Sushi & film




Wie, igår hade vi filmkväll och sushi. Det var supermys!

Just det!


Jag har ju glömt att visa er mitt nya armband!

Två nya jackor


Så, idag åkte jag och Matte tillbaka till skräddarmarknaden för att hämta upp våra saker. Jag blev supernöjd med mina, de passade perfekt.

Go and get them

Hej hej, här sitter jag i handduk och ska snart bege mig till skräddarmarknaden igen för att hämta upp mina grejer - cashmerejacka och ridjacka. Wihoo. Efter det vet jag inte riktigt vad vi ska göra, vi funderar på att åka till det där stället där jag köpte mina ögonskuggor (ska definitivt köpa på mig fler, de var superbra!) och kolla lite.
Ikväll kommer Johanna hit med sushi till mig och henne och så ska vi kolla på film. Supermys.

See you later.

Home-ordering, indiskt och Entourage

Idag har varit en fantastiskt härlig dag. Vi gick upp vid två, och sedan var det Entourage för hela slanten. Vi är på säsong fem nu. Lätt en av de bästa serierna jag någonsin sett.
Ja, men så vi gick upp vid två då, som sagt, och sedan har vi bara legat i soffan, om man bortser från att vi gick ut för att äta middag på ett indiskt ställe som vi åt på häromdagen, helt galet god mat. Till lunch blev det hembeställt, och för min del Pad Thai. Känns riktigt härligt att bara kunna ringa ett samtal (okej, Matte ringer...) och så lämnas maten precis utanför dörren. That's what I call vacation.



Galet.

Igårkväll gick vi, som sagt, till en bar där det var Ladies Night. Så det var gratis Frozen Margaritas, Screw Drivers och Sex on the Beach för mig. Efter två timmar beställde vi in en vattenpipa också. Superroligt! Det var en mysig bar, med cool inredning. Jag fick manikyr också, supersnyggt blev det, och hon var jätteduktig.

Runt kvart över tolv vandrade jag och Matte för att möta upp Johanna vid en bar som heter Zapatas, eller om det är med S, jag vet inte. Hur som helst. Superkul att träffa henne igen, jag har ju inte gjort det sedan hon åkte i augusti. När vi hade träffat henne gick vi alla tre över gatan till en klubb som heter Soho. Det var nog något av det coolaste jag hade sett, seriously. 60 spänn i dörren = fri bar. Haha, helt sjukt. Så där stod vi och dansade i typ en halvtimme innan vi gick ut och satte oss för att till sist ta en taxi hem och titta på Entourage. Johanna sov på soffan och jag och Matte trillade i säng runt tre.



Erkänn cool inredning?
Bild; google.


Med hem från skräddarmarknaden...

Halli hallå!
Igår blev riktigt sent och mycket Entourage, så jag sparade min uppdatering till idag. Jag har massor att berätta! Hur som helst, på skräddarmarknaden köpte jag två jackor - uppsydda då, så de passar bara mig typ. Haha. Nej, men jag köpte en ridjacka, ni vet, en quiltad jacka. Och sedan köpte jag en vit cashmerejacka. Superfint. Så vi ska dit igen imorgon och hämta dem. Matte köpte en trenchcoat och den ska vi också hämta. Jag är supernöjd med mina två köp, även om jag var lite klen i prutningen. Jag fick båda för typ 660 kronor - men tänk, det var faktiskt cashmere.




Jag blev helt chockad!

Igår var jag och Matte ute tillsammans med några av hans kompisar. Vi var på ett ställe där det var Ladies Night, så jag hade free cocktails hela kvällen, plus gratis manikyr, gratis inträde etc. Jättekul!

However, när jag skulle gå på toa, så hör jag en tjej i det andra båset. Jag hör hur det börjar knacka väldigt mycket på något, som om någon har ett föremål och knackar med det mot ett annat. Jag har ju sett lite för mycket på TV och film och det första jag tänker är - HON SKA DRA EN LINA (alltså snorta kokain). Så jag sitter helt knäpptyst i mitt bås, hon visste ju att jag var där, men ändå. Då hör jag bara hur någon drar in något fort, genom näsan. Ni vet som när man håller för ena näsborren och drar in med den andra. Jag började seriously att skaka. Jag kunde inte fatta att det var så nära mig. Hon drog in ett par gånger, och sedan gick hon ut.

Det gjorde jag med. Jag var helt chockad. Helt chockad.
För mig existerar knark bara i filmer, i Hollywood och på TV. Men det var så nära mig. Så nära mig.
Det var seriously helt sjukt och jag skakade som ett asplöv.

Skräddarmarknaden

Hej allihopa!
Idag har jag och Matte bestämt oss för att vi ska ta en taxi till skräddarmarknaden, alltså där man syr upp kläder. Jag tänkte se om jag kan sy upp en fin klänning till studentbalen! Och lite andra småsaker ska jag kolla också, eller ah, koftor och klänningar! Natascha ska följa med oss också, eller vi ska möta upp henne om typ 25 minuter, så Matte är lite småstressad på mig. Jag fick knappt skriva detta liksom...

Camilla ville att jag skulle göra ett cribs-inlägg om där vi bor, och det ska bli! Ska se om jag kan göra med mobilen eller om det får bli vanliga bilder! Hörs senare!

Dåligt köp!



Idag tänkte jag att jag skulle köpa en såndär makeupborste som jag länge spanat på. Den är så bra när man ska sota under ögonen, det blir inte lika klumpigt som med ett tops. Så, när vi var på nåt ställe idag, efter att jag hade köpt mitt MAC-smink, så hittade jag den här. Den kostade bara 5 kronor (!) så jag tänkte, wtf. Men när jag kom hem hit, senare, så insåg jag att den var gjord av plast. Ni vet sånadära penslar man fick till billig vattenfärg när man var liten? Med typ plaststrån som hade 2 mm i diameter... Jag provade den, för att se om den funkade ändå, men icke. Den förstörde ögonskuggan och det gjorde ont att "måla" med den. Usch. Jag har dock spanat in en ordentlig en med riktigt hår på Sephora, som jag ska köpa istället!

 


I ♥ Shanghai



Idag köpte jag lite smink och ett par nya skor. Jag är supernöjd, speciellt med mina nya fina ögonskuggor från MAC. Och skorna är ju supersöta, tycker jag! Funkar toppen till fest lika bra som till vardags. De liksom "förgyller" en outfit.
Nu ska vi ut och äta, så ni kanske får ytterligare ett inlägg senare.

View by night




Ni Hao

Idag har varit en superdag. Jag och Matte började med en frukost på Starbucks, och sedan begav vi oss till en gata som heter Huaihai Road och där kollade vi en hel del i affärer. Nationell som jag är begav jag mig direkt till H&M. Nej, men jag hade kollat ut lite saker och i och med att jag har haft köpstopp hemma så tänkte jag "jag köper allting i Kina istället". Men icke sa nicke, den koftan jag ville haft fanns inte. Den fanns bara i grått, och jag ville haft i rosa.
Efter en stund på H&M gick vi vidare till Sephora och lite andra butiker, bland annat någon som hette C&A och en annan som hette Me & City.

När vi hade kollat en stund - jag hade inte köpt något, and I'm proud - så tog vi en taxi till Nanjing Road, en stor gata i centrala Shanghai. Där åt vi en snabblunch på Subway, kycklingmacka för min del, och Matte tog någon macka med misslyckade gummiköttbullar på. På Nanjing Road hittade vi bland annat Zara, och där fick jag faktiskt med mig något hem! Kommer ni ihåg den här koftan om jag köpte i Stockholm? En sån, fast en svart fick det bli.



... och i lördags köpte jag ett fint armband på Accessorize på Amsterdams flygplats!
Nu ska vi fortsätta titta på Entourage! Wiho.

 


De kallar det utsikt

Det är så det är när man bor på 30:e våningen...
Nu ska vi ut på stan, och jag ska SHOOOOPPPPAAA!

Wake up



foto: jag


Framme

Hallå bloggen!
Nu är jag framme i Shanghai. Matte bor i en jättefin lägenhet.
Jag är galet trött, så ska hoppa in i duschen och sedan sova lite grann innan vi ska ut och äta!
Vi hörs! Pusssss.

Current Destination: Amsterdam

Hej alla glada!
Nu ar jag i Amsterdam, harligt utan vara tre sista bokstaver. Not.
Hur som helst, planet till Shanghai ar forsenat med 1,5 timmar, sa jag far sitta har och vanta. Fattar inte om det ar boarding vid samma tid anda. Men forst maste jag ata nagot sa att jag star mig. Tankte ga runt och kolla lite i affarerna nu! Bara en snabb update sa att ni vet att jag lever!

Puss & kram!



Ja, har ar jag nu!

Packa, packa, packa



Så ser sängen ut just nu! Jag har packat klart, passet är med, biljetten är med, kläderna & sminket! Kamera, skor, badkläder, mobil, bok, PSP, iPod...

