Rosa, svart, grått & beige



Var sugen på att göra ett vill-ha-kollage, så det fick det bli!


Sista dagen på semestern har kommit och gått, imorgon är jag tillbaka i min vanliga rutin med jobb måndag till fredag. Jag är trött. Trött som aldrig förr, min semester var inte tillräckligt lång Mitt huvud är tungt som bly, efter att jag gick upp O8.OO imorse och städade igenom hela lägenheten. Inte vad jag ville göra min sista sovmorgon... Men, men! Dagen har spenderats med härliga HeleneStarbucks & sedan ett besök på Ikea för att komplettera lite till mitt sminkbord. Vi ska snart äta middag här, Robertos syster är på besök från Argentina, så vi lagar mat för fullt. Eller inte jag, jag är en halvt död säl i vår säng, Roberto lagar mat istället!

Alexandras design

Färdig med Alexandras design, som går i beige, grått & blått. Alexandra, jättesöt tjej nerifrån där jag växte upp under mina första 12 år, var toppen att jobba med, visste precis vad hon ville och var gullig hela tiden! Jag hoppas verkligen att hon ska tycka om designen och trivas med den. Gjorde lite smågrejer till designen också; ikoner för sociala medier (i hennes fall körde vi endast på Instagram, men också mailikon + bloglovin'ikon), en uppåtknapp med scroll , vi la till Instagramwidget, sökfunktionen ovanför headern, dropdown under headern och lite annat smått och gott.

Ladda upp datorfiler på videofy.me



Videon är gjord i iMovie med hjälp av röstmemon, iShowU HD & Photoshop


Tack till Alice som tipsade mig om appen!

She sits alone in a smoke filled café



ZOUL



ZOUL



H&M



H&M

Lite roliga färger som jag tänkte prova, hihi

Min älskling är 30 år gammal



Baby igårnatt när jag gjort födelsedagsfrukost som jag inte kunde hålla mig från att ge honom så fort klockan slagit 12.


Igår var en ganska stressig dag; vi vaknade sent som ett resultat av att vi har vänt på dygnet (dessa himla videoguider som jag försöker stilla min kreativitet med, hehe) båda två under semestern. Därefter tog vi oss till Frölunda Torg för att handla lite för kvällen (och Roberto en del annat också). Jag stötte på Valentina, så vi gick omkring och letade efter nåt till mig att ha på mig.. Hittade typ inget alls, men till slut blev det en klänning från Zoul/MQ. Blev en söt blus därifrån också, som är jättefin på. Ja, så blev det det gamla vanliga också; lite slit- & slängsmink, nåt till håret, torrschampo, nya ballerinas osv. Sånt som man alltid måste förnya, och jag lovar att visa mina inköp senare idag. Vi köpte också lite nya handdukar till badrummet, och en ny tvålpump. Blev en del påsar med Systemetbesök, Party-Landbesök (jag köpte en heliumballong som det stod 3O på & sådana där isfacklor, hihi!) & Hemköpbesök också kan jag säga. Vi kom hem trötta och svettiga och började göra oss i ordning, åt lite och tog varsitt glas bubbel på balkongen.

Vid sju mötte vi upp folk som började komma till Noba, där vi hade bokat bord. Till slut var vi 12 personer i sällskapet, som åt, drack, hade det trevligt och pratade. Jag hoppas verkligen att Roberto uppskattade kvällen. Han fick in drinkar med tomtebloss, efterrätt med mina isfacklor, också fick han sitta vid sin ballong hela kvällen, haha. Vid halv tolv drog vi oss vidare till m2 - Magnus & Magnus, men det var bara fööör mycket folk (jag har fortfarande huvudvärk och är stött över vilken attityd det var på stället...) så vi satte oss och tog sista drinkarna på Lou Lou istället. Jag och Roberto tog en taxi hem vid halv två och somnade ganska så snabbt. Tack alla för en otroligt lyckad kväll, och tack för att ni är underbara vänner, framförallt för Roberto!

Uppåt-knapp som scrollar snyggt uppåt



Stilmallskod:


Kodmallskod (klistra in direkt efter body i kodmallarna)


För fler tips, besök gärna http://sannasrum.blogg.se/bloggtips

Ruta runt tid & datum



Stilmallskod


Kodmallskod (lägg precis efter <h3> {{ entry.title }}</h3>)


För mer tips, besök gärna http://sannasrum.blogg.se/bloggtips

CSS-skolan; förklaring av margin & padding



Filmen är gjord i iMovie med hjälp av iShowU HD, röstmemon & Photoshop


För mer tips & tricks, besök gärna http://sannasrum.blogg.se/bloggtips

Krypterad mail





http://www.wbwip.com/wbw/emailencoder.html


För mer tips & tricks, besök gärna http://sannasrum.blogg.se/bloggtips

Gör egna koder i din stilmall & kodmall



Filmen är gjord i iMovie med hjälp av röstmemon, iShowU HD & Photoshop CS5

Först och främst; jag har lagt ner mer än 1O timmar på denna video, så nu får ni vara nöjda med detta, hihi.
För det andra så kan jag säga att jag blev heeelt exhausted av att göra den här filmen, men jag vet att den kan lära många mycket och därför så tänkte jag att det är en bra film att göra!
För det tredje; detta är, kanske inte helt överraskande, en bättre version av mitt inlägg som heter Egna lösa koder i stilmallen.

Här finns en länk till CSS-skolan.
För mer tips och tricks, besök gärna http://sannasrum.blogg.se/bloggtips/

Solbrun



weheartit


Jag tänkte tipsa er om vad jag gjorde inför resan till Bulgarien för att lösa den bästa, möjliga (och hälsosamma brännan). Jag strävade efter att bli brun, men naturligt brun, inte sådär som när man solar solarium. Hur som haver så valde jag att läsa på en hel del innan resan; jag bränner mig nästan alltid, och fick tyvärr soleksem den här gången också, men ville ändå veta hur jag skulle göra för att undvika det men samtidigt bli så brun som möjligt.
 
