Egoistisk och skrytsam

Hej!
Därhemma finns det flera personer som följer min blogg, och många har slutat höra av sig sedan jag flyttade hit, precis som jag skrev tidigare i veckan. Nu har jag fått reda på att det beror på att de tycker att jag skryter. Och jag försöker fundera ut på vilket sätt jag skryter.

Så jag vill bara säga till er därhemma:

Jag lever på 1300 kronor i veckan, i Europas dyraste stad. Jag kan inte gå utanför dörren utan att behöva spendera - det finns absolut ingenting som heter gratis här. Jag lever på minimum varenda dag, står och jämför Sainsburys egna vodka med Waitroses (det är som om ICA skulle göra egen vodka och vi skulle jämföra den med Coop) för att vi ska kunna förfesta så billigt som möjligt. Det skiljer kanske bara en pund, men för mig är det en halv fika på Starbucks. Jag har skaffat klubbkort överallt för att få ta del av erbjudanden så att man inte lägger ut onödiga pengar. Och jag handlar i princip bara på Primark. När vi fikar på Starbucks är det många gånger jag betalar med 10-pencare - vilket är detsamma som enkronor. Eller så får Therese bjuda för att jag inte har några pengar kvar sedan helgen.

Och jag jobbar mer än 40 timmar i veckan, jag jobbar ungefär 50 timmar i veckan, slå ut det på 1300 kronor, och se vad jag har i timlön. 26 kronor. Men jag är här för upplevelsen, för att få ta del av en vacker stad. Man lever för att det ska bli fredag, och när det väl är fredag vill man ut - spela roll var, men utgång är väl det de flesta i Sverige också brukar ta till på helgen? I alla fall vad jag vet.

Det är inget lyxliv här borta. När vi går ut på Poshklubbar (de i city) får vi ibland gå in gratis därför att jag har lärt känna en tjej här som är promoter. Vi får lite dricka vid bordet, och vi får dansa. Men vi kan inte köpa någon egen dricka på stället, för det har vi inte råd med. Har vi tur kanske någon bjuder oss på dricka vid deras bord (där de spenderar sjuka summor och man bara tycker synd om dem för att de inte lägger pengar på nåt vettigare än ett par svettiga svenska flickor), men så har de också en baktanke med allt och antingen är de knarkare eller galna. Och inte på ett bra sätt. Därför kanske vi åker till Camden istället, där drickan är billig, men inträdet dyrare. I längden kanske det blir billigare, jag vet inte? Och man slipper nog aggressiva människor som försöker förstöra ens liv.

Så jag hoppas att ni därhemma slutar döma mig nu. Att ni inte tror att jag förändras. För det gör jag inte. Jag kommer aldrig bli någon som jag inte är bara för att jag bor här, för att jag går på lite klubbar. Aldrig.

Kommentarer
Postat av: jesi

Din nya design är underbar!



Och gud vad synd att folk ska vara så. Verkligen.

2011-01-27 @ 19:05:06
URL: http://jesi.blogg.se/
Postat av: Jenny

Men shit vad tråkigt att folk ska tycka och tänka sådär. Speciellt om det skulle vara ens vänner. Hoppas att det inte är så i ditt fall!

2011-01-27 @ 19:46:16
URL: http://cordell.blogg.se/
Postat av: L J E M T F E L T ♥

sv: Tack så mycket. Man längtar ju så fruktansvärt när man kollar tillbaka på sommarbilder!



Det är inga sanna vänner som stör sig på det sättet. Dem är bara avundsjuka på att du får uppleva saker som inte hör till deras vardag. Jag vet att det är svårt när man gång på gång får höra saker som sätter sig som en sten i magen, tro mig jag förstår! Men mitt bästa tips är att alltid ställa sig frågan "vem går starkast ur detta". Jag har lärt mig så sjukt mycket av folk som har slängt ur sig onödiga kommentarer osv. Lev livet så som du vill leva det och bryr dig inte om vad andra tycker sålänge det du gör känns rätt!

2011-01-27 @ 19:51:07
URL: http://ljemtfelt.blogg.se/
Postat av: Nathalie Mattsson

Usch blir verkligen arg när ja läser de där. Förstår inte varför folk ska vara så avundsjuka o inte kunna unna folk att ha det kul osv.

Men det är väll den svenska avundsjukan som slår till.



Hoppas du förstår att du inspirerar många människor med det du skriver. Kan helt ärligt säga att den bilden ja fått av dig är att du är en helt otroligt snäll person som inte vill någon illa. Ser även mycket av mig själv i dig.



Och att man är ute på klubbar osv, de är väll i din ålder man ska passa på att leva livet. Utforska världen och göra det man känner för. Vilket du gör!



Keep on going girl, ja håller på dig :)

2011-01-27 @ 20:06:08
URL: http://www.aportion.net
Postat av: 已知 Mohammedi Al-debis™

Fin blogg , du har bytt design.