Idag åker jag till CHIIINA!

Hejsan allihopa!
Jag är lite småstressad idag för jag har nämligen två designer att installera, en brunch att äta, en promenad att gå på, en resväska att packa och ett plan att sätta mig på! Idag ska jag åka till Shanghai! Wiho!
Jag har inte resfeber, tror jag inte, det pirrar lite i magen, men det är inte mer med det. Jag vet att det kommer att gå bra, jag är ju 18 år, varför skulle jag inte klara det?

Så, nu ska jag börja packa tror jag. Om en halvtimma är mamma klar med avskedsbrunchen och sedan kommer Linnéa & Gabriella hit och så ska vi gå på en hej-då-promenad.



Här landar jag imorgon, runt åtta svensk tid!

Kära vänner...



Stockholm by night. Rätt nice bild, eh? Jag blev lite förvånad själv över mina skills!
Resan var en upplevelse för sig. Men nu måste jag sova.


15.45 - en update från bussen

Hej min fina blogg.
Just nu sitter jag på bussen hem. Jag har en resa på ungefär 6 timmar framför mig. Usch för bussar. Jag vill åka tåg. Idag har vi varit på Gustav III antikmuseum (faktiskt ganska intressant, men man var så trött så att man höll på att avlida) och efter det promenerade vi bort till Vasamuséet för att äta lunch, se den berömda Vasabåten (eller fartyg eller vad man nu säger om en såndära medeltida sak) och även gå på en Titanicutställning i en av båthallarna. Det rekommenderar jag verkligen. Jag är själv ett Titanic-fan, har garanterat sett filmen galet många gånger, för många gånger antar jag. Det var en utställning med bland annat saker från överlevande och icke överlevande. De hade byggt upp en första-klass-korridor, och en färsta-klass-svit. Det var väldigt häftigt.

Hur som helst. Jag har fått en del frågor i kommentarerna, och jag ska svara på det så fort jag har tid. När jag kommer hem ikväll är det bums i säng - jag måste få sova ut. Det har jag inte gjort sedan i förra veckan.
Och imorgon åker jag till Kina. Wiiiiiie!

Bilder får ni så fort jag har landat, och känner mig utvilad, men ni kan få någon nu!


Powernap nästa

Nyss hemkommen från en lärorik dag i vår kungliga huvudstad.
Vi började med en guidad tur på Dramaten. Där fick vi se kostymateljén och kostymförrådet, vi fick gå in på scenen, gå upp på översta balkongen och kolla runt lite. Väldigt fräckt och mycket bra guide. Där fortsatte vår celebhunting och vi fick se Gösta Ekman (!), Michael Nyqvist (!) och Pontus Gustafsson (Adams pappa i Eva och Adam). Efter denna guidade tur gick jag tillsammans med Pernilla, Felicia och Cornelia till gamla stan där vi satte oss och åt en lunch. Bakad potatis med skagen blev det för mig, mums!

När lunchrasten var slut begav vi oss till riksdagshuset där vi fick ytterligare en guidad tur. Det är ett helt enormt hus, med underjordiska gångar och man kan leva där! De har postkontor, bad, gym, resebyrå, café & restaurang, bank... allt man kan tänka sig. Helt sjukt.
Sist men inte minst lyssnade vi på en frågestund i kammaren (alltså där alla riksdagsledamöter sitter och debatterar, som man ofta ser på SVT24) med b.la Jan Björklund och Nyamko Sabuni (kan vara Sveriges coolaste kvinna!)

Nu ligger jag i min säng på vandrarhemmet med en snarkande Pernilla i sängen ovanför. Jag tänkte också sova lite. Om en timme sticker vi till Hötorget där vi ska gå på bio med vår klass. Allt för min syster blir det. Ska bli kul. Efter bion ska jag äta sushi! Idag igen... men man får passa på när man har chansen att helt ensam styra över vad man ska äta till lunch & middag. Jag tror faktiskt att jag ska kolla om jag kan äta på East, det har man ju hört att det är bra!

Jag önskar att jag kunde lägga upp bilder, men det går inte för mina ögon går i kors av trötthet. Huvudet dunkar och det enda jag borde göra nu är att stänga av datorn. Vi hörs kanske ikväll!
Sorry för bildlöst inlägg.

Dramaten nästa

Hej alla mina sötnosar.
Jag har sovit väldigt lite vilket har resulterat i att jag har en fruktansvärd huvudvärk. Det har i alla fall varit superbra här, ni som vill kan se bilder på facebook, annars lägger jag förmodligen upp bilder när jag kommer hem.

Nu ska vi sticka iväg till Dramaten. Och ikväll blir det bio - allt för min syster something something.

Nu ska jag borsta tänderna.

 

Glad Sanna.


05:51

Klockan är lite drygt tio i sex på morgonen och jag sitter på en buss.
Om ett par timmar är vi framme i Stockholm, och då ska vi direkt gå till Riksdagen och kansliet, för lite celebhunting. Haha. Vi har en tävling - den som ser mest kändisar...
Gud vad trött jag är. Sov knappt fem timmar inatt.

Men Stockholm, here I come. Men först ska jag sova...

Look-a-like?

Nu är jag med i en tävling hos FindmyTwin! Superroligt tycker jag!

Syftet med ICA-reklamen!



Nej, ICA's reklam är inte till för att kränka de människor som lider av Downs syndrom. ICA's nya praktikant-reklam är till för att uppmuntra alla ICA-butiker att anställa dessa människor! Den är till för att de inte ska diskrimineras när de söker jobbet, och den är till för att hylla dessa som arbetskraft. De är också människor!

Dagens att göra!

Hej mina sötnosar!
Idag har varit en bra dag, trots att jag har skrivit prov. Men det var samhäll - mitt favoritämne och det handlade om politik! YAY, liksom kan det bli bättre? Hur som haver, jag har en del att hålla på med nu! Ska fixa lite designer och så ska jag göra lite annat. Vad kan ni ju se nedan!

x
Göra klart Nickis design - done
x Fixa Ewas design - done
x Städa rummet (för mammas skull) - done
x Packa för Stockholmsresan imorgon - done
x Fixa en pastasallad till bussresan - done
x Göra minst en tips-video (får se om det blir bloggtips eller photoshoptips) - done

Dags att sätta igång med designerna!




Vi är trötta på att vänta på svar



foto: jag


Nu är goda råd dyra!



Byxor - Gina Tricot
Blus - H&M
Skor - Skopunkten
Klocka - Guess
Armband - Glitter Top Collection

Jag har försovit mig big time, därav den lite skabbiga outfiten! Jag började för fem minuter sedan, om man bortser från den lektionen som var i morse, som jag också missade. Men nu ska jag springa ner till skolan (eller nej, då blir jag svettig, men jag ska göra så gott jag kan!) och vara riktigt duktig!
PUSS PUSS

Lindsay Lohan



Jag har varit igång med retuscheringen igen! Denna gången blev Lindsay Lohan mitt offer.
låt bloggen ladda klart och dra sedan med musen över bilden!

Do you ever miss me?

Ja, hörrni!
Det var ju ingen bra uppdatering jag haft idag!
Det beror på följande:
x 7.15 hade jag en fin liten körlektion (fattar ni att jag gick upp sex?!)
x vid nio satte jag mig i skolan, postade ett inlägg och skrev en uppgift
x sedan vart det skola hela dagen
x vid tre åkte jag in till stan för att fota en tjej, men det blev ett litet missöde med missförstånd
x det blev skypande med älskling mellan 18-19.40 nånting.
x och sedan pluggade jag i två timmar! (det har jag typ aldrig gjort förut!)




sävenäs 8.10

Höst höst höst



foto: jag


SÅ RÄTT!

Nyamko Sabuni (FP) på Blog Awards!
Nyamko delade ut priset till Kisse för kaxigast i bloggvärlden!
Sanna är stolt folkpartist!
Bild härifrån.

I totally forgot...



I fredags fyllde bloggen ett år! Grattis lilla bloggen!
Jag älskar dig. Du är bäst. Du finns alltid där för mig.
Kanske att jag borde göra ett inlägg med vad som hänt under det gångna året? Vi får se, det kanske blir så! Gamla layouter kan ni ju i alla fall se här!

 


Vinnaren av Veckans Blogg

Vinnaren av Veckans blogg är Emma!
Congrats! Nu får du en länk i menyn tills nästa person utses!
Och tyvärr - men kanske bra för Emma - kommer det dröja ett tag innan jag börjar med Veckans blogg igen, kanske 2-3 veckor. Jag ska nämligen resa bort nu, och det blir för stressigt!

To every broken heart in here



foto: jag


Alla lyckades inte...

Jag var själv inte på blog awards igår, men jag har spanat in lite bilder på dem som var där. Och jag tänkte berätta för er vilka kläder jag tycker var de fula! Många av de jag har lagt till som missar har en egen stil, en egen stil som jag inte alltid förstår mig på. Fine, det är roligt att de vågar klä sig sådär, men det går inte hem hos mig! Jag hittade massor med missar, men inte lika många hissar. Tyvärr! Så here we go.