Innan resan...
✮ Betakaroten & vitaminer. Jag valde att köpa betakaroten och vitaminer i form av Life's egna kosttillskott "Solbrun". Den innehåller då som sagt betakaroten men även naurlig E-vitamin och lycopen för att man ska kunna ta upp tillskottet så bra som möjligt. Vi hittar också zink och selen samt flera bra mineraler. Den ska ställa in kroppen på att man ska vistas i solen, och därmed förhindra att man får en röd färg. Läs mer här. 
✮ Peeling.
Varannan dag i två veckor innan resan så valde jag att peela kroppen med skrubbhandskar, för att avlägsna döda hudceller, som, om de satt kvar på min kropp, skulle flagna om jag solade. Efter peelingen hade jag ju bara fräsch hud som inte flagnar lika lätt vid solningen.
✮ Lotions & Body Butter. 
För att återfukta huden redan innan så att den redan innan skulle vara så fräsch som möjligt. Då skulle det bli lättare för huden att återuppbygga sig när den väl utsattes för sol, tänkte jag!
 
Väl i Bulgarien...
✮ Solskydd är för ditt eget och brännans bästa. Att utsätta min hud för stark sol utan att skydda den är något som jag i dagsläget aldrig skulle göra. Jag tycker det är omoget, men det var något jag gjorde förut. Jag trodde såklart att man blev mindre brun om man använde solskydd, men det stämmer inte. Däremot så kan man vistas i solen 3O-gånger längre om man använder SPF 3O gentemot om man inte använder något solskydd alls. Man ska tänka på att smörja in sig med jämna mellanrum, det räcker inte att göra det en gång på morgonen. Varannan timme är en bra tumregel.
✮ Återfukta. Under kvällen och natten är det viktigt att man återfuktar huden så att den kan återhämta sig efter dagens solning. Då är det bra med en after sun som innehåller helande och lugnande extrakt så som vanilj, lakrits, jasmin eller aloe vera, men man kan också använda sig av växtoljor från sheasmör, macadamianötter och mango. 
✮ Solen går igenom molnen. Även om det är molnigt är det viktigt att skydda sig och att inte exponera sig för mycket i solen. Man kan fortfarande få färg, trots att det är lite moln på himlen, speciellt om man rest till varmare breddgrader!
✮ Skugga under de värsta timmarna. Det finns en anledning till att spanjorer m.fl. har siesta mitt på dagen; annars hade de inte klarat av ett normalt liv. Solen må ha mycket god inverkan på oss på många sätt, men det finns ju även som vi alla säkert vet, mindre bra faktorer med att vistas i solen också. Mellan 11-15 mitt på dagen är solen som starkast och därför är det bäst att befinna sig i skuggan under dessa timmar. Man blir ju  brun i skuggan också!
✮ Dricka vatten och äta salt. Jag fick lära mig att man ska äta lite salta snacks för att behålla salt i kroppen när man solar mycket, därför ser jag till att ha lite saltade nötter eller salta kex till hands.Vätska är ju också otroligt viktigt; och att tänka på är att alkohol inte är speciellt bra, utan det drar ut vattnet ur kroppen och bör därmed undvikas, alternativt att man dricker stora delar vatten och liten del alkohol.
✮ Skydda känsliga delar lite extra. Att bli bränd är ju inget jag strävar efter, men ibland hamnar man i fällan ändå... Som jag skrev högre upp under solskyddspunkten så har jag blivit otroligt mycket bättre på att skydda min kropp mot UV-strålar. Därför använder jag i princip alltid mellan SPF 4O-5O på riktigt utsatta delar av kroppen - till exempel på min tatatuering, på näsan och öronen. Ett tips är också (om man solar utan keps/solhatt) att ta lite solcreme i benan i håret; det är väldigt lätt att bränna sig där och gör förbaskat ont!


Övriga små tips...
✮ Om du använder spray-skydd, tänk på att använda lite extra, den är svår att få jämn.
✮ Använd inte några produkter som är parfymerade när du solar, det kan ge eksem.
✮ Brännan syns först i sin helhet efter ca 48h, och man blir lätt solblind. Tänk på det, om du inte ser resultat direkt..

 

VS Sheer Love

 
 
När vi var på Landvetter för att åka på vår semesterresa så var det givet att jag skulle göra ett besök på Victoria's Secret! Jag blev dock besviken. På mycket. Tyckte utbudet var himla tråkigt, och givetvis fanns inte Mango Temptation som jag hade luktat och siktat in mig på. Till slut blev det en parfym i form av Sheer Love. Tänkte att den luktar ju längre än vad en mist gör, och parfym älskar jag!
 
Men vet ni vad som vad det värsta? Det var att mammor köpte smink till sina flickor som stod och drog i dem med händerna fulla av lipgloss, mists, parfymer och liknande. De var väl ca 12Ocm långa, och både jag och Roberto gissade att många inte var äldre än 8-9 år. Visst, smink är intressant och jag var också intresserad av smink när jag var liten, men det var ju inte riktigt smink som jag lekte med när jag var 9 år! Jag blev uppriktigt illa till mods och ledsen över dessa små tjejer. Det va två tjejor som var där med sina mammor, den ena kanske var 12 år, den andra 1O. 1O-åringen stod och skröt för 12-åringen om att hon minsann skulle få flera mists och dessutom smink. Jag ville typ ta ett snack med mamman.
 
Fine, att det är en hype på Victoria's Secret i Sverige på grund av exklusiviteten och att det inte går att komma åt speciellt lätt. Men att det går ner i såpass låga åldrar känner jag är lite over the top, och jag blir ledsen! Barn ska vara barn, det spelar ingen roll om mamma bloggar, syrran bloggar eller varför man nu låter sina barn sminka sig i den åldern; barn ska vara barn! Håller ni med? 

