late - fredagslistan!


Nejmen gud, kom precis på att jag missade fredagslistan i fredags! Vad sämst jag är, men här kommer listan, om än försenad. Men den är ju här. Bättre sent än aldrig, som katten Måns lärde mig när han var med i Pelle Svanslös julkalender där på 9O-talet (åh, minnen). Och det är precis vad det ska handla om den här veckan (eller förra veckan då), nämligen julkalender. Jag har hamnat i ett jul-mode, i helgen blev det julmust och julmusik. Jag älskar julen sååå mycket! Here we go.



Mysteriet på Greveholm
Det är inte jul utan att man ser alla avsnitt av Mysteriet på Greveholm. Det här året måste jag också lära min pojkvän att titta på det, för han hade tyvärr slutat titta på julkalendrar när det gick. Stackarn. Det är ungefär som att han har missat meningen med livet känner jag. I alla fall meningen med julen. Nu är det bra, nu är det dåligt, nu är det bra, nu är det dåligt! Nu ska de visserligen förstöra något heligt.

Jul i Kapernaum
Förra året kollade jag äntligen, efter... 15 år på Jul i Kapernaum igen. Okej, det var bättre när jag var 4 bast, men det var bra ändå. Dock kunde jag inte titta klart, för det var nåt fel på det jag hade hittat, men ändå. Det är liksom barndom, det är jul. Det är underbart. Även om det var coolare när man var 4 år.

Pelle Svanslös
Det här är epic. Även om jag i vuxen ålder ogillar Björn Kjellman, och skäms lite över hur töntig han är som Pelle, så är det ju en helt fantastisk julkalender. Åh, när han och Maja flyttar ihop och betalar med makrill i tomatsås. Eller när Bill & Bull spelar sitt kortspel. Haha, det är helt otroligt bra! Önskar jag hade kvar alla mina VHS-filmer!

När karusellerna sover
Åh, det var så fint, var det inte det? När de var på Liseberg... Det är ungefär det enda jag minns, men jag minns att jag verkligen gillade det där programmet. Men Liseberg är ju så otroligt vackert på vintern, med alla ljus. Det lyfter Göteborg till skyarna tycker jag. Åh, ljuuva tider, ljuuuuva barndom!

Julens hjältar
Julens hjältar avslutade min julkalenders-barndom. Det här är de fem kalendrarna som jag tycker är bra. Nej, jag tycker inte ens att Sunes jul är bra (var i och för sig knappt ett år gammal när det gick, men jag har sett det i efterhand och tycker att det s u g e r, tacka vet jag Sunes sommar!). Men hur som helst. Julens hjältar. "Öka takten, sista kvarten, JUL-E-GRAN!" Haha.

bday



GRATTIS KAJAN PÅ 2O-ÅRSDAGEN! Ja, idag blir min lilla bästis äntligen vuxen, i alla fall åldersmässigt, haha! Jag och hennes käresta var uppe nu på morgonen och gjorde frukost { han var lite mer pretentiös än jag med frukt och fina mackor - jag hade köpt en kladdkaka, grattis-ljus och lite vispgrädde, men gott & uppskattat var båda våra efforts! }

Just nu sitter jag på jobbet. Är himla trött efter ytterligare en Anders-Behring-Breivik-mardröm. Vet inte vad det är, men på kort tid har han varit en stor del av mina mardrömmar... Fruktansvärt konstigt! Jaja, jag ska fortsätta jobba.


enchanted



Jag är så lycklig idag. Har börjat det där folk brukar kalla för "nya livet", alltså kommit igång och tränat. Var på gymmet i en timme förut (pressade mig själv så hårt jag kunde, men när man inte tränat på ett par år - jag vet att jag är dum i huvudet - så är det hårt) och körde crosstrainer, cykel och löpband. Hur ofräscht det än låter - att svettas var galet härligt under de där omständigheterna. Nu på kvällen har jag duschat, slagit in paket, städat och diskat, vikt kläder och förberett lite för morgondagen då min roomie fyller 2O. Ska bli mysigt med lite kalas imorgonkväll. Sedan kör vi utgång i helgen, är redan taggad!

However, nu ska jag fortsätta med bloggdesignerna, hoppas att jag kan pricka av ytterligare två här ikväll!

lana del rey



OSMINKAD & OFRÄSCH SANNA, MEN LIKA LYCKLIG FÖR DET!


Sitter i soffan och lyssnar på Lana del Rey och är känslig som bara den. Har haft ont i magen i ungefär ett dygn nu, vilket resulterat i knappa fem timmar sömn. Nu känns det visserligen bättre, men jag har stått i fönstret och andats frisk luft och gråtit för att jag inte vet vad jag ska ta vägen. Vet inte vad jag ska göra av mig mage, borde gå och kolla vad som är fel på den.

Igår var vi på El Corazon, dansade lite, drack lite drinkar och hade det trevligt. Somliga trevligare än andra, haha. Kom hem vid kvart över två och bäddade ner oss. Idag har vi bara legat i soffan och sett vårt favvo-program, och käkat pizza (det är så det ska va!). Nu är älskade prins inne i duschen och sen ska vi ta en promenix till affären för vi är lite sötsugna. Och det är ju lördag...

it's all for you ❤



Mitt älskade hjärta. Världens bästa!

2 designer





Här har ni Malin & Mimmis bloggar som jag blev färdiga med idag!

favoritbutiker i london



I samband med att jag gjorde min lista om ställen man inte borde missa i London så fick jag frågan om det är några speciella butiker jag inte tycker att man får missa. Nu är det ju så att jag shoppade inte överdrivet mycket under min vistelse där i och med att jag prioriterade nöje framför shopping. However, här har ni mina favoritbutiker.

H&M på Regent Street
Som jag skrev i inlägget om ställena, så tycker jag inte att man ska missa Londons bästa H&M som ligger på Regent Street. Men inte den som ligger där Oxford Street korsar Regent, nej, man går ner mot Piccadilly, också ligger butiken på vänster sida om du kommer från Oxford Circus.

Apple Store i Covent Garden
Jag tror att vilken PC-kramare som helst skulle konvertera till Apple och köpa halva butiken om man gick in på Apple Store i Covent Garden. Dock alltid smockat med folk, men det spelar väl ingen roll. Det är en så fantastisk känsla för oss som är lite teknik-töntar. Åh, jag får gåshud bara av att tänka på det.

Abercrombie & Fitch på Savile Row
Även om man inte köper något i butiken (priserna är ganska dyra jämfört med amerikanska priser. Eller väldigt dyra jämfört med amerikanska priser...) så tycker jag det är värt ett besök när man ändå är i London. Töntiga dansare på övre balkongen, parfym sprutat i ansiktet, killar med bar överkropp. Do I need to say more? Nej, jag tror inte det. Det är en upplevelse.

River Island på Oxford Street
Jag fullkomligen älskar River Island. Det är min favoritbutik i London. De har så otroligt snygga kläder, fantastiskt snygga accessoarer och helt okej priser. Man får absolut inte missa denna butik, och ta den på Oxford Street - den är grym!

Topshop på Oxford Street
I princip allt finns på Topshop på Oxford Street. Och inte bara kläder, skor och accessoarer, nej; här finns en nagelsalong, godis och cupcakes, hårfrisörer, fiskspa - allt! Helt galet, så inte bara för att nedersta våningen bara består av skor, skor och åter skor, gillar man Topshop så bara måste man besöka Oxford Streets butik. Och även om man inte gillar Topshop så måste man besöka Oxford Streets butik.

All Saints i Covent Garden
Att gå in på All Saints gör man på egen risk; det finns en stor chans att man blir helt förälskad i plaggen där, men tyvärr avlider av en hjärtattack när man ser vissa priser. Jag har personligen aldrig haft råd att köpa något där, men är väldigt sugen på en kofta när jag åker till London nu i november. De är fantastiskt fina, och ganska unika! Om inte annat så får man otroligt mycket inspiration från butiken.

Boots på Oxford Street
Boots tycker jag är ett paradis för oss som älskar smink och skönhet. Bra priser och på den baota-stora som ligger på Oxford Street kan du hitta allt!. Så för guds skull - spendera liiite tid inne på Boots!

