Himlans!

1. Jag har inte fått mitt presentkort från Gratismakeup (jag är uppe i 70 p nu, vilket jag har lyckats med på 9 dagar, från 0 till 70, ganska bra), ännu fastän det har gått 7 helgfria dagar!
2. Skorna jag tänkte klicka hem från Nelly är slut.

Så nu får jag ju börja fundera på vad jag ska klicka hem istället, och antagligen blir det detta:



Ett par leggings från Rare Fashion med dragkedja, och ett snyggt armband!

Headache, Simpson's & Coke

Min lillebror gjorde just en rush och cyklade ner till Servett och köpte godis och cola till oss. Mig, Matte och honom då.
De tär sånt man får göra på sommarlovet, inte sant?
Ledsen för inaktivitet, men Simpsons och min huvudvärk håller mig borta från datorn!

Torsdag - näst sista dagen

Nu är det näst sista arbetsdagen för mig.
Imorgon är sista, och sedan är det helg till på torsdag i nästa vecka, vilket är jätteskönt. De tidiga mornarna får min kropp att framkalla halsont, förkylning och feber. Jag har gråtit av utmattning de senaste två kvällarna, vi får se om jag gör det ikväll också. Man blir riktigt känslig för det ena och det andra när man är så trött. (JAG HAR SOVIT PÅ MIN LUNCHRAST!)

För er som inte visste så jobbar jag på Intersports kontor nu i sammanlagt åtta dagar + ett par strödagar i mitten av augusti. Jag packar upp nästa års vår/sommarkollektion. Intersport är ju, som ni säkert hör, ett sportföretag, så det är inte direkt mode som kommer upp, men det finns ett och annat som man blir fäst vid, och där ingår en hel del snygga träningskläder, kanske kan jag komma igång med träningen igen?

Idag kommer en ny leverans (vi som trodde att vi var klara igår). Och vi har knappt hästar (stänger) att hänga upp det på. Det blir att organisera en hel del idag.
Jag känner mig mycket piggare idag, jämfört med hur jag kände mig igår. FYI.
Nu ropar dem att vi ska åka, och jag har inte ens tagit på mig...


Kanske blir det dessa skorna från H&M för lönen jag får?

P.S jag vet att statistiken går neråt när ni får så tråkiga inlägg, men det är ändå kul att logga in och se att det finns människor som tittar in trots att man är seg på att uppdatera - vilket helt beror på att jag jobbar! D.S

Jag har hittat hem

I onsdags var jag hemma hos Mattes gymnasiekompis, eller före detta gymnasiekompis då - de var kompisar när de gick på gymnasiet, och är kompisar nu också... men de går inte på gymnasiet längre... Gud, vad komplicerat jag gör det. Aja, hur som helst - jag var hemma hos Åsa i Floda, med massor av härliga människor.
Det var grillfest som gällde, men vädret hindrade oss en del. Vi satt under markisen med massor av stolar kring ett långbord. Några tappra killar stod med regnkläder och grillade ändå.

Allt kändes så väldigt bra. Jag var nervös till en början - det är sällan jag umgås med människor som är så väldigt mycket äldre än vad jag är. Det känns lite knäppt att sitta och prata kläder med en tjej man innan bara tittat på i klasskatalogen för att hon gick i nian när man precis hade börjat sexan. Men det var egentligen inte knäppt, de behandlade mig som om jag var lika gammal, även om jag kände mig jättebarnslig. De läser på universitetet och jag har inte ens gått klart gymnasiet. Alla trodde dock att jag och Matte hade träffats på hans högskola, men så är ju in fallet.
Men stämningen, mentaliteten är den jag söker. När människor dricker för att det är gott, tar ett glas cola istället för ytterligare ett glas rosé. När folk kan äta chips utan att skämmas, och där alla kommer fram och hälsar innan man knappt stigit innanför dörren.
Matte kunde utan problem lämna mig i ena änden av bordet medan han satt med sina gymnasiekompisar och jag satt och pratade hy, smink, kläder, framtid, resor och jobb med tjejerna vid min del av bordet.

Det blev en hel del härliga samtal, en hel del härligt bubbel och en hel del bubbel i benen.
Vi drog oss dock hemåt vid halv tolv, vi fick skjuts med Johanna, en superhärlig tjej som jag faktiskt träffat förut.
Det var i alla fall en superbra kväll, och jag känner att det är precis så jag vill ha det.
På fredag ska jag hem till Johanna, som jag nämnde tidigare, också på grillfest. Det ska bli supermysigt, och jag ska ha på mig min nya klännig från Style by Stars och även min skinnjacka!





I'm off to work

Jag har feber.
Jag har halsont.
Men vad gör man inte?

Jag gjorde det idag!

Istället för att vänta så beställde jag ytterligare ett objektiv till min kamera idag, som det är standardzoom på. Vilket gör att kameran kommer kunna användas mycket, mycket, mycket mer. Jag känner mig superbra. Jag tror att det kommer imorgon, netonnet är pålitliga och brukar alltid leverera fort! Mitt förra objektiv fick jag dagen efter beställningen gjordes, men detta kommer att dröja ungefär en vecka. Funkar helt okej för mig, jag är glad ändå.
Nu ska jag klicka in på Nelly och se om det finns något där som faller mig i smaken!


