Paddington



Vad sur jag ser ut... ååh, jag orkar inte!
Klänning - Indiska | Kofta - Gina Tricot | Klocka - Gant

Dags för mig att bege mig mot Paddington Station och kolla om de fått in min kamera. Är hyfsat säker på att jag glömde den på toaletten på stationen, och därför hamnade den i Lost Property. Men det är ju inte öppet lördag, söndag och inte röda dagar { igår var röd dag - min sista Bank Holiday } så därför har jag inte kunnat åka dit förrän nu. Så, wish me luck, hoppas att den är där. Mitt standardobjektiv har nämligen hängt sig igen, så kan bara fota med manuell fokus på 18mm. Oskönt.


Lockigt






Jag har fått lite frågor om inte jag kan lägga ut hur jag fixar mitt hår. Så här är ett tips - lösa lockar med mittbena. Jag gillar det starkt. Funkar både till vardags och fest!

Söndag



Både jag och Camilla var väldigt trötta igår, och därför bestämde vi oss för att ta det lugnt på dagen, och sedan dra oss mot o2 Centre och gå på bio. Först blev det lunch på Charlie's, som har godaste laxpastan (LCHF har inte gått speciellt bra den här helgen, haha...). Sedan gick vi som sagt på bio - The Hangover Part II. Mycket bra film! Helt klart lika bra som ettan. Det går på något sätt inte att jämföra dem, för de var båda så himla bra. Fick oss ett par goda skratt. Efteråt åt vi middag på Nando's - rekommenderas starkt om man är i London (eller i Australien). Supergod mat, enkelt men otroligt gott. Det är portugisisk, stark mat (man kan visserligen välja mild mat, men det är ändå lite krydda!) med fokus på kyckling. Vi åt kycklingburgare. Vi tänkte sedan gå till Walkabout, men båda var helt döende, så vi åkte hem, blandade dipp och låg och kollade på Vänner till klockan tolv innan vi slocknade.

Lördag



I lördags var vi först på Oxford Street, åt en god bolognese på ett italienskt ställe till lunch och sedan var det shopping. Jag köpte bara ett par slit-och-släng-ballerinas på Primark, för det är hög tid att slänga de jag har från H&M. Går oftast ut i ballerinas, och de blir ju så gott som förstörda efter ett par veckor. Hur som helst. Camilla köpte smink, lite grejer på Primark och sedan köpte vi med oss sushi som vi åt på mitt rum tillsammans med varsin kall Corona. Mums. Vi gjorde oss i ordning och åkte mot Paddington. Dock hamnade vi fel flera gånger, jag var nära att tappa min väska (en snäll polisman hittade den så jag sprang ikapp honom), så någon timme senare var vi framme vid hotellet där det vankades förfest. Sedan var det tänkt att vi skulle till The Roxy, vid Oxford Street, men vi kom dit efter ett och då var alla redan trötta. Så vi åkte hem, haha. Jag och Camilla trillade i säng vid halv tre. Det var en kul kväll, även om vi aldrig gick ut!

6 månader

Det är galet hur tiden kan gå så fort. Tänk att det var hela sex månader sedan jag satte mig på planet, sex månader sedan jag inte kunde hitta Katy på Stansted, men till slut satte mig i hennes Land Rover och åkte hem till huset. Huset som jag nu spenderat sex månader i. Det är så sjukt var tiden går fort när man har roligt. För även om jag längtar hem, till lägenhet, pojkvän, vänner, familj, Sverige och allt, så har jag ju roligt. Jag gör saker nästan hela tiden, jag lär mig nya saker varje dag och jag har vuxit så mycket som person sedan jag kom hit.

Nu har jag mindre än två månader kvar. En månad och 25 dagar kvar för att vara exakt. Jag har åtta helger. Kommer kännas konstigt när jag väl säger hejdå, för alltid, i Paddington den där söndagen i juli. Kommer kännas konstigt att aldrig få reda på hur det går för pojkarna, om familjen flyttar till ett nytt hus, hur deras nya au pair är och allt det där. Men det är ju också livets gång. Och jag är väldigt glad att jag har fått uppleva det här. Nu har jag en månad och 25 dagar kvar, om två veckor är Joakim och Capa här på besök, veckan därefter kommer Fredrika och sedan är det midsommar { Hyde Park, någon? }

Men jag känner att, oavsett hur mycket jag vill hem till alla kramar, alla pussar, den fina lägenheten, alla fina vänner och min underbara familj så måste jag faktiskt fånga dagen från och med nu. Jag kommer aldrig vara med om detta igen, och då kan jag inte bara gå och längta hem dagarna i ända.



{ Första helgen i London åkte jag själv till Camden }


I wanna go all the way, takin' out my freak tonight



Leggings - Bikbok | Tröja - Primark | Skor & Kavaj - H&M

Sammanfattning



Hmmm... gårkvällen... Alltså, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag stod på Piccadilly Circus lite för länge inatt och gapade på Andrew. Sen tappade jag min kamera någonstans mellan King's Cross St Pancras & Paddington. Jävligt oskönt, vill jag lova er. Men ska till "kontoret för glömda saker", eller vad man ska säga, på tisdag, för måndag är röd dag. Men jag lärde mig hur man öppnar en kapsylflaska med tänderna! (Nej, mamma, pappa, mormor, mofar och alla andra som bryr sig om mina tänder - det är bääääästa partytricket någonsin, i får tycka vad ni vill!)

Inatt sov Linn på mitt golv, Camilla sov i min säng tillsammans med mig, vi gick upp vid tolv (fast Linn åkte vid nio) och nu har vi bara suttit på mitt golv i en timme, pratat, Facebookat och grämt oss över att vi måste bege oss till Primark. Man skulle kunna säga att vi frivilligt tar självmord. Men först känner jag att jag ska trycka i mig ett antal alvedon eller ta mig en återställare. Vi hörs senare!

I could say I hope it will be worth what I give up



Byxor - H&M | Linne - River Island | Kofta - Fat Face | { kör på blåa Converse till detta }

"I am going to invent a time machine" ~ Freddie, 8år



Mer än ett år sedan...

