5 veckor senareFörra löningen beställde jag detta skal från Etsy. Med tanke på att jag la 1OOkr (inkl frakt) så var det värt det. Hade jag dock betalt mer hade jag inte varit lika nöjd tror jag - lång leveranstid (ca 5 veckor, tog bara 2 veckor för dem att skicka ut att de tagit emot min order) och inte 11O% kvalitet på trycket på skalet. Men men; som sagt har jag endast betalt 1OOkr för detta och är därmed nöjd! I CHANEL

Jag tror dock att det kan vara bra att beställa dessa skal från Etsy, då de är mycket dyrare att köpa från svenska webbshoppar. Risken är ju att trycket är detsamma på de skal du köper någon annanstans, men de kostar 2-3 gånger så mycket som de gör på Etsy.

Vinnaren i designutlottningen!Vinnaren mailar mig på bloggdesign@sannasrum.se

Fruktbomber

 
Jag vill verkligen fylla på min parfymhylla snart! Högst upp på önskelistan står dofter från Marc Jacobs; inte nog med att flaskorna är helt bedårande, de luktar också helt fantastiskt! Färgerna på dessa sommarparfymer får mig att tänka på glass under sommaren, eller goda drinkar på en uteservering i juli när sommaren är som bäst. Eleven.se har inte bara dessa godingar från MJ utan även otroligt många andra dofter att välja mellan. Jag är mest bekväm med att köpa mina dofter på internet då man oftast får ett bättre pris där. Givetvis luktar jag i affär innan dess så att jag inte köper grisen i säcken, men ska jag vara ärlig så hade dessa flaskor fått fungera som prydnad om det nu hade varit så att jag inte tyckte om dofterna - fast det gör jag ju. Som sagt; eleven.se har ett enormt doftbibliotek, hade jag varit miljonär hade jag köpt alltihop. Parfym är faktiskt väldigt roligt, tycker jag, inte bara att ha och att köpa - utan också hur det fungerar. Vi brukade prata om det på jobbet förut, om hur olika människor luktar olika i samma parfym, om vad parfymval säger om ens personlighet och så vidare. Spännande!

Ovan har vi i vilket fall Daisy Sunshine, Oh Lola! Sunsheer & Eau So Fresh Sunshine - så det är utan tvekan somriga dofter. Alla dessa parfymer är väldigt fruktiga av sig (vem älskar inte fruktaromer?), den som går i orange har bland annat mandarin, guava, röda vinbär och aprikos i sig. Sedan har vi den gröna (som jag nästan vill äta upp, haha); hallon, jordgubbar och päron hittar vi i den. Och den sista, den söta rosa, den har bland annat noter utav grapefrukt och jordgubbar. Jag vet inte riktigt vilken jag skulle valt; för helst av allt vill jag ha alla tre!
 
» Har ni någon parfym som står på er önskelista?
» Eller blev ni också lite sugna på dessa isglassliknande flaskor? 


Detta är ett sponsrat inlägg.

IntagningsprovPic; me


Just nu är jag lite besviken. Som jag alltid är efter att jag varit på intervjuer eller gjort prover. Även i skolan var jag sådan; det kändes aldrig som att jag nailade det, och det gör jag inte nu heller. Tyvärr tror jag inte att jag kommer läsa på YH till hösten, det kändes inte som att jag hade de kunskaper som testades. Å andra sidan så krävdes inte de kunskaperna, och det kändes som att jag faktiskt satte alla frågor om HTML & CSS - där känner jag ju mig hemma. Men när det kom frågor om programmering så var jag lite ute på djupt vatten, tror jag. Dock var provet utformat som så att om man svarade fel så fick man minuspoäng, så att istället för att chansa så hoppade jag över de frågorna. Sedan pratade jag med några andra sökanden innan; och alla hade ju olika erfarenheter - någon hade aldrig gjort en hemsida men programmerat mycket, jag har aldrig programmerat men gjort många hemsidor och har lite kunskap kring branschen, men när det kommer x & y och var utskrifter blir - ja, då är jag verkligen inte hemma.

Jag tycker dock att det verkade som att min muntliga intervju gick bra, och HTML & CSS var ju 5O% av provet, och sedan kom andra delar som resten, och jag kunde ju några av de frågorna. Kanske, man vet ju aldrig. Men nu kommer jag vara inställd på att jag inte kommer in; i så fall blir det ju en bra överraskning om jag kommer in. Men tyvärr tror jag inte att jag kommer komma in. Jättetyvärr verkligen. Då jag får söka nästa år i så fall!

Nu ska jag fixa vidare med ett samarbete jag gör med webbshoppen 365you.se.