Forever21 på Oxford Street
Blir mycket Oxford Street här, men Forever21 öppnade i slutet av juli på Oxford Street, och jag tycker att det är värt ett besök även om mina känslor för butiken har svalnat lite grann... Men som sagt; det är värt ett besök, för de har trots allt otroligt snygga kläder, och man får tänka lite att man får vad man betalar för.

Funderar på om det blir en fortsättning följer, men det är detta jag kommer på nu!

DIEM design



I förra veckan fick jag hem de här fina örhängena från DIEM design. Jag hittade hennes blogg på något vänster och kunde inte annat än slänga iväg en kommentar om hur fina smycken hon gör, och sedan bestämde jag mig för att beställa de där örhängena. Nu är jag lite sugen på ett par andra örhängen (är inne är en örhängesperiod) som har fjädrar på sig. Så hiiimla snygga! Tror att de får bli dem; man kan ju inte annat än att göra det när de är så väldigt bra priser.

lite shopping



Vilka usla bilder det är på Gina Tricots hemsida! Verkligen, jag blir helt vansinnig. Det ser ut som att jag har köpt jättefula saker, men tröjan är lite genomskinlig och har också en silvrig tråd instickad i tyget. Jag har ju fallit lite för den där trenden med silvrig tröja sedan jag såg Mikaela hade en från H&M. Så det fick bli den, samt en liten kuvertväska eller nåt i skrikigt orange. Den ser ju röd ut, men den är mer orange.

projektpaus



WEHEARTIT.COM


Nu har det blivit lite mycket av projektet för att jag ska orka med, trillar in massor med mail, men jag har redan valt ut ett par tjejer som jag tror passar. Å andra sidan så är det som Roberto säger; det faller ofta bort någon och tillkommer någon när man försöker skapa något, så ja, men så som det är nu så har jag 5-6 stycken som jag har kontakt med, som jag tror ska kunna hjälpa mig och som har bra idéer!

Men! Idag blir det inget jobb med min idé, det var alldeles för mycket igår, jag skrev en marknadsplan på tre sidor, kollade på investment-bolag, layout, logotype etc. Jag orkar inte idag, utan ska fokusera lite mer på att planera London-resan med Martina, kanske träffa min kärlek (som förhoppningsvis kommer hem från Stockholm idag, hoppas hoppas hoppas!).

projektet



WEHEARTIT.COM


Jag har hittat ett par duktiga tjejer som är villiga att hjälpa mig med projektet jag har tänkt dra igång. Det är verkligen superkul att det finns ett intresse och tro på min idé! Ännu vill jag inte berätta vad det handlar om, för som vanligt vill jag inte plantera en idé i er läsares huvuden, och sedan genomförs den liksom inte. Så vi får se här. Det är ju inte så att det kommer vara klart nästa vecka, det är en ganska stor maskin jag har tänkt dra igång.

Men som sagt så är det väldigt roligt att intresset finns, och att de som har hört av sig tror på mig och idén och är villiga att hjälpa mig. Nu måste jag bara göra upp lite planer för hur det ska funka. Har redan gjort en pärm för projektet, där jag samlar all information om investerare jag har hittat, andra former av investering och marknadsföring. Jag har också kontaktat alla människor jag kan tänka mig som har insyn i samma typer av projekt, och fått lite tips och idéer, tackar för det.

Dessutom håller jag på för fullt med bloggdesignerna, och tror att jag kan pricka av ytterligare 3 stycken imorgon! Ska bli roligt och skönt.

payday



Sitter och plågar mig själv med att titta på fina kärleksbilder på weheartit.com och deviantart.com...
Åh, vad jag vill att min älskling ska komma hem!


25 oktober. Vet ni att mitt liv kretsar runt 25:e? Det är inte 30:e eller 31:a, utan för mig börjar månaden den 25:e och slutar 24:e. Varför? Såklart för att det är då man får någon form av ekonomisk trygghet. Ett par veckor framåt i alla fall... Haha. Ja, idag är det löning, och jag ska ju självklart stoppa undan massor till London, men sedan har jag lite grejer som jag behöver köpa också. Det ska bli ett gymkort (och för att verkligen göra det, så ska jag köpa det redan idag), ett nytt minneskort till kameran i och med att det har gått sönder, och sedan funderar jag på att köpa en ny, liten kamera. En billig, men bara så att man kan ha med sig i väskan så att det blir mer bilder i bloggen. Jag orkar verkligen inte släpa runt systemkameran överallt längre. Så vi får se, ska göra mig en liten budget för månaden så att jag klarar mig!

projektet - entusiast?



Hej hörrni!
Jag har en liten grej på G. Eller kanske inte så liten. Därför söker jag några tjejer och killar som är intresserade av grafisk design (kanske vill du också bli AD, som jag? Eller webbdesigner eller copywriter?), webbutveckling, att blogga och att skapa. Och om du är intresserad av att lära känna mig bättre och kanske rentav jobba med mig i framtiden! Kreativitet och entusiasm är vad jag söker, men också personer som har någorlunda koll på mjukvara, html och css. Du behöver absolut inte vara ett proffs, egentligen räcker det med att du är väldigt galen, kreativ och har lust att göra något nytt!

Om du känner dig träffad och är intresserad av vad mitt projekt är för något, kanske vill vara en del av det, ja, då vill jag att du kontaktar mig på [email protected] så fort som möjligt! Döp mailet till Projektet.

Vad du ska inkludera i ditt mail:
- Varför du nappade på det här.
- Vad du har för framtidsplaner.
- Varför du bloggar.
- Hur mycket fritid du har, i runda slängar.

För er andra; håll utkik, jag hoppas det ska bli något av det här!

1 month



ALL SAINTS


Nu är det bara en månad kvar till L O N D O N! Woop woop. Och därför hänger ju jag otroligt mycket på alla sidor jag kan tänka mig, jag vill ju shoppa för resten av mitt liv (skämt åsido) när vi åker dit. Nej, men högst på listan står ju min Marc Jacobs-väska, och sedan ska det främst bli toppar, kanske några par byxor, parfym, smink och lite sånt där är jag också ute efter! Vi får se hur det här går, det är ju lite upp till hur mycket jag lyckas spara, och på vad den där MJ-bagen kostar... Hihi.

worst boyfriend ever?



TV3


Nej, det är absolut inte min pojkvän, han är ju den bästa, mest omtänksamma och snällaste någonsin. Däremot har jag ju börjat titta på det där löjliga programmet Värsta Pojkvänsakademien. Det är så löjligt så att det är roligt, haha. Men jag får lite panik av att titta på det, börjar fundera på om alla killar beter sig sådär när deras flickvänner inte ser på... Men det tror jag inte, det känns som att casten i programmet är exceptionellt dumma i huvudet och respektlösa. Verkar ju vara det som är bra TV nu för tiden... Alla program som läggs till på tablåerna är ju otroligt förnedrande program nowadays, känner jag.

Någon annan som tittar på det?

in a hurry



Ibland har jag verkligen 0 tid på morgonen, för att jag hellre ligger och snoozar ett par minuter extra än lägger ner tid på att sminka mig och fixa håret. Jag är en väldigt morgontrött människa, helt enkelt. Därför har jag kommit på en fixa-på-fem-minuter-kur. Då lägger jag först på ett lager kastanjevatten i ansiktet med en bomullsrondell/pads eller vad man vill kalla det. Sedan när det har torkat (mycket viktigt att det får torka) lägger jag ett tunt, tunt lager bronzing puder (mest för att kastanjevattnet har en ton som inte alltid ser helt naturligt ut ihop med min hud). Efter det blir det lite grann med rouge, mascara på de övre fransarna (till vardags har jag bara mascara på övre fransraden), och sist men inte minst ett lager med det genomskinliga lip glazet från e.l.f, som har lite mint eller något i sig så att det pirrar behagligt i läpparna. T A A D A A A - klar på 5 minuter!

london shopping



WEHEARTIT.COM


Jag vet att jag redan har gjort ett sånt här inlägg, eller liknande i alla fall, men jag tänkte att jag skulle göra ett nytt nu när jag snart ska åka till London igen. Får ganska ofta frågor om jag kan tipsa om butiker/ställen man inte får missa. Så here we go.