Rag & Bone



Denna sjukt snygga jacka hittade jag inne på Wakakuu och den kommer från märket Rag & Bone. Jag har själv faktiskt aldrig hört talas om märket förut, men blev positivt överraskad av hur många snygga plagg de har i sin kollektion. Jackan ovan är precis i den stilen som jag gillar, den påminner lite om Chanel-stuket, men ändå är den unik och känns absolut inte som ett plagiat. Plagget är dessutom på rea nu, så man behöver inte lägga ut en alltför stor summa för att få ha denna fina jackan hängandes i på en galge i sin garderob. Hade passat mig perfekt nu till sensommaren och början av hösten, då föredrar jag sådana här lite tunnare jackor. Man kan ju aldrig lite på vädret under den årstiden, och jag fryser hellre än svettas, om vi säger så.
 
Ett stort plus är också att den helt uppenbart passar ihop med rosa, i och med att modellen i bilden ovan har en rosa topp under. Det betyder också att den troligtvis passar tipptopp med min Missoni-scarf! Har verkligen letat efter en jacka som passar ihop med den, och den här may be it, eller vad tror ni?
Detta är ett sponsrat inlägg.

Robertos design

Gjorde en enkel design till min sambo Roberto baserad på min gratisdesign #1O. Han gillar att laga mat och jag tänkte (smart som jag är) att om han kan blogga om det, vilket han gärna vill göra, så kanske man kan få fler festmåltider serverade här hemma, hehe. Såhär blev resultatet ↑. Har som sagt använt min gratisdesign #1O som grund för designen, men gjort en annan header, lagt in hans profilbild, ändrat typsnitt & färger. Typsnittet vi använt här heter Bellerose.

Ändra formatet för tid & datum på kommentarerna



Nedan följer några olika format som du kan använda

Exempel: 14 Nov, kl 18.56


Exempel: 15 Nov 2012, kl. 11.27


Exempel: 15/11 2012, kl. 11.27


Exempel: 15 november 2012, kl. 11.27 (på svenska)


För fler tips och tricks, samt för att kunna kopiera koderna, gå in på http://sannasrum.blogg.se/bloggtips

Lana love











Lite nya låtar från min favvo Lana del Rey, som inte släppts helt ännu! Älskar JFK & Angels Forever är också fantastisk, de andra är helt okej, får nog lyssna in mig lite mer på dem. Gillar också hur hennes sound känns mer och mer vintage för varje platta/singel/EP. Nu vet jag att hon inte alls är en sådan artist som uppskattar att låtar läcker på det här viset, men jag kan inte hålla mig från att visa dem för er, och till och med radiostationer har ju börjat spela Hollywood vad jag vet. Så jag känner att jag är tyst, lyssnar och njuter istället! Vad tycker ni om hennes nya låtar?

Gratisdesign #11


Beskrivning
› Content är 74Opx men börjar långt in, jag rekommenderar därför bilder som är 65O-7OOpx breda (bilden nedan är 7OOpx).
› Designen används helt lagligt, så länge min länk ligger kvar där den är utplacerad (i denna på ett ställen, i menyn).
› Typsnitt som används är Jennifer Lynne (inläggsrubriker, entrymeta och i kommentarer), Georgia i menyn samt Verdana på övrig text.
› Handgjorda ikoner för sociala medier i menyn - mail, facebok, instagram & ett hjärta för valfri community, samt RSS-ikon.
› Handgjord bakgrund & favicon.
› Credit till bilderna i headern, som kommer från weheartit & tumblr, finns i menyn. 

Välj mellan...
Se designen live här
Ladda ner designen här

Beauty lifestyle



Under tiden vi var på vår resa i Bulgarien så bestämde jag mig för att börja ta hand om min kropp mer, både på insidan och utsidan. Träning, kosttillskott, vitaminer och såklart lägga ner mer tid på att fixa i ordning mig på morgonen (17 minuter är inte helt tillräckligt för att klä på sig, borsta håret, sminka sig, borsta tänderna osv.). Jag började kolla runt lite på Internet för att jag är en sådan person som älskar produkter. Saker. Jag kanske skulle kalla det vardagslyx att bleka tänderna nån gång ibland, att använda fransserum m.m. Det ordet är dock inte välkommet hemma hos oss (Roberto tycker att det är ett fjantigt ord).

Hur som haver så har jag hittat en hel del fina skönhetsprodukter som jag kan tänka mig att testa. Det ovan ↑ kommer från Swiss Clinic, en sida som verkar ha bra produkter till bra priser och förmåner så som fri frakt och faktiskt också rådgivning. Är riktigt sugen på att prova deras tandblekning efter allt kaffedrickande det senaste året! Fransserumet hade också varit väldigt kul att testa då det jag hittills testat inte direkt har haft någon svindlade effekt.

Detta är ett sponsrat inlägg.

Favorit i repris - min penselsamling till Photoshop


LADDA NER SAMLINGEN HÄR
Filen är stor, därav kan det ta tid för länken att ladda.


I min julkalender 2O1O la jag ut min penselsamling, men då som en samlad penselfil. Nu har jag istället strukturerat upp penslarna (så som jag brukar organisera mina penslar) så att ni har alla i en fil istället. Det är dock en stor fil och har tagit lång tid att ladda upp.

Information
Jag tippar på att samlingen innehåller mellan 1OOO-3OOO penslar, organiserade i olika kategorier utav mig. Därav är det också en stor fil, så om det tar tid för länken att ladda så är det inget konstigt. Alla penslar är lagliga, så detta är ingen olaglig fildelning, utan du kan med gott samvete ladda ner samlingen om du så önskar. Jag tar ingen cred för penslarna. Det är penslar som jag har samlat på mig under åtta års Photoshopanvändande. Hoppas att ni ska hitta något kul!

Disclaimer
Jag äger inte rättigheterna till dessa penslar, men alla är nedladdade helt lagligt och enligt upphovsrättshavarens regler och önskningar. Jag förmedlar bara dessa penslar till er, och tar ingen som helst cred för någon av dessa penslar.

