Let's have a party, y'all!



Wie, då har jag också upptäckt den nya versionen av Spotify. Så jag har suttit och snickrat upp en fin liten lista - för idag är det valborg!!!!!!!!ettetttettt111, och jag är laddad - så att man har lite nu inför kvällen. Jag ska ta tåget om 1½ timma och åka hem till Perra, där vi ska förfesta lite grann. Vi börjar tidigt, fyra ska jag vara där. Studentskivan på Karisma kommer igång vid 19.00 så man får vara ute i god tid, haha. Nej, men jag dricker ju inte speciellt mycket, grejen är bara den att i studenttider så är det nog inte meningen att levern ska må bra. Nej, jag ser den som något ont för tillfället - DEN MÅSTE STRAFFAS!
By the way - nya favoritlåten: Sugababes - About a girl!

Fina tjejer

 

 


Vilken religion har du?

 



Igår vart vi på en religionsutställning som heter Gud har 99 namn. Mycket intressant för en religionsgeek som jag - det är ju mitt favoritämne, helt klart! Vi fick också klä ut oss lite grann med olika religiösa kläder. Synd att varken burqa eller nikab fanns, tycker jag, dock. Jag fick tilldelad mig en grön slöja, och ja, den var hyfsat skön om man bortser från strypeffekten, hihi. Det roligaste var i alla fall att man fick diskutera en massa, både om mat, om döden, om kläder och om tro overall.

Fantastiska vänner!

 

 

Kommer bli så tråkigt att skiljas från er ):


coulour



Just nu sitter jag med rött, avskavt, från O·P·I. Skäms lite grann.


Toodles!

Hej hörrni.
Matte lär tycka att jag är en tönt när han läser detta, men men.
Igår delade jag och darling på en grillad kyckling från ICA till middag. Vi tyckte den var lite vattnig, men trodde det berodde på att vi hade värmt den. När vi ätit typ 3/4 så kommer Mattes mamma och säger att den där kan vi ju inte äta, den är ju inte färdig. Så ah, det var inte en väl tillagad kyckling helt enkelt. Jag började gråta (töntig som jag är), och hade sedan en orolig mage (vilket säkert var psykiskt men ändå) resten av kvällen. Jag klarade natten utan kräkningar och så. Idag har jag haft ont i magen också, och mamma tyckte jag skulle gå till vårdcentralen och ta prover. Efter en och en halv timma på en jäkla brits (jag somnade, haha) så fick jag veta att det blir inga prover, men för att tarmarna ska få jobba ostört med att smälta maten som jag åt igårkväll så får jag inte äta mer idag.

Så det blir te och vatten resten av kvällen. Mums. Jag är ju redan hungrig.
Jaja, nu ska jag lägga mig och se på CSI: NY. Jag känner att jag behöver lite tid i min säng, faktiskt.

En trevlig kväll på Åkeriet!



Söta Sofia, och födelsedagsbarnet Corre.



Tjejerna dansar för fullt! Carre, Sofia & Ida.



Sofia & Carre försöker dra igång dansen, hihi.



Och de lyckades bra (:


Nu ska jag krypa ner under täcket, så kommer Matte snart och gör mig sällskap!

 

 


Dagens tre bästa köp!


Jättefinklänning från Bikbok (som passar in på kvällens tema - färglatt men uppklätt) 399:-





Ytterligare en söt kopp från Indiska (vill ha en samling med massa olika, ser ni) 59,50:-




IsaDora Bronzing Powder - big size (ÄNTLIGEN HAR DE KOMMIT I BUTIK) 189:-

Utöver detta blev det presenter, amrband, lösögonfransar m.m. En god lunch med pestopasta och parmaskinka samt ett trevligt sällskap utgjort av min kära mor. Wiho. Nu ska jag hoppa in i duschen för att sedan springa ner till Linnéa - vi ska göra oss i ordning. Jag hoppas verkligen kvällen blir toppentoppen!

Fjortissanna knackar på



Ikväll är det party, klackarna i taket!


