Spooky Business Inc - inlämningsuppgift

Vi fick för cirka en vecka sedan en uppgift i Programmeringen att skapa en gästbok. Vår lärare är jätterolig och hade skrivit en lång novell om bakgrunden till den här gästboken i form av ett mail från "kunden" som beställde våra gästböcker och det gick ungefär såhär:

"Hej! Inför 100-årsjubilet av vår maskot, The Spooky Monkey, ska vi ha en stor firmafest på alla-helgona-helgen. Runt om i den gigantiska byggnaden ska vi ha 15"-terminaler uppsatta med en webbläsare i full screen (1024x768), där besökare under festen kan skriva korta meddelanden i en enda stor gemensam gästbok (tänk mer typ Twitterflöde). Vi har den här lösningen dels för att det blir mer personligt, och dels för att festen är i ett stort slott i Transsylvanien där varken mobiler eller internet finns att tillgå. Ditt jobb är att skriva den här applikationen åt oss. Förutom fältet för själva inlägget så ska sidan också innehålla fält för namn och e-postadress, så att vi efter festen kan återkoppla om det skulle behövas..."

Vi skulle alltså, via programmeringsspråket PHP koda en gästbok som hade flera olika delar inbyggda; till exempel skulle man inte bara kunna fylla i sitt meddelande utan att skriva ett namn, den skulle validera email-adressen och se så att den var korrekt (om man skrev en mailadress, annars skulle den inte validera det), se till så att man inte kunde skriva mer än 200 tecken/per meddelande m.m. Vi skulle även designa det i HTML och CSS för att det verkligen skulle se ut som en prototyp och temat för det hela var Halloween. Det tog många timmar att koda ihop det kan jag säga, och fram tills sista sekund var de saker som var tvunget att ordnas om och ändras hit och dit. Men nu är jag äntligen klar, och jag är såååå glad över det!Här är min prototyp. Jag har blurrat bilderna för att de kan ge vilken tuffing som helst mardrömmar (jag har haft svårt att ens titta på vad jag har kodat för att bilderna i den har vart så himla obehagliga), men om ni vill se den på riktigt så finns den upplagd i min skolmapp, det är dock helt på egen risk!

Designinspirationen kommer från Natalie Torpenbergs blogg. Detta kommer inte användas till
något mer än att min lärare ska se att jag klarade det!

ÄntligenJag har tjatat så länge om att beställa Lauren Conrads bok Beauty. Jag har Style sedan innan och älskar den, så när jag såg att hon hade skrivit en bok om skönhet också, så kände jag att den vill jag ha! I flera månader har jag pratat om att jag ska beställa hem den boken, men igår kom jag äntligen till skott. Jag valde även att beställa Alexa Chungs bok It, jag älskar sådana här böcker, som både är fina att se på och spännande att läsa. Här får ni Adlibris beskrivningar av böckerna:

Lauren Conrad - Beauty
"Oavsett om hon är i framför kameran eller bakom kulisserna, har stilikonen Lauren Conrad spenderat flera år att lära av proffsen och finslipa sitt utseende, och nu delar hon med sig av alla sina skönhetshemligheter. I hennes första guide tillägnad enbart skönhet, täcker Lauren allt du behöver veta för att maximera din egen skönhetspotential. Från tips för att skapa en stark grund och bibehålla frisk hud och hår genom kost, motion, och all-around wellness till vardagliga sminktekniker och knep för special-occasion looks, ger Lauren Conrad Beauty de råd du har väntat på. Laurens personliga anekdoter och illustrerade steg-för-steg lektioner för smink, hår och naglar kommer att göra dig snygg både dag eller natt."

Alexa Chung - It
"Detta är nu en topp-tio-bästsäljare. En verklig one- off samling av Alexas handstil, klotter och fotografier, It kombinerar historier om tidiga stilinspirationer som hennes morfar och Spice Girls med diskussioner om figures of obsession som Jane Birkin och Annie Hall, och reflekterar över sorg, hur man klär på sig på morgonen, de utmaningar som att ta en bra selfie, och mer. It varvas med sidor från Alexas bärbara dagböcker och många 'utebilder', och levereras i verkligt tyg med handgjorda marmorerade slutsidor täckta av polkadots, randiga hårband och lyxigt krämfärgade sidor. Kvick, charmig och med en uppfriskande 'down-to-earth'-attityd , är det ett måste för alla som älskar mode, oroar sig för att växa upp, eller bara älskar allt av Alexa Chung. Alexa Chung är en modell och programledare för musikteveprogrammet Fuse News, som sänds i USA. Hon är också en redaktör för brittiska Vogue och mottagare av många stilutmärkelser, och Alexa har vunnit det prestigefyllda brittiska Style Award (som röstas fram av allmänheten) tre år i rad. Hon bor för närvarande i New York."

Vad tror ni om mina senaste bokköp?

Vitamin B5 med rabattkodDå ni var väldigt intresserade av inlägget jag skrev om mitt nya kosttillskott Vitamin B5 för finare hy, så kontaktade jag Hud & Hälsa som delar ut en rabattkod till alla mina läsare. Ni får 1O% rabatt på ert köp, vilket gör att ni får en hel burk för endast 180 kronor, vilket är ett bra pris!

Man doserar 1 tesked två gånger om dagen (förslagsvis morgon och kväll) och sedan är det bara att ha tålamod och vara noga med att faktiskt ta det. Jag tror verkligen på denna produkt, så länge man använder den på rätt sätt och som sagt - har tålamod. Oavsett så är det inte på något sätt ohälsosamt att äta den, men mer finns att läsa på hudochhalsa.se.

Det är värt ett försök, jag använder detta!
Ange sanna10 i kassan på hudochhalsa.se så får du 1O% rabatt på produkten!

Flytta från blogg.seMin lilla blogg... min lilla lilla blogg


Det har hänt, mina vänner, det har hänt. En annan plattform är intresserad av att inom en snar framtid ha min blogg hos dem. Jag vet att det känns konstigt att jag inte skulle vara kvar på blogg.se, jag har varit här i fem år! Men som många andra är jag också ganska trött på det. På hur man faktiskt prioriterar en liten grupp bloggare framför exakt alla andra. Det är tråkigt. Jag är inte på god fot med blogg.se och jag tror inte de skulle sakna mig och mina klagomål ett uns mindre än vad jag skulle sakna deras likgiltighet inför oss som inte bloggar på Stil, Food eller Everyday...

Jag har fått ett erbjudande och jag måste säga fyfan vad bra det känns att någon äntligen ser potential i min blogg. Plattformen - som kommer hållas hemlig tills det att allt är klart - har i princip inga bloggare hos sig just nu, utan jag kommer bli en av de fem första bloggarna hos dem. Men det är ett starkt etablerat företag redan som ni alla vet vilket det är (men som sagt; hemligt tills vidare!), så det är ingen gambling från min sida. De vill bara att jag bloggar från deras server via ett Wordpress-baserat verktyg istället för härifrån. Jag ska inte sticka under stol med att de ekonomiska fördelarna är enorma gentemot de jag har här på blogg.se. Att vi dessutom är så få bloggare som till en början kommer ligga som VIP-bloggar på denna plattform gör att annonsintäkterna kan bli ännu större - och det är väl alla bloggares dröm att kunna tjäna en hacka på sin blogg? Här tjänar jag pengar på lite Bloggerfy-annonser, något enstaka sponsrat inlägg, på mina videos (som dock kommer ligga kvar här på blogg.se) och på designer. Jag kommer fortsätta göra designer och gratisdesigner till blogg.se, det är inte det, det är bara den här bloggen, sannasrum.se, som kommer ligga på en annan plattform helt enkelt. En plattform med "Äldre inlägg-funktion" = drömmen - haha.

Jag håller just nu på att förhandla mig till att jag ska få skapa eget tema, det är det enda kruxet - jag kommer inte ha tillgång till min design på samma sätt som innan, men min kreativitet får helt enkelt mynna ut i gratisdesignerna jag gör till blogg.se och beställningsdesignerna. Den enda skillnaden egentligen för er kommer vara att det är en annan design - sannasrum.se kommer fortfarande vara adressen så ni kommer nog inte märka så stor skillnad egentligen. Alla inlägg osv. kommer importeras till den nya servern och ja... Jag behöver inte göra nånting alls. Jag håller även på att förhandla om hur plattformen ska marknadsföra mig och min blogg, för jag vill växa, bli större och starkare.

Vad tror ni om att jag byter portal? Skulle ni fortsätta följa mig?
Som sagt kommer inget att ändras, det är bara för mig saker och ting kommer göra det.

#takeawayfrimånadKollage: gjort av mig | Bilder från weheartit


Vet ni vad jag har bestämt mig för? November ska bli en "takeawayfri" månad. Detta betyder för mig att jag ska äta lunch i skolan eller hemma varje dag (bortsett från om man lunchar med en vän eller något liknande, vilket jag ska göra med Bella på torsdag) och vi får äta middag på restaurang också. Men det är alla dessa små utgifter; en kaffe hit, ett äpple dit, en flaska vatten hit och en lunch dit (för att jag är lat!). Den här månaden är det lite mer knapert då jag måste lägga ut pengar för leasingen av min dator, men de pengarna kommer ju tillbaka till mig till slut, men det är tufft att ligga ute med ca 3OOO kronor när man är student! Och det är nästan dags att börja spara för alla julklappar och allt annat som har med julen att göra. Det är ju min favorithögtid och jag vill att varje julafton ska överträffa den förra. I år ska jag försöka styra upp julbak m.m. lite bättre än vad jag har gjort sedan jag flyttade hemifrån.

I alla fall! Istället för att köpa en kaffe varje morgon (det är inte sällan det blir två kaffe per dag) och lägga mellan 3O-55 kronor på kaffe nästan varje dag (i alla fall på vardagarna vilket resulterar i ca 1OOO kronor!), ska jag nu ställa ett mjölkpaket i kylen i skolan också kan jag - som alla andra - dricka kaffet som finns i skolan istället! En vattenflaska bör jag kunna ta med mig och fylla på allt eftersom, istället för att köpa en för 2O kronor då och då. Jag tror på allvar att jag kan spara in några hundralappar denna månaden genom detta löfte till mig själv!

Vad tror ni om en #takeawayfrimånad?
Skulle ni kunna tänka er att göra samma sak?

Vitamin B5Jag har verkligen kommit in i en hälsokostfas och idag började jag med ytterligare ett kosttillskott, nämligen Vitamin B5. Detta är för att få en finare hy, och jag har på senare tid känt att min hud har börjat gå ner sig lite. Som jag alltid tjatar om så gjorde Roacctuanet (det riktigt starka preparatet som jag gick på när jag hade min ryggacne) att min hud nästan blev immun för allt. Nu har dock min slarvighet och lättja tagit ut sitt och min hy börjar ta stryk av det. Men jag hoppas att Vitamin B5 ska kunna hjälpa mig med detta. Min burk kommer från företaget Hud & Hälsa som har tagit fram denna produkt.

Men vad är det?
Vitamin B5 ska reducera finnar, pormaskar och fet hy. Jag lider främst av de två förstnämnda, fet hy har jag dock inte. Hur kan Vitamin B5 hjälpa till med detta? Jo, det som detta ska göra är att det drar ner kroppens produktion av hudfett, som i huvudsak orsakar skavanker så som pormaskar och finnar. Ibland kan inte hudfettet brytas ned och då försöker det "ta sig ut" via porerna och det är då vi får dessa jobbiga saker i framförallt ansiktet. Denna vitamin hjälper som sagt till att bryta ner hudfettet så att pormaskar och finnar inte ska skapas från början, så att säga.

