara superkul om ni kunde reflektera lite över den nya designen.
Haha.

Nervöst

Haha, jag sitter här och är lite smånervös för den nya designen. Jag är jättenöjd, men jag vet inte om ni kommer bli det. Haha. Jag får köra på en utvärdering av den isåfall. Ja, nu installerar jag den.
Go for it Sanna!

Ny bloggdesign på gång

Nu har jag suttit och filat på min bloggdesign, den nya alltså, i flera timmar. Och det lär bli fler. I alla fall en.
Jag har även installerat tre bloggdesigner, ett, två, tre!
Nu har jag bara en tjej kvar på min nuvarande lista, och hon svarar inte. Så ikväll blir det ny lista, och alla ni som har bett om en design kommer få reda på imorgon när jag börjar med era!



Innan klockan tio kommer min nya bloggdesign upp!

Frost











Dagens outfit



Tee - DKNY
Jeans - Replay
Farmors gamla örhängen
Och lila naglar såklart

jag älskar lila naglar


Mina kära vänner

Nu älskade vänner (jag är på gott humör) ska jag ut i naturen och ta lite kort. Jag ska snart börja med en ny bloggdesign också. Till mig själv alltså. Men det första jag ska göra när jag kommer hem är att göra klart de bloggdesigner som just nu ska installeras. Alltså, installera dem. Och lägga en sista hand på de som är under konstruktion.



Det är alltså tre bloggar som ska installeras idag. Hihi.
Sedan måste jag göra en ny lista med de som står på kö...

Julklapparna 2008

Vad fick ni i julklapp? ♥



Jättevackert pärlhalsband som har tillhört min farmor.
Jag fick även ett par örhängen till, och ett opalset med halsband och ring.



Jag fick några nya armband - love it!



Jag fick Mamma Mia DVD'n, men den har vi redan så jag ska byta den.
Så fick jag ABBA Singstar också. Yay!



Jag fick 3 stycken presentkort. Style By Stars, där ska jag köpa en klänning till min artonårsfest.
Jag kommer vara snyggast av alla, haha.
Sedan fick jag på Åhlens och på Gina Tricot.
Ser inte Style By Stars och Gina Tricots presentkort likadana ut?



Vi har som en liten tradition att man på julaftonsmorgon får ett par Björn Borg underkläder.
I år fick jag dessa.



Jättebra att ha i handväskan. Det gröna är ett batteri och resten är sladdar till alla sorters mobiler.
Nu kan jag aldrig mer skylla på att mobilen är urladdad.



Jag fick ett mycket snyggt paraply, också perfekt i handväskan. Nu slipper jag gå runt
med reklamparaply där det står ABB Kabeldon, Cross Sportswear eller Ohde & Co.



En jättefin sjal som aunt Taty hade köpt till mig i höstas, men jag fick den inte förrän nu.
Snygg är den i alla fall.



Åh min älskling.
Jag fick en kameraväska, minneskort och ett stativ till denna skönhet!

Första julklapparna

Nu har jag öppnat mina två första julklappar:
Presentkort på Style By Stars och ett par Björn Borg-trosor.
Min kamera gick sönder i lördags, så jag kan tyvärr inte ta några bilder, men ni ska få det imorgon!
Ja, God Jul då! Jag tror att detta är det sista ni hör av mig innan imorgon!

God jul!


Blondinbella i Let's Dance

Jag kan inte få nog av henne, nej jag är ledsen.
Jag och Linnea, det är jag och Linnea! Mot världen. Mot hata-Blondinbella-världen.
Hur som helst - hon ska ju vara med i Let's Dance nu! Så himla roligt.
Tycker ni inte?

Man får faktiskt ta hennes tv-dagbok med en nypa salt - hon säljer ju sig själv.
Kan visserligen inte förstå hur hon har MVG i engelska efter denna mening - Can you learn us how to ski? De åkte dessutom skridskor!


Signaturpose



Kan ni se någon likhet mellan alla dessa bilder?
Ledtråd - kolla på mina läppar!

Test

Okej, alla som läser detta - det skulle vara himla snällt om ni ville svara Ja och Nej på dessa frågor:
1. Firar du jul?
2. Tror du på Gud?
3. Firar du jul för att Jesus föddes?
4. Tycker du att snö hör ihop med julen?
5. Tycker du att julen blir mysigare med snö?

Ni behöver bara skriva 1-5 och svara ja eller nej. Tack, det skulle verkligen vara jättesnällt!

Outfit-problem

Herregud. Vad i hela fridens namn ska jag ha på mig imorgon på julafton?
Jag hade tänkt ha min klänning från Friday's Project som jag köpte i Barcelona, men den fick hänga med en del under helgen... Så nej.
Klänning måste det ju bli. Julafton = Klänning liksom. Jag ville ju haft en Bondelidklänning som finns på MQ, men plånboken sa ifrån. Himlans.
Okej, I'll be right back!

Det får bli en klänning från Forever21 med lite spets vid fållen och vid urringningen. Det blir grymt, grymt.
Jag har precis gjort klart det där med rimmen, klistrat på dem på paketen och så.
Nu ska jag bara göra klart det där.



Här är alla paket!

Dan före dan

Åh, är det inte...
är det inte konstigt att det är jul imorgon? Jag höll på att säga något i stil med "fantastiskt" eller något sånt. Men nej, här där jag bor har vi ingen snö, på sin höjd lite frost i gräset. Det var ju mycket till jul.
Jag tycker att vi, svenska ateister, kan flytta fram julen. Till när det är säkert att alla i hela Sverige har snö. För vi har minsann aldrig snö här i Lerum på julafton. Det spelar ju ingen roll allt det där med Jesus - forskare har ju ändå kommit fram till att han föddes i oktober, och egentligen... Varför firar vi den 24:e? Han ska ju, enligt sägnen, ha fötts den 25:e. Men nu föddes han ju ändå i oktober, och det är större chans att vi har snö i oktober än i december!

Ja, nu kommer ni väl kasta er över mig som gamar, och vara jättearga. Men allvarligt talat - hur många tror på Gud och Jesus? Hur många svenskar går till kyrkan? Inte så många. Tänk vad känt Sverige skulle bli om vi bara fick för oss att flytta julen. Alla skulle prata om oss!
Hm.. tåls att tänka på.

Okej, vi kanske också skulle bli terrorattackerade... jag vet!


Europas ateistländer procentuellt. Ja, Frankrike skulle nog inte ha något att invända.
Men är vi verkligen bara 20-25% i Sverige som inte tror på Gud?
Bild - Wikipedia.

Snart är den min



Åh, nu är det inte långt kvar tills jag äger den här!

Julrim

Nu har jag rimmat på alla - ja, alla - paketen. Det tog en stund. Nu har jag en del kvar att göra, ni vet det där julklappstipset jag gav er. Det ska jag sätta mig och göra nu.
By the way - här är en design som jag just gjorde klart!


Kan ni gissa vad jag har rimmat på?
Det är alltid mysigt att avnjuta något sånt här
Speciellt när det är så bra som denna är
Denna har fått många priser och statyetter
Men ni får titta istället - that's better.

Haha, är jag inte grym?

Detta är ganska roligt faktiskt:

Detta är något jag själv behöver, sa jag
Men istället får du det, generöst och bra
Nu börjar jag skratta, för jag rimmar så dåligt
Men med mina betyg är det förståeligt!

Haha, jag tycker faktiskt detta var jätteroligt. Det är till Annas paket!

Wrapping presents


Dagens låtar



The ting tings - That's not my name




Britney Spears - Rock me in




The Bravery - Believe


CSI

Nu vill jag ta det lite lugnt - jag har gjort klart ytterligare en och jobbar på en annan.
Så nu får det allt bli lite CSI New York för mig. Tänk att jag har suttit här hur länge som helst. Det känns inte så.
Aja, kryper ner under täcket nu.



Jag behöver en ny spelningslista - tipsa mig om musik tack!

food, ooh food

Nu har jag suttit här i lite drygt tre timmar och kompletterat tre designer. Eller jag har har gjort klart en och påbörjat två stycken. Jag är faktiskt ganska nöjd med det mesta. Vi får hoppas att de som ska ha designerna också tycker det!

Men nu är jag jättehungrig, så jag får gå ner och äta lite.
Jag antar att jag får vara mig själv idag - en datornörd som sitter och "yay:ar" för sig själv när jag kommer på hur jag ska göra olika koder. Man får ju ha lite fantasi när det gäller HTML.

Pastasallad ska det bli nu!



Datorn & Temuggen är mina vänner idag.

ditching gang

Vad hände egentligen igår?
Jo, precis när jag är 2 sekunder från klar med Victoria Secret Fashion Show - fått över den på DVD alltså, så går strömmen. Yay. Ja, så jag satt och rullade tummarna i typ 1½ timma och var nervös för jag tänkte att allt skulle gå åt helvete med kvällen. Ja, men så ungefär 10 minuter innan tjejerna kom så kom även strömmen. Lycklig och satte på datorn och brände om. Så var det fram med fonduegrytan och börja skära frukt och smälta choklad. Mums. Men gången innan den var använd hade någon lagt i ett tjockt lager matolja, och det satt som Karlssons. Så ja, vi smälte trots det. Och chokladen smakade väl sådär på grund av det (ja, det var därför det smakade som det gjorde, tjejer). Sedan när alla hade kommit så dukade vi fram och väntade på att DVD'n skulle bli klar.
Och sist men inte minst så kollade vi på DVD'n. Cornelia (Supercorre) tyckte att det var jättedåligt till en början, men sedan blev det bättre. Jag tyckte det var dåligt när Usher uppträdde, och det gjorde nog alla.


Vi enades om att Miranda Kerr & Adriana Lima är snyggast!


Sedan färgade vi Gabbis & Cornelias hår. Jag tyckte det blev bra, men Gabbi hade förvarnat oss om att hur det än skulle bli så skulle hon gråta. Mitt gick inte att färga för min pappa hade glömt det hemma hos sig. (Där fick du lite tid i rampljuset igen pappa, haha ♥)
Ja, bättre lycka nästa gång med fondue. Men jag tyckte i alla fall att det var roligt och mysigt. Tack tjejer för att ni ville komma!

pics from last night


Vi kan ju låtsas att det var 100% perfekt i alla fall!


Mumsigt.


Det var svårast att äta marshmallows!

Baby when the lights go out

Igår satt jag och höll på med en del saker:
- Städning
- Flera inlägg
- Bränna VS Fashion Show.

Vad händer? Jo, det blir strömavbrott. Och elen kom inte tillbaka förrän typ 10 minuter innan tjejerna kom, så det blev inga inlägg. Dock ska ni få massor idag - för idag ska jag bara sitta och slappa, kolla på film, göra bloggdesigner och sådant. Det är ganska skönt med sådana dagar, tycker ni inte?
Ett kort inlägg för att förklara situationen!

En bild


Såhär fina var jag och darling P igår!

yesterday and today

Nu är det så, att jag har glömt min kamera hos värdinnan på festen, men turligt nog så kommer hon till mig ikväll. Hoppas jag! Jag hade det jättetrevligt igår, om ni undrade. Och nu kan jag inte sova för jag har lösögonfranslim på ögonlocken och jag får inte bort det och det kliar. Men ni ska få lite bilder från igår, ikväll. För då kommer förhoppningsvis Johanna till mig.
Detta leder ju mig till nästa sak:

Ikväll är det dags för Victorias Secret Fashion Show 2008 och chokladfondue med tjejerna. Det ska bli jättemysigt. Eller förresten, jag kan visa hur min dag ser ut:
13.00-15.00 Jobba i caféet.
16.00 Klä granen.
När det är klart ska jag sova
18.30-19.00 Tjejerna kommer hem till mig, också ska vi sjunga singstar, äta fondue och titta på showen. Sen ska vi ju också färga varandras hår - eller det är Gabbis, mitt och supercorres. Åh ja. Så ni får nya bilder på mitt "nya" hår ikväll.

Egentligen är jag jättetrött och mina ögonlock vill verkligen slå ihop. Men jag kan inte sova. Sitter inne och väntar på Linneas alla bilder på facebook, haha, vilket liv jag har.
Nej, jag kanske ska försöka sova lite innan jag måste åka till caféet.

bored

Nu är det så att jag ska ju på en fest ikväll. Tycker ni att jag tjatar? Ah, men det är för att jag har sjukt tråkigt. Sitter här framför pappas laptop och har inte ens Photoshop så att jag kan göra lite designer. Nejdå.

Men som ni vet så brukar ju jag försöka lägga tid på mig själv innan jag ska på en fest, så att jag känner mig fin.
Dessutom kommer farfar och min lillebror hit snart och vi ska äta middag, så jag måste ju se hyfsat fräsch ut då.
Därför tänkte jag:
- Duscha
- Måla naglarna
- Blåsa håret
- Plocka ögonbrynen

Ja, ni förstår - jag ska ta hand om mig själv. Men först måste jag ringa till världens bästa pojkvän, för han ska hem till mig och hämta några saker. Så måste jag göra mamma varse om detta också.
När jag är fräsch igen får ni kanske ytterligare ett inlägg.
Jag har lite panik över alla bloggdesigner, har nu gjort en turlista - så att jag vet vilka designer som jag ska göra först. Allt kommer ju ordna sig, men det bara trillar in mail. Jag kan vara så knäpp ibland - jag har inget att göra och lägger ut på bilddagboken, facebook och bloggen att jag kan göra designer, och många vill ha det, och jag får mycket att göra.
Men nu får jag det att låta negativt, vilket det inte är. Det är jätteroligt för ofta blir personerna som får bloggdesignerna glada och jag får ju göra det jag tycker att jag är bäst på - hålla på med Photoshop.