Oxford Street
På Oxford Street finns de flesta stora kedjorna, så som H&M, River Island, New Look, Monsoon, Marks & Spencer, Office, Topshop m.m. Jag tycker personligen att dessa är värda att besöka, tillsammans med Primark (om man tycker det är roligt, för det är ganska kul även om det är lite dålig kvalitet, men man får vad man betalar för), Whittard of Chelsea (för alla teälskare), The Body Shop (mycket billigare i London), Selfridges & Co (lätt Londons bästa department store, och missa för guds skull inte deras food hall), Forever21 m.fl. Bara att gå gatan upp och ner och gå in i alla butiker du känner för, helt enkelt.

Regent Street
På Regent Street, som korsar Oxford Street och fortsätter ner mot Piccadilly Circus, hittar du lite mer exklusiva butiker så som Barbour, Burberry, Mango, Karen Millen & Oasis m.fl. Dock får man absolut inte missa H&M som ligger på Regent Street, det är lätt den bästa H&M någonsin. Tre våningar, perfekt ordning, allt finns. Även om man inte gillar H&M, kan man definitivt hitta något där. Svänger man dessutom av ner mot Polisstationen så kommer man till Savile Row och där finns älska-eller-hata-butiken Abercrombie & Fitch. Jag älskar deras kläder, och hatar deras priser. Och sedan hatar jag att personalen dansar, och att man får en astmaattack därinne på grund av all parfym som sprayas...

Camden Town
Om du missar detta... Ja, då undrar jag varför du åkte till London. Haha, nej men så mycket tycker jag om Camden, speciellt när det är fint väder, man kan sitta på Starbucks takterass vid kanalen och bara titta på människor. Å, det är underbart. Butiker som man kan hitta är American Apparel och All Saints, men marknaderna får man heller inte missa. De är alltid öppna, förutom på typ juldagen eller hur det var. Mina favoriter är Stables Market och Camden Lock Village. Här kan man dessutom pruta på sakerna, och de är ganska unika grejer här. Allt från smycken till skor, cd-skivor till mobilskal. Jag skulle lätt skippa Portobello för Camden, det håller på att gå om med hästlängder.

Brick Lane
District of Second Hand skulle jag säga. Är man ute efter att shoppa Second Hand får man inte missa Brick Lane. På en tvärgata hittar man Beyond Retro (Göteborg kan ju slänga sig i väggen, det där är en ordentlig Beyond Retro!), det finns både marknad och ordentliga second-hand-butiker. Finns en hel del snyggt, faktiskt! Här ligger också det svenska fiket Fika, men är man bara där över en weekend så kan man ju lika gärna prova något annat, om man ändå ska tillbaka till Sverige, haha.

Westfields
Jag har personligen aldrig varit där, men det är alltså Europas största shoppingcenter, där i princip alla butiker finns. Åk till Sheperd's Bush och där finns det. Det ska i alla fall jag och Martina göra!

Hampstead
Har man tid borde man ta sig till Hampstead (inte bara för shoppingen, utan också för att Hampstead Heath är det vackraste som finns), men här är det mer "mys-faktor". Det finns inte så mycket, men det finns mysiga boutiques, söta second hand-butiker (med riktigt exklusiva märken!) och en bra Waterstones, en mysig Whittard of Chelsea, GAP m.m. Jag älskar Hampstead, men det är absolut inte ett måste.

with the sun in your eyes



Ni vet när man är sådär kär i en människa så att man inte klarar ens ett par timmar på egen hand. När man ska lägga sig och sova, men sängen blir ett enda stort hav. För mycket lakan, för mycket kuddar, för mycket täcke. Det är ju till för att delas.
Ni vet när man är sådär kär i en människa så att man får fjärilar i magen ens av att se honom framför sig, det pirrar och de flyger omkring så att man nästan bara vill skrika "VAR STILLA, JAG KAN INTE KONCENTRERA MIG PÅ ATT ANDAS!". För det blir svårt, att andas alltså. Man tappar andan för jämnan för att man inte klarar av att tänka på honom utan att fjärilarna strömmar till en.
Ni vet när man är sådär kär i en människa så att man känner att livet stannar upp så fort han inte finns i närheten. Inget man gör är roligt, allt är bara ett tidsfördriv fram tills man får vara i hans armar igen. Man orkar inte, man vill inte, man bara väntar. Räknar ner dagar, timmar, minuter och sekunder tills man får se de där leende ögonen igen. De där ögonen som bara ler sådär mot just dig.

Så kär är jag. Och även om det är jobbigt när du är borta, så är det värt det. För när jag får vara hos dig så är mitt liv perfektion.

Utmanad



Ni får en iPhone-bild, för mitt minneskort till kameran har S J Ä L V K L A R T lagt av...


Utmanad av Felix

1. Varför började du blogga?
En "bekant" till mig startade en modeblogg, men jag tyckte inte hon hade koll på mode, så därför sa jag och en annan kompis att jag skulle och kunde göra det mycket bättre. Då startade jag admireattire.blogspot.com, som aldrig kom att handla om mode... Nej, det blev vardagsbetraktelser och en massa annan skit som man brukade uppskatta när man gick ettan på gymnasiet.

2. Vilka bloggar följer du?
Favoritbloggen är Hana Pee, men annars läser jag även Felix Schyllert, Sara Montazami, Chloé Schuterman, Emma Broman, Ditte Akker, Anne Bertelsen och The Beauty Department.

3. Vilken är din favoritfärg?
Det där är en så himla dum fråga, för man gillar ju alltid olika färger i olika sammanhang. Men vitt då!

4. Vilken är din favoritfilm?
Jag är ju ingen filmmänniska, för jag kan inte koncentrera mig på en och samma sak så länge.. Men får väl säga Up! då, för den kan jag se hur många gånger som helst, haha.

5. Vilket land/vilka länder vill du besöka och varför?
På listan står Ungern/Budapest (för att det verkar vara en otroligt vacker stad!), Japan/Tokyo (upplevelse utan dess like), Kina/HongKong & Beijing (Shanghai var awesome, men Hongkong är säkert bättre, och Beijing för kinesisk kultur), Förenade Arabemiraten/Dubai (frågan är lite vem som inte skulle kunna tänka sig att åka till Dubai), USA/L.A, Seattle & SanFran (har aldrig varit på västkusten, och vill gärna kolla in några städer där istället för bara de östra), Vietnam/Hanoi (hur vackert? hur coolt? måste dit!) & Mauritius (har varit en dröm sen jag gjorde ett arbete om det i ettan på gymnasiet, paradiset på jorden!).

Jag utmanar: Anne, Ditte, Isabell, Anna & Olivia.

flu

Verkar som jag har åkt på något trevligt virus här... Hängig, lite feberfrossa, fryser mest (mina fingrar är blåa), täppt i näsan och hela kitet. Underbart, fint. Jag ska hem och sova en stund, och sedan hoppas jag att en snäll pojkvän vill mysa med mig, ge mig lite kärlek som kanske kan bota mig. Annars är det dop imorgon med släkten.

Stackars, stackars mig...

Ni ska få ett tips sedan också, jag fick hem ett par jättesöta örhängen igår av en söt tjej! Ni ska få se dem, och få ett litet kollage om vad mer jag har lust att klicka hem från hennes fina webshop!

things I love



Efter förrförra veckans lista om saker jag hatar tänkte jag - äsch, det får väl bli en älsklings-lista också. Så here we go, fredagslistan idag är om saker jag älskar! Går inte veckan väldigt fort by the way? Känns som det var igår jag gjorde förra veckans lista. Å andra sidan har jag ju varit sämst på att blogga sen förra fredagen...

