Kvällsmat


Covent Garden Wild Mushroom Soup.



Jag har börjat tänka på engelska. Det har ändå gått 36 timmar sedan jag sist pratade svenska. Och det lär väl bli mer tid därtill. Dagen har varit toppen, önskar att alla aupairer kunde ha det så bra som jag! Dag ett och de vill vara med mig hela tiden, de vill hålla handen, de vill prata med mig, jag får natta dem, ligga bredvid dem innan de somnar... Det är lovely vill jag lova. Barn är underbara!


Afternoon Tea



Nu sitter jag och dricker mitt afternoon tea och två toasts med Philadelphia. Jag har sovit i flera timmar nu på lunchen, så det här får bli min lunch. Snart ska jag rusa iväg till skolan och hämta Freddie! Sedan ska jag då vara med Ben hela eftermiddagen tills Katy och Freddie kommer hem. Vad vi ska hitta på då får vi se, men middag ska jag laga i alla fall - hot dogs, hihi.

Nu måste jag springa!

 


Tesco



Haha, jag har fått flera kommentarer om att det ska bli så roligt att följa mig i London. Men this is how fun it gets - naaaaat. Eller jag vet inte. Idag har vi i alla fall varit och handlat en massa mat och grejer på Tesco. Jag köpte lite grejer till min dusch och toa; inpackning, balsam, schampo, duschtvål och handtvål. Också lite godis, hihi. 

Till helgen blir det nog att jag åker in till London. Just nu känner jag inte riktigt att jag hinner. Det ska städas, jag ska komma in i rutiner, jag är trött, mat ska lagas, barn ska hämtas... Så till helgen åker jag in till London! Men jag kommer säkert gå ner till Main Street i veckan, jag vill fota lite. Hoppas verkligen att snön ligger kvar, även om det redan börjar bli slask. 

Imorgon är det Hanukka, ska bli kul att fira nya traditioner!

To my beloved Kajan

 

Vill du att jag tar med den hem, baby?


Min första riktiga dag som Au Pair



Idag är min första riktiga dag, först ska jag lösa frukost till pojkarna, och sedan ska jag åka med dem till skolan och hälsa på alla fröknar så att de har koll på mig. Jag gillar att det är så seriöst, det känns bra! Efter det åker jag och Katy till mataffären, där vi ska handla massa mat, jag ska handla schampo och allt sånt och sedan så är jag fri lite på dagen. Då hade jag dock tänkt städa lite. Katy pratade om att jag jättegärna fick dammsuga, så jag tänkte göra det.

På eftermiddagen är det jag och Ben som ska umgås, ska bli supermysigt för han är den sötaste femåringen jag har träffat. Framåt kvällen kommer Freddie hem, och då ska vi faktiskt vara ensamma. Katy och Daniel ska åka iväg på lite olika grejer (Arsenal-matchen bland annat) och då får jag babysitta. Ska bli kul, tycker jag! Funderar dock på vad vi ska göra... Några förslag?

Sleep tight



Soooooo...

Jag börjar komma in lite i det här nu.

Jag har spelat Guess Who? The Superheroes Edition i typ 1 timme med pojkarna, ätit himmelskt god Bolognese och kollat på Indiana Jones med Freddie. Jag kan lova er att jag kommer kunna allt om både Indiana Jones och alla superhjältar som finns - jag har redan fått lära mig det mesta om alla karaktärer som är med i spelet. Beast, Storm, Spiderman, Thing, Daredevil, Dr Octupus, Cyclops... I can go on and on and on and on...

Imorgon är min första riktiga dag, och vad som står på schemat då får ni veta imorgon! Nu ska jag gosa ner mig i min stora säng, slå på ett avsnitt Family Guy och njuta av att jag bor i den finaste staden på vårt jordklot.

Om du var här...

Måste köpa...


Mitt nya rum



När man kommer in ser det ut såhär.

 




Och jag har en klädstång - supersnyggt. SKA fyllas!

 




Till höger när man kommer in har jag ett fint litet skrivbord, belamrat med smink och allt...
Så skymtar ni också min TV.

 

So far so good, som man brukar säga. Jag har ännu inte träffat barnen, de kommer om typ 50 minuter tror jag. Spännande och väldigt pirrigt! Jag hoppas verkligen att de ska gilla mig. Funderar på att sova en liten stund, halvtimme eller så, så att jag är piggare ikväll. Jag börjar dock inte förrän imorgon typ, och då bara lite lätt - om man bortser från att jag är själv under kvällen och ska babysitta. Lägga dem och allt - lite scary, men det ska jag ju klara!


Up and away

Då var det dags att bege sig mot flygplatsen.
Sista inlägget från Sverige, kära bloggläsare!
Om 4 timmar sitter jag i en svart Range Rover på väg mot mitt nya hem.
Hörs senare!

London Calling

Min fina Kajan och jag lekte med Photo Booth igår innan min avskedsgrej.
0


Då var det dags.
Vad tiden har gått fort.

Jag har packat mina väskor och vägt dem. iPoden håller på att laddas och min iPhone är rensad så att lillebror kan ta över. Jag har checkat in mig på flighten och skrivit ut min biljett. Jag är så trött nu så att jag avlider. Har gråtit en stor del av dagen, faktiskt. Lite i skymundan, till exempel när jag lämnade pappa förut, då sprutade tårarna i hissen ner.

Hej och välkommen till min au-pair-blogg med inslag av webbdesign! Jag kommer numera främst blogga om mitt liv som au pair i London, men ni får också - som vanligt - photoshoptips och webbdesigntips. Hoppas att ni ska trivas.

London design



gamla designen

 



nya designen



Uppdatera sidan om det strular sig!

Aldrig lika gott som nu



Fick en superfin present från mina fina tjejer - nattmat! Och den godaste maten som finns dessutom; sushi! Så nu känns livet lite bättre, efter att ha tryckt i mig en sushitallrik och druckit lite Herrljunga-cider. Jag ska försöka sova nu. Imorgon måste jag verkligen packa.

Jag saknar alla, redan nu.
Fick för övrigt underbara smycken av de andra tjejerna
Blev enormt glad! Ni hade inte behövt...

Jag gråter



Min sista kväll med tjejerna.
Och det bara brister för mig.
Jag kan inte riktigt sluta gråta nu.

Inga tårar kom igårkväll, för jag visste att jag skulle få något jag ville ha. Eller någon. Men nu är allt borta, ingen finns i min säng - även om det bara hade varit jobbigare. Lösögonfransarna släppte, taxichauffören var orolig för att jag var helt svart av mascara i hela ansiktet.

Jag är bara rädd att ni inte finns hos mig när jag kommer tillbaka.
Men nu måste jag rikta in mig på det här. Jag kommer inte ändra mig och välja att stanna. Lerum är en håla, precis som Linnéa sa.

Men att lämna henne, Kajan, Cicci och Martina... Det går inte. Mina bästa vänner.
Nu kommer tårarna för mina andra underbara också. Människor som jag älskar så fruktansvärt mycket. Och ni måste veta det, att jag älskar er så mycket så att mitt hjärta nästan brister. I hate this part.

Förfest



Fina Jennica & jag.

 



Lite ölspel.

 



Mina goingar, sooom jag kommer sakna er!

 



Skönaste bilden

 

Tyvärr glömde jag ju kameran hos Moa, så jag tog inga bilder under själva utgången. Men ni får bilder från kvällens utgång istället. Har min blogg blivit lite utav en "utgångs-blogg"? Känns så efter de senaste inläggen - bakfylla, fyllebloggande, förfestinlägg... Jag skäms lite över mig själv, men det kommer ju bli annorlunda om ett par timmar.


