Egen RSS-ikon


Toodles! Jag sitter på jobbet, och ärligt ...

img_0655 (MMS)

Toodles! Jag sitter på jobbet, och ärligt talat... Jag är lite småbakfull idag. Ganska oskönt. Igår körde vi en improviserad "ut-och-ta-en-öl" som senare ledde till en improviserad tripp till Handelspuben. Lite för mycket att dricka för min del, och jag slocknade i princip direkt när jag kom hem till Tobey & Lucas. Nu ska jag äta lunch med Ludde, vi hörs ikväll. Då ska jag berätta vad jag har köpt!!


Mitt internet strular

Internet strular enormt mycket. Därför blir det inte så mycket uppdatering idag.
Däremot kan jag säga att jag har uppdaterat min privata blogg. Om du har lösenordet, klicka här. Om du inte har det klicka här.

Hej bloggen

 



Vad gjorde jag inatt?



Vad tycker ni om min snajsiga rubrik? Jag gillar den, enormt kreativ.

Jag känner såhär, att jag har ingen röst... Och då kan jag inte spela in några videoguider, och det är lite det min blogg går ut på, sisådär oftast. Så tills min röst kommer tillbaka så blir det ingen videoguide för er. Så inget gnäll om det tack (jag kan liksom knappt prata, så inget gnäll!!)

Uppdateringen är inte bäst, i och med att jag jobbar lite extra på Intersport nu. Men jag ska försöka visa er mina shoppingfynd från igår. Jag köpte bland annat en jättefin klocka från GANT och lite andra smågrejer. Och klänningen på bilden!

Rösten? Vart är du?



Nyår 2009-2010



Herregud. Jag var hes igår på vinkvällen, men nu... nu kan jag inte prata. Typ inte alls. Mormor sa att jag skulle skriva lappar för att kommunicera resten av dagen. Haha lilla mormor... Jag ska ju på bröllop idag och vara fotograf, så jag måste nog prata. Får försöka öva upp rösten, det kanske bara var för att jag precis hade vaknat.

Nu måste jag göra mig i ordning för jag ska åka en snabbis till Allum och hitta en outfit för kvällen som ska spenderas på HC, dit Mange Schmidt kommer. Lovely. Jag gillar't. Hoppas rösten är tillbaka då.

Improviserad utgång ikväll

 

 



Mina goa tjejer!


Linnéa tyckte inte att det var rätt kväll att sitta hemma och deppa. Och jag håller med. Fast vi borde ju sova så hårt ikväll i och med att det är HC med Mange Schmidt imorgon... Men vi tänkte att vi, tillsammans med Anna skulle köra vinkväll.... Fast till vinkväll behöver vi vin, och vi är inte 20, och det är faktiskt omständigt att fixa några flaskor med så kort varsel på en fredag eftermiddag. Så vi sa att ut på stan, ta ett glas vin där kanske? Njae, det lutar ju åt Trädgårn nu, haha.

I en dröm

Jag lyssnar på Bella's Lullaby från Twilight. Ligger i min säng och blundar. Drömmer mig bort. Jag vill bort. Väldigt långt bort just nu. Till en snöig skog, där jag är alldeles ensam. Jag funderar ärligt talat på att flytta till Norrland, bosätta mig i en stuga och leva ensam resten av mitt liv. Bli en enstöring som inte hälsar på någon eller får besök av någon.

Fy fan vad jag känner mig konstig just nu. Jag känner mig tom sånär som på en stor jävla klump i brösthöjd. Som tränger på och vill ut så att jag måste ta djupa andetag hela tiden.

Hur du "skapar" RSS-mönstret


Usch

Blesch, jag mår verkligen inget vidare idag. Känns som att valrörelsen börjar ta ut sitt på mig. Tjock i halsen, tung i huvudet och allmänt ont i kroppen = febersymptom som jag känner igen. Jaja, jag måste i alla fall köra mamma till Landvetter. Hon åker till London på tjejweekend med sina kompisar idag, lyckost. Själv ska jag sitta vid en dator till halv sju och stansa ut ordrar (vilket betyder att man ändrar så att alla priser matchar i systemet). Det är inte jätteroligt, tyvärr. Jaja, typ 11 timmars jobb ger ju lite cash i alla fall, om jag inte lappar ihop innan dess, dvs.

F5, F5, F5



Jag sitter inne på val.se och uppdaterar för jämnan (läs varannan minut). Jag är supernyfiken på hur många kryss jag fick. Om jag fick typ 10 är jag jättenöjd. Jag drev ju ingen kampanj för att vinna, så jag är superglad i så fall. Också följer jag ju självklart den gastkramande rösträkningen nationellt - det är helt olidligt. Det handlar om 4 jävla röster i Göteborg. Kom igen nu Alliansen!

Förslag på modekollage


Att vara eller icke vara... arbetslös?


Jag har fått lite jobb faktiskt! Jag ska jobba extra ett par dagar till på Intersport, så att jag har några lappar att leva på i Australien i oktober/november. Och sedan efter det tror jag att jag åker till Norge. Japp, ni hörde rätt, jag tänker åka till Norge. Kanske högst ett år, leva billigt och spara pengar. Man tjänar ju bättre där, fast man lever dyrare, så därför tänkte jag vara snål i ett år. När jag kommer hem kanske jag har råd med en bostadsrätt, det är drömmen i alla fall. Eller en insats är ju bra, så kanske jag får ta lån på resten. Stockholm, Göteborg eller Malmö? Vi får se. Jag vill ju bo i Stockholm.

Hur som haver. Jag hoppas att någon gör mig sällskap dit, för det mesta finns faktiskt kvar när man kommer hem. Undantag finns självklart, men jag tycker att ett år i Norge hade varit perfa för alla, speciellt när man får mig som roomie och sällskap.

Jag har även fått ett extraknäck på lördag, men jag berättar mer om det senare.

Nya parfymer



Nu när lönen kommer måste jag införskaffa mig lite nya parfymer. Det har gått alldeles för lång tid sedan sist. Dessa är de som jag helst av allt vill ha.

Intersport



Tänk om livet var såhär bekymmerslöst, som bilden förmedlar?


