Fredag - Halloween it is

Idag är det Halloween, visserligen är klockan bara halv 2 just nu, men det är ändå Halloween.
Vår gata är riktigt utsmyckad med kyrkogårdar på tomterna, typ tio pumpor per hus, stora spindlar sitter på fönstrena ( vi snackar 50 cm i dm) och på balkongstaketen. Spöken och sådant hänger från taken. Det är asball.
Vi bor tydligen i ett republikansk område, en trädgård har säkert 7 skyltar där det står McCain and Palin, men bara på entomt står det Obama Biden.
Åh, jag önskar jag hade varit i Sverige och hade kunnat gå på någon Halloweenfest idag.
Visserligen är vi bjudna till Anna som ska ha fest, men vi måste äta middag så vi ska inte gå dit. Jag vill dock se alla trick or treat barn som kommer hit.



Det var varmt och jättefint väder vid poolen idag. Fast iskallt i vattnet.

Jag och Fredrik låg vid poolen hela förmiddagen och stekte med Hawaiian Tropic på oss. Nu ska vi försöka få Gullan att köra oss till Walmart och köpa godis till ikväll (hon har endast chokladdraperade körsbär vilka är så sjukt äckliga) och till Abercromie inne i stan.
Okej, egentligen sprider jag helst ut shoppingen... Nu har jag ändå shoppat typ 4 dagar i rad. Skulle ju vara roligt om jag kunde shoppa lite nästa vecka också.
Och jag måste komma på julklappar till Ludde, Mamma, Michael, Pappa, Hampus, Camilla, Morfar och Farfar. Mormor vet jag redan, men jag har inte köpt det än.
Alla som har idéer om vad jag kan köpa till Ludwig får ju jättegärna skriva det, så blir jag glad. Jag har hjärnsläpp.
Jag funderar på att köpa ett av husen här, till mig och honom. Det är jättefina hus här. Okej, skämt åsido. Men det är himla fina hus här och vi ska flytta hit när vi blir gamla, så det så. Haha. Så kan vi bo grannar med Gullan och Rolf. 



Här kan vi bo, det är längre ner på gatan. Vad säger du Ludde?

 

Torsdag - akrylnaglar, hell yeah!

Idag fick jag mina efterlängtade akrylnaglar. Tack till Gullan som så snällt betalade. Det blev riktigt fin, tycker jag. Dock skar manikyristen (eller vad det heter) mig i lillfingret när han skulle fila naglarna. Usch, det svider. Men vill man vara fin får man lida pin. Lär ju inte vänja mig på ett bra tag heller... Haha.



Tycker ni inte att min kamera är oslagbar? Jag vill döda den.

Sedan var vi inne på Walmart och shoppade lite. Jag köpte lite småsaker, och lite presenter som jag tyvärr inte kan visa här för de som presenterna är till kan kolla in här. Då blir det inte roligt. Haha.



Två par trosor, ett par roliga örhängen till jul - bjällror som klingar, en stickad tröjklänning och halsband till lillasyster i julklapp.










Onsdag - helvetet bryter lös!

Vi åkte till Rockefeller Center efter frukosten. Enligt mig är det en turistfälla som är helt värdelös. Fredrik och jag roade oss med arr kolla på de som sög på att åka skridskor.
Men hade vi inte åkt dit hade helvetet brutit lös, så vad gör man inte?



Rockefeller Center och rinken i bakrunden.


Nu väntade en flygresa på 2 timmar till varmare breddgrader (Käre gode Gud, gör mig åtminstone liiite brun)
Vi ska alltså åka till Charleston som ligger i South Carolina. Där bor min mammas mans föräldrar i ett fint litet hus. Nej inte litet, men fint.
När vi kom fram stod plastkusin Christian och väntade på oss och körde oss hem. Under bilresan pratade vi om det amerikanska valet. Väldigt intressant tycker jag!
När vi kom hem var det spaghetti och köttfärssås som gällde, och sedan prata massor. Jag och Hampus kollade lite på världens bästa program sedan - Paris Hilton´s my new BFF. Helt sanslöst roligt.
Jag satte mig vid datorn en stund senare, och kvällen avslutades med en film som handlade om soldater som råkat hamna i Mexico istället för i Irak. Den var riktigt rolig faktiskt.


Tisdag - langa cashen

Tycker ni inte att jag är bra på att döpa mina inlägg?
Frukost på hotellet, samma som föregående dag - omelett. Yummie!
Min gudmor som bor i London tipsade oss om en bra outlet/department store - Century 21.
Tänk er Ullared, men med typ D&G, Ralph Lauren, DKNY, Oscar de la Renta glasögon, Versace kashmirhalsdukar, Evisu kashmirtröjor, Alice+Olivia-klänningar och pälshattar, halsdukar ja... tänkt er... Nej jag vet inte, men fantastiskt var det i alla fall. Och fullpackat. Det regnade och hela New Yorks befolkning verkade ha styrt stegen mot Century 21 denna dag.
Detta fick jag med mig hem (ni fick se det i bildinlägget, I know, men här kommer det igen):




Michael Kors skinnhandskar och Betsey Johnson skärp.