Anna N





foto:
jag   |   modell: anna
Vill du bli fotad av mig gratis? Kontakta mig på [email protected]

It's getting to me now

Idag är det den 28:e juli och för 4 månader sedan kysste jag Mattias för första gången.
På något sätt blir förhållanden bara bättre ju äldre man blir, ju mognare man blir. När man kan resonera sig fram till lösningar och verkligen inte beter sig barnsligt. Som jag tidigare gjort enormt mycket (jag är en sucker för romantiska filmer och tror att jag ska kunna gå ifrån honom och han ska springa efter och be på sina bara knän. Jag har insett att det inte sker i verkligheten, att allting inte kretsar runt mig. Jag gör misstag jag med och jag kan inte bara vara så egoistisk att jag blir ledsen och vägrar be om ursäkt när jag själv sårar lika mycket).
Det förhållande jag och Mattias har nu är fantastiskt. Det är händelserikt och det är kärleksfullt. Det skrämmer mig, och det skrämmer honom hur emotionella vi är till skillnad mot hur vi var i början. Jag hade inte ens tänkt inleda ett förhållande med honom men blev övertalad till att fånga nuet av mina vänner. Varför jag inte ville?
För att Mattias om en månad befinner sig i Shanghai på obestämd tid, men minimum tre månader, max fem.
Det är så galet orättvist att detta händer. Även om jag vet, för det vet jag, att jag kan ta mig igenom detta, så vet jag också att det kommer bli jobbigt, komplicerat och många tårar kommer rinna de närmsta månaderna.

Shanghai är abstrakt. Shanghai är på andra sidan jordklotet.
Det man inte pratar om, det händer inte. Så har jag resonerat. Ju mindre jag tänker på det, ju mindre jag pratar om det, desto mindre finns det, desto mindre händer det. Men nu inser jag att det kommer att hända. Jag kommer att vara ensam. Hur mycket vänner som än finns omkring mig, så kommer känslan av ensamhet ändå finnas där. För Mattias ger mig något ingen annan kan ge mig.

Jag älskar dig.



Roliga förändringar



Nu har jag fixat så att jag får bilder vid inlägget på bloglovin'. Superkul och mycket mer attraktivt och roligt för läsarna tror jag. Det blir lättare att klicka in på en bildblogg än en textblogg. Så. Såhär ser det ut just nu. Det är bara dessa två inlägg och ytterligare ett som har uppdaterats på det sättet. Men detta inlägg kommer synas med bild på bloglovin' - och det tycker jag är superroligt! Om du vill följa min blogg kan du trycka här.



Sedan stiger statistiken, vilket också är superroligt. Tack!


2 bloggdesigner

Jag har suttit och pillat med två bloggdesigner de senaste dagarna:



Falsk Sanning - en skvallerblogg om storbloggarna



Minna Hokka - en 18-årig tjej om sitt liv som tonåring.

Blondinbella i brunt hår?

Nejnejnej tänkte jag när hon skrev inlägget hos Bobby om att hon inte längre skulle vara blond.
Och jag tyckte heller inte att det blev jättefint, men det är en förändring som man lär vänja sig vid som läsare på hennes blogg. Jag tyckte hennes hår var galet vackert blont, och tycker att hon skulle behållt den färgen.
Dock förstår jag. Hon avslutade inlägget med "Spyr på blont, fransk manikyr och för mycket läppglans". Det har hon tagit bort nu, vilket jag inte tyckte behövdes. Alla förstår att det är synonymt med Dessie, Kissie och Paow. Och hon vill väl antagligen inte bli förknippade med dem.
Men hur gör hon med sitt varumärke nu? Blondinbella? Om hon inte är blond så kan hon ju inte... eller?
Brunettbella? Nej, det låter superfult tycker jag!

Jag hoppas dock att hon antingen gör mörkare, eller lägger i blonda slingor i det hon har nu!



Bild tagen från Blondinbella.se

Anna N





foto: jag   |   modell: anna
Om du vill bli fotograferad gratis av mig kontakta mig på [email protected]

Det ser inte så ljust ut

Jag och mina två tjejkompisar Anna och Camilla hade tänkt ta en restresa ungefär den 10:e augusti. Men som det ser ut nu så är det dödsdömt - det finns i princip inga restresor. Klart att vi ska beställa den ungefär en dag innan, men jag vet ärligt talat inte ifall det blir något. Jag vill så jättegärna, men finns det inga alternativ till ett bra pris, och dessutom bara i en vecka, då går det inte helt enkelt.
Isåfall så får jag spara alla pengarna jag har sparat ihop inför resan, så att det verkligen blir en resa senare i höst/vinter. Om nu så är fallet så åker jag garanterat till Shanghai på höst- eller jullovet. Och antagligen blir det weekendresa till Stockholm med Gabriella också. Men vi får se, de har ungefär 2 veckor på sig att fixa en restresa som passar oss.



foto:
jag  |  modell: anna
Vill du bli fotad gratis? Maila mig på [email protected]

Nytt i garderoben

Jag har ju inte visat er på jättelänge mina inköp jag har gjort nu på senaste - för jag har inte haft någon kamera. Och nu har jag en kamera med väldigt mycket zoom i objektivet. Men jag fick låna Camillas kamera, och nu ska ni få se vad jag har fixat in i min garderob sedan sist.
Förresten, jag pratade ju om att göra en subblogg - Sannas Garderober. Det kommer, jag håller på att jobba på det för fullt. Det kommer inte bara handla om min garderob utan även tips om saker som har med mode och kläder att göra. Dock kommer den först i augusti, när jag har fått mitt nya objektiv som jag ska beställa!











