Fredagens shopping

 

 

 

Skjorta - Gina Tricot
Volangtshirt - H&M
Klänning - Divided
Skor - DNA

Utöver detta blev det även lite basictrosor, strumpbyxor (som visade sig vara leggings, usch) och ett par svarta treggings från Gina Tricot. I ♥ SHOPPING!


Hemma igen

 

Hemma från en helkul helg.
Mer om det senare.


Quick update

Hello, hello.

Jag befinner mig i Lundsbrunn, på kurorten där fika är ett måste i varje paus.
Vid tre blir det dags att köra hem igen, så ska försöka uppdatera ikväll.

Det är hur som haver trevligt här, och god fika och god mat. Snart vankas tårtbuffé, eller jag förväntar mig tårtbuffé, för så var det förra året, haha.

För det är ingen vanlig dag...


Ibland blir man bara arg

 

Jag har en liten fråga till världen; på vilket sätt är det bra att uppmuntra något sånt här?
Den förre påven kan bli helgonförklarad därför att han har piskat sig själv med ett skärp. Och för att han har svält sig själv och sovit på ett stengolv. Jag blir verkligen upprörd när jag läser det här. Ger det inte ett skevt intryck på världen? En man som är destruktiv ska bli ett helgon.

 

Nej, jag har egentligen inte så mycket mer att säga om det här, jag reagerade bara fruktansvärt starkt på artikeln i aftonbladet. Det är helt enkelt inte rätt att man ska belönas för det, och man ska absolut inte uppmuntra sådant beteende.

political convent

 

På lördag åker jag till Lundsbrunn med Folkpartiet, ett spa i Götene, vilket ligger i Skaraborgs län. Det ska bli supermysigt - det blir lite nostalgi. Lundsbrunn var nämligen min första aktivitet med Liberala Ungdomsförbundet. Jag har funderat lite på vad jag ska ha på mig, och något av detta hade verkligen inte suttit fel! 1. Gina Tricot, 2. Lindex & Gina Tricot, 3. Kapp Ahl & H&M.


Jag har provat mitt starfilter

 

Nikon D40 | Sigma 18-50 mm f/3.5-5.6 DC | Starfilter 4x


wish it

 

Vacker blus med spets | Forever21
Diadem | Kapp Ahl
Byxor | Lindex
Skor | Topshop
Armband | Kapp Ahl & Chique.se
Väska | Friis & Company


Snabba cash

Igår var ju jag och såg Snabba Cash med min fina älskling Mattias. Det var supermysigt, och riktigt skönt med justerbara fåtöljer. Måste säga att det är helt klart värt att gå på VIP-bio! Det rekommenderar jag starkt, om ni är över 18 år. Hur som helst; till filmen.

Snabba Cash är en väldigt bra film, men jag måste säga att jag tycker att boken är bättre. Det är sällan jag är sådan; men jag tyckte verkligen att de hade missat en hel del i filmen. Jag visste sedan innan att den bara är baserad på boken, att den inte är ett försök att återskapa boken på film. Men jag blev ändå besviken på bristen på Stureplans-JW och hans koks. Det är liksom det som är snabba cash - kokain! Och det går ju ut på att JW tjänar sjukt mycket pengar för att han säljer kokain.

Jag var inte besviken på filmen; den var ändå bra. Men det var inte en wow-film. Joel var givetvis grym, och de andra skådespelarna var riktigt grymma. Speciellt den lilla flickan som spelade Lovisa, Mrados dotter. Love her, så himla söt.

Och en av mina nyfunna favoritlåtar var ledmotiv i filmen också, sådant är ju lite roligt. Sheri med U Got Me Good.


Två nya filter!

 

Idag när jag kom hem från skolan väntade ett paket och ett brev på mig. I brevet låg ett litet papper där det stod så fint att jag kan hämta mitt körkort på posten nu, spännande! I paketet låg dessa två, ovan. Två stycken filter som jag beställde häromdagen; ett starfilter och ett 4+ - filter. Ni ska få se lite bilder, när jag har använt filtrena. Men starfiltret ska jag vänta till ikväll med att prova. Nej, nu ska jag snart köra ner till posten och hämta mitt körkort - wiho! Nu slipper jag mitt fula Nordea-legg från i åttan...


Mischa Barton - miniretuscheringVänta tills bloggen har laddat klart, dra sedan med musen över bilden (kan ta tid för bloggen att ladda klart!)

Nu har jag retuscherat Mischa Barton. Det blev tyvärr en väldigt liten bild, och jag är inte så nöjd med hennes ögon. Menmen, lite tidsfördriv helt enkelt! Denna bild gjorde jag faktiskt som en redigeringsuppgift i skolan i ämnet webbdesign, lite kuriosa där också.

Robert Pattinson

 

 

Här får ni se en design som jag har hållit på med de senaste veckorna. Hoppas att tjejerna blev nöjda i alla fall, att de trivs med designen. Till detta fick de även ett galleri, då bloggen är en fansite tillägnad Robert Pattinson! Det var roligt att göra något annorlunda för en gångs skull.

Nu har jag en design kvar, till Anna.


Whitney Port gets a retouchVänta tills bloggen har laddat klart, dra sedan med musen över bilden (kan ta tid för bloggen att ladda klart!)
Ja, här ser ni Whitney Port, starring i The City. Tyckte hon kunde få prova på lite blåa ögon! Letar för övrigt förbrilt efter bilder som jag kan retuschera, men hittar inga - alla är ju så snygga nu för tiden!

Treggings

 

Treggings & leggings från Gina Tricot & H&M.
Måste i alla fall köpa de svarta näst längst till höger, jag gjorde sönder mina sådana häromdagen. Men det är verkligen ett basplagg som behövs - kolsvarta byxor. De kommer i alla fall från Gina Tricot och kostar endast 199 kronor, så det ska jag helt klart kosta på mig.


Afford a little luxury

 

Ibland krävs det lite lyx i vardagen för att man ska orka med allting runtomkring en. Så istället för att lägga pengar på någon ny topp, valde jag att bjuda min kära älskling på VIP-bio. Vi ska se Snabba Cash på Bergakungen imorgon, och för att göra äventyret lite mer spektakulärt la jag till två hundralappar och fick då skönare fåtöljer, en privat bar, popcorn och dricka på köpet. Så om man tänker efter - det var ju helt klart värt det, plus att man lägger ju ändå 150 kronor på popcorn och sådant.

 

Nu ska det dock pluggas för fulla muggar!


new party bag

 

I förra veckan lade jag ut lite snygga partyväskor med armledsrem. Det skulle dock svida till ordentligt i plånboken att klicka hem någon av dem (ingen under 600 kronor, har jag för mig). Därmed var det ju givet att man var tvungen att kolla in ett par budgetalternativ, och jag hittade ett par som faktiskt var riktigt fina. Är sugen på de två på nedersta raden, helt klart!


Svar på frågorna - övrigtAlice frågar:

Om du fick välja en enda klädaffär du skulle få shoppa i vilken skulle det vara då?

Sanna svarar:
Haha, det här är ju den fråga jag alltid brukar ställa i andras frågestunder... haha. Hur som helst; jag skulle helt klart välja H&M. Man kan alltid hitta något, liksom. Dessutom har de för olika storlekar (för lite större) så om jag skulle gå och lägga på mig en massa kilo under mitt liv så kan jag ju fortfarande handla på H&M, haha.Louise frågar:
Vad gör du helst en ledig kväll? t.ex läser en bok, surfar, photoshopar ja du fattar!