DKNY-topp och Ralph Lauren-skjorta.



Calvin Klein mockapumps, gummistövlar och UGG-liknande skor från Bearpaw.



Väska från DKNY, det sved i plånboken...


Sedan var det tillbaka till hotellet och göra sig i ordning för Lejonkungen på Broadway.
Middag blev det på Chevy´s på Times Square, en mexikansk restaurang. Okej, fajitas är inte riktigt min favorit men det gick ned. Och Cranberrydrickan var god.
The Lion King var grym, tyvärr fick man inte fotografera. Men allt var bra, de sjöng bra, dansade bra och det var bra kulisser. Timon och Pumbaa är ju alltid oslagbara!


Måndag - Spend money

Frukost på hotellet, tog en omelett med potatis idag, sedan ut i det vackra vädret. Vi tog the subway till Soho och styrde stegen mot Apple Store (där fick ni ju ett litet inlägg därifrån). Min lillebror skulle prompt köpa en iPhone, vilket alla visste att han inte skulle ha råd med. Numera kan man inte köpa det i USA utan 3G vilket betyder att man måste ha abonnemang som inte fungerar i Sverige. Om man inte vill betala 16 000 kronor det vill säga. Det sa de i alla fall på Apple Store. Vi hade ju så klart slagit vad om när han skulle börja gråta.
Vi gick in på American Eagle, men det var en stor besvikelse. Så Camilla och jag gick in på Forever21, vilket var en ännu större besvikelse! Hjälp, jag hade verkligen förväntat mig lite snygga saker, men jag hittade inte något alls. Blä. Dessutom hade jag ju tänkt att Linnea skulle få i alla fall någonting därifrån, men på grund av det dåliga utbudet får jag tänka ut något annat.
Efter Forever21 - The Disaster tog vi en fruktsallad på Dean & Deluca - en jättefin delikatessbutik mitt i Soho, den finns på massa andra ställen också såklart. Jag tog en papayasallad, hur gott som helst.
Vi bestämde sedan för att dela på oss och den kvinnliga delen av sällskapet (jag, mamma och Camilla) spelade ett säkert kort - H&M!


Jag i Soho.


Det fanns massor som jag aldrig sett i Sverige (och hoppas aldrig ska komma till Sverige heller) och jag fick med mi kornblå "jeans", en supersöt stickad tröja och en stor halsduk därifrån. Visste ni att H&M-klubbkort bara finns och fungerar i Sverige, förresten?
Oj, just det, innan dess gick jag in på Victorias Secret och köpte mig deras fantastiska läppglans. Mmmmh...
Det sista jag gjorde i Soho var att köpa vita Converse med blå och röd rand. Yay.
Sedan gick vi till Chinatown och åt en jättegod lunch.
Jag köpte mig en svart I ♥ NY tröja, och en likadan till Towe.


Dagens shopping.


Vi tog sedan tunnelbanan till 5th Avenue och gick till F·A·O Schwartz (eller något) - en leksaksaffär. Jag säger såhär - jag ingår inte i deras målgrupp och besöket blev kort.
Vi gick sedan till Abercrombiebutiken mitt emot Gucci, och vet ni vad? Det var kö in i butiken. Helt sanslöst. Och väl inne är det ju nedsläckt, det är hög musik, det var säkert 500 personer i lokalen, personalen dansade (pinsamt värre) och sprayade parfym överallt. Det var en allergisk reaktion blandad med tinnitusattacker. Haha.
Vi gick sedan till Central Park och satte oss på bänkar och "chillade" (usch vad fult ord ändå), och när vi hade gjort det gick vi till Columbus Circle in i Warnershoppingcentret.



Central Park.

Där fick jag med mig en påse från Sephora - med en mascara. Jag letade efter den sista Gossip Girl boken innan The Carlyles börjar. Den var tyvärr slut men jag får kolla på Walmart, haha.
Vi tog till sist tunnelbanan till Times Square och köpte biljetter till Broadwaymusikalen The Lion King till följande kväll. Det var lite coolare när det var lite mörkare, men inte tillräckligt coolt.



Andra gången på Times Square. Lite coolare, och lite bättre/snyggare bild. Haha.

Sedan åt vi middag på Ruby Tuesday´s. Äntligen fick jag mina Baby Back Ribs med BBQ-sås! Och Fredrik beställde en jättegod lemonaddricka.



Godaste Strawberry lemonade på Ruby Tuesday´s.


Måndag var det ja - och vi vet alla vad det innebär för Amerikas tv-tittare: Just det, Gossip Girl. Så innan lampan släcktes fick jag se mitt favoritprogram.

Söndag - Exploring FTW!