Mitt tal om nätdejting

Haha, Anna ville att jag skulle lägga upp talet jag höll i svenska för nationella provet. Så här kommer det!

Utsidan ger insidan en chans
men insidan ger utsidan sin glans



Detta är en klyscha som har cirkulerat på Internet så länge i alla fall jag kan minnas. Lunarstorm, Snuttis, Facebook, Efterfesten… Överallt har jag sett den, och jag har faktiskt anammat den också.
Tänk efter. Stämmer inte detta? Är det inte så att om du lär känna en person så upptäcker du hur vacker denna människa faktiskt är, innerst inne.

 

Nätdejting är något som verkligen tillåter en att lära känna en människas inre innan dess yttre. Bakom skärmen är det bara insidan som räknas, du har inte ens chans att visa ditt utseendes rätta jag. Trots dagens teknik är det en fysikalisk omöjlighet att faktiskt visa exakt hur man ser ut utan att göra det IRL – In real life. I artikeln ”Marcos och Jenny klickade sig fram till kärleken”, skriven i Värmlands Folkblad 2009, berättar Björn Stefanson för oss om hur det är att träffa sin kärlek via nätet. I artikeln beskriver Marcos just det där om hur det är att bli kär i någons personlighet innan man är helt säker på att man vet hur denne ser ut.  Han konstaterar till och med att man kan lära känna en persons inre innan man lär känna dess yttre, vilket är precis vad jag menar. Marcos och Jenny hade bestämt sig för att båda ligga lågt med förhållanden, men när det väl kommer så är det svårt att motstå. Kärlek är inget man kan bestämma över, den knackar på när den känner för det, och precis så blev det. Trots att de hade intalat sig själva att det inte skulle bli något, så bor de idag ihop.

Att lära känna en människas insida är som att äta en fläckig banan. Trots skalets bruna märken så är det inget fel på bananen i sig. Och du kan faktiskt äta bananen trots de där små skavankerna. För det som i slutändan räknas är hur frukten smakar, inte hur dess skal ser ut.

 

Nätdejting ger alla en chans, det är inte alls lika hårt som på krogen. Det visar inte minst Johannes Ekmans kulturkrönika som sändes i Sveriges Radio i maj 2006. Där berättar sociologen Maria Törnqvist om hur kontaktsajter har etablerats starkt under de senaste åren. Och det jag pratar om tidigare nämns också i klartext med följande ord ”På nätet lär man känna nån inifrån och ut istället för tvärtom”. Det är en besökare som uttalar orden, och jag själv tycker att det stämmer oerhört bra, från de erfarenheter jag har och från de artiklar och texter jag har läst. Törnqvist beskriver även det där med att man kan vara så anonym man vill, eller så framåt man vill. Det bestämmer man själv, något som man har svårt att göra på krogen. Många människor är väldigt måna om att ha kontroll över situationer, annars uppstår stress. Jag tror att det är ganska svårt att tappa kontrollen över ett email, och det skulle framförallt vara lättare att ta tillbaka något på MSN än ute på dansgolvet.
Svenskar är kontrollbenägna och de är inte minst ganska stela. Vi har inte det utpräglade dejtingssystem som finns i till exempel USA. Vi går inte på speciellt mycket dejter. I Ekmans artikel sägs även detta – att nätdejting är perfekt för den som är blyg och inte dejtat förut.

 

Ändå har jag fått intrycket att det betraktas som något oseriöst, och jag undrar varför. Till och med Marcos, från den tidigare artikeln säger att han tyckte att det verkade oseriöst. Men då undrar jag:
Varför är det mer seriöst att bli jättefull och hitta någon på krogen?
Varför är det mer seriöst att vara med i ett TV-program för att hitta sin kärlek?
Varför är det mer seriöst att skicka in en annons i en tidning och hoppas på det bästa?
För varför är en kontakt via email bättre än en brevkontakt? Varför är en annons via Internet bättre än en via en tidning?