Sanna svarar:
Som den datornörd jag är brukar jag faktiskt sitta vid datorn, och göra lite allt möjligt. Kanske bara slösurfa, hålla på med photoshop eller göra bloggdesigner. Om inte detta, så blir det helt klart TV'n. Jag tittar aldrig på TV på veckorna, om jag verkligen inte har något att göra. Men det brukar jag ha, så därför ser jag nästan aldrig på TV. Då blir det extra mysigt när man väl gör det, haha.Camilla frågar:
1. Tror du på gud. Isåfall, vad är gud?
2. Är du religiös?
3. Vad är äckligast navelludd eller det där gula gojset i örat? Obs motivera...
4. Vad kom först hönat eller ägget?
5. Vad är meningen med Kalles kaviar med banan, varför existerar den?
6. Vem var USAs första president?
7. Varför finns det inget balsam i vårt badrum?

Sanna svarar:
1 & 2. Jag är agnostiker. Detta betyder att man tror på något, men inte på Gud. Jag vill tro att det finns en mening med livet, annars känns det hopplöst. Vad det är vet jag dock inte.
3. Det gula gojset i örat, helt klart. Navelludd har jag faktiskt aldrig tyckt är speciellt äckligt, kanske för att jag typ aldrig har upplevt det, men ändå...
4. Enligt min filosofilärare kom ägget först, haha.
5. Ja du, det är en bra fråga. Jag gillar inte kaviar, så jag vet inte riktigt om kaviar och banan tillsammans bildar någon form av klimax, det kanske det gör?
6. George Washington? Eller vad det här någon kuggfråga?
7. Därför att ingen har tagit upp det från badrummet där nere. Står vid badkaret, och även i skåpet ovanför badkaret, haha.

För er som inte förstod; Camilla är min halvsyster.Anne frågar:
Ungefär hur många läsare har du dagligen vs. hur många tycker du att du är värd?

Sanna svarar:
Jag har mellan 300-380 läsare om dagen. Jag vet inte hur mycket min blogg är värd, men jag tycker själv att den är bra - en salig blandning av det mesta. Haha. Jag vet inte hur mkt jag skulle kunna vara värd, men i alla fall 500 om dagen skulle ju vara trevligt.V I L J A frågar:

Varför började du blogga?

Sanna svarar:
I ärlighetens namn; det var så att en bekant till mig hade startat en modeblogg, och jag tänkte "det där kan jag göra så mycket bättre än dig", haha. Så jag startade en egen blogg, vilket gav mersmak. Då bloggade jag på blogspot, bytte senare till tjejsajten/devote och nu är jag på blogg.se.
Tidigare har jag dock haft lite personliga bloggar bland annat på webblogg och bloggagratis.Anna frågar:
Varför är du Liberal? Enligt mig gynnar inte moderaterna oss ungdommar i samhället.

Sanna svarar:
Jag är inte moderat, jag är folkpartist. Jag tycker dock att moderaterna för bra politik. Men jag undrar vad du grundar det på. Vi i alliansen är ju mer måna om att LAS (lagen om anställningsskydd) ska bort. LAS innehåller bland annat att man inte får sparka personer som har varit på arbetsplatsen länge, vilket i mångt och mycket leder till att företag inte kan ta in ny arbetskraft (ungdomar) utan måste ha kvar den andra. Jag tycker att det är mycket viktigare att föra in de unga på arbetsmarknaden, sedan vad Folkpartiet, sossarna, vänstern eller moderaterna gör, det är deras sak. Jag är liberal och kämpar för det jag tycker är rätt. Och jag tycker inte att oppositionen har rätt i speciellt mycket, och därmed är jag liberal. Jag tror att alla är liberala i grund och botten, men att folk tror att bidrag och liknande gynnar samhället på grund av att de är rädda för ett samhälle där det inte finns ett tjockt skyddsnät. Jag själv är för ett skyddsnät, men ett tunt sådant.Diana frågar:
Vet du någon bra sida där man kan ta reklam-koder och ha i bloggen?

Sanna svarar:
Ta kan du aldrig göra, men till exempel Adoperator och Frossle har hemsidor där du kan bli medlem och därmed få koder.Anna frågar:
Hur måna läsare har du varje dag?

Sanna svarar:
Jag har mellan 300-380 läsare om dagen.

pay day soonPlagg från H&M, Kapp Ahl & Lindex


Svar på frågorna - personligtDesirée frågar:

Hur blev du och Mattias tillsammans ?

Sanna svarar:
Vi var båda med i LUF, och lärde känna varandra ordentligt när vi var på en grej i Uppsala - Universitet Liberal - vilket är en helg fylld med föreläsningar och roliga aktiviteter. Hur som haver, efter detta började vi prata väldigt mycket på msn, och i telefon. Vi bor hyfsat nära varandra nu, men då bodde han många mil härifrån. Han bjöd mig i alla fall på sin födelsedagsfest, och det slutade med att jag sov över. Sedan började vi umgås mer och mer, och till slut kom den självklara frågan om vi var tillsammans, och vi bestämde helt enkelt att vi var det, haha.Anna frågar:
Finns det något du tror att dina bloggläsare inte vet om dig?

Sanna svarar:

Hm, jag tror inte de vet att jag tittar galet mycket på Animal Planet, Viasat Nature och TV4 Fakta. Ett av mina favoritprogram är Forensic Files, eller Brottsplats USA som det heter på svenska. Det tycker jag är superintressant. Och när det gäller djuren; jag älskar verkligen Big Cat Diary som sändes förra året på Animal Planet.Ida frågar:
Favorit låt?
Favorit band/artist?
Favorit färg?
Favoritplagg?
Favorit ämne i skolan?
Favorit bok?

Sanna svarar:
Favoritlåt varierar ju, men jag kommer alltid älska Stop Crying Your Heart Out med Oasis. Och Oasis är även svaret på favoritband! Artist skulle jag nog säga Beyoncé. Min favoritfärg är nog rosa, men jag handlar givetvis främst kläder i svart och vitt. Favoritplagg är helt klart klänning! Hmm.. Religion är nog mitt favoritämne i skolan, tillsammans med samhällskunskap. Och sist men inte minst; Snabba Cash är nog den bästa boken som finns.Diana frågar:
Om du inte var blondhårig, vilken färg skulle du vilja ha då ?

Sanna svarar:
Brunhårig, hihi. Det var jag förut men nu är jag mer blond, honungsblond kanske man kan säga.Anne frågar:
hur kan du vara så ambitiös? jag känner ju inte dig men utav innehållet i din blogg att döma är du en väldigt driftig person. (en egenskap jag själv gärna hade besuttit, hehe) du är liksom bra på allt typ; bloggdesigner, skriva, ta kort.. och du gör det verkligen. jag avundas verkligen det, haha. själv är jag en sån som alltid hamnar framför tvn när jag borde göra vettigare saker. det känns som om du är lite tvärt om ;)

Sanna svarar:
Det här tar jag helt klart som en komplimang, för jag känner mig inte speciellt ambitiös. Jag kanske är ambitiös när det gäller bloggande, photoshop och ta kort, men när det kommer till skolan har jag lätt att göra allt i sista sekunden. Det handlar väl helt enkelt om vad man tycker är roligt. Tyvärr, det är lite pinsamt att erkänna, men bloggen är ju mitt fritidsintresse, tillsammans med webbdesign och photoshop. Känner mig som en riktig datornörd, men ändå...
Jag tittar i princip aldrig på TV, men framför datorn fastnar jag varje dag. Som nu till exempel, jag borde ligga i det varma badet jag har tappat upp, men istället svarar jag på frågor... SUCK! Haha.V I L J A frågar:
Hur lång är du?

