Tänk så livet artar sig!

Min lillebror kom hem från skolan och sa att jag borde tacka honom. Han hade haft med sig en bild till skolan som betydde mycket för honom, som han skulle visa i ämnet Bild. Detta foto han visade var ett tidningsutklipp på mig när jag var med i Lerums Tidning i våras. Artikeln handlade om min blogg och om mitt politiska intresse. Jag läste igenom artikeln alldeles nyss, och insåg att jag redan uppnått några av de mål jag hade när jag gjorde intervjun:

- "Överväger att kandidera till distriktsstyrelsen för LUF Väst."
Numera är jag förste ersättare i Sveriges största LUF-distrikt. Vilket är både ärofyllt och väldigt roligt. Kanske inte lika kul, i och med att det är Mattias, min pojkvän som jag för tillfället ersätter. Jag hade hellre suttit med honom - för jag vet att det hade varit sjukt roligt.
- "Jag ska åka jorden runt och framförallt vill jag se Australien och Kina." Well, biljetten till Kina är bokad, och det är inte ens en månad kvar tills jag kliver på planet till världens mest folkrika land.

Tänk om jag hade vetat det då. Att det var såhär mitt liv skulle vara nu.
Då var jag galet nykär, helt inne på att skapa en superklubb (E20). Men på något sätt; det funkar så jäkla bra som det är nu. Jag hade inte velat byta min plats i distriksstyrelsen och min resa till Kina mot något. Jag är jättenöjd med att få utvecklas på detta sätt. I sinom tid kommer ni se en superklubb, jag lovar er.

Upper East Side is back!


Läste i ELLE om Gossip Girl och att det börjar sändas i Sverige om cirkus två veckor. Well, då är jag på avsnitt 5/6 - all thanks to ch131, God bless ch131.com, liksom! However - jag älskar ELLE's lista om varför säsong 3 kommer vara toppen. Kul att man redan vet en hel del om allt det där. Men - inget jag tänker avslöja här, för sådant gillar jag inte (folk som avslöja för mycket i bloggen, det finns ju dem som inte sett).

... om så på andra sidan jorden

Jag älskar detaljerna på denna blus, så himla söta och som vissa skulle sagt; konservativa.

blus - h&m/divided
byxor - gina tricot
klocka - guess
armband - camden market i ldn
örhängen - åhléns

Men oj, så mycket kärlek det blev... 

foto: jag

Jag har snöat in mig på det där med kärlek väldigt mycket.
Stor inspirationskälla för mina foton, helt klart. Det kommer mer, men jag tror jag väntar lite!


För att jag älskar digfoto: jag


Kärlek i luften?foto: jag


4 months

Jag har kommit fram till att det exakt idag är 4 månader kvar tills jag fyller år. Jippie! Så jag bestämde mig för att skriva en önskelista, och fylla på den fram till jul/födelsedag/student, så att jag slipper sitta där och krysta fram vad jag önskar mig. Jag har hittills fått ner en sak - plattång. Jag äger ingen sådan, så jag känner mig a) lite efter b) lite handikappad. Jaja, jag ska sluta tjata och visa er en bloggdesign som jag installerat idag.


You've got the love

Florence + The Machine går på repeat här hemma hos mig, och det är albumet Lungs som spelas och remixerna på Rabbit Heart (Raise It Up). Mina favoriter är dessa:ÄLSKA, ÄLSKA, ÄLSKA!


I ♥ Scones
2 bloggdesigner

Mina bihålor håller på att sprängas. Vet inte vad det är med mig, och har haft otrolig yrsel hela morgonen. Kan knappt sitta vid datorn. Dock har jag lyckats få ihop dessa två designer:


Camilla J & Gabriella H

foto: jag
modeller: camilla & gabriella


Svar på anonym kommentar

 Nej, det är inte så att jag bara läser böcker som handlar om sex och porr. Däremot är det så att jag har inga böcker hemma att läsa längre, och tänkte att bokmässan är ett perfekt ställe att hitta nya böcker på. Jag ville ha från Piratförlaget, och hade bestämt mig för att köpa Sex & Kärlek (som jag för övrigt snart ska skriva ett inlägg om) för att jag tycker att framsidan är så jääävla snygg! En av mina kompisar har läst Jenna Jamesons biografi och tipsade mig om den, och 14 år till salu har jag länge velat läsa.

Jag hade riktat in mig på en bok om Manhattan, men när jag kom för att köpa den var den slut. Jag stod länge och funderade på vilka böcker jag skulle köpa, och till slut blev det dessa. Jag kollade på andra, men tyckte dessa verkade intressanta (eller i fallet med Sex & Kärlek - snygg!).
Så nej, jag läser inte bara böcker som handlar om porr eller sex. Jag läser mest chic-lit och biografier. Detta var ärligt talat slumpen, och jag insåg det inte förrän jag skulle lägga ut det i bloggen!

Sjukling

Jag kan bara sitta vid datorn i korta perioder, mitt huvud sprängs annars. Superjobbigt. Tänkte trycka i mig lite huvudvärkstabletter och lägga mig och titta på typ CSI. Så himla bra.
Det blir antagligen inte så mycket mer idag, jag mår så himla dåligt!

CSI, bad och sova!

Medan mina fina prinsessor drar ut och gör Göteborg ikväll, sitter jag hemma med ett dunkande huvud (lägger ner det här efter inlägget, jag klarar knappt...), rinnande näsa och en otrolig frossa. Jag ska bädda ner mig i min säng, kolla på CSI och så ska jag nog tappa upp ett bad efter det. Mår inget vidare alls.
Jag har precis varit på middag hos min mammas svärföräldrar, det var jättegod mat, jag fick äta en halv hummer själv. Gud så gott det var. Hade nästan glömt hur det smakade, det var så länge sedan.

En trött och sjuk Sanna säger godnatt nu!

Eftermiddag med bästa ♥

När jag var färdig på bokmässan mötte jag upp Linnéa och Gabriella i Arkaden. Vi åt lunch på Khao Geng - en thairestaurang i mitten av Arkaden. Sedan gick vi omkring och kollade i affärer. Gabriella ville hemskt gärna hälsa på Lille Skutt som stod utanför Fritidsresor på Östra Hamngatan. Så hon gick fram och kramades lite grann.

 

Sedan gick vi vidare, kollade omkring i affärer på bland annat Kungsgatan och gick till Kiki Skinn Design vid Grönsakstorget för att Gabriella hade hittat en skinnjacka där från Jofama by Kenza. Men storleken hon skulle ha fanns inte inne. Mycket mer än så blev det inte - jag kände av hur mitt huvud snurrade, hur yrseln satte sig i tinningarna och näsan började rinna. Jag var tvungen att sätta mig ner i varje butik vi besökte. Så vi åkte till Brunnsparken där jag köpte min nya telefon och bad tjejerna att tycka till om jackan jag tänkte köpa.

 


Bokmässan - på fältet

HERREGUD SÄGER JAG BARA!
Caps Lock är definitivt befogat till det. Det var helt crazy på Bokmässan - heeeelt sjukt! Jag, som hade med mig en stor bag också efter min övernattning hos Frida igår, fick verkligen plöja mig fram. Jag insåg till slut att jag lär aldrig mer träffa människorna som knuffades omkring därinne, så jag bestämde mig för att ta till de vassa armbågarna och helt enkelt bara gå rakt fram och skita i vad som stod i min väg. Bra taktik.

Jag köpte lite tidningar, lite böcker och en kokbok till min kära mamma. Lycklig jag är över att ha en sådan fin mamma! Klart hon ska ha en bok. Det blev gamla Veckorevyn och ELLE (20 kronor styck på Bokmässan) och även tre pockets.14 år till salu
(som jag har fingrat på länge) - Caroline Engvall
Sex & kärlek
(för att den är så jävla snygg, läsningen bryr jag mig inte om, det är alldeles för mycket Kamratposten över det hela) - Katerina Janouch
Att älska en porrstjärna en sedelärande berättelse
(biografi) - Jenna Jameson och Neil Strauss

Kul att jag köpte tre böcker som alla handlar på ett eller annat sätt om sex...

 Förra Veckorevyn & ELLE.

 

 


Bokmässan - monternJag hade en lärorik förmiddag i Folkpartiets monter på Bokmässan i Göteborg!


Can you tell the difference?Ett liv i förnekelse är inget för mig längre.
Mitt hår behövde klippas och jag gjorde det (okej, Josefin gjorde det).
Slingor blev det också. I like it. Känns fräschare.
En annan sak som jag kom fram till idag, med påtryckningar från Pernilla; jag måste sluta sminka mig när jag äter min medicin. Jag kan inte gå runt och torka ut min hud ytterligare. Så från och med nu - lite bronzer, rouge & mascara. Funkar bra.


Dagensskjorta - ralph lauren
byxor - gina tricot
klocka - guess


Presentationsteknik

 

 

Här sitter jag och Isabelle och töntar oss för fullt.
Vi gör i princip allt förutom att öva på våra tal.


För att du finnsJag har blåa ögon, oh yes I have.
foto: frida
modell: jag


Photoshop - gör vad du vill!

Photoshop är ett galet bra verktyg. Men jag vill att ni alla ska veta, för er egen skull, att Photoshop är ett program där man fullständigt kan manipulera bilder. Därför har jag bestämt mig för att visa er lite snabbt hur man kan förändra en bild. Det kommer att gå fort, så häng med. Detta är en guide som börjar när du har klickat upp Photoshop! (När jag börjar prata så börjar jag guida som att man har en bild uppe i Photoshop som man ska retuschera)


Jag tycker att det är upp till var och en om man vill retuschera sina bilder, för i slutändan är det främst en själv man lurar. Man skapar en bild av sig själv som är falsk, och det skadar sällan någon annan än personen själv. Något att tänka på! Men - det är upp till dig själv.
För retuschering är gaaaaalet kul!

Det här med att kopiera...

Har ni tänkt på att nästan alla fotobloggare har samma kategorier?
Jag tror att Maria var först med "Läst, sett och hört", nu har helt plötsligt halva världen den kategorin. Jag är helt förstående till att man kan ha samma kategorier inom foto - natur, landskap, djur etcetra. Det hade ju bara varit fånigt att försöka hitta synonymer till det; nejd, provinser och kreatur? Nej, sådant blir ju löjligt. Men just "Läst, sett och hört", eller i vilken ordning det nu är... ja, det är väl faktiskt lite speciellt. Hiss&Diss - också en kategori som faktiskt förekommer i typ alla bloggar. Det tycker jag också är okej, men när folk kommer på egna saker - då är det faktiskt inte okej att sitta och kopiera dem.

Hittade för övrigt en blogg idag som var identisk med en blogg jag läste för ett tag sedan. Alltid tråkigt. När man lagt ner tid på något är det inte roligt när folk går och i princip stjäl ens fantasi och idéer. Självklart hämtar man alltid inspiration någonstans ifrån, men det blir ju bara löjligt i vissa avseenden.