 

Jag har aldrig dejtat på nätet, men jag vill påstå att jag har lärt känna människor med hjälp av MSN, Facebook och Lunarstorm. En sida av personen som jag antagligen inte hade fått uppleva vid en filmkväll, en promenad eller en middag kommer fram när man sitter bakom skärmen. Jag tror helt enkelt att man visar upp den sida av sig själv som man i vanliga fall inte vågar visa, av olika skäl. Bakom skärmen blir det lättare att erkänna saker, att vara mer sentimental och ödmjuk. Man har inte alls lika mycket att bevisa, och du har egentligen ingen anledning att ljuga om saker och ting. I annan miljö, till exempel på krogen, blir det ofta mycket hets, och man kanske ställer sig frågan ”Varför skulle någon vilja hänga med mig hem ikväll, om inte jag har gjort en massa coola, våghalsiga saker? Jag kanske får ta och krydda till mina berättelser lite grann.” 


Alla här inne borde ställa sig själva frågan – vart sitter det viktigaste? Det sitter inte i utseendet eller på utsidan, och det finns det otaliga exempel på. En dators hårddisk finns inuti den, en blommas nektar finns inuti den och en människas hjärta finns inuti henne. Det är som det är menat att vi ska förstå att det som är viktigt finns inuti. Eller som tekannan i Skönheten och Odjuret alltid har sjungit för oss – ”Sagan ger oss svar, varje väsen har – skönhet inuti”


Anton Kristiansson


Need from Nelly



Svart/bruna chinos är helt klart ett måste för mig nu, jag har en outfit framför mig som jag tror kan bli ganska snygg. Skorna måste jag ha till balen - de kommer ändå inte synas på grund av min klänning, men jag måste ha klackar på grund av längden. Dessa ser sköna ut, så jag klarar mig förhoppningsvis hela natten!


help me make it up


1. Blush brush 2. Foundation brush 3. Powder brush 4. Bronzing brush
5.
Makeup-svamp 6. Pincett 7. Eye brushes

Nytt från Intersport

 



Jag jobbar ju extra på Intersport, och här fick jag med mig lite hem från deras utförsäljning. De kan ha riktigt söta och fina saker! Märkena heter Northbrook och Etirel, och är interna märken för Intersport. Det blev tre linnen, en t-shirt, mössa/vantar/halsduk och en go stickad tröja.

Too much to do, too little time

[x] Svenskatal
[x] PM till svenskatal
[ ] Psykologiuppsats
[ ] Naturkunskapsuppsats
[x] Samhällsredovisning (power point)

Skjut mig.

online dating



Jag håller på och skriver ett tal om nätdejting, och jag tror faktiskt det blir ganska bra, med tanke på vad det är för ämne. Jag tänkte lägga upp det i bloggen när det är klart och jag har hållt det. Denna vecka är galet späckad, redovisning, svenskatal, jobba, etc. Det blir mycket helt enkelt. Men ibland är det skönt att ha ett högt tempo, don't you think?

Jag vill ha...



Värme. Sommar. En lägenhet. Jordgubbar. Pengar. Mjölk. Student. Skor. Sol. Havet. Grill. Choklad. Blommor. Ringar. En resa. Stranden. Bruna ben. Klänningar. Ett jobb. Bil. Macbook. Fruktsallad. Apelsinsorbet. Ljus. Sömn. En katt. Armband. Ny väska. Dyra solbrillor. En cykel.


Till studentfesten?



Färgglatt ska de và!


Pink mixture

 


Grillning hos Johanna!



Toodles!
Är på lite bättre humör nu, pessimism är inte min grej, tror jag. Har precis sminkat mig och målat mina naglar i en ny färg, och ska snart sätta mig i bilen för att köra hem till Matte och hämta vår förfriskning för kvällen. Vi ska hem till Johanna och grilla, tillsammans med några andra, tror jag. Hur mys som helst. Jag ska packa med mig en filt och en tjocktröja så att man kan sitta ute hur länge som helst. Det blir kyckling för mig, och Johanna skulle fixa nån sallad eller potatisgratäng. HUNGRIG. SANNA. HA. MAT. NU.

