Weekly to do


Cosy sundayNär man har varit på spa blir man extra mån om att ta hand om sin kropp, så efter en härlig, varm dusch igårkväll lade jag mig i sängen för att läsa. Men innan dess var det dags för lite nagellack, lotion och kräm!
Body Lotion från Kate Moss, fotkräm från Apoliva, Active Moist från Dermalogica, nagellack från O.P.I och ett stärkande (det bästa!) från Sally Hansen.

Hur du använder actions!


Leave the rest to meKjol - Gina Tricot
Tröja - H&M
Klocka - Guess
Halsband - köpt i London


You're in, you're out

Prinsessan Diana
Säg en kvinna som kan ge dig mer inspiration? Jag var 6 år när Diana dog, jag hade inte speciellt stort intresse av henne då, förstås. Men för ett par månader sedan köpte jag en 500 sidor lång biografi om ikonen. Den var fängslande, men tung att läsa. Dock så rekommenderar jag allt som har med Lady Di att göra, hon är så galet cool. Det finns ett citat om henne som lyder "En helt vanlig flicka i en väldigt ovanlig situation". Det stämmer mycket bra in! Upptäck Diana, för ni vet ingenting - I promise.

Nya skivsläpp
Att konvertera youtubefilmer till MP3-filer är helt klart min grej! Men man blir ju lite ledsen när vissa låtar inte finns ens på youtube. Så jag längtar väldigt mycket, för i veckan släppar ingen mindre än Timbaland sitt nya album Shock Value II. Jag minns när jag var på Justin Timberlakes konsert i Göteborg för 2½ år sedan, det var gudomligt men vad som var bäst var att min för tillfället favorit var där - Timbaland. Så sjukt fräckt! Längtar efter att få höra vad han har att ge mig! Update; Åh, nu är det mitt, jag älskar första tracket Morning After Dark!

Mobil-frihet
I flera dagar var jag utan min mobil, för att vara mer exakt nästan en hel vecka. Det var faktiskt mycket skönt, inget att hålla koll på. Man borde nog stänga av den där mackapären lite oftare. Ingen stress heller!

Tävlingar som motivation
Vet ni hur kul det blir så fort utmaningarna blir en tävling? Då snackar vi inte skolan; men säg... till exempel LUF! Vi har tävling om den klubb som kan samla in mest pengar till Liberala Flyktingfonden (så att flyktingar ska kunna få advokathjälp och inte direkt skickas tillbaka till sitt hemland/död). Helt plötsligt blev man galet motiverad att skramla pengar, och jag kan skämma ut mig hur mycket som helst. BARA JAG VINNER! Eller min klubb då. Äran är galet mycket värd i den här tävlingen, tycker jag. Förstår ni hur känd min klubb kommer bli efter detta? Tävlingsstrategin är upplagd; nu är det bara att köra!

Skrikigt
Nej, när H&M lanserar en kollektion med många skrikiga färger, så som #159B64, #1A31E2 & #E21A94 blir jag faktiskt ganska less. Jag gillar den andra kollektionen med de fina pastellerna och det mjuka gråa. Mums. Inte skrikigt, det hör verkligen inte hösten till!

Anonyma kommentarer
När du har något att säga mig, men jag inte får chansen att förklara mig till dig blir jag arg. Du kan i alla fall lämna din mailadress så att du kan få ett svar på din kommentar.

Vädret
Vädret har legat på innelistan, men what the ... - nu får det vara nog! Regn, regn, regn. Och att solen går ner innan jag har klivit upp ur sängen - sann överdrift för dem som inte förstod det, det finns alltid någon - gör att man kan ju verkligen aldrig fota. Man får kolla vädret varenda dag för att se om det finns fotomöjlighet på de dagar man har sovmorgon/korta dagar.

My camera's wishlist


Jag önskar mig helt klart en massa saker till min kamera!
Dock är detta två saker som står högst på listan.


What are the odds?

Idag när vi satt i bilen så gick ett litet faktum upp för mig. Jag bad Camilla att räkna upp dem som vunnit Idol i ordning:
- Daniel Lindström
- Agnes Carlsson
- Markus Fagervall
- Marie Picasso
- Kevin Borg


Ser ni, precis som jag - ett mönster? Varannat år vinner en kille och varannat år vinner en tjej. Oddsen för det är tydligen 3% enligt mitt mattesnille till styvfar. Om Tove vinner i år så är det 1,5% odds att det ska ha blivit så. Självklart är det inte 1,5% chans att Tove vinner, men att det ser ut som det gör.

Så, vad känner ni när ni ser det här?
Om Tove vinner i år kommer i alla fall mina funderingar att sätta igång ordentligt.
Har TV4 något med detta att göra? Sitter det någon jämställdhetsfanatiker och fifflar med rösterna? Well, när sådant här, som är 3% chans kan hända, då kan väl vad som helst hända?


Asia spa -09


Utsikt över Varberg & fästningen kvällstid. Tagen från "Varma Källor".
Basturummet - kallbad i tunnan i mitten, sedan tropisk dusch med lukter & ljus i varmt/kallt samt torrbastu, saltbastu, apelsinbastu & ångbastu!
Mumsig förrätt på middagen med pepparrotscheesecake & rökt lax ihop med en ärtpuré.
En förfriskad bloggägare.
Vi fick till lite fräcka bilder under middagen!


Asia Spa

Hej allihopa!
Nu åker jag på spa i Varberg. Andra gången på två månader jag är på spa - men det är välbehövligt i höstmörkret! Jag har beställt en ansiktsbehandling, men den är inte förrän imorgon, så idag blir det julmarknad i Varberg stad och även lunch & middag på hotellet.

Jag åker dit med hela tjocka släkten, nästan. Det är min mamma och vår familj, mormor & morfar samt morbror och min kusin! Det ska bli så himla härligt. Jag brukar alltid bli ordentligt utvilad när jag åker på spa, så vi får hoppas att jag kan koppla bort allt vad skola, LUF & bloggdesigner heter!

Vi får hoppas att man kan uppdatera där nere, annars hörs vi imorgon!

Leker med lite actionsfoto & redigering: jag
modeller: camilla & gabriella


Organisera dina penslar!


Back in the days


Jättelängesedan jag använde den här koftan som jag fick av min faster Taty förra sommaren. Så den fick komma lite till användning igen!

Kofta - Max Mara
Byxor - Gina Tricot
Ring & Armband - köpta i Kina
Klocka - Guess

The viewfoto: jag


Call me cowboy!Läskig, trött Sanna idag! Jag har gjort mycket; nationellt prov i Engelska B, varit i skolan, ätit räkmacka med Gabriella, varit på LUF-föreläsning med Lucas (som för övrigt var det bästa jag typ varit på!) och sedan bara varit hemma en stund!

Skjorta - Clockhouse
Byxor - H&M/Divided
Mysstrumpor (som befann sig innanför skorna, och syntes ej!) - no idea, faktiskt.
Klocka - Guess
Örhängen - Åhlens


Vad är skönhetsideal för mig?

