Sannas retuscheringsguide: mjuk hy i ny och mer naturlig tappning


Hämnd

OBS! Inlägget kan uppfattas som att det innehåller spoilers, läs inte om du inte är en imdb-nörd som vill veta allt, hehe..

Igår var det dags att se Revenge igen (som det har hoppat fram och tillbaka med avbrott hit och dit denna säsong) och som vanligt var jag inte besviken; det är verkligen en såpa och är himla spännande. Men! Jag är så sjukt osäker på om serien kommer att få en till säsong. Det finns egentligen, enligt mig, inget som tyder på det. De två sista avsnitten är ju till och med döpta till Truth pt1 & pt2 - men kanske kommer det en säsong till för att väva ihop slutet? Fast hur ska de lyckas göra 2O-25 avsnitt om det, tänker jag? Å andra sidan kanske inte de två avsnitten som är döpta till Truth pt1 & pt2 handlar om Emilys/Amandas sanning, utan kanske handlar det om sanningen om Falcon? Gah, 12 maj sänds dessa i USA så måndag 13 maj kommer jag sitta bänkad för att se detta dubbelavsnitt, kan knappt vänta!

Bemötande


Yummy yummy! Äntligen ska jag också få smaka!


Vilken skillnad det var på läkarmottagningen jag var på idag - Aleris - jämfört med när jag var hos den där tanten på vårdcentralen i söndags. Det kostade mig visserligen lite mer denna gång; men i utbyte blev jag i alla fall tagen på allvar och undersökt ordentligt. Jag hade som tur var ingen bihåleinflammation, ingen vätska i bihålorna. Jag har en förkylning som hängt sig kvar, men baksidan av det hela är att jag troligtvis har fått migrän. JAG VILL INTE HA MIGRÄN! Mitt nästa problem är mina tänder och mina käkar. Jag gnisslar, eller biter, både dag och natt. När jag är stressad biter jag ihop käkarna, och jag kommer ofta på mig själv när jag ska sova med att jag ligger och spänner mina käkar. Det är alltså käkarna som är boven i dramat, inte öronen eller nacken. Käkarna gör att jag får sus i öronen, att jag får ont i nacken för att jag då spänner kinder och käkar så otroligt mycket.

Nästa mission blir således att fixa mig en bettskena. Vilket jag borde gjort för längesedan. Det var flera år sedan jag fick höra för första gången att jag hackar tänder när jag sover. Jag har också ett nice överbett, förklarade läkaren... Alltså varför har ingen, någonsin, inom tandvården sagt något om detta eller att jag skulle behöva en bettskena? Nu orkar jag inte dra in någon politik i detta, men jag har aldrig varit på en offentlig vårdcentral/folktandvård som gjort allt och lite till (förutom en gång när jag skulle sjukskrivas 2O12). Det gjorde de på Aleris. Kostade som sagt mer, men jag fick vård! Det gjordes ultraljud på bihålorna, det gjordes en kameratitt upp i näsan och jag bedövades. Man tänkte outside the box, och det gjordes varsamt. Inte som damen på vårdcentralen som misshandlade mitt ansikte.. Hur som haver; bettskena, Nasonex, nässköljning och te är det som jag har framför mig nu. Tur att jag är ledig imorgon, men på torsdag är det bara att bita ihop... eller inte!

Miley får en retuschSom ni säkerligen märkt så föredrar jag att bara göra små förändringar när jag retuscherar. Att ändra hårfärg, hudfärg osv är inte riktigt min grej, jag föredrar det simpla men som ändå gör så mycket. I denna retuschering av Miley Cyrus (bara jag som älskade henne när hon hade denna frisyr?) har jag ändrat ögonfärgen lite grann samt lagt kontrast på irisarna. Sedan har jag mjukat upp hyn och tagit bort diverse skavanker. Nothing more, nothing less.

Också var vi där igenbilder: we heart it, kollage,text&grafik: moí


I ungefär två veckor fick jag vara "frisk" men nu har det slagit till igen. Mina bihålor värker så att jag knappt kan kolla på datorskärmen (det blir vila+serier efter detta inlägg...), och det har spridit sig till öronen som gör så ont att jag vill gråta. Öronvärken sprider sig i sin tur upp till tinningarna, ner i käkarna och bak i huvudet. Good God, vad har jag gjort för att förtjäna detta? Det började i fredags då jag fick smärtan i bihålorna och efter ett samtal med sjukvårdsupplysningen som ansåg att jag skulle uppsöka vårdcentral var jag igår på Jourcentralen. Efter 3O sekunder kunde "läkaren", utan att ha känt på mig, undersökt mig eller något alls konstatera att jag minsann inte led av något alls. Jag fick Nasonex utskrivet för bihålorna, men om jag nu inte hade något alls, varför ska jag då ha en 164kr-nässpray ovanpå mitt 5-minutersbesök som kostade 1OOkr? 264kr fattigare lämnade jag alltså Jouren igår och gick till jobbet imorse. Kände av öronen hela morgonen men först efter lunch smög det sig på; yrsel, feber och skakningar. Till slut fick jag springa till toaletten för att magen vände sig av yrseln och sedan blev jag hemskickad på direkten.