Gömd meny (stor slideout)Stilmallskoden


Kodmallskoden


För mer tips (och om du inte kan kopiera koderna) - besök sannasrum.blogg.se/bloggtips

Ihopplock från Jysk

 Några fina grejer från jysk.se som jag absolut inte hade tackat nej till. Som ni vet sedan innan så älskar jag verkligen turkosa detaljer, därav kuddarna och dekoration i hyllan till höger. Spegeln hade vi innan, men var tyvärr tvungna att göra oss av med den. Nu vill jag ha en ny, hehe. Sängbord blir det nog så fort vi köpt en ny säng (vi har pratat om att köpa en ny säng i höst då vi är trötta på vår Malm). Den stora bokhyllan till vänster är snart ett måste, jag vill bli klar med vårt vardagsrum så att jag kan få visa upp det för er. I övrigt har det blivit lite annan inspiration; krukorna hade vart så snygga i köket med lite örter, tidningshållaren så att man snyggt kan förvara alla fina tidningar. Klocka har vi egentligen, men denna är så himla snygg, tycker jag. Vad tycker ni om mitt ihopplock? 

Pluggeliplugg


Här sitter jag vid mitt skrivbord och försöker få klarhet i vad ett Javascript faktiskt är, hur man bygger PHP, vem som har skapat HTML & CSS osv. Imorgon gäller det; då ska jag göra intagningsprov på YHGBG och jag vill så gärna få komma in. Jag känner att jag faktiskt vill sätta mig i skolbänken igen, jag gick ur skolan för tre år sedan och har hunnit med mycket; jobba för Folkpartiet under valet, varit au pair i London, flyttat hemifrån, blivit sambo och för att inte tala om all den arbetslivserfarenheten jag fått inom kundtjänst och inkasso; bättre skola om livet tror jag är svårt att hitta. Men nu är jag redo att börja plugga det jag vill syssla med; webben. 
 
Jag hoppas att ni alla håller tummarna för mig; tänk vad mycket nytt jag skulle kunna dela med mig av om jag fick göra detta. Nu tillbaka till plugget!

Woop woop

 
Jag kan inte förklara vilken schlagernörd jag är! 
Hoppas att ni alla sitter bänkade. 

Designutlottning på Sannas Rum


Då kör vi en ny designutlottning, mest för att jag vill ha något positivt att göra (efter tråkiga incidenten med bloggdesigntjuven). Den kommer att pågå fram till 23/5 kl 21.OO så ni har gott om tid på er att delta. Då ska jag förklara lite regler & vad priset är!
 
PRISET
Det du vinner är alltså en helt egen design (unik & avancerad) till ett värde av 375 kronor. I dessa 375 kronor får du själv väja vad du vill; mina priser ser du här. Man kan alltså välja att ta en bildspelsheader med högst fyra bilder i bildspelet (eller i profilbilden och då fyra bilder som skiftar i profilbilden), eller en "vanlig" design. Jag gör den givetvis precis efter dina egna villkor. 
 
FÖR ATT DELTA:
» Kommentera detta inlägg och förklara att du deltar.
» Gör ett inlägg om detta inlägg om tävlingen i din blogg med bilden ovan. (Du hittar bilden här - det går ju inte att kopiera från min blogg)
 
FÖR EXTRA STOR VINSTCHANS:
» Gilla min Facebook-sida. (länk
» Följ mig via bloglovin'. (länk)
 
DRAGNINGEN
Varje deltagare får en lott om man gör det som står under "för att delta", varje deltagare får ytterligare lotter i dragningen om man gör det som står under "för extra stor vinstchans" - en lott för Facebook och en lott för Bloglovin'.

SÅ KOM IGEN - HADE DET INTE VART KUL MED EN NY BLOGGDESIGN?


JAG KOMMER INOM KORT ATT LÄGGA UT EN FILM MED VINNAREN, STAY TUNED!

Liten slidedownFör mer tips, besök http://sannasrum.blogg.se/bloggtips/

Dela in inläggen i boxarBakgrundskoden som ska in i stilmallen på de ställen jag säger i videon:


För fler tips, besök: http://sannasrum.blogg.se/bloggtips/

GinaKöpte denna klänning förra helgen inför en vinkväll hos en kompis, från Gina Tricot. Den går i en himmelsblå färg, nästan så den snuddar vid violett, men inte riktigt. Livet är högt och urringningen är i princip obefintlig, vilket passar mig då jag lätt känner mig vulgär i för urringade klänningar. Ryggen är bar och man knyter midjan med ett band. Åh den är superfin och lär användas nitiskt under sommaren när man förhoppningsvis fått lite färg! Roligast av allt är att jag kom i en 36:a, som sitter som en smäck, heja mig!