Ja, för tillfället önskar jag att det fanns tidsmaskiner. Sitter och uppdaterar Facebook lite frenetiskt för att se fler bilder från Lerums bal i år. Tänk att det gått mer än ett år sedan jag själv stod där. Fattar inte att tiden går så fort. Vilket får mig att inse att de 59 dagarna jag har kvar i London kommer gå otroligt fort. Och det gör mig lite ledsen. Jag kommer aldrig mer sova i den där sängen, aldrig mer komma ner till mina killar på morgonen, gapa på dem för att de inte vill göra läxan eller gungar på stolen eller äter med händerna. Jag kommer aldrig komma hit igen. London lär jag komma till. Men aldrig på samma sätt. Och det gör mig ändå lite ledsen, även om jag längtar hem.

Don't say no, no, no, no-no



Klänning - Gina Tricot | Klocka - Gant

Taggar fredag!


Det ser ljust ut!



Ja, det ser mycket ljust ut för Camilla och hennes resa hit på fredag. Hittills har Ryan Air inte ställt in en enda flight från Göteborg till London. Och enligt svensk media ska det mesta vara över nu. Själva utbrottet har slutat, och askan verkar vara på väg bort från Västsverige. Nu är det bara att hoppas. I så fall ska vi ha en grymeligrym helg, hon och jag! Har inte planerat så mycket, tänkte att hon mest skulle få smaka på London by night mer än by day. På dagarna tänkte jag lite smultronställen och om vädret tillåter - parkhäng!

Dagens outfit



Klänning - H&M | Kofta - Fat Face | Rosett - Primark | Skor - H&M

Untouched



Har spenderat eftermiddagen ute på altanen i bikini. Vi har som sagt lä på baksidan, så det blir jämt jättevarm där, även om det inte är jättevarmt egentligen. Fick sällskap av Kajan via skype, två timmar av prat om lägenheten { endast två månader till vi är roomies, hon och jag! }, killar, kompisar och allt sånt där som vi alltid pratar om. Mycket mysigt! Nu ska jag slänga i mig någon lunch, göra en ostmacka till Freddie och springa förbi Temple Fortune innan jag hämtar honom i skolan.

Garderobsrensning



När jag kommer hem måste jag ta tag i min garderob. Jag ska lägga ut massor på Tradera och jag tänkte lägga ut en massa guldkorn faktiskt; en del märkeskläder, så som DKNY, Prada, Max Mara, Ralph Lauren och Tommy Hilfiger, som jag ändå inte använder { så ni kan säkerligen fynda! } . Detta för jag ska få plats med allt i vår nya lägenhet. Jag orkar inte ha kläderna på för många olika ställen heller i och med att man då saknar dem så himla mycket när det väl kommer till krita och man inte vet vad man ska ha på sig.

Hemma har jag tre garderober plus en klädstång som är hyfsat belamrade med kläder. Min tredje garderob är visserligen främst accessoarer, skor och väskor. Men ändå. Samtidigt som det lockar att bara få det gjort, bara få rensa, så är det också lite ångest inblandat. Jag har väääldigt svårt att slänga/sälja/ge bort kläder. "De kanske blir modernt igen?" "Jag kanske börjar sakna det?" Men, jag måste verkligen den här gången...

Arkiv

Har börjat snegla bakåt i arkivet nu när det inte är alltför lång tid kvar { 2 månader kvar idag }. Läste om min andra dag, hur barnen var så fina mot mig. Och de är verkligen fina. Klart att det är påfrestande ibland, jag tror inte det finns några barn som inte på något sätt kan göra det kämpigt för dem som tar hand om dem, men när de säger de där tre små orden, så smälter man. Man blir på så gott humör så att orden gott humör inte haft en ordentlig betydelse tidigare. När man gör framsteg med dem känner man en stolthet som aldrig funnits inombords tidigare.

Jag har alltid varit osäker på om jag vill ha barn. Vill jag verkligen viga mitt egna liv åt att finnas där för någon annan? Är jag en sådan person? Skulle jag bli en bra mamma, eller har jag inte det i mig? Nu är jag 20 år, klart att tankarna börjar komma. Tankarna på att ta tag i sitt liv, plugga, skaffa sig ett ordentligt jobb, en familj, ett hus eller en lägenhet. Och nu har jag kommit fram till att jo, jag vill ha barn. Inte nu, men sen. Sen.




{ Bild från min första dag i London }




Strykdag

 

När jag stryker ser det oftast ut såhär i köket. På köksön står min dator och spelar Vänner eller Desperate Housewives (eller Glee... det måste jag ju börja titta på igen!), och jag står snällt, duktigt och fint och stryker mitt emot. Det fungerar jättebra. Om ni som au pairer har denna arbetsuppgift så rekommenderar jag verkligen er att titta på serier samtidigt; tiden bara flyger iväg, och man tröttnar inte. Då blir jobbet mycket roligare, man blir mycket gladare och i slutändan är alla gladare!


Spela in på din skärm



Det här vet jag att jag har tipsat om många gånger, men jag får ändå frågan lika ofta. Så nu kommer det igen; vilka program är bra för att spela in på skärmen? Jag tycker att Camtasia (för PC) och iShowU HD (för Macintosh) är de programmen man kan prova om man vill spela in vad som händer på skärmen. Jag har bra erfarenhet av båda, lätta program som ger helt okej videos!

Up



I helgen när jag var sjuk så gosade jag ner mig i min säng och kollade på Disney Pixars Up, det kan ju vara den sötaste filmen som finns. I regel gråter jag de första 10 minutrarna, när de visar Carl & Ellies livshistoria, och sedan så är den ju himla rolig resten, samtidigt som den är allvarlig. Åh, jag älskar verklligen Up!

Favoritbilder



Kollage med bilder jag är nöjd med!
Vad tycker ni?


She told me that it's all part of the choices that you're making



Kan ju säga att jag efter en månad är mycket nöjd med min tatuering!

Objektivlycka



Jag har sovit i tre timmar, men innan jag la huvudet på kudden bestämde jag mig för att fixa mitt objektiv (18 - 5omm) med lite våld. Jag har försökt hur många gånger som helst, men nu gav det med sig och funkar igen! Hur härligt som helst. Jag tror att det var damm i fokusen, så jag vred lite på det och voíla, det funkade. Vad glad jag blir!

Island... alltså, jävla Island!!