Idag vaknade jag riktigt tidigt, runt halv sex. Dygnsrytmen är inte den bästa om man säger så.
Klockan åtta var det frukost, så klart pannkakor med sirap och sådant. Hjälp vad det inte är gott ändå. Torrt och usch. Haha, det var första och sista gången jag åt det på denna resa (vet ju att jag kommer äta det nästa gång jag kommer till USA igen, bara för att upptäcka att det inte har blivit godare)
Efter frukosten gick vi ut i det vackra vädret och styrde stegen mot Empire State Building. Vi var där tidigt och slapp de värsta köerna, men kö var det. Väl uppe var det helt smockat, men jag fick lite kort med min värdelösa kamera i alla fall.

Bilderna är klickbara.
     

Efter Empire State Building gick vi till Times Square. Det var inte höjden av häftighet i och med att det var ljust, så alla skärmar och lampor och sådant framstod inte som så överväldigande. När vi hade tittat runt lite där, köpt varsin vit I ♥ NY tröja och beundrat alla dessa lampor och skärmar gick vi till tunnelbanan och åkte söder över.

Bilderna är klickbara.
 

Vi åt lunch i Battery Park, på Battery Garden som var en jättefin restaurang precis vid vattnet. Jag åt en pizza utan ost, det var lamm, oliver, soltorkade tomater, hackade tomater, fetaost och något slags blad på. Men det var inte roligt senare, jag hade instrumentell betingning av fetaost på pizza. Jag fick ont i magen på kvällen, för att ta det på svenska.
När lunchen var avklarad gick vi till färjan som skulle ta oss ut till Staten Island och förbi Frihetsgudinnan.

Bilderna är klickbara.

     

Väl tillbaka på Manhattan gick vi till Ground Zero (där World Trade Center stod), men där håller de på att bygga något nytt, så man kunde typ inte så något alls.
Jättetrötta gick vi tillbaka till hotellet, och på grund av pizzan somnade jag och missade tyvärr Desperate Housewives.

Lördag - kör i cirklar, gör det!

Tårarna har inte varit långt borta under de 9 timmar jag har varit vaken (jag gick upp klockan fem).
Jag saknar Ludwig på ett bra sätt, inte på ett "jag-ska-hoppa-från-empire-state-building-så-fort-jag-kommer-fram-sätt". Men till tonerna av Superhuman är det svårt, för den är ju så himla fin.
Vi har knappt flugit i två timmar, vi är precis vid Färeöarna när jag skriver detta i mitt anteckningsblock. Ungefär 7 timmar kvar. Yay.
Jag är olycklig, min personTV fungerar inte, inte en enda film fungerar. Och jag kan heller inte sova, jag sitter dessutom ensam, alla sitter utspritt för de hade lyckats överboka planet. Jag sov visserligen två timmar på en bänk (luffar-sanna) i Köpenhamn...
Mitt hår är elektriskt, jag var dum nog att ta vatten när det delades ut förfriskningar, fastän det fanns cola. WHAT?!
Jag har även fått en trevlig liten finne vid min vänstra näsvinge.
Vilken effing gnällspik jag är. Jag är för bövelen (va?) på väg till Staden med stort S.
Okej, nu böjde sig kvinnan som sitter förbi över mig och kollade vad jag skrev. Tack. Inte okej, big no.
Nej, men som jag sa - jag ska inte klaga. Har precis läst ut "Det ska bli ett sant nöje att döda dig" av Magdalena Graaf, himla bra bok! Och I´m not pop dunkar i mina fina rosa hörlurar från JVC. Det kan ju inte bli bättre.
Nej, nu ska jag göra ett nytt försök med min personTV.

*  *  *

Till slut fungerade min personTV - yay. Jag kollade på Hitta Nemo (ofc) och SATC the movie, och jag grät såklart 24/7. Sedan spelade jag Harpan tills jag klarade den, vilket var i typ en och en halv timma. For your information alltså.
Sov lite grann i alla fall.
Tråkigt nog var landningen inget vidare - för det drog ut på tiden när piloten tyckte att det var himla roligt att köra i cirklar. Jag vet att det finns en förklaring till det, men kul var det inte. Jag kastade även upp (som min flyggranne så fint uttryckte det) lunchen i en påse och grät lite till. I misär åkte vi till hotellet och åt hamburgare på brgr och sedan somnade jag direkt.

Lite bilder till er

Jag hinner inte skriva om alla dagar som har varit hittills, utan sammanfattar i lite bilder.

Ursakta dalig kamera, har ar jag uppe pa Empire State Building med South Manhattan i bakgrunden.



Men hej snygg min. Forsta gangen pa Times Square, Inte overvaldigande i och med att det var ljust.



Lunch i Battery Park pa Battery Garden innan vi akte ut till Frighetsgudinnan med en farja.




Jag i Soho efter lite shoppande. Men varfor ser jag ut som en bebis pa alla kort?




Jag i Central Park.




Times Square for andra gangen, lite coolare med lite mer morker. Men inte tillrackligt.




Shopping: Tre I love NY trojor (en vit, en svart och en till Towe), stor halsduk, kornbla byxor, stickad sot troja, Converse, lappglans och mascara.