Bara en liten droppe

Ibland blir det inte som man tänker.
Man blir besviken, på saker som man hade hoppats på.
Någon säger något, gör något annat.
Någon klagar, eller försöker säga åt dig vad du ska göra.
Vissa lyssnar, och man känner sig sviken.
Livet är hårt.

Våren är som en tunnel, under motorväg.
Bara marschaller utmed väggarna, bara fötterna syns.
Det är bara här och nu, vart du står just nu.
Du ser inte framför dig.
Och även om du vill och försöker se hur vägen ser ut,
så går det inte. För det är mörkt.
På vägen ligger stenar, grus, vatten, ciggaretter,
allt för att få dig att välja en annan väg, så att det
inte ska bli som du hade tänkt dig.

I slutändan är det en liten, liten oväsentlig sak
som får droppen att rinna över.

En bra torsdag - i bilder



Först vart det sushi med Martina & Pernilla.

 



Allum med Gabbsan. Fy vad sugen jag är på att skaffa en iPhone nu!

 



Visst är vi snygga?


Studentklänning och sånt dära...

 

 

Nu har jag köpt min klänning för utspringet. Den kan ni faktiskt få se (så att ni i Lerum inte köper en likadan, då blir jag riktigt arg! Hihi), men balklänningen får ni se då - den 18 maj. Om jag hinner uppdatera. Utöver den fina vita, köpte jag även en söt, stor kopp på Indiska - där jag även hittade en jättefin klänning som jag ska köpa efter lön - och ett vårigt nagellack på Åhlens från Viva La Diva. Sanna är nöjd, med sällskapet Gabbi, såklart också.


Mikaelas nya design



Mikaelas blogg hittar ni här!


Det är inte bra att röka, men det gör sig bra på bild

 

 


Första grillningen!

 

 

 

 

 

Jag har haft en hur bra dag som helst (bortsett från att jag inte har träffat Mattemer än imorse när vi vaknade). Först och främst så fick jag ju min fina studentmössa, vilket gjorde mig otroligt glad. Sedan satt vi i typ 1½ timme och solade när skolan var slut, snackade, några spelade lite fotboll och sådär. Himla mys! Sedan var det en snabbis in till stan för att fixa en LUF-sak, och sedan hem igen. Snabb middag och efter detta en tripp ner till Aspen där det grillades. Galet mysigt! Sofia var galen och badade också, helt sjukt.


DEN ÄR HÄR!

 

LYCKAN ÄR TOTAL, ni kan inte förstå!


En bra början




E.M.M.A
strömmar ut ur högtalarna nu, för jag är helt nostalgisk. Hittade massa gamla bilder på den gamla datorn igår, så det blev ett "Alla har vi varit små"-album på Facebook. Såhär ser jag ut idag, wiho. Lite stört ändå att även dagens outfit är proppad med H&M... Som sagt, jag borde jobba där.

Från topp till ankel - H&M
Skor - Converse

Lillebror

 

 

 


Mysigt med tussilagos



Så mysigt att det har börjat poppa upp blommor ur marken! Gillar't.


le vernis





 

Så sugen på att måla mina naglar i en härligt, vårig färg!


En tjej i H&M



Jag borde jobba på H&M, jag har så galet mycket därifrån just nu...
Armband & ring - köpt i Shanghai
Resten - H&M


Mums bums



Min mamma gör de godaste bullarna som finns. Jag gillar ju inte kanel, men mammas kanelbullar... mummaa! Dock ber jag henne göra vanilj till mig, de är mycket godare tycker jag. Jag tror att hennes knep är att ta ut dem ur ugnen tidigare än vad det står i receptet, då blir de härligt kladdiga. Inte som kladdkaka, men de blir inte torra. Gott är det i alla fall!

Hemsedal


Camilla uppe vid Totten 2.