Behind the scenes - Röda Sten

Åh - är det inte en rolig ny kategori? Behind the scenes!
Jag har bestämt mig för att börja fota mer människor, det var så galet roligt när vi var vid Röda Sten, jag och Anna. Jag har redan bokat upp två kompisar som jag ska ut och fota med - Gabriella och Amanda.
VILL DU BLI FOTAD? MAILA MIG PÅ [email protected]. Du får bo i Göteborgsområdet. Det är självklart gratis.

 

Anna tog två foton på mig medan jag fotade och hittade ställen att ta foton på.
Jag ska göra det här så mycket jag kan när jag är ute och fotar, tänkte jag.

Graffiti - svartvitt & färg





foto: jag  

Veckans blogg-finalist

Jag är än en gång Veckans blogg-finalist på en blogg.
Denna gång är detdet på bloggen NO ESCAPE.

Jag hoppas verkligen att ni vill rösta på mig, jag är finalist nummer 18.
Jag har riktigt hårt motstånd, men blir glad för alla röster jag får.
Klicka här för att komma till inlägget.

Tack på förhand!



En bild också.

Ute i trädgården - del 3





Nikon D40 & Sigma AF70-300/4-5,6 DG

Jag är med i en tävling!

Man kan vinna en rosa digitalkamera från Samsung i en tävling på Johannas blogg.
Jag vill hemskt gärna ha en vanlig kamera också, då det blir lite jobbigt att släpa runt på min systemkamera när jag till exempel är ute, på middag eller på fest. Så den här hade passat mig ypperligt med tanke på att min favoritfärg är rosa.



Bli min?

Anna N





foto: jag   |   modell: Anna

Igår åkte Anna och jag ut till Röda Sten för att fota lite. Eller - jag skulle fota henne. Det blev ungefär 250 bilder, och det var en hel del som blev mycket bra. Jag visade upp tre igår, som jag blev nöjd med, och här har ni två till. Anna är ju väldigt söt också, så det är klart att bilderna blir bra, haha. Jag kommer garanterat åka dit ut igen och fota, det var riktigt bra miljöer att fota i, och jag har fortfarande en hel del bilder som jag vill visa er. Så de kommer komma upp med jämna mellanrum tänkte jag.

Baksmällan

Igår såg jag och Matte en helt superroligt film - Baksmällan. Jag tyckte jättemycket om den, verkligen. Man skrattade i princip hela tiden. Anna däremot tyckte inte att den var bra när jag pratade med henne. Antagligen var hon inte på humör för den sortens film för jag har hört att alla tycker att den är väldigt rolig. Hon får se om den tycker jag.
Den är ett solklart tips, ni måste se den. Vi stundtals var nära till gråt för att vi skrattade så mycket!


Anna N







foto: jag   |   modell: Anna

Ute i trädgården - del 2





Nikon D40 & Sigma AF70-300/4-5,6 DG

Idag ska jag åka till Röda Sten och fotografera med mina två vänner Robin och Anna. Det blir mer uppdatering ikväll!


Det vackra sa farväl och jag försvann







Nikon D40 & Sigma AF70-300/4-5,6 DG

En ny bloggdesign

Nu har jag suttit i ett par timmar med en bloggdesign - därav min inaktivitet här på bloggen. Jag gjorde en bloggdesign till Jessica, som hade beställt en. Såhär ser den ut:


wish it



Tunika Accessorize
Clutch Accessorize
Skor Giuseppe Zanotti
Armband Forever21
Diadem H&M

Perfekt för utlandsresan senare i sommar!

Ute i trädgården - del 1







Nikon D40 & Sigma AF70-300/4-5,6 DG


Lillebror in action x2



  Nikon D40 & Sigma AF70-300/4-5,6 DG

Bild



Nikon D40 & Sigma AF70-300/4-5,6 DG

Sammanfattning av fredagen



Fredrika, Moa & Stina - Middag hos Moa - Asti Martini - Svenska pop-klassiker - Tjejsnack
Inbjudan till förfest - Brasilienkillar på spårvagnen - Fel spårvagn - Bryggeriet
Lakrtisshots - Dans - Misshandel - Den blåa drinken - Hemgång - Alexander&Poria = skjuts

Lysekil bilder - del 1







Bilder: sannasrum
Redigering: kontrast, signatur & ram
Kamera & Objektiv: Nikon D40 & Sigma AF70-300/4-5,6 DG



Sugen, sugnare, sugnast *

Ja, jag har MVG i svenska... Haha.



När höstmodet kommer blir jag galet sugen på att shoppa. Höstmodet är nämligen det finaste enligt mig. Jag minns förra året när jag gjorde värsta specialen på min gamla blogg med kollage från alla de stora internetbutikerna. Om du vill se dem inläggen kan du klicka här (och rulla ner, det fortsätter även på sidan två), eller så kan du bara kolla på vad jag så gärna vill ha från H&M's höstmode 09!

Åker till Lysekil nu, men kommer hem ikväll igen.