Kissie (vad är det för tröja?), Tyra (SLÄP?!), Magdalena Graaf (hoppsan...), Lisaplace (ja, du är dig själv, men jag förstår mig inte på det...), Dessie (snacka om att gå in i rollen), Foki (detta kanske är du, men jag bryr mig inte, för det är inte fint!), Hannah Arnhög (inte supersnyggt...) & Rebecca Simonsson (body? du ser ut som Geri Halliwell).


Amandavardet (här visar hon en annan amanda! tummen upp för läppstiftet!) , My/Mysigt (supersnygg klänning, och alltid sockersöt!), EllinoraK (har antagligen sytt den här söta klänningen själv!) & Paow (detta var galet snyggt! om inte henns hår vart förstört hade det blivit ännu snyggare!)


Ny design!

Åh, nu är den äntligen, efter många om och men, uppe!
Vad tycker ni? Jag tycker i alla fall om den!

Dags att uppdatera detta inlägg.

FYI

Jag håller på med en ny design..
ssschh...

Eva Longoria retouched



redigering: jag
dra musen över bilden (obs! bloggen måste ladda klart först!)
Så, jag har redigerat en bild på Eva Longoria. Lite roligt att göra sådant när man inte har något att göra, faktiskt!

Vintage Stories


Som jag har längtat!
Förra säsongen hittade jag superfina saker från Kappahl Vintage Stories, men jag kom för sent och det fanns inget kvar. I år har jag spanat in lite söta blusar som jag hoppas att jag snart får hänga i min garderob!

En fredag utan dess like



s, g, l

Oh my god! När man har så här mycket att göra så blir jag lite distraherad... Jag ska ha psykologiprov idag, så det är väl lika bra att dra på med termen för mitt stressande. Jag stressar inte, men enligt boken gör jag det - jag använder mig utav en distraherande strategi. Jag tänker på roliga saker och slipper därmed oron. Jag får en liten "andningspaus" och sedan kan jag återfå en känsla av kontroll.

Ja, idag är det fredag. Om 45 minuter ska jag hålla ett argumenterande tal i presentationstekniken. Jag har inte tagit på mig. Sedan är det psykologiprov. I eftermiddag hade jag tänkt hinna med följande:
- göra lite på bloggdesignerna.
- plugga körkortsteori på körskolan.
- gå till en teliabutik och fråga vafan de har gjort med mitt kontantkort.
- plugga inför debatten imorgon.
- hämta ny medicin på apoteket.
- klockan fyra är det Lång DS.

Jag har typ 2½ timma på mig att göra allt det andra. Det gör lite ont i magen när jag tänker på det. Är det så det känns när man är stressad? I don't know. Men - all fokus till nummer ett nu - hålla tal!

En bild



foto: jag


När man inte har något annat för sig...



redigering: jag
dra med musen över bilden

Sånt här kan man ju underhålla sig själv med när man inte har något annat för sig. Jag gör endast detta för att själv utvecklas, och för att det är roligt. Isabella är snygg som hon är.

Svart är det nya svarta



Oversizetröja - GAP

Byxor - Gina Tricot
Skor - Skopunkten
Skärp - Lindex
Klocka - Guess
Armband - Lindex

Om du var en blomma



foto & redigering: jag


Finalister i Veckans Blogg

Regler:
- Rösta bara en gång/kandidat. Men rösta så många gånger du vill.
- Du får rösta på dig själv, men bara en gång, om du är kandidat.

Lycka till!












Det är höst nu!





foto: jag


Thirteenth decision



Byxor - H&M Divided
Linne - Indiska
Kofta - Gina Tricot
Skor - Skopunkten
Klocka - Guess
Armband - Camden Market/Lindex


5 saker ni inte visste om mig


Sånt här är väl alltid roligt?
Jag tänkte att ni skulle få veta lite grejer om mig, som många inte vet!


- Jag gillar inte kanel & inte kardemumma. Detta utesluter således pepparkakor, kanelbullar m.m ur mitt liv. I hate it. Pepparkaksdeg är gott - men pepparkakor... usch!

- Jag är i princip aldrig stressad.
Nej, det är faktiskt sant. Jag är nästan aldrig stressad, för jag tror att stress är något man själv framkallar genom att intala sig själv att man inte hinner med allt. Detta är antagligen också ett slags motstånd mot min klass som är den mest stressiga klass jag någonsin varit med om. Det gör mig förbannad att alla försöker trigga upp varandra att bli stressade. Stress är ohälsosamt, det leder till bukfetma, upplösning av kromosomer, depressioner, ångest m.m. Jag skulle kunna hålla på hela natten...

- Jag är väldigt nöjd med mig själv.
Nej, jag är inte snyggast, I am not. Men jag har faktiskt allt jag kan önska mig, och det är jag väldigt glad, stolt och lycklig över. Jag har en bra familj som bryr sig om mig, jag har fina vänner och jag har en underbar pojkvän. Därför är jag väldigt nöjd med mig och mitt liv. När ens insida mår bra så tror jag att man uppfattar utsidan annorlunda, och jag kan se på min utsida med tillfredsställelse, trots att jag inte är smal, trots att jag har utväxt och trots att jag har acne.

- Jag har solskyddsfaktor varje dag!
Min hud i ansiktet är väldigt känslig, och framförallt nu när jag äter acnemedicin. Därför måste jag lägga solskyddsfaktor som första lager innan dagcreme!

- Jag har ingen ordning på någonting.
Tyvärr har jag ärvt något slags gen som gör att jag inte kan ha ordning på mina saker. Mitt rum är sällan städat, och att sätta in papper i pärm funkar första veckan i skolan. Skriva upp i almanackan har jag hamnat efter med nu - den vilar på mitt nattduksbord. Men nu ska jag bli bättre.

Det finns inga ord...



"6 månader - Jag älskar dig, nu & föralltid"
Jag älskar dig också.


I påsarna...



I påsarna låg en parfym från Carolina Gynning - Go Girl (delicious, I promise!)
och även en underbar hudkräm från dermalogica - Active Moist!

Shop 'til you drop!

Idag kom jag hem med två påsar, eller ah - en av påsarna väntade på mig hemma. Den andra fick jag med mig hem. Wiho. Ni får se senare vad påsarna innehöll! Men jag tror att ni antagligen har era små aningen med tanke på vad det står på påsarna och vad jag tidigare skrivit... Men - ni får se efter körkortsteorin!

What a wonderful day



 

 

God eftermiddag. Här sitter jag i skolan och jobbar med min grupp inför vår uppgift i religion och naturkunskap om genteknik, manipulation och xenotransplantationer (djurtransplantation). Superkul, right? Hur som helst, det har varit en helt outstanding dag; och bättre blir det.

- Jag fick mitt visum till Kina.
- Min parfym har kommit.
- Nu ska jag ha samhällskunskap - helt klart roligaste ämnet.
- Ikväll ska jag på sista teorikursen med mitt körkort, ihop med bästa Gabbi.
- Efter skolan blir det Gossip Girl.

Bättre tisdag än så får jag leta efter.


Det fyller mitt huvud



Tunika - Gina Tricot
Leggings & kavaj - BikBok
Skor - Skopunkten
Klocka - Guess
Armband - Guldfynd/Rosa Bandet


Mysiga tofflor!



Jag lider av rejält kalla fötter.
Jag har haft det i hela mitt liv, och även
min mamma har två isklumpar till fötter.
Inte kul. Dessa får gärna komma hem till mig,
för just nu har min mamma ockuperat och trampat
sönder alla tofflor i vårt hushåll...


Vad du än gör...

Päls Många påstår att det inom pälsindustrin pågår enorm djurtortyr, något jag starkt ifrågasätter.
Fuskpäls Fuskpälsar innehåller bara kemikalier och det innehåller även plast. Och vi alla vet väl vad man framställer plast av? Jo, olja/fossila bränslen.
Bomull När man framställer bomull krävs det en enorm mängd vatten, vilket tyvärr kan leda till torka.
Ekobomull Om du handlar ekologiskt betyder det i princip att du handlar saker som är rättvist framställt, närproducerat etc. etc. Dock betyder detta i sin tur att vi stänger ute u-länderna i produktion och konsumtion. Vi väljer alltså att sparka på dem som redan ligger genom att säga att vi som är rika som har råd att köpa ekosaker, vi tänker inte köpa era saker för att de är inte producerade i närheten av oss. Därmed får de inte in pengar och de blir fattiga och svälter.

Frågan är vad du tycker är viktigast? Att människor i u-länder har det bra, att djuren inte torteras, att det inte blir torka eller att vi slutar använda olja? För i slutändan - vad du än gör så sticker det i någon annans ögon.

Frida fotade ju mig...

