I CAN'T DEAL WITH SECRETS!



Andrew hörde precis av sig. Alltså jag har ju sagt att vi ska gå nånstans som är nytt för mig, så han får ju välja ställe - det är ju han som har bjudit ut mig, då kan ju inte jag välja ställe... Men nu ska det bli en massa hemlighetsmakeri och sånt runtomkring det här. Och jag vill ju inte ha några förväntningar, men nu kommer jag ligga vaken inatt och fundera på det, och googla alla sevärdheter och restauranger runt Victoria Station. Jag kommer bli galen, och jag kommer inte vara så värst snygg på dejten...

Jaja.


- I have an idea for Wednesday, but I can't tell you.
- What you mean you can't tell me? I can't deal with secrets!
- Haha, well... you'll have to wait.

Dagens konversation

Ben, fem år, och jag äter cupcakes som vi har fått av hans klasskamrat. Ben slickar av chokladtoppingen.

Me - It was good, wasn't it?
Ben - Yeah, but the rest of it is rubbish (pekar på själva kakan).
Me - Haha, yeah?
Ben - Yeah, I only like the chocolate icing, the other part is juuuust rubbish. Do you want it? And um... can I have your icing?

Life could not be better



Åh herrejesus. Min lilla nap blev till en koma. Jag vaknade till vid elva, trodde att jag hade försovit mig och hade ingen aning om vilken dag det var eller någonting. Fick för mig att Ben hade playdate idag också... men det drömde jag tydligen. Jag måste bli bättre på att sova på nätterna så att jag kan sluta sova på dagarna...

Nu är jag halvt slut - man blir ju bara tröttare av att sova så lång tid också - och ska trycka in all min tvätt i tvättmaskinen. Ben ligger och halvsover framför TV'n i lekrummet, jag kan till och med höra hur han suger på tummen. Det smaskar, haha. The Sitting Room ser ut som fan, Katy har haft en yogaklass här nu på eftermiddagen, så allt är huller om buller och det ekar...

Men, livet kunde inte vara bättre, för inte nog med att jag ska på date på onsdag (jag vet att jag tjatar, men det är lite roligt, att dejta är ju inte sååå vanligt i Sverige på samma sätt som i USA och England), så ska jag på en låtsasdate på söndag också. Låtsasdate? Eh, ja, han har flickvän, men vi har inte setts på år och dagar. Minns ni att jag berättade att jag haft crushes på folk från andra länder som jag träffat på Gothia Cup? Well, på söndag kommer Harry ner till London, så vi ska ta en öl i King's Cross på kvällen. Hur sjukt är inte det på en skala? Haha, men ska bli kul att träffa honom - det var ju 6 (!) år sedan sist.

Död



Funderar på om det här är början på ett nytt kapitel, ett kapitel där jag lägger upp alla fula och knasiga
bilder jag har tagit med webcameran. Finns en del man kan skratta åt där, vill jag lova...


Jag känner mig hyfsat död. Kunde inte sova igår, även om jag var så trött man kan bli, också fick jag lite sms då och då. Borde bara stängt av telefonen, men destruktiv som jag är så gjorde jag inte det... Somnade vid halv två någon gång, med alla kläder på, och sov oroligt hela natten. Vaknade och tog av mig kläderna, vaknade och frös, vaknade och trodde jag hade försovit mig osv. Så nu känner jag att jag måste sussa en stund, annars kommer jag aldrig klara veckan. Ögonen går i kors och huvudet spränger, blesch.

Och ja, just det - Andrew sms:ade igår och undrade vilken dag som passade, så vi ska ut i Victoria där han bor på onsdag. Meet me at Victoria station at half eight on Wednesday. Woop woop.

Feeling pretty



I'd go hungry, I'd go black and blue
I'd go crawling down the avenue
No, there's nothing that I wouldn't do
To make you feel my love


Sparks fly



Lycka. Tänk att bara en enda mening kan göra en så glad. Och solen skiner idag också. Alla veckans tårar har varit värt det för att känna den känslan jag känner nu. Att vara omtyckt, att folk bryr sig och att jag faktiskt startar mig ett liv här nu. Min födelsedag var fantastiskt bra. På riktigt.

And you stood there in front of me
Just close enough to touch
Close enough to hope you couldn't
See what I was thinking of

Jag vill aldrig åka hem.

January 29th



Vi började med middag på Charlie's. Sophia (gillar inte min kamera längre) och Therese (still loves it)



Sedan bar det vidare till Camden. Therese, Sophia och Johanna.





På The Monarch i Camden (efter lite förhäng på Hawley Arms) mötte jag och Sophia Foffe, Anton, Hugo och Kristoffer.



 

Ja, vi började alltså kvällen på Charlie's, en god restaurang, i Golders Green. Efter ungefär två timmar med mat och vin gick vi mot 24/7 för att köpa lite resproviant i form av vin och cider. Vi åkte till Camden med London Underground där vi hamnade på The Hawley Arms vid Camden Lock. Helt packat med folk, men vi satt mest på uteterrassen och frös.

 

Vid elvasnåret drog jag, Sophia, Petra och Johanna mot The Monarch, men på vägen droppade Petra och Johanna. Där fick jag lite gratulationer från vakten (och gratis inträde i födelsedagspresent av honom), också träffade vi Foffe, Anton, Kristoffer och Hugo. Temat för kvällen var Soundtracks, fy farao vad underskattat! Alla sjöng med i princip alla låtar - Grease, Flashdance, Dirty Dancing osv. Hur roligt som helst.

 

Vid halv ett träffade jag Andrew, också var jag mest med honom hela kvällen. När det stängde vid tretiden gick vi mot min buss, och där stod vi och värmde varandra en stund innan N5:an kom. Vi sa hejdå, och jag åkte hem till Golders Green. Det tog ganska lång tid att gå hem för mig, haha, och det var freezing cold, seriöst. Antonija ringde mig vid kvart i fyra och ville ut, haha, så sjuuukt rolig tjej. Vi bestämde att nästa helg ska vi festa till det ordentligt. När jag kom hem sms:ade Andrew och undrade om jag hade kommit hem ordentligt och allt sådant - jag smälte lite grann. Låg och kollade på Glee till klockan fem, och sedan somnade jag gott.

 

Nu är jag ensam hemma, skönt. Ska träffa Therese om ett tag - hon försvann igår/jag försvann igår. Haha. så vi ska uppdatera varandra om läget. Hihi. Hoppas mitt kort funkar idag. Jävla skit-Lloyds annars...


Happy



This song makes me happy
Happier than I already am right now.


Kan ha varit den bästa födelsedagen på år och dagar. Det var inte så att jag blev helt sjukt full, vilket jag hade planerat. Nej, för mitt kort la av, så jag har kvar typ £50 till nästa vecka, riktigt nice. Kanske blir det lite shopping? Några försenade födelsedagspresenter till mig själv?

Men hur kunde min födelsedag då vara så bra fastän mitt kort slutade, vilket betydde att jag inte hade ett enda öre,  fungera efter halva kvällen?
Jo, därför att nästa vecka ska jag på dejt med någon. Någon som uppskattade mig så mycket så att jag blev generad, följde mig till bussen, kysste mig godnatt och skickade sms för att se så att jag kommit hem ordentligt. Efter allt som hänt den senaste veckan var detta verkligen något jag behövde.

Almost like a Cinderella story.
One of my own.

Like it rough

 

On my way - vi ska och äta på Charlie's nu.
Sedan bär det av till Camden där fler brudar sluter upp. Kommer bli en aasgrym kväll!


Topshop



Precis hemkommen från Oxford Street.
Köpte mig en klänning från Topshop som jag ska ha ikväll och som kommer vara jättefin i sommar.


Födelsedagsfrukost



Detta fina kort kom med posten från mormor och morfar.

 



Presentkortet som jag fick av min värdfamilj!

 

 



Kortet från min värdfamilj där pojkarna har skrivit så fint, och Katy också!
"Looking forward to celebrate you next year as well, ha ha!"





Blomsterbudet, det var från min familj på mammas sida, jättefina blommor. Synd bara att jag ramlade på dem.
Ben kollade då på mig som om jag var dum i huvudet...



De hade gjort så fint nere i köket. Crappy bild dock.





Den fina tårtan! Hihi.

Vblog



Tårtan kommer i nästa inlägg!

Miniupdate:

Min födelsedagstårta är en enorm cupcake. Hahha, hur söt som helst! Ni får bild sen!

Hurra hurra hurra

Nu är jag 20 år. Ingen tonåring längre. Wiiihooo! Pirrade lite i magen när jag och Therese räknade ner på bussen hem från bion. Vi fastnade dock mitt i en skjutning (någon hade skjutits) eller något åt det hållet och det var poliser, brandmän och ambulanser överallt. Nice way of starting mitt vuxenskap. Haha.

Imorgon ska bli en bra dag. Hoppas bara inte barnen kommer inspringande för tidigt. Vet att det vankas godsaker för det har varit ett himla ståhej med bakande och grejer idag, och kan tänka mig att i alla fall lille Ben är sjuuukt sugen på vad som döljer sig bakom köksdörren (jag fick inte gå in i köket när jag kom hem). Haha, han är en sån gottegris så ni kan inte förstå.

Imorgon ska ni få en videoblogg. Tänkte först göra en nu, men jag vill inte väcka hela huset.
Nu ska jag sova, och vakna upp till dagen som är min födelsedag.
Det blir först lite födelsedagsfrukost med familjen, sedan skype med riktiga familjen, efter det Portobello Road och Portobello Market i Notting Hill med Therese och Linnea, och på kvällen ska vi äta italienskt på Charlie's - jag, Therese, Sophia, Amanda, Petra och Sara. Sist men inte minst är det utgång i Camden. Hoppas det blir en riktigt bra dag!

Vissa kommer väl se det här som skryt... Men what the fuck - jag fyller tjugo, jag bryr mig faktiskt inte! Det är mitt dygn nu. Ingen ska få förstöra det.

North Finchley

 

Godkväll. I och med att jag fyller år imorgon så vill jag inte dricka en massa ikväll, så vi har bestämt oss för att det blir bio och äta lite ute ikväll. Mysigt va? Vet inte vilken film vi ska se, men det blir nog bra. Också måste jag boka bordet på Charlie´s för imorgon! 52 minuter kvar till frihet.


SÅ SJUUUKT KORKAD!

Kollade lite på min bokning med Ryan Air. Vad har korkade Sanna Preifelt gjort? HON HAR BOKAT FEL - IGEN! Helt sjukt, jag är sjuk, helt störd. Vad är det för fel på mig? Jag har bokat en flight som går från London 06.55 istället för 18.05. Hur dum får man vara? Seriöst? Nu kostar det mig £25 att omboka, vilket inte är mycket pengar, men det är ändå min födelsedag imorgon, jag vill gärna vara ekonomiskt oberoende då. Eller ah.. så ekonomiskt oberoende man kan vara i min situation. Så nu ska jag prata med Katy, fråga om det är okej att jag åker på morgonen istället. Jag ska be henne se det som min födelsedagspresent - att jag får behålla de £25. Annars får jag omboka nästa helg, då jag har lite mer pengar.

GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHH, jag är så korkad...

who wears it better?



Det var längesen jag hade Vem Bär Den Bäst i bloggen. Så här kommer en!