Hur många röstar för att Island ska utplånas? Islänningarna får flytta någon annanstans, för nu är jag trött på askmolnen. Camilla ska komma hit i helgen, annars blir jag jäävligt besviken, och det är endast, endast Islands fel. Endast! Ha överseende, alla islänningar, jag är egentligen inte arg på er, utan på era vulkaner. Jag vill att Camilla, som jag inte sett på ett halvår ska komma hit i helgen, och om eran aska stoppar det så vet jag inte vad jag tar mig till!!

Covent Garden, Embankment, St James's Park























Linn & Sophias bilder


Idag har vi varit nere i södra Greater London och gått omkring. Blev en lunch i Covent Garden, sedan lite glassande i solen nere vid Embankment och Themsen, och till slut drog vi oss mot St James's Park och köpte varsin solstol (eller i alla fall jag och Sophia) och låg i solen och skrålade till När vi gräver guld i USA, En Hemlighet och Bom Bom Bom Mitt Hjärta slår medans alla kollade på oss. Helt värt, mycket skön dag!

Firefox 4

Nu vet jag vad som gjorde att det såg konstigt ut hos vissa i Firefox; för att min blogg gjordes i den nya versionen { Firefox 4 - ladda ner här } av programmet, och om man laddar ner den så ser det bra ut. Kan också säga att jag har ju en Macbook, vilket gör att jag inte kan ha Internet Explorer på datorn och det i sin tur gör att jag inte kan se hur den ser ut där. Men som sagt så är designen gjord, och ser bäst ut i Firefox, och det är också den enda webbläsare jag använder nu för tiden. Internet Explorer är mycket känsligare när det kommer till HTML, och när man bygger hemsidor etc. så använder de flesta proffessionella sig utav Macintosh, och då Safari, Chrome eller Firefox. Det är ju en smaksak, men once you go Firefox, you never go back, så att säga. Så även om det inte står i min meny att bloggen ses bäst i Firefox, så är det så det är!

Hoppas att ni förstår!

Save the World



Hittade den här på Emelies blogg, och fy vad den är bra!

Måste... göra... något!



Känner mig lite bättre idag, känns som att febern är lägre och sådär. Men ah, näsan är fortfarande största problemet, haha!

Åh gud, jag känner mig helt avskärmad från omvärlden, har bara legat i mitt rum (som antagligen bär på samma virus/bakterier som jag gör vid det här laget) sedan igår! Jag klarar det inte mer, jag måste göra något! Därför ska Linn, Sophia och jag ner till Covent Garden, sätta oss på ett café och bara njuta av att det är soligt och fint today. Ikväll sitter jag som sagt barnvakt, så då blir det tillbaka till mitt förpestade rum, men aah, då är det ju inte en helt händelsefattig helg i alla fall!

Nu ska jag snart skypa med Joakim en stund och sedan bär det av ner till Covent Garden! Puss på er.

Filmkväll



Jag och Freddie ligger och myser med filt och kuddar i soffan, och ser på A Turtle's Tale - Sammy's Adventures. Kan ju erkänna att jag fullkomligen älskar barnfilmer och barnprogram, och animerade är bara bättre. Ice Age, Hitta Nemo... Och Sammy är ju Nemo's kusin, sägs det. Haha. Nej, men mycket söt film. När jag har lagt honom ska jag lägga mig i ett bad och titta på The King's Speech, och sedan försöka sova bort mitt jobbiga tillstånd.

Så godnatt på er!

Värre

Allt känns mycket värre nu. Huvudet dunkar på, febern har kommit och kroppen värker. Också skriker den efter pasta också. Men stark och hård som jag är så jobbar jag ändå, gapar lite ändå för att Freddie gungar på stolen, lagar lite mat, badar barnen och ska göra läxan med Freddie. Sitter barnvakt ikväll och imorgonkväll. Huvudet känns som bly. 2 timmar kvar innan jag kan koppla av och bara vara barnvakt.

Tänk att jag blir sjuk direkt när jag har tänkt var hemma. Men nu har jag också en mycket bra anledning att bara vara hemma, ligga i min säng och göra ingenting; jag är sjuk + jag är barnvakt. Talk to you later.

and that's why a man needs to pay for me

 

Den här outfiten från H&M är ett praktexempel på varför jag gärna hade haft lite pengar över, eller mycket pengar över, hela tiden. Klänningen är vid första anblick inte fantastiskt, men när jag såg den på en modell så tyckte jag den var fin. Lite somrig, på en grillkväll till exempel. Men det är också så att jag hade inte köpt den här klänningen om jag inte hade känt att jag hade haft otroligt mycket pengar som var till för att slösas. Och det kommer ta ett par år innan den känslan infinner sig. { Om det inte blir några saftiga aktieutdelningar för min del, det vet jag inte, för jag fattar inte det där... Haha }


Stackars mig...




Jaa... det kändes helt rätt att lägga ut lite knasiga bilder nu!
Jag vet inte om Kajan har förstått det, men att bo med mig kommer generera en hel del bilder på henne här, and there's no mercy!


Vaknade imorse av att tungan var sådär äckligt torr, och en stor klump i halsen. Sedan började näsan rinna, ögonen likaså, och jag har varit tyst större delen av morgonen vilket lett till "Sanna is very quiet this morning, why is that?", och jag har bara fortsatt hålla tyst, för jag orkar inte. Hade inte tänkt ha roligt den här helgen, mest spara för finebesöket som kommer om en vecka; Camilla! Har inte sett henne på mer än ett halvår, helt galet. Väldigt, väldigt galet. Så jag ska spara pengar, sitta barnvakt. Känns dock vemodigt att jag kollat klart på Vänner, vad ska jag titta på då? { okejrå, Desperate Housewives, Gossip Girl, Glee, Rederiet... } Och Katy köpte The King's Speech som jag tänkte gotta ner mig och se på ikväll. Bara bli frisk, för just nu känner jag mig lite småsjuk.

Hoppas ni får en bra helg!

Problem



Såhär ser det tydligen ut för vissa, vilket är enormt tröttsamt...


Vad oskönt. Jag har pratat lite med kundservice på blogg.se, och de kan också se felen på min inläggssida, men grejen är ju att jag själv kan inte se dem, vare sig i Firefox eller i Safari. Det är fruktansvärt irriterande, och väldigt förvirrande, i och med att jag inte kan prova mig fram för att hitta felet då det i min webbläsare på min dator inte finns några fel. Så nu lägger jag det på is lite grann, också ska jag ta en nap.