Jimi & Marilyn

Jag är på jakt efter stora, fräcka tavlor till vårt vardagsrum. Snubblade över en sida där det finns otroligt många snygga tavlor. Jag är ute efter ganska unika tavlor (även om IKEA ibland har fina tavlor, så vill jag ha en tavla som inte finns i vartannat svenskt hem), men som också är stora och gärna färgglada. Hittade två stycken som både jag och Roberto verkligen kan tänka oss, nämligen de på Jimi Hendrix & Marilyn Monroe. Två ikoner, men inte speciellt konventionella tavlor. Desenio.se hade otroligt många fantastiska tavlor, jag hittade en handfull med saker jag vill klicka hem, och det är snygga inspirationsbilder också. Det styrker min teori om att man bör ha detaljer i färg för att skapa ett färgglatt hem (och likadant med hemsidor, såklart)! Vi får hoppas att vi har möjlighet att beställa hem dessa två canvastavlor snart, jag vill komma igång och göra klart i vardagsrummet.

Detta är ett sponsrat inlägg.

En liten ordlista


Jag tänkte, som hjälp för mig själv, att jag skulle göra en liten mini-ordlista för webbdesign. Det har varit väldigt lärorikt för mig att få göra denna lista, jag har till exempel kämpat länge med att hitta ett script som gör att jag kunde ha flera sådana här visa-dölj-funktioner. Men jag var ju också tvungen att söka väldigt mycket information för att försöka kunna förklara detta. Mycket möjligt att vissa saker är fel, att jag inte förklarat korrekt eller liknande - men lämna gärna en kommentar om det är så i och med att jag behöver sitta på korrekt info inför mitt arbetsprov nästa vecka. Det blev en helt okej lista i slutändan, förhoppningsvis kan ni lära er något kanske! Det är jättebra att förstå vad man gör, då är det lättare att utvecklas och bli bättre såklart. Det är inte att koda när man sitter och copy-paste:ar koder, utan man måste förstå, läsa koden och se vad det är den gör. Jag klarar inte av sådant med Javascript ännu men känner mig ganska säker på HTML, och det är ju den största anledningen till att jag vill plugga; jag vill utvecklas!

Hur som haver; om du klickar på orden så kommer informationen att visas!

BODY
CSS
FAVICON
FLASH
FTP-PROGRAM
HEAD
HTML
INDENTERING
JAVASCRIPT
KÄLLKOD & ÖPPEN KÄLLKOD
META
PHP
SQL
TAGGAR
XHTML

Strawberries & Champagne


Denna underbara lotion från Victoria's Secret fick jag av min fina Camilla som en liten present från när hon åkte förbi Miami på vägen hem från Sydamerika (inte det minsta avis där...). Men jag fick ju denna fina, åh, jag älskar VS Fantasies, nu har jag 4 olika grejer därifrån (hade en lotion, en body butter och en body mist sedan innan). Hade inte vart helt fel att ha ett helt bibliotek med dessa väldoftande produkter! Strawberries & Champagne luktar helt fantastiskt och fräscht, och kommer säkerligen användas flitigt. Tack bästa!

Söndagssnack: Nedladdningsbara filerhttp://www.tumblr.com/themes/upload_static_file

Utnyttjad av en 16-åring

 
Fy vad jag är besviken, det känns i hela magen, i hela kroppen. Designen jag gjorde till en tjej, och visade upp häromdagen - well, visade sig att hon inte hade tänkt betala för den. Jag la ner så otroligt mycket tid på den, jag gjorde den precis som människan ville, ändrade om den flera gånger och allting. Är nästan nära till tårar alltså... Det hon inte förstod var att jag la ner min tid på att utföra min del av det avtalet vi hade (jag har skriftligt avtal på att hon skulle betala så fort jag installerat den - som gäller enligt lag då det är formlöst), men jag orkar ju inte dra detta så långt. Människan är 16 år, och jag känner mig så sjukt utnyttjad och jag skäms! Jag skäms över att jag var så otroligt naiv, gav henne lillfingret och hon tog hela handen.
 
I vanliga fall så tar jag alltid betalt innan jag installerar en design. Det är väl det minsta jag kan begära? För jag har ju faktiskt lagt ner så mycket tid på att skapa designen, varför skulle jag inte vara hederlig? Jag har aldrig gjort ett undantag, aldrig. Men för henne gjorde jag det, då hennes mamma inte tyckte att det kändes rätt. Och hennes mamma skulle lösa betalningen (eller så hette det från början i alla fall), jag fick alltså välja mellan att ha kastat bort otaliga timmar och att göra detta undantag. Jag valde undantaget. Misstaget. Det gick en vecka, men ingen betalning syntes till. Varje försök att kontakta henne (till en början var jag helt okej men i slutändan blev jag förbannad) ignorerades så som mail och kommentarer på hennes blogg. Jag funderade ett tag på att ringa till hennes föräldrar till och med; vi pratar ju om 375 kronor, vilket för mig är mycket pengar. Pengar som jag dessutom skattar för (går under hobbyverksamhet), så det blir ju inte 100% vinst precis. 
 