Duschen var det, ja.
Det har blivit många inlägg i kategorin Inget Speciellt på senaste...


Dagens outfit

I och med kameraproblem och the lack of Photoshop så får jag klistra ihop det i hela i Paint så gott det går! Haha.


 


Pappa försöker bloggcoacha mig

Igårkväll var en mysig kväll - jag, pappa och hans sambo satt vid matbordet och drack julmust (de drack öl i och för sig...) och åt skumtomtar och bara pratade om allt. De är väldigt fascinerade över min blogg, och vill att jag ska bli nästa blondinbella, helt seriöst. Om jag skulle bli lika känd som hon är, så skulle jag i alla fall inte vilja bli det på samma sätt som hon har blivit det. När man kollar tillbaka i arkivet så handlar ju det mesta om fester och alkohol trots att hon är minderårig. Visst, det är jätteroligt och intressant att läsa om sånt, och många gör det för att de stör sig på det, men samtidigt - jag skulle aldrig kunna utstå all den negativa kritik hon får dagligen.
Jag tycker att jag står för mina åsikter här i bloggen. Men jag känner att det får finnas en gräns. Ibland väljer jag bort att säga precis vad jag tycker för att jag inte vill få en känga i ansiktet. För det gör ont, det gör det. Oavsett om man vill bry sig eller inte så sticker det som en kniv i hjärtat. Ibland när detta har hänt kan jag inte ens sova, och måste sitta uppe och vänta på responsen, och få alla sparkar i magen.

Nej, om jag skulle bli en ny blondinbella (okej, man är ju inte nya blondinbella om man inte beter sig som henne, och blir känd på samma sätt som hon  har blivit) så skulle jag vilja bli det för att folk tycker om min blogg. Men samtidigt vill jag inte bara skriva om massa mode och smink och sådant. Jag vill ju kunna ventilera känslor och tankar också. En fotoblogg hade ju passat mig utmärkt - om jag hade haft en bra kamera.

Pappa tycker att jag ska satsa på det där med fotoblogg. Javisst - köper du min kamera då eller? Haha.
Men vi får se vad framtiden bestämmer för mig. Jag tycker i alla fall att bloggandet är ett roligt intresse, en hobby. Och jag älskar att få respons och att se att människor faktiskt läser min blogg. Det är jätteroligt!

Åh herre jesus

Kissies blogg är inte längre värd att gå in på. Innan tyckte jag att hennes design var så läcker att jag gick in ibland och kollade på den för att den var så fin. Men nu... Herre-gud. Det är helt värdelös design (ledsen) och hon kan ju inte stava för fem öre.
Ikväll ska hon ha någon fest i Stockholm, men det är ju också ett skämt... På animationen på hennes blogg är det ju felstavat så det skriker om det. Jag, som innehar guld i språkpolis, tycker att detta är extremt - och jag menar det, extremt! - irriterande. Kan hon inte ens försöka stava rätt/ha rätt meningsbyggnad när hon ska göra sådana officiella saker?

Kissie skriver:
Gamla med två m = gammla.
Allting slår igång vid 21.00 = ska det inte vara allt börjar/startar vid 21.00 eller vi slår upp portarna...
Limmosarna = jag är bombsäker på att detta slangord stavas med ett m.
Glömmer e:t i gallerian = gallrian.
Bråttom med o = brottom.
Känsla med två n = kännsla.

Jag kan göra listan så sjukt lång. Men det gör jag inte. Förlåt alla som stör sig på mig för att jag är språkpolis, men jag stör mig ju i min tur på något annat. Så ah, 1-1 till oss då.

Våldtäkter

Ett spännande, eller intressant ämne, tycker ni inte?
Jag tycker det är hemskt intressant. Och ni får ju inte missuppfatta mig nu - jag tycker ju inte att det är roligt med våldtäkter eller så, men det är intressant hur samhället ser på det. Och hur kvinnor och flickor missbrukar det, men även hur de försöker dölja det. Jag förstår att man kan känna sig smutsig. Eller nej. Jag förstår inte för jag har aldrig varit i den situationen. Men jag tror att jag kan föreställa mig. Men det blir inte bättre av att man mörkar det. Det tror inte jag. Han kanske gör om det, och fler kvinnor och tjejer där ute får känna samma känsla. Det tror jag på!

Idag tänkte jag på det här med korta kjolar och våldtäkter. Så fort en tjej har utmanande klädsel är det ju okej att våldta henne. Visst är det? Hon ber ju om det, eller hur?
Skitsnack!
Så när vi är på stranden, och alla har "utmanande klädsel" slash ingen klädsel alls förutom tre tygbitar på kroppen - ja men då skriker ju kvinnorna bara efter det - eller hur är det?
Nej, man ber inte om att bli våldtagen. Det finns säkert de som vill bli våldtagna, sådana där S&M-folk.
Men man kan inte döma en äckelgubbe till 1 år efter en våldtäkt därför att tjejen var berusad eller inte hade jeans och en tjocktröja. Vi tjejer ska få ha på oss precis vad vi vill utan att behöva utstå sådant!

En i min släkt jobbar som ambulansförare här i Göteborg och för ett tag sedan hämtade hon upp en flicka som blivit våldtagen av en taxichaufför. Denne våldtog senare en annan flicka från Hisingen, men hon lyckades identifiera honom. När min släkting då skulle vittna så vägrade hon säga vad flickan hon hämtat upp hade för promillehalt i blodet och klädsel. Det är faktiskt inte relevant om man är påverkad eller har lite kläder - ett nej är ett nej.

Jag förstår mig inte på sånt här. Ni måste hålla med om att det främst är män som våldtar, men att kvinnor gör det också, det vet jag mycket väl. Men varför? Varför? Varför händer detta?
Åh, snälla förklara för mig.

Det här med våltäkter är ett sådant brett ämne och jag skulle kunna skriva hur långt och länge som helst, men jag känner att jag sätter punkt här. För denna gång.


Hur ska man behandla ett barn?

Jag låg och tänkte på det igår innan jag skulle sova.
Ska man ge ett barn överdrivet med uppmärksamhet så att det blir vant vid att alltid stå i centrum? Eller ska man göra tvärtom så att barnet antingen hatar att stå i centrum eller törstar efter uppmärksamhet?
Ska man ge barnet allt det vill ha, så att det blir vant vid att få allt det pekar på? Eller ska man inte ge det mycket alls?

Det finns ett mittemellan ting tänker ni. Ja, det är såklart att det gör. Men vad är egentligen bäst?

Jag tror att hur man än behandlar ett barn så kan det inte bli perfekt. Jag tror inte på att uppfostran enbart från föräldrar kan ge perfektion. Jag tror att uppfostran utifrån också måste finnas. Ett barn med curlingföräldrar, som ständigt soppar bort problemen som stundar barnet, vad har det för erfarenhet? Av livet? 

Jag vill hemskt gärna skämma bort mitt barn i framtiden, om jag får något, det får ju framtiden visa.
Men jag vill inte att det ska bli bortskämt. Utan det ska ligga på en bra nivå. Ingen tycker att man ska satsa på att skaffa ett barn, men det beror ju helt på hur man sedan behandlar det barnet. Jag vill ha ett barn. Bara ett. Om jag får tvillingar, fine, det är okej. Men efter en förlossning/adoption så är jag klar. Hoppas jag, längre fram i tiden kanske jag ångrar mig.
Många, både de som har syskon och de som är ensambarn, att det inte är bra med bara ett barn. Men många som är ensambarn tycker även att det är bra.
Det beror ju helt på hur man behandlar detta barn.
Vad tycker ni? Eller har ni ens börjat tänka på det där med barnuppfostran än?

It's a beautiful day

Ja, efter skolavslutningen idag så åkte jag till stan med Anna. Hjälp vad mycket folk det var. Alla skulle väl handla det sista - precis som vi. Ja, jag hittade inte så mycket, men köpte lite grann. Tyvärr har jag inte min USB-sladd till kameran med mig, pappas dator kan inte ta minneskortet, och Photoshop är heller inte installerat. Så ni får nöja er med de bilder jag hittar i vanlig form. Hihi.

Jag och Anna hade en jättemysig dag, vi gick runt i Nordstan (vi kom inte så långt på tre timmar på grund av allt folk som var överallt) och vi var även på NK och i Arkaden. Vi lunchade på Paprika och fikade sedan med te och Mango cheesecake (som inte smakar cheesecake, men det är god ändå) på Fröken Olssons. Ni får bilder en annan dag!

Jag köpte i alla fall en stor grön hårblomma/brosch, som jag ska ha imorgon när jag ska på fest. Den går ihop med min svarta klänning från Forever21 och mina Friis & Company pumps. Jag tror att det blir jättesnyggt. Sedan köpte jag silvriga armband, med lite glitter på. Jag älskar verkligen armband, jag tror att jag ska börja samla på det. Det är så himla roligt att lägga till ett armband till outfiten.
Sedan köpte jag hårfärg, så att jag kan göra lite mer slingor i mitt hår, och även lösögonfransar.
Och en bok till min farfar!


Här är det bilder jag kunde hitta via internet:





Dagens outfit



Klänning - Friday's Project (Barcelona)
Jacka - Sebago
Skor - Skopunkten
Klocka - Guess
Väska - DKNY

Och trots att klockan är halv tio så får  min kamera det att framstå som att hon är sju på morgonen.

Sorry

Jag tror inte det kommer bli så många inlägg idag. Jag tycker själv att jag är jätteduktig på att hålla er uppdaterade. Men jag ska göra mitt bästa. För jag ska ju till stan med Anna efter skolavslutningen, och sedan ska jag till pappa, och you never know vad som händer där. Jag har i alla fall laddat upp med två avsnitt av CSI NY. Jag måste i och för sig packa i och med att jag ska ut imorgon, direkt efter att jag har varit hos min kära far.
Så jag ska verkligen försöka uppdatera idag, förmodligen funkar ju hans laptop och bredband.
Kommande inlägg:
- Hur ska man behandla ett barn?
- Våltäkter & korta kjolar

Fasen, jag kom på något mer men nu kan jag inte komma på det. Haha. Aja, mer kommer det bli alla fall. Jag har ju en del tidsfördriv också - jag måste skriva... 5 tal. Visserligen till julafton, men ändå.
Och jag måste nå ut till alla tjejerna om vad de ska köpa med sig till fonduekvällen. Åh det ska bli så mysigt.
Och på söndag ska jag och Camilla klä granen.
Jaja, jag bara babblar. Jag ska vara i skolan om mindre än en timma och fixa tipspromenaden och det slår mig att jag har inga batterier till min kamera.

Men nu pratar jag bara oväsentligheter. Puss på er!

Godnatt

Ja, till min kvällsritual - te och CSI NY. Jag håller på att konvertera avsnittet, så när det gör det så tänkte jag hinna:
- Ringa pappa
- Plocka ögonbrynen
- Borsta håret
- Ringa Ludwig
- Ringa Anna
- Koka te

Det är en kvart kvar. Så jag får nog skynda mig.
Ni får en gammal bild!



Sista julklapparna

Imorgon ska jag träffa världens bästa Anna - min bästa vän! Det ska bli mysigt, för vi har inte sett sedan... längesedan!
Det är mer än en månad sedan... Nej, men vi måste ha setts sen dess. Har vi inte?

Jaja, hur som helst - jag ska träffa henne imorgon och vi ska fika och handla de sista julklapparna, vilket betyder julklappar till morfar, mormor och farfar. Jag är så himla fattig. Usch. Jag vill inte vara det.
Ge mig pengar! Och min rate för reklamintäkterna har gått upp, så det måste lugnas ner. Men jag är på god väg till en femhundring igen, vilket jag behöver väldigt mycket.
Jaja, sluta prata om pengar Sanna - det gör dig deprimerad.

Ja, men jag längtar jättemycket efter Anna i alla fall, och jag hoppas att det blir en toppendag imorgon. Eller vaddå hoppas? Jag vet att det kommer bli det. Skolan är ju slut dessutom. Fast som jag sa förut så älskar ju jag skolan...

Nu måste jag fortsätta med alla bloggdesigner!

i love hearts

Jag satt och pratade med Linnea (om Blondinbella såklart, vi har det gemensamt hon och jag, att vi älskar BB) på msn, så sitter vi och triggar varandra med att snart kommer det nya avsnittet i hennes tv-dagbok. Ja, så skriver vi ju massa hjärtan såklart, men inte de vanliga MSN-hjärtanen, utan sådana där egna hjärtan.
Åh vad de är fina! Tycker ni inte? Åh, jag vill ha massa sådana. Hjärtan gör mig alltid så glad!
Ja, ett jättemeningslöst inlägg tänker ni, men det är ju mina tankar som ska ventlieras i denna blogg. Och ja, då måste jag skriva om dessa fina små hjärtan. Jag önskar att jag hade detta hjärta i ljusare rosa.
Men åååh... Det är ju bara att göra i Photoshop. Haha.


