Back to gbg

Toodles.
Är tillbaka i Göteborg efter ett mysigt dygn med Gabbsan på Bohus-Malmön. Nu väntar 40 minuters väntan på perrongen innan pendeln kan köra mig hem. Jag känner redan nu att jag är på väg att somna - att göra ingenting är trots allt ganska så utmattande - och kommer nog somna gott när jag får krypa ner hos världens bästa pojkvän. Imorgon har jag tre saker att göra - bloggdesigner, plocka ögonbrynen och peela kroppen (huden har börjat säga ifrån efter Greklandsbrännan)

Vi hörs imorgon!


Har ätit enormt god räksallad på Smögenbry...

img_0146 (MMS)

Har ätit enormt god räksallad på Smögenbryggan och bara gått omkring och kollat i småaffärerna längs vattnet. Nu sitter vi i bilen på väg tillbaka till Malmön, och vid sex bär det av hemåt igen.


who wears it better?

Skådespelerskan Demi Moore och sångerskan Jennifer Lopez bar båda denna klänning från Lanvin vid varsitt tillfälle, dock i olika färger som ni ser. Vem bär den bäst? Och vilken färg var snyggast?

 


Kristaller

 



Maskros + vattenspruta.


x10

 


Sitter på bussen på väg till Gabbis sommar...

img_0128 (MMS)

Sitter på bussen på väg till Gabbis sommarställe på Bohus-Malmön där jag ska vara till imorgon. Men don't be afraid, jag uppdaterar som vanligt (:


Kan ni gissa vad jag har fått hem?

 



Fick ett paket från tvspelsweb idag! Kan ni gissa vad som var i?


5 saker du inte visste



1. Jag är sämst på att tvätta bort sminket på kvällen
Sedan jag åt min acnemedicin så är min hud immun när det handlar om finnar. Jag får aldrig finnat, vilket är enormt skönt. Men redan innan jag åt Roaccutan så hade jag en dålig vana - eller snarare ovana - jag tvättade sällan bort sminket på kvällen. Det ledde säkert till sämre hy, men numera använder jag inte så mycket smink, och oftast mineralsmink eller bara bronzing powder. Jag har dock blivit mycket bättre på det, men det är inte alltid jag gör det!

2. Det värsta jag vet är att vara torr på fotsulorna
Jag minns en sommar för något år sedan då jag jämt var barfota i skorna. Det ledde till helt sjukt torra hälar, och fy farao vad äckligt det var. Numera har jag verkligen fobi för det, så så fort jag börjar känna mig torr så åker baljan, fotcremen och fotfilen fram!

3. Jag spelade fotboll i 8 år
Jag började spela fotboll när jag var 7 år och slutade när jag var 15. Jag stod faktiskt i mål, trots brist på smidighet och att jag var kort. Trots det var jag faktiskt bra, vilket antagligen berodde på att jag var helt galen och orädd. Jag tog bollen med den kroppsdel som det krävdes, det spelade ingen roll om det blev en vristboll i magen eller en tåpaj i ansiktet, in i mål skulle den i alla fall inte!

4. Jag dricker sällan alkohol
Nej, det är väldigt sällan jag dricker alkohol, om man ser till hur det brukar vara i min ålder (jag jämför mig med vänner och så). Jag gillar inte riktigt att gå ut på nattklubbar, föredrar då uteserveringar och mysiga middagar hemma med kompisarna, som förvisso kan urarta till något riktigt onyktert... Men ändå. När jag väl dricker så vill jag helst ha vin, och då rosé eller vitt. Rött har jag inte lärt mig dricka ännu.

5. Jag älskar att läsa om historia
Mattes pappa brukar köpa en historiatidning, och någon gång har jag läst igenom den. Fy vad intressant det är. Jag älskar verkligen historia, allt ifrån ryska revolutionen till grekisk mytologi! Vilken nörd jag är... Men det känns som att jag förstår hur allting hänger ihop - varför vi är där vi är idag - när jag läser om hur det var förut.

Befinner mig på Bästkusten hos Anita nu. H...

img_0123 (MMS)

Befinner mig på Bästkusten hos Anita nu. Hon har ett helt fantastiskt sommarhus här ute. Får försöka nästla mig in och vara snäll så att jag får komma hit fler gånger!


Fototips - gyllene snittet, del 2

Detta är en fortsättning på detta inlägg.
Om du skulle använda den horisontella versionen så handlar det mest om landskap. Då ska horisonten ligga:

 

 

 

ELLER



Hem till Anita Brodén ikväll!



Leggings - Gina
Tshirt & kofta - H&M
Armband - Sabo, present & Dazzling
Örhängen - present
Ring - köpt i Shanghai



Hej hörrni!
Ikväll är det möte med Norra Älvsborgs styrelse där jag är adjungerad. Men den här gången är det lite speciellt, vi ska nämligen hem till riksdagsledamot Anita Brodéns sommarstuga på Tjörn! Ska bli mysigt. Möten är inte alltid jätteroligt, och då är det ju mysigt om det är ute på västkusten - right? Vi inkräktar lite på Bohuslän, haha.

Fototips - gyllene snittet

Det gyllene snittet är långt mycket mer komplicerat än det jag tänker skriva nu. Men det var detta jag fick lära mig när jag läste Fotografisk Bild A på gymnasiet. Det är en enklare version av hur gyllene snittet fungerar.

 

 

Såhär tänker du; dela upp bilden i 3x3, som ett tre-i-rad-spel. Placera sedan ditt motiv horisontellt eller vågrätt. På bilden ovan har jag placerat det på den vågräta delen. Ditt motiv ska ta upp 1/3 eller 2/3, och det ska vara på ena eller andra sidan, uppe eller nere. Den översta bilden, den utan gyllene snittet, där kanske blomman tar upp 2/3, men den befinner sig i mitten. Det ska den inte göra.