Hur gör man då?
Jag kommer ta detta varenda dag och förhoppningsvis ger det effekt. Det är vattenlösligt precis som en brustablett med C-vitaminer, så man dricker det helt enkelt. Jag kommer såklart att recensera detta för er; det kan ju vara så att detta verkligen är en "mirakelmedicin", och då tänker inte jag hålla det för mig själv. Jag vet själv hur det är att leva med acne (jag hade ju som sagt det på ryggen under gymnasiet och mådde otroligt dåligt pga det) och att slippa använda en massa smink för att dölja acne m.m. i ansiktet är helt kontraproduktivt, tror jag. Så håll tummarna för att detta verkligen fungerar!

Blir ni nyfikna på detta, eller är det någon som har testat?

Novembernaglarfoto: jag / naglar gjorda av: Julia

Gratisdesign #12För er som följer mig på Facebook så är det inte en jättefärsk nyhet då jag alltid visar lite sneak peeks på min Facebooksida (gilla min Facebooksida om du också vill få små glimtar om vad som är på gång här på bloggen) men idag så får ni min tolfte gratisdesign!

Beskrivning
› Content är 79Opx, jag rekommenderar dock att du laddar upp dina bilder i 8OOpx också sköter koderna resten så att det ser snyggt ut! (Exempelbilden i live-previewen är uppladdad i 8OOpx)
› Designen används helt lagligt, så länge min länk ligger kvar där den är utplacerad (i denna på ett ställe, i menyn).
› Typsnitt som används är Grand Hotel (inläggsrubriker, navheader, entrymeta och i kommentarer), Verdana och Arial i brödtext.
› Handgjorda ikoner för sociala medier i menyn - mail, facebook, instagram & ett hjärta för valfri community, samt RSS-ikon.
› Credit till bilderna i headern, som kommer från weheartit & tumblr, finns i menyn.

Välj mellan...
Se designen live här

För att ladda ner designen måste du först läsa mina användarvillkor. Därefter blir länken nedan aktiv.
Ja, jag godkänner villkoren och vill ladda ner designen.


LifeHäromdagen var vi hos min vän Valentina och köpte på oss lite bra grejer nu inför hösten. Höstdepression är ju ett myntat uttryck som är välkänt. Genom allt detta hoppas vi kunna förebygga den nedstämdhet man kan uppleva under hösten och vintern, mycket på grund av mörkret och kylan. Det vi köpte (utöver det som Roberto köpte till sig själv och även pressad kokos att steka i då det är fett som inte tas upp av kroppen, samt ett slags tigerbalsam importerat från Bolivia och tabletter som stabiliserar blodsockret efter att man har ätit) är detoxtéet Pukka med smak av Vanilla Chai som jag är halvt besatt av, ingefärasnacks med smak av citron, fruktsnacks, en vetekudde, multivitamin Kvinna (till mig), D-vitamin, rosenrot, Stevia-kexbars, Swebar proteinbars och lite lakritssnacks. Så nu ska jag verkligen vara duktig och ta alla dessa vitaminer varenda dag. I somras tog jag rosenrot vilket fungerar alldeles utmärkt, jag kan absolut rekommendera det.

Bor ni i Göteborg tycker jag att ni ska besöka Life i Sisjön (vid Willys), Valentina och hennes mamma driver den butiken och de är båda enormt insatta och engagerade i hälsokost!

Äter du något kosttillskott eller vitaminer?

☊ - i mina lurar just nuOMG, detta blev en riktigt lång lista. Här får ni allting i en Spotifylista om ni inte orkar trycka på varje låt!

Ben Howard - Keep Your Head UpCamilla lyssnade massor på Ben Howard så jag tänkte (mest för att slippa hets om att jag ska lyssna på honom från Cams) att jag skulle lyssna. Föll för denna låt, den är riktigt bra, precis sådan musik man vill ha under hösten.
John Newman - Tribute › John Newman är en riktigt duktig music maker, jag gillar hans låtar otroligt mycket. Jag älskar dessutom när det finns unga musiker som faktiskt både skriver och producerar sitt eget material, och allt detta stämmer in på John - 23 år och han har själv varit med och skrivit varenda spår från debutalbumet Tribute samt producerat det. Klockers & mer äkta!
Agnes - En Sån Karl › Igår satt jag bänkad framför Så mycket bättre, mitt absoluta favoritprogram! Jag har varit väldigt glad att Agnes ska vara med då jag gillar henne väldigt mycket. Jag älskar hur hon gjorde Lills En sån karl, och den finns redan på Spotify - yeeehaaa!
Laleh - Speaking Of Truth › Äntligen har Laleh släppt sin nya platta Colors och jag gillar den massor, men jag älskar första spåret Speaking of Truth bäst. Det känns väldigt Laleh, och väldigt mycket Sanna!
Edward Sharpe & The Magnetic Zeros - Desert Song › Ingen missade väl Home som kom 2O1O? Jag lyssnade aldrig in mig på hela albumet, men imose lyssnade jag lite och föll för Desert Song som ligger precis efter Home faktiskt. Kanske beror det på att Home ger en fantastisk eftersmak, eller så är jag genuint kär i låten. Det kan jag inte svara på riktigt ännu.
Capital Cities - Safe & Sound › Jag gillar detta, speciellt trumpeten (är det riktigt eller made up though?) i bakgrunden. Jag tycker att det är himla bra musik faktiskt. Passar perfekt när man lagar mat, pluggar eller städar!
Tove Lo - Out Of Mind › Åh, lycka att Tove Lo har kommit med nytt material också, som sagt är detta en drömhöst för mig som är en rastös musikälskare. Jag älskar Tove Los härliga melodier, men samtidigt ganska mörka texter. Om man inte lyssnar på texten hade man lika gärna kunnat känna lyckorus av musiken, men även Out Of Mind är ganska mörk, inte lika mörk som Habits dock.
Adrian Lux, Markus Schössow & JJ - Wild Child › Jag lyssnar inte jättemycket på house och liknande längre, speciellt inte när det faktiskt finns så mycket annan bra musik att lyssna på. Men denna nya låta med Adrian Lux i spetsen måste jag medge är himla go och bra!
Foxes - Youth › Tempot i denna låt passar mig perfekt. Dock känns det som att den på något sätt inte hör ihop med sig själv, vissa delar av den låter som något helt annat. Men det är lite spännande och man blir liksom nyfiken på låten.
Noonie Bao - Ung & Kåt › Denna låt är helt fantastisk, men det stör mig lite att den handlar om just vad titeln säger; att vara ung och kåt. Jag tycker på något sätt att det är synd att den är vulgär, fast det är den egentligen inte. Det är bara att det är ett vulgärt ord.
Alesso, Calvin Harris & Hurts - Under Control › Hurts är ett band som jag gillar mycket, och därför blir detta en himla bra låt, även om soundet är lite för housigt (vad har hänt med mig? Uppskattar inte alls house som jag gjorde för nåt år sen!). Både Alesso och Calvin Harris är favoriter är genren också, så det är bara ett plus. Riktigt härlig låt.
Pitbull & Ke$ha - Timber › Jag gillar Ke$ha väldigt mycket, Pitbull not so much, men det går inte att komma ifrån att det blir väldigt "svängigt", haha. Jag gillar bakgrunden med munspel (känns det inte som att det är väldigt trendigt med lite countryinspirerade låtar nowadays?).
Numera! - Naken › Först var jag lite irriterad över bandnamnet/artistnamnet - utropstecken efter namnet ska vara Movits! och inget annat. Men detta är lite Norlie & KKV över det, och det gillar jag. Den är faktiskt riktigt bra, måste jag säga.
Katy Perry - Ghost › Att lyssna igenom Katys nya album PRISM står på min att göra lista, men jag kommer mig inte för att göra det av någon anledning. Jag gillar i alla fall Roar sen innan (även om den är lite sönderspelad, både via Spotify och P3) och detta spår på nya skivan är också väldigt bra!
Samsaya - Stereotype › Barnsligt och bra, skulle jag säga! Har aldrig hört talas om denna artist innan, men jag gillar soundet och jag gillar hennes röst. Det är sådan musik som jag verkligen gillar!

Vad lyssnar du på just nu?

Bucket List - El Clásico på Santiago BernabeuJag har ju skrivit lite grann om vad min - just nu inte nedpräntad på papper - Bucket List innehåller och jag har kommit på en sak till. Alla vet inte detta, men jag spelade fotboll under större delen av min uppväxt. I åtta år sparkade jag boll ett par gånger i veckan och jag älskade det. Jag stod i mål och var faktiskt, om jag får säga det själv, ganska duktig på grund av att jag släppte allt vad bollrädd heter. Jag riktade in mig på att jag skulle ta bollen, och hur jag gjorde det spelade ingen roll, smärtan begravdes alltid av det självförtroende jag fick av allt beröm. Det är ett av mina största misstag att jag som femtonåring valde att sluta. Jag vågar inte börja igen då jag vet att det enda jag "hade" var min brist på bollrädsla, någon teknik har jag aldrig besuttit, och att börja nu skulle kräva mycket träning för att vara där jag var som ung.

Intresset för fotboll har jag dock behållit trots att jag inte spelar själv längre - jag älskar att kolla på mästerskap, cuper och La Liga. Att gå på en Allsvensk match då och då är inte heller fel även om det inte är lika vackert som det är i Premier League (engelska ligan) och La Liga (spanska ligan). Men tillbaka till min Bucket List; på den finns också att åka till Madrid och se El Clásico (läs, "Klassikern" som är mellan Spaniens två bästa lag - Barcelona och Real Madrid och som för övrigt spelas även idag) på Real Madrids hemmaarena Santiago Bernabeu. Det är dessutom en dröm som jag delar med min sambo (som faktiskt har fått mig att bli ett fanatiskt Real-fan och en enträgen Barcelona-hatare) och jag hoppas verkligen att vi någon dag kommer sitta i den spanska värmen, i den spanska huvudstaden och se Ramos & Ronaldo kicka Barcelonas ass, haha. Fotbollsbiljetter till Real Madrid - det står högt upp på min Bucket List!

Vad är er största dröm?
Detta är ett sponsrat inlägg

Att byta länkarLänkbyten är något som är populärt i bloggvärlden, och det såklart - om man kan skapa lite extra trafik med en liten länk, varför ska man inte ha det? Även i den stora internetvärlden där alla webbplatser är inkluderade används länkbyten flitigt på grund av att detta kan öka SEO'n för en hemsida. I denna del av bloggskolan ska vi prata om länkbyten och vad man bör tänka på!

Detta är mest effektivt om man har ett litet nätverk av hemsidor som man kan tänka sig att byta länkar med. Men såklart ger det lite utdelning för oss privata bloggare också. Vad är då mest effektivt kan man fråga sig? Ur ett SEO-perspektiv är en länk i ett inlägg det som är mest effektivt trots att detta kan förflyttas längre bak i arkivet. Länken kan tas bort från det gamla inlägget när det gått en tid, och sedan kan man göra en ny länk som ligger längre fram i arkivet. Google tar upp mer utav innehållet på en webbplats, i detta fall en blogg, än om det finns ute i menyn eller i en footer. Man rekommenderar dock att läsaren ska kunna hitta länken högst 1-2 klick från framsidan och där kan en extern popup eller liknande vara intressant. Å andra sidan finns inte den då med i innehållet, men att skapa ett inlägg med alla länkbyten man har och länka det från menyn eller liknande kan vara en idé. Genom den lösningen kan du dessutom samla på dig många länkbyten, och du behöver inte tänka på att det ser konstigt ut med för många länkar i menyn.