Shopping: Calvin Kleinpumps i mocka, gummistovlar och UGG-liknande skor fran Bearpaw.




Shopping: DKNY-tee och Ralph Lauren skjorta.




Shopping: Michael Kors-skinnhandskar och Betsey Johnson-skarp.




Sista shoppingbilden I promise: DKNY-vaska.



Vart tog halsen vagen? Jag vid Rockfeller Center, det enda som var roligt dar var att se alla daliga skridskoakare ramla, annars en riktig turistfalla som var helt vardelos.


Ludwig jag alskar dig mest av allt!





I'm not pop

Nu ar jag pa Apple Store i Soho och cheatar lite pa deras fina mac books. Har lite brattom, ska vidare till alla affarer och shoppa massor.
Jag ville bara beratta att jag lever.
Igar var en riktig exploring day med Ground Zero, Frihetsgudinnan, Empire State Building, Battery Park och Times Square. 
Idag blir det forhoppningsvis bara shopping, which I hope for.

Ja, halsar till alla er fina dar hemma. Jag aterkommer antagligen efter torsdag nar vi aker till Charleston - alltsa pa Halloween. 
Alskar dig Ludwig. Du ar bast.


Godmorgon Sverige

Ja, jag befinner mig fortfarande i vårt avlånga land.
Men innan det är dags att sätta sig på flyget och inte ha en aning om när dator kommer finnas till hands igen vill jag skriva ytterligare ett inlägg.
Jag sitter här i min flygoutfit, skjorta och jeans. Jag har inte riktigt packat klart, ska slänga ner det sista - måste borsta tänderna också. Annars blir det synd om den man sitter bredvid.
Ja, jag har ju inte riktigt fattat hur flygturen ska gå till - bara att vi mellanlandar i Köpenhamn.
Men nu rinner tiden iväg. Om 14 minuter är det dags.

Som jag skrev till Ludwig tidigare så är jag inte så jätteladdad, för det blev lite sömn och mycket bok inatt. Fyra timmar tror jag att jag lyckades skrapa ihop. Vi får hoppas att jag kan somna på flyget. Men det tror jag faktiskt inte för jag lyckas aldrig med det.

Ja min vänner. Sista inlägget från Sverige på två veckor. När jag kommer hem har jag massor att berätta, men förhoppningsvis (troligtvis) hinner jag berätta lite innan också. Imorgon väntar gospel. Sedan vet jag inte mer. Jag är redo för shoppingen - show me shopping.
Men ja. Hej då.
Älskar er som älskas.



     
 
Några foto A bilder av mig. What do you think?

Maj 2009

 

 

 

 

 

 



Imageready

Här får ni se fyra ikoner som jag gjorde för säkert 2 år sedan i Imageready/Jasc Animation Shop. Alla tre är gjorda till olika tävlingar som jag "på den tiden" brukade delta i. Så kallade iconchallenges eller layoutchallenges.
Ja det gäller ju att se animationen. Hihi.


Mars 2009

 

 

 



Bloggdesignstävling

Ja, här kan du vinna en bloggdesign.
Det enda du behöver göra är att lägga upp bilden nedan i ett av dina inlägg samt en länk till min blogg. Och glöm inte att kommentera mitt inlägg så att jag vet att du är med och tävlar!
Tävlingen avslutas när jag kommer hem från New York den 9:onde (men det är mer troligt att jag avslutar den den 10:onde).



Lägg upp denna bilden + länk till min blogg i ett av dina inlägg.
 
Klicka här för att se bloggdesignen!



Sneak peek. Klicka på länken/bilden för att se designen.

Packlista

Katastrof. Klockan är typ 22.02 torsdagkväll och jag har inte börjat packa. Imorgon vill jag ju umgås med min favoritkille, så att jag inte saknar honom såååå mycket! Ja, här kommer ju min packlista, men jag har panik - vad i hela fridens namn ska man ha med sig? Min shoppingbudget ligger ju på över 8000 kronor (det är inte att skryta, jag har sparat som en galning), så jag behöver plats för allt det nya. Så jag försöker hålla nere antalet plagg/skor som ska med.



Handbagage:
- PSP
- iPod
- Mobil
- Bok
- Penna & Skrivblock
- Filofaxen
- Nagelfil
- Glasögon
- Senaste ELLE (som jag inte har haft tid att läsa än, skolan is killing me)
- Plånbok
- Deo (bär jag alltid med mig i handväskan numera)
- Kamera
- Alla sladdar (iPod, kamera, mobil... Eller räknas det som strangle-verktyg?)

