Corazón igår

Åh, jag hade definitivt en blöt kväll igår. Herrejesus, längesen jag gick all in på det sättet - men vad kul jag hade! Vi började hemma hos mig med förfest - Hanna {nyss hemkommen från Kambodja}, Linnéa, Jennica, Camilla & Gabriella {och de har också precis kommit hem från Canada}. Vid tiotiden drog vi oss mot Avenyn och kom till Corran vid 1O i elva kanske. Där blev det shotbrickor, cosmos, sex on the beach {som jag, smart som jag är, spillde ut över mig själv...} och lite annat smått och gott. Vid 1-tiden tog jag en taxi hem, och Herre vad han lurade mig. Betalade 1OOspänn mer än vad jag brukar för den vanliga vägen. Nu vet jag att jag inte ska åka med Taxi Göteborg mer, jag har ju Farman på nåt taxibolag som jag kan ringa som är så himla trevlig. Jag gör så ibland när jag gillar en taxichaffis att jag tar hans/hennes kort eller nummer så kan man ringa honom/henne. Så kan man jobba lite med priserna. Jaja, hemma däckade jag ganska gott. Drog dock inte ner persiennerna så jag har vaknat till och från sen fyra imorse.

I sann bakfylleanda ska jag faktiskt skita i ShapeUp idag {vilket jag obviously gjorde igår också i och med att jag drack alkohol} och fira att jag har fått ett nytt jobb med en slafsig pizza till lunch. Jag anser mig vara värd det. Vågen har visat att jag gått ner 1kg på en vecka, så det är bra i alla fall! :} Ska bara försöka hålla det där och minska ännu mer i vikt.





mina & jennicas instagrambilder. @jennicayd & @sannasrum

Nytt kapitel

Ångesten ligger kvar i magen, jag kan inte riktigt sluta skaka. Men nu är det i alla fall gjort. Jag sa upp mig idag. Och det var inga problem, för mina kollegor är helt klart underbara. Ska bli tråkigt att lämna, även om jag behöver ett miljöombyte, komma närmare mitt hem, och träffa nya människor. Lära mig nya saker, utvecklas. Jag är en ganska ambitiös person, och tycker att jag borde sträva efter att alltid komma framåt. Nya jobbet blir en otrolig utmaning, men jag gillar ju utmaningar. Och inte minst ska det bli spännande med alla nya arbetskollegor. Det är något jag har saknat under tiden jag har bott här sedan jag kom tillbaka från London - möta fler unga människor i min ålder. Så det ska bli superroligt!

Inom en månad kommer jag börja på mitt nya jobb, det beror på hur fort vi får hit någon från arbetsförmedlingen som mina nuvarande kollegor är bekväma med. Det kan vara så att jag lämnar om redan två veckor, det vet man aldrig. Men hur som helst. Jag är nöjd! Och jag är framför allt väldigt tacksam för att min chef har sån stor förståelse för mig och min situation. Att pendla minimum 2 timmar om dagen och jobba 9 timmar är inte ball. Nu blir det annorlunda med andra arbetstider, annan arbetsmiljö, nya arbetskamrater, nya lokaler, nya pendlingsavstånd. Och jag gillar förändringar. Det här ska bli jättekul! Wish me luck!

Om ni söker jobb så finns alltså mitt jobb ute på arbetsmarknaden nu. Bor du i Göteborg, släng iväg en ansökan!



Psykisk stress

GAAAAH, har inte haft såhär mycket ångest sedan jag var på botten av min depression. Hade glömt av hur det känns. Men nu är ångesten tillbaka. Dock ser jag ju ett slut på vägen, och jag ser fram emot det. Hemligheter är inte min starka sida, men förhoppningsvis kan jag avslöja allting imorgon. Ska jobba vidare med designer för att distrahera mig själv. puss

Camilla - sex fina ting

Untitled #150



Egentligen har jag tappat mitt tycke för Gina Tricot, tycker de har 'plastiga' och tråkiga kläder rent ut sagt. Men nu när jag satt och kikade runt, så hittade jag sex fina ting därifrån. Och för er som inte redan vet, så älskar jag vita överdelar, blusar. Jag har i stort sätt bara vita blusar i min garderob, love them. Men en blommig och en svart topp hade gärna fått bosätta sig i min garderob, visst var dem fina?

Vad tycker ni? Handlar ni mycket på Gina Tricot?
Kramar Camilla

Nya byxor



Mina nya favoritbyxor från Zara, så sjukt bra och fina! 299 kronor.

Reckoning

Igår såg vi sista avsnittet av Revenge och det var helt sjukt! Vi satt som två fån efteråt, jag höll på att gapa lite för att vi nu måste vänta till september innan vi kan se fortsättning. Usch och fy och blä! Har sparat Desperate Housewives också, för jag bävar inför att se begravningen. Tänkte se det i förra veckan, men hade lyckats få i mig lite vin, så jag somnade som en liten gris så fort jag la huvudet på kudden. Men i alla fall - Revenge! Helt galet hur bra det programmet är, kan inte förklara min längtan till september... Haha.

Idag sitter jag med en rödlätt färg i i fejjan, solade massor igår, och min hud är ju knasig {som jag skrev}, så jag kände inget, inget syntes över huvud taget. Men imorse när jag vaknade var min näsa lite röd och likaså mitt bröst och kinder. Men det är lite charmigt. Det lägger sig här under dagen och jag är duktig med body milk osv för att det ska lägga sig så snabbt som möjligt så att jag kan börja sola hos Open Sun {köpte ju ett grymt erbjudande hos Groupon} så att jag också kan få lite fin färg inför sommaren.

I nästa inlägg ska jag visa er mina nya favoritbyxor. Är helt förälskad. Yummy yummy.
I helgen var det som följande; Roberto kom hem i fredags med astmabesvär, så vi gjorde ingenting, jag hann dock shoppa lite grann. I lördags åkte vi till Hammarkullekarnevalen och såg massa härliga danser i tåget, åt langos och solade. På kvällen drog vi oss till min pappa och åt middag då min lillasyster fyllt 12 år {tiden går himla fort alltså} och efter det åkte jag in till stan i mina favoritklackar och satt på Linnéterrassen med Camilla och Linnéa till stängning. Igår åkte vi till Fiskebäcksbadet och solade i ett par timmar innan vi drog oss hemåt och då kollade på Revenge, åt god middag och såg The Dark Knight innan vi somnade gott i nytvättade lakan {vardagslyx, tycker jag!}




Lillage - Acceptera dina gränser

För att lyckas komma vidare och bli bättre, kan man inte hela tiden tro att man är bäst, att man kan mer än vad man kan och tar i så man gör sig illa. Acceptera dina gränser, följ upp och minska dem istället. Börjar du stenhårt, så är risken att du tar i så hårt att du faktiskt inte vill fortsätta. Det var för tungt, du får avsmak och får för dig att varje träningspass blir lika hårt. Träningen är ett intresse inte ett måste. Du kan heller inte gå med tanken att "jag har tränat i en vecka, varför händer det inget"? Kroppen måste vänja sig vid ditt nya sätt att leva. Både du och din kropp måste anpassa er. Det går inte över en natt, och hade det gjort det, så hade vi säkert varit flera som faktiskt gett upp efter denna natt. Ge inte upp för att du inte orkar varje dag, inte orkar så hårt som du trodde eller för att vågen inte visar ett lägre antal kilo den här gången än förra. Ge det tid och acceptera att du går igenom en förändring. Muskler väger mer än fett så därför kan du lika gärna gå upp i vikt, eller stanna kvar på samma vikt fast du ändrat både kosten och träningen. Du måste också förstå att kroppen behöver rätt näring och hälsosam mat för att du ska få ut så mycket som möjligt av din träning. Mat är bland det bästa som finns, tycker jag som lever ihop med en kille man kan tro blev född i köket, men ibland måste man sätta gränser. Prova på olika frukter, grönsaker och annat nyttigt du inte provat på förr, så kommer du säkert hitta något nytt favoritgodis!