Sanna svarar:
Jag är 165 centimeter lång, hihi.Cilla frågar:
vad hände med din vän linnéas blogg?

Sanna svarar:
Linnéa lade ned sin blogg av personliga skäl, men kommer antagligen starta en ny snart igen.Blondie Gossip frågar:

- Bor du i Göteborg?
- Din hy är vacker tycker jag, använder du något? Bästa tips?
- Hur gammal var du när du börja blogga?

Sanna svarar:

- Nej, jag bor utanför Göteborg, i Lerum. Tar ungefär 20 minuter med Alingsåspendeln.
- Anledningen till att jag numera har fin hy är för att jag äter Roaccutan, ett starkt preparat mot acne. Detta har jag på ryggen, men medicinen påverkar hela kroppen. Den bygger om porerna så att de inte ska kunna bli igentäppta av talg och således bli finnar. Så det är därför. Haha.
- Jag var... hmm, första bloggen jag hade startade när jag var 15 år, och det var på bloggagratis.Cilla frågar:
- Berätta om din drömgarderob!
- Vad shoppar du helst när det gäller kläder?

Sanna svarar:

- Min drömgarderob är en stor, ljus walkincloset. Det ska vara ljus inredning, vitt och ek. I mitten av rummet ska det finnas ett provrum, ett runt sådant gjort av tyg. Runt provrummet är det olika fåtöljer, i olika fina färger. Alla ska vara i olika design. Men bara som en halvcirkel runt, för den som provar ska kunna gå fram till spegelväggen också, utan att gå på någon fåtölj. Det ska vara en hel vägg med speglar, en vägg med skor. Utefter väggarna ska jag ha klädstänger som man kan hänga kläderna på. Man ska kunna se kläderna bra, så att man lätt kan välja en fin outfit. Jag vill även ha en jättefin underklädes byrå, á la 13 snart 30. Däri ska jag ha fullproppat med fina underkläder, och de ska ligga färgvis.
- Hm, överdelar helt klart. Jag brukar resonera som så att man kan förändra en outfit lättast genom att byta överdel. Därför har jag inte lika mycket underdelar som överdelat, och det blir mest överdelar eller klänningar när jag är ute och shoppar!

Svar på frågorna - om kameranOlivia
frågar:
Jag ska köpa en systemkamera, finns det någon du rekomenderar?

Sanna svarar:
Först och främst; jag är ingen expert på kameror, och har endast provat ett par stycken. Däribland Nikon D40 (som jag själv har), Nikon D60 & Nikon D80. Numera finns inte de två förstnämnda på marknaden, och D3000 är den som är det billigaste alternativet från Nikon. Jag har hört rykten om att Nikon idag är största företaget som tillverkar systemkameror, och att Canon då har gått ned. Detta besannas ju lite i och med att Canon nu säljs väldigt billigt m.m. Det är helt enkelt en smaksak - alla som har Nikon gillar Nikon och alla som har Canon gillar Canon. Jag skulle väl rekommendera Nikon D3000 i alla fall.Klara frågar:
hej :) jag ska köpa ett stativ till min canon 500d och jag undrar om du skulle kunna tipsa mig om något bra stativ för 500-1200 kroner? :) eller något man ska tänka på när man köper ett stativ :)

Sanna svarar:
Jag har bara ett stativ som jag har fått av min morfar, som han använde förut. Jag vet inte direkt vad man ska tänka på, jag har ingen kunskap om stativ, tyvärr. Men man får väl tänka på vad man vill använda stativet till, hur högt det ska vara och sånt där!V I L J A
frågar:

Några bra tips på första systemkameror?

Sanna svarar:
Jag tycker personligen att man ska prova en ganska billig kamera, eller det billigaste alternativet till att börja med. Därmed skulle jag rekommendera Nikon D3000, en bra nybörjarkamera!
Finns det för mycket inställningar blir det mer omotiverat att lära sig det, men ju lättare det är, desto mer vill man lära sig det som fungerar. Och sedan kan man alltid sälja sin kamera och betala mellanskillnaden för en mer avancerad om man vill ha en mer avancerad!Anna frågar:
Jag ska köpa en reflexskärm, vad rekomenderar du?

Sanna svarar:
Jag har själv ingen reflexskärm, så vet inte riktigt. Men jag ska själv satsa på den här.

Svar på frågorna - om design/photoshopIda frågar:
- Den snygga bakgrunden du hade till din senaste bloggdesign till Sara, vart kommer den ifrån ??
Är det en pattern ??
- Hur gör man sådana prickar du har i bakrunden, du har även haft det i några av dina bilder??, och även hur man gör likandant fast med sträck??

Sanna svarar:

- Det är en vanlig bakgrund, som hon hade hämtat från typ google. Jag ändrade bara färgen på den.
- Bakgrunden jag har i min blogg är en vanlig bakgrund, även den hämtad från google. De andra prickarna som jag har haft på mina bilder finns det en photoshoptutorial om - här. Den mönstrena du laddar ner i samband med denna videoguide har också så att du kan få streck.Ida frågar:
Hur gör man så brushes ser levande ut när man trycker dem i photoshop ??
Jag menar så dem får vacker färg, att dem inte ser så färgdassiga ut ??
Jag vet inte ifall du förstår, men jag hoppas det.

Sanna svarar:
Jag förstår inte riktigt vad du menar. Kanske har du ställt in penslarna så att de är opacitet på dem. Jag vet faktiskt inte. Det kan väl ha att göra med vilken färg du använder också, alla färger passar ju inte till alla penslar. Jag vet inte riktigt vad jag ska svara på den här frågan, för liksom... det är så individuellt från färg till färg och från pensel till pensel.
Therese, Louise & f i l i p p a frågar:

Var/hur har du lärt dig göra bloggdesigner?

Sanna svarar:
När jag var 14 år började jag med något som heter piczo, och även något som heter freewebs (idag endast webs.com) På piczo.com använder man mycket HTML och på webs.com är det i princip bara HTML. Jag höll på med piczo i ungefär 2 år, och med webs.com i ett par månader innan jag tröttnade. Så på piczo och freewebs/webs.com lärde jag mig grunderna, både inom HTML och  photoshop. Man skapade en egen hemsida, där man la ut sina alster. Jag gjorde lite mer än 300 layouter (blends) med olika artister, modeller och skådespelare och la ut. Varje gång jag gjorde en ny blend lärde jag mig mer och på så sätt blev jag bättre och bättre på photoshop. Inte nog med att man lade ut sina blends, icons, avatars etc. på piczo & freewebs - man lade även ut tips om photoshop och HTML. Därmed lärde jag mig enormt mycket, och HTML är faktiskt ett språk - så det jag hade lärt mig på freewebs & piczo kunde jag ta till vara på när jag började designa på blogg.se. Jag gör det fortfarande, ibland.

Så via piczo/freewebs och google lärde jag mig även photoshop. Jag har hittat tutorials (guider) på lunarstorm, google, photoshopskolan (innan de satte att man var tvungen att ha deras CD för att kolla på tutorialsen), från olika bloggar och olika piczo/freewebssidor.
Hemligheterna är:
1. Man kan googla allt (helst på engelska, använd sedan google translate)
2. När du lärt känna programmet kan du hitta på egna sätt att göra saker på. Det finns alltid 10 sätt att göra 1 sak på!Diana
frågar:
Vad har du för typsnitt i headern? där det står sannas rum (den är jätte fin !)

