Nämen? En till!




Hihi, även söta Alice har gjort en bild till mig. Vad glad jag blir. Hihi.
Denna tjej har läst alla mina inlägg, hur söt som helst!

When u smile, I smile



Ett stycke bästa vän.

 

I'll always be beside you
Until the very end
Wiping all your tears away
Being your best friend
I'll smile when you smile
And feel all the pain you do
And if you cry a single tear
I promise I will cry too

 

Till min fina Kajsa.
Som ska bli lika stark som vodka, för hon är redan lika söt som likör.
Genom vått och torrt, genom regn och rusk. Genom karatefyllor, genom ett regnigt London, genom student, genom bakfyllor, genom powerwalks, genom te-eftermiddagar. Genom allt. Jag älskar dig.


You see this?

Tänkte bara förtydliga det här som finns ovanför kommentarerna - jag svarar alltså inte på kommentarer som går ut på att någon frågar om något som jag redan har gjort ett photoshoptips/bloggtips om. Jag svarar heller inte om det är så att någon skriver (även om man mailar) något i stil med "Kan du fixa det för mig? Kan maila dig min inlogg!" eller "Kan du logga in på min blogg och se vad som är fel?". Anledningen till det är att jag inte vill ha på mitt samvete (eller i min inkorg) en massa inloggningar till bloggar.


Come on Eileen



Vi var så fierce i helgen va, helt galet...

 

Ikväll ska jag ta kort på allt - verkligen allt - jag har köpt de senaste två veckorna. Roligt va? Då har ni ett ganska så väldigt långt shoppinginlägg att se fram emot, hihi. Är mest nöjd med ett par byxor jag köpte på H&M, lite för korta (vilket är meningen) med läder på ytterbenen, och sedan är det ett mer... konstigt material på innerbenen. Sedan en skinnkjol, även den från H&M med en dragkedja i mitten - så gaaalet snygg.

 

Jaja, som sagt, ikväll kommer ett shoppinginlägg. Det är allt ifrån små hårrosetter, till skor. Från partyväskor, till sovset. Allt från smink till kläder.


Från världens bästa helg






Lite bilder från i helgen.


Då var helgen över för denna gången, men det är ju faktiskt bara 4,5 dagar kvar tills vi är där igen! Ni märker verkligen hur man lever för helgen här, hoppas jag. Lyssnar på min Monarch-lista medan Freddie spelar Wii. Han har fortfarande Half Term just idag, så jag måste passa honom under dagen också då mamman har yoga. Oskönt, men jag har varit i koma hela morgonen. Sovit som en stock. Nu ska jag laga lite lunch till mig själv - pasta och pastasås.

I veckan ska jag träffa Petra och Therese, det är det enda inplanerat. I helgen blir det Monarch (som vanligt?!) på lördag, samt något annat ställe på fredag, vi får se lite, hihi.

Saknar Kajan redan, det var lite svårt att sova igår utan henne bredvid mig i min säng. Hon är den bästa vännen man kan ha, det finaste någon kan få.

Only in London






Det har varit den galnaste helgen. Någonsin. Vi har haft karatefyllor (sen när är man 20 bast och blir som en fjortonåring?!), vi har gråtit, vi har skrattat så att vi har gråtit. Vi har fikat, vi har sightseeat, vi har ätit mat, lagat mat, passat barn, kollat på människor, och gett smågrabbar en hel del bitchblickar. Vi har varit på efterfest i Finsbury Park, i en warehouse-lägenhet. Vi har jonglerat med äpplen klockan fem på morgonen, vi har åkt taxi runt halva Golders Green när vi var fem minuter hemifrån. Vi har dricksat folk rejält (toatanten på Monarch high-fivar numera mig, man skulle kunna säga att jag är stammis!). Vi har legat ner på dansgolvet och skrattat, vi har skrikit med i Come On Eileen, vi har shottat jaegerbombs, vi har dansat tango med främlingar och dissat norrmän.

Vi har haft en sjuk helg.
Drömmer mig iväg till nästa helg. Då kör vi igen. Denna lista gör längtan lite lättare.

Hihi koooollaaa!



Ellen har ritat en fanbild på mig - hur kul som helst, blev jätteglad när jag öppnade mailet!
Hihi. Gjorde min kväll.


Is that a hickey or a bruise?






Kajan ligger i sängen. Det är kläder överallt. Vi lyssnar på Last Friday Night med Katy Perry, skrattar åt bilderna från igår. Hände verkligen det där? Vad gjorde vi? Ja, vi är helt enkelt lite bakfulla idag.

En dag i city



Kajan och jag har varit på sightseeing och shoppingtur hela dagen. Vi åkte vid elva och kom hem vid åtta.
Nu ska vi ner och hälsa på familjen och sedan blir det uuutgåååång!


Oh yeah, so you're in high school again?

Att ta bort någon från Facebook är tydligen det värsta man kan göra, det är det största statementet i hela världen.

Så min ex-vän har tagit bort mig nu. Och jag ska vara ärlig... jag och mina au pairföräldrar satt precis och skrattade åt nivån i beteendet.

Today is gonna be the day



Ledsen för enormt dålig uppdatering idag, men jag har varit i koma större delen av dagen. Faktiskt sovit som en stock i soffan trots att Freddie sprungit omkring, hoppat lite på mig och grejat. Nu på eftermiddagen har vi mest lekt, med lego. Och kollat lite på film. Nu räknar jag bara ner, om sex timmar står jag på stationen och väntar på min fina Kajsa.

Det kommer bli den bästa helgen.

Och ikväll har jag också en påse ostbågar att gotta mig med (direktimporterad från Svea Rike) samt min kamera igen. Yay!

Vinnaren av inbjudan till Bloggsvar




Toodles!

Bilden föreställde självklart Rihanna - vilket typ alla svarade rätt på, hihi.
Vinnaren av inbjudan blev ingen mindre än ... trumvirvel ... Frida Hellenberg!

NIGHTIE NIGHTIE



LYCKA - MITT NYA KORT HAR KOMMIT!

 

Japp, då var det natti natti för min del. Ska upp imorgon och jobba, dagen ska bestå i att städa här hemma för det ser ut som f-n. Målarna går in med skorna och jag får panik på all lera de drar in. Jaja, det är främst mitt eget rum som ska städas, haha. Ska visa er vad jag har köpt den senaste veckan också, tänkte jag. Det är lite grann... De superfina skorna jag köpte är dock halvt förstörda (snyft), för alla trampade mig på fötterna på Monarch i lördags. Therese skrattade faktiskt när hon såg dem. "Och ett par timmar senare var de förstörda..." Inte direkt vad jag tänkte i affären när jag köpte dem. Men men. Kom in på lite sidospår här känner jag...



OCH PÅ KVÄLLEN KOMMER KAJSA!

Clutch

 

Efter helgens stöld känner jag att jag måste införskaffa mig en ny väska - handleden som jag alltid brukade ha hemma i Sverige. Då har jag koll på den mer än om den är på ryggen. Sedan ska jag också köpa en form av utgångsplånbok att ha i väskan också, en supersnygg med paljetter och The Union Jack » länk. Man lär sig av misstag, och man kan bara bli bättre!

 

SÅ NU FÅR NI RÖSTA - VILKEN ÄR SNYGGAST?

If this was a movie


Jag är lite smågrym

Fick precis tillbaka 50 pund till mitt konto.
Känner mig vuxen. Känner mig grym. Känner mig oövervinnerlig.

Petra och Camden

Bild saknas...

Toodles Shadoodles.


Nu ska jag snart ut i regnet (inte rätt dag att inte hitta sitt paraply på, suck...) och bege mig till CameliCamden. Ska möta upp Petra för lunch och mys. Inomhus, ingen jäkla thai på marknaden idag inte, det tillåter inte vädret (även om maten är delicious). Lyssnar på min fina Qui Est Cette Fille, så sjuukt bra!

Spelade in en fin liten film om när jag sminkar mig som jag tänkte köra upptempo på, men iMovie ville inte samarbeta med mig idag, så jag får hoppa över det for now.

Avec moí



Den här versionen är sååå mycket bättre än Robyns!

Utlottning till bloggsvar




Lämna en kommentar om vem detta är, imorgon lottar jag bland kommentarerna och vinnaren får inbjudan till BLOGGSVAR.


London Town - my guide

Okej, jag lovade ju en Londonguide för ett tag sedan och här kommer del 1, som kommer handla om shopping - närmare bestämt affärer jag tycker är värda att besöka när man är här. Imorgon kommer ett avsnitt om shoppingställen (så som shoppingcenter, shoppinggator m.m.)

 

 

Aldo
Aldo är en skobutik, med enormt mycket snygga skor. Prislappen är lite dyrare än vanliga skoaffärer, men skorna är också av bra kvalitet och det är mycket snyggt. Finns även väskor och accessoarer.