Nu ska jag snart åka till Intersport och jobba. Är ofantligt trött för jag kunde absolut inte sova igår. Även om jag var tröttare än tröttast. Och mina ögon är helt uppsvullna. Jag hoppas på en bra dag på jobbet med goa killar. Och tjejer också för den delen - men dem känner jag inte.

Ikväll kommer jag hem och bloggar för er. Och imorgon är jag arbetslös, haha, så då får ni massa inlägg.

Förslag på modekollage


Önskeinlägg - Hur fungerar Twitter?



Fick en fråga om inte jag kunde berätta lite om Twitter och vad det går ut på, för det var en tjej som funderade på att skaffa det.

Twitter är som Facebook, fast uteslut allt förutom statusuppdateringarna. Man kan alltså bara göra statusuppdateringar på Twitter och inget annat. Man kan sedan följa folk (här hittar ni mig om ni vill följa mig) och folk kan följa dig. Det är egentligen helt meningslöst, om man nu inte har ett bekräftelsebehov i form av att alla hela tiden ska ha koll på vad man gör.

Jag har twitter för att ni, här i menyn, ska se vad jag sysslar med. Ni kanske undrar varför jag inte har uppdaterat på ett tag - då kanske jag har en twitteruppdatering som berättar att jag är och shoppar, eller att jag städar mitt rum eller whatever.

Man kan sedan ha det på mobilen och uppdatera via mobilen om man är ute på något äventyr. Jag har Twitter-appen till min iPhone, och det finns säkert apps till andra. Om man har internet på sin mobil så ska det fungera, eller då fungerar det för mig. Då är det bara att ta sig in på twitter.com och logga in.

Park Lane



Marie & Lucas shakar på dansgolvet.



Världens snyggaste Matilda.



Petter & jag.

Peter Siepen?



Sötaste Jennifer.



Niklas och Sebastian.



Fredrika & jag.


Scandic Rubinen



Världens bäst Tobias & jag.



LUF Skaraborg blir avtackade.



Jag & Jennifer på Poseidon!


I söndags var det alltså valvaka.
För dig som inte har koll på vad det är; man samlas och kollar på SVT's direktsända valvaka, käkar mat och dricker gott. Sitter som på helspänn, kör lite tal till folk hit och dit, rösterna rullar in och sedan när det är klart så ska man bada i en fontän. Vi tänkte Poseidon, men sossarna i Göteborgs stad hade tömt den. Så det blev dans på kanten till skrålande hejaramsor i stil med:

Vem vill vara sosse nu? Ingen, ingen.
Vem vill vara sosse nu? Ingen, ingen alls.
melodi: Everybody sing that song, doh daah, dooh daah

och sedan drog vi till spritluckan på Park Lane (fortsättning följer alltså...)

Dying a little bit



LOVISA & JAG på hotell Scandic Rubinen i söndags.
Mer bilder kommer.



Toodles. En snabb uppdatering med hur läget ser ut:


Jag la mig för att sova ungefär vid 6 på morgonen igår.
Sedan blev jag lurad att inte åka hem, för jag skulle få en pizza, men självklart var det bara ljug. Jag skrattar lite för mig själv, för jag fattar inte vad jag trodde.
Jag åkte hem vid ett, köpte megamycket choklad och la mig i soffan i myskläder och kollade på Desperate Housewives.
Somnade till och vaknade vid fyra. Gick upp och la mig i sängen och sov till halv sex.
Åt middag och gick upp och la mig. Också vaknade jag nu, vid halv tio. ROLIGT VA?!

Idag måste jag åka till Jönköping och lämna min fina, underbara bil. Känns som en stor sorg.

Valvaka i Göteborg. inte egen majoritet fö...

img_8103 (MMS)

Valvaka i Göteborg. inte egen majoritet för tillfället, men Jan Björklund är i nuläget vice statsminister!


Egen RSS-ikon


15?



SANNA PREIFELT - EN RIKTIGT JÄVLA FRÄSCH FLÄKT I LERUMS KOMMUN.

Hade kunnat funka om jag hade kört en kampanj, eller? Haha.

Vaknade du imorse, i Lerums Kommun och hade bara en sak i huvudet? Femton?

Jo, det är för att jag har indoktrinerat alla förstagångsväljare med att de ska kryssa mig (på plats 15) på Folkpartiet Liberalernas kommunlista. Så gå nu snällt och gör det, på Dergården till exempel, eller Rydsberg (för där är jag, då kan vi ju ses också!)

Mycket viktigt - alla som tänker kryssa mig måste ta en bild ihop med mig!
Jag vill spara det tills jag blir gammal och kan prata med mina barnbarn om hur det var när jag försökte komma in i kommunfullmäktige i Lerums Kommun, men hoppade över att kampanja i typ 40 dagar, utan la krutet på den 18 & 19 september. Men INTE 18 och 19! UTAN 15!

19 september 2010








2 månader av skratt och tårar, av kärlek och hat.
2 månader där jag har haft galet roligt. Jag tror aldrig att jag kommer få uppleva något liknande igen, även om det kommer fler valrörelser.


Då var det dags. Jag ska snart bege mig iväg och rösta (på mig själv såklart, haha).
Ikväll vankas valvaka i Göteborg på Scandic Hotell Rubinen, och jag ser helt klart fram emot det. Eller ahh... jag har sett fram emot det sedan jag började jobba med detta val. Min outfit för kvällen ser ut såhär, men ni får en uppdatering på det innan jag åker in till Göteborg ikväll.

Jag är hyfsat säker på att Alliansen vinner, men det blir spännande att se hur mycket Folkpartiet får. När man har jobbat med det i två månader hoppas man självklart på det bästa. Bad i Poseidon blir det såklart, och lite champagnesprutande kanske? Det här är faktiskt större än studenten! Om vi vinner...

Hem till Moa



Nu ska jag hem till Moa en snabbis och fixa i ordning mitt hår. Det är faktiskt riktigt fläckigt nu! Så det blir toppen med en färgning - och mitt hår kommer vara fräscht och snyggt imorgon på valvakan. Lovely.

Nattöppen valstuga



Söta Linnea är taggad på Singstar.

 



Många besökare som var sugna på Festis vid valstugan på Kungsportsplatsen.

 



Sötnosar; Elisabeth & Joel.