Att göra enstaka länkbyten genom ett inlägg kan också vara effektivt. Bloggarna HejsanAlexs och Charlotta.nu är bra exempel på det. De gjorde länkbyten med en tjej på topplistan i somras och hamnade då själva på topplistan. De hade visserligen bra statistik sedan innan men den ökade otroligt mycket. Så är man ute efter att hamna högt upp på blogg.se Mest Besökta är länkbyten via inlägg ett bra tips.

Om man endast har för avsikt att skapa trafik till sin sida, om man inte bryr sig om SEO det vill säga, så är det givetvis bra att ha sin länk på den andra bloggens sida så synlig som möjligt. Som ni ser på min blogg ligger de i menyn och där kan de flesta se dem. Jag vet dock inte hur många som väljer att klicka på dem, men å andra sidan så tror jag absolut att det finns dem som gör det. Ett annat tips är att skapa en liten "klubb" eller ett gäng av bloggare som du gör ett långvarigt samarbete. Ett bra exempel på det är KickBackPack med Caty, Keela, Johanna & Moa. De har skapat trafik till varandras bloggar genom att länka till varandra i princip vart och vartannat inlägg. Om man ser det från SEO-perspektivet är detta inte positivt, deras sökmotorrankning ökar inte av detta på grund av att det blir för genomskinligt och för många länkar och därför väljer Google bort dem istället.
Hur du väljer att göra är alltså helt upp till dig, om du känner att du kan ta den snabba vägen och samla på dig ett bra gäng bloggare är ovanstående stycke en bra idé, men vill köra solo och bara öka din egen sökoptimering är de andra övre styckena bättre!

Något mycket viktigt att tänka på när det kommer till länkbyten!
Om du ska göra länkbyten och lägga ut länkar på din egna sida är det otroligt viktigt att du lägger en target blank i dessa länkar. Target blank är att länken öppnas i ett nytt fönster. Du vill ju inte styra dina läsare till någon annan persons sida, bara skapa ett länkbygge för att öka din egen trafik. Hur du gör så att länkar öppnas i ett nytt fönster kan du se i denna videoguide.

Tack!Vill bara säga tack för all uppskattning jag får via bloggen; på bloglovin', på mail, i kommentarer, på Facebook - överallt helt enkelt!
Och ett stort tack för att ni satt mig på topplistan för populära inlägg med hela tre stycken (!) på bloglovin' i kategorin Design!

Just nu är jag dock på sjukt dåligt humör då en riktigt otrevlig och bortskämd människa försökte få mig att betala tillbaka pengar hon betalt för en design som jag är 85% klar med. Rushade klart den (hon har för övrigt inte svarat på mail på ca 1,5 månader, och har mage att komma nu och inte ens be om ursäkt för att jag lagt ner åtskilliga timmar på designen... Why do these things always happen to me?) och har levererat den nu - ingen ångerrätt enligt distansavtalslagen, och speciellt inte om man är otrevlig och otacksam!

Casino Glamour

Igårkväll hade vi en myskväll och jag ville se en rolig film för att bli uppmuntrad. Vi valde Baksmällan 3, som var riktigt rolig (trodde aldrig att de skulle kunna göra ytterligare en film av samma koncept, men tji fick jag - det gick tydligen, och bra för den delen också!). Men den bästa filmen kommer nog alltid vara ettan, då var det helt nytt. Jag har själv aldrig besökt Las Vegas, men man möts av det hela tiden i olika sammanhang. Det är verkligen en casinometropol som associeras med galet mycket fest. What happens in Vegas, stays in Vegas är troligtvis ett uttryck som ingen har undgått att höra. Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen; att åka till Las Vegas och gå på casino i alla fall en gång i mitt liv är till 1OO% någonting som står på min Bucket List (jag kanske ska ta och skriva ner den ordentligt snart, förresten?).

Så länge kanske man får nöja sig med casino online, om man verkligen söker efter spelet i sig. För mig är jag mer tilltalad av Las Vegas på grund av glittret och glamouren. Även om det är en stad fylld av casinon överallt, så är den också synonym med mycket annat; giftemål, fester och många sevärdheter så som The Eiffel Tower och Mirage Vulcan m.m. Visste du förresten att gambling är det som är Las Vegas i särklass största inkomstkälla, att 9O% av alla besökare faktiskt spelar och att den genomsnittlige spelaren lägger ca 34OO kronor på spel under sin vistelse i LV? Det är ganska galet. Om jag åker till Vegas så kommer jag nog inte spela för så mycket pengar, men vem vet - man kanske dras med? Skulle jag åka till ett casino i Las Vegas, skulle jag utan tvekan försöka besöka Ceasars Palace & The Bellagio. Och vad jag skulle ha på mig? Jag skulle inte tackat nej till outfiten nedan i alla fall! ↓ Att blanda rött och guld är riktigt snyggt, tycker jag.

Nagellack - Deborah Lippmann / Ögonskugga - MUS / Kappa - H&M / Väska - River Island
Läppstift - YSL / Skor - Nlly Shoes / Klänning - Oneness / Lösögonfransar - MUS


Detta är ett sponsrat inlägg

Fastigheter

Som jag skrivit tidigare så är jag väldigt sugen på att försöka få en bättre lägenhet än den vi har nu. Jag innehar ett förstahandskontrakt i Göteborg vilket jag är otroligt lycklig för, men med bättre så menar jag mer centralt, fler rum och större lägenhet. För att hitta en bra lägenhet att byta till, eller överta ett nytt förstahandskontrakt kan man givetvis göra på många olika sätt, men det är ju såklart bra att sätta sig ner och försöka göra det ordentligt. Halvdant blir aldrig bra, vad man än gör.

I framtiden är det dock på kartan att hitta någon annan typ av fastighet. Vi har funderat på om vi ska köpa en bostadsrätt, men vi har varit mer inriktade på att när det väl är dags att köpa vår bostad så vill vi nog satsa på en villa istället. Då vi har ett förstahandskontrakt på en lägenhet så känns det mer aktuellt att köpa ett hus. När det väl är dags är fastighetsrådgivning högst angeläget. I Sverige finns många fastighetsföretag och mäklarfirmor som hjälper dig att hitta din drömbostad, men att få rådgivning är också viktigt, tycker jag! När vi väl ska köpa en bostad eller kanske till och med en fastighet så är det otroligt viktigt att man har koll på precis allt. Jag som har jobbat inom inkassobranschen är väldigt, väldigt inställd på att göra ett bra köp, en investering. En fastighet är inte lika med en investering om man inte har tänkt på allt, om man inte har koll på vad som behövs göras, vad man måste tänka på och vad man behöver investera i i fastigheten i sig. Så fastighetsrådgivning är absolut något jag kommer att använda mig av.

En annan dröm är att starta ett eget, framgångsrikt företag, och min enskilda firma är startskottet för det. Men som sagt så vill jag givetvis utveckla det i framtiden, anställa personer och driva en grym webbyrå, eller reklambyrå. Det kan till och med vara något annat, livet är långt och man växer hela tiden som person vilket kan föra mig till andra yrken också. Då väljer man ju också att anlita fastighetsrådgivning för till exempel kontor, butik eller liknande - vad man nu ska driva för sorts företag.

Detta är ett sponsrat inlägg

Typsnittstipset - Italic but boldJag älskar sådana här typsnitt, men främst när det kommer till typografi. Jag har väldigt svårt att göra en design som inkluderar sådana här typsnitt då de inte riktigt signalerar elegans, men samtidigt är de inte speciellt moderna. De är något mitt emellan och jag har absolut inte lärt mig designa den sortens bloggar som dessa typsnitt skulle passa in på. Jag gillar dem dock ändå. Ni känner säkert igen flera av dem då de bland annat finns i redigeringsappen Piclab som jag använder mycket till min instagram. Mina favoriter bland dessa är Sofia, Pacifico och Lobster. Jag tycker som sagt att de gör sig otroligt snygga på tryckt typografi och de gör sig även snygga på bilder, men frågan är om de skulle passa bra i en header eller som rubriktypsnitt. Jag vet inte. Nästan alla dessa finns på Google Webfonts, om du inte hittar dem där är de från dafont.com. Vilken av dessa är din favorit?

Behöver du hjälp med dina typsnitt?
Installera nytt typsnitt på en PC
Installera nytt typsnitt på en Mac

John Newman - TributeNu har John Newman (som jag bloggat om angående hans underbara låt Love me again) äntligen släppt sitt efterlängtade album Tribute! Det är en helt fantastisk platta, jag föll på första spåret. Jag älskar Newmans melodier, de är precis vad jag saknar i andra artisters melodier. Där jag eftersöker de där sorgliga, molliknande melodierna lyckas han så himla bra. Ibland när jag lyssnar på musik så nynnar jag vidare på en helt annan melodi som "känns mer rätt". Här är det som om han har läst mina tankar.

Jag har märkt att den musik som tilltalar mig allra mest är den som jag kan gå i takt till (så att jag går lite fortare) till exempelvis bussen eller spårvagnen. När låten Tribute kommer igång kan till och med jag klappa i takt och den är precis så som jag vill ha den. Dessutom gillar jag de trallvänliga texterna, och många av dessa låtar tilltalar mig även just på grund av texten. Jag älskar hela skivan och för första gången på väldigt länge skippade jag inte en enda låt när jag lyssnade igenom den de första 2-3 gångerna. Nu har jag hittat några som jag gillar mer än andra, men allt är otroligt bra!
Mina favoriter är Tribute, Easy, Losing Sleep & Running.

Vad väntar ni på? In och lyssna!
John Newman - Tribute på Spotify

Typsnittstipset - Sans Seriffer (del 2)Här kommer del två i min favoritkategori Sans Seriffer. 9O% av dessa kommer från Google Webfonts om jag inte missminner mig, och är således helt gratis och får användas i alla syften. Vilket är himla bra. Det jag gillar med Sans Serif-typsnitt är att de kan vara sådär moderna som Ostrich Sans, men också väldigt klassiska som Fine Sans. Mina favoriter bland dessa är helt klart Josefin Sans, Raleway och Quicksand. Fast egentligen gillar jag dem alla.
Vilket av dessa typsnitt gillar du mest?

Behöver du hjälp med dina typsnitt?
Installera nytt typsnitt på en PC
Installera nytt typsnitt på en Mac

Bloggtips: BlossomDen här tjejen har hoppat omkring på många bloggar, men jag har inte missat en enda av dem, det kan jag säga er. Isabell är en glad och driven tjej i 2O-årsåldern som har bloggen Blossom för tillfället, men många kanske minns henne som Keilys. På denna blogg - blossom.blogg.se - delar hon med sig av gratisdesigner, grafik, tankar och idéer. Inte nog med det så kan man även få önska inlägg hos henne, och hon satsar helhjärtat på att göra sina läsare nöjda och glada. En riktigt duktig bloggare!

Anledningen till att jag gillar Isabells blogg är för att det är en salig blandning av vardagsbekymmer, lyckosparkar, munterhet och design. Jag inspireras väldigt mycket av vad hon designar och även utav alla de vackra bilderna hon tar. Isabell har lyckats skapa en blogg där jag finner mig fullt tillfredsställd som läsare. Om du önskar läsa denna underbara kompott till blogg så tycker jag absolut att ni ska klicka er in till henne.