Be dina nära, familj och vänner att fråga hur det går med träningen med jämna mellanrum, så håller du motivationen uppe att kunna ge bättre och bättre svar. Här om dagen höll jag på att bli anmäld till ett lopp jag funderat på att springa i flera veckor, tack vare mina duktiga kollegor! Tyvärr var det ju fullt för anmälan, men jag blev extremt peppad av det! Jag misslyckades också med mitt mål för Maj månad, men jag laddar om för att kunna fullfölja den utmaningen när jag är redo och känner mig säker! Inga krokodiltårar för det, jag kan om jag vill och gör det när jag känner för det. Det finns inga måsten, bara frivilliga åtaganden. //Lillage





Såhär ser förresten några av mina nya träningskläder ut. 149:- för ett par byxor. "Måste finnas någon hake" tänkte jag. Haken var en massa hål... Hur kunde jag missa det? Screw it, dem var sköna och jag behöver ett par byxor. Så nu vet ni varför jag går omkring i "trasiga" träningsballor på gymmet. Känner mig som jordens största mupp haha! Som tur är var de extremt sköna.

H&M-beställning



Tog mig en tripp till H&M's hemsida och hittade lite grejer på rean. Jag skippade att köpa en ny jacka inför våren, men tyckte den här var så söt och prisvärd att jag var tvungen att klicka hem den! Den har som små rosetter vid fickorna. Sedan blev det en väska, och cognac älskar jag, så den fick det bli. En liten påse att ha i köket med franska ord på, som man kan lägga diverse grejer som man inte vill ha framme. Och sist men inte minst - ett par klassiska, vanliga, svarta ballerinas. Kom undan med knappt 4OO kronor, och det hade från början kostat 1O26.5O. Så jag är jäkligt nöjd här.

Ett tips ni ska få av mig när ni shoppar online; sök på google efter rabattkoder innan ni genomför köpet. Jag använde mig av sidan rabatta.se och fick således ytterligare 1OO kronor i rabatt, utöver rean på deras hemsida. Jag provade alla H&M-rabattkoder som fanns på sidan, och kollade om det gick att kombinera, vilket det gjorde. Så jag är supernöjd här. Inte minst för att jag tycker att jag klickade hem fina grejer; men också för att jag är så jäkla smart!

Underskattat!

Hade en otroligt bra kväll med mina fina igår. Vi satte oss på en filt i Slottskogen, körde igång engångsgrillen {ni kan ju tänka er vem som var grillmästar'n!} och åt mumsiga hamburgare med sallad, tomat och franska-örter-sås. Yummy yummy. Det var riktigt gott. Så satt vi bara och pratade hur länge som helst, och sen var det över. Men det var så värt det, så underskattat att göra sådana här saker! Ska definitivt hänga mer i Slottskogen i sommar. Och gärna med mina lillpumor, och kanske ännu fler människor - ju fler desto bättre, right?

Ikväll blir det middag på Mykonos i Linné. Ska bli så mysigt när min älskling kommer hem igen! Faktiskt så är det första gången sedan vi flyttade ihop som det har gått bra för mig att vara ensam hemma. Åh, det är en sån skön känsla, vill jag lova. Men ännu skönare känsla att få vara i hans armar ikväll igen. Om tågen kan börja röra på sig från Stockholm...




2/3 lillpumor - på söndag kommer Tina-lina hem!

Groupon-oskuld



Gjorde precis min första deal på Groupon - ett solkort á 1OO-15O minuter hos Open Sun i Vasastan. Solkortet ligger på 4OO kronor, och jag utnyttjar det själv hur jag vill. Alltså kan jag bestämma själv vilket solarium {alltså vilken styrka} jag vill ha. Om vi säger att jag ligger i 2O minuter i det som är starkast så kostar det 76 kronor, medan 2O minuter i medium-solariet kostar 6O kronor, och det lägsta kostar 5O kronor för samma tid. Dock brukar jag sola 15 minuter då jag inte har fattat vad det är för knas med min hud. Jag har svårt att bli brun! Men också svårt att bränna mig, blir sällan röd. Jag blir liksom... ingenting! Men nu måste jag få upp färgen lite.
Också vill jag ha lite mer D-vitamin!

TACK GROUPON FÖR DETTA GRYMMA ERBJUDANDE!

Försöker mig på lite träningstips

Okej, jag är ju ingen veteran precis. Men det här är mina tips för att komma igång - det jag gjorde för att hitta den motivation jag har just nu. Det är inget avancerat, bara lite lätta tips för att trivas bättre på gymmet, vilja få en finare och hälsosammare kropp och så vidare. Here we go!

» Göra sig i ordning Nu lär väl ett par av er höja på ögonbrynet och tänka ❝korkade människa!❞ . Men det höjer min motivation att tycka att jag ser helt okej ut i ansiktet och håret när jag står där framför spegeln och lyfter mina vikter med svetten rinnande ner över ansiktet. Ja, ärligt talat tycker jag att jag är sexig då - there, I said it! - och det förhöjer min prestation! Jag brukar köra på lite concealer, bronzing och mascara när jag pallrar mig iväg.

» Räkna kalorier Att se att en kycklingfilé är ungefär hälften vad mitt dagliga måltidsintag borde vara har fått mig att vakna lite {med måltidsintag menar jag alltså det som är avsett för frukost, lunch och middag. Sedan äter jag en del mellanmål, så ett visst antal kcal går åt åt det och ett antal till måltiderna}. Samma sak när det kommer till godsaker; 3OO gram lösgodis är ungefär 15OO kalorier, och jag har ett dagligt intag på 1377 när det är på rätt nivå. Det är helt enkelt inte värt det. Samma sak när det kommer träningen; det krävs - för mig med min uthållighet, vikt och prestationsförmåga - ungefär 2,5 timmar på bandet för att jag ska förbränna de kalorierna. Jag har börjat väga allt jag äter och för in allt i min ShapeUp-app som räknar åt mig. På fredagar och lördagar bryr jag mig inte så mycket om det, har jag bestämt mig för, men det känns ändå inte bra när siffrorna är negativa och röda. Det gör att jag bara vill springa tillbaka till gymmet och köra en timme till - bra!

» Inte ta mig vatten över huvudet Till att börja med har jag kört med väldigt lätta vikter, för att min kropp inte ska få en chock. Jag håller hellre på längre, gör fler repetitioner, än typ 5 stycken innan jag tippar framlänges för att jag inte orkar hålla i hantlarna liksom. Jag kör nu, när jag lyfter vikter, 4kg i varje hand, men jag började med bara 2kg. Sedan får jag höja mig i takt med att min kropp bygger muskler. Fyra kilo betyder inte att jag är dålig, det betyder att jag tar mig själv på allvar och att jag successivt kommer öka. Jag skäms inte, och tänker inte skämmas heller.

» Före-bild Innan jag började tog jag två förebilder. En rakt framifrån och en i profil. Dessa bilder tittar jag på när jag inte har min motivation, och inser att jag vill inte se ut sådär. Jag vill kunna gå till stranden och inte vilja skyla mig. Så därför springer jag 1O minuter extra på bandet idag, till exempel. Jag tar faktiskt fram bilderna på gymmet också och tittar på dem när det inte känns som att jag orkar mer.

