Gott nytt år!


New Years Nails



fotat med star filter .


Är precis klar med dukningen ! Jag har inte köpt en massa glitter och grejer, utan kör på mycket levande ljus och lite space-iga tallrikar istället . Ovan kan ni se ett exempel på mina naglar som jag målat med ett lager Chanel Black Satin & ett lager Deborah Lippmann I Love the Nightlife . Knubbiga fingrar kan inte göra sig bra på bild, men det ser faktiskt bra ut irl ! Så ikväll kommer fina vänner över på middag, sedan lutar det nog mot att vi firar in det nya året på Park Lane i år . Även om jag är lite anti att gå ut på nyårsafton så kan ju det vara en upplevelse det med !

gott nytt år !

Nyårslöften



❥ sluta dricka läsk . jag måste bli av med mitt colaberoende . 2013 ska bli det året .
❥ sluta sätta alla andra i första rummet . ibland tror jag att man behöver tänka på vad man själv mår bäst av, inte hela tiden försöka göra så att andra har det bra . om man mår bra i sig själv & är lycklig i sig själv så smittar det av sig & då kan man få andra att må bra utan att göra det på sin egen bekostnad .
❥ använda det sablans gymkortet oftare .
❥ losa mina pounds . det är dags nu !
❥ resa . året har inte riktigt tillåtit oss att åka utomlands . rent ekonomiskt alltså .. men nu ska jag börja spara och jag hoppas verkligen att vi kan göra en interrail-resa i sommar !

Har ni några nyårslöften ?
Idag är alltså sista dagen som jag får dricka cola på det här viset . sedan blir det bara någon gång ibland . därför dricker jag otroligt mycket läsk idag, hehe ..

2012 - årsresumé



2012 måste vara mitt livs mest händelsefattiga och tragiska år . de första månaderna mådde jag inte alls bra, men även om jag gärna ville gräva ner mig, ibland ville jag inte ens leva längre, så försökte jag kämpa .. för familjens & vännernas skull . jag jobbade heltid, var borta från mitt hem 11 timmar om dygnet och orkade knappt lyfta ett finger när jag väl kom hem .. jag firade inte ens min födelsedag, mer än med just vänner & familj på en lunch .

Februari & mars blev inte så mycket bättre, jag var fortfarande nere, men började på allvar inse att min jobbsituation inte var hållbar . Jag sökte nya jobb, men inte förrän långt senare skulle jag skatta mig lycklig att komma ifrån . jag började med tumblr och fördrev mina annars händelsefattiga jobbdagar med vackra, inspirerande bilder .



vi på invigningen av Corazon i somras !

På våren började vi på allvar försöka fixa till vår lägenhet . Vi målade & fixade och donade . Idag ser det otroligt annorlunda ut mot vad det tidigare gjort ( ska försöka visa er före- & efterbilder nu när vi bott här i ett år ) . April & maj präglades också av utgångar - El Corazon ↑ för att mitt hjärta jobbade där . men innan dess hann vi med en liten tripp till sthlm . jag gav Roberto en halvårspresent i form utav biljetter till UFC . Han blev otroligt glad & vi åkte upp till hans kusin med pojkvän och tillbringade en helg där . Det gjorde gott för själen ! ❤ likaså gjorde min & mammas vistelse på art garden spa på hisingen där i april . det är tur att man välsignats med världens bästa föräldrar !



hjärtonen i Slottskogen på grill .


I juni fick jag äntligen mitt nya jobb ! vilken lycka, men ack så kortvarig då min förra anställning slutade i sjuksrivning .. det är visserligen inget jag orkar bry mig om nu längre - nu har jag ett trivsamt & roligt jobb . för att inte tala om fantastiska kollegor ! midsommar firade jag uppe i värmland med härliga människor . det blev blött, men otroligt roligt . jag tror faktiskt att vi i brist på annat shottade gin där i värmen - galet .



Härliga människor på en fantastisk midsommarafton !

sommaren var i övrigt inte speciellt händelserik . det blev utgångar, jag fixade lägenheten mer & mer med Robertos hjälp . han fyllde 29 år i slutet av juli & det firade vi med tårtkalas och en ny TV . jag fick vara ledig i två veckor, sedan började jag på kundtjänsten på jobbet . det blev långa dagar, men jag tyckte & tycker fortfarande att det är kul .



en girls night out som slutade i stöld, utkastning & ett ärr på skenbenet ( det tillhör moi )


jag jobbade på under hösten, och kom kollegorna på jobbet allt närmre . det resulterade i många roliga utgångar, after works osv . i september anordnade jag en aw hemma hos mig efter att ha blivit facerapad av maja & rikard . tror absolut att jag har hittat vänner för livet på det där stället !



arbetskollegor hemma i min soffa .


i oktober åkte jag med mamsen till monaco, frankrike & italien på en långweekend . verkligen välbehövligt ! vi shoppade, åt god mat, sov ut på mornarna, njöt av gott rosévin & goda ostar . vi vandrade omkring i monte carlo, i nice, i antibés, i cannes, i bordighera & i ventimiglia . det var en fantastisk resa som jag hemskt gärna skulle vilja göra om !