Igår skrev jag ett inlägg om plastikoperationer. Jag var riktigt upprörd, och är fortfarande upprörd över människors illiberala tankar. Jag gör vad jag vill med min kropp om detta inte går ut över någon annan! Då kanske ni säger "ja, men så du menar att man kan svälta sig själv?" Då kan jag rakt ut säga att självsvält påverkar alla, precis alla i din omgivning. Mer eller mindre. Så det är inte ett argument från er sida. Om jag vill plastikoperera mig så är det upp till mig, det är inte upp till människor som tror sig ha mer moral än vad jag har.

Ideal är enligt svenska akademiens ordlista fulländad/fullkomlig. Det är den idealismen vi pratar om. Fulländad och fullkomlig för mig är inte att vara smal, att kunna gå som en robot på en gång när alla runt omkring synar en upp och ner. Nej, ideal - att vara fulländad och fullkomlig - för mig är att vara frisk, att vara hälsosam och att vara nöjd med sig själv och sitt utseende. Är man inte det får man hemskt gärna söka sin fulländning genom då plastikoperationer - om man gör det och fortfarande är frisk och hälsosam. Jag ser både fysiska och psykiska problem som tecken på att man inte är frisk!

Därmed är det enligt mig inte idealiskt, alltså fulländat och fullkomligt, att svälta sig själv.
Det är inte enligt mig idealiskt att vara överviktig.

Hur man väljer att tackla sina problem är upp till en själv. Jag tänker inte stå med moralens pekpinne och säga åt folk vad de vill göra. Det är bara naivt. Människor som gör en fettsugning eller en gastric bypass gör det av en anledning. De gör det för att inget annat kan göras. De har försökt. Jag har en bekant till mig, en vuxen kvinna, som genomgick en sådan operation nu under hösten. Hon hade provat allt; alla dieter ni kan tänka er. Pulver, inga kolhydrater, soppa. Allt. Men det gick inte. Hon kunde inte gå ner i vikt. Är det då fel att hon antingen fettsuger sig eller gör en gastric bypass för att få en ny chans?

Om man ändrar sina matvanor men ändå inte går ner i vikt - vad ser du för alternativ? Man kan ändra sina matvanor, men det kan vara så att kroppen inte vill släppa taget om de extra kilona, fråga mig inte varför. Ska man fortsätta - är det egentligen hälsosamt att gå på pulver? Det tycker inte jag. Då ser jag en fettsugning eller en gastric bypass som en bättre idé!

För mig är idealet att vara frisk, kry, hälsosam och nöjd med sig själv.
Hur ni andra väljer att tolka idealet är upp till er själva, men om ni inte ändrar er inställning till hur idealet faktiskt är - ja, hur ska vi då kunna ändra på det? Tyck som jag istället - tyck att de enda som är viktigt är att vara lycklig och hälsosam och frisk, så kanske fler följer våra spår och till slut kanske vi har förintat det som ni kallar skönhetsideal, utan moraliska pekpinnar, utan att förbjuda människor och utan att inkräkta på andra människors liv och lägga oss i deras val i livet!

Tack.

Gör bilderna transparenta


Hejsan, här kommer ett photoshoptips som jag hoppas ni tycker är lite roligt. Det är väldigt simpelt, och många av er kanske inte håller på med sånt här - men samtidigt, man kan aldrig få för mycket kunskap. Så ja, ett simpelt men i alla fall något tips!

Camilla Jfoto & redigering: jag | modell: camilla


Sköt dig själv och skit i andra!

Jag blev riktigt upprörd idag under vår religionslektion. Där sitter folk och säger att det är dåligt med skönhetsideal. Jag köper det, det gör jag. Det är inte bra att våra största modehus retuscherar sina bilder så mycket så att folk känner sig hopplösa i sina kroppar. Men vi alla är fria människor - och jag tror att vi alla vill vara fria människor! Ingen vill bli tvingad någonting.

Vi kom raskt in på plastikoperationer. Det är fel, enligt många i min klass. (Och för övrigt så är det fel att göra abort - det är endast okej om man har blivit våldtagen av sin pappa. Skrattretande, säger jag!). Jaha - hur har ni tänkt då? Har ni tänkt på att det finns folk som mår dåligt över sitt utseende - och då menar jag inte vikt. Har ni någonsin tänkt så långt att det finns folk som gråter sig till sömns för att de har sådana komplex? De kanske hatar sina tänder, ja - det finns tandställning - men tror ni inte att folk mår dåligt av en sådan jävla räls i munnen? Folk håller för sin mun när de pratar, de ler aldrig och de öppnar knappt munnen. Ja, men vad är väl två års tystnad av ens liv? Två år.

Vem ska bestämma om du är nöjd med dig själv eller inte? Vissa människor bantar när de är tjocka, andra fettsuger sig. Vissa människor lever ett helt liv med en hemsk självbild, inget självförtroende och blir därmed ensamma utan barn, man/fru & vänner på grund av den dåliga självkänslan. Vissa människor lägger på ett fett lager smink för att dölja något, andra plastikopererar sig.

Att fettsuga sig är samma sak som att banta, skillnaden är att det går snabbare med en fettsugning och det ger ärr. Vi borde förbjuda följande enligt min klass, så som jag fattade det:
- gastric bypass (förminskning av magsäcken)
- all sorts bantning
- fettsugning
Alla ska vara tjocka helt enkelt - för det är ju riktigt hälsosamt!

En kvinna föds med anlag, anlag att få små bröst. Det är inte inne att ha stora bröst - kom fan inte och säg att det är inne - för alla modeller på catwalken (som står för anorexi-idealet) de har ju små bröst. Alltså kan ju inte stora bröst vara inne.  För catwalken står för idealen. Hon föds med små bröst. Hon mår jättedåligt, och vill i alla fall kunna fylla ut en b-kupa. Ska hon behöva skämmas över det? Ska hon behöva skämmas över att hon vill ha bröst?

En kvinna föds med anlag, anlag att få stora bröst. Hon får ryggsmärtor och måste köpa dyra BH:ar. Hon har inte råd med det, och hennes läkare har sagt att hon kommer få kroniska ryggproblem om hon inte gör något åt det. Alternativet är att köpa fula, stora anordningar som håller upp brösten, men som tvingar henne att gå i polo-tröjor, för att BH:n är så ful. Hon har storlek 40, men kommer inte i något för hennes bröst är för stora, så hon får istället gå upp till 44/46 Hon vill förminska sina bröst, men det är inte tillåtet att göra det i Sverige längre, för vi har bestämt oss för att bekämpa skönhetsidealen med att tvinga alla att tycka om sig själva.

Det är tamejfan som att tvinga alla att tro på Gud!
Tack.