» Lite och ofta Så har jag börjat äta. Inte två portioner, jag äter en portion, och blir jag hungrig senare finns det kvarg och frukt att vända sig till som ett mellanmål. Då jobbar min förbränning mer under dagen, och jag går inte runt och är hungrig på kvällen, trots att jag slängt i mig en pizza till lunch.

» Music, maestro! En bra Spotifylista som kan pumpa i lurarna på högsta volym medan jag kör crosstrainer är ett måste. Häromdagen var jag på gymmet utan musik, det funkade, jag maxade, men det var absolut inte lika roligt. Musik, guds gåva till mänskligheten, byggs utav glädje, av glädje bygger man musik. Det gör mig gladare och jag vill mer! Här har ni min träningslista.

» Inspiration Min tumblr är en stor inspirationskälla för mig just nu. Där laddar jag upp allt som jag tänker göra och ha på mig, tänka och förmedla, när jag har nåt min målvikt. Att titta på en bild av en snygg kropp gör att jag tänker en extra gång innan jag trycker i mig chips. Det är inte en ätstörning, absolut inte. Jag har inga dåliga känslor när det kommer till mat. Att tänka en extra gång innan man stoppar i sig något man inte behöver, som kroppen inte behöver, är bara hälsosamt!




FITSPIRATION!

Min gamla retuscheringsguide!

Favorit i repris kör vi på! Mina retuscheringsguider var otroligt uppskattade när jag först la ut dem 2OO9. Vill ni ha fler Photoshoptips och retuscheringstips? I så fall är det bara att säga till så ska jag försöka hitta på nåt.












Godmorgon

Hej kära bloggeliblogg.
Åter på kontoret, och det är en bastu. Måste övertyga chefen om att vi behöver en AC om jag ska klara sommaren här utan att bli a) uttorkad b) grillad c) få värmeslag. However. Igår lagade jag middag till mig och Linnéa - varsin kycklingfilé med lite olivolja och grillkrydda i folie i ugnen och en sallad på salladsblad, gruka, lök, tomat, paprika och lite mozzarellaost. Till det gjorde jag den vanliga såsen; chilli & lime. Yum yum. Jättemysigt, lite rosé och massor med prat i flera timmar innan jag till slut följde henne till vagnen.

Idag vankas grill med Bellis och Kajis i Slottskogen. Jag bringar le engångsgrill, hamburgare, knivar {lyckades köpa bara knivar, inga gafflar, hope you'll read this girls!}, tallrikar och glas. Och lite sånt där mums. BK ska fixa sallad och förhoppningsvis nån mumsig sås & gafflar {once again - hope you'll read this!}. Sen blire mys i solen och om jag får bestämma så blir det vid volleybollplanen! Alltid kul med lite spooooort. Ne, okej, det har inget med saken att göra. Det spelar ingen roll var vi hamnar, kanske nära Belparc så att det är lite vatten i närheten så att man kan njuta av det också. However. Imorgon är det back to normal - min sambo kommer hem. Jag gör mindre saker på egen hand när han är hemma, inget att sticka under stol med. Vilket jag tror beror på att jag är så kär, helt enkelt. Vi tänkte i alla fall gå ut och äta imorgonkväll i Linné, jag ska boka bord på Mykonoz tänkte jag, vill ha grek! Om han någon gång kan säga när han kommer hem så att jag kan boka en tid... Linné är verkligen överbefolkat just nu så reservations are essential. Jaja, nu svamlar jag. Puss.





Me today! ←     → Linnéa igår.

Veckans intervju - Brownsugar

 

Brownsuger presenterar sig som följande;
,
“Jag är en skönhetsjunkie, 21 år och bosatt i Göteborg. Älskar att umgås med vänner, ta ett glas rött och bara njuta! Jag är löjligt förälskad i min katt Doris , trots att jag är pälsdjurs allergiker så klarar jag av henne!”

“Låter helt fantastiskt. Och efter att ha läst hennes blogg - till och från - genom åren, så måste jag få säga att hon känns som en himla jordnära och skön tjej. Dessutom är jag själv ett Göteborgsfan, så jag älskar allt som kommer därifrån.


Fem skönhetstips från Sara
» Tvätta alltid bort ditt smink! (oavsett hur trött, full du är)
» Neulash är en produkt som verkligen fungerar när det kommer till fransnäring! Jag testade den för ett år sedan och mina fransar växte som gräs!
» Jag kan inte leva utan en bra läppkräm. Mina läppar är otroligt torra och Dr.Lipp har räddat mig många gånger från att se ut som ett fnasigt rusin.
» Investera i en bra inpackning för ditt hår. Nu när solen börjar komma fram så är det extra viktigt att återfukta och vårda! Jag gillar Waterclouds Hair Repair Mask, den doftar dessutom mumma!
» Sist men inte minst, promenera! En promenad om dagen ger dig kraft och energi att utträtta saker som kan kännas jobbiga. Att man dessutom får frisk luft på köpet gör ju inte saken sämre.


Versace - Yellow Diamond är Saras favoritdoft just nu. Bara flaskan är helt underbar och så luktar den lika underbart, om inte mer!


En produkt Sara ej klarar sig utan är,
The Bodyshops Bodybutter Moringa, Doftar som en hel blomster affär och gör mina ben silkeslena!

Shopping! Var shoppar du helst och vad shoppar du mest?
H&M tror jag, där shoppar jag vardagsplagg så som toppar och linnen.

Bästa vs. sämsta köp?
Mitt bästa köp är helt klart min Iphone! Är helt beroende av den. Mitt sämsta köp måste nog vara en kaffe för en vecka sedan ... haha! Den kostade 38 spänn och smakade kloakvatten .. inte okej.

*Bling bling*


Bästa handkrämen?
O.P.I har massa goda dofter som gör händerna lena och fina! Min favoritdoft just nu är deras "Mango".

Vad bär helst för nagellack sommar?
Starka färger! Rosa, Gult, Mintgrönt, Orange, Röd , låt fantasin flöda! IsaDora har miljoner snygga lack! ¬

Vilka härliga färger ↑


Sara, du har otroligt vackert, långt och glänsande hår. Hur vårdar du det?
Jag försöker att inte tvätta det för ofta. Just nu använder jag K-Pack's schampoon utan sulfater som jag gillar enormt mycket! Doftar gott av banansmoothie. Försöker att göra en inpackning minst en gång i veckan och använder alltid värmeskydd när jag stylar det.

Hur skulle du beskriva din garderob? Och vad är det du helst vill satsa på framöver?
Min garderob är dessvärre ganska tråkig just nu. Eftersom jag jobbar på dagis så krävs det "kläder efter väder" haha! Och oömma. Mycket Adidas tröjor och sköna t-shirts blandat med jeansleggings och tights. Till sommaren kommer jag satsa på jeans shorts och snygga toppar!

Vet du redan nu vad du gör i höst?
I höst befinner jag mig förhoppnings vis i min lägenhet och har påbörjat en utbildning till något jag velat bli länge. Vad det är jag vill läsa förblir en hemlighet ett tag till.

Sara, tycker du snart får bjuda hem oss från Sannas rum på fika. Den där soffan ser väldigt inbjudande ut :}




Intervju: Camilla
Vill du veta mer om intervjuerna eller själv vill bli intervjuad? Mejla mig på [email protected]

Pink Grapefruit



we it



Åh, när jag är och gör naglarna hos Julia får jag alltid tvätta händerna i en gudomlig tvål innan. Den kommer från The Body Shop och heter Pink Grapefruit {shower gel}. Den är heeelt fantastisk, luktar så otroligt gott! Så jag bestämde mig för att köpa den. Fick ge 8O kr för en flaska, och den används flitigt hemma nu! Jag unnade till och med mig själv ett skumbad som doftade grape. Yummy yummy. Nu ska jag hälla i den i vår tvålpump, så att folk överraskas lika mycket av den underbara doften när de tvättar händerna hos oss, som jag alltid gör hos Julia!