Sanna svarar:
Den heter Jane Austen, finns att ladda ner på dafont.
Olivia, Blondie Gossip & Louise frågar:
Vart/hur lärde du dig photoshop?

Sanna svarar:
Jag svarade lite på det i om hur jag har lärt mig bloggdesign, så du kan kolla på ovanstående svar.Olivia frågar:
Hur länge har du hållit på med photoshop?

Sanna svarar:
Jag fick det när jag gick i åttan, alltså för lite drygt fyra år sedan. Så, så länge har jag hållit på med det.Blondie Gossip frågar:
Kommer du göra retuscheringar framöver, på t.ex någon kändis? Sånt älskas!

Sanna svarar:

Självklart. Jag har några på lager som jag snart ska publicera, hihi.Blondie Gossip frågar:
Kan du tipsa om sidor eller program som är ungefär lika Photoshop?

Sanna svarar:
GIMP är det enda jag vet. Det är gratis och så, kanske inte lika bra, och inte exakt likadant, men tydligen det bästa du kan få gratis!Igeland frågar:
Jag har fått några frågor om jag kan hjälpa folk med saker inom bloggdesign, och även fast du har lärt mig massor och jag är jätteglad för det så har jag svårt att skriva ett inlägg och förklara, det känns som om jag vill ha det själv, inte att alla andra ska ha likadant. Känner du någonsin likadant?

Sanna svarar:
Självklart känner jag så ibland. Jag kände så väldigt mycket för ett tag sedan; men sedan kom jag på att det finns liksom ingen anledning till att inte dela med sig av sina kunskaper. Den uppskattningen man får tillbaka är mycket roligare än att vägra dela med sig av det man kan. Världen fungerar liksom som så; man måste dela med sig. Så tänker jag. (:
Tess frågar:
Vart brukar du ladda ner dina photoshop penslar? T. ex hjärtanen på din header, snöflingorna, eller på bilden till detta inlägg, "saken" under texten? :)

Sanna svarar:
Har ägnat ett helt inlägg åt att tipsa om olika ställen som jag laddar ner penslar på. Du hittar inlägget här.
Tessan frågar:
Hur gör man en länk i menyn typ "Klicka här för att maila mig" Vill gärna ha en sån i min blogg, fast en bild. Undrar om du vet hur man gör? :D

Sanna svarar:
Yes, det är bara att göra en vanlig bildlänk (filmen handlar om hur man lägger till en bildlänk), men istället för att skriva en adress skriver man "mailto:dinmailadress@dinmail.com". Så istället för http://länkadress.com så skriver man alltså mailto:...Desirée frågar:
- Jag undrar hur man kodar in för att få flikarna att sitta på sidan av headern?
- Vet du hur man gör så att texten i kommentarsfältet (som du har: Nej, jag gör inte gratisdesigner! Och innan du ställer frågor om Photoshop eller bloggdesign - var snäll och kolla min FAQ-sida eller bland mina photoshop-/bloggtips. Jag svarar inte på frågor som redan är besvarade!) förvinner när man klickar på det ? Så man slipper radera det när man ska skriva ?

Sanna svarar:
- Detta kommer jag att visa en videoguide inom kort!
- Nej, tyvärr, men jag ska ta reda på det, för jag vill också veta det. Hihi.Julia frågar:
Hur gör man så att det blir glansigt när man har speglat det? :)

Sanna svarar:
Hm, glansigt? Jag vet tyvärr inte vad du menar, men om du visar ett bildexempel så kommer jag säkert kunna förklara.

FORTSÄTTNING FÖLJER UNDER DAGEN.


new party bag

 

Så var det det där med partyväska. Varje gång jag ska ut har jag problem - jag har inga väskor. Jag har en, men den har fruktansvärt lång axelrem, och den går inte att justera. Utöver det har jag bara kuvertväskor utan någon rem alls - och det funkar inte så jättebra i samband med dans... haha. Mina två favoriter, de två nere till höger, de har en armledsrem, och det är precis vad jag är ute efter! De är dessutom galet snygga!


Körkort

Ett ord: Körkort.


FYFAAAAAN VAD SKÖÖNT!

Fokus!

Baker street, ännu en gång på högsta volym. Jag håller på att förbereda mig mentalt på dagen. Jag borde äta lite frukost också. Jag äter ju faktiskt inte frukost, ett problem! Men jag kan verkligen inte få ner det.

Nej, jag är så nervös så jag kan inte skriva. Frukost blev frokust...

Vi hörs senare!Fotat av Frida!


Baker street, bredd & djup.

Baker street dånar ur högtalarna och jag sitter och jobbar. Har fått en liten hemuppgift från Intersport, där jag gör skyltar till en mässa i Adobe InDesign. Det är faktiskt riktigt roligt, jag känner mig fruktansvärt viktig, haha. Som en liten business-woman i mina fina Max Mara glasögon, i skjorta, med en kopp te och sitter och knappar in siffror på datorn. Wiho, yay me.

Glöm inte att ställa en liten fin fråga i frågestunden, hihi.


Crav(r)ings


Redigeras Mona Sahlin?Oavsett hur mycket jag ogillar kvinnan och den politik hon för, så ser hon ju faktiskt riktigt bra ut på den övre bilden. Mina misstankar om retuschering blev ännu starkare när jag såg SVD's senaste bild på partiledaren. Det ser inte ut som samma person, eller så har hon åldrats jäkligt fort sedan det övre pressfotot togs! Och varför klippte hon sig? Jag undrar om airbrushen har varit framme...

Sannas Rum presenterar: den första frågestunden!


Du är välkommen att fråga precis vad du vill, jag tror att ni känner med er vart gränsen går.
Kanske undrar du något om Photoshop, min kamera, vilka tv-program jag följer, hur gammal jag är, hur länge jag och Mattias har varit ihop, varför jag gick med i LUF, hur jag lärde mig bloggdesign - vad som helst.

Jag tänkte att jag avslutar när jag känner att det räcker, haha.
Avslutas i eftermiddag! (torsdag 21/1)

 


Snacka om att ge självförtroendeTre stycken riktigt duktiga bloggare. Och ni som följer mig via bloglovin följer även dem.
Vad detta än betyder (kanske inte att jag är lika bra som dem, men ändå...) så ger det mig helt klart motivation och självförtroende. Mums!


Jag klarade teorin

Anledningen till dålig uppdatering här idag/igår är inte bara arbetet med bloggdesigner och massa skolarbete - jag har pluggat körkortsteori också! Och idag var jag på vägverket och gjorde teoriprovet för mitt körkort och jag blev godkänd! Så jäkla härligt. Nu är det bara körningen kvar, jippie!

Nu ska jag sova, är helt utmattad.

dressVisst är den fin? Den vill jag ha när jag ska fira min 19-årsdag!
Vila 399:-


time to get beautiful for the following week

 

Så, nu ska jag hoppa in i en dusch, där jag ska ta hand om mig till 110%. Det borde varit ett av mina nyårslöften - att ta hand om min kropp mera på det här sättet. Mina söndagsrutiner måste verkligen bli rutiner!
Det blir shaving, hårinpackning, peeling på både kropp & ansikte, ansiktsmask. Och sedan blir det ansiktstvätt, smörja in hela kroppen plus fossingarna. Och såklart måste naglarna få lite ny färg och det blir även till att föna och platta håret!


Jag har lite skvaller att ta itu medOBS! Alla bilder i detta inlägg är gjorda av mig.