 

Igårkväll stod jag i valstugan i Göteborg, på Kungsportsplatsen, och kampanjade ihop med Göteborg och delar av Bohuslän. Det var faktiskt riktigt roligt, att vara nykter på Kungsport en fredag var en upplevelse i sig kan man säga, haha. Att se fulla människor, både vuxna och ungdomar, och dessutom snacka politik med dem, var riktigt roligt, även om vissa gick över gränsen i sitt resonemang. Men men... Dessutom gick jag bort till MCD och träffade Pernilla också, och det var ett sjukt kärt återseende vill jag lova.


Förslag på modekollage


Sanna Preifelt, nr 15

Om du bor du bor i Lerum, och ska rösta på Alliansen så tycker jag att du ska rösta på Folkpartiet. Och när du ändå är i farten kan du kryssa nummer 15 - för det är nämligen jag som står på den platsen. Det hade varit lite småkul (och framförallt lite mindre sorgligt) om jag fick fler än två kryss - mitt eget och min mammas! Haha.

Sorry about the mess



Petter & jag i somras i Strömstad.



Toodles!
Om min meny ser konstig ut - tryck på f5. Jag håller på att matcha den med content-bakgrunden, så att linjen ligger på samma avstånd från kanten.

Ikväll ska jag stå i valstugan i Göteborg, det är nattöppet. Kameran följer givetvis med. Nu kör vi det sista också vinner vi på söndag - right? Jag laddar som bara den (det här är typ större än studenten, liks!) med Miami 2 Ibiza!


Sunshine Award

Melinda gav mig en award, och det blev jag jätteglad för.
Tack, tack

 

Nu ska jag alltså lista mina 10 favoritbloggar.

 

Beatrice Takai är en underbar blogg tycker jag, jag bir alltid glad av att läsa den, för Beatrice är en sån go tjej. Sedan lämnar hon enormt söta kommentarer i min blogg, som kan göra hela min dag. Då blir man otroligt glad. En superbra blogg i kombination med en supersöt tjej.

 

Mirre På Mirres blogg får man läsa jättesöta inlägg om hennes vardag och se hennes fina bilder. Hon är jätteduktig på att fota tycker jag, och dessutom är hon så otroligt snällt. Jag blir, precis som med Beatrice, väldigt glad varje gång jag får en kommentar från henne.

 

Camilla Min bonussyster tillika livspartner (skämt åsido) Camilla befinner sig i Australien som au pair och jag vill självklart höra allt om hennes äventyr. Hon skriver dessutom väldigt roligt, mycket internskämt och så - vilket jag gillar när jag fattar, haha.

 

Kajsa Världens bästa Kajan har en supermysig blogg. Vi träffas inte jätteofta längre, vilket jag tycker är synd, men jag känner mig fortfarande involverad i hennes liv när jag får läsa hennes blogg. Kajan är enormt bra på att skriva tycker jag, och det är självklart ett plus. Hon skriver intressanta inlägg med roliga reflektioner!

 

Josefine På något sätt känns den här bloggen minimalistisk. Den är så lagom på något sätt. Josefine får till sina kollage så jäkla snyggt hela tiden, och det avundas jag henne enormt mycket faktiskt! Nu har hon inte skrivit på ett tag, men jag gillar verkligen hennes blogg - så börja skriva igen!

 

Tsukii Detta är en enormt inspirationskälla tycker jag. Både bilder och design. Jag älskar att bara sitta och kolla på hennes designer och försöka lista ut hur hon har gjort si eller så. Jag njuter nästan av det. Sen kan jag lägga på timmar på att sitta och prova olika metoder för att räkna ut hur hon har skapat sin design. Hon är sjukt duktig, jag önskar att jag var lika duktig!

 

Valaffisch Roligaste bloggen om valet. Även om den piskar på Folkpartiet ganska hårt också, så är det riktigt rolig läsning och väldigt roliga affischer när man har lite koll på vad det gäller.

 

Angelina Detta är en stor inspirationskälla när det gäller foto. Jag älskar Angelinas foton, de är helt fantastiska. Det finns faktiskt inte så mycket mer att säga...

 

Lina Linas bilder och redigeringar ger väldigt mycket inspiration innan man ska försöka skapa något kreativt, haha. Jag gillar att kolla in hennes blogg och se vad hon har att erbjuda både av design och foto.

 

Maud Min stora idol här i livet är ju Maud Olofsson. Jag fullkomligen älskar henne. Alltså kommer hon självklart med i denna lista (tror dock inte hon kommer skriva om den på sin blogg, haha). Hon skriver inte så mycket nu för tiden, men jag gillar att läsa igenom gamla inlägg också.


Jag vill ha mer Photoshopfrågor!!

Hej mina fina små änglar.
Jag vill göra fler filmer om Photoshop! Så kan ni inte fråga mig en massa frågor, please? Jag är lite desperat nästan, nu när jag dessutom är arbetslös snart. Då har jag all tid i världen att göra tips om Photoshop och bloggdesign, så ni får bara ge mig lite saker som jag kan tipsa om.
Antingen kan ni ge mig en liten kommentar, eller så skickar ni iväg ett mail till [email protected]


Like I'm the only one that you'll ever love



Nu är det typ 2 dagar och 21 timmar kvar till valet. Jag har bestämt mig för att ha på mig detta på valvakan som hålls på Scandic Rubinen i Göteborg på söndag. Dock har jag fått höra att jag har ståplats, tillsammans med 59 andra. Så det blir nog ett par extra skor i handväskan! Håret blir självklart annorlunda, mer Hollywoodsvall, och nyfärgat så det kommer se fräscht ut. Inte som ett skatbo, vilket det gör nu.

Galet bra


Mari Jungstedt



Jag har börjat läsa Mari Jungstedts deckare, och de är faktiskt riktigt bra (kan dock inte mäta sig med Kepler, men men...). Jag gillar deckare, och kan sträckläsa en bok om den är tillräckligt spännande. En natt häromveckan låg jag uppe till halvfyra bara för att läsa ut hennes roman I denna stilla natt.

Så, jag vill rekommendera dessa böcker. De är lättlästa, med korta kapitel. Dessutom finns det saker som följer med i bok efter bok (alla är fristående, fast de har också personliga problem, karaktärerna i boken, men det förklaras alltid i början vad som har hänt). Det gör det ännu mer spännande - man vill liksom ha mer och mer och mer.