I do not own any rights for these brushes, but all of them are downloaded legally and under the respectful copyright holder's rules and wishes. I am only conveying these brushes to you, and I do not take any credit at all for any of these brushes.

Videofywidget



Om du vill lägga widgeten i menyn är det efter <div id="side"> du gör det.
Om du vill lägga widgeten under headern är det efter <div id="header"></div> du gör det.




För mer tips och tricks, besök http://sannasrum.blogg.se/bloggtips

Sponsrad video - Office 365




Nya Office 365 är ett paket som tillåter användaren att jobba i programmen vart man än är, om det så är på datorn, på sin surfplatta eller i telefonen. Jag personligen föredrar de vanliga Office-programmen framför Apples iWork, då jag är mer familjär med det och jobbar med det i princip varenda dag på mitt arbete. Jag har ju Mac, men har Office för Mac, vilket är hur skönt som helst.

Jag blir i princip lyrisk av att se det ovan, jag vill skriva massa dokument om vad som helst. Göra uträkningar i Excel, obetydliga layouts i Publisher... Känns som att hela livet skulle bli lättare om man nu kunde kombinera i princip allt med varandra. Det är egentligen sjukt irriterande att ha en ett program för en grej, en hemsida för en annan osv. Att ha allt samlat skulle vara drömmen, tänk hur effektivt saker och ting skulle bli! Och inte nog med att allt är samlat på en och samma plats; man kan också nå det var man än är. Jag smälter nästan inombords av tanken på hur produktivt mitt liv skulle bli, hur mycket lättare det skulle bli.

Inte nog med detta så finns det otroligt mycket features för en som älskar IT, data och webben - fildelningssystem (och med det så menar man ju att man delar sina egna filer vilket man har tillstånd till), en offentlig webbplats m.m. Helt plötsligt så kommer man kunna sköta sina grejer helt själv och för den som har företag betyder det givetvis att man drar in på konsultutgifter och liknande.
Och även om jag är en frälst Apple-användare (dock är två nya PC's på väg in mitt i; en stationär som jag köper under hösten, och en laptop som jag får via utbildningen, men mer om det en annan gång) så är Officepaketet något som kommer följa mig till graven, jag tänker aldrig sluta använda det, för enligt mig så äär detta det bästa alternativet majoriteten av tiden. Vad tror ni om nya Office 365?

Detta är ett sponsrat inlägg.

Photoshop - stygneffekt


Gratisdesign #10

Beskrivning
› I headern står det "Work hard and see results". 
› Content är 74Opx men börjar långt in, jag rekommenderar därför bilder som är 65O-7OOpx breda (bilden nedan är 7OOpx).
› Designen används helt lagligt, så länge min länk ligger kvar där den är utplacerad (i denna på två ställen, i menyn & under inläggen).
› Typsnitt som används är Century Gothic (inläggsrubriker, i headern, navheaders samt i kommentarer) samt Verdana på övrig text.
› Handgjorda ikoner för sociala medier i menyn - twitter, mail, tumblr, instagram, facebook & ett hjärta för valfri community, samt RSS-ikon.
› Handgjord bakgrund.
› Credit till bilderna i headern, som kommer från weheartit, finns i menyn. 
› Profilbilden i exemplet är gjord av mig. 
› Tanken är att detta ska vara en träningsblogg, men vill man byta header etc. är det tillåtet så länge man låter min länk ligga kvar. 

Välj mellan...
Se designen live här
Ladda ner designen här

Äh, vi kör!




Blev klar med designen (men kan tänka mig att det kanske finns några buggar här och var; om ni märker någon - skriv en kommentar eller skicka ett mail!) nu ikväll och var så trött på den gamla designen så att jag blev spyfärdig. Så nu kör vi - här har ni min nya bloggdesign!

Mina små finesser i denna design:
» Slide-boxar för länkarna i menyn
» Min övermeny med cool hover som gör att de andra länkarna blir ljusare
» Mina videofy-filmer i "headern"
» Tabeller för att dela upp kategorierna i kolumner

Nu är högerklicksskydd m.m. borttaget...
Vilket betyder att ni kort och gott kan kopiera vad ni vill från min sida. Det känns lite tungt, jag gillar det inte till hundra procent. Men jag kan säga såhär: om jag ser att någon har kopierat mina koder så kommer jag anmäla till blogg.se direkt! No mercy.

Mene... vad tycker ni?!

Länk-shoutout



En random bild som utfyllnad


Som ett tack för att ni tipsade mig om vad jag kan välja för domän till min bloggtipssida så lägger jag givetvis ut en liten shoutout åt var och en av er. Tack så hemskt mycket för tipsen, de kommer väl till hands och vem vet; kanske väljer jag just ditt förslag?

Tack till:
Lotte, Melissa, Charlotte, Emina & Ronja.

Jag tar givetvis gärna emot fler tips om vad jag kan döpa min blogg- & Photoshoptipssida till nu när jag ska skaffa en domän till den! Bara att slänga iväg en liten kommentar, alla tips belönas givetvis med länkar.

Öppna länkar i en ny flik



Stycket du lägger till precis innan > och precis efter ":


Länken ska således se ut såhär:
<a href="http://länken" TARGET="_blank">

För mer tips samt att kunna kopiera koderna, besök http://sannasrum.blogg.se/bloggtips

NYTT - Photoshop Actions by sannasrum.se


Ladda ner paketet här
Bilden i exemplet är tagen utav mig



Beskrivning av paketet
Detta paket innehåller endast ljusa varianter av redigering, alltså ljusa actions. Många frågar runt om hur man redigerar bilderna ljusare, både till mig och till andra (vad jag sett i folks kommentarsfält). Som ni ser på bilden så finns det fem stycken actions i detta paket, och varje är unik. Vi har kalla, varma, matta och kontrastrika actions, så det är bara att sätta igång och se om de är något för dig!

