Sådära

Då är jag redo att börja blogga igen. Har varit ett par välbehövliga dagar utan bloggen, har mest bara kollat kommentarer när jag inte haft något att göra. Men nu har jag ny inspiration. På söndag ska Roberto ut och fiska då det är premiär för nån säsong, och då tänkte jag se till att ta bilder på lägenheten. Sedan ska jag visa er min nya, fina mascara som min kära mamma plockat hem från TaxFree-shoppen när hon var i Vengen och åkte skidor. Tack mamsen

Nu måste jag jobba vidare, med både jobbet och bloggdesignerna jag har på beställning.
Vi hörs senare!



If I was a rich girl, na na na na na

Blir borta

Hej hej hörrni,
jag kommer bli borta från bloggen ett litet tag. Men vi hörs snart!

Vilken underbar helg!



Åh vilken underbar helg det har varit! I fredags åkte jag en snabbis till Femman och inhandlade två toppar och en kjol till veckan som kommer då vi har två födelsedagsfester att gå till - torsdag och lördag är det Thomas och Martinas dagar vi ska fira! Sedan mötte jag upp världens bästa Kajan och drack en drink på Danilo, innan vi köpte popcorn, choklad och cola och satte oss i varsin biostol med alla 14-åringar för att se premiären av The Hunger Games. Sjukt sevärd, får en fyra utav mig.
Igår åkte vi till Robertos kusin där det vankades släktkalas för hans pappa som fyllde 6O. Det var väldigt mysigt, jag roade mig med att leka med Joline, 2 år, och krypa ut och in i hennes Pippi-tält, och även äta god mat och se Prinsessan och Grodan. Väldigt mysigt. Vi var hemma vid halv nio, och då mina vänner var jag inte kaxig.
Idag bokade jag ett bord på Ritz till mig och min fina man, så vi tog en brunch vid tvåtiden och bokstavligen rullade därefter in mot stan där Roberto skulle köpa fiskegrejer för nästa vecka då det är nån säsong som börjar. Detta eviga tjat om fiskar, olika drag, och förvaringsboxar... Just nu har han en utläggning om hur han ska förvara alla sina drag och grejer i den nya boxen han köpte. Men jag är en snäll flickvän och låtsas att jag lyssnar. Brunchen var fantastisk, vi åt oss så mätta att det hade räckt till att mata en mindre marinkår; rökt lax, färsk potatissallad, grillad majs, brieost, pastasallader och god tonfiskröra vad lite av det som hamnade på min tallrik. Mums!
Nu sitter vi i soffan med lite olika grejer; kollar på resor för sommaren då Skatteverket även detta år gjorde mig lycklig. Skopelos är det som lockar mest. Roberto har tagit sig an disken men springer ut och in på toaletten och kräks mellan ronderna, stackarn. Han har fobi mot gammal mat. Lille gubben. Nej, nu ska jag ta och fortsätta med min nya bok - Helgonet av Carin Gerhardsson.

Rabattkod!

Hej hörrni, här ska ni få en liten fredagspresent från mig, nämligen en rabattkod från Vinyla Hem. Jag ska själv beställa därifrån till vårt kök, för i helgen börjar vi måla {jippieee!}, och jag vill ha någon form av träd i köket. På den här sidan finns prisvärda väggdekorer, kakeldekorer och liknande. Det finns texter, mönster, och du kan även designa din egen text! Jag vill ju helst då ha ett träd, så jag håller på att sälja in detta till Roberto. Min egna favoriter är de nedan.

Men vill ni fräscha upp hemma för en billig peng, använd er då av rabattkoden 10PRO2EO när ni kommer till kassan så får ni 1O% på hela sortimentet.


Två outfits



Här kommer två outfits från den senaste veckan. Ni har nummer ett där jag har på mig ett par byxor från Pieces, en tröja från Gina Tricot och skor från Converse. I outfit nummer två, som jag har på mig idag så har jag jeans och linne från H&M, kofta från Gina Tricot och skor från Caterpillar. Outfit nummer två är jag nöjd med då jag tycker att jeansen faktiskt är himla snygga, och jag tycker att de sitter bra på mig. Ser nästan ut som att jag tappat ett par kilo. Men då jag inte äger någon våg så vet jag inte om så är fallet, haha.

Happiness


Make the right decisions and move on

Att jag har 567 Facebook-vänner betyder inte att jag har 567 trogna och lojala vänner. Nej, jag har ungefär högst 1O stycken som jag kan lita på, som jag trivs med, och som jag vill kalla mina vänner. Jag tror inte på kvantitet, utan på kvalitet, och mina vänner har höga och fina kvaliteter. Men jag har växt upp i en miljö där det är viktigt att ha så många vänner som helst, oavsett om de är nära eller bekanta så ska man hälsa på så många som möjligt i skolkorridoren eller känna så många som möjligt på krogen. Jag har aldrig varit sådan, både frivilligt och ofrivilligt. Jag har många gånger hamnat i någon form av skugga för att jag inte vågat ta plats, detta under gymnasiet. På grundskolan tog jag mycket plats, och det var på gott och ont. Men på gymnasiet insåg jag att jag kanske inte var så omtyckt som jag trodde. Och det är självklart en bra insikt, men det gör också ont.

Jag har sökt mig till många platser för att få riktiga vänner. Au pairandet, som bara ledde till ytliga vänskaper förutom ett par tjejer som jag verkligen önskar att jag kunde hålla bättre kontakt med. Men vi var på samma ställe vid samma tidpunkt och levde i princip samma liv - klart man boundade med alla. Tyvärr håller man inte kontakten så bra.

Även om det liksom flöt ut i sanden med mina fina au pairkompisar {som jag självklart uppskattar och tycker om ofantligt mycket} så är det inte alltid man vill att det ska bli så. Man kanske håller fast vid vänskaper alldeles för länge, man ger allt för det och vill vill vill. Så är det inte ömsesidigt och till slut har man fått så många törnar att man inte klarar av det längre. Har alltid läst om att göra slut med vänner, så nu har jag bestämt mig för att släppa allt och alla som inte gör mig lycklig. Allt och alla som inte uppskattar mig för den jag är, och inte tycker att förlåtelse och andra chanser är till för mig. Trots att jag försöker. För det ingen visste när jag betedde mig sådär jättedåligt var att jag hade en DEPRESSION, och jag har det fortfarande. Jag är inte friskförklarad än och jag äter tabletter varje dag. Yep, that's it, and that's me. Sen om jag har något mer än det får alla utredningar visa, men just idag mår jag bra, just idag känner jag mig stark trots att jag glömde sminket hemma och ångesten ligger på lur i magen. Jag strävar efter att bli lycklig och att få gå igenom en hel dag utan ångest. Mina handlingar har skett för att jag inte varit mig själv. Jag har tagit till alkohol så fort det blivit jobbigt, och gjort dumma saker. Det är ingen ursäkt för allt dåligt jag har gjort, men det är på något sätt en förklaring - jag är faktiskt inte en galen, ond och elak människa. Och gå 8 månader tillbaka i tiden... det är inte jag, jag är inte sån. Jag har förändrats så otroligt mycket, och när man själv känner att man har det, ja då har man faktiskt det.

Alla människor är inte som jag är. De tycker inte att förlåtelse och andra chanser är något man ger till människor som man ser som sina vänner. Man tycker inte att det är mänskligt att göra misstag och man tycker inte det är möjligt att människor förändras. Jag tror på allt det, men det gör inte alla, har jag nu insett. Nej, det är dags att omge sig med vänner, inte människor som stjäl energi, som man önskar vore ens vänner men som i slutet av dagen inte är det.