Och detta har jag sett att många har hakat på (jag är säkert inte den första, men allt fler har det så nu, och jag har faktiskt kommit på detta själv, inte kopierat från någon annan! Även om det säkert finns andra bloggar som har liknande, så var det något som kom upp i mitt huvud, inte något jag hittade på en annan blogg!):
Jag vill bara säga - s
jälvklart blir jag smickrad att folk tycker att min design och designer jag gör till andra är fina! Men snälla, gör inte exakt likadant, färger kan man väl ändå ändra? Det känns inte bra annars. Min blogg är unik, era bloggar är unika - det roligaste är ju om vi låter alla vara det! Right?

Som en väckarklockafoto: camilla
modell & redigering: jag


Smickrande pose!

Nu när jag fått ett objektiv så ska ni självklart få Dagens Outfit! Har varit så tråkigt att använda mobilkameran, för den är så jäkla dålig, speciellt om man jämför med hur bra bilder det blir med systemkameran. However!


jeansleggings & kofta - gina tricot
klocka - guess
t-shirt - h&m

Fika med Ana

Idag ska jag åka in till stora stan och fika med Ana.
Jag har aldrig träffat henne, men det ska bli superkul att göra det. Vi har haft en del kontakt via msn och våra bloggar, och kom överens om att det skulle vara kul att ses och ta en fika, prata bloggar och kanske försöka se om det finns möjlighet till någon bloggträff för oss Göteborgsbloggare. Vi är ju inte så jättemånga. De flesta kommer ju från andra ställen - kort och gott; man stöter inte på många Göteborgsbloggare som verkligen bloggar. Det är ju en annan sak att 99,9% av Sveriges befolkning äger en blogg...

Ja, så vi ska mötas upp vid Poseidon och ta en fika, klockan fyra har vi bestämt. Ska bli spännande och roligt!Jag lekte lite med en bild på Ana i Photoshop.


Jag hämtade det idag istället!Ett objektiv - Sigma 18-50 mm F3.5-5.6 DC / Japan Photo
Två par leggings - Sassie Leggings i svart & beige / Gina Tricot


LYYYYYYYYYYYYYYYYYCKAAAAAAAAA!


Nu finns det för mig att hämta. ÄÄÄNTLIGEN!
Imorgon är det mitt!


Put a ring on itNu är jag klar med Zanras design!


But then I didn't know whyfoto: camilla
modell: jag


Inte suddiga bilder!

Jo, såhär är det! När jag gör bilder som ska vara med i mina inlägg, så fixar jag så att de är lika stora som mitt inlägg tillåter - när jag gör dem i Photoshop! Så jag gör inte bilder som inte får plats. Mina bilder har alltid en bredd på 600 pixlar, för större än så tillåter inte min blogg, då hamnar de utanför. Hur mycket du får plats med kan du kolla i stilmallen och bläddra ner till #content och kolla på width.

Om du har över 600 tillåter den bilder som är 600 utan att hamna utanför, men är det under 600 så kan man antingen göra bilder i Photoshop som är typ 550 pixlar och ladda upp dem som 600 pixlar på blogg se - det är nämligen så att bilder kan aldrig bli större än vad de redan är. Eller så kan man göra bilder som är 500 pixlar och ladda upp dem som 500.Man ska alltså aldrig göra en bild mindre än vad den är! Om jag har en bild som är 600 pixlar men laddar upp den i bloggen som 400 pixlar, då blir den suddig! Mitt tips kort och gott - gör bilderna i Photoshop och gör dem så stora som de ska vara i din blogg. Vill du ha små bilder - gör dem små, annars komprimeras dem och blir suddiga.
Undantag är självklart bilder man tagit med kamera som är väldigt bra - mina systemkamerabilder behöver jag inte göra om till 600 pixlar i bredd, utan de blir inte så suddiga trots att man komprimerar storleken på dem.

SANNAS TIPS:
- Gör bilden i Photoshop så bred som din blogg tillåter. Om du inte vill ha mindre. (kolla width på #content i stilmallen - är det 550 tillåter din blogg en bild som är mindre än 550 pixlar bred)
- Spara i PNG! (Om du "sparar för webben..." blir filen mindre)
- Ladda upp bilden så att den blir så stor som du har tänkt dig. Om du har gjort en bild som är 550 pixlar - ladda upp den till 600 pixlar - för den kan aldrig bli större.
- Ladda aldrig upp bilden till mindre än vad den är om den inte är tagen med en bra kamera!

På fredag kommer lönen...

Och jag anser att jag är värd detta.
Efter 1 år och 8 månader ska jag byta telefon, för min har nu officiellt gått sönder. Eller ah - tekniskt sett men den går ju att använda. Dock sjunger den på sin sista refräng (ni fattar - den har inte ens några verser kvar...) Så det ska bli en rosa, jag lämnar min fina GAIS-mobil bakom mig och går vidare till en rosa. Mmh.
Och jackan - den tittade jag på idag, och jag tycker mycket, mycket om den. I nästa vecka är den nog min! Ska bara lösa rabatter m.m. Hihi. Det är bra att ha en mamma med kontakter här och var!Pluggilugg

Dags att sätta sig ner med engelskaboken och plöja igenom lite sidor inför provet imorgon. Vi har inte haft några genomgångar, och jag var sjuk när vi fick reda på detta så jag fick reda på det igår. Nice. Mitt eget fel och mitt eget ansvar, men ändå! Inte superkul.

Jag har för övrigt gjort klart Emmas blogg.


Gapflabb!


Ja, jag brast faktiskt ut i ett riktigt flabb när jag läste denna kommentar. Verkar som att det finns en liten, liten detalj som den här töntpersonen inte har fattat (bor i närheten av mig, och vågar inte ställa upp med namn, så måste ju vara någon i min närhet - right?) - Sannas Rum... Vad kan det betyda? Min blogg heter väl inte eveelinaahhhhhs rum? I alla fall inte sist jag kollade. Och det är just vad den är - den är min. Jag skriver precis vad jag vill i min blogg. Ingen ska komma och säga åt mig vad jag ska skriva. Men detta är bara patetiskt, en person som inte vågar stå för vem hon/han är och väljer ett så töntigt namn som eveelinaahhhhh, löjligaste jag varit med om.

Om jag hade skrivit så mycket jag velat om min pojkvän hade ni fått läsa sida upp och sida ner. Jag förstår inte ens varför jag ska behöva försvara vad jag skriver om - jag skriver om vafan jag vill! Sannas Rum är mitt rum, mitt ventilationssystem, där jag vädrar åsikter, tankar och känslor som jag vill dela med mig av.
En detalj ni kanske borde tänka på nästa gång - sluta läs då, för ärligt talat så bryr jag mig inte. Jag bloggar för min egen skull, ingen annans!

 


Inspirationsdag

Idag ska jag åka till Universeum och gå på inspirationsdag. Det betyder att jag ska inspireras därför att jag ska guida där i vår, i två veckor. Det blir mitt projektarbete. Superroligt tycker jag! Jag tänkte önska akvariehallarna som förstaval, men pratade med Ludde igår som guidat där de första veckorna på terminen och han sa i princip att det inte spelade någon roll vilken avdelning man var på (förutom regnskogen - jag vägrar!) för det var jätteroligt ändå!

Så, nu ska jag äta lite lunch och sedan möta upp söta tjejer på stationen för att åka till Göteborg. Efter det blir det en snabbis med shopping, och sedan körkortsteori mellan fem och sju. Ikväll behöver jag plugga till engelskaprovet imorgon - men faktum är att min bok är puts väck. Så jag får... hitta på något, prata med läraren eller något sådant.

However, är klar med två designer nu, så nu ska jag fortsätta med nästa, har inte så många kvar nu (think positive).
PUUUSS!Jag och Pernilla på Universeum i våras när dåvarande treorna skulle guida oss.


Desperationen kommer snart

Och det är ingen desperation som betyder att jag tänker ge mig efter första bästa.
Nej, det är en panikslagen desperation efter närhet, när man vänder och vrider sig i sängen tills tidigt på morgonen för att man inte orkar - nej man orkar inte - sova ensam längre. Man är så van vid att ha en varm älskling vid sidan av sig, men efter en månad utan den känslan så är man ganska så hopplös. Fastän mållinjen finns där framme. Det har gått fyra veckor sedan jag skrev raderna:

Loppet har börjat, och vi har börjat springa, han och jag. Långt där framme skymtar mållinjen. Den finns framför mig, vilket fyller mig med hopp. Och en dag har vi passerat den, utmattade, men glada att vi klarade det.

Jag har inte hört något från dig alls, på sex dagar. Det är ingen anklagelse, det är bara något som jag märkt, något som svider. Jag vet inte vad du gör, men din dator är sönder. Och det är jobbigt att inte ha kontakt.
Nu är det lite drygt en månad kvar tills jag finns hos dig. I dina armar.
Jag älskar dig.

Not often stressed out, but...

...nu är jag galet stressad!!!
Dags att logga ut sig från msn, sätta sig ner vid Photoshop och bara spruta ut idéer om bloggar. Har ett par stycken som står i kö, och jag måste fixa dem så att jag kan börja nästa stora projekt - två hemsidor för två företag! Måste vara klar med det innan Shanghai (24/10) så att jag har lite fickpengar till resan utöver det jag får för bloggdesignerna. Därför har jag bestämt mig för att säga stopp nu, ett litet tag framöver. På obestämd tid. De som står på min lista är:

- Hanna
- Emma
- Zanra (nästan klar)
- Nicki
- Catja
- Sara
- Ulrica
- Louise
- Frida


= alltså har jag nio bloggdesigner att fixa innan jag åker, och detta ska helst vara klart nu i veckan. Så nu är det dags att ägna sig åt det och inget annat! Blir inget mer bloggande ikväll, men imorgon slänger jag in lite!

Jag sitter till och med på lunchrasterna i skolan och kodar...

Student 2010

Om mindre än ett år står jag där med mössan i handen och skriker för full hals att jag har tagit studenten. Idag beställde jag min mössa, en Uppsalamodell med gul-blått foder, röd rand (för jag går samhäll), metallkokard med röd sten, 2010 i strass i nacken och Sanna Preifelt i guldbokstäver i pannan.
Snart är vi där.
Snart står vi där.
Gud vad jag längtar!bild från google.


I love it


shiny, happy, lovely

Sedan jag färgade mitt underhår svart med en galet dålig hårfärg för sex år sedan har mitt hår varit väldigt slitet! Jag har liksom kämpat mot mitt eget hår i alla dessa år, och jag har alltid velat ha långt hår och därmed har det också slitits en hel del för att jag sällan klipper det. Ja, det är superdåligt att sällan klippa sig, I know, men frisörer tar ju alltid saken i egna händer och de hade lika gärna kunnat raka av mig håret sist jag var där. Det såg ut som att någon hade satt upp en hästsvans och sedan klippt av den. Jag såg så jäkla dum ut. Så nu vägrar jag frisörer. Istället fortsätter jag min kamp mot håret med kurer, produkter och knep som jag själv kommit på eller läst om. Så ni som har risigt hår med absolut inte vill klippa er (jag förstår er) ni kan ju kolla lite på detta:


Minst en gång i veckan gör jag en hårinpackning. Detta behöver ju inte vara något påkostat, utan köp en du trivs med. Det finns bra på NK och det finns bra på ICA Kvantum, liksom. Enligt mig. Det viktigaste är väl att ditt hår efteråt känns lent, är mjukt och fint och att det inte är lika frissigt som tidigare.Jag använder alltid balsam när jag tvättar håret och även när jag gör en hårinpackning. Då avslutar jag med balsamet. Utöver detta kan det vara bra att investera i ett balsam som inte behöver sköljas ur. Jag hade ett sådant förut, som jag kramade in i topparna eller i hela håret. Det blir inte fett utan detta balsam är ju framställt för att man ska kunna ha det i håret utan att skölja ur. Balsamspray är också väldigt bra, men det tänkte jag prata om längre ner när jag pratar om att borsta håret.