Men som sagt, inga pengar syntes till. Jag fick helt enkelt nämna att jag skulle anmäla henne om hon inte svarade mig. Då helt plötsligt så svarar hon. Hon hade glömt svara innan. Glömt betala innan. Men nu skulle hon göra det och hon fick två alternativ av mig - betala och behåll designen, betala inte och ta bort den. Hela tiden valde hon det första; klart hon ville ha designen! Till min lättnad, inga bortkastade timmar. Men jag förklarade också för henne att jag tyckte att hela grejen var smutsig, och om hon mot förmodan inte skulle betala mig så fick det vara, men då får hon också stå för konsekvenserna, för jag kommer ju givetvis varna andra från att "sälja" designer till henne. 
 
Igår skulle pengarna varit inne. Jag hade räknat med Kristi Himmelfärds, men tänkte ändå ge henne till på måndag. Idag ser jag att designen är borttagen. Allt mitt jobb, all min tid. Och vad har hon gjort istället? Jo, hon har alltså haft mage att ta en av mina gratisdesigner istället. Ursäkta att jag kräktes lite i min mun och svalde det igen, men har du ingen som helst skam i kroppen?
 
Vet att alla mina fellow designers kommer tvinga mig att börja ta betalt innan nu, på grund av detta. Och jag tror tyvärr att det får bli så. Betalning sker från och med nu innan. Gör jag fel under designandets gång så har jag brutit avtalet, och gör köparen fel så har han/hon brutit avtalet. 

Ett steg närmare drömmen

 
Åh, jag måste få berätta en fantastisk nyhet för er! Förra helgen gjorde jag mitt första arbetsprov i gallringen för att komma in på Webbutvecklarlinjen på Yrkeshögskolan här i Göteborg. JAG GICK VIDARE! Men jag kan säga att det inte var lätt. Nu när det provet är klart så kan jag ju berätta vad för typer av frågor jag fick, det var lätta som svåra;

"Om det står 'i++' i ett Javascript, vad gör detta?" ÖÖÖÖHH?!
"Om man skriver <b> och inget annat i HTML, vad händer?" Baggis - fetstil!
"Vad är PHP?" Körde uteslutningsmetoden och svarade programmeringsspråk för att Wordpress skrivs i PHP, men jag är inte helt säker längre...
"Vad heter Apples webbläsare?" Ännu en überlätt: Safari såklart!

Som sagt var jag ganska osäker och var faktiskt inte alls säker på att jag klarade det, men så fick jag ett mail att jag blivit uttagen för nästa arbetsprov som, enligt mailet ska vara mycket svårare. YIKES... Så nu gäller det att plugga, jag känner att det jag behöver fokusera på är att kunna basics om HTML & CSS (vad betyder det, hur förklarar man vad det är osv.), Javascripts och branschen i sig. Vem uppfann vad, hur verkar vilket företag etc. etc. Jag måste också lära mig att koda från scratch. Mina designer börjar aldrig från ett helt blankt sheet för vissa saker behövs ju på blogg.se, men nästa arbetsprov har två delar vilket är skriftligt (HTML, CSS & programmeringsvana) och muntligt (sväljer hårt bara jag tänker på det...) vilket betyder att jag måste kunna designa utan några som helst hjälpmedel och kunna det mesta om branschen. 
 
ÖNSKA MIG LYCKA TILL!

Söta ikoner för sociala medierDå kör vi på ett ljusgrått ikonpaket med bubbliga kanter, är de inte lite småsöta? Ni är givetvis välkomna att använda dessa, när och hur ni vill, men endast för privat bruk. Därför följer här ett par enkla regler, så att vi är 11O% på det klara med när du inte får använda dessa ikoner.

REGLER:
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner om du gör en betaldesign för någon annan, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner om du gör en gratisdesign för någon annan, men där det står att du, och endast du har gjort designen.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i nedladdningsbara gratisdesigner, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i designauktioner, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i en designutlottning där det står att du, och endast du har gjort designen.

Kort och gott; dessa ikoner är för privat bruk, de får inte användas i ett kommersiellt syfte där någon tjänar pengar. Med det sagt vill jag också förtydliga att det inte krävs några länkar om du som privatperson använder dessa ikoner, men däremot blir jag väldigt glad om någon väljer att länka mig! Då är det no strings attached.

Om jag mot förmodan hittar en blogg/bloggare som brutit mot reglerna ovan följer mina vanliga åtgärder; jag varnar med en kommentar, jag anmäler till blogg.se och om det är nödvändigt polisanmäler jag.