Ja, sedan jag var i Shanghai har jag inte tittat på Gossip Girl. Helt sick, skäms på mig. Men det går verkligen i perioder, det där med serier. Jag var ju helt fast i Grey's Anatomy för något år sedan, men nu har jag lagt av att kolla på det helt. Kanske borde se klart i alla fall?

Hur som helst, jag är på det sjunde avsnittet i säsong tre nu. Eller jag kollade färdigt det för ett litet tag sedan, kände att jag var värd en liten paus i allt bloggdesignande, haha. Hur som helst, det är ju faktiskt riktigt bra nu. Wihoo!

I love youDu är min kärlek.


Äntligen nya avsnitt av CSI: NY

 

OBS! Alla bilder i detta inlägg är gjorda av mig.

Äntligen har det kommit lite nya avsnitt av CSI: NY. Jag har känt mig lite tom inombords de senaste veckorna när jag inte har haft något från serien att titta på. Men så igår fick jag för mig att kolla på ch131.com och där hittade jag ett nytt avsnitt. YAAAY!
Nya avsnittet var helt okej, inte superbra, men det kunde ändå stilla min hunger, haha.


Gör en lodrät flik i Photoshop


Gör en flik i Photoshop


Min situation just nu

Jag blev lite knäckt för en halvtimme sedan då jag öppnade min inkorg på hotmail. Hade fått ett mail från en tjej jag skulle göra design till att jag inte hade hört av mig. Jag hade helt enkelt glömt att höra av mig för att säga hur det ligger till. Jag har gjort klart halva hennes design, men hon var självklart besviken på mig och trodde att jag inte ens hade börjat. Jag förstår henne helt, det var ju jag som hade gjort fel.

Så jag har helt enkelt bestämt mig för att än en gång säga stopp. Det här fungerar inte, inte som det är just nu. Jag har ingen fritid alls. Så jag har givit mig själv en riktig bitch-slap och sagt att nu får det vara nog. Med fruktansvärt mycket skolarbete, en IG-varning i matte C (jag har aldrig haft IG-varning i hela mitt liv, och det kommer ju som ett hårt slag i ansiktet), med LUF som snart drar igång igen, med bloggen och bloggdesigner - jag måste välja bort något och då väljer jag bort bloggdesignerna.

Jag kommer självklart att göra klart de designer som jag har sagt att jag ska göra. Men jag kommer inte att ta emot några nya beställningar förrän det har lugnat ner sig lite grann.
Jag kommer även sätta ett autosvar på min mail, och kommer inte öppna/svara på några mail förrän jag känner att jag har tid med det. Ni är fortfarande välkomna att maila mig, men jag kommer inte svara än på ett tag. Mer får ni veta i autosvaret.

Helgen ska gå åt till plugg och bloggdesigner. Jag ska blogga så mycket jag bara kan, men jag måste verkligen prioritera nu.

Wash and blow dry

Jag har, som ni säkert har märkt, galet slitet hår. Så när jag tvättar mitt hår, och efteråt fönar det (har hört att hårbotten inte mår bra av att sova en hel natt i väta, det blir liksom en mögelreaktion, så jag tar det säkra före det osäkra) så blir det att ta i en del produkter. Jag har fått alla tips utav frisörer, så jag tänkte förmedla dem.

1. Schampo
2. Balsam
3. Torka håret, så att det blir fuktigt.
4. Applicera hårinpackning
5. Här finns ju tid till annat - njuta, raka benen etc.
6. Skölj ur, och avsluta med lite extra balsam.
7. Skölj hela håret, och hårbotten med det kallaste vattnet som det bara går.
8. Handdukstorka håret genom att krama med handduken.
9. Spraya i värmespray.
10. Föna håret.

Jag brukar föna mitt hår med hjälp utav en rund borste. Då reder man ut det lättare, och man kan lätt föna när håret inte är trassligt. Jag använder den inte för att det ska locka sig, utan för att det är mest praktiskt när mitt hår är tjockt, och gärna trasslar till sig.


Fun times


Men, ha lite egen fantasi, för guds skull!

Haha, det är lite smickrande ändå att folk kopierar ens inlägg. Till exempel mitt "om mig"-inlägg, det har jag hittat lite överallt. Fine, om man frågar först - det är ändå jag som har satt ihop listorna - men att man hittar dem på polare/bekanta/läsare -s bloggar är ganska kul.

Jag säger inte att jag har patent på Camtasia Studios och att göra bloggtips där, men ball att typ alla jag känner som tidigare gjort lite bloggtips då och då, också gör det nu. Och de gör det på videofy.

Och sist men inte minst - när ni döper era kategorier kan ni väl ha lite fantasi. Och när ni gör som jag (och som många andra) med under-/överkategorier måste ni väl inte döpa dem till samma saker som jag har döpt mina till? Media, För dig & Kreativitet som överkategori hittar man ju på en hel del bloggar nu. När jag kom på "för dig" tyckte jag det lät jäkligt löjligt faktiskt, men nu verkar ni tycka att det låter bra, i och med att ni gör likadant... Haha.


The cardigans


Cardigan & T-shirt - H&M
Byxor - Gina Tricot
Diadem - Divided
Armband - Dazzling


Todays to do

 


Näst på tur står Desperate Housewives, därefter blir det matteplugg!
Då var jag klar med ytterligare två punkter - nu blir det till att städa, sedan in i duschen.

EFFEEEKTIIIIVIIITEEET!


Nej, det är inget skatbo, det är mitt hår...


 

Klänning - Gina Tricot
Armband - Dazzling & ett av älskling
Klocka - Guess


Saras nya design!


Visst blev den fin? Bilden är en länk.

(Ses bäst i Mozilla Firefox!)


Randigt

Tröja - Gina Tricot
Jeans - H&M
Armband - Dazzling
Klocka - Guess
Armband - fått från fina älskling

Precis där jag inte ville vara.

 

Ibland hamnar man i situationer som inte direkt gynnar ens känslor eller psyke.
I'm right where I didn't want to be.


Mormorsblus

 

Fy farao, vad jag ser konstig ut i ansiktet - helt uppsvullen...


Skor - Skopunkten
Byxor - Gina Tricot
Blus - H&M
Armband - Dazzling
Klocka - Guess
Armband - fått av min fina älskling


Bildtips

Många av er har frågat vart man kan hitta bilder på kändisar som har likadan bakgrund, som jag säger i ett av mina photoshoptips - hur man gör min Lindsay Lohan-bild. Detta tips är supersimpelt, men på grund av att många frågade vart jag hittar mina bilder, så tänkte jag visa er.Sweetandtalented.com
Detta är en sida där man har samlat massa modellbilder på kändisar. Det finns skådespelare, modeller, från tv-serier/filmer, sångerskor, skådespelerskor och sångare. Manligt och kvinnligt! Här hittar jag många bilder som jag använder till mina photoshopbilder!Googla på fan-sidor.
När jag inte hittar någon bra bild på sweetandtalented så brukar jag googla personens namn + fan. Då kommer det upp lite fansiter, som privatpersoner har satt ihop på grund av intresse för stjärnan i fråga. Så om jag ska hitta ett par modellbilder på Lindsay Lohan, säger vi, så skriver jag Lindsay Lohan fan, också väljer jag en av träffarna som innehåller ordet fan i adressen!

Du borde öva upp karisman!