Mamsen et moí utanför casinot .

november & december är så nära inpå att jag knappt vill skriva om det . men för er som inte vet vad som har hänt så har det varit stress på jobbet, vi har vart på lite ishockey, vi har vart på europe i scandinavium. dock var jag troligtvis den enda svensken som inte var på SHM .. men men . från & med första december har jag julbakat, julpyntat, julstökat .. ja, allt som har med julen att göra helt enkelt ! men idag åker grejerna nog ner, i alla fall den fula plastgranen, haha .



både jag & roberto tror att detta året kommer slå 2012 i alla fall .

Favorit i repris


Hallen





Ja, det är ju inte helt färdigt; tavlan ska upp på väggen en bit ovanför byrån, och spegeln ska också upp på väggen ( jag ser ju knappt mitt ansikte utan får böja mig ner om jag ska se det .. ) . Men vi är på god väg tycker jag allt ! Om vi hade fått göra om en del i lägenheten hade jag helt klart velat ta bort de fula väggarna till höger på översta bilden, som liksom " murar in " där vi har våra jackor & skor .. Vem är det som har kommit på det, undrar jag ? Asfult . Ska bort så fort jag får tillfälle och tillåtelse ! 

Todays

Kofta - Zara / Linne - Hunkydory / Byxor - Bikbok / Örhängen - NK


Mac cravings



Slängde ihop ett litet militärinspirerat kollage . jag älskar mac . ❤

Ordning & reda

 

Nu har jag äntligen fått in mina lådinsatser från  I K E A ! Jag var så lycklig när jag fick köpa dem, men vet ni vad ? Jag ska köpa fler ! Att ha denna typ av ordning och reda bland sina skönhetsprodukter gör att det blir roligare att sminka sig / fixa håret, slänga ut grejer och införskaffa nya . Åh, jag är så lycklig över dessa lådinsatser, speciellt den till höger som jag har visat er innan . Den är verkligen toppen, har plats för i princip allt mitt smink, men anledningen till att jag ska köpa mig en till är att jag vill att mer saker och ting ska synas - plus att jag vill ha meeer smink och redskap, hehe ..

Friday

Tumblr_lyu7ctutfo1qcjrueo1_500_large
 
Åh hej alla fina! Som ni kanske förstår så jobbar jag i mellandagarna här, men idag är det ju redan helg. Helt fantastiskt. Så då är jag ledig till onsdag nästa vecka och sedan kör jag på igen. I de kommande dagarna ska jag försöka göra en del videos, men jag har också tänkt lotta ut en design. En färdig till att börja med, men önskar ni att jag lottar ut en unik bloggdesign just for you (ord pris 375kr) så kan jag absolut se om jag har tid att fixa det också! Ska nog inte vara några problem.

Igår var vi i Kungälv och hämtade den nya byrån. Ni ska få se före- & efterbilder på hallen (där vi då ställt byrån). Det är en svartbrun byrå i Malmserien från IKEA. Jag älskar ju Malm, hehe. Idag åker vi vidare till IKEA, och där ska det handlas ytterligare en Malmbyrå (i vitt denna gång) samt en spegel och fina lådinsatser som jag kan förvara mitt smink i. Åh, det är så fantastiskt att det börjar bli så fint i lägenheten.

Trött



Godkväll godkväll, och god fortsättning! Jag har redan lagt mig i sängen, är förbaskat trött... Vi har vart uppe sedan tio och lagat mat, städat, burit ner saker i förrådet (äntligen har den satans gamla tjock-TV'n försvunnit ur min åsyn!) och det är väldigt tröttsamt vill jag lova. Sedan klockan två har vi haft gäster, de drog sig vid halv sex, pappa med sin sida av släkten. Blev ytterligare julklappar i form av pengar, ytterligare en fin och otroligt vass kniv från Anders Petter och ett armband. Mycket nöjd tjej här! Så på fredag ska vi iväg och bränna pengar på IKEA - så skönt att vi snart är klara med allt som har varit hög prio på i lägenheten - och imorgon ska vi till Kungälv och hämta en byrå som vi har paxat på Blocket. Natti natti!

Mindfcuk



WHEN YOU SEE IT, YOU WILL SHIT BRICKS!