Jag har fått för mig att det aldrig är bra att tvätta håret för ofta, och det blir en ond cirkel, tro mig. Ju oftare man tvättare desto lättare blir håret fett. Då är det ju superbra med stand-in-en torrschampo. Jag använder torrschampo när jag vaknar upp på morgonen, inser att jag borde tvättat håret kvällen innan och helt enkelt inte hinner göra det. Det är supergrymt och PROFFS är att rekommendera.


Alltid när jag sover så har jag en knut på huvudet eller en fläta. Jag trivs bäst med att ha fläta eller flätor, för då blir mitt hår lite lagom lockigt, och det är ju dessutom snyggt, tycker jag! När det är lockigt alltså. Det är även så att då blir inte håret så tovigt under natten, och man slipper borsta igenom det vilket ofta genererar i frissigt hår. I alla fall för mig.När jag borstar mitt hår börjar jag alltid med att lägga i balsamspray i topparna och sedan reda ut dem för att sedan jobba mig inåt huvudet. Jag tycker att det är mycket lättare, och ni kan säkert tycka annorlunda eller tvärtom, men mitt tips är att göra så. För så fort du får ut tovorna närmast huvudet kan du sedan lätt borsta ut dem mot topparna och då kommer du, enligt mig, lättare åt de tovor som ligger nära hårbotten.


Detta är bara en enkel förklaring - när mina toppar ser slitna ut brukar jag lägga i lite glansspray (där är också PROFFS ett bra och billigt alternativ för den med lika smal plånbok som mig) i topparna. Jag tycker inte de ser lika slitna ut då.


Jag blåser (fönar) i princip alltid mitt hår efter dusch, därför att jag har hört att det inte är bra för hårbottnen om man har tjockt hår att det är blött en längre tid (då blir det tydligen som om det möglar, eller något åt det hållet, hårbotten mår inte bra i alla fall). Men när jag fönar använder jag mig alltid av kalluft och...


... värmespray såklart! Jag sprayar hela håret med detta innan jag fönar det, även om det är med kalluft jag fönar. Jag vill vara så rädd om mitt hår som möjligt, när det ändå har den tendensen att ständigt bli frissigt. Därför är både värmespray och kalluft ett bra alternativ för mig!

Hoppas att ni snappade upp något i alla fall.

Passion and silence

Det är mörkt i lägenheten. Det enda som lyser upp någonting är skenet från datorskärmen. Dock gör det inte oss speciellt mycket - den står ändå i rummet som är i anslutning till det vi är i. Vi ligger i en hörnsoffa, han i ena längan och jag i andra. På mage och på rygg, vi byter ibland. Men huvudena möts i hörnet. Vi pratar om allt. På tv-bordet står ett glas whiskey & sprite och ett glas vin. Datorn sätter igång att spela Rascal Flatts What Hurts The Most och jag lägger mig på rygg och tittar upp i taket. Funderar på vad jag borde säga, vad jag känner. Vill jag det här? Om jag vill. Men det är för tidigt. Det var lite mer än en vecka sedan vi kysstes första gången.

Hjärtat säger ja, huvudet säger nej. Jag tar en klunk av vinet, sätter nästan i halsen, det är inte lätt att dricka när man ligger på rygg. Vi är tysta. Jag funderar på texten i låten. Är det så det kommer bli?

It’s hard to deal with the pain of losing you everywhere I go - But I’m doin’ it - It’s hard to force that smile when I see our old friends and I’m alone - Still Harder - Getting up, getting dressed, livin’ with this regret - But I know if I could do it over - I would trade give away all the words that I saved in my heart - That I left unspoken

Jag vågar inte ge mig in på det. Orkar inte. Fyfan vad de har sårat mig tidigare, otrohet, lögner... jag klarar inte av distansförhållanden, så är det bara. Vi är i Trollhättan, det är en timma från Göteborg med tåg. Det är påsklov som tur är, veckan innan saknade jag honom så mycket att jag fick honom att åka hem till Floda över en natt bara för att jag skulle få träffa honom mitt i veckan också. Jag vill kunna träffa honom varje dag. Inte bara på helger och lov. Då måste man också ha tid för annat.

Men det är inte den vackra, gamla femrummaren i Trollhättan som är problemet. Nej, det är augustis ångest. När han lämnar Sverige för Kina och jag ska tampas med än det ena, än det andra. Jag klarar inte Lerum-Trollhättan, hur ska jag klara Lerum-Shanghai? Nej, det går inte. Jag kan inte säga vad jag känner, hur mycket mitt hjärta skriker att det är honom jag vill ha. Jag kan inte. Jag måste vara förnuftig, tänka långsiktigt, och mitt hjärta klarar inte flera månader utan honom. Aldrig. 

Mitt påsklov har inte varat länge, det är bara tisdag, men ändå är jag frälst. Det har varit de bästa dagarna i mitt liv. Jag kom igår, måndag, och då hade han köpt en flaska vin och lagat middag till mig. Vi låg på samma sätt i soffan hela kvällen tills vi insåg att det nog var bra om vi sov. På högskolan har de inte påsklov, och han skulle upp. Pussade mig försiktigt när han skulle gå.

Jag sitter här, det är 166 dagar sedan den där kvällen i april. Jag bestämde mig ett par dagar efter det där att när det handlar om kärlek kan man inte var förnuftig, då mister man en del av sig själv. Pusslet som ska föreställa ditt hjärta tappar bitar. Jag kunde inte låta bli. Och nu sitter jag här. Gråter en skvätt varje kväll, men det känns alltid bättre efteråt. Snart kommer du hem, och snart kommer jag till dig. Snart är jag i dina armar igen. Det är bara en månad och tre dagar tills jag landar i Shanghai, och bara tre eller tre och en halv månad kvar tills du är hemma hos mig igen för alltid. Jag har aldrig ångrat att jag ändrade mig, att jag bestämde mig för att jag skulle klara det här. Aldrig. Det kommer jag aldrig att göra heller.
Jag älskar dig för mycket, Mattias Micael Wallentin.

P.S Jag har loggat in på din Spotify och lyssnar
på vår spelningslista från just den kvällen
D.S

Hemma en snabbis!

Hej allihopa, nu är jag hemma från LUF-mötet.
Jag blev vald till förste ersättare i distriktsstyrelsen, vilket i princip betyder att jag ersätter min pojkvän Mattias (han är 2:e vice ordförande, men jag blir ersättande ledamot), och jag blev även vald att medverka i VU (Verkställande Utskottet). Roligt! Just nu sitter jag och håller på med lite bloggdesigner, måste få gjort en hel del nu!


Slut på inspiration - sista delen

Fjärde och sista delen i min inspirationsguide till hur du kan finna motiv till dina bilder.


- Fester - testa att ta bilderna med olika ISO-känsligheter, med olika slutartider etc.
- Gör klassikern, lägg strössel/strösocker på läpparna och fotografera närbild.
- Fotografera dina ögon, med eller utan smink. Prova olika inställningar för att se vad som funkar bäst i det ljus du för tillfället befinner dig i. Mixtra lite helt enkelt.
- Ta kort på djur, till exempel katter. De är ju så galet söta. Ta dem både i språnget och när de ligger stilla.
- Ta bilder på ljus med hög slutartid så att ljusen rör sig. Det är fräckt en kväll inne i stan där det finns många ljusnyanser.
- Hoppbilder är ju en klassiker.
- Ta kort på en godisskål och redigera sedan så att vissa godisar är i färg och resten svartvitt (en riktig photoshopklassiker enligt Camilla)

Jag städar datorn

Nu har jag tagit bort säkert 10 program från min dator, allt från RealPlayer till Sims. Kändes ovärt att ha allt det där! Så nu går datorn mycket fortare, yay. Den är trots allt 3 och ett halvt år gammal (jag fick den när jag fyllde 15 år), så inte så konstigt att den segar ner sig ibland. Men nu är det löst.

Och apropå att städa - nu måste jag verkligen ta tag i mitt rum. Det har typ aldrig sett såhär hemskt ut, och innan det är städat kan jag inte ta hem någon hit, för det ser rent ut sagt för jävligt ut. Jag har en timma på mig, sedan ska jag springa ner till tåget och åka in till Göteborg, för det är extrainsatt årsmöte för LUF Väst. Ska bli kul att träffa alla igen.Frihamnen/Göteborgsoperan 19.32
foto: jag


Emma S


foto: jag
modell: emma


Snabb update!

Dagen har gått åt till att fota Emma, ta en tripp till Borås där det blev frågesport (med kategorierna norsk politik, citat utav Boråsklubben, sport och Norrköping) och pizza, men inte för min del, jag åt sushi och nu är jag nyss hemkommen från staden där det alltid regnar. Nu bär det istället av till grannstan Floda där det vankas party, självklart med prinsessan Gabriella. Ni får en bild så länge.Camilla J & Gabriella Hfoto & redigering:
jag
modeller: camilla & gabriella


Slut på inspiration - del 3

Här är del tre i min serie för dem som har slut på inspiration när det gäller fotografering!


För det första; jag har lärt mig att landskap kan endast fotograferas i gryning och skymning, annars blir det inte bra. Men det tror jag inte riktigt på, man kan få jättefina bilder i till exempel vintersolen! Jag tycker att det gyllene snittet är viktigast, och som Scott Kelby säger - att man har tre lager i sin bild. Om det är en strandbild med strand, hav och himmel så är det tre lager!
- Här gäller det att prioritera. Ibland går jag upp tidigt, eller tar med mig kameran ut en morgon innan skolan och fotar spindelnät med dagg på, tar bilder på frosten eller daggen. Det brukar bli väldigt fint.
- Åk ut till havet en blåsig dag, då slår vågorna vackert! Eller åk en dag med glittrande sol för att få fina havsbilder.
- Gå ut i skogen och ta på allt du kan hitta, det brukar jag göra. Till exempel när det är lite frost eller isigt, då brukar det lägga sig fint i mossan och så.
- Istappar! Galet kul att fotografera!
- Vattendrag där vattnet liksom porlar. Där kan man lägga ner något, jag la ned en vitsippa där och fotograferade den när den följde vattnets gång.
- I kvällsolen/solnedgången är det roligt att ta kort mot solen, för den är inte så stark, utan det blir snygga siluettbilder! Då kan man ta kort på lite vad som helst - träd, växter etc.
- Frosten är dock min absoluta favorit. Det blir galet vackra bilder när det är frostigt.
- När det har regnat kan det vara roligt att gå ut och få några närbilder på de fina dropparna i till exempel daggkåpor.
När man inte har något annat för sig...