 

All Saints
Denna butik ligger lite i den högre prisklassen, men har otroligt fina kläder. Har man en reskassa/shoppingbudget som kan kosta på sig ett lite finare men dyrare plagg så har All Saints mycket fint, som också är väldigt unikt.

American Apparel
Finns även i Sverige, men jag tycker ändå det är värt att besöka i London. Utbudet är i princip alltid bättre här än i Sverige, om jag ska vara ärlig. Butikerna här får in mer än de i Sverige så att säga.

Bershka
Bershka är en del av den spanska koncernen som även Zara ingår i (och Gucci - det är samma koncern, coolt va?) och de har mycket snygga och unika kläder. Dock är kläderna lite små har jag uppfattat det som när jag har provat. Jag kommer till exempel inte i en L och XL existerade inte i utbudet sist jag var där.

Boots
Boots är en beauty-kedja som har allt. Verkligen allt. Om det är något som har med skönhet att göra så finns det på Boots. Jag kan gå in där och vara där i en timme och bara kolla runt på alla lösögonfransar, på alla hårprodukter, sminkborstar... Allt. Priserna är plånboksvänliga!

Gap
Gap är så att säga en basplaggsaffär om ni frågar mig. Man kan dock hitta ett och annat snyggt plagg som skiljer sig från resten. Kvaliteten är bra, och prislapparna passar min plånbok! Värt ett besök.

La Senza
Underkläder! Här finns massa fina, unika och söta underkläder, och storlekarna går upp till hyfsat stort, så till och med jag kan ha BH:arna där. Vilket är kul. Mycket spets, söta färger och mönster.

Lipsy
Lipsy känner de flesta till genom till exempel Nelly.com, men besöker man en Lipsy-butik här så är utbudet enormt stort. Priserna ligger på mellan ca 500-1000kr per plagg, men klänningarna är bedårande och hur fina som helst.

Miss Selfridge
Miss Selfridge ingår i samma kedja som River Island och Topshop, men har tagit en lite mer söt och proper approach. Här hittar man söta toppar i pastellaktiga färger, med spets, pärlor och paljetter. Det är inte pråligt, mer sött.

New Look
Jag skulle säga att New Look är britternas svar på Gina Tricot. Dock har de även skor! Mycket snygga och prisvärda skor och plagg. Mycket trikå dock, vilket jag inte gillar, men ger man sig tid att kolla hittar man fina plagg i chiffong till en billig peng.

Office

Skokedja som säljer Hunter och UGG's bland annat. Men även en del andra skor. Har inte riktigt koll på om de har ett eget märke samt säljer andra, men skorna är hyfsat billiga. Det är mycket mer färgglatt än till exempel DinSko, så hittar man ett par snygga prisvärda skor där kan man skatta sig lycklig för att ingen annan lär ha dem.

Primark
Även om man kanske inte hittar något på Primark eller tycker att det är för låga priser så tycker jag det är värt ett besök bara för att. Vi au pairer shoppar loss lite där, och jag kan rekommendera deras underlädesavdelning. De har mycket fina spetstrosor och liknande. Man kan hitta prisvärda basplagg på Primark också, men jag själv brukar inte handla så mycket från deras "modeavdelning", för det känns så Primark när man bor här. Hur som helst - värt ett besök.

River Island
River Island är i samma koncern som Topshop och Miss Selfridge, och deras kläder skulle jag säga ligger mitt emellan Topshop och Miss Selfridges stilar. Man skulle kunna säga att River Island (i alla fall just nu) har lite samma stil som Topshops vårkollektion, med söta, matta puderfärger och pasteller samt mycket jeans och übersnygga (men höga) skor.

The Little White Company

Denna butik säljer inredning och mysiga kläder. Det är mest stickat och mjukiskläder - men fina sådana. Så att man kan känna sig lite småfräsch även om man har mjukisbyxor på sig, haha. Priserna är lite högre än vad man kanske kan vänta sig, men någon gång ska jag gå därifrån med en trevlig liten påse.

Topshop
Alla vet vad Topshop är. Känner inte att jag behöver säga nåt mer än GÅ DIT!

Urban Outfitters

Urban Outfitters är ju en så himla rolig affär. Har bara köpt ett enda plagg där i hela mitt liv och det var i USA, men jag tycker ändå det är enormt roligt att gå dit och kolla på till exempel böcker, inredning med mera.



Crime Report Number



Mitt älskade kort... Snyft.




Nu har polisen ringt, så jag har fått ett Crime Report Number. Det visade sig att 50 pund använts på mitt kort (motsvarar cirka 550kr) och att resten vart sena transaktioner (jag hatar Lloyds ibland...). Så nu har jag fått mitt nummer så ikväll ska jag ringa The Fraud Section på banken så att jag får tillbaka de 50 punden. Har även ringt stället jag var på, så övervakningskamerorna ska kollas av polisen samt övervakningskamerorna vid bankomaten där kortet använts. Vad jag älskar övervakningskameror för tillfället!

Hur som helst, lagar mat till mina små pojkar nu. Idag älskar jag dem så mycket, va. Hade en supermysig dag med Vanessa också, riktigt go tjej måste jag säga!

Förvandling



Ready for my Costa-date.


Japp, japp. Nu ska jag snart ner till banken och försöka lösa det här med mitt stulna bankkort. Det vill säga - jag vill ha pengarna tillbaka. Det går ju att bevisa med kameran från bankomaten där den satans tjuven har tagit ut pengarna... Jaja, jag får se vad de säger!

Målarna är snart klara med mitt rum, så jag kan få vara där under dagarna. Jättejobbigt att behöva slänga ner allt man kan tänkas behöva på morgonen för sedan blir det svårt att gå upp... Men imorgon ska det vara som vanligt. Då ska jag i och för sig träffa Petra, så jag kommer väl inte hänga där under dagen ändå.

Well, at least it's Tuesday



Monday- Ughh its Monday.
Tuesday- Well at least its Tuesday.
Wednesday- Wow, its already Wednesday.
Thursday- Hey, tomorrow"s Friday!
Friday- :D Yes Weekend!
Saturday- -PARTY-
Sunday- CRAP tomorrow"s MONDAY.

Haha, precis såhär ser min vecka ut, varenda vecka. Fast den här veckan är torsdag den bästa, för då kommer Kajan (jag sa ju att jag skulle tjata om det). Nu är det faktiskt bara 63 timmar och 45 minuter kvar.

Jaja, tisdag är strykdag, sedan ska jag ner till Lloyds och prata om mitt stulna bankkort. Ser jag jättemycket fram emot... Efter det blir det en tripp till Muswell Hill där jag ska fika med Vanessa och sedan hämta Ben. Sen, mina damer och herrar ska jag och han göra något fantastiskt, något så underbart, något som har gjort den lille pojken så exalterad, det ska bli så spännande och det är höjdpunkten på hela dagen. TRUMVIIIIRVEEEEL! Vi ska åka buss.

Han påminner mig om min egne, käre lillebror Hampus (även kallas Hampalainen i min mun) som fullkomligen älskade att åka spårvagn när han var liten. Så han och mamma åkte spårvagn för att det var kul... Jag och Ben ska hem så vi har faktiskt en anledning att åka buss. Och det roligaste av allt, håll i er - HAN KOMMER SOMNA. Woop Woop. Jag är på bra humör idag för jag ska få min Costa-soya-latte!

Noo, not Monday



Det suger en aning att det är måndag. Fast det är bra ändå för nu är det bara 92 timmar kvar tills jag står i Kajans armar. Och jag kommer tjata om det i varenda inlägg fram till torsdag klockan 00.00. Men det är ändå en dålig måndag. Det är kallt, det är grått, det är trist. Freddie hoppar så att mitt huvud håller på att explodera. Jag orkar inte säga till honom något mer. Men, det är en del av den han är och jag får väl helt enkelt acceptera det.

Och målaren är här. Jag som hade tänkt sova i min goa säng idag. Icke sa Nicke och jag fick sova min koma på soffan, och kallt var det, och kramp fick jag i benen. Men jag sov i 2 timmar och minns inte om jag har drömt vissa saker eller faktiskt gått upp och gjort dem. Helgens brist på sömn har satt sina spår, vill jag lova.

Jag tror jag ska ta mig en Delicatoboll. Vet inte om någon här är allergisk mot kokos, för när de fick reda på att det var kokos på dem var det som om himlen rasade ner. Jaja.

Ahlgrens



Jag har ätit en påse Ahlgrens bilar. Är ensam i huset förutom en liten detalj som kallas målare. Och vart målar han? Jo, han målar om mitt rum. Vilket är inte är den roligaste situationen i och med att jag somnade tre inatt. Jag la mig klockan nio, somnade tre. Hur går det ihop kan man fråga sig?

Well, det har nog varit den sämsta helgen i London hittills. Finns en helg som kan jämföras - det var den första helgen i januari. Men men, det är bara att ta nya tag, lära sig av misstag som begås och skita i människor som inte är värda att lägga energi på.