Det är en ganska gammal outfit, men den är ändå fin tycker jag, så vi kör på den! Audrina Patridge från The Hills » bild 1, hade denna klänning från Oday Shakar på MTV Los Premios Awards i november 2009. Carmen Electra » bild 2, hade klänningen lite tidigare - i maj på ett NYX event. Vem tycker ni bär den bäst? Jag tycker Audrina!

Bad Romance



That settles it.
Den 25 juni kommer Glee casten till O2-arena här i London. Om jag ska vara där? Om jag ska. Det är ett helt fantastiskt program, och när tjejerna+Kurt gjorde Lady Gagas Bad Romance var det ju bara lycka. Så galet coolt!

Deactivated

Toodles!
Facebook är än en gång borttaget. Står inte riktigt ut med att folk tror att enda anledningen till att jag har facebook är för att folk ska gratta mig på min födelsedag. Jag har känt personen som påstår detta i flera år, men ändå så har hon så låga tankar om mig.

Jag behöver inte femhundra grattis på min födelsedag från folk som inte hejar när man ser dem. Tyvärr, men det är inte jag. De som verkligen är mina vänner, som jag vet är mina vänner vet ju att jag fyller år.

Men men, mellanstadiebeteende är tydligen det vi kör med nuförtiden.
Fick för övrigt en kommentar från en anonym tjej om att jag kopierat en annan tjejs design - whoops - det var visst tjejen själv som kommenterade. Haha, så pinsam och korkat. Hon verkar inte ha fattat det här med IP-adress, för samma brud kommenterade i förra veckan massa bloggar anonymt för att hon själv snott en design från grunden. Hon stjäl också texter från olika tidningar och säger att hon själv skrivit dem... For the record - hela min blogg är utarbetad från grunden av moí och ingen annan. Jag har aldrig ens sett designen som personen ifråga påstår att jag har kopierat.

Tack

Jag vill bara säga tack till alla fina människor som finns därute. Nya vänner, gamla vänner, gamla pojkvänner, läsare och såklart mamma & pappa som kommit med de bästa råden och stöttningen - alla ni som stöttat mig nu när jag haft de värsta dagarna under min vistelse här. Tack för alla mail, fina meddelanden och kommentarer - det är guld värt. Jag gråter en liten tår av lycka för varje fint ord, det kan jag lova (ja, jag är världens mest känsliga människa).

Jag inser nu att min resa, min resa genom mitt liv, mitt liv och ingen annans, kommer "skörda offer". Jag vet inte om det är jag som är offret som förlorar vänner, eller om det är de som är offer som förlorar mig. Men jag förstår nu att det inte går att lägga tid på sådana saker. Minns ni ett av mina favoritcitat? Inte, då kommer det här:

The opposite of love isn't hate. It's indifference. And if you hate me, that means you still care and we're still connected and I still have a chance to set you right.


Nu ska jag jobba på att bli likgiltig, på att inte bry mig om att jag får mail med de mest hemska raderna. Där det står att jag är en usel vän, att jag skryter, att jag bara aktiverade min facebook för att få uppmärksamhet för att jag fyller år i helgen. På livets väg hittar man mycket, vissa saker lägger man tillbaka, andra tappar man. Man tappar vänner på vägen mot målet. Och det är ofantligt tråkigt. Det skär i hjärtat. Men c'est la vie, och life goes on och allt det där. Vi mår nog bättre allihop av att vänskapen tar slut här och nu.


Elise



Jag har dödat för mindre.

 

Nu ska jag och Katy äta fajitas. Mums - hon är bäst på dem. Ska stryka ett streck över dagen som varit och imorgon är det fredag. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på, jag vill inte gå ut för jag vill vara fit for fight på lördag. Hihi. Therese är lite småpissed på mig för det. Menmen, vi får hitta på nåt annat!




Egoistisk och skrytsam

Hej!
Därhemma finns det flera personer som följer min blogg, och många har slutat höra av sig sedan jag flyttade hit, precis som jag skrev tidigare i veckan. Nu har jag fått reda på att det beror på att de tycker att jag skryter. Och jag försöker fundera ut på vilket sätt jag skryter.

Så jag vill bara säga till er därhemma:

Jag lever på 1300 kronor i veckan, i Europas dyraste stad. Jag kan inte gå utanför dörren utan att behöva spendera - det finns absolut ingenting som heter gratis här. Jag lever på minimum varenda dag, står och jämför Sainsburys egna vodka med Waitroses (det är som om ICA skulle göra egen vodka och vi skulle jämföra den med Coop) för att vi ska kunna förfesta så billigt som möjligt. Det skiljer kanske bara en pund, men för mig är det en halv fika på Starbucks. Jag har skaffat klubbkort överallt för att få ta del av erbjudanden så att man inte lägger ut onödiga pengar. Och jag handlar i princip bara på Primark. När vi fikar på Starbucks är det många gånger jag betalar med 10-pencare - vilket är detsamma som enkronor. Eller så får Therese bjuda för att jag inte har några pengar kvar sedan helgen.

Och jag jobbar mer än 40 timmar i veckan, jag jobbar ungefär 50 timmar i veckan, slå ut det på 1300 kronor, och se vad jag har i timlön. 26 kronor. Men jag är här för upplevelsen, för att få ta del av en vacker stad. Man lever för att det ska bli fredag, och när det väl är fredag vill man ut - spela roll var, men utgång är väl det de flesta i Sverige också brukar ta till på helgen? I alla fall vad jag vet.

Det är inget lyxliv här borta. När vi går ut på Poshklubbar (de i city) får vi ibland gå in gratis därför att jag har lärt känna en tjej här som är promoter. Vi får lite dricka vid bordet, och vi får dansa. Men vi kan inte köpa någon egen dricka på stället, för det har vi inte råd med. Har vi tur kanske någon bjuder oss på dricka vid deras bord (där de spenderar sjuka summor och man bara tycker synd om dem för att de inte lägger pengar på nåt vettigare än ett par svettiga svenska flickor), men så har de också en baktanke med allt och antingen är de knarkare eller galna. Och inte på ett bra sätt. Därför kanske vi åker till Camden istället, där drickan är billig, men inträdet dyrare. I längden kanske det blir billigare, jag vet inte? Och man slipper nog aggressiva människor som försöker förstöra ens liv.

Så jag hoppas att ni därhemma slutar döma mig nu. Att ni inte tror att jag förändras. För det gör jag inte. Jag kommer aldrig bli någon som jag inte är bara för att jag bor här, för att jag går på lite klubbar. Aldrig.

Broken arrow



You could be my hero,
If only I could let go,
But his love is still in me,
Like a broken arrow.

City eller Camden?

 





Tänk att man kan leva ut alla sina vildaste modedrömmar i Camden, och i city kan man få klä sig lika chict som för röda mattan.
Jag gillar att det finns så mycket variation, och det enda man behöver göra är att bestämma sig om man ska styra klackarna mot Oxford, Mayfair och Chelsea, eller om man ska stanna redan i Mornington Crescent och ha nära till god mitt-i-natten-mat. Ska man lyssna på R&B, eller blir det lite indie? Man vet aldrig. För London har allt att erbjuda, det enda man väljer är outfit och stopp i tunnelbanan!

Primark-guide



OBS! Det är inte okej att ta kort inne på Primark
Fick en grov tillsägelse från personalen och säkerhetsvakterna hotade med att ta ifrån mig kameran... Stackars mig.
Men det gjorde de aldrig, men jag rekommenderar verkligen inte er att ta kort inne på Primark, haha.



Fick en fråga om jag inte kunde göra en liten guide om Primark. Visst kan jag göra det! Inga problem.

Vi åker till Primark ungefär en gång i veckan, för om man behöver något till ett billigt pris (man lever inte precis i lyx när man är au pair) så finns det på Primark. Tråkiga basplagg blir helt plötsligt ganska kul att köpa i och med att det är så billigt!



Det finns flera Primarkbutiker i London, men den största och mest kända, ligger på Oxford Street, precis vid Marble Arch. För att ta sig dit lättast så kan man ta buss eller undergroundtåget till stationen Marble Arch som ligger på Central Line (röda linjen).




På Primark finns det:
Underkläder till herr & dam
Ett litet utbud av smink
En hel avdelning med myskläder och pyjamasar för både herr & dam
Kläder till herr & dam (för herr finns också en lite mer kostyminriktad avdelning)
En liten avdelning med inredning (kuddar, ljus, lakan, filtar osv)
Skor & Accessoaravdelning för dam (för herr ligger det i själva kläd-herr-avdelningen)




Detta är lite svårt, men jag ska ge ett par exempel: (pundet står just nu i 10,70 kr)
Skor kostar oftast under £12, de flesta ligger runt £5
Smycken ligger på ca £1-3
Kläderna ligger sällan på över £15, bara kashmiren och ytterkläderna är dyrare.
Men till exempel ett vanligt baslinne kostar £2, någon finare tröja ligger på £8-10, jeans brukar ligga på £10 osv
Fina spetsunderkläder kan du få för under £2
Sminket kostar inte mer än £4, men det är inte speciellt bra kvalitet

Torsdag



God morgon!

Mycket bättre dag idag, än igår. Det är torsdag, en dag kvar till fredag, två dagar kvar till min födelsedag! Jag fyller hela 20 år! Så, torsdag, vad gör jag på torsdagar? Jag stryker! Och kollar på Glee samtidigt. Hur härligt som helst, fort går det.

Vid ettiden ska jag möta upp Therese vid Starbucks, ska försöka hålla mig ifrån kakorna och äta något riktigt, haha.

Loggade för övrigt in på min Facebook för att se om tjejerna har svarat på mitt mail om min födelsedagsutgång på lördag. Ser ut som att vi ska till Camden och äta middag och sedan blir det utgång. Förvånar mig inte alls om jag lägger hela lönen, men det är det värt. Just det! Daniel kunde inte riktigt hålla sig med överraskningar, han berättade att han ska göra en pannkaksfrukost till mig på lördag! Yay. Min au pairfamilj är verkligen hur söt som helst. Hihi.

Svar på kommentar



Hej du, anonyma person från Jönköpings län.
Det finns faktiskt inte en enda bild i min bloggdesign som inte är tagen eller skapad utav mig. Bilderna i headern har jag fotat, de är från Australien. Så jag vet inte riktigt vad du menar med vilka bilder...

Sedan kommentera här... Nej, det har inte jag kommit på, men när folk gör exakt likadant blir man ledsen, för man har ju lagt ner tid på att försöka skapa något unikt.

Jag måste säga att jag har en inre harmoni i kroppen idag - blir inte ens irriterad över sådana här korkade kommentarer, utan jag suckade lite för mig själv och skrev detta inlägg. Bra, Sanna!

 


Glee



Den bästa försvarsmekanismen som finns heter eskapism.
Jag har ägnat eftermiddagen och kvällen åt att bläddra i januarinumret av brittiska Vogue. Kollat på Cricket med Daniel, läst om superhjältar med Freddie, lyssnat på alla galna mammor som Katy berättat om från Norfolk. Gjort lite kollage och tänkt på annat. Suttit inne på Aftonbladet och läst om hur hemskt alla har det. Kollat på Glee.