Brunch med favoriterIdag har jag hängt med mina två favoriter; Camilla & Linnéa. Åh så mycket glädje jag får, är så himla glad att Camilla kommit hem från Sydamerika, insåg när jag först träffade henne hur jäkla mycket jag saknat henne. Tänk att gå från att ses varenda, enda dag, och så helt plötsligt bara någon gång ibland, that is weird! Men nu är hon äntligen hemma igen. Vi har suttit hemma i Linnéas fina lägenhet med en massa godsaker som brunch. Det blev pannkakor, hemmagjorda scones (by me!), bacon, ägg, smoothies, chokladbollar, frukt, massor av te, kaffe och olika marmelader och givetvis lite vispgrädde. Alltså scones med drottningssylt och vispgrädde... Jag dör! Ganska ohälsosam dag helt enkelt, men vad gör väl det - vi har nog skrattat av oss alla kalorier och lite därtill. NI ÄR BÄST, JAG ÄLSKAR ER!

Positive thinking

Tumblr_m53gmfauwc1qmqgfdo1_500_largeTumblr_lj98u5rl1d1qazvyjo1_500_largeTumblr_m4a729tauu1r5vyhko1_1280_largeTumblr_ljz2wwwtv81qg5971o1_500_largeIbland behöver man bara ett litet inspirationskollage.
img src: we heart it

Nytt ikonpaket i annorlunda tappningHär kommer ett lite annorlunda paket, i gammelrosa. Ni är givetvis välkomna att använda dessa, när och hur ni vill, men endast för privat bruk. Därför följer här ett par enkla regler, så att vi är 11O% på det klara med när du inte får använda dessa ikoner.

REGLER:
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner om du gör en betaldesign för någon annan, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner om du gör en gratisdesign för någon annan, men där det står att du, och endast du har gjort designen.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i nedladdningsbara gratisdesigner, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i designauktioner, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i en designutlottning där det står att du, och endast du har gjort designen.

Kort och gott; dessa ikoner är för privat bruk, de får inte användas i ett kommersiellt syfte där någon tjänar pengar. Med det sagt vill jag också förtydliga att det inte krävs några länkar om du som privatperson använder dessa ikoner, men däremot blir jag väldigt glad om någon väljer att länka mig! Då är det no strings attached.

Om jag mot förmodan hittar en blogg/bloggare som brutit mot reglerna ovan följer mina vanliga åtgärder; jag varnar med en kommentar, jag anmäler till blogg.se och om det är nödvändigt polisanmäler jag.

NYTT: handgjorda pixels för din bloggOj, detta var pilligare än jag trodde, men ack vad jag är nöjd med mitt första, handgjorda & nedladdningsbara ikonpaket! Ni är givetvis välkomna att använda dessa, när och hur ni vill, men endast för privat bruk. Därför följer här ett par enkla regler, så att vi är 11O% på det klara med när du inte får använda dessa pixels.

REGLER:
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratispixels om du gör en betaldesign för någon annan, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratispixels om du gör en gratisdesign för någon annan, men där det står att du, och endast du har gjort designen.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratispixels i nedladdningsbara gratisdesigner, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratispixels i designauktioner, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratispixels i en designutlottning där det står att du, och endast du har gjort designen.

Kort och gott; dessa ikoner är för pixels bruk, de får inte användas i ett kommersiellt syfte där någon tjänar pengar. Med det sagt vill jag också förtydliga att det inte krävs några länkar om du som privatperson använder dessa ikoner. Då är det no strings attached. Vill du ändra färg på dem kan du givetvis göra det också.

Om jag mot förmodan hittar en blogg/bloggare som brutit mot reglerna ovan följer mina vanliga åtgärder; jag varnar med en kommentar, jag anmäler till blogg.se och om det är nödvändigt polisanmäler jag.

Kvällspyssel med BritneyEfter att i flera dagar endast pillat med bloggtips-sidan, pixels & ikoner så kände jag att jag verkligen vill retuschera. Denna gången blev Britney mitt offer, och ur ett retuscheringsperspektiv är jag verkligen nöjd med den här retuscheringen. Visst, det kanske inte är moraliskt rätt, men ack vad kul det är att göra detta! Och man inser att i princip ingen är perfekt. Förutom Demi Lovato typ.. Hehe. I jämförelse med förebilden så tycker jag alltid att efterbilden ser mer plastig och "vaxdocka" ut, men jag tror att det främst beror på att man ser förebilden först. Det blir en liten luring för ögat, så att säga. Men den stora frågan är ju; vad tycker ni?

Basic ikoner för sociala medier

Då har vi ett ikonpaket som är väldigt basic här. Ni är givetvis välkomna att använda dessa, när och hur ni vill, men endast för privat bruk. Därför följer här ett par enkla regler, så att vi är 11O% på det klara med när du inte får använda dessa ikoner.

REGLER:
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner om du gör en betaldesign för någon annan, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner om du gör en gratisdesign för någon annan, men där det står att du, och endast du har gjort designen.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i nedladdningsbara gratisdesigner, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i designauktioner, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i en designutlottning där det står att du, och endast du har gjort designen.

