Allt på en gång

I förra veckan var jag hos vårdcentralen med min mage. Jag har ju haft ont i den till och från sedan 2OO9. Provade LCHF vilket funkade bra, då kunde jag äta all laktos utan magont. Men sedan när jag slutade blev det fucked up igen. Märkte inte av det speciellt mycket i London, men när jag kom hem tog det hus i helvete. Låg på golvet med smärtor, och vi kunde inte komma på vad det var. Tog prover för gluten som det var fram och tillbaka till. Läkaren var övertygad om att jag skulle sluta med allt vad gluten innebar, men när proverna kom tillbaka (gjorde dock bara ett av två, för att jag inte ville gå tillbaka till honom), så sa de nej.
 
Men så var jag där i förra veckan igen, för att det blev i princip outhärdligt. Fick "diagnosen" IBS syndrom. Funny funny. Magkatarr på det. Jippie! Har tagit massa prover nu, armarna ser ut som en heroinists. Inte nog med detta, i måndags började jag känna mig hängig. Mina läppar svullnade (vilket jag brukar känna att de gör när jag har feber) och kroppen var svår att navigera på något sätt. Vaknade upp igår med igentäppt näsa och hostattacker. Anade en urinvägsinfektion, och förkylning. Så imorgon ska jag till vårdcentralen (igen!), och få antibiotika mot det. Kan ju säga att jag många gånger trott att jag har infektion där, men att det inte varit något och gått över. Nu kan jag dock förändra det jag alltid sagt och säga att nej, jag har fan aldrig haft urinvägsinfektion för denna smärta är beyond allt annat. Fy fan, rent ut sagt. Nu känns det som att febern börjar smyga sig på också. Har man tur eller har man tur? Sitter framför Spanien-Portugal (hejar självklart på förstnämnda) och försöker lösa alla designer. Men det är svårt med svettningar, ständiga toalettbesök, smärta och nysattacker. Men jag gör så gott jag kan. Finns bara en mening för mitt tillstånd - STACKARS MIG!
 

Jag lever

Jobbar för fullt med designerna, får fortfarande inte bukt med problemen med nya blogg.se. Det är därför det är tyst här. Just so you know. Pusselipuss

Ritz

Igår var jag och Kajan på Ritz och käkade brunch innan vi tog oss en liten runda på stan. Ritz har en gudomlig brunch på helgerna som jag tycker att man borde testa innan man dör. Man får punga ut 189 kronor för den, men det är värt det. Gott sällskap, fantastisk mat och en underbar efterrätt - kan inte spendera en lördagsförmiddag bättre tror jag. Vi var där vid halv tolv och satt sedan och tryckte i oss allt de hade till klockan ett, då vi rullade ut på Göteborgs gator för att kolla runt lite.

Mina favoritgrejer som Ritz erbjuder i sin buffé är deras inlagda strömming, makrillen i vinäger, deras rökta och gravade lax, all sallad och goda omeletter. Till detta finns det oliver, gott och färskt bröd, massor av ostar och en hel del annat att lägga på tallriken. Jag tycker dock att fisken är det godaste de har. Till efterrätt finns det alltid ett disk med god frukt - ananas, vattenmelon, andra meloner och massor av smått och gott. På samma disk hittar man också pannkakor med vispgrädde och sylt, brownies, paj och olika rulltårtor. Åh, jag älskar det. Yummy in my tummy!




Brie, soltorkade tomater & pesto



Slängde ihop en enkel men ack så god lunch; ungerskt bröd, blandsallad {ruccola, bladspenat m.m.},
brieost, soltorkade tomater och en gnutta pesto. Det var himmelskt!

En shoppingrunda




Tog mig en shoppingrunda med Kajan efter brunchen på Ritz.
Blev ett par militärgröna byxor från Zara Basic, en vinröd klänning från Gina Tricot och en söt, dubbelknäppt kofta från Monki.

Typiskt

Åååååååh, våra gäster som skulle komma ikväll är sjuka. :'{ Hade sett så mycket fram emot kvällen, bunkrat upp med massor av vin, ost & kex, god mat osv. Nu ser det ut att bli jag och min sambo som kommer äta upp all mat {dock bestämde vi att vi ska vara finklädda, vi ska dricka vin och det ska vara romantiskt} och kolla EM själva. Det är ju absolut inte fy skam det heller, älskar kvalitetstid med min Mr Right.

För övrigt är jag otroligt besviken - tallrikarna vi har köpt på Chilli finns inte längre. Varför köpte jag inte fler innan de utgick? Jag är så besviken på mig själv. Jag hade ju sönder tre stycken av dem, så nu har vi bara tre kvar, och de är liksom våra ❝ fin-tallrikar ❞. Försökte beställa från deras hemsida, men inte heller där fanns de. Tror jag tar mig en tripp till Sisjön imorgon efter min brunch med Kajan och ser om de finns kvar där för de fanns inte vid Brunnsparken...


Designer, designer och åter designer

Håller på med massor av designer, har fått in flera beställningar vilket är kul! Det som är mindre kul är att nya blogg.se segar ner hela processen. Man får inte ha två bloggar, så det är liksom inte så lätt att försöka skapa dessa designer på en annan blogg {en annan inloggning alltså} - om de kommer på mig stänger de av mig och det vill jag inte riskera. Men både stilmall och kodmallarna har buggar just nu så det känns inte som att jag kommer någon vart med mina beställningar. Väldigt tråkigt.