Resväska:
- 2 par skor (höga, låga och sköna, ett par på flyget så klart)
- 1 par jeans (har ett par på flyget också)
- 2 klänningar
- Kashmirtröja
- Paljett t-shirt
- Max Mara kofta
- Desigual satinjacka
- Svart logg-tee
- Underkläder och strumpor
- Neccessär med allt som är nödvändigt
- Bikini

Siluettbilder



Här kommer siluettbild nummer två. Jag har gjort ett par stycken som kommer att komma upp här på bloggen med jämna mellanrum. Och fler kommer det antagligen bli, för det har blivit en av mina främsta hobbys (jag har perioder) i Photoshop just nu. Men ja, jag skulle ju hemskt gärna vilja höra vad ni tycker! Så feel free att säga precis vad ni vill!

April 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



De vackraste bilderna

Jag har hittat de vackraste bilderna jag någonsin har sett. Jag lägger upp ett par stycken så att ni får se. De är helt förtrollande. Här är en länk för att kolla in fotografens hemsida. Jag blir lite avis, för jag vill också vara så duktig.
Hmm, jag ryser i hela kroppen när jag ser dem - det är magiskt!

 
Klicka här om du vill komma till Darias hemsida.

Dagens outfit



Jeans - Vero Moda
Jacka - Vero Moda
Mössa - Indiska
Tröja - H&M
Skor - Skopunkten
Väska - Prada

Ser det inte himla flummigt ut med bara budgetmärken och helt plötsligt ploppar en designerväska upp?
Jo, enligt mig gör det det.

Foto A



Idag plockades fotografen fram i mig.
Här får ni en bild.
 

Min nya favoritlåt!

Ja, Beyoncés låt If I Were A Boy är lätt min nya favoritlåt, som jag hittade på Madeleines blogg.
Den är så klockren, och den får mig att tänka på tidigare förhållande som kanske inte varit så lyckliga som man då hade velat. Killar och tjejer är annorlunda. Jag är dock himla glad för att jag har en sådan vacker, ödmjuk, generös och snäll pojkvän som jag har nu!
Men många killar är så som Beyoncé beskriver, och många tjejer blir sårade. Visst, tjejer kan också vara så.
Men jag vill i alla fall berätta för er att denna låt är en sådan låt som jag vet kan hjälpa många upp från botten. Så lyssna och om du känner dig träffad, eller känner att din kille är sådan - låt den peppa dig!


Bloggkoll.com

Jag tänkte tipsa er om bloggkoll.
Det är en superbra sida som jag använder dagligen. Jag prenumenerar på typ 10 bloggar eller så, och istället för att varje sekund kolla in på dessa för att se om de har uppdaterats så kan jag bara logga in på bloggkoll och kolla. På så sätt så behöver jag inte spilla massor med onödig tid. Så tycker i alla fall jag.
Man kan prenumenera på hur många bloggar man vill, och bloggaren själv kan inte se att just du gör det.
Känner du för det, och kanske känner du för att prenumenera på min blogg?
Då är det bara att klicka här, så slipper du kolla in här varenda sekund och checka ifall jag har uppdaterat!
Superbra och superenkelt!

Jag har paxat

Dessa kläder från Forever21 har jag paxat nu när jag åker till USA.
Så Camilla, min syster, får absolut inte köpa dem, eller låtsas som att hon hittar dem först (haha, skämt åsido) för nu har jag lagt upp dem här på bloggen och det betyder att jag hittade dem först och att jag har paxat dem. Gud vad jag känner mig löjlig. Hanna hatar dessutom alla de här plaggen, hon tycker de är jättefula. Haha. Men jag bryr mig nog inte, för jag själv tycker de är himla söta och de kommer säkert sitta fint på. Och Hanna och jag har faktiskt ganska olik smak när det gäller det mesta. Så hon får leva med att de här fyra snart kommer hänga i min garderob.
Jag vill i alla fall ha dessa fina, lite partyaktiga toppar/klänningar.

Dagens outfit

Idag fick huvudet inte hänga med. Det blev nämligen ingen vidare min där. Haha.



Skor - Skopunkten
Kjol - Gina Tricot
Tröja & Strumpbyxor - H&M
Jacka - Vero Moda
Väska - Prada

Vinnaren av New York-tävlingen



Linnea!
Linnea vann min tävling, där priset var en hemlighet från New York.
Jag åker nu på lördag, och när jag kommer hem har jag med mig något till Linnea.
Väntar nu på hennes mail för att se vad hon tycker om färgmässigt och så, och även vad hon har för storlekar.
Åh vad det är roligt att vara generös. Haha.
Det fanns ett par tjejer/killar som var mycket söta och hade bra motiveringar, så det kan hända att några stycken får tröstpris. Men jag säger inte vilka. Utan det får ni höra när jag kommer hem.

cute

Jag och mina vänner håller just nu på med ett trevligt litet projektarbete i Samhälle B och Svenska C.  Vi ska förhoppningsvis vara med på Öppet Hus för vårt gymnasium och göra reklam för vår inriktning - samhäll samhäll.
Ja, så nu har vi tagit lite bilder som ska vara med i vår presentation, och gud så söta de blev. Haha.



Fråga mig inte vad bilderna har med vår linje att göra. För det har jag verkligen inte en enda aning om.
Det är bara himla roligt att ta kort, i alla fall.