KATTER
Japp, jag är obsessed. Jag är en kattälskare. En såndär person som antagligen kommer ha femhundratusen katter i en alldeles för liten lägenhet. Neee, jag kommer aldrig ha en katt för att de personerna jag vill dela boende med inte kan tänka sig att rucka på den lilla detaljen... Nej, skämt åsido, men ingen vill ha en katt med mig, så det har varit många sömnlösa nätter där tårarna har runnit. Det är liksom min dröm. En liten kisse...

CITRONTE
Min kärlek till citronte tog sin början för ett par år sedan då jag helt enkelt upptäckte Liptons Lemon Tea. Nu dricker jag i alla fall tre koppar om dagen, då jag har bett chefen att alltid ha ett litet lager med detta te på kontoret, så att jag inte avlider i tjänsten.

MAT
Ungefär tre timmar om dagen pratar jag om mat. Ungefär 12 timmar om dagen tänker jag på mat. Jag tänker på vad jag är sugen på, vad jag ska laga, vad jag har till matlåda, vad jag behöver handla, googlar recept. Jag är tjock på insidan kan man säga, jag är ju inte överviktig så utan mest överviktig i sinnet, haha.

SHOPPING
Jag kan inte riktigt acceptera att vissa människor inte gillar att shoppa. Klart det är tråkigt att plånboken blir smalare, men man blir ju rikare på andra saker. När jag mår dåligt kan jag gå in i en matbutik och gå loss, det är inte riktigt shopping så, men när jag är ledsen så blir jag alltid gladare om jag får köpa lite grejer! Inte så ekonomiskt, men så mår jag inte dåligt jätteofta heller.

MAUD OLOFSSON
Det vet ni ju redan, att jag älskar Maod. Men ah, jag älskar ju henne så hon måste vara med på listan!

ATT GE
Är inte det det bästa som finns? Att se någon öppna ett paket som man har köpt till dem. Åh, jag älskar det. Nästan så att jag vill ge bort allt jag har för att få se hur glada alla blir av det. Okej, nej det vill jag kanske inte, men jag tycker om att ge bort saker, göra andra människor glada. Det är nog det jag älskar mest.

forever big



Det slog mig att Forever21 har öppnat på Oxford Street i London, så jag satt inne och kollade lite på deras hemsida. För mig har Forever21 hamnat lite i skymundan efter att man varit som besatt av det när det inte fanns tillgängligt. Men efter att jag köpt lite grejer därifrån 2OO8 när jag var i New York och upptäckte att det var ganska dålig kvalitet och knappt hälften av det som finns på hemsidan fanns i butiken (och då var vi både i butiken i SoHo och på den på 40 East 14th Street). Men jag ska ändå ge den nya butiken i London en chans när vi åker dit. På måndag är det bara en månad kvar! Woop woop.

rent



WEHEARTIT.COM


Hej hörrni!
Nu har jag panik och är riktigt desperat. Jag har vetat hela tiden att vi bara har kontrakt på vår lägenhet fram till årsskiftet, men jag har också varit väldigt optimistisk på förlängt, då den hyrs inom familjen. Nu har den optimismen dock dykt ner till väldigt djupa vatten, och jag är som sagt desperat och jag har panik. Om jag inte har bostad efter jul har jag heller inget jobb. Eller ingen fritid för att jobba kvar där jag är. I så fall blir det uppstigning 05.00 varje dag, och jag kommer inte vara hemma förrän runt 18.30. Jag får alltså inget liv utanför jobbet, alternativt blir jag av med det... Så det är JÄVLIGT krisigt just nu, fruktansvärt krisigt. Kaos. Drar i alla trådar jag kan tänka mig; boplats, 2:a handslägenheter via hemsidor, mamma och pappa, chefen och kollegor... Alla som kan tänkas hjälpa mig just nu försöker jag kontakta. I nuläget är det inte aktuellt att köpa en bostadsrätt i och med att jag inte har börjat plugga ännu, och därigenom kommer dra på mig lån (säkerligen i och med att Försäkringskassan inte ser en som student om man inte tar lån, och därmed inte får lika mycket föräldrapenning och pension), så jag vill inte dras med både studielån och bostadslån... I alla fall inte ännu.

Alltså försöker jag göra bloggdesigner samtidigt som jag försöker lösa det här. Så ni får inte bli arga om det blir lite tyst här, framöver, men jag måste verkligen prioritera min boendesituation just nu.

crying weekend



Vi har haft lite utav en gråtarhelg hemma. Kajan har varit bortrest, så vi har haft lägenheten för oss själva, vilket har öppnat för långa mornar med Vänner, vi har lagat mat, varit på kalas hos Robertos bror som fyllde år och lite sådär. Men så har vi sett på film också. Därav bilden. I lördagskväll låg vi och grät i någon timme till My Name Is Khan. När den var slut grät jag ännu mer, jag tyckte ju inte att den slutade lyckligt. Och igårkväll låg vi och kollade på Seven Pounds medan vi åt lasagne i soffan. Supermysigt, men även där grät jag också efteråt.

Så om man nu har lust att gråta lite så är dessa filmer verkligen toppenbra. Båda var helt fantastiskt fina, men My Name Is Khan stack ut lite. Den var så söt och fin och ja... man blev lite förtrollad. Se dem!

fredagslistan


Jag har bestämt mig för att köra på det här med en veckolista. Och då får den bli på fredagar, för då kanske jag kan komma ihåg det och göra det varje vecka! Hade varit så kul att ha nåt återkommande, tycker jag. Anyways... Den här veckan listar jag parfymer jag vill ha!





CLEAN FRESH LAUNDRY edp
"Värme från hårfönen, torr och ren från en mjuk, fluffig handduk. Nu kan du få känslan som din nytvättade favorittröja ger dig vid den första användningen. Dofta lika gott hela tiden tack vare brasiliansk apelsin, rose otto, vit jasmin, bomullsblommor och mexikansk lime."
Eleven.se


MISS DIOR CHERIE L'EAU edt
"Miss Dior Cherie L`Eau är en Christian Dior parfym som är fräsch och elegant. Christian Dior Miss Dior Cherie L`Eau är en Christian Dior parfym för den unga och trendiga kvinnan. Miss Dior Cherie L`Eau doftar gott av apelsinskal, gardenia, vita blommor och mysk. Christian Dior Miss Dior Cherie L`Eau är grönaktig och ska påminna om naturen med sitt gröna gräs och vackra blommor. Denna Christian Dior parfym passar för användning såväl dag- som kvällstid."
Beautyplanet.se


JOHN GALLIANO PARLEZ-MOI D'AMOUR edt
"Med Parlez-moi d'Amour, ville Galliano skapa ”en parfym som kombinerade en modern musa med modet att på 2000-talet skriva sina känslor för hand, i ett brev." Doften är inriktad på både "rock 'n roll" unga kvinnor och mer blåögda romantiska sådana, eftersom det sätter "Romantik på franska" tillbaka i rampljuset."
Bybloom.com

MARC JACOBS DAISY EAU SO FRESH edt
"En klar, blommig och fruktig doft som skimrar med energi från solens strålar."
Kicks

VERY VALENTINO edp
"Very Valentino lanserades 1998 och är blommig, mjuk med doft av citrus, viol och vanilj."
Shopping 4 Net

DKNY BE DELICIOUS FRESH BLOSSOM JUICED edt
"Ett medley av nyplockade blommor och kronblad. Den rosa doften börjar med rosa grapefrukt, ljusa fresia, fruktig cassis och passionsblomma. Det är en lätt och fräsch doft, perfekt till våren."
Kicks

excuses



WEHEARTIT.COM
Hej, jag är lycklig!

Nu har jag kommit igång med ytterligare två designer. Så nu är det full rulle, helt klart! Här kan ni få en liten lista på designerna som jag hållit på med de senaste veckorna och som jag ska börja med och håller på med och allt.