Halva min gymnasietid har gått

I can't believe it. Så lång tid som det var bakåt i tiden, så lång tid är det  nu framåt, och då står jag där med studentmössan. Det känns helt sjukt. Och roligt. Men jag tycker verkligen om skolan. Det är himla bra! Jag har intalat mig själv att skolan är det bästa som finns, och jag vill vara den där svampen som suger i sig kunskap, som någon har sagt. Är det inte fantastiskt att få lära sig nya saker? Jag älskar det!
Tänk när man sitter vid matbordet, med massa vuxna och kan delta i samtalet, säga sin åsikt, och ibland till och med förklara saker för dem. "Ja, men det hade faktiskt med det att göra!". För om jag ska vara ärlig så är det ju så att många äldre inte är så allmänbildade som vi nu är. Eller ja, de som vill lära sig saker. Vissa skiter i det, och har dålig inställning, då lär man sig ingenting.

Så fort vi får göra fria arbeten inom något område, säg nu när vi ska göra Historia B arbete om något. En känd historisk händelse liksom. Då tänker alla vad ska man välja. Men jag tänker så för jag vet inte vilka av alla olika saker som jag vill lära mig om jag ska välja. Ska jag välja kalla kriget? Pearl Harbour? Apartheid? Kommunistkina? John F Kennedy? Amerikanska inbördeskriget? Slaget vid Waterloo? You name it. (Alltså jag har börjat använda det där You name it väldigt mycket på senaste...)

Ja, sådana problem har jag. Jag har så mycket att välja på för jag vill ju lära mig om allt! Ibland kan jag sätta mig vid Wikipedia och bara läsa om saker för att det är intressant. Helheten. Det är det som är viktigt. Att förstå att det som hände för 500 år sedan har något med oss idag att göra - något med hur vi lever och beter oss idag. Det är det som är intressant. Inte vilket årtal en kung dog. Utan hur allt hänger ihop.




Och apropå 500 år - igår sjö
ng jag en psalm i kyrkan som 1. var skriven av Martin Luther 2. Var från 1576 eller nåt sånt. Det är coolt!



Har ni också någon såndär grej?

Jag har en grej: Varje gång klockan slår 13.37 någonstans så måste jag printscreena eller ta kort. Är jag knäpp?
Jag tror allt att det finns de som är knäppare. Om man ens ska kalla det knäpp.
Jag har många kompsiar som är riktigt vidskepliga - inga nycklar på bordet, A-brunnar, K-brunnar... You Name It! Och gul bil såklart!
Gör ni något sånt här?



Ännu en print screen, inte konstigt att min dator är full...

Dagens outfit



Skjorta - Ralph Lauren
Stövlar - Century 21
Jacka - Sebago
Väska - DKNY

Fick ta den stora väskan idag så att alla träningskläder skulle få plats!
Ingen vidare bild heller...


cosy night



Sorry, att det är taget med min mobilkamera, men jag kunde inte hitta min andra.

Min hals har kommit tillbaka

Eller snarare mina mandlar... De har blivit gigantiska igen. Det känns som att jag har en klementin i halsen. Men det gör inte så mycket - det är ju alltid värst när man vaknar, vet ni!
Idag går jag i skolan mellan kvart i elva och halv fem. Jag ska ha foto sista, så jag tror jag får gå tidigare. Hope so!
Ja, sedan ska jag träna, för det har jag inte gjort på sjukt länge! Och sedan blir det bubbelpool med Ludwig.
Nu fick ni en liten uppdatering såhär på morgonen. Nu måste jag välja kläder.

En sak till

Det är bara en ynka vecka kvar till julafton. Är det någon mer än jag som är excited?
Vad har ni önskat er i julklapp? Jag vill hemskt gärna höra!


nightie

Jag tänkte faktiskt gosa ner mig i min säng nu med två (!) avsnitt CSI och en kopp te. Det ska bli himla skönt.
Förresten så blev jag riktigt träningstaggad efter att ha sett Blondinbellas TV-dagbok idag. Haha.
Så imorgon ska jag nog springa iväg till gymmet (två månader utan träning, usch och fy på dig Sanna). Men till mitt försvar: USA, skolan och Lucia. Det har varit hektiskt vill jag lova.
Men imorgon ska jag köra igen!

Förresten, vet ni vad? Nu har vi nästan spikat Victorias Secret Fashion Show kvällen här hemma hos mig. Det ska bi jättemysigt, så ska vi se på showen då, äta chokladfondue och sjunga Singstar. Låter det inte hur bra som helst? (Retorisk fråga) Jo, det låter helt fab!

Yummie med fondue!

Julklappstips

Jag tycker alltid att det är himla svårt att fixa julklappar till mina nära och kära som är vuxna. Det brukar bli ett smycke till mamma, och det i sin tur brukar hamna i nån låda. Det kan åka fram någon gång - men ofta blir det jag själv som använder det. Och det känns inte så roligt...
Jag har dock insett faktum:
Vuxna föredrar tjänster och sådant framför materiella saker. Följande tjänster kan vara bra att ge bort i julklapp:
- En middag.
- En mamma/dotter-dag eller liknande.
- Städning & Tvättning.
- Massage.

Men jag har även kommit på en annan sak som jag ska ge till mina nära och kära: de ska få varsitt tal. Jag har blivit en riktig höjdare på att skriva tal! Det bästa, för att göra ett riktigt bra tal är att du inkluderar lite olika stilfigurer/retoriska figurer. Vad är då en stilfigur, tänker ni. Till min hjälp tänkte jag använda talet som jag skrev till Pernilla, för att visa fyra retoriska figurer som är lätta att använda och som jag ofta använder när jag skriver.

Retorisk fråga - En fråga man inte förväntar sig ett svar på.
Ex. Och det är väl vad vänner gör?

Anafor - "talaren upprepar ett eller flera ord i början av flera meningar eller satser." Wikipedia.
Ex. Den tionde juli, Wyoming blev en delstat i USA detta datum. Den tionde juli, den första kommunikationssatelliten sattes upp detta datum. Den tionde juli, datumet då Pernilla, världens bästa Pernilla, föddes.

Antites - att förklara verkligheten som annars kunde varit förvirrande med hjälp av två motsatta begrepp.
Ex. Vi är så olika, som socker och salt.

Cirkelkomposition - att knyta till början till slutet.
Ex. Början: Den tionde juli, Wyoming blev...
Slutet: Den tionde juli. Året var 1991...


Jag är veckans blogg

Detta är faktiskt andra gången jag blir utsedd till veckans blogg på någon annans blogg.
Denna gången har Jessica utsett mig till Veckans blogg! Jag är jätteglad, och stolt över det. På senaste har jag fått in mycket positiv respons, folk som tycker om min blogg. Inte bara "Fin blogg!" utan riktigt långa kommentarer från folk som verkligen tycker om den. Tack så hemskt mycket för det! Jag blir jätteglad!


Hur tjejig är du?

Jag kände att jag behövde få reda på hur tjejig jag är!

Du har/gör följande:

[x] Du har fler än 10 nagellack?
[x] Du har en parfym som kostade mer än 500 kr. 
[x] Du har eller har haft lösnaglar.
[x ] Du har en bild på dig själv som bakgrundsbild på datorn.
[x] Du har färgat/slingat håret.
[/] Du brukar säga “blonda” saker.
[/] Du har alltid din mobil med dig.
[x] Du sjunger Mariah Carey eller Whitney Houston i duschen.
[/] Du går aldrig hemifrån utan att vara sminkad.
Totalt: 7,5

Du älskar:
[x] Glitter & Paljetter
[x] Färgen rosa
[x] Shopping
[x] Höga klackar
[x] Speglar
[x] Skolan
[x] Päls
[x] Disneyfilmer
[x] Ljus
[x] Blommor
[ ] Mjukisdjur
[x] Din mobil
Totalt: 11

Du shoppar på:
[x] Raglady
[ ] Topshop
[/] Victoria´s Secret
[x] H&M
[x] Vero Moda
[x] Gina Tricot
[/] NK
[ ] Asos
[x] Nelly.com
[x] Monki
[x] Forever21
[x] Zara
[ ] Madonna
[/] Bershka
Totalt: 9,5

Du säger ofta:
[x] Whatever
[x] Oh my god!
[x] Baby
[x] Herregud!
[ ] Hot!
[x] Visst
[x] Sure!
[x] Ursäkta?
[ ] Fabulous
[x] OMG!
[ ] Oftaa!?
Totalt: 8

Du läser:
[x] Cosmopolitan
[x] Glamour
[ ] Marie Claire
[x] Elle
[x] Vouge
[ ] Bravo
[x] Chic
[ ] Wendy
[ ] Bravo Girl
[ ] Plaza Kvinna
[x] Solo
[x] Veckorevyn
Totalt: 7

Du älskar dessa filmer:
[x] Mean Girls
[x] Honey
[x] Freaky Friday
[ ] The Notebook
[x] A Walk To Remember
[x] Sweet Home Alabalma
[x] Honey
[x] Just My Luck
[x] John Tucker Must Die
[x] The Holiday
[x] High School Musical
[x] How To Lose A Guy In 10 Days
[x] Dirty Dancing
[x] Sex & The City
[x] She’s the man
Totalt: 14

Du brukar kolla på:
[x] Ugly Betty
[x] America´s Next Top Model
[x] Project Runway
[x] Desperate Housewives
[ ] The Simple Life
[x] Vänner
[x] Gossip Girl
[x] Grey´s Anatomy
[ ] OC California
[ ] Laguna Beach/The Hills
[x] Dirty Sexy Money
[ ] Gilmore Girls
[ ] One Three Hill
[x] Blondinbellas TV-dagbok
Totalt: 9

Du gillar:
[x] Paris Hilton
[x] Lauren Conrad
[x] Gemma Ward
[x] Blake Lively
[x] Britney Spears
[x] Mary Kate & Ash
[x] Christina Aguilera
[x] Hilary Duff
[x] Lindsay Lohan
[x] Vanessa Anne Hudgens
Totalt: 10

Du gillar följande killar/band:
[ ] Westlife
[x] Back Street Boys
[x] Justin Timberlake
[x] Chace Crawfoord
[ ] David Beckham fast mer hans fru
Totalt: 3

TOTALT: 79 av 100

Dagens outfit



Kläder - H&M
Skor - Skopunkten
Klocka - Guess
Armband - H&M Divided
Skärp - Betsey Johnson

I-lands problem á la Sanna



Gympakläderna
Hur ska jag på ett bra sätt kunna få med mig gympakläderna till skolan utan att förstöra hela min outfit. Jag brukar ju köra på min Gucciväska, en väska som man hänger över axeln, numera. Och min gympaväska är en axelremsväska, så det ser aslöjligt ut när jag har en väska på armen och även en på ryggen. What to do?

Välja outfit på morgonen
Imorse började jag tjugo över åtta. Dock vaknade jag tre minuter över halv åtta. Och sedan bytte jag kläder fem (fattar ni? fem!) gånger! Jag kunde verkligen inte bestämma mig. Jag skulle ju kunna vara så duktig så att jag kommer på outfit kvällen innan, och det gör jag ibland, men det kan även se bättre ut i mitt huvud än vad det gör på. Och jag tittar ju på CSI och bloggar på kvällarna... Jag hinner inte välja outfit också!

Mina kläder får inte plats i min garderob
Jag slänger inte mina kläder, det ska ni ha klart för er. Om de ska ut ur garderoben så får de magasineras någonstans i huset. Och det är faktiskt så att under sommaren, ja, då kan man sortera ut allt som är för varmt att ha på sig och magasinera bort det. Men på vintern kan man ha på sig allt om man har en kofta över, så det finns inget att magasinera bort.

Nagellacket torkar för långsamt

Jag har börjat med en ny grej - måla naglarna när jag går och lägger mig. Det är super om jag ska vara ärlig. Men då kan man heller inte sova förrän man vet att de är torra, så att man inte kletar av sig det på täcket. Jag har en mirakelspray, en spray som gör att nagellacket torkar direkt. Dock tar det bort glansen på det... Och det var ju itne riktigit vad jag hade tänkt mig!

Jag ser aldrig bra ut på kort
Ja, men om ni nu tycker att jag gör det, så tack så mycket! Jag tackar, bockar och bugar! Men jag själv tycker inte det. Jag hittar alltid något fel med mig själv - stor överarm, konstig mun, snea tänder, fula ögon, en finne, tjock huvud, håret är fult, ja, You Name It! Vem lider inte av detta? Jag menar, det kan inte finnas någon i hela världen som tycker att de alltid ser bra ut på bild? Nu kan ni inte säga typ Elsa Hosk eller någon, för det går jag inte med på! Jag har i och för sig övat in en posé nu som jag ska köra på. Den funkar så himla bra!

Allt jag kunde komma på nu. Over and out!




Förstasidan i GP

Har ni sett GP:s förstasida idag? Den ser ut såhär:



Så fort jag läste det förstod jag att det var bloggen SAMANDERSSON det handlade om, och jag klickade mig snabbt in på denna blogg för att läsa, eller för att se om den var nedlagd. Men inte då - han fortsätter. Ska jag vara ärlig tycker jag det är ganska underhållande. Jag bodde själv i en annan del av Göteborg, eller utanför Göteborg när jag var yngre. Många av tjejerna/killarna där kan dyka upp i bloggen, eller deras vänner. Och på grund av Facebook så vet man ju ungefär vilka alla är.
Men jag förstår att det är jobbigt för dem som denne 19-årige kille skriver om. Jag hade själv inte velat bli kallad Hängmagen eller något liknande.
Jag undrar dock om det kommer bli något åtal. Det blev ju inte ens åtal mot Blondinbella när hon hängde ut en man som psykiskt sjuk, och svenska folket är ju som gamar på henne - försöker verkligen hitta varenda fel hon gör och sätta dit henne för det. Mannen hade trots allt skrivit ett hotfullt och snuskigt brev till henne...
Aja, tillbaka till Sam's blogg:
1. Tror ni att bloggen läggs ner?
2. Tror ni att det blir åtal?