Mitt nya hår

Nej inte nya. Men såhär är min nya frisyr - kortare.
Jag blev inte så nöjd, men det var bra att alla slitna och sjuka toppar fick komma av. Jag måste klippa mig oftare så att det inte hinner bli så - då slipper jag kapa 7 centimeter!
Ja, men såhär ser det ut nu. Och jag var inte glad på min frisör - ville skrika att det räcker för hon bara klippte och klippte och klippte. Sedan klippte hon lite till, och sedan lite mera.
Ja ni förstår. Men det växer ju ut igen!
Nu har jag bestämt med mig själv att innan jag fyller år ska jag klippa mig, och sedan ska jag försöka klippa mig typ 4 gånger om året istället för 1-2 gånger.


Dagens outfit

Ser ni vilken dålig kamera jag har? Ni kan inte missa det, för mina bilder kan helt enkelt inte bli bra!


 
Byxor - Gina Tricot
Vit långärmad t-shirt - H&M
Jacka - Vero Moda
Skor - Skopunkten
Mössa - Indiska
(Väska - Prada)
Skinnhandskar - Friis & Company

Att döma utefter åsikter

Jag har börjat känna, sedan min sista dag på devote, att jag har fått en uppfattning om hur bloggvärlden fungerar. Lite mer kan jag väl säga, för hur den fungerar har man ju till stor del alltid förstått.

Men i bloggvärlden är det så att man dömer människor utefter deras åsikter. Det är klart, för man har ju inget annat att döma dem på. Men det blir så fel. För när jag har tittat på till exempel Blondinbella (blir nästan rädd för mig själv så mycket som jag tjatar om denna tjej) på youtube, när hon har varit med i till exempel Vakna med The Voice, så har jag fått en helt annan uppfattning av henne. Vissa gånger där så ser hon ut som en rädd liten mus som bara vill därifrån. Hon kan ju heller inte skratta för då syns hennes tandställning. Eller kanske inte som en rädd liten mus, men hon ser ju inte ut och beter sig inte så som man uppfattat henne i bloggen.
I bloggen däremot framstår hon som superkvinna som verkligen tar för sig. Men när man har sett henne på youtube i mediasammanhang så tycker jag inte att hon gör det. Men ändå så har jag och alla andra dömt henne utefter vad hon tycker. För jag tror att hon är sjukt annorlunda om man träffar henne på stan.

Hur som helst. Jag vill att detta ska vara en liten väckarklocka för många av er. Även om jag tycker si och ni tycker så, så ska ni inte döma mig, och jag ska inte döma er. För jag har aldrig träffat er och jag har ingen grund, bara denna lilla, ynka åsikt att basera mitt dömande på.
Jag tycker det är fel att döma och att vara elak mot en person för att den har åsikter, om de inte strider mot lagen, för i vårt land så får man ha åsikter. Och viktigaste av allt - man får ha åsikter som avviker från andra människors.

För jag tror, att om människor som nu hatar mig för att jag har skrivit provocerande inlägg i mina tidigare bloggar skulle träffa mig så skulle de inte tro att det var samma person. För jag är  inte samma person här på andra sidan skärmen som jag är ute bland människor. Jag vågar inte stå upp och säga att jag kan vara lika kaxig IRL som jag kan vara i bloggen. Jag tycker väl att jag kan vara feg ibland, i verkligheten, men jag står alltid för vad jag tycker. Dock kanske jag inte alltid ställer mig upp i en folkmassa och berättar att jag tycker precis olikt vad de tycker! Men samtidigt tycker jag själv att det är starkt av mig att inse att så är det - jag är en annan person när jag sitter och skriver framför datorn, än vad jag är i verkligheten. Och det är även starkt att kunna be om ursäkt och att stå för de åsikter som man har. Slänger man ur sig något olämpligt kan det vara bra att be om ursäkt, och det gör jag många gånger.

Denna blogg är som en nystart för mig och mitt bloggande. Jag vill inte bli en Katrin Zytomierska. Jag vill vara Sanna som alla tycker om, eller ja, inte alla, men som folk uppskattar. Jag vill inte att de ska läsa min blogg för att de hatar mig, helt enkelt.


Inte långt kvar nu.
Bild: ~matthewfike

En liten förklaring

Ja, jag tänkte förklara mig lite, på grund av ett par kommentarer som jag har fått om blogg.se vs. devote.se Det handlar om designerna.

För ett tag sedan på devote
så skrev jag ett inlägg som löd enligt följande (utdrag):
Jag har suttit halva dagen idag och försökt få kläm på hur man skapar en snygg design på blogg.se
Men ärligt talat. Jag pallar inte riktigt. Jag orkar inte lära mig det, om man säger så. Jag har försökt och försökt och försökt men inget av det jag testar funkar. Jag har tagit hjälp av DDB, men koderna där fungerar inte för mig, jag använder dem antagligen fel.  Hur som helst så tänkte jag bara säga att jag bara designar för devotare.
Så var det med den saken. För tillfället i alla fall!