I övrigt är jag också sjuukt less på min egna design. Blä. Vill ha nytt, fräscht, men har bara börjat pilla med en där jag har bytt färgerna på min nuvarande. Men så inser jag att jag vill ha helt nytt, inte bara ändring av färger. Jag gillar vissa delar av min design men förstår att vissa av er {som kanske inte riktigt förstår tanken med vissa saker, haha} är irriterade över att min inte är så lättförstådd, utan att den faktiskt är lite komplex och avancerad. Men jag vill ju utvecklas, så därför provar jag massor av nya saker. Dock funderar jag på att göra en mindre avancerad blogg, men att detaljerna är vackra och har mycket tanke bakom sig. Tänkte plocka bort att menyn sitter fast, verkar inte vara så många som uppskattar det {why, oh why?} Däremot min dropdownmeny som hänger med ner är jag himla nöjd med. Jag tror jag ska satsa på en mer stilren design, kanske hoppa över bilderna över huvud taget. Får så mycket inspiration från Sandra & Emma som jämt har så fina, stilrena designer. Vi får se hur det här blir, men måste ju prioritera mina beställningar. Jaja, rean är fortfarande igång, men det finns bara designer i alternativ 2 & 3 kvar:

› De fem första som beställer får 275 kronor rabatt & betalar 1OO kronor för sin design. -73%
› Fem stycken därefter får 175 kronor rabatt & betalar 2OO kronor för sin design. -46%
› De sista fem får 75 kronor i rabatt och betalar 3OO kronor för sin design. -2O%






Amandas blogg - ytterligare en blogg som jag tycker är himla fin och stilren!

Fotbollskväll

Imorgon spelar Sverige för andra gången, och jag är hoppfull {så hoppfull man får vara om man vill överleva med en sambo av det motsatta könet}. Hade varit sååå roligt om vi hade kunnat gå vidare ur gruppen. Men man ska väl kanske inte ha för höga förhoppningar. Hur som helst - blir lite för mycket  ❝ hopp ❞ nu känner jag - så har vi bjudit över några vänner som ska kolla på matchen och äta middag med oss. Jag älskar sånt - middagar alltså. Att få leka lite vuxen, dricka lite vin och äta mat {som jag själv har lagat} och förhoppningsvis kanske få komplimanger för maten också. Haha, jag är en riktig liten attention-whore jag... However, jag har tänkt bjuda på en god potatissallad som min mamma lärt mig, och som är sjuukt god. Ni ska få receptet här:

Kokad, kall potatis
Soltorkade tomater från Ridderheims {viktigt med den där vitlöksoljan som de ligger i}
Stekt sparris {stek gärna i lite sesamolja för god smak!}
Rödlök skuren i tunna skivor
Salt

Mixa helt enkelt ihop alltihop till en sallad och servera med något grillat, gott kött, någon kall sås {till exempel tzatziki, chilli/limesås eller pesto - de tre såserna jag ska servera imorgon} och en grönsallad med lite tomater, gurka, kruksallat och det man tycker om. Blir verkligen superyummy!


Mulberry Love



Tassel Bag - 124O €, Del Rey - 99O €, Union Jack Pouch - 25O €, Large Dorset Tote - 495 €



Hade ju inte tackat nej till något av detta. Dock är jag fantastiskt - på riktigt - sugen på den cognacfärgade pouchen { ~påse, ficka...} som är från deras Limited Edition-serie. Älskar ju Union Jack, tycker det är en så otroligt fin flagga, och det är såååååå snyggt att de fått in det i designen på väskan. Är himla sugen. Får punga ut 25OO kronor om den ska bli min, så jag ska fundera på det.. Jag har ärligt talat inte råd att spendera för tillfället när jag ska byta jobb och det kommer semester hit och dit och ja. Man får hålla hårt i pengarna these days {nej, jag är ingen bloggare som tänker skryta om pengar jag inte har - så jag säger som det är istället - hyror, räkningar, mat.. längta inte alltför mycket efter att flytta hemifrån för det betyder mindre pengar till roliga saker, och den där väskan är en jävligt rolig sak tycker jag...}

Nya blogg.se - del 2

Just nu är jag lite småirriterad på ett par grejer, blogg.se. Snälla läs detta och hjälp mig:
När jag ska kopiera saker i kodmallen och stilmallen fuckar halva sidan upp sig. Det som ligger under det jag har markerat är det som klistras in istället. Irriterande!
Mina länkar i inläggen blir i typ verdana storlek 12, när det inte finns några sådana inställningar i stilmallen och jag har dessutom försökt styra länkarna ännu tydligare där, men det fungerar inte. Så nu kommer jag inte länka förrän ni har förklarat varför det är så!
Varför i hela fridens namn har ni plockat bort att vi kan använda vissa script-koder? När ni vet att dessa script är vanliga och att vi uppskattar dem, varför får vi inte använda dem? Fick uppfattningen att ni ville göra det friare...
Om man kan lägga inlägg i fler kategorier... ehm, varför syns inte alla kategorier man postat det i i inlägget? Om jag lägger ett inlägg i tre kategorier, för att de passar i alla tre, så står bara en kategori under inlägget/i inlägget {alltså där det står vilket det är postat i, inläggsinfon kan man väl kalla det...}
Vet att ni fortfarande håller på att utveckla, men det känns så snopet att ni lanserar saker som tar ages att ladda? Jag håller på mycket med designer, och nu helt plötsligt funkade inte min domän, utan jag fick vänta 24h för att ni har plockat bort inställningarna, bilder som andra bloggare använder syns inte, för allt måste flyttas över samt att scripten inte funkar, vilket jag inte vet om det beror på min domän eller på att ni har tagit bort nåt... Dessutom uppdateras inte stilmallen/kodmallarna speciellt fort. Irriterande x2.
Tråkigt att man inte kan moderera signera-knappen eller svaren man ger på kommentarer.