Visst är det roligt att leka i Photoshop?
Det har jag gjort här!
Bilden är från idag och det är Gabriella som figurerar.

Brunch with my girls

Åh, igår fick jag en riktig pangidé - varför inte bjuda in Gabriella och Camilla (eller ah, Camilla bor ju här, men ändå...) till en brunch med mina scones, pannkakor, fruktsallad, goda téer med mera? Sagt och gjort, Gabriella fick ett sms och Camilla en knackning på sin dörr. Gabbi kom vid nio imorse och så började vi göra i ordning alltihop. Jag var mätt efter att ha ätit en scones, tråk, men tryckte i mig lite pannkaka också. Till det blev det chokladte. Nu har vi i princip bestämt att varje studiedag (vi hade det idag, nämligen) så ska vi försöka fixa en brunch.

Nu är det dock brådis - ska snart äta och hinna fota mammas kläder för Tradera först. Städa får det bli imorgon bitti!

Camilla J & Gabriella Hfoto: jag
modeller: gabriella & camilla

 

Don't you just love it? I do.
Här får ni smakprov från dagens plåtning av mina vänner Gabriella och Camilla. Vi var runt häromkring där jag och Camilla bor, vid vattnet, i skogen etc. Så nu ska ni får massa bilder på det också. Denna gång är det lite annorlunda - tjejerna är sminkade (av mig) i kolsvart och har vitt & svart på sig. Till det nitar och kedjor. Tycker det blev väldigt fin kontrast på många av bilderna! Nu ska jag kolla igenom resten, städa mitt rum, äta middag och sedan bär det av in till stan med Camilla för att först gå på bio - Flickan som lekte med elden - och sedan ska vi ta oss ett glas vin på någon mysig restaurang!

 


35 dagarfoto:
camilla
modell: jag


Slut på inspiration - del 2

Del två i min serie för dem som har slut på inspiration vad det gäller fotograferin.
- Övergivna ställen är ju hur coolt som helst. Varför inte ta en dag då du åker runt i något industriområde och fotar? Du kan både fota gamla maskiner och fordon, och ha med dig en kompis och ta kontrastrika bilder där kompisen är superstylad men allt annat är gammalt och rostigt.
- Ljus. Stearinljus eller blockljus. Ställ dem i olika positioner och ta med olika inställningar för att hitta den bästa!
- Smink! Alla tjejer älskar smink, har du något gammalt fult läppstift som tillhört mormor? Skär av en bit, lägg det på ett papper, kladda lite och du har ett coolt stilleben. Smink överhuvudtaget är ju galet roligt att fota, du kan ju hämta inspiration från till exempel Make Up Store.
- Försök hitta den där vintagekänslan med gamla saker. Jag gjorde det en gång med en gammal tepåse, ett par gamla tändstickor och ett pärlhalsband. La till lite olika effekter i Photoshop och det såg väldigt retro ut.
- Smycken. På samma sätt som med smink kan man fota smycket väldigt snyggt. Jag fotade till exempel mina foton ute på isen på sjön i närheten av mig när den temperaturen begav sig.
- Vatten/dryck som hälls från en kran, från en falska eller annat ner i till exempel ett glas eller en vas, blir jättefräcka effekter. Kanske kan man hälla i vattenfärg eller karamellfärg så att det blir lite färg också?
- Klassikerna - ringen som formar ett hjärta i en vidöppen bok, eller när man viker sidorna i bokens mitt så att de formar ett hjärta. Jag har aldrig lyckats med detta, men det är väl bara att hitta rätt ljuskälla så funkar det!
- Inredning såklart, och kläder!

Photoshoot med Camillafoto:
camilla
modell: jag

 

Där har ni länken till Camillas blogg, som tog dessa fina bilder på mig idag! Hennes design är ju för övrigt supersnygg, jag är galet imponerad av hur skillad hon är! Kul med någon i samma hus som också är intresserad av det hela. However - hon har ju köpt sig en D60, så vi gav oss av ner till Stamsjön och tog en skogsstig hem igen. Resultatet blev en massa bra bilder! På mig... Jag är så galet ego, va? Men mellan korten försökte vi konversera och kommunicera om hur man skulle ta, vi försöker ju båda lära oss fota manuellt! Hihi. Det gick bra tycker jag. Snart kallar sängen - imorgon är det brunch med Camilla och Gabriella. Jag har bakat scones och imorgon ska jag göra pannkakor. Till det blir det te och fruktsallad. Galet gott!


Vinnaren av Veckans Blogg

*Trumvirvel*

Vinnaren utav Veckans Blogg är...
EMMAS GARDEROBER!

CONGRATULATIONS!


Mer kontrast på ögonenEmma - länk.

Men vad händer?

När jag trodde att det var klart, när jag trodde jag var färdig... Då var det tre sidor kvar. Tre sidor av vad? Obesvarade kommentarer. Vart kommer dem ifrån, undrar jag ibland. Men det är galet kul att ni uppskattar mina bilder/bilderna på mig själv och att ni gillar bloggen! Hoppas att tipsen kommer till användning också, imorgon får ni nya tips om andra sorters bilder.

Idag har varit en bra dag. Vårt stora projekt i skolan är nu officiellt över och vi höll en superbra redovisning idag, jag och mina tjejer Kajsa, Martina och Pernilla. Pernilla var helt enastående och fick publiken att gråta av skratt (inklusive mig, Kajsa och Martina).

Camilla, som för övrigt startat en blogg nu men som jag inte vet vad den heter ännu, har köpt en kamera, så vi har varit ute på lite photoshoot nu på eftermiddagen. Jag lärde henne lite om kameran och hon testade på att fota. Bilder får ni se senare, för hon är hemma hos sin mor och packar sina saker för sin vecka hemma hos oss (vi är plastsyskon och hon bor här varannan vecka). Detta gör även att jag kan låna hennes objektiv och kamera till dagens outfit. Yay.Kofta & Byxor - Gina Tricot
Klocka - Guess
Det är aldrig för sent för kärlekenfoto: frida
modell: jag


Slut på inspiration - del 1

Detta inlägg är väl främst riktat till alla de fotografer eller de som gillar att fota, men som inte har någon inspiration till vad som kan fotas. Jag tänkte ge lite tips, faktiskt. Även om jag inte är något proffs har jag alltid en hel del idéer. Så jag tänkte dra lite idéer för er inom olika områden. Det som står i parantes är hur jag skulle redigera bilderna sedan.- Ta närbilder och ställ in ISO:n så att bilderna blir ljusa, á la Maria Ulmefors och Ellen Ahl Axelsson. (Lägg till högre kontrast sedan, så att det blir mer färg i bilden)
- Sminka så att modellen ser ut som hon/han har gråtit. Mycket kajal, mycket mascara, droppa vatten så att det rinner. (Det blir snyggt med hög kontrast på ögonen sedan)
- Ta lite vintagebilder, modellen kanske håller i en rykande ciggarett och har en Marilyn Monroe-look med rött läppstift och eyeliner. (Svartvitt med låg kontrast och lite sepia-effekt blir antagligen snyggt till detta)
- Ta med dig personen till ett roligt ställe, i Göteborg kanske Röda Sten där det finns mycket färg, eller till något övergivet - kanske en övergiven fabrik eller så. (Varför inte göra personen i svartvitt och låta graffittin vara i färg?)
- Ta romantiska bilder på en äng, där personen har lockigt hår om det är en flicka, eller lite slarvigt om det är en kille. Inte överstylat utan lite mer romantiskt lantligt. (Låg kontrast på dessa)
- Vatten är superbra, vatten i bakgrunden är grymt! (Antingen hög kontrast eller mycket låg och mycket mättnad!)
- Här kan man titta på ovanstående förslag och även ta helkroppsbilder på de idéerna. Utöver detta tycker jag...
- Klä ut din kompis på ett sätt hon är ovan att se sig själv. Jag skulle till exempel vilja se Gabriella i helt sotade ögonen, blodröda läppar, plattat hår och en lite mc-inspirerad outfit. Så det ska jag tvinga ut henne på! (Jag skulle lämna läpparna röda men göra resten svartvitt)
- Har du något kärlekspar i din närhet? Och kanske vill de föreviga sin kärlek på kort? Be att få ta kort på dem, i en miljö som du själv tycker passar!
- När det regnar kan man få till en hel del coola bilder, så som ni kanske sett på de bilder jag tagit på Gabriella.


Jennifer Kfoto: jag
modell: jennifer


So much stronger than I was beforeDet är sådant som gör att man somnar med ett stort leende på läpparna.
Tack Hanna!


Gör mina vintagebilder!jennifer - länk.
penslar - länk.


Gabriella H & Johnfoto: jag
modeller: gabriella & john


Never give upp, never surrender

Det har varit en galet bra dag idag! Jag vaknade upp bredvid Kajsa, och vi startade morgonen med varsin kopp te, och begav oss till skolan vid klockan tio. Sedan vart det övning för morgonodagens redovisning hela dagen. När jag kom hem la jag mig i sängen och kollade på Gossip Girl, första avsnittet av tredje säsongen - galet bra, säger jag bara. Åh, wonderful. (Om ni inte la märke till det - rubriken är Gossip Girls sista ord i det avsnittet) Efter GG stack jag hem till min låtsasfarmor och hjälpte henne med ett par kollage med bilder från i somras. Under tiden ringer världens bästa pojkvän från andra sidan jorden, så jag satt och pratade med honom i en kvart. Mys mys. Nu blir det till att plugga in alla repliker till redovisningen imorgon, och sedan blir det Idol och Dark Mint-choklad! Yay.

Snart ska jag skicka en fin liten video om hur jag gör mina vintagebilder!Vit tröja - 365 Sunshine
Leggings - Bikbok
Kofta - Zara
Halsband & örhängen - Farmors
Klocka - Guess


Got it going onfoto:
frida
modell: jag


Jag skjuter upp det!

Jag orkar verkligen inte svara på kommentarer nu, är trött och hungrig. Kajsa kommer snart hit så ska vi sova över och mysa hela kvällen med choklad, te och förhoppningsvis låter hon mig se Gossip Girl avsnittet som jag längtat efter så mycket. Idol vill jag se också.  Och antagligen ska vi ut och fota Kajsa lite i kvällssolen som ligger på! Vi går nog ner till sjön! Men först blir det middag, mamma har lagat någon thairätt till oss.


Smakprov från dagens fotografering med Gabriella och hennes häst John.

foto:
jag
modeller: Gabriella och John.

Trycker på sjuanKjol & T-shirt - Gina Tricot
Skärp - Lindex
Klocka - Guess

Hej alla mina små kycklingar. Eller något...
Om 40 minuter kommer Gabriella och hämtar mig, så ska vi åka hem till henne, dricka te, göra henne i ordning för plåtningen i eftermiddag och sedan åka till Seatons Allé för att fota henne tillsammans med hennes fina häst John. Ser väldigt mycket fram emot det. Hennes häst ska säljas, eller har sålts, så vi ska föreviga henne ihop med John! Jag kommer antagligen gråta en skvätt då jag har blivit galet sentimental på senaste. Nu ska jag, Pernilla, Martina och Kajsa ut i den fina septembersolen och öva på vår redovisning, och sedan kommer Gabriella då, som sagt. Vi hör senare och då får ni fler bilder från min och Fridas plåtning och förhoppningsvis även bilder från min och Gabriellas!