 

Jag, Linda & Linnéa hemma hos Linda ♥

 

 

På Karisma; Jacob, Linda, Linnéa, jag, Malin & Johanna

 

 

På Karisma igen; Jacob, Linda, Linnéa, jag, Malin & JohannaHej, sorry för extremt dålig uppdatering - anledningarna är sjukdom, jobb, utgång & pojkvän.
Igår var jag med mina tjejkompisar på Karisma, de hade någon premiär; Lördagsklubben Mirage hette eventet. Men innan dess var vi hemma hos Linda och åt lite middag. Hon och Johanna hade gjort god, indisk mat - chicken tika eller hur det stavas. Supergott var det. Det korkades upp lite rött också (efter att Linnéa och jag jagat korkskruvsöppnare hos grannen), och efter det droppade det in ytterligare ett par tjejer, så allt som allt var vi tio stycken som satt och sjöng singstar, åt chips och hade tequilarace. Tequila är dock inte riktigt min grej, så jag avstod.

Efter middagen, vid 10, åkte vi in till stan och där hade Linda fixat så att vi fick gå före i kön, och slapp stå ute och frysa. Underbart! Sedan var det bara att dra på - bra musik på ovanplanet med svenska klassiker och låtar man kände igen. På bottenplanet var det mer dance & techno. Men det blev dans på båda flooren.
Vi tog tåget hem vid halv tre, men var inte hemma förrän halv fyra, därför att Västtrafik har lite svårt att planera sina turer och lägger sig gärna bakom trevliga godståg som får tåget att bli försenat i ungefär 35-40 minuter. Det blev en taxi hem.

Lägg till pixelprickar på din bild
Länken till mönstret som du kan ladda ned (gratis):

http://lady-himiko.deviantart.com/art/Pixel-Pattern-Set-84815971

Kommentar på kommentar

Jag fick en kommentar från sofieh (anonym of course, varför ska man stå för vem man är, liksom?) om att jag var elak som inte ville läsa bloggar där folk inte kan stava.

Så nu ska jag skriva ett fint litet svar på denna kommentar;
Att Falsk Sanning och Hot Gossips inte har MVG i svenska är bara en del i av att jag inte vill läsa deras bloggar. Jag läser många andra bloggar där personen i fråga inte har bäst stavning. Det är egentligen inte det det handlar om. Det handlar väl mest om att de använder sig så mycket av slang, av fula ord och sådant. Jag tycker inte att hora, fitta och sådana ord är roliga att läsa i en blogg. Till en början var det mycket sådana inslag i till exempel Falsk Sannings blogg.

En annan anledning till att jag inte vill läsa deras bloggar är för att de båda har utnyttjat mig med designer. Jag har gjort gratis designer till dem båda, först Falsk Sanning, sedan Hot Gossips. Men gav man dem lillfingret tog de hela min hand. Jag är besviken på dem båda. Aldrig kan personer som inte förstår sig på bloggdesign förstå att man lägger ner sin själ i designerna.

Anledning nummer tre är att jag redan läser många storbloggar; Amir, Blondinbella, Kissie, Dessie, Paow etc. Således har jag redan sett allt som skrivs i deras bloggar, och jag har redan dragit slutsatsen själv att Kissie kopierar från andra bloggar och att Amir och Paow håller på att bråkar hela tiden. Jag behöver inte ytterligare en blogg som förklarar detta faktum för mig, jag har förstått det bra själv.

Till sist - jag drar inte alla över en kam, jag läser som sagt bloggar där bloggaren i fråga inte är bäst i stavningsklassen. Blondinbella är ju inte bäst på att stava, inte Kissie heller. Jag säger bara att när det gäller dessa två bloggar (FS & Hot Gossips) så förbiser jag inte det faktum att de använder sig av fula ord, slang och dålig stavning, och att jag dessutom har gjort dem tjänster som de inte uppskattar. Det blir en fel-svenska-kompott som jag inte gillar alls.

Frågor om typsnitt

Jag har fått lite frågor om vilka typsnitt jag använder här i bloggen, det är väldigt återkommande. Man kan bara kolla "bloggen"-sidan, men jag tänkte att jag kan svara lite snabbt här ändå.
Detta typsnitt kan du ladda ned på Dafont.com.
Jag använder typsnittet till headern & till min underskrift.
Courier New finns på i alla datorer, vad jag vet. Det är ett förinställt typsnitt.
Jag använder det i min header (foto . vardag . stil...), i mina rubriker på inläggen samt mina rubriker i menyn.Även Tahoma är ett förinställt typsnitt som finns på alla datorer.
Detta använder jag i menyn, men också på texten under rubriken i inläggen (tid & datum, kategori osv.)
För att göra tahoma i size ett gör man html-koden <font size="1" font face="tahoma">text här</font>Jag använder tahoma i storlek 12 i inläggen, detta ställer man in i stilmallen under "Post body text".


Lycka till!
Gör ett snett mellanrum mellan bilden (som i min header)


You had me at hello


För dig som har slut på inspiration

Förutom alla de tips jag givit förut, ska jag nu ge er lite nya tips, där det handlar om att inte tappa den där inspirationen som är så viktig för en bloggare.

Det finns alltid enormt mycket saker att blogga om, och jag har några tips till dig som tenderar att hamna i bloggtorka:
- Kategorierna Antagligen har du skapat en hel del kategorier på din blogg. Kolla igenom dem och se vart uppdateringarna är glesa. Kanske var det längesen du skrev om mode i modekategorin - jamen, ge dig ut bland alla webshoppar och leta efter kläder som är så vill ha.
- Se dig omkring Ibland ser jag mig bara omkring i mitt rum också, får jag en idé. Kanske ser jag mina serie-boxar och tänker att jag kan skriva om serier, eller mina böcker och tänker att jag kan tipsa om en bra bok. Eller så kanske jag ser mitt smink och gör ett sminkinlägg.
- Surfa Låt the world wide web ta dig med storm och surfa runt på olika ställen. Kanske hittar du en sida med fina bilder? Kanske hittar du en sida med ett roligt skämt, en sida med snygga kastruller - ja, vad som helst egentligen.
- Fotokategorierna Om du har en fotoblogg kanske du kan göra som i kategoritipset - kolla bland dina fotokategorier och se vad du har fotat minst. Kanske är det djur? Fundera på om någon kompis kanske har ett djur som du kan få fota. Boka upp lite grann, det brukar jag göra. Boka upp vänner och sådant för att fota.
- Kolla i tidningar I tidningar kan man alltid få inspiration, om den ena än det andra. Kanske hittar du inspiration till att skriva om mode eller skönhet, eller så hittar du inspiration om att skriva om en bok, skriva om en serie, skriva om ett datorspel, om en kändis eller vad som helst.
- Roliga kändissaker
Vem bär den bäst? Vad har hänt med Britneys hår? Vem är det Hilary Duff kysser? Kolla runt lite på till exempel Kändisnytt.
- Tipsa Skriv ett inlägg om vilka bloggar du följer till exempel. Och om varför du följer dem. Då gör du ju faktiskt dessa bloggare en tjänst på kuppen.
- Youtubeklipp & musik Du kan alltid hitta lite roliga youtubeklipp eller bra musik på ja, youtube. Dessa kan du lägga ut som lite utfyllnad.
- Gör photoshopalster För dig som har Photoshop är ju detta ultimat. Varje gång du inte har något att lägga ut - gör en bild i Photoshop. Kanske en illustration, en fin bild med ett fint citat, en idolbild, en retuschering etc. Photoshop ger dig 1000 möjligheter.