Det är det jag är irriterad över nu. Sen är jag glad att det sker en förändring, och jag är ju specifik i vad jag inte tycker om eller undrar över.. Alltså tycker jag att det är konstruktiv kritik och inget annat, det är inte gnäll, utan bara ett ynkligt rop på hjälp, haha.



Veckans intervju - Linn Löwes



Vem är Linn?

Jag är en 24årig tjej som bor i Dalarnas finaste stad (hehe) och försöker starta eget företag tillsammans med en polare.
Min blogg är enligt bloglovin Sveriges största shoppingblogg så det är just det den handlar om, shopping!
Självklart knyter jag in lite personliga inlägg och en del skönhet också för att inte bli för enformig!

Vilket är ditt allra bästa skönhetstips?
Låter lite klyschigt kanske men att le är ett av mina bästa skönhetstips!
Självsäkra, glada, lyckliga människor är det finaste som finns enligt mig.

Vilka produkter klarar du dig inte utan?
Mineralfoundation, torrschampo & bodylotion just nu. Jag är en riktig bodylotion-holic, haha!
Smörjer in mig säkert tre gånger om dagen så en bra bodylotion är ett måste.

Hur ser du på hälsa och skönhet, hur går dessa ihop?

Hälsa är skönhet! Lite som jag sa ovan med att le. Om din kropp mår bra, mår du bra, och då syns det!
En hälsosam människa strålar - det är riktig skönhet! Givetvis älskar jag smink och ytligheter också men det spelar lixom ingen roll om du har en skitsnygg sminkning men mår som en påse nötter.
Börja träna! DÅ förstår ni snart vad jag menar.. :)

När man kollar in i din garderob, vad ser man?

Kläder, klädet & åter kläder. Jag & min sambo delar på en en liten walk-in-closet och min sida är sprängfylls så jag har börjat smyga in lite kläder på hans sida nu.
Inte uppskattat! Haha.



Hur beskriver du din stil?
Åå, den här frågan har jag fått många gånger och jag har aldrig ett bra svar. Men för att ha ett svar i alla fall så säger jag färgglad, flickig och fin! F gånger 3!

Vad har fört dig till bloggande, design & events?

Min kreativa sida. Om jag inte får uttrycka mig och göra lite knäppa, spontana saker då och då blir jag galen!

Hur skapar man den perfekta brännan sommaren 2012?

Det undrar jag också, haha! Jag brukar få den snyggaste och mest långvariga brännan genom att sola med olja och äta maxosol ett par veckor innan solen är som hetast.

Har du några tips på läckra bikinis?
Hade jag pengarna att slösa skulle jag lägga dem på den här bikinin som finns på Nelly.com för strax över 900kr. Underbar!
Men har man inte pengarna kan man lika gärna köra på en färgglad neonbikini som finns i de flesta butikerna just nu, Gina, H&M mfl. Neonrosa är så snyggt till solbränd hy!
Två till färger jag älskar på bikinis är mintblå och nude/beige.





Var shoppar du dina kläder?
Gina Tricot, H&M, Yesstyle.com och BikBok är nog de butiker/webbshoppar som besöks flitigast av mig.
Sen har jag Saboskirt.com, Gojane.com (skor) och även Nastygal.com som "drömma-mig-bort-shoppar". Pga priserna/leveranskostnaderna.



Vad blir ditt nästa stora köp?
Kostade nyss på mig en ny hårförlängning i deluxe-kvalité, räknas det?
Annars vet jag inte, jag är en impulsare!

Hur ser du på modevärlden?
Så svår fråga.
En del av mig säger att den mest är fylld med människor som försöker vara svåra och annorlunda medan en annan del av mig säger att modevärlden är fantastisk.

Har du något tips för att hitta en balans mellan träning och "unna sig saker/onyttigheter"?
Det finns nyttiga onyttigheter, man måste bara kika i ingredienserna och plocka bort det där extremt onyttiga och ersätta med nått lite mer nyttigt alternativ.
Slutsatsen blir oftast inte allt för långt från originalet. När jag gör pannkakor gör jag tex bara på ägg, bananer & vaniljsocker. Proteinrika & jättegoda!
Man behöver inte äta sallad och ägg till frukost, lunch & middag för att vara hälsosam :) Sen beror det på HUR seriös man är och vilka mål man har.
Har man inte som mål att bli fitnessexpert eller bodybuilder kan man självklart ha en dag i veckan där man får äta lite snask!

