Hemma!

Då var jag äntligen på svensk mark igen, nedkrupen i tofflor då jag råkat lämna balkongdörren öppen under helgen (aja baja mig...). Jag har kokat vatten så sätter just nu i mig en paracetamolcocktail från Boost så att jag ska må bra imorgon. Att knappt sova något, försöka hinna med både shopping, marknader, god mat, lite party, lite sightseeing (dock väldigt lite på den fronten), så har jag inte bara världens värk i mina fötter - min stackars kropp har tagit stryck och dragit på sig någon form av förkylning. Vi har i princip packat upp det mesta, det blev ganska mycket shopping men som vanligt så känns det aldrig som att det blev "mycket grejer" när man väl plockar in det i diverse skåp, lådor, garderober etc. Men jag ska inte låta er gå psykiskt tomhänta denna måndagkväll, även om jag kan tänka mig att många kanske redan ligger och sover. Nedan får ni se två smakprov på vad jag fick med mig från favoritstaden nummer ett - London. Två underbara ljus från Voluspa och ett orange-rött läppstift från YSL.

Jag visar upp mer shopping i de kommande dagarna, troligtvis i form av outfitbilder och vanliga sådana här bilder som ni ser här nedanför.





Har ni haft det bra medan jag har varit i London?



Shoras design



Shora driver en fantastisk fotoblogg och ville ha i stuk med Elin Keros blogg. Jag får faktiskt in många beställningar där inspirationen kommer från Nevnarien. Vi gjorde en variant med detta; skitsnyggt som Elin gjort med menyn, att den är genomskinlig osv. Det viktigaste för mig är att göra kunden nöjd - det är ju mitt prior mission, och är Shora nöjd så är jag nöjd. Jag är nöjd också över att den ser proffsig ut. Vi la till lite andra funktioner här och var, valde egna detaljer och färger och skilde designerna åt rent proportionsmässigt och storleksmässigt, även om bloggen/layouten är uppbyggd som Nevnariens.

Höstaccessoarer

Till hösten - mina favoritårstid av många skäl! - finns det vissa saker, eller rättare sagt accessoarer som jag gärna bär. Det är handskar, cape, pannband & solglasögon. Så jag tänkte att jag såklart kan tipsa er om fina sådana saker. Personligen tycker jag att Åhléns har de bästa höstaccessoarerna - de började med de fina volangponchosarna och har fina accessoarer i övrigt när vi kommer till höstmode. Följande modekollage är i budgetklassen och det mesta kommer från just Åhléns, men anledningen till att jag valt budettips är för att jag tycker att det är roligare att ha många plagg än bara få, superdyra. För mig som dessutom är student nowadays, så är detta mode som tilltalar mig mer, även om man kan drömma om mer exklusiv shopping.





1. Pannband från Åhlens, 2. Handskar från Friis&Company / chique, 3. Solglasögon från Åhléns
4. Handskar från H&M, 5. Ponchos från Åhléns, 6. Scarf från Wera Stockholm/Åhléns

Positionering



En väldigt grov skiss över hur användarens uppmärksamhet riktas


Det kommer säkert bli fler inlägg i bloggskolan om positionering, men just denna ska handla om användarens uppmärksamhet och vart den riktas. Först och främst vill jag tack NetRelations som föreläste om detta, all cred till dem. Känner ändå att det är viktigt att förmedla denna kunskap, så därför är detta en del av min bloggskola. Detta gäller givetvis alla webbplatser, så man kan ta till sig av de flesta av mina tips trots att man kanske inte bloggar utan driver en annan typ av hemsida.

Anyhow. Ovan ser ni något som nästan liknar ett F. Det är användarens, i bloggexemplet known as läsarens, uppmärksamhet. Som ni ser finns mest uppmärksamhet i det rosa området som vi kallar centrum. Desto mindre uppmärksamhet lägger läsaren/användaren i periferin - till höger och i högra, nedre hörnet. Det är ganska logiskt; vi börjar från vänster till höger och uppifrån och ner. Sällan börjar vi från höger till vänster och nerifrån och upp. Så det är givetvis ganska logiskt. Sedan vet jag inte hur det är i andra delar av världen där man faktiskt läser från vänster till höger - där kan det vara annorlunda, men det hör inte riktigt hit.

Vad vill jag då säga med detta? Jo, placera ingen viktig information i periferin. Jag skulle också rekommendera (dock inget måste, oftast hittar man menyn ändå!) att ha menyn till vänster och inte höger. Om man ska ha två menyer på sin blogg så rekommenderar jag att man har det mest väsentliga till vänster och det mindre viktiga till höger. Det som är allra viktigast och det som man först kollar på är givetvis vänstra, övre hörnet, därmed bör läsaren kunna veta lite kort vart han/hon hamnat bara genom att slå en blick där. Nu krånglar min design lite, men tanken med min lilla Sannas Rum-boll (den svarta med rosa och vit text) är att man ska veta direkt vart man hamnat om man nu inte väljer att ha sitt namn stort och blaffigt över headern (inget fel med det!). Som ni säkert också märkt har jag lagt min reklam i periferin, därför att varken mitt primära eller sekundära mål är att mina läsare ska ägna sig åt min reklam.

Summering
Det mest vitala ska finnas till vänster, gärna högt upp. Det mindre viktiga kan man lägga till höger.

Då åker vi!

Ikväll är det dags; vi drar oss mot London - min gamla hemstad under 2O1O/2O11. Det ska bli såå mysigt. Denna gång tänker jag dock inte fokusera på shopping. Det kommer bli lite shopping, men inga större mängder. Jag njuter hellre av min vistelse i denna fantastiska stad; äter god mat och dricker goda drinkar istället för att köpa massor av obetydliga saker som jag egentligen inte behöver. Som jag skrev i inlägget om att vara lyckligt lottad - det handlar inte om att köpa massa saker, det handlar om att leva och njuta av att man har det bra.

Vi har bokat hotell i sydväst, runt Kensington vilket känns jättebra. Bara att det kommer vara lite småjobbigt att ta oss från Stansted under natten. Vi får åka till Victoria och ta en taxi till hotellet därifrån. Vi hade dock väldigt tur, vi bokade i onsdags, men fick ändå ett väldigt bra hotell, med inte mindre än 4 stjärnor. Nu har jag bott ett antal gånger på hotell i London, och kan säga att standarden är rådålig, man bör ha minst 4 stjärnor för att det ska vara en "wow-känsla". Vi bodde på trestjärnigt i Notting Hill 2O11 vilket var kaos, fruktansvärt vidrigt. Det kändes loppätet och äckligt bara. Detta ska dock vara himla fint och ett så kallat designerhotell. Chiswick Rooms heter hotellet och vi betalade drygt 5OO kronor per person och natt. Det är bra med tanke på läget och hur bra det verkar vara. Det har fått 8/1O av de som bott där och jag hoppas innerligt att vi blir nöjda. Å andra sidan ska man ju inte spendera helgen där, utan i London. Åh, det ska bli såå kul!



bilder från Chiswick Rooms


Imorgon ska jag till Golders Green och hälsa på min gamla aupair-familj. Ska bli jättemysigt. Vi har gratis wi-fi på hotellet men kan inte garantera blogguppdateringar. Däremot får ni gärna följa min Instagram - sannasrum där jag säkert kommer lägga upp lite bilder!