Så nu har jag ju då fått ett fåtal kommentarer om att jag helt plötsligt kan designa här på blogg.se och jag vill säga att jag ljög inte i det inlägget, utan att jag försökte en gång till, jag började i torsdags att försöka igen med blogg.se för jag var så trött på devote, och ville gärna lära mig något nytt. Dessutom blir det himla mycket snyggare här på blogg.se än vad det blir på devote. Ja, så det är ju därför jag har flyttat då.
Men det jag vill förklara är, som jag tidigare skrev, att jag inte ljög i det gamla inlägget, utan att det var så att då kunde jag inte, men nu har jag lärt mig.
Glöm inte tävlingen där du kan vinna en av mina designer.

who wears it better?

Det här var en del av min gamla blogg, att varje vecka (försöka) lägga upp två kändisar som bär samma kreation också får ni rösta. Så jag tänkte fortsätta med det här också.
Idag får ni se klippdockorna Rachel Bilson, den jättekända stjärnan från OC (vem kan ha missat?) och The Jumpers samt Vanessa Simmons som är med i MTV's reality serie Run's House.
Klänningen kommer från Abaete, och i November förra året fick Rachel översvallande beröm för hur hon bar upp den, medan Vanessa bar den under Fashion Week 2007.

Jag tycker själv att den ser mycket snyggare ut på Rachel, för på Vanessa ser den mest tantig ut.

Men frågan är ju; vem tycker du bär den bäst?

Februari 2009

 

 

 

 

 



Vinn bloggdesignen

Åh, hej!

Nu har jag tänkt att under veckan som kommer så ska jag ha en bloggdesignstävling. Eller egentligen blir det tre för jag lottar ut två design på devote.se och en på blogg.se
Min gamla design på devote.se ska någon få, dock kommer det bli några få skillnader, då jag inte har sparat den headern så att jag kan göra om den. Utan jag får göra en helt ny, men som är snarlik min gamla.

Men i alla fall. Här ser ni alltså designerna som man kan vinna.

Devote.se



- Underskrift
- Dekoration vid rubriken
- Pop-up presentation av dig
- Nedräkningar till datum
- Header
- Bakgrund


- Underskrift
- Pop-up presentation av dig
- Nedräkning till datum
- Header
- Bakgrund

Blogg.se


- Header, bakgrund
- Kodas för hand
- Synkroniserade färger (#656565, #FFFFFF, #E63254)
- Ny menylista (arkiv, kategorier, presentation + mailknapp & länkaknapp)


För att få vara med i tävlingen ska du kommentera detta inlägg så att jag vet att du deltar och sedan lägga upp bilden nedan i din blogg och länka detta inlägg.






Siluettbilder

Jag sitter här, och i brist på annat, så gör jag lite silhuettbilder med hjälp av penslar i svart och vitt och övergångar i Photoshop.
Tycker det blir ganska fint. Haha. Himla roligt är det i alla fall. Jag sitter även och gör lite designer som jag tänkte lotta ut här i bloggen senare ikväll, så du som vill ha en bloggdesign får absolut inte glömma att kolla in här lite senare!



En av mina siluettbilder.

Vill ha

Låter som om det är en tröja eller något. Men jag vill ju så gärna ha en chow chow. De är så söta att jag dör. Nästan.
Kolla bara på denna himla sötnos.

Chow Chow


Om jag fick en sådan liten tjej skulle hon heta Ruth!

Luciarepetition

Idag sker den första Luciarepetitionen, så jag antar att röstningen snart drar igång.
Ska bli himla roligt att träffa tjejerna igen, jag tror att vi kommer bli ett riktigt härligt gäng. Jag känner ju i princip alla sedan innan, förutom en tjej. Och vid tidigare sammankomster har ju vi skrattat hur mycket som helst.
Ja, idag ska vi träffas på min gamla skola, där jag gick under högstadiet. Så ska vi öva lite med Maria där. Hon är verkligen grym, så jag tror att det kommer att bli väldigt roligt.

Ja, jag får väl helt enkelt uppdatera detta inlägg lite senare igen.

 
Där är jag!

Vinn vad som helst!

Om en vecka ska jag åka till New York. Jag har tjänat lite slantar på min blogg på devote, så jag tänkte att mina läsare skulle få en chans att ta del av det som de givit mig. Ni förstår. Haha.
Men denna tävling får alla vara med i - även de som inte har en blogg!

Så när jag åker till New York ska en lycklig vinnare få ett pris därifrån, värt ett par hundra kronor. Det kan vara smycken, kläder, accessoarer, skor - you name it.

För att kvalificiera dig till tävlingen ska du skicka mig ett mail med en motivering om varför just du ska vinna.
Vinnaren presenteras tisdagen den 21:a oktober, så man får anmäla sig fram till klockan 00.00 den 20:e.

Lycka till!


New York


New York är för mig en drömstad, och om en vecka kommer jag få uppleva den!