Var finner du all inspiration ifrån? Man blir så himla inspirerad när man läser din blogg.
Tack snälla, de är min favorit komplimang att få! Haha :)
Jag finner min inspiration från andra bloggare, instagrammare och weheartit.com användare. Gärna utländska!
Tycker att utländska "användare" ger mig mer inspiration än Svenska, vet inte varför - det bara är så :)




Intervju: Camilla
Vill du också ta chansen att bli intervjuad? Mejla då mig på [email protected]


Första gången via nya blogg.se



Första gången jag bloggar från nya blogg.se och jag äääälskar det. Påminner mycket om tumblr, och man kan tagga inlägg! Jag är överlycklig. Fantastiskt överlycklig. Och vet ni vad jag såg nu? MAN KAN LÄGGA ETT INLÄGG I FLERA KATEGORIER ÄN BARA EN!!!!!!!!! Känns som att det är julafton, påskafton, födelsedag, nyårsafton och allting på samma gång. Jag är i extas! Det enda jag saknar är att svaren på kommentarerna inte hamnar på bloggarna. Men jag tycker att alla ska ge den feedbacken - alla svar ska hamna i kommentarsfälten! Åh, det här gjorde min dag. Åh, åh, åh!

Skjortor

Vill ha en mer kontorsaktig garderob nu när jag ska jobba på ett mer seriöst jobb {pengar är seriöst för mig}, och då tänker jag främst på mer tajta byxor och skjortor. Har bestämt mig för att köpa i alla fall tre nya skjortor innan jag börjar på Alektum, ett vårdat yttre är himla viktigt, det vet jag. Har vänner som jobbat med telefonförsäljning, och till och med de {som många kan uppfatta som oseriösa} måste ha trevliga och seriösa kläder, frisyrer osv. Kajan jobbade ju på Telias support förut, och även om inga kunder besökte henne utan det endast var via telefon så är det viktigt. Det bidrar till en mer seriös stämning på jobbet och jag tror på allvar att man, om man tycker och känner sig proffsig utför ett proffsigare jobb. Som jag pratat om innan - för mig handlar det bara om vad jag tycker om mig själv, det speglar mina handlingar och prestationer.

Så, tre skjortor och tror det får bli ett par byxor också, älskar ju Zara Basic Denim, så tänkte kolla om de finns i marinblå. Då har jag tre par; mintgröna, beige/naturfärgade samt marinblå {om jag hittar...}. En vit skjorta vill jag ha, gärna sådär grov som den nedan ↓ från Lindex, och en blåvitrandig är jag också på jakt efter. Kanske kan hitta något redan ikväll när jag ska träffa älskade Bella. Men först; jobba klart, sedan sola på Open Sun & Good Looks och sedan Bellis!


Att se på fotboll med en manlig närstående

Igår såg vi matchen Sverige-Ukraina. Katastrof. Kaos i Kiev. Jag var arg, ledsen besviken. Men det var inget mot vad min halvt sydamerikanske sambo var och blev. Det var gap, det var skrik och det var mycket känslor. Men, att se på fotboll med en manlig närstående är ganska svårt och jag har upptäckt att jag klarar av det ganska bra det här EM-året. Jag är själv otroligt intresserad av fotboll {speciellt målvaktsspelet} i och med att jag själv stod i buren i åtta år. Det är faktiskt mitt livs största misstag, det som grämer mig och ett val som gör mig mest besviken - att jag la av med fotbollen. Jag är fantastiskt besviken på mig själv för att jag gjorde det. MEN - nu ska jag ta och förmedla, med en gnutta ironi, hur man beter sig under en fotbollsmatch för att bevara hemfriden.

Prata endast när mannen pratar {gap och skrik för ett domslut eller en handling räknas inte som prat!} eller när du blir tilltalad. Om det är något du vill säga, tänk först tre enkla steg; a) vad händer om jag säger detta? b) i vilken situation är laget i nu, är det ett bra läge att kommentera? c) är det en repris av ett mål? If it is - shut the fuck up.
Säg aldrig, och då menar jag aldrig {!} något uppmuntrande som i stil med ❝ det är fortfarande tid kvar, vi kan fortfarande vinna ❞ eller
❝ det är ju fortfarande två matcher/en match kvar, vi kanske har en chans ❞ - då kommer du bli halshuggen och ditt liv är förstört. Oavsett hur ledsen mannen i soffan är, never ever do this.
Att serva mannen under matchen ifall du blir uttråkad är en bra grej - hämta en öl ur kylen, blanda en kanna saft och häll upp till honom, duka fram lite gott om du har det hemma. Pluspoäng gånger femhundra.
RÖR HONOM INTE! Om jag så mycket som nuddar Roberto med min fot i soffan rycker jag instinktivt bort den för att jag är en kanin och han är en räv. Han kommer döda mig om jag inte ser upp. Jag ger honom ett kärleksfullt stryk över ryggen när det går bra för Sverige {som när vi ledde igår} och i pausen kan det finnas möjlighet att röra honom försiktigt på kinden eller armen. Att kyssa, pussa, krama under en match är lika med dödsstraff. Behärska dig, kvinna!
Vartannat år sker en stor fotbollscup {om man bortser från alla Europas seriespel året om} det vill säga EM & VM. Du står ut, och om du inte gör det, slut ögonen och tänk på något roligt. Dock kan du aldrig någonsin påpeka detta. Under mästerskapen är fotboll roligt och inget annat. Du kommer hamna i helvetet om du inte tycker att det är kul, så gör det kul vare sig du vill eller inte.
Innan matchen börjar, se till att ha lite roliga grejer nära till hands. En bok, dator, telefon. Inget spring under matcherna {om det inte gynnar mannen}, och du måste också vara fantastiskt diskret med dessa uppehållande ting. Inte knappa för hårt på tangenterna. Var dock försiktigt - att inte se matchen kan vara störande bara det. Kanske är det bäst om du avlägsnar dig helt från rummet om du inte tänker titta.