Push it



En av mina favoriter i träningslistan.

Utseendetips till din Mac

Något jag länge har funderat på är att köpa ett cover till min Macbook, för att skydda den. Tyvärr är jag ganska dålig på att vara rädd om den, den har onekligen fått en repa här och var. Men ett skin skulle skydda den! Sedan vill jag också köpa ett keyboard skin så att det skyddar tangenterna också. Har kollat runt lite på ebay, och det har inte varit så dyrt {försöker hitta från UK eller i Europa så att man slipper tullen} men få levererar till Sverige. Tråkigt. Hur som helst. Jag tycker det här med skins och covers är sjukt snyggt, och skulle vilja ha något roligt till min för att göra den lite mer unik och min. Det finns också stickers man kan sätta på dem för att göra det lite roligare. Dessa finns att köpa på Etsy.




Bikini

När jag var i Lund förra helgen shoppade jag lite grann. Jag köpte en bikiniunderdel som jag blev helt kär i, men överdelen fanns tyvärr inte. Så nu tänkte jag att jag skulle beställa den från deras hemsida istället. Jag behöver ju den största storleken som finns, men som tur är så är det en trekantsbikini, vilket i princip är det enda som funkar om jag inte köper en ordentlig från till exempel Change eller liknande butik. Har man 7OG så har man. BLÄ. Men jag kommer garanterat kunna ha en storlek 44 från H&M. Yay. Så nu har jag beställt en överdel i den storleken från deras hemsida. Nu gäller det bara att sola massa, träna massa så att jag kan få känna mig fin i denna underbara bikini!



Weeeiii!

Kära läsare! Jag är så otroligt stolt över mig själv just nu. JAG GJORDE DET! Jag gick upp tidigt, jag klädde på mig mina träningskläder, jag satte mig på vagnen och jag gick till gymmet. Jag cyklade, jag styrketränade, jag varvade ner, stretchade och hoppade in i duschen. Fyfan vilken känsla det är! Det känns på nåt sätt som att jag är helt oövervinnerlig idag! Jag gjorde det. Jag hade disciplin och det är så fantastiskt skönt. Kan inte vänta till imorgon när jag ska göra det igen. Sitter nu på jobbet med min proteinshake {som innehåller mindre kalorier än en nutrilett, har jag upptäckt} från Weider - att rekommendera. God, mättande, mycket protein och precis lagom. 142 kcal. I eftermiddag ska jag träffa Linnéa. Vi ska hem till den ostädade lägenheten {läs; min} och äta middag. Ska bli toppenmys!




Natti natti

Ligger i sängen och har precis sett ett fruktansvärt avsnitt av DH. Det som jag inte vill veta, men som jag fick veta när jag gjorde kollaget. Så nu har jag sms:at Roberto och sagt att han måste vara rädd om sig, jag vill inte ens tänka på hur det skulle kännas att mista någon man älskar... Nej, usch, lär drömma mardrömmar inatt, det är ju min nya grej. Också har jag börjat prata i sömnen väldigt mycket. Har alltid gjort det, men antagligen inte såhär tydligt och mycket. Varje natt, och jag pratar inte bara Sims-språk och mumlar, utan jag pratar verkligen. Usch, det är läskigt, undrar varför...

Hade en otrolig PW med Bellis förut, så sjukt bra, stör mycket prat och över 3OO kalorier brända. Unnade mig en god middag, liknande den igår fast utan Philadelphiaost, men med ett ägg med pyttelite lättmajonäs till istället. Sjukt gott. Gjorde en matlåda bestående av detsamma för morgondagen, minus majonäsen. Och imorgon gäller det. Klockan står på O6.3O och jag ska upp då. När jag kommer till jobbet väntar min frukost snällt på mig; men har inte bestämt mig om det blir kvarg med banan eller en proteinshake... Får väl se vad jag känner för. Men nu har jag bestämt mig, jag ska träna innan jobbet imorgon, vare sig det blir jobbigt att gå upp eller ej. Och Gud nåde mig om jag somnar om. Nepp, får ta och krypa till kojs nu, annars kommer jag inte orka! Puss och godnatt!





FITSPIRATION!

Inte långt kvar...

Ett vackert Desperate Housewives-inlägg i ära till världens i särklass underbaraste, roligaste men samtidigt sorgligaste tv-program. Jag tror det delar förstaplats med Vänner om ni frågar mig. Så, nu kan vi ju göra oss en liten tripp tillbaka i tiden och se vad som har hänt sedan 2OO4. Inga spoilers, bara ❝kommer ni ihåg?❞. Jag har ju inte sett klart serien ännu, för jag bävar för vad jag ska göra med mitt liv när det är slut. Troligtvis se om allting!




Kalla mig sämst, men när jag skulle göra kollaget fick jag självklart reda på en massa ur den här säsongen som jag inte ville veta. Bävar ännu mer för kommande avsnitt nu.

Generella Macintosh-tips

Fick en fråga om jag inte kunde göra Mac-tips, för er som precis har skaffat Mac och inte riktigt förstår er på det. Så here we go, med lite av tipsen som jag tycker är viktiga när man har en sådan extraordinär dator! Haha.

» Kortkommandon på styrplattan Gå in i din Systeminställningar och tryck på Styrplatta. Där kan du välja olika kommandon för vad som ska hända beroende på hur många fingrar du har och använder på din styrplatta. Jag har ju till exempel att jag kan dra med två fingrar, och då scrollar jag ner för sidan - det är grymt! Här fixar du också så att du kan högerklicka osv.

» Command = Control På en PC har vi Control, som man använder till olika saker. På Macen har du istället Command eller cmd, och det är Macens Control-tangent kan man säga. Alltid bra att veta!

» Snabel-A På en Mac gör du snabela genom att trycka på ALT + 2. Den sitter bredvid Command-tangenten, alltså blir det ganska annorlunda mot hur du gör ett @ på en PC.

» Ett personligt skrivbord Man kan lägga till egna ikoner i docken om man vill, om man tycker att de vanliga är för tråkiga. Hur man gör det, hittar du här. Jag gjorde en film om det, så den kan du kolla på!

» Se till att programmen du laddar ner är till Mac Om du laddar ner från till exempel download.com {där du kan hitta VLC m.m.} så spelar det ingen roll, för du kan bara ladda ner Mac-kompatibla program. Vilket är toppen. Alla andra program måste du kolla så att de finns till Macintosh.

» Använd en bra webbläsare Internet Explorer blir ett minne blott med Mac, då det inte är kompatibelt med Apples produkter. Ursprungswebbläsaren på en Mac är Safari, och det är en smaksak, men vad jag har hört så är blogg.se och Safari inte jättebra kompisar {radavstånd, byt rad m.m. funkar inte}. Ladda istället ner till exempel Firefox eller Google Chrome.

Detta var allt för den här gången, nästa gång ska jag tipsa om vad du kan göra, utseendemässigt, med din fina lilla Mac.




Träningsveckan




INSPIRATION & MOTIVATION!