Gör en klippdocka


Bra för plattat harAlltid när jag plattar mitt hår är jag mån om att det ska må bra, men också se bra ut. Jag använder alltid dessa produkter. Först tar jag i massor av poker-straight-spray från Lee Stafford, det är en värmeskyddande spray. Plus är ju att den passar in i resten - den är rosa - och att den luktar gott. Sedan kör jag med plattången i hela håret. Efter det blir det lite hårspray - smoothing hairspray från got2b - men långt ifrån huvudet för att inte få "hårstockar", där håret liksom lägger sig i... ja men som pastastockar typ! Efter det blir det lite glansspray i topparna, och jag gör på Shine Spray från Proffs.
Alla dessa produkter passar min plånbok, du får allt för under 300 kronor, och det är ju överenskomligt. Jag använder inte produkterna varje dag, då jag inte plattar håret varenda dag.

Jag har alltid fått väldigt slitet hår, därför att jag inte tar hand om det. Men det kanske borde vara ett av mina nyårslöften? Att ta hand om mitt hår bättre?

LivvakternaNu har jag kollat klart på National Target, den fjärde filmen i GSI-serien. Nu ska jag ta och titta på Livvakterna, det var innan GSI kom in i bilden. Kommer ju bli tråkigt att inte Frank är med - han är ju liksom hela grejen. Här ser ni förresten Joel Kinnaman när han inte är Frank. Visst är han annorlunda? Han ser supersnäll ut tycker jag!

Jettext


Mmh I love it

Ligger nere i soffan och fräser ut min hjärna i toalettpapper, känns det som. Det är tur att Johan, Frank, Sophie, Lasse, Patrik och Dick kan hjälpa mig. Det har blivit lite som med Stieg-Larssonsyndromet - vaddå, jag känner visst alla, Johan & Frank och dem. De är mina polare. Jag kan referera till dem i verkliga situationer. Eller vaddå - de är ju redan verkliga... De finns på riktigt, de finns på riktigt...

 

Nej, men jag ska lägga mig i soffan igen. Jag är inne på rond nummer två, såg Operation Näktergal & GSI-filmen igår. I förrgår blev det Vapenbröder. Nu har jag precis tittat klart på De Fredlösa, och National Target står på tur. Det här är nog de enda filmerna jag kan se två gånger. Hittills har det i alla fall gått bra. Eller så kan jag se dem hur många gånger som helst. Det är väldigt ovanligt för mig - jag blir lätt uttråkad när jag vet vad som ska hända. Men det här är bara för bäst.


Snart är det dags att se om hela karusellen, med Livvakterna och allt. Jag minns inte ens vad den handlar om! Det var min favoritfilm när jag var typ nio år, tyckte att jag var så cool som hade sett den. I smyg dessutom - jag fick inte ens se den (sorry, mamma & pappa). Så jag måste se om alltihopa. Kommer vara tråkigt utan Frankieboy, men det får man klara sig med.

Förlåt mig, förlåt mig, förlåt mig

Jag känner mig galet äcklig just nu. Jag har fräst så mycket så att jag blöder näsblod. Det ligger ett berg med papperstussar fulla med diverse äckligheter på mitt nattduksbord. Natten var då inte lätt - svettningar, halsont, täppt i näsan och så vidare.

Så, jag kommer antagligen tillbringa min dag framför TV'n. Det som inte är framför TV'n, utan framför datorn kommer att bestå av bloggdesigner. Jag har "deadline" på en sådan idag.

Men sorry, för dålig uppdatering, det är bara det att man mår inte alls bra idag.

En ny klänning

 

Jag köpte mig en liten klänning igår innan jag och Matte var på Avatar. Den är lite olik mig, men wtf.


Det man inte förstår blir man rädd för

Häromdagen skrev ju jag ett inlägg om en tjej som tycker det är omoget att prata politik och dricka vin.
Det framkom senare att hon bara var 14 år... Och jag menar, det är ju få i den åldern som ens vet vad statsministern heter, än mindre vad politik faktiskt är för något. Så jag klandrar henne inte; hon har ju uppenbarligen ingen aning om vad politik är, och då blir hon väl rädd för alla som pratar om det. Det är ju alltid obehagligt när folk pratar ett språk man inte förstår - lite samma som med rasism; man gillar inte det man inte vet något om. Och det blir ju extra jobbigt om dessa personer dricker vin, och man själv tycker att en cider med alkoholhalt 2.25 fortfarande är galet spännande. För så är det ju när man är 14, inte har fattat att man inte behöver sådär mycket smink, än mindre attityd, och ska dissa framtidens makthavare. För att skriva femton versaler i följd i ett och samma ord och använda ord som "wannabe" & "nolifer" det är så galet mycket mognare än att dricka vin och diskutera politik.

Men var inte ledsen - om du byter ut ditt vinglas mot en flaska smuggelsprit då är du med ens ascool.

Jag funderar på om det är sådana människor som fastnar på McDonald's resten av sina liv. Troligen.

Min nya favoritblogg!

Jag har tidigare aldrig förstått mig på Malin som skriver bloggen Mogi. Men nu har jag verkligen fastnat för den. Jag älskar när hon uppdaterar, och allt känns så glamouröst. Det känns som att resa till en annan persons värld, och jag är ju väldigt dramatisk av mig, så jag har ju lätt att föreställa mig allt det hon beskriver i sin blogg. Jag älskar att läsa om hennes shopping - hon lägger upp allt!

 Snart fyller jag 19 år!


Snart vankas det tårta med 19 ljus på, och på min önskelista finns detta:

1 Batterigrepp Nikon MB-E5700
2 Samsung EC-ES15
3 Nikon IR-fjärrkontroll ML-L3
4 Reflexskärm 5 i 1 (110cm)
5 Youngblood Large Kabuki Brush
6 D&G 3 L'Impératrice Edt
7 Golla SLR Dina Ljusgrå G409
8 Presentkort på till exempel H&M, Kicks, Gina Tricot, Lindex
9 Kuvertväska från accent
10
Wacom Bamboo Fun Pen & Touch Small USB


Avatar med min fina prins imorgonkväll


Hej alla mina underbara.

Imorgonkväll ska jag och Matte äntligen se den omtalade Avatar. Som jag har längtat. Är dock lite rädd att jag har för höga förväntningar, det är ju inte så roligt om den är sämre än vad man har tänkt sig. Men vi får se. Förhoppningsvis är den sådär grym som alla säger.

Det är coolt med politik

Kom in på en blogg där en tjej påstår att man är Blondinbella-wannabe om man dricker vin och diskuterar politik. Man är en no-lifer och man är omogen. Herregud, säger jag. För henne är vin & politik lika med 50 år. Så det är dem hon vill ska styra Sverige? 50-åringar? Nej, jag ser hellre att människor i min ålder är med och styr Sverige, är med och för min talan.

Jag är ingen Blondinbellawannabe för att jag vill förändra. Jag må ha varit Blondinbellawannabe av andra orsaker, men jag engagerade mig i politiken därför att jag var arg, precis som de flesta andra ungdomar. Jag var arg för att man i skolan inte får den hjälp man behöver, oavsett om man är "dålig" eller "bra". Aldrig finns det extra resurser till vare sig mer eller mindre begåvade elever. Därför engagerade jag mig!

Jag tycker snarare det är omoget att inte vilja ta del i politiken, och att dricka vin är väl mer moget än att dricka öststatsvodka eller 7-nollor?

Enligt den här tjejen har alltså Blondinbella lagt beslag på att vara politiskt aktiv - om någon annan är det är man automatiskt omogen. Så, jag är 18 år, politiskt aktiv och gillar rött & vitt vin, och därför är jag omogen. Snacka om att ha förutfattade meningar. Och snacka om att dra alla över en kam.