Draw Something

Jag är helt förhäxad. Spelar det här spelet dag och natt. Har precis köpt ett nytt färgpaket, vårpaketet, och nu kan jag rita massor av roliga saker. Problemet är ju typ bara att jag är sämst på att måla. Speciellt med mina fina naglar. Så jag har bestämt mig för att klicka hem en penna från iphonemekka som jag kan rita med! 29kr kostar den, och jag passade på att ta ett sportarmband till telefonen också så att jag lätt kan ha den på gymmet. Toppenbra! Utmana gärna mig på Draw Something - jag heter självklart sannasrum.




Joy


H&M shopping

Tog mig en tripp till H&M igår efter jobbet där jag körde effektiv shopping i 2O minuter. Kom ut med tre par byxor och tre par tröjor. Är riktigt nöjd. Fint med nya grejer i vårgarderoben. Dock är jag lite besviken på mig själv. Jag köpte de två byxorna jag skrivit om tidigare, men det var olika modeller som jag tog. Så jag provade bara ett par i tron om att det var samma modell. Men icke - så nu står jag här med ett par svintajta och ett par som nästan är för stora. Suck. Hade redan dragit av lappen {note to self; sluta dra av lappen innan jag har provat!} när jag satte på mig dem, och nu är de lite lösa. Får hoppas att jag kanske kan sy in dem lite. De kostade visserligen bara 199kr, så jag kan köpa ett par nya i den tajta modellen och spara dessa och använda dem när jag är svullen {vilket jag har börjat bli lite då och då, speciellt när jag äter mjöl, obviously}.


Mardrömsdag?

Trots att det har varit en mardrömsdag, och bokstavligt talat en mardrömsnatt, dagen på grund av att en kollega blev avskedad idag, och natten på grund av alla mardrömmar. Det har varit minst sagt tryckt stämning här på jobbet idag. Tråkigt! Men jag har varit på förvånansvärt gott humör ändå. Spelar Draw Something {heter sannasrum där, så spela med mig. Det är hur kul som helst, roligaste appen någonsin!} som en galning, och gjort alla mina arbetsuppgifter till punkt och pricka. Just nu sitter jag och lyssnar på Tankesmedjan i P3 och väntar på att få bege mig in mot stan där jag ska hämta upp en tröja på Fiorucci och sedan shoppa lite på H&M. I princip alla mina byxor har ju gått sönder, och som jag skrivit tidigare {1 & 2} så har H&M en del som jag vill haaaaa.


Vårgarderoben





Lite nytt i vårgarderoben är aldrig fel! Allt från H&M.

Mardrömmar

Fy farao vad dåligt jag har sovit inatt. Har fortfarande ångest över drömmarna. Först drömde jag att jag dödade Roberto {förlåt älskling} i något slags psykos med en machete. Och sedan ångrade jag mig, såklart. Vaknade och var tvungen att kolla så att det inte var sant. Sedan drömde jag att vi var vid min farmors grav där vi skulle sörja. Och det var hemskt det med. Usch. Kan inte förklara saknaden efter min farmor, och därför kan jag inte förklara drömmen heller. Bara att det bringar ångest. Sist men inte minst drömde jag att jag ångrade mig med tatueringen, att den var felstavad, att jag valt fel motiv och ställe att ha den på. Så nu känner jag att jag måste tänka lite på den. Jag har ju redan bokat min tid, men har tid på mig att avboka. Det känns inte helt 1OO, om jag ska vara ärlig, faktiskt. Jag drömde också att jag var 5O år och att jag såg ut som fan med den där tatueringen... Nej, jag måste fundera.



we it

Once you go Mac, you never go back



Jag får mycket frågor om varför jag har en Macintosh, alltså vad som är fördelen med en Mac. Anledningen till att jag ville ha en Mac var från första, första början för att jag tycker den är snyggare, och inte lika plastig {det vill säga Macbook Pro, en vanlig Macbook kan jag tycka är lite småplastig också} som de flesta PC. Det känns som att den kommer hålla längre helt enkelt. Men sedan insåg jag att jag vill jobba med någon form av grafisk formgivning och kom fram till att Art Director med inriktning på webben skulle passa mig. Webb-AD helt enkelt. Så jag fick komma till Stendahls reklambyrå i Göteborg för att få lyssna lite på folk som jobbar med det och få lite tips om vad jag kan göra, söka för utbildningar osv. Jättegrymt verkligen!

Väl på Stendahls så var det helt gudomligt - det var Macintosh överallt. Det kändes som att komma till himmelriket för en datornörd som jag. Jag nämnde det för min väns mamma som hade hjälpt mig att få komma dit, och hon sa då att om jag vill jobba med grafisk formgivning så är det Macintosh som gäller. Så det blev en Macbook PRO för mig när det var dags att införskaffa sig en laptop.

Fördelar med Macintosh:
- Det finns inte lika många utvecklade virus för Mac, alltså känner jag att jag sitter mer säkert än vad jag gjorde när jag använde min PC.
- Den fungerar med PC-filer också, jag har till exempel Word & Excel på min dator.
- Den fungerar även med de flesta Windows-program.
- Den har enormt mycket mjukvara som känns proffsig, så som iPhoto och iCal {som räddar mitt liv}.
- iPhone och Mac tillsammans är en ren lycka; man kan lätt lägga in alla grejer från iCal till kalendern i telefonen, bilderna kommer in i iPhoto när man ansluter den m.m.
- När man väl har lärt sig Mac {det går fort} så kan man nästan inte gå tillbaka till PC, man inser helt enkelt hur "smart" Mac är. Till exempel: du kan ställa in olika fingersättningar så som två fingrar som dras upp och ner på styrplattan blir att den scrollar, tre fingrar blir att rotera bilder, fyra fingrar och alla program som är igång kommer upp över skärmen med stora ikoner.
- Många gillar också att man kan ersätta ikonerna i dock med olika små söta nedladdningsbara. Se film här.
- Man brukar också säga att en PC är mer inriktad på spel {alltså CS, WoW osv.} medan Mac är mer inriktad på arbete i alla dess former. Dock finns de flesta nyare spel till Mac, men som sagt är det inte lika inriktat på den sortens aktivitet.
- Bättre, snyggare och fräckare operativsystem!
- På något sätt blir man kreativ. Bara av att titta på min dator så känner jag åh, den är så fin, jag vill skapa skapa skapa!
- En Mac crashar inte lika ofta som en PC.
-Tangentbordet är såååå mycket skönare på Mac.

Nackdelar med Macintosh:
- Den största nackdelen är ju priset. Jag fick betala dryga 12 OOO för min laptop, när man kan få en PC för mellan 4 OOO - 6 OOO. Å andra sidan är jag väldigt nöjd med min Mac, den var ju verkligen värd det. Men alla har ju inte möjlighet att köpa en såpass dyr dator.
- Vissa kanske ser det som en nackdel att den är annorlunda mot PC när det kommer till tangentbordet, till exempel @. Men det lär man sig fort!
- Som sagt så finns inte alla Windows-program till Mac, men det finns ofta en motsvarighet till det. Ett exempel på det var att jag inte lyckades ladda ner Camtasia som jag brukade spela in på skärmen med på min PC till min Mac {det finns, men det var svårt att hitta} och då körde jag på iShowU HD istället, som funkar bra!

Några andra nackdelar kan jag faktiskt inte komma på!
Men om du har några för- eller nackdelar som jag inte har tagit med, lämna gärna en kommentar!

Ny tatuering 9 april

Nu har jag bokat tid för en ny tatuering. En tjej som läser och kör här på trafikskolan har en studio, och jag har sett på hennes bilder att hon är riktigt duktig. Så därför har jag nu bestämt mig för att göra en på revbenen, trots att jag inte är smalast i denna värld. Det kan man ju alltid justera, haha. Nedan ser ni motivet. Det är ett citat taget ur en låt som hjälpt mig mycket när det varit som jobbigast den här vintern. Bump in the Road med Erik Hassle. För mig betyder det att oavsett hur mycket motgångar man stöter på här i livet så kommer man kunna skydda sig och ställa sig upp igen om man faller. Jag kommer lära mig att gå i motvind, helt enkelt. Den 9 april är det dags för den, och då har det gått nästan ett år sen jag gjorde min förra. Woop woop.