NÅGRA EXEMPEL:

 

 

 

Här har jag "använt" mig utav den lätta versionen av gyllene snittet, och då blir bilderna lite mer iögonfallande, än om man inte gör det. Jag vet inte varför, men man får ett bättre djup och bättre placering när man använder detta tips.





Maskros

 

 



Vilken redigering gillar du bäst?


Prästkrage



Jag begav mig ut på en liten fotorunda med x4-filter, en vattenspruta och en nikon d40.


Hur du bloggar från din iPhone!

Jag har fått lite frågor om hur man uppdaterar bloggen från sin iPhone. Inte hur man MMS-bloggar, vilket jag till 90% gör. Anledningen är att man inte kan ladda upp några bilder via iPhone, man kan bara använda de bilder som redan finns i arkivet. Därför MMS-bloggar jag. Men jag ska ändå visa hur man skriver ett vanligt inlägg via iPhone.



Börja med att logga in på din blogg via Safari. Tryck som vanligt på Blogg > Skapa > Inlägg. Skriv en rubrik.



Tryck sedan på "Ändra Redigerare", som är till höger under inläggsfältet (man ser det lite med blå text på bild 1 också).



Då ser det istället ut såhär, verktygsfältet åker bort.



Nu kan du skriva, men du kan inte använda enter, utan använd <br>, man måste nämligen skriva med hjälp av HTML i denna formen av redigerare. HTML-grunder hittar du här. Hur du byter rad, gör tjock/kursiv/understreckad text osv.

Inne- & utelista

Så var det dags igen! Lite sent i denna vecka, men det kommer i alla fall. Bättre sent än aldrig kan man väl säga. Haha.

Att jag har börjat göra designer igen
Efter ett långt uppehåll har jag nu bestämt mig för att göra designer igen. De kostar fortfarande 200 kronor, och du kan beställa en genom att maila mig på [email protected]. Du får allt du vill ha i din design, jag fixar allt!

Att baka
Fy farao vad inne det känns att baka. Speciellt cuppys! Jag vill tipsa er alla om bakpassion, ninaek & tårtspecialisten, tre bloggar där man kan hitta superenkla och goda recept.

Cognac
Ja, alltså... inte drickan - färgen! Så himla snyggt. Innan jag dör ska jag äga en Mulberry Bayswater i Cognac. Så sjuuukt snyggt.

iPhone
Jag är omåttligt förälskad i min nya telefon, och allt jag kan göra på den. Jag vet att det finns bättre telefoner på marknaden, men jag har faktiskt en teknikgräns - jag fattar inte allting. Så då funkar iPhone perfekt, jag kan kolla mailen, surfa, spela, vara inne på facebook, ringa, sms:a, blogga, lyssna på musik... Allt det som är viktigt i en telefon!



Genomskinliga bh-band
Jag tycker det är helt sjukt fult! För let's face it - man ser ju dom ändå! Det är ju inte så att de försvinner bara för att de är gjorda av genomskinlig plast? För det gör de inte. De syns fortfarande, och de är inte snygga. Nej, plocka av banden då och kör på en axelbandslös BH, eller kör tuttejp. SNÄLLA!

Det här vädret
Jag gillar det inte. Det är för kallt för att ligga vid havet. Och sjön är äcklig. Det är för varmt och för fint väder för att sitta inne. Jag hatar det. Vad ska jag göra?

Att kontoutdrag kostar 3 kronor
Det tycker jag är lite smålöjligt, man får ju alltid annars en minneslapp om man tar ut pengar, men om man inte tar ut pengar, ja då kostar det att kolla hur mycket pengar man har. Det är en superliten summa, men det gör det nästan bara ännu mer irriterande. Att jag inte ens kan göra bankutdrag från Nordea, den banken jag har, utan att få betala en avgift suger.

Den ständiga oron för att ha pengar
Nu när studiebidraget inte trillar in som det brukar börjar man få lite problem att sova på nätterna. Nej, där överdrev jag, men man kan verkligen inte leva flott. Det är lite småjobbigt tycker jag. Man har liksom blivit van vid att leva på en extra tusenlapp varje månad, men så helt plötsligt så kommer inte den längre. Det är himla ångest på det.

Ett paket jordgubbar

Jag bakade nya cuppys idag, mint & choklad med jordgubbar på toppen [ recept ]. Så skulle jag svänga av vid Kastenhofsmotet och köpa lite jordgubbar till toppingen då, och när jag står där och pekar på vilka jordgubbar jag vill ha så säger tjejen i ståndet:

- Du, kan jag få fråga en sak?
- Eh, javisst, svarar jag.
- Heter du Sanna? frågar hon.
- Haha, ja, det gör jag.
- Det är du som har den där bloggen, va?
- Ja, det är det, svarar jag, lite nöjt sådär.
- Ja, för du gjorde en design till mig för typ ett & ett halvt år sedan. Jag heter Diana.

Och det var så kul, för jag visste precis vem det var. Jag kommer ihåg designen och allting - den var lila. Det var på den tiden jag gjorde gratisdesigner till allt och alla. Wiie, jag blev ganska glad, och körde därifrån med ett leende på läpparna.



Camilla med en mumsig gubbe.




Grilltajm!



Jeansshorts - avklippta Replay
Tunika - Bikbok
Smycken - Thomas Sabo, present, Express & Afaze




Ögonskuggor från:
MAC, FACE, Victorias Secret, Isa Dora

Blake Lively och hennes näsa


En före & efter bild. Vad tror ni? Är näsan opererad?