Jag måste också inflika att Isabell är en av de trevligaste och härligaste personer jag "träffat" eller fått kontakt med genom bloggen, och jag är otroligt tacksam för all den pepp och motivation som hon har givit mig.

Vad väntar ni på? Besök hennes blogg!

Q&A - Boktips (del2)

Fråga: kan inte du ge tips på bra böcker, vill så gärna hitta bra böcker men det är såå svårt! 

Svar: Vi fortsätter med boktipsen som jag la ut igår, som sagt har jag tyvärr inte jättemycket tid att läsa nu för tiden men jag ska verkligen försöka skapa mer tid till det. Kanske ha en bok i väskan så att jag alltid har möjlighet att läsa på bussen och på spårvagnen på morgonen. Ofta laddar min mobil ur då jag lyssnar på musik hela tiden och kollar Aftonbladet, Instagram, Facebook, bloggen etc. med den stup i kvarten. Då är en bok väldigt bra. Sedan får ni produktbilder på dessa böcker då jag inte har dem alla i min ägo längre, av olika skäl. I alla fall, här kommer del 2 i mitt boktips.
 
 


Feel-good
Martina Haag Martinas böcker är tämligen lättlästa. Jag har nästan alla hennes böcker hemma, men föredrar hennes samlingar med krönikor etc. framför hennes skönlitterära verk. Det är mycket skämskudde på de böckerna kan jag känna, medan de andra böckerna är väldigt roliga och riktig feel-good.

Fredrik Backman – En man som heter Ove Hittills har jag läst En man som heter Ove som legat på topplistorna för pocket under en längre tid hos de flesta bokhandlare. Jag älskade denna bok och tycker verkligen att den är läsvärd. Ena sekunden grät jag av sorg, nästa skrattade jag av otrolig glädje. Backman är en skicklig författare som lyckas skapa en sån enorm känsla i sina böcker. Varenda liten mening uttrycker en känsla, och just i En man som heter Ove så är det pessimism som vi får följa med i. Hans nya bok heter Mormor hälsar och säger förlåt och jag väntar på att sambon ska bli färdig med den innan det är min tur att läsa den.

What would Audrey do? Denna bok skrev jag lite om häromdagen, och jag tycker verkligen att det är feel-good, men det blandas också en förfärlig historia utav sorg och "måsten" i denna bok. Jag, som det fanatiska Audrey-fan jag är, älskar denna bok, och tycker att den är helt fantastisk, men den är också en handbok i livet. What would Audrey do är en bok som ska hjälpa oss genom livets alla problem (om det så handlar om vad man ska sätta på sig inför en dejt, till hur man går igenom ett break-up med sinnet i behåll).

Jenny Leeb Jag har tyvärr lyckats låna ut den bästa av Jenny Leebs böcker och aldrig fått tillbaka den, vilket jag är ganska ledsen för. Jag har läst På grund av Leon och Stella och Sebastian - båda riktiga chiclit böcker. Jag är nu sugen på att beställa hennes två andra böcker - Ett tunt blått streck och Grevgatan 22.

Denise Rudberg Även Denise skriver bra chiclit. Min favorit alla gånger är Jenny S men även Matilde och Åse är bra böcker. Jag har inte läst hennes böcker i genren elegant crime som de kallas, och tror inte att jag vill göra det heller, men jag vill nog ha dess böcker stående i min bokhylla igen (när jag flyttade hem "försvann" väldigt många böcker).Biografier
Tina Brown – The Diana Chronicles Denna bok om prinsessan Diana av Wales är en otroligt tung sådan, men jag är fantastisk glad att jag har plöjt mig igenom denna underbara bok. Det är otroligt mycket fakta, name-dropping och hoppande fram och tillbaka, men jag är även ett Diana-fan och uppskattade att denna bok var väldigt onyanserad (i mitt tycke), det var ingen som helst favorisering eller subjektivitet. Jag rekommenderar den verkligen.

Bernie Pålsson – Vingklippt ängel Jag kommer aldrig glömma denna bok. Aldrig. Tyvärr är även den utlånad och jag har aldrig fått tilbaka den, men å ena sidan är detta inte en bok man läser två gånger. Å andra sidan känner jag mig väldigt berikad på mycket efter att ha läst den. Den är väldigt smärtsam och tragisk, men jag är som sagt glad att jag har läst den.

Ferenc Göndör – A6171 Denna fantastiska skildring av Göndörs uppväxt som jude under andra världskriget är väldigt spännande men samtidigt väldigt plågsam då man vet att det är på riktigt. Jag läste den under högstadiet inför ett projekt mot främlingsfientlighet och Ferenc Göndör har varit mycket engagerad i skolan i min hemkommun. Det är en kort bok, men han har lyckats få med allt som behövs för att man ska bli väldigt tagen.

Wierup Lasse – Infiltratören Även om Frank Wagner (i Johan Falkfilmerna) är en fiktiv person som baseras på infiltratören så är denna bok om Max Åström lika intressant. Den är väldigt långtråkig då och då men den ger en väldigt mycket perspektiv på Sveriges myndigheter och hur de agerar. För mig är biografier ofta böcker som man faktiskt ska komma igenom, de är inte alltid roliga, men de är intressanta och de bidrar till allmänbildningen. Det gjorde denna bok också!

Möjligt att det blir en del 3 också...

Q&A - Boktips

Fråga: kan inte du ge tips på bra böcker, vill så gärna hitta bra böcker men det är såå svårt!

Svar: Jag älskar att läsa men tar mig tyvärr inte speciellt mycket tid att göra det längre. Men jag har några böcker som jag absolut vill tipsa er om. Vissa av dem bättre än andra, vissa är till och med bara lite tidsfördrivs-läsning men jag tycker ändå att alla dessa är värda att överväga att läsa i alla fall.Thrillers
Jo Nesbø Jag upptäckte Jo Nesbø i London faktiskt. Jag var på jakt efter en spännande bok och besökte Waterstone's på Oxford Street. Där hittade jag Snömannen som jag läste i ett sträck. Det är en av de mest spännande böckerna jag har läst. Nesbø skriver en serie som handlar om en trasig människa vid namn Harry Hole. Han jobbar till och från som polis i Oslo, och fallen han åtar sig är så sjuka att man ibland får gåshud. Men det är hysteriskt spännande i princip hela tiden. Jag har läst ett par stycken av dessa böcker, men i och med att jag började med Snömannen (och i den är det spoilers för de tidigare böckerna) så såg jag ingen anledning att läsa de tidigare böckerna utan jag jobbade mig framåt. Nesbøs senaste bok heter Polis, men jag rekommenderar att man minst börjar vid Snömannen, om inte från början.

Lars Kepler Som de flesta vet är detta ett par som skriver under pseudonymen Lars Kepler. Även här är det väldigt "sjuka" böcker, och är man väldigt insatt i vapen och läkemedel har jag hört att det finns faktafel i berättelserna. Jag bryr mig inte så mycket då jag inte har så mycket koll. Men detta är verkligen i klass med Stieg Larsson, det lovar jag. Dock vill jag avråda från att se filmen Hypnotisören som ska "bygga på boken". Det är det värsta jag har sett i mitt liv, kan jag säga. Det har släppts fyra böcker och alla är helt fantastiska; Hypnotisören, Paganinikontraktet, Eldvittnet och Sandmannen.

Mons Kallentoft Okej, nu drar vi "sjukligheten" till sin kulmen här. Mons Kallentofts böcker är nästan så att man faktiskt skäms över att man läser dem tycker jag, då de är så sjuka att jag blir rädd. Jag blir också rädd att folk ska tro att jag är galen för att jag har läst dem eller läser dem. Jag läste i alla fall Den femte årstiden först, vilken var... jag vet inte ens vad jag ska säga - så galet var det! Men spännande också. Rekommenderar endast dessa för de som känner att de kan läsa om tortyr osv.Chic-lit, intriger, mode, skönhet & tjejigt
Lauren Conrad - L.A Candy-serien Detta är en av de bokserier som jag kanske anser är lite utav tidsfördriv. De är inte 11O% bra, men när jag märker att alla kollar på PLL, Gossip Girl etc. så tror jag ändå att det finns en stor marknad för dessa böcker. De är lite självbiografiska verkar det som, men allt är inte självbiografiskt. Dock känns det som att väldigt mycket är hämtat ur Laurens liv, karaktärer och händelser. Man kan inte annat än distraheras av att fundera på vad som är sant och vad som är fiktion. Vilket jag tycker är ett minus.

Plum Sykes - Singel på nytt Jag har inte kvar en gammal bok jag läst av Plum Sykes som heter Bergdorfblondiner och är riktigt bra chiclit enligt mig. Singel på nytt når inte riktigt upp till vare sig förväntningarna eller Bergdorfblondiners nivå, men den är ett helt okej tidsfördriv, den också. Jenny Gucci - Guccikrigen Här får vi en ingående, detaljerad om än nyanserad version av hur familjen Gucci under åren byggt upp sitt märke. Den är saftig, intrigerna flödar, men man kan inte undgå att fråga sig om författaren själv kanske lider av vissa psykiska sjukdomar... Den är ganska tung, i den meningen att det är otroligt mycket fakta, name-dropping och platser involverade, och jag hade nog inte läst den igen, om jag säger så.

Lauren Conrad - Style Denna bok köpte jag i London. Det är inte fiktion utan en tipsbok om stil, mode och skönhet. Jag tycker den är fin att ha som en inredningsdetalj, men den är också väldigt, väldigt bra i att ge tips om man har dåligt med inspiration. Allt från hur man bäst sätter på sig lösögonfransar till hur man organiserar sin garderob. Denna gillar jag verkligen!

Fortsättning följer...

Typsnittstipset - SerifferDå går vi över till Seriffer som kommer på en stark andraplats efter Sans Seriffer enligt mitt tycke, och här kommer mina favoriter i kategorin. Jag är förtjust i lite fetare Seriffer, som i det här fallet Nouvelle Vague, Playfair Display och Abril Fatface. När jag letar Seriffer är jag främst inne på Google Webfonts då jag tycker de har snyggast typsnitt i denna kategori. Dafont m.fl. är lite "för mycket", för mig är Seriffer sofistikerade och klassiska typsnitt vilket jag inte associerar med dafont och liknande sidor, tyvärr. Vilket av dessa typsnitt gillar du mest?

Behöver du hjälp med dina typsnitt?
Installera nytt typsnitt på en PC
Installera nytt typsnitt på en Mac

Cornelias designHär kommer en print på Cornelias design.
Vad tycker ni?Få fler kommentarer på din blogg

Okej, ni kanske tycker att detta är ett billigt inlägg men let's face it - vem gillar inte att ha lite trevliga kommentarer på sina inlägg? Jag ska berätta för er hur du "raggar kommentarer", men givetvis på ett hederligt sätt, inget spam här inte. Ingen vinner på spam, så jag tänker absolut inte ge er tips på hur man copy paste:ar bäst, utan vi ska gå igenom om hur du på ett smart och smidigt sätt kan få fler kommentarer och förhoppningsvis fler personer som fastnar och stannar kvar på din blogg!Ställ frågor i inläggen
Som ni säkert har märkt så brukar jag avsluta varje inlägg med en fråga. Detta är för att engagera läsare, och snabbare få en kommentar. Ni har säkert själva kommit in på en blogg och känt "här finns inget att kommentera", det har i alla fall jag. Om man ställer en fråga är det bara för läsaren att slänga iväg ett svar på frågan i en kommentar - och voíla; du har fått en kommentar som du kanske inte hade fått annars.