Snyggaste armbanden


Hur mycket vill inte jag ha dessa galet snygga armbanden?
Från Forever21

That is how a movie should be like



Jag och Matte var ju på bio i lördags - Harry Potter och halvblodsprinsen. Filmen var helt okej, men jag satt mest och funderade på den sjunde filmen - om den skulle bli lika bra som boken, bättre eller sämre. Jag hoppas ju på lika bra i alla fall. Denna film var inte riktigt lika bra som boken. För den sjätte boken känns inte som en "mellanbok", där inget händer, utan den känns som en helt vanlig... Men denna film kändes som en mellanfilm - kanske för att man vet vad som komma skall.
Det var i alla fall den roligaste Harry Potter filmen som gjorts tycker jag.

Matte och jag började i alla fall uppe på Danilo i baren. En öl till honom och Margarita Royale till mig. Lite för mycket smak av tequila tycker jag - men det var okej, faktiskt god. Sedan blev det såklart pop corn, dricka och gosa ner sig i biostolen. En fullsatt 417-salong är inte fy skam heller. Ja, det var helt enkelt så bio skulle vara: drinkar, popcorn och mycket folk.



Skona mig!

Åh, jag fick en kommentar från en söt tjej som tipsade om hennes egna webshop där hon säljer skor. Riktigt, riktigt, riktigt snygga skor & billigt dessutom. Höga klackar och nitar - jag gillar det jättemycket. Åh, jag tycker verkligen att ni borde klicka er in på denna sida, vilket ni gör genom att klicka på bilden nedan!



Mina favoriter:
Famous, Sparkle, Eye Candy & Fierce

Sunday Sanna





En trött söndags-Sanna som ligger i soffan med laptopen. Wihi - min stereotypa söndag.

Biotajm


Gratismakeup lönar sig


Jag har precis idag förtjänat mitt första presentkort (på 250 kronor) på Gratismakeup.
Jag bestämde mig för att ta det på Nelly.com - så ska jag klicka hem dessa skor så fort presentkortet har landat i min ägo.


August's payroll

Bild: netonnet.se Kollage: sannasrum

I augusti ska jag klicka hem detta objektiv.
Jag vill ha ett som inte är lika långt som det jag har nu, också.
Variation heter det, ja...

Jag blev Veckans Blogg!

Bild: sannasrum

Wie, vad roligt - jag vann veckans blogg hos Emma.
Är superglad. Tack alla som har röstat på mig!


Stress & Sigma

Mitt nya objektiv kom idag på posten vilket är jättebra för jag ska på en Girls-night-out ikväll och det hade varit trevligt med lite bilder. Ska bara få kläm på hur det fungerar, ska jag vara ärlig var det jättesvårt nu när jag bara provade i förbifarten. Och en sak som var rolig - Maria hjälpte mig på ICA att fixa fram mitt paket, haha, känns som ett sådant sammanträffande. Eller ah, att jag fick hjälp med mitt objektiv av en sådan duktig tjej!

Hur som helst är jag superstressad för jag måste fixa i ordning mig lite grann och hoppa in i duschen innan jag åker in till stan. Ska äta middag hemma hos Moa, på Friggagatan med Stina och Fredrika. Det ska bli supermysigt. Sedan är det utgång! Och bilder får ni imorgonkväll när jag kommer hem från golfen.

BY THE WAY - GLÖM INTE ATT RÖSTA PÅ MIG HOS EMMA OM DU INTE HAR GJORT DET!

På väg hem till mig - 2





White Layer Dress från Style by Stars
Bilder: stylebystars.com | Redigering: sannasrum


Uppkörningstid ska bokas

Nu har jag övningskört i 2½ år.
Jag har gjort halkan på Stora Holm.
Så det är dags att ringa samtalet.
Till Vägverket.
Och boka en tid.

Hjälp, jag får ont i magen bara jag tänker på det. Jag som brukar vara iskall...



Haha.



På väg hem till mig


Sigma AF70-300/4-5,6 DG NIKON
Bild: netonnet.se | Redigering: sannasrum


Skovde adventures

Gårdagen ihop med Petter var fantastiskt härlig. Vi började med varsin latte på ett jättefint café, tog ikapp allt vi missat sedan sist vi sågs (för 1½ månad sedan). Efter det visade han runt mig i Skövde, medan vi pratade på. Vi gick in i någon galleria och kollade lite och var runt på de stora gatorna.
Sedan gick vi hem till hans lägenhet och la oss framför datorn och läste lite motioner inför LUF-kongressen i augusti. Kollade på Folkpartiets gruppledare i Skövde och hans videouppdateringar på facebook - riktigt härlig människa.
Vi öppnade en flaska mousserande och satte oss ute på hans balkong och fortsatte med politiska dilemman och allt möjligt.
Vi avslutade kvällen på samma café, men åt istället middag. Jag åt världens godaste sallad med mozzarellaost och salami och balsamvinäger... Mmmh.

Petter vid middagen.

FYI
Bacardi Breezer Watermelon är en kemikaliebomb - den innehåller minst 8 olika "E231-liknande" ämnen. Läskigt.

Ingen rubrik

Hemma från Skövde.
Berättelsen får ni imorgon för duschen kallar.

Veckans blogg!

Wie, Emma nominerade mig till en av de fem finalisterna för hennes tävling Veckans Blogg.
Så jag tycker att alla ni som säger att ni läst min blogg (och gör det varje dag) ska gå in och bara slänga en röst på mig. För då blir jag superglad!

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL RÖSTNINGEN.
Skriv bara "Nummer 1, Sanna" i kommentarsfältet.