Tonight's set-up



Snart ska jag åka hem till Moa min goa och hämta min kamera. Synd bara att hon inte är hemma så att jag kunde få kramas lite med henne

Så ni ska snart få bilder från förfesten igår. Och imorgon får ni självklart bilder från ikväll! Tjejerna rullar in vid åtta, så ser vi vad som händer sen. Jag har utlovat bubbel och tilltugg, hoppas att det blir lyckat. Kanske att jag till och med ska koppla in singstaret? Naaaa...

Det börjar sakta men säkert gå upp för mig att jag lämnar landet om 42 timmar

Nemo och Jockiboi



Igår var en fantastiskt rolig kväll, måste jag säga. Vi började med förfest i Casa (det vill säga hemma hos Moa). Petter visade sig vara en grym DJ som verkligen kunde mixa (jag är seriöst imponerad!) och vi dansade fram till halv tolv i Moas kök. Sedan kom en taxi och hämtade oss. Vi åkte förbi Avenyn och hämtade upp Lucas och sedan gick vi till Karisma.

Capa var i extas och Moa hoppade upp och ner när de fick ta kort tillsammans med Jockiboi och Nemo. Vi andra var väl sådär lagom impade. Men kul var det! Tobey och jag gick hem vid... ja, jag vet inte ens vad klockan var - typ två. Jag är förvånad över att jag inte grät när alla kramade mig hejdå.

Ikväll kommer tjejerna hit, vi ska mysförfesta, med massa dipp, chips, tunnbrödsrullar osv. och en massa bra musik! Sedan bär det av ner till HC, där jag ska dansa tills mina fötter svider.

Jag vet att jag tjatar - men det är min sista helg. Och idag är min sista "utedag". Det ska bli så himla bra.
Kameran glömde jag f.ö hos Moa, så får försöka lösa det på något sätt...

Fika med

Nu ska jag sätta mig på spårvagnen och möta upp Charlotte för en fika på Fröken Olsson. Har lite ångest över hur mycket pengar jag gjorde av med igår...

Men blev i alla fall påmind om vad jag gjorde igår av Facebook och bloggen - lite avslöjande sms från Linnéas telefon, lite för sjuka uppdateringar på Facebook och en galen hicka.

Men, det är som sagt min sista helg i Sverige - ikväll drar vi till Karisma. Jag tror till och med att jag fick Tobey att ge sig och följa med. Vi får se.

Vi hörs när jag kommer hem från stan!

HICKA



Jag lyssnar på Ce Jeu, har precis skickat iväg mitt livs fyllesms och hickade så att taxichaffisen satte i halsen.
Way to go, det är min sista helg i Sverige.
You know you love me.


vad gör vi? nu kör vi!





Enjoying life!


Kul att Linnéa langar förfest

 

Min sista helg i Sverige ska bli oförglömlig. Därför befinner jag mig i en lägenhet i Majorna med Ce Jeu på högsta volym och partyoutfit. Ikväll ska vi till Berså. Hoppas det är treeeevligt!

Imorgon blir det Karisma med Kungarna av Tylösand och mina favoriter (- Tobey?) och på lördag blir det med tjejerna och sedan HC i Lerum. Oförglömligt som sagt.

Vill du bli Au Pair?

Nu när jag ska åka till London så märker jag både att ni läsare blir sugna på att göra något liknande, men även mina vänner blir det. Så därför tänkte jag dela med mig om tips om hur ni får kontakt med familjerna. Det känns lite töntigt i och med att jag har flera vänner som har varit medlemmar på dessa sidor, så det är inte så att jag kommer med någon nyhet... Men ja, då kör vi!

Australien, Frankrike, Tyskland, Nya Zeeland & Storbritannien
Om du vill åka till Australien eller Storbritannien, eller egentligen typ lite överallt i Europa och bort mot Oceanien så är det aupair-world.net som gäller om ni frågar mig. Detta är en sida som förmedlar mellan familj och au pair, du får själv söka och familjerna kan själva söka dig. Det är alltså inte en agentur som du åker med.
Vill du åke med en agentur som sköter det mesta för dig så funkar även STS här.
Skillnaden på att åka med en agentur och att bara förmedla är väl helt enkelt att du åker helt själv genom aupair-world.net. Men det är också lättare. Jag fick kontakt med min familj, vi skypade, de bestämde sig för att de ville ha mig och jag bokade en biljett. Inte så mycket svårare än så.

Åker du med STS måste du har erfarenhet av att ta hand om barn, och du får gå på intervjuer och liknande, göra språktester. Via aupair-world.net handlar det mer om hur man klickar med familjen och de bestämmer hur kvalificerad du bör vara.

USA
USA kan du inte åka till utan agentur på grund av visum och liknande så som jag fattat det, så vill du åka dit får du vända dig till en förmedling.

Tänk på att om du åker inom EU så har vi fri rörlighet med arbete och tjänster, alltså behöver du inte ha arbetstillstånd. Jättefiffigt!

En dag på stan



Ja, snart bär det av in till la stada för lite shopping. Bland annat detta står på listan; lego till mina au pair-barn, adapters till mina kontakter och raggsockor, för det är tydligen kallt i engelska hus.

Sedan är jag på jakt efter 2 klänningar - en till imorgon och en till på lördag!


Passion émotion


Jag har fem nätter kvar i min egen säng. Inatt delar jag med MB, som numer alltid finns där för mig.

Men egentligen finns det någon annan jag hade delat med. Den där lappen på muren blåste bort någon gång under gårdagen. Och har inte återfunnits.

Jag börjar bli... skeptisk? Ledsen? Osäker? Rädd?
Whatever. Jag vill inte lämna någon här hemma. Även om det kommer bli mitt livs äventyr så känns det olägligt just nu. För när någon finns i ens tankar dygnet runt, man försöker stänga honom ute men det går inte, så vill man inte flytta till ett annat land.

Och jag kanske inbillar mig, fortfarande. Men så sitter jag också och lyssnar på hans spelningslistor, med musik som inte alls är min stil, och tycker att det är bra..? För att det är han.



Ni får ha lite överseende med att det blir mycket personligt i bloggen i samband med flytten till London.


Lovely


Och jag taggar för min sista helg i Sverige.

Macbook, I'm in love


« Tänk "Friday I'm in love" »

Sitter i soffan med en stor kopp te, som börjar ta slut. Jag ska snart bege mig mot min fina Kajsa, så ska vi mysa. Vi har varit vänner ganska länge, men jag har faktiskt aldrig varit hemma hos henne (!), men nu ska det bli ändring på det. Lyssnar lite på Mikrofonkåt, pillar med mina "problem" på macbooken och har det allmänt mysigt. Men snart är det ut i kylan och snön för att promenera ner och ha en myskväll hos K. Love it.

Är för övrigt lite smått nedstämd, det börjar gå upp för mig att jag flyttar härifrån på måndag. Vilket i sig är underbart, men det är ju himla hemskt att säga hejdå till folk. Idag var till exempel sista gången jag träffade Tobey innan jul, typ. Ville inte riktigt släppa, om jag ska vara ärlig. Men men, mina vänner finns kvar när jag kommer hem. Hoppas jag...

Det går om man vill



Tjejer och killar!

Jag vill bara uttrycka min glädje för uttåtriktade personer och personer som verkligen vill komma framåt. Jag känner mig stundvis som en sådan person själv. Jag ger mig inte förrän det funkar. Vi kan ta ett litet exempel:

Jag har ett webbhotell på one.com. Men deras file-manager funkar inte i Firefox, vilket jag använder. Så därför kontaktade jag dem och frågade om det fanns andra alternativ. De tipsade om Filezilla, ett FTP-program som jag installerade fortare än kvickt. Men självklart kunde jag inte programmet. Men skam den som ger sig - så jag svalde min stolthet och bad dem förklara för mig hur det funkar! Och nu klarar jag det själv.