Imorgon ska jag till en öron/näsa/hals-specialist på Aleris. Sedan ska jag ta tag i mig själv ordentligt... Jag har haft influensa två gånger, bara 2O13, och nu verkar det ju som att en bihåleinflammation är på gång. Jippie! Utöver det dras jag ju med magen som är helt fucked up, dygnet runt, 24/7. Ligger nu halvt döende under täcket, med neddragna persienner och vatten i mängder. Ovan ser ni vad jag har att ägna mig åt de kommande dagarna om jag inte blir bättre. Tur för er att jag har förberett massor av inlägg så att bloggen inte blir tom. Nu backar huvudet ur, dags för Disney-film!

KhaleesiGame of Thrones blir bara bättre och bättre! Till en början var jag sjukt skeptisk till denna serie, jag kände att det inte alls vara något för mig. Men så gav jag det en chans och nu älskar jag det! Sedan säsong tre startade har jag dock känt att det hoppat omkring väldigt mycket, och jag var faktiskt rädd att jag skulle tröttna. Men så kom avsnitt fyra förra veckan, och nu kan jag inte vänta tills jag kommer hem och får se avsnitt fem. Det var så spännande att jag bara satt med hakan nere vid knäna! Denna serie är ett måste; den är helt fantastisk, även för oss som kanske inte gillar medeltid/fantasy/action/krig i vanliga fall. 

Visa "måndag, tisdag, onsdag" etc. i datumetKodmallskod 1:


Kodmallskod 2:


För mer tips och tricks; besök sannasrum.blogg.se/bloggtips

Webbläsare
Jag tänkte att jag skulle skriva lite om de vanligaste webbläsarna, och vilka jag föredrar. 

› APPLE SAFARI
Safari är den läsaren som är standard på en Apple-produkt. Du känner säkert igen den från iPhone, men även på Mac & iPad är detta webbläsaren som gäller om du inte laddar ner en annan. Jag har använt den lite grann, och det enda jag egentligen tycker är en fördel med Safari är att den har en "topphemsidor" som startsida, där du lätt kan trycka på den sida du vill in på, istället för att skriva den. I övrigt tycker jag inte att det är en ultimat webbläsare.
+ snygg design, toppsidor
 
› GOOGLE CHROME
Min favorit! Jag gör mina designer i Chrome för att jag tycker att den är bäst, enklast och stöder i princip allt. I alla fall det jag vill att den ska stödja. Chrome är snabb, hjälpsam och lätt. Adressfältet är ju också detsamma som att söka på Google, så du behöver inte gå in på en sökmotor för att söka, utan kan göra det direkt. Du kan också skriva en adress och får ett förslag trots att du aldrig besökt sidan innan. Det jag har hört som är den största fördelen med Chrome är att varje flik är en unik process som inte påverkar de andra flikarna, som det tyvärr gör i IE & Firefox. Om du skulle gå in på en långsam hemsida påverkar inte detta det andra flikarna, kort och gott. 
+ sökfunktionen i adressfältet, säkrare surfning p.g.a. flikprocesserna, integrerade Google-features så som Gmail

› MOZILLA FIREFOX
Detta använde jag jämt tidigare, på min PC och till en början efter Safari. Jag tycker att det är i princip lika bra som Chrome, men Chrome är lite vassare och går snabbare. Firefox är också en webbläsare som måste startas om ofta, tycker jag, men det är en smaksak om man väljer Firefox eller Chrome, tror jag. Jag har läst att Firefox är överlägset använt runtom i världen vilket beror på att det finns väldigt mycket plugins till denna webbläsare på grund av att källkoden är offentlig så vem som helst kan gå in och kolla och sedan bygga sin egen plugin. 
+ öppen källkod = många tillägg, automatisk stavningskontroll
 
› INTERNET EXPLORER
En webbdesigners värsta mardröm, haha. IE stödjer inte en bråkdel av vad de andra webbläsarna gör, och med stödja menar jag koder och scripts. En design som ser bra ut i de tre andra läsarna ser oftast helt knasig ut i IE. Nu har Explorer dock blivit mycket bättre, i takt med att de flesta webbutvecklare väljer till exempel Firefox istället och använder sina egna tolkningar som stöds utav den men inte tidigare av IE. Nu har Microsoft börjat inse att för att kunna konkurrera måste de ha samma features som de andra webbläsarna, vilket är ett plus!
+ funkar det i IE, funkar det oftast överallt

Vilken webbläsare är din favorit?