Julklappar


Prickar av den fina, silvriga ryamattan från önskelistan.


En superfin skål i lila.


Tack vare detta kan jag pricka av ännu mer från önskelistan.


Av lillebror fick jag ett mumsigt och väldoftande doftljus.


Lite badbomber (jag badar badkar var och varannan dag) och godisar + fin skål av Camilla.


Av mormor och morfar fick jag ett av presentkorten ovan men också ett set med knivar, julgrytlappar och en knivlist.

Ikväll är det dags för den årliga middagen hemma hos Solveig & Åke, släktingar till min mammas man. Det är alltid så förbaskat mysigt och sjukt god mat; jämt vilt till middagen, yummy! Ikväll åker vi hem till lägenheten igen och plockar med oss lillebror för imorgon ska vi fira med andra halvan av släkten - då kommer pappa med sin sida hem till oss. Woop woop! Vad har ni fått för fina paket?

Julafton





Då ska jag uppleva min 22:a julafton, och min andra ihop med min fina sambo Roberto. Han är min stora välsignelse denna jul, att få dela vardagen med honom är det bästa som finns. Bättre än alla julklappar tillsammans, som jag någonsin har fått. Jag hoppas att jag ska få dela resten av alla mina julaftnar med honom också.

God jul på er, hoppas att ni får allt ni önskat er. Men framför allt hoppas jag att ni är lyckliga!

Chanel





Precis målat mina naglar i färgen Black Pearl från Chanel. Mitt absoluta favoritmärke när det kommer till nagellack. Ska faktiskt ta och rensa ut alla andra nagellack och bara behålla de från OPI, Deborah Lippmann & Chanel. Det blir ju bra sedan också när jag ska köpa lådinsatsen från IKEA, har ingen lust att ha kvar alla sega gamla nagellack från Viva La Diva och H&M. Jag samlade ju på nagellack när jag började gymnasiet, då hade jag nämligen olika färger varenda dag, det var en del i min Dagens Outfit, när jag bloggade på devote.

Jaja, nu är det julafton om 13 minuter, är så exalterad att jag kan dö. Uppesittarkvällen med Bingolotto blev återigen en besvikelse, men någon gång de kommande åren kanske man kan få vinna? Vi har nämligen bestämt att göra uppesittarkvällen till en tradition, bland många andra planerade, framtida traditioner. GOD JUL PÅ ER!

Dagens inspiration




Glöggmys

Snart är tjejerna här, så ska vi laga mat och mysa hela kvällen. Har tänt ljus i hela lägenheten, och har på en massa härlig och stämningsfull julmusik. Efter middagen blir det glögg och lussekatter. Åh, det här kommer verkligen bli toppenmys, tror jag! Perfekt sätt att låta julens förväntningar öka, långsamt långsamt. Hihi. Det enda som inte är 100% är vår julgran - belysningen håller på att lägga av...

Dagens inspiration




Doftljus


Dagens inspiration




GOKVÄLL!



En julfavvis!


Hej hörrni, ledsen för tystnad men det har varit hektiskt på jobbet. Ibland slår det bara; stort tryck på kundtjänsten, tråkiga och roliga samtal man hamnar i och igår var jag faktiskt på AW med min avdelning på jobbet. Vi bowlade (and yes, mitt lag vann såklart!), sedan åt vi middag och drack öl på Chez. Jag drack visserligen inte, har inte haft någon som helst ork eller lust att dricka på två veckor nu... Känns bra faktiskt!

Fyra dagar kvar till julafton, har bara en julklapp kvar att köpa; den till Camilla. Nu står Roberto i köket och lagar mat till en stackars arbetande Sanna Preifelt, och jag ligger i soffan med mitt älskade Candy Crush. Blir att kolla ikapp Vem vet mest? på SVTplay (ja jag är väl en nörd dårå!) och kanske också senaste avsnittet av How I Met Your Mother. Annars blir det en lugn och tidig kväll, planera för glöggmyset med tjejerna på lördag och sova tidigt. Puss puss!

Dagens inspiration




Dagens inspiration




Kravaller

Vilken dag! Ingen har väl missat upploppen i Göteborg? Orkar inte ens ge min åsikt egentligen, det enda jag vill säga och förmedla är att våld aldrig någonsin är okej. Inte i ett fungerande, demokratiskt samhälle. Vi har suttit hela dagen på jobbet och följt detta, sprungit ner i Nordstan för att kolla när upploppet flyttades dit. Kan inte förstå att det här handlar om människor som är lika små som mina småsyskon. Galet. Fruktansvärt hemskt gjort utav ansvariga för det satans Instgramkontot, men att bruka våld i gengäld är inte okej någonstans.