Är fortfarande lite småledsen över att det inte blir några mer Vänner-avsnitt. Men jag ska som sagt se om alla avsnitt och köpa boxen när jag kommer hem till Sverige igen. Eller den kanske är billigare här? Tåls att kolla upp!

Nej, snälla, bara lite till...




Jag står inför något mycket jobbigt, smärtsamt. Vet inte ens om jag klarar av att göra det. Bara ett enda kvar. Sedan är det över. Vad ska jag göra då? Vad ska trösta mig om kvällarna, vad ska göra mig glad när jag är ledsen?

Japp, mina vänner. Jag har endast ett avsnitt kvar av världens bästa serie. Bara ett. Sedan är det slut, finns inga mer. Jag får helt enkelt ta och se om det... Annars kommer jag inte klara mig. Sista avsnittet av Vänner. Here we go.

Domän & webbhotell

Nu har jag haft min domän i lite mer än ett halvår, och jag tycker det funkar ypperligt. Dock har jag inte bara en domän { .se } utan jag har också ett webbhotell. Det är därför ni kan ladda ner .zip-filer och jag kan ha min mailadress - [email protected]. Jag har one.com, där är det ganska billigt { jag betalar 650kr/år } och jag får ju ut massor av det. Och ni också i och med de nedladdningsbara filerna. Det är dessutom väldigt enkelt. Här är vad som ingår i ett webbhotell på one.com.

 

Nu minns jag inte vilken version jag har, men jag antar att det är det största, så man kan komma undan billigare än vad jag har gjort. Men jag kände att jag vill ha så mycket utrymme som möjligt, och några hundralappar mer per år är helt okej. Jag har kollat runt lite och sett att one.com är en av de billigaste alternativen, och hittills har jag inte haft några problem alls med vare sig domänen eller webbhotellet. De har live-chat-support dygnet runt också där de hjälper en med alla frågor!

 

Detta inlägg är lite utav ett svar på alla de frågor jag får om min mailadress och om mina nedladdningsbara filer.


Ny design!




Innan






Efter



Woop woop! Då vare ny design på bloggen. Jag kände att jag hade haft den andra i nästan två månader, vilket är ganska långt för att vara mig. Så jag började knåpa igårmorse och idag så gav jag mig den på att det skulle bli klart. Är väldigt nöjd faktiskt, tycker att den blev härlig!

Vad tycker ni?

Upptagen

 

Nu kanske ni undrar varför jag är så tyst. Så jag ska ger er en ledtråd; ny design på g!


Viernes



Amanda, Linn och Sanna-sne-mun.

 



Jesper, Amanda och Linn. Och Sophias fingrar, haha.

 




Suddig Sanna och suddig Amanda.

 




Amanda och Sophia.


Applying for jobs




Nu när det är klart att jag åker hem så har jag börjat söka jobb. Jag är främst inne på försäljningsbranschen, men finns det inget där så kan jag också tänka mig omvårdnadsbranschen, kanske vikariera på dagis eller liknande. Nu har jag ju en erfarenhet att sätta på CV:et när det kommer till att ta hand om barn! Även erfarenhet av barn med special needs, vilket jag bara ser som något positivt, och det är ju fantastiskt att jobba med dem också, även om det är otroligt krävande. Ja, så ni får hålla tummarna att jag kan få något från och med augusti, så att jag kan betala hyran, haha.

Den där underbara covern



Tänk att det kan komma så mycket vackert ur en 15-åring

Tossing and turning



Morgonen, måndagen och veckan har startat med Adele.



Gårkvällen innehöll en hel del tankar på pengar, sparande, jobbiga händelser, hur jag ska lösa allt när jag kommer hem. Och jag blir så otroligt känslig när jag är trött, tankarna snurrar iväg och blir helt plötsligt väldigt mycket mer allvarliga än vad de hade varit mitt på blanka dagen. Tror att jag somnade vid halv ett någon gång, efter att ha vänt och vridit sig i flera timmar, vilket har gett mig trötta, ofokuserande ögon idag. Ny vecka, måndag, nästa fredag kommer Camilla. Kommer bli nice!

The Sounds

 

I fredags var vi som sagt på Koko i Camden där The Sounds spelade. Kan säga att det var magiskt, hur roligt som helst. Det var ordentligt med drag om man säger så, och otroligt mycket svenskar. Kan ha varit den bästa och roligaste utgången i London hittills, om man bortser från när Kajan och Joakim varit här. Hur som helst; tummen upp för The Sounds, när de spelade Tony the Beat var jag självklart i extas.


Hårband

 

 

Igår var vi på IKEA hela eftermiddagen. Jag gick runt och kollade på en massa möbler jag vill ha i framtiden, skrev upp en lååång lista, haha. Nej, lång var den inte, men ändå. Hur som helst, vi åt köttbullar, köpte lite svensk mat, och provlåg madrasser. Väldigt mysig dag. Men innan jag och Linn tog oss ut till Neasden så stannade vi till på Brent Cross där jag skulle köpa ett hårband från River Island. Men de var inte alls lika fina som på hemsidan, så därför köpte jag det här, på bilden ovan, från Topshop istället. Mycket nöjd, för det blev supersött!


Too tired

Jag är för trött idag. Inte sovit ordentligt, bakis och allt. Ska ta en lång varm dusch och sedan sova. Puss på er!

Song with a mission




I'm on fireeee!
Kjol från New Yorker, linne från Fat Face.


Ooooh Diaaanaa, why don't you stay with me tonight?




Ikväll ska jag till Koko i Camden och se The Sounds. Kommer bli great. Har lyssnat på deras musik hela dagen, så att man kan sjunga med lite grann, haha. Det var så längesen jag lyssnade på deras äldre låtar, men det nya albumet är ju riktigt nice, så det har jag lyssnat en hel del på på senaste. Just nu gör jag mat åt barnen, Ben har en playdate. 2 timmar och 13 minuter kvar till helg!

Och där var sminket förstört...



Gråter lite grann.

Powerwalk

 

Sådär, jag ska ut på min första powerwalk på ungefär 1,5 veckor. Får se hur det går. Tänkte att jag ska försöka hitta motivationen igen! Sedan ska jag försöka komma ut i alla fall tre gånger i veckan och promenera. Eller springa, om jag nu finner någon form av kondition i kroppen. Haha, mycket tveksamt att jag gör det... Hur som helst, ska följa Freddie till skolan och sedan är det dags. Nästan så att jag är lite nervös. Wish me luck!