... och sedan gick hennes dator sönder. Så först nu har jag fått lite fler bilder, som ni kunde se igår. Haha.
Men jag tänkte lägga upp ännu fler, faktiskt! Namnet Sanna kommer från ordet egocentrisk. Nej, skämt å sido.



foto: frida
modell:
jag


Det är vad vi får!

Två videos till er som tänkt rösta rött/grönt i valet 2010.





Ja, jag tycker ju att det känns bättre med blått än rött...
De som röstar på Socialdemokraterna/Miljöpartiet/Vänsterpartiet
kommer automatiskt att rösta för Mona Sahlin som statsminister. Is that what you want?!


Veckan som kommer!

Det här med planering är ju inte riktigt min grej, men jag känner att jag måste börja planera mitt liv lite bättre. Så vart kan vara bättre att planera sitt liv än i just sin blogg? Utöver allt det här jag skriver är det mycket saker som bör göras; bloggdesigner, pluggande, packande för Shanghai/Stockholm etc. etc.

Måndag: Skola mellan 10.10 - 14.20. Därefter hem och sedan körkortsteori med Gabbsan mellan 17-19. Senare på kvällen är det dags för msn-dejt för mig och mina två kollegor Calle & Frida. Det är vi som sitter i arbetsgruppen Utbildning & Kultur i LUF, så vi ska prata igenom flyers och även vår verksamhetsplan!
Desperate Housewives

Tisdag: Skola mellan 9.50 - 14.50. Sedan hem en snabbis och efter det blir det sista körkortsteorinlektionen, med Gabriella då förstås. För övrigt behöver jag plugga denna dag, men jag tror det kommer bli en del TV-tittande, bloggdesignande och annat.
Gossip Girl

Onsdag: Skola mellan 12.10 - 16.30. Sedan är det bara att gå hem och råplugga på psykologin och även på frågorna till helgens debatt.

Torsdag: Skola mellan 8.20 - 14.20. Efter det åker jag in till stan för att övningsköra med Jerry. När jag kommer hem måste jag plugga för psykologiprovet, jag har redan stor koll på det, men jag vill ha ett solklart MVG på detta prov.
CSI: NY

Fredag:
Skola mellan 8.20 - 15.40. Sedan ska jag rusha in till stan för att gå på LUF Västs "Lång DS" vilket är ett helgmöte för oss som sitter med/är ersättare i distriksstyrelsen i LUF Väst. Vet inte hur det blir där på kvällen, men antar att man kanske ska unna sig en utgång?

Lördag:
Dags för ideologidebatt med LUF. Jag ska gestalta en moderat och jag ska tillsammans med sex andra göra ett rollspel för de andra medlemmarna så att man har lite koll på vad de olika partierna står i olika frågor. Ska bli superkul.

Söndag:
"Lång DS" fortsätter, och det börjar 14.00 med gemensam lunch, och därefter är det möte fram till klockan 20. Ska bli riktigt kul att diskutera allt fram till vintern. Jag har faktiskt en del att komma med, så...

Born to be cheap?



T-shirt - Monki
Kjol - Gina Tricot
Skor - Skopunkten
Klocka - Guess
Armband - Guldfynd/Rosa Bandet
Örhängen - Oasis


Fridas nya design!

Frida startade en ny blogg med eget domän, och då ville hon ha en ny design, med lite mer hennes smak. Den hon hade tidigare var en jag lottade ut, inte utefter hennes egna requests så att säga. Så jag har suttit och knåpat en del med hennes design, och igår blev den klar.


På väg hem till mig!

Ni vet ju att jag samlar på rosa parfymen - well, här är senaste tillskottet. Jag klickade hem denna goda parfym som jag spanat in under ett tag från Nelly.com. Det var nämligen så att jag äntligen fick mitt presentkort från dem via Gratismakeup. Efter tre månader töjde jag lite på min mammas regel; var trevlig men bestämd. Det blev en del otrevliga mail från min sida, men jag blev så trött på deras diplomatiska och härskartekniska svar. Så till slut blev jag arg! Men det resulterade ju i ett fint litet presentkort vilket i sin tur resulterade i denna underbara parfym. Så ja, den kommer nu i början av veckan (skulle ta 2-3 dagar tror jag, och jag köpte den i fredags!).
Mums

Veckans blogg - anmäl dig!

Nu drar vi igång en ny veckans blogg-tävling!
Senast vann Julia, men nu har fem andra bloggar chansen att vinna en länkning i menyn.
Det enda du behöver göra är att skriva en liten kommentar till inlägget om att du vill vara med och tävla. Anmälningen avslutas på onsdagkväll klockan 21.00!


Vinnaren av Veckans Blogg



Trumvirvel - JULIAS FOTOBLOGG!

 

Det var otroligt jämt mellan de tävlande, Julias blogg vann dock med 3 röster över tvåan Louise.
Grattis, grattis, nu får du en länk i menyn till och med när vi utser nästa vinnare!
Och jag tänkte vara duktig och dra igång nästa tävling nu direkt, så håll utkik!


Men hoppsan, vad hände där?

HAHAHAAHAHA, jag hoppas dessa skänker er ett gott skratt, för de gav mig sannerligen ett par år till att leva. Herregud. Är jag så ful?




fulingen heter Sanna
fotografen heter Frida

Min bloglovin' ride - del 5




CAMEYLOU Den här tjejen har en fantastisk design och gör så himla fina bilder till sina inlägg. Jag älskar det. Man får massor av inspiration, och allt är så himla sött, på något sätt. Jag skulle vilja ha en design som liknar hennes - men jag har för mycket stolthet för att a) sno hennes idéer och tankar och b) beställa en av henne, jag vill göra mina egna. Så ah. Det är lite dilemma för mig där. Den här tjejen skriver dessutom bra, tar fina, romantiska bilder, och jag gillar helt enkelt hennes blogg massor!

EMMAS GARDEROBER/EMMA BRIDGEMAN Den här bloggen har jag snart läst i ett halvår. Men det är lite konstigt nu - för hon byter emellan dessa två bloggar, och för tillfället kommer jag inte in på någon av dem. Jättetråkigt. Önskar att hon kunde bestämma sig, haha. Men den här tjejen skriver underbart, hon har massor med fina kollage och är så himla söt!

RAQUEL Den här tjejen är så himla söt. Det är helt sjukt. Och hennes design är helt ljuvlig, gjord av hennes syster, vars blogg jag också följde innan det blev lösenord på den. Men helt enkelt - den här tjejn skriver "lätt" på något sätt, det är lätt att läsa hennes blogg. Det är inte milslånga inlägg, utan inlägg som man klarar av att läsa, mycket cambilder, mycket bilder från hennes vardag m.m.

Stenungsbadet -09







Min bloglovin' ride - del 4




CAMILLA JACOBSON Camilla och jag bor vägg i vägg varannan vecka, då min mamma är gift med hennes pappa. Kalla oss vad ni vill, men jag säger att vi är vänner. Det är för krångligt att förklara annars tycker jag. Jag tycker Camillas blogg är superbra därför att hon skriver bra, hon har en snygg design (som hon har gjort själv, den har inte jag gjort!) och det är helt enkelt kul att läsa. Hon var till exempel i Tyskland på utbyte för någon vecka sedan, och då var det roligt att följa de inläggen (även om de var milslånga)

LEVER LONDON Cornelia har jag känt i ett par år, och nu är hon över i London på ett... ah, vad säger man? Hon pluggar i alla fall på svenska skolan där, och verkar ha en riktigt bra upplevelse. Det är väl ganska självklart att man vill följa den här tjejens handlingar i hennes blogg, då hon picknickar i månskenet i Richmond, hänger på coola klubbar i Londons innerstad och shoppar på Oxford St.

FRIDA M Fridas blogg håller jag på med en ny design till, och bilden är från hennes gamla blogg. Jag känner Frida genom LUF, hon kommer från Strömstad och är en superhärlig tjej. Även om hon är yngre så spelar inte det så stor roll - antingen är hon mogen eller jag omogen - för det är jätteroligt att umgås med henne! Hur som helst - Frida skriver en hel del egna åsikter, och jag håller med henne i mångt och mycket, därför tycker jag att det är roligt att följa hennes blogg!


LUCAS REGNÈR Lucas är distriktsordförande i LUF Väst, där jag sitter som ersättare. Han är en superhärlig person, vi delar intresset för Gossip Girl och en hel del Disneymusik - så som Demi Lovato. Lucas skriver en hel del inspirerande politiska inlägg, och jag tycker att jag lär mig jättemycket av att läsa hans blogg. Han skriver på ett bra sätt och det är alltid lika kul att läsa vad han skriver!

LOUISE J Louise har jag träffat ett par gånger, bland annat har jag väl tränat henne i fotboll någon gång sådär. Hon är en superdriven tjej, och jag tycker hon är väldigt duktig på i typ allt hon gör! Det är helt sjukt, för den här tjejen kan verkligen allt! Och om hon inte kan det så ger hon sig den på att lära sig. Hon tar fina foton, skriver intressanta inlägg och gör fina saker i Photoshop.

