Svar på frågorna - om kameran



Olivia
frågar:
Jag ska köpa en systemkamera, finns det någon du rekomenderar?

Sanna svarar:
Först och främst; jag är ingen expert på kameror, och har endast provat ett par stycken. Däribland Nikon D40 (som jag själv har), Nikon D60 & Nikon D80. Numera finns inte de två förstnämnda på marknaden, och D3000 är den som är det billigaste alternativet från Nikon. Jag har hört rykten om att Nikon idag är största företaget som tillverkar systemkameror, och att Canon då har gått ned. Detta besannas ju lite i och med att Canon nu säljs väldigt billigt m.m. Det är helt enkelt en smaksak - alla som har Nikon gillar Nikon och alla som har Canon gillar Canon. Jag skulle väl rekommendera Nikon D3000 i alla fall.



Klara frågar:
hej :) jag ska köpa ett stativ till min canon 500d och jag undrar om du skulle kunna tipsa mig om något bra stativ för 500-1200 kroner? :) eller något man ska tänka på när man köper ett stativ :)

Sanna svarar:
Jag har bara ett stativ som jag har fått av min morfar, som han använde förut. Jag vet inte direkt vad man ska tänka på, jag har ingen kunskap om stativ, tyvärr. Men man får väl tänka på vad man vill använda stativet till, hur högt det ska vara och sånt där!



V I L J A
frågar:

Några bra tips på första systemkameror?

Sanna svarar:
Jag tycker personligen att man ska prova en ganska billig kamera, eller det billigaste alternativet till att börja med. Därmed skulle jag rekommendera Nikon D3000, en bra nybörjarkamera!
Finns det för mycket inställningar blir det mer omotiverat att lära sig det, men ju lättare det är, desto mer vill man lära sig det som fungerar. Och sedan kan man alltid sälja sin kamera och betala mellanskillnaden för en mer avancerad om man vill ha en mer avancerad!



Anna frågar:
Jag ska köpa en reflexskärm, vad rekomenderar du?

Sanna svarar:
Jag har själv ingen reflexskärm, så vet inte riktigt. Men jag ska själv satsa på den här.

Kommentarer
Postat av: Emma

Nikon har ju haft ungefär 100 gånger bättre marknadsföring än vad Canon har haft den senaste tiden, så det är inte så konstigt om de går om :)

2010-01-23 @ 15:42:47
URL: http://photobymxemma.blogg.se/
Postat av: Melina

bra att du svarar på frågor :)

ha en bra kväll!

2010-01-23 @ 15:55:28
URL: http://mmelina.se
Postat av: Julia

typ om man vill ha en text o sen har du gjort så att man kan ta det så det speglar sig :) men nu undrar jag hur det blir typ lite genomskinlight i texten under som är upp o ner?:)

2010-01-24 @ 20:58:05
URL: http://juliabjrk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0