Hur använder man actions?
Jag har gjort en fin liten video om hur du importerar actions (eller funktionsmakron som det heter på svenska) i ditt Photoshop och hur du sedan använder dem. Videon hittar du här.

Användarvillkor
Dessa actions är helt gratis, och det finns inga regler; ni får använda dem hur mycket ni vill. Eller jo, en regel finns såklart; ni får inte påstå att det är ni som har gjort makronen, eller sprida den vidare i eget namn, men det är ju ganska logiskt!

Sneak peek på ny design

Åh, jag har tröttnat otroligt mycket på min nuvarande design, och har därför börjat pilla med en ny. Känner att jag ändå behöver något nytt nu när jag ska börja skolan osv. Den designen jag filat på nu är väldigt simpel men har ändå sina små finesser, skulle man kunna säga. Jag är nöjd, men ska finslipa på koderna och strukturera upp både kodmall och stilmall. Tyvärr har jag inte lyckats till 1OO% när det kommer till koderna, men de är ju egentligen bara till för mig, ni ska ju inte kolla på dem...

Tanken är att denna design ska fokusera ännu mer på design och grafik än vad den gjort nu. Mina andra kategorier ska bara vara lite "extra" kan man säga. Klart kommer allt finnas kvar, men designens utformande är som så att den fokuserar på design och grafik, och på min kommande utbildning! Så... nu får ni bli nyfikna, hihi!

Använd externa/ovanliga typsnitt på din blogg med hjälp av @font-face



Stilmallskoden (lägg vart som helst i stilmallen)


Det du döper ditt typsnitt till (det du skriver istället för typsnittets namn) är det namnet du sedan använder under exempelvis h3.

För mer tips och tricks samt för att kunna kopiera, gå in på http://sannasrum.blogg.se/bloggtips

Välkommen till mathelvetet på jorden - Bulgarien

>

1. God frukost i form av pannkakor, grädde, sylt och färska jordgubbar. 2. Robertos förrätt på den fantastiska restaurangen Stella Di Mare.
3. Robertos fisk som saknade sås. 4. Yummy Piña Colada!


Varning för mycket text!
Resan till Bulgarien var på många sätt helt fantastisk, men det som var den största besvikelsen med resan var helt klart maten och allt som hörde det till. Jag och Roberto älskar god mat, vi tycker båda att det är en viktig del av att upptäcka nya platser. Matkultur är otroligt intressant och givetvis gott. Men det finns så mycket som kan ta den upplevelsen ifrån en; dålig krydda, dålig service, dålig tillagning; ja, ni vet. Engelsmännen har praktiskt taget tagit över Sunny Beach, och som ni som följde mig när jag bodde i London vet så anser jag inte att engelsmän kan krydda mat. Det var lite för mycket pommes, lite för basic mat och en massa baked beans (inte min kopp te precis...), och absolut ingen salt under tillagningen av maten. Jag saltade pizza, jag saltade pasta, jag saltade grillspett, jag saltade allt. Men här följer våra värsta matupplevelser under resan.

» Första kvällen åt jag en vanlig bolognese, kruxet var att det var broskbitar i köttfärsen så jag lämnade hälften och då vart det inte glada miner på servitrisen...
» Andra kvällen tog vi oss till en typiskt bulgarisk restaurang där det mesta var fantastiskt. Vi provade nationella specialiteter, drack goda drinkar och underhölls av personalen tills vi grät av skratt. Nackdelen var ju bara att servitören helt och hållet glömde bort både Robertos förrätt och varmrätt, så efter ca 1 timmes väntande (jag hade redan ätit upp...) så frågade Roberto för andra gången vart hans mat var, och då erkändes det att det glömts bort. När vi fick notan hade servitören dessutom tagit betalt för bröd som vi inte hade beställt och som vi givetvis trodde att han då bjöd på (naivt eller bara logiskt?) och helt plötsligt var min varmrätt 1Okr dyrare (principfråga, ingen kostnadsfråga). Vi reste oss och gick och lämnade absolut inte 1O% i dricks.
» Tredje kvällen tog vi oss till The Corner som jag hade fått tipsat hade jättegod pasta, och jag är en riktig pastaälskare. Roberto däremot äter inte pasta ute, då han tycker att al-dente-faktorn är den viktigaste, och han anser att pastan sällan är just al dente. Han tog istället en fisk med lite grillade grönsaker och citronsås. Bara det att när den kom in så fanns där ingen sås och vi frågade då vad som hänt med den. Den var tydligen slut och Roberto fick in en vinegrettesås istället efter lite diskussion. När vi fick notan hade servitören även här tagit extra betalt för vinegrettesåsen, trots att han erkänt misstaget att de inte informerat om att citronsåsen inte fanns.
» Näst sista kvällen gick vi ut för att äta någon god efterrätt sent på kvällen, och ta oss en drink eller två. Vi gick till en snygg lounge som heter The Bounce, och fick tyvärr årets, kanske seklets, sämsta servitris till bordet. Två minuter efter att vi fått menyn kom hon och ryckte den ifrån oss innan vi bestämt oss för vad vi skulle ha. Vi tog till sist varsin glass och varsin Piña Colada. Det var den äckligaste, mest fruktansvärda drink jag någonsin druckit! Piña Colada är enligt mig i regel en jättegod drink, men detta smakade bokstavligt talat diskmedel. Innan vi fått glassen kommer servitrisen med notan och bad oss betala. Fine, man gör så på vissa ställen där, men det var bara hur hon sa det. Utan att titta på oss kastade hon kvittot på bordet, la armarna i kors och sa kort och koncist "pay now!". Jag hörde inte första gången pga den höga musiken och jag sa automatiskt "pardon?", och då lade hon till ett ironiskt "please" efter det första. Roberto blev då vansinnig över hur otrevlig hon var och sa att hon kunde ta med drinkarna ut när hon gick för att de smakade rent ut sagt skit. Vi åt upp glassen och gick därifrån och inte heller hon fick någon dricks.
» Sista kvällen gick vi till ett mexikanskt ställe som heter Mamacitas. Jag beställde deras stenugnsbakade pizza (det var ju inte vanlig pizza, utan en såndär lite finare, luftigare pizza med parma och grejs), och blev då halvt uppläxad av servitören som helt ordagrant ansåg att jag kunde äta pizza varje dag. Både förnärmat och överrumplat svarade jag att det var det jag ville ha och att tacos kan jag äta hemma. Vi fick sedan vänta 45 minuter på vår mat, och efter påtryckningar till servitören får Roberto in fel mat. Han hade beställt Quesadillas och fick istället Fajitas. Vi ryckte tag i närmsta servitör och han skrattade bara och sa "ja, vi märkte det, men du hade ju redan börjat pilla i maten så vi tänkte att du inte skulle märka något", tilläggas bör att Roberto inte hade tagit en enda tugga av sin mat. Då gick min käre sambo i taket. Vi betalade min pizza, och efter en hätsk diskussion med den första servitören som försökte ge Roberto hans beställda rätt så gick vi därifrån. Efter allt som hänt tidigare var min lille älskling inte alls på humör för att bli behandlad så utav ytterligare en servitör, så han skällde kort och gott ut honom och tog ut all sin vrede från de tidigare restaurangerna på denna kille (som förtjänade det). När vi tysta gick därifrån ropade han efter oss att "nothing happend, you shouldn't look so angry, you look like you could kill somebody"... Ingen service, inget vett på den människan inte.