Kort och gott; dessa ikoner är för privat bruk, de får inte användas i ett kommersiellt syfte där någon tjänar pengar. Med det sagt vill jag också förtydliga att det inte krävs några länkar om du som privatperson använder dessa ikoner, men däremot blir jag väldigt glad om någon väljer att länka mig! Då är det no strings attached.

Om jag mot förmodan hittar en blogg/bloggare som brutit mot reglerna ovan följer mina vanliga åtgärder; jag varnar med en kommentar, jag anmäler till blogg.se och om det är nödvändigt polisanmäler jag.

VädjanSnart kommer Sannas bloggtips 2.1
Photoshoptipsen flyttas över till bloggtipssidan, ny design & funktioner + massor av nya tips och kategorier
Tanken är att designen ska vara nästan densamma som här på sannasrum, men skilja sig till färger & header så att man ser skillnad


Jag har en tendens att bli upprörd, för jag är en ganska känslig människa. Med det sagt vill jag också påpeka att jag är en konflikträdd person i mångt och mycket (det är bara mina nära och kära som får utstå min vrede). Man hör mig ofta säga "jag orkar inte ge mig in i en diskussion" eller "jag orkar inte lägga ner energi på dem/han/hon/det" osv. Därför väljer jag nu att skriva detta inlägg som en vädjan till er istället för ett irriterat och argt inlägg.

Ni vet säkert vid det här laget att jag lägger ner åtskilliga timmar på min blogg och allt som hör den till, varje dag, varje vecka. Jag gör videos, ikonpaket, håller på med pixelpaket, ska fixa pensel-inlägg åt er, jag gör nedladdningsbara gratisdesigner och beställningsdesigner samtidigt som jag vill ha en välskriven blogg med ett roligt och intresseväckande innehåll. Många gånger kan jag känna att mina inlägg inte blir så bra som jag hade tänkt, men å andra sidan så tror jag att allt annat - tips, ikoner, gratisdesigner, inspiration m.m. - gör att ni ändå finner min blogg ganska intressant i alla fall.

Min vädjan till er är att ni tänker på all den energi jag lägger ner på min blogg. Som är till för er. När jag var på intervjun med Julia & Olivia pratade vi mycket om varför jag skriver min blogg, varför jag lägger ner all tid och gör alla tips. Det handlar inte om att jag vill vara snäll mot er, utan det handlar om att jag - tyvärr - tycker att det finns väldigt många bloggar som är... fula, rent ut sagt. Jag tycker att designen är minst lika viktig som innehållet, en tafflig och ful design gör inte att folk tycker om din blogg lika mycket som de hade gjort om den var iögonfallande. Därför gör jag allt detta. Och för att det är vad jag älskar att göra, min hobby.

Jag blir irriterad när ni nonchalerar mina ansträngningar genom att vara lata. Många av er kan skriva en kommentar som "Hej, tipset funkar inte, vad har jag gjort för fel?". Nummer 1 - jag har inte tid att gå in i era bloggar och kolla det, och vill heller inte göra det. Nummer 2 - de flesta av er har, när jag väl går in och kollar tagit bort koden/koderna; hur i all sin dar ska jag då kunna gissa vad ni har gjort för fel? Och det hjälper inte att ni skickar print screens eller alla koder till mig; hur ska ni lära er HTML och CSS om ni inte testar? Allt jag lärt mig har jag lärt mig genom att prova, testa och googla. En annan vanlig kommentar är "Jag hittar inte tipset om ----, kan du länka eller skicka koderna till mig?" Nummer 1 - inte nog med att jag alltså lagt ner tid på att lära mig hantera tipset för att kunna göra en video som tar mig tid att både spela in och ladda upp, jag ska alltså själv leta upp tipset för att du inte använder google? Nummer 2 - har du ens letat? Sist men inte minst; kan alla vara snälla och kolla bland mina tips innan ni ber mig göra ett om något som just du efterfrågar? Det är otroligt tröttsamt att behöva svara på kommentarer med "Det finns redan tips om det....". Jag har ju till och med skrivit och bett er att innan ni kommenterar kolla igenom. Jag blir dryg, och jag är inte en dryg tjej, men jag kan inte stå emot, för jag vill ju också att ni ska förstå att det är irriterande att ni inte bryr er om att ens kolla innan ni slänger iväg kommentarer.

Så jag ber er än en gång; tänk igenom er kommentar om tips innan ni skriver den. Det kommer att minska min irritation och frustration, vilket vi alla vinner på!

Photoshop brushesFick frågan om inte jag kunde tipsa om lite penslar till Photoshop. Well, jag laddar ner alla mina penslar från Deviantart.com. För att hitta bra penslar så funderar jag på vad jag är ute efter, skriver sökord+brushes i sökfältet och letar sedan igenom efter det jag tycker om. Alla mina tips om Deviantart.com finns i videon, och mer tips om Photoshop&penslar hittar ni här.