Ställ frågor i svaren på kommentarerna
Om någon skickar en kommentar till mig och jag svarar med svarsfunktionen så brukar jag försöka ställa en fråga tillbaka. När personen som kommenterat ser svaret kan de också svara på frågan jag ställde och även här har jag fått en till kommentar.

Kommentera relevanta saker på andras bloggar
Om man nu väljer att gå den vägen att kommentera andras bloggar för att sprida sin egen; kommentera relevant. Med relevant menas att du ska kommentera inlägget. För optimal sökoptimering räcker inte ens "fin blogg", "fin design", "fin bild" utan försök få med ord i kommentaren som finns i inlägget, det skapar mest relevans.

Kommentera tillbaka
Detta försöker jag så långt jag kan med; får jag en trevlig kommentar av någon så svarar jag inte bara på den med svarsfunktionen, utan jag tar mig faktiskt tid att gå in på personen i frågas blogg och kommenterar något trevligt tillbaka. Har man tur får man en ny läsare (vem gillar inte att få en trevlig kommentar?) och jag har märkt att många gör likadant, så detta är smart och schysst!

Synlig kommentarslänk
Med synlig menar jag ganska stor, gärna både innan och efter inlägget om du postar långa inlägg, och den får inte vara intetsägande. En annan viktig grej som man kan störa sig på; ha inte typ 11 kommentarer Kommentera inlägget där det understrukna är kommentarslänken och det andra bara är vanlig text. Se i så fall till att allt är länkat så att man kan klicka på båda.

Spamma inte
Som jag skrev i förra veckans bloggskola så ska man inte spamma bloggar, om det så är "fin blogg". Det är helt irrelevant för din egen bloggs räkning, och ärligt talat - det är respektlöst och nonchalant, för att inte tala om störande. Så sluta med det.

Svara inte på kommentarer i andras kommentarsfält
Nu när vi faktiskt har fått en svarsfunktion på blogg.se så tycker jag man ska sluta helt med kommentarer som "sv; tack". Ursäkta, men vem fasen vill ha en massa sådana kommentarer? Även detta är sjukt nochigt och respektlöst, så sluta med det direkt. Det tar dig ett par sekunder mer att kommentera något om bloggen i fråga. Personligen tar jag bort sådana kommentarer på studs.

Gör inte reklam med en kommentar
En kommentar som lyder något i stil med "Kolla gärna min blogg" undanbedes till 1OO% och det tror jag att alla kan skriva under på. Precis som ovannämnda don'ts så är det ohövligt och fräckt att göra så. Speciellt för dem som faktiskt lägger ner energi på sina bloggar och inte minst inlägg, att bara få en spamkommentar av denna sort är irriterande och störande. Det finns massor av andra sätt att marknadsföra sin blogg på. Om du ska göra reklam för t.ex. en tävling eller något liknande som faktiskt kan gynna läsaren, skriv det i parantes till din egen kommentar i så fall!

"Hej, allt bra idag?"
Big no, no, snälla sluta med detta! Jag blir så oerhört irriterad på detta. Varför bryr du dig om ifall jag har haft en bra dag? Du vill bara att jag ska svara med en kommentar om att allt är bra, för att du ska kunna skriva "Vad ska du göra i helgen?" vilket du inte heller bryr dig om. Man genomskådar ganska snabbt inlägg som har 1OO kommentarer där det bara står sv; bra, sj?. Vill du verkligen ha en sådan blogg?

"Fin blogg" i ett inlägg om att någon har dött
Alltså, att ögna igenom ett inlägg innan du skriver något är väl ändå A o O? Jag skrev ett inlägg för ett tag sedan om den Rosa månaden oktober och fick massa "Fin blogg", "Nu har jag en tävling i min blogg!" osv. I vanliga fall kanske jag inte hade blivit jätteupprörd, men i detta fall var det faktiskt ett mycket viktigt inlägg, så min känsla av att det var hänsynslöst av dessa människor att göra på det sättet blev med ens 1OO gånger värre. Så kolla i alla fall att inlägget inte är väldigt allvarligt innan du ska kommentera en irrelevant kommentar.


Typsnittstipset - Sans SerifferSans Serif är min favoritkategori av typsnitt, så här får ni mina absoluta favoriter. Bebas och Old Sans Black är de två typsnitt som jag använder i min blogg till rubriker och i headern. Nackdelen med Bebas är att den inte har ÅÄÖ. Hade vart överlycklig om så var fallet, men icke sa nicke. GoBold är dock väldigt lik Bebas, så kanske att jag använder den istället då den - fantastiskt nog - innehåller våra skandinaviska bokstäver också. Jag tycker också om de tunna typsnitten som Caviar Dreams. Alla dessa ska finnas på Dafont & Google Webfonts Vilket av dessa typsnitt gillar du mest?

Behöver du hjälp med dina typsnitt?
Installera nytt typsnitt på en PC
Installera nytt typsnitt på en Mac

EfterlysningJag är ute efter att skapa lite länkbyten med bloggar som är inriktade på blogg-/webbdesign. Detta för att båda parter ska kunna öka sin sökoptimering och läsarantal. Jag driver ju denna blogg och har även min subblogg - tips.sannasrum.se. I min blogg kan ni läsare, som ni säkert inte har missat, få ta del av hemmagjord grafik helt gratis, jag gör videoguider om de senaste koderna som många vill ha på sina bloggar och jag gör även bloggdesigner samt gratisdesigner att ladda ner.

Jag tänker mig inläggsbyten, att jag skriver ett inlägg om dig, och du skriver ett inlägg om mig. Vi länkar till varandra och det är vårt länkbyte. Länkbyten i sidomenyn är inte alls lika högt rankat av sökmotorer, plus att på detta sätt får man mycket mer uppmärksamhet, om än för en lite kortare stund. Dessutom blir det mer relevant för sökmotorerna om det är "innehåll/content" knutet till länken.

Låter det intressant?
Skriv en kommentar eller maila mig på info@sannasrum.se
Jag har mellan 4OO - 6OO läsare om dagen och söker bloggare med ungefär samma läsarantal.

NickelfåglarMin sambo Roberto har börjat intressera sig för antikviteter och second hand. Detta är ett av de fynd han gjort via Tradera; jättefina prydnadsfåglar i nickel. Vi såg ett par liknande fåglar hemma hos våra fina vänner Valentina & Fransisco, och vi älskade dem. När Roberto sedan hittade ett par liknande kunde han inte annat än slå till. Valentina & Fransiscos hem är verkligen vackert, och det är såå mycket inspiration där, så man skäms lite över att man köper saker som man sett hemma hos dem. Men jag hoppas att de ska se det mer som en hyllning till deras goda smak. Sedan är våra hem väldigt olika rent inredningsmässigt i övrigt, så det blir nog annorlunda ändå. Deras kärlek till metalldjur har dessutom smittat av sig på mig, jag är som besatt... Dessa två små pippisar har vi stående i fönstret i vårt vardagsrum.

Vad tycker ni om denna lilla inredningsdetalj?

Typsnittstipset - kursivtNågra få Även dessa är hämtade från dafont.com, men några utav dem hittar du också på Google Webfonts. Sådana här typsnitt gillar jag, de är väldigt klassiska och sofistikerade, och min favorit av dessa sex är Aerolite PWtwo som är uppe i vänstra hörnet. Den är himla snygg. Även Volstead är fin tycker jag, den påminner lite om Windsong som jag har på min tatuering. Vilken är din favorit?

Behöver du hjälp med dina typsnitt?
Installera nytt typsnitt på en PC
Installera nytt typsnitt på en Mac

Apowers headerAnna & Anna håller på att utbilda sig till hälsocoacher och driver bloggen apower.myshowroom.se. De köpte en header av mig igår som vi faktiskt även gjorde klart igår - jag älskar när det är effektivt och går snabbt, det är sååå skönt när man bara kan pricka av ett jobb så fort! Vad tycker ni om denna header?

Typsnittstipset - handskrivet (del 2)Här kommer del två av de handskrivna typsnitten. Även dessa är hämtade från dafont.com. Jag hade inte plats att göra alla på en, jag tycker det är bättre att dela upp det lite grann så att ni inte missar något, hihi. Jag gillar Mrs Chocolate och Mathilde bäst här, vilken gillar du?

Behöver du hjälp med dina typsnitt?
Installera nytt typsnitt på en PC
Installera nytt typsnitt på en Mac

ArbetshörnaNu är det snart färdigt; snart är Sannas Rum ett företag. Och då är det också massor som ska fixas, jag behöver en bättre arbetshörna än den vi har nu till att börja med, och det i sig betyder i princip att vi behöver leta ny lägenhet. Men det hör inte hit, utan vad som hör hit är hur jag ska lösa min nya arbetshörna. I samband med ett eget företag kommer givetvis också en massa måsten (som jag dock ser som positiva måsten) och ansvar. Därför vill jag ha 100% koll redan från början.

Jag får hjälp en del med bokföring och så vidare, men har valt att bokföra varje månad då jag inte ville ha en massa momspengar på kontot. Jag vill dock att detta ska bli en riktigt bra start, och då behöver jag verktyg, så väl materiella som psykiska. När det kommer till det materiella har jag varit runt och kollat på stan och då kom jag på att det finns ett företag som har riktigt bra grejer, som jag faktiskt upptäckte när jag bodde i London. Företaget heter Staples och är en renodlad kontorsmaterialsleverantör som säljer till både företag och privatpersoner.

Det jag tänker mig är att jag behöver någon typ av arkivering för att organisera alla papper som lär uppstå, med kvitton, offerter, fakturor och så vidare. När det kommer till organisation och att organisera så är jag väldigt peppad på det, och jag ser verkligen allt detta som ett ypperligt tillfälle att utvecklas som människa. Organisering är ju även anonymt med att hålla koll. Jag använder min telefon som almanacka för tillfället då den även skickar små påminnelser till mig. Dock tror jag att det hade varit bra att ha en vanlig almanacka också, där man kan anteckna saker och ting. Sist men inte mins, skulle jag också behöva en ordentlig stol, då jag (som ni redan vet) har problem med min rygg. Ordentliga kontorsmöbler är givetvis viktigt, just nu så har vi endast något som fungerar som ett substitut för ett riktigt kontor. Jag är nöjd så länge med hur vi ordnat vår arbetshörna, men när jag väl ska börja satsa på mitt företag måste jag ha ordentliga grejer och definitivt ett ordentligt kontor.

Detta är ett sponsrat inlägg.

Colladeen Derma PlusMånga av er var engagerade i inlägget om känslig hud, inte minst min fina vän Valentina som jobbar på Life i Askim/Sisjön. När hon sedan var hemma hos oss i fredags (då vi hade vänner över för middag och VM-kval i vår soffa) hade hon tagit med sig dessa produkter som är till för att reducera ytliga blodkärl. Jag ska ge dessa en chans så att det förhoppningsvis minskar i mitt ansikte också. Givetvis ska jag berätta hur det har gått också!

Någon som testat detta?

Typsnittstipset - handskrivetVi går vidare i mina tips angående typsnitt. Samtliga av dessa är från dafont.com om jag inte minns fel. Jag tycker personligen mer om Sans Serif-typsnitt, men använder gärna sådana här på enstaka grafiska delar av min blogg, men främst använder jag dessa i syfte att skapa grafik för andra i och med att det verkar som att stora delar av bloggvärlden gillar dessa handskrivna typsnitt.