Ja, det spekuleras ju i om Blake Lively, mer känd som Serena van der Woodsen i Gossip Girl, har gjort en näsoperation. Av bilderna att döma är det sant, om ni frågar mig. Blakes näsvingar blev helt plötsligt annorlunda, och näsan en smula smalare. Det var en riktigt söt potatisnäsa hon hade förut, men den verkar vara som bortblåst. Jag dömer henne inte för det, jag tycker man ska självförverkliga sig själv så mycket man bara vill. Mår man bättre av att göra en operation, jamen gör en operation då. Jag är ingen moraltant som hytter med fingret åt dem som gör skönhetsoperationer. Vad tror ni, har Blake gjort en operation?

Skymning på Karpathos


 

 



Nikon D40 & Sigma AF70-300/4-5,6 DG


Bästa midsommaraftonen



Sjukt god rödspätta med skirat smör, färskpotatis och sparris.




Den underbara efterrätten - chokladfudge, svartvinbärsmousse & hasselnötsglass.



Som jag skrev tidigare så är jag inget stort fan av midsommarafton, men gårdagen blev perfekt. En mysig, underbar restaurang, lite bubbel till mina passagerare (jag åtog mig att köra hem för att de andra skulle kunna dricka lite champagne, öl och vin) och en fantastisk rödspätta - kan det bli bättre? Nej jag tror faktiskt inte det. Som grädde på moset blev det en underbar efterrätt. Jordgubbstårta är ju inte min favorit heller, så chokladfudge med svartvinbärsmousse och hasselnötsglass passar mig ypperligt.

Kunde inte blivit en bättre midsommar, och jag är glad att det blev som det blev!

Mint & Chocolate Cuppys - recept


Receptet kommer alltså från bakpassion.blogg.se
Blir du sugen? Kolla hennes blogg för fler smaskiga recept!

Strawberry Swing



Mums, svenska jordgubbar!


Rödspätta - hur gott som helst! Nu blir de...

img_0100 (MMS)

Rödspätta - hur gott som helst! Nu blir det efterrätt.


Nu är vi på Tjörnbron - snart framme! Är s...

img_0098 (MMS)

Nu är vi på Tjörnbron - snart framme! Är så himla hungrig, hoppas det är god mat. Muuuuums!


Midsommarplaner

Då var det midsommar igen, och när det gäller denna högtid håller jag med Mona Sahlin (första, sista och ENDA gången) - midsommar är töntigt! Jag vet att det är något fornnordiskt, men ändå - att dansa runt en stång, bli superfull, äta rå fisk i senap, ha en krans på huvudet och sjunga små grodorna? Nej, midsommar är inte direkt min favorithögtid.

Dock hade jag sett fram emot att fira en traditionell midsommar detta år, då förra året blev minst sagt tidig... Tyvärr så fick vi reda på igår att det inte skulle bli så, planerna på Käringön (där vi har varit de senaste åren, förutom förra året) var inställda. När man får reda på det med så kort varsel är det svårt att nästla sig in hos någon annan och lösa ett firande. Så nu blir det ganska så o-traditionellt; Matte och jag ska med min mamma och Michael till en restaurang på Tjörn som heter Salt & Sill och äta middag. Det är vår midsommar, och det funkar bra för mig.

Nu ska jag åka till Allum och hämta Matte från jobbet.



Sist jag firade "riktig" midsommar.




Tävling - vinn ett iphoneskal!

Vill du vara med och tävla?
Lägg upp bilden ovan i ett inlägg, skriv lite kort om min tävling och länka till mig samt till iphonemekka.com. Kommentera sedan inlägget så att jag vet att du är med!

Vad är det för skal? Jo, det är ett skal gjort av aluminium, för iPhone 3G och iPhone 3GS. Det är rosa/rött, och lite "borstat". Supersnyggt, om du frågar mig, och har tydligen sålts som smör.

Tävlingen avslutas tisdag den 29:e juni!

P.S Om du inte har en iPhone - var med och tävla ändå! Om du vinner är det ett starkt tecken på att du måste skaffa en, haha. D.S

Nu är jag med Kajan och Lollo! Vi sitter u...

img_0096 (MMS)

Nu är jag med Kajan och Lollo! Vi sitter ute på altanen och äter mumsiga cupcakes. Skönt.


Beställt på iphonemekka.com

Nu har jag beställt ett silikonskal från iPhonemekka.com. Jag valde den nätbutiken istället för iPhoneskal.nu därför att jag tyckte det var vettigare priser där, och ja, man fick ju mer för pengarna. Jag beställde även ett displayskydd som blir till en spegel när telefonen är av. Nice va?

Förresten, mitt silikonskal kommer se annorlunda ut, då exemplet på bilden är med en vit iPhone, men jag har en svart, alltså kommer det vara mörkare.

Cherry Cuppy


who wears it better?


Både den amerikanska skådespelerskan Blake Lively, känd främst för sin roll som Serena van der Woodsen i tv-programmet Gossip Girl, och den tjeckiska fotomodellen Eva Herzigova dök upp till en premiär i den kreation från Dolce & Gabbana. Men - vem bär den bäst?

Carrot Cuppy




Muuuuums!


Det blev ganska bra till slut



Spritsar hallonfrosting.



Philadelphiafrosting på morotscupcakesen.



De som blev misslyckade/inte räckte frosting till/var utstötta.




Körsbär/hallon/choklad.



Vi, Camilla och jag, gjorde tre sorters cupcakes - morot, choklad med mint & jordgubbar, samt choklad med hallon och ett körsbär som dekoration. Jag tror att hon är lika nöjd som jag, det blev riktigt bra.

Sneak peek!

img_0030 (MMS)

Sneak peek!