Och vad betyder detta för er tänker ni?
Jo, det betyder att jag kommer kunna ha nedladdningsbara zip-filer på min blogg, vilket i sin tur betyder att ni kan ladda ner bloggdesigner härifrån, pixels, penslar... BRA VA?
Så inom en snar framtid kan ni ladda ner bloggdesigner som ni sedan kan använda på era egna bloggar!

Ge mig Beauty Rush



Kan man handla taxfree på vägen ut från flygplatsen?


Ideellt arbete



Vet inte riktigt hur jag hamnade här, men sitter i alla fall på Expen och återvärvar en massa medlemmar. Eller försöker... Det är inte jättemånga som svarar, haha. Ikväll ska jag ut och ta ett glas vin med Capa och Tobey och sedan blir det filmkväll. Jag kan nästan förstå lite att folk lever med att vara arbetslösa - det är ganska skönt. Om man bortser från att man inte har några pengar så att man får be Capa bjuda en på vinet. Men ändå.

 


XXXO



Jag behöver verkligen införskaffa mig det här.
Är supersugen på penselkitet i alla fall, varje flickas dröm, right?
Eleven.se


Ny sneak peek?



Ja, jag har gjort två designer, och jag tror att det kommer bli denna som installeras på söndagkväll.
Kan ni fatta att jag åker om 6 dagar? Galet! Nu ska jag skypa med Therese, en tjej som kontaktade mig som också ska flytta till Golders Green. Är du au pair i London? Eller pluggar du/jobbar där? Tveka inte att kontakta mig på [email protected]

Mikrofonkåt



Älskar Septembers version av Petters låt Mikrofonkåt från programmet Så mycket bättre.
Lyssna på Spotify för bättre version!


Cheers to the freakin' weekend



I helgen hyrde LUF Kinna Stadshotell och körde lite kongressmiddag där!


Jennifer och jag hade helt klart kul, hihi.



Efter några drinkar mötte jag Dana på podiet där vi dansade loss.


Photo Booth

x

Nu har jag invigt Photo Booth på kärleken.
Och nu ska jag iväg hem till en kompis och ha lite filmkväll. Kommer nog somna, dock, haha.


Han är inget mot den här



Mr X eller ej, jag klarar mig för nu har jag den här babyn.

Vad finns i London?

Clinique
Det var ett tag som jag var lite skeptisk till om det faktiskt skulle finnas. Och när jag gick in på deras hemsida kunde jag först inte hitta det. Jag var enormt ledsen där (jag kan inte leva utan deras redness solutions serie) ett tag, men sedan hittade jag det. Det kändes självklart att det skulle finnas!

MAC
Jag älskar MAC's produkter. De finns ju här i Sverige, men ack så dyrt det är. Det är verkligen mycket billigare i England och jag har en svag aning om att jag ska uppdatera alla mina produkter, från bas till partysmink med bara MAC. Hade varit en dröm. Lovely.

Abercrombie & Fitch
Att komma till en A&F-butik i en större stad är så underbart tycker jag. Butiken på Fifth Avenue i NYC är en dröm, den är så amerikansk det kan bli om ni frågar mig. Kö in till butiken och i dörröppningen står en hottie och spänner sina solbrända muskler. Funkar helt okej för mig. Jag har bestämt mig för att uppdatera min garderob med ett par snajsiga nya jeans (hade ett par därifrån och undrar lite i mitt stilla sinne var de har tagit vägen...) och lite parfym. Älskar verkligen deras parfym "8".

Victorias Secret
När jag först surfade in på deras sida fick jag erfara att VS vill förbli amerikanskt och därför inte vill öppna butiker i Europa. MEN! De har öppnat på Heathrow, Stansted och Gatwick. Alltså får jag besöka deras butiker och öka på mitt förråd med lipgloss när jag ska flyga dit och hem!

 

Forever21
Det är helt galet att Forever21 typ bara finns i USA förutom en massa arabländer och borta i Singapore/Indonesien/Thailand (vilket får mig att fråga mig själv varför jag inte var där i Bangkok 2007?!). Varför finns det inte i Storbritannien? Men i Oman och Förenade Arabemiraten? Inte okej. Jag har i och för sig inte hittat jättefina grejer där när jag har besökt butiken, men när man kollar via internet så vill man ju bara dö. Antagligen beror det på att det är annorlunda och att man vet att inte alla kommer ha på sig plagget när man går på stan...

Sephora
Ännu ett amerikanskt märke som försöker förbli amerikanskt. Jag förstår inte riktigt varför amerikanerna bara öppnar affärer i Asien... Jaja. Sephora är lite som Kicks, fast lite bättre också. Jag älskar att ströva omkring där och bara kolla på allt smink, alla parfymer och alla makeup brushes. Love it. Men det blir inget med det i London, vilket är sjuuukt tråkigt!

Fanny Michel
Ja, jag hade ju inte direkt förväntat mig att min favoritboutiqe skulle finnas i London. Men jag är ledsen ändå. Jag älskar verkligen Fanny Michel. Det är den bästa boutiqen som finns (om du åker till Göteborg så ligger den på Vallgatan, precis bredvid Viktoriapassagen). Där kan man alltid hitta vad som helst som är "bra att ha" och även saker som faktiskt är bra att ha. Mina snygga jeans med blommiga lappar kommer därifrån. Fast de är från VILA, men det är ett underbart urval av varor som Fanny Michel köper in. I will miss it.


London Chic


Miss Selfridge, Zara, Asos, Topshop


.



Jag la ju upp detta inlägg häromdagen och det resulterade i lite frågor, som jag tänkte besvara här!

Måste man vara 18 för att tjäna pengar på bloggen?
Jag har hållt på med adoperator sedan jag var 16 år, och på videofy är det ju många som är under arton som har konton. Så prova adoperator och videofy om du är under arton!

Hur mycket har du tjänat på din blogg ?
Det rör sig om ungefär 5 000 kronor allt som allt. Nu när besökarna blir fel blir det dock utbetalningar oftare!

När man har registrerat sig på adoperator, och vill annonsera, hur gör man då? :) för att börja tjäna pengar
Du får fylla i vad din blogg handlar om (det är på så sätt annonsörerna hittar dig) samt visa hur du vill att din reklam ska se ut. Jag använder mig av bilder (för det trycker folk mer på) men man kan även ha textreklam (det hade jag i början). När du har fyllt i allting så är det bara att lägga in koden på din blogg, och sedan vänta på att annonsörerna vill ha en ad hos dig!

Komsi komsi



KOM IDAAAAAG!

Tjäna pengar på din blogg

Jag tänkte berätta lite för er hur jag tjänar pengar på min blogg.
Nu på senaste har läsarantalet ökat en del, vilket betyder att jag får in mer pengar, och nu när jag loggade in på mina olika konton såg jag att jag har utbetalningar till den 25:e vilket ju är hur roligt som helst!

Jag använder mig utav:
- Adoperator.com
- Bloggerfy.com
- Videofy.me

Adoperator.com
Mina annonser från adopertor.com kan ni se till höger i min reklamkolumn. Adoperator förmedlar annonser mellan annonsör och bloggare/webbredaktör. Jag får själv bestämma om jag vill ha vissa annonser på min blogg, men först måste företagen kontakta mig. Sedan kan jag tacka ja eller nej.
Skatt och arbetsgivaravgift betalas när man har ett konto hos adoperator, alltså behöver jag inte oroa mig för att det är svart.

Bloggerfy.com
Bloggerfy.com är relativt nytt, och med dem har jag en annons längst ner i min reklamkolumn och sedan har jag något som heter sponsrade ord. Det betyder att vissa ord i min blogg blir länkar till olika hemsidor utan att jag själv har gjort det. De taggas, skulle man kunna säga. Om jag till exempel skriver hotell, så kan det bli länkat till hotels.com eller liknande, och det får jag alltså pengar för.