Jag uppe på Totten.



Lite vila efter stakandet upp till Totten 2.


Spring's here

 

Våren är här, så jag ska studsa ner till Johanna med ett tetrapack vin och mina solisar! Wiho, jag har inte träffat henne sedan Shanghai, så det ska bli jättekul att få se henne. Matte väntar där, så ska vi ha en helkväll, på hennes uteplats hoppas jag. Wiiiiiiie!


Ett framtida kök?



Mitt kök ska gå i jordnära färger, med detaljer i klar metall och grönt.


FFF Tusj



Toodles! Många har frågat mig om ett typsnitt jag använder i min blogg, så jag tänkte en gång för alla berätta vad det heter, hihi.


 


Hemsedal, i backen

 

 


Tillbaka

Hej hörrni.
Jag är tillbaka efter en trevlig resa i fjällen, men har otroligt mycket att göra.
- Enormt många uppgifter i skolan.
- 31 mail att svara på (bara på min privata, har inte ens kollat bloggmailen ännu).
- Fixa saker i LUF.
- Och såklart fixa klart Mikaelas bloggdesign, vilket jag ska göra ikväll!

Just nu tänkte jag rikta in mig på att plugga lite naturkunskap, där jag gör ett arbete om p-piller. Intressant, enligt mig. Ikväll blir det Mikaelas bloggdesign i fokus, just nu har jag inte tillgång till Photoshop.
Imorgon får ni bilder från resan.


Skidminnen



Idag åker jag till Norge för att åka skidor, så därför tänkte jag skriva ett kul litet inlägg om det här med att åka skidor. Jag har åkt skidor ganska mycket under mina år... Haha. Så här ska jag dela med mig lite! OBS! Inte i kronologisk ordning.


Sunne - den första resan.
Första gången jag åkte var jag fyra år, tror jag. Vi hyrde en husbil, jag, mamma och pappa och åkte till Sunne, till min dagisfröken. Jag minns bara att jag hade ett kasettband i bilen med Svingelskogen, och det glömde vi där. Himlans.

Geilo med min pappa.
Jag åkte till Geilo med min pappa, 1996 tror jag det var. Jag minns fortfarande jättemycket från denna resa, det var bara han och jag, och jag hade en gul overall och röd hjälm. Vi åt pizza, det var äcklig majs på min. Han fyllde år så jag gjorde frukost på sängen till honom; riskakor med kaviar på - mums, not?

Åre.
En vinter tog vi nattåget till Åre, och var där i en vecka. Det var jätteroligt, och mamma och Michael förlovade sig i backen. Det jag minns mest är väl det där jippot på torget som var, där de åkte snowboard på kvällen och man fick Pringles. Jag och Camilla hängde en hel del i Lush-butiken och gjorde nog av med alldeles för mycket pengar.

Sestriere - Turin.
I sexan åkte vi till Italien för att åka skidor. Gud vad mycket minnen man har därifrån... inte bara om skidor, dock. Jag hade även lite kärleksproblem (blott 13 år gammal) och lade en massa pengar på att ringa honom från en telefonkiosk på torget. Jag och Camilla hade dessutom ett eget hotellrum vilket var kul!

Sälen - den gången jag blev sjuk.
Sist jag åkte, bortsett från Ulricehamn med pappa och Hampus i februari, var i nian. Då var vi i Sälen, men jag lyckades dra på mig feber, och åkte bara första dagen. Hade visserligen tröttnat lite då (nu är jag dock fit for fight igen, och längtar massor).

Dalarna.
Min pappas föredetta hade föräldrar som hade hus i Dalarna, nära något som heter Näsfjället. Så dit åkte vi en vinter, och åkte. Jag minns hur mycket jag ville ha stavar men jag var för liten, ansåg pappa. Blesch, det var ju så coolt att ha stavar, ju.