Portraitfoto: frida
modell: jag


Jennifer KDetta är min favorit från denna photoshoot, jag älskar färgerna och att den på något sätt är väldigt kall. Jennifers ansiktsuttryck är dessutom perfekt, och posen är underbar!
foto:
jag
modell: jennifer


Frida är bättre än bäst!En helt naturlig bild - enda anledningen är ISO & ljuset som gör mina ögon turkosa!
Galet nöjd! Frida är bääääst!

foto: frida
modell:
jag


Oj så det blåserTack söta Frida för idag!

Ursäkta för att det blåser galet mycket!


Det är inte lätt när det är svårt

Idag ska Frida fota mig i Slottskogen. Vad fan ska jag ha på mig? Först tänkte jag min fina, gräddvita blus från H&M, men så insåg jag att... det blir ju kyligt, och inte snyggt med jacka över. Kanske en mysig kofta? Den från Gina Tricot? No idea. Jag måste kolla lite i garderoberna och se om något faller mig i smaken. Ni får strax se...

* * *

Det fick bli denna outfit, jag har gillat den enda sedan jag satte på mig den i provrummet på H&M. Jag kör på låga skor under dagen, men till fotandet tänkte jag ha med mig ett par klackar just in case. Ska bli jättekul, och fint väder är det ju också. Får dock hoppas att det blir lite mer molnigt, för det är trots allt finare skuggor när det är molnigt.
När jag väl blir fotad tänkte jag ha sotade ögon och röda läppar också. Vad tror ni om det? Jag ska ha med mig en svart kjol också, ifall att jag får för mig att byta outfit. Jag hade den svarta kjolen på mig tidigare imorse, men ändrade mig. Men kanske att jag ska ha den ändå. Då blir jag lite utav svarta änkan. Haha. Änka är jag inte, det är bara Mattias datorskärm som är död, så vi kan inte prata via internet nu. Jobbigt. Nu kom jag in på något helt annat.

Förresten, fick bra betyg för mina videobloggar, så då kan vi ju fortsätta med dem. Haha.H&M/Divided outfit.
Skippar accessoarerna idag!
Jennifer KVisst är hon vacker?
foto: jag
modell: jennifer


En knasig lördag!

Lördagskvällen spenderades hemma hos Louise med massa goa tjejer; Hanna, Cicci, Josefina, Kajsa, Sandra, Ida och jag & Louise själv då. Supermys med pastasallad och daimtårta till efterrätt. Efter lite cider blev Cicci och Lollsan taggade till Sexy Bitch med David Guetta & Akon och skulle visa sin dans som innehåller Granen, Vattenfallet, Björn Gustafsson och lite andra rörelser som de har hittat på. Ibland får man vara omogen. Ledsen för "skönsången", det är inte meningen att vi ska göra er döva. Men vi bjuder lite på oss själva här.ÅH HERREJESUS!

 

Skönaste!


5 månader ♥Jag älskar dig, kom hem.


Vinnaren av designen


Vinnaren hittar ni här.
GRATTIS!
(kontakta mig så fort du kan på sannasrum@live.se)

Vem ska bli min hundrade?Undra vem som blir nummer 100!


UPPDATERING:Efter 1 timma...
WIIHOOO.Kandidater i Veckans blogg

Ledsen över denna försening, det har varit en del annat. Sorry!

Regler: Du får rösta så många gånger du vill, men bara en gång på samma person! Man får även rösta på sig själv, eller någon annan, men aldrig mer än en gång på samma kandidat.

Röstningen avslutas på torsdag! Klicka på bilderna för att komma till kandidaternas bloggar.

SÅ - rösta nu som bara den!
Jennifer K

Idag var jag i stan och träffade två jättesöta tjejer - Jennifer och Johanna. Jag skulle nämligen fota Jennifer. Så vi begav oss av till Slottskogen efter att ha upptäckt att Trädgårdsföreningen hade inträde, och jag hade glömt min plånbok hemma (lite småklantigt). Så vi gick runt där och tog lite bilder (närmare bestämt över 400 stycken). Här får ni två stycken, helt klart underbara bilder med så mycket färg. Jag älskar det gröna, visst är det vackert?

foto: jag
modell: jennifer


HIIIMLANS!

Okej, om 20 minuter ska jag vara på väg ner till tåget, för jag ska fota denna tjej i stan idag! Jag har varit uppe i en timma och försökt svara på kommentarer, men det tar aldrig slut känns det som. Men nu måste jag verkligen ta på mig lite kläder, sminka mig och bege mig ut i det soliga vädret. Tror att det är ett ganska perfekt väder ute idag, lite molnigt men också lite sol. Jag gillar mest att fota i molnigt väder, men detta kommer funka perfekt. Om ni har vägarna förbi Göteborg så kommer vi antagligen befinna oss nere i hamnen och fota!

VECKANS BLOGG KANDIDATER KOMMER UPP I EFTERMIDDAG!Ni får en bild på Gabriella också.

i would never do it.

Jag var inne på Linneas blogg och såg att hon hade en väldigt rolig utmaning - nämligen "Vilka plagg vägrar du i höst?". Så jag tänkte att jag skulle ge mig på denna utmaning - och alla ni som läser, ni är utmanade! (om ni vill...) Jag tänkte att jag skriver ingen förklaring, för detta gäller bara mig själv, andra människor kan säkert vara snygga i detta. Men jag tycker själv inte att jag är snygg i det!Läderbyxor - Nelly.com
Sammetsklänning - Monki
Dunjacka - Nelly.comKvällsbloggande

Idag har jag fått erfara hur mycket jag verkligen saknar min pojkvän Mattias (som för er nya läsare pluggar i Kina och nu har varit borta i lite mindre än tre veckor - men i och med att jag vet att det blir mycket, mycket mer tid vi är ifrån varandra så känns det som en evighet, dessa tre veckor alltså). Jag insåg detta när jag idag blev så galet kramig, med i princip allt och alla. Jag vill ha Mattias närhet. Och nu får inte mina underbara vänner ta illa upp, jag tror att ni förstår hur jag menar, faktiskt. Jag vill ha hans närhet, att han ska krama mig, pussa mig och allt det där. Det är vad jag vill ha. Jag vill att hans hand ska smyga sig in i min vid matbordet, att hans arm ska läggas runt  mig när jag går på promenad. Jag vill att han ska snusa mig i nacken när jag somnar, att hans rygg ska vara det första jag möter på morgonen.

Men det är inte så. Det kommer inte vara så. Än på ett tag. Jag åker till Kina om 42 dagar. För inte längesedan var det över 50, och det känns som att tiden går hyfsat fort, speciellt när jag bokar upp mig på så mycket (det är LUF-aktiviteter, fotande av bloggare, bloggdesigner, bloggandet i sig, jag ska göra hemsidor åt 2 företag innan jag åker, jag går på tjejmiddagar, fester, går ut, ser på film, myser med kompisar).

Något fattas mig. Mattias fattas mig.
Jag har fått så vackra sms av honom idag, så ni kan inte föreställa er. Så fina att jag bara velat lägga mig ner och gråta, sörja lite att vi inte "får" vara tillsammans just nu. Det är en jäkla Romeo&Julia-saga, men utan själva handlingen med föräldrarna. Nu är han istället i röda Kina och glider omkring i Shanghai. Kom hem istället, var hos mig, för du är ju min kärlek, min underbara, vackra, fina, bästa pojkvän. Kom hem till mig.


Dags&KvällsDagens (till höger):
Jeansleggings - H&M/Divided
Kofta - Gina Tricot
Marinblått linne - Indiska
Klocka - Guess

Kvällens (till vänster):
Lackleggins - Bikbok
Klänning - Pepper Tree London
Stor kavaj - Bikbok
Klocka - Guess

(körde sotade ögon, röda läppar och lätt tuperat hår till det)


Himlans - måste fixa mig!Min röst låter helt annorlunda i mina öron - jag hatar att den är så galet pipig!


RandomRandom bild på älsklingsgabriella!

Jag har spenderat hela dagen fram tills nu i härlig sällskap i Göteborg på en så kallad grundutbildning i LUF. Jag försöker vara med på så mycket som möjligt inom politiken, främst för att det är så galet roligt. Man lär sig så fruktansvärt mycket så att det är inte klokt! Dessutom har jag ju kommit ur mitt lilla skal nu och vågar verkligen stå för mina åsikter, det känns som att jag har kött på benen!

Nu har jag 9 sidor av obesvarade kommentarer som väntar, och efter det så blir det tjejmiddag hos Louise för tjejerna i klassen. Galet mys!

 


Svar om mest-aktiva-listan

Jag får mycket frågor om Mest-aktiva-listan som är jag med på lite då och då. Så jag tänkte dra det här för er:
För att komma med på denna lista måste du för det första öka ditt läsarantal, och det gör du ju bäst genom att göra reklam för din blogg, och det i sin tur gör du bäst genom att kommentera andra bloggar. Sedan måste du även skriva många inlägg.

För att jag ska hamna på denna lista måste jag kommentera runt 400 bloggar, kanske mer, jag håller inte så mycket koll (och då räknar jag inte med svaren på de kommentarer jag får tillbaka), och skriva ungefär sju inlägg om dagen.

Alltså - man kan inte bara kommentera, man kan inte bara skriva mycket inlägg. Läsarantalet måste antagligen, så som jag fattat det ligga på runt 500/dag, och sedan utöver det så måste du då kommentera ett hundratal bloggar och skriva mellan 6-10 inlägg om dagen.
Frågan du bör ställa dig är; är det värt det? Är det värt att sitta och kommentera så mycket?
Mitt svar är att just nu är det värt det för mig. Det kanske inte är det imorgon, imorgon kanske jag inte orkar. Men idag orkar jag, och då gör jag det. Det är en sådan känsla att få respons för det man gör - det är ju faktiskt det här jag gör.

Och till alla er nu som vill säga hur patetisk och sorglig jag är för att jag inte har något liv - well, jag har ett liv, vid sidan av bloggen. Jag hinner med detta också faktiskt. Imorgon ska jag till exempel på tjejmiddag och även på en LUF-dag. Ändå klarar jag av att upprätthålla och bibehålla min blogg och svara på kommentarer.

I'm tired of all the nonsenseLackleggings - Bikbok
Vit oversizetröja - H&M/Divided
Kofta - Gina Tricot
Klocka - Guess


Dags för Veckans blogg!

Nu drar vi igång ytterligare en tävling i bloggen; nämligen Veckans blogg!
Jag väljer ut kandidater, fem stycken, imorgon.

Så nu är det bara att anmäla sig.
Lycka till!