× - Färdig
ᵁᴷ - Under Konstruktion
- Vänteläge

× Ditte A
× Heidi K
× Charlotte G
× Matilda H
× Emmelie G
× Anna E
× Malin E
× Mimmi K
× Annie G
ᵁᴷ Elisabet W
ᵁᴷ Shora A
ᵁᴷ Michaela L
ᵁᴷ Helene S
- Julia D
- Nathalie B

massor med designer





Anledningen till the silence in this blog är att jag jobbar för fullt med designer! Det är sista omgången här, så jag håller på med de som är över från omgång 1, och har börjat med omgång 2 också. Det går ganska bra nu, har två färdiga som jag väntar på betalning för, och sedan är jag på god väg med 4 stycken! Så det är skönt. Så there you go - nu vet ni varför jag inte bloggar så mycket just nu.

reach it



WEHEARTIT.COM


När jag sätter upp mina mål så vill jag vara realistisk, för att kunna nå dem. Några av målen når jag inte upp till, även om de är himla lätta. Men det bara... blir liksom inte så. Så därför så sätter jag upp ganska lätta mål utåt, och sedan har jag en egen lista som ingen någonsin får se där jag har mina ordentliga utmaningar. Jag vill inte att alla ska få veta om jag misslyckas. Så här kommer en lite töntig lista, men när jag får saker att sträva efter så blir jag direkt gladare och lyckligare. Om det så är att sträva efter just det - att vara gladare och lyckligare.

› En fin jul Jag tjatar om julen och vintern hela tiden. Därför ska jag göra den här julen till den finaste. Jag ska ta massa fina kort, baka massa goda saker, träffa alla nära och kära och bara sprida den där värmen som man ska göra vid jul. Jag ska vara tacksam för vad jag har och skämma bort dem jag tycker om.
› Ny tatuering I jul ska jag göra en ny tatuering också. Den där med mamma och pappas födelsedatum, alternativt deras namn. Sådär på foten som det är på bilden, jag tycker det är himla fint!
› Lycka Hitta lyckan i varje liten händelse. Var sådär lycklig som du alltid är, Sanna! Inte vara ledsen. Ledsen kan man vara i graven.
› Träna You've always got tomorrow, but why not start today? Det är verkligen sant, jag måste verkligen börja röra på mig, så därför ska jag hem och slänga på mig träningskläderna så fort jag kommer hem. Och börja planera in powerwalks och sånt där tills jag har råd att prioritera ett gymkort.
› Gelenaglar I slutet av månaden ska jag göra gelenaglar. Sådetså. Orkar inte med mina fula, äckliga naglar mera. Jag vet dock inte vad för några jag vill göra... Färg alltså! Några tips?
› Ha kul! Jag måste komma ut mer. Göra mer saker på helgerna. Jag kollade igenom mitt Photo Booth-album häromdagen och insåg hur mycket jag saknar att verkligen få göra mig i ordning, fixa håret (okej, det kommer ju inte gå nu när jag kör balsammetoden, men ändå), sminka mig och klä upp mig. Mer sånt!
› Marc Jacobs-väska Det ska bli årets reward. För att jag har varit en stark person det här året som gått igenom mycket. Och för att min Gucci verkligen sjunger på sista versen (om låten inte redan är slut...).
› London Det är ju redan bokat, men det är ett mål - att göra London himla kul! Leva livet därborta, och få tillbaka känslan av att det är världens bästa stad.
› Älska Sluta tvivla, sluta vara rädd och leva idag. Inte vara så negativ, våga hoppas. Inte känna mig underlägsen. Vara en bra flickvän och dela med mig av alla fina känslor.
› Löneförhandla De har peppat mig på kontoret att löneförhandla innan jul, så jag ska göra mitt bästa fram till mitten av december, kämpa på järnet, och sedan ska jag löneförhandla!
› Balsammetoden Det här är ett mål som jag inte är helt säker på, faktiskt. Jag vill, men jag vet inte om det går. Jag har liksom hållt på i tre dagar och känner att jag inte står ut. Men blir det inte balsammetoden så ska jag ta hand om håret på något annat sätt. Det behövs!
› Njuta! Av alla de där små sakerna. Köpa lite varm choklad hem. Kanske till och med kosta på mig en micro så att jag slipper köra allt i ugnen? Mer tända ljus, mer promenader i mörkret, uppskatta söndagmorgon mer när vi ligger i sängen hela dagen. Inte se det som ett problem att man myser bort en hel helg.

back to black



Lite budgetmode från H&M. Är jättekär i kuvertväskan, den tycker jag är riktigt prisvärd och snygg. Men så är det ju det här med att spara inför London... Jag shoppar ju hellre där än här hemma. Men å andra sidan så tycker jag ju att jag är i ett desperat behov av ett par svarta byxor, men coating? Är det nåt för mig? Jag vet inte riktigt. Jag har blivit less på att gå i affärer också, i och med garderobsituationen så är det ju som sagt inte kul att shoppa längre...

Nej, nu får jag ta och rycka upp mig. Jag ska sätta upp lite mål nu. Det är vad jag ska göra!

ensam hemma



Ibland är det en pers. Ibland är det ett paradis. Idag är en sådan dag då det är som det sistnämnda. När jag tryckte ner handtaget till lägenheten mässade jag för mig själv "låt ingen vara hemma, låt ingen vara hemma", för jag kände bara att idag behöver jag vara ensam. Rensa lite tankar, få vara lite deppig. Just idag är jag less på livet, vill lyssna på tycka-synd-om-mig-själv-musik, tänka på allt jag inte har och vara sur. Det har varit en jättedålig dag, verkligen jättedålig. Jag började visserligen väldigt knasigt med att anförtro min mamma alla mina problem, så då var jag arg som ett bi när jag klev in på kontoret. Väl därinne hade jag fått en lista med "alla fel jag gjort förra veckan". Då blev jag ännu mer förbannad, fastän jag vet att de inte gör det för att vara elaka, utan för att uppmärksamma mig på det så att jag inte gör om det. Och det är bra. Och vi kan prata om det. Jag älskar ju mitt jobb, men det var en dålig start på veckan, liksom.

Sedan hade jag bara en dålig dag för det var så mycket så att jag inte kände att jag kunde göra mitt jobb. Efter jobbet tänkte jag åka och lämna mina böcker på biblioteket, och självklart var de försenade... Så en trevlig avgift väntade på mig. Bara mig själv att skylla, men man blir ju inte glad i alla fall. När jag var klar på biblioteket tänkte jag ge Avenyns klädbutiker en chans att få ge mig de där svarta byxorna som jag är i ett så desperat behov av. Men icke. Ingenstans, och jag grät i provrummet. Byxor är det värsta jag vet. Det går aldrig som jag vill och komplexen för mina ben växer varenda gång jag är optimistisk och tror att jag kommer i en mindre storlek för att det går 1 gång på 1O. Å andra sidan får det ju ändå inte plats i min garderob, så why the fuck ska jag ens leta? Man kan ju inte köpa några kläder om man inte får plats med dem. Just nu vill jag ta tjänstledigt och flytta till Svalbard i ett halvår. Så jävla nere känner jag mig. Om ni har sett The Holiday med Kate Winslet och Cameron Diaz? När Kate Winslet låser in sig i sitt hus och bara gråter, helt förtvivlat och patetiskt i en morgonrock. Picture that, utan morgonrocken och istället ett par jävligt ofräscha, enorma mjukisbyxor från Landstinget Halland och ni har en bild av mig just nu. Tänkte att när jag inte kom i de där 5OO byxorna under min byxjakt tidigare idag (vilket i och för sig bara berodde på att jag trodde att jag hade gått ner ungefär 2O kilo. Önsketänkande) kunde jag ju spä på mina komplex och sätta på mig de största byxorna i världshistorien som till och med heter S T O R.

Dessutom har jag bitit mig på samma ställe i tungan ungefär 5 gånger den här helgen, så jag har superont i min tunga. Det är kallt i lägenheten. Jag har inte gjort de där matlådorna som jag skulle gjort i helgen. Vi har en katt på jobbet som ingen vill ta hand om förutom jag, och det kan jag inte för att ingen i min närhet vill ha en katt. Och ingen har någon sympati i kroppen och alla bara "hatar" katter. Därför känner jag lite att jag tänkte hata världen istället. Det gör så jävla ont i mitt hjärta när den sitter därute, i regnet, helt blöt, och jamar. Nej, den jamar inte. Den skriker, förtvivlat skriker den och det är som om jag hör den skrika mitt namn. Det gör ont. Varje morgon när jag kommer till jobbet så önskar jag att den inte ska komma, samtidigt som jag inte vill att den ska vara borta. Nu har jag köpt mat till henne i alla fall. Men det gör ont i mitt hjärta, väldigt ont.