Helena Rubenstein



min bild © Min nya mascara från Helena Rubenstein - den är amazingly good!

Höstsnygg



Åh, dessa tre plagg ovan hade jag absolut inte tackat nej till. Först ser ni en blus från Ahlvar, därefter en klänning från Diana Orving och sedan en kappa från Mixed from Italy - såå snygga alla tre och går att köpa från Bubbleroom! Jag klär mig jättegärna i svart under hösten i och med att det är en lite mörkare årstid. Andra färger så som grått och brunt känns inte alls jag, däremot kan jag tänka mig marinblått. Klänningen finns faktiskt i en marinblå färg också, så om jag skulle klicka hem en sådan så skulle det kanske bli den marinblå i och med att jag redan har en del svarta klänningar (läs; bara svarta höst- och vinterklänningar). Om vi går vidare till kappan så gillar jag hur det är lite läder(-imitationer?) här och var, det ger kappan en mer MC-aktig look. Jag gillar söta saker, men kan lätt känna mig för sockersöt när allt är väldigt volangigt och sådär. Bryter gärna av med en lite tuffare eller mindre feminin jacka då till exempel. Eller kängor. Ni förstår säkert hur jag menar.

Vad tycker ni om plaggen ovan?


Detta är ett sponsrat inlägg.

Doftljus

Doftljus är något jag verkligen älskar. Idag köpte jag mig två nya från Indiska (ni kan se dem båda nedan, det är nummer ett och det turkosa nummer två), det ena är lite Voluspa-inspirerat rent utseendemässigt, och igår köpte jag tre nya från Åhléns - väldigt basic. Men de luktar himla gott! När vi åker till London imorgon så ska jag givetvis kolla efter Voluspa-ljus, har läst att de ska finnas på Selfridge's men 5Okr billigare/ljus än här i Sverige. Många bäckar små gör en stor å, och jag har velat ha ett Voluspaljus länge. Men Så känns det som att om jag verkligen vill ha ett, så kan jag faktiskt vänta tills jag kommer till London. I detta inlägg tänkte jag visa lite olika doftljus i olika prisklasser som passar både smala och tjocka plånböcker, spara och slösa.







1. Indiska - 79kr/litet, 149kr/stort 2. Indiska - 79kr 3. Starlytes / doften.se - 1OOkr + frakt
4. Diptyque / fruugo.se - 432kr + frakt 5. Voluspa - ca 4OOkr 6. Yankee Candle - ca 32Okr

Oktobers naglar







Bilder - jag / Naglar gjorda av Julia

IKEA-mayhem



Idag ska vi till IKEA, och himlans vad det ska shoppas där. Vi bestämde i våras att vi skulle försöka bli färdiga med lägenheten under hösten, och jag har redan flera projekt som jag ska göra under lediga stunder; måla garderoberna inuti med vit färg så att de ser fräschare ut, måla våra dörrar vita (just nu är de sådär gammaldags bruna, likaså insidan av garderoberna - så äcklig färg!), lägga golv i köket om ekonomin tillåter, tapetsera i vardagsrummet och sovrummet med en fin randig tapet. Tillbaka till kvällens tripp till IKEA; vi ska faktiskt köpa oss en ny sängram, det blir Hemnes i vitt samt tillhörande sängbord (jag kommer vara så lycklig när jag äntligen har någonstans att ställa mitt vattenglas, min bok, min iPhone etc.), och till dessa behöver vi ju varsin lampa - jag har kollat in Lykta så länge, alternativt Knubbig så länge, så får vi hoppas att vi kan lösa bättre lampor vid ett senare tillfälle. Sedan en bokhylla till vardagsrummet från Expedit, den svartbruna då våra andra möbler går i den färgen plus att jag tycker det blir snyggt med prydnadssaker etc. mot den svartbruna färgen. Det blir även lite inredning i form av korgar till bokhyllan & garderobsinredning/förvaringssystem (tråkiga stativ med stålkorgar, men det blir ju mer bekvämt och lättare att hålla ordning). Sedan får vi nog dra oss tillbaka lite, bara detta går på ett par tusenlappar, och som ni vet åker vi till London imorgon - man vill ju ha liite pengar kvar till dess

Stay tuned för bilder nästa vecka om våra IKEA-inköp!

Tapet

Jag har länge funderat på att tapetsera hemma. Det ger ju liv åt annars ganska tråkiga vita väggar. Våra väggar har dessutom målats så många gånger att det börjar tära på dem, det ser dumt ut, tycker jag. Jag vill ha en ljus, nästan osynlig fondvägg i vardagsrummet, men är rädd att det inte passar med alla andra mönster vi har på tavlor, kuddar etc. Att det blir för mycket helt enkelt. Jag önskar mig också en liknande vägg i köket (nu är det dock förhandling angående en renovering i köket, så håll tummarna!) - också ljus, men att den ändå bryter av med mönster. I vårt sovrum vill jag tapetsera med vitrandiga tapeter, lite gammaldags sådär. Tjocka ränder, ena går i matt, det andra i lite mer glansigt, känns som en lyxig feeling. Mina favorittapeter, som plånboken hittills inte tillåtit mig att köpa kommer från Cole & Son. Å andra sidan, i och med att jag bara vill ha någon vägg här och var så blir det inte jättedyrt, men dyrt blir det ju ändå. Sedan är jag faktiskt lite orolig över själva tapetserandet i sig - jag är ju lite av en perfektionist och vill absolut inte ha några bubblor i tapeten eller ens någon som helst ojämnhet. Det ska vara helt perfekt! Därför så undrar jag om man vågar göra det själv eller om man ska ta in någon som gör det åt en... Många frågor, lite svar.



Lite tapetinspo från weheartit
Vad tycker ni om tapeter, och har ni tapetserat någon gång?


Detta är ett sponsrat inlägg.

Q&A - Budgetväskor

FRÅGA: Kan du ge tips på snygga väskor? Budget så som Gina, Lindex, ZARA hm osv????

Såklart kan jag göra det! Jag personligen älskar tidlöst och klassiskt, därav är tipsen i den stilen också. Jag hoppas att ni ska hitta något ni gillar. Jag har försökt hitta på de webbshoppar jag gillar, hos de stora kedjorna, så att man har tillgång till de flesta av dessa väskor. Dock vet jag inte riktigt angående Zara, de flesta väskor de har ligger på runt 1OOO-lappen och det anser jag personligen inte är budget. Dessutom bojkottar ju jag dem pga dålig kvalitét Jag måste säga att H&M & Åhlens faktiskt har en hel del riktigt snygga, tidlösa väskor inne just nu för under femhundringen. Jag tycker att sådana, lite hårda (lite Kelly/Birkin-inspirerade) väskor är riktigt snygga. Jag trivs dock bra med min Belstaff-väska. Här följer mina tips!