 


Matchande naglar



Nu har jag målat mina naglar så att de ska matcha min skidoutfit - jag har vit jacka, rosa mössa & vita byxor med rosa mönster på. Ni kommer ju få se när jag kommer hem, på alla bilder. Det blev La Paz 71 från Mavala, ett riktigt sött nagellack. By the way, ni måste lyssna på denna låt, den är helt sjukt bra! Det blir nog något ytterligare inlägg innan jag åker, hihi.

 


happy easter

Tooodles!
Imorgon åker jag till Hemsedal, för att åka skidor.
Tvek om jag uppdaterar därifrån, vi får se. Will miss you!


Världens bästa pojkvän

 

 

Han är bara bäst. ♥


Roaccutan - 7 månader senare

Kommer ni ihåg att jag skrev ett inlägg om acne och om att jag skulle börja gå på en medicin som heter Roaccutan?

Jag fick en liten förfrågan om att skriva om hur det har gått för mig. Det har gått nästan 7 månader sedan jag började äta medicinen, och en tjej ville att jag skulle berätta lite om hur det har varit.
Roaccutan har varit min räddning, Roaccutan har hjälpt mig otroligt mycket. Ja, jag har lidit av extremt torra läppar, och överkonsumerat lypsyl, men det gör liksom inget. För jag har ingen acne kvar på ryggen, bara ärr. Och det - det är så fantastiskt så ni kan inte förstå.

Att ha haft acne är en enorm erfarenhet, jag har fått skyla, skämmas, gömma... Allt för att ingen ska se. Jag har alltid haft tendens till acne på ryggen, men i våras gick det bara utför. Min acne, som tidigare hade sträckt sig högst till axlarna, gick nu ända ner till rumpan. Jag hade dessutom fått på bröstet och vid nyckelbenen. Det var fruktansvärt, och jag skämdes något så otroligt.

Det mitt inlägg handlade om, då för 7 månader sedan, var hur ledsen Roaccutan gjorde mig. Och hur mycket biverkningar det finns. Men vet ni vad? Jag inser nu att det fanns mycket annat jag var ledsen för den där gången; jag hade kuggat min uppkörning, min pojkvän hade flyttat till Shanghai osv. Jag var ledsen över mycket annat, helt enkelt. Alltså tror jag inte att det är Roaccutan som har gjort mig lite ledsen ibland.

De enda biverkningar jag har fått smaka på är torra läppar, och torra slemhinnor (jag har fått sår i näsan), och att jag är väldigt torr över huvud taget. Jag hade också väldigt ont i ryggen i början, men såhär i efterhand gör det inte så mycket, även om det kanske gjorde ont just då.
Det är ju som så att om någon har upplevt en biverkning av ett läkemedel måste företaget skriva ut det i bipackssedeln, ifall det händer någon annan, mest i förebyggande syfte för att man inte ska bli stämd som företag. Så allt som står där; att man kan utveckla hepatit C och sådant... det är så extremt ovanligt så jag tycker inte man ska vara rädd. Roaccutan har förändrat mitt liv, helt klart. Och det var det värt.

Det sägs ju även att man kan bli deprimerad av detta läkemedel. Det är dock inte bevisat; det finns flera faktorer som skulle kunna bidra till depression i samband med intaget av denna medicin. a. Det faktum att man har acne, det är så hemskt jobbigt. b. Att man befinner sig i tonåren. c. Roaccutan. Så man vet faktiskt inte om det är Roaccutan som orsakar det eller om det är något annat, det är i alla fall inte bevisat att det är Roaccutan.

Så var inte rädd att prova; det är bara att bryta om det blir jobbigt. Men jag har stått ut, och jag har ingen acne kvar, vilket jag är otroligt glad och tacksam för. Det är ju självklart en stark medicin, som inte vem som helst kan få - men du som får chansen; ta den, för det förändrar och om en doktor ordinerar Roaccutan så behöver du det!

Bilder är jag inte riktigt redo att lägga ut, jag skäms fortfarande...

Jag visar hur jag illustrerar


En stor samling saker

 

 


Orange nylon

 

 


RSS 2.0