Ganska coolt jobb!

Imorse var en kvinna vid namn Nanna Gillberg på Morgonpasset i P3. Hon forskar i hur kändisars livsstil påverkar oss dödliga. Fatta vilket coolt jobb egentligen, att bara sitta och kolla hur mycket vi påverkas av att Lindsay Lohan åker ut och in på rehab, av att Eva Longoria säljer en viss produkt för L'oreal och att Justin Bieber har släppt en parfym. Hade inte tackat nej till att forska inom detta. Skulle vara hur kul som helst! Något som var coolt var ju också hur mycket den här kvinnan kunde om alla möjliga kändisar. Självklart trillade det in på hur vi påverkas av kvinnliga kändisar respektive manliga. Att det är coolt med killar som är fulla och de blir roliga medan kvinnor blir det synd om; "Åh stackars henne, hon är på väg utför". Men jag känner lite att visst - kvinnor kanske inte kan göra lika mycket när det kommer till alkohol och droger {Filip & Fredrik knarkade i TV och är coola liksom...} men däremot - visst blir det större rabalder om en manlig kändis är otrogen?. Kolla bara på Tiger Woods, Jude Law, Charlie Sheen, Hugh Grant & Bill Clinton. Många av dessas karriärer ödelas ju nästan i samband med det {Tiger Woods & Bill Clinton i alla fall}. Men sällan hör man om kvinnor som varit otrogna och därmed mist all respekt. Om Britney Spears inte är omtyckt beror ju inte det på att hon kanske varit otrogen, tänker på Cry Me a River som Justin Timberlake släppte kort efter deras uppbrott. Men det finns faktiskt kvinnor som är otrogna också; Meg Ryan, Jennifer Lopez, Prinsessan Diana & Ingrid Bergman. Prins Charles var otrogen mot Diana också, och det är ju främst det som presenteras i media där Diana framställs som en ängel. Lägger ingen värdering i det, utan tänkte bara objektivt säga det... Jaaaja, coolt jobb Nanna Gillberg hade i alla fall!



sr.se & göteborgs universitet

No need to hate


Backa bak



Är lite ledsen att denna inte finns på Spotify... }:

Bara för necessären!

Är jag galen om jag köper detta från Eleven.se bara för att jag vill ha en fin necessär? Nu när jag har mitt i.d-smink så vill jag ha en fin necessär till det också, just nu har jag bara en påse som jag fick i Shanghai i tyg, som jag fick tre par trosor i när jag köpte dem från 6ixty 8ight. Men jag vill ju ha en riktig necessär! Får bli till att lukta på den där parfymen och se om det är värt det.




Någon som vet om denna parfym luktar gott?

The fear of failure


Hunger Games

Beställde just två biljetter till filmen Hunger Games som har premiär nästa fredag. Så det blir jag och min vänskap Kajan som ska dit. Vi tänkte att vi sätter oss på Danilo en stund innan och dricker lite drinkar, och sedan blir det popcorn, choklad och cola för hela slanten {tänker inte bry mig om "en månad utan socker" just då}. Jag har ju en grej på bio att jag måste ha popcorn och choklad, för det smakar så sjuuuukt gott att äta det samtidigt. Inte stoppa in det i munnen samtidigt, men äta varannan popcorn och varannan choklad, haha. Ska bli sååå mysigt att umgås med Kajsilajs också!



we it

Jag behöver fler byxor

Jag är i stort behov av nya byxor. Köpte ett par underbara från Zara i somras men jag har ju använt dem alldeles för mycket, så de har självklart spruckit. I och med att jag har lår size big, så är ju jag en sån som Kissie hatar - mina lår går ihop när jag går. Och därför slits mina byxor ofta ut. Inte i skrevet, utan liksom på insida lår. Och där spricker de till slut. Inte överdrivet snyggt. Satt och kollade tillbaka i mitt outfits-arkiv och kände att jag behöver verkligen ett par lite grövre svarta byxor {med stretch såklart} och ett par sandfärgade. Jag hade dessa två par från Gina Tricot tidigare {exempel 1, exempel 2}, men så gick jag ner i vikt och mycket på låren försvann tror jag och de blev inte alls fina att ha på sig längre. Så nu behöver jag ett par nya. Problemet är ju lite att jag hatar att beställa byxor på internet, just på grund av mina lår som jag skrev ↑. Dessa som jag har tittat på på H&M's hemsida har dessutom stretch i sig, och då kan jag troligen ha storlek 38, men jag står liksom i valet och kvalet om jag ska ta ett par i 4O också... Kanske ett par i varje, så kan jag ju byta de som inte passar? H&M har ju 25% på en vara fram till 18/3 om man anger koden 9668 i kassan. Funderar på att åka in och prova dem imorgon om de finns i butik, så kan jag bestämma mig och beställa via internet ändå? Eller så köper jag dem i butik i och med att frakten tillkommer och det då bara skiljer 1Okr med rabatten... I don't know. BESLUTSÅNGEST!





199 kr/st på H&M

5 saker om moí


Jag är generös. Jag älskar att bjuda och köpa saker till folk. Jag försöker skämma bort mina nära och kära så mycket det går. Ibland säger plånboken stopp, men oftast lägger jag hellre pengar på något till någon annan än till mig själv. Jag älskar ju till exempel att köpa saker till Roberto för jag älskar att ge! I London hade jag nästan högst lön av alla, men hade alltid minst kvar på söndagen (jag fick lönen på fredagen) för att jag jämt skulle bjuda alla. Haha.
Jag har svårt att känna empati. Eller vaddå svårt? Jag kan inte känna empati. Sympati har jag jättelätt för, men att vara medveten om andra människors känslor och förstå hur de känner är jag helt främmande för. Har aldrig någonsin kunnat sätta mig in i något jag inte upplevt själv.
Jag är alltid trött. Vilket säkert beror på att jag inte tränar. Men jag ska börja! I promise. Så det är alltid kul när folk frågar om man är morgon- eller kvällsmänniska. Jag är inget av det, haha!
Varje morgon lyssnar jag på Morgonpasset i P3. Sedan jag började på trafikskolan har jag varje morgon lyssnat på P3. Eller jag lyssnar på P3 hela dagen. Men jag skulle nog inte klara av dagen om jag inte fick min latte och dagliga dos av Martina, Kodjo och Hanna!
Jag hatar folk som står på tomgång När man jobbar på en trafikskola så blir det ju mycket bilar. Jag kan inte mycket om bilar, och jag är ingen miljöfanatiker precis, det får jag erkänna. Men när folk står på tomgång i tio minuter på en parkeringsplats eller utanför mitt kontor så blir jag förbannad. Jag tror att det är en tidsfråga innan jag kommer gå fram och skälla ut nån stackare...


Jag och mina lappar...

Jag älskar att städa upp efter mina kollegor och elever {not} och därför har jag då satt upp dessa underbart fina, innovativa och snajsiga lappar lite här och var på kontoret. Många skulle nog anse mig vara en form av Nazi, som Miranda Bailey i Grey's Anatomy. Men jag vill ha ordning. Vi har lite kaos hemma, så då vill jag ha ordning och reda på kontoret i alla fall, och jag orkar inte gå och plocka efter 5O-åringar! {Förlåt mamma och Michael för att jag jämt låtit er plocka efter mig!} Här har ni mina vackra lappar som jag pillat ihop. Det finns självklart en "din-mamma-jobbar-inte-här-lapp" men den har blivit så ful by now. Får trycka upp en ny tror jag...