Småshopping



Leopardfärgad scarf | H&M 79,50:-




Hårfärg | Lindex 99:-/st

 



Lösögonfransar & deo | H&M 39,50:- & 34,50:-


Lite lycka i vardagen

Sedan min dator crashade första gången den här sommaren har jag inte lyckats få in mina högtalare så att de fungerar. Men idag gjorde jag ett nytt försök och det fungerade! Så det är lite lycka. Jag älskar ju musik, jag blir rastlös utan det, så det har varit helt galet jobbigt att få ha hörlurar hela tiden (i typ en månad liksom...) Nu kan jag städa mitt rum med lite av mina nya favoritlåtar i bakgrunden. Wiho!

who wears it better?

Skådespelerskan och countrysångerskan Julianne Hough äntrade CMT-galan i denna underbart söta lilla klänning från Jenny Packham. Likaså gjorde forna Destiny's Child-medlemmen Michelle Williams, men på London Fashion Week. Frågan är - vem bär den bäst? Jag tycker helt klart Julianne!

Remember Paul?


Kommer ni ihåg att Paul Young flyttade in på Wisteria Lane i sista avsnittet i säsong 6?
Det gör i alla fall jag - jag var lyrisk, i extas, det kommer bli galet spännande. Också är ju Vanessa Williams med - det kan liksom inte bli bättre. Vanessa är en grym skådespelerska, det har man sett i Ugly Betty tycker jag! Hon lär bli en ny Edie, eller vad tror ni?

Jag har inte kollat in några spoilers faktiskt, jag ska hålla mig ifrån det. Det gjorde jag ju i säsong sex, och då visste man liksom vad som skulle hända, vilket inte var jätteroligt. Men men, den 27:e september finns avsnittet ute, och då har jag väntat på nåt gott väldigt länge, hihi.

Gör min bakgrund i Photoshop


I ♥ SHOES

 

 


Skopunkten - 399:-
Skrev om dessa här.

Gossip Girl - E01S04

 

Första avsnittet av Gossip Girl var superbra! Jag älskar verkligen den serien. Jag tycker inte den har blivit dålig en enda gång. Jag gillar dessutom att det är så olika från boken. Så att det inte är exakt samma sak, liksom. Jag tycker att det var en fantastisk start på en höst som jag ska göra fantastisk för mig själv! Skaffa mig ett jobb och bara umgås med mina fina vänner. Med Gossip Girl att krypa upp i sängen med varje tisdag blir det ännu bättre.

Jag vill inte avslöja vad som händer i första avsnittet. Men du kan se det på ch131.com!


Tips för att anordna tävlingar

Som ni har märkt så har jag under det senaste året fått ha tävlingar här i bloggen där jag lottar ut olika saker. Det har varit produkter från olika företag så som önskefoto (lottade ut studentplakat), tvspelsweb (lottade ut star-filter till systemkameror), iphonemekka.com (lottade ut iphoneskal) och barabrillor.se (lottade ut solglasögon).

 

 

 

Det är enormt roligt att få anordna sådana här tävlingar, och jag vill förmedla lite av de tipsen jag har för att ni också ska få anordna.


Hur du får kontakt med företagen

Nätshoppar du? Om det är från små nätbutiker, maila dem och fråga om du kan få lotta ut något ifall du köper något. Det gjorde jag med iphonemekka. Jag skulle ändå köpa produkter från dem, så jag mailade och frågade om inte jag kunde få lotta ut något i min blogg när jag ändå skulle köpa hem saker från dem.
Mailar ett företag dig om länkbyte? Maila tillbaka och säg att du i framtiden gärna vill lotta ut något från dem i utbyte mot den här länken.
Om du handlar på tvspelsweb.se så skriv en recension om produkten, en som du har på bloggen och en som du skickar till dem. Du får sedan anordna en tävling och lotta ut samma produkt.
Var inte blyg! Jag känner inte att jag har något att förlora på att fråga om jag får lotta ut ett företags produkter i min blogg. En enda liten produkt, liksom, det har de ofta råd med.
Kolla med andra bloggare som har anordnat samma tävling som du vill göra, om de kan rekommendera din blogg som en tävlingsplattform till företaget i fråga.


När du väl anordnar tävlingen

Ofta har företaget självt en idé om hur det ska gå till, och då kan ni bolla idéer eller så köper du deras idé.
I min senaste tävling kan man ha olika många chanser att vinna (beroende på om man gör reklam för tävlingen i bloggen), och man behöver inte ens ha en blogg för att vinna. Det är väldigt bra, för det gör att din målgrupp blir större. Prata med företaget om den idén.
Se till så att företaget själva skickar produkten till vinnaren. På så sätt slipper du betala frakten.


När tävlingen är över

Maila företaget och berätta hur det gick.
Tacka så mycket! (var alltid trevlig, det öppnar dörrar)
Kolla om det finns något du kan göra för att de ska vilja ha fortsatt samarbete (kanske en permanent länk i menyn eller en banner eller liknande).


Jag recenserar Egoboost

 


Under en period var Blondinbella, eller Isabella Löwengrip, min stora förebild. Jag har alltid sett henne som en entreprenör - jag menar hon skriver böcker, bloggar, har webbshoppar, webbtv, har designat en egen kollektion. Den som inte tycker att hon är driven har fel, tycker jag. Numera är jag inte lika besatt av henne som jag var för ett år sedan.

 

Jag tänkte ändå att jag skulle ge Egoboost en chans. Jag förväntade mig faktiskt ganska mycket av boken. Men den är skriven för tjejer i de lägre tonåren, och inte för mig som nästan är 20 år. Det är sådant jag skulle behövt höra när jag var 14, men inget jag kan ta till mig nu, tyvärr. Jag har dessutom aldrig haft några osunda relationer till mat, isåfall omvänt - att jag äter för mycket mat. Men jag har aldrig lidit av ångest på grund av mat. Alltså blir det lite tråkigt att läsa 100 sidor om hur man ska göra för att undvika det. Jag känner mig själv såpass bra nu, det ska mycket till för att jag ska hamna där.