Videofy.me
Det är lite som youtube, fast innan varje film kommer en kort reklamsnutt. Jag får pengar varje gång en av mina videos visas med reklam. Det är ju verkligen toppen, och videofy-videosarna är dessutom snyggare än vanliga youtube-filmer tycker jag. Utöver detta så är det ju jättebra när jag gör så många videos!

Nu har jag avgått som vice ordförande för ...

img_0748 (MMS)

Nu har jag avgått som vice ordförande för LUF Väst. Men det känns bra. I avtackningspresent fick jag den här roliga boken (jag har alltid varit "bloggaren" i distriktet) med en massa fina rader skrivna av medlemmar inuti. Jag är rörd till tårar! Love <3


Clinique, will you move in with me?



Clinique kan vara något av det bästa som finns! Jag älskar verkligen den här serien som kallas Redness Solutions. Det var min mamma som introducerade mig för den. Vi har båda väldigt känslig hy, och det här är jättebra produkter om man har lätt för att få rodnader i ansiktet. Jag har bara den stora tuben med sminkborttagning, men brukar talla lite på mammas andra produkter. När jag flyttar till London står detta högt upp på vad som ska inhandlas. Cleansern kan jag inte klara mig utan, och de andra två är också toppen!

Kongress



Världens bästa fotoeffekt heter dagsljus!
Jag har fått värsta långt hår också.



Då var det dags för mig att bege mig mot Marks kommun. Capa hämtar mig i Göteborg, så är det förberedelser som gäller under eftermiddagen och sedan anländer alla vid fem, om jag inte minns fel. Det är nämligen kongress för Liberala Ungdomsförbundet (nationellt årsmöte kan man säga) samt extrainsatt årsmöte för LUF Väst. Ska bli toppenkul att träffa alla!

Men don't worry! Jag har förberett massa inlägg för er, hihi.

Icing





Det snöar lite smått här.


Omge dig med bra vänner

Igår hände en grej som faktiskt var lite jobbig.

Jag har aldrig varit mörkrädd, eller rädd för att träffa på någon när jag går ensam hem från tåget. Det har hänt två gånger, en gång i vintras när jag stod ensam på busstationen här i Lerum. En man närmade sig jättelångsamt bakifrån och jag var jätterädd. Men han ville bara fråga vart jag skulle, för han var busschaufför själv.

Igår var andra gången. Jag var i Trollhättan på möte med Folkpartiet, och skulle ta 21.14-tåget hem. Men det var försenat till 23.05, så jag fick ta ett annat tåg, 21.58. Jag var trött som bara den, tårarna var nära för jag hade sån panik på att jag inte kom hem. Då ställer sig en man vid anslagstavlan och ber mig hjälpa honom att förstå. Så jag förklarar, på engelska och svenska. Han säger att han väntar på en "kompis" från Göteborg, som han ska köra till Ed i Dalsland.

Han försöker bjuda mig på ciggaretter, men jag tackade nej, men höll honom sällskap för att inte verka otrevlig. Sedan gick jag in och satte mig igen, då sätter han sig bredvid, och alldeles för nära. Han håller upp sina händer och pekar på vänster ringfinger och undrar om jag är gift. Jag är ju väldigt godtrogen och naiv, så jag sa nej. Vi pratade en stund, och jag försökte maka mig bort från honom. Då kommer G4S-vakten och säger att vi måste gå ut och vänta ute. Där säger han att han kan köra mig till Göteborg "för han ska ändå dit". Vad hände med kompisen?

Jag tackar artigt nej, och sätter mig på en bänk, han försöker bjuda mig på fler ciggaretter, men jag tackar nej. Då lägger han armen om mig och börjar massera min rygg. Försöker gång på gång få mig att följa med till bilen. Han frågar om jag bryr mig om åldersskillnader (han var typ 45) men jag låtsades att jag inte förstod, och sedan frågade han om han och jag kunde byta ringar. Även då låtsades jag att inte förstå.

Då, kära läsare, är det bra om man har bra vänner. Jag skickade iväg ett sms, och två sekunder senare ringer någon som kan hålla mig upptagen. Till slut kommer det en till person till Trollhättans station, och jag kan andas ut. Han lämnar mig till slut ifred, och jag kan gå bort till perrongen.

Ha alltid telefonen beredd, när ni är ensamma, tjejer och killar!

Man vet aldrig.

En stor låda


Hårspray, body lotion, badsalt, tvål & en tandborste - hihi.


Igår var jag på posten och skulle hämta ut ett paket från Star PR, en PR-firma som skickat en höstpresent till mig. Jag fick jättebra prylar! Utöver det på bilden så fick jag lite Qourn-grejer, typ stekspade, en tygpåse, förkläde och lite recept. Perfekt när jag ska flytta hemifrån.

Break a nail UF


Har precis gjort klart Kajsas & Gabriellas bloggdesign till deras UF-företag.

Macbook Pro



Nu har jag beställt min nya laptop. Lycka!
Den kommer på måndag, tisdag eller onsdag.

1118



Klänning - Gina Tricot / Skor - Skopunkten / Jacka - Sebago
Cape - City Market (AUS) / Väska - Gucci / Diadem - Diva


Dagens to do


Sneak a peek

 

Ny design är på väg, men kommer släppas i samma veva som jag flyttar.
Här får ni en liten sneak peek, som inte är alltför avslöjande!
Det kommer säkert göras en hel del ändringar också.


Två frågor



FRÅGA

Jag har två frågor, för det första: din klocka, hur mycket kostade den?
Och hur har det fungerat med LCHF? Man ser på dig att du har gått ner i vikt, det strålar verkligen om dig!

SVAR
- Min klocka kostade 2290 kronor, och jag köpte den på Stjärnurmakarna/Smycka i Partille.
- Ååh, tack, vad glad jag blir. Om jag ska vara ärlig gick det inte jättebra när jag var i Australien, det fanns inte möjlighet att göra en ordentlig smoothie till frukost så det fick bli yoghurt och macka för att jag skulle stå mig. Sedan så var jag jämt hungrig, så det blev tyvärr en del kolhydrater, och jag kände att jag får ta tag i det när jag kommer hem igen, nu är jag på semester och får rätta mig efter min familj och vad de vill äta, jag kan inte sura för att vi inte äter LCHF-vänlig mat. Sedan blev det tyvärr också en del cola och så. Och vin. Så det är tveksamt om jag har gått ner i vikt. Men nu har jag börjat med det igen, och det känns bra.

Och sedan gör jag ju det för att jag har IBS-mage, så om jag går ner i vikt så är det faktiskt bara en bonus, men jag vill bara slippa min krångliga mage, som var superjobbig under Australienresan, så jag fick ju göra så gott jag kunde med kosten.

Och hur har det fungerat med LCHF? Man ser på dig att du har gått ner i vikt, det strålar verkligen om dig!

Sanna & rosé



1, 2, 3 - Sanna och rosé.
Blev lite etablerat efter en spårad kväll på Rosebaren i somras. Lite minnen.
Nu ska jag till Linnéa, love love love.


Killing me softly

<


Minus fyrahundra på mitt konto.
Varför ska jag hitta denna nu?

Övertrasserade mitt konto lite smått i Australien, men så hittar jag denna (dock i beige) på Bikbok och vill bara dö. Eller döda. Jag har dödat för mindre, det kan jag lova er. Den hade varit perfekt i helgen, så behöver jag bara ha ett skärp i väskan, så kan den bli kort till partyt. Lång på middagen, kort på festen. Det är toppen. Men det fattas 900 kronor på mitt konto för att den ska bli min och jag vill dö lite smått.