Jag ska sova en stund i soffan innan Katy och Freddie kommer hem igen.

Min bästa vän




I helgen kommer Kajsa hit. Då ska vi göra följande (ja, jag har planerat detta under en lång tid):

Torsdag: Kajan kommer till Golders Green vid 12 på natten, så då möter jag henne nere på stationen. Vi går hem och sover.
Fredag: Jag jobbar mellan 7-9 och sedan är jag ledig resten av dagen. Då ska vi ut på sightseeing, och jag tänkte att vi skulle ta Original London Bus Tour, en buss man kan hoppa av och på. På så sätt får man sett allt, men man slipper gå runt hela stan. På kvällen blir det utgång. Vart vet jag inte ännu.
Lördag: Portobello Road och Portobello Market. Kommer bli great. Jag har själv inte varit där än, bara på söndagar. Lördagar är själva marknaden, så det ska bli kul. Jag har också tänkt att vi ska ta en fika på The Hummingbird Bakery. Hinner vi kör vi Oxford Street där också. På kvällen blir det The Monarch.
Söndag: Oxford Street och shopping idag också! Kajan åker sedan hem redan vid halv tre-tiden, tråkigt men sant.

Såhär; vi kommer vara döda efter den här helgen. Men det är once in a lifetime. Och det är med min bästa vän.

Bilder från helgen

I fredags var vi först på The Camden Head, och sedan gick vi till Koko. Där träffade jag Jamie, som jag träffat ute tidigare. Vi satt mest och pratade i och med att musiken inte precis är den bästa...

 



Igår var vi på IKEA i Naesden, jag, Sophia, Petra och Sara. Vi åt köttbullar och handlade svensk mat och svenskt godis. Mumma. Dock gav jag det mesta till mina aupairföräldrar, Freddie och Ben. Undrar om de uppskattar det lika mycket som jag gör. Igår på kvällen var vi på The Monarch i Camden, samma gäng som var på IKEA. Foffe kom dit vid elvatiden och så träffade vi Andrews kompisar. Dock var han inte där själv. Men, det var en rolig kväll, trots att det var ganska sjukt. Musiken är fantastisk på lördagar, man kan varenda låt, haha. Ska ta med Kajan dit på lördag tänkte jag!

 


The Union Jack




Erkänn snyggt skal? I love it!

Crime Report

Sådär, nu är stölden av mitt bankkort polisanmält, banken har stängt av kortet och ja... För tillfället kan jag inte göra mer. Imorgon ska jag ner till banken och be om pengarna tillbaka. För som min au pairpappa sa - man har ju faktiskt en bank för att ha sina pengar säkra. Att jag dessutom polisanmält händelsen visar också att jag är seriös och att jag själv inte tagit ut pengarna som fattas.

I veckan kommer ett nytt kort. Nu ska jag lägga mig i min säng och sova. Är så fruktansvärt trött på allt just nu. Orkar ingenting och gråter av minsta lilla. Dagen har inte riktigt varit min, även om jag haft det mysigt med Sophia.

Men always look on the bright side of life - det var inte mitt svenska kort som blev stulet (innehöll mycket mer pengar), det var inte sååå mycket pengar som jag blev av med (även om det är fruktansvärt irriterande så lever jag!), Kajsa kommer hit på torsdag och imorgon är det redan måndag. Inte långt kvar. Längtar så mycket efter henne så att jag dör.

Jag ska bli bättre på att blogga den här veckan, men det är så otroligt tråkigt utan kameran! Jaja. TTYL.

Down the road to nowhere

Sophia och jag har varit i Camden hela dagen, fikat och ätit kinamat. Kollat runt på marknaden och bara pratat i regnet. Det har varit skönt.

Jag är inne i en svacka igen. Stabil är inte direkt mitt andranamn känner jag. Att jag blivit av med mitt kort är bara grädde på moset. Helgen har varit sjuk, och inte på ett bra sätt. På fredag flyttar Foffe hem till Sverige vilket är jävligt tråkigt, och man blir bara besviken på allt och alla. Folk skiter i att höra av sig, lämnar en ensam, de dömer en... Jag visste inte att det fanns så många omogna människor, men tydligen gör det det. Så länge de inte får vad de är ute efter är man dum i huvudet. Varför kan människor inte bara vara normala?

Jag ska skypa med Kajsa snart. Ska bli skönt, också kommer hon på torsdag. Vi ska ha en bra helg, trots att jag inte kommer ha så mycket pengar som jag hade tänkt. Skulle sparat 70 pund den här veckan, men det blir ju inget med det nu... Jaja. Vi får göra det bästa av situationen.

Jag ska ta en dusch och sedan gå ner och prata med min familj om hur jag kan polisanmäla att mitt kort blivit stulet.

STOLEN

Kul att någon stal mitt bankkort igår, att någon kollat mig över axeln och kunde min kod. Kul att jag hade 100 pund på mitt konto och att jag nu har fem.

Livet går vidare, inte så mycket att göra.

Snabb update

Gårkvällen var... knepig men jag hade roligt. Orkar inte reflektera över utgången (det vill säga att jag stod utanför en klubb i en timme och försökte få tag på mina vänner innan jag bestämde mig för att åka hem). Jaja.

Ikväll blir det The Monarch med goa tjejer; Sophia, Petra och Sara. Vi har för övrigt varit på Ikea och ätit köttbullar idag också, haha. Nu ska jag nappa en timme innan jag ska börja göra mig i ordning och sedan är det in i dimman igen. Life is good. Godnatt.

Back on Twitter



Nu är jag tillbaka på Twitter, och kör på för fulla muggar! Jag heter självklart Sannas Rum även där → länk

Ska ta mig en liten nap så att jag kan dansa fötterna av mig inatt! Har köpt allt för kvällen; vin, 7up, apelsinjuice, tranbärsjuice, vodka och chips. Eller ah, jag har köpt för hela helgen, för det där kan jag inte dricka upp idag... Då är jag officiellt en alkoholist.


Hur som haver, har fått mig en underbar promenad/utflykt idag till Muswell Hill, för jag skulle kolla in Benji's skola, ska börja hämta honom där så småningom. Tog en tripp till 99p-store där också, och den var mycket bättre än den i Camden! Köpte 12 stycken vadderade galgar med sidentyg och rosetter. Såå fint. Jag vill aldrig flytta härifrån, vill bo i det här rummet med mina galgar i resten av mitt liv... Haha.

FREEEDAAAG!



Finally Friday!
Jag har fått till min Blackberry - gratis sms och gratis internet, jag gillar't. Duktig jag är. Eller ah.. Jaja, skönt känns det i alla fall. Mina filosofikvartar på verandan har nu blivit Facebookkvartar (hade ju ipoden på wifi:t tidigare, haha), så det blir inte så mycket filosofi inte.

Idag ska jag åka till Muswell Hill och kolla in Bens skola för jag ska börja hämta honom där! Men först ska jag köra en quick ride med trasa och desinfektionsspray i hela huset, haha.

Ikväll kommer antagligen Jessica, Therese och Erika hit på förkrök, så får vi se vart det bär av. Det var prat om Ministry of Sound i Elephant and Castle, men vi får se... Annars blir det Camden, men ett nytt ställe. Imorgon har jag dock propsat för att vi ska tillbaka till The Monarch, fullkomligen älskade det stället.

09 låt som betyder mycket för mig



Min absoluta favoritlåt! Jag "analyserade" den här låtens text i Engelska B under gymnasiet och innan hade det bara varit en bra låt för mig, men nu blev den en fantastisk sång som följer med mig överallt. För mig betyder denna låt att det livet går vidare, oavsett motgångar.

Det är svårt att förändras, och allt som är svårt tar tid. Även om man går vidare från ett förhållande eller en vänskap så har världen mer kärlek att ge.

Oxford Street




Nu ska jag dra mig mot Oxford Street med 82:an. Ska skälla (okej, det kommer inte hända...) lite på T-mobile som faktiskt lurat mig när jag köpte min Blackberry. Känns så hemskt att gå och diskutera en telefon och olika erbjudanden på ett språk man inte är 100% säker på. Jaja. Mitt mål är att de betalar det de lovat mig!

Sedan ska jag växla lite pengar också och sätta in dem på mitt konto. Japp japp. Så nu ska jag sätta på mig mina små skor, på med iPoden och knalla iväg till Hoop Lane - sååå skönt att bussen går så nära!

08 låt från en speciell dag



Studenten. En speciell dag. Frihetsdagen men också en del ångest. Det är då livet börjar. Och vilken låt passar inte bättre då än låten vi hade som utspringslåt? Och visst blir man glad?

400


Peace & quiet



Om det är sött med honung på mackan är det inget mot vad jag tänker dränka mina toasts i nu...