 

Boken är lite simpel, kan man säga. En överlevnadsguide för unga tjejer är helt korrekt beskrivet, det jag måste inse är kanske att jag inte är så ung längre.

 

Det som var roligt och spännande med boken var att få reda på hur hon faktiskt är där under fasaden som är perfekt. Att hon och Nils aldrig har grälat tycker jag låter absurt - är det verkligen ett sunt förhållande om man inte kan bli sura på varandra? Men det verkar som att hon också bråkar med sin pojkvän ibland. Man känner sig lite onormal när man läser hennes blogg ibland, för att allt är så perfekt. Det var skönt att få läsa i boken att det kanske inte alltid var perfekt.

 

 

BETYG:


Ni gör mig stark

 

Nu vill man nästan debattera ännu mer. Men det blir väl lite nästa år, hoppas jag!
Sista debatten för min del i denna valrörelse går av stapeln idag - jag befinner mig i Strömstad!


Klipp dig hos Josefin!


TÄVLING: Vinn presentkort



I samarbete med nätbutiken SUMOpix.com lanserar jag här en
tävling, där du kan vinna ett presentkort på 300 kronor för fotoprodukter från SUMOpix. Där kan du beställa canvasbilder, fotoböcker, fotokalendrar och anra sorters fotosaker i olika storlek och form.



1 chans att vinna - svara på frågan i en kommentar
3 chanser att vinna - skriv om tävlingen på facebook (och svara på frågan i en kommentar)
5 chanser att vinna - skriv om tävlingen på din blogg, länka både detta inlägg & sumopix.com (och svara på frågan i en kommentar)


TÄVLINGEN AVSLUTAS OM EN VECKA, ALLTSÅ TISDAG 21/9

5 saker jag längtar till



Snart får jag träffa dig


Att få ett jobb, så att jag slipper oroa mig för nästa månad.
Att åka till Australien (den 28:e oktober, så jäkla härligt, va?)
Att flytta hemifrån. Mest för att få frihetskänsla.
Valvakan - på söndag kör vi!
Vintern. Jag gillar ju vintern. Jag älskar vintern.

Godmorgon




Först i Ale, sedan på matchen och sist flams på Expen.


Gårdagen var verkligen händelserik, jag kände mig väldigt erfaren när jag la mig i sängen klockan
två.
Jag gjorde en bra debattinsats på Ale Gymnasium, Alliansen ägde vad jag förstod. Vi värvade också fyra medlemmar till LUF, vilket var roligt!
Jag var på derbyt, och Tobey hade självklart lurat mig så att vi stod i IFK-klacken. Jag fick bland annat höra att de kunde elda upp min tröja åt mig, och de kunde verkligen inte förstå hur Tobey kunde umgås med mig. Tröjan åkte av, jag var livrädd, haha.
Jag satt på Expen från klockan nio till klockan ett. What-the-fuck? Jag trodde nämligen att Capa skulle köra hem mig vid elva senast, men så blev det ett. Så jag är lite småtrött nu.

Lite som julen

 

 

De här bilderna får mig lite grann att tänka på julen. Med färgerna (grönt & rött) och dropparna, som påminner om is. Vad tycker du?


Världens fem bästa barnserier

 

Utan inbördes ordning ska jag nu lista världens fem bästa barnserier. Det finns ju enormt många, men det finns vissa som jag har fallit för och som jag kan kolla på om och om igen - trots att jag nästan är vuxen!

Pip Larssons
Totally Spies
Zack & Codys ljuva hotelliv
Barnen i bullerbyn
Mirror, mirror (Spegel, spegel)


Den sistnämnda är från sommarlovsmorgon för många år sedan. Jag minns att jag älskade det, kollade varenda morgon. Mormors magiska vind hette sommarlovsmorgon det året, och då fanns också Mirror Mirror med. Klicka här för att se en del av ett avsnitt. Jag får gåshud av att höra intro-låten, haha. Sån sjuk nostalgi.


Har du glömt?



RÖSTA DEMOKRATISKT!


Har du glömt av vad hela världen lovade 1945?
Har du glömt av vad hela världen sa det året?
Hela världen sa "Aldrig mer!"

Aldrig mer ska vi göra skillnad på dig och mig, oavsett hudfärg, etnicitet eller sexuell läggning. För alla är vi lika mycket värda och ingen - ingen - kan hjälpa vart i världen man föds.

Tänk på det när du röstar på söndag. Vill vi ha ett samhälle där vi pekar ut folk och säger "du har mänskliga rättigheter, men du - du har inga mänskliga rättigheter, ut ur vårt land"? Jag säger nej, jag säger nej till ett sådant samhälle.

Rösta demokratiskt på söndag. Rösta för att både du och jag är människor, och för att vi alla har en enda sak gemensamt - vi har alla ett människovärde som är lika stort oavsett vart du bor, vilken hårfärg du har, vad du röstar på och vem du ligger med.

Katastrofknappen

 

 

Ibland är mina ögon vackra.


Belles de Jour

bilder; imdb | redigering; moí

 

På tisdag är det dags! Då finns nya avsnittet av Gossip Girl ute - Belles de Jour. Blair och Serena verkar befinna sig i Paris, och det finns inga bilder på de andra i casten förutom Jessica/Vanessa. Så killarna verkar inte vara med så mycket i det första avsnittet. Gud som jag har längtat. Tyckte inte att sista avsnittet var superspännande, ingen ordentlig cliffhanger direkt. Jag hoppas ju så innerligt att Blair och Chuck blir ihop igen - annars vet jag inte vad jag gör. I övrigt hoppas jag på en bra säsong! Hihi.


Enormt sugen

Såg dessa skor på Amandas blogg och kände ett måste - JAG MÅSTE HA DEM. Så det blir till att inhandla dem efter jobbet imorgon!

Kontroversiellt?