Det går framåt, framåt!

Igår hade jag flest besökare på en längre tid. Jag vet inte riktigt vad det berodde på, men det var långt över det vanliga. Och idag har jag haft tio färre än igår, så det känns som att folk har börjat hitta hit! Jag är superglad för det!
Bryr mig faktiskt inte om kommentarerna (fastän de är ett plus i kanten!) när jag har så mycket besökare. Tack allihopa.
Nu tänkte jag gå och göra mitt nattritual - titta på ett avsnitt CSI på mitt PSP. Det är himla bra att ha ett sådant, ska ni veta!


Shoemania



Jag har inget emot att dessa flyttar in i min garderob. De får plats!

Blondinbella - inte alls som jag trodde



Nästan alltid när Isabella dyker upp i TV-rutan sitter jag bänkad, annars tittar jag på youtube . Jag har även sett varenda film som hon har lagt upp på sin youtube-channel, och läst hela hennes blogg. Varför? Jo, därför att jag tycker att hon är vacker, duktig, ambitiös och smart. Jag bortser från alla hennes dumma kommentarer som hon ibland kläcker ur sig, för allt som är bra väger upp det som är dåligt.
Men igår när jag skulle sova så insåg jag att jag har ett ideal-Blondinbella (så som jag föreställer mig henne, och så som jag tror att hon är) men real-Blondinbella finns ju såklart - den hon egentligen och faktiskt är.
Min bild av henne är att hon är allt det där jag sa innan men också att hon är himla säker på sig själv, är duktig på att prata, har fantastisk hy och... Jag kan göra listan lång!
Men hon är och har inte allt det där, kom jag på igår. Jag trodde och föreställde mig henne verkligen som något slags Supergirl, som inte brydde sig det minsta om vad omgivningen tyckte om henne och hennes åsikter och inte tog åt sig. Men hon gråter varje dag, antagligen för att hon får utstå så mycket.
Men som sagt - Blondinbella är inte vad jag trodde att hon var. För i hennes första avsnitt av sin TV-dagbok ger hon mig en tankeställare:
- Hon flackar med blicken
- Går konstigt på grund av den hårda koncentrationen (hon ska ju vara sig själv, och bara vara som hon brukar)
- Pratar oerhört tillgjort och allt låter inövat.

Och nu när jag tänker tillbaka på alla TV-tillfällen jag har sett med henne så förstår jag att hon är inte så säker som hon vill vara med massa människor runt sig. Jag klandrar henne inte, för det är inte många som är så självsäkra som jag har trott att hon har varit. Men jag menar bara att hon nog inte är som jag trodde.
I Extra Extra ser hon ut som en rädd kanin och skrattar hela tiden nervöst. På inslaget i faddergalan ser man att hennes hud inte är helt perfekt.
Och vet ni vad? Samtidigt som jag är lite besviken - jag har ju alltid trott att hon har varit sådär självsäker och sett upp till henne för det - så är jag lättad. För hon är ingen superkvinna!

Dock kommer inget av detta förändra att jag läser hennes blogg varenda dag, och jag kommer fortfarande se upp till henne. För hon är duktig ändå!

Kommentera inte anonymt...



Igår bevisades det verkligen att anonyma kommentarer inte behöver vara så anonyma som författaren vill.
När jag får anonyma kommentarer som jag inte uppfattar som schyssta, till exempel "Vad mullig du är (:", eller "Gud vad du verkar knäpp och dum" så kollar jag vart i Sverige den kommer från och jag jämför även med tidigare kommentarers IP-adress.
Jag tycker att man ska stå för sina åsikter, och om man inte kan skriva under med sitt namn och kontaktinformation så att den personen som har skrivit det man kommenterar kan ta kontakt och få försvara sig, så kallar inte jag det att stå för sina åsikter. Det är bara löjligt och fegt. Om man inte kan stå för vad man tycker, så kan man lika gärna hålla det för sig själv.
För allvarligt talat - era åsikter tas inte seriöst när ni inte kan stå för dem.
Och allt skeptiskt som trillar in här, som alltså inte är beröm eller en schysst kommentar, ser jag som negativ kritik!


Pernillas blogg

Idag var jag snäll och gjorde en blogg till världens bästa Pernilla. Så nu ska hon också bli värsta bloggarn.
Ni kan klicka här om ni vill läsa hennes blogg!

Dagens outfit

Den dagen jag får en ny kamera... den dagen är världen räddad!



Kläder - H&M
Klocka - Guess
Armband - Forever21 & Claire's (USA)
Örhängen & Halsband - Guld&Juveler + Glitter

Musik



Bästa musiken från:
Reklamer!


Nerina Pallot - Sophia
Oh Laura - Release Me
Annie Lenox & The Pretenders - I'll Stand By You
Brinck & Maria Marcus - In the End (Anna Pihl-reklam-soundtrack)
David Bowie - Heroes
Depeche Mode - Enjoy the Silence
Billy Paul - Your Song (Elton John Cover)
Ladytron - Destroy Everything You Touch
Stereo Total - L'amour a trois
Sugarplum Fairy - She
Säkert - Vi kommer att dö samtidigt
Tommy Nilsson - Dina Färger Var Blå
Sigur Rós - Saeglópur
Peter Von Poehl - The Story Of The Impossible

Ge mig en julklapp

Detta är sjukt lätt. Det enda ni behöver göra är att klicka här och bli medlemmar, ni behöver inte bli aktiva. Men jag har bara fått något slag i huvudet som säger att jag ska fixa det här, jag ska fanimej dra hem ett presentkort! Så om ni vill ge mig en liten julklapp kan ni bara bli medlemmar. Då blir jag jätteglad.
Jag skäms över mig själv, att jag är så sjukt desperat. Men det är så det är... med lågkonjan och allt! Och Sanna står utan jobb på jullovet... Tårar.

Men untagga inte!

Jag satt med några tjejkompisar och pratade igår eftermiddag och vi kom fram till att det tråkigaste man kan göra är att untagga sig själv. Ja, jag gör det ibland, för att jag är den enda på bilden som är taggad, för alla andra har untaggat (död fisk som följer med strömmen) men ah, då känner man sig liksom misslyckad när alla andra är "coola" och untaggar.
Men jag tycker att världen ska sluta untagga, för kameran ljuger nästan aldrig! (jag använder inte photoshop till mina bilder som jag lägger ut med andra människor på). Ja, så det är så ni ser ut/har sett ut. Var glada över att ni idag är snygga istället för att untagga, haha.


Kolla denna bilden till exempel, jag är inte sådär jättesnygg, men jag untaggar inte för det.
Jag menar, jag bidrar gärna till att folk får sig ett gott skratt, om de nu får det!



Blondinbellas TV-dagbok

Idag var premiären av Blondinbellas TV-dagbok, och redan i första avsnittet fick i alla fall jag se något som jag inte trodde om henne - jag tycker att hon gick roligt. Eller jag hade förväntat mig att hon skulle ha väääärsta gångstilen som typ en modell och vicka på rumpan, se sjukt självsäker ut och så men hon såg nästan lite osäker ut när hon gick. Och hon riktigt... jag vet inte, det såg bara roligt ut tycker i alla fall jag. Men hon lär ju vara sjuuukt koncentrerad när hon spelar in! Ja, inget elakt alltså, och jag vill inte hitta fel på henne, men jag är säker på att man kommer att lära känna en helt annan Isabella Löwengrip nu när man får se hennes TV-dagbok.
Den sänds måndag-fredag på TV400, med skiftande tider. Avsnitten är ungefär tre minuter långa. Som tur är finns avsnitten även på internet.
Dagens avsnitt kan du kolla in här!


Jag har något konstigt problem med min hud.

Jag tänkte ni ville se att min hud reagerar ganska konstigt på kliande m.m. Om någon river mig eller klappar till mig hårt så blir det avtryck i min hud, som ser ut som tjocka ärr. Många gånger har jag skrivit saker på min kropp, och folk har trott att jag har haft typ stålbokstäver inopererade under huden, det trodde de i alla fall i USA när jag var där förra gången. Alltså inte nu i höstas, utan för två år sedan. Känner man på dessa ärrliknande sakerna så känns de som ärr, de är uppbuktade från huden.
Även när jag gråter så uppstår dessa "utslag", mina läppar svullnar och jag blir prickig i ansiktet. Så ja, det är en liten förklaring till en del av mitt gamla inlägg om mina så kallade problem. Som jag själv inte tycker är problem...



Bild 1. Precis när jag har kliat mig på armen, ni ser att det är lite vitt efter vart jag kliat mig. Bild 2. Efter ungefär fem minuter (det ärrliknande syns inte så mycket på grund av min dåliga kamera) Bild 3. Ett fint litet hjärta som jag gjorde med en tändsticka!

Top 3


Topshop.

Gratismakeup

Jag har varit medlem här i nästan ett år, men aldrig givit det en chans. Men nu när jag inte jobbar så mycket så är det min enda utväg typ. Så ja, ni som vill får jättegärna bli medlemmar, för lilla Sannas skull. Ni behöver inte göra något alls, bara bli medlemmar liksom, fylla i namn, adress, och göra ett lösenord, så var det klart typ!
Jag skäms över mig själv att jag har sjunkit ner till denna nivå, men jag spammar inte bloggar i alla fall. Haha.


Klicka på bilden!

Ni ser det som ett problem, men det är fel!



Många ser det som att jag har problem för att jag:

- Inte gillar att gå ut utan smink.

Detta har inget med att göra att jag har dålig självkänsla eller något sådant. Jag trivs helt okej med mig själv när jag inte har smink, det är inte så att jag hatar mitt utseende. Det är bara det att sminket boostar mitt självförtroende hur mycket som helst. Jag får kommentarer om att jag är fin (vilket sällan sker när jag inte har smink) och jag tycker helt enkelt att jag ser snyggare ut. Jag kan gå ut utan smink, det händer, jag var ju på Allum igår utan smink. Men det är bara att jag mår bättre, jag känner mig bättre och jag presterar bättre med smink.
- Vägrar ha mjukisbyxor i skolan.
Jag har haft det en gång denna termin. Jag erkänner skamset. Varför? Det är något jag har bestämt med mig själv. Jag tycker inte illa om folk som har mjukisbyxor, jag tycker inte att det är fult eller så. Men jag tycker att jag ska ha det hemma, jag tycker att jag ska ha det när jag myser. Och det går också tillbaka lite till det med sminket - jag tycker inte att jag är lika snygg med mjukisbyxor, och därför blir det sämre prestation!
- Aldrig har fuldagar.
Detta kan man ha olika åsikter om. Jag får faktiskt ofta höra att jag inte har ful-dagar, som någon så fint uttryckte det. Att jag aldrig har en bad-hair-day (det tycker visserligen jag att jag har då och då), att jag alltid har fina kläder, att jag alltid är uppklädd. Ja, men det är så jag vill ha det! Jag vill att folk ska tänka så; wow, hon är alltid fin. Jag tror inte att folk liksom tänker "Åh, nu är det fest, och Sanna ser ut som vanligt... för hon är alltid uppklädd, så det är ingen skillnad". Jag tror att de tänker "Åh, Sanna är fin, men det är hon ofta", på ett positivt sätt alltså!
Dessutom försöker jag alltid ha på mig något som jag aldrig har haft på mig innan när jag ska vara extra fin, och därför blir det ofta något annorlunda ändå!
Många sparar den fina sminklooken till helgen. Men det gör inte jag, utan jag bestämmer med mig själv att jag inte har ögonskugga i skolan till exempel, och då blir det ju något lite speciellt sedan på festen.
- Prioriterar utseende framför frukost
Jag är i och för sig en person som aldrig har kunnat äta frukost för att jag inte tycker om frukostmat och för att det inte går ner. Jag har ingen aptit liksom. Jag är även en riktigt snabb person - på 20 minuter kan jag hinna blogga, välja kläder, sminka mig, locka håret och ta dagens outfit. Och borsta tänderna såklart!
Saken är den att jag skiter i frukosten och lägger tiden på mitt utseende. Ja, men det är ju så jag vill att det ska vara.
- Att en utseende-mässigt dålig dag gör mig förtvivlad
Ja, jag kan inte prestera bra när jag luktar äckligt, när jag har glömt att borsta tänderna, ätit vitlök, vet att jag har spillt, det har blivit hål i strumbyxorna... You name it! En dag där jag har gråtit och sminket har runnit, nej, resten av dagen i skolan är förstörd, för det enda jag kan koncentrera mig på är att jag inte ser bra ut. Och som jag sa innan - det får mig inte att må dåligt att se lite ovårdad ut. Men allt blir helt enkelt så mycket bättre när allt sitter som det ska! Om jag har en kjol och den hela tiden åker upp så att jag ser ut som en hora, ja, då bryr jag mig ju inte om att "kanske" tycker alla andra det också, nej, saken är den att jag tycker det. Och det är det som tynger mig att jag trivs inte att det inte sitter bra, så som jag har tänkt mig.

Det jag vill säga är alltså att jag vill ha det såhär! Det är inget som tynger mig, inget jag vill ändra på.
Och jag hatar inte folk som har mjukisbyxor, går utan smink och äter frukost istället för att lägga tid på sitt utseende. Det är bara det att jag prioriterar att jag ska må bra, och jag mår bättre utan frukost och med en fin outfit och look.
Hjälp vilket knäppt inlägg det här blev!