Åh, skönt.
Jag har sovit större delen av dagen, vilket var skönt - tog igen mig efter helgen och resan hit. Nu sitter jag och försöker snickra ihop en trevlig liten spelningslista till min iPod, och ska äta lite mellanmål. Tänker inte berätta vad, för jag skäms över hur sött det är - haha. Solen skiner igenom molnen då och då, vilket ökar lyckan i kroppen. Nu är det snart torsdag, och torsdag betyder snart fredag.

För övrigt hade jag en så fin dröm förut när jag sov. Jag vet inte om jag kan berätta för när jag tänker efter så är det en ganska så... korkad och knepig dröm. Men den innehöll Zack & Cody från Disney Channel, cancer och kärlek. Jag vaknade av att jag grät.

Jaja. Back to work, ska göra en låda till Ben med alla hans superhjälteleksaker i!
Snälla Sanna, som de brukar säga... Haha.

Proper clean




Jaao, onsdag. Jag skulle egentligen varit med Ben större delen av dagen idag, för Katy skulle ut och göra ärenden. Men han följde med henne istället. Lite skönt att bara få sätta på sig iPoden och dra fram alla jäkla städgrejer som finns i det här huset. Det riktigt kliar i mina städfingrar! Och när jag tänker efter - vad har det flugit i mig?! Vaddå städfingrar?

Jaja, onsdag, lillördag, två mornar kvar till fredagkväll. En vecka och en dag tills Kajsa Forsén ankommer till London. Dagen bjuder inte på något speciellt, ska försöka ta mig ut på en powerwalk, bara. Om jag hinner... British Gas kommer hit mellan 12-18 (alltså vem har en sån lång besökstid, det är ju bara sjukt att folk måste sitta hemma i sex timmar för att de kanske kommer...) och ska kolla på lite grejer - bland annat min lilla dusch.

Lite småskönt att inte ha något alls inplanerat idag... Faktiskt.
Nu ska jag börja dammsuga till de ljuva tonerna av... E.M.M.A?!
Vi har en hemlighet som ingen annan vet, vi har hemlisar som ingen vet DU BI DAM DAM DU BI DU BI DOO

Busskarta



Klicka för större version!




Tänkte bara visa den fina kartan jag gjorde till Kajsa om hur hon går till bussen från ankomsthallen på Stansted. Riktigt stolt över mig själv...

Kajsa kommer hit!!



Åh vad söta vi är!




Åh lycka lycka lycka! Skypade precis med Kajsa och guidade henne till att boka en resa hit. Så nästa torsdag kommer hon hit till mig, hon ska bo med mig i mitt lilla rum och vi ska ha bästa helgen någonsin! Längtar som en galning!!

Dagens look




Helt plötsligt blev det väääldigt roligt att sminka sig i fyrtiofem minuter, haha.


Q&A om mac i london



Har fått en del frågor om MAC i kommentarsfältet, så jag slänger ihop ett inlägg och berättar!

Vad tycker du om MAC's smink?

Jag tycker hittills att det är toppenbra. Har köpt mig en superbra borste till mina concealers också som gör att jag kan applicera dem mycket bättre och lättare. Har tidigare använt mig av en svamp, vilket suger åt sig mycket av produkterna, vilket gör att de håller kortare.
Hittills har jag bara provat lite grann, men jag är också fantastiskt nöjd med det!

Hur mycket kostar det?

Här i London tror jag det är lite billigare, räkna med 50-lappen billigare/produkt. När jag tänker efter har mycket "lågprissmink" hemma gått upp en del, till exempel L'oreal, Max Factor och IsaDora. Nu skiljer det ungefär 50 kronor mellan en riktigt bra produkt från MAC och en halvdan produkt från L'oreal.
Det jag köpte kostade alla £13,50 per styck. Dock var jag tvungen att köpa två concealers, därför att man använder olika för olika partier i ansiktet. Jag lägger hellre två hundralappar extra och ser bra ut än lägger pengar och ser ofräsch ut!
Men för att dra ett exempel med prisskillnaden. Jag köpte ett läppstift på MAC på Åhléns City i Göteborg i fredags, det kostade mig 185kr (och jag fick inte ens en fin liten påse...), här köper jag samma läppstift för £13,50. Det beror ju också lite på vad pundet står i för er här hemma, men jag har ju samma lön oavsett valutakurserna, så för mig gör det ingen skillnad - det är fortfarande 50kr billigare här!

Var finns MAC i Sverige?
Man kan beställa via internet, kolla på pricerunner.se, annars vet jag att vissa utvalda Kicks har det, Åhléns City har det och även NK.

07 låt som påminner om tuffa tider, som jag fortfarande får "den där" känslan av



Varning för skrikmusik!


Som jag berättat tidigare så lyssnar jag alltid på Linkin Park när jag har aggressioner som måste ut. Skriker med till raderna och tycker synd om mig själv. De låtar som går bäst är Don't Stay, Papercut och With you. (Och som jag också sagt tidigare så gillar jag inte alls deras nya, slappa, mesiga musik - nej, deras gamla album som Meteora och Hybrid Theory är de som är bäst!) Jag har en hatkärlek till dem alla. Jag lyssnar antagligen på dem flera gånger i veckan, även om jag inte är ledsen.

Men känslan av att "jag borde vara ledsen nu", kommer alltid. För jag förknippar dessa låtar med sorg och smärta. Med tårar. Men ibland kan de vara sköna att lyssna på för att lugna ner sig också, inte bara när man är arg utan när man är väldigt exalterad.

Det är ingen speciell tuff tid som jag förknippar denna låt med, utan faktiskt alla jobbiga tider. När min farmor dog, när det går dåligt med killar, när vänner sviker, när jag bråkar med mamma, när livet inte går som jag vill. Då åker With You på. Och jag njuter av att få skrika en stund.

MAC Cosmetics




Idag köpte jag lite smink från Mac. Det på kollaget ovan!
Studio Sculpt Concealer - en mer gulaktig concealer som täcker röda partier.
Select Moisturecover - en rödare concealer som täcker blåa partier - under ögonen till exempel.
Concealer Brush - en borste att applicera concealern med i och med att svampar bär på så mycket bakterier.
Paint Pot - en form av eyeshadow primer som gör att ögonskuggan sitter kvar längre.

Nu har jag köpt smink för ett år framöver, haha. Skönt att ha det gjort i alla fall.

Happy Valentines Day



Do I got to spell it out for you?


Jag hade egentligen en dejt ikväll, men jag har faktiskt valt att inte höra av mig. Jag tror inte jag kommer träffa honom mer, kanske ute, men vi kommer nog inte dejta mer. Det var kul så länge det varade, men på senaste har det mer varit jobbigt än roligt.

Så, jag ska mysa med Therese och Theresia ikväll, dubbel-Tess. Haha. Nejmen, Thereses kompis från Tyskland är här och hälsa på, och vi ska uppdatera varandra om helgen. De verkar ha haft en supermysig helg!

Om inte annat ville killen som sålde Blackberryn bjuda ut mig ikväll, men jag tackade nej och sa att jag passade barnen... Lika bra att hoppa hela grejen om man inte kan få något man verkligen vill ha, något man verkligen ser fram emot och allt sådant.

Lite lycka




Toodles toodles!

Fortfarande inget minneskort till kameran, så det kommer inte bli speciellt mycket bilder...
Idag har jag varit ute på en liten shoppingtur, men faktiskt bara köpt saker jag känt att jag behöver/tittat ut. Ingen spontanshopping här inte, försöker spara så mycket jag kan! Men det blev i alla fall en ny telefon - en Blackberry, så det är lite lycka. Sedan köpte jag lite nytt smink från Mac (dock bara sådant jag behövde som concealer till exempel), två kuddar till min säng (Primark 30 spänn/2st, haha), två lådor att ha alla viktiga papper i med mitt bankkonto och sådant, också från Primark. Sedan köpte jag en billig, men fruktansvärt snygg outfit till helgen! Är väldigt nöjd med mig själv.

Solen skiner härligt här, så jag är lycklig över att vara tillbaka, men saknar min familj och mina vänner. Förhoppningsvis kommer någon och hälsar på snart!

06 en låt som påminner om min nuvarande bästa vän



Kajan Kajak. Min bästaste bästa vän. Finns inte så mycket mer att säga.

Paris, telefon...

Vad jag har en fin familj. Fick jättemycket fina kuvert från släkt och vänner idag, när vi firade min födelsedag. Nu har jag råd att åka till Paris över helgen, utan att spara, jag har råd att köpa mig en bättre telefon... Och till och med att shoppa lite + spara! Wihoo. Lycka!

Bloggar mer imorgon när jag är hemkommen till mitt nuvarande hem - älskade älskade London.

Otur

Kul att jag glömde min kamera i Adams bil igårkväll med mitt enda minneskort... Och kameran i sig också. Så nu får han försöka skicka minneskortet till mig alternativt att jag köper ett nytt i London imorgon. Hur vi ska göra med kameran kan man fråga sig, möjligt att det inte kommer bli så mycket kort framöver. Vilket är tråkigt, för jag älskar kort!