Dagens outfit!Klänning - Style by stars
Cardigan - Zara
Klocka - Guess


Gabriella H

foto & redigering:
jag | modell: gabriella


Retuschering - lägg till ögonskugga!


http://redheadstock.deviantart.com/art/Eyeshadow-Photoshop-Brushes-66990378

Idag har jag lekt med Frida!foto & redigering:
jag | modell: frida

 

Åh, sorry för galet dålig uppdatering, men direkt efter skolan mötte jag upp Frida också gick vi hem till mig. Där fixade jag i ordning henne - hår & smink - och sedan vart vi ute i vår mysstuga och fotade! Vi hängde upp ett vitt lakan bakom Frida, och sedan så fotade jag med min kamera då. Den måste för övrigt in och ses över - den vill inte fokusera! Skitirriterande.
Efter fotograferingen åt vi pannkakor med grädde och frukt och avslutade kvällen med att kolla runt på en massa bloggar och snacka LUF - det vi gör bäst helt enkelt.


Dagens & gårdagensDagens er ut som följande; matte-c-prov i aulan på förmiddagen, eftermiddagen som vanligt och sedan kommer söta Frida och hälsa på mig! Wiho. Och hon har en present till mig - min mobil. Har varit utan den i en vecka nu - skönt!
Byxor - Gina Tricot
Cardigan - Zara
Armband & ring - köpt i Kina
Klocka - GuessInsåg att jag glömde posta gårdagens också - så här kommer den!
Jeans - H&M
Cardigan - Zara
Armband - köpta i London
Ring - köpt i Kina

Retuschering - lägg till ögonfransar!

http://xmisslizx.deviantart.com/art/Eyelash-Brushes-76670807
http://tl7.org/brushes/eyelashes-brushes/

Annars kan du googla "eyelashes brushes photoshop", till exempel.

Love [luv]foto & redigering: jag | modell: camilla


Kommentar på kommentar

Åh nej! Anna har hittat min mörkaste hemlighet - jag har inga vänner. Eller jo, några, men alla är så himla fula...


Som en skakad julmustflaskaResultatet när Gabriella frågade om jag förstod hur mycket hon älskade sin häst.
Jag pratade visserligen om kärleken till min pojkvän, men vi förstod varandra.
Ursäkta en snabbt ihopsatt bild.


Sæglópurfoto & redigering: jag | modell: gabriella

Vänta tills bloggen har laddat klart (kan ta upp emot ett par minuter, men oftast bara ett par sekunder) och dra sedan med musen över bilden!

Bruna vs. blåfoto & redigering:
jag | modell: gabriella


Jag har inget emot Kissiemjau......MEN FYFAN VAD ROLIG JAG ÄR!
Dra med musen över bilden när bloggen har laddat klart!

You're in, you're out

Videofy.me
Jag hade inte fattat att man tjänar pengar på tjänsten, men när jag insåg det så slutade jag att lägga upp videobloggar och videotips på youtube och la det på videofy istället. Jag har redan fått ihop ett tiotal kronor, på bara ett par dagar! Så, alla ni som gör mycket videobloggar - fixa videofy.me och gör en fin liten vinst!

Lady Gaga
Den här tjejen är genial. Och hon är vacker egentligen - det har ni väl sett i Bad Romance-videon. Hon är verkligen hur grym som helst - skriver sina egna låtar, kan spela piano, är duktig på att dansa och har helt crazy kläder! Ingen inspiration direkt på mode-leveln, men jag måste säga att jag är galet impad!

Ringar
Ett tag var det armband för mig, nu har jag snöat in mig på ringar riktigt ordentligt. Jag har ett par stycken som jag gillar att använda för tillfället. Bland annat de tre som jag köpte när jag var i Kina. Sedan har jag ju alltid på mig min gamlefarmors ring, den är glassisk och mycket fin. Också betyder den ju något också.

H&M

Man kan alltid lita på Hennes tycker jag! Jag kan typ alltid hitta något, säg att jag har obegränsat med pengar så kan jag garanterat hitta något. Och hemsidan kan man ju bara sitta och dregla över hur länge som helst. Det finns så mycket jag vill ha, så självklart har jag önskat mig presentkort inför julafton!

Att vara ensam i höstmörkret
Ja, det är inte ball att vara en del av ett distansförhållande när regnet öser ner, solen lämnar mig vid fyratiden och livet är allmänt melankoliskt! Då vill man krypa ner under en filt i soffan med världens bästa älskling. Men nej, serni, det går inte, för han är på andra sidan jorden. Ball.

Killar med långa naglar
U-S-C-H! I Kina är det antingen mode eller så har killarna inte vett att klippa sina naglar. Jag rös ofrivilligt flera gånger under mina shoppingturer i Shanghai. Usch. När de skulle mäta mig fick jag se deras äckliga, gula naglar ta i mig. Nej, ta ett råd guys, klipp era naglar.

Rihannas nya frisyr
Något jag ogillar är när människor har onaturliga hårfärger. Rihanna har färgat sitt hår blont. Men det är orange. Nice. Nej, inte direkt. Det är superfult. När man dessutom vet att det inte är naturligt - det kan liksom knappt vara naturligt, så blir det ännu värre. Nej, jag minns när Rihanna slog igenom och hade det vackraste hårsvallet. Det känns som att det går lite utför nu, i alla fall på friss-fronten.

Hopande skolarbeten
Först tänkte jag att jag inte skulle ha med detta. Jag försökte antagligen förtränga att jag har två tal att skriva + göra en powerpoint till en av dessa, att jag har ett matteprov i matte C på tisdag, att jag har en essä att skriva... jag kan fortsätta, men jag antar att ni inte är speciellt intresserade. Men när det är såhär är det verkligen inte roligt, man blir stressad - till och med JAG blir stressad. Usch.

Gabriella H

foto & redigering: jag | modell: gabriella
Obs!
Gabriella röker inte egentligen, det var bara för fotograferingen.


Photographs ft. Will. I. Am


Rihannas nya album Rated R är supergrymt! Ni borde fixa det.
Detta är min favoritlåt hittills. Det är en låt som Rihanna gör ihop med Will.I.Am från Black Eyes Peas.

Retuscheringlåt bloggen ladda klart och dra sedan med musen över bilden!
Åh här har jag redigerat en bild på Mary Kate Olsen.
Ser det inte ut som hon är hög? Hon har ju hur små pupiller som helst!

Petra skriver: Man får stora pupiller av droger, inte små!
Sanna svarar: Nej, tyvärr där har du fel - av alla opatier får man förminskade pupiller, det vill säga heroin, morfin, kodein! Så hon kan faktiskt vara drogpåverkad.

Gabriella Hfoto & redigering:
jag | modell: gabriella


Elegancefoto & redigering: jag | modell: jennifer


Retuschering - lägg till rouge!


Emma goes rrrrretro!foto & redigering:
jag | modell: emma

Emmas bilder fick en lite retro touch med en action som heter Retro - Sun exposure! Jag tycker det blev en härlig förändring på bilderna, speciellt bild nummer två, där i alla fall jag får känslan av en solnedgång! Eller i alla fall en sen eftermiddag! Vad tycker ni?

Dagens outfitLeggings - Bikbok
Tunika - Soya


Jobb, Heaven 23, hockey, Idol...fotat från Heaven 23.