Flyr undan verkligheten en stund. Har jag ställt till med något eller var det bra att jag satte ner foten? Det blev för mycket för mig igårkväll och när jag inte kunde sova för den sakens skull så kände jag att jag behövde göra något. Från början handlade det inte om vad det är nu. Det handlade först om vänner som sviker för andra, vänner som blir arga för allt, vänner som går bakom ryggen... Men igår blev det för mycket när de jag håller av mest inte svarade, utan raderade mina inlägg. Som om de skäms. Jag gör alltid något drastiskt när jag är ledsen - färgar håret, tar bort min facebook, äter en hel burk Nutella, rensar avlopp eller något annat sjukt. Nu funderar jag på att klippa av mig håret... Alltså inte göra en Britney, men klippa en bit. Fast nej, det är det inte värt.

Jag ska hoppa in i duschen nu. Bränna mig lite på det varma vattnet (undrar när den där rörmokaren skulle komma, han skulle komma i januari, och snart är januari slut...). Och sedan ska jag fortsätta med min eskapism - mer Glee.

Bullets



Hurts like bullets between these walls.

Kläder att sälja?



Åh, jag har så mycket kläder hemma som jag borde sälja.
Och vad är inte bättre än en bloppis? Nu när jag bor här i UK blir det lite svårt; frakten kommer kosta mig multum, och jag har ju faktiskt inte ens tillgång till de kläder jag vill bli av med. Men om du själv har kläder att sälja så rekommenderar jag verkligen fenomenet bloppis - det finns till och med som ett ord! Sociala medier är det som är inne just nu, det är där man kan exploatera sig, sitt företag och sitt namn. Internet är det bästa stället just nu!

Men, om man inte känner att man har en blogg som når ut till så många kan man alltid vända sig till någon som anordnar bloppisar för en. Då rekommenderar jag verkligen UF-företag. UF-företag över huvud taget uppmuntrar jag mycket! Önskar att jag själv hade läst det på gymnasiet så att man hade fått lite inblick i hur ett företag funkar. Jag har dock fått nys om en blogg och ett företag som heter BloppFashion och deras blogg som heter Follow UF. Det är ett seriöst UF-företag som hjälper dig att sälja dina grejer! Såhär säger tjejerna om idén och företaget:





Jennica




Fick ett så fint mail av min goa Jennica. Puss på dig. Jag saknar dig!
Nu ska jag gå och hämta Freddie och regnet och rusket, sedan har jag eftermiddagen hyfsat fri när de är på simning. Which means - GLEE!


JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!



Skägget är tillbaka, håret är tillbaka.
Frank kommer tillbaka!!



Lycka bland alla tårar - det kommer fler filmer med Johan Falk och Frank Wagner. Åh, jag är så lycklig just nu, jag som har väntat och tjatat på alla om att det "kanske" kommer fler filmer, och nu gör det det. För er som inte vet så är jag ett freak när det gäller Johan Falk - gillar inte honom direkt, det är Frank som är go. Haha.

Kontakt

Jag måste bara få skriva av mig. Måste bara få berätta för er varför jag gråter varje kväll, varför jag har tagit bort min Facebook, varför jag ställer in promenader, fikadejter och allting just nu.

Jag bor på andra sidan Nordsjön. Men det betyder inte att jag inte vill ha mina vänner kvar.
För att jag bor här betyder det inte att jag glömmer er. För att jag har några nya vänner här betyder inte det att jag tycker mindre om er. För ni är ju mina fina, mina underbara, dem jag alltid vill vara med, dem jag vill dela allt det som är bra här med. Fast jag vill ha ett ömsesidigt utbyte. Jag vill höra om hur det är hemma, hur det är i gamla Lerum, i Göteborg, hur går det med LUF och hur är allt?

Men det är alltid jag som frågar, alltid jag som skriver hej eller ber om en skypedate. Jag behöver inte ha kontakt varenda dag, men om det hade varit en ömsesidig vilja att hålla kontakten hade jag inte varit så paranoid och galen med att höra av mig. Jag hade inte hört av mig var och varannan minut om jag faktiskt trodde att ni fanns där för mig, alltid. Men när det går flera veckor utan ett svar, när ni inte svarar på mail, när ni tar bort mina inlägg på Facebook...

Jag ligger uppe på nätterna och funderar på vad jag ska göra. Jag har inte sovit ordentligt på en hel vecka. Somnat för sent, sovit flera timmar på dagen, och samma visa på natten igen. Ska jag försöka, fortsätta försöka upprätthålla kontakten och vänskapen? Eller ska jag ge er kalla handen så att ni får smaka på er egna medicin? Men det går ju inte, för jag tycker så mycket om er och vill att ni ska vilja prata med mig hela tiden och att ni ska vilja vara med mig och att jag ska komma hem och... jag vill bara att ni ska vilja ha mig. Som ni hade mig förut.

Jag vill inte sitta och vänta på svar på mail, vill inte sitta inne på skype och skriva, ta bort, skriva, ta bort och inte veta vad jag ska göra. Ringa upp men inget svar. Vänta. Vill inte sitta och fundera på vad jag har gjort för fel - varför förtjänar jag inte ens ett svar? Varför förtjänar jag att få mina inlägg borttagna i era loggar?

Skäms ni så mycket över att vara mina vänner?
Ingen kan trycka ner en så mycket som en vän. Ingen.

Stöd

 

Jag vill också passa på att säga att det här inte handlar om alla mina vänner hemma. Utan om ett par stycken som bara... försvinner. Jag är bara så upprörd över det faktum att de faktiskt gör det, så därför är det svårt att tänka klart och inte dra alla över en kam. Men jag har en del underbara vänner som jag vet alltid kommer finnas kvar.


Ny design!





Funkar det inte? Tryck F5 eller cmd+r!
Jag undrar dock om det funkar? Eller händer det något konstigt när ni öppnar sidan? Lämna en kommentar i så fall.

Bestämde att annonserna fick vänta tills jag känner för det.

Almost there



Headern ser ut såhär.



Nu är jag snart klar med min nya design
. Den är väldigt färgglad och mer vårig än den jag har nu. Är väldigt nöjd med resultatet hittills! Dock är det några smågrejer jag måste fixa. Dropdownen är lite knepig mot mig. Men den kommer upp senare idag!

Droppen...

Jag tog bort min Facebook.
Vill andas lite grann. Jag behöver inte det, jag behöver det inte alls. Jag behöver inte att jag är snäll mot människor och de är elaka tillbaka. Jag behöver inte att folk förödmjukar mig. Jag vill vara utan nu ett tag, känna på det. För idag har varit en jobbig dag. Jag har varit arg, men nu blir jag mest ledsen.

Det känns som att alla tror att jag lämnade mina känslor hemma. Att jag sitter här i London och inte har ett hjärta. Att jag inte längre kan bli sårad. Well, you're wrong.
Jag har känslor här med, jag tycker inte det är kul att jag är den enda som hör av mig och att alla tar mig, vänskapen och kärleken för givet. Hör av er när ni känner att ni vill vara en del av mitt liv, eller något.

Mamma och pappa - ni kan nå mig via mailen eller skype.

Rannsakar mitt liv



Är jag inte värd luften jag andas är du inte värd min tid.



Jag tog ingen filosofikvart imorse. Har haft filosofi med mig själv resten av dagen istället. En del frågor har poppat upp i mitt huvud, men främst - vad är det egentligen för människor som jag kallar vänner? Varför kallar jag dem mina vänner? Varför låter jag folk behandla mig hur som helst?

Är vänner sådana som slutar höra av sig när man anförtror dem saker?
Är vänner sådana som dömer en när man berättar om jobbiga händelser?
Är vänner sådana som inte svarar när man skriver snälla och gulliga meddelanden till dem?
Är vänner sådana som blir arga för minsta lilla grej?


Nej, jag undrar faktiskt vad vänner är... För för tillfället känns det som att fyra av mina bästa, alltså verkligen bästa jävla vänner inte är något mer än människor. Människor jag inte känner. Kan inte alla bara se sig i spegeln, fundera på vad de är för några?

Mina händer bara flyger över tangenterna, hjärtat sitter i halsgropen, och jag är så @£?&! förbannad just nu. Vill bara gå ut i trädgården och ställa mig och skrika.

Ena dagen är man värd hela världen. Andra dagen är man inte värd luften man andas.
TACK HEJ, FUCK DIG, JAG HAR FÅTT NOG.

For now



TOODLES!

Jag har gjort headern och jag har börjat med menyn nu. Ser bra ut! Mycket mer färgglatt än
tidigare, min blogg har ju varit ganska... gråskalig på senaste, om ni frågar mig. Så nu har jag
hög kontrast på bilderna, mycket färg (rosa såklart!) och bilderna i inläggen kommer från och
med nu bli ljusare och mer kontrasterade.

Till höger ser ni min nya profilbild som kommer finnas i min meny på den nya designen! →






Helgens shopping



Tissues, lösögonfransar, peelingsvampar, hårsaxar + kam, nagellack, ögonskuggor & nagelfilar.

 



En chiffongsak från H&M, lite kavajaktig.

 



Sämst bild, jag är medveten om det... Treggings & ett vitt linne.


Ny design snart



Då var det dags att göra en "Au pairblogg 2.0".  Det jag planerar är:
Helt ny design
Helt nya annonser med Tradedouble istället för adoperator
Kommer plocka bort och lägga till grejer

Så nu har ni något att vänta er.
Allt tack vare att ni kopierar min design
Tänk att man inte ens kan ha en design i fyra veckor utan att halva läsarkretsen har en likadan design...

Tråkigt

På senaste tiden har jag fått en hel del kommentarer om bloggar som:
Kopierar både grafik och text som finns i min design.
Tar mina gratisdesigner, låter direktlänkarna vara kvar men tar bort min länk.

INTE OKEJ!


Vad är då direktlänk?
En direktlänk är en bildlänk som har min adress i sig. Till exempel om man tar en av mina designer och låter hjärtanen i menyn vara kvar - det är inte okej om man inte länkar. Jag accepterar det inte.

Vad brukar de ta?
Jag har hittat flera bloggar som har "inspirerats", genom att skriva exakt likadant som jag med till exempel det här ↓



Exakt samma text, exakt samma upplägg med hjärta, kursivt och tjockt på "kommentera inlägget här. Jag tycker inte det är roligt. Och det är bara pinsamt att ni skriver "inspireras, inte kopiera!", när det är precis vad ni gör! Jag blir smickrad när man inspireras av min blogg, inte lika smickrad när man kopierar. Eller rubrik/tid datum/kategori: Allmänt  [ 0 ] kommentarer...

En sak till...
Om man hittar bilder på google, så är det inte okej att ta dem. Hittade en blogg i lördags som tagit min bloglovinikon - men hon sa att hon hittat den på google (vilket är konstigt, för jag har googlat och googlat och googlat, men kan inte hitta min ikon vad jag än söker på, vilket antagligen beror på att jag inte döpt bilden när jag har laddat upp den » den hamnar då inte högt upp på google » hur länge har ni egentligen googlat för att hitta mina grejer? Eller är det copy - paste?)

Nu har jag bestämt mig för att ägna dagen och kvällen åt att göra en ny design. Den kommer vara ganska annorlunda mot mina tidigare - för jag är trött på er.

 


Paris

Paris is always a good idea. ~Audrey Hepburn
Alla bilder från weheartit, då jag aldrig har varit i Frankrike.