Behöver du hjälp med dina typsnitt?
Installera nytt typsnitt på en PC
Installera nytt typsnitt på en Mac

NewsJag vet att det är mycket H&M-kollage från min sida just nu, men de har helt prickat min stil denna höst. Jag har velat ha något plagg eller accessoar i grönt, men hittills inte hittat något som passat mig. Jag hittade en jättefin blus på Åhléns för ett tag sedan, men passformen på den var inte alls något för mig, tyvärr. Nu hyser jag lite tro till dessa plagg ovan; blusen och skorna - jag tycker verkligen att de var jättefina (och det andra också, speciellt klänningen i övre, vänstra hörnet) och ska nog ta mig en tripp till H&M och prova ut dem och se om de passar mig.

Vad tycker ni om H&M's nyheter?

Typsnittstipset - sketchyHär får ni ett litet typsnittstips från moí. Det var längesedan jag hade ett sådant och jag har under de senaste dagarna laddat ner ett stort antal (givetvis gratis och helt lagliga) typsnitt från dafont.com - så jag tänkte dela med mig under veckan! Idag är temat sketchy, som rubriken lyder. Jag hoppas att ni ska gilla dem.

Behöver du hjälp med dina typsnitt?
Installera nytt typsnitt på en PC
Installera nytt typsnitt på en Mac

Q&A - Täckande smink

Fråga: Har du några tips på smink? Alla säger hela tiden att man ska använda mineral smink men alla mineral smink jag har testat har så dålig täckning. Spelar ingen roll om det är concealer, foundation puder/foundation etc. :)

Svar: Jag försöker använda smink som är täckande, men ser så naturligt ut som möjligt. Jag har, som jag skrev i veckan, lite problem med ytliga blodkärl i ansiktet och jag är även väldigt röd vid mina näsvingar. På senaste har det varit mycket stress och problem med min IBS också, så jag har fått utslag m.m. runt munnen. Därför har jag gått från mineralsmink till lite mer täckande numera, under sommaren använder jag gärna mineralsmink, men just nu under höst och vinter blir det mer foundation och puder, faktiskt.

Jag har testat mig fram väldigt mycket under tonårsperioden, och därför så har jag lite olika tips, i olika prisklasser dessutom. Så här kommer mina tips. Jag har inte lagt in några värderingar angående hur bra dessa är för huden, då jag inte har koll på allt sådant, tyvärr. Dessutom kommer det hela tiden nya rön om vad som är bra och vad som inte är det.ISA DORA - Hydralight
Detta är en av de foundations jag använder mest. Den täcker bra och den är lätt att jobba med tillsammans med en foundationborste. Det krävs inte mycket för att täcka, och det finns i ett bra puder som man kan köpa till. Jag föredrar att använda ett produkter som "hör ihop" i och med att de har utvecklats för att fungera tillsammans. Jag har till och med lyckats få denna foundation att se naturlig ut mot min hud.
Pris: 129kr (Kicks)

L'OREAL - True Match
Denna foundation har jag inte använt på många år men jag minns att jag tyckte att den fungerade bra. Det jag inte gillar med den är att flaskan är av glas och att det är en pump vilket gör att man inte kan bestämma till 1OO% hur mycket man vill ha. Den täcker dock bra, men kan upplevas som lite tjock och därmed ger den tyvärr inte ett jättenaturligt intryck.
Pris: 169kr (Kicks)

MAYBELLINE - Dream Matte Mousse
Denna fungerar bra för mig och den är dessutom lätt att arbeta med. Den täcker bra, men tyvärr kan jag uppleva att jag blir lite torr av den. Man får definitivt använda en bra primer eller dagcreme att börja med för att undvika det om man har tendens att bli lite torr. Jag behövde heller inte ha något puder till denna förutom runt ögonen där min mascara annars kladdar av sig.
Pris: 139kr (Kicks)

DIOR SKIN - Forever Foundation
Denna foundation är fantastisk. Jag fick den av min mamma, då hon köpte den men den inte fungerade med hennes hud. För mig fungerade den jättebra, den enda nackdelen är priset - en flaska kostar ungefär fyra gånger så mycket som en av budgetvarianterna, och som student är detta inte något som jag har råd att lägga pengar på varje månad. Däremot när jag väl har lite mer pengar att röra med är detta absolut inte foundation jag kommer gå tillbaka till.
Pris: 515kr (Kicks)

BARE MINERALS - Foundation SPF 15 Matte
Det är alltså denna mineralfoundation som jag gärna använder under sommarhalvåret, när jag inte behöver täcka så mycket. Då använder jag denna tillsammans med den sista här i listan och i kollaget - LdB Tinted Daycreme Bronze för att få lite färg under. Fördelen med denna är att man använder den både som concealer och täckande foundation. Den fungerar bra om man jobbar med den länge, men jag har inte alltid den tiden, och det är därför jag vänder mig till flytande foundation under de kalla månaderna på året. Jag kan tipsa om sidan beautybay.com när jag ändå håller på, där kan man köpa dessa produkter till ett billigare pris än hos Kicks.
Pris: 495kr (Kicks)

MAKE UP STORE - Liquid Foundation
När jag var yngre var jag på en makeupkurs hos Make Up Store och då använde vi denna foundation. Jag föll för den och tycker fortfarande att den är bra. Dock är den väldigt tunn och man måste fixera med ett puder för att den ska täcka, men fördelen med att den är tunn är att den är väldigt lätt att jobba med och den ger absolut ett naturligt intryck av huden.
Pris: 245kr

MAX FACTOR - Colour Adapt Foundation
Detta var den första foundation jag köpte när jag var 12 år gammal. Jag tyckte och tycker att den fungerar bra, den är lite en blandning mellan en flytande och en moussefoundation. Även här är nackdelen att det är en pump, så man får ju inte ut allt av den i och med att pumpen inte får ut allt. Hur som helst så täcker den bra, och den fungerade bäst för mig med svamp.
Pris: 139kr (Kicks)

LDB - Tinted Daycreme Bronze
Detta är inte en foundation, men jag vill tipsa om den ändå. Det är en färgad dagcreme, så att man får lite färg, men den täcker absolut ingenting. Jag använder den, som ajg skrev, under min mineralfoundation under årets varma månader, men under hösten använder jag den inte, då jag inte ser någon typ av anledning att använda den.
Pris: 55kr


TypografiuppgiftDenna var för 65+, där man ska anpassa typografin efter människor som då var över 65 år.Denna sida är för yngre - 16-24 år gamla personer, och där valde jag lite annorlunda med färger m.m.


Ja, här får ni alltså se vad jag har gjort inför typografiuppgiften som vi ska lämna in imorgon. Det gick ut på att man skulle skapa en sida där man endast fick arbeta med HTML & CSS, inga bilder eller liknande, utan vi skulle bara fokusera på texten. Det var exempeltext från Wikipedia om just typografi som vi hade som innehåll på sidorna och sedan skulle vi då, utifrån vad vi har lärt oss, jobba med färger, typsnitt, kontraster, storlek, radavstånd osv. Jag är inte helt nöjd med mitt resultat för de äldre användarna, men det är nog för att den ser lite tråkig ut. Hade jag fått ha med bilder hade jag kunnat göra den tillgänglig och snygg samtidigt, men detta blev för svårt och vi hade inte jättemycket tid på oss (om man tänker att vi faktiskt har massor av andra läxor och uppgifter att göra också).

Vad tycker ni om mina typografi-prototyper?

BatisteInförskaffade mig ett litet lager av Batiste torrschampo i fredags - det är alltid bra att ha om man inte hinner tvätta håret. Jag försöker ju att tvätta mitt hår så sällan som möjligt för att inte slita på det, och då är detta verkligen en räddning. Jag har provat Lee Staffords & PROFFS torrschampo också, men jag måste säga att detta är bäst. LS är bra då det är färg i det, men detta fungerar mycket bättre. Spraya ca 2O centimeter från huvudet och borsta sedan ut håret. Som nytvättat. Ett plus är att de luktar väldigt gott också!

Ett sista tips; dessa torrschampo kosta 69 kronor på Åhléns. Du hittar dem på Överskottsbolaget för 3O kronor per styck.

LektyrMedan jag begraver mig i bloggdesigner, logotyp-skapande, läxor, projekt, uppdrag och SEO-jobb, så kan ni få ta del av dessa två böcker som flyttat in i vår bokhylla (som vi äntligen har snickrat ihop, ni får se bilder vid ett senare tillfälle). Det är Economista av Isabella Löwengrip & Pingis Hadenius som jag fick av min mamma (get the hint? haha) och What Would Audrey Do? Timeless Lessons for Living with Grace and Style av Pamela Keogh som jag köpte på Selfridge & CO i London. Jag har börjat läsa den sistnämnda, och den är himla mysig, rolig och fantastisk på samma gång. Jag ääälskar Audrey Hepburn, så detta var en bok som jag kände att jag verkligen inte fick missa.

Idag står en uppgift i Visuell Kommunikation om typografi på schemat. Lär ta hela eller i alla fall halva dagen. Men jag är en bit på vägen, så det känns bra. Jag tror att jag ska visa upp mina resultat senare faktiskt, så kanske ni kan få något tips eller något via det.

Att kommentera andra bloggar för bättre SEOI detta avsnitt av bloggskolan ska vi prata kommentarer i jämförelse med SEO (sökoptimering). Att kommentera är vida känt i vår bloggvärld, för att skapa trafik mot ens egen blogg. Men, det är bara positivt i den benämningen att man under en kort tid kan få trafik till sin blogg. Om den trafiken är något positivt i sig tror jag tyvärr inte, då de flesta bara svarar på kommentaren. Det är en liten, liten bråkdel som faktiskt börjar läsa din blogg. Man bör ställa sig frågan om man har lust att lägga ner alla de timmar man faktiskt lägger på att spamma bloggar och svara på kommentarer för att få kortsiktig trafik.

Vad säger Google om spamkommentarer?
Att skapa länkbygge (en del i sökoptimering) genom att kommentera andras bloggar är inget som uppfattas som positivt utav sökmotorn Google (när jag pratar om sökoptimering och söktmotorer talar jag främst om Google då det är den överlägset största på internet idag). Dina länkar på andra bloggar blir irrelevanta, så att säga. Ett "Hej, fin blogg" ser man igenom ganska snabbt, samma sak med "Sv; tack". Jag kommer att skriva mer om detta i nästa veckas bloggskola då ni får DO's & DON'Ts angående bloggkommentarer, men dessa kommentarer är helt irrelevanta för din blogg och Google plockar inte upp dem på samma sätt än om du hade deltagit i den faktiska diskussionen som pågår i samband med inlägget ifråga som du kommenterar.

Summering
Spamma inte andras bloggar, kort och gott. Det uppfattas som stötande och många kommentarer tas bort ändå och du får inte ut något utav det via SEO ändå. Det skapar en kortvarig trafik mot din blogg, och du får vara beredd på att du måste fortsätta spamma om du vill bibehålla ditt besöksantal.

☊ - i mina lurar just nuHär kommer mina favoriter i min nuvarande musiklista!