Hur som helst. Hade den bästa kvällen igår (förutom några mindre roliga incidenter som inkluderade att jag inte kunde hitta mitt bankkort, bland annat!), med mina absolut bästa vänner. Så fint så fint, och som jag kommer sakna dem.

Ja, det var som så att Kajan kom hit också började vi dricka lite smått vid sextiden och så åt vi middag. Vi gjorde oss i ordning och allt sådant, och vid halv åtta trillade Adam och Capa in genom dörren. Så satt vi på mitt rum i flera timmar och bara pratade om allt möjligt (okej, det var en del update om min dejtingsituation, haha), drack lite drinkar/öl och skrattade. Vet ni vad som var så skönt? Att mina bästa vänner, som aldrig träffat varandra innan, funkade så bra ihop! Jag blev jätteglad.

Vid halv elva skjutsade Adam in oss till Majorna, och jag glömde då kameran i hans bil - snyft. Vi gick mot Henriksberg där Moa, Jennica, Stina och Alex var. När vi stod i baren och skulle beställa kunde jag dock inte hitta mitt bankkort (för det låg på golvet vid mina fötter), så jag sprang ner för hela Karl Johansgatan för att hitta det. När jag kom tillbaka hade personalen hittat det, så det var ju lyckligt i alla fall. Men på köpet missade jag Jennica, för hon åkte hem under min springtur, otur big time.

Capa, Kajan och jag satt mest ner hela kvällen, för om jag ska vara ärlig - vi var enormt berusade alla tre. Shots, hemmagjorda drinkar, cider, Smirnoff och allt möjligt... Vid ett drog vi oss mot stationen och skulle åka hem men tyckte att taxi lockade mer, så vi släppte av Kajan på hennes gata och sedan åkte jag och Capa hem till mig. Innan vi somnade låg vi och pratade om kvällen och allt, och sedan snarkade Capa ljudligt bredvid mig!

Nu ska jag packa min resväska. Släkten kommer om 2 timmar, då blir det kalas. Och sedan åker jag "hem" till London igen ikväll. Så vi får höras mer när jag är tillbaka framför min älskade Macbook!

05 en låt som får mig att tänka på en gammal vän

Svårt svårt. När man är 20 år och har flyttat mycket så har man inte så många gamla vänner... Jag har inte kontakt med mina bästa vänner från låg- och mellanstadiet till exempel. Så ska jag ta någon från högstadiet? Japp, jag tar min äldsta vän som jag fortfarande älskar!

04 - en speciell låt för dig och din älskling


Min pappas låt!

Hm hm hm... Jag har ju ingen älskling precis? Dejtar lite smått, som ni säkert har märkt - haha, men jag är ju inte tillsammans med någon. Så vem kan då vara min älskling? Jag får väl ta den mannen i mitt liv som ligger mig närmast om hjärtat - pappa, hihi.

För mig betyder den här låten enormt mycket. Jag brukar lyssna på den när jag är ledsen på mig själv, och den piggar upp även om den är sorglig. Man får förändras, man kan förändras och det är okej. Man ångrar saker, men det finns alltid människor där som kan hjälpa en att ta sig igenom svåra situationer och perioder i livet.

Just be a queen



Och Lady Gagas nya Born This Way är bara underbar...

Lite inköp



 

 

Lämnade systemkameran i London, därav riktigt kassa bilder. Hur som helst, tog mig en tripp till stan och shoppade lite. Det blev sminkredskap (svampar och borstar), ett jättefint läppstift från MAC som jag länge velat ha, deo, och lösögonfransar till imorgon. Sedan ett par skor och en tröja från H&M. Är riktigt nöjd. Dock går det ju inte att använda i detta skitväder, så på måndag får jag inviga skorna i London istället! Woop woop.

 

 

Nu ska jag sova en stund. Somnade på flygplatsen imorse och väcktes av arga resenärer för att jag tog upp 4 säten, haha. Sedan sov jag hela vägen hem på planet. Skönt. Men jag måste ändå ta en liten nap känner jag. Hihi.

Lost my virginity

 

Och det gick ju bra! Har handlat vin till middagen ikväll och en flaska med vodka till imorgon.
Men det var lite pirrigt, haha.


03 - en låt av en artist jag beundrar





Adele!
Det är ganska svårt att hitta någon med en härligare röst. Jag älskar hennes stämma! Men varför beundrar jag henne? Jo, därför att jag tycker att hon är vacker. Hon är väldigt stor i England, och jag tycker det är coolt. Jag uppmuntrar verkligen inte övervikt och sådant, men när man inte har koll på varför hon har den kroppsform hon har, så kan man heller inte döma henne. Och hon är faktiskt vacker, väldigt vacker. Hennes röst gör henne ännu vackrare, och jag vill bara krypa in i hennes famn och att hon ska sjunga denna sång för mig.

Låten betyder enormt mycket för mig. Det är nog de vackraste raderna jag vet. Från början är det en Bob Dylan-låt, men jag tycker Adeles spruckna röst gör den väldigt fin och mycket bättre.

Kommer strax!





Snabb och dålig illustration, men wtf - jag måste lägga mig snart. Klockan ringer 2.30, så jag får inte vara i koma då. Allt är packat, biljetten utskriven, passet och bussbiljetten ligger i min travel purse. Ipoden är laddad, likaså kameran. Allt är fixat. Barnen sover.

Det är med blandade känslor jag åker tillbaka. Vet att det bara är över helgen, men idag när jag gick ner till Golders Green för att köpa min bussbiljett insåg jag hur mycket jag trivs här. Hur det känns som hemma. Men jag längtar otroligt mycket efter vänner och familj därhemma. Helgen kommer som sagt bjuda på redigt mycket; party, kalas, middag... Ska bli toppenkul! Ser mest fram emot att träffa alla igen.

Så the next time you hear from me I'll be in my room in Sweden.

02 - låt som påminner om en speciell tid/period i mitt liv.



Tror det är lite reklam i början, kunde inte hitta embedkoden på youtube...




Som jag skrev igår så är The Verve ett av mina favoritband. Denna låt - Lucky Man - får mig att tänka på min högstadieperiod. En period som var ganska så jobbig, om jag ska vara ärlig. Jag hade inte speciellt mycket vänner, och många i min klass "motarbetade" mig eller vad man ska säga. Det gjorde att jag sökte mig till killar och blev bra vän med dem, och då var jag inte välkommen bland tjejerna längre. Det gick så långt att hela klassen hade grillkväll och jag + två andra killar var de enda som inte var bjudna. Mina killkompisar var dock "snälla" och gick inte dit.

Jag hade dock en vän i vått och torrt - Anna. Utan henne och mina dåvarande killkompisar hade jag antagligen aldrig klarat av att gå upp på morgonen. Men även denna låt har hjälpt mig att vakna. Inte minst för att det är stämning, för att låten är fantastisk, utan också för att den intalar mig själv att det bara är jag som kan leva mitt liv, bara jag som kan bestämma hur jag vill leva det och göra det bästa av det. För man är ganska lyckligt lottad ändå. Så man skulle kunna tro att det är en låt som ger mig magont, som gör mig ledsen, men nej, jag ser tillbaka på högstadietiden, tänker på hur mycket jag utvecklats och vilken bra person jag faktiskt har blivit.

Sverige inatt!



Sorg att lillebror inte är hemma över helgen.




Toodles!

Imorgon bitti åker jag till Sverige, måste åka hemifrån vid tre. Just nu vill jag faktiskt bara komma hem en liten stund, umgås med mina fina vänner och hålla lite på det. Få lite perspektiv på vad jag gör här. Ja, det ska bli skönt. Senast igårkväll vid tiotiden sa jag till Andrew att jag inte ville åka hem, men det slog bara om totalt efter ett tag - nu vill jag komma hem till mamma och pappa, träffa mormor och morfar, Kajan, Carl, Moa, Jennica och alla!

Så dagen ska vigas ute i regnet efter att jag har strukit klart - lite kläder idag, wihoo - jag ska åka till Brent Cross tänkte jag. Men först måste jag skriva ut mitt boarding pass, köpa min bussbiljett (varför skjuter jag upp allt till sista sekunden, oskönt att ta taxi till flygplatsen om det skulle vara så!) och packa mina grejer. Ska ta med mig lite grejer hem tänkte jag, men inte speciellt mycket.

Datorn kommer inte följa med hem, utan jag får uppdatera bloggen via min klump till stationära dator (åh, jag föraktar PC nu för tiden, haha). Men jag är ganska fullbokad under helgen - imorgonkväll ska jag hem till Ludde på middag, på lördag ska jag och mamma förbereda mitt kalas och sedan är det utgång på kvällen. På söndag kommer släkten hem och firar min tjugoårsdag (i efterskott då). Ska bli så himla mysigt att träffa alla igen! Åh, jag längtar verkligen nu.