Bloggkoll

Följ min blogg med bloggkoll

Myskvall med tjejerna

Gårdagskvällen spenderades hemma hos min klasskamrat Hanna ihop med Pernilla. Vi pratade, åt massa kladdkaka, drack cola (-e?) och kollade på Färjan (vad är det för program?!) och såklart Idol.
Hanna hejar på Johan Palm. Hanna, är du lika fjortis som tjejerna i publiken med pannband som de skrivit Johan Palm på med tuschpenna? Haha.
Pernilla hejar på Loulou. Jag har inte riktigt förstått varför. Hon tycker bara att hon är grym verkar det som. Jag skulle gärna vilja krama Loulou för hon ser så himla go, glad och kramig ut på något sätt!
Jag hejar på Alice. Såklart, vem hejar man annars på? Om Anna kommer med till finalen är det inte ett minus heller.

Pernilla <3


Pernilla var fin, som hon alltid är, i solnedgången.

Blondinbella blir Isabella Löwengrip

Läste i Metro igår att Blondinbella, eller Isabella Löwengrip ska bli sig själv nu, och att det är slut med Blondinbella.
Jag har nu funderat lite grann... Att jag är överlycklig måste nämnas. Men jag har funderat, som sagt. Och frågar är ju vad som blir skillnaden. Kommer det handla mer om pengar nu? Inte så mycket om media? Kommer hon bete sig mer vuxet? Eller vaddå vuxet? Hon har ju hela tiden hävdat att hon känner sig vuxen, och jag tror inte att hon kan bete sig mer vuxet än vad hon redan gör.

Hmm, om hon ska bli Isabella nu, så hoppas jag att hon filar lite på sin röst och så, för även om jag älskar hennes blogg så skär hennes röst som en kniv i öronen; förlåt, förlåt, förlåt men det är bara sanningen.
Eller kommer hon sluta tjata om pälsar? För det var ju ren provokation.

Några idéer på hur det hela kommer bli nu när Blondinbella inte finns mer?
Vad kommer vara skillnaden mellan Isabella Löwengrip och hennes alterego Blondinbella?


blondinbella





Juni 2009



















Dagens outfit

Hemskt dålig bild, I know. Solen skiner alldeles för mycket, helt enkelt. Och frågan är ju varför blixten tar när det är så sjukt ljust. Haha. Så ja, ni får helt enkelt leva med att jag flyter ihop med bakgrunden. Hihi.



Jacka - Sebago
Skor - Skopunkten
Jeans - Replay
Vit tröja - 365 Sunshine
Sjal - H&M
Väska - Prada

Min tredje videoblogg

Klicka här, eller här för att se den första och den andra videobloggen, eller rulla ner lite bara.


Min andra videoblogg

Här kommer min andra provokativa videoblogg. Klicka här för att se den första, eller rulla ner lite grann bara!


Min första videoblogg

Jag ville gärna få med de här tre videobloggarna som jag har gjort ihop med  min kompis Pernilla här på min nya blogg.
Ja, det är lite parodi, och den första är ju lätt bäst!



Hej och välkomna!

Åh, nu har jag tagit mitt pick och pack, stuckit från devote och landat här på blogg.se

Jag är glad på mig själv, som äntligen tog steget och valde en lite mer fri sida, där man kan pilla bäst man vill med HTML-koderna i mallarna. Devote är dessutom väldigt modeinriktat, och Shecity främjas väldigt mycket. Hon är jätteduktig, men det blir tråkigt, för hon har ändå typ 50 000 besökare i veckan, så då tycker jag att man kan försöka få någon ny bloggare att träda fram.

Vem är då jag?
Jo, jag är lilla Sanna från Lerum, som är ihop med världens finaste pojkvän. Jag är Sanna som önskar mig en systemkamera på min 18-årsdag, för jag vill inte få röda ögon på mina kort längre, och jag vill så gärna lära mig att ta kort. Jag har bloggat riktigt ordentligt på devote sedan i våras, närmare bestämt sedan den första april. Innan dess bloggade jag halvt om halvt här på blogg.se och på blogspot. Har flyttat runt en hel del, med andra ord!
Jag är Sanna som älskar HTML-koder och att sitta vid Photoshop.
Men inte bara det! Jag älskar att skriva också, och jag skriver för att det är himla roligt! Jag älskar skolan, jag älskar mode och skönhet. Eller egentligen vill jag inte kalla det mode, för jag gillar stil, inte trender och mode. Jag är såklart helt shoppinggalen.
Dessutom är jag en av min kommuns Luciakandidater denna vinter, så jag har mycket för mig nu i höst.
Jag ska åka till USA nästa lördag (25:e oktober), till New York och sedan till mina plastfarföräldrar Gullan och Rolf som har hur i Charleston, SC. Det blir mycket shopping och jag har sparat massor med pengar, så att jag kan få leka "Manhattans Elite" i en vecka.

Lala


Här kommer dagens bild, undra vad det kan vara i Nellypaketet?

Januari 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0