Jag kollar alltid din blogg <3



Vad gör du då?

2011-01-27 @ 20:06:09
URL: http://mohammedialdebis.blogg.se/
Postat av: Charlotte

Tycker absolut inte att du skryter i bloggen! Dem är bara avundsjuka! Det är det enda det handlar om. <3

2011-01-27 @ 20:44:02
URL: http://charlottethoren.blogg.se/
Postat av: Charlotte

sv; Jag har själv inte hunnit prova! :P Måste göra det ngn dag.



Jag tycker om den precis som den är. Jag gillar att läsa om dig, vad du gör om dagarna, affärer ni besöker, vad du dricker/äter ute osv :) <3

2011-01-27 @ 20:50:34
URL: http://charlottethoren.blogg.se/
Postat av: Nathalie Mattsson

Sv: Förstår precis vad du menar :) Alltid kul att höra om vad andra tycker om en som person osv.

2011-01-27 @ 21:01:25
URL: http://www.aportion.net
Postat av: Charlotte

sv; Hihi :) Bra att jag gör dig glad. Hoppas du haft en bra dag.

2011-01-27 @ 21:05:39
URL: http://charlottethoren.blogg.se/
Postat av: IDAWA

Vad tråkigt att folk anser att du skryter. Jag läser din blogg varje dag och jag skulle inte ens komma på tanken att tänka att du skryter (och då är jag ändå den personen som verkligen stör sig på när folk skryter). Så tro mig, du har inte skrytit här i bloggen. Du berättar om dina upplevelser och vad du gör om dagarna, precis som alla andra som har en blogg gör (vad ska man annars skriva?). De som anser att du skryter vet inte vad skryt är.



Tycker din blogg är toppen, så keep it up! :)

2011-01-27 @ 21:08:58
URL: http://idawa.blogg.se/
Postat av: Jennie

Sv: Ja, en själv går alltid i första hand. Kom ihåg det. Du kan inte leva ditt liv och njuta av det om inte du mår bra, och för att du ska må bra måste du tänka på dig själv.



Jag håller tummarna för att det ordnar sig med dina närmsta nu då, gör det inte de så vet du ju i alla fall att de in var så intresserade. Men jag hoppas på det bästa.



Synd att dem ska påstå att du skryter. Jag har aldrig läst ett enda inlägg i din blogg som jag skulle klassa som skryt, inte ett enda. Så vart de får nå sånt ifrån är för mig ett mysterium. Kanske handlar om ren och skär avundsjuka? Det skulle jag tro.



Det är så lite så! Jag är glad så länge jag kan hjälpa någon att må lite bättre i alla fall. :) Skulle du behöva prata med någon igen, någon som inte känner varken dig eller någon av de det gäller så är du välkommen att kontakta mig. Jag tycker om att hjälpa människor och jag ställer mer än gärna upp och lyssnar på dig och ger dig lite tips och råd :)

2011-01-27 @ 21:15:43
URL: http://jenniemariajohansson.se
Postat av: Felizia

Precis som några andra har sagt innan i några kommentarer. De som tycker att du skryter osv förstår helt enkelt inte hur du lever just nu. De är vana att leva på 1050 kr per månad kanske, eller mindre. Men de måste förstå att ditt JOBB är att vara au pair, att ta hand om barn - det är det du får betalt för. När man ser det på det sättet så är inte 1300 kr så mycket. Det är bara så tragiskt att folk inte kan försöka förstå hur mycket skillnad det kan vara i olika länder. Och att folk som ska kalla sig själva dina vänner ens inte försöker förstå utan bara tycker att du skryter. Du ska vara glad för att du är där du är, för det du får uppleva och det du får göra. Skit i de som skiter i dig, de är inte värda tiden du lägger ner på dem.

2011-01-27 @ 22:35:59
Postat av: SHORTYS

otroligt starkt inlägg. Väldigt bra skrivet. Jag tycker absolut inte du skryter. De där/här hemma som tycker det är bara avundsjuka. Att folk alltid ska hålla på. BE strong <3 massa kramar

2011-01-27 @ 23:15:35
URL: http://shortys.se
Postat av: anna

stor kram!

2011-01-28 @ 09:32:22
URL: http://madeinjapan.nu
Postat av: S

Sanna, jag tycker jättemycket om din blogg, jag blir inspirerad till mycket jag läser den varje dag. Glöm inte av att det är väldigt lätt att sitta bakom en dataskärm och döma folk, det är en helt annan sak i verkligheten sen. Folk är bara avundsjuka. Njut av ditt liv i världens finaste stad och fortsätt driv en KANONblogg! Du är duktig och kreativ och jag imponeras av dig. Stor kram

2011-01-28 @ 10:43:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0