Bildspel i profilbildenStilmallskod:


Scriptkod: in i kodmallen/kodmallarna innan < / head >


Kodmallskod 2: ska in i kodmallen/kodmallarna efter div id="side"


För mer tips och tricks; besök sannasrum.blogg.se/bloggtips

Serier, serier, serier...Häromdagen satt vi och såg på TV och Elementary was coming up och vi bestämde oss för att se om det kunde vara något. Kort och gott; jag blev inte besviken för fem öre. Helt sjukt bra program, det är ganska lättsamt trots att det är en kriminalserie, och Sherlock Holmes är faktiskt en riktigt rolig karaktär i denna serie. Jag gillar hur de har satt ihop allting; historien bakom varför Holmes jobbar med NYPD, varför Watson finns i hans liv och det finns en förklaring till varför han är som han är. Vilket i sin tur gör att i alla fall inte jag stör mig på honom! Riktigt bra serie, jag rekommenderar den starkt.

Prickad border under länkarna i inlägget

 Om du vill ha en linje under byter du ut dotted mot solid
Om du vill ha en dubbel linje under byter du ut dotted mot double
Om du vill ha en streckad linje under byter du ut dotted mot dashed
 
För mer tips och tricks; besök sannasrum.blogg.se/bloggtips


Subtil retusch av Demi Lovato


Vänta tills sidan laddat klart, dra sedan med musen över bilden.


Fick lite mersmak efter min retouch av Rihanna. Som sagt är jag ingen gud, jag tycker mest att det kan vara ett roligt tidsfördriv. På den ovan har jag fixat till Demis ögonfransar, gjort tänder vitare, mjukat upp hyn och tagit bort skavanker i ansiktet så som utslag och svarta ringar/påsar under ögonen. Efter-bilden är ju klart en sådan bild man skulle kunna se i tidningar, och jag hoppas att dessa bilder ska öppna ögonen lite för omvärlden; det är sjukt lätt att manipulera en bild, till och med en amatör som jag kan ju! Tåls också att tillägga att Demi är sjukt vacker som hon är.

Favorittypsnitt just nuTypsnitt är ju väldigt kul, tycker jag! Det är också alltid lika roligt när man hittar ett som man verkligen tycker om, right? Dessa ↑ är några av mina favoriter just nu. Ni känner säkert igen flera av dem; Calibri och Georgia använder jag mycket i denna designen, tillsammans med Verdana. Praying Angel har jag i min header, och NEOU hade jag i min gamla design. Jag pendlar väldigt mycket när det kommer till fonter, i förra designen hade jag väldigt diskreta och moderna typsnitt, i denna kör jag på mer mjukt och gulligt, fast ändå inte. Att inte blanda för många är ett av mina stora dilemman när jag gör designer, fast jag vet att man verkligen inte borde ha fler än 3 (jag har ju fyra i denna). Men men, det finns ofta så många man vill få med i en design, eller hur? Har ni några tips på typsnitt?

River Island @ NellyFå har väl missat att River Island nu finns på nelly.com. Det tråkiga är - enligt mig - att det inte är de fina plaggen som köpts in (majoriteten) utan alla de där plaggen som jag kunde känna why oh why? inför i London. River Island var ju en av mina favoritaffärer där (när jag väl shoppade, festade ju i princip upp varenda öre under den tiden...), men är faktiskt besviken på utbudet som finns hos Nelly. Eller är det kanske redan utplockat? Det ovan kan jag i alla fall tänka mig, speciellt jackan - sjukt snygg!

Rihanna Retouch

Vänta tills sidan laddat klart, dra sedan med musen över bilden.


Hade inget för mig medan Roberto tittade på UFC häromkvällen så jag började kolla igenom mina kategorier för att se om jag skulle placera vissa, gamla inlägg i fler än en kategori. Började leta fram alla mina retuscheringar (låg bara fyra inlägg i den kategorin) och fick lite sug att göra en ny. Jag är ju inte precis någon gud på att göra dessa, men det är kul tidsfördriv kan jag tycka!

☊ - i mina lurar just nuAN21 & MAX VANGELI FT. JULIE MC KNIGHT - BOMBS OVER CAPITALS  Samma tjej som på Swedish Beauty VS. Diamonds (också AN21 & Max Vangeli) och hon är grym! Givetvis är grabbarna det också, men ännu en bra produktion från deras sida. 
JUTTY RANX - I SEE YO  Aldrig hört talas om snubben innan, men jädrans vilken bra låt. 
MOVITS - NITROGLYCERIN › När man hängt med sedan Fel del av gården blir inget dåligt med Movits. 
TOVE LO - HABITS › Älskar texten, nästan så att man vill bli hjärtekrossad så att man kan identifiera sig med den... 
ZACKE FT. TIMBUKTU - MINICALL › Vad är det med mig och att jag typ älskar hiphop & rap nuförtiden? Denna låt är sjukt härlig, tycker jag.
TJUVJAKT - TANDTRÅD  Jazzen i bakgrunden gör allt! Någon mer än jag som tänker på Pip-Larssons?
M83 FT. SUSANNE SUNDØR - Susanne Sundfor är med på en av Röyksopps (looove them) låtar och den är fantastisk, men att hon och M83 har gjort nåt tillsammans är ju fantastiskt. Sjukt bra låt!
MISS LI - SPACESHIP  Linda gör'et igen!


Om du vill ha hela min Spotifylista så finns den här.

Måndagens intervju


Lite vårinspo!
 