Nu har jag visserligen hunnit med en hel del när det kommer till designerna. Kan pricka av två som färdiga, och två som är på god väg. Så det är skönt. Jag ska sluta klaga och slänga mig in i duschen. Apropå det så har jag börjat med balsammetoden så jag tänkte skriva lite om det inom kort. Nu kan jag andas igen, det är för mycket känslor inom mig.

en stor garderob



WEHEARTIT.COM


Usch, jag vill inte ha det som jag har det nu. En värdelös garderob. Jag dras liksom med en ytterrocksgarderob, som absolut inte är gjord för att ha vardagskläder i. Ne, jag blir gråtfärdig när jag tänker på det. Och jag har inte speciellt mycket förvaring heller, jag har den också har jag ett skåp som är typ 1 × 1 × 0,5 meter. Och min garderob är typ 1,5 meter bred. Summa summarum - jag får inte plats med någonting och det är ärligt talat tråkigt att ha ordning för att det går inte att ha ordning på så mycket kläder i en så liten garderob...

Så jag sitter inne på Ikea och planerar för den tiden då jag får ha en större garderob, alternativt en klädkammare. Det hade varit underbart. Nu känner jag bara för att lägga mig ner och dö varje gång jag tänker på min garderobssituation.

handbok i stil



Åh, jag är lycklig! Den här boken har jag letat efter så himla länge, men inte hittat någonstans (också för att jag inte vetat vad den hette). Men jag såg den på Lerums Bibliotek när jag gick i sjuan eller åttan, och har velat ha den sedan dess. Och nu är den min, till det makalösa priset 39 spänn. I övrigt har det varit en väldigt mysig dag med Roberto , vi har varit ute på Backaplan i ett par timmar, sedan åkte vi till ICA och handlade. Nu står han och lagar mat till mig och Kajan, vi (eller ah, han, men det var min idé!) ska överraska henne med en god middag för att hon just fått ett nytt jobb! H E J A ! H E J A !
Sålänge tänkte jag röja upp i lägenheten, det ser ut som FN.

ray ban



Ett av årets absolut bästa köp är mina pilotbrillor från Ray Ban. Är så otroligt nöjd! Egentligen borde det känts som att det sved i min plånbok, men det gjorde det inte ens, för de är så praktiska, snygga och bara... kärlek! De gick på 1499 kr på NK Details i Göteborg. Jag har tidigare haft jättedålig erfarenhet av denna avdelning på NK - väldigt oartig personal och tråkigt bemötande. Helt plötsligt när man säger "ja, men jag tror jag tar dem då!" så förändras attityden och de blir trevliga... Men inte den här gången, tjejen som hjälpte mig att prova ut och justera bågarna och allting var jättesnäll och go. Båda tummarna upp!

e.l.f



Häromdagen var ingen bra dag, men när jag kom hem så blev den genast lite bättre. Inte nog med att min älskling var hemma hos mig redan och satt i nått viktigt samtal i soffan, nej, jag hade också fått ett paketavi! Så jag skyndade mig iväg till tobaksaffären och hämtade ut mitt paket som innehöll det ovan från e.l.f - en primer, mineralfoundation, lipgloss, tinted moisturizer & ett kompaktpuder. Helt klart bra produkter i förhållande till pris. Är helt kär i primern!

plumping lip glaze



Det är inte så att jag har jättesmala läppar och behöver en lip plumper, men jag har alltid känt att jag har velat prova. Så när jag beställde hem lite grejer från e.l.f (ni ska få se ikväll!) kunde jag inte låta bli att ta en av deras Plumping Lip Glaze. Så därför får ni en liten recension här!

Det var en fin färg, även om jag trodde den skulle vara lite orange, men snarare var rosa. Dock är ju jag en person som, om jag använder läppglans, föredrar genomskinligt. När jag var yngre var jag en lipgloss junkie, som hade läppglans hela tiden, jag vet att i ettan så hånade kompisar mig för att jag jämt tog fram min tub. Jaja, hur som helst.
DEN FUNKAR INTE. Nej, den funkar tyvärr inte. Det pirrar lite i läpparna, men det händer ingenting med mina i alla fall. Å andra sidan kanske det syns mer om man har smalare läppar? Jag vet inte, men det hände i alla fall ingenting för mig. Jag har dock bestämt mig för att köpa en dyrare version och se vad som händer om jag lägger på det, haha. Så summa summarum - Peach är inte orange utan lite mer rosa, dock fin färg, men plumpar inte läpparna.

washing my hair



WEHEARTIT.COM


Jag gör så att jag tvättar mitt hår tre gånger i veckan. Om det skulle behövas mer så använder jag istället lite torrschampo från Toni & Guy eller Proffs. Dock föredrar jag Toni & Guy, så när vi åker till LDN kan jag köpa på mig lite. Hur som helst; jag tvättar alltså håret tre gånger i veckan. Tisdag, torsdag/fredag och söndag. Är det så att jag ska göra något speciellt på dessa dagar så gör jag det antingen dagen innan eller dagen efter. På så sätt får jag in rutiner i hur jag tvättar håret och förhindrar fett hår.

1. Schampo Jag börjar alltid med schampo, det gör väl de flesta. Schampot öppnar upp hårstråna, och gör dem tillgängliga för de vitaminer och näringsämnen som finns i schampot. Därför gör jag alltid...
2. Inpackning ... efter schampot, och inte efter balsamet. Då är hårstråna "öppna" för allt det som finns i en inpackning. Om det skulle vara så att mitt hår är tovigt så försöker jag också reda ut det med en borste när jag har i hårinpackningen. Annars låter jag det sitta i i ungefär 3-5 minuter.
3. Balsam Efter inpackningen Lägger jag i balsamet. Det ska stänga hårstråna igen, så att de inte förblir öppna efter schampot. Jag tar inte jättemycket, för inpackningen har redan gjort håret lent, så det är mest en snabbis. Dock brukar jag låta det sitta i i alla fall 2 minuter.
4. Kallt vatten Sist men inte minst blir det ett snabb genomsköljning med iskallt vatten. Detta för "extra glans". Om det funkar vet jag inte, men jag har läst det på många ställen att det då och då kan vara bra för håret att bli sköljt med kallt vatten.

När jag torkar håret kramar jag ut vattnet med hjälp av en handduk, jag har slutat "gnugga" håret med handduken, då det ofta genererar att det blir tovigt igen och det tär på hårstråna. Jag har märkt att sedan jag började med detta ( - tvätta håret regelbundet, inte gnugga håret med handduken, och lägga i produkterna i den ordningen jag numera gör) så har håret blivit bättre, ser inte lika slitet ut. Däremot har jag ju fortfarande friss-problem... H E L P !

molton brown



Något jag ska köpa när jag åker över till London är en handtvål och handlotion från Molton Brown. Känns verkligen som att det förgyller vardagen och sätter lite guldkant på den. Det är ganska dyrt, men det är det värt, för det luktar så himla gott, och är himla fint. Ska dra med mig Martina till Hampstead så att jag kan gå in i den mysiga affären där. Eller så tar vi det på Westfield!

things I hate

Ja, nu ska vi (jag och mina andra personligheter) avreagera oss lite i bloggen, så därför ska jag lista en fin torsdagslista (kanske något att börja med?) med saker jag fullkomligen hatar. Det värsta jag vet, kan man säga. Också kanske ni kan få er en och annan svenskalektion, haha. Ni får också ta mig med en nypa salt, jag behöver bara få avreagera mig lite grann.

PERSONER SOM GÅR PÅ TÅG/BUSS/SPÅRVAGN ETC. INNAN FOLKET SOM SKA AV HAR GÅTT AV
Jag förstår inte? Jag blir så jävla förbannad när någon gör detta, för jag har nämligen varit med om att de har blockerat hela öppningen så att jag inte hunnit av! Det har jag även sett hända andra, för att någon morsa med barnvagn måste gå på innan vi som ska av får göra just det. Då blir jag förbannad. Har inget emot barnvagnar annars (förutom när det är trångt, då kan man bli lite irriterad för att folk tar med sig barnvagn och gör situationen lite mer outhärdlig).