Sista shoppingen i Sydney/Manly



Cape köpt på City Market i Chinatown / Klänning från Temt



Peeptoe pumps från Temt




Diadem köpt på City Market i Chinatown







Ringar, hårrosett & diadem från Diva



Söt ögonskugga från Sportsgirl


Todays





Skor - Temt / Päls - Beyond Retro / Kjol - New Yorker / Blus - H&M
Klocka - Gant / Ringar & örhängen - Diva / Väska - Gucci / Diadem - City Market (AUS)

Nu ska jag snart bege mig ner till tåget och åka in till stan. Först är det lunch med Capa, Tobey och Moa och sedan ska jag åka till Haga och lämna in lillebrors iPod på lagning, då vi ska byta iPhone mot iPod när jag flyttar till London (på grund av abonnemanget). Ikväll ska jag hem till min fining Linnéa på rosékväll (vi arbetslösa bryr oss inte om att det är vardag...)

Loud

 

 


Rihannas nya album är topppppeeeeen!
Min favvis är Cheers (Drink that)


När solen går upp



Det är kallt ute. Mums.

Svar på frågor, del 3 Design & Photoshop

Varför gjorde du så att man inte kunde markera text på din blogg?
Hm, det har jag inte gjort, däremot är det något konstigt i den sugiga webbläsaren (seriöst, ni som har Internet Explorer borde ta er en riktig funderare på hur dålig den faktiskt är) Internet Explorer som gör att man inte kan markera.

Kommer du lägga upp videoguider när du är borta?

Självklart! Videoguider är min bloggs nisch, så of course!

Hur får man texten : "Kommentarer" , större än "tracksback", "permalink" och resten som står under inläggen?
Bara att använda sig av vanlig HTML. Jag har hur man gör texten större, kursiv, tjock osv i mitt inlägg om HTML-grunder vilket finns bland mina bloggtips.

Ljusrosa länkfärg mot vit bakgrund e svårläst, inga planer på att ändra så det blir mer lättläst och synligare?
Jo, jag har varit lite lat sedan jag installerade denna design. Jag har helt enkelt inte orkat. Men jag ska snart göra en ny design (i samband med flytten till London) och då kommer det bli annorlunda!

Vad har du för typsnitt på din entrybody?
Jag har Tahoma!

Hur får man en sån här "meny" som du har där uppe där det står Start, foto, tips, läsvärt och kontakt, UTAN dropdown?? Och hur bytar man färg och så??
För att ta bort dropdownen tar du bort alla länkar, som står som "länk 1", "länk 2" osv. Du kan se i mina koder som jag har lagt att det finns vissa "överkategorier (som inte blir dropdown)", gör så att alla länkar i dropdownen (alla överkategorier) ser ut så. Kan göra en video om det. Och för att ändra färg osv på dropdownen så pillar du med stilmallskoden!

Jag har en fråga angående koder. Jag har verkligen försökt att fixa en kod som gör så att i slutet av bloggen att det står "tidigare inlägg" o.s.v.
Du kan bara ha tidigare inlägg på kategorisidan, inte på de andra sidorna (framsida, arkivsida och inläggssida).'

Vart laddar du ner dina typ snitt ngn stans ?? :) ch penslar mfl ? ?
Typsnitten är främst från dafont.com och penslarna kommer oftast från deviantart.com

Tänkte fråga hur man kan typ "kopiera" ikonern/pixels eftersom du har högerklicksskydd :D♥♥
Man kan inte göra det för tillfället, men i mitten av december kommer en popup som går att kopiera från!

Hur får du rundat hörn högst upp vid menyn?

Jag lägger till en bild längst upp. Kan lägga upp en video om det!

Vet du hur man får texten i menyn till en ny rad att inte allt skriv efter varnadra (liksom i kodmallen) ?

Bara att skriva <br>

Jag har det lite svårt med att ändra stil o färg när det gäller rubrikerna tex. länkar o kategorier & rubrikerna när man ska skriva kommentar tex. Ditt namn , Din blogg

När du ska ändra färg på rubriken kollar du under Entry Headers. När du ska ändra färg och stil på rubrikerna i menyn kollar du under navheader och när du ska ändra på kommentarerna kollar du under commentheader, commenttext och commentmeta. Det mesta av detta finns bland mina bloggtips, så kolla gärna där!

Tänke höra med dig, i vissa inlägg gör du "streckade pilar" i exempel outfit bilder osv. tänkte höra med dig om du kan berätta i ett inlägg hur man gör dom?

Självklart kan jag göra det!

Kan inte du säga några bra typsnitt som du brukar använda här i bloggen?
Learning Curve, Redensek, Sweetie Pie och Cutie Pop är mina favoriter!

Hej! jag undrar om du gör blogg designer??

Nej det gör jag inte, inte längre.

Om jag vill ha normal text och inte tjock hur gör jag då, alltså jag måste ha html inte font-weight utan normal html, tack på förhand.
Använd bara vanlig html <b>Text</b>. Sånt kan du kolla bland mina html-grunder under bloggtips!

Hur får jag sökrutan på samma rad som ordet sök?
Hm, prova att använda dig av guiden "ändra utseende på sök/kommentarsfält".

Jag råkat vänstercentrera min förstasida och jag lyckas inte rätta till det.

Jag skulle prova att lägga till left: 50px; eller något liknande under #wrapper i stilmallen.

Jag kollade på klippet om att centrera bloggen men det funkar inte ; ( Det är inte så att du kan skriva hur man ska göra?
Självklart kan jag göra det. Men du kan annars lägga till left: 50px; och ändra siffrorna till vad du tycker blir bra.

Jag tror inte du har gjort ett inlägg om hur man får bubblor kring inläggen? Men kan du göra en tutorial om hur mn lfår in dem på bloggen och hur man gör dem i photoshop?

Självklart kan jag göra det, står på min lista med designtips som jag ska göra!
ljusrosa länkfärg mot vit bakgrund e svårläst, inga planer på att ändra så det blir mer lättläst och synligare?

Svar på frågor, del 2 personligt

Varför är du så söt?
Hihi, bra fråga. Tycker själv inte att jag är speciellt söt.

När började du fota?
Jag gick Foto A i tvåan på gymnasiet, och där började jag lite smått, det var för två år sedan. Sen fick jag min kamera på julafton 2008.

Drömjobb?
Jag vill bli Art Director med inriktning på webben, så webb-AD.

Var i australien var du? Kan du tipsa om något häftigt ställe som måste besökas? Hur varmt var det ungefär?
Jag var i Sydney och Cairns (Port Douglas och Barriärrevet). Barriärrevet måste besökas, om man åker dit utan att besöka det så tror jag verkligen att man missar något! Min mamma var väldigt angelägen om att vi skulle åka upp och snorkla där. Det är dyrt, men jag tycker helt klart att man ska prioritera detta. Det beror på vart du är, plus vilken tid på året det är. När vi var i Port Douglas var det säkert en 30-35 grader, men det är mer tropisk hetta där. I Sydney är det mer kvavt. Om man är nyfiken på mer exakt temeperatur är det bara att kolla en vädersajt!

Vilken är din största dröm här i livet?
Wow, svårt. Jag tror nog att det är att älska mitt framtida jobb. Jag tror att det mesta löser sig bara man gillar det man sysselsätter sig med!

Om du var en kille vad skulle du då passa på att göra?
Haha, det har jag aldrig reflekterat över faktiskt... Hmm... Kanske spela ishockey och ta ut alla min aggressioner. Jag vet verkligen inte.

Har du några favorit bloggar, både inom foto, mode och allt annat?
Inom foto får det nog bli aphoto.se, inom mode och liknande blir det nog sandra rainea & emma broman. allt annat är blondinbella, helt klart. sedan gillar jag absolut boston, tess montgomery om man bortser från de jag har i läsvärt uppe i dropdownen.