 

Ja, dagen har varit minst sagt händelserik. Började med en guidad tur på Universeum - Göteborgs stolthet. Haha, nej kanske inte, men det var ganska roligt. Mötte upp Louise, Kajsa och Josefina på tåget vid tiotiden och sedan var det guidning 10.30. Efter det gick jag till Hotel Gothia Towers för att luncha med min kära mamma på Heaven 23 som har fruktansvärt goda räkmackor (men nästa gång blir det utan mayo). Efter det åkte jag och min mor tillbaka till hennes jobb och jag jobbade i fyra timmar. Fick hänga upp Puma/Casall/Röhnish/Salomon/Haglöfs/Nike kollektionerna för nästa år. Kände att jag hade kunnat göra lite insiderjobb där, haha. Nej, men jag galgade och hängde lite fint, fick bestämma helt själv. Mitt jobb är ganska roligt!
Efter jobbet åkte jag och mamma hem och plockade snabbt ihop varsin varm macka (mums!) och sedan åkte vi till Alingsås för att min lillebror (älskade lillebror) skulle spela ishockey. Jag tittar inte så ofta på honom numera, men jag älskar det verkligen. Jag kan inte sätta ordet på vad jag gillar; att se min lillebror göra bra ifrån sig, sitta på en filt i en kall ishall och gosa med mamma, dricka te och frysa, skrika knäppa saker och bara bli helt bananas när domaren visar ut lillebror. Jag vet inte.

Kajsa Ffoto & redigering: jag | modell: kajsa


Dagens outfit

Det har varit en väldigt slapp dag. Jag sov middag i ett par timmar förut, vilket var väldigt behövligt. Imorse var det mattelektion, men jag bestämde mig för att sova ikapp istället för att gå på webbdesignen. Inte bra att vara frånvarande utan anledning, men ändå. Webbdesign är inte det svåraste ämnet, enligt mig.  Har förresten satt igång ett par Traderaannonser, bland annat förra årets nyårsklänning från Forever21!


Klänning - Forever21
Kofta - Zara
Ring - köpt i Kina
Klocka - Guess


Gott på 15 minuter!


LäsarfrågaHej Sanna! Vilket fint namn du har. Haha.
Det där med att ändra färg på håret har jag aldrig sysslat med, så jag har ännu inte speciellt mycket kunskap på det området. Men får försöka lära mig det! Har hittills inte hittat någon bra tutorial om hur man gör, det är så stor skillnad på alla bilder, så inget funkar! Jobbigt.
Om Photoshop så är det så att det är olagligt att ladda ner det, eller ah... Många laddar ju ner det ändå. Men jag vill inte uppmana någon att bryta mot lagen. Man kan köpa CS4-paket för typ 2000-3000 kronor om man har CSN-kort, annars kostar det runt 11 000 kronor för bara Photoshop CS4 Extended. Man kan ladda ner en trialversion, alltså en 30-dagars version på Adobes hemsida. Lycka till!

 


Lady Gaga ft. Beyoncé


På Lady Gagas nya album The Fame Monster har hon gjort en duett med Beyoncé som heter Telephone! Låten är galet bra, verkligen och handlar om att när vi tjejer är ute så vill vi inte prata i telefon med våra pojkvänner. Den är verkligen i sann Gaga-anda med lite ballad i början och sedan drar det igång! Verkligen bra låt! Jag är i alla fall frälst!
Och visst är det coolt att de två, enligt mig, största stjärnorna i världen just nu har gjort en låt tillsammans? Jag tycker att det är supercool!


By yourself - Loved someone

foto & redigering: jag | modeller: gabriella & john


I feel on top of the worldNu ska jag sticka in till stan, avverka lite julklappsshopping och efter det blir det mys/fika/möte med dem som är med i Liberala Kuriren minus Matte och Mona. Så det är jag, Louise, Frida, Camilla & Sebastian!

Kofta - Zara
Blus - Me & City
Byxor - H&M/Divided
Armband - från Shanghai & London
Klocka - Guess


Breathingfoto & redigering: jag | modell: camilla


RETUSCHERING! (del 6)

Tips nummer sex handlar om hur du gör tänderna vitare!
Nu vet jag inte vad mer jag kan visa, så ni får ge mig tips!


I'm proud to say I got you

foto & redigering: jag
modeller: camilla & gabriella


All of the stars are fading awayNu ska jag sticka in till stan också ska vi hålla lite arbetsintervjuer med LUF!
Ser ni att jag provade en lite annorlunda friss idag? Det blev ganska sött, men det ser inte så bra ut på bilden!

 

T-shirt - H&M
Byxor - Gina Tricot
Kofta - Zara
Klocka - Guess
Ring & armband - köpt i Kina


LYCKA LYCKA LYCKA!

 

Åh, vet ni om jag blev glad?! Jag tycker jättemycket om denna version av min favoritlåt med Oasis. Bandet har sedan... 5 år tillbaka varit mina favoriter! Jag kan i princip alla deras låtar. Har dock inte varit på deras två konserter som varit här i Sverige under denna tid. Ledsen min, där!
Man skulle kunna säga att detta är min och Mattes låt, han introducerade mig till den. Och det var en av anledningarna till att vi pratade så mycket i början innan vi var tillsammans; för att vi båda älskar Oasis.
När jag såg meningen - Stop crying your heart out - tänkte jag att det måste vara den! Hon måste ha gjort en cover på min favoritlåt med mitt favoritband! Och det hade hon. Den är helt fantastiskt bra! Så himla roligt när artister gör covers på Oasis låtar - och inte bara Wonderwall då.

RETUSCHERING! (del 5)

Tips nummer fem handlar om hur du gör dig smalare.


we ♥ firefoto: jag


Retro SushiGud vad jag är sugen på Sushi! Denna sushi som vi åt i Kina var helt gudomlig, speciellt den med rom!
foto: jag


Haidi tipsar om designförsäljning

Den sista duktiga designern som jag ville ha med i denna följetong var självklart allas vår Haidi. Haidi är superduktig, verkligen. Så, här kommer hennes svar. Är jättetacksam att hon ville vara med, vet att hon har mycket att göra just nu! Så tack Haidi!Mina designer kostar 200kr styck.
Förr hade jag runt 100kr men det är nu höjt för att de är mer eftertraktade än då. Det beror även väldigt mycket pga tid, funderar på att höja priset ytterligare eftersom det är väldigt många som köper design av mig, och min tid räcker oftast inte till.
Ibland kan det hända att jag skriver det i något inlägg, annars mejlar de mig och frågar ifall jag säljer bloggdesigner, självklart säger jag JA då ;)
Kör ditt egna race och uppfyll kundens krav så går allt bra!

Camilla Jfoto & redigering:
jag
modell: camilla


Today

 Jag har haft en superskön morgon och pratat massor med Mattias! ♥
Jag börjar veckan med tusentals paljetter - vem blir inte glad, liksom?
Också lyssnar jag på Leona Lewis nya album!

