Ny blogg!För er som har missat det så har jag flyttat min blogg till WordPress. Inom kort kommer alla inlägg importeras till den nya bloggen (det har dragit ut på tiden tyvärr), så då är jag där borta på heltid. Jag har nämligen blivit en Bloggerfy Premium-bloggare så snart kör vi igång på deras plattform också, vilket är toppenkul!

Så in och checka in den nya bloggen - sannasrum.se istället!

Vi flyttar...

Från och med nu kommer jag bara kolla denna blogg on special occassions. Ni får givetvis kolla här om ni vill, då importen av bloggen inte är helt färdig ännu, men om ni söker nya inlägg så är det http://sannasrum.se som gäller!

Andreas designDå var vi klara med den tredje designen jag gjort för goa Andrea!

Emmas DesignEfter mycket arbete är Emmas design för hennes UF-företag delvis klar, nu återstår det bara att vi ska lägga in en slideshow i headern också.
Vad tycker ni?

Q&A - kommentarsfältEn ny skylt i samband med nya designen på Wordpress (se den här)


Jag har en fråga till er...
Vad tycker ni om kommentarsfält där man måste fylla i vissa delar, oftast mailadress?
Personligen kan jag tycka att det är jobbigt, man är så van vid att man inte behöver det på blogg.se, så man postar ofta kommentaren utan en mailadress också måste man gå tillbaka och fylla i den igen - irriterande!

Anledningen till att jag frågar er är för att jag sitter och funderar på om jag ska ha det så - att man måste fylla i sin mailadress för att kunna posta en kommentar - men jag är väldigt kluven! Å ena sidan kan det förhindra spam, å andra sidan tror jag att folk hoppar att kommentera över huvud taget pga det.
Vad tycker ni?

Min nya portal är...Ja, jag är lite bitter på blogg.se, men nu kör vi nya, friska tag!Avslöjande

As we speak så håller min nya portal på att exportera min inlägg från blogg.se till min nya Wordpressida. Jag är lycklig. Detta betyder såklart att ni kommer att få reda på vad min nya plattform heter. Jag är ändå ganska stolt att jag inte nämnt för någon vilken det är (förutom folk som inte är så insatta i bloggvärlden, så som sambon, klasskamrater, mamma m.fl.) utan varit riktigt duktig att bevara denna hemlighet i nästan en vecka. Nu spricker jag nästan för att jag vill berätta!Gilla min Facebooksida om du vill få reda på det tidigare!

Kajsas designKlar med Kajsas design!

Herre min Gud...

Som jag har jobbat idag, det är heelt galet! Jag har lyckats designa klart en blogg + installera den, är i slutfasen av två andra, och gick från noll till färdiga (och superduperbra, om jag får säga det själv) utkast på två utav beställningarna på cirka 3 timmar. Är otroligt nöjd med mig själv faktiskt. Jag visar här några små glimpsar på de jag håller på med, de kanske inte kommer se ut så senare, men ja, det är såhär långt vi har kommit just nu, vilket är roligt.

Nu ska jag laga lite mat till oss, och lite senare är det Champions Leauge.
Så det blir att heja fram Real mot Juventus för min del under resterande delen av kvällen.Såhär ser designerna ut just nu ↑
Sannas, Emmas, Andreas & Adinas.

MåndagsmorgonJag är på gång till en Databaslektion i skolan som börjar 13.3O. Jag tänkte att jag förhoppningsvis ska hinna jobba lite med beställningsdesignerna innan och efter lektionen, det bör inte vara några problem. Också ska jag hugga tag i min Programmeringslärare och försöka få honom att hjälpa mig med sista sidan på Wordpress så att jag kan börja blogga där istället (exporten sker när den sker, tänker jag, jag vill bara lämna blogg.se fortast möjligt!)

Jag har förresten kollat med nya portalen när det är okej att avslöja för er vart jag flyttar, så jag hoppas att de ska säga idag! Håll tummarna.

Vad gör ni denna måndag?

Vad händer?