I måndags var jag som sagt på en intervju för en C-uppsats för två tjejer som pluggar på Handels här i Göteborg. Alltså det var nog det roligaste på länge! Anledningen till att det blev så himla kul var för att tjejerna faktiskt var intresserade av vad jag sa. Jag har inga vänner som jag umgås med som vill sitta och lyssna på mig när jag maler om min blogg och om bloggdesign. Inte ens Roberto. Men Julia & Olivia gjorde det gladeligen. De ställde massor av roliga frågor, saker som jag inte ens har reflekterat över, och det blev mer en diskussion än en intervju. De bjöd mig på fika och efteråt fick jag mörk choklad som tack för att jag ställde upp. Kan säga att varken fikan och chokladen hade behövts; jag hade gjort om det vilken dag i veckan som helst - för herregud, vilken känsla jag hade i kroppen när jag gick därifrån. 
 
Jag har funderat på om det här med webbdesign verkligen är det jag vill viga mitt liv åt, jobba med, eller om jag tar den lätta vägen ut för att jag är lat/inte orkar fundera på vad jag vill plugga. Men efter måndagen så inser jag att det finns inte något, inte något alls, som intresserar och fascinerar mig så mycket som webbranschen. Det är mitt liv, liksom. 
 
Förresten, i slutet av maj ska jag göra intagningsprov om det är så att jag blir kallad - håll alla era tummar för mig! 

Ny designVad tycker ni? Jag är supernöjd, den känns mycket mer somrig och härlig. Roberto tycker att jag ska ha kvar denna över sommaren, men jag är ganska säker på att jag kommer göra i alla fall några justeringar; det är ju så himla roligt! Jag kan också avslöja att jag kommer att göra videos om både slideoutsen uppe till vänster och även slidedownen som jag hade på min gamla design. Senare kommer också om hur man gör en slidedown-meny i toppen av bloggen (tänk er som slidedownen jag hade med länkar på förra designen, men som sträcker sig över hela sidan - ut till höger alltså - och kan rymma flera sektioner av länkar & text). 
 
Mitt motto när jag har gjort denna designen är som ni säkert förstår citatet av Dieter Rams;
Having small touches of colour makes it more colourful than having the whole thing in colour. 

En design blir till

 
Som jag skrev så blir det ju aldrig som första utkastet. Tänkte berätta hur jag vanligtvis skapar en design, från idé till färdig design, kan man säga. 
 
› INSPIRATIONEN
Jag börjar givetvis med någon typ av inspiration. Ofta ser jag en blogg/hemsida eller print screen och det är det som sätter igång mig. Vanligtvis har jag funderat över en del saker som jag vill införliva, i designen ovan är det mina slides från vänster, där jag har lagt senaste uppdateringarna & länkar. Ni får se när den installeras. 

› KOPIAN
I början kan mitt utkast se ut som en exakt kopia av en design. Men jag blir aldrig nöjd med en kopia, dock måste jag ju ha något att utgå ifrån. Designen ovan kommer från början från tankar och idéer via Melissa Rose Design. Jag har sedan klickat mig runt i jakt på pixels, iinspiration, citat och koder och har sedan utvecklat något eget. Det som är tråkigt är att många designers stannar här, de blir nöjda med en kopia. Men tänk såhär; om du bara la ner lite extra tid på det kommer det 1. kännas väldigt mycket bättre för att det är ditt, 2. finnas mycket mer positiv respons på din design, än om du kopierar. 
 
› VILAN
Efter att ha skapat kanske tre-fyra utkast som jag inte är 11O% nöjd med inser jag att jag måste få vila, få ny inspiration, av min vardag oftast. Då kommer idéerna bara som uppenbarelser. Efter ett par dagar/veckor sätter jag igång igen. Då är man fräsch igen och kan tänka utanför boxen. Att bara sitta framför en design dag ut och dag in skapar inget; det gäller att få nya intryck och vila upp huvudet. 
 
› OMLOPPET
Nu har jag massor av nya tankar om hur jag vill ha det. Jag brukar oftast, i detta läge, göra om headern. Den är alltid stomme för mig och måste bli bra. Medan jag letar ny inspiration börjar allting om; men istället för att ha en sida som jag nästan kopierar rakt av, så har jag nu 2O olika inspirationskällor. Genom att blanda med lite idéer från här och var skapar man sig något unikt. 
 
› DETALJERNA
När stommen är klar sätter jag på ordentligt med hög musik (helst house eller stämningsfulla soundtrack), gärna i Robertos Beats-hörlurar så att jag bara känner en eufori i kroppen. Nu börjar det roliga; detaljerna. Vad för roliga koder kan jag lägga till i min design, vad för fina citat och bilder vill jag ha? Jag brukar aldrig lägga vikt vid detaljerna innan jag har klarat av stommen i designen, för tänk om jag ändrar mig helt - då har jag lagt ner onödig energi och tid på det. Här gör jag en del grafik, men det handlar främst om grafik som kanske hör till koderna. Ett exempel; designen ovan har slides till vänster med länkar & uppdateringar, själva fliken (det gråa med texten på) har jag gjort i Photoshop, men resten är kodat. Så 7O% kod, 3O% Photoshop, kan man säga. Det är här man har möjlighet att uttrycka sig, göra det till sitt eget. Även om stommen givetvis inte kan vara en kopia, så är det detaljerna som gör att det blir ditt. 
 