The End

Nu ska jag sätta mig i mitt fönster, fundera lite på livet. Skypa lite med Therese. Vad vill jag egentligen? Är jag på väg in på en dålig väg? I don't know. Måste bara tänka.

Excuse me, sir
But is this what they call denial?

D'you wanna come over?




Nu ska jag ner till stationen och möta Andrew så ska vi mysa lite med film hemma hos moí. Vad jag älskar min aupairfamilj som låter mig ha vänner hemma. Åh, så underbara. Även om jag och Ben bråkat som f-n idag. Jag har allt som allt träffat honom i två timmar, vi har bråkat 1,4h av det. Galet. Jaja, nu sover snutten i alla fall. Och jag ska iväg till stationen. See you later alligator.

Boots







FÖR MYCKET ISO, JAG VET, MEN JAG ORKAR INTE TA NYA BILDER.

 

Det här var alltså det jag köpte med mig hem idag; lite smink från Natural Collection (asbra serie för oss med lite mindre plånbok - ögonskuggorna sitter som berget) och produkter från Toni & Guy - värmespray, torrschampo och lockspray. Är nöjd med mig själv, haha.


01 - låt som beskriver min musikstil



Hm, svåååårt. Jag har ju så otroligt blandad musikstil. Men jag skulle nog säga att den här beskriver väldigt mycket vad det är jag alltid gillar och alltid kommer att gilla! Brit-pop med den där "film-känslan" älskar jag. Så gärna soundtracks. Den här är ju bara underbar, om ni frågar mig. Den har en liten historia bakom sig faktiskt...

Det var så att jag var med en kille jag tyckte om på Justin Timberlakes konsert i Göteborg för ett par år sedan och när hela upplevelsen - något av det bästa jag varit med om - var över så tändes lyset i Skandinavium, denna låt gick på och han kysste mig. Det var fint.

Så, min musikstil är väldigt... mycket känsla! Stämning, liksom.

Det är vår!!

 




Hula Hoop! Det är vår i London idag. Jag har gått runt och svettats med solbrillorna på. Så sjuukt härligt. Som jag sa till Therese - if I was happy before, this weather is making me even happier! Helt galet vad lite sol och värme kan göra. Nu sitter jag ute i trädgården och beundrar mina fina köp. Eller ah... beundrar, det finns inte så mycket att beundra, men jag läser lite på hur man använder det och sånt. Vad jag köpte får ni se senare! Nu ska jag fortsätta svara på kommentarer - bara sju sidor kvar, hihi.

Brent Cross



Nu ska jag åka till Brent Cross shoppingcenter
och beställa en iPhone till mammas väninna. Imorgon ska jag hämta ut den, hihi. Lite känsla på att göra det faktiskt, jag gillart. Även om man önskar att den var till en själv. Men har jag tur så kanske jag också får en ny telefon i nästa vecka.

En Costalatte på sojamjölk ska jag unna mig också!

Utmaning - 14 dagar med min musik!

Jag blev utmanad av söta Petra att göra den här listan. Har funderat fram och tillbaka på att göra typ 30 dagar, eller 7 dagar och allt det där som varit så populärt i bloggvärlden på senaste, samtidigt ville jag inte följa strömmen. Jaja, hur som helst, nu kommer den här utmaningen! Ska bli superroligt, för jag har verkligen en blandad musiksmak, så jag tror ni kommer få en roligare bild av mig som person nu.

Dag 1 - En låt som beskriver min musikstil
Dag 2 - En låt som påminner om en speciell tid/period i mitt liv.
Dag 3 - En låt av en artist som jag beundrar.
Dag 4 - En speciell låt för dig och din älskling.
Dag 5 - En låt som får mig att tänka på en gammal vän.
Dag 6 - En låt som påminner om min nuvarande bästa vän.
Dag 7 - En låt som påminner om tuffa tider, som jag fortfarande får "den där känslan" av.
Dag 8 - En låt som påminner om en speciell dag.
Dag 9 - En låt som betyder mycket för mig.
Dag 10 - Den bästa låten just nu.
Dag 11 - En låt från min favoritartist of all times.
Dag 12 - En låt från en ny favoritartist.
Dag 13 - Den bästa videon just nu.
Dag 14 - En låt som gör mig glad.

Nu utmanar jag fem personer som ska göra samma sak, och ni gör helt enkelt så att ni kopierar listan (markera och sedan ctrl+c) och sedan kör ni igång och utmanar samtidigt fem nya personer! De utmanade är: Kajsa, Ida, Mirre, Charlotte och Nathalie.

Första låten kommer senare under dagen!

Se och uppleva i London



London är precis som alla andra storstäder oändligt. Jag har fått många frågor om ifall jag kan skriva någon form av guide om vad man borde se när man kommer hit. Jag ska också försöka att plocka fram de smultronställen jag själv upplevt istället för att skriva det precis som en guidebok hade gjort. Jag tänkte dela upp det i följande:

Shopping
Sevärdheter
Mat & fika
Uteliv

Så håll utkik, snart kommer en Londonguide á la Sannas Rum.

Today is a gift

The clock is running. Make the most of today. Time waits for no man. Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift. That's why it is called the present.

He's no you



I helgen var jag snygg!

Jag har städat idag, herrejesus vad jag har städat. Strukit, tvättat, bytt lakan, skurat, dammsugit, torkat golv - ALLT. Nu är det bara mitt sminkbord kvar och sedan är mitt rum så fint det bara kan bli. Och för första gången sedan jag flyttade hit har jag haft öppet mina fönster - de har varit låsta innan. Vädret har varit så fantastiskt idag, jag har suttit ute i solen och svettats med solglasögonen på och bara varit himla lycklig över min situation.

Nu är jag totalt slutkörd - kvällen bjuder på trevlig barnpassning så jag tycker jag kan få tio minuter off just nu för mitt huvud håller på att sprängas långsamt, men vad gör det när man har en så fantastisk tillvaro?

Har precis legat en kvart med Freddie i soffan och gosat. Verkligen gosat, han i mitt knä och så höll han mig i handen och pillade mig i håret. Så fint, så fint. Nu ska jag börja göra i ordning för läggdags för Mr Fredster. Sedan ska jag upp och duscha, locka håret och greja. Och sova tidigt!

Keeps reminding me



Ibland behöver man påminna sig själv om hur bra man faktiskt har det. När man klagar. På att lönen är dålig, på att man dammsuger var och varannan dag, för att barnen inte lyssnar på vad man säger, för att man är trött konstant, för att Spotify'n inte funkar för att man bor i UK. MEN HALLÅ? Just det, du bor i England. Sluta klaga? Och barnen lyssnar till stor del, och gå och lägg dig tidigare, du är ju live-in och har bäst lön av dem du känner, och det hade inte varit trevligt om det var dammigt.

För livet kan inte bli så mycket bättre än såhär. Speciellt inte idag, när solen skiner så mycket så att jag öppnat varenda fönster i mitt rum, blir på städhumör och ska göra det riktigt fint. För att jag ska skypa med min fina Kajan in a bit. För att jag har en dejt på Alla Hjärtans Dag. Och jag lyssnar på Norah Jones och är allmänt lycklig idag.

On a Valentine's Day


Livet bara leker.


You take my troubles away.
Livet är verkligen härligt. Jag ler för mig själv, fånig som jag är, hela tiden. Så fort mobilen vibrerar vet jag att jag kommer spricka upp i ett stort leende och bara älska mitt liv.

Jag hade lovat mig själv att inte falla så fort, inte så hårt, inte så mycket. Fast det känns ju inte ens som att jag faller, för det är så underbart på vägen. Jag börjar släppa på spärrarna, alla rutor är inte skottsäkra längre. Även om jag lovat mig att vara skottsäker denna gången. Bulletproof och så himla... analyserande. Inte bara ta det som det kommer utan faktiskt spela spelet. Inte vara för tillgänglig, ta kontrollen över situationen.

Och jag har lyckats. Och nu finns det bara en sak att säga.
We are never gonna survive unless we get a little crazy.

Jag vill bara förmedla känslan av att få somna i någons armar efter att han dragit en intill sig med orden "Come here, beautiful". Om det är någon gång man känner att Oj, det är nog en Hollywoodproduktion, det här, så är det då.

View



Här är en dagsbild från där vi stod och kollade på London by night i lördags kväll.
Helt galet hur fint det är.



Något av det som får mig att känna mig mest levande är utsikter. Och lördags fick jag se en så fantastisk utsikt - hela London by night, med Big Ben, London Eye och allt. Jag stod bara helt tyst och kollade, det var så vackert och jag kände så mycket att jag levde. Förstår dock inte varför jag inte tog något kort... Jag får göra det nästa gång jag är uppe på tjugonde våningen i det huset!