Måndag: vila
Vaknade med en extrem smärta i armen, som att jag har slagit i den och fått en enkelstöt.
Kände då att jag kan behöva lite vila, efter fyra dagar i rad at le gym.
Tisdag: Powerwalk i Slottsskogen
Onsdag: Gymmet
2O minuter cykel {uppvärmning}, 3O minuter styrka {armar & lår} samt
1O minuter nedjogg & stretching.
Torsdag: Gymmet
2O minuter crosstrainer {uppvärmning}, 3O minuter styrka {rygg, armar & lår} samt
1O minuter nedjogg & stretching.
Fredag: Gymmet
2O minuter crosstrainer {uppvärmning}, 3O minuter styrka {armar & rygg} samt
1O minuter nedjogg & stretching.
Lördag: Vila
Hammarkullekarnevalen, så lär bli en hel del promenad ändå.
Söndag: Bodybalance
❝ Under passets gång tränar du styrka, balans och rörlighet med rörelser från
bl a yoga och pilates. Rörelserna är anpassade för den moderna människans
behov och miljö och utförs till följsam musik.❞


Att planera veckan känns som att det är det enda rätta för att jag ska lyckas med det jag vill! Jag är ju inge vidare med det där som kallas självdisciplin. Dock vet jag inte om jag har tagit mig vatten över huvudet, för onsdag, torsdag och fredag är nämligen morgonträning. Men jag måste göra det. Imorgon måste jag gå upp tidigt och pallra mig iväg, jag kommer må sååå mycket bättre efteråt och jag ska ställa min
❝Före-bild❞ som vakningsbild när alarmet ringer imorgon. Min före-bild är alltså en bild jag tagit innan jag började med det här, så att jag kan se skillnaden sen, men som också motiverar mig - för såhär vill jag inte se ut!

PW i Slottsskogen

Nä, vet ni? Igår blev allt inställt och jag la mig i sängen direkt efter middagen {som bestod av laxfilé, lite pesto, lite philadelphia, rostade morötter och salladsblad = yummy}. Kollade fyra avsnitt Desperate Housewives innan jag däckade i sängen som känns som en ocean av täcken och kuddar när Roberto inte är hemma... Stackars mig! Ikväll skulle jag gå på yoga, men jag försov mig imorse och kunde inte hitta mina yogapants, så jag tänkte att gymmet blir bättre. Och ärligt talat så skrämmer ju gruppträning mig, men jag ska komma igång snart, med det också... Men så ringde Bella så vi bestämde att det får bli en lång PW i Slottsskogen istället. Vilket passar mig bra, vill hellre vara ute när det är vackert väder, än inne i en lokal med dålig luft. Sedan ska jag hem och äta mer lax. Får passa på när sambon inte är hemma, han gillar nämligen inte lax {vem gillar inte lax?!}.

Vädret är underbart idag med! Önskar att jag kunde flytta ut mitt kontor på parkeringen utanför, så att jag kan få lite färg också... Men icke sa nicke, får springa ut mellan samtalen, och ta små pauser i min Ray Bans. Yeye, nu ska jag jobba innan lunchen, och sen ska jag åka till centrum och köpa mjölk. Saknar kaffe!



Ser ut som att jag har en liten dreadlock där i tofsen, men nejdå, det är bara ljuset som gjort det lite knas!

Träääna mera!





Ge mig mer träningskläder!!

Skirt me

I väntans tider. höll jag på att skriva, men i sådana här ordentliga sommartider, för nu känns det ju som att det är sommar, så vill jag ha mer bara ben. Saken är ju att jag inte gillar mina ben - vilket ni säkert fattat vid det här laget. Dock hoppas jag ju att jag kan bli lite mer vältränad och fin under sommaren med ShapeUp och träning, men oavsett så kommer det nog krävas mycket för att jag ska sätta på mig shorts igen... Men, då har jag kommit på att kjolar är ju himla trevligt. Jag tycker det döljer ❝det värsta❞ av mina ben när jag har kjol. Har man dessutom klackar till {spelar ju ingen roll vilken storlek det är på klacken...} så spänner man ju även vaderna automatiskt, vilket ger en snyggare form på dem också! Hittade ett par supersnygga kjolar som jag jättegärna skulle se i min garderob. Speciellt den bruna med paljetter {som jag sjukt nog laddat upp en inspirationsbild med på tumblr i förra veckan!} och jeanskjolen från Monki som jag tror är superfin med en vit, långärmad t-shirt med djup rygg. Vad tror ni?





1 - Estradeur, 2 - Storm & Marie, 3 - Estradeur, 4 - H&M, 5 - Monki & 6 - Monki

Är sommaren här?

Av erfarenhet vågar jag aldrig hoppas bara för att det är härligt väder två dagar i rad. Förra året i London var en disaster, vi hade väl fem varma dagar där det var okej att gå shorts och linne. Vi hade visserligen en värmebölja utan dess like, där jag sov i snitt 2 timmar per natt på grund av att mitt rum {som var på översta våningen i huset, as you might remember} var en bastu. Usch! Fast jag saknar London ändå...

However, ingen träning idag, för min lillpuma Bella ville våldgästa mig med nyckel och allt, stå där vid spisen och slava så att jag har en god måltid på bordet när jag kommer hem från jobbet. Åh, mitt lilla pussegull, vad glad jag blir! Sedan ska jag tvinga ut henne på prommis i Slottskogen, vilket hon lär gilla - träningsfreak som hon är.

MEN, FASEN VAD HÄRLIGT VÄDER DET ÄR IDAG!


Veckans intervju - Hellenius


Helene a.k.a Hellenius är en skotokig tjej med ett leende på läpparna. Bloggen har fokus på höga klackar med ett inslag av skönhet då det reflekterar Helene som person. Drömmen är att bo utomlands och jobba bland de exklusivaste skomärkena som Christian Louboutin - min gud❞ - och tänker göra allt för att få drömmen att bli till verklighet.

 

 

Vilket är ditt allra bästa skönhetstips?

Ta reda på vilken hudton du har och använd smink/nyanser som fungerar och passar dig.

Bara för din bästa vän passar i orange läppar så betyder det inte alltid att du också gör det.


Vilka produkter klarar du dig inte utan?
» Min naked palette från Urban Decay , använder den varje dag!
» Compeed skavsårsplåster, har alltid minst två i väskan hela tiden, haha..




Har du något favoritmärke när det kommer till nagellack?
OPI står höst i sin klass, nya färger hela tiden och bra kvalité. Ett lack kostar ju skjortan här i Sverige men beställer man från utländska hemsidor {Beautybay.com} så kan man unna sig nya lack därifrån lite oftare då det är några slantar billigare där.


Hur tycker du att man ska klä sig till höst?
Med hösten så kommer ju ofta höst-deppen och man klär sig bara i murriga och mörka kläder vilket lätt kan bli tråkigt. Lite starka färgklickar är något jag kommer satsa på då det piggar upp alla outfits!


Vilka tips har du för att hålla hyn ren och fräsch i sommar?
Använd produkter som inte täpper till hude utan låter den andas, mineralsmink är mitt absolut bästa tips. Jag använder själv smink från tikei.se som jag starkt kan rekommendera.


Var ska man köpa sina bikinis, vilka färger och modeller?
Jag gillar bandeumodeller då jag försöker undvika de fula bikiniränderna så gott jag kan, men helt ärligt så är bikinis inget jag vill lägga ner en förmögenhet på då jag gillar att variera mig under sommaren. H&M har fått in riktigt snygga bikinis i år och marinblått och vitt är färger jag tänker bära i sommar!


Hur får man en bra start på dagen/veckan?
Skippa sovmorgonen för att gå ut på en powerwalk. Lite extra sömn må locka men den energin som en morgonpromenad ger dig är oslagbar!


Vad skulle du helst införskaffa till din garderob?
Ett par Louboutinis! Mitt första par ska jag köpa nu i sommar och jag känner mig som ett litet barn som väntar på tomten, vill. ha. NU!