Byxor - Gina Tricot
Tröja - H&M
Skor - Skopunkten
Armband - Lindex
Ring - Köpt i Kina
Klocka - GuessLuftslottet som sprängdes

Ni kan inte förstå hur mycket jag älskade de tre böckerna i Millenium-serien! De var helt fantastiska. När jag hade läst klart dem kände jag mig tom, det kändes som att Mikael, Erika, Lisbeth och alla de andra var mina vänner. Jag kunde till och med referera till dem när jag pratade! Helt sjukt.
Den 27:e november kommer den tredje, och sista filmen på bio, och jag tror att jag ska fråga min pappa om han vill gå med mig och se den! Det skulle vara mysigt. Jag hoppas bara att han har sett dem andra, annars får jag bege mig hem till honom i helgen också får vi se dem! Vad säger du om det, daddy?

RETUSCHERING! (del 4)


Tips nummer fyra handlar om hur man ändrar färg på ögonen!

 


nomnomnom


Idag fyllde lillebror Fredrik 16 år.
Eller nej, det gör han inte, han fyller år nästa vecka - men idag var det kalas med släkt, tårta och god mat. Mums. Jag gillar släktkalas, det är så himla ta & ta - jag kan ta massa mat, äta massa tårta och sedan försvinna upp på mitt rum till min dator. Nobody cares, det finns alltid någon att prata med ändå! Nu tänkte jag titta ikapp lite Desperate Housewives!

Visa mig vad kärlek är!foto: jag


Camilla J & Gabriella Hfoto & redigering: jag
modeller
: camilla & gabriella


Kristin tipsar om designförsäljning

Den tredje delen i min guide om hur man får till en bloggdesignsförsäljning! Nu har jag intervjuat Kristin som bland annat har gjort No Escapes bloggdesign och även gjorde Paows design innan hon flyttade till wordpress.En bloggdesign från mig med alla önskemål man möjligtvis kan ha inom kodning och Photoshop kostar 200 SEK. Ibland kan de kosta 50-100 kronor mer om jag har lagt ner mycket tid och om de är väldigt avancerade, men oftast ligger priset på två hundralappar.Det kostar så mycket på grund av all tid jag lägger ner, men också givetvis för att kunden som betalar får skapligt avancerad kodning. Jag har ju kämpat själv för att lära mig allt. Om någon hade köpt en webbdesign från ett riktigt företag så hade den kostat flera tusen, så mitt pris är ändå väldigt lågt. Jag lägger ner ungefär en hel dag på en design, om den är rätt simpel. En mer komplicerad brukar jag göra klar på cirka två dagar.Jag bara tipsade runt om mina tjänster så gott jag kunde! Pratade med folk, kommenterade bloggar (utan att försöka spamma). Sedan blev jag också medlem på Bloggdesign.nu där man kan ladda upp sina designs för försäljning, utlottning med mera. Det hjälpte mig mycket!Något man inte borde göra när man säljer bloggdesigns... Svår fråga, haha! Men man borde inte vara jobbig och spamma en massa bloggar med länkar till olika försäljningar och så vidare. Då får man bara en drygstämpel. Man borde också se till att kunden verkligen blir nöjd innan han/hon betalar, så när man har fått pengarna och designen är inlagd, är uppdraget helt slutfört.Sätt gränser! Låt inte ignoranta människor låta dig slita i onödan, utan att de sedan inte betalar (om du nu sätter ett pris), och gå inte med på att de kör med dig, tjatar, klagar och sådant. Jag har haft väldigt många besvärliga kunder på det viset, men nu har jag lärt mig att visa var skåpet står! Kan också tipsa om att investera i att få sin bloggdesign-business att synas, genom att exempelvis jobba gratis åt någon större bloggare. Så gjorde jag med Paulina, www.paow.se (hon betalade dock ändå), och när hon länkade mig satte min lilla affärsidé igång på riktigt, mail bara flög in från alla håll.

RETUSCHERING! (del 3)Här har ni del tre i min retuscheringsguide, och den handlar om hur man kan ta bort röda ögon! Det är ju trots allt något som ingår i detta med retuschering - man manipulerar ju foton! Resten av tipsen hittar ni i kategorin "Photoshoptips".

 


Shanghai Taxi DriverHär ser ni skyltarna som jag pratade om i detta inlägg. Men visst går det emot den kommunistiska synen på samhället? Att man ska få vara bättre än någon annan? För det får man ju inte, alla är ju lika bra, alla är robotar som ska utbildas likadant, ha exakt samma möjligheter och dem som är något bättre av naturen ska tryckas ner. Alla ska rätta sig efter de som är sämst, och vara lika dåliga.

RETUSCHERING! (del 2)


Del två i min retuscheringsguide. Dock är det, precis som jag säger, bra om man har lärt sig det jag har lärt ut tidigare, innan man gör det. Så här är länken till det andra inlägget! Lycka till.

Tips nummer två handlar om hur man gör en lite mer "mjuk" hud!


Patricias nya design!Här ser ni Patricias nya design!


It's too little too lateJa, jag måste komma igång med det här med Dagens Outfit igen.
Såhär ser min mysoutfit ut idag, ska åka iväg & jobba snart:
Linne - H&M
Kofta - Zara
Ringar - Kina & gamlefarmors
Strumpor - present av mamma


RETUSCHERING!


Nu har jag tagit tjuren vid hornen - jag ska visa er hur man retuscherar. Tipsen kommer komma i en massa olika videos, som photoshoptips! Jag har länge avvaktat med detta därför att jag inte vet om det är moraliskt rätt att lära ut sånt här. Men jag tänker att wtf - ni lär er ändå, så varför inte av mig? För de enda ni lurar när ni retuscherar er själva vackrare på varenda kort är faktiskt er själva. Jag retuscherar få kort på mig själv numera. Men hur som haver - tänk er för innan ni börjar manipulera era kort!

Det första tipset handlar om hur man tar bort finnar och sådant!

Skapa bokeh!

Ebba frågade mig lite om bokeh häromdagen, och här har ni svaren, så gott jag kan!
Okej, bokeh är de där fina små ljusglimtarna som förvandlas till cirklar i olika färger! För att det ska skapas bokeh måste det finnas ljuskällor, men som sagt - det måste vara ljusglimtar. Du måste även ha något som är i fokus för att det ska bli bokeh. Ni kan se exempel här nedan:Träden i bakgrunden gör så att det bara blir så kallade ljusglimtar som kommer igenom. Man kan till exempel inte ta kort på en vanlig buske, och det måste även vara något i fokus, vilket ni kan se på dessa bilder. Du kan alltså inte bara ta en bild på busken - utan något på busken måste vara i fokus och någonstans i bakgrunden så ska det finnas ljusglimtar som förvandlas till bokeh på grund av att man zoomar. Nu ska jag visa hur man kan skapa egen bokeh; jag har lagt en massa smycken i min säng, och riktat min sänglampa mot dem, för att de ska reflektera ljuset. Sedan håller jag mitt armband och zoomar så att min hand & armbandet hamnar i fokus. Därmed hamnar reflektionen från smyckena ur fokus och det blir bokeh!
Resultatet!