When it all falls apart?

Jag sitter med ett jävla bandage över min värkande hand.
Mattias har inte hört av sig sedan förra veckan.
Mamma fortsätter poängtera att jag har acne i varenda jävla sällskap vi hamnar i.

Livet är fan inte roligt för tillfället.
Imorgon åker jag på spa i Stenungssund och stannar till söndag.
See you then.

crayfish party

Kräftskivor brukar ju vara i september, men har man en stor familj som inte kan samsas om datum får man skjuta upp det - vilket var precis vad vi gjorde. Så nu ska jag åka ner till Kungsbacka till mina morföräldrar och äta massor av skaldjur! YAAY!

Puss så länge, vi hörs säkert ikväll, då ska jag berätta vad som händer för min del under denna helg.

Det förflutna hinner upp mig



Tunika - Soya
Leggings - BikBok
Skor - Ecco
Klocka - Guess
Armband - nån smyckesaffär i USA


Min bloglovin' ride - del 3



HANNAH LINNÈA Linnéa och jag har varit vänner från och till under, nu ska vi se... lite drygt sex år. I sexan var vi bästisar, och ja, nu räknas hon helt klart som en bästa vän för mig. Linnéa uppdaterar inte så ofta, jag vet inte riktigt vad det beror på - hon är jäkligt duktig på att plugga - men varje gång det plingar till på bloglovin' att min fina har uppdaterat, ja, då blir jag himla glad! Jag älskar hennes blogg, och jag älskar henne!

MATTIAS WALLENTIN Ja, som ni förstår är detta min pojkvän. Jag vet inte riktigt om den här bloggen gör honom rättvisa - för när han skriver så har jag lite svårt att förstå. Men liksom - face it, han är lite äldre än mig, han har läst mer i skolan än mig, han läser fräckare böcker och har varit aktiv längre än mig. Jag tycker dock att jag lär mig enormt mycket när jag läser hans blogg. Det kommer väl ett inlägg i halvåret ungefär, men jag prenumenerar ändå!

GABRIELLA - FÖR CORNELIA Detta är min fina lilla GMH (Gabriella Maggan Hjorth). Jag tycker att hon skriver otroligt bra, hon skriver kort och koncist, hon är precis som jag intresserad av mode och har en massa snygga kläder, och jag har ju tvingat henne att lägga upp dagens outfit! Ja, det är väl helt enkelt så att man vill följa med i hennes vardag, även om vi ses i princip varje dag.

Svar på tal!



Jag har två vänner - Linnéa & Gabriella. Jag skulle kunna kalla dem mina bästa vänner, men självklart har jag fler som passar in i den kategorin. However. Linnéa och Gabriella är dock lite speciella. Eller, man skulle kunna säga att Gabriella Maggan Hjorth är speciell. Hon har väldigt klyftiga idéer (läs; idéer endast hon tycker är bra och endast hon skrattar åt), hon lär sig nya ord genom att titta på serier (läs; SATC-boxen som hon kallar sexlådan och hon har bland annat lärt sig ordet Mr Rabbit, som hon numera använder i var och varannan mening). GMH är och kommer alltid att vara lillsyrran i gänget - för face it, både jag och Linnéa fyller år innan dig. Ett år innan...

GMH tror att hon har mig och Linnéa i ett järngrepp, jag kan inte tala för Linnéa, för henne lyckas att GMH lura genom att spela ledsen. Men mig kan hon inte lura. Mig kan hon inte lura. Mig har hon inte i ett järngrepp. Linnéa och moí må vara hennes personliga garderober, men då man kan ju fråga sig själv varför GMH måste låna kläder av oss hela tiden, har hon inga egna? Och det blir ju lite obehagligt när hon vill låna våra underkläder...

Men vi älskar dig ändå!

Jag är en ballerina


Dessa skor spanade jag in när jag var i Stockholm med
mina två älsklinga Linnéa & Gabriella. Jag hade helt glömt av
dem, men satt inne och surfade på ett par ballerinas,
för det är ju ett par skor som jag skulle behöva. Dessa är
inte så klassiska - men jag älskar dem ändå. Billiga är dem
också. Kanske ska införskaffa innan Kina?


Min bloglovin' ride - del 2



BLONDINBELLA I mer än två år har jag följt denna numera brunhåriga bloggerska. Även om hon inte är störst i Sverige längre, det går ju upp och ner det där, så tycker jag att hon sitter kvar på tronen som bloggdrottning. Blondinbella är den mest originella, och jag älskar att hon inte bara skriver om mode. Det är väldigt upp och ned med hennes blogg, ibland är den tråkig och ibland mäkta intressant. Men jag läser ändå. Isabella är för mig en stor inspirationskälla, hennes inlägg om Jantelagen och att ha bra självkänsla och bra självförtroende har påverkat mig något enormt och jag är helt på hennes linje. Dessutom är hon politiskt aktiv, och jag ska inte säga "precis som jag", för jag blev aktiv därför att jag visste att hon var med i MUF. Jag tänkte att jag borde prova på det också, för jag älskar samhällsfrågor och framförallt utbildningspolitik (om skolan då såklart). Det blev dock LUF för min del. När jag träffade henne i somras var hon supertrevlig, och hon gav mig bara mersmak. Blondinbella är min stora förebild i livet, och även jag i vissa sällskap skäms över det så är det något jag försöker träna bort - varför ska jag skämmas över att ha den här tjejen som idol? För som jag alltid säger; yes - hon har tabbat sig, men hon har gått vidare. Kan inte Sverige göra det också?

STORSTADSPOJKEN Jag tycker det är väldigt kul med manliga bloggare, men det är bara ett fåtal av dem som jag följer. Det jag älskar med Nils blogg är att han hela tiden driver med sin flickvän - Blondinbella då. Han skriver galet roliga saker, lägger upp roliga klipp och är allmänt ironisk i nästan alla situationer. Ibland förstår jag inte riktigt hur han och Isabella kan vara ihop, de verkar så galet olika. Men det kan ju vara en fördel i ett förhållande också, antar jag. Jag älskar hans inlägg om sin flickvän och även de där lite sarkastiska men ändå kärleksfulla inläggen. Underbara. Man får se en annan sida av Isabella i Nils blogg, helt enkelt.

Ja, det var faktiskt alla storbloggar som jag följer.

Bloggdesigner

Okej, nya avsnittet av CSI: NY har kommit ut, och tyvärr kära bloggläsare - I have to watch it. Dagen har varit extremt påfrestande med två prov (Eng B & Ma C - FYFAN RENT UT SAGT!) och två inlämningar i Svenska B. Usch, usch, usch. Som jag har kämpat, men är ändå inte nöjd. Man kan inte göra mer än sitt bästa, dock kan man ju plugga innan proven, vilket lilla Sanna inte hade gjort. Alls.

Så, nu ska jag alltså belöna mig med NYPD-serien och sedan ska jag göra bloggdesigner, har fyra exklusive min egen (som jag inte kan komma på hur den ska se ut. Jag hade ett förslag, men det blev inget vidare, så vi får se). Det är bara härliga pengar. However. CSI: NY - here I come.

Senare kommer fortsättningen på min bloglovin' ride, och då tänkte jag berätta om vilka storbloggar jag läser.



Det får ni reda på senare!


Lite att glädjas åt

Imorse när jag loggade in på dig, min kära blogg, så hade jag fått två nattkommentarer av "Carl". Han hade skrivit lite fin poesi till mig. Jag satt och läste igenom dem i all hast efter min fina försovning, och förstod inte speciellt mycket! Men jag tyckte ändå att det var roligt!
Vill ni höra? Eller nej, ni får höra även om ni inte vill. Det var två kommentarer och här har ni dem!


Fina, sanna tankar, längtan, önskan, förhoppning/ Jag lyssnade på varje buss som kom, ingen klev av, satt där, hoppades, ånyo en buss, förbi, stannar den? ingen klev av. Förr, klackar av vackra damskor som ekade mellan husväggarna, doftande parfym, hon kommer, ännu så levde kärleken. Hennes famn var allas, om jag ändå visste.. nu vet jag, för sent, inget gör ont längre.

Bilden? Bra!!!!! annars?
Påbud, förhållning, tillsägelse, uppmaning, förmaning, fördom, bestraffning.. som om, vandra blind, på uppspänd lina, Badade i Centralbadet (Uppsala) överallt: stopp på belägg, rakade dig inte, använd inte lufttorken till hela kroppen, bara håret, städa ditt skåp, vi klipper alla lås varje dag, dyk inte, simma inte i bredd... förbudsiver är som ogräs... när ryker? allemansrätten? Vänlig hälsning Carl i natten... syret är ännu gratis...


Om jag bara kunde...



T-shirt & Byxor - Gina Tricot
Kavaj - BikBok
Skor - Skopunkten
Klocka - Guess


Ibland kan man inte tro det själv...