Detta är mina bästa tips till dig, om du:
1. vill klara EM med livet i behåll,
2. vill fortsätta ha den manlige närstående i din umgängeskrets och
3. vill vara en grym hona som vet hur man uppför sig under sådana här mästerskap.


Daddy, I'm falling for a monster




Fullkomligen älskar denna låt, så fantastisk röst, sorglig text och jaaa... den är underbar! Synd att den inte finns på Spotify ännu.

H&M outfit



Ojoj, vilken H&M-outfit. Allt är helt enkelt från Hennes!

Sophias nya design





I förra veckan blev jag klar med Sophias design. Hon hade haft problem med tidigare personen som skulle göra hennes design, så jag gjorde den till henne till ett rabatterat pris. Man vill ju liksom inte att folk ska gå missnöjda - oavsett om man själv gjort designen eller ej. Jag känner att en person som blir ❝ lurad ❞ får liksom inget förtroende för det här med att vi, privatpersoner, gör bloggdesigner. Och då drabbar det alla, inte bara en. Om jag drar ut på tiden väldigt mycket med en design så får personen den alltid gratis. Ibland kommer jag in i perioder där jag nästan får ångest av att ens logga in på mailen för att det är så mycket att göra, men det skulle jag aldrig göra under en längre tid, eller ignorera en ❝ kund ❞.

Bara vid ett tillfälle har jag ignorerat någon och det var en person som hade sååå bråttom, inte kunde bestämma sig hur han ville ha det och till slut letade upp mitt mobilnummer för att kunna komma i kontakt med mig vid alla tider på dygnet, oavsett om jag hade tillgång till dator eller ej. Då blev jag både äcklad och rädd och bestämde mig för att sluta svara honom. Tyckte det var så fruktansvärt respektlöst och jag blev jättebesviken på hur man kan behandla en person på det sättet. Dock så hoppas jag att ni förstår att jag jobbar inte med designerna varje dag, jag måste vara ledig ibland också. Därav att jag säger att det kan ta upp emot 4 veckor för mig att få färdigt nåt, men det är bara för att gardera mig ifall det nu, mot all förmodan skulle bli så. Sällan tar det så lång tid. Men jag är en person som följer mottot - ta det säkra före det osäkra.

Stort, blaffigt, you name it





Forever21 - €7.9O, Bagsandfashion.com - 179kr, Bikbok - 99kr, Friis & Company - 199kr, Forever21 - €6.9O,
Forever21 - €8.9O,Nelly Accessories - 89kr, H&M - 39.5Okr, Nelly Accessories - 79kr

Camilla - Chanels sommarlack

 

Chanels sommarlack är galet snygga, måste jag säga. Älskar dess kvalité som man får och färgerna är helt underbara på naglarna, jag är fast. Själv är jag mycket för ljusa och skimrande färger, som Island och Delight här ovanför ↑ men hade gärna haft Holiday till en härlig sommaroutfit.

Camilla


Put your money where your mouth is



Marc by Marc Jacobs - $198, Mulberry - €23O, Friis & Company - 249kr, Bagsandfashion.com - 329kr, Tiger of Sweden - 749kr,
Åhlens - 199kr, River Island - £17, New Look - £7.99


Jag behöver verkligen en ny plånbok och helst av allt vill jag ha den från Mulberry... På andra plats kommer den från Marc Jacobs - mwaaah :'} Även River Island har många snygga och den från Tiger of Sweden skulle inte heller sitta fel. Synd bara att det bara är de dyra varianterna som passar mig, haha. Kan ju inte direkt lägga 3OOO spänn på en plånbok i dagsläget med jobbflytt... Fast undra nääär jag kommer ha råd med en så dyr plånbok egentligen? Äsch, vi får väl hoppas att jag efter min utbildning kan håva in lite stålar ;'} Vilken är din favvis?

Veckans intervju - Sandra Lindner



Hur är det att vara skribenten bakom bloggen?

Med tanke på att jag nyligen avslutat mitt kontrakt som toppbloggare hos finest.se så känns det superbra att komma igång på egna ben! Så spännande, kul och bra måste jag säga :)

 

Vilket är ditt allra bästa skönhetstips?

Helt ärligt? Solarie, eller brun utan sol. Att vara brun året om är alltid fräscht, du behöver inte/knappt sminka dig och du ser så mycket bättre ut. Sedan god sömn och bra matvanor. För mig är det A & O även fast jag slarvar på det sistnämnda emellanåt ;}

 

Vilka produkter klarar du dig inte utan?

Min ögonfransbörjare och rakhyvel, inget snack om saken! och just det, lösögonfransar vid utgångar. Ett måste!

 

Har du något favoritmärke när det kommer till nagellack?

L'oreal, det starka rosa är en favorit! Minns däremot inte numret.

 

Hur tycker du att man ska klä sig i höst?

På mig kommer ni att se slitna jeans, stora mysiga koftor, stövlar och matchande väska till det. Min Guess klocka och Tomas Sabo armbandet kommer att användas flitigt så det kommer bli väldigt enkelt och mysigt. Less is more som man brukar att säga.

 

Vad finns det för härligt mode för barn?

Hur mycket som helst som jag får säga det själv. Det gäller att ta sig tid och hitta de unika plaggen precis som åt en själv och sedan inspireras och skapa det som man vill få fram. Allt från budget till lyx. Personligen speglar min dotters stil mycket i min egna. Favoritmärken är Zara, Acne, H&M, How to Kiss a Frog och det nya märket Livly.