 


Jag var inne på Beyond Retro efter lunchen med Linda, och då träffade jag på den här - en rävpäls (eller var det varg? Nåt åt det hållet i alla fall). Nu kanske ni tycker att jag är dum i huvudet som köper en päls, och då får ni tycka det. Jag tänker att det är supervarmt till vintern, och den är fin också. Dessutom har jag inte deltagit aktivt i marknaden, utan köpt den begagnad (den var riktigt gammal och sliten, så har fått piffa upp den med nål & tråd). Om ni i övrigt undrar vad jag tycker om päls så kan ni läsa här och här. (i inlägg nummer två är jag väldigt grov, så ta det med en nypa salt, please)

Jag firar med lite shopping



Bild & redigering: moí



Nu ska jag strax bege mig in mot stan där jag ska möta upp Linda för en lunch. Sedan blir det lite till att kolla i affärer - för idag hade Alliansen så bra mätningar så man kunde inte önska mer. Därför ska jag fira med lite shopping, hihi. Vi får väl se om jag hittar något!

Ny design

 

Blev så less på att min tidigare design var helt raped av andra bloggare...
Så jag gjorde en ny, har suttit med den i ett par timmar nu. Är supernöjd.
Det är lite mer höstkänsla på denna, och det är precis vad som är tänkt.
Nytt är att jag har min twitter i menyn, i en snygg variant, och min visningsbild är lite lurig, hihi.
Klicka gärna omkring och se hur det har blivit med nya designen.
Ser det wierd ut? Tryck på F5.


Världens fem bästa låtar



För det första - detta inlägg är tillägnat Carl Ramberg.

Nu ska jag lista de bästa låtarna i världen. Enligt mig då. Utan inbördes ordning, för jag kan inte bestämma mig i vilken ordning de är bra. Vilken som är bäst, och vilken som är minst bäst... Ah ni fattar.

Wonderwall - Oasis
Bitter Sweet Symphony - The Verve
Believe - The Bravery
City of Blinding Lights - U2
Not too late - Norah Jones

Lyssna på alla dessa låtar på Spotify - här.



Jobbet kallar




Ååh, jag vill bara berätta att jag hade en toppenkväll igår. Det var verkligen hur bra som helst. Först var jag i Trollhättan och kampanjade lite med Alliansen. Sedan åkte jag hem till Göteborg igen, och när jag kom hem hade Capa och Tobey lagat tacos till mig (och sig själva såklart) som stod färdigt. Så himla gott, och de är så söta. Vi satt och åt ett tag, pratade om allt möjligt, drack lite vin (eller ah, de dricker ju öl... Fy!) och sen gick vi och la oss och kollade på Hundtricket, så jäkla go rulle. Hihi. Ostbågar på det, såklart. Jag tror jag somnade vid 2, och jag hade en toppenkväll med mina favoritkillar! 

Nu ska jag åka iväg och jobba i ishallen en stund. Ikväll är jag tillbaka, mihi!


En liten förklaring



Ja, ni har ju säkert märkt att det är sämre uppdatering i bloggen, och att inläggen inte är jätteroliga. Det beror på följande:


Jag jobbar just nu heltid för Folkpartiet/Liberala Ungdomsförbundet,
eller snarare alltid (cirka 8-12 timmar om dagen), och då jobbar jag främst i valkretsen Norra Älvsborg i Västra Götaland. Min tjänst är "projektanställd", som det så fint heter (vilket betyder att jag får sparken dagen efter valet, haha) och jag kallas länsombudsman. Jag åker runt till skolor och värvar röster och medlemmar, debatterar med andra partier och pratar med elever om politik. För att de är intresserade eller för att de ska göra arbeten.

Jag är jätteglad att jag har fått jobba med detta, jag har fått massa nya vänner, underbara vänner som jag aldrig tänker släppa taget om. Det går ut över bloggen - och jaa, det får det faktiskt göra, då. För jag har så galet kul med dem. Vi lunchar lite, vi "hänger" lite på expeditionen, vi går ut, vi sover över, vi kampanjar... Vi har allmänt jävla roligt helt enkelt.

Jag tänker inte riktigt ta till mig när folk skriver "ÖÖÖH TRÅKIGA INLÄGG SOM HANDLAR OM POLITIK", för jag bryr mig inte. Politik är min hobby, och sen när klankar man ner på andra personers hobbies? "Fyfan vad tråkigt det är att läsa om att du rider, Anna". Men läs inte bloggen då, det är inte svårare än så, faktiskt. Antingen väntar ni (det är liksom 1½ vecka kvar tills jag får sparken) eller så skiter ni att läsa, det är upp till er. Efter valet kommer jag tillbaka, med dagens outfit (just nu är mitt minneskort hos Carl), med bloggtips, med photoshoptips, med foto och ja - allt helt enkelt. Så antingen väntar ni, eller så slutar ni läsa min blogg. Inte svårare än så - jag bloggar för min egen skull faktiskt. Inte för er skull.

Fredag


Idag ska jag luncha med två av mina favoritkillar - Tobey & Capa. Jag har fått bestämma (tror jag) att vi ska till Mixit vid Kungsportsplatsen, för de här två är riktiga män och gillar sallad, haha. Mums, jag har faktiskt drömt om den här salladen i natt...

Jaja, sedan bär det av till Trollhättan för min del, Alliansbussen kommer dit, så vi ska kampanja ikväll. Sedan åker jag tillbaka till Göteborg så får vi se hur det blir. Antingen Karisma eller mys-/vinkväll.

Kalla kriget

 

Sinnesjukt bra! (tyst i början, dra fram ett par sekunder)


Hur du mms-bloggar från din iPhone

Detta funkar med alla telefoner som man kan mms:a från.



1. Logga in på din blogg, tryck direkt på inställningar.

 

 

2. Fyll i ditt mobilnummer. Byt ut första nollan mot 46.
Exempel: 46702904714 (0702904714)

 

Du får nu ett sms till din mobil med en kod, som du ska fylla i för att bekräfta att det är rätt nummer. Sedan mms:ar du dina bilder/texter till 0730-121 163. Tänk på att endast 1 bild kommer med i inlägget, så skicka inte flera i ett mms.


Tell me what I want to hear



Capa & Petter



Igår "jobbade" jag till halv tio. Jag gjorde Carl sällskap, kan man säga. Också kom Tobias in - och vi beställde biljetter till derbyt som vi ska gå på på måndag (då jag kommer kunna skratta åt Tobey för att hans lag förlorar så hårt) - och vi hade det allmänt trevligt. Capa bokförde, jag och Tobey roade oss med youtube. Det var väldigt härligt, för man var på så sjukt humör - trött och galen liksom.
Så ville jag ha lite bekräftelse från Carl. Jag tänkte på detta inlägg. Jag är ju som sagt sjuukt nöjd med dessa två bilder, så jag ville höra det lite från honom.