För att lätta upp stämningen tänker jag bjuda på en sjukt bra låt. Norlie & KKV - Nej.


Dagens inspiration




Åhléns


Dagens inspiration




Förvaringsplast

GODMORGON Låda med fack IKEA 10 års garanti. Läs om villkoren i garantibroschyren. Håller ordning på läppstift, sminkborstar, ögonskuggor mm.


Har fått dille på plast! Sedan jag köpte min fina förvaringsburk från Lagerhaus så har jag verkligen börjat snöat in mig på genomskinlig förvaring i plast. Åh, jag tycker det är snyggt! Här gillar jag speciellt de två sakerna längst till vänster; tidningsförvaringen Åhléns samt lådinsatsen från IKEA. Lådinsatsen har jag sett på We heart it men inte förstått att det var IKEA som hade den i sitt utbud, så när Sara bloggade om den igår, så kände jag bara YES! Hoppas plånboken tillåter mig att införskaffa i alla fall ett par av dessa godingar. Övre raden från Åhléns, nedre raden från IKEA.

Godmorgon



Ny vecka, nya utmaningar. Vi har alla bävat för denna vecka på jobbet, det kommer tjockna på något så fruktansvärt, vilket såklart gör att vi sitter på nålar här... Man väntar på att stormen ska lätta, fastän den inte ens har tilltagit ännu. Hur som haver, jag är hyfsat pigg och glá idag, trots brist på sömn. Är definitivt taggad på att blogga i alla fall, yaay!

.




Silvrig ryamatta / lådinsatser / Köksknivar / Malmbyrå med fyra lådor / Silverburk / Ljuslyktor / Ögonskuggor från Chanel
Juicy Couture Parfym / Spegel med guldig ram / Malmbyrå med sex lådor / Iittala vinglas / Voluspa ljus / Molton Brown
Hermés armband / Ester Eleonora kofta / Mulberry Clutch / Dyrberg Kern örhängen
Smyckesställ & smyckefat från Lisbeth Dahl / Shepherdtofflor

Tredje advent



Godmorgon, lunch och eftermiddag. Har inte precis någon tidsuppfattning idag, i mitt flängande fram och tillbaka i lägenheten. Har skurat luckorna i köket och plockat... Älskar sådana här söndagar där man inte gör något alls, när man bara kan ligga i soffan och spela Candy Crush Saga, samtidigt som Musikhjälpen är på i bakgrunden. Tanken var att träffa Linnéa idag, men så blev det inte, morfar som fyller år för hennes del, så vi kör en annan dag i veckan istället. Så därför ska jag försöka göra lite videos. Har fått några önskemål, som jag ska försöka göra. Också ska jag laga mat/middag för idag och lägga mig i ett varmt bad med massor utav skum med. Kvalitetssöndag, helt enkelt!

Dagens inspiration


Locktång




Såhär fint blev det när jag lockade mitt hår med min nya locktång från Babyliss. Lite rundare & större lockar, men en mycket lätt tång att använda. Jag är supernöjd. Med min andra tång blir det väldigt mycket mindre, och mer korkskruvsaktigt, vilket jag inte gillar. Med denna blir det mer vackra lockar som väver in sig i varandra och lever sitt egna lilla liv; att föredra. Ser mer naturligt ut och inte så himla "stylat".

Dagens inspiration

Tumblr_mde1gdur7d1qd36rxo1_500_largewww.blow-you-awayy.tumblr.comTumblr_mcimeikhnc1rqlumto1_500_largeTumblr_mdapcf8qdu1ra0xv8o1_500_largeTumblr_lwalwpycra1r0nxjjo1_500_large_large

Apropå att vinna saker...

Kammade hem priset för årets bäst klädda tjej på jobbets julfest här ikväll. Man tackar, man tackar! Nu ska jag hem och mysa med Roberto.


-

598531_342694642496015_440502121_n_large


Alltså jag har sådan tur, va? Helt galet. Jag vann biljetter till Europe (The Final Countdown, Carrie, Rock the Night etc.) på Scandinavium imorgon. Har anmält mig till dessa företagstävlingar två gånger, och jag har vunnit lika många. HAHA, jag dör! Borde prova på Lotto typ, kanske kan dra in en vinst? Har vunnit massa på senaste i olika tävlingar, så nu anmäler jag mig till allt, hehe. Så imorgon ska jag och Roberto dit, ska bli roligt faktiskt. Även om jag bara kan de tre ovannämnda låtarna, men får väl lyssna lite. Konserter är alltid kul, så därför har jag bestämt mig för att jag vill följa med även om jag inte lyssnat något på detta band, förutom de tre låtarna då... Jaja, alltid kul att vinna grejer, och bra dag på jobbet har jag också!