1. Friis & Company / chique.se 2. Don Donna / accent.se 3. Åhlens 4. H&M
5. Åhlens 6. Åhlens 7. H&M 8. Åhlens

Sheimas design



Har inte hunnit visa er denna design. Sheima ville ha något åt stilbloggarnas håll. För mig är det svårt att kopiera bloggar, men inspiration kan man givetvis hämta. Vi försökte göra något eget utav varianten, och det blev bra till slut, jag kände mig bekväm med det och det gjorde Sheima med. Hon driver för övrigt en väldigt intressant modeblogg. Gillar att vi fick in en del färg också i form av orange.

Vad tycker ni?

Följ mig!

Ni vet väl att ni kan följa mig på flera sätt än bara via bloggen, va? Jag tänkte att jag skulle rada upp de sociala medier som jag finns på, där ni antingen kan kolla in vad jag gör där, och har ni lust får ni gärna följa/likea mig! Om ni har en Facebooksida, Twitter eller Instagram som ni vill att jag ska följa eller gilla - skriv en kommentar med en länk! Så here we go.


Länk öppnas i ny flik - Twitter har jag främst för att dela mina blogginlägg och Instagrambilder. Ibland twittrar jag ändå en del, så om ni vill så får ni gärna följa mig där. Jag är dock en sådan person som har svårt att uttrycka mig på så få ord, och därför går det lite i perioder med min närvaro på Twitter. Nu vill jag dock komma igång med det igen, och att få lite nya, inspirerande followers hade varit kul, följer givetvis alla de som vill tillbaka!


Länk öppnas i ny flik - Tumblr gillar jag hysteriskt mycket, men jag funderar på att starta en mer nischad tumblr med endast smink, för att jag älskar smink. Haha. Just nu postar jag allt jag gillar på min tumblr, och jag har den mycket för att lära mig hur sidan är uppbyggd rent programmeringsmässigt. Det är kul att lära sig nytt, med tanke på att jag läser till Webbutvecklare.


Länk öppnas i ny flik - We heart it använder jag faktiskt rätt mycket, och det är himla roligt tycker jag. Älskar all inspiration som finns på denna sida; vad hade mitt liv och min blogg varit utan we heart it? Inte nog med att man kan fylla ut inlägg som man inte har några passande bilder till, man får så otroligt mycket inspiration till sin egen blogg också!


Länk öppnas i ny flik - Jag har precis öppnat upp min Instagram för omvärlden igen, hade den privat ett tag av just privata skäl. Har dessutom rensat alla mina bilder och börjat om från början då jag vill posta mer genomtänkta och vackra och redigerade bilder från now on. Inga fler avreagerar-poster, bara intressanta och inspirationsrika foton från och med nu. Hade varit jätteroligt om ni ville följa mig där! Jag följer gärna tillbaka för att få mer inspiration.


Länk öppnas i ny flik - Detta är ingen önskan, det är en begäran - gilla min Facebooksida, så blir jag hysteriskt glad! Jag lägger upp vissa grejer på Facebook som jag inte skriver i bloggen, så man får reda på saker tidigare om man gillar min Facebooksida! Har du en egen Facebooksida som du vill att jag ska gilla? Tveka inte att lämna en kommentar så gör jag det.


Länk öppnas i ny flik - Bloglovin' har jag använt i många år, och jag har länge legat runt 6OO-followers-strecket. Skulle så gärna vilja utveckla mitt followerantal där på grund av olika anledningar, inte minst för att öka mitt läsantal här på bloggen. Jag gör även bloglovin'-byten från och med nu, så om ni vill göra ett sådant, hör av er bland kommentarerna!

Höstskor

Jag behöver absolut ett par nya höstskor. Jag äger ett par jättefina stövlar från Massimo Dutti, ett par rejäla boots, men önskar något mittemellan. Jag måste dessutom ta ut stövlarna lite i skaftet då de skaver lite grann. Men som sagt vill jag ha något lite lättare, inte en känga, men inte en stövel. Har jämt haft ankelboots (inte med klack), och trivs bra med det. Ska kolla lite på fredag innan vi åker till London när det ändå är 2O% off i Femmanhuset i Göteborg.



Alla från DinSko.
Vilka tycker du är finast?


Att vara lyckligt lottad - en tankeställare



Bilden har egentligen inte något med texten att göra - men jag älskar vita blommor!


I fredags kväll var vi på middag hos underbara Valentina och Fransisco i deras minst lika underbara lägenhet (helt ärligt ska jag nog fråga om jag kan få ta lite bilder av hur snyggt de har det!). Vi pratade mycket om hur det en gång varit. När man precis flyttat hemifrån och det kändes som att världen låg för ens fötter, men så vändes saker och ting upp och ner. Ni som följt med mig under en längre period minns säkert hur det var för mig hösten 2O11 när jag helt plötsligt stod utan lägenhet. Jag var nära att var tvungen att välja mellan att lämna Roberto eller sluta på jobbet - och båda de alternativen innebar att jag skulle behöva flytta hem. Jag älskar min familj, men hade bott hemifrån i över ett år, och kände inte att det skulle vara ett steg framåt i min utveckling att bo i mitt flickrum igen.

Vi stod där, det var en turbulent tid, och det kändes som att himlen rasade ner. Vi fick knappt någon notis om att vårt andrahandskontrakt skulle gå ut. Ingen framförhållning utan jag hade mindre än en månad på mig att lösa ett boende. Jag försökte med allt. Till slut hade vi bara tur - vi mailade vårt nuvarande byggnadsbolag och frågade angående en intresseanmälan, en halvtimme senare fick jag ett telefonsamtal om en ledig lägenhet. 2O år gammal och ett förstahandskontrakt. Vi hade en sådan fantastisk tur. Innan hade vi sovit i en 9O-säng, och förlikat oss med det - vi fick i alla fall vara med varandra. Nu hade vi endast köksgeråd och en 18O-säng. Och en tjock-TV. Men inget annat på 63 kvadrat.

Jag hade skrivit en inköpslista inför London. Den innebar shopping och utgifter för tusentals kronor. Men jag insåg att jag kanske borde värdera om mina pengar. Lycka kan inte mätas i pengar, i materiella ting. Lycka mäts i upplevelser, i goda vänners sällskap, i att få upptäcka nya platser, i att få ligga i soffan en lördagskväll utan att känna några som helst måsten. Det är lycka. Lycka är inte att ha allt det senaste, allt det dyraste. Lycka är att kunna se tillbaka och se att saker och ting har gått åt rätt håll.

Startat om min Instagram



FÖLJ MIN RENOVERADE INSTAGRAM HÄR!


Valde under helgen att radera alla mina bilder på Instagram. Jag var inte nöjd med det, det såg så taffligt ut om jag ska vara ärlig. Jag ville ha en helhet istället så att jag känner mig nöjd och glad när jag laddar upp dem. Jag är lite utav en perfektionist ibland, och jag ser alla dessa underbara konton med inspiration också kom mitt konto med print screens på Aftonbladet, Phineas & Ferb på datorn och kanske någon bild från en utekväll... Färgerna hör inte ihop och det blev mörkt och trist. Nu har jag istället en ljus instagram med fina bilder! I och för sig har jag bara postat ett par stycken hittills, men nu har jag i alla fall en bild av hur jag vill att mina bilder ska se ut. Jag älskar att sträva efter saker, och därför är detta bara roligt, tycker jag.