Nu är vi och handlar på ICA Kvantum för cu...

img_0029 (MMS)

Nu är vi och handlar på ICA Kvantum för cupcakesen. Sprits, vispgrädde, körsbär och jordgubbar, fy vad bra det här kommer bli (:


Imorgon ska vi baka cupcakes



Imorgon ska jag och Camilla baka cupcakes. Vi har fått lite inspo från olika bakbloggar.
1, 2, 3


Den unga överklassen



Haha, det här programmet är faktiskt riktigt bra!
Eller kul i alla fall. Hihi. Lite The Hills/The City i dansk, yngre version.

Är dock grymt besviken över att det inte finns nån kanal5play-app på iPhone...

Nej, nu ska jag kolla vidare.

LUF - ett frikort till livet.

Jag fick en liten fråga om att berätta vad LUF är. Kanske är det några som vill gå med nu, hihi.

LUF är en förkortning för Liberala Ungdomsförbundet, vilket är Folkpartiets ungdomsförbund.
I Liberala Ungdomsförbundet skulle jag vilja säga att man får en inblick i hur världen fungerar, men det får man nog i andra ungdomsförbund också. För det mesta har faktiskt med politik att göra, tro det eller ej. Mina betyg i flera ämnen har gått upp, därför att jag har känt att jag har förstått hur det där fungerar, världen, demokratin, samhället.. sedan jag gick med i LUF.

I år är det valår och det betyder att svenska folket ska välja en regering (förhoppningsvis samma som nu) och nya riksdagskandidater. Det betyder även att LUF har enormt mycket att göra. Vi har en kampanj på G som tillsvidare är hemlig, för att de andra ungdomsförbunden inte ska förstöra den. Men det man gör när man kampanjar är att man antingen är ute på gator och torg och pratar med folk om samhället eller så delar man flygblad med lite information på. Eller så befinner man sig i skolor och gör klasspressar - presentationer för klasser, som främst är en diskussion eleverna och presentatören emellan - eller sitter med i debatter i aulan och debatterar, eller så håller man bokbord. Ett bokbord är som et tbord med massa folders, flygblad, lite godis, knappar, pennor - ja, allt sånt där som folk kan plocka med sig i farten och använda/läsa senare.

Varför jag gick med i LUF? Jo, därför att jag ville lära mig. Jag har alltid varit intresserad av det där med samhället, om orättvisor och sådant. När två tjejer från LUF kom och höll en klasspress i min klass var det självklart att jag skulle vara med.

Varför inte något annat ungdomsförbund? Till en början var det som så att jag inte kände till så mycket mer om något annat ungdomsförbund, det var lite först till kvarn. Men nu inser jag hur sjukt rätt det blev. Jag är folkpartist ända in i själen, precis som min mamma, mormor och morfar.

Varför ska du gå med i LUF? Jo, därför att du lär dig mycket, du får träffa massa roliga människor - DU KOMMER JU TRÄFFA MIG! Nej, skämt åsido, men liksom, så jäkla coolt att träffa partiledarna, Reinfeldt, Blondinbella etc. Alla dem har jag träffat i politiska sammahang!




En lite osmickrande film på mig där jag snackar om LUF.
Och här snackar jag lite om Maud också... Haha.


Sveriges bästa kvinnor


Sveriges bästa kvinnor är helt klart Prinsessan Madeleine och vice statsminister Maud Olofsson!


Testar att mobilblogga från iPhonen (;

Sannas Rum

Testar att mobilblogga från iPhonen (;


TYCK TILL!

 

Jag sitter och drömmer mig bort bland... datorfodral! Snart ska jag införskaffa mig en laptop (mer om det senare) och då behöver jag ett snygg fodral. Skulle uppskatta om ni ville tycka till lite, hihi!

Vad gör Sanna just nu?



Jag är helt kär.


Ninas nya design!



En ny design till
Ninas fantastiska matlagnings- & bakblogg. Wie!

Oj, vad mycket designer det har blivit idag... Eller ah - två...
Jaja, nu har jag i alla fall dragit igång designförsäljningen igen, så om du är intresserad - tryck här.

Oversize earrings



Örhängen från nelly.com, topshop.com & ginatricot.com


Amandas nya design



Amanda fick en ny design till sin blogg efter att hon vunnit
min utlottning nu i veckan!


Camillas söta studentbilder









Det blev några riktigt söta (aningen onyktra) bilder på mig och Camilla
studentmottagningen precis innan vi skulle lämna för förfesten.

If we ever



Sjukt bra låt.


M&Q



Denna långklänning köpte jag på Karpathos, från det italienska märket M&Q. Den är inte speciellt uppklädd, utan snarare en stranklänning. Ändå är den jättefin, tycker jag! Riktigt nöjd, hihi.


5 saker du inte visste



1. Jag hatar Pink
Av flera anledningar hatar jag Pink, jag tycker inte riktigt om hennes stil, och inte hennes musik heller för den delen. Så varje gång hon kommer på radio så stänger jag av eller byter kanal. Jag fullkomligen hatar henne. Det kanske också ska nämnas att Matte anser att hon är übersnygg och att han har henne som frikort...

2. Jag har glasögon
Japp, egentligen har jag glasögon. Jag är så kallat översynt, vilket optikern tror beror på att jag har suttit extremt mycket vid... Ja just det - min dator! Egentligen måste jag alltid ha glasögon när jag sitter vid datorn, men jag får ofta ont i huvudet av dem (de trycker på bihålorna) så jag brukar hoppa över dem. Men nu har jag faktiskt på mig dem!

3. Jag älskar ostbågar
Ni kan inte förstå hur mycket jag älskar ostbågar. Det är något av det bästa jag vet. Det slår allt annat fredag- och lördagsmys, det ska vara ostbågar från OLW!