Vackert, va?

6 månader

Åh vilken härlig dag att vakna upp till. Med en älskling som ligger bredvid och tittar på en med de där fina, stora, bruna, snälla ögonen. Idag har vi varit tillsammans i sex månader. Men det känns ju självklart som det var igår som vi satt där i soffan i den gamla lägenheten och jag inte riktigt visste om jag ville veta ifall han ville vara min eller inte. Mest för att jag var rädd att bli bränd igen... Men till slut kände jag att jag fick göra som jag brukar - våga och vinn! Så det gjorde jag och fick ett lite förvånande svar att han redan tyckte att vi var det typ. Åh, lycklig var jag. Jag är lycklig att han är min!



Jag och min fina älskling på nyårsafton

Vill ha!

Åh är så himla sugen på att klicka hem den högra väskan nedan. Har inte provat ut den, men Frida har sagt att det är en toppenväska {har kommit fram till att den tjejen har två väskor jag hade kunnat döda för...} så jag ska definitivt köpa den när det finns lite mer money på mitt konto, hihi. Inget jag vill prioritera exakt precis just nu, liksom. Men jag vill verkligen ha den. Provade den andra, bruna väskan från Friis & Company som jag la ut för en vecka sedan, som jag hade som favorit, på Wasséns i fredags, men axelbandet eller vad man ska kalla det, var alldeles för kort så man kunde knappt ha den på axeln vilket jag tyckte var knepigt {kan jag verkligen ha så feta överarmar?!} så jag avstod från att köpa den. Hade tänkt be er hjälpa mig att välja mellan de två nämligen. Men nu blir det den svarta med fransar så fort jag tillåter mig själv att spendera lite pengar!



Valde bort väska nummer ett, så nu får det bli väska nummer två

Typsnittstips

Har spenderat förmiddagen med att sitta och ladda ner lite roliga typsnitt. Som kanske aldrig kommer komma till användning. Men jag tycker det är roligt att ha en massa att välja på. Speciellt sen jag lägger ut ett citat varje dag i kategorin älska mig. Så här får ni lite tips på de typsnitten som jag valde att installera på min dator.







Alla dessa typsnitt finns på dafont.com

Bra dag

Trots att det är fruktansvärt tråkigt väder ute, med moln så långt ögat kan nå så är jag på bra humör idag. Kom till jobbet och kände att "jaa, det här lär bli en bra dag". Fastän jag igår hade en riktig skitdag där allting var fel; jag hade inte ätit på typ ett dygn när jag åt min lunch, jag var bakfull {inte bra att dricka på tom mage}, jag hade sovit tre timmar, kom till apoteket och skulle hämta ut min medicin och fick reda på att läkaren "missat" att skriva ut det till mig {så här står jag utan medicin, och har lite panik... men tänker positivt}. Efter nästa paus mellan lektionerna, då lärarna springer ut och in i lokalen och ska byta elev så ska jag ställa mig framför spegeln och prata lite med mig själv. Och det ska jag göra varje dag nu, har jag bestämt. Jag ska berätta för mig själv att jag är vacker, att jag är snäll och bryr mig om de jag älskar. Det ska jag göra varje dag tills jag inser att jag duger.

Det kommer bli en bra dag det här, det är jag säker på. Ska fika med mamma efter jobbet, och sedan ska jag hem och mysa i sängen med världens bästa pojkvän som gör allt för att göra mig lycklig. Jag har det bra. Egentligen. Det är bara att fokusera på det, och inte på det som är dåligt. Hoppas att ni också får en bra dag!



we it

I really mean it











Tack Olivia för att du lagt upp detta fina citat på din blogg och låter mig använda det!

Men jag antar att det är så det ska va

Vill bara förmedla den enormt fantastiska, vackra och tänkvärda dikt som Soran Ismail framförde i PP3 tidigare idag. Något att tänka på innan man somnar.

Krig och misär har gjort att det vidare bär till ett nytt
land för en lidande själ, där jag sitter och skriver det här...

Jag satt och funderade lite, vad är egentligen skillnaden mellan mig och dig?
Ja, förutom att jag är kille och att du är tjej
Du är så svensk och inhemsk som man kan bli
Jag är så hemsk och utländsk som man kan bli
Du är blondhårig och du är blåögd
Jag har svart hår och jag är tårögd
Du har ett vitt och vackert leende, jag har en stor och ful näsa
Du har ett acceptabelt beteende, jag kan knappt läsa
Du är kulturell och äter god mat på fina fester
Medan jag sitter på flyktingförläggningen och lever på dina rester
Men jag antar att det är så det ska va

Du bor i en villa, jag har inte ett hem
Du umgås med både tjejer och killar, jag har inte en vän
Du är vit och jag är svarting, du är rik och jag är fattig
Men jag antar att det är så det ska va

Du får vara lycklig, jag är bara flykting
Men jag antar att det är så det ska va

Ditt liv har varit en dans på rosor, du är omtyckt
Mitt liv har gått från fattigdom till tortyr till tvångsflykt
Du smälter in och firar jul, du är älskvärd, vilken tur
Jag sticker ut, jag är hatad och alla vill att jag ska sticka nu
Men jag antar att det är så det ska va

Men min mamma säger att alla är lika värda
Att om man kollar innerst inne så har alla vita själar
Så jag antar att du är jag och jag är du
Eller är det bara så att du är bra och jag är ful?
Jag har fått berättat för mig att jag kommer bli taxiförare eller kebabbagare
Kanske möjligtvis städare, men ändå troligast en klagande,barnagande, bidragstagande hustrumisshandlare
Men jag antar att det är så det ska va

Eller kanske som många andra säger
Att jag kommer växa upp till att våldta alla tjejer
Du kommer starta ditt egna företag för ett tag,
du sköter det bra och blir rik, över en dag, och så var det klart
Din dröm är att bli fröken Sverige,
Din dröm är att folk ska skrika ditt namn så det hörs i bergen
Min dröm är att slippa gråta dagligen och äntligen få träffa min döde far igen
Men jag antar att det är så det ska va

Hela dagarna får jag sneda blickar och hör skitsnack fram till midnatt
då det står fulla skinnskallar utanför flyktingförläggningen,hailar, och skriker "vit makt!"
Kanske är det flera som tycker så?
Jag vet inte, jag är bara tio stycken år
Allt jag hört sedan jag immigrerat till denna vinterera
är att integrera, men jag orkar inte mera
För det går inte så bra för den här pojken, och det gör mig väldigt sorgsen
Men jag är trött på tårar, jag torkar inte flera
Jag har inte en vän, ingen som jag känner
Åhh, vad jag längtar hem, hem till mina vänner
Men jag antar att det är så det ska va

Fyra klänningar




1. F.A.V / 2. F.A.V / 3. Kling / 4. Hunky Dory
Alla finns på Nelly.com


Hade inte tackat nej till att få hänge in dessa i garderoben inför sommaren. Älskar de två som är till vänster, mest för modellen, älskar när det är urringat på det sättet. Den vita klänningen ser ful ut men är jättefin på, har jag sett på modellen på Nellys hemsida. Är någon av klänningarna något ni skulle kunna tänka er?


Favorit i repris



Sometimes I don’t know where we're going • Sometimes I feel you should be crawling back to me • Time is ticking by without us knowing Before you know it it will be too late to see • You keep on talking but it makes no sense at all • You try to fake it but you’re breaking every rule • Right from the start you've always made me feel a fool • The guilt you hide will come between us after all • You keep on talking but it makes no sense at all • Sense at all

Too young



Några outfits

Jag är ju verkligen sämst på att lägga upp outfits nowadays. Så jag gjorde så att jag laddade upp alla outfits som jag tagit med min iPhone på senaste tiden. Vet att det inte är de bästa bilderna, men hoppas att ni i alla fall tycker att nåt är fint!