Dagens inspiration

Tumblr_m601hqxcby1rthk9qo1_500_largeTumblr_l7x7s4fusf1qag7d8o1_400_large1613525-7-1354889892680_large

Äntligen!





Efter många skrik, gap, utbrott och nära till tårar har vi äntligen fått upp vår hallampa som jag köpte på Gekås i måndags. Är mycket nöjd nu. Bulby fanns tyvärr inte, så vi valde en kristallkrona istället, som heter Bergamo. Det började i förrgår när vi insåg att man var tvungna att koppla lampan via en "sockerbit" till en kontakt. Pappa fick komma och hjälpa oss att dra om sladdarna, och sedan när vi skulle sätta upp den tröttnade jag på att det inte gick. Då höll den på att åka ner i soporna för jag blev så förbannad... Men nu är den äntligen uppe!

Dagens inspiration

Tumblr_letx0vlovh1qbvlq7o1_500_largeTumblr_ltxkzu4bhy1qbwiabo1_500_largeTumblr_mdwl4gt0sd1qlbafqo1_500_largeTumblr_m6dl3eg34g1qj4drlo1_1280_largeTumblr_mb8rcgocdf1qd7w9fo1_500_largeTumblr_mb8rd6mprf1qd7w9fo1_500_largeTumblr_m02zxbqegm1qmt27qo1_500_largeTumblr_lvs4qyfkly1qg3j6jo1_1280_large

Klippa av sig håret



Snart ryker håååret!
 
Jag har bestämt mig för att jag ska klippa av mig håret. Jag har ju inte förstått konceptet med att ha långt och välvårdat hår... Jag sparar ut alldeles för länge, skiter i att klippa mig och får således väldigt ovårdat, stripigt och slitet hår. Eller meningen "skiter i att klippa mig" är inte helt sanningsenlig... Vissa människor lider ju till exempel av tandläkarskräck eller så är man rädd för sprutor. Jag är däremot rädd för frisörer. Det må se vackert ut på vissa bilder, men då har jag lagt ner tid på det, och stylingen sliter bara ännu mer! Därför ska jag klippa mig, så att håret går ungefär ner till bysten. Då ser det fräschare ut och är mycket lättare att hantera och vårda. I dagsläget tar det mig mellan 3O-45 minuter att borsta håret, vilket är väldigt irriterande. Så inom kort kommer jag har kortare hår, välvårdat och friskt sådant!

Dagens inspiration

Glitter_clutch_50b9dc8be087c37b424581a2_largeTumblr_lyswkzpkfg1qfoqhmo1_500_largeEr81_zpsdb88ff16_largeTumblr_lvblzbocej1qdttmzo1_500_largeTumblr_looxfttv6g1qdpsx9o1_500_largeTumblr_m8m4uqyb0p1rxsduyo1_500_largeTumblr_ltmiokxsin1r331r3o1_500_largeTumblr_lu0mk6mawu1qgnow4o1_500_large

.



Spenderar kvällen med min kärlek, packa upp och göra i ordning alla grejer jag köpte på Ullared igår, och mysa med en varm kopp te. Ljuset på bilden kommer från Star Lytes och jag köpte ett till, likadant på gårdagens tripp ner till Gekås, tyvärr lyckades spräcka glaset på den när jag packade den. Tur i oturen var det i och med att det var på baksidan, så det syns inte. Får superlimma lite, haha. Ska försöka visa det mesta så snabbt som möjligt!

Jag vaaaannn!



Jag har sådan sjuk tur, jag blir så glad! Detta är verkligen något jag velat ha, så ordnar Mohammedi en tävling och jag bara råkar vinna! Jag är så sjukt tacksam, tack tack tack. Denna fina palett (valde neutral, jag sminkar ju mig bara neutralt runt ögonen) kommer från A Lotta Love, och snart är den i min ägo. Alltså jag kan inte förstå att jag har sådan tur, är helt till mig av glädje. En sådan här fin palett har jag önskat mig länge!

Dagens inspiration

Tumblr_lx8hqza78s1qcc6dwo1_500_large553699_361803673888494_1855644543_n_large308571_213279665407563_114982095237321_529841_1205473940_n_large_largeRed4_large
Ta-inn-hele-skjermen-10.11.2012-142342_largeTumblr_mauhau2kc91rzmenno1_500_large

Julklapp till mig själv



BABYLISS PRO 180 CURLING IRON SUBLIM TOUCH 25 MM
En lite tjockare locktång till mig själv i julklapp, woop woop!

Kära tomten...