Idag gjorde jag klart min visumansökan, och skrev med darrig hand dit mitt passnummer, om jag besökt Kina tidigare, Mattias adress i Shanghai och så vidare. Helt bokstavligt - min hand darrade. Jag är så rädd att jag har skrivit fel någonstans och att jag ska nekas ett visum. Då är min värld raserad, kan jag berätta.

Men jag kan inte förstå det. Jag kan inte tro det. Om två veckor och tre dagar är jag på väg till Kina. Själv! Jag reser alldeles ensam, med en bok eller två kanske. Ipoden? Såklart. Men jag reser ensam, utan vare sig trygga mamma eller trygga pappa. Jag har rest utan dem förut, men då har det varit andra vuxna med som haft ansvaret. Nu bär jag ansvaret själv. Jag sitter och försöker plugga in Schiphol Aiport (Amsterdams flygplats där jag ska byta till mitt Shanghaiflyg), så att jag inte ska hamna vilse. Usch, jag hatar ju till och med att åka kollektivtrafik för jag är så ängslig över att min biljett inte ska vara giltig. Måste läsa igenom KLM-brevet en gång till nu, så att jag är på det klara med allt.

Men jag kan inte fatta det; att jag ska åka till Kina. Medan alla andra drar en restresa på sommaren till typ Kreta, så drar jag till Kina. Det är liksom lite beyond mina proportioner och min tankar, jag får faktiskt lite ont i magen av nervositet när jag sitter och skriver detta. Äsch, lugnt, jag klarar det.



Också en liten bild för utfyllnad...

Därför gillar jag Gossip Girl-serien

Jag har stött på en hel del människor som tycker att Gossip Girl-böckerna är mycket bättre än serien. Dock har dessa personer oftast bara sett ett fåtal avsnitt. Jag tänkte nu berätta om varför jag tycker att både serien och böckerna är bra - dock på olika sätt.




Jag har läst alla Gossip Girl böcker, men inte när serien om Trillingarna Carlyle börjar.


Det positivia med både böckerna och serien är att de är så väldigt olika. Serien är ju faktiskt bara baserad på böckerna. Utöver detta gillar jag också hur det ter sig i böckerna; vilka blir ihop med vem. Karaktärerna i böckerna är också väldigt annorlunda mot karaktärerna i serien - Vanessa är till exempel rakad på huvudet och klär sig bara i svart. Dan dricker massor med kaffe, är inte speciellt snygg, röker jättemycket och är väldigt mycket på sin kant. Blair och Serena bråkar hela tiden, nya intriger börjar när de gamla äntligen slutat. Jenny har superstora bröst och är brunhårig... Ja, mer om det där får ni läsa i böckerna.
Jag gillar hur Cecily - författaren - beskriver allting, och i böckerna är det även fler resor, och fler människor inblandade. Man målar upp sådana bilder och de är underbara bilder. Jag som är väldigt intresserad av mode gillar ju hur allt som har med mode beskrivs; skor, väskor, kläder, visningar...
Cecily är grym på att göra cliffhangers, hon får en att vilja läsa mer och mer hela tiden.

Det som är ett stort minus i böckerna är att Serena är så galet rastlös, och hon kan aldrig finna ro, känner jag. Jag analyserar ju väldigt mycket. Men jag vill bara säga till er som känner samma sak - att man får reda på i den sista boken som handlar om hur livet var innan första boken, om varför hon är som hon är.
Ett stort minus är väl också att det känns som att det aldrig slutar lyckligt. Detta är enligt mig riktigt stora minus.




Jag har sett alla avsnitt som finns ute utav serien.


Precis som jag sa om böckerna - ett stort plus är att de skiljer sig så mycket från varandra, både händelsemässigt och när det handlar om karaktärerna, som jag beskrev däruppe. Det positiva med serien är också att man får se miljön, man får se New York, som vi alla drömmer om. Vi får se det, det är inte bara drömmar, utan det är bilder. Jag gillar även hur händelserna har fortgått i serien, de skiljer ju sig så mycket mot böckerna, och det är inte alls speciellt förutsägbart. Jag gillar karaktärerna i serien, Serena är inte alls lik den Serena som finns i böckerna, och jag föredrar serie-Serena. Blair är också annorlunda, jag tycker hon är alldeles för dramatisk i böckerna, vilket hon inte alls är i serien, inte på samma sätt. Det är dessutom kul att mina bilder av personerna faktiskt stämmer in. När jag läste böckerna hade jag sett Systrar i Jeans och såg Blake Lively framför mig när jag läste om Serena. Helt sjukt.

Ärligt talat, det här kommer bli svårt!
Jag tycker att ett stort minus med serien är att det kommer in konstiga karaktärer, som till exempel Bree Buckley (i säsong tre). Det är också tråkigt att Chace Crawford (Nate) inte är med så mycket, jag tror han spelar in andra filmer, och också att han är väldigt avskärmad från resten. Det hade varit roligare om han hade varit lite mer wild & crazy som han är i böckerna. Jag tycker även det är tråkigt att Jennys karaktär är som hon är i serien, och att Serenas bror Erik (han stavas faktiskt med K, så som jag fattat det) är yngre, när han är äldre i böckerna. Jag gillar att Serena ser upp till sin bror, men det går ju inte riktigt i det här fallet.

Jag hoppas att ni alla vill ge både serien och böckerna en chans, för de är helt underbara!

Budget, we love it!

Jeansleggings - H&M/Divided
Blus - Lindex
Skor - Skopunkten
Klocka - Guess
Armband - Lindex, Complement & MINT

Min bloglovin' ride - del 1



AMANDA BERGGREN Amanda är en inspirationskälla utan dess like. Jag älskar hennes bilder - men det bästa är ju att hon är så galet duktig på att sminka. Jag önskar att jag också var det - då hade jag kunnat ta lika fräcka bilder som hon gör. Varje gång hon uppdaterar blir jag glad i själen. Men det är inte jätteofta, vilket på sätt och vis är bra, då tröttnar man ju inte!

PHOTO BY EMMA Emma är 12 år, men är superduktig på att fota! Jag tycker det är jätteroligt att kolla in hennes bilder. Emma skulle även kunna passa in i kategorin vänner, men jag väljer att lägga henne här, för hennes blogg handlar om hennes foton. Vi får idéer och inspiration från varandra, tror jag, och vi pratar väldigt ofta! Det är roligt att ha någon som man kan utbyta sina tankar inom foto med!


LISA ANDERSSON Lisa kan precis som Emma, läggas i kategorin vänner, men Lisa får, precis som Emma, hamna här istället - då även hennes blogg handlar om foton! Lisa är en supersöt tjej, jättetrevlig och bra på alla sätt - men framförallt; hon tar galet fina bilder! Man kan få inspiration till att gå ut och fota när man kollat hennes blogg! Jag älskar hennes bilder, och tycker det är väldigt kul att läsa hennes blogg!

JULIAS FOTOBLOGG Julia tar också underbara bilder, det är ju faktiskt det denna kategorin handlar om - foton! Precis som med de andra bloggarna får jag inspiration till egna bilder från hennes blogg. Ett plus i kanten för Julia är att hon gör så härliga, men ändå egna designer, de är inte lika någon annans!

 

 


Frihamnen


foto & redigering: jag


Kvällsbloggande

Jag sitter och töntar mig med bland annat Amy Diamond. Gråter en skvätt till Another Day och funderar på min livssituation. Jag har det riktigt mycket bättre än många andra. Men - ja, jag tjatar, I know - det sliter på en att inte ha den man älskar bredvid sig, till hands. När man är ledsen. När man är glad. Att dela allt med. Istället blir det få Skype-samtal, msn någon gång i veckan, ibland ringer han. Jag skickar sms varenda dag, och funderade på om kinesiska staten har fått nys om mina 100-tals sms för nu får jag ingen leveransrapport längre, vilket betyder att sms:en inte kommer fram. Nej, så var det inte, det visade sig att hans mobil gått sönder, och att han bara kan se typ 5 mm av skärmen. Men jag skickar sms ändå, så att han vet att jag finns.

Jag hatar de här perioderna när det är tyst. När vi inte hörs. Nu har det gått ett par dagar sedan jag hörde hans röst. Jag kommer inte ihåg när. Och jag är nojig, yes I am. Jag funderar på om det har kommit en tromb till Shanghai också, det är ju massa tsunamis och stormar därborta nu. Jag funderar på det där med plattektonik - är han i riskzonen för sånt där? Eller, vad är det som gör att vi inte hörs så ofta? Kan det vara att hans internet suger i lägenheten? Att hans datorskärm genomgår en major breakdown igen? Att det är något konstigt lov i Kina just nu som gör att han sover på dagarna, och festar på nätterna?

Jag vet inte. Jag vet ju ingenting. Jo, jag vet att jag älskar honom.
Och om mindre än tre veckor är jag i Amsterdam och byter flyg. Om mindre än tre veckor sitter jag på planet till Pudong. Om mindre än tre veckor är jag i hans armar. Jag vet inte om jag någonsin längtat så mycket efter något.