Sminktips - foundation

Gabriella frågade mig lite om min foundation, hon ska nämligen köpa en alternativ foundation till fest, som täcker lite mer. Jag har provat galet många foundations. Det finns bara en som jag har fastnat för och det är L'oreal True Match (anledningen hittar du längre ner). Idag tog min foundation från Make Up Store slut, så i eftermiddag bär det av till Allum för att köpa en ny - och då blir det True Match. Den täcker väldigt mycket, så mycket som jag vill med tanke på att jag har lite problem i mina t-zoner. Hur som helst så tror jag att Gabriella är ute efter min MUS-foundation och därför ska jag berätta om den.

Namn: Make Up Store Liquid Foundation (jag använder nyansen milk)
Pris: 245 kronor
Finns att köpa: På Make Up Store, som finns lite här och var
Täcker: 3/5

Detta är en foundation som måste kombineras med puder, i alla fall för min del. Jag har fet hy sedan innan, och därmed måste jag fixera denna med puder, helst komprimerat. Efter ett par timmar kan man behöva lägga på ett lager puder till. Dock är den väldigt bra att arbeta med, inte tjock och kladdig, utan väldigt tunn och ger därmed ett fin resultat. Man ser inte spacklad ut.

Anledningen till att jag inte kommer köpa denna foundation igen beror till stor del på priset. Jag vill inte lägga 245 kronor på en foundation som jag personligen tycker täcker för lite. Gör Gabriella lär denna foundation vara perfekt, men jag vill ha en 4/5 när det gäller att täcka, och då tror jag att True Match från L'oreal passar mig bättre.

Jag har haft den här foundation i två omgångar, och tycker själv att den fixeras bäst med Make Up Stores Dual Foundation. Detta är en krämpuder sägs det, men om ni frågar mig så är det ett vanligt puder. Jag finner inget som tyder på att den är krämig, den är som ett vanligt puder helt enkelt. I den serien har jag nyansen Stockholm. Dock kan behovet av att lägga på extrapuder bero på att detta puder/krämfoundation faktiskt inte är ett ordentligt puder, och därmed blir man fet snabbare.

Sammanfattningsvis; för Liquid Foundation behövs ett puder som fixerar, annars blir man inte matt, utan helt glansig och dessutom så försvinner produkten från ansiktet väldigt fort. Jag rekommenderar ett annat puder, prova på till exempel Compact Powder (249). Jag brukar alltid köpa samma av foundation och puder när jag köper dyra produkter, men det behöver man inte göra. Man kan ta ett billigare puder om det känns bättre och man trivs bättre med det.

DET ÄR INTE SAAAANT!Så säger min dator när jag sätter i mobilen i den.
Jag har väl lyckats ta bort någon drivrutin eller något. Himlans...
Är det någon som vet hur man löser detta?

Dagens låt - så galet braDen här låten (jag är säkert superefter) har spelats på repeat hemma hos mig nu!

Vintage Glamourfoto:
jag
modell: gabriella


Idol, te, B&J


Min kväll har spenderats framför TV'n, med Idol. Det är faktiskt ett väldigt bra program, tycker jag. Jag kollade inte alls på uttagningarna förra året, men jag ska göra det varje dag nu, har jag bestämt mig för. Så mysigt att krypa upp i soffan, med en stor kopp te och en skål glass. Jag grät en hel del idag, glädjetårar (sådana som killar inte förstår sig på), när vissa gick vidare. Man blir ju så glad å deras vägnar. Medkänsla är en underbar känsla, right? (Det är även det enda som kan framkalla enzymer som motverkar kromosomernas upplösning vid stress).

Gabriella Hfoto: jag
modell: gabriella


Tack för ert stöd!

I samband med att jag valde att berätta om min acne fick jag en hel del fina kommentarer (och även sms av världens bästa Kajsa!) Här är ett urval av underbara läsare som fick mig att gråta av glädje, lättnad och av hopp.


Tävling: vinn en design!

Nu har det varit ett tjat i bloggen om att jag ska göra gratisdesigner. Faktum är att det kommer aldrig hända - men självklart ska jag lotta ut en design för att ni ändå ska få mersmak/chansen.

Om ni tycker om mina designer, då är det bara att skriva upp er i kommentarsfältet, samt lägga in bilden nedan i ett inlägg i er blogg!

Pris: En valfri design, du väljer helt själv hur den ska se ut!
OBS! Endast en person vinner. Gäller bara blogg.se!
Vad du ska göra: Kommentera detta inlägg & lägg upp bilden nedan och skriv om tävlingen i din blogg.
Vill du se vad jag gjort tidigare bland annat ?
Gabriellas
Fridas
Linnéas
Falsk Sannings
Madelens
Lisas
Lägg upp denna bild i din blogg och länka till detta inlägg, skriv en kommentar
och voíla - du deltar i tävlingen! Superenkelt!


Good news

Igår när vi hade varit på världskulturmuséet i Göteborg med min klass, så sprang jag förbi Japan Photo för att se om de hade ett objektiv till min kamera. Det har varit en massa strul med det där himla objektivet, beställde först från Netonnet, men det blev försenat i en månad så jag avbeställde det. Istället klickade jag hem ett från Dustin Home, men det visade sig att det var till Canon och jag har en Nikon. Så nu äntligen, fick jag tillbaka pengarna från Dustin Home efter returneringen, och kunde fixa ett nytt.

Hur som helst - på Japan Photo hade de inte 18-50 mm inne till Nikon, men de beställde ett direkt och de ringer mig när det kommer. Jag är superlycklig, äntligen kan jag få slippa mitt kamera-handikapp med endast ett teleobjektiv som inte funkar i vardagen till Dagens Outfit m.m.
Det var bara det jag ville säga!Äntligen!


Det är dags att tala ut

I lite drygt en veckas tid har jag ätit en medicin. Roaccutan heter den. Jag äter denna medicin därför att jag har acne. Allvarlig acne. Jag har lidit av detta i över två år, men alltid trott att det kan lindras och botas med utvärtes kurer och behandlingar. Innan sommaren gick jag tillsammans med min mamma till en av Göteborgs bästa hudläkare. Denne ryggade tillbaka när han fick se mig. Jag har inte acne i ansiktet, inte alls. Jag har det på ryggen. Jag har en ofantlig tur, med tanke på hur allvarligt det är. Många har tonårsacne på axlarna. Min acne går ända från nacken ner på min rumpa. Ibland har jag även en del på bröstet och på nyckelbenen.

Medicinen jag äter är ett licenspreparat, vilket betyder att apoteken inte har det inne, utan man får beställa det. Varför? Därför att man i princip kan dö av detta preparat. Jag går till vårdcentralen ibland och gör blodprov (jag hatar det), för att se så att jag inte har njursvikt, problem med lever eller annat. Roaccutan har många biverkningar och jag tänkte kort dra dem för er:
- Psykisk ohälsa; patienten kan drabbas av depression, ångest, humörsvängningar, gråtattacker, aptit- och viktförändringar m.m.
- Hudproblem; Roaccutan torkar ut huden, speciellt i ansikte och runt näsa & mun. Du flagar och du måste peela ansiktet i princip varje dag.
- Blodsjukdomar; en mycket vanlig biverkning är att patientens blodceller förändras, vilket gör att patienten kan börja blöda lättare och får blåmärken lättare.
- Neurologiska sjukdomar; patienten kan få extra tryck i skallen och därmed uppleva dimsyn, kräkningar och yrsel.
- Ögonsjukdomar; ögoninflammation i samband med intag av Roaccutan är vanligt, ögonen kommer att kännas torra och irriterade ofta.
- Öronsjukdomar; i vissa fall får patienten nedsatt hörsel.
- Näsa och hals; det är lätt att blöda näsblod, och i sällsynta fall blir patienten torr i halsen.
- Mage & tarmsjukdomar; om man får kraftiga magsmärtor i samband med illamående och kräkningar måste man direkt sluta äta preparatet.
- Leversjukdomar; du är mycket vanligt att patienten får höjda nivåer av leverenzymer.
- Njursjukdomar; i sällsynta fall har patienter fått inflammation i njurarna.
- Diabetes; patienten kan utveckla diabetes.
- Problem med håret; håravfall kan utvecklas.
- Skelett & muskler; ryggont är mycket vanligt, och fysisk aktivitet bör man dra ner på i samband med kuren.
- Övriga biverkningar; ökar kolesterolet och i sällsynta fall inflammation i blodkärlen.

Och nu sitter jag här. Gråtandes. Inser att jag kanske blir dödssjuk. Men ni ska ha klart för er att allvarlig acne är något mycket fysiskt och psykiskt påfrestande. Även om folk knappt har sett det i min omgivning (för att jag är så duktig på att dölja det) så tror jag att alla människor tittar på mig, ser rakt igenom mig och vet att jag har en äcklig rygg. Min säng ser efter en natt med nya lakan ut som ett slagfält, som om någon blivit skjuten och blodet har stänkt utöver lakanen. Jag skäms över att ta hem vänner, bäddar alltid ordentligt och vänder kuddarna. När jag sover hemma hos någon annan försöker jag ha tröja på mig eller lägger en handduk i sängen. Jag skäms något så fruktansvärt över det här. Och det gör ont. Fyfan vad det gör ont. Det svider, det värker, jag kan inte stretcha ryggen alls. Att ha BH på sig är ett nytt helvete varje dag. Det känns som att ständigt ha bränt sig på ryggen av solen. Det är en känsla många av er känner igen - när man knappt kan bli rörd. Jag kan inte bli masserad. Jag som älskar massage. Jag kan inte. Det börjar blöda, jag hatar mig själv och tycker att jag är äcklig.

Jag berättar detta därför att jag känner den psykiska biverkningen.
Det beror dels på att min pojkvän Mattias bor i Kina tills i vinter och jag bara kommer träffa honom i ungefär två veckor. Det beror dels på att jag är så in i helvetes trött på att inte kunna ha vissa kläder, på att alltid få höra "du har fläckar på ryggen, blöder du?" när det blöder igenom. Jag är så jävla trött på att det gör ont. På att människor inte kan röra mig.
Jag vill inte göra en Kissie - börja bli deprimerad och att det färgar av sig i bloggen utan er vetskap om vad som händer. Jag hade tänkt berätta detta när kuren var över (om 5-6 månader). Men jag kommer inte klara att ha ett uppåt-humör hela resan tills jag är frisk. Jag är redan nere, jag överreagerar, gråter hela tiden... Världen går emot mig, känns det som.

Jag ber om ursäkt för dem som tycker att jag lämnar ut mig nu.
Men för att kunna fortsätta med detta, bloggandet som jag älskar så mycket, så måste ni veta detta. Varför det ibland blir läkarbesök, varför det blir ledsna dagar och så vidare.
Tack alla, för de fina kommentarerna ni tidigare gett mig. Jag är så lycklig över att ni visar så mycket medkänsla, men visa mig inte medlidande. Jag är trött på det. Jag vill inte att ni ska tycka synd om mig. Peppa mig istället.
Tack.

Vänd en bild & gör den spegelvänd

Idag får ni två photoshoptips, ett lite simplare men som är bra att kunna, och sedan hur man gör en bild spegelvänd. Bara att titta på filmerna och njuta! Haha.


Hur du gör bilden spegelvänd.


Hur du vänder en bild!


Jag vet vem jag ärJag vaknade upp en morgon i april och insåg vem jag verkligen var.