Kan vara så att vi råkade ut för det värsta, man saltproblemet kvarstår. Däremot kan jag absolut rekommendera en underbar restaurang med fantastisk service som ligger långt ner på strandpromenaden, åt Platinum Casino till, som heter Stella di Mare. Godare italiensk mat får man leta efter, och vällagat dessutom. Och om ni går till Bansko, den restaurangen vi var på dag 2, se till att inte få servitören som heter Rony!
Tur i oturen är väl att all mat är så himla billig (vi åt trerätters och drack flera drinkar/öl/vin för ca 35Okr tillsammans) så man kunde och kan väl inte vara alltför arg!

Projekt

Inför att jag börjar plugga till webbutvecklare den andra september (mentalt glädjetjut varje gång jag tänker på det ) så behöver jag nya och givande projekt att hänge mig åt. Skolan har redan mailat och informerat att under utbildningens gång så måste vi ha projekt runt oss som främjar vårt lärande, och jag har suttit och funderat väldigt länge på vad mina projekt skulle vara. Det är projekt som vi ska kunna presentera för såväl lärare som för klassen, och som jag säkert berättat tidigare så fanns det dem som redan var webbutvecklare som sökte utbildningen; så man vill ju inte ha något lallar-projekt precis... 

Hur som helst så tänkte jag att det är väl ändå dags för mig att köpa en domän till min bloggtips-sida så att jag på allvar kan starta någon typ av bloggdesignskola. Men det som är klurigt är ju vilken domän jag ska köpa... Jag tänkte att jag kan visa er vilka som är lediga och inte, så att ni kan få vara med och hjälpa mig att komma fram till något. Det är ju trots allt för er som min framtida bloggdesignskola ska vara för, eller hur? 



Har ni några idéer? Jag gör som så att ni får en liten shoutout här på bloggen om ni ger mig tips! Jag vill egentligen inte ha något av det som är ledigt, för jag vill ju ha något unikt, men det får inte vara intetsägande, utan domännamnet måste ju säga något, såklart! 

Stor slidedown (meny som täcker hela ovansidan av bloggen och slidear ner)



Stilmallskod:


Kodmallskod (lägg efter div id="wrapper")


För mer tips och tricks samt för att kopiera koderna, gå in på http://sannasrum.blogg.se/bloggtips

Lösögonfransar



Bilderna är från weheartit


Det är ju idag väldigt vanligt att man förlänger sina ögonfransar; jag tror att fler av mina vänner gör det än inte gör det, faktiskt. Jag själv är lite rädd för jag har hört sådana skräckhistorier om att ens egna, naturliga fransar blir väldigt förstörda av det, och jag har ganska så fina och låga som det är. Jag och Julia har pratat en del om det med fransar och kommit fram till att man kanske kan ha fake lashes lite då och då istället, när man känner för det. Det sliter ju inte så mycket, och är inte lika dyrt heller för den delen.

Minbeauty är en sida där man kan köpa lösögonfransar, och idag erbjuder jag er 15% rabatt på deras sortiment om ni uppger rabattkoden bloggläsare. På minbeauty finns det väldigt många fina fransar, och jag är himla sugen på att själv beställa några fina därifrån! Jag älskar själv att ha lösögonfransar till fest, och har börjat fundera på att använda till vardags också då. Så troligtvis får jag ta och klicka hem några par från minbeauty. Passa på nu när ni får rabatt, vettja!

Detta är ett sponsrat inlägg.

Sista dagen

Idag/ikväll åker vi hem från Bulgarien, vilket på ett sätt ska bli lite skönt. Jag har fått nåt som liknar soleksem på bröstet som letar sig upp mot halsen. Det kliar fasligt mycket... Vaknat flera gånger inatt bara för att det kliat. Påminner lite om när jag provade Absolut Torr och rakade mig under armarna ett par timmar efter (korkat, men det stod ju bara att man inte skulle göra det innan...). Vi ska äta lite frukost, sedan blir det stranden hela dagen, och vårt plan lyfter 23.30 lokal tid. Så vi hörs imorgon! ❤


The Beach


Frukosthimmelen

Som de flesta vet är jag ingen frukostmänniska, men här kan jag (till och med utan dåligt samvete - det är semester!) äta yummy pannkakor med olika toppings varje dag för ca 1Okr, hur värt? ❤ JAG TRIVS!