 

 

Finns det något speciellt plagg i din garderob?

En äkta leopardmössa som jag ärvt från min farmor, jag älskar den men dessvärre är den för liten för mig så vi får se om Angelica kan ha den i vinter. Hoppas! :)

 

Vilken doft föredrar du?

Just nu använder jag mig själv av Ralph Lauren Big Pony Woman #2 så måste säga den. Luktar såååå gott, även Juicy Couture - Viva La Juicy är somrig och flörtig.

 

Vilka produkter föredrar du på ett hemmaspa?

Make Up Store's ansiktsmask (den jätteblåa) och en bra peeling. Sedan hör ju jacuzzi, bastu och någon god smoothie till ;)

 

 

 

Hur ser din midsommar outfit ut?

En vit spetsklänning med öppen rygg från Jones & Jones och skyhöga klackar i någon härlig pastell. På min dotter blir det en nyinköpt vit spetsklänning och söta ballerina att matcha till.

 

Vad inspirerar dig mest?

Det jag ser och tycker är snyggt. Jag har aldrig följt någon modeblogg, kommer förmodligen aldrig att göra det heller.

 

Vad blir ditt nästa stora inköp?

En ny väska från Michael Kors som jag har suktat efter i ett par veckor nu.

 

»Blev en liten intervju med bloggveteranen Sandra Linder. Hon vet verkligen

hur man klättrar sig upp till toppbloggarna samtidigt som hon har världens

sötaste tös. Läs mer om henne här

 


 

 

Intervju: Camilla
Vill du också ta chansen att bli intervjuad? Mejla då mig på [email protected]

 


Hopp-dräkter

Har aldrig ägt en jumpsuit, men kanske dags att införskaffa en? Jag är lite sugen på någon av de här, speciellt den mintgröna för att jag verkligen föll hårt för den färgen sedan jag köpte ett par mintgröna byxor på Zara förra veckan.

Har fått tji av mina vänner att jag uppdaterar dåligt, så jag lovar att jag ska uppdatera ordentligt under helgen idag, även om jag har en del att göra {läs; sova} - examensfest imorgon för Fabiola, spela massa Slotomania {ny drog, lägg till mig på Facebook kära readerz, så att ni kan ge mig GIFTS!}, umgås med min älskade Roberto , pilla med bloggdesigner och unna mig själv en ny bloggdesign. Och komma iväg och träna också! Alla dessa grejer på 48h, gäsp. Och sova massa... vet inte hur jag ska lyckas. Men bra ska det bli. Ska PUMPA inlägg åt er!

Åhlens City & Apple

 
Har en Macbook Pro sedan 2 år tillbaka och älskar den. Även iPhone, iPod & iPad finns hemma hos oss och jag hoppas det blir en iMac snart också. Apple gör lätt de bästa datorerna på marknaden! Priset må vara högre än för andra datorer, men det är också kvaliteten.
 
 
 


 
Åhlens City i Göteborg är definitivt min favoritaffär. Det är i princip en department store, där man kan hitta allt möjligt, vilket jag älskar. Köper i princip alltid hårprodukter, nagellack, inredning och parfym därifrån då det finns mycket att välja mellan och alltid till ett bra pris!
 
 
 

Rejta.se

Nu har bloggerfy startat ett samarbete med Rejta.se där man kan tjäna pengar på att rejta sidor. Därför kommer ni få lite rejting här i min blogg för olika företag, restauranger och liknande som jag lägger i min tips&tricks-kategori. Hittills har jag bara rejtat två stycken företag - Apple & Åhlens City {två av mina favoritaffärer/företag}. Jag ska sätta mig ner och rejta lite mer tror jag. Det är ett jättesmart sätt att tjäna pengar på och det känns bra! Man väljer företag själv och skriver precis det man vill om det, så det blir ärligt och det gillar jag. Vad tror ni om idén?



Last Wednesday night

Åh, som vanligt hade jag a blast på Corazon. Vi var ett gäng på sju pers som intog loungen igår - Linnéa, Camilla, Hanna, Martina, Pollott, Robert & jag själv. Blev en hel del dans på nedervåningen och gott häng med otroligt mycket skratt på övervåningen. Idag mår jag bra, bara lite trött efter endast 5 timmars sömn, men vad gör väl det om 1OO år? Jag är i alla fall inte bakis {att dricka en halv bag in box på förfesten för att sedan gå på shottar och drinkar lärde mig en läxa förra veckan...} - woop woop! Hanna och jag drog oss hemåt vid kvart över ett och jag var i säng vid två. Roberto kom och pussade på mig vid fyratiden, och nu sitter jag återigen vid mitt skrivbord med min kaffe och ska jobba jobba jobba. Inte långt kvar här nu, snart börjar jag på mitt nya jobb. Min chef har en intervju idag, och jag har förhoppningar om kvinnan som nu sökt.





1. Robert, Linnéa & Camilla, 2. Martina & jag, 3. Linnéa & jag

Corazon



Hanna and myself!