Finns det något som inspirerar dig lite extra?
Helt klart min favorit-tumblr, killingheels.tumblr.com


Vad ska man ha på sig på midsommar?
Det beror ju lite på vädret, men om det inte regnar så tycker jag man ska slå på med en nästan löjligt söt outfit. En blommig klänning eller något som går i en fin pastell färg. Jag väljer alltid mina outfit baserat på vilka skor jag ska ha på mig och till midsommar blir det mina underbara rosa klackar från Topshop . Glöm föresten inte midsommarkransen!





Underbart härlig tjej men mycket tips och idéer!
Man blir både inspirerad och glad denna torsdag, visst blir man?
Vill du också inspirera oss här på Sannasrum så hojta till.


 

Intervju: Camilla
Vill du också bli intervjuad? Maila då mig på [email protected]


Solsöndag

Hej hopp!

Ursäkta min tystnad, jag har inte haft inspiration och sådär att blogga. Sedan har jag {tro det eller ej!} börjat träna! Duktig jag är, hihi. Bella, en av mina små lillpumor, har lurat med mig att anmäla mig till ett lopp som går av stapeln i september, så jag tränar för fullt. Kondition, styrka och uthållighet. Jag är i skrivande stund på väg att packa mina grejer och bege mig bort mot Masthuggstorget igen för att förbränna lite mer kalorier. Det blir fjärde dagen i rad, faktiskt. Och jag älskar't!

Roberto har stuckit till Stockholm för jobbvecka {längtar så otroligt mycket tills de här himla jobbresorna upphör...} så jag är ensam hemma till fredagkväll. Men inte hänga läpp för det; imorgon blir det gym, tisdag blir det yoga, på onsdag kommer Linnéa hit på middag och på torsdag kommer Kajan och Bella hit på detsamma + spa & tjejfilm. Mys mys mys!

Imorse blev det scones till frukost, som jag - pånyttfödd eller något i den stilen - ställde mig och gjorde. Yummy vad gott det var! Det fick bli en liten avskedspresent till min älskling innan han skulle sätta sig på tåget. Ibland är jag faktiskt en bra flickvän, tror jag.
Lägger upp veckans intervju här strax, så att ni har lite läsning medan jag svettas på gymmet. Ikväll blir det städ och bloggdesigner, ska försöka bli klar med i alla fall två! Massor av kramar.



En mumsig lunch jag gjorde i fredags; knäcke med ägg, lättmajonäs, räkor och paprika samt mina viatminer, en halv blodgrape och te!

Snöat in mig på tumblr

Är inne i en tumblr-period igen. Varför kan jag aldrig hålla två saker upp på en gång? Men just nu håller jag på med så mycket bloggdesigner så att jag kan inte riktigt koncentrera mig på att blogga när jag loggar in här. Dessutom har vi Transportstyrelsen här på obligatorisk tillsyn, så jag är stressad som en gnu på jobbet också.

Ni kan alltid kolla min tumblr, där skriver jag lite korta inlägg ibland om vad som händer. Och lägger upp massa fräscha bilder. Men jag lovar er att visa lite shoppingbilder snart, den här månaden har definitivt varit en shoppingmånad för moí. Imorgon är det Kristi Himmelfärd och jag tackar Frälsaren för att jag gör min sista dag för den här veckan på jobbet. Yummy.





Lite smakprov från min tumblr!

Tjäna pengar på din blogg

Inom internetvärlden finns det något som kallas Affiliate. Ett Affiliatenätverk är en webbplats där annonsörer paras ihop med intressanta bloggar, hemsidor osv. för att öka internetförsäljningen av deras vara/produkt/tjänst. Jag är hela tiden på jakt efter nya affiliatenätverk som jag känner mig bekväm med och har nu hittat ett ett nytt nätverk som heter Adtraction. Här finns flera kända företag som söker annonsplats på bloggar och hemsidor, så som SEB, Byggmax, GodEl, Bonnier, Boxer, Halens & Stayhard. De har även ett system att man kan värva, då tar man del av en andel som rekryteringen tjänar in via annonsintäkter. Som företag kan man också skapa egna annonser med verktyget AdTalor.

Jag tänker definitivt prova på detta nätverk, då jag inte varit helt nöjd med de jag provat tidigare. Jag tror mycket på det här, de försöker utvidga affiliatenätverken genom värvnings-teknik och jag tycker också att det är mycket roligare att ha annonser med hyfsat kända företag på min blogg. Det ger trots allt mer, även om det kan vara kul att upptäcka helt nya företag via bloggannonser.



bild: Adtraction.com

Veckans intervju - L Jemtfelt

Idag presenterar vi en glad och positiv tjej som drömmer om ett liv i LA. Just nu pluggar hon design och det är något som även intresserar i framtiden. Namnet på denna fina tjej är Louise och bloggar under Ljemtfelt.

Mer får om Louise från ni veta om i intervjun och genom att klicka in i hennes blogg {inget man vill missa}

 

 




Louise, nämn fem skönhetstips som du själv inte klarar dig utan. Vi vill veta allt!

› Att smörja in sig är väldigt viktigt för mig så jag hade nog satt hudlotion högst upp. det är det värsta som finns att ha torr hud! Jag brukar smörja in mig minst en gång om dagen och då hela kroppen!

Puder, jag är inte så mycket för foundation utan föredrar ett bra mineralpuder som är halv-matt, vilket jag använder varje dag! Det är ett måste på morgonen för att få lite piggare hud och jag tycker oftast att resultatet blir mycket naturligare och finare än en foundationbas.

Läppbalsam, Där kommer min torr-noja in igen. Har väl ett litet beroende av att alltid stryka på ett lager med läppbalsam. Jag tycker att det ger ett finare utseende med ”mjuka läppar”

Knäckebröd, äter sällan mjukt bröd till frukost utan föredrar då knäckebröd. Helst vasa! ;) Det är ett bra tips till er som vill dra ned på kolhydraterna. Mjukt bröd (även mörkt bröd) består av löjligt mycket kolhydrater och du kan proppa i dig flera skivor utan att tänka dig för. Knäckebröd innehåller färre kolhydrater, givetvis beroende på vad du väljer. Frukostknäcke är kanske inget att rekommendera men i de flesta fall så är det ett nyttigare alternativ.

Vardaglig motion. Jag brukar alltid försöka röra på mig varje dag. Vissa dagar blir det mer än andra men åtminstone göra något gott för kroppen!


Har du någon favorit doft? I så fall vilken?

Dolce & Gabbana 3 L'Imperatrice. En helt fantastisk doft som består utav  rabarber, röda vinbär, kiwi ackord, rosa cyklamen, vattenmelon, jasminblad, mysk, sandelträ, grapefruktträd. {Såå god!}


Vad bär du på fötterna i sommar?

Jag bara älskar ballerinaskor/flats och tänker införskaffa mig några nya nu i ett flertal färger. Men självklart tänker jag varva med lite klackisar. Speciellt mina hallonröda favvosar med träklack. Lite Jeffrey Campbell inspirerade.

 

Yummy ↑


Finns det någon produkt du ej skulle klara dig utan?
Som jag skrev innan så är lotion väldigt viktigt för mig och även en hårborste.


Man ser mycket träningsinlägg i din blogg, har du lite träning/motivationstips till mina läsare?

Jag kom i en dålig bana i samma veva då jag drog av mitt korsband och fick operera både korsbandet och ta bort större delar av min menisk. Efter det tappade jag min motivation och tänkte lägga av helt och hållet. Men eftersom att jag har reumatism, vilket är en ledsjukdom så märkte jag snabbt att min kropp inte mådde bra när jag inte tog hand om den. Så jag fick tvinga mig själv till en början innan motivationen kom tillbaka. För mig är det väldigt viktigt att sätta upp mål. Jag vill gärna se förbättringar i min vardag och det gör jag genom att sätta upp småsmå mål som jag ska klara till nästa gång.