Sunny

Lever livet! Äter gott, solar, badar, shoppar lite (en sjukt fin solhatt!) och dricker yummy drinkar. ❤


Love again



Här kommer en liten hälsing från Bulgarien;
Zara Larssons Love Again går varm i mina lurar!

Sayōnara



Nu åker jag till Bulgarien i en vecka för att äta gott, bada i Svarta havet, få lite färg och umgås med min ääälskade Roberto!  
Ciao så länge, vi hörs om ungefär en vecka, om jag inte hittar nåt litet internetcafé därborta. Annars får ni gärna följa mig på instagram; sannasrum  heter jag där också!
 

Semesterönskningar



Toodles! Nu har jag gått på semester, och om ett tag lyfter vi mot Bulgarien. Dock så har jag ju efter resan ytterligare lite drygt
1,5 vecka semester, så ovan har ni ett kollage med mina semesterönskningar!

Imorgon...



Längtar inte alls nu...


Åh nu är det snart dags att åka, jippiee! Vi har packat klart våra väskor, prickat av våra packlistor, städat hela lägenheten sjukt noga (man vill ju inte komma hem till en ostädad lägenhet!), checkat att allt är i ordning med pengar, biljetter, pass och så vidare - så nu återstår det bara att åka helt enkelt. Jag är helt slut efter en 8-timmars arbetsdag, och efter det har jag då gjort allt ovan, och imorgon väntar en till arbetsdag, dock halvdag. Sedan åker vi direkt till flygplatsen, så vi kommer att vara där cirka fya timmar innan (ni har nog aldrig stött på en värre tidspessimist än jag!) planet ska lyfta, men jag ska ju ha tid att kolla helt ostört och ostressat på VS, vi ska äta lite mat och sedan ska man vääääänta - det hör till resor. Väntan.  
 
Har ingen resfeber, men är otroligt taggad för att komma iväg med min älskade kille. Åh, det här kommer bli toppen! Vad gör ni ikväll? 

Renovering?

 
Inspo från weheartit.

Till hösten hoppas jag att vi ska kunna renovera lite i köket. Som jag skrivit tidigare så är jag inte speciellt nöjd med vårt kök just nu; jag tycker inte om golvet, luckorna och kaklet är heller inte speciellt snyggt. Nu har jag dock förstått hur mycket man faktiskt kan göra med det sistnämnda; kakel! Snyggt kakel eller mosaik kan göra så otroligt mycket, tycker jag. Ett exempel är hemma hos min pappa och hans sambo, som precis har byggt hus, och de har massa fin mosaik i badrummen och fint kakel och klinkers i hela huset. Det kliar i fingrarna när man ser hur vackert de har fått de – jag vill också fixa så att jag blir 1OO% nöjd. Vi har ju insett att vi nog kommer bo kvar i vår lägenhet ett tag framöver av flera skäl; vi är lata och orkar varken leta eller flytta, vi vill bli klara med vårt första gemensamma projekt, och framförallt – detta är hemma för oss! 


Hur som haver, bilderna ovan ↑ bevisar helt klart att kakel och mosaik kan göra en otrolig skillnad i ett rum. Det blir nog ett av mina projekt till hösten; att försöka sätta in fin mosaik i köket! Vad tycker ni om att använda kakel och mosaik som en del av inredningen? 



Detta är ett sponsrat inlägg.

Mangofrestelse & Kokospassion



På lördag, när vi åker på vår lilla resa, flyger ju vi från Landvetter här i Göteborg, och som kanske de flesta av er vet så finns numera Victoria's Secret på deras utrikesterminal - jippie! Tänkte jag skulle fylla på mitt lilla förråd av VS Fantasies, och jag behöver främst nån mer lotion och en till mist. Inte för att det jag har nu håller på att ta slut, men mer för att man ju inte vet när man kommer få chansen att handla på VS igen, så därför är det lika bra att passa på. Lite av resekassan kommer gå dit, hihi.

Har någon av er provat dessa? Jag är mest sugen på Mango för att jag ääälskar mango, men kanske är kokos god den med? Kom gärna med tips på andra goda dofter ur VS Fantasies!

Yohannas design

Yohannas blogg hittar ni här - det var väldigt kul att göra denna deisgn!

JAAAAAAA!!

Hej, vänner.
Jag kom in. Andra september börjar min utbildning för att bli webbutvecklare. Jag försöker hålla tillbaka mina glädjetårar just nu, men jag är helt överväldigad! Nu börjar som sagt förberedelserna; ny dator, en enskild firma, CSN, kurslitteratur...
MY GOOOOOOOD, JAG ÄR SÅ GLAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ledsen, arg, besviken



Åååååååååh, just nu vill jag bara dunka huvudet i väggen. Jag har suttit i timmar och spelat in nya videos till er och när jag ska ladda upp dem möts jag av meddelandet ovan. Videofy.me har slutat med att låta mig som användare ladda upp grejer via deras hemsida; man kan bara ladda upp via appen... Jag måste alltså importera allt i min iPhone innan jag kan ladda upp det för er, and that sucks, tar ju ages! Fy fasiken vad besviken jag är, det här suger rent ut sagt!

Jag har försökt hitta appen så att jag kunde ladda ner den till min Mac, men det gick ju inte heller. Jag är så frustrerad just nu att jag bara tänker gå och och lägga mig istället. Seriöst nära till tårar... Någon som har tips om en annan sida där jag kan få lite utdelning för mina videos, men där ni inte behöver betala för att titta?

Nytt ikonpaket i grått



REGLER FÖR DESSA IKONER:
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner om du gör en betaldesign för någon annan, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner om du gör en gratisdesign för någon annan, men där det står att du, och endast du har gjort designen.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i nedladdningsbara gratisdesigner, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i designauktioner, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i en designutlottning där det står att du, och endast du har gjort designen.