› RESULTATET
Det tar alltid tid för mig att lägga in en design, jag vill ha mångas perspektiv och åsikter. I slutändan vet jag att jag själv måste känna mig nöjd, men ibland behöver man bekräftelsen. I detta skede behöver jag bara tid att vänja mig vid det nya innan jag lägger in den på min blogg. Jag behöver också tid att fundera över detaljerna; simplicitet är det viktigaste, och även om koderna är komplicerade och otroligt många, så får det inte bli för mycket. Det får inte finnas för många widgets, för många scripts eller för färgglatt i för stora partier. Som ett av citaten lyder nedan; med små inslag av färg blir det mer färgglatt än att ha allt i färg. 
 
 
Citat som jag tänker på när jag designar:
A good design is driven by needs and defined by constraints. ❞ — ASTIK PANT 
Simplicity is not about making something without ornament, but rather about making something very complex, then slicing elements away, until you reveal the very essence. ❞ — CHRISTOPH NIEMANN 
The enemy of art is the absence of limitations. ❞ — ORSON WELLES 
❝ We cannot reduce complexity; we can only create the illusion of simplicity. ❞ — GRADY BOOCH
❝ Good design is all about making other designers feel like idiots because that idea wasn't theirs. ❞ — FRANK CHIMERO
❝ Having small touches of colour makes it more colourful than having the whole thing in colour.  ❞ — DIETER RAMS

 
 

Tandvärk & Let's DanceAlltså jag älskar dans, det är så himla coolt. Har blivit hooked up på Let's Dance. 

 
Ligger i soffan med svullen kind (äckliga visdomstand...) och kikar på TV. Min helg ska vara lugn, jag ska inte göra något alls, vilket bara är skönt! Idag har jag känt mig bakis, fastän jag absolut inte druckit någon alkohol. Men jag är så sliten och jag har sovit dåligt i veckan efter flera tråkiga, personliga händelser. Ni vet, när man inser att man måste släppa taget om vissa människor, sluta hoppas att man inte ska må dåligt över hur det blivit. Ni som hängt med ett tag har säkert märkt att vissa av mina tidigare vänner helt och hållet inte finns i mitt liv längre, och vissa allt mindre och mindre. Det känns givetvis helt hjärtekrossande. Men så måste jag också inse när det är dags att sluta kämpa... 
 
Jag har äntligen fått min nya sladd till datorn också; så nu har jag inte det problemet längre. En sak struken från listan. Nu ska det designas och grejas, så klart. Ska berätta om intervjun i måndags också i ett senare inlägg, men det kan bara beskrivas med ett ord - egoboost! Nä, nu ska jag kolla klart på Let's Dance, jag tycker det är så himla fräckt med dans. Roberto har ju verkligen det där i sig, och har faktiskt dansat "på riktigt", men jag är typ... som ett kylskåp. Jag försökte tidigare skämta om hur jäkla bra jag hade vart på samba, men Robson var inte helt övertygad, hahaha! 

Vanliga frågor

Q: Gör du personliga designer gratis?
Sanna svarar:
Nej, det gör jag inte för tillfället. Jag har inte tid att göra det, då jag av erfarenhet vet att många gärna vill ha designer, och jag har inte möjlighet att lägga ner den tiden det tar att göra en design efter någons önskemål (let's face it; vissa är riktiga pain in the ass när det kommer till sånt här, andra kunder är änglar!) utan att ta betalt. Jag tillhandahåller dock gratisdesigner som man kan ladda ner, men dessa är inte unika och man får inte ta bort min länk - men givetvis får man modifiera dem lite granna.

Q: Hur har du lärt dig allt inom Photoshop och bloggdesign?
Sanna svarar:
Även om många av er inte verkar förstå det så har jag lärt mig genom att sitta framför min dator, googla på saker jag vill lära mig och sedan försöka göra något utav de koder jag hittat. Med tiden har jag börjat läsa på mer och mer om HTML & CSS och gjort guider som både lär er och mig ett och annat. Jag har testat, testat, testat, nött, nött, nött. Jag får många yngre personer som mailar, skriver på Facebook etc. att de vill ha hjälp, och många vägrar försöka själva, till er har jag bara en fråga: tror ni att jag hade någon jag kunde fråga? Tror ni att jag fick saker och ting serverat för mig? Svaret är nej - jag har pluggat, kämpat och försökt tills det har blivit så som jag vill!

Q: Vad har du för kamera?
Sanna svarar:
Jag har en Nikon D4O med två objektiv; 18-5Omm och 7O-3OOmm samt lite tillbehör så som fjärrkontroll, closeupfilter, batterigrepp med mera.