Veronica Maggio - Låtsas som det regnar › Bara lyssna på låten så förstår du. Nuff said, I think.
Veronica Maggio - Trädgården en fredag › Jag älskar melodin här, den är underbar. Maggio är ett geni, agree?
OneRepublic - Counting Stars › Jag har inte lyssnat på OneRepublic sedan Apologize, men det här hysteriskt bra, jag älskar denna låt! Jag tycker om texten och melodin väldigt mycket, jag gillar att det är som en hoppsa-melodi, att den liksom har en väldigt tydlig takt. Den går på repeat i mina lurar, det lovar jag er!
Armin van Buuren ft. Trevor Guthrie - This is what it feels like › Lyssnar inte jättemycket på Armin van Buuren, men denna låt gillar jag, känns som ett bra substitut gentemot Avicii då jag var ganska besviken på hans album True.
Movits! ft. Zacke - Halvvägs › Jag älskar ju Movits! och Zacke tycker jag är duktig och bra också. Dem tillsammans gör en bra kombo, jag gillar att Movits! har gjort så många samarbeten på sitt nya album. Jag gillar beatet, och slingan, eller vad man ska säga, ingen aning om vilket instrument som är använt - men det är det som gör låten i alla fall.
Melissa Horn - Säg att du behöver mig › Och hon gör det igen, Melissa Horns nya album är helt underbart, jag älskar egentligen nästan varenda spår, och jag är väldigt nöjd över det genuina i alla texter, det är äkta.
Lars Winnerbäck - Monsterteorin › Lasses mörka texter, mörka röst och mörka melodier... Det känns som gjort för en deppkväll i regn och rusk med en kopp te och tända ljus. Att fundera på livet och vara ledsen över saker som man tvingar sig själv att gömma när man är bland folk. Och jag behöver sådana stunder ibland.

Som ni märker är det en kort lista så tipsa mig om fler bra låtar!

Kimberlys designSå, då har jag prickat av ytterligare en design, och det blev Kimberlys. Denna design för mig är lite rolig, då jag fick återanvända mycket av det som jag brukade göra förr om åren. Nu är det väldigt inriktat på bildspel i headern, massor av nya features och så vidare. I denna design var det lite back to basics för min del, men den hade ändå några roliga grejer som Kimberly ville ha med, bland annat en länklista i form av bildlänkar, och banderoller älskar ju jag, hihi. Jag hade kul i denna design, så jag är nöjd, och Kimberly är också det förhoppningsvis, och som ni vet så är jag som mest nöjd när kunden är nöjd!

Rosa månadVar med och stöd kampen mot bröstcancer!
Rosa bilder från weheartit.


Som de flesta av oss redan är medvetna om så är det oktober, vilket innebär att det är rosa månad i Sverige. För er som inte vet så är det en månad för att uppmärksamma bröstcancer och dess fruktansvärda förödelse. Det finns mycket man kan göra för att hjälpa till i kampen mot cancer, och en några av mina fina vänner är engagerade i Ung Cancer. Tyvärr på grund av tråkiga upplevelser, men jag är glad för deras skull att Ung Cancer har funnits där för dem när jag som utomstående inte kunnat förstå vad de och deras familjer har tvingats gå igenom.

Min vän Martina har startat en insamling till förmån för Cancerfonden. Som Martina skriver i insamlingens beskrivning så finns det genetisk bröst- och äggstockscancer i hennes släkt och familj, och tyvärr har några av hennes nära förlorat kampen mot cancern. För mig gör det otroligt ont och mina ögon tåras varje gång jag tänker på den tragedi hennes familj har fått genomlida, men just för Martina och hennes familjs skull vill jag sprida hennes insamling här på bloggen så att de av er som vill och har möjlighet kan skänka en slant. Allt tas givetvis emot med glädje!

Skänk pengar till Martinas insamling här!

Känslig hudBlir ett litet inspo-kollage med skönhet till detta inlägg om ytliga blodkärl ~ weheartit


Som många av er vet lider jag av väldigt känslig hud. Det finns i mina gener skulle man kunna säga. Jag har visat er tidigare hur min hud svullnar upp otroligt mycket om jag till exempel river mig eller blir "slagen". Vid ett tillfälle i sjätte klass daskade en vän mig på ryggen - jag fick en tydlig, röd hand där kan jag säga, haha. När det kommer till smink och så vidare så använder jag det mest för att jag har ytliga blodkärl och för att jag har känslig hud. Jag vill alltid täcka över mina något rödflammiga kinder, då jag inte tycker det är fint att de är lite rosiga. Jag vill ha en jämn hy. I min släkt går tyvärr hudsjukdomen rosacea, en hudsjukdom där man får flammig hud, den kan till och med svida. Jag har hittills inte utvecklat det, men är rädd att jag kommer att göra det.

Jag har dock upptäckt att det faktiskt finns behandling mot detta. Mina nära som har den otäcka sjukdomen har endast använt krämer och diverse allergi- och eksemmedicin, men man kan ju åtgärda det med andra medel. Jag har alltså hittat en ytliga blodkärl behandling, att man kan reducera detta med så kallad Cellox 1O behandling. Det är en gel som man lägger på huden som är drabbad, och sedan lägger man sig i så kallat IPL-ljus. Detta koagulerar kärlen genom att kärlet i sig drar åt sig IPL-ljuset om jag fattat det hela rätt. Det krävs mellan 2-4 behandlingar beroende på hur stort område man har och jag hade velat göra behandlingen vid mina näsvingar samt på kinderna, däremot är inte min panna eller haka drabbad ännu. Jag funderar på om detta kan göras i förebyggande syfte, då jag inte utvecklat rosacea ännu? Men hade varit väldigt skönt att bli av med dessa ytliga blodkärl, det kan jag säga!

Känner ni igen er med rosiga kinder?


Detta är ett sponsrat inlägg.

DofterBoost är en affär som jag kan ägna timmar i när jag är i London. Denna gång blev det inte ett så långt besök där då vi inte hade tid med det. Utan jag fick springa in snabbt då jag hade ett ärende att uträtta åt kära Camilla där, men fick i alla fall med mig två dofter därifrån tillsammans med lite receptfria läkemedel. Kan rekommendera att man köper en just receptfria läkemedel om man är över 18 år och är i London - det är väldigt mycket billigare. Det finns bra förkylningsmediciner och liknande för en liten slant, som jag älskar. Hur som haver, tillbaka till dofterna. Det blev Ralph Lauren Ralph - en gammal favorit hos mig. Sedan köpte jag också ringen från Marc Jacobs Lola-serien. Det är som en presentartikel och det fattade inte jag, men det är i alla fall en ring, och när man vrider blomman åt sidan så finns där ett läppbalsam-aktigt ämne som luktar precis som parfymen. Så istället för att ha en liten flaska, har man istället en liten ring, och närhelst man behöver lite "lukta-gott" är det bara att ta ur krämen. Lite rolig, den kostade ju knappt något alls, så jag är nöjd trots att jag trodde att jag köpte en riktig parfym!

Höstskor inköpt

Hann inte visa er innan vi åkte till London, men fick med mig dessa hem från DinSko. De har foder i sig så jag slipper frysa om mina små fossingar nu under hösten. Dock är de inte speciellt ergonomiska tyvärr, så jag upplever inte i att jag kan gå långa sträckor med dem (läs, jag fick otroligt ont efter att ha gått en hel dag i dem i London). Jag kan inte svära på att det berodde på skorna eller det faktum att jag gått flera dagar i rad, säkert flera mil. Men å andra sidan kostade de mig bara 239 kronor då jag fick rabatt tack vare en go vän, så det var värt varenda krona då de är väldigt snygga! Annars kan de bli dina för 299 kronor.


Dekorationsarrangemang
Fixade mig ett litet arrangemang till matbordet häromveckan. Jag köpte detta ljusfat som jag fingrat på på Nille i flera månader. Nu hade de bara ett kvar, så jag slog slag i saken och köpte det tillsammans med den genomskinliga flaskan som står på det. Dock var det ett spetsband knutet runt men jag tyckte det blev så himla "gulligt" så jag tog bort det och knöt vanligt snöre runt istället. Ni ser även två doftljus från Indiska, som luktar gudomligt. Sist men inte minst är skålen i fattigmanssilver som jag använder som kruka och den lilla dekorationen med en karta i från IEMS. Jag är mycket nöjd med detta, blev faktiskt riktigt snyggt, om jag får säga det själv!

Vad tycker ni om mitt nya ljusfat?

Nytt halsbandVad tycker ni om mitt nya halsband?Sponsrat eller ej?

Enligt mig finns det två typer av sponsring; den dolda och den öppna. Jag kör på öppne sponsring - alla sponsrade inlägg ligger i min kategori "Promotat". Jag skulle aldrig inte säga till er om saker/inlägg i min blogg var sponsrade.

Det finns såklart för- och nackdelar med allt, sponsring är inget undantag. För mig handlar det ofta om att dryga ut min ekonomi, som inte har varit tipptopp sedan jag flyttade hemifrån. Att få några hundralappar här och var fungerar bra för mig, och jag känner inte att jag lurar er då jag faktiskt öppet informerar om att det är promotat. Sedan är det visserligen synd om man som läsare missar detta. Jag väljer dock min egen sponsring, men jag ska inte sticka under stol med att summorna ibland gör att jag tar in vissa inlägg i min blogg som kanske inte passar med resten av innehållet (läs, Bingo, Casino etc.). Men de företagen är ofta villiga att betala en större summa än andra företag, och därför kan jag ibland, när det är ebb i kassan, välja att ta in sådana inlägg ändå.Jag anser att det är upp till var och en om man väljer att ta emot sponsring eller ej, och i så fall i vilka former, det viktiga är att det finns information om att det är just spons.

Men hur skaffar man sig sponsring?
Ärligt talat vet jag inte riktigt varför så många företag hör av sig till mig. Det bara händer, så att säga. Jag har aldrig själv frågat angående ekonomisk sponsring, endast produktsponsring, men givetvis fungerar det att höra av sig till företag för att få sponsring. Då gäller det att man hittar företag som ser fördelen i att sponsra just din blogg. Om man driver en fotoblogg är det således smartast att kontakta företag som sysslar med olika typer av fotografiska ting. Driver man en modeblogg är det nog lättast att få spons från en webbshop eller liknande.
Mina tips här är i så fall att hoppa på de förfrågningar du får, se till att det finns tydliga kontaktuppgifter på din blogg så att företag kan kontakta dig och kontakta företag som har samma målgrupp som du för både produktspons och ekonomisk sponsring.

Hur gör man när man väl ska bli sponsrad?
Det finns många olika sätt att bli sponsrad på, om vi lämnar vad man får ut av det åt sidan och endast vänder oss mot hur företaget i sig vill ha för att sponsra dig finns det olika tjänster man kan erbjuda; tävlingar, inlägg, länkar etc. Företag föredrar sponsrade inlägg, då det skapar högst SEO för dem. Antingen skriver man själv ett inlägg eller så har företaget en färdig artikel åt dig som du lägger in lite bilder och något förord i. Jag brukar kräva lite extra om jag ska skriva inlägget själv - det tar ju mer tid.
Mitt tips här är att antingen anordna tävlingar med sponsrade produkter (om du endast är ute efter att öka ditt läsarantal) eller skriva/ta emot sponsrade inlägg (om du vill ha lön för det).

Hur får man betalt?
Företagen föredrar PayPal då de lätt kan bokföra det efteråt. Ett tips är att skaffa sig ett Paypalkonto direkt så att du enkelt och smidigt kan ta emot betalningar från dina sponsorer. Paypal är enkelt och säkert och är dessutom helt gratis att skaffa konto på. Däremot tar tjänster 3,25kr + 3,25% av beloppet. Men det gäller bara när du får betalt alltså. Att överföra till ett bankkonto kostar inget och tar i regel 1-2 arbetsdagar.