Mitt tips till er som vill börja träna och finna motivationen: Ge inte upp bara för att det är jobbigt och svårt. Sätt inte för höga mål utan utgå ifrån en tidsperiod där man ökar målet med den kapacitet som träningen ger. Prioritet är också en viktig del. Istället för timmen du lägger på tv:n varje dag. Gå och träna i en timma. Det räcker och du gör dig själv en tjänst. Kroppen mår så himla mycket bättre av lite motion!

 

Beskriv din garderob för oss, vad finns och vad önskas finnas i den?

Jag klär mig oftast i väldigt ljusa färger. Vitt, beige, rosa, cream etc. är väl de vanligaste färgerna i min garderob. Det är också otroligt mycket volanger och spets. Jag hade önskat att jag var lite mer vågad. Lite mer färgklickar och även införskaffa mer kjolar. Det saknar jag!

 

Organiserat och fint, jag byter gärna ;}



Var shoppar du helst? Och vad shoppar i så fall?

Jag brukar alltid gå i tusen olika affärer innan jag hittar det jag söker. När jag shoppar så brukar jag veta vad jag vill ha. En outfit för kvällen etc. Det är klart att jag spontan-shoppar också men jag handlar av de affärer som har det jag söker. Dock blir det mycket på H&M eftersom att deras utbud är väldigt stort. Även Zara, Design Only och Gina är mina favoriter.


Det känns som du är en riktig livsnjutare, balanserar du det goda med någon kost eller bara njuter och tränar?

Eftersom att min mamma har ätit LCHF i nästan 2 år så har det blivit så att vi äter mindre kolhydrater hemma. Jag går inte på någon diet och brukar säga ”bara man tränar så kan man äta vad man vill”. Man ska förbränna lika mycket som man äter, dvs om du äter en hel pizza får du gå en och en halv timma på bandet! Your choice!

Bästa handkrämen?

Älskar alla handkrämer med aloe vera i. En favorit är Avo Juice Pear Juice från OPI.


Har du något favorit smycke?

Jag köpte ett halsband på Vero Moda förra året som jag har använt otroligt mycket. Ett spontan-köp till kvällens tillställning och jag ångrar mig inte en sekund!

 

 



Det är lika skoj varje vecka med en nya att intervjua! Hade helst av allt träffat er alla personligen, tror det hade blivit mycket mer utav intervjuerna då. Men eftersom det inte går på det sättet och vi på Sannas rum älskar ert engagemang så kör vi vidare så här, eller vad tycker ni? :}



Intervju: Camilla
Vill du också bli intervjuad av Camilla? Maila då henne på [email protected]


Ny tumblr-design


Åskvärme?

Sitter med den kroniska huvudvärken på jobbet, och den kroniska hungern också för den delen. Hur kan man alltid vara hungrig? Har inte haft motivation till något alls idag, är bara less på allt. Och hade det här varit för ett år sedan hade jag slappat vem som helst i ansiktet och sagt skärp dig som jämt skulle vara så negativ. Men det är ju svårt för personer som aldrig varit i min situation att sätta sig in i hur jag känner. Jag känner mig aldrig utvilad, jag känner mig inte älskad, jag känner mig inte respekterad, jag känner mig inte... inte något alls. Jag känner mig bara deppig.

Två saker att se fram emot: fika med Linnéa ikväll, var ett tag sen. Och på fredag drar jag till Lund för att hälsa på min älskade, underbara, fina Anna. Vill att det ska bli helg nu så att jag kan få lämna Göteborg för ett tag.



Och det slår mig när orden kommer ur min mun, hur den här staden dödar dig är du är ung.

Som jag älskar dig



Mitt älskade hjärta!

På en ledsen dag...



Även om jag inte håller med er, så är det i alla fall värmande att ni försöker peppa mig. Det är så snällt av er. Tänk om man kunde önska sig självdisciplin i julklapp eller något, då hade jag gjort det varje år.. Men jag hoppas att det ska ta en liten vändning i livet här snart så att jag får mer motivation till träning och hälsa. Om inte annat så blir man ju fantastiskt inspirerad av Lillage. Nu ska jag jobba på här, 2 timmar kvar för måndagen och sedan ska jag hem, laga någon mumsig middag {varför kan du inte älska lax lika mycket som jag, älsklingsRoberto?} och sjunka ner i sängen med nya avsnittet av Once Upon a Time!

Yummy yummy, pink in my tummy

Har snöat in mig på ceriserosa, tycker det är sååå snyggt! Vad tycker ni? Jag gillar den här outfiten, men är osäker på om det kanske blir för mycket när man väl har det på sig, kanske att man borde satsa på en mer basic topp, inte den med lite paljetter. Då blir det lättare att ha både de läckra kicksen, hårmascaran från IsaDora {och då gör man ju självklart en hemmagjord dip dye som Angelica Blick}. Jag tycker verkligen att den här rosa är årets sommarfärg. Yum Yum!





Dra med musen över bilden för att se vart alla grejerna kommer ifrån!

Mål

Ställde mig på vågen i helgen {jag brukar inte göra det så ofta...} och blev väldigt besviken. Så nu får jag börja ta hand om mig och min kropp mer på allvar. Nej, jag är inte nöjd, och det är ju bara jag som kan göra något åt det. Så därför är det nu dags. Fredagar & lördagar {jag har försökt innan, men misslyckats ganska fatalt} är mina ätardagar. Resten är mina håll-ut-dagar. Ingen jävla cola, inga chips, ingen dipp. Fika = te. Sugen på kvällen = drick en kopp te, och ät kvarg om du måste.

Det är måndag och en bra dag att börja. Mycket ska förändras här i mitt liv, inte bara matvanor. Ska göra ett fint litet middagsschema för veckan också. Börja dra ner på alla onödiga kolhydrater, mindre onödiga mjölkprodukter, mer sallad. Kom igen nu Sanna!



pic: moí

Lillage: Jag skäms inte längre

Jag är nöjd. Det borde jag vara. Jag är stolt över mig själv, över min kropp och min förmåga att inte bry mig om vad andra tycker. Jag söker ingen bekräftelse från någon annan än mig själv och möjligtvis min sambo. Jag får dock, som sagt, verkligen kämpa med att förklara för folk att jag inte har dåligt självförtroende eller tränar för att jag inte tycker att jag är smal. Jag har under hela min uppväxt varit underviktigt och haft för lågt BMI osv. Jag blev överlycklig när jag kom upp i en vikt som såg mer normal ut på mig. Jag har varit med om att folk har frågat mig om jag har anorexia. Jag är otroligt stolt över att det inte kommer hända igen. Jag kunde bli lika ledsen över det som jag kan tänka mig att en något överviktig person kan bli när någon påpekar dennes vikt. Mina klasskompisar kunde sitta och mäta tjockleken på mina lår med deras händer, det var ingen match att nå hela vägen runt med två händer. Och jag kunde inte rå för det. I hela mitt liv har jag ätit precis vad jag vill, jag älskade glass när jag var liten och kunde smyga i mig två på en dag om inte pappa eller mamma var hemma och såg. Coca Cola har jag alltid älskat och kommer antagligen aldrig sluta med det. Jag gick inte upp ett gram. Efter gymnasiet sa det bara plopp så kom jag upp i någorlunda normal vikt. Självklart kan jag tänka att oj, såhär mycket har jag aldrig vägt i hela mitt liv. Men vågen är och kommer aldrig vara en betydlig del i mitt liv. Jag ser förändringarna på min kropp och det är det som räknas. Här om dagen fick jag bekräftelse på något jag funderat på ett tag. När jag och min sambo träffades för 4,5 år sedan så var jag 6 kilo lättare och riktigt smal. Igår sa han det - "du är mycket finare nu, förr hade du inte något underhudsfett överhuvudtaget. Nu ser det mer naturligt ut". Jag håller verkligen med honom och äntligen har inte min kropp makt över mig, utan jag har makt över den. Jag kommer aldrig väga så lite igen. Vi som inte kunde/kann gå upp i vikt kan må precis lika dåligt som de som inte kan gå ner i vikt. Jag har aldrig varit sjuk i anorexia eller haft ätstörningar.