Q: Vart får man tag på Photoshop?
Sanna svarar:
Jag tror egentligen att alla förstår att det finns två sätt att skaffa ett program som kostar pengar. Antingen köper du det eller så laddar du ner det. Det är inte lagligt att ladda ner, men det är de två alternativen du har (du kan också ladda ner en 3O-dagars-trial med Photoshop, men då måste du antingen köpa/cracka det efter de 3O dagarna, eller skaffa Keygens som crackar det varje gång du öppnar det).

Q: Hur gör du dina videoguider?
Sanna svarar:
När jag sitter på min Mac så har jag iShowU HD, när jag sitter vid en PC använder jag Camtasia Studios.

Q: Tips på bra ställen där man kan ladda ner Resources till Photoshop?
Sanna svarar:
Deviantart.com helt klart!

Q: Vilken webbläsare använder du?
Sanna svarar:
Främst Google Chrome, men även lite Firefox och lite Safari. Jag ogillar IE starkt, men med utbildningen, programmering etc. så måste man ju sitta lite i det också...

Q: Vad har du för dator?
Sanna svarar:
Har för tillfället en Macbook Pro.


Ännu en ny gratisdesign

Ladda ner designen här.
Glöm inte att du godkänner användarvillkoren så fort du installerar designen .

FLER GRATISDESIGNER HAR JAG PÅ GRATISDESIGN.BLO.GG

HunkydoryYummy, så sjukt snygga plagg!


Hunkydory måste vara det bästa klädmärket någonsin. Jag tycker aldrig att de misslyckas, det finns alltid något fint. Det är dessutom precis den typen av kläder som jag tycker är fina. Jag hade kunnat tänka mig allt de har att erbjuda; det är bra kvalitet och snygg design på kläderna. Ibland när jag går förbi klädaffärer och ser deras skyltning med nyheter kan jag ibland känna ”hur tänkte de där?” och undra om de som designat kläderna på allvar tror att någon kan ha på sig något sådant jag ser framför mig. Så känner jag aldrig med Hunkydory. Jag har aldrig någonsin sett något som jag inte tycker är fint. De slår alltid huvudet på spiken, vilket jag tror beror på att deras kläder på något sätt är tidlösa. Alla vackra koftor i mjuka material där den extra tanken har lagts på att utveckla plagget i sig istället för att följa en ful trend – det måste vara deras vinnande koncept. I ❤ HUNKYDORY!

Detta är ett sponsrat inlägg.

Intervju, skolansökan & fadderbarnsbrevÅh, en skön helg där vi riktigt har kurerat oss! Nu är jag redo för en ny jobbvecka. Imorgon ska jag jobba halvdag då jag jobbade igår också. Efter det ska jag träffa två tjejer från Handelshögskolan här i Göteborg som skriver en C-uppsats i Management. De har riktat in sig på bloggfenomenet & entreprenörskap och har bett att få intervjua mig - hur kul? Ska bli toppenkul, tycker jag, väldigt spännande.

Idag skickade jag också in min ansökan jag skrev om i fredags. Det blev faktiskt bra till slut, jag kom på att jag kunde skriva om själva bloggen och att jag önskar att jag själv hade kunskapen att kunna utveckla en egen portal. Till slut fick jag ihop ett personligt brev som utstrålade både ödmjukhet och självsäkerhet samtidigt!

Just nu sitter vi i soffan och skriver lite brev till vårt fadderbarn Vanelle. Vi har ritat teckningar med vad vi gillar, och ska försöka få ihop brev till henne också - men det tycker jag är jättesvårt. Det ska ju vara ganska basic, man får ju tänka på att vi faktiskt lever helt olika liv. Som de skrev när vi fick vår folder; vissa saker kan anses som stötande, och klart måste man ha respekt för att vi inte har samma förutsättningar.

Bakgrunder


› VINTAGEBACKGROUNDS.TUMBLR.COM
Här hittar du en hel del söta och gammaldags bakgrunder. Det finns en hel del fina bakgrunder med blomsterprint, något jag funnit svårt att hitta via till exempel google. Du hittar också en del medaljongbakgrunder, eller med viktorianskt mönster. Det finns också en del som ser ut som vanliga tapeter. Jag gillar sidan, har hittat många fina bakgrunder där.

› PATTERNCOOLER.COM
Hos Patterncooler kan du göra dina egna bakgrunder på ett smidigt sätt. De har jättemånga olika mönster, du väljer det du tycker om, och sedan väljer du färger. Det är väldigt smidigt och enkelt och sedan kan du ladda ner dem i PNG-format. Vill du ha en högupplöst bakgrund måste du dock betala, men jag har uppfattat det som att PNG-formaten fungerar jättebra!

