Sköt dig själv och skit i andra!

Jag blev riktigt upprörd idag under vår religionslektion. Där sitter folk och säger att det är dåligt med skönhetsideal. Jag köper det, det gör jag. Det är inte bra att våra största modehus retuscherar sina bilder så mycket så att folk känner sig hopplösa i sina kroppar. Men vi alla är fria människor - och jag tror att vi alla vill vara fria människor! Ingen vill bli tvingad någonting.

Vi kom raskt in på plastikoperationer. Det är fel, enligt många i min klass. (Och för övrigt så är det fel att göra abort - det är endast okej om man har blivit våldtagen av sin pappa. Skrattretande, säger jag!). Jaha - hur har ni tänkt då? Har ni tänkt på att det finns folk som mår dåligt över sitt utseende - och då menar jag inte vikt. Har ni någonsin tänkt så långt att det finns folk som gråter sig till sömns för att de har sådana komplex? De kanske hatar sina tänder, ja - det finns tandställning - men tror ni inte att folk mår dåligt av en sådan jävla räls i munnen? Folk håller för sin mun när de pratar, de ler aldrig och de öppnar knappt munnen. Ja, men vad är väl två års tystnad av ens liv? Två år.

Vem ska bestämma om du är nöjd med dig själv eller inte? Vissa människor bantar när de är tjocka, andra fettsuger sig. Vissa människor lever ett helt liv med en hemsk självbild, inget självförtroende och blir därmed ensamma utan barn, man/fru & vänner på grund av den dåliga självkänslan. Vissa människor lägger på ett fett lager smink för att dölja något, andra plastikopererar sig.

Att fettsuga sig är samma sak som att banta, skillnaden är att det går snabbare med en fettsugning och det ger ärr. Vi borde förbjuda följande enligt min klass, så som jag fattade det:
- gastric bypass (förminskning av magsäcken)
- all sorts bantning
- fettsugning
Alla ska vara tjocka helt enkelt - för det är ju riktigt hälsosamt!

En kvinna föds med anlag, anlag att få små bröst. Det är inte inne att ha stora bröst - kom fan inte och säg att det är inne - för alla modeller på catwalken (som står för anorexi-idealet) de har ju små bröst. Alltså kan ju inte stora bröst vara inne.  För catwalken står för idealen. Hon föds med små bröst. Hon mår jättedåligt, och vill i alla fall kunna fylla ut en b-kupa. Ska hon behöva skämmas över det? Ska hon behöva skämmas över att hon vill ha bröst?

En kvinna föds med anlag, anlag att få stora bröst. Hon får ryggsmärtor och måste köpa dyra BH:ar. Hon har inte råd med det, och hennes läkare har sagt att hon kommer få kroniska ryggproblem om hon inte gör något åt det. Alternativet är att köpa fula, stora anordningar som håller upp brösten, men som tvingar henne att gå i polo-tröjor, för att BH:n är så ful. Hon har storlek 40, men kommer inte i något för hennes bröst är för stora, så hon får istället gå upp till 44/46 Hon vill förminska sina bröst, men det är inte tillåtet att göra det i Sverige längre, för vi har bestämt oss för att bekämpa skönhetsidealen med att tvinga alla att tycka om sig själva.

Det är tamejfan som att tvinga alla att tro på Gud!
Tack.

Kommentarer
Postat av: G A B R I E L L A

FY FAN VAD JAG GICK IGÅNG PÅ DET HÄR! Jaaa, alltså inte på deeeeet sättet, men du fattar. GRYMME <3

2009-11-25 @ 17:20:56
URL: http://forcornelia.blogg.se/
Postat av: Sara

Riktigt snygg design :D

2009-11-25 @ 18:29:13
URL: http://chillsmosara.blogg.se/
Postat av: z a n n y h ♥

sv: Hej ! sorry för sent svar men jag har inte haft tid.. :)



Grymt bra inlägg ska jag då säga! håller med dig till 100% ! måste nog själv skriva ett inlägg om det där! :P

2009-11-25 @ 18:59:15
URL: http://zannyh.blogg.se/
Postat av: sandra

sv: tack söta du! Blev rikigt kär i din blogg, den är skitsnygg! Du skulle inte vilja hjälpa mig med en liknande kommentarsruta? DEN VAR SKITSNYGG!!!