Kort och gott; dessa ikoner är för privat bruk, de får inte användas i ett kommersiellt syfte där någon tjänar pengar. Med det sagt vill jag också förtydliga att det inte krävs några länkar om du som privatperson använder dessa ikoner, men däremot blir jag väldigt glad om någon väljer att länka mig! Då är det no strings attached.

Om jag mot förmodan hittar en blogg/bloggare som brutit mot reglerna ovan följer mina vanliga åtgärder; jag varnar med en kommentar, jag anmäler till blogg.se och om det är nödvändigt polisanmäler jag.

Resan bokad!


Igår bokade vi som sagt resan; och vi tog faktiskt - *trumvirvel* - Bulgarien! Jag har aldrig varit i Bulgarien och ville gärna prova något nytt, Roberto däremot, som är ett antal år äldre än vad jag är, har ju givetvis hängt på Sunny Beach i yngre dar, haha. Men denna gång blir det alltså bara en sol&bad-semester, jag vill bara få bada i saltvatten och känna solens strålar värma mig, helt enkelt. Men ska försöka att inte bli så bränd som jag brukar bli, läs inte somna på en luftmadrass mitt ute i Svarta Havet...  (varför blir pigmentet jämt sämre ju äldre man blir - irriterande!). 
 
Är det någon av er som har varit i Bulgarien? Har ni några do's and don'ts? Jag har varit väldigt skeptisk till landet tidigare, det har aldrig ens funnits en chans att jag skulle åka dit. Vi valde detta både för att vi vet att vi kommer att få mycket för pengarna, men också för att det faktiskt är något nytt, och man kan ju inte döma innan man varit där, känner jag. Såpass mycket perspektiv har jag faktiskt, att jag kan säga det att man inte ska låta andras dåliga upplevelser påverka en själv. Jag menar; jag hade en superweird semester i Marocko för ett par år sedan som jag aldrig skulle vilja göra om, medan andra som varit just där kanske tyckte jättemycket om det. Det blir vad man gör det till! Men som sagt; någon som varit på Burgaskusten som har några tips? 

Kan inte fatta att det är 11 dagar kvar till vi åker heller, ska bli så sjukt härligt!
 
 

Bloggtipssidan 2.0

 
MIN BLOGGTIPSSIDA HITTAR NI HÄR


Åh, som jag har kämpat. Jag har gjort 3 designer (en som såg nästan exakt ut som min förra design jag hade här på Sannas Rum fast med turkos istället för rosa, och en som såg ut nästan som denna designen jag har nu fast med andra färger som bröt av), och till slut valde jag denna på grund av att jag inte vill att min källkod ska bli mer tillgänglig än den redan är, och det hade den ju varit om jag hade valt designen jag visat tidigare.
Min tanke var att jag inte vill att min bloggtipssida ska vara för mycket, utan en lätt sida där man kan navigera sig omkring superlätt. Såhär blev det ▴ och jag är toppennöjd. Mest nöjd är jag med slidedownmenyn, min profilbild (vad händer när man drar med musen över den? Testa!) samt mina små tips i inläggen som jag nu ska börja lägga in. Jag tänkte att jag ska försöka ge er lite perspektiv på koderna och tipsen som jag lägger ut. Märker att nästan alla bara kopierar mina koder och inte gör något av dem; men man kan ju vara huuuur kreativ som helst!  

Jag har ju också flyttat över Photoshoptipsen på sidan, vilket tog ages i och med att jag försökte lösa så att allt var uppladdat via Videofy istället för Youtube. Sedan är och var det en hel del tips som var i textformat, men dem ska jag försöka uppdatera så att de också blir videos. Nu ska jag se till att uppdatera alla "samlade-sidor", eller vad man ska säga. Förteckningarna över mina olika kategorier så att de verkligen är uppdaterade!
 
Vad tycker ni om nya bloggtipssidan? 
 

Avslappning

 

Åh, nu var det allt bra längesen jag var på spa! Mamsen och jag brukar åka lite då och då, till olika kurorter och spaanläggningar här på Västkusten. Vi har bland annat varit på Smögens Havsbad, Art Garden Spa, Stenungsbaden och Asia Spa i Varberg. Åh, jag älskar verkligen att bara få ta det lugnt en dag eller en helg och sortera ut tankarna, slappna av och komma tillbaka till verkligheten som en helt ny människa! Det är som balsam för själen, skulle man kunna säga.

Jag vill jättegärna utforska lite fler anläggningar, i och med att jag verkligen värdesätter sådana här typer av upplevelser. Jag behöver egentligen ingen behandling när jag är där, det som finns på spaat i sig brukar ofta vara av mest intresse för min del. Till exempel Art Garden Spa här i Göteborg - de har så otroligt mycket saker som inte räknas som behandling (som man får köpa till), utan som ingår i själva spapaketet i sig. Ljusterapi, mörkerterapi, bastu, isbad, bubbelpool osv. Likadant har det varit på de andra anläggningarna jag har varit på; det finns ju minst en pool och lite annat smått och gott, vilket räcker gott och väl för mig. Dock har jag upptäckt att när jag är där så hamnar jag som i dvala och kan somna i vilken position som helst. Oftast räcker det att jag bara sätter eller lägger mig ner någonstans så tar sömnen vid väldigt kort därefter.

Om man är intresserad av att åka så finns det givetvis en hel del information att få på nätet, via både hemsidor och bloggar, men här hittar du en lista över spa hotell i Göteborg som kan komma till användning om man skulle vilja skämma bort sig själv under dag eller en helg. Där jämförs priser och dylikt, så då kanske det blir lättare att välja vad man ska ta i spadjungeln. Som sagt så brukar man ju få köpa till en behandling om man så önskar, men på de anläggningar som jag har varit så hade jag nöjt mig med det som finns att utnyttja för alla hotellgäster - och därmed behöver en vistelse inte bli jättedyr. Brukar ni åka/gå på spa? 



Detta är ett sponsrat inlägg.
 

RSS 2.0