Outfit 1 - Kofta från Gina Tricot, linne från River Island, skor från DinSko & jeans från Zara.
Outfit 2 - Kjol från New Yorker, tröja från Primark, skor från DinSko & kofta från Calvin Klein.
Outfit 3 - Kofta & linne från Fat Face, jeans från Zara och skor från Caterpillar.
Outfit 4 - Klänning & kimonokavaj från H&M, skor från DinSko.


Days like this I want to drive away


Tisdagkväll

Igårkväll åkte jag till Järntorget direkt efter jobbet. Där träffade jag Jennica och vi gick Andra Lång ner och satte oss på Sejdeln och drack lite vin/öl. Jag lärde Jennica {hoppas jag i alla fall...} att dricka Strongbow, som vi jämt drack i London. Vid åttatiden var det dags för quiz och vi hade väääääldigt höga förväntningar på oss själva. När vi insåg att det främst handlade om 6O-tals-frågor om musik och film och riktigt såndär... Musik som jag absolut inte lyssnar på annars som Mötorhead, Whitesnakes, Infinite Mass & System of a Down. Dock gissade vi i alla fall rätt på System of a Down. Men hur som helst, vi fick nog 5/25 rätt. Riktigt bra. Men vi skrattade en hel del!

Efter quizen rörde vi oss upp mot Järntorget igen där vi svängde in på 9:ans Ölhall och träffade Roberto och Ernesto som kollade på Champions Leauge. Blev en öl till, tjejsnack {då vi inte var så intresserade av Bayern-Basel} och massor av skratt. Speciellt när jag slog till en kille i huvudet för jag skulle visa hur min arm gick ur led när jag var målvakt i fotbollen. Kändes som killarna mest skämdes, men jag har lärt mig att man aldrig ska skämmas för andra. Bara för sig själv. Vilket jag gör dag ut och dag in i och för sig... Men det var inte det som var grejen. Jaja. Hade en toppenkväll med Jennica i alla fall!



we it


I den stora vida världen



här har jag varit!


Blev inspirerad av Michaela att göra ett litet inlägg om resor jag har gjort och platser jag har besökt. Så here we go. Jag körde bara på vart jag varit när jag varit utomlands, inte i Sverige. Inser att jag är ganska berest, om jag bara tar mig till Sydamerika så har jag vart i alla världsdelar, vilket är ganska coolt om jag får säga det själv. För övrigt, för den som undrar så kan jag peka ut alla länder på en världskarta... Det är också ganska coolt!

Världen
• Australien : Manly, Sydney & Cairns
• Danmark : Köpenhamn, Hjorring
• England : London
• Grekland : Kreta, Athen, Santorini, Naxos, Paros, Antiparos & Karpathos
• Italien : Turin/Sestrieres
• Kina : Shanghai
• Marocko : Agadir
• Norge : Oslo
• Polen : Auschwitz/Birkenau & Krakow
• Spanien : Barcelona & Lanzarote
• Thailand : Phuket/Krabi, Pathong, Bangkok & Phi Phi Island
• Turkiet : Alanya
• Tyskland : Berlin & Leipzig
• USA : Fort Myers, Orlando, Charleston, New York, Tampa & Washington DC

Vart har ni varit i vår stora vida värld?

Andy Levy vs. Chris Brown



Fullkomligen älskar det här klippet, killen har så jävla rätt!



Till slut...

Till slut fick jag till det och lyckades göra klart min bloggdesign! Är himla nöjd. Vad tycker ni? Om det ser galet ut så bör ni uppdatera sidan, eller så är det ju som så att min sida syns bäst i Firefox, men jag har kollat i Chrome och Internet Explorer och det ska se okej ut i dem också. Det är en hel del förändringar, vilket jag skrev tidigare idag med menyn längst upp och även menyn på sidan. De hänger med ner, in case you didn't notice. Men aah... Jag vill hemskt gärna att ni säger vad ni tycker om den nya designen {det är okej att inte gilla den, men då får ni gärna ljuga och säga att den är asafin, haha} eller om ni upptäcker några fel!

Nu ska jag jobba vidare, och sedan blir det fika med Jennica som jag inte träffat sen i höstas. Sist men inte minst blir det att gosa med världens bästa älskling och somna sött bredvid honom. Åh, vad jag älskar att somna bredvid honom.



Resereporter i Kroatien



we it

Jag har ansökt om att få bli Solresors resereporter i Kroatien under en vecka. Vill du också ansöka så gör du det här. Jag känner att jag verkligen behöver semester, och att få upptäcka en massa under tiden genom att vara resereporter hade inte varit fel! Jag behöver solljus, jag behöver annan kultur, nya människor, och värme. Jag valde Kroatien för att jag helt enkelt inte varit där och för att jag vill åka dit! Jag hoppas att ni håller era tummar för mig, för jag skulle så gärna vilja göra detta!

the little things






När man vill så går det inte


Ååååååh vad trött jag blir på blogg.se ibland. Just nu verkar det ta 5OO år för stilmallen att uppdateras oavsett hur många gånger man laddar om sidan. Och just idag tänkte jag bli klar med min nya bloggdesign. Den påminner om denna design, men den är samtidigt väldigt annorlunda då jag har gjort så att menyn följer med ner när man scrollar på sidan. Sedan har jag lagt en meny längst upp på sidan med alla kategorier, mina länkar och kontaktuppgifter, i samma anda som Nevnarien. Men det är inte likt, utan är mer stilrent skulle jag säga. Men fyra bilder i headern och sådär... Nu är ju sidan så långsam så jag kan ju liksom inte jobba på designen, så jag kan inte göra något! Hade så gärna velat bli klar och lägga upp den idag, då jag har tröttnat så mycket på den designen jag har nu!



we it

Julia är bäst!


Julia är den underbara människa som fixar mina naglar, och här ser ni resultatet av gårdagens fix! Är supernöjd. De blev hur bra som helst. Valde ett silvrigt glitter, för jag är ju lite tråkig/klassisk. Sedan gjorde vi dem kortare än sist och vi filade till en mer naturlig form på dem. Är så sjuuuuukt nöjd! Kan säga att i och med att jag slagit och dragit av de naglarna vi gjorde sist så gjorde det
F R U K T A N S V Ä R T ont att sätta in naglarna i UV-lampan när de skulle härdas. Fyfan ... Jaja, vill man vara fin får man lida pin, och det var ju över på fem sekunder. Tack Julia!
{jag lovar att jag aldrig aldrig aldrig ska dra av naglarna igen, för de fem sekunderna var nog de längsta i mitt liv!}



bild: jag

Mistakes


10 tips för vackrare hår




we it


1 Gnugga inte ditt blöta hår, krama ut vattnet istället för att slippa slitage.
2 Vill du ha silkeslent hår? Lägg i en djupverkande inpackning, snurra in håret i vanligt köksfolie och föna det i fem minuter.
3 Massera din hårbotten i minst tre minuter varje dag, då ökar blodcirkulationen och det växer snabbare.
4 Om du tappar mycket hår, alltså mer än vanligt så är det dags att klippa det.
5 Om du snurrar håret runt fingrarna bör du sluta upp här och nu, annars klyvs hårtopparna fortare.
6 Innan du ska använda en hårtofs, applicera lite balsam på den för att slippa slitage.
7 Om du äter svavelrik mat som ägg och kål så ökar du hårets styrka.
8 För att slippa extra slitage på färgat hår, färga endast utväxten, inte hela håret.
9 Krydda maten med peppar och ingefära - det ökar blodcirkulationen vilket får håret att växa mer.
1O Håll fönen minst 20 cm från håret så det inte bränns, och använd någon form av värmeskydd.