Följ mig på instagram genom att klicka här!

Presenter



Dessa goda teer, mumsiga kakor och goda stevia-bars fick vi av Valentina &
Fransisco när de var hos oss på middag förra fredagen. Uppskattar sådana här saker sååå mycket!

Mermaid's Dream



Tänkte att ni kanske ville se hur det såg ut på också!
Har en del utväxt sedan jag gjorde min naglar, så skuggorna blir lite knasiga.

Om bara 3 inlägg visas på framsidan?



Dags att dra igång söndagssnacket igen!
Som jag så fint säger i videon; för vissa av er på blogg.se så syns endast tre inlägg på framsidan trots att ni ställt in kanske 15 stycken eller liknande. I ovanstående video visar jag hur man gör för att undvika detta, vad som är felet och hur man åtgärdar det. Hoppas det hjälpte några av er!

Japan dreams



Japaninspo från weheartit.com


Just nu har Momondo en tävling där man kan vinna sin drömresa. I och med att jag älskar att resa - det är det bästa som finns! - så kände jag att jag inte kunde missa att vara med i tävlingen. Som rubriken lyder har jag ett drömresmål just nu - Tokyo, Japan. Asien i sig är en spännande världsdel, när jag varit i Kina och Thailand tidigare har jag verkligen älskat det. Japan känns som att det är fullt av vackra miljöer och enligt mig rolig sightseeing. Jag uppskattar inte alltid sightseeing så mycket, men just Japan skulle jag säkert kunna gå i vackra trädgårdar hur länge som helst. Med kameran förstås!

Tokyo verkar vara en så färgstark stad, med underbar mat (älskar japanskt, och då inte bara sushi) och mycket att upptäcka. Sedan finns det nog en del galen shopping också, men jag har hört att staden är en av världens dyraste städer. Det hindrar dock inte mig; jag vill ändå åka! Man behöver inte köpa saker i en upplevelse, det är ju upplevelsen i sig som bringar lycka, tycker jag. Fönstershopping hade fungerat bra för mig i denna stad skulle jag tro, det är inte så mycket som är i min stil (eller storlek för den delen...) men det är så roligt att titta.

Jag minns när jag läste att Foki varit i Tokyo, vilket hon säkert varit flera gånger, och så gärna, gärna, gärna ville åka dit. Så jag hoppas att Momondos tävling kan hjälpa mig att få uppfylla denna dröm! Då hade jag varit tacksam för evigt.

Vad är ert drömresmål?

Primärt & sekundärt

När man talar om User Experience Design så talar man ofta om primära och sekundära mål som man hoppas att användaren ska ha. Ett primärt mål är det mål man vill att - jag tar min blogg som exempel, så i det här fallet - läsaren ska ha först. Det sekundära målet är således det målet man vill att läsaren ska ha därefter. Jag drar ett exempel för att illustrera det.



Det primära målet för min blogg är alltså mina inlägg; det är det jag vill ska fånga mina läsare och det är ju det jag bloggar om som ska fånga intresset och göra så att läsaren vill komma tillbaka. Det sekundära målet för mig kan vara att jag vill att man kollar i min meny på något speciellt, eller att man kanske kollar i min övre meny där jag samlat tips, videos, länkar till sociala medier jag använder och lite annat smått och gott. Det är det sekundära målet, när man läst inläggen så hoppas jag att man vill klicka sig vidare till något nytt - men fortfarande vara kvar här.

I nästa tips får ni veta hur man ska positionera saker och ting på sin blogg för att få rätt uppmärksamhet åt rätt saker!

Ett kärt återseende?



Jag tänkte att jag skulle spinna vidare på mina design- och bloggskolor som jag hade för ett par år sedan. De var uppskattade, vad jag minns. Jag skrev om saker man skulle tänka på om man ville ha en blogg som var i en viss kategori, till exempel en fotoblogg; rent designmässiga saker som man bör tänka på helt enkelt. I min bloggskola hade jag bland annat tre guider om hur man får sin blogg att hamna högre upp på Google. Nu har jag dock mer kött på benen på just den biten (SEO), så jag tänkte att jag skulle göra nya, bättre tips om hur man förbättrar sin blogg med ett par enkla steg. Vissa delar kommer krävas mer tid av dig som bloggare, andra är superlätta saker och vissa behöver man bara lägga på minnet. Som sagt läser jag till Webbutvecklare så det kommer bli en del tips kring hur man gör sin sida så användarvänlig som möjligt, hur man skapar länkbyggen för att öka trafik till sidan, hur man integrerar med sociala medier (Facebook, Twitter, Instagram etc.) på bästa sätt, hur man gör sidan mer tillgänglig och helt enkelt do's & don'ts, som jag lärt mig via bloggandet i sig, under den korta tid jag har utbildat mig hittills (lär ju bli massor av tips under min studietid) och via det jag jobbar på med nu - SEO, sökmotoroptimering. Jag kommer göra på olika sätt för att förmedla mina kunskaper; texter, bilder & videos etc. Jag ska sedan köra på varje fredag (jag är ändå ledig de flesta fredagar) vid middagstid så kommer det komma tips till er. Jag lovar att detta får ni inte missa!

Ikväll kommer mitt första tips, och jag är himla exalterad.

Up to date - iOS7



Precis som alla andra så måste ju även jag ge mig in i debatten angående nya iOS7, skriva ett tjusigt litet inlägg om det ska jag också göra. Here we go! Till att börja med kan jag säga att jag för första gången gjorde allt rätt; jag installerade det imorse, inte igår (det var ju kaos på Facebook angående uppdateringen, att det skulle ta måånga timmar) - för mig tog det typ 15 minuter. Jag säkerhetskopierade såklart iPhonen innan - både till iCloud & min dator för säkerhetens skull. Det hade dock inte behövts - allt fanns kvar i min telefon ändå!

Nu till uppdateringen i sig. Rent utseendemässigt är jag inte 1OO% nöjd. Jag anser inte att det "platta" utseendet är Apple. Macbooks etc. har fortfarande 3D-temat kvar, ska dessa göras om också, undrar jag? Nej, jag tycker lite att det ser billigt ut med det mer tvådimensionella utseendet. Många påpekar att det är en kopia av Android. Saken är ju den att i denna bransch tillsammans med många andra branscher, så kollar man på vad konkurrenterna gör, man snappar upp det som de gör bäst och gör det till något eget. Det är inget nytt, och folk måste lära sig att det är så tillväxt och utveckling ofta sker. Man kan inte uppfinna hjulet på nytt, man får bygga vidare på det - eller hur? Dock hade väl även jag velat se något mer originellt.