Om du blev fast på en öde ö. Vad skulle du då ta med dig? Max 4 grejer.
Dator, uppkoppling (som ska funka), en vän och en flaska vitt vin. Lär ju inte stå mig så länge, men om man hamnar på en öde ö får man ju leva livet så bra man bara vill. Det lär ju aldrig hända mig ändå. Haha.

Vad har du för favoritklädsel?
Hm, svårt där med. Jag brukar ha byxor och nån söt topp, eller så. Något som inte är helt vanligt. Nu är jag dock inne i ett projekt som går ut på att jag ska försöka förnya min garderob. Skriver säkert mer om det snart, hihi.

Vad fotar du med?
Jag fotar med en Nikon D40. Läs mer här.

Har du någon favoritkamera och någon drömkamera?
Hm, favoritkamera måste ju bli min egen D40, och drömkamera... Jag vet inte - någon bättre? Jag tycker min funkar bra som den är, hihi. Köper hellre fler objektiv till den

Vilken kamera rekomenderar du?
Alltså jag är verkligen ingen expert på kameror, men jag tycker man ska börja med en nybörjarkamera och lära sig den, och sedan kanske byta upp sig. Alltså betala mellanskillnaden till en bättre kamera om man säljer sin gamla. På så sätt är det lättare att lära sig kameran, för det är ju ingen idé att ha den om man inte förstår inställningarna.

Kommer du blogga när du är i australien?
Ja, det har jag väl gjort hyfsat bra, right? Hihi.

Hur länge har du bloggat?
Hm, jag har nog bloggat i nästan 3 år tror jag, om man räknar in alla mina bloggar. Som jag har varit seriös med.

Hur kom du fram till namnet "sannasrum" ?
Jadu... Bra fråga, jag minns inte riktigt faktiskt. Jag ville ha ett nytt namn till bloggen när ja bloggade på devote. Admireattire (typ avguda kläder på svenska) var för krångligt och fult. Så jag surfade omkring, kollade på bloggar. Hittade Englas Showroom, och på den tiden var min blogg mest en outfitblogg (jag var helt galen med outfits och hade nya kombinationer varje dag i flera månader, förstår inte hur jag lyckades) och tänkte att showroom var ju coolt. Fast det var för likt Englas... Så jag kom på rum till slut, också blev det Sannas rum. Lätt att komma på, inga krusiduller!

And off we go!


Nu ska jag hem till Lucas och Tobey. Film och Jacob's Creek?

Sådana måndagar vi gillar.

Svar på frågor, del 1 London

Hur länge kommer du vara i London?
Vi har sagt 9 månader till att börja med, så får vi se sedan!

Var i London kommer du bo?
Jag kommer bo i en del som heter London Borough of Barnet, och närmaste station är Golders Green. I väst har jag Harrow och Brent, i sydost har jag Camden och Harringey och sedan är det Enfield i öst. Har googlat lite, och hittat bland annat detta.

Får jag komma och hälsa på dig i London?
Självklart! Dock kan man inte bo hos mig, i och med att jag bor i en familj. Men jag ska kolla upp billiga hotell/hostels så att alla kan komma och hälsa på. Flyger gör man billigt med Ryan Air till Stansted Airport.

När åker du?
Måndagen den 29:e november går mitt flyg.

Hur fick du kontakt med din familj?
Jag var medlem på en sida som heter aupair-world.net. Där kan man få kontakt med familjer och sedan får man lösa allt själv. Det är mer en förmedling, och inte en agentur som fixar allt för dig.

Ska du plugga när du är i London eller när/om du kommer tillbaka till sverige?
Jag ska helt klart plugga någon dag, men jag åker till London för att jobba. Sedan kanske jag pluggar lite vid sidan av, vi får se vad som fungerar!

Varför höll du det hemligt från bloggen så länge?
Jo, därför att jag kände att jag inte ville berätta förrän det var helt spikat, men i och med att jag var säker på att jag skulle åka till någon familj, så kunde jag reta er lite och göra er nyfikna!

Hur kommer det sig att du ska till både australien och london? För ett tag sedan skrev du att du var tvungen att välja.
Skrev ett inlägg om det - jag kom i kontakt med en familj (som antagligen inte fanns på riktigt, eller var riktigt konstiga) som ville att jag skulle komma på direkten och avboka familjeresan till Australien. När jag sa att jag ville träffa eller i alla fall skypa med dem innan vi bestämde något (de ville att jag skulle skriva på kontrakt) slutade de höra av sig. Fick kontakt med en ny familj som sa att det var okej att jag flyttade till dem efter jag hade varit i Australien!

Home in a few hours

Toodles!

Nu sitter jag an en gang pa Heathrow Airport i London. Om vi ska prata svensk tid sa har jag flugit sedan... 7.30 igar morse. Helt galet. Men mamma var snall och gav mig ett halvt somnpiller nar vi lyfte fran Singapore, och arligt talat - det var galet. Nu vet jag varfor folk blir beroende av somnpiller; man somnade direkt nar man hade svalt det. Typ. Jag markte inte ens att vi lyfte, inte trycket i oronen eller nagonting. 6-7 timmar senare vaknade jag.

Sitter har med min nya fina cape, den ar underbar. Kopte den i Chinatown i Sydney i lordags, and I'm in love. Den ar svart med en volang utefter kanten. Jattefint. Ska visa nar jag kommer hem. Om ett par timmar det vill saga. Flyget till Goteborg ar tydligen forsenat, himlans ocksa.

Tank att jag ar har igen om tva veckor. Och da for en langre tid. Langtar verkligen tills jag flyttar hit. Har fatt sa fina mail fran familjen om hur de ocksa ser fram emot det och att barnen tycker att det ska bli roligt. Blev nastan lite rord nar jag laste.

Jaja, nu har jag pratat tillrackligt. Om ett par timmar avgar flyget till Goteborg, sedan ar jag hemma, all yours. Tills i helgen, da ska jag pa kongress med LUF. Men jag ska forsoka hinna med sa manga videos jag bara kan i veckan. Sa har ni nagot att se fram emot.

Puss puss

By the pool









Lite egotime med lite egobilder. Bilder tagna av mig på mig, helt enkelt. Haha.

Sweet little lies

Boken Sweet Little Lies är bok nummer två i serien L.A Candy som är skriven av realitystjärnan Lauren Conrad. L.A Candy är en realityserie som kan jämföras med The Hills; den utspelar sig i Los Angeles och handlar om tjejer. Som inte gör speciellt mycket mer än att jobba, festa, shoppa och bara… vara.

Om du har följt The Hills (vilket jag inte har gjort) så kommer nog detta ge dig ett helt annat perspektiv på serien, och alla andra realityserier också. För mig som inte har sett The Hills speciellt mycket så är den väldigt rolig, för jag visste inte att det hände sådär mycket i serien. Även om alla händelser och alla personer är uppmålade ur Laurens fantasi, så sitter jag ändå och funderar på om Madison Parker är Heidi Montag och om Jane Roberts är Lauren själv. Jag blir verkligen sugen på att titta lite på serien!

Hur som helst. Sweet Little Lies är som sagt den andra boken i L.A Candy-serien och för att läsa och förstå denna så måste du ha läst ettan (som bara heter L.A Candy). L.A Candy – första boken – slutar med en riktig cliffhanger, så det var med spänning jag började läsa Sweet Little Lies. Och den var faktiskt riktigt bra – mycket bättre än ettan, som var ganska så händelsefattig. Tvåan däremot är rik på intriger, fest, kärlek och tårar. Precis den blandningen man söker.

Betyg:     


Himlans järnspik

 
Lite söt är jag väl i alla fall?