Jag och Therese har ju som sagt pratat om att åka till Paris, och nu såg jag att det inte alls är så dyrt som jag trodde - vi kommer fram och tillbaka för ca £101 per person. Då åker vi tåg dessutom - fatta vad coolt! Att se allt på vägen är ju bara en bonus det, tycker jag. Så, nu har jag - i mitt huvud - bestämt att vi ska åka till Paris, hon och jag, en weekend utan barn, en weekend på hostel, en weekend med macarons, Eiffeltornet och franska. Jag längtar järnet. Jag har också i mitt huvud bestämt att vi ska åka 25-27 mars. Hihi. Jag har verkligen mycket att se fram emot just nu!

Mommy & daddy



Åh vad jag saknar min mamma och pappa. Massor. Kunde inte sova igår för det gjorde verkligen ont i hela mig för att jag saknade dem så mycket. Men om lite drygt två veckor får jag träffa dem igen. Kärlek och lycka.

Londonfråga



Hej Sofia! På gatan där Coco Kingdom ligger finns massor av liknande affärer och utbudet påminner en del om det som finns på Camden Market. Dock tyckte jag att priserna i Notting Hill jämfört med dem i Camden är billigare på det förstnämnda. Hur som helst, för att hitta hit så är det som så att det är den gatan som går ihop med Portobello Road på toppen. Kunde inte precis hitta en bra karta, så jag fick ta busskartan - men jag tror gatan kallas Pembridge Villas, och det ligger alltså högst upp på Portobello, den gatan som går ihop med Portobello där. Om man tar sig till Notting Hill Gate, så är det lätt att ta sig därifrån. Eller så kan man göra som vi - ta buss 328, den går förbi Coco Kingdom!

 


Rullar hårt



Godmorgon sunshines!
Idag har jag inget planerat, så jag har en riktig mysoutfit på mig!↑↑

 

Ny måndag, ny vecka - men det går alldeles för fort. Snart vaknar jag upp och det är fredag, eller ännu bättre - lördag! Då fyller jag tjugo. Men, det är som sagt måndag och en typisk måndag för mig ser ut såhär:


06.50 - klockan ringer, jag snoozar till 06.58, borstar sedan tänderna och klär på mig i ett nafs.
07.00 - går ner och gör frukost (toast, sandwich eller cholla med honey eller jam)
07.15 - packar snacks (frukt, bisquits & vatten till Ben, rice crispie-bar, crisps, frukt & vatten till Freddie)
07.20 - tjatar på dem att klä på sig.
07.25 - diskar upp frukosten, plockar undan alla leksaker och skäller lite på barnen/gosar med barnen.
07.50 - de åker, jag tar min filosofikvart. » bilden
08.00 - börjar min städning (det ser vanligtvis ut som @!#?&% på måndagar då pedant-Sanna inte varit igång under helgen). dammar, dammsuger, bär ut soporna, torkar av ytor i köket, städar badrummen.
10.00 - upp i min säng med lite glee & frukost » toast, juice och te.


Samuel

Min granne heter Samuel. Sam.
Han är cool, och han är ganska snygg också. Annorlunda.
Dock lyckas han alltid pricka in de gånger jag ser ut som FN. Alltså inte Förenta Nationerna, utan svärordet. Han kommer förbi ibland, vi äter lite glass eller pratar eller nåt. Men som sagt; jag brukar se ut som att jag är en alkoholist eller så är jag sjuk när han kommer. Ofräscht (jag måste börja lyssna i trappan innan jag går ner...). Och när jag känner mig så, och vet att jag ser ut så, då blir våra konversationer lite konstiga.

S - Oh, you bought a duster.
Me - Yes.
S - A duster...
Me - Yeah, it's easier to dust with this.
S - Aah.. is it a girls duster?
Me - Yeah, it's pink.
Också viftar jag lite med den.

Mycket möjligt att folk tror att jag är efterbliven. Mycket möjligt.


Coco Kingdom



HAHAHAHAH DEN HÄR BILDEN ALLTSÅ... Jag ville att Therese skulle ta ett kort på mig utanför denna söta lilla affär, men vi hade så sjukt problem med det - det bara vimlade av folk/bussar/bilar som skymde mig. Och hälften blev suddiga. Så denna fina/muppiga bild fick det bli.


Nu kollar jag på Extreme Home Makeover. Ska snart gå och lägga mig, är helt slut.

Portobello

 

 




Idag var jag och Therese i Notting Hill, närmare bestämt på den välkända gatan Portobello Road.
Det var himla mysigt, jag har aldrig varit där, men ska helt klart åka dit någon lördag (kanske på min födelsedag?) när det är marknad, antar att det är packat med folk men det är upplevelse. Det är kul att vi gör så mycket på helgerna - vi åker alltid nånstans.

Vi åt Nutellacrepes, zick-zackade mellan butiker och bara njöt. Kallt var det dock, och när vi fick bussproblem (säg nån gång vi lyckas med bussarna?!) var det badkaret fyllt med varmt vatten som fanns i mina tankar och inget annat. Jag kom hem för en timme sedan, och har nu tagit slut på varmvattnet. Ska nappa en stund innan jag ska lägga Freddie, babysittar en stund ikväll - men det funkar bra. Jag sitter och kollar tågresor till Paris, vi tänkte köra en weekend där i vår - KUL VA?

Romantisk middag

 

Igår barnvaktade jag, och då kom Therese över på middag (barnen sitter i soffan och ser på TV, jag lagar mat, Therese sitter med min dator, alla är happy) och det var sååå gott - om man får säga så om sin egna matlagning. Det blev klyftpotatis med kycklingfilé och tzatziki, stekta morötter och sparris samt en fin liten sallad på salladsblad, gurka och avokado. Gissa om vi var mätta sen? Och Daniel var glad som fick lite när han kom hem från sitt party, haha.
Therese och jag somnade med huvudena ihop i min säng vid elva någon gång, framför The Hangover med varsin skål B&J. Life is good.

 

Nu åker vi till Notting Hill. Bildbomb senare!


The Dublin Castle



Haha sjukt retro bild!



Gänget, goa gänget. Så tråkigt att massa lämnar snart.



Haha jag kan inte sluta skratta åt alla bilder på Foffe och Sophia...



Igår var en toppenkväll. Vi pubbade i Camden på ett ställe som heter The Dublin Castle. Stället i sig var sådär just denna kväll, mycket äldre, men tack vare grymt sällskap så blev vistelsen lyckad. Vid tvåsnåret introducerade jag gänget för Home Kebab, och sedan åkte vi mot efterfesten i Kennington, men som vanligt var det lite miss i kommunikatonen - HAHA - så vi gick i typ en timme eller något. Jag somnade vi halv fem, och halv sex kröp Therese ner hos mig i Foffes säng (gentlemannen sov på soffan).

Idag är jag lite smått död. Jag, Therese och Sophia har varit i Camden nu på dagen, ätit lite pizza och haft roligt åt 99p-store. Haha. Jag fick visa leg för att köpa en sax!

Camden

 

Snart ska vi till Camden, men först ska Petra och Sophia kom hit på lite förkrök. Jag och Therese försöker sänka lite Sainsburyvodka - men fyfan vad det smakar... Haha. I Camden ska vi möta upp Foffe, Anton och Kristoffer, ska bli kul för vi har inte träffat dem sedan nyår. Wihooo, är säker på att kvällen kommer bli toppen (ja, det finns inte så många andra alternativ när man har nära till Home Kebab i natt).


Konversation

Me - Yeah, turning 20 is quite a big thing in Sweden.
Katy - Oh yeah? Why?
Me - Well, you can get into the system and buy things from there. Orrrr...

Mina direktöversättningar är fan skrattretande...

TGIF



Nej, det vita på första bilden är inte mitt öra, det är en rosett... hihi.



Thank God It's Friday. Jag äter middag med mig själv och datorn; prawn noodles. Mums. Klockan sju kommer Therese, Sophia och Petra hit så ska vi förfesta/göra oss i ordning. Ikväll blir det Camden (för andra helgen i rad), för att det är så älskvärt. Planen är att möta upp killarna från Kennington och hitta nåt trevligt ställe! Imorgon babysittar jag, då ska jag och Therese ha romantisk middag hemma hos mig, så vi kör all in tonight. Köpte en supersnygg outfit idag på Brent Cross så jag är nöjd nöjd nöjd! Nej, nu är det bara 1,5 h kvar tills jag slutar, lycka.

Walking on sunshine


Lycka!

Mina vänner, bästa dagen under min vistelse här.

Katy har sagt twice att hon vill att jag stannar med dem i flera år. Två gånger, först hemma och sedan till Freddies playdates mamma. "We're never letting her go". Man blir så glad så att man bara vill gråta.

Jag har lagat mat till Katy och Daniel idag; sallad på sallad, paprika, gurka, lök, tomat, avokado och stekt sparris. Lite river permesan på det. Sedan fanns det lite tigerräkor, lite pitabröd och lite tzatziki. De gillade det! Lite lycka där med att de gillade min matlagning, det vill säga att de klarar av vitlök, för jag kör vitlök i typ allt jag gör, haha.

Sedan satt vi uppe och pratade i två timmar. Om allt, om livet, om Frankrikeresan, om barnen, om simningen, om klubbar i London, om deras vänner, om grannarna... Allt. Jag har klickat så fantastiskt med dem och idag var den första riktiga dagen som jag kunde slappna av till 100%. Så underbart och jag är så sjukt lycklig. My life is great, and I love it.

Strawberries



Therese och jag har varit ute på en trevlig promenad längs Temple Fortune. Nu sitter vi hemma hos mig och dricker lite varmt - kaffe och te. Vi myser som bara den! Lite jordgubbar och toffees på det så är livet toppen. Våren känns jättenära nu, fint väder, solglasögonen är på och vi bara njuter. Imorgon är det freeedaaaaaag - ÄNTLIGEN!

Soy latte

Why don't you be the artist
And make me out of clay?
Why don't you be the writer
Decide the words I say?



Therese och jag har haft Starbucksdejt nu på kvällen. Jag tog en sojalatte och min favorit till sockerbomb... Chocolate Chunk Cookie. Jag måste verkligen sluta äta den där kakan, men den är så förbannat god! Dock kanske jag kompenserade lite med sojamjölken? Vi kan väl i alla fall låtsas?

Det har varit en skön men helt utmattande dag.
Jag har skurat halva huset känns det som (kakelfogar och ugn), men jag gillar att städa numera. Jag gillar att se resultat (så mamma, om ni slutar städa hemma kommer jag städa, men inte annars...) när jag skrubbar, jag är knäpp på något sätt.

Nu på kvällen har vi ätit en supergod noodleröra med tigerräkor och sweet & sour-sås. Det är mycket thaiinspirerad mat i den här familjen, och det gillar jag! Vi kollade Arsenal-Leeds och pratade om allt möjligt. Ibland känns det som att jag har känt dem hur länge som helst. Det känns nästan som att jag kan berätta allt för dem. Det är så underbart att ha klickat så bra med dem. Gör hela min tillvaro perfekt.

Nu har mer än halva veckan gått, vilket betyder att det snart är weekend. Fredag är det utgång, lördag ska jag bjuda Therese på svensk middag (eller ah, min uppfattning av svensk) samt grönsaker och chips. Vi ska ha sleepover.