Ge mig jul!


Det värsta du kan göra

Det värsta du kan göra är att försöka gå till skolan i Calvin Klein skor med en 10-12 cm klack... på tjugo minuter! Jag bor uppe på ett berg, eller hur man ska kalla det, och har typ nedförsbacke hela vägen till skolan. Jätteskönt tänker ni, men inte i klackar, åh nej!
Bra gjort Sanna, hade du förväntat dig att det skulle vara skönt? Gå fort? Inte skaka och ha ont i vadmusklerna?
Positivt tänkande, hyperventilation och många pauser fick det bli. Jag kom en kvart för sent till skolan. Nästa gång frå mina vackra pumps ligga i väskan och jag går i andra skor ner och sätter på mig dem när jag kommer fram.
Vad sägs om det?


Dagens outfit

Enligt mig är måndagen en dag man ska vara fräsch! Man ska visa att man pallade helgens alla upptåg, vad man än gjorde. Kanske var det en soffhelg, ja, men då måste du bevisa att du kunde ta dig upp ur den. Var det en festhelg - ja då ska du ju inte se bakis ut i skolan. Därför kan man få vara lite extra fin på måndagar. Om ni nu uppfattar det här som fint. Haha.



Klänning - Gina Tricot
Strumbyxor - H&M
Skärp - Aldo (USA)
Skor - Calvin Klein (USA)
Klocka - Guess
Rosett - Claire's (USA)

Aldrig får jag till det ordentligt;
röda ögon, skorna kommer inte med...



Vad händer i veckan?


Måndag: Skola och lussa.
Tisdag: Ta det lugnt, faktiskt inte göra något alls.
Onsdag: Sjunga i kyrkan.
Torsdag: Ytterligare en skön dag - bara ta det lugnt!
Fredag: Det är ju avslutning i skolan, och vår klass har ordnat lite roliga saker; frågesport, paketutdelning, och massa bakat. Jag ska åka till stan med Anna, och kanske träffa Kati. Alla klappar bör ju köpas nu! Sedan ska jag hem till min pappa och sova över där.
Lördag: Fira jul med pappa, farfar och släkten på den sidan (ni vet väl att jag har en minisläkt?) Och sedan gå på ett kalas. Hihi.
Söndag: Vaknar på morgonen och tänker att imorgon är det skola, men nejdå, det är det inte, för det är jullov!

Godnatt





Jag är helt slut, denna helg har tagit kol på mig! (Kål eller kol i detta sammanhang... det är frågan!)


Jag vill ha mer vardagslyx

Jag är en sån där person som hela tiden överdriver allt - det ska vara som på film enligt mig. Eller snarare; jag vill överdriva allting. Jag vill ha sådana där bruncher med tjejerna som de har i Desperate Housewives. Jag vill ge presentpåsar till alla jag kommer till (men plånboken säger stopp). Jag vill ha sådana där mysiga tjejkvällar där alla sitter i pyjamasar och bara myser med lite lyxig mat, typ goda efterrätter, choklad och sådant. Inga chips och popcorn här inte.

Så därför har jag två stycken saker framför mig nu som jag bara ska se till ska bli så lyxiga som möjligt:
- En tjejkväll med chokladfondue & Victorias Secret Fashion Show 2008
- En tjejkväll med nya avsnittet av Gossip Girl den sjätte januari.

Det här ska bli så lyxigt det bara kan. Okej, tjejer, ni kan glömma presentpåsarna, men ni förstår vad jag menar.
Vill inte ni också att allt ska vara sådär pampigt, ståtligt?
När jag berättar vad jag har gjort vill jag kunna göra det med en liten touch av lyx - ja, vi doppade jordgubbar i choklad och kollade på Gossip Girl. Ungefär så. Ge mig mer sånt!


more relatives, please

Jag körde mig och mamma till Allum idag, ett shoppingcenter, för att shoppa lite. Eller ja, som jag skrev innan - köpa lite julklappar. Nu när jag inte får lön så räcker inte riktigt pengarna till allt jag vill ha. Förut kunde jag verkligen köpa precis vad jag ville, och helt sjukt mycket grejer varje månad. Men jag ska snart söka ett nytt jobb, jag har ju goda referenser nu efter att ha jobbat i klädaffär i över ett år. Allvarligt talat - jag tar vad som helst, är helt desperat efter ett jobb. Vad beroendeframkallande stora löner är...

Hur som helst så insåg jag att det var så sjukt mycket som jag ville ha. Hittade massor med grejer, men ja, denna månaden är fattig så jag kan inte köpa det. Tårar tränger fram.
Men jag vet att jag ska få något fint av Ludwig... Så det glädjer mig massor.
Dessutom fyller jag faktiskt år snart, och julen har inneburit att jag har önskat mig nödvändiga paket av dem som jag får paket av. Extern hårddisk m.m.
Så egentligen, jag önskar mig en större släkt, för jag får ju ändå inte så många paket...
Jag har; mamma, pappa, farfar, mormor&morfar, kusin, Ludwig och Camilla... That's all.
Och Anna också såklart!

Men jag fyller ju som sagt arton snart, och det blir tjejmiddag och fest och massor på det. Så jag får se till att önska mig lite onödiga saker då, istället för bara sådant som är tråkigt och nödvändigt!

Gamla Layouter



16/10 2008 - 14/12 2008



14/12 208 - 25/12 2008




25/12-08 - 23/1-09




23/1 - 16/4 2009



16/4 - 27/5 2009



27/5 - 3/8 2009



3/8 - 17/10 2009



17/10 - 8/11 2009




8/11 - 20/12 2009




20/12 2009 - 11/2 2010




11/2 2010 - 22/5 2010



22/5 2010 - 12/9 2010




12/9 2010 - 18/10 2010



18/10 2010 - 28/11 2010




28/11 2010 - 25/12 2010




25/12 2010 - 26/1 2011



26/1 2011 - 28/3 2011




28/3 2011 - nu

Sådär

Så fick jag en tomteluva också blev det lite snöflingor här till vänster.
Vad tycks?

En julig design

Jag kom precis hem från Allum, där jag köpte två julklappar. Nu har jag bara tre kvar. Jätteskönt. Jag köpte även hårfärg. Jag ska nog färga mitt hår nu ikväll faktiskt!
Jag måste få säga att det är ett helvete att bara leva på studiebidraget! Jag förstår mig inte på folk som klarar sig gott och väl på det. För det gör inte jag.

Jaja, igår var jätteroligt, och mycket god mat. Jag älskar Lai Wa!
Hur som helst - det jag skulle komma till var att jag håller på att göra några tillägg på min design som är lite juligare.
Puss på er!

Wow Award


Jag blev nominerad av Linnea!


Regler:
1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån.
3 .Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

Linnea - Hon som nominerade mig är värd en nominering till, hon skriver grymt! Fast om hon inte vill behöver hon inte göra om allt detta. Haha.
Maria - Älskar att läsa hennes tips m.m.
Maria - Älskar henne fotoblogg, fantastiskt bra!
Aubrey - Skriver om smink, men hon är amerikanska, så jag tror inte att hon kommer fortsätta med det här med Wow Award, men jag vill nominera henne ändå!
Erik - Det är roligt med killbloggare, och denna är faktiskt intressant (nej, alla killbloggar är inte det...)
Linda - Min första bloggvän, och vi kommer från samma kommun. Jag gillar att läsa hennes blogg för att jag kan relatera till hennes texter. Dessutom är hon duktig på design och photoshop, så vi utbyter en del idéer.
Lari - Hade inte denna blogg funnits hade inte min blogg funnits! Eller den hade varit väldigt ful, haha.



oh, my bed!

Nu är Luciasakerna nästan över, det är ytterligare två (fattar ni? Två, det är liksom ingenting) i nästa vecka och sedan är det slut. Idag har varit ganska påfrestande, vi har bara sjungit på äldreboende. Visst är det fantastiskt att få sjunga för de äldre och göra dem glada. Men det känns som att alla typ ser dem som helt... jag vet inte, men jag menar - alla uppskattar faktiskt inte luciauppträdande, och det känns som att alla tror att detta är deras höjdpunkt i livet. Men jag vet inte om jag tror det.

Om 50 minuter ska vi åka in till stan, jag och familjen samt Fredriks flickvän och Ludwig. Vi ska gå på Laserdome, jätteroligt! Michael,  min mammas man, fyller år idag, så det är därför. När vi är klara ska vi äta på vårt favorti-kines-ställe, Lai Wa, som ligger på en tvärgata till Avenyn.

Ledsen att jag inte har så mycket intressant att berätta, men jag 1. är helt slut 2. har ett ganska så händelsefattigt liv just nu.
Förresten har ni sett bloggdesignen jag fixade åt Emma igår?
Nu måste jag byta om!

Äntligen hemma

Jag har varit igång sedan sex imorse. Det är tur att vår chaufför, Christer, är en sådan muntergök, annars hade jag dött av utmattning. Istället dog jag av skratt.
Aja, vi har varit på 10 ställen och lussat idag, det första lussandet ägde rum klockan 06.45 imorse. Det var hemskt, men man fick tänka positiva tankar. Jag har jätteproblem med min hals, ni vet så att det känns torrt och man bara måste hosta.
Vi var även på äldreboende och på ett vårdhem (handikappade på olika sätt). Och jag kan berätta för er att det var fantastiskt. De uppskattade det jättemycket och kom fram efteråt. De sjöng med och var jätteroliga, annat än sura gubbar på elföretag i industriområdet...

Vi åt en god lunch på Aludden alla tjejerna, och sedan fick vi ett rum på deras övervåning där vi bara satt och slappade i ett par timmar innan de två sista lussningnarna (haha va?) skulle äga rum. En på Guide revisionsbyrå eller något... Och ett lussande på Ica Kvantum. Det var helt katastrofalt och pinsamt. Vi gick där bland alla hyllor och alla pekade och skrattade. Haha, det var helt otroligt kul och pinsamt.

Det roligaste under hela morgonen var under tredje uppträdandet när vi bara bröt ihop alla och började skratta för att Bella sjöng för högt, och det gjorde att resten inte kunde komma in i sin ton. Isabel har dessutom det sjukaste skrattet som man bara dras med i.
Lite tråkigt bara att vi ska ut ikväll igen... så man missar Idol. Supertråkigt verkligen! (Tyvärr har jag inga bilder, btw)
Ja, nu måste jag gå och lägga mig för jag är helt slut!

Tärna


Jag är en b-städare

Jag suger på att städa. Jag började för ett tag sedan (läs 2 timmar sedan) och det ser för tillfället ut såhär. Jag försöker organisera min garderob... Den är full...
Så jag har hängt ett par grejer på min klädställning. Jag körde på svart matchning denna gång.



Men i övrigt ser det verkligen ut som ett bombnedsslag fortfarande! Saker överallt. Men det går verkligen inte att städa för mig. Jag börjar alltid med knäppa projekt (idag blev det garderoben, en annan dag kan det vara hurtsen under skrivbordet, eller sminkbordet/byrån) och jag hinner aldrig städa klart. Men nu måste jag skynda mig iväg och lussa!



Marilyn Monroe

Marilyn Monroe hette egentligen Norma Jeane Baker och föddes i Los Angeles 1926. Hennes mamma jobbade med film, men psykiska problem gjorde att hon inte kunde jobba och hon blev inlagd. Därför fick Norma Jeane spendera större delen av sin barndom i olika fosterhem, men 1937 flyttade hon in hos en familjevän. Men när paret som länge hade varit vänner med Norma Jeanes mamma flyttade till östkusten hade de inte råd att ha med sig 16-åriga Norma Jeane, som då hade två alternativ - antingen gå tillbaka till att vara föräldralös eller att gifta sig.
Norma Jeane gifte sig med sin 21-årige granne Jimmy Dougherty 1942, och de levde ihop i två år innan han var tvungen att gå med i marinkåren ute i Stilla Havet.
Norma Jeane tog ett jobb vid ett löpande band på en fabrik. En dag kom en fotograf som skulle fota för en tidning om kvinnorna under kriget (World War II). Enligt honom var hon en fotografs dröm, och hon var med i hans fotografering den gången. Efteråt gav han henne en del modelljobb och inom två år var Norma Jeane en omtalad modell med många covers på sin meritlista. Hon drömde nu om att bli en riktigt stor stjärna och började ta teaterlektioner. När Jimmy återvände 1946 stod hon inför ett nytt val - sitt äktenskap eller sin karriär.
Hon valde karriären och de två skiljde sig 1946. Samma år skrev Norma Jeane kontract med Twentieth Century Fox.
Norma Jeane valde sedan att ändra sitt namn till Marilyn Monroe, då hon lånade sin mormors efternamn. Samtidigt färgade hon sitt hår blont. Mellan 1947 och 1953 spelade Marilyn in en hel del filmer men det var en film från 1953 som gav henne stjärnstatus - Niagara. Efter det följde ytterligare filmer.
Marilyn gifte sig med baseballstjärnan Joe Di Maggio 1954, men han tålde inte att hon använde sin kropp i sin karriär, och att andra män fick titta på henne. Marilyn var trots allt känd som sexbomb vid det här laget. Äktenskapet präglades av ständig misshandel och trots att de älskade varandra så skiljde de sig 9 månader senare.
1955 ville Marilyn göra sig av med sin "dum-blond-image". Hon ville göra mer seriösa saker, så hon flyttade till New York där hon läste skådespeleri och startade ett eget produktionsbolad - Marilyn Monroe Productions. Bolaget producerade två filmer med Marilyn i huvudrollen, och hon fick chansen att visa vad hon gick för. Marilyn ingick i sitt tredje äktenskap 1956 då hon gifte sig med Arthur Miller - en manusskrivare.
När sedan Some Like It Hot kom 1959 fick Marilyn en Golden Globe för bästa skådespelerska i kategorin Komedi.
Miller skrev ett manus till Marilyn - The Misfits, men den blev aldrig färdig, men det blev deras äktenskap 1961. På Golden Globe-galan 1962 blev hon utropad till World Film Favorite. Men i augusti 1962 hittades hon död i sin lägenhet.