Godmorgon Godmorgon

IGÅR

Igår var en helt underbar dag, som jag tyvärr inte kan visa er just därför att jag inte har någon sladd till mobilen för tillfället. Men vi började med att åka ut till Bohus-Malmön som antagligen är en av de vackraste platserna i Sverige. Det var skinande solsken och havet glittrade fantastiskt vackert! Vi åt en supergod lunch, bestående av risotto med tryffelsparris, lax inrullad i torsk och romsås. Efterrätten var jordgubbar, chokladplättar (85% choklad) och whiskeygrädde. Det var supergott verkligen!

På kvällen kom Anna hem till mig och vi gjorde oss i ordning för en kompis 18-årsfest. Vi var lite sena trodde vi, men icke - alla var typ sena. Så när vi kom ner till festen så åt vi tacos och jag träffade på min söta, fina Kajsa och så satt vi och pratade jättelänge, eller ah - hela kvällen. Jag tog 23.33-tåget till Floda där Mattias syster kom och hämtade mig också gjorde vi en blixtvisit hos Mattes farbror där hela släkten var. Det var jätteroligt att träffa alla - för jag hade aldrig gjort det förut.

IDAG

Klockan ringde tolv, vilket jag tyckte var himla tidigt. Nu ska jag göra mig i ordning och sedan ska jag ta bussen/tåget till Skövde och träffa Petter, som jag inte har träffat sen i maj. Och det finns inte så mycket mer än så att säga - vi tänkte sätta oss på en uteservering om vädret tillåter, eller så har jag tänkt att vi ska laga mat. Haha.



Matte, Petter & Jag i mars när Matte fyllde 21.

Tisdag den fjortonde juli

Imorgon fyller kronprinsessan Viktoria år.
Imorgon fyller min morfar år.
Imorgon fyller min kompis Andreas år.

Stryk första raden, jag kommer inte titta på Solliden-kalaset.
Istället ska jag åka ut till Bohus-Malmön för att fira min morfar, och när jag kommer hem igen så är det party som gäller för att Andreas fyller 18. Jag har för övrigt inte träffat honom på galet länge, så blev mycket glad för inbjudan.

Och ni vet vad som gäller när det är fest på gång, eller hur?
Jo, det är ju dags att pyssla om sig själv så att man är snygg och fräsch inför kalaset. Så, det blir time to tappa upp ett varmt bad, gosa ner sig bland oljor och lotions, och locka håret (det blir så snygga dagen-efter-lockar då), peela kroppen och lägga på lite masker; ansiktsmask och hårmask. Kanske en för fötterna också?
Och såklart planera vad för outfit, för båda kalasen - det kanske inte lämpar sig att ha samma kläder på två så olika tillfällen.


Denna outfit hade jag på Gotland, och jag tyckte mycket om den. Så den kommer bli min kvällsoutfit imorgon!


På Gotland i den outfiten.

Wiho, wiho, wiihooo!

Jag har precis varit nere på banken och höjt mitt självförtroende en hel del. Varför? Jo, därför att jag:
- Fick tillgång till internetbank + en kortläsare
- Fick ett kapitalkonto
- Fick ett nytt VISA-kort, jag slipper ELECTRON för alltid nu! (yes, yes, yes, yes)

Allt känns galet bra, nu kan jag gå in på banken via internet och allting. Ja, jag är superefter, men jag har inte tagit mig tid att göra det helt enkelt.
Det är superskönt att jag slipper Visa Electron nu, för a) man kan inte handla via internet b) det är ett elektroniskt kort så det måste kopplas upp, så på båtar/flyg kan man inte använda det oftast. Men nu slipper jag ju det, så himla skönt - plus att jag slipper be min mamma köpa saker till mig som jag hittar på internet. Det blir så galet jobbigt.



Wiiie, jag känner mig jättevuxen när jag sitter här med min kortläsare!

Who doesn't love dresses?

Vid Valborg gjorde jag ett kollage med en outfit jag ville ha. Då hittade jag en klänning på Style by Stars, på outleten. Den fanns inte kvar dagen efter, och med tanke på att jag innehar det sämsta bankkortet man kan ha - Visa Electron - så kunde inte klänningen bli min. Men nu när jag har en del pengar över, så tänkte jag att jag kan få unna mig två nya klänningar, från sidan. Jag har redan två därifrån och en kjol och jag är jättenöjd. Kvaliteten är inte den bästa men de är sannerligen mycket snygga och bekväma.



Den klänningen som är längst ut till vänster är jag säker på att jag vill ha. Det är samma klänning som i det inlägget jag länkade däruppe. Dock är den i vitt istället, för jag har ingen vit klänning, men jag har rosa. De två andra är jag inte säkra på, vilken jag vill ha alltså. Jag känner att den högra är väldigt, väldigt, väldigt cupcake-ig. Kanske kommer man bara se löjlig ut i den, och på bilden ser den inte ut att ha speciellt bra passform heller. Den i mitten har jag redan, fast i beige, och det är min pojkväns favorit bland alla mina klänningar. Och nu såg jag att den fanns i min färg - rosa!
 

Nytt objektiv - yes, please!

Wie, hej allihopa.
Igårkväll var en supermysig kväll med roliga spel, massor med hemligheter som avslöjades och en hel del coca cola.