Perfect moments








Mina favoriter hittills från Glee.

Golders Hill Park

 

 

 

Therese och jag har spenderat eftermiddagen i Golders Hill Park, vi har inte träffats sen i söndags och vi är ju verkligen siamesiska tvillingar här borta. Little J var med också (fyndigt namn jag hittade på till henne va? Hihi). Det var verkligen fantastiskt väder idag, lite kallt, men ändå skönt. Nu ska jag snart gå bort till Freddies skola, pick him up och sen ska de på simning. Jag ska vara ensam i eftermiddag, lite skönt att kunna fokusera på det man ska göra utan att bli störd. Även om jag älskar mina små killar så är det ju bra att få längta efter dem, hihi.


Fråga om London



Hej Julia!
Ja, detta är centralt, väldigt nära Notting Hill Gate (som ligger på central line - alltså är det lätt att ta sig). Du har flera underground stations i närheten, bland annat Notting Hill Gate då. Härifrån är det lätt att ta sig till Oxford Circus, Marble Arch och så vidare - där Topshop, Primark, Selfridges etc. ligger. Ser ut att vara ett toppenbra hotell. Vid Notting Hill ligger ju Portobello Road också, där det är en grym marknad på lördagar.

Vädret kommer vara som svensk vår tror jag, kanske lite kallt, men räkna med 10-15 grader, skulle jag tro. Nu har vi ganska kallt just idag, frost och allt, men det brukar vara minst tio grader på dagarna. Så inga dunjackor, om ni frågar mig. Jag lämnade min Fjällräven hemma i Sverige när jag åkte hem över jul, för det är alldeles för varmt. Hoppas ni får en toppenhelg!

Jag vill shoppa!



Jag ska försöka tvinga Therese till att vi ska prioritera shopping istället för 700-tusen utgångar i helgen. När jag går ut på en fredag är det så sjukt mycket pengar jag lägger:

- Åka dit (oystercardet, det måste laddas på med minst £10 varje helg)
- Drinkar (varierar självklart beroende på om vi är med promoters, men säg att jag lägger kanske £20 på dricka)
- Inträde (om vi inte är med promoters - ca £10)
- Nattmat (relativt billigt, men £5)
- Dagen-efter-mat (dagen efter lägger jag runt £20 på bakfyllemat, lite cola, lite godis, lite allt möjligt och sedan ligger jag i sängen hela dagen tills det upprepas på lördagkvällen)

TOTALT: £65 (för en kväll - om det är en kväll som innefattar lite gratisgrejer)

Hopelessly devoted to Glee



Igår började jag titta på serien Glee, jag hade hela första säsongen på datorn. Och Gud, jag borde lyssnat på Lucas tidigare som har rekommenderat serien var och varannan gång jag träffat honom under 2010. Well, nu har jag i alla fall börjat och jag är fast. Har sett hela sex avsnitt idag (6 x 40min = 4h), och jag älskar det!

Det är lite knepigt, för jag är absolut ingen titta-tv-person, utan brukar i så fall mest kolla på datorn. När jag bodde hemma i Sverige så blev det aldrig av något med det, jag hade så mycket annat för mig (läs, massa bloggdesigner hela tiden, blesch), och blev bara stressad. Nu när jag har min laptop är det mycket enklare, jag kan somna till det eller kolla på ett avsnitt när jag stryker. Funkar hur bra som helst! Under min tid här i London har jag lyckats se:

Två säsoner av Family Guy
Tre säsonger av Vänner
En säsong av Rederiet
Fem avsnitt av Gossip Girl
Åtta avsnitt av Desperate Housewives
Fyra avsnitt av CSI NY
Sju avsnitt av Glee

Man kan fråga sig om jag inte gjort något annat än att se på serier, haha.

Konstigt script



Toodles. Jo, jag har hört detta och det är antagligen min besöksräknare som skapar detta. Dock har jag förstått att det bara gäller för er som har Internet Explorer. Så byt webbläsare säger jag bara, Chrome, Firefox (bäst), Safari - vad som helst utom IE. För det är så väääärdelöst ändå.

Är så vackert här, nästan som en tavla



Godmorgon.
Så fort familjen har lämnat mig ensam på morgonen går jag ut och sätter mig i en kvart på verandan. Oavsett väder sitter jag där en stund, kollar ut över den mysiga trädgården och inser hur vacker den kommer bli till våren och sommaren. Jag sitter där och filosofierar ett tag, är lycklig över att jag är på min resa genom livet, att jag klarar det bra. Även om det sker tråkiga saker, så tar man sig tillbaka och man har människor runt omkring sig som hjälper en att stå på benen. Men generellt är det underbart att vara här. För som Sandra alltid säger (och jag tycker det är bra!) - Never a failure, always a lesson.

Världen är liten - min version

När Camilla flyttade till Australien så berättade hon om flera händelser som innefattade att världen var väldigt liten. Well, här kommer min version.

Jag och min au pairpappa - Daniel, sitter och pratar om au pairer/nannys och sådant, vad det är för skillnad och fördelar och nackdelar. Han berättar om en nanny som de intervjuade i somras när de behövde nanny och inte au pair (nanny är full time, au pair är typ part time), och att hon hade varit på nån resa med Bob Geldof.

Då berättar jag om min före detta pojkvän, Ludde, hans plastsyster som också varit på en resa med honom och hon är nanny här och lalalala. Vi tänker inte mer på det - jag menar Bob Geldof lär ju ta med alla sina nannys till Spanien eller vad det var.

Idag så sitter jag och pratar med Katy, min au pairmamma, och vi kommer in på det igen. Och hon berättar att enda anledningen till att de inte anställde nannyn från i somras var att hon inte kunde börja direkt på grund av den här resan med The Geldof's. Jag berättar igen om tjejen jag känner, och vi sitter tysta en stund innan vi båda tittar på varandra med en såndär bananer-i-pyjamas-blick - TÄNKER DU SAMMA SOM JAG?

Katy plockar upp mailkorrespondensen från nannyn - och vem är det om inte Helena. Världen är så sjukt liten.

Kommentar på kommentar



Får denna fråga väldigt ofta, så besvarar i detta inlägg.

 

 

Såhär ska det se ut:
<li><a href="${EntryPermaLink}"><img src="http://sannasrum.se/images/2010/post_21452717_112608183.gif" border="0">${EntryTitle}</a></li>

Men antagligen har du gjort såhär:
<img src="http://sannasrum.se/images/2010/post_21452717_112608183.gif" border="0"><li><a href="${EntryPermaLink}">${EntryTitle}</a></li>

Lite mer från Primark



Jag köpte tre par solglasögon (de två på bilden plus ett par jättefula som jag inte kunde med att lämna)



Sminkborttagning och ett genomskinligt läppglans.



En chiffong... sak... Fin är den i alla fall.



Ett par temporära träningsskor för powerwalks.

 

Utöver detta köpte jag även en tvättkorg (yay, nu behöver inte all smutstvätt ligga på golvet/i fåtöljen fram tills jag bestämmer mig för att tvätta), en stor t-shirt, ett par svarta leggings (som tillsammans utgör en mysoutfit), de där fula glasögonen (jag kommer skratta ihjäl mig åt dem till slut), två par strumpbyxor och ett svart linne. Allt för under 450 kronor. Yay me.


Sanna's year - december

Sorgligt nog - december var en enormt ensam månad för min del. Jag flyttade till en ny stad där jag hade 0 vänner. Under mina första tre veckor här träffade jag andra sammanlagt två gånger, alltså vid två tillfällen (bortsett från min familj då). Sjukt. Så det hände inte jättemycket.




Jag började min julkalender.




Jag fotade en hel del på Londons gator.



Vi var på Koko i Camden.

Jag började bli duktig på att äta frukost.



Jag gjorde akrylnaglar.



Jag var supersjuk en helg.

"Jag" skänkte pengar till Unicef (Linnéa gjorde det som betalning för en bloggdesign)



Jag njöt av att B&J fortfarande var billigt.

Jag var på en trevlig pub i Kennington med Foffe och Anton.




Jag hamnade mitt i julrushen på Oxford Street och mitt i snökaoset.



Jag åkte hem till Sverige i en vecka.



Jag träffade mina underbara vänner.



Jag åkte tillbaka till mitt älskade London.



Jag firade nyår i London!!


Wasabi



I lördags var jag och Therese på Oxford Street för att shoppa lite (det var tänkt att vi skulle uträtta viktiga ärenden på Primark - tvättpåsar, strumpor, träningskläder osv. men det blev inte riktigt så...) - jag visar vad jag köpte senare. Vi spenderade 1,5 h inne på Primark och för att klara det så måste man ju ha mat i magen, så lunchen innan vi gav oss in i the madly crowd of people blev sushi!

Wasabi finns på två ställen på Oxford Street vad jag vet, mitt emot Selfridges och nere vid Tottenham Court Road. Här får man plocka bitar själv, och de kostar kanske 5-10 kr/st. Funkar superbra. Jag köpte sex stora bitar (tonfiskröra, lax, räkor och nån maki med lax och avokado), fyra små rullar (lax & avokado) och wasabi och soja för £6.45, helt klart värt. Goda var de också!

Fråga & svar



Hej Emma. Jag hade provat anitbiotika samt ett par receptbelagda medel. Hade ju acnen på ryggen. Min acne kunde inte behandlas utvärtes, utan jag var tvungen att äta medicin mot det. Det avgör dock en hudterapeut/-läkare, om man behöver medicin eller ska gå på cremer. Jag åt Roaccutan, vilket är det starkaste du kan hitta.

Här kan du läsa ett inlägg jag skrev efter att jag var färdig med kuren och här kan du läsa om hur det var efter första veckan.

Svar på kommentar



Photoshop är likadant med både Macintosh och Windows. Dock måste man ha olika versioner som är kompatibla med datorn. Det Photoshop jag har på min Mac är exakt likdant som det jag har på min PC, finns ingen skillnad. Det enda är ju i så fall att man byter ut control (så när jag säger control) till command (så trycker du på command - kringlan).

Det ska man veta om man har Macintosh att command = PC'ns control.


@ The Underworld



Studenter lever lyxliv i jämförelse med oss au pairer... Hihi.

 



Sjukt mycket folk när vi trillade in på The Underworld vid halv ett.

 



Jag försökte klä mig lite mer åt Camden-hållet - dvs. ingen partyklänning precis.

 



Och vi har kul vart vi än går - posh, indie, pop eller whatever, det blir lika bra.

 

Vi mötte upp Joline och Anna vid stationen i Camden efter att Amanda och Sophia begett sig. Vi bestämde oss för att gå till The Underworld, och träffade en promoter som lät oss komma in gratis. Det var precis min stil! Jag visste inte att jag var så into indie, faktiskt. Men när Mark Ronsons Bang Bang Bang dånade ur högtalarna, alla skrek av glädje och vi dansade för glatta livet så fick jag årets glädjerus. Underbart.

 

Vi tappade till slut bort Joline och Anna, och vi stannade till två innan vi begav oss mot Home Kebab (seriöst, är du i Camden på party, ät på Home Kebab, ät Chicken Doner med chillisås och vitlökssås - i slutet av kvällen spelar det ju ändå ingen roll!) och det var lika gudomligt som sist. Mätta och belåtna satte vi oss på N5:an hem och lyssnade på ett samtal mellan fyra killar som skrek på varandra för att de inte hade fått omkull nån brud under kvällen... Underhållning.