Förväntar mig att alla läsare kommer ha fantastiskt vackert hår inom det närmaste. Hihi.

what doesn't kill you makes you stronger



Jag tänkte att peppande låtar är bra också, in additional to the dagens citat för att peppa mig.

the five w's of life



i.d wishlist


Som sagt föll jag direkt för i.d Bare Minerals så fort jag började använda det. Så nu har jag hängt en del på deras hemsida och knåpat ihop en liten önskelista med de produkter jag skulle vilja ha i min sminkväska. Så otroligt bra kvalitet på sakerna, så jag är helt övertygad om att det hade varit värt varenda krona om jag hade haft råd. Hur som helst, det ni ser på kollaget är;
Tropical Radiance - $19, Trudy All-Over Face Color - $19, Brow Color - $11, Brown Eyecolor - $13, Black and White Eyecolor - $13, BE Cares Unforgettable Eyecolor - $13, Marvelous Moxie Lipgloss - $18 och Liner Shadow Duo - $26.
Tänk om man var miljonär...


peppcitat



Besviken


Fy vad många företag det är som tjänar pengar på oss bloggare. För ett tag sedan tipsade jag om en sida som heter ADsettings där man lätt kan värva medlemmar till sidan och därmed få pengar {tog bort inlägget då jag känner mig lurad, och vill inte lura er också}. Men, det som jag hade missat var att om de man värvar i sin tur inte värvar någon eller på annat sätt genererar pengar till sidan så räknas dem inte. Jag hade fått in 8 värvningar/leads, vilket är ganska så mycket enligt mig själv {32O kronor} som varje månad försöker få ihop ekonomin så att jag kan leva, shoppa, fika och allt sådant. Ett tillskott med 32O per månad hade liksom inte varit fel {det hade ju till exempel varit avgiften för bredbandet, halva mitt mobilabonnemang eller liknande}. När jag upptäckte att jag, utan förvarning, hade hamnat på Okr igen och inte skulle få några pengar i slutet av denna månad {då jag också värvade 6 personer månaden efter, och uppnått utbetalningsgränsen på 5OO kronor} skrev jag ett upprört mail till dem, och de förklarade att ingen av de värvningar jag gjort blivit aktiva och att någon till och med var ett "fejk-account". Jag kan ta på mig skulden för att jag hade missat detta, då det stod i användaravtalet. Men jag har faktiskt aldrig varit med om ett sämre företag och sämre villkor. Visst, bloggerfy kanske inte genererar mycket pengar, adoperator betalar inte ut i tid och videofy svarar inte alltid på mail - men man får i alla fall pengarna av dem i slutändan. Jobbet är liksom inte förgäves. Jag förstår väl att ADsettings inte tjänar pengar om de bara låter mig värva, men jag tycker också det är väldigt konstigt att inga av mina värvningar godkändes... Så, mitt tips till er - prova annat än ADsettings.



Jag tycker dessa sidor funkar bra; bloggerfy, adoperator, videofy & blogvertiser.


mer väskor


När jag gjorde inlägget om de färgstarka väskorna häromdagen så kunde jag inte låta bli att upptäcka att det finns så otroligt många mindre färgstarka, fina väskor ute på marknaden nu också, både i Sverige och i utländska butiker. Så nu får ni ett litet inspirationskollage som inte är lika mycket "färgklick" som de andra var. Men alla vill ju inte ha en färgstark väska, och man kan aldrig ha för många väskor tycker jag! Precis som Martina Bonnier säger i Åhlens reklam så är det bra att växla en del, så att man inte sliter ut dem för mycket {som jag tenderar att göra...}. Så here we go:



River Island Black Zip Front Slouch bag - £35, New Look Mischa Barton Tote Bag - £68.99,
New Look Butterfly Perforated Tiered Duffle Bag - £12.99, Friis & Company List Bag - 549 kr,
Åhlens Wera Väska Brun - 995 kr, River Island Black Side Studded Tote Bag - £37,
Friis & Company Braise Gold Shopper - 599 kr, Nelly Accessories Jannie - 299kr,
Tiger of Sweden Tiger Bag Female - 2795 kr



Kony 2012



Fick en anonym kommentar att jag borde uppmärksamma detta. Har själv inte hunnit/vågat titta på filmen för jag har ett hum om hur stark den är. Vet inte om jag vågar titta alls faktiskt. Men jag har läst om Kony Joseph på Wiki, vart inne på organisationen KONY 2O12's hemsida och läst allt där och följt det i media. Ikväll får jag nog ta mig samman och titta på den. Kanske kan ge mig lite mer perspektiv på livet.

Var rädda om varandra, och sköt om er!

make me happy

Jag gjorde aldrig några new years resolutions mer än att jag ska hålla mig fast vid min älskade Roberto . Jag tror inte riktigt på det där. Men nu känner jag att jag behöver sätta upp lite mål. Därför har jag bestämt mig för att jag ska posta ett peppande citat varje dag här på bloggen. Och även skriva ut en rad citat som jag ska ha hemma och rama in. Jag tror att det kan peppa mig ordentligt. Hur som helst, jag ska börja redan idag. Så idag blir det två citat.



.

en månad utan socker

I början av februari berättade Beatrice för mig att hon hade en sockerfri månad. Inget godis, ingen läsk, ingen glass - inget uppenbart rent socker. Jag tänkte att jag skulle prova också, men redan samma dag glömde jag av det och åt en godisbit som låg i en skål på kontoret. Men igår bestämde jag mig än en gång för att försöka. Jag har inte sååå stort sockerbehov, men jag tänkte att om jag lyckas kommer jag känna mig duktig och det ger mig mer självkänsla. Roberto säger alltid att misslyckande är när man har slutat försöka. Jag försöker intala mig själv att det är så det är, så det skadar inte att försöka. Och trots att vi hade både cola och choklad hemma igår så avstod jag. Ska se om det fungerar! Heja mig!



we it

leveransen från mathem


Igår fick vi leveransen från mathem.se och det var fantastiskt smidigt. Vi är supernöjda! Kommer definitivt använda tjänsten igen. Alla varor var i bra skick, allt ja beställde var med och leverantörsbudet var trevligt. Det finns inte mycket mer att säga än att det var ett riktigt bra sätt att handla mat på. Det är ett hett tips till er som inte har bil - beställ från internet istället så får ni det hemkört och levererat. Toppenbra!


Revenge




Jag är helt övertygad om att det här är den bästa serien någonsin. Roberto och jag brukar kolla ungefär tre avsnitt om dagen, och det är så sjuuuuukt spännande. Rekommenderas verkligen. Det är liksom en blandning av thriller, Gossip Girl, Pretty Little Liars... Allt! Det handlar om Amanda vars pappa sattes dit för ett brott han inte har begått. 18 år senare ska Amanda hämnas, och hon är duktig på det. Men det är inte bara det - runtomkring henne finns så sjuka karaktärer som sätter käppar i hjulet för henne, men också är villiga att hjälpa henne. Utan att avslöja för mycket går hämnden ut på att nästla sig in hos de som förstörde hennes liv 18 år tidigare. Med nytt namn och ny identitet blir hon Hamptons socitets största fiende.

/ 5 av 5

zara home


Hade ju inte tackat nej till att få inreda vårt sovrum {som vi har bestämt ska gå i vitt} får lite utav den här stilen. Jag känner att det är en modern version av shabby chic, med mattan och pallen blir det liksom inte heeelt i den där shabby-stilen {som jag personligen inte ens gillar} utan det blir en personlig och modern touch på det hela och det gillar jag! Önskar att man kunde köpa det på Zara i Göteborg, men icke sa nicke, det får i så fall bli att beställa från Internet - antingen deras egen hemsida eller från Ellos som har delar av deras underbara sortiment.