Herregud vad min design har fuckat sig under tiden jag har varit borta. Ledsen min.
Jag har ju inte ens pillat i koderna eller nånting. Tur då att en ny design väntar inom kort på grund av min flytt till London. Så det ska vara mer Londoninspirerat tänkte jag. Så just nu får ni helt enkelt dras med att det är lite fel här och var. Jag orkar inte fixa det nu på semestern, men får försöka lösa så mycket som möjligt när jag kommer hem!

Lite brun?



Jag har fått lite färg i alla fall...

Mer från Manly

Här får ni lite fler bilder från Manly - de är från igår.







Vi såg en pelikan, hihi.


Sista kvällen i Port Douglas


Camilla och jag på restaurangen.


Min mumsiga mat.


Äta känguru? Camilla och Fredrik åt kängurukött.


Avslutades med den godaste sorbeten - coconut och passionfruit.

I måndags var sista kvällen för oss i Port Douglas vilket vi "firade" (ingen ville egentligen åka därifrån) med att gå ut och äta på en trevlig restaurang som hette Salsa Bar & Grill. De hade supergod mat tyckte jag, och mamma och jag drack ett jättegott vin. Vi avslutade det hela på gelatio-baren med varsin glass - hur gott som helst.

Blackberry feels like London



En veckolön för den här babyn.
iPhonen måste jag lämna hemma, på grund av abonnemanget. Lillebror får ta över den. Men det är ju inte jättedyrt med 160£ för en sånhär bra telefon. Eller så lägger jag en halv månadslön på Blackberry Curve 9300. Får kolla runt lite. Men en Blackberry vill jag ha.

Under ytan

Man tänkte inte riktigt på att man hade en dålig engångskamera. Resultatet var inte riktigt väntat.
 
Samma här, skärpan är inte direkt underbar...
 
Lillebrooooor
 
Jag, Camilla och Hampus finger... hahaha.


Att fota med en engångs-undervattens-kamera var inte riktigt vad man hade väntat sig. Man förväntade sig lite att den skulle ta som en systemkamera. Eller... inte riktigt, men när man tog bilderna tänkte man att "jaaa, såhär kan jag ta - då blir det bra" men sen när de framkallades såg man att man inte alls kunde det i och med att den inte har någon fokus, utan bara tar en bild. Urusla bilder, men kul var det!

Bildbomb från Manly

S
Hampus och Camilla. Hihi.
Fint vid wharfen.


Söta Camilla väntar på färjan. Looookiiiing gooood!


Vattnet var helt klarblått och fiskar simmade omkring i hamnen.


Lillebror nummer ett och lillebror nummer två.


Poolterrassen på hotellet i Manly.


Min fina lillebror i hamnen i Manly.


Lillebror, bapapapa...



En av de viktigaste personerna i mitt liv är helt klart min lillebror Hampus. Ingen tvekan överhuvudtaget. Även om han är hela fyra år yngre än mig (det är ju ganska mycket när man är i tonåren, 13 & 17, 14 & 18, 15 & 19 -   det är stor skillnad i mognad, vad man gör, hur man resonerar osv) så tycker jag att vi är enormt nära. En stor sten skapas i min mage och en pil går igenom mitt hjärta när jag tänker på att jag ska lämna honom och flytta till London. Fastän jag kommer hem igen då och då så känns det som att jag missar en del av hans uppväxt där han kanske skulle behöva mig. Det gör ont att inse att jag inte kommer finnas där för honom då, till 100%. Jag kommer bara vara närvarande via Skype då och då. That hurts.

Den senaste tiden känns det som att jag har börjat uppskatta min lillebror mer och mer. Jag vet inte om det beror på att han numera (tillsammans med min pappa) är de enda "männen i mitt liv", i och med att jag är singel. Men jag vill bara göra honom glad hela tiden. Det känns som att jag vill köpa allt i hela världen till honom. Men jag gör inte det. Jag vill hjälpa honom så mycket som möjligt, och bryr mig så mycket det bara går. Jag önskar i och för sig att jag hade alla pengar i hela världen så att jag kunde köpa honom allt han vill ha. He's totally worth it.



Min lillebror är rolig, ödmjuk, känslig, mogen och smart. Han tänker på sådant som andra inte gör. Hittar detaljer som ingen annan hittar. Och vi kan prata om allt mellan himmel och jord. Han får mig alltid på gott humör.



Hampus Preifelt är bäst. Jag önskar att alla fick ha en sån bra lillebror som jag har!


Sista dagen i Port Douglas

Jag har en bandeau-bikini.

Toodles! Imorgon ska vi åka tillbaka till Sydney. Det är i och för sig på kvällen så som jag har fattat det, och det betyder att man kan pressa lite grann imorgon också. Och det är precis vad jag ska göra nu - ut till solstolen med sista L.A Candy-boken (ni ska få en recension på tvåan senare). Det är typ sista chansen. Nu tog jag svartvitt för att ni inte ska se att jag är lite röd precis vid armhålorna (där tänker man ju aldrig på att smörja in sig, eller?). Min rygg är dock superbrun. Det är bara benen som inte vill hänga med i svängarna, känns det som. Jaja. Ut i solen med sig, Sanna!

Elsas Värld

Elsas Värld är uppföljaren till Elsas Mode, skriven av journalisten Sofi Fahrman. Jag tror att det finns två sorters åsikter om dessa böcker; antingen älskar man dem, eller så hatar man dem. Jag tillhör skara nummer ett - jag älskar dem. Jag älskar Elsa och hennes galna upptåg. Ibland hatar jag henne dock. Hon är lite för mycket och lite för dum ibland. Ibland blir det verkligen pinsamt, det tycker jag med. Men på det stora hela tycker jag att det är väldigt underhållande böcker. Det är en perfekt kombination av blogg, skratt, tårar, mode, glädje och vrede. Jag lever mig verkligen in i boken och blir förbannad, ledsen och arg när det går fel, och glad, lycklig och gråter glädjetårar när det går bra.

Elsas Värld är en lättsam bok som alla kan förstå. I denna uppföljare ska Elsa börja jobba på Sveriges största kvällstidning Bladet som modereporter. Men det blir inte riktigt som hon har tänkt sig. Inget blir som Elsa Gustavsson någonsin tänkt sig. Hon ska åka till Fashion Week i New York och rapportera därifrån, men det är inte bara visumproblemen som hopar sig. Mikaela von Platzer, henne inslagsproducent, visar sig vara en riktigt pain in the ass, och gör sig själv till Elsas konkurrent. Problemen stannar inte där, utan de finns överallt för Elsa. Med Hugo går det upp och ner, med jobbet går det upp och ner, med bloggen går det upp och ner - allt är upp och ner för bloggerskan. Spännande är det, man undrar hur det ska gå och vill bara ha mer och mer och mer.

Betyg:     

Great Barrier Reef


Solade järnet på båten, nu får man lida för det...


Längst bak på båten fanns det en trappa som man hoppade i vattnet ifrån.


En ganska osmickrande hoppbild, men what the fuck, så ser jag ut...


Familjen i fören på båten vi åkte med.

Ooouch



På Barriärrevet simmade vi i säkert 1,5 h ute i vattnet. På mage. Vilket betyder att ryggen är vänd mot solen. Och att man oftast får mer färg i vattnet... Jag i alla fall. Så. Min. Rygg. Är. Lite. Bränd.

Och sedan låg jag på soldäck och solade i säkert två timmar. Så. Min. Framsida. Är. Lite. Bränd. Också.

Jaja, jag ska bli brun. Brännskador or not, jag måste pressa. Jag klarar inte av att åka härifrån utan att ha fått färg. Det är så waste. Och så usual för våra resor. Alltså blir det solstol/strand/pool idag.

För övrigt är också min hårbotten lite rosafärgad. Ont gör det.