Dagens inspiration


Ååååååååh

Så gick det ju inte att kommentera min blogg... Men nu är det fixat! Ge mig feedback, please.

Done





Woopidoo! Äntligen färdig. Nöjd är jag, jag gillar stuket. Och headern, den blev bra till slut.. Vet att många av er inte kommer tycka om denna design, men huvudsaken är att jag gillar den, så att jag tycker att det är kul att blogga! Den kan tyckas svårnavigerad, men det är den egentligen inte. Enda som är annorlunda mot en vanlig blogg är väl att mitt arkiv+länkar+senaste inläggen ligger längst ner. Menyn ligger längst ner, med andra ord. Jag har verkligen rensat i min blogg; länkbyten m.m. när jag gjort denna design. Försökt få med alla widgets/finesser som jag gillar med nya blogg.se, men samtidigt är det svårt att inte få det plottrigt. Valde att plocka bort Sök-funktionen, känns inte som att så många använder den. Egentligen kan man ju bara öppna google och göra sökningen där istället. Jaja, hade ändå varit kul att höra vad ni tycker, så shoot! Eller om ni har frågor hur jag gjort saker och ting, fire off.

Design




Duktig Sannanas som använder sina glajjor!


Sitter och pillar med en ny design. Har faktiskt hållit på med den i flera veckor, men känns inte som att jag är hundra procent nöjd ännu.. Får se om jag nailar det i kväll kanske. Är färdig med allt tekniskt so to speak, bara det grafiska som jag inte är nöjd med = headern.. Lyssnar på Hey You Beautiful med Olly Murs - yummy låt. Tar en break från julstöket idag, har legat i sängen hela dagen och bara tagit det lungt; spelar spel, fixat med designen, kollat på Greveholm och tagit mig ett långt, välförtjänt skumbad.

Ullared


Bilder från Ullaredsbloggen & google

Min kära vän Sanna sa en bra grej häromdagen; När alla tjejer flyttar hemifrån blir de kärringar. Och det stämmer ju delvis. Julkärring har jag garanterat blivit i alla fall... Och imorgon bär det av till Gekås med Bella & Tina. Som vi längtat efter detta, haha. Jag ska mest köpa inredning - såklart - och en massa disposable-grejer så som tvål, folie, pads osv. Bland annat ska jag se om jag kan hitta två stycken Bulbylampor till hallen (tveksamt om de finns dock, som en sann Ullaredsbloggen-följare så vet jag att de inte har bloggat om dem sedan i somras tyvärr), ljusstakar, några fina bordslampor, doftljus och nya gardiner. Ja, jag har nog blivit lite utav en kärring sedan jag flyttade hemifrån...

Dagens inspiration


All reklam är inte bra reklam, blogg.se

Blev otroligt besviken när jag klickade mig in på blogg.se idag. Överst ligger ett sponsrat inlägg från Dorco Shave. En sida som troligtvis försätter många personer i skuld. Det står i inlägget "Prova gratis!", men ingenting är gratis. Jag jobbar med människor som trott att sådana här saker är gratis, och som sedan inte blir av med så kallade prenumerationer. Man hamnar i skuld och det gör mig otroligt upprörd att blogg.se, som har väldigt många unga människor som "kunder" hos sig, gör den här typen av reklam. Det är en skuldfälla!

Sedan tycker jag det är väldigt "roligt" med sidor där man ska medge att man är arton år. Vaddå medge? Om man inte fyller i ett personnummer kan ju företaget aldrig styrka att avtalet gjorts mellan två myndiga parter. Det vill säga; du som beställer som är under arton år kan aldrig få en så kallad dom på att du måste betala. En 15-åring kan således klicka i rutan att de fyllt arton år, och sedan ta emot paket i all oändlighet då avtalet slöts när denne var omyndig. Man kan aldrig, varken som inkassobolag eller Kronofogden, kräva en minderårig person på pengar. Sedan 2OO9 är det dessutom lag på att man måste avskriva skulder som uppkommit när gäldenären (den som står i skuld) varit omyndig.

Det gör mig otroligt ledsen att blogg.se inte tar sitt ansvar, det finns så otroligt många omyndiga personer på denna plattform och borde således inte ta in sponsrade inlägg där du inte måste styrka din myndiga ålder med personnummer + fyra sista siffror. Visst tror jag på ett samhälle där varje individ tar ansvar för sina egna handlingar, men man ska inte rikta sådan här reklam på en sida där - vad i alla fall jag tror - medelåldern på användarna är under 18 år. SKÄMS PÅ ER!

Julsugen



Frågan är ju bara om jag klarar att hålla mig lugn, julen börjar stiga mig åt huvudet!