Paracetamol

Idag måste jag ta tag i kommentarerna från förra veckan. Galet att jag skjuter upp det. Så därför ska jag nu försöka ta itu med måndagens sysslor, få i mig lite frukost och sedan svara på mail och kommentarer.

Helgen har varit en av de bästa här i London. Nu till helgen åker jag tillbaka till Sverige, vilket ska bli skönt men ändå kommer jag nog sakna en helg här i London. Man missar mycket bara genom att babysitta en kväll, liksom.

Hur som haver, veckan bjuder på date, jag ska köpa en iPhone till min mammas väninnna, och lite allt möjligt. Och jag jobbar bara fyra dagar, sedan lyfter planet till Svea Rike.

Åh, just det - min hals är lite småjobbig. Dricker paracetamol och te. Blesch, vill inte bli sjuk nu.

Blast from the past

Ni minns att jag berättade att jag haft crushes på folk från andra länder i samband med Gothia Cup, right? Idag träffade jag en av dem! Är riktigt stolt över mig själv att jag faktiskt vågade, men jag var så stressad imorse när jag skulle åka från Pimlico, så jag hann inte riktigt bli nervös.

I alla fall. Jag träffade Harry, en av dem jag haft bäst kontakt med sen det året vi träffades. Han bor i Skottland, men var nere i London över dagen för att se Chelsea - Liverpool. Var riktigt kul att träffa honom, även om det var liiiite svårt med skotskan, han fick försöka prata så engelskt han kunde, haha. Men verkligen, det var sex år sen sist, och det hade ju kunnat bli pinsamt - men vi lunchade i en timme på Nando's och det var jättetrevligt, pratade om allt möjligt... Haha, om hur naiva vi var när vi var små som trodde att Gothia Cup-kärlekar skulle hålla och grejer. Vi skrattade en hel del åt oss själva! Och jag är helt amazed över hur mycket han mindes från då.

Så, jag känner mig galet duktig för att jag faktiskt gjorde detta, även om jag helst bara ville ligga kvar i sängen när klockan ringde imorse. Och jag gjorde det med en bra inställning. Och det var supertrevligt. Ganska stor chans att jag åker upp till Edingburgh under min vistelse här, fick se bilder och det var sååååå fantastiskt vackert!

Weekend shopping



Klänning köpt i Camden.

 



Lite klämmor.

 



Nytt pannband från Primark.


The Saturdays



Så galet bra låt!


Lördag då. Det var lördag igår. Vi var taggade på en rejäl utgång trots att det var lite utav karate på fredagen. MEN. Det slutade inte riktigt som vi hade tänkt oss. Jag hamnade på en pub i Victoria/Vauxhall. Riktigt engelskt. Men, det var ju inte så det började. Nej, jag gjorde mig en fin liten fjortis-flask-proviant-dryck och sprang bokstavligt talat till tåget med denna hemmagjorda cosmon i en colaflaska. Mötte Andrew på Oxford St, också tog vi tåget till Pimlico och var hemma hos honom en stund. Jag tror att jag inser mer och mer hur mycket han passar mig, för mina vänner... ANDREW HAR EN KATT! OCH SANNA PREIFELT ÄLSKAR KATTER.

Vi gick mot puben The Grosvenor, där hans kompisar var. Det var så genuint - precis som en engelsk pub ska vara, alla hälsade på Andrew när vi kom in, gamla som unga, ägaren kom fram och småpratade, munhöggs lite med killarna och sånt. Så sjukt härligt. Vi skulle sedan åka vidare mot Camden, men vi kom aldrig dit. Foffe kom till Grosvenor, och sedan tänkte vi gå till en klubb som heter Pache, men det var lite dyrt för våra svenska plånböcker. Så det slutade med att Foffe gick hem mot Kennington och jag och Andrew gick till Victoria. Somnade vid fyratiden med ett leende på läpparna.

Ska visa lite smågrejer jag köpt under helgen snart, och berätta vad jag gjort idag. Är lite stolt över mig själv att jag vågade göra det jag gjorde, haha. Men, strax!

Weekend



KOLLA VAD FINT JAG HAR GJORT I MIN HYLLA!



Då var det söndag. Jag har inte lika mycket ångest denna söndag därför att nästa vecka så jobbar jag bara fyra dagar, sedan åker jag hem till Sverige över helgen. Då blir det i och för sig inte så mycket bloggande, för datorn får stanna i London på grund av bagagevikten (ska trycka ner så mycket kläder jag bara kan i resväskan på vägen tillbaka).

Men på något sätt så känns det här som hemma nu. Vi har fått oss ett liv här och vi har det väldigt bra. Therese ligger bredvid mig i sängen, vi har varsin take awaymugg med kaffe (jag - Costa, hon - Starbucks, jag - fattig, hon - rik) och flabbar åt fanpages på Facebook... Vi har haft en knasig - alltså knasig är ett bra ord - helg. Verkligen weird. Jag får berätta i nästa inlägg. Ska bara fundera på vad jag ska lägga upp för bilder, i och med att jag inte tagit några. Jaja.

Be right back with more info.

Håret



Just det...



Jag färgade mitt hår igår!

Last Friday Night



Okej. Jag behövde inte babysitta igår. Så Therese kom hit på lite förfest med moí. Jag kände mig riktigt snygg igår! Kanske beror på mina hemmagjorda screwdrivers med rosévin i, eller så var jag faktiskt snygg. Jag vet inte. Men precis som för Katy Perry så har jag lite frågetecken kring min fredagskväll:
- Jag har ett Koko-Card i min väska Har jag tagit det? Var jag ens där? Men sjukt gött med fritt inträde till mars i alla fall.
- Varför i hela fridens namn har jag sms:at Andrew klockan 05.45? Som vanligt är fyllesms:arn igång, så morgonen har bestått lite i att be om ursäkt till folk jag har sms:at.
- Hur i hela fridens namn kom jag hem nu? Varför sov jag inte hemma? Varför har jag nya nummer i min telefonbok?

Ja, det är bara några av mina frågetecken.

Therese kommer hit snart. Då ska vi ha spa på mitt rum - relaxation music, ansiktsmask och gurkskivor. Och ikväll kör vi igen. Woop woop.

TGIF



Trött Sanna.
Woop Woop
Då var det fredag. Och jag babysittar ikväll... not that nice, men jag ska helt klart ut när föräldrarna kommer hem! Vi får se vart det bär av då, kanske möter upp Therese och gänget, eller Andrew och hans kompisar. Vi får seeeee. Taggad är jag i alla fall, känner hur det pirrar i magen för att det är helg. Wiho! Eller ah, inte riktigt än...

Idag tänkte jag dammsuga lite, lite allmänstädning i huset. Ska försöka svara på kommentarerna också, jag har blivit lite slapp med det, och ju fler det blir desto längre tid tar det för mig att ta itu med det. Fyra sidor är inte asball, bringar mest ångest, haha.

Cheesy music



i almost forgot what it was like to know when it feels right.

Dressed for success



Det var alltså denna klänning jag hade på min födelsedag, och köpte på Topshop samma dag. Den är verkligen jättesöt. Jag är inte jättemycket för vita klänningar, känner mig som en ängel i dem, men den här var verkligen kärlek så fort jag satte på mig den! Åh, kommer antagligen användas flitigt i vår och sommar. Längtar.

Köptes på Topshop för £50.

Min klippa


Kajsa Helena Olivia Forsén. Min bästaste bästa vän i hela världen, utan tvekan. Har skypat med henne nu i en timme, så himla härligt att få höra min visa väns goda råd om allt. Och ja, vi pratade en del om moí, men vi har också pratat otroligt mycket om att vi kommer säga till varandra om vi tycker att det blir lite mycket jag, jag, jag. Vilket jag känner hela tiden nu efter att en före detta vän skrivit det till mig. Vill inte prata om mig själv alls längre. Känner att när jag har sagt ordet jag så får jag en stor jäkla klump i magen som inte vill försvinna. Så jag försöker hålla mig, men hon fick en del inside information från dejten igår. Inte för att det finns så jättemycket - men en mer detaljerad beskrivning. Jag försöker också locka över henne hit. Fatta hur kul vi skulle ha, drömhelgen helt klart! Min goa, fina, bästa!

I vårt och torrt. I love you.

[ uttalas med en härligt skånsk brytning ]

Audrey Hepburn


More cupcakes

 

 

Nu är alla cupcakes slut. För den här gången. Imorgon ska vi dock göra några till, för då har Ben playdate med Jessica, så vi kände att cupcakes är väl lite tjejigt? Det är så väldigt mycket med könsroller här, tjejfärger/killfärger, tjejleksaker/killeksaker. En kille här skulle aldrig kunna leka med dockor, det skulle vara sjuuuukt. Jaja. Nu ska vi göra lite mer läxa och sedan är det bath time!


Odelady Odelady



Jag är ledsen att jag överröser er med min egen lycka. Förstår att vissa tycker det är jobbigt att jag mår bra, att jag får vad jag vill ha just nu. Well, tough luck, guys.