Dark Amber Cylinder Candle - 259kr, Pure Gardenia Cylinder Candle - 259kr, Shaggy Shinny Rug - 1695kr, David Hanger - 119kr/3st, Bruges Cushion - 519kr, Francisca Candle - 139kr, Francisca Candle - 139kr, Elly Candle - 75kr, Dina Candle - 119kr, Circus Stool - 699kr, Paisley Cushion - 55kr-259kr, Idaho Vase - 359kr, Cascadelocks Vase - 359kr


4 nya tips!


Godmorgon!
Sitter som vanligt på jobbet vid den här tiden och har fixat fyra nya bloggtips till min tipssida. Bland annat hur man gör rundade kanter på menyn. Så in där och kolla om ni vill lära er mer om bloggdesign! However. På måndag är det slut på okristligt tidiga mornar i alla fall - då ändrar jag mina arbetstider till 9-18. Det ska bli skönt. Jag har såpass lång resväg varje dag, så när jag börjar O7.3O så får jag gå upp sex, och då har jag en kvart på mig att borsta tänderna och välja kläder. Sedan sminkar jag mig på spårvagnen och äter frukost på jobbet. Men nu kommer jag inte behöva gå upp förrän just O7.3O vilket ska bli sjukt härligt. Och ju mer det lider mot sommar, desto mer okej kommer det vara att jobba sent. Sex är inte sååå farligt tycker inte jag! Synd att man inte jobbar inom handels så att man hade OB där... Men men, jag är nöjd; mer arbetsuppgifter och mer ansvar vilket ger mig mer kött på benen vid löneförhandlingar.

Nu ska jag fixa lite smågrejer som ett par fakturor, utbildningskort, uppdatera skolans Facebook och svara på mail. Vi hörs lite senare. Ikväll berättar jag mer om leveransen från mathem.se. Tänker inte säga bu eller bä ännu, utan ni får vänta till ikväll!



we it

5 vackra från topshop


Hade inte tackat nej till någon av dessa vackra klänningar från Topshop. Brunbränd, solblekt hår, en drink i handen och uteservering - jatack med någon av dessa på mig. Varför kan man inte vara ekonomiskt oberoende? Önskar verkligen att jag var det. Jaja, får dregla vidare på vårmodet! Jag vet att jag har sagt det innan; men det är sjukt tråkigt hur dåligt Topshop är i Sverige. Önskar att man fick 30 minuter med hur mycket pengar man kunde tänka sig på Oxford Streets butik. Då hade jag plockat på mig alla dessa och hoppats att det var rätt storlek. Mums!



Sasha Dress by Goldie - £57, Floral Dip Hem Dress by Rare - £46, LIMITED EDITION Halter Pleat Maxi Dress - £175,
Pleat Maxi Dress by Rare - £46 och Lace Strappy Dress - £36



idag får vi bredband!

Åh vad underbart, idag ska jag hämta modemet till vårt bredband så nu kommer vi ha internet hemma i lägenheten {känns som att det var på tiden efter tre månader}. Det betyder självklart mer tips, mer bloggande, mer tv-serie-tittande och en massa annat nördigt och roligt. Jippie, jag tror att både jag och Roberto kommer vara enormt lyckliga med att slippa surfa genom våra telefoner. Så nu när jag springer hem från jobbet ska jag förbi ICA Nära där vi bor och hämta modemet och sedan är det bara att koppla in. Wish me luck!



WE HEART IT

mascaror




Hela sminkvärlden är ett sånt stort träsk, tycker jag! Vilket märke? Vilken färg? Vilken prisgrupp? Vilken butik? Det är så himla svårt det där. Oftast är det ju bäst att fråga, men när det kommer till just ögonen tycker jag bara att det handlar om att välja något man helt enkelt tycker om och tycker fungerar bra. Här tänkte jag ge er tre tips i olika prisklasser på mascaror som jag älskar.

L'Oréal Paris Mascara Vol X5 - 115 kr
Denna mascara är min vardagsmascara kan man säga. Det är inte alltid man har råd att lägga ett par hundralappar på en mascara, så när plånboken skriker efter mat så får man satsa på en som ligger i budgetklassen. Då väljer jag alltid denna. Det är en klassisk mascara, som har en bra borste och är lagom kladdig men torkar fort. Den ger ordentligt med volym och den skapar också nattsvarta, fina ögonfransar.

Lancôme Hypnôse Mascara - ca 29O kr
Lancôme är ett av mina favoritmärken. Det är lite dyrare, och ett tips är att köpa det på taxfreen eller utomlands, där brukar den vara billigare. Ett alternativ är också att köpa via internet. Hur som helst, jag tycker enormt mycket om den här mascaran för att borsten är perfekt. Det finns bara ett minus och det är att jag tycker att det svider lite om man får det i ögonen på grund av att det är parfym i. Hur som helst - det är den mascara jag köper när jag har lite extra, men inte så mycket att jag kan köpa lyxmascaran. Den ger fylliga fransar, och klumpar inte alls.

Chanel Inimitable Intense Mascara - ca 39O kr
Denna mascara från Chanel älskar jag också att använda. Dock skulle jag inte vilja säga att den känns bättre än någon av de andra, utan det beror alltid på hur mycket pengar jag har som väljer vilken mascara jag tar då jag älskar alla dessa tre. Chanels mascara fick jag först ett prov på på NK när jag var där och köpte mitt Black Pearl nagellack. Föll direkt när jag använde den. Den separerar fransarna, ger fyllighet och volym - precis som de andra. Jag älskar verkligen att få ordentligt med volym och det ger denna mascara.

Alla finns att köpa hos Kicks.

i love...


Philosophy som är inspirationen till detta budgetmärke I love... är något som jag hemskt gärna skulle vilja äga. Men min plånbok skulle aldrig tillåta mig att handla massa grejer från Philosophy, då jag är ganska duktig på att förbruka det också. Men då är det ju toppen att I love... finns! Tycker att själva utseendet och lukterna på produkterna är så hiiiimla härliga. Åh, det sprider lite ljus och vardagslyx på en helt vanlig tisdag, liksom. Tror definitivt att jag ska pallra mig bort till Kicks någon dag, då de har kampanjpriser på stora delar av detta sortiment. Passar mig perfekt!



vååååår!




WE HEART IT

Vilken underbar helg vi har haft! I lördags var vi hemma hos min mamma på kalas då både mamsen och lillebror har fyllt år. Det var jättemysigt och mycket god mat. När vi kom hem åkte min älskling på möte, och jag passade på att städa lägenheten {jaaaaa, jag ska visa den så fort jag kan} och mysa lite framför datorn och göra bloggtips och även kolla lite grann på Gladiatorerna och Mello. Sedan hade vi en jättemysig kväll, kollade på nya favoritprogrammet Revenge och satt tätt ihop i soffan. Mmmh, vad jag är kär!
I söndags åkte vi hem till Robertos syster som jag inte träffat sen i höstas, hon har varit ute på äventyr i Sydamerika och precis kommit hem. Även hans bror med sambo och lilla dotter var med. Åååh, vad hon är söt! Myser lite när jag tänker på henne, en sån riktig godbit. Hur som helst, vi åt hamburgare och satt och kollade på en massa youtubeklipp. Till slut började vi kolla på en massa läskiga klipp och trailers till äckliga filmer. Kan inte förklara min ångest när vi gick därifrån...