 


have questions that need answers ASAP?

Toodles. Internet har nedgraderats totalt sedan vi kom hit till Port Douglas. Jag kan inte kommentera några bloggar, och Facebook ska vi inte prata om. Bilderna tar ungefär 20 minuter styck att ladda upp.

Har fått en del frågor om design och sådant, skulle uppskatta om de i fortsättningen skickas via mail till [email protected] - då jag inte kan kommentera några bloggar. Så då kan jag svara via mail istället. Okej?

Nu ska jag försöka göra ett inlägg med lite bilder från Barriärrevet igår... Wiihii. Förvänta er dock inget.


Stora Barriärrevet


Klarblått vatten, massa fiskar... Ååh, det var helt underbart!

Tooodles! Idag var vi ute på Stora Barriärrevet. Helt amazing var det. Jag hade köpt en liten undervattenskamera också, så ni kommer få undervattensbilder så fort vi har framkallat dem. Så himla coolt! However, jag såg nemos, dorisar, alla fiskar som är med i Hitta Nemo. Typ. Nästan. Sedan var det hur stora musslor som helst, som stängde sig när man kom nära. De var säkert en meter breda. Min lillebror såg en haj. Jag är hyfsat - läs enormt - glad att jag inte gjorde det. Det var en liten revhaj, men ändå, jag hade antagligen satt saltvattnet i halsen, blivit medvetslös, sjunkit till botten och blivit uppäten av alger... Nejmen, ni förstår... Det hade varit det värsta tänkbara.

Ni skulle fått fler bilder, men bara denna ville komma upp. Fattar inte vad det är för fel. Tar hur lång tid som helst att ladda upp bilder these days. However. Ska försöka uppdatera mer imorgon, hihi. Nu ska jag läsa Sweet Little Lies av Lauren Conrad (awesome bok, faktiskt! mycket bättre än ettan). Puss och godnatt.

Angående pixels

Har fått en del frågor om pixelikonerna som finns på min blogg, nu när jag har satt in högerklicksskydd så kan ju inte ni kopiera dem. Eller det, går, men jag tänker inte säga hur, för då är ju mitt högerklicksskydd waste. Hur som helst. Nej, det går för tillfället inte att använda mina pixels. Och så är det med det. Jag kommer inte göra något åt det, men däremot jobbar jag på en popup-sida där alla mina pixels kommer finnas. Dock kommer den inte vara klar förrän i mitten av december. Men samtidigt - jag kommer ha gjort hur många nya pixels som helst! Så vi får hoppas att ni kan klara er utan det. Så länge kan ni ju kolla i kategorin Pixels/ikoner och se hur jag visar hur man gör egna!

Port Douglas is wonderful










On the beach


{ Så skönt, jag har inte använt smink på typ en vecka! }



{ Sjukt härligt, stranden är fantastisk! }
>

Vi har varit en hel del på stranden idag, här i Port Douglas. En liten break för lunch - pannkakor och frukt - och sedan bar det av ut i solen igen. Känner dock att det börjar brännas här och var. Man får vara försiktig! Jag brände ju mig något så fruktansvärt i Grekland i somras, I don't wanna go there again.

Dock vill man ju bli lite brun. Komma hem till höstmörkret och vara lite brun... Äsch, det löser sig. Imorgon ska vi åka till Barriärrevet, då lär ryggen brännas ordentligt...


Warringah Mall

En dagbok, där jag skriver alla hemlisar, hihi.

Två jättefina block som jag kan anteckna saker i.

Lite fina pennor att anteckna med.


Travel Wallet (inför pendlandet mellan London och hemma så kände jag att detta kunde vara bra)



Örhängen


Solglasögon


Body Butter


En härlig palett med ögonskuggor (supersöt är den)

I söndags var vi på Warringah Mall utanför Sydney. Jättekul att få shoppa loss lite grann. Fast det är ju en helt annan säsong här så man kan typ inte köpa några kläder. Så jag köpte bra-att-ha-saker istället. Det är typ det bästa som finns, tycker jag. Utöver detta har jag också köpt en sidenmorgonrock, två stora ringar (det finns gott om dem här, helt galet) och lite annat smått och gott.

L.A Candy



Har precis läst ut den första av Lauren Conrads trilogi om L.A Candy. Det hela är väl baserat på hennes egna erfarenheter om The Hills om jag har fattat det rätt. Jag hade inte alls några höga förväntingar om dessa böcker, och till en början var det typ "Aaha, de är på en bar. Och aaha, de ska köpa sig varsin drink. Och nu är de och shoppar, kul..." Det hände liksom inget. Men sedan blev det saftigare och saftigare och intrigerna började hopas. Det var riktigt spännande på sista sidan! Var till och med tvungen att googla lite på Lauren själv och se om det var något hon själv hade upplevt. Hittade dock inget.

Så, dessa böcker är på engelska, så man lär sig en hel del genom att läsa dem, tycker jag. Att första boken inte har händelsefaktor 100 gör inte så mycket, jag gillade att läsa den ändå. Så nu ska jag sluka nästa bok Sweet Little Lies.

Betyg:     

Bildbomb från Sydney

Som man hade saknat Camilla!

Familjen samlad utanför operahuset i Sydney.

En trevlig hoppbild på mig och Camilla.

Läskiga vampyrer... eller fladdermöss i Botaniska trädgården.

Lillebror nummer ett och lillebror nummer två.

Darling Harbour. Himla vackert.

Sydney operahus från färjan.

Utkikssak när vi var uppe i Sydney Tower.


Ja, vi har hunnit med en hel del i Sydney. Vi åker tillbaka dit på tisdag, just nu pressas det för fullt i Port Douglas istället. Hoppas att ni alla har det bra därhemma. Längtar efter mina hjärtan just nu, men jag njuter samtidigt av den underbara, tropiska värmen, av att få vara lat, få färg, bada i saltvatten... Det är underbart. Snart får ni en ny bildbomb från Manly, där vi bodde i Sydney. Senare i veckan får ni bildbomb härifrån Port Douglas. Vi ska ut på snorklingsbåt på lördag, antar att det blir en hel del bilder då, hihi. Puss på er.

Cairns & Port Douglas

Idag ska vi aka vidare uppat i landet. Det blir till Cairns och Port Douglas, dar aven Barriarrevet ligger. Ska bli enormt skont. Har nere har det som sagt inte varit jattebra vader, hoppas pa battre daruppe. Aven om det kanske inte ser sa ljust ut de forsta dagarna...
Jaja, bara jag blir lite brun ar jag nojd. Och far simma i Barriarrevet. Och far blogga fran wifi:n.

iPhone & wifi

Toodles!
Internet på hotellet har legat nere lite grann, och då försökte jag mig på den fria halvtimmen med mammas dator, men det visade sig att det var 30 min eller 30mb så när jag hade laddat upp EN(!!!!!) bild så hade jag överstigit 30mb. Aaaaaaargggghhhhh!!!!!

Hur som helst; hittills har inte vädret varit toppen, verkar vara någon form av förbannelse över min familj. Vi har typ inte haft bra väder på en resa sedan 2006... Jaja, det har öppnat för slapp med en go bok (har läst klart Elsas Värld och den var jättebra enligt mig!) och shopping. Jag kan inte ladda upp bilder med iPhonen, men det har blivit smycken, body butter, morgonrock, massa fina block m.m.
Har dock gett upp UGGSen. Det finns hur många märken som helst här, och alla heter något med UGGS. Jag vill ju ha riktiga. Så jag sparar det och ser om jag kan få till en bra deal på Harrods i vinter. Sist jag kollade där var de hyfsat billiga.

Nu fattas bara några fina presenter till min aupairfamilj. Är på väg in till Sydney och kanske att jag kan hitta något.

RSS 2.0