4. Jag borstar håret högst 1 gång/vecka
Det är säkert inte alls bra att borsta håret så sällan, jag är medveten om det, men det är ju så fasligt tråkigt att borsta håret! Och mitt hår har en tendens att bli svinto här och var, och dem reder jag ut med fingrarna och sedan är det bra. Att borsta håret är överskattat... Haha.

5. Jag gillar inte att prata engelska
Jag tycker att jag är hemskt dålig på engelska, och att jag har ett dåligt uttal. Därför låter jag alltid andra sköta snacket när man ska prata engelska. När jag väl kommer igång så brukar det gå bra, men till en början tycker jag verkligen att det är jobbigt. Till och med att beställa på restaurang utomlands är lite ångest för mig...



Glada överraskningar



Innan jag åkte till Grekland stod siffran på 223, och när jag kom hem så var det över 240!
Också ökade det mycket när jag var på startsidan förra veckan - från 208 till 223.

who wears it better?


Stjärnan från 90210, AnnaLynne McCord drog en vit blazer över sin klänning från Alice + Olivia, medan Victorias Secret modellen Marisa Miller valde att köra den "bare". Men - vem bär den bäst?

Weddingtime



Jag är inte rojalist, av olika anledningar, men vem gillar inte bröllop? Jag älskar bröllop, det är sååå vackert. Så snart ska jag krypa ner under filten i soffan och följa SVT:s direktsändning från Kungliga Hufvudstaden. Jag vet precis hur den här dagen kommer sluta - jag och mamma, varsin kopp te, massa tårar också kommer vi skratta åt varandra för att vi tycker att vi är så töntiga som alltid lipar!

Inne- & utelista

Hjälp vad många det var som reagerade förra veckan (kan i och för sig bero på att jag hamnade på startsidan på blogg.se, men ändå). Vi får se om denna veckans lista är lika kontroversiell.

Min solhatt
Fy vad cool jag har känt mig i den hatten alltså. Som en miniatyr av Samantha i Sex and the City. Den var perfekt till min långa klänning från Gina Tricot också. Det blev coolt tillsammans. Det enda kruxet var ju att jag bara hade långklänningen på kvällen, och då behövdes det sällan solhatt. Jaja, det var en accessoar i alla fall!

Grekland
Det bästa resmålet ever. Jag älskar Grekland, för det har allt; god mat, vackra stränder, bra väder, utomlands-känsla, mysshopping och sist med absolut inte minst - TZATZIKI! Jag har varit där fyra gånger nu, och jag ska vara uppe i 10 innan jag dör. Kanske borde göra det till en årlig grej - Grekland varje sommar. Låter perfekt i mina öron.

Lax
Fyfasen vad gott det är med gravad lax. Kan vara det godaste jag vet. Ville bara säga det.

Killar som gillar och märker detaljer
"Jag tycker det är så fint när du har mörkröda naglar" eller "Har du gjort något med håret idag? Du är jättesöt!" Åh, jag älskar verkligen när Matte lägger märke till vad jag gör, vare sig det har med håret, naglarna eller vad som helst. Han lägger alltid märke till nya saker!




Att jag inte har rabatt på Bianco
I och med att min älskling Matte jobbar på Bianco så var det som så att jag hade 50% där. Det gick lite på hans personalrabatt. Dock har de dragit in den nu, så jag får ingen som helst rabatt - INGEN! Så himla ovärt. Ledsen blir jag. Tror att jag ska ta ett snack med hans chef... Haha.

Att inte svara på kommentarer med en fråga
Ibland ställer jag frågor till bloggare, alltså uppriktiga frågor, typ "Hur har du gjort det där?" eller "Vart har du köpt den?" eller saker i den stilen. Men så svarar de inte! Så himla tråkigt. Jag brukar alltid svara på kommentarer som innehåller frågor (inte alltid "är det bra med dig?") för jag tycker att det är uppfostrat att göra det. Jag svarar dock inte när det inte finns en blogg/mailadress med i kommentaren - bara så ni vet. Men ni som inte svarar, BÖRJA GÖR DET, det är ouppfostrat att inte göra det. Tycker jag.

Att inte träffa kompisar varenda dag i skolan längre

Ibland är det bra med sommarlov,  ibland inte. Nu har jag inga rutiner längre, inga bra måltidsrutiner, gå-upp-ur-sängen-rutiner, lägga-mig-i-tid-rutiner, inte-dricka-på-vardagar-rutiner osv. Jag gillar rutiner, det har jag nog sagt tidigare. Alltså kan det vara lite jobbigt att inte träffa tjejerna varje dag, speciellt Pernilla då.

Fanta
Fy vad äckligt det är. Verkligen. Alla sorters fantor är äckliga tycker jag. Smakar verkligen så... tillgjort, kemikalier och allt vad det är. Nej, tacka vet jag Cola. Och ingen jäkla Pepsi - COCA COLA SKA DET VARA!

Skal från iphoneskal.nu



Detta fina skal ska jag klicka hem från iphoneskal.se, och även en Mirror Screen Protector. Det är som en grej man sätter på framsidan, som blir som en spegel när telefonen inte används, men blir som vanligt så fort man rör den. Det kommer dock se lite annorlunda ut i och med att telefonen på bilden är vit, och min är svart, men jag tror det blir bra ändå. Vi får dock se om det blir denna färg, funderar på ett vitt också. Det som är så bra är att man får ett extra skal på köpet, vilket är himla kul!

Ett stort tack!

Jag vill rikta ett stort tack, idag, till alla mina läsare. Dessutom vill jag tacka alla dem som är så snälla att länka mig i olika sammanhang, för pixels eller bara för att de glädjer sig åt mina tips och så. Jag blir lika glad och smickrad varje gång!

Tack, ni gör verkligen bloggandet värt!




Vinnaren av designen!