Marilyn sägs ha gått på fruktansvärda droger under sin karriär - droger som slog ut henne både psykiskt och fyskiskt. Hon försökte ta livet av sig flera gånger, och under ett tillfälle hade hon beklagat sig över att läkarna hade räddat henne.
Anledningen till detta, självmordstankar med mera, var för att hon inte kunde få barn. Hon hade haft ett utomhavandeskap (när äget blir befruktat i äggledaren istället för i livmodern, och fostret utvecklas i äggledaren), ett missfall och gjort ett stort antal aborter. Det sägs att det är aborterna som gjorde henne steril. Marilyn ville så gärna ha barn, men kunde inte få det, och det var då hennes självmordstankar började. Hon hade även problem med alkoholen, och blandade flera gånger droger med alkohol. Hon var känd för att komma för sent till tagningarna och för att missa sina repliker. Hon fick till och med sparken ett par gånger.
En annan teori är att stjärnan blev mördad för att hon hade en affär med presidenten John F Kennedy, som också blev mördad. Man får helt enkelt dra egna slutsatser. Jag tror att hon tog livet av sig!
Vad tror ni?





Desperat efter husfruar

Igårkväll fick jag bara något slags anfall - Desperate Housewives anfall.
Tyvärr har jag lånat ut två av mina boxar, men jag ska be att få tillbaka dem, för jag vill så gärna kolla om alla säsonger.
Så idag blir det att sova och att titta på Desperate Housewives. Från säsong två.
Åh, det känns så bra. Har jag tid ska jag kolla om Gossip Girl också.
Jag tycker att jag pratar väldigt mycket om serier nu i bloggen. Jag är besviken på mig själv.
Jaja, sedan ska ni få ett inlägg om Marilyn Monroe, för jag såg en dokumentär om henne igår som var helt sjukt bra!

En av mina gamla hemsidelayouter. Den var på min hemsida för säkert 3 år sedan!

Musik



Bästa musiken från:
Grey's Anatomy!

Kate Havnevik - Nowhere Warm
Butterfly Boucher - Never Leave Your Heart Alone
Gran Bel Fisher - Bound By Love
Finlay Qyuaye - Dice (stavning?)
Thirteen Senses - Into The Fire
The Bravery - The Ocean
Keane - Somewhere Only We Know
 

Från mig till dig



You know I wanna give you everything, P!

Vet ni vad det bästa som finns är?

Det bästa som finns är att göra andra människor glada. Att få se glädjetårar som du har skapat, att få höra skratt som du har frambringat.
Det är det bästa som finns enligt mig. Världens bästa känsla!

Mitt tal till Pernilla, på riktigt och ungefärligt

Den tionde juli, Wyoming blev en delstat i USA detta datum.
Den tionde juli, den första kommunikationssatelliten sattes upp detta datum.
Den tionde juli, datumet då Pernilla, världens bästa Pernilla, föddes.

Nästan varenda dag i ett och ett halvt år har jag fått träffa henne, Pernilla. Hon har funnits vid min sida, nära mig och på avstånd. Varje dag vet jag kommer att överträffa den föregående. Hur kan jag veta det? Jo, därför att Pernilla finns där och förgyller min dag med klingande skratt, roliga berättelser och glädje. Men ingen dag är den andra lik. Då hade inte varenda dag känts så värdefull och så fantastisk, för dagarna hade flutit bort i mängden.
Men det är just det som är grejen med Pernilla; det blir inte en dag i mängden, utan jag vet att jag ska få möta något otroligt varenda dag jag tillbringar med henne.

Pernilla, den omtalade Pernilla. Alla visste vem du var. Och alla ville vi vara som du. Jag minns en gång jag mötte dig i tunneln vid Lerums Station. Vi kände inte varandra då. Du hade ett par Diorskor på dig. Ja, jag lägger märke till sådant. Jag tyckte att du var så fräck. Och det tyckte även mina vänner.
Och tänka sig, det är lite drygt fyra år sedan.
Du var med i Klacksko, ett tjejgäng med de allra snyggaste och mest populära tjejerna runtom i Lerum. Och även om du kanske skäms över gänget idag, tjejernas attityd, namnet och allt, så var jag en av dem som såg upp till er, då för ungefär tre år sedan.
När jag sedan träffade dig min första dag på gymnasiet kunde jag inte tro mina ögon. Där stod du, den beryktade Pernilla Pettersson, brun som en pepparkaka, i ett par trasiga jeans med blommigt tyg innanför revorna, en vit tröja och inbakade flätor.
Du tog mig i hand direkt, presenterade dig och sa att vi skulle gå i samma klass. Jag visste ju redan vem du var, och det sa jag. Vi hade faktiskt träffats en gång en sommar tre år tidigare, men det mindes du inte, och det gör du inte heller idag. Men för mig kommer det alltid att vara en sommar som jag kommer att minnas, för det var då jag träffade dig för första gången.

Jag vill vara så ärlig jag kan mot dig, Pernilla. Vi är så olika, som socker och salt. Men ändå passar vi så bra ihop, du och jag.
Jag har aldrig träffat någon som är så vacker som du, som är så naturligt fantastisk. Som kan hänföra sin publik alla gånger. Det spelar ingen roll om det är under teaterlektionerna i skolan, eller om det är vid matbordet i bamba – du får alltid med oss. Du målar upp bilder så att vi förstår. Du är som en sagoberättare, alltid händer det dig saker som är så fascinerande och som jag hade velat ta del av.

Ibland tycker jag synd om dig. Ibland känns det som att du inte har någon som tror på dig. Ibland känns det som att du själv inte tror på dig. Jag tycker att det är viktigt med bra självförtroende, men också med bra självinsikt. Och jag tycker att det är viktigt att ha människor runt omkring sig som tror på en, så att man kan bättra sin självkänsla.
Jag vill vara en av dem som finns där i din omgivning, och ger dig all den hjälp du vill ha, och all den uppmärksamhet du vill ha. Jag vill ge dig allt.

Varje dag försöker jag peppa dig. Det är mitt mål för tillfället, att få dig att må bra och att få dig att vilja ge allt. Jag vill att du ska tycka om skolan lika mycket som jag gör. Jag försöker lära dig allt jag kan. Kalla det inte att jag tar ansvar för dig, för det gör jag inte. Jag hjälper dig bara. Och det är väl vad vänner gör?
Jag vill att du ska tycka som jag – att alla våra dagar tillsammans inte är värda att offra för att man är sjuk. Jag vill gå till skolan även om jag är sjuk, jag vill så gärna träffa dig.

Den tionde juli. Året var 1991. Det är ett datum som jag aldrig kommer att glömma, det kommer alltid att finnas i mitt minne. För det var på den dagen som glädjen själv föddes. Det var på den dagen som P, min älskade P, föddes. Och jag vill alltid att det ska vara vi. P och S, det klingar så bra i mina öron. Låt det aldrig sluta klinga.


Jag älskar dig mitt hjärta!

Mitt tal till Pernilla

Nehe ni, ni får får det när jag kommer hem för det gick inte att öppna här på Ludwigs dator!

Sjuklighet

Jag känner att jag börjar bli sjuk. Min mandlar är jättestora och det gör jätteont att svälja. Speciellt på morgonen. Himlans att detta skulle vara just denna veckan - Luciaveckan. Men jag kan nog sjunga, ärligt talat så kan jag nästan sjunga bättre när jag har ont i halsen, haha.
Jag hade tänkt gå och lägga mig och sova en stund nu. Och jag har inte så mycket idéer om vad jag ska skriva om här i bloggen. Allt kretsar ju runt föregående inlägg i min omgivning just nu, så det är det man pratar om och det är det man tänker på.
Ni ska få ett inlägg till som har med idag att göra - nämligen manuset till mitt tal som jag höll till min älskade Pernilla idag. Jag fick bra respons (till skillnad från på min essä) och Pernilla grät. Så jag kunde knappt titta på henne under talets gång.
Ja, talet får ni i nästa inlägg!

Jag gör reklam

Jag tycker mest att jag är snäll mot den där tjejen som skriver xspotted. Hon lär ju inte läsa det här i och med att hon inte läser min blogg. Ja, jag är typ helt säker på att det är en tjej.
Hur som helst. I mitt senaste inlägg om detta fenomen - Baby Doll - skrev jag kanske lite stötande om att sidan hade varit annorlunda ifall det hade varit jag som hade skrivit den. Men hello, det är bara att fejsa att jag vet allt om alla - det gör inte hon, för som hon skriver så är det ju läsarna som gör hennes sida, hon bara förmeldar allt som alla tipsar om.
Och vem vet - kanske tipsar jag? Det vet ju bara hon som kan se inkorgen.

Jaja, igår hade ju tydligen någon varit inne på hennes blogg och skrivit ett inlägg. Jag ska säga min mening - tror inte på det ett skvatt! Det lär vara hon som bara vill att det ska vara lite mer spännande med hennes blogg.
Jag känner inte att jag ska starta bråk med henne - för antagligen är det någon jag känner. I'm happy with what I don't know. Jag tycker det är jätteroligt med sådana här sidor - precis som jag har sagt innan. Så, om nu Baby Doll mot all förmodan läser det här (men det gör hon ju inte, för hon läser ju inte min blogg, däremot kanske någon av hennes tipsare tipsar henne om det här, vilket jag tvivlar på. Hon läser min blogg, helt klart.)

Dock antar jag att det är mina bröst det handlade om där i "Månadens Skvaller". Ska jag vara ärlig så bryr jag mig inte, bilden är fan outstanding.
Men jag ska i alla fall erbjuda Baby Doll en bloggdesign, för det är alltid roligare att blogga när man har en snygg blogg!

Gossip Girl

Nu är det... Let me see. Nästan en månad kvar till det nya avsnittet av Gossip Girl släpps. Åh vad jag längtar.
Det är helt sick hur man kan bli så besatt av en serie. Jag älskar verkligen Gossip Girl, vilket jag har berättat typ 500 gånger innan. Jag lägger upp nya avsnittets trailer, alltså det som ska komma i januari.
Ni som tittar på Kanal5 kommer nog inte förstå så mycket. Men ja, under the holidays borde ni kolla alla nya avsnitt som finns på Piratebay för det är så sjukt bra!


Sånadära dagar

Har ni också sådana där dagar där ingenting går bra?
Jag har en sådan idag... Vill ni veta vad som inte har gått bra? Det får ni vare sig ni vill det eller inte!

Gossip Girl
När jag kom hem från skolan hade jag tänkt lägga mig och kolla på ett nytt avsnitt av GG, men vad händer? Jo, min hårddisk är full så det går inte att extrahera filen... Så jag bestämmer att efter jag kommer hem från dagens lussande så ska jag rensa hårddisken på en massa saker (bland annat massa dåliga filmer, både kvalitetsmässigt och innehållsmässigt). Så, när jag äntligen har ungefär 50 GB fritt på hårddisken så klickar jag upp Gossip Girl igen, och vad händer? Jo, filen går inte att spela. Det är bara att sätta igång en ny torrent.
Lucia

Jag hade en hemsk huvudvärk när jag åkte till lussandet idag. Usch. Och när vi kom fram bjöd de snällt på cola, frukt och mineralvatten. Alla tjejer tog ett glas cola och sedan sjöng vi upp. Men smart, man kan ju inte dricka massa läsk innan man ska sjunga - det blir ju tjockt i munnen. Ja, så vi alla hade lite problem med rösten idag. Och jag som redan har så himla ont i halsen...
Inte nog med det så lyckades nästan alla börja fnittra under lussandet, för Isabel spelade fel och Emma slog i luciakronan i lampan i taket. Good Work tjejer, GW.
Skolan
Vi simmade idag i skolan. Jag var sämst. Alltså jag simmade sämst. Visserligen gick jag inte in för det (ville helst inte blöta håret över huvud taget).
Vi hade sedan oförberett prov i spanskan. Och det var svårt tycker jag, jag gissade på det mesta och ritade sedan en teckning till Sören, vår lärare, med lite fjäsk så att jag kan få ett G i alla fall.
Mitt rum
Nej, hörrni. Jag orkar aldrig städa mitt rum. Visserligen ser det bättre ut nu, men jag får huvudvärk av att plocka grejerna på golvet. Ja, så städning blir det inte mycket av idag.

Doing my duty

Ja, idag när jag hade kommit hem från skolan så tänkte jag lägga mig i sängen och avnjuta ett färskt avsnitt av Gossip Girl. Men nej, det gick inte ser ni, för det var i en komprimerad Winrar mapp, och min hårddisk är full... Så nej, nu håller jag ju då helt enkelt på att ta bort alla onödiga program på min dator (varför har jag Photoshop Elements till exempel, det är jätteonödigt för min del. Och illustrator... Det orkar jag inte lära mig!)