Detta var resultatet av min fråga vad ni gillar mest i bloggen!
Främst är det Blogg-/Photoshoptips, så det ska bli mer av det! Hihi.


We need to figure us outChelsea Lee är hur bra som helst, right?
Synd att hon inte finns på Spotify...

By the way: Det är inga problem mellan mig och Mattias - jag bara älskar låten, okej?
Nu vet ni det, så no need to worry!


Candis tipsar om designförsäljning

Sara, som driver den eminenta bloggen Candis.se, ska nu tipsa er som vill få igång en bloggdesignsförsäljning om vad man bör tänka på, och hur hon själv tänker!


Från 200 kr och uppåt beroende på hur avancerad den är och hur lång tid det tar för mig att göra den.
Det tar längre tid än de flesta tror att göra en design och det är ju ett jobb precis som vilket annat som helst egentligen. Om personen man gör designen åt sedan ska ändra konstant och vill lägga till mer och mer så att designen tar dagar att göra så är de ju klart att jag inte vill göra det gratis, de lånar tid av mig helt enkelt :) och mina kunskaper blir bättre och bättre för varje gång och ju duktigare man blir desto mer betalt kan man ta. Sånt får man känna efter själv.Jag började göra gratis designer i form av tävlingar och om någon frågade mig om de fick en design och jag gjorde även reklam i min egen blogg för det och har även vänner inom bloggvärlden som har gjort reklam för mig på deras egna bloggar utan att jag behövt fråga. I forum och dylikt där människor frågar efter bloggdesigners har jag även gjort reklam för mig själv. Jag har aldrig spammat i andra bloggar för att folk ska upptäcka mig utan det har bara flutit på. Sen har jag en flik ovanför headern som är döpt just Design och där finns ett formulär där de som vill beställa kan läsa och se hur de ska gå tillväga.
Spamma ALDRIG andra bloggare om att du gör designer, är det dock ett inlägg där någon frågar efter en designer är det helt okej. Pinsamt när man själv får sånna kommentarer och är designer själv. Känns väldigt fel.
Använd inte andra designers mallar = var inte en copycat, utan kom på din egen stil, risken att du blir anmäld och avstängd är stor för det finns alltid människor som hittar dig och meddelar personen som gjort designen innan.

 


- Var noga med regler till de som vill beställa så att det inte blir en massa missförstånd och virr varr.
- Om du är nybörjare kanske du inte ska börja ta 200 kr direkt för en design. Kolla runt hos andra som gör designer och se deras pris och deras kunskaper och gå sedan efter vad du själv kan!
- Ha ett stoooooort tålamod. Är du rättretlig och har kort stubin kanske design inte är något för dig :) de tar tid, folk är veliga och vissa skiter fullständigt i att svara när designen sen är klar efter flera dagar.
- Tro på dig själv! Du kan bli lika duktig som alla de andra riktigt duktiga designers som finns :)

Imorgon får ni höra vad Kristin har för tips!

Vet ni hur mycket jag lär mig?

Anledningen till att det inte blev mer uppdatering igår var för att jag stack iväg på en supermysig, lång fika med Louise (som bloggar, men som jag ska fixa designen åt, så jag länkar henne inte ännu). Vi pratade om allt möjligt; skolan, våra projektarbeten, kompisar, men anledningen till fikan var att hon ville höra om LUF! Och det är ju hur kul som helst tycker jag! Förbundet behöver fler människor som Louise, drivna och duktiga! Så jag blev så himla glad när hon bestämde sig för att gå med. Åh, vi kommer ha så roligt.

Ja, och efter fikan bar det av in till stan för min del, men inte för att shoppa eller mysa - nej, för att ha ett möte med Verkställande utskottet för distriktet. Riktigt oball tänker säkert ni, men vet ni vad - det var hur kul som helst! Vi satt alltså och beslutade om hur mycket pengar som skulle gå till Liberala Kuriren (tidningen jag är chefredaktör för), hur mycket som skulle gå till nya datorer, hur mycket som skulle gå till klubbarna i distriktet etc. Det var skitkul, jag lärde mig hur mycket som helst. Men det roligaste av allt är att det är vi som ska anställa 6 personer till förbundet, 5 för länsförbunden som ska vara ombud precis innan valet 2010, och 1 person som ska vara anställd från och med 1:e januari. Så där satt vi och läste CV'n och valde ut folk som verkade bra, och sedan ringde vi upp dem och bad dem komma på intervju! Så nästa vecka blir det till att göra arbetsintervjuer med dessa människor som vi tyckte var kvalificerade! Låter säkert supertråkigt - men fatta - man håller i en arbetsintervju, så jääääkla bra för framtiden!


Vad gillar ni mest?

Åh, jag skulle bli så himla glad om ni läsare, ni som är återkommande eller ni som kom hit första gången, har lust att lämna en kommentar om vad ni tycker är roligt att läsa om/se här på bloggen!

x Mode?
x Retuscheringar?
x Blogg-/Photoshoptips?
x Foto?
x Dagens Outfit?
x Skönhet?
x Videobloggar?
x Tävlingar?

Eller vad gillar ni?


Bloggdesigner!

Hej hörrni!
Idag måste jag pyssla lite med bloggdesigner, känner jag! Har tre stycken på kö.
Men självklart ska jag svara på alla kommentarer och allt sådant!

Så länge kan ni ju få en bild!kolla vad mycket fint bokeh!


Grov retuscheringlåt bloggen ladda klart och dra sedan med musen över bilden!
Inte en speciellt superbra retsuchering, me njag hade verkligen ingenting att göra. Huden blev lite för blank, jag ville haft den mattare. Men, men. Såhär får det bli! Tyckte i alla fall att det var mycket roligt att leka med ögonen och lägga till lite sotning och sådant!

Här bor jag!Här är huset där jag bor.
Jag fotade Emma i september någon gång, och då frågade hon mig om jag bodde i hus eller lägenhet. Så här har ni svaret! Här bor jag! Vi brukar kalla det "Gula huset", så hela familjen + släkten vet vad man menar om man säger "... i gula huset". Mitt rum är det som vätter mot altanen till vänster.

Lyxfrukost!


ROLIGASTE REKLAMEN EVER!Haha, jag älskar det, helt klart roligaste reklamen på länge!
Judit och Judit har gjort om lite kända youtubeklipp!
I FREAKIN' LOVE IT!


Does people live there?Jag undrar om det bor folk där...

Jag har en ny favoritlåt!

Empire Of The Sun - Walking On A Dream

Sälj bloggdesigner!

Lona undrade om inte jag kunde ge lite tips om hur man får igång en försäljning utav bloggdesigner. Jag tänkte själv ge lite tips, men sedan har jag också fått äran att intervjua ett par personer som är riktigt duktiga på det här!