Jeansleggings - H&M/Divided
Blus - H&M/Divided
T-shirt - Lindex
Kofta - Zara


Jag mår inget vidare idag, och ska därför
sova en stund. Sedan är det dags för bloggdesigner!


Det blir aldrig som man tänkt sig

Det är tamejfan det uttrycket som stämmer mest in på mig just nu. Ni vet den där känslan av att hela världen går emot en? Ni misslyckas med allt? Den har jag just nu. Och vad hade jag behövt just nu? Jo, min pojkvän! Vart är min pojkvän? I Kina... Fun, funny, fun. Jag blir jätteglad.

Jag äter en medicin som i 7/10 fall ger depression, och om den inte ger mig det ger den mig antagligen humörsvängningar. Jag hade inte tänkt nämna något i bloggen förrän jag var frisk, då jag skäms över min åkomma. Jag säger bara att jag har något sjukt jobbigt som följer efter mig, som hindrar mig och som ger mig stora komplex. Denna medicin ger mig torr hud, runt näsa och nare runt läpparna. Jag ser ut som en idomintönt. En fjortis helt enkelt.

Utöver det lägger mina lärare mer än gärna ett studiebesök på världskulturmuséet, på min sovmorgon idag. Jag skulle inte gått upp förrän om 3 timmar, egentligen. Varför sitter jag här? Inte nog med detta - jag har redan varit på denna utställning med klassen tidigare, och jag har inte ens med saken att göra. Halva min klass åker till Indien i november, men jag har valt att inte följa med. Varför ska jag då gå på en Indienutställning som jag redan varit på?

Jag är så besviken.
Det finns så mycket annat jag skulle vilja dela med mig av här i bloggen.
Men jag skäms för mycket för att dela det med er.

Ledsen för ett tråkigt inlägg, jag behövde skriva av mig.

So long!

Nu åker jag till Borås!
Ska lyssna på ett något galet intressant; nämligen en "föreläsning" om ISAF-styrkan som Sverige är med i i Afghanistan. Har inte alls någon uppfattning om detta - vänstern anser väl att vi befinner oss i krig. Hur som helst, det ska bli skönt att få höra lite fakta och sedan kunna bilda sig en egen uppfattning om detta omdiskuterade ämne!
Kommer antagligen hem sent, så detta blir det sista för idag!

... också ska jag träffa de bästa boråsarna såklart!I ♥ LUF!JAG VILL HA MITT OBJEKTIV!Så galet tråkigt att ta kort med mobilen, ni ser ju knappt färger och vad jag har på mig!
Hur som helst - ni kan alltid se det i detta inlägg!

Jeansleggings & blus - H&M divided
Pumps - Friis & Co
Armband - Lindex, Mint & Complement
Klocka - Guess

 

Vet ni vad? Jag har svarta naglar idag - men en nagel är röd.
Lite wild and crazy i vardagen helt enkelt, haha.


Une journée ensoleillée à Stockholm

En solig dag i Stockholm.

Dag två i Stockholm och vi går upp klockan åtta på morgonen. Det börjar med en underbar hotellfrukost, bestående av i te, juice, yoghurt med torkad & färsk frukt samt pinjenötter, linfrön, russin och cornflakes, brieost och knäckebröd. Var vi mätta sedan? Ohja.
Sedan gick vi upp till rummet och gjorde oss i ordning för en dag på stan. Vi började på Åhléns City, där jag köpte två armband, två nagellack, rött läppstift och glansspray! När vi tittat igenom alla våningarna gav vi oss iväg uppför Drottninggatan och besökte de affärer vi tyckte var värda att titta in i! Det  blev bland annat Zara, Lindex, Accent, H&M m.fl. Inköpen hittar ni ju här. Hur som helst så gav vi oss iväg mot Stureplan efter en stund och där bokade vi bok på Grodan för kvällen! Sedan begav vi oss till Nybrogatan och lunchade på Mocco. Efter det blev det ytterligare shopping och fönstershopping - Mrs H, Urban Outfitters, Gina Tricot, Lindex m.fl. Vi gav oss sedan iväg till Drottninggatan igen där vi besökte Wayne's Coffee tillsammans med Bobbys Hårstudio. Väl där tog vi oss något att dricka och satte oss att spana på folk. Till sist gav vi oss hem till hotellrummet där förberedningen för kvällen började direkt!Mina darlings på morgonen när vi precis ska ge oss ut på stan!

L, G.
Vi tre på väg till Mocco på Nybrogatan.
L, S, G.
Väl på Mocco.

L, S.
På Wayne´s.

S.


Vart ligger Changshu?

Åh, nu behöver jag eran hjälp!
Är det Changshu som ligger där på bilden? Isåfall är det ju supernära Shanghai, och jag kommer garanterat tvinga med mig världens bästa Matte dit, när jag är där, för vet ni vad som ligger där? Forever21!


Jag har förälskat mig i en hel del på Forever21, eller snarare på H81, för där är det mest jag tycker om! Det är i det modet jag vill ha nu - romantiskt lantligt på något sätt. Så jag har plockat ut lite grejer (som garanterat är slut när jag är i Kina, men ändå) som jag tycker mycket, mycket, mycket om och speglar så som jag vill se ut i höst! Det är en del ljusa färger, men det romantiska stannar kvar i alla kläder, och även om det är i pastell, en del, så känns det ändå ganska höstigt!Veckans blogg - Viljas Värld!

Det var galet jämt i toppen, ska ni veta, men...


Grattis Vilja! Du blev Veckans Blogg, här i min fina lilla blogg.
Priset är att det är du som blir länkad fram tills nästa bloggare utses som veckans blogg! Grattis!

Hur du klipper ut - del 1Ni får alltså höra om snabbmaskläge en annan dag!

Le premier jour à Stockholm

Ja, ni får ursäkta min nybörjarfranska... Men det blir lite mer exotiskt!
När vi anlände till vår vackra huvudstad kollade vi snabbt in rummet, eller snarare sviten - det var ju hotellets minisvit vi hade bokat. Vi provade sängen, öppnade fönstrena, och gjorde en allmän check. Det var ett fantastiskt hotell vi hade bokat, verkligen!
Sedan gav vi oss ut på en tre timmar lång shoppingtur på Stockholms underbara gator. Vi besökte bland annat American Apparel, Elise, Monroe, Mathilde, Urban Outfitters och Antikt, gammalt & nytt. Jättekul hade vi. Klockan sju bestämde vi oss för att gå till Kungshallen där jag och Linnéa köpte med oss pestopasta respektive wok med hem till hotellrummet. Gabriella hade fått tips om en sushi i närheten av hotellet, så vi gav henne sällskap när hon gick dit och köpte. Middagen åts under tystnad (vi var superhungriga) på hotellrummet, och efter det blev det en del duschande, insmörjande, film, rosévin och kuddkrig. Vi somnade utmattade alla tre, innan klockan hade hunnit bli elva!


Gabriella i sängen i suiiiten. Lite ostädat med alla inköp och uppackning!


Det blev allt lite rött bubbel med smak av jordgubb, samtidigt som vi såg på "How to lose a guy in ten days".

Ma consolation ♥

Min tröst i alla lägen.
Jag saknar dig, min älskling.


Bild 1: Vi kör vidare på den romantiska hösten; blus - Divided/H&M
Bild 2: En glesstickad vit tröja (tänker svart, tunn långärmad under + lackleggings) - Gina TricotMin oskuld har rykt. Numera äger jag ett par jeansleggings. Divided/H&M.


Gabriella Hfoto: jag
modell:
Gabriella


Shoppingen i Stockholm!Bild 1: Concealer & sminksvampar (de allra bästa) från MUS.
Bild 2: Nagellack från Depend & läppstift från Nivea.Bild 1: Glansspray & torrschampo från Proffs & puder från Maybelline.
Bild 2: Latexleggings från Bikbok.Bild 1:
Kofta från Gina Tricot.
Bild 2: Kofta från Zara.Bild 1: Blus från Divided/H&M.
Bild 2: Oversize t-shirt från Divided/H&M.Bild 1: Weekendbag från Accent.
Bild 2: Mörkblått flätat amrband från Mint & svart armband med peace-märke från Complement.Trosa & skärp med nitar (viras två varv runt midjan) från Lindex.


Svar på tal

En bloggdesign är en tjänst precis som alla andra, och jag hoppas att de flesta tycker om det dom jobbar med. Jag skulle gärna jobba med sådana här saker i framtiden - men jag kan ju inte göra det gratis. För som min pojkvän alltid säger; jag sysslar faktiskt inte med välgörenhet.
Förut gjorde jag designer gratis, vilket resulterade i att jag hade ungefär 10 designer att göra i veckan. Varje design tog mer eller mindre 3 timmar, och ofta fanns önskemål om ändringar vilket ledde till att det tog ytterligare tid. Så tänk er - mer än 30 timmar i veckan satt jag och gjorde designer som jag endast fick ett "tack" tillbaka för. Klart att det var roligt, men jag prioriterade samtidigt bort en hel del annat såsom kompisar, fester, bloggen, skolan, familjen - allting helt enkelt. Allt för att jag skulle slippa få kommentarer som denna, att jag är typ girig eller något. Jag är inte girig, jag ser bloggdesignandet som ett extrajobb, för jag har inget jobb. Och det är alltså de pengarna jag får för bloggdesigner som jag har extra utöver mitt studiebidrag.
Jag blir jätteledsen när jag får sådana här kommentarer. Då vill jag helst sluta göra designer över huvud taget, och bara göra till mig själv. Men jag vet att det antagligen skulle skapa större missnöje. Nu har ni chansen, och nu är det er tur att prioritera - ta några öl till på krogen, köp den där snygga tröjan eller lägg pengarna på en design av Sannas Rum.
Nu blir jag nästan arg!
VAD ÄR DET NI INTE FÖRSTÅR?!
- Jag gör detta på min fritid.
- Även om jag inte gjorde det på fritiden så hade det varit ett större skäl för mig att ta betalt!
- Jag bestämmer väl själv om jag vill ge headers gratis.
- Ingen tvingar någon; jag kränger inte designer - det är ni som vill ha designer av mig, inte jag som tvingar på er dem!

Går du till NK eller går du till Gina Tricot?
Vill du ha kvalitét eller vad du nu är ute efter?
Du får betala vad jag säger, inget snack om saken. Nu funderar jag på att göra klart de designer jag gör på beställning och sedan lägga ner det här. Det är inte värt det när folk som Maria Danielsson ska sitta och bestämma över mig och vad jag vill sätta för pris på mina designer? Och som hon skriver "om en design tar mer än två timmar..." - en design tar alltid mer än två timmar. I alla fall för mig.

I Sverige har vi 1. demokrati och 2. marknadsekonomi vad jag vet. Vilket betyder att 1. folk är fria att göra vad de vill och 2. företag/säljare bestämmer själva priset, det är ingen annan som kan påverka det. Efterfrågan styr utbudet och jag har efterfrågan på mina 200-kronors-designer, därför kostar dem 200 kronor.

Kort och gott - vill du inte betala, gå till någon annan!
Kom inte hit och berätta för mig vad jag ska göra!