Dagens inspiration

Tumblr_ll78ikhrob1qekcdko1_500_largeTumblr_lsgga4bwsc1qdttmzo1_500_largeTumblr_l4lda3itmm1qcw9wmo1_500_largeTumblr_lql91k6bjv1r1g9p4o1_500_largeTumblr_kz0ufpwkn41qzio2oo1_500_largeTumblr_lxttw4snj41r9njs3o1_500_largeTumblr_m7rdxzcldt1rr0h7ho1_500_large

Driving one of your cars



En bil hade varit drömmen, verkligen. Min drömbil är en BMW, helst en vit, i modellen X5. Det finns ju inte precis kapital att köpa en sådan bil, finns knappt kapital att köpa bil alls. Bor man dessutom i stan så är det inte helt nödvändigt, även om man önskar att man haft en till hands varje gång man ska storhandla. Då har jag visserligen haft den turen att min pappa bor i närheten av oss, men nu flyttade han - givetvis - i förra veckan, vilket gör att vi nu mera inte kan låna den.

Det är inte bara priset som tar emot när det handlar om att skaffa sin första, egna bil. Det är såklart ökade, fasta kostnader med försäkringar osv, men även det praktiska. Hur byter man däck? Att lämna in den hade vart att föredra, men att klara av att göra det i krislägen vill man ju kunna. Hur var det nu med vikterna igen? Det minns jag ingenting om, även om det står i registreringsbeviset så är det faktiskt himla svårt att hålla koll på, tycker jag.
Regler och liknande är jag ganska high på, i och med att jag tidigare jobbade på trafikskola, men just det praktiska; byta däck, vilka däck ska man ens ha, när var det man var tvungen att ha vinterdäck nu igen?

Det är då man har tur när man hittar sidor på internet som kan förklara detta. Jag är väldigt glad att jag lever i internetgenerationen som kan hitta allt man söker via google. Bilsidan som jag hittade hjälper inte bara till med däck, den hjälper också till i tankarna kring vilken modell man bör införskaffa, hur man kan tjäna ihop extrapengar för att ha råd med detta osv. Biltips till en enkel 21-åring som tycker att bilar är ganska läskiga - välkomnas självklart med öppna armar!

Taklampa

Taklampa Kandela Krom/vit KristallTaklampa Levis




 
Är ute efter två taklampor till hallen. Vi har ju bott i lägenheten i över ett år och jag köpte en spot från IKEA för flera månader sedan, men den funkade inte med uttaget och var sönder, så jag fick slänga den. Vi har hittat flera alternativ till vad vi kan ha där, för nu när det blir mörkt tidigt så är det ganska essential att ha en i hallen, annars är det bäcksvart där i och med att vi inte har några fönster i just det utrymmet av lägenheten. Klickade mig in på Ljustema och hittade lite fler alternativ, jag vill ha två stycken likadana lampor som ska vara ganska "spaciga", alltså det spelar inte så stor roll om de inte ger jättemycket ljus, bara man ser någorlunda. Det viktiga är att de inte är vanliga trista lampor. De lamporna ovan är sådana lampor som ger mycket ljus men ändå är i min smak! Det är ledlampor, som ger ett varmt ljus men också ett starkt sådant. Jag har aldrig köpt en lampa via nätet innan, men om jag bestämmer mig för att ta någon av dessa så tror jag inte precis att det är något problem, men jag föredrar om man kan få se en exempelbild också så att man ser hur stor den är i förhållande till andra saker, vilket är lättast att avgöra med en bild som kan visa hur stor den är i förhållande till andra saker/annan inredning. Får se vad min kära sambo tycker om dessa två ovan - kanske dyker de upp i vår hall inom kort!

Förvaring





Just nu har vi tyvärr bara en Malmbyrå hemma hos oss. Jag hoppas att vi i alla fall innan februari (då har det både vart jul och jag har fyllt 22 år = förhoppningsvis några presentkort på Ikea) kan ha varsin. Det är lite klurigt när man bor med en kille, man vill att det ska vara unisex, samtidigt som man vill ha det på sitt sätt. Jag kan visa Roberto en massa fin inredningsinspiration och han grymtar "Det där är för tjejigt, så kan vi inte ha det!". Man blir lite nere, det ska jag inte sticka under stol med. Men samtidigt så får jag igenom en hel del också. Han får visserligen det mesta, kan jag tycka, haha. Som i vårt vardagsrum där i princip allt går i mörka färger förutom väggarna. Han tycker att om vi har vit inredning så kommer allt bli vitt på grund av att färgen på väggarna är det... Jag ska minsann ha en vit bokhylla ändå, och det verkar som att jag har fått igenom det.