Äntligen!





Nu har ääääntligen Joakim och Capa bokat hotell och resa hit. Så den 9:e juni är de på engelsk mark och vi kommer ha den bästa helgen någonsin. Finns inte så mycket mer att säga. LYCKA!

Curry

 

Till lunch idag har jag gjort lite utav ett storkok, eller det blev tre mål mat! Mycket duktigt av mig, kan jag känna. Hur som helst; jag gjorde en currygryta med kyckling, lök och paprika. Själva såsen är gjord på vatten, vispgrädde och kokosmjölk. Sedan hade jag i salt, curry och chilikrydda i. Blev huuur gott som helst!


Have2have


Man överlever inte om man inte är lite galen




Att vara au pair och köra på en livsstil utan socker och kolhydrater är ganska tröttsamt. Bokstavligt talat. Ögonen hänger, att gäspa har blivit som att andas normalt och jag orkar i princip inte röra mig. Men, jag minns en gång när jag hade satt i en massa hårspolar i håret och det gjorte så fruktansvärt ont, för spolarna var i hårdplast och hade taggar som stack ut från dem och skar in i huvudet. Jag kände mig lite som Jesus med en törnekrans på huvudet... Men, då tror jag det var min mormor som sa att vill man vara fin så får man lida pin, och nu är det en mening som ständigt går i mitt huvud. Och det ger resultat. Även om vi har en stones/lbs-våg här hemma, så har jag sett lite resultat. Sedan jag flyttade hit i höstas har jag faktiskt gått ner 6kg!

MEN! Jag deppar inte för att jag är en levande zombie. Neeeeeej, jag är hur glad som helst, för om 15 dagar kommer Camilla hit. Då har jag inte sett henne, min egen plastsyster, som har rummet bredvid mig hemma, på ett halvår. Galet. Och så mycket hon varit med om! Och om 28 dagar kommer mina favoritkillar Carl och Joakim hit. Det ska bli skönt att få höra ordet Oklart i överflöd en hel helg med deras trevliga dialekter från Skaraborg och Södra Älvsborg. Kan knappt vänta! Jag och Carl hittade ett superbra hotell i Paddington igår, som de ska boka idag. Inte nog med att jag får spendera helgen med de där två, jag får också bo på hotell. Kan ju inte bli bättre. Längtar!

"Vill du inte stanna?"

 

Att bo i ett land där familj och vänner inte finns inom räckhåll tär på en. Speciellt på hjärtat. Jag saknar mina föräldrar och syskon så det gör ont i bröstet av att tänka på det. Jag har alltid trott att jag inte är familjekär, men tydligen. Att endast ha kontakt med vänner via Facebook och Skype är också ganska påfrestande. Man tänker att det bara är ett par månader, men för mig har ett par månader blivit lång tid. Nästan ett år. Jag rekommenderar er som ska bli au pairer att vara iväg ett halvår, det räcker oftast.

 

Det är inte det att jag älskar stan. För det gör jag, och jag kommer sakna det otroligt mycket när jag väl bor i min och Kajans lägenhet. Men samtidigt - jag och Kajan ska flytta ihop. Bara det är ju så bra det kan bli. Sedan är det också så att i området där jag bor finns inga svenska au pairer. Jag får åka ungefär en halvtimme för att kunna träffa någon. Eller möta någon på mitten. Det är påfrestande att varje dag är samma sak; upp, jobba, skypa, läsa/sova, jobba, skypa, duscha och sova. Jag har ingen här jag kan dela dagen med, och om jag skulle åka någonstans så kostar det i alla fall 100kr om man ska göra något + tåg.

 

London är en av Europas dyraste städer, om inte dyrast. Det är inte det att varorna är dyra, det är allt annat som kostar; att ta sig överallt och att göra saker. Att ha med sig en picnic till parken, för parkhäng är ju gratis minus tågresan dit, kostar, och det är inte som att bo hemma. Jag kan inte be mamma köpa lite grejer kvällen innan som jag kan ha med mig dit.

 

Sedan är det faktiskt så att man bor hos någon annan. Man bor inte själv, inte med sin egen familj, utan med en helt okänd familj. För mig var de ju kompletta främlingar när jag först kom hit. Att då bo med dem, alla ska rätta sig efter varandra, äta av den mat som finns och inte trampa varandra på tårna. Det om något är kämpigt. Varje kväll är jag helt utmattad.



Sist men inte minst; som jag sagt tidigare tar jag hand om ett barn med speciella behov. Jag kan inte föra en konversation med honom, utan jag lägger mest energi på att säga till honom vad han inte ska göra. Överskottsenergin är ständigt närvarande vilket ger en trött au pair en hel del huvudvärk. Klart det gör ont att tänka på att jag kommer lämna dem snart, aldrig få se dem växa upp och aldrig mer få se dem somna mot min axel. Det gör jätteont. Men det är så det är att vara au pair.

 

För att summera; ja, London är världens bästa stad. Det har jag tyckt sen första gången jag var här. Men Göteborg blir på något sätt bättre, för där har jag mina vänner, min familj, och snart kommer jag kunna göra i princip vad jag vill. Jag har uppskattat min tid som au pair otroligt mycket, familjen är bra och allting. Men jag får ju faktiskt sällan någon form av kärlek här borta. Och det är något människan behöver, tro det eller ej. I alla fall jag!


Resultat av omröstningen

 

 

Här ser ni resultatet av omröstningen jag hade igår, om vad ni ville se mer av i bloggen. Jag vet att det är lite otydligt på sina ställen, eller jag upptäckte det nu, men hoppas ändå att det framkommer ganska bra hur resultatet blev. Hela 218 personer röstade, vilket är jätteroligt! Jag kommer faktiskt försöka lägga vikt vid alla dessa kategorier, därför att det ändå var 10 personer som röstade på till exempel texter, och de tio personerna vill också göra glad! Trodde ett tag att det faktiskt inte skulle bli så mycket på photoshop och bloggdesign den här gången (sist vann den kategorin väldigt överlägset), men jag hade fel. Så videos coming up!