 


Nu ska jag svara på kommentarer!

Jag har 15 sidor med kommentarer som jag ska godkänna. Och 86 inlägg att läsa på bloglovin'.
Efter det får ni se vad jag köpte i Stockholm, bilder och själva vistelsen tar vi en annan dag (jag har inga bilder, för Gabriella och Linnéa har kamerorna). Men shoppingbilder får ni.
I'm BAACK!

Dags för hemgång

Bilder och allt sådant får ni se när jag kommer hem!
Vi ska gå ner och äta den supergoda hotellfrukosten nu, och sedan ska Gabbi och Linnéa packa (jag har redan gjort det, yay me, men...) och jag ska springa till T-centralen och fixa min sms-biljett, för jag har inte fått svar. Superirriterande. Resan hem, som vi faktiskt gör med Intercity denna gången, ska tillbringas ihop med min körkorsteoribok... yay.

Igår åt vi middag på Grodan (där vi såg Blondinbellas "min Josephine") - jag åt blåmusslor - och sedan gick vi vidare till Laroy.Innan utgångEnda bilden jag lyckades ladda upp på hotellet.

Vit klänning från Style by Stars, rött läppstift, lösögonfransar, oversize kavaj!


Stockholm update

Hej darlings,
nu sitter jag på hotellrummet (läs; sviten). De bygger om nere i t-banan och en ombyggnadsbil har börjat brinna så t-centralen är utrymd. Vi har varit ute och shoppat sedan tio imorse; vi har hunnit med att fika på Mocco, besökt Bobbys hårstudio/fikat på Wayne's, kollat igenom alla våningar på Åhléns city, tittat på Mrs H, Urban Outfitters, Gallerian, Nybrogatan upp & ner, Drottninggatan upp & ner.

Vi har sett:
Hanna Graaf
Lars Leijonborg
Kristoffer Rahlenfeldt
Hans Wiklund
Lena Endre
Andrej Lunusjkin (Sandor i Sandor/Ida)
och även en svensk skådespelare som ingen av oss kan namnet på, kom cyklande nerför Nybrogatan...
Jag har köpt:
Solpuder, oversizetisha, ögonbrynspenna, torrschampo, puder & en blus från H&M (olika märken dock)
En kofta från Gina Tricot
Latexleggings från Bikbok
Nagellack, glansspray, rött läppstift & två armband från Åhléns
En weekendbag från Accent
Trosor och nitskärp från Lindex
En kofta från Zara

Internet här på hotellet är inte speciellt bra vilket gör att jag tyvärr inte kan ladda upp bilder - ni får se bilder när jag kommer hem istället.
Klockan åtta har vi ett bord på Grodan, som ligger bakom Sturegallerian och vi står även på gästlistan på Laroy, så nu ska vi bara springa ner till H&M och köpa lösögonfransar, duscha, fixa oss i ordning och ge oss ut på stan igen. Ska bli gott med en så underbar middag - menyn på Grodan är helt fantastisk. Sedan får vi se om vi går vidare till Laroy eller stannar kvar. Vi hörs imorgon när jag kommer hem, tågresan ska nämligen spenderas med min teoribok för körkortet - YAY.

Gabriella H

foto: jag
modell: Gabriella


Svartvitt eller färg?

foto:
jag
modell: Gabriella

Svartvitt eller i färg?


Vi sitter på tåget!

Nu sitter jag, Gabriella och Linnéa på tåget till Stockholm.
Snart är vi framme i hufvudstaden och då ska vi gå ner mot Sergels Torg, som är på gångavstånd till vårt hotell. Supergrymt. Bloggar antagligen mer ikväll, men det kommer bli en hyfsat mild blogghelg, tar tag i bloggen på måndag/tisdag igen. Nu vill jag helst bara njuta av våra myskväll ikväll, vår utekväll imorgon, vår lunch på Mocco som vi har planerat in imorgon och våra shoppingrundor. Puss på er!

Godkänner era kommentarer senare, har inte tid nu på tåget att svara på fem sidor (!)

Gabriella H
foto: jag
modell: Gabriella

Visst är hon vacker?
Hon är något av det finaste jag vet!

BESÖKSREKORD!

Vid 21:00.
Tackelitack!


Vad händer, egentligen?Det regnade som himlans när jag skulle fota Gabriella idag!


Gabriella H

foto: jag
modell:
gabriella


Så himla söta kort på Gabbi! Vi var nere vid sjön i ösregnet, ändå lyckades vi få bra bilder! Dessa är lite småsuddiga, men vad gör det? Hon ser ju ändå ut som världens vackraste. Så bara se och njut, för det kommer mer!


Jag älskar dig så mycket!

Det blir lite jobbigt ibland.
Ibland när man inte klarar av att vara ensam.
Igår var en sådan dag. När jag visste att jag skulle vara ensam, utan någon som stöttade mig. Under hela dagen. Förutom i skolan, såklart. Men det är annorlunda i skolan. Där är man en speciell person. När man kommer hem är man den sårbara människa som helst av allt bara vill krypa ner i sängen och gosa med sin underbara pojkvän. Tråkigt då att pojkvännen befinner sig på andra sidan jorden, och du får vänta i ungefär 2 månader på att få gosa. Mysa. Kyssas. Kyssas är ju helt underbart. Jag saknar det så mycket.

Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.
Jag väntar på en person som jag älskar, en person som snart är hos mig igen.
Och gud vad jag längtar. Gud vad jag saknar.
Herregud vad jag älskar.


wish itSnygg vardagsoutfit!

Kollageinspiration från forever21.com

Och sedan hände detta:


Roligt, roligt!


Nej, det är inte skryt...

... eller, jo det kanske det är! Men jag blev överraskad och glad!
Maria bor ju i närheten av mig, och jag har betalat i hennes kassa på ICA många gånger.
Varje gång vill man säga något bra - något om hur duktig hon är, men jag har aldrig
kommit till skott. Tyvärr. Jag ska göra det nästa gång!

Jag på bloglovin's FAQ!


http://www.bloglovin.com/sv/faq#faq_whynoimages

Har du något du vill lära dig? Lämna en kommentar så fixar jag en videoguide!


Dagens låtHur mycket älskar jag introt - FRÅGETECKEN!


Finalisterna i Veckans Blogg

Hörrni - det var så många som ville vara med i Veckans blogg.
Därför valde jag ut tio bloggar istället! Det var supersvårt att välja - utbudet av duktiga bloggare var superstort!
Men här har ni de slutgiltiga finalisterna (klicka på bilderna för länk);

Nu är det bara att rösta. Röstningen är igång fram till söndag!
Så ni som har gått vidare - dags att fiska röster hos era läsare.
Lycka till!I princip alla gissade rätt!Typ alla gissade rätt! Helt sjukt att ni alla hade koll (eller ni kanske såg att majoriteten svarat Hilary?)
Hur som helst; här kommer tio utlovade länkar.
Och snart lägger jag ut finalisterna i Veckans blogg!

 

http://spaceherosuits.webblogg.se/
http://mhiltunen.blogg.se/
http://saamuuelsson.blogg.se/

http://linneah.devote.se/
http://jaganaochmia.blogg.se/
http://adada.blogg.se/
http://ankarstav.blogg.se/
http://d3liicious.blogg.se/
http://sannakumlins.blogg.se/
http://ikaaan.blogg.se/


Jag gillar rabarber!Så galet gott, jag dränker mig själv i rabarbersaft!


September inne- & utelista

Stockholm Är inte Stockholm en av de finaste städerna på jorden? Jag älskar Stockholm, London kommer på en ärofylld andraplats, men Stockholm... Stockholm i mitt hjärta helt enkelt. Jag ska hälsa på min favoritstad på fredag!

Ridstövlar Är jag den enda som tänker satsa på ett par ridstövel-inspirerade stövlar i vinter? Ja, I'm happy oavsett om hela stan går runt med likadana skor som mig eller om det bara är jag som har mina skor. Jag ska ha ridstövlar, och så är det med det.

Presenter I förra veckan fick jag en försenad födelsedagspresent (jag fyller i januari) - presentkort - och det är ju toppen nu inför hösten - så på torsdag ska jag, Linnéa och Gabbi åka till Allum och inhandla lite saker. Och även en del inför Stockholm på fredag!

Kaffe Jag har bara dåliga erfarenheter av kaffe; en mamma som inte kunde sova på nätterna och fick något i stil med magsår av den äckliga drycken. Jag själv dricker i princip bara kaffe när jag är galet trött eller latte på Espresso House. Och latte - hur bra är det? Det är i alla fall inte hälsosamt!

 

Blondinbloggarna Nu känner jag att det börjar gå lite över styr. Paow skriver om hur hon spyr av coca colan hon unnade sig, Dessie ska gå ner i vikt trots att hon är nöjd med sig själv. Leva på ett äpple om dagen och vatten?! 1+1=3 känns det som. Fel i alla fall. Och Kissie ska vi inte tala om. Visst - jag läser dessa bloggar ibland, men jag blir galet ledsen av det som står.

 

Internsnack Hatar man inte bara när människor har svårt att anpassa sig efter sällskapet och jämt och ständigt måste sitta och snacka interna grejer som ingen annan förstår? Jag hatar det, och jag hoppas det går ut till hela, hela, hela svenska folket att det är roligare när alla får vara med i samtalet!

 

Respektlösa bloggar Bloggar som inte respekterar nej, jag vill inte. Bloggare/bloggar som gör livet surt för andra människor. Sådana gillar jag inte, inte alls. Till exempel skvallerbloggar där det står fula ord om personerna i fråga och om hur hemska de är. Alla människor är just det - människor. Ingen förtjänar att bli kallad fula saker eller bli uthängd mot sin vilja! Tänk på det. Ett nej i sängen är ett nej, ett nej på internet är ett nej.


Vem är det som gästspelar?


Kan ni gissa vem det är Penn Badgley (Dan) kysser i nya säsongen av Gossip Girl?

Rätt svar får ni senare!

... och den som gissar rätt får en länk (jag lottar om det är flera)


Bilder från helgen

 

Massa fina bilder från Linnéas kamera. Kanske kommer det mer från Gabbi, men då mer från middagen då hon inte var med oss ute. Men åh, det var en härlig kväll (dock inser jag hur blek jag är jämfört med de andra...)


Lämna detaljer svartvita


Veckans blogg - anmäl dig!

Så, då drar vi igång veckans blogg igen. Sorry för uppehållet!
Så om ni vill bli Veckans Blogg på min blogg så är det bara att skriva i kommentarsfältet att ni är med och tävlar.
Jag väljer ut 5 finalister som man kommer att rösta på imorgonkväll, så se till att anmäla er nu!

Pris: Man syns med bild i min meny fram tills nästa vinnare dras.
Vad ska du göra? Skriv en kommentar att du vill vara med.

Så, kom igen nu!


wish itJag älskar Heritage81, och kläderna är därifrån om jag inte minns fel (Alltså ett märke på Forever21) Jag har dock bara en klänning med detta, men önskar att jag hade fler. Det här är lite lantligt romantiskt, supersött tycker jag!

Inspirationen till kollaget kommer från forever21.com


RSS 2.0