Jag har touchat mig runt lite grann på iPhonen för att se hur det ser ut, som sagt är jag inte jätteimpad. Jag gillar välkomstskärmen mer än tidigare, den blåa rutan som man fick upp vid vissa tillfällen som hänger med sedan 5-versionerna verkar ha försvunnit vilket jag tackar Gud för. Så man kan säga att jag är glad fram tills jag touchar mig in på olika appar, så som meddelanden och så vidare. Jag föredrog gamla designen där, eller att man kanske hade gjort något "mitt-emellan" (är jag svensk, eller är jag svensk? Lagom är bäst ) - behållt det tredimensionella men kanske bytt ut färger. Nu ser det ut som en lam prototyp om ni frågar mig. Men det är tur att smaken är som baken, right? Som med det flesta andra uppdateringarna här och var på internet och av programvara så lär man nog vänja sig efter ett tag!

Mina plus: Multitasking, välkomstskärmen, helt klart snyggare design på mapparna på "skrivbordet", Panoramabilder i kameran, AirDrop & lättare att använda iCloud (så smidigt när man har det på datorn också!), mjuka övergångar som anden i flaskan på Mac (nästan) & Safari.
Mina minus: Helhetsdesignen, kamerans utseende (ser jättefult ut?!), meddelanden & app-ikonernas utseende, slide upp och ner för Kontrollcenter, Sök & Notiscenter laggar väldigt mycket för mig, att tangentbordet är detsamma som tidigare på till exempel Facebook.

Ni som uppdaterat; vad tycker ni?

En episk höst

Har precis kollat igenom mina svenska favoritartisters albumreleaser under hösten och kan bara säga en sak; episkt. Det kommer bli en fantastisk höst. Lars Winnerbäck släppte Hosianna igår (18 september) och det var underbar lycka. Nu har jag märkt min kalender med ytterligare tre stycken albumsläpp. Tänkte att jag kan dela med mig av detta till er, så kan ni antingen skriva lappar att ha på kylen, i er almanacka eller i mobilen, för detta får man ju absolut inte missa!



Melissa Horn släpper sitt nya album "Om du vill vara med mig" den 2:a oktober




Veronica Maggios efterlängtade album "Handen i fickan" släpps fjärde oktober




Någon gång i mitten av oktober släpper Laleh sitt nya album som ännu inte fått ett officiellt namn




Den sjätte november kommer Daniel Adams-Rays nya album, som ännu inte har en titel, det heller

Den perfekta höstjackan

Jag har insett att jag verkligen måste införskaffa mig en ny höstjacka, jag har dragits med samma (visserligen tidlösa) jackor i ett par år och vill skaffa mig en ny. Det passar ju fantastiskt bra att jag kollar när jag är i London nästa helg, tänkte jag! Nedan ↓ ser ni ett fint litet kollage med olika, snygga jackor i olika stilar, som jag absolut skulle kunna tänka mig under hösten. Det är ju den lilla detaljen att de inte alltid ser lika snygga ut på, men nu tänker vi bara hur de ser ut på galgen, så att säga.





1. Topshop, 2. New Look, 3. New Look
4. Miss Selfridge, 5. River Island, 6. River Island

Vilken tycker du var snyggast?
Jag gillar fyran & sexan mest, tror jag!

☊ - i mina lurar just nu



Då kör vi lite musiktips igen!

P!NK ft. Lily Allen - True Love › Jag är sååååå glad att Lily Allen är med på detta, om så bara för ett par sekunder - hon är en av mina absoluta favoriter, och att hon letat sig tillbaka i musikens riktning gör mig hur glad som helst. Så glad att till och med P!NK är ganska bra i den här låten.
Avicii - Hey Brother › Visst känns det lite som att Avicii håller på att skapa sig ett nytt sound? Jag tycker det, och det är inget fel på det heller för den delen, om ni frågar mig!
Lourdes - Royals › Har aldrig hört denna kvinna förut, men jag älskar låten, jag älskar hennes röst och jag älskar henne - så vacker!
Britney Spears - Work Bitch It's Britney, bitch! Detta är nog en låt man antingen älskar eller hatar, den är lite knasig, men det är det jag gillar med Britney - hennes låtar är, när man tänker efter, inte konventionella och vanliga längre. Hon har alltid haft förmågan att slå, allt hon gör älskar vi. Work Bitch är inget undantag.
Empire of the Sun - DNAEmpire of the Sun är ett band jag gillat i många år, det är samma sound på alla låtar, samma genomgående tema vilket gör att man känner igen sig lite. Det kan vara skönt ibland.
Laleh - Colors › Det här är så fantastiskt, Laleh är fantastisk! Ni bara måste lyssna på denna låt, den är underbar!
B Robin - I don't like to wait › Jag tror jag sett lite på Instagram om denna kille (följer ju Robin Stjernberg, haha), och när jag väl lyssnade på låten insåg jag att den var himla bra, så jag tycker ni ska lyssna på den också.
Amanda Fondell - Let the rain fall › Jag är lite skeptisk till fröken Fondell (det känns som att hon försöker göra en Tove Styrke, lite granna..), men den här låten gillar jag. Speciellt det där knasiga boom zaka numa zaka yeah.
Lana Del Rey - Summertime Sadness (Cedric Gervais remix) › Lana har varit med i varje musiktips tror jag, kan inte tröttna på denna kvinna. Nu har det kommit en remix på hennes Summertime Sadness, och jag gillar den mycket mer än originalet.
Melissa Horn - Om du vill vara med mig › Även om denna låt låter nästan exakt likadant som Jag saknar dig mindre och mindre så är den ju himla bra - Melissa gör väldigt vacker musik som man kan gräva ner sig med. Jag älskar sorgen och hopplösheten i hennes röst, det lyser igenom att hon kanske itne alltid menar det hon sjunger, men hon är stark. Det är vackert!
Lars Winnerbäck - Utkast till ett brevLasse Passe - varför kan du inte ta ditt förnuft till fånga och vara med i Så mycket bättre? Vet att han inte anser att det är hans forum och att han inte vill vara kommersiell på det sättet; men fatta vad nice det hade varit! Utkast till ett brev är sjukt bra, jag älskar hans trollbindande, varma röst, och förstår inte alla rader i texten, men vad gör väl det?
Veronica Maggio - Sergels Torg › Jag brukar tröttna på låtar, men snart har jag faktiskt lyssnat på denna låt i en månad, och jag lär göra det lika mycket fram tills dess att Maggio släpper sitt efterlängtade, nya album. Efterlängtat av mig i alla fall.

Har ni några låtar att tipsa om?
Helst inte Miley Cyrus dock, haha

Pluggeliplugg

Idag står plugg (Oh My God, har inte pluggat på 3,5 år typ.. Känns weird!) inom PHP med Desperate Housewives i bakgrunden (har snart tittat om hela serien, hihi ) på schemat, lite bloggdesigner, städning och så vidare, senare tre timmars jobb, och därefter lär jag vara slut. Men jag klämmer givetvis in lite bloggdesigner också, kämpar just nu med fyra stycken samtidigt, vilket å ena sidan känns bra, men försöker att avsluta saker och ting var för sig för att det ska bli så effektivt som möjligt, annars hoppar man ju bara fram och tillbaka.