Vart går gränsen?Innan jag ska ta en nap inför kvällens bravader så måste jag ställa en fråga till er. Vart går gränsen? När ska man sätta ner foten? Jag pratar givetvis om personer som "inspireras" lite väl mycket. Hur stor är chansen att jag lägger ut ett visst inlägg och att det bara några timmar senare hamnar ett nästan exakt likadant inlägg på en blogg vars skribent jag vet kollar min blogg?

Jag började undersöka några bloggar lite närmare och märkte att något så simpelt som texter och idéer gärna "inspirerar" dem, men så till en grad att jag tyvärr blir irriterad. Ett exempel för några år sedan var en "överkategori" i min personliga kategorimeny som jag hade döpt till För dig (där hade jag tips, photoshop osv.), och helt plötsligt hade många som läste min blogg helt plötsligt valt att döpa det till exakt samma sak... Sammanträffande.

Ett exempel från idag är mina Photoshoptips & mina bloggtips, de sidorna har jag byggt upp helt själv, jag har haft en tanke och förverkligat dem (Photoshoptipsen kommer snart vara på bloggtipssidan dock). Jag har skrivit texterna själv, döpt tipsen själv. Men helt plötsligt hittar jag i princip samma text som jag skrivit högst upp på Photoshoptipssidan, samma tips (det bryr jag mig inte om) men att de är döpta till samma grejer som jag har döpt dem till?! Det är ju bara sjukt... MENAR NI ALLVAR?!

Är detta något ni tycker jag borde påpeka för bloggarna i fråga eller ska jag bara se det som smicker? Jag blir bara så förbannad när folk inte ens kan stava egna meningar utan kopierar och byter plats på två ord liksom, helt sjukt! Jag lägger ner så otroligt mycket energi på detta, också sitter folk och bah åh men jag blir sååååå inspirerad av dig, du är såååå duktig, men i själva verket så kopierar de ju faktiskt det som jag har lagt ner timmar på... Vill bara säga detta till er, oavsett om jag kommer ta upp det med dessa bloggare eller ej; ni kommer aldrig komma någonstans inom webbranschen om ni inte inser när det är ett plagiat och när man har inspirerats. Ett gott råd är att tänka; hur hade jag reagerat om någon hade kopierat min text/tips/bild/design/inlägg?

Ett korallfärgat ikonpaketHär kommer ett nytt ikonpaket som ska vara lite korallfärgat! Ni är givetvis välkomna att använda dessa, när och hur ni vill, men endast för privat bruk. Därför följer här ett par enkla regler, så att vi är 11O% på det klara med när du inte får använda dessa ikoner.

REGLER:
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner om du gör en betaldesign för någon annan, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner om du gör en gratisdesign för någon annan, men där det står att du, och endast du har gjort designen.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i nedladdningsbara gratisdesigner, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i designauktioner, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i en designutlottning där det står att du, och endast du har gjort designen.

Kort och gott; dessa ikoner är för privat bruk, de får inte användas i ett kommersiellt syfte där någon tjänar pengar. Med det sagt vill jag också förtydliga att det inte krävs några länkar om du som privatperson använder dessa ikoner, men däremot blir jag väldigt glad om någon väljer att länka mig! Då är det no strings attached.

Om jag mot förmodan hittar en blogg/bloggare som brutit mot reglerna ovan följer mina vanliga åtgärder; jag varnar med en kommentar, jag anmäler till blogg.se och om det är nödvändigt polisanmäler jag.

Spännande design

Häromdagen installerade jag Nadias design och denna design var väldigt rolig att göra, måste jag säga. Det är inte alls vad jag brukar göra, men Nadia hade väldigt klara visioner och tankar om hur hon ville ha det, vilket gjorde det lätt att fixa men också väldigt spännande då, med tanke på att jag aldrig gjort nåt sånt här tidigare. I vanliga fall när jag gör en design som jag själv inte känner är 11O% så tröttnar jag och tycker det är tråkigt. Men inte med denna, det var kul från början till slut!

Ett blått ikonpaketHär har ni ett babyblått ikonpaket! Ni är givetvis välkomna att använda dessa, när och hur ni vill, men endast för privat bruk. Därför följer här ett par enkla regler, så att vi är 11O% på det klara med när du inte får använda dessa ikoner.

REGLER:
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner om du gör en betaldesign för någon annan, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner om du gör en gratisdesign för någon annan, men där det står att du, och endast du har gjort designen.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i nedladdningsbara gratisdesigner, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i designauktioner, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i en designutlottning där det står att du, och endast du har gjort designen.