Grattis till dig! Maila mig tre bilder som du vill ha med, samt vad det ska stå på headern och i underskriften! Min mailadress är [email protected]

Greek food



Grekisk sallad - såååå gott!



Gyros - varje dags lunch, så sjukt gott!



På restaurangen Akropolis fick vi in varsin glassbägare med chokladsås och tomtebloss. Så himla fint!

wish it



Skor - Steve Madden | Väska - Miu Miu | Jeans - Forever21 | Solglasögon - Balenciaga
Ringar - Forever21 | Blus - Moschino cheap and chic


Outfit & brunch



Shorts - avklippta Replay
Tröja & jacka - H&M
Väska - Prada
Skor - Converse
Armband - Links London, Snö, Sabo, present
Klocka - Guess



Pernilla och jag åkte till stan för att jag skulle fixa min iPhone, och så åt vi även en mysig brunch på Espresso House. Det var juice, scones och kaffe (te för henne dock). Också får ni se min outfit här också. Hihi.

Jag har köpt en iPhone!!

Åkte in till stan för att bruncha med min fina Pernilla (inlägg senare) på Espresso House, men också för att köpa mig en liten bebis 3G, det vill säga en iPhone. Jag har tjatat om det så länge, och när vi var i Grekland drömde jag tre nätter i rad att jag köpte en, och det var som ett tecken. Jag ville ha en vit, men den var helt slut, så det fick bli en svart. Anledningen till att jag inte ville vänta till iPhone 4 är helt enkelt för att jag tycker att 3:an är snyggare, och det är ju en smaksak.

Så nästa vecka börjar en ny era på Sannas Rum - nämligen den när jag kan blogga från mobilen. Det i sin tur betyder att det blir mer uppdateringar om min vardag, samtidigt som jag kommer lägga ut lika mycket tips och tricks, graphics m.m. Kul va?

Det blir en dag på stranden



Jag underhöll mig med att kolla på grekiska ungdomar! I två timmar... Haha.


Stranden i Pigadia - Afoti - var liksom Apella Beach en helt fantastisk strand. Här var sanden annorlunda, det var sand, och inte stora stenar som på Apella, men vattnet kändes också varmare. Här var solstolarna enormt bekväma, och det fanns en bar på hotell Konstantinos Palace som vi beställde drinkar och milkshakes ifrån. Dock var inte drinkarna speciellt goda, för precis som jag nämnde så har grekerna en förkärlek till punch vilket de kör i alla drinkar. Och i Mojiton ersätter de vodkan med ouzo, vilket inte är ett toppenresultat...

Hur som helst. Vi köpte fina madrasser, men min flög tyvärr iväg ut på det stora blå. Ute på madrasserna låg vi sedan och solade, och där... där mina vänner brände jag mig något så fruktansvärt. Detta var i tisdags, och jag har fortfarande värk i musklerna. Jag har en hemsk bild av att mina muskler har kokats och att de inte längre är kött och blod, utan en kycklingfilé i mina vader... Inte fräscht, jag vet, men så känns det i alla fall!

Apella Beach




Klassiska knä-på-stranden-bilden



Helt sjukt vacker strand!


I söndags, gav vi oss iväg på moppen, som vi högtidligt döpte till Per-Gunnar "Gäddan" Gerdin (efter den sjukt bra boken "100-åringen som gick ut genom fönstret och försvann"), för att åka till Apella Beach, som ligger på östkusten på Karpathos. Där väntade glasklart vatten, turkost såklart, och en dag i solen. Det var helt underbart!

Something to drink?



En Sex on the beach på stranden? Njae, grekerna hade punch istället för likör...





En god milkshake på stranden var himla gott, och även Bacardi Breezer vid poolen!

Chicken Pesto

Har legat inne typ hela dagen, for jag ar sa brand pa baksidan av kroppen.
Nu vantar en fantastisk middag pa Akropolis med Chicken Pesto. At dar om ni aker hit, underbar personal och extremt god mat!

Vi hors imorgon nar jag kommer hem <3

Jag lever, med nod och nappe

Nej, overdrift.
Veckan har varit perfekt, vi ar inne pa nast sista dagen och det ar underbart.
Fast idag brande jag mig, och det gor hiskeligt ont.

Vi har atit den godaste maten, varit pa de vackraste stranderna och haft det helt fantastiskt bra. Nar jag kommer hem lovar jag att uppdatera mer och svara pa era kommentarer!

Puss fran ett 34:a-gradigt Karpathos!
Det ar sjukt varmt...

En vecka till solen



Då var det dags. Uppstigning 05.30, planet går 07.40.
Jag ska ha det sjukt jävla härligt, ska ni veta. En hel vecka i grekiska ö-världen.
Kan det bli bättre? Nej. Verkligen inte!

Startsidan



För er som missade - jag är på startsidan!
Jag gillar det faktum att jag fick 16 nya prenumenanter idag.


En överraskning

Ni vet väl att jag har en portfolio med alla designer som jag har gjort?
Nu håller jag på att skapa en ny sida, en subsida då, som ska innehålla allt annat jag har gjort, till exempel pixels och bakgrunder. Kul va? (:





Lanserar detta någon gång när jag kommer hem från Grekland, har inte hunnit fylla den ännu!


Nästa; Intersport



Leggings - Gina Tricot
Tunika - H&M
Armband - Thomas Sabo, Links London & present från älskling


Kör Converse till det.

 

Nu ska jag dra mig ner till tåget, och åka in till stan och Intersport. Jag har ett fotouppdrag där - det är inte så avancerat som det låter - jag fotar nya kollektioner på en provdocka, och ah... Det är inte speciellt fashionabelt. Haha. Det blir nog ett par timmar, och sedan måste jag springa till Forex och växla pengar. När jag kommer hem är det packning som gäller, men det kanske ni får hänga med på, hihi.