But there's still tomorrow
Forget the sorrow
And I can be on the last train home
Watch it pass the day
As it fades away
No more time to care
No more time, today


Kommentar på kommentar





Okej, snacka om att dra alla över en gräns och dessutom ha missat att Shanghai är en världsmetropol. Im guessing att typ alla sorters restauranger finns där. Faktum är att Matte, som för övrigt hatar sushi, har ätit det flera gånger, och att jag även fått tips av folk som varit där om bra sushiställen. Men yes - du har säkert rätt, kanske har Matte hallucinerat när han "ätit sushi" och de som tipsat försökte säkert bara lura mig. För alla äter tillagad mat i Kina. Don't Think So!

Sorry, jag är lite på krigsstigen idag...

Fler bloggdesigner...







Dessa bloggdesigner har jag glömt att visa er. För att komma till deras bloggar kan ni bara klicka på bilderna. Om du vill ha en bloggdesign (de kostar 200 kronor, du kan betala via konto eller via brev, och allt du vill ha ingår) så är det bara att slänga iväg ett mail till [email protected]


Ny design på gång!

Nu har jag tröttnat på min design, jag har faktiskt haft den typ hela sommaren, okejdå - sedan den 3:e augusti, men ändå! Så därför ska jag börja pilla med en ny ikväll, samtidigt som jag håller på med de andra beställningsdesignerna.
Så be prepared.

Om ni vill se mina tidigare designer kan ni kolla in här.

Så kan det gå...

Idag gjorde jag den största tabben jag kanske någonsin gjort. Jag gick upp en timme för tidigt, och var nu på väg till skolan, fastän jag inte börjar förrän om 1 timma och 20 minuter. Vet ni vad jag ska göra nu istället? Jag ska kolla på det nya (fjärde) avsnittet av Gossip Girl!


Varför skulle jag ta denna vägen?



Åh, man ser det inte - men min sminkning är lite 50-tal idag, med tjock eyeliner.
Sedan satte jag upp håret lite annorlunda, men ärligt talat - jag tror inte det ser så bra ut på bild... Haha


Byxor - Gina Tricot
Kofta - Zara
Skor - Skopunkten
Skärp - Camillas
Klocka - Guess
Armband - Rosa Bandet/Guldfynd & MINT
Örhängen - Oasis


Bli en rosa hjälte!

Hos Maria hittade jag en bra sak!
Man kan bli en "rosa hjälte", alltså visa att man stödjer cancerfonden genom att ladda upp en outfit med något som på något sätt stödjer cancerfonden (jag tog när jag hade nagellacket RIGA från Mavala på mig). Det är bara att klicka in på rosahjaltar.se och ladda upp en outfit samt namn och postadress, så blir du en rosa hjälte!




Finalisterna i Veckans Blogg

Så jäääkla svårt att bara välja ut fem, men det fick bli dessa. Jag valde ut alla jag tyckte om och sedan så lottade jag!

Regler: du får rösta hur många gånger du vill, men aldrig mer än en gång på en kandidat.
Röstningen avslutas på söndag!












Sådär - bara att sätta igång och rösta!




Det bästa med mig är du!



Min smyckesskål.


Soundtracket i mitt liv

Jag tror jag vet varför jag tycker om Blair så mycket i Gossip Girl. Hon och jag är ju likadana på ett sätt - vi ser våra liv som en film. Varje gång musik kommer igång i mina öron så tänker jag att mitt liv är en film. Jag ser mig själv utifrån och allt är stämningsfullt och så. Jag är en väldigt fantasifull människa, i verkligheten (inte när det har med att komma på bloggnamn åt andra människor och komma på hur deras designer ska se ut). Till exempel så är jag ett perfekt exempel på det där "nästan allting händer två gånger - först i din fantasi och sedan i verkligheten". Jag menar - jag har redan tänkt ut exakt hur det ska se ut när jag och Mattias ses igen på Pudongs flyglplats. Jag har redan fantiserat om hur den där kyssen ska smaka, vad vi ska säga och allting. I bakgrund spelas såklart den musik jag för tillfället lyssnar på och tycker är rätt för stämningen.

Blair ser ju sig själv ofta som Audrey Hepburn, men jag har ingen person som jag ser mig som eller tänker "hur skulle... göra?". Det gör ju Blair. Det känns nog lite för schizofrent för mig. Jag är ju inte in the middle of a psykos, jag är bara lite väl kreativ i mina tankar.

Nu när jag läser igenom det jag har skrivit känner jag att jag är ganska onormal... Haha. Men totally worth it - mitt liv är så himla fantasiskt!
För övrigt är mitt soundtrack just nu Embers med Just Jack.


En kväll för längesedan

En kväll för längesedan var jag på middag i en underbar sekelskiftslägenhet i Trollhättan. Vi var tre tjejer och tre killar som satt runt bordet, en härlig skara. Vi drack vin, åt god mat, pratade och skrattade. Efter middagen, och en del glas vin och även ett par cider stod jag i ett av rummen i lägenheten, med armarna runt honom. Det var nog egentligen en vänskapskram från oss båda, även om det fanns i bådas tankar att det kanske kunde gå längre. Så jag chansade. Såg upp i hans ögon, tittade ner en snabbis och sedan upp igen. Han höll kvar sin blick, och det var för mig ett ganska så säkert tecken på att han var beredd. Så jag ställde mig på tå och kysste honom.

Den natten sov jag i hans säng, och vi ägnade större delen av tiden åt att kyssas. Det var så underbart, så himla fint och så perfekt. Jag har nog inte varit med om något så perfekt tidigare. I skenet av en svag lampa låg vi där till sena natten innan vi somnade i varandras armar.

Det gick två veckor innan jag bestämde mig för att ge efter. För att säga ja till att nu hade vi ett förhållande. Först vågade jag inte. Jag var enligt mig själv nyss ur ett långvarigt förhållande, var jag redo för något nytt? Men framförallt - var jag redo för att vara ihop med någon som senare skulle lämna mig för utlandsstudier? Till slut övertalades jag av vänner att chansa, leva i nuet och inte tänka förnuftigt.

Faktum är att när det handlar om kärlek kan man inte tänka förnuftigt.
Nu lever jag på det som var, på vårt påsklov, på vår bohusvecka, på alla de mornar jag vaknat upp med min pojkvän snarkandes bredvid mig. Det är vad jag lever på. Och jag är glad att jag och Mattias träffades, att jag faktiskt ställde mig på tå den där kvällen och mötte hans läppar. Att jag bestämde mig för att jag ville ha honom, och släppte in honom i mitt liv. Jag har haft så många månader på mig att leva i nuet, så nu lever jag i dåtiden. Jag lever i det som var, och jag trivs som fisken i vattnet.

If I never knew you
If I never felt this love
I would have no inkling of
How precious life can be


prom

När jag var på NK med Gabriella i fredags hittade jag den perfekta balklänningen från Coast. Jag vill ju inte ha en såndär stor sak, utan en lite mer cocktailinspirerad maxiklänning. Den här i rött tror jag blir superfin!



Vad tror ni?


Här är jag nu.



Blus & Byxor - H&M Divided
Skor - Skopunkten
Klocka - Guess


Oktobers inne- & utelista











Sushi
Jag säger bara - tack Gabriella att du introducerade mig till denna maträtt. I love it! Det ger en sådan fruktansvärd mersmak, man vill bara ha mera. Och hela tiden. Varje dag. Längtar till Kina, där lär väl sushin vara god? Jag vet att det inte kommer därifrån, men jag antar att den är god därborta ändå! Mums!

Florence + The Machine Om ni vill ha musiktips - sök på Florence + The Machine, de är så jäkla bra. Mina favoriter är You've got the love, Drumming Song & Raise It Up.

Serier Jag önskar att jag hade tid att se fler. Jag hade planerat att den här hösten skulle bli en serie-höst, men så blev det inte riktigt, då jag samtidigt bestämde mig för att boka upp mig på allt jag kan... lite jobbigt faktiskt. Jag får lägga av med det. Hur som helst - Gossip Girl & Desperate Housewives i mitt hjärta, och speciellt de nya avsnitten (undrar vem Mike gifter sig med - I KNOW, I KNOW!)

Cognac Åh, Cognac. Och nu snackar vi färgen cognac, inte drickan! Jag hade hemskt gärna ägt en cognacfärgad Mulberry, men där säger min stackars plånbok stopp. Dock inhandlade jag ett par skor häromdagen som faktiskt är i denna färg. Supernöjd är jag, för det är sååå snyggt till jeans.

Skype När kinesiska staten tycker att Mattias har varit inne på msn lite för mycket så censurerar de det. Men skype, där får jag ju till och med höra hans fina röst. Jag kan låtsas att han är borta i Floda och inte i Shanghai. Och det gör jag, det ska ni veta. Jag låtsas, låtsas, låtsas. När han säger så mycket fina saker tänker jag "imorgon tar jag 537:an hem till honom". Det funkar bra för mig, jag är lite för realistisk för att lyckas lura mig själv så mycket så att jag faktiskt gör det. Skype är anledningen till att jag klarar av vårt distansförhållande.