› STYLEBLOGG.BLOGG.SE/BAKGRUNDER
På denna sida hittar du alla "klassiska" bakgrunder från blogg.se, bland annat många som jag har använt genom tiderna här, haha. Du kan lätt ta den URL-kod som lagts under varje bild, klistra in den i din stilmall och se om den är något för dig. Eller gör som jag; skapa något eget utav mönstret (det gäller givetvis alla ovanstående sidor och patterns/bakrunder)


Webbutvecklare

Någon gång i framtiden vill jag utbilda mig . Om jag kommer in, that is . Jag vill givetvis jobba inom webbranschen - med webbdesign . Just nu försöker jag skriva ett personligt brev till Webbutvecklar-linjen på Yrkeshögskolan i Göteborg . Det är första gången jag ska söka en utbildning på högskolenivå, och detta personliga brev är obligatoriskt . Men det är supersvårt . Dessutom är jag fortfarande sjuk, blev tyvärr hemskickad från jobbet idag ..

Tillbaka till brevet; vad ska man skriva ?! Jag försöker förklara varför jag är så intresserad av webbdesign, min resa, liksom . Från 14-årig amatör på piczo.com till en 22-årig amatör på blogg.se . Men jag undrar om det ens är intressant att läsa ? Det kanske är viktigare och bättre att fokusera på vad jag vill göra i framtiden, det krävs ju ändå ett intagningsprov för att se om jag har kunskapen inom grundläggande HTML och CSS . Då kanske inte den där resan är så intressant .. Men jag behöver liksom sälja in mig själv, och till det hade jag behövt Roberto som tyvärr ligger utslagen i soffan efter 3 timmars sömn under natten .. Jag har i alla fall fått ihop en stomme, men jag måste verkligen finslipa det ordentligt här under helgen, så att det är tipp-topp . Även om jag vet att intagningsprovet väger tyngre . Usch, tror att jag får lägga undan det lite, tänka på annat så att jag får mer idéer. Så länge kan ni få se en sneak peek på min nya design som jag håller på med . Kan dock inte lova att det kommer se ut såhär i slutändan ..


Lägg "senaste inlägg", "arkiv", "kategorier" etc. i dropdownenMer tips & tricks hittar du på sannasrum.blogg.se/bloggtips.

Irriterande

Då har min datorsladd lagt av igen .. Varje gång får jag vänta i timmar, låta den vila . Ibland fungerar den efter detta, men denna gång känns det som att den är död, på riktigt . Sitter på Robertos PC nu och det är inte bara ovant; jag har ju inte Photoshop här .. Fast jag har alltid känt en speciell känsla till att jobba på en annan dator än min egen, för där är jag hemma . Jaja, om detta skulle påverka bloggandet, så vet ni i alla fall varför . Imorgon blir det i alla fall jobb igen, idag orkade inte min stackars lilla kropp . Men att vara hemma, två personer, sjuka - det är ganska påfrestande det också .

Gjorde klart Hannas design i alla fall, hade som tur var bara lite kodning kvar, så det var inga problem . Däremot den designen som jag har börjat med, i väntan på betalningar och mer beskrivningar från de andra jag gör designer för, till min egna blogg - den kan jag verkligen inte hålla på med nu när jag inte har min dator .. Kodade hela morgonen, också när jag kom tillbaka efter att ha hämtat en kopp te, så satt sladden inte i och laddade, och ville heller inte börja ladda när jag satte i den . Så sjukt irriterande ! Nä, nu får jag sluta deppa - ska lägga mig i ett bad istället ..Hannas design .

Visa alla inläggets kategorier (men utan kommatecken efter sista)

Mer tips & tricks hittar du på sannasrum.blogg.se/bloggtips.

Feeling better !

Jag har så mycket kreativitet inom mig just nu . Dock alldeles för lite energi för att sitta vid datorn . Vill ha en ny bloggdesign, har gjort typ fem stycken men kan inte bestämma mig för vad jag vill ha . ( Alla har slutat i gratisdesigner som kommer komma upp med jämna mellanrum istället ) . Jag vet att jag vill ha en design-inriktad design, men jag vill att jag ska kunna blogga om vackra grejer också . Samtidigt vill jag inte att den ska misstas för att vara något annat än en design- & livsstilsblogg som framförallt är inriktad på designbiten .

Jag försöker också fixa till bloggtipssidan .. Så mycket vilja, så lite ork . Suck . Men i alla fall så mår jag mycket bättre nu och imorgon är det dags för jobb !


Bilderna går ända ut i kanten i inlägget, men det gör inte texten

Mer tips & tricks hittar du på sannasrum.blogg.se/bloggtips.

Ny gratisdesignLadda ner designen här.
Glöm inte att du godkänner användarvillkoren så fort du installerar designen .


Missade helt att lägga upp denna när den var färdig för typ 1 månad sedan .. Just nu håller jag på med två stycken, tillsammans med tre stycken beställningsdesigner . Sedan febern försvann så har jag kunnat sitta i perioder vid datorn och koda, så det går ganska bra . Men tillbaka till gratisdesignen  - jag har ju, som ni säkert vet, fler gratisdesigner på gratisdesign.blo.gg .

När man är sjuk ..Slängde ihop lite pannkakor med vispgrädde ( dock har jag insett att jag inte tycker om det så mycket längre .. ), lite chokladsås, mango och solroskärnor + en kopp te.
Onyttigare kan det inte bli, men när jag är sjuk gör jag som jag vill !