Smoothie

 

Idag gjorde jag en smoothie till frukost. Fördelen med detta är att den är så fet så att man inte behöver så mycket för att bli mätt i och med att den är så fet › philadelphiaost, vispgrädde, grekisk yoghurt och bär. Jag hade jordgubbar, ungefär fyra stycken normalstora bär får plats i det här glaset. Mums!


24 juli



Hemma i mitt rum igen om 12 veckor.




SPIKAT!

24 juli lämnar jag Storbritannien och flyttar hem till Sverige igen. I och med lägenheten som jag och Kajsa fått, så valde jag i samråd med familjen att hoppa över Frankrike. Det är också smartast med tanke på barnen, det blir konstigt annars. Så söndagen den 24 juli är det över. Det betyder att jag har 12 helger kvar i London. 12 veckor. Galet. Dags att börja leva lite kanske...

LCHF-frukost




Till frukost har jag börjat äta grekisk yoghurt (ca 100g) och bär. Man ska välja de bär som innehåller minst kolhydrater, och hittills har jag haft lättast att få tag på blåbär och jordgubbar. Nu har jag dock läst på, så ska försöka köpa hallon också. Kruxet är ju att jag inte gillar hallon... Men det är ungefär hälften så mycket kolhydrater i 100g hallon som i 100g blåbär. Så vill man vara fin får man lida pin!

Omgivning

 

 

 

 

 

 

 

Fick en fråga för ett tag sen om jag inte kunde gå ut och fota lite hur det ser ut där jag bor. Detta är området jag bor i, vilket är väldigt stort. Jag valde typ de ställena som inte är för nära huset, men ändå utmärker sig. Och det var på vägen hem från bussen... Haha. Som ni ser så finns inte de där smala, typiskt engelska radhusen där jag bor, det är mer villor i lantligt stuk. Mycket vitmålat. Och väldigt vackert. Bilderna gör inte riktigt vårt område rättvisa, för det så himla fint här. Speciellt var det vackert i april när körsbärsträden blommade; fantastiskt! Nu är det istället rosor överallt, vilket är väldigt fint det med i och för sig.


Konstruktiv kritik

Hej hörrni!

Jag är verkligen supernyfiken på vad ni vill se mer av i min blogg. Vill ni se fler bilder från London? Mer mat/LCHF? Mer bloggdesign/photoshop? Här nedan ser ni en fin liten omröstning, där ni kan välja flera alternativ. Har ni några kommentarer till vad ni röstat på - skriv en kommentar eller ett mail.

Vad vill du se mer av i bloggen?

Au Pairlivet
Foto
London (foto, text, tips etc.)
Mat & LCHF
Mode & Dagens outfit
Photoshop & Bloggdesign
Texter & tankar
Videobloggar

Se resultat

Innan jag åker hem...




Nu har jag som sagt börjat spara pengar varje vecka. Det sjuka är att jag från början trodde att jag hade dubbelt så många veckor kvar här i London. Vi har inte bestämt när jag ska åka hem ännu, men tänkte ta det vid middagen ikväll. Eller att vi kan spika ett exakt datum så att jag kan ha en milstolpe, eller vad man ska säga. Så att jag vet när jag kan börja jobba, så att jag vet när jag kan flytta in i lägenheten och så vidare.

Men det är tydligen möjligt att jag kommer hem redan i juli, och om så är fallet så har jag endast 10 veckor kvar. Jag trodde liksom att jag hade typ 17-19 veckor kvar. Det är ju lite stört... Det osköna är väl att jag inte kan spara lika mycket, haha.

Redigeringstips


Brick Lane



Mums, dock fick jag bara titta på när Linn mumsade lite på chokladdoppade jordgubbar.



Överallt på Brick Lane finns så otroligt mycket god mat!



... och goda bakverk. "Se men inte äta!"



Vi provade många många många solglasögon, och skrattade ganska mycket åt dem!



Vi avslutade med en fika på Fika.

 

 

Idag har jag och Linn varit på Brick Lane hela eftermiddagen. Vi åt lunch på food courten (jag åt fajitas utan bröd med sallad, tyckte jag var smart där!) och sedan tog vi en fika på just Fika (jag köpte jordgubbar och frågade killen i baren om jag kunde få en skål med vispgrädde, också lite småsmart där kände jag). Sedan gick vi mest omkring, provade tusen olika solglasögon och skrattade åt varandra, kollade på Beyond Retro, kollade in all god mat och sånt där. Brick Lane är verkligen mysigt!

JOAKIM! Jag saknar dig...



Exklusivt till världens bästa pojkvän; en puss!
Nu drar jag till Brick Lane.


Lördag



Linn får dricka cola, det får inte vi andra...



Julia på Starbucks i SoHo.

 

Har haft en mysig dag inne i city. Vi sågs på Abercrombie & Fitch (jag klarar verkligen inte av den butiken; för det första är det pinsamt att man kan ta bilder med en halvnaken kille i entrén, att personalen står och dansar någon form av klubbdans, och för det andra är det så mörkt så att man knappt ser färger, priser och storlekar utan sina glasögon, och för det tredje så får man astma av all parfym som sprayas), men jag och Linn gav upp och satte oss utanför och åt varsin sallad. Sedan gick vi till Starbucks i SoHo, tog varsin kaffe och bara satt och myste. Nu ska jag sitta barnvakt, och sedan blir det utgång, om jag orkar. Tror det är åskvärme, så jag har världens huvudvärk. Kanske ska ta en nap när jag har lagt barnen, mycket möjligt! Men jag ska göra en "hur-jag-redigerar-bilder-film-först".


Savile Row

 

Ska åka in till stan och träffa Julia, Amanda och Linn. Mys står på schemat, men först en tripp till A&F. Hoppas på lite parkhäng, för det är riktigt varmt ute. Ikväll sitter jag barnvakt, men har planerat utgång efter det! Woop woop.


Ändrade planer




Kände mig inte alls bra idag, så hade tänkt ligga hemma. Men vädret är fantastiskt, så jag har slängt på mig jeansshorts, och mina Fat Face-tröjor, så nu ska jag till Linn i Highgate och ta ett par öl (enligt LCHF får jag egentligen bara dricka ren vodka eller torrt vin, så jag funderar på det där torra vinet istället...). Uteserveringstiderna i London har börjat på riktigt nu. Gud vad härligt det ska bli! Min värdpappa sa dessutom att han trodde detta kommer bli en av de bästa och varmaste somrarna i London på länge. Hur kul är inte det?

