Vanliga frågor

Q: Gör du personliga designer gratis?
Sanna svarar:
Nej, det gör jag inte för tillfället. Jag har inte tid att göra det, då jag av erfarenhet vet att många gärna vill ha designer, och jag har inte möjlighet att lägga ner den tiden det tar att göra en design efter någons önskemål (let's face it; vissa är riktiga pain in the ass när det kommer till sånt här, andra kunder är änglar!) utan att ta betalt. Jag tillhandahåller dock gratisdesigner som man kan ladda ner, men dessa är inte unika och man får inte ta bort min länk - men givetvis får man modifiera dem lite granna.

Q: Hur har du lärt dig allt inom Photoshop och bloggdesign?
Sanna svarar:
Även om många av er inte verkar förstå det så har jag lärt mig genom att sitta framför min dator, googla på saker jag vill lära mig och sedan försöka göra något utav de koder jag hittat. Med tiden har jag börjat läsa på mer och mer om HTML & CSS och gjort guider som både lär er och mig ett och annat. Jag har testat, testat, testat, nött, nött, nött. Jag får många yngre personer som mailar, skriver på Facebook etc. att de vill ha hjälp, och många vägrar försöka själva, till er har jag bara en fråga: tror ni att jag hade någon jag kunde fråga? Tror ni att jag fick saker och ting serverat för mig? Svaret är nej - jag har pluggat, kämpat och försökt tills det har blivit så som jag vill!

Q: Vad har du för kamera?
Sanna svarar:
Jag har en Nikon D4O med två objektiv; 18-5Omm och 7O-3OOmm samt lite tillbehör så som fjärrkontroll, closeupfilter, batterigrepp med mera.

Q: Vart får man tag på Photoshop?
Sanna svarar:
Jag tror egentligen att alla förstår att det finns två sätt att skaffa ett program som kostar pengar. Antingen köper du det eller så laddar du ner det. Det är inte lagligt att ladda ner, men det är de två alternativen du har (du kan också ladda ner en 3O-dagars-trial med Photoshop, men då måste du antingen köpa/cracka det efter de 3O dagarna, eller skaffa Keygens som crackar det varje gång du öppnar det).

Q: Hur gör du dina videoguider?
Sanna svarar:
När jag sitter på min Mac så har jag iShowU HD, när jag sitter vid en PC använder jag Camtasia Studios.

Q: Tips på bra ställen där man kan ladda ner Resources till Photoshop?
Sanna svarar:
Deviantart.com helt klart!

Q: Vilken webbläsare använder du?
Sanna svarar:
Främst Google Chrome, men även lite Firefox och lite Safari. Jag ogillar IE starkt, men med utbildningen, programmering etc. så måste man ju sitta lite i det också...

Q: Vad har du för dator?
Sanna svarar:
Har för tillfället en Macbook Pro.


Kommentarer
Postat av: Sanna Dahlin

Hej! Jag har ett problem. Jag har laddat ner en av dina gratisdesigner som har en drop down meny, allt gick jättebra förutom att det inte går att klicka på de olika sakerna. Alltså senaste inläggen, kategorier, arkiv, osv. Hur löser jag detta?

Svar: Då kollar man på videon jag har gjort om det (:
sannas rum

2013-08-02 @ 00:07:47
URL: http://sannadahlin.blogg.se
Postat av: carooldah

jag vill fråga varfor man kan inte bytta bild i menyn (Tex profilbild) jag använder di desing kolla på min blogg varför går det inte ;( hjälp

Svar: Jo det kan man, bara kolla på mina tips om hur man byter profilbild i gratisdesignerna.
sannas rum

2013-08-04 @ 21:37:32
URL: http://zaradahl.blogg.se/?tmp=855026
Postat av: Michaela

hej! Jag använder mig av en av dina designer, men jag lyckas inte få fler än 3 inlägg synliga på startsidan. Inte på arkiv och kategorier heller för den delen, vilket gör att många inlägg lämnas osynliga (såvida man inte klickar på kategorien "allmänt", skrolla ner och klicka på tidigare inlägg, men det känns onödigt krångligt och man kan fortfarande bara se 3 åt gången även då..)

Jag ha provat "lösningen":

{% for entry in entries[:10] %} <---byta ut siffran till vad man vill ha

{{ entry.title }}

Men vad jag än ställer in siffran på är det fortfarande bara 3 inlägg..... konstigt nog visar alltid förhandsgranskningen 10 inlägg hur man än byter siffra. Uppskattar väldigt gärna hjälp!

Svar: Det är en teknisk fråga, inte en designfråga, så den kan inte jag svara på tyvärr. Prova att återställa bloggen till ett standardtema och lägg in designen igen, det kanske funkar.
sannas rum

2013-08-16 @ 00:23:27
URL: http://michaeladrake.blogg.se
Postat av: Linnéa

Hej! Jag undrar hur man ändrar läge på sakerna under länkar på min blogg och hur man ändrar läge på din länk för den har flyttats.

Svar: Man ändrar de olika navmenytext - styckena i stilmallen, margin top.
sannas rum

2013-08-26 @ 18:38:42
URL: http://liinneaswanmark.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0