Just nu sitter jag och lyssnar på Melody Gardot - underbart, och tittar på ett nytt objektiv till min kamera. Det var nämligen så att jag fick hem ett brev igår, med mitt kontoutdrag från min bank. Och vad ser jag? Jo, att jag har 4500 kronor mer än vad jag trodde, för semesterersättning från förra året. Hade inte räknat med, men nu blir det garanterat ett nytt objektiv till min kamera. Och såklart en resa också - för nu vet jag ju att jag har råd!
Objektivet, det blir ett sådant här:


Sigma AF70-300/4-5,6 DG NIKON

Bild: netonnet.se | Redigering: sannasrum

Dags att dra sig

Jag ska åka iväg nu, avnjuta kvällen med kompisar i en etta i närliggande förort. Yay.
Så först måste jag ta mig en promenad innan jag ska möta min älskade Mattias, som jag inte kan få nog av över huvud taget!

In i dimman.

I'm back!

Efter lite mindre än en vecka är jag tillbaka framför skärmen. Jag har sepnderat de senaste sex dagarna i Sveriges bästa och mest underbara län - Bohuslän. Tummen upp!
Veckan har dock inte bestått av lata, soliga dagar på stranden, för där vi har befunnit oss har solen inte bemödat sig med att titta fram. Istället har det blivit 13-timmars-dygn - vi går upp ett och lägger oss två.
Jag har fått tid att göra massor av sakor som jag gärna velat göra:
- Böcker (Diana Biografin är äntligen utläst, och det är även Gossip Girl: du och ingen annan. Just nu läser jag två böcker - Belle de Jour och Stella & Sebastian)
- Sova & Slappa
- Körkortsteori

- Mysiga promenader
- Kortspel (Plump är galet underskattat i stora sällskap!)
- God mat (Grillat, räkor, sallad, choklad, rött vin, fisksobba, musslor...)
- TV-tittande (Ms Marple, Morden i Midsomer, Allsång på Skansen, Ocean's Twelve)
- Mysiga restauranger
- Skrivit många bra saker i min bok (den rosa)

Min vecka har, trots att brännan inte har bättrats på, varit fantastisk, jag har älskat varenda sekund. Regn och rusk är ibland nödvändigt för att jag ska kunna varva ner till 100%.
En vecka utan smink och samma tofs varenda dag har heller inte suttit fel!

P.S
Anders Svensson (ja, den Anders Svensson) har flyttat till Käringön och jag har sett honom 4 gånger på 3 dagar! D.S


Regn utanför fönstret på väg till Strömstad.


Två nya böcker - Stella & Sebastian & Belle de Jour.


Mysigt på Petterssons krog.

Planering vs. Impuls

Vem föredrar inte impuls?
Man vill...
- kyssas på impuls
- resa på impuls
- bada på impuls
- umgås med vänner på impuls
- shoppa på impuls
etc. etc. etc. etc.

Packning är inte impuls.
Packnings kräver planering.
Jag tycker jag har planerat tillräckligt inför hösten,
måste jag planera veckan som kommer också?
Så himla jobbigt, jag har väl ingen aning om vad jag ska ha på mig?

Well, jag har upptäckt att veckans väder inte kommer att vara det bästa - men vet ni vad? Det gör mig ingenting, nu har jag tid att helt ärligt plugga körkortsteori, fixa med "Vem f*n är Jante?-kampanjen" som jag, Matte och Joakim har satt upp som förhoppningsvis blir en officiell LUF-Väst-kampanj. Med ett par blogginlägg/krönikor/debattartiklar som jag för första gången ska publicera på LUF-Väst-bloggen. Förhoppningsvis kanske jag hinner fixa lite med E20 också, alltså min LUF-klubb här. Jag vill inte säga att jag ska planera för den - jag ska fixa för den!


Snart är det dags att sätta oss på bussen för att åka en vecka till Västkusten. Bye Bye Bloggen.

Kelly Sweet





When it's summer...

... orkar jag inte blogga lika mycket. Yet har jag upptäckt att det är 50-100 personer som följer mig även om jag inte skriver, vilket såklart gör mig glad.
Idag ska jag spela golf i 4,5 timmar och sedan ska jag hem och packa, för i nästa vecka blir det västkusts-vecka. Jag och Matte åker till Strömstad imorgon, där vi förhoppningsvis även ska träffa söta Frida. På onsdag åker vi vidare till Käringön, där min familj har sommarhus.
Vi kommer att komma hem igen på lördag.
Ja, så mycket bloggande kommer det garanterat inte bli, för solen känns lite viktigare.

Jag måste även börja fundera över det här med jobb ifall mitt tredje år på gymnasiet ska bli som jag vill!

Mitt sommarlov



Ikväll blir det middag på Mattes altan med Mia och Joakim. Supermys!
Jag hoppas på ett kvällsdopp i sjön också.

Osmakliga tidningar

Du öppnar Cosmopolitan. Läser en artikel om att det är viktigt att du har en bra självkänsla, tro på dig själv.
Du vänder blad och läser följande rubrik: "Hur du går ner i vikt snabbt över sommaren".

Du öppnar Veckorevyn. Läser om hur några tjejer fick chansen att boosta sitt självförtroende genom en mingelkväll på Ambassadeur i Stockholm.
Du vänder blad och läser om hur du ska äta rätt för att få bättre hy, om hur du förebygger celluliter...