SÄRSKRIVNING MED JÄTTE
Nej, tyvärr, det heter inte jätte kul, jätte bra, jätte fin etc. Det heter jättefin, jättekul och jättebra. Varför? Jo, därför att du säger det som ett ord, inte som jätte och fin, jätte och bra och jätte och kul. Du säger ju jättekul, inte jätte... kul. SNÄLLA MÄNNISKOR, SNÄLLA LÄRARE, SNÄLLA ALLA - SNÄLLA SNÄLLA SNÄLLA, FÅ IN DET, FÖR DET ÄR SÅ HIMLA.. det ser så IQ-befriat ut.

P3 POPULÄR & BRUNCHRAPPORTEN MED SONJA LEISTER
Nu är jag lite lycklig över att programmet P3 Populär ska läggas ner vid årskiftet, och Sonja Leister är bara researcher & sidekick på Brunchrapporten, men i två månader har jag nu fått dras med att lyssna på dessa två tråkiga människor (Sonja & P3 Populärs Tara Moshizi) som är så töntiga att jag nästa avlider. Om jag hade en fjärrkontroll till min radio hade jag sänkt volymen till 0 när de pratar och bara lyssnat på musiken, för den är helt okej. Men gud, det kryper i hela kroppen på mig när deras program är på. Å andra sidan vill jag ju ha något i bakgrunden när jag jobbar och i och med att jag har den sämsta radion någonsin, så får jag inte in någon annan kanal (P1, P2 & P4 räknas inte!)

MÄNNISKOR SOM SÄGER MIG/DIG ISTÄLLET FÖR JAG/DU
Precis som särskrivningen så tycker jag det låter så himla dumt och korkat när människor säger "bättre än mig" eller "bättre än dig" eller något i den stilen. Det heter bättre än du, bättre än jag, för det är en kortversion av "bättre än vad jag är". Man kan inte säga bättre än vad mig är.

HUMBLE BRAG
Inte twitterkontot humble brag, utan helt enkelt när folk ska skryta på ett ödmjukt sätt. Fast det är i och för sig värre när folk ska skryta eller hävda sig lite mindre ödmjukt. Till exempel när man får kommentarer som "Men den där låten är ju gammal, brukade lyssna på den när den var ny". Man känner lite - frågade jag? Brydde jag mig? Nja, inte precis. Eller typ när det trillar in en kommentar som "Det objektivet har jag med, fast den bättre versionen". Samma sak där - jag kände inte riktigt att jag behövde den informationen, för nu är jag glad för att jag har ett nytt objektiv/hårddisk/dator eller whatever, och då blir jag lite ledsen när du kommer och poängterar att det jag har köpt/fått inte är bra, men att du minsann har RÅÅÅD att ha det allra bästa. Jag unnar dig att ha allt, så länge du inte klankar ner på mig för att jag inte har det. Å andra sidan finns det olika sätt att säga saker och ting på, man kan ju få fram sitt budskap utan att vara elak och nedlåtande, liksom.

MARK ANTHONY & MARIAH CAREY
Egentligen får jag inte tycka illa om dessa två artister för min pojkvän, men jag gör det ändå. Varför? Jo, därför att jag bara blir illamående av att höra dem. Mariah Carey är den mest åmande människan någonsin, och dessutom gör hon sådär att hon markerar tonerna med handen, liksom när det är en hög ton så håller hon handen högt upp, också går hon ner en ton och då följer handen med neråt. Också låtsas hon att hon dirigerar musiken och det gör mig nästan psykiskt galen. Fulaste ever. Sedan Mark Anthony. Jag tycker att han har en horribel röst, jag klarar inte av att lyssna på den, den är gnällig och jobbig bara. Sedan så tycker jag att han ser fruktansvärt sliskig ut och bara   B L Ä !   Döda mig långsamt, ungefär.

Men ni får inte bli arga på mig nu, för att jag tycker såhär. Ni vet, jag är bara människa, har lite dåligt med livserfarenhet, är lite naiv och har sådana där dåliga egenskaper... Men jag slår ju inte ner folket som går på min spårvagn innan jag gått av, nej, jag skriver bara ett lite surt inlägg på min blogg istället! Och det är ju bra.

brook farm



Såhär vill jag ha det hemma! Stickat, virkat, "fartygstryck" (som jag kallar de där trycken som påminner om tryck på trälådor som ska fraktas), linne, fina böcker att dekorera med, flätade korgar, mycket filtar och kuddar. Det är liksom lantligt, fast inte sådär sockersött lantligt. Det är sött fast liksom inte äckligt sött, utan lagom. Mysigt. Och ljust! Det är så härligt med ljust, jag vill fortsätta ha vita väggar i kommande lägenheter och hem. Men Brook Farm i alla fall - jättehärlig inredning, och en supersnygg poncho hade de också! Jag tänker lite på Granit när jag klickar mig omkring på deras hemsida, men det är ändå annorlunda, det är alltid roligare att ha något som inte alla kan komma åt lika lätt!

Marc Jacobs



Jag vill så gärna ha lite ny parfym. Min sambo Kajan köpte ju Burberry Brit Sheer för inte så längesen, och gissa om jag blev avis. Just nu har jag bara tre parfymer (jag samlade ju typ förut, så det är lite lite...) och de är alla påväg att ta slut. Eller inte min CanCan från Paris Hilton, men den tycker jag inte ens luktar gott så den åker väl i soporna snart ändå.
Så som ni förstår är jag lite sugen på Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh men jag funderar på om jag ska köpa den i taxfreen när vi åker över till London i november, för mina två nuvarande parfymer håller sig till dess! Är det någon som har den här som kan berätta om den är god och bra och allt det där?

Rebecca & Fiona - Jane Doe

Lyssna: LYSSNA: Rebecca & Fiona - ”Jane Doe”


Längtar ganska mycket efter Rebecca & Fionas debutalbum I love you, man! (FAN VILKET BRA NAMN, I LOVE YOU MAN ÄR JU VÄRLDENS ROLIGASTE FILM!) som släpps den 16 november. Jane Doe är lika bra som deras andra singlar, om jag inte får se dem innan jag dör så kommer jag... dö olycklig, tror jag.

iPhone-appar



Här får ni en liten lista med mina favoritappar på min älskade iPhone:


Wordfeud Som resten av Sverige (och världen?) så är jag lite besatt av Wordfeud. Dock är jag lite dålig på att spela det, för det går verkligen i vågor, från dag till dag. Men den är sjukt rolig, och ibland kan man få känna sig lite smart. För övrigt heter jag sannasrum på Wordfeud - utmana mig!

Bloglovin' Jag använder visserligen inte denna app överdrivet mycket, men jag gillar att ha den, och när jag väl använder den så är den mycket bättre än att gå via safari.

Twitter Klart man ska ha Twitter! Jag älskar Twitter, det går verkligen före Facebook när det kommer till användning, men klart jag kollar Facebook en del också. Vilket leder oss till...

Facebook Ja, det är väl ganska självklart att ha Facebook. Finns inte så mycket att säga om den här appen; alla vet ju vad det är, haha.

Blogg.se Jag är fortfarande lite irriterad över att jag inte kan posta bilder från min iPhone via appen, men det kommer väl. Verkar som att de har haft en hel del problem, men vi får hoppas att det är bättre. Det är skönt att kunna se kommentarerna i alla fall!

Instagram Jag använder i princip bara detta för redigering av bilder, är inte speciellt aktiv på tjänsten annars. Men det är i och för sig ganska kul att kolla på alla andras bilder. Men ibland känns det så tråkigt att folk importerar systemkamera-bilder till iPhonen och instagrammar dem..

Photoshop Express Också i bildredigeringssyfte - kan vara kul att ändra kontrast och sånt, för då ser bilderna mycket bättre ut även om det är en värdelös kamera på min iPhone.