Så dagens schema ser ut såhär:
- 16.45 hämtar luciagubbarna mig.
- Hemma igen ungefär klockan 6.
- Plugga till mitt tal imorgon.
- Städa mitt rum (det ser ärligt talat ut som ett bombnedsslag)
- Rensa hårddisken...

Det sistnämna håller jag visserligen redan på med då...
Men ja, det ser ju roligt ut, eller vad säger ni?
Vill du ha topping på allt det här? Den enda smaken vi har är huvudvärk.

XSPOTTED

Jag sitter varje dag och kollar in den där sidan. Jag, till skillnad från många andra, tycker att detta är jätteroligt. Men jag tycker det får hållas på en bra nivå, som jag tidigare har sagt.
Men jag tänkte länka så att tjejen (tjejerna?) får lite fler besökare, tips och skvaller att skriva om. Jag menar, jag hade inte tvekat att skicka in skvaller. Dock får man ju tänka sig för så att man inte skriver/tipsar om saker som man har fått berättat för sig i förtroende. Jag tycker det är viktigt att man håller löften och sådant.

Men jag menar, om någon skriver ut på bilddagboken att någon annan är ett svin, och alla kan räkna ut att det är hennes/hans filckvän/pojkvän som det handlar om - då känner jag mig helt fri att tipsa denna sida om det. Sedan får ju de som har den välja om de vill skriva om det och om de vill överdriva och greja. Det är ärligt talat inte mitt problem.

Och jag vet att många säkert tror att det är jag som skriver denna sida. Men ärligt talat, alla vet att den:
1. Hade varit mer uppdaterad isåfall. För jag vet typ allt om alla, och jag är så jäkla nyfiken så jag hade hela tiden haft saker att skriva om.
2. Hade haft en finare design.
3. Inte hade haft "Baby Doll" som underskrift. Förlåt, men det är inget vidare namn.
4. Kanske hade varit lite mer hemlig.

Här är sidan!

Full

Min hårdisk är full...
Åhnej.
Tomten. Jag önskar mig en extern hårddisk som jag kan ha alla mina filmer och serier på.


Just like a circus


Lusselelle

Nu är det dags för mig att byta skepnad - och bli tärna med illaluktande krans på huvudet och för långt nattlinne.
Nej, gud vad jag låter ironsik och negativ. Men det är lite jobbigt faktiskt - det är ju mycket i skolan nu sista veckorna, och vad händer? Jo, vi ska lussa varje dag. Not prepared.

Jaja, det ska bli kul att träffa tjejerna i alla fall. Igårkväll när vi var på julbord eller vad man ska kalla det, så pratade vi i ett par timmar, och det var jätteroligt. På så sätt är det här fantastiskt skoj. Att vi sedan ska lussa första gången 6.45 på fredag... Det är en annan femma!


Framkallning

Idag har jag framkallt lite bilder på mig själv i vårt fotolabb i skolan. Det var riktigt roligt. Och skönt. För jag var helt ensam och det enda som hördes var ljudet av det porlande vattnet som tvättade rent de framkallade bilderna från kemikalier och fix. Det var så fridfullt på något sätt.
Hur som helst - om ni får chansen så ska ni läsa Fotografisk Bild A i skolan. Det är jätteroligt. Det ingår även att man ska lära sig Photoshop. Visserligen kan jag det mesta man går igenom i kursen, men då får ju jag chansen att lära mig nya saker i och med att lärarna är jätteduktiga!

Hur som helst, idag blev det två nya bilder. Och jag är faktiskt nöjd!


Men åhnej!

Har ni tittat på Kissies blogg på senaste? Jag har inte tittat sedan typ i somras. Också gick jag in idag (med tanke på att det är en alexandranilsson på "mest besökta-listan" och det spekuleras i om det är Kissie som har skapat den och lalala. Klicka här för att gå till den sidan)

Hur som helst. Jag blev jättebesviken när jag kom inte på Kissies blogg. Tidigare har ju Spotlife Design gjort hennes blogg. Jag praktiskt taget älskade hennes design då. Den rosa... mmmh, den var så himla fin! Nu är den inte alls lika snygg som den var innan. Inte snygg alls om jag får säga det själv. Usch. Den ser riktigt amatörmässig ut. Ja, jätteroligt med lite förändringar, men det var så snyggt med det gamla. Nu ser det bara klumpigt ut.
Vad tycker ni om Kissies nya design?

Det står visserligen på "Om Alexandra" att det är fel på bloggen... Men ändå...


Julstämning

Åh, nu har Ludwigs mamma satt på sin julcd med Frank Sinatra. Jag bara älskar den cd'n, för när den är på vet man att det snart är jul. Och självklart ska ju jag och älskling börja med vårat jul-film-marathon, där vi ser alla filmer vi kan komma på som har med julen att göra. Just nu laddas Ensam Hemma 2,3 ner. Så ikväll ska vi titta på dem.

Jag ska på julbord hos Lions, en förening här, ikväll ihop med de andra i luciatruppen, också ska vi såklart lussa.
Jag hoppas det blir god mat, massa köttbullar och annat gott. Och rödbetssallad. Haha, det är verkligen ett craving för mig ibland - köttbullar och rödbetssallad. Det är så sjukt gott.
I övrigt är jag inte så fäst vid julbord, jag gillar inte: skinka, sill, potatis, gröt, ris á la malta, korv, janssons frestelse, ägg, paté, sylta... You name it. Jag brukar bara äta köttbullar. Så jag försöker få min familj att införa ett gott julbord med typ thaimat. Varför ska man liksom spinna vidare på ett koncept som tidigare varit vinnande, men som börjar sjunga på sista refrängen? Ingen kan ju säga att julbord numer är så där jättegott.
Och just det - jag gillar inte pepparkakor heller. Haha.



Vilken anti-jul-mat-person jag är när jag tänker efter... Men jag vet inte, jag tycker bara inte att det är gott.
När jag blir stor ska vi i min familj ha julbord, traditionellt, men även så att man kan välja på andra saker; köttfärs, god sallad, lite thai, pasta, ris och ja... Allt som är gott!

Vad tycker ni om på julbordet?

Hoppsan, what did I miss?

Jag har just fått reda på att vi ska ut och lussa under hela veckan. Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag och lördag.
Åh nej, de enda orden jag kan få fram! Ni vet ju att jag har ganska mycket annat att göra nästa vecka...
Tyvärr kommer allt det att få vänta (okej, inte de tråkiga sakerna, för de är måsten, typ plugga och sådant)
Men jag måste helt enkelt vänta med alla bloggdesigner. Och jag ber så hemskt mycket om ursäkt för det här, jag hade inte en aning.

Ja, det får bli ett kort inlägg, för nu måste jag jobba med bloggdesignerna jag har påbörjat så mycket som möjligt så att i alla fall det kan bli klart. Jag hatar att ha sådant hängande efter mig.

next week



Yay, jag har börjat photoshopa en del igen.

Svarta naglar är inte emo

Just nu ligger ett lila nagellack på mina naglar.
Min lillebror tycker det ser svart ut.
Och därmed har hans syster blivit emo.
Stopp! Skulle inte tro det...

För ett tag sedan samlade jag på nagellack. Jag köpte nya hela tiden. Jag brukade säga att jag köpte nagellack istället för godis, det funkade bra. Varenda helg sparade jag ihop så att jag hade minst 29 kronor, så att jag kunde köpa ett Viva La Diva.
Jag kommer ihåg i min gamla blogg när jag skrev om en shoppingdag då jag hade köpt ett lite metallicsvart nagellack från H&M. Jag minns att Ebba von Sydow hade pratat mycket om det här med svarta naglar, och jag hade läst i tidningar att det faktiskt var ganska inne. Och samlare som jag var så fick jag ju köpa ett. Jag fick följande kommentar:
svart nagellack ? :)

Yes box, svart nagellack it is.
(Okej, det lät som att jag hade fått värsta utdragna, elaka kommentaren, men ja, någon ifrågasatte det i alla fall)
Jag tycker det är skitsnyggt, och jag vet att nu för tiden, typ ett halvår senare, så går de flesta runt med svart nagellack.
Jag tycker det är skitsnyggt, och det är inte emo.
Fast om en emo har på sig det... då är det emo... Haha.



Bilden jag la upp i min gamla blogg!

Sankta Lucia

Ja, jag blev ju inte Lucia, utan tärna, men det betyder ändå lockat hår och stearin på kroppen (läs händerna). Gärna skönare än att ha det i håret. Det kan ni ju inte neka. Men klart att man hade tyckt det var roligt att vara Lucia, men ärligt talat så är det lika roligt att vara tärna.
Nu ska jag göra mig i ordning alltså - locktång + Sanna = Tärna.
De kommer och hämtar mig om ungefär en och en halv timma, och då måste jag vara klar. Ätit och allting.
Kröningen är klockan halv tre för er som undrar.


Natti, natti



Nu har jag gjort tre bloggdesigner, och börjat på en fjärde. Hjälp vad tid det tar.
Om tolv timmar kommer de och hämtar mig för luciakröningen.
Jag skriver innan dess. Men godnatt!


Önske-lista



Tre hårda klappar:
1. En ny kamera
2. Presentkort
3. Chiclit-böcker (Chic, Handbok i Stil, Fashionista, Ebbas Stil)

Tre mjuka klappar:
1. Kläder (och gärna underkläder)
2. Mulberry Bayswater
3. Pengar

Tre viktiga klappar:
1. Snö!
2. En bra jul.
3. Ett bra 2009.

Tre personer jag utmanar:

Alla som vill göra listan får göra den!


En ny design

Jag känner verkligen för en ny design här på bloggen. Har tröttnat big time på det tråkiga blåa och gråa. Trist, det är ordet. Jag vill ha lite mer flickigt med rosa. Fast en lite gammalrosa tror jag i så fall. Men jag ska tänka över det. Just nu är det ju nämligen väldigt mycket att göra - läxor och allt sådant.
Men jag ska i alla fall ha en ny design innan året är slut!

Ni får gärna ge mig förslag på hur min design kan se ut. Okej, jag förväntar mig inga tips (ni har blivit riktigt dåliga på att kommentera, förstår ni inte att ni gör min dag?) Men det är ändå kul att höra lite!
Nu ska jag fortsätta med tre andra designer som jag håller på med, och även installera Emilias design!

I lost my biggest fan last night

Igårkväll förlorade jag min främsta bloggläsare - Leon.
Så det här är ett litet inlägg dedikerat till honom för att jag ska fjäska honom tillbaka till min blogg.



En trevlig liten bild, så att ni alla får se vem jag pratar om.

Nu är det så att jag måste tänka igenom alla inlägg jag skriver här. För Leon uppskattar inte ritkigt när jag skriver om mina skönhetstips/sminktips, men inte hur man sminkar sig. För det kan han inte. Han tyckte det var för avancerat helt enkelt.
Ja, och just det - Markus du har lovat att klicka på min reklam, glöm inte det!

Rolig kväll



Jag tycker så himla mycket om dig, Nathalie!
Igår var vi hos Gabriella, med stort G och några hjärtan på det. ♥
Jag och Ludwig gick hem vid halv ett ungefär.
Jag hade det jättetrevligt, tack så mycket allihopa!
(Och ladda upp alla bilder på facebook)

make 'em beautiful

Idag ska ni få lite skönhetstips av mig, för jag ska ut ikväll.
Ja, först hade jag tänkt länka till ett gammalt inlägg som handlar om mitt smink, men det funkar ju inte. Så jag tänkte bara ta om det lite snabbt:



Bilderna är klickbara.
Bild 1. Bas
1. Moisturizer från Nivea
2. Foundation från Max Factor (använder just nu Dior Forever)
3. Isa Dora Puder
4. H&M Bronzing Powder
Bild 2. Tillägg
1. Blush från Make Up Store
2. Mascara från Lancôme
3. Kajalpenna (ovanpå ögonlocket) från Lancôme
4. Läppglans från Victorias Secret
Bild 3. Party
1. Ögonskugga från Isa Dora
2. Vit kajalpenna
3. Glitter Bamboostick från Lancôme
4. Ögonskugga från Sivanna
5. Ögonskugga från H&M

Tips:
- Jag älskar att sminka mig, och därför brukar det inte vara så stor skillnad på min vardagssminkning och på min partysminkning. Därför försöker jag lägga mycket fokus på mina ögon när jag ska på fest eller så. Det blir trots allt en stor skillnad. Jag brukar använda ganska ljusa toner in mot ögonvrån och sedan mörkare ut mot tinningen. På så sätt ser ögat större ut.
- Jag plockar alltid ögonbrynen innan jag ska ut, för det känns så mycket finare. Jag tycker hela sminkningsresultatet blir misslyckat med oplockade ögonbryn (på mig själv, det är ju jag som ser mig själv, hur det blir på andra vet jag inte).
- Jag praktiskt taget äter läppglans till frukost, lunch och middag, och tar gärna mellanmål. Jag använder jättemycket läppglans, så på den fronten brukar det inte bli speciellt annorlunda! Men för den som inte gör det, så är ju läppglans ett sätt att fokusera på läpparna. Då kan man hoppa över att lägga på för mycket på ögonen. Antingen eller tycker jag. Fast nu är det ju så att jag har alltid läppglans i vanliga fall, så då kan jag inte fokusera på det när jag går på fest, utan kör på ögonen!
- Jag försöker även lägga mycket fokus på håret. Kanske lockar jag det, eller gör en hög lugg eller lite mer 50-/60-tal med högt hår på hjässan á la Penny. Det brukar inte bli sådär lyckat för mig, men jag försöker i alla fall. Haha.