Kort och gott; dessa ikoner är för privat bruk, de får inte användas i ett kommersiellt syfte där någon tjänar pengar. Med det sagt vill jag också förtydliga att det inte krävs några länkar om du som privatperson använder dessa ikoner, men däremot blir jag väldigt glad om någon väljer att länka mig! Då är det no strings attached.

Om jag mot förmodan hittar en blogg/bloggare som brutit mot reglerna ovan följer mina vanliga åtgärder; jag varnar med en kommentar, jag anmäler till blogg.se och om det är nödvändigt polisanmäler jag.

Mer ikoner för sociala medierHär kommer ytterligare några av mina hemmagjorda, handgjorda och helt unika ikoner för sociala medier! Ni är givetvis välkomna att använda dessa, när och hur ni vill, men endast för privat bruk. Därför följer här ett par enkla regler, så att vi är 11O% på det klara med när du inte får använda dessa ikoner.

REGLER:
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner om du gör en betaldesign för någon annan, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner om du gör en gratisdesign för någon annan, men där det står att du, och endast du har gjort designen.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i nedladdningsbara gratisdesigner, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i designauktioner, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i en designutlottning där det står att du, och endast du har gjort designen.

Kort och gott; dessa ikoner är för privat bruk, de får inte användas i ett kommersiellt syfte där någon tjänar pengar. Med det sagt vill jag också förtydliga att det inte krävs några länkar om du som privatperson använder dessa ikoner, men däremot blir jag väldigt glad om någon väljer att länka mig! Då är det no strings attached.

Om jag mot förmodan hittar en blogg/bloggare som brutit mot reglerna ovan följer mina vanliga åtgärder; jag varnar med en kommentar, jag anmäler till blogg.se och om det är nödvändigt polisanmäler jag.

Emilia Clarke retusch


Liten slideoutStilmallskod:


Kodmallskod:


För mer tips och tricks; besök sannasrum.blogg.se/bloggtips

MintIdag känner jag alldeles extra för att blogga om mode. Varför? För att jag kan, och det gör inte mig till en sämre människa. Hur som haver; de ovanstående vackra klänningarna är alla tre ifrån Vila. Jag älskar färgen, tänk med lite solbränna och ett par sköna, fina skor så hade detta varit toppen alla dagar i veckan, hela sommaren! Vila har verkligen förstått vad i alla fall jag är ute efter rent färgmässigt denna sommar. Mwaah!

Travelling Board

Fick idén utav en kompis, så för ett tag sedan tänkte Roberto och jag att vi också skulle göra en Travelling Board där vi skriver upp alla resmål vi önskar göra. Det bästa jag vet är att resa, men tyvärr blir det inte lika ofta längre. Nu går pengar åt till mat, hyra, el osv. Vi har dock börjat spara undan så att vi i alla fall kan få komma iväg en stund i sommar. Det blir spännande för vi har ingen aning om vart vi hamnar, utan vi ska bara boka det bästa vi hittar och åka inom 1-3 dagar typ... Jag känner att det för det första blir väldigt kul att göra så, spännande som sagt, men sedan har man ju också möjligheten att kanske vara borta lite längre om priserna är överenskomliga.

Denna Travelling Board kommer i alla fall att bli en tavla så småningom. Vi har platser från hela världen som vi vill besöka, vissa är vi mer angelägna om att åka till, andra not as much, men det hade inte varit helt fel att kunna pricka av alla dessa ställen när man är gammal och grå. Några av mina favoriter är Tel Aviv (Israel), Plitvicesjöarna (Kroatien), Tokyo (Japan) och Whitehaven Beach (Australien).

VAD ÄR DITT DRÖMRESMÅL?

NYTT: handgjorda ikoner för sociala medierNu lanserar jag mina hemmagjorda, handgjorda och helt unika ikoner för sociala medier! Ni är givetvis välkomna att använda dessa, när och hur ni vill, men endast för privat bruk. Därför följer här ett par enkla regler, så att vi är 11O% på det klara med när du inte får använda dessa ikoner.

REGLER:
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner om du gör en betaldesign för någon annan, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner om du gör en gratisdesign för någon annan, men där det står att du, och endast du har gjort designen.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i nedladdningsbara gratisdesigner, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i designauktioner, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i en designutlottning där det står att du, och endast du har gjort designen.

Kort och gott; dessa ikoner är för privat bruk, de får inte användas i ett kommersiellt syfte där någon tjänar pengar. Med det sagt vill jag också förtydliga att det inte krävs några länkar om du som privatperson använder dessa ikoner, men däremot blir jag väldigt glad om någon väljer att länka mig! Då är det no strings attached.

Om jag mot förmodan hittar en blogg/bloggare som brutit mot reglerna ovan följer mina vanliga åtgärder; jag varnar med en kommentar, jag anmäler till blogg.se och om det är nödvändigt polisanmäler jag.

Skuggad ram med illusion om ett foto


RSS 2.0