Designer, kärlek, Linnéa Henriksson, städning & jobb

Linnéa Henriksson - Till mina älskade & älskare

Har pillat med designer hela dagen idag, och jobbat som en blå på trafikskolan. Lyssnar på Linnéa Henrikssons nya album ↖ {bästa sedan Anna Ternheims senaste tycker jag!}. Älskar att hennes låtar är sorgliga men en härlig melodi. Ingen melankoli, utan trallvänliga och tänkvärda sånger. Yummy! Sitter just nu i telefon med Trafikverket och ska boka 6:e uppkörningen för dagen. Helt galet att alla vill ta körkort nu. Folk tänker att det är smart att ta det nu, när det är ljust ute så man slipper mörkerkörning och halka. Problemet är ju bara att man måste kunna det, jag vill väl inte möta en person på vägarna som bara har gjort det lätt för sig? Det säger vi ofta till elever som har för bråttom eller bara kör upp, kör upp, kör upp gång efter gång för att till slut klara sig - vill du verkligen ha på ditt samvete att du inte kan köra bil, men hade tur och sedan orsaka problem i trafiken? Sådana personer kan jag tyvärr inte känna någon sympati för, jag tycker bara synd om alla oss andra som kanske måste möta en sådan person i trafiken och åka på en olycka..

Jaja, fick jag ventilerat det också. Imorgon är det N A T I O N A L D A G E N vilket betyder ledig dag, städning, tvätt och utgång med tjejerna till Corazón. Ska bli superkul, som vanligt! Ska försöka hinna med lite fler designer också {beställ en till reapris, här!}. Åh, nu längtar jag hem till min lille kärlek, vi har haft det så bra den senaste tiden, så mycket kvalitetstid, mys och filmtittande. Man behöver sådant ibland också, right?

Ska ta och jobba klart för dagen här snart. Kram kram





Lite uppmuntran i den tråkiga Sverigesommaren...

{Förra} Veckans intervju - Andrea Hansson



Hur presenterar du dig och din blogg? Vad gör den unik?

Jag heter Andrea, är av årgång 1989 och bor i Jönköping. I min blogg får ni följa mig och mitt liv som bjuder på både det ena och det andra. Lite av det ni får se här på bloggen är DIY (do it yourself), mode, inredning, träningstips och en del av passion för skor, men så klart även annat som förekommer i min vardag.
Det som gör mig blogg unik är mina DIY-inlägg där jag berättar hur du själv kan göra till exempel it-plaggen utan att behöva betala en hel förmögenhet. Vill du veta hur du gör egna dip dye shorts, bleker ett par jeans eller pimpar mobilen så kommer du garanterat hitta bra tips hos mig.

Vad bär du på fötterna i sommar?
I sommar satsar jag på antingen sköna virkade ballerinaskor eller ett par somriga sneakers dagar då jag vet att jag kommer gå mycket, om kvällarna kör jag på ett par höga klackar i färg eller några av mina Jeffrey Campbell inspirerade favoriter.



Hur vårdar du dina sommarfötter från spruckna hälar etc?

Jag går gärna barfota på sommaren, vilket lätt leder till förhårdnader på hälar och tampdynor. För att hålla fötterna fina filar jag dom minst en gång i veckan och är noggrann med att smörja in fötterna med en fet kräm, gärna precis innan jag lägger mig så att det får verka ordentligt under natten. Om skadan redan är där så finns det jätte bra krämer från Scholl som gör susen för trötta fötter. 

Vilket är ditt allra bästa skönhetstips?
Ni har hört det tusen gånger innan, men mitt bästa tips är att alltid tvätta bort sminket och rengöra ansiktet ordentligt på kvällen, oavsett hur trött du är. Ett par andra tips som jag själv kör stenhårt på är att se till att få tillräckligt med sömn, hålla alla sminkborstar fräscha (de är riktiga bakteriesamlare) och försöka få så mycket vardagsmotion som möjligt. Att byta ut hissen mot trapporna och bssen mot en promenad har gjort underverk för mig! 

Vad ser man i din garderob?
Till sommaren maxar jag garderoben med färg och ljusa toner, i år blir det mycket pasteller, en hel del dip dye och en härlig mix med allt från romantisk spets till nitar.

Några av sommarens favoriter i garderoben.


Hur ser du på sommarmodet?
Sommaren är den årstid då jag tycker bäst om modet, helt enkelt för att man inte behöver tänka lika mycket på att kläderna ska hålla dig varm utan kan fokusera på att klä dig precis så som du trivs bäst. Själv kommer jag klä mig en hel del i jeansshorts i olika färger och modeller, mycket pastellfärger, somriga klänningar och massor av vitt.

Du har stor passion för skor, vad gör just skor speciellt?
Jag har alltid fascinerats små detaljer som kan förändra en hel outfit, jag tycker helt klart att skor är en sån detalj. Att på dagen matcha ett par svarta jeans och en snygg topp med ett par sneakers känns enkelt och bekvämt. Genom att bara byta ut skorna mot ett par pumps i någon härlig färg och kanske slänga på sig lite mer utstickande smycken så kan du förvandla en vardagsoutfit till något som funkar super även för festen. Sen är det ju ingen hemlighet att klackar gör under för både hållningen och benen, ett litet plus i kanten så där.

En del av Andreas samling.


Har du något tips på vart man kan köpa fina sommarklänningar?

Vart man kan köpa fina sommarklänningar beror ju helt på vad för klänningar man är ute efter, men jag tycker att både HM och Gina Tricot har fått in en hel del snyggt. Sen är ju Nelly alltid ett säkert kort. Om du inte hittar den där perfekta klänningen till sommaren så är mitt tips att köpa en enkel klänning med rätt bas och helt enkelt göra om, färga eller pimpa den så att den passar just din stil. I bloggen visar jag ett gäng metoder som jag ofta använder för att göra mina kläder helt unika.