Gratismakeup.se I ett och ett halvt år kämpade jag för att få ett presentkort på 250 kronor. Nu har de slarvat bort det, och jag har väntat på brevet i 3 månader. Men inget har kommit, och de avsäger sig allt ansvar. Slår vad om att det är någon jävla praktikant som suttit och gjort fel, också vågar de inte erkänna det. GRATISMAKEUP SUGER!

Tönt-provokativa-bloggare Det där med att provocera är lite last week kan jag känna. Kan vi inte gå vidare nu? Varför ska alla dessa tjejer prova på detta. De måste ha nerver av stål, något som jag verkligen inte kan förstå mig på, och ärligt talat - de som tror att dessa människor mår bra kan väl ta och räcka upp en hand?

Jantelagen Hur kommer det sig att ingen kan få vara bättre än någon annan, utan att man ska hata den personen? Alla vet hur bra de kan få det, men inte hur bra de har det. Varför lägga energi på dem som har det bättre, när man kan lägga energi på att hjälpa dem som har det sämre?

Vill ha!

Jag har två saker som jag vill ha just nu, en Chanelinspirerad tweedjacka
och det här linnet men i xxl så att det blir oversize.

Ny smyckelösning

Jag har tidigare haft smyckeskrin och smyckeshållare. Jag har fortfarande kvar mina hängare där jag hänger mina armband och halsband. Men så kom jag på att jag har ju ingenstans att ha mina örhängen, och de smycken som inte kan hänga på hängarna. Jag läste i ELLE att smycken bör vara lättillgängliga, annars hamnar de i skymundan och man använder dem inte så mycket. Precis så är det med mina smycken! Så igår när jag var i stan köpte jag en ganska så ful, men bara tillfällig, plastskål att ha mina smycken i för tillfället. Jag ska leta efter något lite mer vintage att ha det i senare, på någon second hand butik eller så. Men för tillfället blev det såhär!


Skamligt, Sanna!



foto: jag

Gossip Girl är ju faktiskt mitt favoritprogram, men självklart är Desperate Housewives en serie jag också håller kär. Den kommer ändå på andra plats. Men, jag har ju varit så uppslukad av Blair, Serena, Chuck, Nate, Vanessa, Dan och Jenny att jag helt glömt bort att ta reda på när DH har/hade säsongspremiär i USA. Det beror väl till stor del på att jag delar mitt GG-intresse med fler, och det är ett mer entusiastiskt intresse vi pratar om då, och på något sätt känns det mer "på tapeten" (DH har trots allt gått i fem hela säsonger och ibland blir det misstrogna känslor kring hemmafruarna. Inte för att det gör mig något egentligen, jag älskar det ändå!). För att komma till saken; jag blev alltså mäkta lycklig när jag kikade in på ch131.com och snabbt kollade in DH-sidan utan större förväntningar. Men se! Ett nytt avsnitt! Ikväll blir det mörk choklad, te, Gossip Girl (som jag sparat till idag) och Desperate Housewives!

Höstens skoalternativ

Ja, nu har ju jag uppdaterat min skogarderob lite, och jag har 8 skor som jag kommer använda. Det räcker gott och väl, hatar att använda fel skor vid fel säsong - stövlar på sommaren går fetbort! Samma med sommarskor på vintern! Därför, och av andra anledningar, har jag valt att bara ha 8 par skor i min garderob i höst, om det inte bli fler.



fyra par stövlar, två par klackar, 2 par tygskor (om vädret tillåter)


Veckans blogg - anmäl dig!

Jäklar vad dålig jag är på att hålla igång detta. Men nu ska jag, en gång för alla fixa det!
Så nu kör vi - bara att anmäla er. Vinnaren ligger i min meny med bild och länk tills nästa vinnare utses!
Anmälningen slutar imorgon klockan 21.00

Lycka till!



Starts with goodbye

Ja, idag när jag började städa mitt rum ordentligt, jag är snart klar, så insåg jag att jag kan inte ha alla skor i min garderob som jag nu har. Jag måste sortera ut och slänga vissa. Det är alltid tråkigt att slänga skor, men är man slarvig som jag och inte lämnar in dem till skomakarn i tid, så blir de faktiskt förstörda (jag kommer drömma mardrömmar om att jag har slängt mina fina mockapumps från CK) Men det här behövdes, och jag är ganska glad över hur snyggt det ser ut i garderoben nu!




Fika med Lisa!

Igår efter min shoppingtur med min kära mamma tog jag mig till Kompassen och där mötte jag upp söta Lisa! Det var första gången jag träffade henne, vi har haft lite kontakt via msn och bloggarna, och hon verkade som en söt tjej så när hon föreslog fika så var jag inte sen att tacka ja! Vi satte oss på Fröken Olsson och för min del blev det en del hallon - cheesecake med hallonsås och hallonsoda till. Mums!
Vi satt och fikade i typ 45 minuter, och sedan gick vi lite på stan. Bland annat var vi på Jedviks, Naturkompaniet, Duka, H&M och Nilsons. Det var supermysigt, och jag hoppas att vi ses igen, kanske för att fota. Hon är jätteduktig på det, så hoppas att hon vill dela med sig!


Lovely sunday

Det är söndag, klockan är 11.05 och jag har gjort något som i nutid är mycket ovanligt i mitt liv - jag har sovit ut. I flera helger i rad har jag varit uppbokad eller sjuk. Men nu äntligen har jag tid att göra bloggdesigner, städa, tvätta, slappa, bada skumbad och helt enkelt bara njuta av en fantastisk söndag. Har jag tur loggar Mattias in på skype.


Fulladdad för hösten och vintern

Nu behöver jag inte oroa mig för att jag inte har något att ha på mig vare sig på kroppen eller fötterna i höst. Jag köpte mig en ny jacka idag, från Fjällräven (och för er som undrar; fjällräven innehåller varken dun eller äkta päls). Vi åkte runt i princip hela Göteborg med närliggande orter och letade. Till slut hittade jag den i Nordstan (där man minst anar att den ska finnas) Sedan svängde jag och mamma förbi Skopunkten, men det blev inte några av dem jag visat, utan tre helt andra. Alltid kul med flera också kan man ju byta! Är supernöjd. Speciellt med min fina jacka! Förälskade mig i den när jag såg en viss blondin köpa den förra säsongen.

 



Rosa bandet x2

Igår när jag var i stan med Gabriella bestämde jag mig för att jag skulle ha ett sånt där armband från Rosa Bandet. Sagt och gjort, vi letade runt, och 20 i sju (sju är det stängning) fick vi reda på att de endast fanns kvar på Avenyn. Så vi fick hoppa på en spårvagn (jag kanske tvingade Gabriella lite... jag vet inte...) och åka upp till Valand från Brunnsparken. Och där blev det mitt. Gabriella köpte också ett!
Men jag gjorde även så att jag köpte två nya nagellack från Mavala. Ett - som man stödjer Rosa Bandet om man köper - heter Riga och det andra heter La Paz, och är ett lite mer hallonrosa lack. Supernöjd.



Armband och nagellack, inhandlat på Guldfynd respektive Åhléns.


Sushi med lovely ♥

Igår åkte jag in till stan efter skolan och så var det tänkt att jag skulle lämna in min visumansökan för Kina, men jag hade överskattat kinesiska generalkonsultatets öppetider; de stängde klockan 11.45. Jag hade tänkt åka dit vid fem, dum som jag är. Så nu får mamma ta det i veckan. Istället sms:ade jag min älskling Gabriella och frågade om inte vi kunde äta sushi, och hon älskar ju det, så hon sa självklart ja. Efter vår goda sushi (jag provade ett par nya bitar! men självklart blev det i princip bara lax...) tog vi oss en tripp runtom i Göteborg, och det jag inhandlade gick helt i rosa. Men det får ni se i nästa inlägg!



Min darling!


Med risk för att vara elak...



Egentligen vill jag inte ens lägga upp den här bilden, för jag ogillar människan så jäkla mycket. Precis som juryn säger så slaktar hon varenda jävla låt. Jag fattar inte hur de kunde ge henne och inte typ Clara eller Moa en chans till. Så pinsamt. Usch, jag hoppas att hon åker ut. Sluta sympatirösta på henne!!!


Kärlek är...



foto: jag


Om jag skulle...

...köpa 3 betala för 2 på skopunkten skulle jag köpa dessa!

Gröna känslor



foto: jag


Happiness



foto: jag


'Cause if you go, I'll go



byxor & tröja - gina tricot
myströja - emilio
klocka - guess
armband - glitter top collection


Breakeven



Fantastiskt bra, right?
Den kan helt enkelt inte bli dålig!

RSS 2.0