Ice Wharf



Amanda och Therese.

 



Blue Lagoon och Frilly Tutu.

 



Söta Sophia.

 


Igår var vi i Camden och partade loss lite; vi började på Ice Wharf/Lloyds - hur bra ställe som helst, men mer förfest. Där kan man köpa kannor med drinkar, också kan man dela, och de är billigare än en drink på ett vanligt ställe. Vi körde på Frilly Tutu, Blue Lagoon och Purple Rain. Mums! Vid halv tolv åkte Amanda och Sophia hem, stackars Amanda skulle upp sju idag. Fortsättning följer...

@ Jalouse



Bra drag på Jalouse, men musiken var inte den bästa (DJ'n var dock ögongodis)

 



Söta Linnéa och söta Therese

 



Maja och Tomas.

 



Moí vid vårt bord. (Tomas i bakgrunden)

 


Lite moves på dansgolvet.

 



Jag grät när jag till slut fick ta av mig mina kicks. Fy farao vad ont jag hade
Efter en promenad mellan Leicester Square och Tottenham Court Road och sedan 3 timmar dans (sammanlagt 5,5 h på dem) så var jag inte kaxig! Sjukaste är att jag stod på dem 6 timmar förra veckan, men hade inte alls lika ont...

 

I fredags var vi alltså på klubben Jalouse, som ligger nära Oxford Circus. Det är kul att upptäcka nya ställen - man är ju fortfarande riktigt grön när det kommer till partylivet i London; det finns ju så otroligt mycket! Vi hade kul i ett par timmar men sedan var jag nära bristningsgränsen med mina klackar (de är ändå 13cm) så vi drog hem vid halv tre.

Det roligaste med hela kvällen var ju att jag blev bjuden på en shot och denna shot skulle smaka "som en het sommarnatt vid en kiosk", som killen förklarade för bartendern. Kan ha varit den godaste shoten jag någonsin tagit; champagne, likör... ja, allt möjligt var det i!


Händig kvinna



Det här är vad jag gör på fritiden - rensar avlopp i rosa diskhandskar.


Jalouse



Då drar vi! Linnéa, Therese och jag ska till Waxy O'Connors vid Leicester Square nu, där vi ska fira Anais. Sedan bär det vidare till Oxford och Jalouse. Kvällen ska vara lång, fötterna ska värka och jag ska ha the time of my life.

Inga pojkar tillåtna



Keri Helsons album No Boys Allowed är så sjuuuuukt bra.


Sanna's year - november



Vi fortsatte vår resa i Australien, här i Sydney.



Vi åkte till Barriärrevet!



Dagen jag kom hem åkte jag till Tobey och Lucas med en flaska vin + film.



Linnéa och jag hade rosékväll.

Jag åkte på kongress.


Jag fick hem min Macbook Pro.



Vi hade kongressmiddag/party.



Linnéa och jag var på singelkväll på Berså, men drog vidare till Parken.



Vi var på Karisma när Jockiboi och Nemo var där (HAHAHA)



Min näst sista natt i Sverige - jag grät.



Efter en kväll på Hot Chilli åt jag sushi i min säng - aldrig smakat bättre.



Jag flyttade till London och började mitt nya liv här.


Sanna's year - oktober

img_0662 (MMS) img_0664 (MMS)

Jag jobbade en hel del på Intersport.



Jag köpte sannasrum.se + webbhotell




Jag fotade höstbilder.



Jag köpte mitt fina skal till min iPhone.



Tobey & jag såg Wall Street.


Jag började fota mer och mer med mitt 50mm-objektiv.



Jag började på riktigt med min LCHF-diet.



Jag bestämde mig för att sluta sälja bloggdesigner



Jag fick beskedet om London!!!



Jag kollade massor på Paradise Hotel.



Linnéa och jag var på Desiguals opening event i Nordstan.



Jag fick Elsas Värld och ett presentkort på SF på posten. Hihi.

Jag åkte till Australien.

Halvt avliden




Jag är så trött idag så att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Katy är sjuk också, så jag är ensam med barnen. Tur att Therese kommer hit på middag ikväll! Nu ska jag ställa mg och diska, 23 minuter till bath time.

Ge mig helg




Åh, jag har precis sms:at lite med Maja om helgen, ser ut som att vi ska till Jalouse på lördag. Can't wait! Jag vill bara dansa dansa dansa i höga klackar natten lång. Ett par drinkar på det och livet leker igen. På fredag ska jag och Therese till Piccadilly Circus på födelsedagsmiddag för Anais, och sedan ska vi förhoppningsvis ut. Om vi inte hittar nån klubb så tror jag det blir Zebrano på Ganton Street, förra veckan vi var där på lite fördrink så var det wonderful!

Nu ska jag laga middag. Ikväll blir det Rederiet för fulla muggar, har snart sett klart säsong ett, och det är så sjuuuukt bra!

Sortering



Idag har jag faktiskt inte nappat något - jag fastnade framför Rederiet och sedan gick jag ner till Golders Green Road och fixade mig ett bibliotekskort (ju fler kort jag har i plånbok, desto mer integrerad känner jag mig, haha). Träffade Therese och hennes lilla där, alltid mys. Nu ska jag upp till Bens rum och sortera hans leksaker. Jag brukar alltid bara kasta ner dem i lådor när jag städar, men nu ska det bli struktur; labels och hela köret på varje låda så att det är lättare att hålla koll på. Och det bästa? Jag kan kolla på Rederiet samtidigt!

By the way, jag fick mitt checkhäfte idag - hur coolt och gammaldags är inte det? Nu kan jag alltså skriva checkar till folk... Synd bara att jag inte har några pengar för tillfället, haha.

Sanna's year - september

I september blev min blogg ganska lidande utav mitt arbete som länsombudsman för LUF. Men jag hade en otroligt rolig månad. Och vi vann ju valet, hihi. Månaden bestod mest utav utgång på utgång på utgång, haha.



Vi kampanjade som bara den.

 



Vi beställde biljetterna till Australien.



Jag köpte min päls.




Jag läste Egoboost. Som inte var bra...


Vi dansade natten lång på Park Lane när vi vunnit valet.




Jag hade sjukaste kvällen på Hot Chilli + efterfest (ännu sjukare)

img_0655 (MMS)

Jag, Capa & Tobey spårade (eller ah, jag gjorde i alla fall) lite grann på Handelspuben.




Wanties



Åh vad jag vill ha massa pengar + ett par timmar i MAC-delen på Selfridges.


Lipstick - Satin Myth
Eye Shadow - Carbon
Nail Lacquer - Nocturnelle
Caviar Dreams: Eye Shadow x4
Studio Fix Fluid SPF 15
Brow Finisher



Sanna's year - augusti

Augusti månad vad valmånad. Jag jobbade i princip varje dag - hade en projektanställning för LUF/FP. Kan ha varit en av de roligaste månaderna på hela året - ohja! Det var tidiga mornar och sena kvällar, med underbara människor. OBS! Mycket iPhonebilder.




Jag hamnade på startsidan (once again, hihi)




Vi åkte på Bohuskampanjen.



Det blev utgångar på utgångar på utgångar. Här var vi en kväll på Chez i Göteborg.
Och jag klickade bra med Capa ♥

Vi var på FP Skaraborgs valupptakt.


Det blev flera sleepovers hemma hos moí.



Jag färgade mitt hår brunt.


Jag hade en underbar bil till hands i min projektanställning




Jag köpte mig en liten partykamera!




Jag var på VIP-middag med JB.



Vi kampanjade med Minoskuld.nu-kampanjen.

Svar på kommentar

 

Toodles Anna! Tack själv.
Njaa, den är inte jättekonstig. Men jag resonerar som såhär; det är London. Som i Paris, London, New York, Tokyo etc... Här trängs kändisarna på klubbar (i förra veckan var det massor av superstars här) och det spelar ingen roll om det spöregnar eller är hur soligt som helst; folk har solglasögon ändå.

Sedan så tycker jag också att man kan ha solglasögon så fort det är sol - det är ju därför man har dem, för att skydda ögonen mot sol. Så om det är soligt när du är här, pop up your glasses!


Hysteriskt skrattande



Alto i fredags; Sophia, Therese, jag, Amanda & Maja.

 

Jag har haft en superbra eftermiddag; Therese kom hit också la vi oss i min säng med min dator. Det var bara skratt hela eftermiddagen - vi pratade om min gamla Gothia-Cup-kille från 2006, som ska komma till London den sjätte februari, men bara över dagen så vi hade en ganska så pinsam men sjukt rolig konversation på Facebook om detta.

 

Jag känner mig också otroligt mycket bättre. Det kanske inte har framkommit helt i bloggen, men jag är inne i en liten svacka på grund av en incident i helgen. Dock satt jag och Therese inne på London Club PR och kollade bilder från i fredags och allt kändes helt plötsligt väldigt mycket bättre när jag fick se en speciell bild. Jag skrattade nästan så att jag grät.


Lloyds TSB

 



Fasen vad härligt det känns
. Nu har jag ett bankkort, slipper gå runt med jobbiga kontanter hela tiden. Och jag spenderar mer när jag har kontanter. ("Åh, 10 spänn, äsch, kan lika gärna köpa nåt litet trams för det...") Så nu kommer allt bli mycket bättre. Jag älskar också att jag är Miss Sanna L Preifelt. Känns... fräckt! Och sist men inte minst har jag också registrerat mitt Costa card.

Ser ni förresten vad engelsmännen är stolta över att OS 2012... Haha.

I'm gliding in the beautiful sky, it's such a clear day



Vad hade jag gjort utan dig?



Let's see the facts;


Jag bor i världens vackraste stad med så många möjligheter att jag inte ens kan ta in det. Varje dag vaknar jag i ett hus som har postadressen London. Varje dag andas jag Londonluft.

Ingen, och då menar jag ingen, ska komma och förstöra min vistelse här. Ingen människa i hela världen ska få trycka ner mig och få mig att vilja åka hem. För jag har hela livet framför mig, jag har hela världen i min hand.

Det är dags att börja fokusera på guldkornen i vardagen; som att Therese kommer hit på Afternoon Tea i eftermiddag. Som att mitt bankkort antagligen kommer idag. Som att vi ska på födelsedagsmiddag på fredag, som att vi ska till Jalouse på lördag. Som att det är vårväder.

Tack alla mina fina för att ni finns för mig;
M, K, T, C, L, P.

Socker

 

Mums vad jag gillar New Looks nyinkomna varor. Så sött och tjejigt.


I can see the perfect sky is torn

You can't hurt me now
I got away from you, I never thought I would
You can't make me cry, you had the power
I never felt good about myself

Maybe someday
When I look back I'll be able to say
You didn't mean to be cruel
Somebody hurt you too


High Heels



Jag glömde visa er skorna jag köpte inför utgången i fredags.

Kommer från New Look, och är riiiktigt sköna. Jag tog av mig dem först framåt tretiden på efterfesten. Sen gick jag visserligen i bara strumplästen hem... Men ändå. Ni kan även se dem här.