Efter en bilolycka i november 2010 har jag haft problem med min rygg, att sitta och böja mig ner mycket får mig att må riktigt dåligt. Det hjälper att jag rör på mig. Det är jätteviktigt. Rör jag inte på mig så blir min rygg som en stel planka, det bränner, ilar och spänner. Det här är anledning nr 1 till varför jag håller mig igång.

varför måste jag försvara mig? Jag älskar min kropp och är rädd om den, gör du?



//Välmående hälsningar från er väldigt nöjda och lyckliga Lillage

Ge mig mer fritid!



Även om jag känner att jag fyller ut min nuvarande fritid med ganska mycket viktiga och betydelsefulla saker, så önskar jag att jag hade mer tid att bara slappna av. Att jag slapp pendla > 2 timmar om dagen, och hade de där två timmarna till att träna, laga mat, umgås med vänner, städa... Och kolla på serier! Läser så mycket bloggar med tjejer som har så mycket tid över till allt. Jag vill också ha det! Tänk att på en vecka så förlorar jag > 1O timmar på spårvagnen. Jag börjar nästan gråta när jag tänker på det; tänk om jag hade kunnat disponera den tiden på helt andra saker... Fan, har en superdålig dag idag. Vaknade och min hjärna skrek bara NEJ! Du orkar inte idag, du vill inte. Men jag unnade mig att köpa mjölk så att jag kan hinka i mig kaffe idag. Jag ska klara det. Ikväll är det helg. Och jag ska träffa Bella och avundas att hon har fritid att gå på ett Raglady-event.

Så sjukt cool!


Hannas nya design



Åh, jag älskar när det kommer gamla kunder som vill ha nya grejer. Då blir jag glad, det är ju den bästa bekräftelsen som finns! Hanna gjorde jag en design till i höstas, och nu ville hon ha en ny. Den blev annorlunda, och fin tycker jag. Unik, även om vissa småsaker kan vara inspiration från andra så tycker jag att det är helheten som ska vara unik - och Hanna knåpade ihop en snygg design i sitt huvud som jag levererade.

Inser sakta men säkert...

... att min kropp inte är gjord för shorts. Gick och funderade på om jag ska lägga ut alla mina shorts på tradera. Jag gillar ju absolut inte mina knän, de är helt ärriga och fula efter åtta år som fotbollsmålvakt på både grus, konstgräs och vanligt gräs. Ibland när jag ser mig i spegeln och inte ser mina vader, så tycker jag inte att mina lår ser så feta ut, men sedan visar sig vaderna, och jag inser att... nej, jag har inga fina ben. Så nu tror jag bara att jag ska spara mina söta shorts - de rosa från Abercrombie & Fitch, mina virkade från H&M och ett par svarta. Resten åker ut på Tradera. Håll utkik.


Veckans intervju - fridabloggar.se

Bloggerskan Fridas koncept med att varva outfitbilder, lite inredning, shopping, rabattkoder, "det senaste nytt", bilder på sig själv och vardagliga foton har jag redan fallit för. Vem älskar inte att hitta rabattkoder och få ett lyckat köp? Och hur trevligt är det inte att se shoppingbilder med bra kvalitet på bilderna? Jo, man får lite shoppingsug men ack vad trevligt!
Denna veckan har vi intervjuat Frida, en modeblogg med diverse fina bilder. Mums :}


Vad bär du helst i sommar, Frida?
En vit tisha, ljusrosa slappa jeansshorts, brunt skärp, mockaboots och storaa MiuMiu solisar.

En produkt du aldrig kommer kunna leva utan?
Torrshampoo i pulverformat från Kisby, rengör samt ger volym

Vad färgar dina läppar i vår?
Ljusrosa är min favorit, senaste tillskottet är Maria Monatazamis läppstrift för Make up Store. Perfekt färg!

Ditt bästa och sämsta köp?
Mitt bästa köp är min Mulberry Alexa i oak, det sämsta är ett halsband från H&M Trend som aldrig blivit använt.


Fridas Mulberry Alexa


Är perfektion ett ord som tilltalar dig, i så fall i vilket sammanhang?
Då det gäller hemmet, så är jag perfektionist. Vill ha ordning och reda och alla saker på sin plats,
blir tokig när det är för stökigt

Vad gör du en dag då ingenting passar? När ingenting finns att hämta i garderoben och
allt känns så fel?
Försöker föra det bästa av situationen genom att lägga fokus på exempelvis hår och smink, så
att blickarna dras dit istället för till kläderna. Hoppar ofta i klassiska basplass de dagar då de funkar till allt

Vilka fem plagg/accessoarer lyfter din garderob?
Min Mulberry Alexa, ballerinaskor från Tory Burch, nagellack från Dior, jeansskjorta från Forever21, solbrillor från Miu Miu.



Vad blir ditt nästa stora köp?
Suktar så efter en Balenciaga väska eller en klassisk Chanel.
Onepiece overallen, den är gräslig och ingenting jag skulle bära.

Och till sist, vad är det "gräsligaste" du har sett inom modevärlden?
Onepiece overallen, den är gräslig och ingenting jag skulle bära.


Fridas älskade ballerina från Tory Burch ↑

Härliga bilder och inspiration.
Det är torsdag och man vill bara sätta sprätt på pengarna,
på bla sådan fina ting som Frida visar upp.
Tack för intervjun! ♥♥



Ni får gärna lämna en kommentar om intervjuerna, är dem bra, dåliga?
Vad behövs förändras och dylikt?



Intervju: Camilla
Vill du också bli intervjuad av min underbara admin Camilla? Maila då henne på [email protected]


Kajsas nya design



Klart Kajan ska ha en nice design till sin lille blogg.

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 1OO kronor i månaden är du med och ser till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten under kampanjen så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj {kampanjen gäller 16 april-13 maj eller upp till 5OOO blogginlägg}



Foto: © UNICEF/Asselin

veckan som varit @ instagram



bild 1 i söndags åkte jag och storhandlade - big time. 18OO kronor fattigare, men massor av mat rikare bar jag ut allt från affären. Nu har vi massor med god mat hemma!
bild 2 i lördags var vi på S.P.I.C.E Chilli Lovers på Södra Vägen och firade Bella med god mat och söta drinkar.
bild 3 I fredags blev det lite shopping, och jag fick med mig skorna som jag letat efter i rätt storlek.
bild 4 idag blev det en mumsig blodgrape till frukost.
bild 5 igår kom Robertos syster med pojkvän hem och vi åt massor med tacos på innegården. Såååå gott!
bild 6 ytterligare en bild från lördagen på S.P.I.C.E. Jag åt mumsig satay - helt sjuuukt god.
bild 7 fick även med mig dessa skor hem under min shoppingtur i torsdags.
bild 8 idag är det sol, och det känns som att sommaren är på väg {även om den högst osannolikt är det...}

För övrigt heter jag sannasrum på instagram - följ mig vettja!

I love you


RSS 2.0