Sminktips - foundation

Gabriella frågade mig lite om min foundation, hon ska nämligen köpa en alternativ foundation till fest, som täcker lite mer. Jag har provat galet många foundations. Det finns bara en som jag har fastnat för och det är L'oreal True Match (anledningen hittar du längre ner). Idag tog min foundation från Make Up Store slut, så i eftermiddag bär det av till Allum för att köpa en ny - och då blir det True Match. Den täcker väldigt mycket, så mycket som jag vill med tanke på att jag har lite problem i mina t-zoner. Hur som helst så tror jag att Gabriella är ute efter min MUS-foundation och därför ska jag berätta om den.

Namn: Make Up Store Liquid Foundation (jag använder nyansen milk)
Pris: 245 kronor
Finns att köpa: På Make Up Store, som finns lite här och var
Täcker: 3/5

Detta är en foundation som måste kombineras med puder, i alla fall för min del. Jag har fet hy sedan innan, och därmed måste jag fixera denna med puder, helst komprimerat. Efter ett par timmar kan man behöva lägga på ett lager puder till. Dock är den väldigt bra att arbeta med, inte tjock och kladdig, utan väldigt tunn och ger därmed ett fin resultat. Man ser inte spacklad ut.

Anledningen till att jag inte kommer köpa denna foundation igen beror till stor del på priset. Jag vill inte lägga 245 kronor på en foundation som jag personligen tycker täcker för lite. Gör Gabriella lär denna foundation vara perfekt, men jag vill ha en 4/5 när det gäller att täcka, och då tror jag att True Match från L'oreal passar mig bättre.

Jag har haft den här foundation i två omgångar, och tycker själv att den fixeras bäst med Make Up Stores Dual Foundation. Detta är en krämpuder sägs det, men om ni frågar mig så är det ett vanligt puder. Jag finner inget som tyder på att den är krämig, den är som ett vanligt puder helt enkelt. I den serien har jag nyansen Stockholm. Dock kan behovet av att lägga på extrapuder bero på att detta puder/krämfoundation faktiskt inte är ett ordentligt puder, och därmed blir man fet snabbare.

Sammanfattningsvis; för Liquid Foundation behövs ett puder som fixerar, annars blir man inte matt, utan helt glansig och dessutom så försvinner produkten från ansiktet väldigt fort. Jag rekommenderar ett annat puder, prova på till exempel Compact Powder (249). Jag brukar alltid köpa samma av foundation och puder när jag köper dyra produkter, men det behöver man inte göra. Man kan ta ett billigare puder om det känns bättre och man trivs bättre med det.
Trackback
RSS 2.0