Moorgate

 

 



Igår när vi skulle till Brick Lane, så åkte vi via Moorgate (det var massa linjer som var avstängda på grund av servicearbete, så vi fick åka dit och sedan byta till buss). Det var kul att se detta område - sååå vackert. Det kändes dessutom som att vara i New York, höga byggnader, öppna ytor... Det kändes precis som Wall Street. Vi hittade också en sjukt stor New Look, som i alla fall jag ska besöka inom en snar framtid. Och sist men inte minst; vi hamnade mitt i en filminspelning! Coolt. (Jag trodde dock att det var terroristdåd pga alla poliser - är helt paranoid här nu...)

Sanna's year - juli

Juli var min sista lediga tid innan jag skulle börja jobba som länsombudsman för LUF. Man försökte ta vara på det mesta av den lediga tiden; men att jobba i valrörelsen var det roligaste jag någonsin gjort! Vänner för livet och erfarenheter värda multum.

Men juli var också en jättejobbig månad; jag och Matte gjorde slut och det var enormt påfrestande. I efterhand mådde vi nog bättre båda två när vi insåg att vi inte passade ihop.



Vi hade avskedskalas för Camilla som flyttade till Australien
(haha, den enda bilden jag hittade var denna...)

 


Vi tog första doppet i Stamsjön.



Vi grillade och myste.


Jag var hos mormor och morfar i Strömstad.




Vi hade "personalfest" på Bryggeriet.



Vi hade sjukaste kvällen i Vara på Kronan med Hoffmaestro.

 



Jag blonderade håret - hur fult som helst... Haha.


Mums



Jag vill ha ha ha, jag vill också ha.


Kolla vad mycket fint Miss Selfridge har fått in nu till våren (här är det verkligen vår, typ svenskt aprilväder), jag är helt förälskad i skjortan uppe till vänster. Den är verkligen underbar! Jag älskar färgerna, det verkar som att det är lite pastell/puder i år också, det gillar jag. Ljust ska det vara, puder ska det vara.


It's gonna be fine



Soluppgång i Garden Suburb imorse.

 

Först måste jag bara säga att det är kul att nya läsare hittar hit; på bara en vecka har mitt läsarantal ökat med nästan hundra läsare om dagen. Superkul!

Idag står powerwalk i Golders Hill Park med Therese på schemat. Men först ska jag dammsuga och sova en stund. Jag hade tänkt gå och lägga mig jättetidigt igår, för jag har inte sovit speciellt mycket under helgen, men jag la mig vid tolv ändå.

Nu får dammsugarn komma fram och sedan ska jag lägga mig i min säng med London Property - underbart magazine.


Fika på Brick Lane



Vi hamnade på ett svenskt café - Fika.

 

 

Brick Lane by sunset.

 

Therese har en grej för telefonkioskar, så hon tvingar mig att ta kort på alla vi går förbi.

 

Vi mötte Sophia, Amanda och Camilla på Brick Lane idag, där vi satte oss på ett café med dem och bara myste. Ett svenskt café var det också, så vi kunde prata svenska med personalen (man värdesätter de stunder man bara kan prata sitt eget språk). Jag köpte inget på marknaden, men att bara gå arm i arm med Therese och supa in känslan var underbart.


Come fly away

 

love it


Lemonade



Life is fragile
In a blink of an eye
Everything can change

Idag ska jag och Therese med Amanda och Sophia till en marknad vid Brick Lane. Jag ska möta Therese vid stationen om en timme, så jag får ta och skynda på. Ligger fortfarande i min säng. Natten bjöd inte på överdrivet med sömn, och jag önskar att jag kunde berätta varför. Men det går inte. På med den glada minen och sminket, nu får jag rycka upp mig.

In the mood



Hjärtat säger spring.
Hjärnan säger ta itu med det.

@ Alto



Vi var först på Zebrano (rekommenderas - asgoa Cosmos, ligger på Ganton Street)

 



Sophia och Amanda vid vårt bord på Alto.

 



Birthday boy (som vi alla ogillade starkt, låt inte bilden luras), Amanda, Therese och Sophia.

 


What happens at Alto (and after Alto until 6am) stays at Alto.
Här fick ni några bilder, kanske blir fler, men det finns snart fler på Facebook också (för er som har mig där!)
Någon gång kanske jag berättar om denna kväll, men inte idag. Det var det sjukaste jag varit med om i hela mitt liv, och jag fick se en helt ny sida av mig själv.

Men jag ska göra ett par statements (i vanlig ordning);
Killar som bits när de pussas = dålig vibb, gå därifrån
Killar som bjuder på drink efter drink efter drink = dålig vibb, gå därifrån
Killar som bjuder en på en flaska champagne och sedan spyr i champagnehinken = dålig vibb, LEAVE FOR GOD'S SAKE


Hard

Hård natt. Jag ska till Therese nu.
Kom hem för fem timmar sedan, men nu är jag på språnget igen.

TTYL

Alto

 

19 - 19.30 Powernap
19.30 -21 Förfest at my place
21 - 06 You reallt can't handle that much awesomeness...


Sanna's year - juni




Vi var på en massa studentmottagningar.

 

Vi förberedde vårt studentflak.



Vi skolkade vid Saltholmen.

 



VI TOOOG STUDENTEEEEN!

 

 


Vi tog återställare dagen efter studenten.





Vi åkte till Grekland i en vecka.




Jag fick min iPhone. Big time saknad vill jag lova.




Vi gjorde cupcakes.




Tagga lite då...

 

Hoppas innerligt att det här kommer bli en toppenkväll!


Förlåt, sa nån Franska Rivieran?



weit



I believe somebody did! Nu är biljetterna bokade, tio dagar sol och värme på Franska Rivieran i sommar. Det bästa av allt? Jag får betalt för att åka dit! Nej, men jag är hemskt tacksam att de tar med mig till Frankrike i sommar. Ska bli så sjuuuukt härligt. Men först väntar ju en vecka i Schweiz där vi ska åka skidor. Jag måste lösa mina skidkläder dock...

Jaja, nu ska jag åka till Brent Cross och införskaffa mig ett par heels for tonight. Vi verkar bli ett stort tjejgäng som ska till Alto. Lovely.

Fly away

 

Mycket givande dag, trots regnet. Jag fick löst ett bank account, så nu får jag mitt bankkort nästa vecka (och mitt Bootskort också förhoppningsvis, hihi). Sedan har jag varit hemma med Ben, som har en så kallad Funny Tummy, vilket inte på något sätt är lika sött som det låter... Just nu tittar han på Playhouse Disney (vilket jag tycker han är för gammal för, men men) och jag ska ställa mig och diska.

 

Ikväll ska jag på Starbucks Date med Therese, och vid 9 har jag skypedate med Tobey. Jag ska göra mig en kopp superdrug/paracetamolcocktail/etc. Jag är förkyld. Katy har sagt Bless You ett tiotal gånger till mig idag. Not so fresch.


Dessutom har jag skapat mig massor av planer för helgen; imorgon ska vi ut, fem,sex tjejer från Sverige och Frankrike, först förfest hos en tjej i Fulham och sedan mot Oxford Circus. På lördag ska vi nog till Ikea, jag och Therese, och sedan skulle vi nog mysa hemma hos henne på kvällen. På söndag tänkte jag träffa Sanna och Linnéa, och ytterligare en svensk tjej som bor här i närheten. Kommer bli awesome. Jag känner att jag börjar hamna rätt nu!

P.S min au pairfamilj ska åka till Frankrike i sommar. De frågade om jag ville följa med. Lycka.
Och i april åker vi till Schweiz och åker skidor. Helt ok.

Vänner



Jag älskar Vänner. Fullkomligen älskar. Jag löste alla säsonger hemma, så nu har jag massor att titta på i min stora King's Size innan jag somnar. Och det gör jag till det också - somnar alltså. Minst fyra avsnitt om dagen blir det. Och ärligt talat; det är typ den enda humorserien som jag faktiskt skrattar till. Så jag ligger i min säng med massa kuddar och täcken och skrattar för mig själv. Katy och Daniel måste tycka att jag är helt knasig...

Dusk


Un, deux, trois
No one ever does it like that anymore


Sanna's year - maj







Vi hade Alliansdagen i Göteborg. Och vi körde utgång på det.

 

Vi firade Nathalie.

 


Våren kom!




Jag fotade Hanna.

 

Vi hade studentbal.

 



Vi åkte till Lysekil med klassen i geografin och naturkunskapen.

 


Lillebror konfimerade sig.



Vi hade grillkväll hos Matte.



Jag shoppade med Gabbi som färgade håret brunt. Hihi.



Vi åt ännu mer sushi! Och planerade för studenten.

 


Moment of love

I love you, Sanna.
~ Freddie, 8

Shoes



Jag måste införskaffa mig ett par högklackade (eller flera). Jag var ju tvungen att kasta ut ett par på vägen hit... Så på fredag kväll får jag ta mig en tripp till Brent Cross och försöka hitta något innan utgången. Utgång requires högklackat, och vi har skrivit upp oss på klubben Alto. Hoppas att det blir bra!

Happy? Sort of.



Jag är lite lycklig idag, för det har hänt två bra saker.
1. Jag mötte en kvinna vid Freddies skola som jag stod och småpratade lite med och hon frågade vad jag gjorde här och hela kalaset. När jag berättat klart så sa hon "You must be here because of the experience, not the language, 'cause your English is already very good".

2. Jag gick till Lloyds för att fixa bank account. Och jag behövde inte bevisa min adress! Jag behövde bara mitt pass (på alla andra banker behöver man typ räkningar eller skattebesked eller liknande för att bevisa att man bor där man bor... lite svårt att få nåt sånt om jag inte har nåt konto liksom), så imorgon elva trettio har jag ett möte på banken där de ska starta ett konto åt mig. Lyckan är total, man känner sig ganska så handikappad utan ett bankkonto.

Sanna's year - april



Vi åkte skidor i Hemsedal.

 


Jag fick min studentmössa.

Vi hade första grillkvällen vid Aspen och Sofia badade.

 



Det blev en hel del party.

 


Vi åkte på studiebesök.

river island




River Island
har fått in mycket fint nu när våren är på väg. Eller ah... här i UK är den det i alla fall, hihi. Vi har nästan 25-30 grader varmare än vad ni stackare har i Sverige.

Todays to do


Down the avenue

Vi åt lunch på Pizza Hut › Therese vill bara vad med på bild på helgen... Haha.

 



Falling in love with the city.


Igår åkte jag och Therese till Marble Arch/Oxford Street. Vi tog en tripp på Primark (jag köpte ett nytt pannband och ett doftljus till mitt rum » £3) och sedan gick vi ner mot Tottenham Court Road. Vi tänkte äta sushi, men så gav vi upp i letandet och gick in på Pizza Hut istället. Hur god var den grekiska salladen? Gaaah.

När vi kommer ut så ser vi, mitt över gatan, sushistället vi letade efter och båda börjar skratta lite åt oss själva för att vi är så fullkomligt blinda. Therese hade dessutom slagit på sin sushiradar (som hon så fint uttryckte det), men ändå så missade vi det. Äsch, vi ska äta där nästa vecka, tänkte vi.


It's a little bit funny...


I hope you don't mind, I hope you don't mind
That I put down in words how wonderful life is now you're in the world

Sanna's year - mars

 

Jag hade världens mysigaste dag med Kajan i Haga.

 

 

Vi började vårt projektarbete på Universeum.