Q&A - typsnittet i headern



Fråga:
Hej Sanna. Jag undrar vad det kursiva typsnittet i headern heter. Du har det lite här och var, och även här där man kommenterar. Och vad heter pixeltexten under?

Svar: Pixeltexten heter Redensek och det andra heter Learning Curve. De finns båda på dafont.com!

Lottar ut en överbliven design



Ni kan hitta designen här.

 



Gör såhär:
Skriv ett kort inlägg och lägg in bilden ovan och länka till detta inlägg.
Kommentera sedan detta inlägget och berätta att du är med i tävlingen.

Vi kör under den tiden jag är i Grekland, så avslutar vi den 18:e juni klockan 18.00!


Inne- & utelista

 

Andreas Grega
Så sjukt bra. Jag har satt ihop en ny lista, med några återkommande låtar, men ah.. Mest Andreas Grega. Jag gillar't!


Nätshopping
Finns det något roligare än att drömma sig bort bland nätets alla skyltfönster? Jag älskar det, och spenderar gärna ledig tid med att hänga på stora nätbutiker. Nelly och H&M är favoriterna, helt klart.

 

Uteserveringar
Jag är inte någon partymänniska precis, eller jag tycker inte att det är ball att vara på ett och samma ställe i flera timmar och bara dansa. Isåfall vill jag gå runt. Men när det gäller uteserveringar, där det är en mer avslappnad inställning till drickandet, man kan prata normalt och mysa under en filt... Ja, det är hur mycket bättre som helst än en svettig nattklubb!


Den blomstertid nu kommer...
På något sätt känns det inte som att det är sommarlov, för vi sjöng aldrig Den blomstertid nu kommer. Så det känns lite hemskt. Den är sommar för mig. Så jag går runt och sjunger lite på den för mig själv, för att sjunga in sommaren liksom. Den psalmen är enormt mysig tycker jag!

 

 



Att bli fattig student
Det känns lite hemskt, men nu är studiebidragstiden över. Jag är inget bidragsfan, men när man inte riktigt har tid att jobba för att man har så mycket i skolan så är det verkligen behövligt. Jag ser inte riktigt fram emot ett par år i fattigdomens armar. Jag vill hellre ha mycket pengar.. Vem vill inte det? Jag undrar om Mona Sahlin och Lars Ohly kommer räkna mig som en fattig nu? Haha.

Att marknadsföra nätspel
Jag har fått en hel del erbjundanden, både via mail och blogvertiser om att jag ska annonsera om nätspel. Jag vet att jag har nätspel i min reklamrad till höger, det bryr jag mig inte jättemycket om. Men jag tänker inte sträcka mig så långt så att jag skriver om det, och förskönar det. Jag har aldrig provat själv, och tycker inte att det är bra, så varför ska jag skriva om det? Jag har tackat nej till alla dessa erbjudanden, faktiskt. Och jag är lite stolt över mig själv.

Att man inte får taxfree-handla alkohol när man åker inom EU
Nu kanske jag låter som en fjortis, men jag hade siktat in mig på miniatyrflaskorna av Absolut Vodka. Jag dricker inte vodka själv, men de är ju så himla söta, så jag ville ha dem som prydnad. Så jag kollar runt lite på Landvetters hemsida och ser till min fasa att om man inte åker utanför EU (tyvärr är ju Grekland med i EU, vilket jag inte tycker de borde få vara, med tanke på allt de har ställt till med... haha) så får man inte handla alkohol och tobak. Jag får trösta mig med en parfym! (FÖR DET FÅR MAN KÖPA - HELT IDIOTISKT!!!!)

Christina Aguliera
Jäklar vilken tönt hon är. Helt genomskinligt och uppenbart att hon copycattar Lady Gaga och vad säger hon? "Jag har funnits längre än Gaga, alltså härmar jag inte henne". Javisst, du har varit i showbiz längre än Gaga, men det betyder inte att du kan byta stil och göra en Bad Romance 2.0... Lady Gaga var typ fem år, när du blev poppis - din tant!

Mums med mat


När man har sommarlov är det ju så himla lätt att man äter dåligt. Så därför har jag börjat mitt sommarlov med en superbra lunch. Kanske inte asgrymt med pommes, men de är i alla fall inte friterade. Den är nog inte så hälsosam, men jäkligt god och mättande! Kyckling i lite bbq-marinad, bbq-sås, mini grekisk sallad, pommes, bröd med havssalt, oregano och oliver. Fy vad gott det var. Är så galet mätt nu!

"INFÖR"-shopping

Klänningar; H&M & Gina Tricot



Skrubbhandskar och solhatt från Åhléns



Myggstift, After Sun & Sun Lotion - Åhléns och Apoteket


Smygtitt - jag har shoppat

Njae, shoppat och shoppat. Det blev en riktig snabbis till Allum, jag hann inte med allt jag hade tänkt - det blev ingen växling och jag hann inte sätta in pengar. Får göra det imorgon istället. Dock köpte jag lite grejer som vi behöver till resan, men ni får se det när jag har ätit, för jag är helt sjukt hungrig!

(Inlägget nedan publicerades tydligen inte innan jag åkte...)



Godmovvon!

 

Nu ska jag sticka in till Allum en snabbis och fixa det som står här ovan, wihoo. Är så himla exalterad över resan!


Uppdaterat photoshoptips - bild i text


Packlista for Grekland


På begäran, mer bilder från min student



Camilla
& jag, på väg till våra respektive champagnefrukostar.

 



Kajan och jag på champagnefrukosten hos Martina.

 



Fina tjejer på väg till skolan.

 



Förväntansfulla för utspringet. Jag näst längst bort till vänster.