Igår var en bra dag, men ack vad trött jag var. Att vara tillbaka i skolbänken är verkligen annorlunda! Efter skolan åkte jag hem, fixade med Alexandras design, la mig i ett varmt bad och gjorde sedan varm choklad (mjölk, kakao & stevia - perfekt! ) till öppningen av Champions League där vi självklart valde att se Real mot Galatasaray och givetvis vann vårt lag, med 6-1 - HALA MADRID! Jag somnade som en stock därefter, och nu ska jag alltså ta mig an det ovan. ↑

Vad hittar ni på idag?




Lite mysig höstinspiration från we heart it

Alexandras design



Färdig med Alexandras design.
Vad tycker ni?

FrontEnd



Godmorgon, godmorgon. Det var längesen det vart webcam-bilder i bloggen, right? Så ni får en idag. Jag är i skolan och har det bra, vi har lektion i FrontEnd, och vi går just nu igenom basics i JavaScript - jättespännande! En helt ny värld, en plats jag inte visste fanns... Haha, nej, men det är en ny värld, och det är otroligt roligt. Kan verkligen rekommendera er som gillar att pilla med bloggdesign att utbilda er inom webbutveckling. Jag kikar mest in och säger hej just nu, och vill önska er en jättebra dag! Det ska jag ha, för ikväll spelar Real Madrid mot Galatasaray i Champions League, och jag äääälskar fotboll.

Vad ska ni hitta på idag?

Vattenfärgsikoner



I detta paket hittar du: Ask FM, email, Facebook, Flickr, Google +, hjärta, Instagram, LinkedIn, Pinterest, plus, RSS, Spotify, stjärna, Tumblr, Twitter, Vimeo, We Heart It, Yahoo & Youtube.
I nästa paket kommer även Blogkeen & Videofy finnas med.

Jag har sett att många av er gillade mitt gråa paket med lite suddig bakgrund, så nu har jag gjort ett stort paket med 19 ikoner i fem olika färger, så sammanlagt finns det hela 95 ikoner i paketet. Som vanligt går vi igenom lite regler för paketet som jag hoppas att ni är med på.

REGLER FÖR DESSA IKONER:
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner om du gör en betaldesign för någon annan, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner om du gör en gratisdesign för någon annan, men där det står att du, och endast du har gjort designen.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i nedladdningsbara gratisdesigner, oavsett om du länkar eller ej. (Alltså att inkludera dem i gratisdesigner som du har gjort)
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i dina designauktioner, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i en designutlottning där det står att du, och endast du har gjort designen.

Kort och gott; dessa ikoner är för privat bruk, de får inte användas i ett kommersiellt syfte där någon tjänar pengar eller ökar trafiken till sin egen blogg (till exempel via gratisdesigner). Med det sagt vill jag också förtydliga att det inte krävs några länkar om du som privatperson använder dessa ikoner, men däremot blir jag väldigt glad om någon väljer att länka mig!

Om jag mot förmodan hittar en blogg/bloggare som brutit mot reglerna ovan följer mina vanliga åtgärder; jag varnar med en kommentar, jag anmäler till blogg.se och om det är nödvändigt polisanmäler jag.

2 år!



Idag är vår dag, idag har vi varit ett par i 2 år.
Grattis till oss!



Ziplining – Susa fram genom luften som stålmannen

Som jag har nämnt tidigare så vill jag göra en Bucket List. Jag har redan en sådan, fast endast med platser som jag vill besöka. Jag skulle vilja ha en om saker jag vill göra också. En sak som kommer till mig är ziplining!
Alltid drömt om att flyga fram genom berg och dalar? Tycker du att hängflygning och BASE jumping verkar lite för våghalsigt? Då är ziplining det perfekta och säkra alternativet för dig. Med linbanor som sträcker sig från 30 meter upp till flera kilometer har du möjligheten att svischa fram genom luften i över 150 km/h. Vare sig du föredrar att åka upp-och-ner, superman-style eller tillsammans med vännerna finns något som passar alla. Här har vi tagit fram en lista på några av världens bästa ziplines där du far fram över floder, skogar och bergstoppar. Kanske får du till och med en glimt av kinesiska muren i förbifarten. Om du känner suget efter spänning kan t.ex. Amex Travel hjälpa dig att boka resan.



Inspiration från weheartit.com


Icy Straight Point, Alaska
I Hoonah, Alaska, ligger ZipRider - världens största linbana. Under 90 sekunder flyger du som ett jehu 400 meter över Alaskas hav och skogsklädda berg med en genomsnittsfart på 100 km/h. Den hisnande färden sträcker sig över 1500 meter och man kan åka upp till sex stycken samtidigt.

Gravity Canyon, Nya Zeeland
Om du längtat efter att få leka stålmannen på riktigt ända sedan barnsben är det bara att packa väskorna och hoppa på första bästa flyg till Taihape i Nya Zeeland. Här hittar du Mokai Gravity Canyons Flying Fox där du åker med huvudet före i toppfarter uppåt 160 km/h. Banan är ungefär 1 km lång och stålmanspositionen gör att du får en fantastisk vy på 200 meters höjd.

Arenal Volcano Park, Costa Rica
Den nästan 3 km långa färden sträcker sig över en rad linbanor som tar dig genom jungeln, över Arenalsjön och rätt förbi den aktiva Arenalvulkanen. Sky Trek, som den heter, är en del av ett större system som också inkluderar en Sky Walk längs djungelbroar och en open-air-gondoltur som tar dig upp genom trädtopparna.

Whistler, British Columbia
Om du är i BC och har tröttnat på skidorna eller hikingen är det bara att spänna fast dig i en av de 5 linbanorna och njuta av utsikten. Whistlers zipline är öppen året runt och vyerna skiftar med årstiderna. På vintern far du fram över snötäckta gamla skogar och frusna vattendrag, och på sommaren blomstrande grönska och forsande bäckar.

Åre, Sverige
Under 2007 invigdes Åres Zipline-park som är den största i Europa med sina åtta linbanor. De har alla olika svårighetsgrader och den längsta banan är 360 meter lång. Här susar du ner för Åreskutan och far fram och tillbaka över Susabäcken.

Är ziplining något ni skulle vilja testa?


Detta är ett sponsrat inlägg.

User Experience Design



Sån sjuk omställning att sitta och anteckna igen!


Idag har vi haft den roligaste dagen hittills (om man bortser från att jag vaknade med hysteriskt stora halsmandlar och således fick ta med mig ett helt apotek till min bänk - Kan Jang, Ipren, halstabletter, nässpray, alcogel osv.) i skolan. Vi hade först teori i User Experience Design. Vad är det, kanske några av er undrar. Det är användarens upplevelse, kan man säga. Om jag bygger en hemsida så finns det två så kallade stakeholders - kunden som beställer hemsidan (företaget eller liknande) men även användaren är en stakeholder. I UX Design fokuserar man på hur användaren uppfattar hemsidan/systemet/produkten och vilken upplevelse man har. Ni har säkert varit med om att ni har kommit in på en webbplats där ni bara känt missnöje, hopplöshet och irritation. Det är ju då en dålig upplevelse, och UX Design fokuserar på att ma ska få en så bra upplevelse som möjligt!