- Capa, visst kan jag bli fotograf? säger jag, som ett barn som har målat en teckning till sin pappa och är jättestolt, men teckningen är tydligen superful för Carl säger lite trevande:
- Eh, asså jag kan ju inte sånt där. Men jag tycker det är jobbigt att den är suddig. Varför är den suddig? Här och här... där vill jag se vad det är för nåt liksom.
- Men det är ju det som är meningen! DET ÄR JU DET SOM ÄR GREJEN MED HELA BILDEN, ATT DEN ÄR SUDDIG. FOKUS!!!!


Jag ska aldrig mer fråga honom om nåt. Han är för ärlig mot mig. SÄG VAD JAG VILL HÖRA NÄSTA GÅNG (för jag vet att du läser, hihi)

You keep my sorrows at bay

 

 

 

Och lite mer spindelnät. Och lite mer morgonsol.


Nu är jag på Donnergymnasiet i Göteborg. T...

img_0557 (MMS)

Nu är jag på Donnergymnasiet i Göteborg. Trevlig och genuin skola, men just nu är det lite dött för alla är inne på debatten. Hade gärna velat lyssna, istället för att lyssna på en minidebatt mellan KDU & Grön Ungdom om könskvotering, för jag hatar könskvotering. I övrigt luktar det lite surt här.


Sista dagen i Dalsland





Idag var sista dagen i Dalsland för min del. Nu kommer jag bara vara längre ner i mot Göteborg. Det är lite skönt att slippa åka så långt, nu är det tåget in till stan som gäller liksom, och det är ju skönt. Idag var vi i Bengtsfors, som till en början - alltså första gången jag var där - kändes som världens ände. Nu känns Dalsland lite som ett andra hem, och lättpåverkad som jag är så har jag börjat anta lite dialekt... Nej, skämt åsido, men ändå.

Vem bär den bäst?

Sienna Miller valde en LBD från Stella McCarthy och det gjorde även Clueless-stjärnan Alicia Silverstone. Vem tycker du bär denna klänning bäst?

Dagens outfit.  Idag har jag på mig tregg...

img_0553 (MMS)

Dagens outfit.  Idag har jag på mig treggings och kofta från Gina Tricot, och jeanslinne från H&M. Väskan kommer från Prada, och skorna från DinSko.


Lovely

 

 

Dessa två bilder gjorde mig lite kär. Jag älskar dem, om man nu får säga så om något man själv har skapat.


Starry Eyed



Ytterligare en grym låt med Ellie Goulding
Också är hon så sjuuukt härlig!


Dagens outfit

 

 

Jeans & kofta - H&M
Tunika - Gina Tricot

 

Nu ger jag mig iväg uppåt igen - Färgelanda i Dalsland står på dagens schema. Men först måste jag tanka. Vi får hoppas att jag har tillräckligt med pengar för det... Jobbigt läge, när man måste tanka typ varannan dag. Inte mycket kvar på kontot liksom. Men wish me luck - det är min första, riktiga debatt!


I'll never leave you heartless

 

 


AUSTRALIEN!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Då var det bokat och klart!
Den 28:e oktober åker jag med familjen till Australien och hälsar på saknade Camilla.
Och mitt liv kretsar ju runt politik, så det jag tänker på först är att jag kommer vara jättesolbränd på LUF's kongress den 19:e november!


Fototips - fota ett öga



När jag fotar ögon, ofta då mina egna, så är jag noga med att det finns mycket ljus, därför att det blir bättre med naturligt ljus än fotoljus - om du frågar mig! Därför brukar jag stå vid ett fönster, så att dagsljus faller på mitt ansikte och mitt öga. Då blir dessutom lystern i själva iris finare.

När jag fotar mina ögon brukar jag också lägga på en metallic-ögonskugga under, för då blir det en lite fräck effekt. Annars försöker jag vara sparsam med smink. Och kolla så att inte ögonfransarna är för ihopklumpade.

Annars är det fint att bara ha helt naturliga ögon, och fota dem, det vill säga inget smink alls.

Plugg plugg plugg


Tänk att man trodde att man skulle slippa allt vad plugg heter denna höst. Men jag hade fel. Nu måste jag sätta mig ner och skriva lite inledningsanföranden, avslutningar, slipa på bra argument och peppa mig själv - jag är bäst. Imorgon ska jag ta min första debatt, på Dalslands folkhögskola i Färgelanda. Ska bli spännande, men jag kan erkänna att jag är nervös. Fast när jag väl har bra argument framför mig så ska det nog bli bra. Heja mig, heja alliansen!

Morgonsol

 

 

Morgonsolen och lite spindelnät.
... och jag med min kamera.


Dresscode monday





Byxor - Gina Tricot
Skjorta - H&M

Windows in the sky

 

 

Kolla vilka härliga färger jag fick fram igårmorse när jag fotade kondensen på min ruta.


Look of today

 

 

Skjorta & byxor - Gina Tricot
Skor - DinSko
Örhängen - Complement
Armband - Thomas Sabo, MUF (Sverige Jobbar) & Alliansen ♥ 2010


Idag ska bli en bra dag



Inte nog med att jag känner att jag kommit över den senaste veckans nedgångar (som jag inte vill dela med mig av, för då får jag ångest), jag har dessutom fixat min dator, jag har fixat min hårddisk. Utöver detta cashar jag in lite pengar idag. Som om inte det var bra så - Alliansen får egen majoritet enligt senaste SIFO-undersökningen och det går så jäkla bra. Mitt liv är helt enkelt på väg uppåt nu. Det är exakt två veckor kvar, och jag det är en liten hatkärlek som har uppstått mellan mig och datumet 19 september. Samtidigt som jag längtar enormt mycket efter att bada i det iskalla vattnet i Poseidon med ett antal glas champagne i blodet, så vill jag ju inte att det ska ta slut. Valrörelse - det är så himla roligt, och jag har kommit så himla nära människor som jag hoppas ska finnas vid min sida i alla fall ett par år till. Livet leker för tillfället, hoppas att det fortsätter så. Snart ska jag plugga på alla ämnen som jag ska debattera nästa vecka!