Västtrafik För oss som bor i Västra Götaland så är det lite av ett måste att ha Västtrafik för att snabbt och smidigt kolla kollektivtrafiken.

RMaker Den här appen kostar lite pengar, men jag tycker det är värt det! Man gör alltså egna ringsignaler till sin telefon med den från musikfiler som man laddat in via iTunes. Jag har ju tröttnat på alla original-signaler...

Svenska Handelsbanken Jag tycker det är supersmidigt att ha sin bank som app. Just nu har ju jag både Nordea och Handelsbanken, men i och med att jag successivt är påväg över till SHB, så använder jag främst den appen.

Spotify Say no more! Det är självklart värt 99:- för att kunna lyssna på massor av bra musik i iPhonen.

Viber Viber använder jag sällan numera för att jag har haft så dålig uppkoppling i lägenheten, men med Martina, Anna, Kajsa och pappa blir det mycket Viber, och även med kollegorna på jobbet. Det är superbra att det går över nätverket istället för telenätet så att man slipper betala för samtal & sms.

IKEA Sverige Jag älskar ju IKEA, och därför blir jag så glad att jag kan sitta och titta vad för nytt de har fått in, och allt sådant när jag sitter på spårvagnen och drömmer mig bort i inredningens värld. Sedan brukar jag göra önskelistor/inköpslistor där också, vilket fungerar jättebra. Supergrym app enligt moí!

Emoji Icons Det här är en app som man får betala lite för och sedan får man massor av smileys och ikoner som man kan använda i sms och liknande, hjärtan, gubbar, blommor m.m. och jag överanvänder dem typ. Men jag tycker det är jätteroligt, man kan göra lite fina rebusar, och sms:en blir så mycket finare när man klämmer in en söt smiley.

Tagut Har hjälpt mig massor av gånger - den kostar pengar, men så värt - när jag letar efter en bankomat i närheten. Den lägger upp en karta med GPS:en också ser man vart man själv är i förhållande till närmsta bankomat. Väldigt smart.

Hitta.se En måste-app. Jag brukar kolla upp nummer som ringer, saker/butiker som finns i närheten, nummer som jag ska ringa osv. Gör livet ganska mycket lättare.

women



Nu ska ni får en fin liten lista med världens bästa kvinnor, enligt mig.

Nicole Scherzinger Maken till snyggare människa får man ju leta efter. Herrejesus Kristus vad snygg hon är. Och inte nog med det - så ska hon sjunga bra också! Avundsjukan är ganska så närvarande, men istället för att hata henne så älskar jag henne och allt hon gör. Hon är liksom så snygg så att jag själv på något sätt känner mig lite snygg. Hon utstrålar en form av säkerhet som man bara kan önska sig av tomten, för det är nog inget man kan träna upp.

Leighton Meester Hon kan sjunga, hon kan spela teater, hon är snygg och bara... GOSH - vem skulle inte vill vara Leighton? Jag skulle inte tacka nej i alla fall. Till en början när Gossip Girl sändes var jag halvt besatt av Blake Lively, men jag hatar hennes karaktär Serena van der Woodsen så himla mycket (här sammanfattar Parisa Amiri väldigt bra varför!) så nu har jag gått över till att älska Blair/Leighton istället. Men Leighton i alla fall - älskar hennes röst (främst när hon pratar) och hon är bara så otroligt cool!

Min Mamma Ja, jag tycker ju att min mamma är världens bästa kvinna! Såklart. Hon är stark, hon är snäll, omtänksam och vill alltid mitt bästa. Nu när vi inte bor ihop längre är vår relation starkare än någonsin, och jag älskar verkligen min mamma helhjärtat! Hon kunde inte varit bättre, och jag kunde inte haft en bättre mamma. Hon finns alltid där för mig och ställer alltid upp!

Maud Olofsson De flesta vet att jag är lite besatt av MAOD (som jag så fint kallar henne), ibland tänker jag att hon kan vara min extramormor. Främst för att hon är lite lik min egna mormor, och därmed så får jag lite kärlekskänslor när jag ser Maod. Hon är en riktig powerwoman, så jäkla cool och stark och ah... jag blir lite stridslysten bara av att tänka på hur bra hon är; nu ska jag ut och kriga med allt och alla som jag inte delar åsikt med. Maod for president.

the white company



Min värdmamma i London gillade verkligen den här butiken - The White Company. Det är en jättemysig affär i London, eller en kedja är det, finns lite här och var, som säljer inredning och lite kläder och sådär. Det mesta går i vitt eller jordnära färger. Är supersugen på de där söta tofflorna när vi åker över, ser så mysiga ut. Priserna är lite dyra, inte överdrivet, men det var inte så att min aupair-lön kunde sponsra mig till att shoppa loss i den butiken. Hade jag dock haft massor med pengar hade jag definitivt köpt massor med sängkläder från The White Company!

mat & bloggdesign



Insåg igårkväll när jag satt i pyjamasen i soffan och såg Livets Ord med Magnus Betnér med mina två favoritpersoner, att jag har ju inga matlådor! Så därför har jag precis varit och handlat till mina två favoriträtter; chili con carne och currygryta. Jag äter dem båda med mörkt bröd och sallad, istället för ris, för det tycker jag är godast. Så nu ska jag ställa mig och göra i alla fall en ride med chili, och samtidigt pilla med bloggdesignerna. Det var ju tänkt att jag skulle varit ledig från det den här veckan, men nu blev det inte så för att det dragit ut på tiden med så många designer. Så därför har jag nu bestämt mig för att än en gång säga stopp, för jag klarar inte av det här. Kommer självklart göra klart alla jag lovat att göra till, men sen är det stopp och jag tror ärligt talat inte att jag kommer börja igen, för det ger bara ångest, tyvärr. Jag har ju absolut inte någon fritid alls! Kommer istället börja göra auktioner igen.

Cosy



Jag är så himla sugen på de här grejerna från H&M Home. Jag har ju absolut inte råd att lägga pengar på det nu när vi ska åka till London om knappa två månaderna, men dregla lite kan man ju få göra, va? Speciellt sugen är jag på filten, den ser så himla gosig ut!

Blir man inte lite irriterad att blogg.se när de lanserar appen utan att den funkar? Jag hade nog hellre sett att de väntat ett par veckor till så att den verkligen fungerade än att ha den nu men att jag inte kan posta några inlägg, så sjukt värdelöst (ja, jag är lite irriterad på blogg.se just nu...).

Jag tänkte att ni skulle få önska en videoguide nu, så kom igen - har ni någon fråga angående photoshop eller design; kommentera så gör jag en guide ikväll!

fik som fik, det spelar ingen roll



SMUTSIGT HÅR SOM SKA TVÄTTAS IKVÄLL


Nu ska jag strax bege mig in mot stan, ska in en snabbis på Gina Tricot och H&M, för jag är i desperat behov av ett par svarta byxor. Sedan ska jag möta upp Roberto, så ska vi ta en fika. Äntligen ska jag få ta den där höstfikan i solen (ja den är framme, woop woop), så att jag fick med honom på det gör mig lite smålycklig. I mitt annars överlyckliga liv, det vill säga. Mys mys. Vi hörs kanske lite senare, mobilblogg - who knows?

Min tvilling: Molly Pettersson Hammar



Såhär var det; Molly och jag separerades vid födseln, jag har bott med vår mamma i hela mitt liv och hon har bott med sin pappa. Vi har aldrig träffats, men när det uppdagades att Molly hade gått vidare i Idol så bestämde våra föräldrar att de var tvungna att berätta för oss att den andre fanns... Vi har fortfarande inte träffats i och med att Molly har Idol och sådär.

NEEEEEEEEEEE!!!
Haha, jag har fått kommentarer på twitter och på bloggen om att jag och Molly Pettersson Hammar från Idol är väldigt lika. Jag håller inte riktigt med själv, på vissa bilder kan vissa drag likna, men vi är absolut inte lika! Så ah, jag är medveten om att ni tycker det nu, och det är lite roligt att ni kommer in och kommenterar det, men Molly är inte min hemliga tvilling, hihi.

RSS 2.0