Vad bär man på läpparna en varm sommarkväll?

I sommar kommer jag satsa på en ganska naturlig makeup och låta läpparna vara det som sticker ut. Jag väljer en klassisk klarröd färg eller kanske något åt orangea hållet. På sommaren när det är varmt och fuktigt i luften är det många som upplever att läppstiftet kladdar och försvinner extra fort. Ett tips är att grunda med en läppenna på hela läpparna, sen ett lager läppstift, dutta sedan på puder för att fästa färgen, och sen på med ett lager till av läppstift. Färgen håller mycket bättre och det är smidigt att liva upp färgen under kvällen med hjälp av ett transparent läppglans.

Det är snart midsommar, hur ser din outfit ut?
Så längt har jag faktiskt inte kommit i planeringen än, jag är inte ens säker på vad jag ska göra, och så beror det ju på hur vädret blir också. Men om vi utgår från att vädret är bra och att jag spenderar dagen med vännerna så blir det nog en somrig klänning, jeansjacka och ett par färgglada klackar till det. 

Hur håller du din hy återfuktad och fräsch i sommar?

Jag har alltid haft problemhy och har fått jobba extra mycket med just ansiktet, för mig är det superviktigt att använda en ansiktskräm som passar just min hy. Min absolut favorit som har räddat min hy är dag- och nattkrämen från Burts Bees. Jag lägger även en ansiktsmask ungefär en gång i veckan, jag växlar mellan djuprengörande, återfuktande och en energimask. Självklart ser jag även till att skydda mig ordentligt från solens starka strålar genom att använda hög solskyddsfaktor och gärna hatt ellet liknande när jag vet att jag ska spendera många timmar i solen. 

Har du något allmänt tips till oss på Sannasrum?
Mitt bästa tips är att rensa i garderoben inför både sommar och vinter. Jag tror att alla någong gång har känt att vi "inte har något att ha på oss" fast att garderoben i princip är överfull? Ofta är det svårt att hitta och se vad som faktiskt finns när garderoben är för full, på sommaren finns det ingen anledning att låta vinterkläderna ta plats så packa ner dom i en påsa eller låda och gör plats för sommarkläderna. En tumregel som jag brukar köra med är att om jag inte har använt ett plagg på ett år så hör det inte längre hemma i min garderob. Jag brukar även fundera på om det jag sorterar bort kan få nytt liv. Skjortan som krymt och blivit för kort i ärmarna kanske kan klippas av och bli en väst och jeansen som du råkade spilla rödvin på kanske passar utmärkt som ett par shorts. Var inte rädd för att plocka fram saxen och experimentera lite innan du bestämmer dig för att slänga något.

Gamla blir till nya.

Besök Andreas blogg här!



Intervju: Camilla
Vill du också ta chansen att bli intervjuad? Mejla då mig på [email protected]

DESIGN-REA

Hej hörrni!
Ursäkta en tyst helg, det är bara det att allt är så hektiskt nu inför min jobbflytt, pengar hit, anställningsintervjuer dit, arbetsförmedlingen hit och CV'n dit {jag hjälper till att hitta en ersättare till mig själv}. Vill bara få andas på helgerna, umgås med nära och kära, ta hand om lägenheten och göra alla måsten. Hur som haver, det är inte vad inlägget ska handla om.

Efter flera år av bloggande vet jag att på sommaren blir man inte lika taggad att blogga, och man tappar läsare, prenumeranter och allt möjligt. Vilket är tråkigt! Därför tänker jag att en ny design kanske skulle passa, och motivera alla att blogga ordentligt under sommarlovet, semestern eller kanske sommarjobbsperioden? Och det är därför jag nu rear ut lite designer

› De fem första som beställer får 275 kronor rabatt & betalar 1OO kronor för sin design. -73%
{endast 2 beställningar till detta pris finns kvar}
› Fem stycken därefter får 175 kronor rabatt & betalar 2OO kronor för sin design. -46%
› De sista fem får 75 kronor i rabatt och betalar 3OO kronor för sin design. -2O%
MAILA [email protected] FÖR ATT BESTÄLLA!




För vi har tagit studenten...

Nu har det gått 2 år sedan jag tog studenten. Det är helt ofattbart. Vad mycket jag hunnit med! Jobba för LUF i valet {var superkul, oavsett vad man tycker om partier, så tycker jag man ska engagera sig i det man röstar i under val, det är fantastiskt roligt!}, vart i London och jobbat som au pair i åtta månader och tio månader på Trafikskolan. Nu börjar jag inom kort på ett nytt jobb - Alektum inkasso i Göteborg. Det ser jag fram emot! Miljöombyte är aldrig fel.

Idag blir det student för lillebror Fredrik. Kommer lipa som en liten flicka. Åh, han har blivit stor. Minns när vi jämt körde prick hemma i trädgården för massor av år sedan, när vi har haft snöbollskrig, alla resor - Italien, USA, Australien, Thailand.. Jag är glad att både Camilla & Fredrik är en del av mitt liv. Om 45 minuter slutar jag jobbet och ska då dra mig mot centrum och köpa några småflaskor till vår lilla/stora student och sedan åker jag och mannen i mitt liv ut till Lerum för att se utspringet, äta massor av god mat hemma hos min mamma och ha en trevlig dag/kväll. Åh, vad jag önskar att jag kunde ta studenten igen!



Mina favoritskor för tillfället!

RSS 2.0