Detta kallar jag gravt osmakligt. Såklart att det måste finnas tidningar som skriver om sådana här saker, eller internetsajter som gör det, för antagligen är efterfrågan för tips som dessa stor. Men varför ska tidningar som dessa - stora, väletablerade och framförallt respekterade - skriva sådana osmakliga saker.
Själv är jag inte speciellt svag för detta, jag har svårt att känna mig träffad av att jag har äcklig hy eller mycket celluliter, även om jag kanske har det. Därför skulle jag aldrig sätta igång med någon knäpp diet innan jag har fyllt 20 - för det är nämligen skadligt för en växande kropp att inte få alla fetter, vitaminer, mineraler, kolhydrater, proteiner m.m. som den behöver! Man ska självklart äta hälsosamt, det är det inget snack om.

Detta kallas hyckleri. Det blir ett dubbelt budskap. För mig, som är 18 år, och för det mesta kan tänka själv, är det inga problem. Men när jag var 13-14 år och läste Veckorevyn så hade jag svårt att inte ta åt mig. Jag kände att jag kanske borde testa någon diet, jag hade fått höra att jag var tjock. Det är just det som är farligt - människor i min ålder, nej, vi tar inte åt oss - men det är inte bara vi som läser Veckorevyn, Cosmopolitan, SOLO m.fl. Det är faktiskt tjejer, tjejer som inte ens har kommit in i puberteten, som tvingas bygga upp en vägg av ångest runtomkring sig. Det är nämligen så att det är lättare att ta åt sig av kritik än utav de där självkänsla-tipsen.

Därför vill jag tipsa er om ELLE och VOGUE. Två tidningar som jag aldrig har läst ett dyft av detta i. Det är endast bra artiklar som självkänsla-tipsen döljer sig i - karriärkvinnor, utomordentliga garderober... Saker som får en att sätta upp mål i livet - när jag blir stor ska jag bannemig ha allt det där också.


Sagan om Almedalen - Torsdag

Sista dagen, sorgligt. Jag och Frida var galet taggade för att träffa Blondinbella, och vad gör vi när vi står och delar ut flyers för LUF's filmvisning på Visby biograf? Jo, klart att vi träffar henne. Allt släppte för mig, jag gick bara rakt fram och sträckte fram handen. Så stod vi och pratade ett tag, och sedan fortsatte vi att dela ut flyers.



Frida, förbundsordförande för LUF, står och håller en liten info-10-minutare vid Donners.


Det blev kebab på samma ställe som natten innan, men den var inte alls lika god denna gång. Sedan var det då LUF's filmvisning; Der Baader Meinhof Complex. Bra film, men jag och Frida smet iväg till Blondinbellas seminarium "Det är coolt att röka".



Blondinbella pratar om hur hon tycker att föräldrar ska agera mot sina barn i samband med rökning.


Klockan fyra var det samling vid bussarna och vi körde på färjan. Väl på färjan blev det lite mat, lite luft och mycket politik. Jag bytte sedan bil och satt i framsätet med Joakim och Matte från Oskarshamn till Jönköping där vi åt på Mc Donald's. Och sedan var det dags för mig att sova, vilket jag gjorde resten av resan hem till Göteborg.



Jag och Frida efter Blondinbellas seminarium.


Sagan om Almedalen - Onsdag

Jag var galet värd att få sova ut - vilket jag gjorde tills Joakim kom in och väckte mig. Säkerligen endast för att han var avundsjuk för att det inte blir lika varmt i stugan som det blir i tälten på morgonen. Några hade redan åkt in till Visby för att springa något lopp, som jag aldrig förstod vad det var - men på grund av att jag hade fått agera mamma till större delen av herrarna från gårdagens utgång så var jag inte med då det var så tidigt.
Vi åkte in till Visby efter ett tag, åt lunch på ett kebabhak (det blev sallad för mig men en sak är säker - gotlänningar har inte en aning om hur man gör kebab!) och där gick vi till Alliansminglet, men kom dessvärre försent och fick inte speciellt mycket gott att vare sig äta eller dricka. Då bestämde jag, Joakim, Matte och Niklas oss för att gå och sätta oss på ett café och dricka latte/kaffe/cola och det blev Rosas, som har en underbar innegård.
Vi satt där i ungefär två timmar, och sedan gick vi till ett seminarium med en bloggare som heter Dick Erixon.
Efteråt gick vi och lyssnade på Mona Sahlins tal... Nog pratat om det, för det var inte bra.

Sedan var det dags att gå till bilen och byta om för Ung Allians-minglet som är för MUF, LUF, CUF och KDU. Vi sågs på Innegården, en superbra klubb med bar utomhus och vi fick gratis rosé. Det blev en hel del filosofi och politiskt prat, men jag träffade även ett par härliga göteborgare och två bartenders som jag stod och pratade lite med.
Jag och Wictor tog oss en tripp till Captus, men det var stängt, så vi gick tillbaka. När bilarna skulle gå hemåt gick vi, jag, Joakim, Wictor, Albert, Daniel och Niklas till ett kebabhak och jag delade en kebabtallrik med Joakim.



Niklas och jag på Innegården.

Sagan om Almedalen - Tisdag

Och så var det tisdag. Tisdag innebar en härlig utflykt till norra Gotland. Där besökte vi ett designerhotell, som var galet snyggt! Vi tog en fika och en rundtur. Sedan åkte vi vidare till Fårö, och badade i princip resten av dagen.



Fika vid designerhotellet. Byggnaden är ett spa.



Bad på Fårö, det var varmt i vattnet och väldigt mysigt!