Penny/Amanda Bynes i Hairspray.
Jag kör dock inte på luggen...

- Innan en fest brukar jag försöka ta hand om mig (det beror på att jag inte går på fest så ofta, så det blir speciellt varje gång). Jag lägger ofta en ansiktsmask kvällen före, och jag börjar alltid i tid så att jag blir nöjd med mitt utseende.
- Att välja kläder är alltid svårt. Och jag tror inte ens att jag kan ge några tips här. För det är alltid... knäppt! Men jag älskar att klä upp mig, så jag vill alltid vara fin.
- Smycken kan vara jobbiga när man ska dansa och ha roligt, så man kanske inte ska överdriva på den fronten, och samma sak gäller skorna:
- Skor brukar jag inte ha inne hos andra människor, för jag vet själv vilka problem ett par svarta klackar kan göra med ett parkettgolv. Haha. Så för mig spelar det inte så stor roll med skor. Om det är låga eller höga menar jag. Men ett par Converse till en i övrigt jättefin klädsel som man har lagt ner mycket tid på... hmm, nej tack! Men man ska tänka på att man ska kunna ta sig till och från festen, och om det är tillåtet att ha på sig skorna inomhus ska du även kunna dansa i dem.
- Naglarna! Jag målar alltid mina naglar i någon matchande färg när jag ska på fest. Det är alltid roligt.



Det ska vara roligt att göra sig fin!
Och vilken klänning ska jag ha på mig?!





which dress?


Vilken klänning ska jag ha på mig ikväll?
Det lutar mot ettan...


The Veronicas












Mockasin - ge mig

           

Jag önskar mig mockasiner i julklapp.
Helst de i mitten. De kommer från Ganni/Mouche!

Med socker i botten

Ja vi var ju på Mary Poppins på Göteborgsoperan igår. Det var trevligt sällskap, men jag är inte kulturell vilket gör att jag inte riktigt uppskattar sådan form av underhållning. Men det var så bra det kunde bli me tanke på omständigheterna. Och bilder blev det! Jag tog säkert 100 stycken, men de flesta innehåller Cissi, Kajsa och Josefina när de håller för ansiktet. Haha. Men det får bli en mapp på Facebook - "Socker i botten, det onödigaste albumet".

Jag har kommit in i en liten Facebookperiod. Haha. Jag sitter vid Facebook hela tiden och det är faktiskt riktigt roligt. Jag förstår min kära vän Pernilla nu, som offrar allt för sidan. Skämt åsido.

Jag har även tappat lite inspiration här på bloggen. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Men jag kommer säkert igång snart igen. Det ihop med att jag har sjukt mycket att göra i skolan (hyllningstal, oförberett prov i spanska, arbete om amerikanska revolutionen, FN-rollspel, matteprov, engelska reading log, foto-a-arbete, FN-prov) Lite smått stressad är jag.

Därför blir det inte så bra uppdatering här i bloggen. På grund av Facebook, inspirationen och skolan. Men jag lovar er att jag gör så gott jag kan.

Bättre sent än aldrig


Måndag: Sova.
Tisdag: Sova. Och vara i skolan, och göra läxor och vara med Ludwig.
Onsdag: Mary Poppins på operan. Sova. Och gå i skolan. Och läxor.
Torsdag: Mormor fyller år. Gå i skolan, och framkalla lite bilder.
Fredag: Kort dag, mys framför Idol såklart!
Lördag: Övningsköra ner till mormor.
Söndag: Luciakröning och julbord.

Kände ni också att mitt liv blev ganska så fattig denna vecka?


Ja, men det är ju asball!

Okej, idag fick jag höra att någon i vår lilla stad, by, synonym whatever you want! Någon här har lagt upp en Gossip Girl sida. Och sanna mina ord - det är bannemig inte jag! Jag kan bara inte hitta, jag har ju suttit och googlat allt jag kan komma på nu i typ 1 timma. Men det går inte, den finns inte!
Sånt här tycker jag är asball, så länge det hålls på en humoristisk nivå, och den/de skriver elaka saker! Eller liksom direkt elaka - som typ "hon är dum i huvudet" och sådana saker.
Men ni måste, bara måste, säga till och länka om ni vet vad den heter! Jag är så sjukt nyfiken.
Det var faktiskt på tiden!

Siluettbild



Mindre lyckad siluettbild.

Banana Liberties (BANA)



Nu tänkte jag berätta lite om gången i helgen, alltså vad vi har gjort under den fantastiska EYP (European Youth Parliament) Sessionen i Malmö 2008.

Fredag: Uppstigning 04.30, wonderful! Vi hämtade Haruna på Lerums Station, samt Sara och Linnea borta vid Aspen. Sedan åkte vi in till stan där vi tog tåget ner till Malmö. Jag sov inte på hela resan, tråkigt nog. Vi satt och försökte komma på vår limerick till vår School Presentation som vi skulle ha på kvällen.
However, när vi kom till skolan lämnade vi vårt bagage i skolan, och hade sedan en Opening CeremonySt. Petris skola. Vi var väldigt trötta, och ska jag vara ärlig var det inte speciellt roligt, en gubbe som pratade om lagen om att köpa alkohol utomlands eller något.
Sedan blev det teambuildin med alla delegater. Det var sjukt kul. Först lekte vi Evolution, där man går från amöba till Superman genom att battla folk i sten-sax-påse. Haha, det låter ju sjukt. Sedan lekte vi Blip-blop. Jätterolig lek, men jag orkar inte förklara. Haha. Efter det var det någon Haiduken-lek, som gick ut på att man bara skulle skrika olika saker och kasta en påhittad powerball på andra delegater. Det var om än ännu roligare!
Vi delades sedan in i våra kommitteer, jag var i The Committee on Employment and Social Affairs (kortnamn EMPL) så lekte vi de klassiska teambuildinglekarna - inte prata men ställa sig i rad utefter hur gammal man var och så vidare.
Time for lunch - köttbullemacka, vilket skulle bli min lunch varenda dag under helgen...
Efter lunchen var det dags för ännu mer teambuilding, och det var helt stört roligt!
 

Okej, efter all teambuilding var det dags att äta middag. Det blev ett slags lasagne, men med korv. Inget vidare gott. Vi åt middag med delegationen (alltså åt jag med min skola) och vi satt med delegationen från Viktor Rydbergs Gymnasium i Stockholm - jättegoa tjejer, och en kille också, han var jättetrevlig!
Sist men inte minst denna fredag, var det dags för vår limerick, och alla andras skolpresentationer. I pauserna hade Jakob och Lauren, två från ORGA lite underhållning. Och jag kanske ska förklara det här med Awkward Silence. Varje gång det blev pinsam tystnad för att de drog dåliga skämt eller så, så skulle de ta av sig ett klädesplagg. Men det gjorde de inte, utan det blev snarare att publiken ropade Awkward Silence typ hela tiden. Det slutade med att de bytte kläder.
ORGA byggde även en pyramid och sjöng Små Grodorna samtidigt!



Mitt bagage försvann tyvärr under kvällen, så jag kunde inte gå och lägga mig förrän vid halv två...

Lördag: Uppstigning vid halv åtta ungefär, vi var busiga som låg kvar en stund. Sedan var det frukost tio över åtta. Vi gick St. Petris skola igen och började med vårt kommitteearbete, vilket var att försöka svara på frågan "Hur kan vi jämna ut gapet angående sjukvård i Europa". Tyvärr skedde missöden, som jag nämnde tidigare, och jag var tvungen att åka till akuten. Hemskt tråkigt, för jag missade stor del av arbetet, och hade inte den blekaste aning om vad EMPL hade kommit fram till och vad jag skulle stå för under söndagen på The General Assembly. Jag vågade heller inte ta på mig någon uppgift, för jag var rädd att jag skulle missa i och med att jag inte hade varit med och gått igenom det.
På kvällen hade jag tänkt ligga hemma, då jag mådde jättedåligt, men jag bestämde mig för att följa med till EYP-festen som skulle vara nära chokladfabriken i Malmö. Det var ganska segt, men på sina ställen var det roligt. Speciellt dansen som Felix och Felicia lärde typ alla, Big Fat Pony och att lära sig räkna till tio på skånska. My weakness is tre! Det var faktiskt bra band som spelade också. Haha. När vi kom hem hade alla resolutioner efter dagens arbete tryckts upp och vi skulle prata om det. Klockan var närmare ett när vi började. Jag hade som sagt inte hängt med speciellt mycket, och mitt illamående var på en skala ett till tio en tia, så jag hade svårt att hålla ögonen öppna. När allt var klart, vi hade pratat igenom och kollat bristerna med resolutionen, alltså vilka frågor som troligtvis skulle komma började tjejerna i min grupp förbereda sig med defence speech och Operative Clauses. Jag somnade inte förrän vid halv fyra.

     

Söndag: Jag vaknade ungefär tjugo över sex, också var det dags att börja packa. Det var hemskt att gå upp, vilket ni säkert förstår. Det var sedan frukost, men mitt illamående höll i sig vilket gjorde att jag inte fick ner något alls. Sedan gick vi till Hilton Hotel i Malmö och påbörjade The General Assembly. Först var det en föreläsning med en kille som jobbar i Europa Parlamentet, sedan höll Chris Mackin, presidenten för sessionen, en påhittad resolution om bananchips, som hade blivit en symbol för alla oss som var där (vi fick det på alla fikaraster, på partyt... hela tiden!). Så att vi skulle se hur allt gick till. Denna resolution, samt defence speeches, attack speeches med mera var väldigt roliga!  Sedan var det vår tur, vi var först ut! Det gick himla bra. Först höll Veronica ett Defence Speech, sedan höll... jag kommer inte ihåg vem, men någon höll ett Attack Speech (från en annan kommittee alltså), sedan var det öppen debatt där alla ställde frågor. Och sist men inte minst höll Robin och Anna sum-up-speech. Vår resolution gick igenom med ganska stor marginal tror jag. Vidare med alla andra resolutioner, vilket var ytterligare 7 stycken. Det blev en del bananchips, köttbullemacka, nescafé och jordgubbsvatten. Det var hemskt lärorikt och sjukt roligt, även om man var trött, ledsen och hade hemlängtan (läs sänglängtan). Vid 5 var det över, och sedan var det dags för Closing Ceremony när där vi sjöng Imagine och allt sådant, hemskt och sorgligt. Men jag grät faktiskt inte. Tåget hem gick klockan 19.08 och jag somnade så fort jag hade läst lite om kondition inför provet idag!

 



Gör en siluettbild

Du behöver:
- Trädpensel [ klicka här för att ladda ner ]
- Molnpensel [ klicka här för att ladda ner ]
- Stjärnpensel [ klicka här för att ladda ner ]
- Vectorpersonpensel [ klicka här för att ladda ner ]
- Gräspensel [ klicka här för att ladda ner ]
- Eventuell molnpensel [ klicka här för att ladda ner ]

Gör såhär:
Gör ett nytt dokument och gör en egen övergång (klicka här om du inte vet hur man gör en egen övergång).
Vi säger att du ska göra en liknande bild som jag gjort:



● För att få till denna övergång ska du göra följande:
Först och främst välja en övergång som har fem pilar, alltså fem nyanser i sig. Dessa ska du ändra enligt följande.
Ta pil ett från vänster och gör den till färg #4073B4, pil två ska vara #7D5E9A, pil tre ska vara #DE3B8A, pil fyra ska vara #EAAA8E och den sista pilen ska vara #FFE5BD.
● Lägg övergången som bakgrund.
● Nu ska du lägga en helt vanlig rektangel (kortkommando U) som markbas.
● Klicka sedan på Filter högst upp i menyn och välj Oskärpa > Gaussisk oskärpa. Det kommer då komma upp en liten pop-up om att formen måste rastreras, klicka Okej.
● Mellan 3-5 ska oskärpan ligga på. (beroende på hur stor din bild är, testa dig fram!)
● Gör ett nytt lager och lägg det under formen, så att det inte hamnar ovanpå. Se till att förgrundsfärgen är vit. Lägg till lite stjärnor med hjälp av penseln, och även moln och eventuellt en måne. (Kortkommando B för penseln)
● Lägg till ett nytt lager, och se till att både förgrundsfärg och bakgrundsfärg är svart. Välj gräspenseln (kortkommando B för pensel). Gör sedan lite gräs så att det ser ut som ett slags äng.
● Lägg sedan till ett träd med penseln.
● Sist men inte minst kan du lägga till en vectormänniska på bilden, och det gör du också med penseln.
● Du kan även lägga till ditt namn och eventuella bloggnamn på bilden.

Lycka till!


Varför kort och rockigt?

Taylor Momsen var så himla fin i sitt lite längre hår. Nu har hon fått utväxt i sin nya frisyr och... Det är inte fint! Jag vill ha gamla Jenny, hon är mycket sötare när hon inte är så... Funky, eller vad man ska säga? Typ som på den här bilden:



Gammal bild från gamla bloggen!

Hemma igen

Nu är jag hemma igen (började på engelska, men insåg att det inte var nödvändigt, så delete). Jag är sjukt trött och ska gå och lägga mig. Har aldrig varit med om ett sådant här tempo.
I detta inlägg får ni lite trevliga bilder, och när jag har fått lite mer energi så ska jag berätta om hela helgen!


RSS 2.0