Men, visst börjar det bli vår nu? Jag älskar det verkligen. Har alltid ogillat våren, men nu är jag verkligen taggad för den. Känns som att det kommer bli bra! Det mest underbara med helgen var att jag faktiskt kände mig lycklig. Jag kände lycka. Och igår när jag skulle sova sa jag högt till mig själv att Jag är vacker! Så nu ska jag ta mig upp ur de senaste månadernas svarta hål, och uppskatta de små sakerna i vardagen. Har börjat läsa min självkänsla-bok men det är svårt och jobbigt att läsa när man känner igen sig så otroligt mycket. Men jag jobbar på det. Love

en färgklick


Ingen har väl missat att Martina Bonnier är Åhlens nya reklampelare för väskor? Och jag har verkligen tagit till mig det där med att satsa på en riktig färklick när det kommer till vårväska. Måste bli bättre på att växla mellan väskor, då både min Gucci och min stora Pradaväska är jätteslitna nu för att jag använt dem dag ut och dag in i flera år. Vill inte att det ska bli så med min Mulberry också {innertyget har jag redan lyckats förstöra lite grann, aja mig!} så nu vill jag införskaffa mig lite väskor att byta emellan. Och som sagt tycker jag att färg är himla härligt, speciellt starka färger på accessoarer!



Turkos - Friis & Company, Kornblå - Åhlens, Orange - Wera/Åhlens, Grön - H&M, Rosa - Friis & Company,
Röd - Bags & Fashion, Gul - River Island, Blå - Friis & Company, Turkos - New Look, Gul - Ceannis/Åhlens


Lindas nya design


Nu är jag färdig med Lindas design! Hoppas att hon är nöjd. Jag har börjat få lite svårt för att göra fotobloggar, då inspirationen leder mig mer mot enklare designer med weheartit-bilder. Men kan ju säga att det var riktigt roligt att göra en nu, känns som att jag kan komma tillbaka till att göra snygga fotobloggar igen! Denna design har dessutom ett bildspel i headern, bilderna skiftar alltså från en massa olika bilder som Linda valt ut och tagit själv. Hon är riktigt duktig på att fota, måste jag säga!



Kosta Boda Make Up


Kosta Boda har tagit in Åsa Jungnelius som formgivare till en helt underbar kollektion i deras sortiment som kort och gott kallas för Make Up. Det finns vackra glasskulpturer i olika färger, storlekar och former som ser ut som läppstift, nagellack, läppar, fat som föreställer utläckt nagellack och skålar som ser ut som diamantringar. Jag är frälst. Vill ha ha ha. Rent inredningsmässigt kan det ibland bli lite problem att bo med sin kille - det känns inte som att jag kan få utlopp för min rosa sida. Men jag skulle vilja ha en egen hylla i vårt sovrum eller i badrummet med bara mina grejer där jag kan ha alla mina rosa saker och mitt smink. Ska lägga fram den här idén. Dock passar ju inte det med det marina temat vi ville ha i badrummet... Nej, får sälja in idén när vi ska börja renovera sovrummet att jag minsann vill ha min flickhörna!




Blommigt



Byxor - Topshop, Byxor - H&M, Bustier - Topshop, Shorts - Topshop, Blus - River Island, Jumpsuit - Topshop, Kjolar - Topshop, Blus - H&M, Jumpsuit - Topshop, Wedges - Forever21


Vad tror ni om det här blommiga modet som kommer? Jag tycker det är superfint, om man kör ett plagg i detta mönster och matchar med andra helfärgade kläder. Till exempel en av kjolarna plus en vit/svart t-shirt/linne. Eller Svart outfit och de snygga skorna från Forever21. Något som hade varit assnyggt om jag nu lyckades gå ner i vikt innan sommaren hade varit ett par tajta svarta byxor, bustiern och en transparent svart skjorta. Mums.

blivit med i.d

Sådär, då har jag blivit av med min i.d-oskuld också! Bästis-Kajan var i NYC för en vecka sen {avundsjuk är bara en underdrift...} och var snäll och köpte hem ett starterkit till mig med nio delar. I paketet fanns två stycken Original Foundation, Wamth All Over Face Color {som fungerar både som en bronzer och som en rouge}, Mineral Veil {finisher som absorberar oljor och även minskar linjer och ger ett mjukt resultat} Prime Time samt tre borstar; Full Flawless Face Brush, Flawless Application Face Brush & Maximum Coverage Concealer Brush, som inte kostade mer än 430 kr! Kan säga att jag är helt frälst. Det är verkligen sååååå bra som alla säger. Och drygt. Jag älskar det. Tror definitivt att det kommer vara värt varenda krona varje gång jag måste köpa nytt. Får väl hoppas att man själv kan ta sig till London eller NYC i framtiden så man kan bunkra upp med ett lager.


lexington


I tisdags när jag var på shoppingtur och köpte mina nya nagellack tog jag mig också en liten tripp till NK's inredningsavdelning och köpte ett par nya handdukar till badrummet. Vi bestämde ju oss för att ha ett mörkblått tema där istället för turkost så det fick bli vit-blå-randiga handdukar från Lexington. Jag har självklart inte tagit kort på dem, utan bara lagt upp bild från Lexingtons hemsida. Väntar bara på att det ska komma en liten skeptisk kommentar till om jag faktiskt köper allt som ligger i min införskaffat-kategori. Jaja... Handdukarna är himla fina, och när ekonomin tillåter vill jag ha de stora handdukarna också! Vardagslyx, tycker jag!



Beställt!




Nu har jag beställt upp mitt presentkort på Boston Design. Supertrevlig personal som hjälpte mig med allt, och jag fick ju massor. Utöver det på bilden ovan ↑ så tog jag också ett ljus till badrummet i mörkblått i en glasburk från Klockargårdens. Vi bestämde oss för att byta färg där {från turkost} så nu kör vi på mörkblått istället. Det blir en mer avkopplande atmosfär tycker jag. Och det passar ju bra med handdukarna jag köpte i tisdags. Men dem får ni se i ett annat inlägg.

Hur som helst - jag beställde alltså det på bilden ovan, vilket är två stycken ljuskoppar till 20-packet med syrendoftande värmeljus från A Collection, två stycken doftljus från WoodWick som luktar linnetyg och ett som luktar äpple. De ska jag ställa i vardagsrummet, då vi har kört på lite grönt där {köpte nio kuddar i januari till soffan och en pläd som allt går i beige, brun och grönt}. Sedan blir det ljuskopparna och värmeljusen i köket. Hoppas verkligen att vi kan komma igång och "renovera" lägenheten, måla väggar och fixa fondvägg i köket osv. Till påsk ska vårt matbord+stolar i alla fall renoveras!

mathem.se




Tänker på mat i alla fall 6 timmar om dagen... yummy!


När jag bodde i London brukade alltid Katy {min värdmamma} beställa mat från Marks & Spencer, Sainsbury eller Tesco för att underlätta vardagen. Då fick jag alltid vara hemma vid leveranstiden så att jag kunde packa in allt. Jag blev så glad över hur lätt hon gjorde det för sig, bara att fixa det kvällen innan på datorn och sedan kom varorna på morgonen! Det är perfekt.

Därför bestämde jag mig för att prova själv, och jag hamnade på sidan mathem.se där jag beställde massor av grejer så att vi nu inte behöver handla mer alls under hela mars {tror jag...}. På tisdag lämnas varorna vid vår dörr och allt är redan betalt och klart. Så fantastiskt smidigt. På deras hemsida finns i princip alla varor. Jag kände inte att det var något jag saknade {förutom diskhandskar} utan allt jag hade skrivit på min inköpslista fanns. På sidan finns också inspiration för maträtter, dvs. recept. Jag tycker ofta att vi typ punktmarkerar olika maträtter hemma, och äter dem hela tiden, istället för att variera så mycket som det går. Men det är väl så det är när man är borta från hemmet 11 timmar om dygnet på vardagarna och försöker klämma in vänner och träning utöver de timmarna också. Därför är ju det här toppenbra. Ska sätta mig och kolla igenom mathems recept och skriva ut lite grann så att vi kanske kan prova lite nya grejer!
Hittills är jag ju toppennöjd, som ni kanske märker. Men en ny rapport kommer självklart på tisdag när varorna är levererade!

RSS 2.0