Hur som haver, när vi väl införskaffar en Malmbyrå till så kan vi ha varsin. Då kan jag få ställa vad jag vill på min utan att få dåligt samvete över att det blir för tjejigt. Tills dess har jag i alla fall valt att ställa dessa grejer på den; tavlor med motiv från Lagerhaus, ramar från Ikea, lapphållare från TIGER, silvrig burk från Indiska & min förvaringsbox från Lagerhaus.

Roses, Bel Air, take me there





I min lista #23 - kiss me downtown är dessa artister med överlägset mest. Jag ska inte sticka under stol med att mitt svalnande intresse för The Sounds har ökat igen på grund av favoritprogrammet Så mycket bättre. Det var ju på sin topp när jag 1. upptäckte Tony the Beat, 2. var och såg Maja rocka Koko i London sommaren 2011 - LEGEN - wait for it - DARY! Även Miss Li som jag endast lyssnat på när det kommer till Hit It & Om du lämnade mig nu, har fått en plats i mitt musikhjärta, flera spår på hennes nya som jag är fantastiskt glad i. Sedan har vi en del spår från Lana del Reys nya Paradise Edition, Icona Pops debutalbum samt den helt fantastiska Scream & Shout från will.i.am & Britney!

Lussekatter




Jag ville egentligen ha bakat mina små lussebullar igår, första advent och allt, men så blev det inte. Utan idag blir det bak istället. Äntligen fick min kära sambo igång hushållsassistenten också (som jag trixats med den, hade nästan gett upp, så gör han det med ett enda knapptryck, jag blir så mat...), så äntligen kan jag säga att jag faktiskt har en liten hushållsassistent. Fick den i julklapp förra året men som sagt så har jag - som anser mig tekniskt lagd - inte fått igång den förrän ca 1 år senare...

However, julbaket är i full gång, ikväll blir det lussekatter. En sak till som Roberto inte gillar med julen; LUSSE-FREAKING-KATTER. HUR KAN MAN INTE GILLA DET?! Om han ens gillar denna högtid alls. Tråkigt då att han är ihop med världens julgalnaste människa. Alla har klagat på snön och kylan idag. Inte Sanna, jag är gladare än ett barn med lördagsgodis. Alla tycker att det är för tidigt att pynta. Inte Sanna, jag var uppe åtta i lördagsmorse och började pilla. Alla tycker julrushen i stan är jobbig. Inte Sanna, jag trängs mer än gärna, haha. ♪ ♫♩Julen är häääär nuuuu...

Soffbord





Vårt gamla från IKEA som vi fick när vi flyttade in. Var lite för högt för nya soffan, och passade inte riktigt in i hur vi ville ha det.
Fel färg och design tyvärr, även om det är ett fint bord.




Det nya är också från IKEA, dock köpt begagnat på Östhjälpen. Är mycket nöjd med att det är i den färgen som jag tänkt mig, eller ja, egentligen vill jag ha vitt, men detta passar så länge. Skönast är att man kan lägga upp fötterna, haha.

SJUKASTE, SÅ FRUKTANSVÄRT SKÖN!





Den är min, den är bäst, fyfan vad glad jag blir när jag hittar en ny grym låt!

Årets jultema



I år blev det samma ikoner som sist då de var smidiga och jag gillar dem, hihi. Roberto lär bli vansinnig, men är det jul så är det jul! Och man vet ju hur de ligger i docken vid det här laget + att det står om man drar med musen över dem. Efter en del pill, uppdateringar av programmet osv, så fick jag även till det med Finder-ikonen, jippie! However, vad tycker ni?

Om du är intresserad av att göra såhär med ditt skrivbord på din Mac, så har jag en film här.

1:a december



Första december, en lycklig dag för en sådan julälskare som jag! Vaknade vid åtta imorse, tog mig upp och såg julkalendern vid 8.45. Var inte jätteimponerad av första avsnittet, men klart det är känsla att en av de julkalendrarna som man själv såg när man växte upp nu kommer i repris. Fem år gammal var jag när den gick, och jag har tittat på den nästan varje år sedan dess, då vi hade Greveholm på video. Den kommer såklart bli bättre, det tror jag allt! Efter julkalendern tog jag mig an att slå in de första inköpta julklapparna till ljudet av årets jullista på Spotify. Jag har köpt ett fint papper från Lagerhaus (nya favoritaffären, jajjemän!) och fina snören i svart, naturfärgat och rött från samma affär. Vid tio väckte jag min andra halva och vi började städa. Sist men inte minst plockade jag fram fönsterstjärnorna och ställde i ordning årets adventsljus. Mycket nöjd med min härligt slappa dag!

RSS 2.0