Slut på inspiration - del 2

Del två i min serie för dem som har slut på inspiration vad det gäller fotograferin.




- Övergivna ställen är ju hur coolt som helst. Varför inte ta en dag då du åker runt i något industriområde och fotar? Du kan både fota gamla maskiner och fordon, och ha med dig en kompis och ta kontrastrika bilder där kompisen är superstylad men allt annat är gammalt och rostigt.
- Ljus. Stearinljus eller blockljus. Ställ dem i olika positioner och ta med olika inställningar för att hitta den bästa!
- Smink! Alla tjejer älskar smink, har du något gammalt fult läppstift som tillhört mormor? Skär av en bit, lägg det på ett papper, kladda lite och du har ett coolt stilleben. Smink överhuvudtaget är ju galet roligt att fota, du kan ju hämta inspiration från till exempel Make Up Store.
- Försök hitta den där vintagekänslan med gamla saker. Jag gjorde det en gång med en gammal tepåse, ett par gamla tändstickor och ett pärlhalsband. La till lite olika effekter i Photoshop och det såg väldigt retro ut.
- Smycken. På samma sätt som med smink kan man fota smycket väldigt snyggt. Jag fotade till exempel mina foton ute på isen på sjön i närheten av mig när den temperaturen begav sig.
- Vatten/dryck som hälls från en kran, från en falska eller annat ner i till exempel ett glas eller en vas, blir jättefräcka effekter. Kanske kan man hälla i vattenfärg eller karamellfärg så att det blir lite färg också?
- Klassikerna - ringen som formar ett hjärta i en vidöppen bok, eller när man viker sidorna i bokens mitt så att de formar ett hjärta. Jag har aldrig lyckats med detta, men det är väl bara att hitta rätt ljuskälla så funkar det!
- Inredning såklart, och kläder!

Kommentarer
Postat av: ANGELICA -www.improvme.blogg.se

Okej, jag ska testa.. :) men vet du hur man ändrar till svenska??

2009-09-18 @ 09:02:58
URL: http://improvme.blogg.se/
Postat av: Emma<3

sv: ja den är verkligen superfin! skulle också vilja ha sådana bilder med min häst:)

2009-09-18 @ 09:31:41
URL: http://wwwlifestyle.blogg.se/
Postat av: Linnea

sv; hehe okej, om det är du som har tagit bilderna i din header är du jätte duktig :D hihi! Ikväll ska jag mysa framför tv.n bara. Är fortfarande förkyld:/ dudå? :D

2009-09-18 @ 09:42:22
URL: http://ldg.blogg.se/
Postat av: Ninas modeblogg, utan mode

Vilka bra tips! :)



Men det gör inte ont att lämna blod :) Jag tycker åtminstone att man ska testa en gång och se om man klarar av det eller inte :) Om man tar med en kompis som också lämnar känns det inte lika hemskt heller :)

2009-09-18 @ 09:48:08
URL: http://ninai.blogg.se/
Postat av: Hanna

Hej!

Tack för ditt snabba svar =)

Va tråkigt om den inte finns mer, får kolla runt minsann!

Vet du möjligen någon annan kamera i samma "klass", dvs. pris och hanterbar?

Hoppas du får en härlig dag =)

Kram

2009-09-18 @ 10:24:22
URL: http://hannaberglunds.blogg.se/
Postat av: MICHAELA D

Svar: Hmm... Använd stativ och gå precis innan det blir för mörkt! Då slipper du höja ISO så det blir brusigt. :) Jag brukar testa mig fram ;)

2009-09-18 @ 10:36:07
URL: http://michaelaa.webblogg.se/
Postat av: madde

Såg att du hade en ny veckan blogg. Du får hojta till nästa gång, så ska jag anmäla mig. Har ju gjort det fint på sidan :)

Det går att bara ratta på bländaren bara, om du har kameran helt på manuellt. Annars tror jag att de båda ändrar sig. Använd stativ och ta bilder när det är dagsljus då blir det alltid bäst kvalité och skärpa.



fina inspirationstips du ger :D

2009-09-18 @ 10:40:49
URL: http://madeleinesofieekberg.blogg.se/
Postat av: uma

sv: oh tack så jättemycket, blir jätteglad! :D

kram på dig

2009-09-18 @ 11:36:04
URL: http://umapuma.blogg.se/
Postat av: Becka

Hej! Hur e d med dig idag då?



Jag har laddat ner programmet GIMP men jag fattar verkligen noll, har försökt att både rita och skriva nått bara för att testa men d går ju inte...ahhh.



Vore jätte tacksam om du kunde säga nått om hur den funkar.



Ha en bra dag.

kramar

2009-09-18 @ 13:05:45
URL: http://theangelgirl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0