Medan jag sliter mitt hår med Wordpress så börjar en design ta form. Efter min lilla teaser om vart jag kan tänkas flytta min blogg (som jag la upp via min Fan Page på Facebook) bestämde jag mig för att införliva gult i min design också. Så det blir grått, vitt, rosa och gult. Det ser trevligt ut, tycker jag, och blir mer färgglatt!

Jag tänkte, för att ursäkta min dåliga närvaro just nu, visa min "lilla" att-göra-lista.
» Flytta alla subbloggar (payments, gratisdesigner etc.) till nya sidor då sannasrum.se inte längre finns på blogg.se.
» Flytta alla designer jag håller på med till nya domäner också (precis som ovan finns inte sannasrum.se på blogg.se, och då, för att kunna kolla på designerna så måste jag ha en fungerande domän på dem alla).
» Plugga!
» Jobba med Listan.se och deras SEO.
» Fixa med mitt företag.
» Fixa klart min Wordpress-design.
» Prata med ********* om bloggflytten (alltså själva exporten utav mina inlägg, kategorier, kommentarer osv).
» Göra klart bloggdesignerna jag håller på med.
» Fixa sidor för mina nya features som jag "lanserar" i samband med min flytt.Har ni några tankar eller gissningar om vart jag ska flytta?

Malins designDå var Malins blogg klar!

sannasrum.blogg.se

INFORMATION! Då jag har fått klartecken från min nya plattform att jag själv får tillgång till min egen design så är det dags att flytta! Därför kommer domänen till bloggen från och med nu vara http://sannasrum.blogg.se/ då jag måste fixa allting med Wordpress via sannasrum.se

Bloggskolan: Bloglovin'

I novembers första bloggskola så kör jag ett avsnitt om Bloglovin' och alla dess fördelar och nackdelar. Det blir hela tiden debatter om hur, var, varför man använder andra sociala medier för att boosta sin blogg. Jag tycker absolut inte att man ska vara feg eller mesig - se potentialen i din blogg och låt inte jantelagen ta över. Men för det ska du givetvis inte bete dig dåligt! Vi kör igång med mina tankar och tips kring Bloglovin'.Bloglovin'-byten
Det går ofta ett sus genom rummet när man nämner det provocerande uttrycket Bloglovin'-byte. Jag har tidigare varit otroligt skeptisk till detta och bara velat ha genuina följare. I slutet av sommaren bestämde jag mig för att ändra på det och istället köra några bloglovin'-byten, och nu har jag gjort ungefär 16 stycken. På den tiden har mitt följarantal på Bloglovin' ökat med 77 nya följare (inklusive de 16), så jag ser inte det dåliga i det faktiskt. Men det är viktigt att balansera det - att ha en följarskara som endast består av byten är inte alls lönsamt, då får du sällan läsare. Det viktigaste för att få ett långsiktigt stort läsarantal är att du har ett intressant innehåll med tips, tänkvärda inlägg, roliga inlägg eller vad det nu kan vara - något som väcker intresse. Så även om du har 5OO följare på Bloglovin' för att du har gjort en massa följarbyten så ger inte det dig några läsare om du inte har ett intressant innehåll. Har du däremot en läsvärd blogg så kommer antalet boosta både dig och din blogg.

Påvisa följare gentemot sponsorer
Detta är en positiv sak för dig men sponsoren eller företaget som du försöker få sponsring ifrån kanske inte anser att det är något bevis att du har många följare på Bloglovin'. Jag rekommenderar att man balanserar följarbyten (eller så kallade Bloglovin'-byten) med genuina följare som har valt att följa din blogg självmant, som jag nämnde ovan. Många sponsorer kan vilja ha ett bevis på att dessa följare faktiskt besöker din blogg också, i form av en print screen på din besöksstatisitik eller att de själva får mäta din statistik. Då är det ingen idé att ha flera hundra följarbyten på Bloglovin' om ingen av dem ändå besöker din blogg, eller hur? Men, om du har många följare och en majoritet av dessa är genuina följare (vissa av mina byten har blivit genuina följare och läsare, som faktiskt gillar min blogg och jag har även upptäckt bloggar som jag gillar via detta!) så ska det inte vara ett problem! Ett exempel är webbshoppar som ofta vill att man ska ha ca 1OOO följare på Bloglovin' för att få starta ett bloggprogram med dem (där du kan få produkter i utbyte mot att du skriver om dem). Därför kan det vara bra att ha många följare.