Lite bakgrund:
Jag började med att göra gratis designer och lottade ut några här i bloggen. På "den tiden" hade jag reklam i menyn om att jag gjorde gratis designer till alla dem som ville ha. Det gjorde att det blev väldigt stressigt, många ville ha. Jag var då inte jättebra på att behärska varken blogg.se's kod- & stilmallar eller speciellt bra på HTML. Men ändå fanns efterfrågan där. Fråga mig inte varför.
När jag insåg att det blev alldeles för mycket - 7-10 designer i veckan, dock ganska simpla på grund av mina bristande kunskaper - så tänkte jag att om jag tar betalt kommer efterfrågan att minska, för face it, folk är snåla och tycker inte att man ska ta betalt. (Jag anser dock att det är ett arbete som allt annat)
Jag började sälja designer i somras, och under hela sommaren fick jag en kund. Det var tung motgång i början, få var intresserade, och alla som frågade efter gratis fick jag trevligt men bestämt förklara situationen för. Men sedan släppte det - jag bestämde mig för att lotta ut någon design och jag gjorde även gratis designer till större bloggar (till exempel Falsk Sanning) för att få marknadsföra mig själv där.
Nu har det börjat flyta på ordentligt, det går riktigt bra. Det trillar in ett par mail i veckan med förfrågan om jag kan göra designer. Alla är inte beredda att betala, så dem får jag hoppa över, men många förstår vilken tid det tar och varför jag tar betalt.

Kort & gott:

x Se till att marknadsföra dig själv - på din blogg, gör gratis designer till stora bloggare i utbyte mot reklam, på bloggar där de eftersöker personer som designar, på till exempel DDB och i olika forum på internet.
x Var tydlig med pris och vad som gäller. Krångla inte till med betalning, utan försök kompromissa fram hur kunden ska betala.
x Tänk affärsmässigt, kunden har alltid rätt.
x Ha en stor dos tålamod, vissa människor ändrar sig hela tiden, betalar sent m.m. Installera inte designen innan du har fått dina pengar.

Imorgon får ni höra tips från Sara som driver bloggen Candis.se!

Chasing cars


I taxin hem från Nanjing Road lekte jag lite med slutartiden samtidigt som bilar passerade oss!

Är de inte lika?


Visst är Cameron Diaz & Jessica Szohr lika här? Det tycker i alla fall jag!


Ny design!

Ja, the truth är att jag fick klagomål på att min blogg var lik en annan blogg. Och istället för att göra en stor grej av det hela bestämde jag mig för att göra lite ändringar för att den inte skulle vara lika lik den här andra bloggen, och tänkte att en Kina-version kan ju vara kul! Så, detta är resultatet!


En förklaring...
Okej everybody - minns ni detta inlägg?
Har fått höra och läsa lite - kommentarer - att ni tror att jag och Matte bråkat, att det är nån tjej som är "emellan" oss. Men nej, där hade ni fel, för som Camilla säger - "om jag känner Sanna rätt så är det en låttext". Och det är precis vad det är. Detta är tre rader ur Melissa Horns underbara sång "Lät du henne komma närmre?". Det är en superbra låt, men den har inget med min och Mattes relationssituation att göra. Utan det är bara en låttext. Sorry, ifall jag fick er att börja undra. Men det är inga problem i paradiset. Haha.

 


Four dressesFlytta in hos mig?


10 things I've learned

Nu när jag varit i Kina, så har jag lärt mig en hel del om en mycket annorlunda kultur. Så jag tänkte lista 10 saker som jag sett, hört eller varit med om. Kan ju vara lite ball!

x I Shanghai gör man göra byggställningar utav bambu!
x I Shanghai förekommer nästan ingen brottslighet (nu pratar jag inte organiserad brottslighet, utan om typ ficktjuvar och sådant), det är en av världens säkraste städer och överallt finns poliser, vakter m.m. Det finns heller inte speciellt många uteliggare och tiggare. Jag såg fem stycken.
x I Shanghai finns i princip inga mejeriprodukter förutom smör.
x I Shanghai kan tre filer på en motorväg lätt bli fem med kreativa taxichaufförer.
x I Shanghai är finns aldrig våning fyra, därför att fyra uttalas likadant som död, så de hoppar över 4:e, 14:e, 24:e våningen osv!
x I Shanghai kan nästan ingen engelska, och menyer, butiksnamn etc. står nästan alltid på kinesiska med kinesiska bokstäver!
x I Shanghai säljs små, söta hundvalpar ute på gatan. Men inte som husdjur, utan som mat (förstår ni hur ledsen jag var när jag såg dessa små pälsbollar och Matte avbryter med att "i Kina äter man ju hundar, så nej, vi ska inte köpa en, Sanna, de är inte till för att vara husdjur!")
x I Shanghai kostar en flaska vatten ungefär 1-2 kronor, och en colaflaska kanske kostar 3 kronor.
x I Shanghai har taxichaufförerna ett visst antal stjärnor beroende på hur många gator i stan de känner till. Många har noll, men vi åkte med flera som hade 3-4 stycken! Inte speciellt kommunistiskt kan jag tycka. Men det gör i alla fall att de typ snor skyltar av varandra - det är nämligen en bild med på skylten - och den stämmer typ aldrig!
x I Shanghai anställer man väldigt mycket folk på ett och samma ställe för att inte få någon arbetslöshet. Det resulterar i att folk sover på jobbet (kockar sover på diskbänken, såg jag på väg till Huai Hai Lu). Tänk er en korvkiosk som är kanske 12 m² - i en sådan trycker man in så mycket personal som det går, jag räknade till ungefär 9 personer.

Cameron gets a retouchlåt bloggen ladda klart och dra sedan med musen över bilden!
Här har jag retuscherat Cameron Diaz. Dock gjorde jag en väldigt "snäll" retouch, som inte är speciellt...
den ser ganska verklig ut enlig mig!

Jäkla H&M-club!

Har ni tänkt på en sak? H&M's klubbkort fungerar endast i Sverige! Eller det har i alla fall jag blivit tillsagd. I New York förra året köpte jag kläder för ungefär 1000 kronor och ville självklart att det skulle komma på mitt kort. Men icke, sa hon i kassan, det där fungerar bara i Sverige. I Shanghai shoppade jag kläder på H&M för 1500 kronor och ville också gärna att det skulle registreras som bonus. Men nej, det gick inte, för det fungerar bara i Sverige. Med andra ord har jag gått miste om 2500 poäng. Och samma sak i till exempel London. I Barcelona. I Berlin.
Det fungerar inte. Det är jättedåligt, enligt mig. Jag borde få registrera mina poäng överallt, det är ju ett och samma företag!

Nej, jag funderar på att ta kontakt med H&M och ställa lite krav. Som konsument borde jag vara garanterad sådana här saker! Yes, jag hade säkert kunnat köpa vissa saker hemma, istället för utomlands, men i Göteborg finns inte allt, och det är superdålig ordning. Ni ska se butiken i Shanghai - fem våningar med superordning. Allt ser bra ut liksom, man hittar bra! Divided-avdelningen i Göteborg suger ju liksom. Jag hittar bara Divided på Allum!