Vad ska man ta för pris?
Många bloggare förstår inte hur givande det är för ett företag att få en länk i din blogg. Är du dessutom ägare utav en blogg som har många inlänkar till sig (alltså många personer har länkat till din blogg), så är det ännu mer givande. Många personer har till exempel länkat till Kissies blogg, därav är hennes blogg ett bra forum för SEO-strateger som vill skapa ett bra länkbygge för ett företag. Du får alltså inte tro att bara för att du inte har 10 000 besökare om dagen så är din blogg inte värd något. Jag har som tumregel att om det är en fast annons, att någon vill lägga in en banner på din blogg så bör du be om 15O-2OO kronor per tusen visningar (cost per mille). Vill någon ha ett sponsrat inlägg bör du, om du som jag har ca 4OO-5OO unika besökare per dag, kräva en ersättning på 5OO-1OOO kronor per inlägg.
Mina tips är att se din egen blogg som en annonsplats, hur många personer kommer titta på annonsen/inlägget varje dag och försök tänka hur mycket det skulle kostat företaget att annonsera på exempelvis Facebook, TV eller liknande. Då gör det inte lika ont att kräva lite extra.

Hoppas att ni lärde er något om ni funderat över detta!

Mangolove

Jag var inne och kollade lite på Mango häromdagen och hittade så mycket fint. Blev lite besviken att jag inte besökte deras butik i London faktiskt, då kanske lite utav min shoppingbudget hade kunnat gå dit också. Men icke sa nicke, så långt tänkte jag inte och i ärlighetens namn fanns det inte tid för en enda affär till utöver de jag besökte på Oxford Street med tvärgator. Hur som haver så tycker jag att Mango har väldigt mycket snygga grejer. Jag har ju bojkottat Zara sedan en tid tillbaka på grund av att jag tycker att man betalar för mycket i jämförelse med vad man får rent kvalitetsmässigt. Mycket av det jag köpt i den butiken har gått sönder efter ungefär en tvätt och två användningar - så tråkigt! Nu har jag istället vänt mig mot Mango och ersatt de blusar jag brukar kolla efter på Zara med att leta på Mango istället. Nedan ser ni tre sådana men också några vackra klänningar som jag gärna skulle ha på mig i höst. Paisley och "scarf-inspirerat" mönster är ju verkligen snyggt om ni frågar mig!


Fire withinTvå varianter av skivan Fire Within's omslag


Det blir otroligt mycket musik just nu känner jag, men det är ju en helt fantastisk höst när det kommer till skivsläpp. Och jag som är en riktigt music junkie blir givetvis väldigt glad och exalterad över detta. Så, nu till ett album som äntligen har kommit, nämligen allas vår älskade Birdy (som gjorde covers på Skinny Love med BonIver, Shelter av The xx m.fl. år 2O11) som har släppt skivan Fire Within. Jag har lyssnat igenom den och jag gillar vad jag hör, men det är inte lika magiskt som hennes debutplatta som kort och gott hetter Birdy. Detta är en mognare sångerska, kan jag känna, som har börjat hitta sitt eget sound. Det kan nog vara svårt att slå igenom som coverartist och sedan försöka göra något eget. Men jag gillar det, tror bara att jag måste lyssna in mig lite mer på Fire Within.

Lyssnar via Spotify gör du här!
Vad tycker ni om Birdys nya album?

SouvenirerVår första utlandsresa tillsammans - min och Robertos alltså - var till Bulgarien i somras när vi var en vecka på Burgaskusten. Där bestämde vi oss för att vi i framtiden skulle köpa roliga, men ganska intetsägande souvenirer från de kommande ställena vi kommer att besöka ihop. På så sätt blir det inte ett "jaha, den där har de köpt där, den där har de köpt där", utan vi ska försöka satsa på unika saker som ändå har ett värde för oss och som vi tycker är fina. Därför blev det ingen telefonkiosk, ingen Big Ben i miniatyr eller en dubbeldeckare nu när vi var i London, utan vi valde att köpa dessa två venetianska masker istället. Vi tänkte att någon gång kanske de kan komma till användning om man ska på någon maskerad eller liknande, men de gör sig lika fint i bokhyllan! Jag ska dock ta av diademen från dem och sätta dit sidenband istället.

Vad tycker ni om vår "souveniridé"?

Sån otroligt tur...

När jag åker till London brukar jag alltid gå till The Body Shop, och gjorde det även när jag bodde där. I Sverige är TBS ganska dyrt om ni frågar mig - i alla fall inte ett märke/en affär man shoppar loss på, kanske. I London är det tvärtom och givetvis har jag också en sjuhelsikes tur. En body butter á 2OO gram kostar i Sverige 185kr, Storbritannien tar £13 (vilket är ungefär 143 kronor i dagsläget). Sista dagen på vår resa, alltså i måndags, hade vi en shoppingdag på Oxford Street innan vi åkte hem, och jag kände att jag verkligen var tvungen att titta förbi TBS och se vad de hade att erbjuda. Jo, de hade ett dagserbjudande på 5O% på alla body butters! På grund av att vi inte hade så bra koll på hur mycket vår shopping skulle väga och vad väskorna i sin tur skulle väga (vi flög med Ryan Air som brukar vara stenhårda med övervikt...) så vi köpte bara två stycken, men det bör räcka under hösten och vintern.Mango & Cocoa Butter - smells delicious!

Kämpa!De senaste veckorna har varit kämpiga. Jag vet att jag kan göra detta, men det tar emot. Jag pratade med ett av mina bästa stöd här i världen - Camilla häromdagen om hur konstigt det är att läsa på högre nivå. Roberto sa det till mig idag; att yrkeshögskolan, det är faktiskt högskole- och universtitetsliknande nivå. Min klass är på en hög nivå när det kommer till programmering, själv har jag i princip aldrig sett språket PHP innan. Jag har hört talas om det, varit nyfiken och googlat lite på det, men jag har inte förstått det, och inte orkat försöka heller.

Nu sitter jag här, har inlämningsuppgifter som ska vara inne imorgon och jag undrar hur i hela fridens namn jag ska lyckas. Jag kan inte bara sitta och vänta på att det ska komma till mig, för som jag beskrivit så många gånger förr; det är rena kinesiskan. Tänk er att ni sitter på en lektion i just det språket, ni lär er hur man säger "Jag heter Sanna". Sedan ska ni skriva "Mitt namn är Sanna, jag är 22 år gammal". Så känns det för mig just nu. Även om jag vet att jag lär mig det som behövs och att jag måste tänka själv så får jag hjärnsläpp på precis allt. Jag har tur att jag går ihop med väldigt härliga klasskamrater som peppar mig när jag sitter där med tårar i ögonen för att det inte går som jag vill.

Ikväll blir det nattplugg för första gången i mitt liv. Jag har aldrig behövt plugga, faktiskt. Jag har alltid försökt vara så allmänbildad som möjligt vilket har hjälpt mig igenom hela grundskolan och gymnasiet. Jag gick ut med riktigt bra betyg från det förra och bra betyg från det senare. Men ikväll är det dags, alltså. Jag har tagit fram alla färgpennor jag äger, kokat mig en jättestor kopp varm choklad (mjölk, stevia och kakao) och bunkrat upp med doftljus vid köksbordet. Jag har gjort en spelningslista med Veronica Maggios nya, Melissa Horns nya och lite andra bra plugglåtar. Stängt dörren om mig och jag försöker göra det roligt inte bara som en pers. För just nu känns detta bara som en pers - jag ser inte det roliga i det jag inte kan. Men jag ska lära mig, det ska jag. Jag ska bli bäst!

Victoria's Secret London

Ett ord - besvikelse. Butiken i sig är väldigt fin, det är trevlig personal och det var i sig en upplevelse att ströva omkring därinne. Jag var dock besviken på främst en sak - priserna. Den amerikanska dollarn är låg, och därmed är det billigt att shoppa VS i USA. Men det är väldigt konstigt att priserna är nästan dubbelt så höga i i London. Ett par yogabyxor som i USA kostar $35 (vilket blir ca 238 kronor), men samma byxor i London kostade £48 (vilket är 526 kronor). Att priserna kan skilja sig så mycket gjorde mig väldigt besviken. Byxorna hade kunnat ligga £35, det hade vart okej, men att dollarn är så svag och att pundet inte heller är starkt kan ju inte vara en anledning? Pundet är såpass starkt i jämförelse med dollarn, så därmed är det konstigt att man tar ut mer i London än i USA, kan jag tycka. Det borde väl vara tvärtom?

Som jag skrivit tidigare när det kommer till underkläder så har jag problem med det. Jag har stora storlekar på BH:ar och om jag köper en BH som inte sitter ordentligt (då jag även har problem med ryggen på grund av dålig ergonomi på jobb och i skolan) så betalar jag inte mycket för en sådan. Därför var det inte så roligt att jag endast kunde kolla på kläder, trosor, accessoarer och skönhet. Det är ju behåarna/underkläderna som är Victoria's Secret. Inte ens nattlinnena får jag plats i... Så det är väldigt tråkigt. Att betala hundratals kronor (pga priserna som jag skrev om ovan så blir det ju hundratals kronor) för en behå som inte passar skulle både göra ont, försämra min rygg, se billigt och fult ut och inte direkt vara en investering.

Jag fick i alla fall med mig en t-shirt som jag faktiskt gillade väldigt mycket, och en neccessär att ha i handväskan med allt det viktigaste. När jag lägger ner fina grejer i min väska och de skaver mot annat så förstörs ju förpackningarna, det gäller främst mina fina läppstift från YSL, men även parfymer m.m. Jag hade tyvärr inte möjlighet att köpa någon body lotion eller liknande då jag var rädd för övervikt i väskan.

Har ni varit på Victoria's Secret i London och vad har ni att säga om det?H&M levererar

Jag älskar verkligen hösten, som jag sagt så många gånger innan. Modet är en av de stora anledningarna till att hösten är bäst. Jag är inget fan utav sommar- eller vårmode, som jag säkert skrivit tidigare. Jag är mer utav en höst- och vintertjej. Jag tycker väldigt mycket om höstaccessoarer som jag skrev ett inlägg om i förra veckan. Det uppskattades, och därför tänkte jag visa några fina från H&M's höstkollektion som jag gärna hade haft i min byrå eller garderob. Jag är lite sugen på att köpa de skorna med klackar som ni ser på första raden i mitten, jag har i princip inga högklackade skor längre, men är rädd att jag - med min satta, korta figur - ska se lite.. what's the word? Billigt ut. Jag får prova dem helt enkelt.

Detta är min smak; svart, vitt, silver och brunt.
Vad tycker ni om höstmode och detta ovan?Låtsas som att det regnarBild från VM's Facebooksida


Nu har Veronica Maggio släppt en liten förkik på sitt album på Spotify. Vi hittar fyra låtar - Hädanefter, Va Kvar, Jag Lovar & Låtsas Som Det Regnar. Man kan säga såhär; jag älskar dem alla fyra. De är helt fantastiska, även om Låtsas Som Det Regnar sticker ut lite grann, det är så underbar text och så sorgset höstig så att jag bara satt den på repeat här hemma. Eller egentligen går alla fyra på repeat. Fantastisk bra till allt har jag märkt; städ, plugg, bloggdesigner, göra sig i ordning, vika kläder, gå till skolan, blogga.. De funkar till allt, och jag är som sagt euforisk över att hon släpper sitt album nu på fredag. Då vet jag att det kommer bli en så himla bra höst, för det har ju världens bästa soundtrack till livet.

Edit: Hon släppte även Mörkt under dagen!
In och lyssna och säg vad ni tycker, vettja!

London picsMitt resesällskap!Fransisco & Roberto.Portobello Road Market.Älskade Valentina!RSS 2.0