Lilla Hjärtats designGjorde en design åt Lilla Hjärtat som blev klar häromveckan . Det var lite utav en utmaning därför att hon ville ha så mycket detaljer på den, och det är inte jag riktigt van vid . Till slut löste vi det bra i alla fall, och hon blev nöjd, hoppas jag ! Det är ju alltid roligt att göra något som är annorlunda mot vad man brukar, tycker jag .

And I'd do anything to make you stayEn liten stund framför datorn klarar jag innan huvudet säger stopp . Har åkt på en trevlig liten svängom utav förkylning/influensa här, som startade i fredags när lillebror kom och hälsade på på en syskonkväll .. Igår jobbade jag mellan O9-13.3O och jag satt med näsdukar själv på kontoret och nös och hostade för fulla muggar - men jag klarade det utan problem . Väl hemma var det ju dags för baby shower för Sara, och det var lyckat tror jag . Eller rättare sagt; jag hoppas att alla uppskattade det ! Klockan 21.OO igår sov jag som ett litet barn efter feber, hosta och en enormt krävande dag . Egentligen skulle jag hem till Frida för att grilla och sedan utgång, men kroppen sa nej till det . Har tur som är ledig imorgon, och om huvudet mår bättre så blir det nog ett par timmar vid datorn, hehe . Puss, puss !

Snart; nya pixels & ikoner


SovrumPå begäran av fina Camilla ska jag försöka visa mer av vårt hem . Jag börjar - som ni säkert förstår - med vårt sovrum . Det är det rummet i lägenheten som jag har haft mest inflytande på, Roberto föredrar mörkare möbler, och färgglatt medan jag är en sucker för vitt . Kan tyckas opersonligt men jag anser att det finns så mycket detaljer hos oss som gör det till just oss, och då behövs inte massa färg .. Eller färgen kommer ju från detaljerna, tycker jag . Det mesta hos oss är som ni ser från IKEA, men allt smått & gott har jag införskaffat på många olika ställen . Tyvärr är min sminkhörna inte helt klar; spegeln & lamporna ska upp också som ni säkert förstår . Men det kommer så småningom !

BakveckaJag har en ordentlig bakvecka framför mig, i helgen ska jag nämligen anordna en baby shower till min one-day-to-be-svägerska . Det är due date någon gång i maj, så på lördag tänkte vi kunde vara en bra idé att dra ihop ett gäng flickor, kvinnor & tjejer för att "fira" att Sara ska bli mamma . Åh, jag längtar, hihi . Jag har planerat att det ska bli cake pops, cupcakes & macarons . Vi får hoppas att jag lyckas med 1 & 3 - dem har jag aldrig gjort förut, över huvud taget . Men det bli säkert bra ! Nu väntar ... GAME OF THRONES, som vi har väntat !!!!!

Belstaff & MissoniDessa fantastiska guldklimpar har jag fått av min egna lilla guldklimp under den senaste månaden.
Det är en jättefin scarf från Missoni & en underbar väska från Belstaff . Han är bäst, min Roberto .

Filmer med ett värdeMed risk för att låta som en nörd men jag har allt mer och mer börjat föredra att titta på filmer som har ett historiskt och utbildande värde, och ger mig kunskap och allmänbildning . Efter och under dessa filmer kollar jag mer än gärna upp fakta för att se att filmen skildrats på samma sätt som historien lyder . Ett exempel är Alexander med Jared Leto, Colin Farrell, Angelina Jolie m. fl. - sjukt bra film ! Men för att jag skulle känna att den var värd att se ville jag veta att den inte bara var baserad på historien om Alexander den store, utan att händelserna i filmen överensstämmer med vad som verkligen hände . Nu har jag inte bara hört talas om Megas Alexandros - jag vet vad han gjorde för att få sitt namn .

Andra filmer som jag uppskattar på samma sätt är; Elizabeth med Cate Blanchett ( som är en av mina favoritfilmer ), givetvis Titanic ( även den gamla filmen ), Gladiator, Pearl Harbour, Schindler's List, Hotell Rwanda, Den siste samurajen, Pianisten ( som är en helt fantastisk skildring av hur det såg ut i Polen under andra världskriget ) & Mississippi Brinner, för att nämna några stycken . Vissa av dessa skildrar ju bara en viss tidsepok, så även om historien som berättas i filmen inte är 1OO % sann så kan jag älska det ändå och se vad de försöker säga med filmen . Men gör man en film om till exempel Drottning Elizabeth I av Storbritannien så bör ju den skildras såsom det faktiskt var .

Härnäst på min lista står The Young Victoria & The Iron Lady - jag älskar att se bra produktioner om mäktiga och coola kvinnor, även om Thatcher också var hemsk . Är dock lite rädd att den förstnämnda är mer utav en Stolthet & fördom-rulle, men ska ge den en chans ändå . Sedan vet jag någon som kommer ta tillfället i akt att tvinga mig att se Braveheart efter det här inlägget ...

RSS 2.0