Idag skulle vi göra en prototyp för en bostadsförmedlarsajt för studenter. Tänk er BoPlats Göteborg, fast bara för studenter. Och bättre. Vi skulle fokusera på vad studenter efterfrågar, vad som är viktigt för dem etc. Vi hade två timmar på oss och sedan skulle vi presentera våra prototyper för klassen. Jag var lyrisk, i extas (även om jag som vanligt ballar ur lite i slutet pga att jag blir lite rastlös) och hade såå kul.


Här ser ni ett litet smakprov på vår prototyp!
Som sagt hade vi två timmar på oss, och jag är apnöjd med detta med tanke på förutsättnignarna.


Efter skolan var vi ett gäng på ca 15 personer som drog oss mot Andra Lång för lite "after school". Jag mår som sagt väldigt dåligt idag (trött i kroppen och känner att jag är helt utmattad och svag), så jag drack inget på after schoolen. Efter ett tag blev jag tyvärr illamående och började svettas, så jag drog mig hemåt. Väl här hemma har jag jobbat med designer och kollat på lite TV. Myskväll med goseberto.

Har ni haft en bra torsdag?

Adobe

 
 
Idag fick vi äntligen våra licenser till Adobe, så att jag kan ha det på min nya Macbook Pro 15" också. I och med att vi fick dem idag betyder det också att jag haft min första lektion i Visuell kommunikation. Vi har en jätteduktig kvinna i detta ämne, och vi kommer att lära oss grafisk formgivning, Photoshop och ... Illustrator! Jag kan inte vänta, kommer ni ihåg när jag skrev inlägget om Teknikmagasinet? Då skrev jag ju också att jag ville kunna erbjuda prints och kanske till och med illustrerade porträtt i min blogg/hos mitt företag. Well, jag hoppas att kursen i Visuell kommunikation kommer att hjälpa mig med det! Jag har inte så mycket utav ett rithuvud så att säga, men förhoppningsvis så kommer det bli bättre när jag lärt mig Illustrator. Nu kommer jag säkert bli en riktig fena på Photoshop också; fine att man kan det ganska bra, men inte bäst. Nu ska jag bli bäst!
 
På dagens lektion hade vi dock lite teambuilding i form av Pecha Kucha - 2O slides med 2O sekunder per slide = 5 minuterspresentation. Vi gjorde om något så enkelt som hjulet, och jag hade fem slides om roliga fakta. Jag hann 2-3 meningar per slide, det är ett roligt sätt att presentera saker. Våra lektioner kommer trycka väldigt mycket på hur man uttrycker sig på internet m.m. (inte så mycket analogt antar jag, i och med att jag går Webbutvecklare) för att få genomslag (lite copywriting och lite grafisk formgivning), och inte så mycket "såhär klipper du ut en bild i Photoshop". Men det ska bli roligt, absolut! 

Aussie

Efter inlägget om hårprodukter bestämde jag mig för att lyssna på vad majoriteten av er läsare tyckte att jag skulle prova, nämligen Aussie. Köpte för frissigt hår då mitt tenderar att bli lite frissigt, och kände att jag kunde överge produkter för färgat hår nu, har ju inte färgat sedan sista december... Det blev en schampoflaska, en balsamflaska och en inpackning eller något liknande; 3 minute miracle. Tänkte att jag skulle prova allt ikväll, hoppas verkligen att det är bra. Men det tror jag, för ni lovordade dessa produkter så himla mycket. Bara jag inte har för höga förväntningar? Äsch, det tror jag inte, detta kommer bli toppenbra!

Jaja, dessa produkter ↓ fick jag med mig hem i alla fall, och de luktar så himla gott. Tack för tipset, ni kära läsare, en liten recension kommer såklart när jag testat dem lite grann!
 
 

Fyra ljusa



Blus från H&M (349:-)



Kavaj från H&M (349:-)



Blus från H&M (249:-)



Blus från Åhléns (199:-)

Fin skönhet

Som ni säkert förstår är smink & skönhet något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag kan spendera timmar surfandes efter en perfekt mascara eller ögonskugga, strosa runt i butiker och leta efter det perfekta nagellacket eller drömma mig bort i skönhetsbloggarnas värld av otroligt fina produkter. Mina favoritmärken är Dior, id Bare Minerals och Chanel, men min plånbok håller inte alltid med mig på den fronten. Att köpa endast smink från dessa märken kan svida ganska hårt och därför tar jag alltid tillfället i akt när jag är utomlands och köper på mig ett lager. Men ibland räcker inte heller mitt lager och då står man där, tomhänt utan en Mineral Veil från Bare Minerals, till exempel. Det blir halvt kaos i mitt liv då, speciellt eftersom att jag bara använder smink och produkter som är viktiga för mig och proceduren, inte mindre och inte mer. 
 
Ibland händer det ju att man är out of stock och inte har någon planerad resa framför sig, vilket betyder att man troligtvis kommer att få ta tjuren vid hornen och inhandla antingen de produkter man önskar och vill ha trots att det svider, eller så får man köpa en billigare variant. Det många inte tänker på är att man ofta kan hitta bra produkter, sina favoritprodukter på internet till mycket billigare pris än vad de stora skönhetskedjorna erbjuder. Ett sådant exempel är Nice Beauty, de har inte bara det som jag lagt i kollaget här nedan ↓ utan även otroligt många fler produkter från välkända märken. Jag är ju väldigt sugen på allt det nedan, jag är en liten beauty junkie, så att säga. 
 
 
Mascara från Chanel, rouge från Dior, nagellack från Essie & rougepensel från Zenz. 


Brukar ni handla smink via nätet?
Om inte är detta ett skonsamt tips för plånboken!

Detta är ett sponsrat inlägg.

Bloppis

Då kör vi, som jag kämpat med det här! Kommer givetvis fyllas på efterhand också, jag måste bara få allt tvättat, struket & fotat. Jag har gjort detta så många gånger innan men aldrig fått tummen ur att lägga upp det. Men here we go. Det är allt möjligt helt enkelt, känner att jag behöver mer plats i min garderob.

Gör såhär:
» Fasta priser, ingen budgivning.
» Om du hittar något du gillar så kommenterar du att du vill köpa det.
» Antingen möts vi i Göteborg eller så står köparen för frakten (kuvert/paket samt porto, ca 45kr för normalstort paket).
» Om du ångrar dig, hör av dig så fort som möjligt.
» Alla plagg är tvättade och de som går är även strykta.