2009-11-25 @ 19:14:47
URL: http://littlesandra.blogg.se/
Postat av: Viktoria ♥

sjukt bra rubrik ;)

2009-11-25 @ 19:17:47
URL: http://vickanss.blogg.se/
Postat av: emma

Gör du? På riktigt? :O :)

2009-11-25 @ 19:27:33
URL: http://emmabridgeman.blogg.se/
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

en del människor är verkligen bara totalt inskränkta..och fulla av dubbelmoral när det kommer till kritan.

2009-11-25 @ 19:28:08
URL: http://pyttis.blogg.se/
Postat av: emma

Åh, vad spännande :) är du troende?

2009-11-25 @ 19:34:41
URL: http://emmabridgeman.blogg.se/
Postat av: Sara - En dalkulla i Österrike

Vad är de för fel på vissa människor :P jag fattar inte?? Riktigt bra skrivet iaf, tummen upp!

2009-11-25 @ 19:44:00
URL: http://candis.se
Postat av: Anonym

Helt rätt ;)

2009-11-25 @ 21:23:55
Postat av: Camilla

Helrätt! Det verkar som en del i din klass är lite... ja vad ska man säga :P. Jag menar, allt handlar ju inte om skönhetsidealen. Hälsa och väkmående är ju minst en lika stor faktor. Min ena mosters man har gjort en gastric bypass - för han var mycket överviktig. Såpass överviktig att han hade svårt att röra på sig och motionera, dessutom fick han väldigt ont i nacken. Numera kan han springa, han har inte lika ont i nacken, men framför allt så mår han mycket bättre. Hälsovinsterna är alltså stora. Varför förbjuda sådant som får personer att må bättre?



Bra skrivet iaf. Vi gillar't när Sanna tänder till, haha!

2009-11-26 @ 08:02:06
URL: http://camillajacobson.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Jag förstår vad du menar Sanna, men alla i klassen håller nog inte med om det. Jag är iaf inte en av dem. Jag tycker skönhetsideal är hemskt och det förstör mångas liv, jag tycker att ens egen kropp är just ens egen och besluten om vad man gör med den är även ens egna. Däremot kan jag tycka att det är farligt om plastikoperationer blir lika vanligt som att köpa en ny tröja och jag tror det var vad de flesta i klassen syftade på. Åtminstone jag. Vad gäller abort så har alla rätten till det och exemplet med våldtäkt är ju bara ett exempel om att man inte ska behöva fullfölja graviditeten om man inte vill.



Att tillägga, gastriv bypass är bra utifall att man inte har några möjligheter att gå ner i vikt, när det blir ett problem är när man gör det fast man kan gå ner vikten på egen hand. Jag tror det är bättre att gå ner vikten på egen hand så man "tvingar" sig själv att ändra sina matvanor, gör man ett ingrepp är ju det faktiskt inte nödvändigt och då kanske man väger lika mycket som innan några år efter operationen.



Men, bra inlägg ;)

2009-11-26 @ 11:51:10
Postat av: Viola Stark

Otroligt bra skrivet Sanna!

2009-11-26 @ 15:33:34
URL: http://www.metrobloggen.se/sarah
Postat av: Astrid

Gud vad bra att det var att läsa det här inlägget!

2009-11-26 @ 18:02:54
Postat av: Lisa

riktigt bra skrivet sanna

2009-11-27 @ 21:52:24
URL: http://lisavanginhoven.blogg.se/
Postat av: Louise Dahlin

Var vänlig läs ovan innan du kommenterar!

Kajan;

Om man vill göra en plastikoperation, så gör det då? Fine? Vad gör det dig?.... Jag tycker givetvis att detta idealet är hemskt, men ideal kommer alltid att finnas och om vi inte lär oss att ta dem för vad det är så blir det bara något jobbigt som påtvingar folks integritet att delas med andra.



Sanna, du är en riktig liberal ;)



Ciaooo på er Goingar <3

2009-11-28 @ 20:08:02
URL: http://louisesofia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0