Update: nu gick mitt minneskort sönder... tur då att jag har ett till. WIIIIE, det går bra idag!

Spiderwig



Fotade spindelnät med mina closeup-filters igår vid halv åtta på morgonen.


Idag ska jag jobba lite extra i caféet uppe i ishallen. Alltid bra med extrapengar. Men! Jag har kommit på en superbra sak - när jag sitter däruppe och inte har något att göra, då ska jag försöka pumpa idéer om photoshoptips, det har efterfrågats en del och jag vill leverera. Nu när datorn och hårddisken fungerar så är det ju inte mer än rätt att jag ger er mer av mina tips. Om det är något ni undrar över - tveka inte att fråga. Det kan redan finnas, eller så gör det inte det. Just nu har jag 13 photoshoptips som jag ska försöka göra idag.

LYYYCKA!



Vet ni hur bra jag är?

Jag har helt ensam lyckats reparera både min dator och min hårddisk! FATTAR NI HUR GRYM JAG ÄR? OCH HUR GLAD JAG ÄR? Alla mina bilder, mina penslar, min musik! Allt finns kvar. Jag ville bara dela med mig av min glädje till er. PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS

Diary



För länge sen, som jag saknar lite grann.


Linnéa sa nåt bra - att läsa min privata blogg är som att läsa min dagbok. Och vissa vill jag faktiskt dela med mig av dagboken till. Bland andra henne då. Min söta... Jaja, nu är det i alla fall så att det finns lite nya inlägg för dig som har access - klicka här. För dig som inte har access - läs här.

Ellie Goulding



Jag la ju ut en video med härliga Ellie Goulding häromdagen. Jag måste bara få säga att hela hennes album - Lights - är helt sjukt bra. Har lyssnat på det nu typ hela kvällen, och det är grymt vill jag säga. Hon är toppenbra! Underbar röst.

Nu är jag i Borås på deras träff för nya m...

img_0546 (MMS)

Nu är jag i Borås på deras träff för nya medlemmar Jag är inte så ny, men jag har ändå lärt mig mycket. Givande nu när det är två veckor och en dag kvar tills vi ska bada i Poseidon!


Water

 

Jag vaknade vid 20 över sex imorse av en pigg övernattare. Vi låg och drog oss i sängen i en timme och sedan gjorde jag honom sällskap till frukost. Jag hade tänkt gå och lägga mig efter det, men så såg jag hur vackert det var ute, så jag tog med mig kameran och gick en sväng. Fick jättemycket fina bilder, eller det tycker jag i alla fall. Så nu ska jag fila på en ny bloggdesign. Hihi.


Freddeboy



Bild från Alliansdagen i våras.


Ikväll ska jag och Adam åka till Vårgårda och lyssna på Fredrik Reinfeldt, som avslutar Vårgårda möte så fint. Så det blir trevligt. Jag är dock lite ledsen att jag missade Maud, som var för en vecka sedan. Jag hade så gärna sett henne, för hon är ju min idol alla kategorier!


Safe mode

Toodles! Hemkommen från stan, var inne en snabbis på expeditionen och lunchade med Carl, Matilda, Christoffer och Simon.

Just nu sitter jag faktiskt vid min egen dator, jag har ju insett att jag kan köra felsäkert läge på den. Det är dock galet irriterande, men jag ska försöka hitta ett bra sätt att fixa den. Är det någon som vet hur man startar om hela datorn? Det är det jag vill göra, men det funkar liksom inte. Sjukt irriterande!

Jaja, nu ska jag försöka få tag på Dell, så att de kan hjälpa mig.


Bilder från gårdagen


Johan var väldigt glad.



Petter debatterade mot bland andra Jytte Guteland. (Och han ägde henne lite för hårt)




Emelie från CUF var liiiite sugen på att joina oss.

Sjukt härlig låt

Min spotifylista.

It smells like China




Förut när jag skulle ta mig en tripp till bilen för att hämta lite grejer, så kände jag en välbekant doft i näsan. Det luktade precis som det gjorde i Kina, de sista dagarna när det blev kallare. Det luktade kyla och avgaser. Jag måste erkänna att jag saknar det enormt mycket. Det var min första resa ensam, utan föräldrar, och jag har typ aldrig känt mig så fri som jag gjorde under de två veckorna. Vi gjorde vad vi ville, gick upp när vi ville, shoppade vad vi ville... allt på mina egna villkor. Vissa saker saknar jag mindre, men jag hoppas på att få åka dit snart igen. Jag älskade verkligen den staden!

Idag är jag i Vänersborg på bokbord. Vi ha...

img_0538 (MMS)

Idag är jag i Vänersborg på bokbord. Vi har värvat 4 personer, och igår blev det två. Vi hörs sen (:


who wears it better?

Modeentrepenören Tinsley Mortimer och skådespelerskan Michelle Yeoh, känd från bland annat En Geishas Memoarer, valde på samma dag att bära denna kreation från Versace. Tur att de befann sig på varsin sida av jorden - medan Mortimer var på ett event i N.Y.C, var Yeoh i Cannes på filmfestival! Men - vem bär den bäst?

The writer

Sjukt bra låt jag hittade på en av mina cd's idag!

Angående lösenordsskyddade inlägg

Jag har fått frågor om ifall du som läsare kan få lösenordet till mina skyddade inlägg. Jag kan säga redan nu att svaret är nej. Bloggen är till för mina närmsta vänner, då jag jobbar enormt mycket nu och inte riktigt kan hålla kontakten lika bra.

På den bloggen skriver om vad som händer i mitt liv, och där behöver jag inte tänka på hur jag skriver det. Jag skriver om mina utgångar, om vänner och om kärlek där. Jag behövde den när jag och min senaste pojkvän gjorde slut. Där kunde jag skriva av mig, och slapp berätta allt för alla gång på gång. Sedan har det flutit på och mina vänner har velat att jag fortsätter uppdatera. Vilket jag gör.


Anledningen till att jag lägger ut det här är för att de ska veta när den uppdateras.



Nu är jag i Åmål på kampanj. Jag har värva...

img_0531 (MMS)

Nu är jag i Åmål på kampanj. Jag har värvat en medlem, yay me! Det är faktiskt riktigt lyckat.


RSS 2.0