 



Josefina, Kajan och jag på flaket


Looks like I'm going away



Matte och jag slog på stort, och bokade vår resa igår. Fy vad gött. Efter 13 år i skolan är jag fan värd det. Så vi ska åka till Grekland, mitt favoritresmål alla gånger. Det blir fjärde gången för mig. Kommer antagligen leva på sallad hela veckan, för det är så galet gott. Ska bli skönt att åka iväg med Matte, för det enda vi båda vill är att koppla av. Och att få ha honom för mig själv en hel vecka känns inte helt fel. Det blir ingen upptäcksresa, utan vi ska äta, sova och sola. Det är vad som står på schemat.  Vi åker nu på torsdag - 10 juni. Lite tråkigt att jag missar två studenter för det, men tyvärr mina vänner, det är så det får bli, för jag måste ha sol och bad nu!

OBS! Det står 10/6-18/6 på bilden, men vi åker 10-17/6

beach look



Jag åker iväg nästa vecka, ni får veta mer snart.
Hade inte tackat nej till detta på stranden!

Dränk bakfyllan i champagne

 

 

Igårkväll kom lite tjejer hit, det var jag och Camilla, Louise, Kajsa, Martina, Josefina, Cicci och Ida! Det var galet mysigt. Senare kom även Pernilla och Matte. Vi åt thai, satt ute i solen och drack vin (det där med att dricka när man är bakfull funkar faktiskt) och åt brieost med kex. Supermysigt var det verkligen! Snart ska jag sticka ner till solariet, måste bättra på brännan innan vi åker. WHOOOOOPS, det har jag inte berättat... ni får veta senare, haha.


Studentpresenter, del 2



Ett fint armband, presentkort på H&M och en jättefin tekopp




Champagne!



Massa blommor!



Massa kort innehållande en hel del pengar. Wihooo!


Studentpresenter, del 1



Halsband från Guldfynd, pärlörhängen & ett armband

 



Armband med charm från Links London & armband från Snö

 



En supercool spritsak, man har drickan däruppe, också har man is och shotglas där nere!
Kolla här.

 



Ring & örhängen från Express

 



Bok - Håpas du trifs bra i fengelset av Susanna Alakoski & ett spel som heter Utan tvekan.


I've had the time of my life

En liten slide när vi tog vår gruppbild.
Nu ska jag redigera bilder, så ni får något att titta på, haha.

För jag har...

...tagit studenten, för jag har tagit studenten, för jag har tagit studenten.

FYFAN VAD JAG ÄR BRA!

OMG OMG OMG OMG

Mössan är på.
Klänning är på.
Glaset sitter runt halsen.
Mobilen är nedpackad.
Kameran är tom.
Astin i min hand.

NU TAR JAG STUDENTEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vårt fina flak

 

 

 

Gud, jag är helt slutkörd. Vaknade vid sex imorse och kunde verkligen inte somna om. Kanske studentnerver? Jag tror inte det, för jag är inte precis nervös, snarare exalterad! Vi har hållt på med flaket hela dagen, jag och Kajan var i skogen och sågade ner massa björkris, vi var i skolan och målade våra lakan och vi åkte till Ryggebol och satte på allt på THE FLAK! Det kommer bli galet roligt imorgon. Wieeee! Är dock lite småledsen att Matte inte är här hos mig denna dag, och att han inte vaknar med mig imorgon (han är i Trollhättan och pluggar det sista). Nu ska jag platta mitt hår, och sedan gå till sängs med Lars. Min nya pojkvän. Nej, skämt åsido. Jag läser Lars Keplers (eller ah.. Ahndorils) Hypnotisören, och är totalt fast. Ni måste läsa den! Sjukaste och bästa boken, helt klart.


IMORGON TAR JAG STUDENTEN!

 

 

 

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!


Vinnaren av solglasögonen

Vinnaren av ett par valfria solglasögon från barabrillor.se är:


Intill vattnet

 

 

 


Från och med du


What a wonderful world

 

 

 

Jag gillar det faktum att imorgon är det dagen före min student. Jag och Pernilla hade en galet härlig dag ute på Saltholmen, och som jag skrev förut - vi badade faktiskt. Även om det var iskallt. Men jag älskar verkligen saltvatten på kroppen, så jag var tvungen. Haha. Nu är jag nyss hemkommen från en studentmottagning i Kullavik, där min glade barndomsvän Anton hade tagit studenten från Hvitfeldska. Det var kul att se honom på så glatt humör, och mitt eget humör stegras. Mums. Nu är det typ 36 timmar kvar.


Saltholmen

sitter med Pernilla på saltholmen just nu, och livet leker nästan lite för mycket just nu, haha. Solen skiner som bara den och jag har till och med badat. Jag älskar att leva för tillfället! Vid fyra ska jag med mamma på en student till en barndomskompis i Kullavik (: nu ska jag pressa sista halvtimman och sedan bär s det av hemåt (:

Student, student, student

 

 

Nyss hemkommen från Alex studentmottagning. Vilken känsla för honom, åh vad jag längtar till fredag nu. Vi fick massa god mat och tårta. Jag fick till och med med mig en matlåda och en smaskig låda med massa god frukt hem, för imorgon bär det av till Saltholmen med Perris. Ska bli supermys, och jag älskar havet. Just nu laddar jag över lite nya låtar till iPoden, innan det blir bussen till Matte.


Studenttider



Precis hemkommen från Camillas kusins utspring. Dock såg vi honom aldrig, det var helt packat av människor vid Ullevi, där de sprang ut. Om 1½ timma ska vi ge oss upp till deras hus och gratta honom istället, också blir det god mat och tårta - mums. Nu längtar man som bara den till på fredag, då är det jag som står där, hoppandes, skrikandes med mössan på. Det är inte ens långt kvar nu. Fy, jag är galet laddad!

RSS 2.0