Det är coolt med politik

Kom in på en blogg där en tjej påstår att man är Blondinbella-wannabe om man dricker vin och diskuterar politik. Man är en no-lifer och man är omogen. Herregud, säger jag. För henne är vin & politik lika med 50 år. Så det är dem hon vill ska styra Sverige? 50-åringar? Nej, jag ser hellre att människor i min ålder är med och styr Sverige, är med och för min talan.

Jag är ingen Blondinbellawannabe för att jag vill förändra. Jag må ha varit Blondinbellawannabe av andra orsaker, men jag engagerade mig i politiken därför att jag var arg, precis som de flesta andra ungdomar. Jag var arg för att man i skolan inte får den hjälp man behöver, oavsett om man är "dålig" eller "bra". Aldrig finns det extra resurser till vare sig mer eller mindre begåvade elever. Därför engagerade jag mig!

Jag tycker snarare det är omoget att inte vilja ta del i politiken, och att dricka vin är väl mer moget än att dricka öststatsvodka eller 7-nollor?

Enligt den här tjejen har alltså Blondinbella lagt beslag på att vara politiskt aktiv - om någon annan är det är man automatiskt omogen. Så, jag är 18 år, politiskt aktiv och gillar rött & vitt vin, och därför är jag omogen. Snacka om att ha förutfattade meningar. Och snacka om att dra alla över en kam.

Jag tycker det är galet patetiskt att människor ens lägger sina värderingar i det här. Personen har aldrig träffat mig, men ändå så säger hon "ja, om du är det, om du gillar vin & är politiskt aktiv så är du omogen enligt mig". Det var säkert det dummaste jag har hört.

Men fine, hon vill att Sverige ska styras av 50-åringar, så egentligen vet jag inte själv varför jag lägger ner energi på detta inlägg.


Kommentarer
Postat av: Anna

SV; HAHA fan vad kul. Jag är 14, så nej jag har inte rösträtt. Thank god. För jag är inte ett jävla dugg intresserad av sånt där. Och anledningen till att jag tycker man är omogen när man dricken vin och snackar politik är för att ENLIGT MIG (ok? har du fattat att detta endast är MIN åsik? förstår inte riktigt varför du gör så big deal över det) så är man sk. Lillgammal om man är 18 och sån. Haha skit samma, bryr mig inte ett piss om vad du gör men i min blogg uttrycker jag mina åsikter, och det var därför jag skrev det. Sen kan du ju läsa med en nypa salt eftersom att jag för det mesta överdriver. Haha ha ett bra liv :)

2010-01-04 @ 21:13:13
URL: http://asagen.blogg.se/
Postat av: Anna

PS. kul för dig att du har en dröm..? och jättetrevligt att du berättade om den!

2010-01-04 @ 21:15:03
URL: http://asagen.blogg.se/
Postat av: VERITAS

Har du haft en bra dag sötis? :)

2010-01-04 @ 21:20:01
URL: http://veritas.blogg.se/
Postat av: Emelie

Vem har sagt att hon vill att sverige ska styras av 50 åringar ? alla har sina åsikter så varför ska du lägga dig i vad hon nu tycker.

Det är hennes blogg och hon bestämmer om vad hon ska skriva.

Du som nu är 18 år och så himla stor, varför lägger du ner tid på det där om du tycker att hon är så omogen ?

2010-01-04 @ 21:20:53
Postat av: Emelie

Hej! Först o främst, din blogg är hur fin som helst! Men skulle behöva hjälp med min blogg! Vill komma igång där igen, men förstår inget av kodmallar och sånt.

Men mina inlägg ligger år höger på sidan, och självklart vill ja ha dom i mitten! Samt fixa bakgrunden grå :) Ta gärna en titt så förstår du

2010-01-04 @ 21:32:39
URL: http://emeliebw.blogg.se/
Postat av: Cicci

ahh förstår de :)

2010-01-04 @ 23:03:58
URL: http://ciccimodel.blogg.se/
Postat av: Emelie

Haha jag håller med dig. Jag fick upp ögonen för politik våren 2006 i samband att det var val på hösten där, då var jag 15 och gick i nian.

Man är knappast lillgammal, för de flesta av mina vänner har en politisk åsikt och hade det hela gymnasiet, fast det kan bero att vi gick samhäll, men ändå. Alla har ju olika intressen och när man blir äldre tror jag nog faktiskt man inte kan undgå att ha någon sorts åsikt om något.

2010-01-04 @ 23:26:32
URL: http://emelievanamnet.blogspot.com
Postat av: Louise

suck, suck. Alla har ju olika intressen och många gillar vin. Det behöver inte betyda att man tror man är något. Det är snarare omoget att göra som hon att skriva omogna ord som: dissa, wannabe och använda flera vokaler i följd i ett ord. Kul att du gillar politik säger jag! Sånna behövs också för att samhället ska fungera :)

2010-01-04 @ 23:44:49
URL: http://louiselonning.blogg.se/
Postat av: anne

ingen idé att hetsa upp sig, alla är olika vet du :)

2010-01-05 @ 12:35:06
URL: http://annebertelsen.blogg.se/
Postat av: Tim

LUF är inte politik för politik är ett ord som berör ett helt system, de vill ha att ekonomiskt system styrt av kapitalister hejdå folkmakt hejdå välfärd.



Men jag antar att de djupaste krisen på decennier inte är bevis nog på att kapitalismen inte funkar.



Var ingen blondinbella, men proletärbella hade vart trevligt.

2010-01-13 @ 00:14:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0