Jag tycker det är galet patetiskt att människor ens lägger sina värderingar i det här. Personen har aldrig träffat mig, men ändå så säger hon "ja, om du är det, om du gillar vin & är politiskt aktiv så är du omogen enligt mig". Det var säkert det dummaste jag har hört.

Men fine, hon vill att Sverige ska styras av 50-åringar, så egentligen vet jag inte själv varför jag lägger ner energi på detta inlägg.


Långsamma toner som dom hört förutJag fullkomligen älskar Peter LeMarc.


Hur du gör en mörk/ljus border på din bild


PSP, skum & Desperate HousewivesNej hörrni, nu ska jag lägga mig i ett varmt bad, med massor av skum ihop med mitt fina PSP och titta på det nya avsnittet av Desperate Housewives. Som jag har längtat! Äntligen får man veta vem som ligger död i huset på Wisteria Lane. JIIPPIIE!

Tipsa mig om skvallerbloggar!

Jag är i desperat behov av en skvallerblogg att läsa!
Just nu läser jag endast Blondie Gossip, men jag skulle vilja ha en till, som backup. Hade varit supersnällt om ni ville tipsa mig. Och inte Falsk Sanning & inte heller Hot Gossips, jag läser inte bloggar där personer inte kan stava, deras inlägg är hur uppenbara som helst och skriver mestadels tråkiga inlägg! Jag menar, jag läser redan storbloggarna, och jag kan dra deras slutsatser själv.

Så, tipsa mig, är ni snälla.
(Jag saknar N.Bitchie!)

NylonJag har införskaffat mig novembernumret av Nylon, som jag nu ligger och läser lite förnöjt i soffan. Desperate Housewives kommer därefter. Jag är tyvärr fortfarande sjuk, men jobbar på med bloggdesigner så mycket jag kan! Snart får ni lite photoshoptips/bloggtips.

Puss på er.

Dags att kurera sig

Huvudet värker, halsen gör ont, näsan blöder... Vad har jag gjort för fel, ungefär?
Nej, men det började igår, och nu har jag så ont i kroppen så att jag bara vill lägga mig ner och dö. Fast jag ska krypa ner under täcket istället. Japp - jag ska sova halv sex.

Imorgon ska jag upp och jobba, och det ska jag även tisdag, onsdag, fredag & lördag. Så det kan blir glest med uppdateringar mitt på dagen.

However, jag var i stan med Matte idag och letade efter lite hårgrejer men de hade inte fått in någonting. Tråkigt, jag blev jättebesviken. Istället blev det en ny, fin almanacka som jag köpte med mig hem. Så jag ska lägga mig i sängen och skriva in viktiga datum i den, kanske läsa lite om huvudet tillåter, och sedan sova.

Puss på er.

in my make up bagJag använder inte allt detta på en dag, en vanlig dag använder jag bara 1, 2, 3, 4/5 & 9.
Men allt som allt finns detta i min sminkväska:
1. Nature's Minerals Foundation SPF 25 från The Body Shop
2. Easy cover red concealer från Make Up Store
3.
Sea Shell blush från Make Up Store
4.
L'Oreal Voluminous x5 mascara
5. 2000 Calorie mascara från Max Factor
6. Pigment från M·A·C (i färgerna copper sparkle, dark soul & glitter brilliants)
7. Eye Shadow från M·A·C (i färgerna white frost, knight divine & bronze)
8. Beauty Rush från Victoria's Secret (i färgerna candy baby, passion fruit pop & red delicious)
9.
Nivea Lip Care
10.
Volume Shine Ultra Glossy från Nivea Beaute (i färgen pomegranate 07)

 


Installera ett nytt typsnitt på din dator


Jag ser dig


There's a Monki in my hairPalma Velvet Scrunchi
20 kronor | Pebbles Aliceband Black 40 kronor | Pierette Aliceband 60 kronor
Peaches Aliceband Green & Peaches Aliceband Brown 50 kronor |  Pixie Hairbow 40 kronor

= 260 kronor
TOTALLY WORTH IT!

Rött, svart & vitt
foto: jag | kamera & objektiv: nikon d40 & sigma 18-50 mm f/3.5-5.6 DC


NyårslöftenaPrivat:
Gå på studentbalen med min balklänning och slippa skämmas över min acne. Jag ska vara jätteduktig med min medicin och jobba på med acnen, så att jag är fin på balen och kan ha min balklänning utan att behöva tänka på att håret ska täcka ryggen hela tiden.
Åka utomlands minst en gång. Ja, jag måste få lite sol nu i sommar.
◊ Göra klart min jäkla outfitbok. Den har jag hållt på med sedan sommaren 2007, nu får jag ta och rappa på lite.
Ta studenten med bra betyg. De betyg som redan är satta är inte så mycket att göra åt, men nu får jag kämpa det sista.
◊ Skaffa mig ett jobb. Ja, det är ju ganska nödvändigt i och med att jag kommer att vara en fattig student från och med den 4:e juni.
◊ Se alliansen vinna ytterligare ett val. Annars vet jag inte vad jag gör...
◊ Ta körkort.

Bloggen/kameran/datorn:
Lansera "gratis stilmallar" på bloggen. Stilmallar som man kan kopiera och använda på sin blogg, har redan börjat göra några stycken, men vill ha minst 10 stycken innan jag lanserar det.
Lägga upp minst ett tips på bloggen varje dag. Utom de dagar jag inte har möjlighet, då såklart!
◊ Ta fler bilder i vardagen, och spara alla. Nu när jag har min hårddisk kan jag ju spara massor med bilder, och det ska jag baskemig göra. Det kan vara bra att ha senare, kanske om man ska göra någon bok eller något.
◊ Utöka min samling med fototillbehör. Ja, ni kan ju se min önskelista, så förstår ni vad jag menar!
◊ Öka mitt läsarantal. Minst 100 till/dag, i genomsnitt.

Topshop spring

Sött, spets, pastell, voalnger, krås & siden. Mums på det. Topshops nyheter är underbara, och jag vill bara ha, ha, ha. Tråkigt att man inte kan typ 10-dubbla sitt studiebidrag en gång i sitt liv - då hade jag gjort det nu. Topshop här i Göteborg är i och för sig den sämsta jag skådat, lite cravings för att åka tillbaka till Oxford Street!


Hur du gör mina bloglovin' ikoner


Svarta stenar


 

Sminkning:
2000 Calorie mascara från Max Factor
Pigment från M·A·C i färgen copper sparkle


Outfit:
Klänning från Gina Tricot
Armband från Kapp Ahl & Dazzling
Klocka från Guess
Diadem från Divided
Armband från älskling


Bildbomb: fyrverkerier

 

 

 

 

 


foto: jag | kamera & objektiv: nikon d40 & Sigma AF70-300/4-5,6 DG Macro

 

Hej allihopa! Nu i eftermiddag har jag varit hos min kusin och firat honom, för han fyller arton idag. Yay! Det blev god mat och god tårta - ungefär som gårdagen. Jag och Matte tog det lugnt - först åt vi middag hos mig och sedan åkte vi hem till honom där vi myste med hans familj & skålade i champagne på tolvslaget, där jag också lyckades ta lite bilder med mitt teleobjektiv. Min favorit är helt klart bild nummer fyra!


Fotoåret 2009 (klicka på bilderna)

 

Här har jag samlat de bilder jag blev mest nöjd med år 2009, månad för månad. Det är bara att trycka på varje månad och kolla in dem. Jag har tyvärr inte gjort klart alla "tillbaka" länkar, så ni får använda er av pilen bakåt om ni vill kolla på en ny månad.RSS 2.0