Efter Fårö åkte vi tillbaka till designerhotellet där vi åt en galet god middag; färskpotatis, sås och lax. Och en fantastisk sallad. Jag gav visserligen min potatis till Niklas i utbyte mot hans lax. Sedan gick han och jag och la oss i en hängmatta och bara vilade. När vi hade ätit klart blev det utgång i Visby, jag följde med grabbarna och Moa till O'learys där en och en annan shot och cider rann ner i mig. Bartendern var riktigt härlig och gav mig jordgubbar också!
Efter ett tag på O'learys följde Joakim och Niklas med några killar till en park, Wictor, Moa, Daniel och Martin stack till Gutekällarn och jag och Matte satte oss på 50 kvadrat där han bjöd mig på ett glas vin. 50 kvadrat hade för övrigt den snyggaste toaletten jag någonsin varit på - jag ska ha det så när jag flyttar hemifrån!



Joakim, Matte, Johan, Niklas och Frida vid middagen.



Niklas, Moa, jag, Martin och Lucas.




Senare på O'learys.


Sagan om Almedalen - Måndag

Det blev en ganska tidig morgon, och vi drog oss in till Visby. Väl där gick vi på ett seminarium med bland annat Margot Wallström. Det var galet varmt och jag bestämde mig för att gå och hämta mina badkläder. Gick ner mot Kallis och la mig stranden ett tag. Sedan badade jag. Ohyes - jag var helt ensam, vilket var ganska skönt, att bara anpassa tiden efter sig själv. Efter doppet - som var det kallaste jag varit med om - gick jag till Almedalen och mötte upp Matte, Wictor, Niklas, Joakim, Martin och Niklas. Vi låg och solade ett bra tag och sedan gick vi och åt. Det blev pizza.



Vid Kallis.



Sola i Almedalen.


Efter pizzan blev det en tripp till förbjudna zoner (och jag tänker inte gå närmare in på det, utan det var så det var). Och när de förbjudna zonerna var färdigbesökta gick vi till en park bortom Almedalen och tittade på när Mattias, Joakim, Niklas, Johan m.fl. spelade fotboll. När de var klara så gick vi ner till stranden och badade i det iskalla vattnet.

Klockan sju var det dags för Björklunds tal, vilket jag såg tillsammans med Niklas, Matte och Joakim. Sedan gick jag och Fredrika till bilen och bytte om för kvällen. Det blev sedan en tripp till Max och vi var ett gäng som åt ihop. När vi var klara gick vi till Visby Domkyrka för att lyssna på Erik Ullenhag. Och därefter blev det drinkar på Hamnplan 5.



Jag har gjort mig i ordning i bilen. Haha.

Sagan om Almedalen - Söndag

Söndagen började med att jag åkte in till stan och bytte min klänning som jag köpte förra veckan. Efter det begav jag mig till expeditionen där underbara luffare satt och fikade på Jup's. Jag åt lunch i form av  spaghetti och köttfärssås. Vi packade in oss i bilarna och satte kursen mot Borås där vi skulle plocka upp underbara killar! I vår bil blev det schlager och allsång då Moa hade tryckt upp häften med lite roliga sånger i.



I Jönköping stannade vi och åt på Mc Donald's, och sedan fortsatte vi till Vetlanda. Där tog vi ytterligare ett stopp och killarna+Lottis spelade volleyboll och fotboll. Jag sörjde att min kamera hade gått sönder under färden.



Upphämtning av killarna i Borås.



Volleyboll i Vetlanda.


Väl framme i Oskarshamn gick jag, Matte och Joakim till en pub som hette Kråkan och åt en supergod middag (det blev bakpotatis och skagenröra för min del). Sedan var det dags att entra båten, och väl på så blev det en hel del konsumtion av alkohol - och jag tycker faktiskt inte att jag själv ska få skulden för allt då vi körde ett spel som heter pyramiden. Matte, Niklas, Joakim och Wictor fann det mycket roligt att ge mig alla klunkar som skulle delas ut.



Ute på båten, så galet vackert var det.




Jag och Joakim på väg till Kråkan.


När vi kom av båten satte vi oss i bilarna och körde till Slite, där Lucas mamma har ett hus. Folk började sätta upp tälten, men tur som jag hade fick jag sova i en stuga, vilket jag gjorde så fort jag kom dit.

Ledsen min

Min kamera, eller snarare objektivet, har gått sönder...

Bildbomd - Almedalen o9

Min vän Alberts bilder!


Söndag Innan avfärd, packande av bilarna.




Söndag Mina två bästa killar: Joakim & Matte.




Söndag Volleyboll i Vetlanda.


Söndag
Väntar på färjan i Oskarshamn.




Söndag
Joakim & jag ska gå och äta middag.




Söndag Båten, LUF Väst-dokumentär.




Måndag Alla gör sig i ordning för att åka till Visby.




Måndag
Lars Ohly (v), Mona Sahlin (s) och Peter Eriksson (mp)




Tisdag Utflykt till ett designerhotell på norra Gotland.




Tisdag
Bad på Fårö.




Tisdag
Finmiddag på designerhotellet.




Tisdag
Utgång på O´learys (jag och Matte gick till 50 kvadrat och drack vin efteråt)




Onsdag
Utgång på Innegården (Ung Allians-mingel)




Torsdag
Glad Sanna efter att ha träffat Blondinbella.




Torsdag
Älskling innan hemfärd.




Torsdag
Killen som levererade alla kommentarer. Klockrent!

RSS 2.0