Vi hade vårt Lång-DS med den nya distriktsstyrelsen i LUF. Och på kvällen kollade vi på Melodifestivalen.

 

 


 

Vi firade Cornelia.

 

 



Vi åt sushi lite för ofta... Hihi.

 


Jag var sjuk...


Kommentarer på detta? Nej, vad jag minns hände det inte så mycket mer.

Yoga class



Jag har hittat en riktigt prisvärd yogaträning här i närheten - varje onsdag klocka 13-14 i typ ett år, för 80£ per termin (terminerna räknas som i skolan; januari till mars/april, mars/april-juni osv) Jag tycker helt klart det är värt, och på onsdagar behöver jag verkligen något att göra också. Jag måste bara kolla upp vart det är. Så får jag bli en riktig yoganörd sen, haha.

Aupairforum.se



Jag tänkte bara berätta om två superbra sidor; aupairforum.se och aupairguiden.se
För dig som är au pair då, eller vill bli. Här kan man hitta vänner/få kontakt med andra i närheten av där man själv bor och liknande, vilket ju är toppenbra i och med att det kan vara svårt att avgöra på busshållplatsen/i mataffären/på gymmet vem som är svensk eller au pair. Och faktum är (jag tror de flesta au pairer kan skriva under på detta) att man som au pair klickar med i princip alla andra som gör samma sak! Man har alltid något att prata om, eller alltid något att klaga på. Haha.

Det är också superbra tips för dig som kanske skulle vilja bli au pair, och du får prata med andra tjejer och killar som jobbar/har jobbat med det.



Idag ska vi turista



Jag saknar min Moa.



Jag är precis färdig med morgonens pass (fy farao vad trött jag var imorse), och hade också min första fight med Freddie. Han slog mig riktigt hårt för att han inte fick titta på TV, spela Wii eller Nintendo DS. Men jag har en taktik som alltid funkar - "tror du att du får göra det för att du slår mig?".

Nu ska jag möta Therese om 25 minuter vid stationen, vi ska till Oxford Street/Marble Arch och leka lite turister. Sushi till lunch och systemkameran får hänga med.


Sanna's year - februari

Jag hade födelsedagsmiddag med barbietema. Eller rosa tema i alla fall.

 

Vi firade Ida, Towe och Nathalie på Åkeriet.

 


Jag var på bio med mina goa tjejer.



Åkte skidor med pappa och Hampus i Ulricehamn.



Jag åkte till Stockholm med LUF och fastnade i kaoset. Fick flyga hem ett par dagar senare.


The Body Shop



Jag fick med mig ett trevligt eye shadow kit från The Body Shop idag.


Hampstead

 

 

Jag och Therese har idag varit i Hamsptead. Det är Bank Holiday här idag, så mina au pairföräldrar är hemma, vilket gör att dagen blir lite slapp. Jag ska dock gå ner och visa mig snart. Men Hampstead är verkligen något av det mysigaste ställena som finns. Så vackert och bara... massa boutiqer och smultronställen (gissa om jag hittade ett på en tvärgata?! visar er sedan!) men även vanliga märken som GAP (jag hittade en sjukt fin skjorta) och The Body Shop. Vi lunchade/brunchade på Starbucks - Hazelnut Hot Chocolate och såklart en Roasted Chicken & Tomato Panini blev det för min del.

Nu ska jag googla vidare om det finns fler au pairer i området eller som ska flytta hit.
Om du ska flytta till norra London 2011, tveka inte att höra av dig! [email protected]


Förra årets nyårslöften

Gå på studentbalen med min balklänning och slippa skämmas över min acne. Jag ska vara jätteduktig med min medicin och jobba på med acnen, så att jag är fin på balen och kan ha min balklänning utan att behöva tänka på att håret ska täcka ryggen hela tiden.
Jag klarade det, slutade med medcininen i mars och nu är jag "fri".



Åka utomlands minst en gång. Ja, jag måste få lite sol nu i sommar.
Det blev en skidsemester till Norge, en solsemester till Grekland, och sedan flyttade jag ju hit till London också, hihi.
Skaffa mig ett jobb. Ja, det är ju ganska nödvändigt i och med att jag kommer att vara en fattig student från och med den 4:e juni.
Jag jobbade som länsombudsman för Folkpartiet under sommaren, och sedan fick jag ju jobbet som au pair i oktober. Har även jobbat lite på Intersport.
Se alliansen vinna ytterligare ett val. Annars vet jag inte vad jag gör...
Det gick ju hyfsat bra om man bortser från att SD fick vågmästarroll.
Ta körkort.
Japp, jag tog körkort i början av året.
Lansera "gratis stilmallar" på bloggen. Stilmallar som man kan kopiera och använda på sin blogg, har redan börjat göra några stycken, men vill ha minst 10 stycken innan jag lanserar det.
Kolla i dropdownmenyn om du vill hitta dem!
Ta fler bilder i vardagen, och spara alla. Nu när jag har min hårddisk kan jag ju spara massor med bilder, och det ska jag baskemig göra. Det kan vara bra att ha senare, kanske om man ska göra någon bok eller något.
Med tre hårddiskar kan man spara mycket, och kameran hänger med oftare. Dessutom köpte jag mig en liten kompaktkamera också, så fler partybilder.
Utöka min samling med fototillbehör. Ja, ni kan ju se min önskelista, så förstår ni vad jag menar!
Det blev ett batterigrepp och filter till kameran 2010. Och ytterligare en kamera också...
Öka mitt läsarantal. Minst 100 till/dag, i genomsnitt.
Jag har ökat med 400/dag.

Göra klart min jäkla outfitbok. Den har jag hållt på med sedan sommaren 2007, nu får jag ta och rappa på lite.
Jag har börjat, men inte gjort klart den...
Ta studenten med bra betyg. De betyg som redan är satta är inte så mycket att göra åt, men nu får jag kämpa det sista.
To be honest; jag fick varning av CSN att de skulle dra in mitt studiebidrag för att jag skolkade så mycket. Det hände inte, men men... Jag fick inte jättebra betyg, men jag fick bra betyg i de kurser jag ville ha det.
Lägga upp minst ett tips på bloggen varje dag. Utom de dagar jag inte har möjlighet, då såklart!
Varför? Jag vet inte.

Prayin'



Plan B - Prayin'

 

Hemma från min Starbucksdate med Therese. Det blev en Chocolate Brownie och mitt favvo-tea - Jasmine Orange. Mycket mysigt! Vi gick sedan hem till henne och jag fick en housetour. Jag hjälpte henne också med internet, när man åker såhär känner man sig ganska handikappad utan uppkoppling. Men jag är ju ett geni så jag löste det... Haha.

Jag är ensam hemma, vilket är himla skönt. Har precis ätit lite middag, och tänkte lägga mig i soffan under en filt och skypa lite.


Sannas årsresumé - januari

Åh, nu blir det långa inlägg i tolv dagar framöver; ni ska nämligen få ta del av mitt 2010.

Det nya året började med... en fin influensa. Och jag blev under den veckan kär i Frank Wagner, och såg minst två Johan Falkfilmer om dagen. Vi gick vidare med lite jobb på Intersport, och även lite utgång med min fina Linnéa.



På Karisma i januari.

 

Januari innehöll också omåttligt med intriger. Jag blev erbjuden att ta över min dåvarande pojkväns plats i LUF:s distriktsstyrelse - en superchans för mig. Han var väl måttligt road av att bli petad, vilket jag förstår. Det ledde till en hel del bråk och jobbiga kvällar. Januari var inte riktigt min månad...

Januari innehöll också en hel del plugg, vilket gjorde att bloggen blev lidande. Inläggen är ofantligt tråkiga...
Månaden bestod främst av politik, plugg och att ta körkort, vilket jag gjorde den 21:a. 8 dagar senare fyllde jag år. Januari avslutades med den årliga trippen till Lundsbrunn med Folkpartiet.

Ja, januari var väl inte den roligaste månaden på året, haha.


Tog Kajans råd...



... och köpte mig glansserum till mitt slitna hår!


Lyckorus, God damn it



När jag gick från Therese förut, innan Channing-Tatum-incidenten, så satte jag på mig min iPod, och började lyssna på lite Plan B (jag älskar Prayin') så fick jag ett lyckorus genom hela kroppen. Jag ville bara skrika till, springa uppför backen och göra hopsasteg. Dansa lite på gatan och låtsas att jag var med i en film. Men jag höll masken, log lite för brett åt alla jag mötte och var på det bästa av humör.

Varför? För att jag bor här. Jag bor verkligen här nu. Och det enda som behövs är en helg till så att vi kan åka till IKEA och köpa allt jag behöver. Sedan är det fritt fram att leva. Fritt fram att ha dagar som igår; film, laga spagetti bolognese, ligga i min stora säng och äta B&J, lyssna på musik och bara ligga och prata.

Jag vill aldrig åka hem.


Nu ska jag möta Therese på Starbucks om 17 minuter, är nyfiken på att höra allt om hennes au pairfamilj!

Konstigaste upplevelsen



Jag stod och väntade på bussen (jag tog en quicky till Camden och köpte lite bra-att-ha-saker), och mitt över gatan står ett killgäng och ska ta ut pengar på en ATM. En av killarna var sådär... Channing-Tatum-snygg och jag glodde väl lite grann. Eller ganska mycket, jag fick liksom väcka mig själv ur transen ett par gånger för att hålla koll på att bussen inte skulle köra förbi. När alla ska börja gå, så tittar han på mig och jag gör en svensk - det vill säga jag tittar bort och tror att han inte märkte att jag verkligen stirrade. När jag kollar tillbaka fem sekunder senare, tittar han fortfarande på mig också log han. Och då... då började jag skaka och var tvungen att sätta mig ner på bänken.

Det var verkligen helt sjukt. Jag fick liksom någon form av glädjerus och satt och log för mig själv hela vägen hem till min gata.

Äventyr



Feels like a lifetime ago



Nu ska jag och Therese ut på äventyr. Eller vi ska hem till hennes Au Pairfamilj. Första gången, hon är säkert jättenervös. Jag hänger med för att hälsa (vi lär ju umgås en del under året som väntar) och för att hjälpa henne med packningen. Det är underbart väder så jag tror att jag ska ta med mig min kamera. Nej, nu måste jag klä på mig!

Sånadära roliga grejer.




Jag har kommit på att jag ska ju vara här i London i flera månader till, alltså måste jag trivas i mitt rum. Därför har jag och Therese bestämt att nästa helg åker vi nog till Primark och IKEA. Jag måste köpa en torkställning till min tvätt (vill ju inte direkt att mina trosor ska hänga nere bland allt annat), en någon form av möbel som jag kan ha i badrummet (det finns inga hyllor, så vart ska jag ha alla mina grejer? just nu ligger allt på golvet), lite doftljus, några ramar (så ska jag framkalla bilder på min familj och allt), galgar osv. Jag gillar att shoppa inredning, hihi.

Nyårsafton



Vi började alltså med tacokväll hos killarna i Kennington.




Anton var lycklig.




Foffe och Hugo myste lite fint.




Therese var stunning (:




Kristoffer hade övat in en nyårspose.




...snyggaste jag känner.




Vi kollade på fyrverkerierna nere vid London Eye.
Ihop med en miljon andra människor. Så vi var ju inte direkt nära hjulet...
Men vi var himla lyckliga ändå!


RSS 2.0