Nej, H&M i Sverige borde skärpa sig. Eller i alla fall H&M Göteborg. H&M Stockholm gillar jag!
Men det här med korten, klubbkorten, det borde de göra något åt tycker jag!


CRIBS - Shanghai


Först kommer lite reklam...
Såhär bor Matte i Shanghai!
(och ursäkta för en trött Sanna i slutet)

Kommentar på kommentar


Sanna svarar:
Hej Elina! Jag köpte mitt MAC-smink på en sminkkedja som heter Sephora. De säljer olika sminkmärken, så som NARS, Lancôme, L'oreal, Dior m.m. Förra året när jag var i New York, köpte jag en Lancôme-mascara därifrån. Helt klart billigare än de i Sverige! Dock köpte jag det i Kina, ah, i Shanghai, och de flesta är väl medvetna om att saker är lite billigare i Kina. Och det var detta, tror jag! Det är inte speciellt stora förpackningar, och jag älskar MAC-smink (följer ju till exempel MAC-fantasten Fa Finette x3) men har inget själv. Så jag slog på stort och köpte på mig sex ögonskuggor, tre lösa & tre fasta. De fasta gick på 75 RMB/st och de lösa, som är lite större, kostade 85 RMB/st. 1 RMB är ungefär lika med 1 krona. Så allt som allt betalade jag 480 kronor för 6 superbra ögonskuggor, och det tycker jag är överenskomligt!Ni känner säkert igen det!

 


Som om hon skulle försvinna då

foto: jag
"lät du henne komma närmre?
var hon vackrare än mig?"


SWFC - Shanghai World Financial Center

Häromdagen, närmare bestämt i söndags, åkte jag och Matte till en stadsdel i Shanghai som heter Pudong. Det är lite som Wall Street, det är där alla företag håller till, kan man säga, och det är där de flesta höga tornen finns och allt sånt där. Det är lite been-there-done-that-stämpel på det hela - man måste liksom ha gjort det när man har varit i Shanghai tycker jag! Det vi skulle göra var att åka upp i världens typ näst högsta torn (enligt dem själva), och det är det som är SWFC - Shanghai World Financial Center. Man kan säga att tornet ser ut lite som en kapsylöppnare! Det har ungefär 100 våningar, och jag och Matte gav oss faktiskt upp till den allra högsta! Det var superläskigt, det var galsgolv här och var, och det är svårt att förklara, men själva väggarna lutade innåt, där man stod, och resten var glas. Hade glaset gått sönder hade man kanat rakt ut i luften, och 492 meter ner är döden, liksom. Usch. Det var riktigt obehagligt!
Vi började i alla fall med frukost på Starbucks, som ligger i samma byggnad, innan vi tog den sjukt snabba hissen upp (och vi gick även 200 trappsteg! Andfådd eller vad?!)


Svar på kommentar

Det skulle vara roligt om du skrev vad allt kostade också , lite nyfiken på vad tex hms kostar i kina (fast i svenskt pris då)?

Svar: H&M har internationella priser, så de skiljer sig ingenting från Sverige. Det är exakt samma priser, och RMB står i princip i samma kurs som Sverige, så skillnaden är ju helt enkelt ifall kronan är svag eller stark. Om en tröja kostar 199 kronor så kostar den 199 RMB, så det beror ju helt enkelt på valutakurserna!

Men jag kan självklart skriva ut det ändå, fast vissa grejer har jag inte så stor koll på, saker man typ köpt på gatan eller så, som man inte fått kvitto. Men H&M kan man bara kolla på deras hemsida om man är nyfiken!

Bildbomb; TeppanYaki

Ja, i lördags, när jag fortfarande befann mig i Shanghai, så var ju vi och åt på något som heter TeppanYaki. Det skiljer sig nog en del mot Amazing Thai i Göteborg, där de wokar maten framför en. När man äter TeppanYaki så sitter man liksom runt personen som steker, och han gör det hela tiden. Också dricker man alldeles för mycket sake och ljus öl. Inte jag, jag drack mineralvatten to be honest. Men ändå. Vi åt scallops, kyckling, biff, sushi och sashimi. Vi var ett lite blandat sällskap, det var jag, Matte & Kristoffer från Sverige, Loan, Rudolph, Bastian, Kevin & nån unknown, läskig snubbe från Frankrike, Monique från Peru och även en unknown tjej från Holland. Jag kommer inte ihåg vad hon hette. Och det är ju lite pinsamt att... "hey, what was your name again?". Ingen kommer ihåg vad hon heter i alla fall. Det var hur som helst riktigt trevligt, och vi hade många roliga samtal, fransmännen stod upp och sjöng sin nationalsång, vi lärde varandra fula ord på diverse språk och tvingade alla att prova snus. Stämningen och mentaliteten var superskön- man kan lätt känna sig som ett barn när man själv är 18 och resten är typ 21+.
Sista shoppingen i Shanghai

Ser ni vad fint jag fick till det - Sista shoppingen i Shanghai? Det skulle nog min svensklärare gilla, hihi. Hur som helst, jag tänkte visa det sista jag shoppade i Shanghai för er. Trosor från Sixty Eight, kjol från Gazelle, skjorta från Clockhouse, ögonfransmackapär (delare?) & nagelförstärkare från Sephora, lösögonfransar & en ögonfransböjare från Watsons, söt satinblus från Me & City (& närbild under), två t-hirtar & ett linne från H&M/Divided.


Bildbomb; MER SHOPPING!

Som sagt; Matte är i skolan och jag får roa mig med det där som man brukar kalla world wide web. Här får ni lite mer av det jag har shoppat; två klänningar, en kofta, en scarf & två serie-boxar. Allt utom boxarna är från hederliga H&M, klänningarna är från Divided.


Bildbomb; SHOPPING!

Nu när jag ska stanna här ett litet tag till, så blir det lite fel - Matte hade ju räknat med att gå i skolan dessa dagar. Så, just nu är han där, och han kommer hem om ett par timmar. Så nu kan jag blogga lite grann!
Häromdagen var vi ute och shoppade och då köpte jag lite mer MAC-smink, ögonskuggsborstar, ringar, plånbok, fickspegel, OPI-nagellack & armband.

Delayed Devotion

Egentligen skulle jag åkt härifrån igår, men när jag var på flygplatsen fick jag reda på att mitt plan blivit inställt, och jag kommer inte få flyga hem förrän på tisdag. Good work. Lite jobbigt när man är inställd på att åka hem, även om det är mysigt att få dela ytterligare några dagar här. Mina pengar är slut också, hade ju inte räknat med att ha ytterligare 2-3 dagar här. Så, that's it. Ni kommer få se mer bilder när jag kommer hem. Kanske uppdaterar jag under tiden här också, men ah, this is how it is for now.

Puss på er.

TeppanYaki

 

Igår var vi på något som heter TeppanYaki. Man beställer in kött, fisk, fågel, sushi m.m. också steker de allting framför en. Det var trevligt och maten var god. Lätt något man måste prova om man är i Kina. Eller de kanske har de i typ Thailand också, jag vet inte.

RSS 2.0