Det går verkligen upp och ner för mig...

Jag orkar inte!



Ne, fy, dålig dag gånger tusen. Tror det är åskvärme i luften, för huvudet spränger sönder. Jag ska springa bort till Lloyds innan jag ska hämta Freddie, och sätta in lönen på kontot så att jag kan betala mobilräkningen. Den är inte rolig kan jag säga. Men verkar som att jag bara behöver betala hälften den här månaden...

Tack mamma för tidningarna och chokladen ♥

Offentligt material




Man kan fråga sig själv lite vart gränsen egentligen går. Vad kan man skriva i en blogg och vad är bäst att hålla för sig själv? Jag brukar alltid säga att det där med integritet inte riktigt är min grej, därför att jag visar upp hela mig i min blogg. Bilder, text som i princip visar exakt vem jag är. Varje dag tittar över 700 läsare in på min blogg, vanligtvis är det över 800 personer. Jag undrar vilka det är, i och med att alla inte kommenterar. Jag har ju egentligen inte en aning...

Jag är otroligt öppen i min blogg, skriver om det mesta som händer i mitt liv. Men vissa saker kan jag inte berätta, för min egen eller andras säkerhet. För min egen eller andras integritet. För min egen eller andras skull. Även om jag bara vill skriva allt som händer, precis varenda liten detalj, och berätta för hela världen. För att det är den bästa terapin för mig - att få prata om saker och ting. Att få älta, att få tjata, att få upprepa. Eller att få berätta för att sprida den glädjen jag har inombords, för att jag vet att de flesta är såpass empatiska så att de blir glada av att jag är glad. Men sedan får man också ta hänsyn till allt och alla andra runtomkring, som kanske berörs av sanningen, som kanske är en del av min sanning.

Men jag undrar vad ni tänker när ni ser mig?
Tror ni att ni känner mig utan och innan eller finns det frågetecken? Jag lovar er att det finns en hel del saker ni inte vet om mig, dåliga vanor, jobbiga händelser och korkade misstag... Vissa saker trodde jag skulle vara publicerade i bloggen för längesen, men jag kan helt enkelt inte med vissa saker. Vilket gör att jag känner att jag kanske inte riktigt känner mig själv heller. Jag vill ju prata om saker, älta-tjata-upprepa. Ändå ligger det fortfarande som textdokument på datorn som bara väntar på att få se inläggsredigeraren och på att jag ska trycka på Spara och publicera. Men de får snällt vänta. Tills jag är redo.
Tills världen är redo för mig.

På väg!




Nej nu är jag sen! Skulle gått hemifrån för typ fem minuter sen.. Jaja, ska träffa Julia och Amanda vid Oxford Circus vid åtta, så ska vi gå och käka något gott. Är supersugen på sallad. Åt en så fet lunch med omelett, så är inte sugen på mat, bara någon riktigt god sallad! See you later.

LCHF




Då vare dags igen!

Japp, jag har börjat med LCHF igen, känns hittills inte jättebra, för min mage är ju inte van vid att få så mycket fett istället för kolhydrater, så räknar med att den här första veckan kommer vara lite jobbig. Man blir ju så otroligt mätt, och inte mätt på ett vanligt sätt, utan mer kräk-mätt tycker jag.

Jag kände att jag behöver något att fokusera på. Något som gör mig glad och får mig att må bättre, vilket LCHF har gjort tidigare, så jag stack till Waitrose igår och köpte massa grejer så att jag kunde göra ordentliga mål. Har idag bakat 24 oopsies, och åt en supergod omelett till lunch (ägg, philadelphia, ost och skinka + salt och peppar, yummie!). Det som har varit bra med att göra detta tidigare har också varit att jag hittat motivationen till att röra på mig. Så jag ska försöka börja lägga mig i tid så att jag orkar göra det på dagen, istället för på kvällen för då kommer så mycket annat i vägen. Här har jag skrivit om LCHF tidigare. Dock kände jag att texten var ganska barnslig, så jag tror jag ska skriva en bättre!

Au Pair-brev - vad ska man skriva?



Många har frågat om inte jag kan svara på vad man borde skriva i breven man skickar med till värdfamiljer man söker. Jag tänkte att jag kan skriva saker som jag tycker man kan ta med, men inte hur man ska skriva, för det måste ju komma från hjärtat. Så here we go!


› Först och främst...
Brevet ska, precis som ett personligt brev när man söker jobb, inte vara för långt. Högst en A4, tycker jag.
› Familj & vad det betyder för dig
Berätta snabbt hur din familjesituation ser ut; bor du hemma hos föräldrar, har du syskon osv. Berätta sedan vad det betyder för dig. Är den viktig för dig? Att vara positiv till en bra familjerelation är för många värdfamiljer ett tecken på att man kommer vara bra som au pair. I min stod det till exempel "För mig är det viktigt att vi i alla fall någon gång ibland sitter ner alla sex (vi är sex stycken i min familj på mammas sida) och äter middag, så att man bibehåller en bra kontakt", eller något i den stilen.
› Varför?
Varför vill du bli au pair? Varför vill du åka till just det landet? (Om du har på aupair-world.net kanske du har valt flera länder, men ah... om du inte har det så är det bra att besvara denna fråga) Vad förväntar du dig utav din vistelse?
› Matlagning
Om du gillar att laga mat och baka, ta med det. Om inte - hoppa över det.
› Meriter
Skriv mycket kortfattat vad du har för meriter, i textad form. De kommer säkerligen fråga efter CV senare, så här är det bara att försöka fånga deras uppmärksamhet.
... och glöm inte att kolla stavningen, meningsbyggnad etc. Dina engelskkunskaper kommer visas i detta brev, vilket gör ett första intryck på familjen. Be gärna om hjälp och respons från familjemedlemmar eller vänner innan du postar!

För övriga tips; kolla på aupairforum.se och aupairguiden.se

Och du försöker hålla masken, så att du kan sväva över marken

 

Vi stod i fönstret, bara du och jag.
Jag viskar det jag vet att du vill ha.
Du vill att alla ska se så jag håller kvar.