Tänkte bara slänga in lite snabbt - det blir en fortsättning på Andrew-kapitlet. Hihi. Vi har ny dejt på söndagkväll. Nu ska jag ut och njuta av solen, det ser nästan ut att vara mars/april, fast det är bara sju grader. Men ändå... Åh, life is good.

Åh, fick en fråga om hur Andrew ser ut. Saken är att han vet inte att jag har en blogg, och vi pratade en hel del om integritet och sådant igår, så därför vill jag inte berätta för mycket om honom... För det blir inget bra ifall han nu tycker att det är fel! Så, ni får vänta. Men jag kan säga att han är den mest omtänksamma människa jag någonsin träffat.

Indiern

Haha, fick en liten fråga om vad som hände med indiern som bjöd ut mig igårkväll och som jag gav mitt nummer till.

Well, när jag satt på dejten med Andrew så ringer han, men jag klickade såklart. Skrev typ "I'm on a date, can't talk!" till honom, och han svarade "Okay, call me when you can!" och sedan har han inte hört av sig. Ganska så skönt. Eller ah - jätteskönt. Grejen var såhär att jag stod och funderade på om jag skulle skriva en siffra fel - 84 istället för 83. Men sen kom jag på att tänk om han provar att ringa mig direkt? Så jag skrev rätt, för att slippa pinsamheten. Tänkte att; jag har ju bara ett himla kontantkort, så visst, han kan telefontrakassera mig, men han vet ju ingenting om mig! Inte var jag bor eller någonting. Och han ringde ju upp direkt. Aspinsamt om jag hade gett honom fel nummer i så fall.

Jaja, nu har han i alla fall inte hört av sig, och han är sparad som "SVARA INTE!!!" så det ska nog bli bra, haha.

If I were you



You seem to find the dark when everything is bright
You look for all that's wrong instead of all that's right
Does it feel good to you to rain on my parade
You never say a word unless it's to complain

It's driving me insane

If I were you
Holding the world right in my hands
The first thing I'd do
Is thank the stars for all that I have
If I were you

Date night



Haha vart ska jag börja?
Jag var alltså på dejt med Andrew igår. Jag var så nervös hela dagen så att jag till slut var nära att spy. Vet inte ens varför, det är ju ändå han som visat mig otroligt mycket intresse, jag har varit ganska så sval tillbaka... Men ändå.

Det började med att han var försenad på grund av nån trafikolycka. Så efter att jag stått vid vår mötesplats (jag stod för övrigt på fel ställe - haha!) ett tag kom en indier fram till mig och bjöd ut mig. Jag fick förklara ungefär tio gånger att jag väntade på någon annan, men jag är ju så himla snäll så jag gav honom mitt nummer. Och han ringde upp när vi stod där - tur som himlans att jag inte skrev in fel (jag stod och tänkte på att göra det).

Till slut kom Andrew och vi började gå mot stället som han hade valt - en typiskt engelsk pub i Victoria. Helt galet mysigt. Tydligen har vi gått förbi en av hans kompisar hus, för helt plötsligt fick han ett sms från honom där det stod att jag var WOW. Kan ni gissa om jag rodnade? Haha, om jag gjorde... Säg inte det till mig! Jag kan inte ta komplimanger! Liksom - fin början att jag sitter där som en jordgubbe...

Vi satt på puben i nära två timmar, och pratade om allt möjligt. Mest politik, för det hade vi båda gemensamt. Vi är dock på varsin sida av skalan, men det gjorde bara att vi skrattade åt varandra. Jag tror att Andrew är himla high på att flytta till Sverige nu - för honom lät det som ett vänsterparadis!

Vid halv tolv stängde puben (vad är det - alla pubar stänger 11.30pm?!) och då började vi gå mot Victoria Station igen. Där blev det en sån där fin kyss godnatt, och sedan satt jag och log för mig själv hela vägen hem... Trillade i säng vid ett - hur hände det? - och somnade gott.

Jag tror det kommer bli en fortsättning på detta kapitlet. Man kan aldrig veta, men jag tror ändå det.

Ett ord

Lycka.

Microwave dinner



Då har vi ätit middag, jag och Ben. Han fick mikrovågsmat - på request från sin mor - och jag fick pasta med pastasås. Hihi. I vanliga fall brukar både Freddie och Ben simma på onsdagar, men Ben har haft lite hosta nu på senaste, så det var onödigt att chansa. Själv känner jag hur mina mandlar bara växer och växer. Det gör lite ont och svälja och jag är hes. Stackars mig. Men det blir väl så när man jobbar med barn - man får alla bakterier...

Jaja. Nu är det en timme och fyrtio minuter kvar tills jag är ledig, och då ska jag som sagt åka till Victoria.
Hoppas att ni har en toppendag!

 


Hemmaspa 2.0



Nu ska jag göra lite hemmaspa för mig själv.
På schemat står:
- Måla naglarna (de är fortfarande ganska förstörda efter att jag hade akryl i en månad...)
- Ansiktsmask + peeling
- Body butter-kur
- Hårinpackning
- Föna & platta håret (med värmeprodukter såklart!)
- Plocka ögonbrynen
- Bestämma kläder för ikväll

Woop woop, jag är inte speciellt nervös ännu, men lär väl bli det framåt eftermiddagspasset. Hihi.

Imagination




What you feel is what you are, and what you are is beautiful.
Jag har spenderat de två senaste dygnen med att lyssna på Goo Goo Dolls. Deras musik är verkligen fantastisk. Det är hög jag-är-med-i-en-film-faktor på dem, tycker jag. Och nu när det känns som att jag är i någon form av high schoolfilm så passar det bra.

Jag går bara runt och ler för mig själv, med telefonen i högsta hugg. Igår hade vi en lång konversation om vart vi skulle gå, och vi kom fram till att vi skulle försöka gå nånstans där det inte är för livat. Jag vill ju gärna veta lite mer om honom, vet ju bara några få saker just nu - hans namn, vart han bor, vad han gör. Inget annat. Jo, vilken musik han gillar, fast det minns jag inte. Så nej, det vet jag inte. Jag har en svag aning om vi att vi har helt skilda politiska åsikter, men what the fuck, bara när man kan vara öppen för andra kan man vara riktigt liberal - right? Jag får försöka konvertera honom i så fall... Fast hur vänster kan man vara i England egentligen?

Skratt




Jag och Therese har alltid så roliga konversationer. Till exempel idag på Starbucks så satt vi och pratade om min dejt imorgon.

Jag - jag vet inte ens hur gammal han är. Tänk om han är yngre... Tänk om han är 93:a liksom... Då är han ju fortfarande arton. Fast han går på college... JAG FATTAR INTE!
Therese - jag skulle aldrig, i den här åldern, kunna dejta nån som är yngre. Känns som det är så stor skillnad.
Jag - jag veeeeet... men jag måste ju ge det en chans.
*tystnad*
Jag - fast jag läste på aftonbladet att det är inne för kvinnor att dejta yngre män.
Therese - JAG MEEED!

Och sedan så tittar alla på Starbucks på oss för att vi skrattar helt hysteriskt åt oss själva.

Waffles

 

Möjligt att detta är det godaste som finns. Våfflor med kanadensisk lönnsirap och jordgubbar. Så galet gott!
Jag har precis kommit hem från Starbucks där jag och Therese tog oss varsin liten te/kaffe. Pratat lite och varit på Boots och provat massa ögonskuggor. Ögonskuggor kan vara det bästa jag vet, jag var ju också tvungen att slänga massa när jag skulle tillbaka hit till London för att jag hade övervikt, men nu har jag hittat flera som jag tänkte köpa till helgen som är hyfsat billiga och roliga färger.

 

Eftermiddagen består av strykning och en quick hover, det är cupcake-smulor och strössel överallt. Barnen kommer inte hem förrän halv sex, sex, så jag har större delen av eftermiddagen för mig själv, vilket är skönt.


Cuppa Charity



Idag är det charity-event hemma hos oss. Massa damer kommer hit på kafferep - helt seriöst, teaparty - där det finns cupcakes (som vi har bakat, vi har bakat och bakat och bakat de senaste dagarna), te och kaffe. Man skänker valfri summa till välgörenhet i samband med fikat. Smart va? Det här gör min aupairfamilj varje år för mormors välgörenhetsorganisation. Är inte säker på vad det är för välgörenhet, men jag vet att det finns en organisation i släkten där de delar ut pengar varje år till dödssjuka barn så att de kan få uppleva något vackert. Ungefär en miljon delar den organisationen ut varje år. Vet inte riktigt om det är den som vi har bakat cupcakes till idag. Jaja...

Jag är i alla fall slutkörd av allt bakande och dekorerande... och ätande... haha.

Soulmate

Jag tror jag har hittat en själsfrände. Han gör smileysar åt "fel håll", precis som jag. It's a sign. Haha. Woop woop.

RSS 2.0