Din blogg får en större yta att upptäckas på
På blogg.se har vi framsidan med dess olika delar, Synas, och de boostade inläggen nedanför Synas. Dock är detta inte något som jag personligen gillar. Framsidan boostar oftast och endast bara ett litet utvalt gäng av bloggare (främst stilbloggarna), likaså med de boostade inläggen. Synas kan alla ta del av, men stackars dem som faktiskt måste spara poäng i flera veckor för att få en bra tid... Nej, jag gillar inte detta system alls, inget av det! På Bloglovin' däremot har vi en startsida med utvalda inlägg, där ruljansen är stor. Vi har även Populära inlägg och Hitta bloggar. Där kan du välja bloggar i olika kategorier, och Populära inlägg är de inlägg som blivit gillade många gånger inom en viss kategori. Få dina följare att gilla dina inlägg, placera din blogg i en kategori där den passar in, men helst inte "Allmänt" - där är konkurrensen för stor. Att nischa sin blogg över huvud taget är ju A o O, men det får vi ta en annan gång. På Bloglovin' finns massor av sätt att synas, och du behöver inte "betala" för det!

Gillade inlägg
Som jag skrev kan man alltså gilla inlägg, både som användare och anonymt. Detta är toppen, för om ditt inlägg blir gillat ett par gånger hamnar det på Populära inlägg. Jag har visat er när några av mina gjorde det (dock gör de faktiskt det hela tiden för att mina följare är så underbara och gillar i princip alla mina inlägg - tack för det!) och det inlägget ser ni här. Detta är också ett riktigt bra sätt att få sin blogg att synas, och det är därför många bloggare ofta uppmanar att gilla inlägg på Bloglovin' vid till exempel tävlingar.

Skapa framgångsrika relationer
Att följa andra bloggare (och med andra bloggare menar jag absolut inte Kissie, Blondinbella och Kenza, du kan givetvis försöka att skapa en relation med dem också, men det är långsökt och kräver en bra produkt/blogg om du vill lyckas) som också är på väg uppåt och skapa en typ av relation med dem är toppen. Gilla deras inlägg på Bloglovin', håll koll på vad de skriver genom tjänsten, kommentera ett inlägg då och då och du kan ha en stark relation som du kan använda längre fram i ditt "bloggliv". Jag har haft sådana med många bloggare, om det så har handlat om att pitcha min blogg och dess fördelar till en lite större blogg som har länkat mig (bra för min SEO och bra för mitt besöksantal) för mina ikoner, gratisdesigner eller liknande. Eller så kan man skapa en relation där man kan boosta varandra och vet ni vad - det går att hitta vänner via bloggarna också. Jag har lärt känna flera underbara tjejer genom åren som jag mött via min blogg; Charlotte, Helene, Julia m.fl. Genom att använda Bloglovin' för att hålla koll på dem du vill komma i kontakt med, hitta din vägar in där du vill få en fot in så kan ditt nätverkande bli lättare och smidigare, det är jag säker på!Bloggare som utnyttjar Bloglovin'-byten till det yttersta
Ja, det finns ju en nackdel med Bloglovin'-byten också, och det är de som verkligen drar det över gränsen och får flera tusen följare för att de har byten. Dessa brukar dock de flesta se igenom - om man har en dålig blogg, varför skulle så många följa den? Satsa på att skriva en intressant blogg istället för att göra massa byten på Bloglovin', men ett par få för att boosta dina siffror är ingen fara, som sagt.

I övrigt har jag svårt att hitta fler nackdelar med Bloglovin' faktiskt!

Har ni något att tillägga?

RSS 2.0