Visst, du kan skratta och låtsas som ingenting,
men jag vet allt om dig för du har varit min



Recept hämtade från LCHF-recept.com




Sitter och lyssnar på Veronica. Gillar albumet mer och mer för varje gång jag lyssnar. Har snöat in mig på Välkommen In och Inga Kläder. Så sjukt härliga låtar. Och sedan sätter jag ihop ett fint dokument med en massa LCHF-recept! Jag saknar verkligen att gå på det. Det kan låta konstigt, för när jag gick på det tyckte jag att det var lite småjobbigt - men kan säga att det är mycket jobbigare att inte gå på det. För som jag berättat tidigare så har jag tidigare ätit utefter detta för att jag har problem med min mage. Så nu har jag varit på Waitrose och köpt lite grejer så att jag i alla fall kan ha en bra LCHF-frukost, lunch och middag är lättare med typ sallad och kött. Får se hur det här går, det är otroligt svårt att hålla sig till det när kylen är full med annat gott...

En cam-outfit



Klänning - H&M | Kofta - Gina Tricot

 

Idag är jag somrig. Ligger ute i trädgården i en solstol. Myser lite. Lyssnar på Maggio och dricker mitt goda apelsinvatten (funkar perfa som substitut för Cola), och inser att jag har det ganska bra. När jag kommer hem i augusti har jag en lägenhet och världens bästa pojkvän som väntar på mig. Och världens bästa familj och vänner därtill. Egentligen kan man inte önska sig sååå mycket mer.

Apelsinvatten

 

God morgon. Mycket bättre dag idag än igår. Bröt ihop totalt igår eftermiddag faktiskt. Kanske för att jag inte hade ätit socker, haha... Nej, det tror jag inte. Jag går i alla fall vidare på att försöka att inte trycka i mig så mycket socker. Det är inte vikt och fett som skrämmer mig när det kommer till det, det är diabetes och för högt blodsocker. Kolesterol i blodkärlen och allt sånt där. Jag vill ju vara frisk!

 

Hur som helst! Jag upptäckte att müslin jag äter till frukost var en grov sockerbomb... Hela fem procent var socker, rent socker. Så jag skippade den nu, kör grekisk yoghurt med jordgubbar och apelsin. Egentligen är det viktigaste för mig att äta något till frukost, jag har nämligen aldrig klarat av det tidigare. Har haft superproblem med frukost, för jag har ingen aptit på morgonen. Så allting bara växer i munnen, blir större och större tills jag spottar ut det. Bröd har jag i princip aldrig klarat av, sällan... Men nu har jag kommit igång riktigt bra med frukosten, så jag slipper bli hungrig och gå och småäta. Heja mig!


You make me happy



Det är sånt här som gör att man ändå går runt och ler. Haha.


Längtan

 

Insåg att jag har lite grann att se fram emot!
› Camilla kommer om 24 dagar.
› Joakim och Carl kommer om ungefär 5-6 veckor.
› I juni får jag en trevlig utbetalning för bloggen i samband med Midsommarafton - yay!
› I juli åker vi till Franska Rivieran.
› I augusti bor jag i en egen lägenhet med Kajsa.
› ... och i augusti får jag min skatteåterbäring (valde att spara den, så att jag har den när jag kommer hem istället för att spendera den på shopping och alkohol här borta!)


Ute i natten



Lite fler bilder från i söndags kommer här! ‹ Vi började med förfest hos Julia och Amanda vid Langland Gardens.

 


I väntan på bussen blev det jenkadans för damerna. Haha.

 


Väl på TigerTiger hade vi superkul! Så kul att det finns bilder som borde bli sekretessbelagda...

 





På något vänster slutade det med att alla hade varsin ros i handen (vem köpte dem?) och vi träffade några norska killar som vi dansade med lite grann.
KUL VARE! Inte lika kul igår dock...




Lunch

 



Mums, har precis ätit färdigt min lunch - en sallad med lite kyckling i. Chicken Doner för att vara mer exakt, och fy fasen vad det är gott. Helgens rester och en kall sås passar mig perfekt. Ibland önskar jag att familjen hade en sån där som gör att det blir bubblor i vattnet, för ett glas bubbelvatten hade ju varit gott nu!


Jag har blivit lite rädd för mig själv här på sistone... Eller sen igår. Igår hade jag en otrolig, ursäkta franskan, bakfylla. Jag gick inte ner i huset förrän klockan sex på kvällen. Låg i sängen hela dagen och hade huvudvärk. Men det som var konstigt var att jag var inte sugen på något sött, inget salt och verkligen inte cola. Det är ungefär det som är mitt signum dagen efter; chips, choklad och massor med Coca Cola. Igår drack jag vatten hela dagen och jag köpte massa mumsig frukt istället för choklad. Och inte heller idag har jag gått i skåpen och letat efter socker. Jag har ju byggt upp ett fruktansvärt sockerbehov under ett par år... Men jag hoppas att det här håller i sig, det är ju ändå hälsosamt att inte äta så mycket socker som jag gör/har gjort. Diabetesen lär vara nära, liksom...

The one where Sanna does the ironing

 

 

Har precis kastat i mig lite frukost; müsli med mjölk och jordgubbar. Lyx! Nu har jag strukit i en timme, och har antagligen nån timme kvar. Sedan tänkte jag försöka börja med en ny gratisdesign. Den kommer gå i grönt, rosa, vitt och beige, tänkte jag, men vi får se. Har ni några önskemål? Har fått önskemål om att det ska likna den designen jag har nu, så ska göra något i den stilen.


Igår

 

Igår var Julia, Amanda, Malin och jag på TigerTiger vid Piccadilly Circus. Jag hade helt gaalet roligt. Klubben har så otroligt bra musik, så man kan dansa i flera timmar, trots att klackarna är 13cm. Sedan att det kanske inte är så jättekul folk och lite trashigt bryr jag mig inte om, det är roligt med rätt sällskap! Vi trillade väl in på TigerTiger vid halv ett, och sedan dansade vi till klockan tre. Hemresan innehöll snack med nån gubbe som bodde vid Frognal Station, klättrande i fontänen på Piccadilly och en hel del annat trevligt. Idag mår jag som jag förtjänar, har inte gått upp än...


 




Dags att dra sig mot O²-arena och hem till Julia och Amanda. Förfest där och sedan vidare in till stan och dansa lite! Är riktigt taggad. Woop woop. Och nöjd med outfiten är jag också!

RSS 2.0