Tråkigt

På senaste tiden har jag fått en hel del kommentarer om bloggar som:
Kopierar både grafik och text som finns i min design.
Tar mina gratisdesigner, låter direktlänkarna vara kvar men tar bort min länk.

INTE OKEJ!


Vad är då direktlänk?
En direktlänk är en bildlänk som har min adress i sig. Till exempel om man tar en av mina designer och låter hjärtanen i menyn vara kvar - det är inte okej om man inte länkar. Jag accepterar det inte.

Vad brukar de ta?
Jag har hittat flera bloggar som har "inspirerats", genom att skriva exakt likadant som jag med till exempel det här ↓



Exakt samma text, exakt samma upplägg med hjärta, kursivt och tjockt på "kommentera inlägget här. Jag tycker inte det är roligt. Och det är bara pinsamt att ni skriver "inspireras, inte kopiera!", när det är precis vad ni gör! Jag blir smickrad när man inspireras av min blogg, inte lika smickrad när man kopierar. Eller rubrik/tid datum/kategori: Allmänt  [ 0 ] kommentarer...

En sak till...
Om man hittar bilder på google, så är det inte okej att ta dem. Hittade en blogg i lördags som tagit min bloglovinikon - men hon sa att hon hittat den på google (vilket är konstigt, för jag har googlat och googlat och googlat, men kan inte hitta min ikon vad jag än söker på, vilket antagligen beror på att jag inte döpt bilden när jag har laddat upp den » den hamnar då inte högt upp på google » hur länge har ni egentligen googlat för att hitta mina grejer? Eller är det copy - paste?)

Nu har jag bestämt mig för att ägna dagen och kvällen åt att göra en ny design. Den kommer vara ganska annorlunda mot mina tidigare - för jag är trött på er.

 


Kommentarer
Postat av: Alex

Jag hade blivit riktigt förbannad...

2011-01-25 @ 10:59:14
URL: http://followuf.blogg.se/
Postat av: felix

kännde mig lite träffad nu för jag har oxå lite så inspererats av din '' KOMMENTERA HÄR '' och text under och så, men försökte att inte göra de så likt.. hoppas du inte tycker jag kopierat :( haha

2011-01-25 @ 12:34:42
URL: http://kidforever.blogg.se/
Postat av: Charlotte

Skoj med ny design :) Det gör du rätt i. Och lova att säg till ifall designen jag har nu om jag gjort fel när jag kopierade den från ditt arkiv. Lova det! Jag vill inte vara en av dem som snor andras grejer!



Ha en bra dag :)

2011-01-25 @ 14:04:31
URL: http://charlottethoren.blogg.se/
Postat av: linda

trist att andra gör så. :( varför kan dom bara inte komma på egna ideer? förstår varför du blir upprörd.

2011-01-25 @ 14:16:36
URL: http://takeitagain.blogg.se/
Postat av: IDAWA

Förstår din ilska! Har varit med om samma sak.. Min gamla header kopierades rakt av, så jag gjorde självklart en ny.. Dock togs den bort när jag sa till :)



Men ändå, lite egen fantasi people!

2011-01-25 @ 17:02:34
URL: http://idawa.blogg.se/
Postat av: Hjjonsson

Det var synd...

2011-01-25 @ 17:22:08
URL: http://hjjonsson.blogg.se/
Postat av: Martina

Hej, jag kunde fan inte sagt det bättre själv. Gör en del designer åt andra och jag vet inte hur många gånger man får förfrågan tex "Kan du göra en sån design som nevnarien har?" Ja, det kan jag, men jag tänker inte göra det!



Det är på tiden att någon säger ifrån på riktigt, just nu är det bara att öppna chrome och kopiera hela stilmallen, borde man inte kunna blockera det på något sätt?...

2011-01-25 @ 17:46:17
URL: http://martinalundborg.se
Postat av: olivia&jennie - en blogg om två fjortonåriga tjejer.

nejfy vad störigt !

Och det är ju skam att dom kopierar "inspereras, inte kopieras" - eller vad det var, när dom själv kopierar. HAHAH lågt.



Jag har iallafall en utav dina gratis designer, och har inte tagit bort länken. Det är du som gjort den, inte jag. du ska få äran inte jag :)



2011-01-25 @ 19:49:16
URL: http://oliviajennie.blogg.se/
Postat av: LYDIA{JOSEFINE}

Så TRIST när andra bloggare tar ens idéer och designer sådär... När ska folk börja fatta - mitt är mitt och ditt är ditt! Menar, så svårt är det ju egentligen inte????



För övrigt en jättefin ny design! Gillar hur du har lagt upp "kommentarsboxen", alltså bland annat att du har samma bilder i headern i en lodrät spalt här till höger :} Finurligt!



KRAM på dig!

2011-01-26 @ 20:48:07
URL: http://lydiajosefine.blogg.se/
Postat av: Anonym

det är heller inte okej att ta bilder o sen använda dem i sin design!!



Och jag tror heller inte att just du kom på: kommentera här osv

2011-01-26 @ 23:25:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0