Jeansjacka 7O kronor + frakt



Midjeskärp, 9,5 cm brett med läderimitation längst fram och resår runt om - 2O kronor + frakt



Kjol med flera spetslager, går i brun/grönt och en sidenrosett. Funkar att ha på höfter eller i midjan. 3O kronor + frakt


Fyra nya



Blus från Gina Tricot (299:-)



Kavaj från H&M (299:-)



Klänning från Åhlens, tänkte sy in den lite dock (349:-)



Nu är jag också frälst - Plenty från Dr Denim (399:-)

Thank God for Cubus



Jag har varit lycklig ett tag, över det faktum att Cubus har lanserat generösare storlekar på sina behåar. Upp till F-kupa, som är min storlek, jag har haft F75 under många år (sedan ettan i gymnasiet). Nu behöver jag inte lägga ner flera hundra kronor per behå, utan det räcker med ca 15O-2OO kronor för en fin en. Jag fick med mig två stycken hem och har en sedan innan. De ni ser ovan ↑ är E8O, och lite för stora runtomkring, men när man lägger såpass lite på en behå så är det okej att knäppa den på innersta haken (i vanliga fall ska man köpa en behå som man knäpper på den yttersta haken för att undvika att den töjer sig för mycket runt om), i och med att man inte behöver vara lika rädd om den, så att säga. Jag är jättenöjd med dessa, så roligt att man kan få vara som alla andra för en stund, haha. Nej, men att ha en stor behåstorlek gör ofta att man antingen får gå runt med billiga tantbehåar eller med äckligt dyra, fina behåar. Ingen ser ju dem ändå (förutom Roberto såklart ), så jag tycker inte det är roligt att lägga hysteriskt med pengar på en ny behå (vem gör det?), men nu kan jag med gott samvete köpa mina på Cubus. De har min storlek och kostar inte skjortan!

Wanted

Nu när jag breakat att vi ska åka till London (ska blir så himla mysigt, roligt och fantastiskt, åka med underbar pojkvän och underbara vänner!) så tänkte jag att jag gör ett litet kollage med grejer jag vill ha. Ni får stå ut med att det lär bli några sådana här de kommande veckorna innan vi åker. Där är jag och Valentina så lika, vi blir alltid hela maniska på nya projekt eller sådant. Så kul att ha hittat någon som är så lik en själv! Valde att göra ett kollage med bilder från weheartit istället för att klippa ihop ett kollage i Photoshop denna gång. Sådana kollage kommer jag nog ändå göra under de kommande 2O dagarna fram tills vi åker. Så nedan får ni ett litet kollage med grejer jag ska kolla in och förhoppningsvis få med mig hem om Ryan Air tillåter!



Nagellack från Deborah Lippmann, träningskläder från Victoria's Secret, ögonskugga från Chanel, nagellack från OPI, hudvård från The Body Shop,
smink från YSL, mjukisdress från Juicy Couture, ögonskugga från Urban Decay, laptopfodral från Marc by Marc Jacobs,
plånbok och iPhoneskal från Michael Kors, ballerinaskor från Tory Burch, rouge från Dior

Kollaget är gjort utan Photoshop eller annat bildredigeringsprogram, klicka för att se hur man gör!

London bokat!



Bilder fotade av mig
Äntligen åker vi min andra hemstad igen!

Kan inte fatta att jag inte varit i ”min andra hemstad” på två år! Idag bokade vi dock varsin biljett och åker den 27-3O september. Det som är helt fantastiskt är att vi ska åka med Valentina & Fransisco, som vi trivs så sjukt bra med. Åh, det kommer bli sååå roligt. Jag är så exalterad!

Givetvis ska jag hinna träffa min gamla familj, så då får mitt resesällskap hitta på något annat den förmiddagen, lite sightseeing kanske? Jag tycker inte riktigt att jag behöver så mycket mer sightseeing. Tror att det blir redan på söndag förmiddag, då hinner jag ha köpt något roligt till Freddie & Ben. I övrigt ska jag och Valentina shoppa såklart, sedan ska vi försöka ta oss till The Athenaeum Hotel för Afternoon Tea, jag vill givetvis dricka en god smoothie från Joe & The Juice, kanske en picknick i Regents Park om vädret tillåter, och myslunch i Covent Garden med god Long Island Ice Tea. Vi tänkte såklart gå ut också, vet dock inte vad gänget känner för, och jag vill inte planera för mycket (ni kan ju tänka er att jag har legat bakom varenda liten detalj i det här so far, haha – Coach från flygplatsen, vilka datum, biljetter, hotell…)
Åh, jag kan verkligen inte vänta, det ska bli sååå kul!

Har ni några resor inbokade under hösten?

Macbook Pro 15" Retina



Här ser ni skillnaden i tjocklek på min gamla från 2O1O (överst) och min nya från i år (underst).



Jag är sååå nöjd med min nya, fina dator! Skärmen, tjockleken, ljudet - allt. Den har jättebra högtalare och som vanligt med Appleprodukter så känner jag det där att man har tänkt på det mesta, små detaljer. Till exempel swish-ljudet när man skickar ett mail så går det från ena högtalaren till den andra så att det verkligen blir ett swish-ljud. Haha, jag är heelt såld. Har suttit och pillat med allt jag kan på den (kan ju fortfarande inte hålla på med Photoshop då jag måste vänta på min Adobelicens från skolan) - fixat min kalender och importerat mitt schema, gjort lite påminnelser (haha, sååå himla onödigt, men ändå), pillat med inställningarna.. Ja, allt helt enkelt. Är så himla glad, den är så fin!

Kan verkligen rekommendera denna lilla älskling!

Missoni





Dessa fina handdukar från Missoni fick jag med mig hem från NK häromdagen.
Älskar färgerna! 145 kronor styck på NK Hemma

Beige ikoner för sociala medier

 
 
 
Detta blir mitt sista ikonpaket från den "gamla eran", från och med nu kommer ni hitta fler ikoner i mina kommande paket. Bland annat youtube, hus och kamera ska finnas i dessa nya paket. Ni är givetvis välkomna att använda dessa, när och hur ni vill, men endast för privat bruk. Därför följer här ett par enkla regler, så att vi är 11O% på det klara med när du inte får använda dessa ikoner.

REGLER:
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner om du gör en betaldesign för någon annan, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner om du gör en gratisdesign för någon annan, men där det står att du, och endast du har gjort designen.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i nedladdningsbara gratisdesigner, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i designauktioner, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i en designutlottning där det står att du, och endast du har gjort designen.

Kort och gott; dessa ikoner är för privat bruk, de får inte användas i ett kommersiellt syfte där någon tjänar pengar. Med det sagt vill jag också förtydliga att det inte krävs några länkar om du som privatperson använder dessa ikoner, men däremot blir jag väldigt glad om någon väljer att länka mig! Då är det no strings attached.

Om jag mot förmodan hittar en blogg/bloggare som brutit mot reglerna ovan följer mina vanliga åtgärder; jag varnar med en kommentar, jag anmäler till blogg.se och om det är nödvändigt polisanmäler jag.

Naglar / September



Vi gjorde en lite roligare variant med färger och grejer denna månaden. Det är kul att sätta lite färg på vardagen, och naglarna
Ursäkta suddig bild, men det får vara!

Mermaids dream





Så härlig färg, är jättenöjd!
Nordiska kompaniet 179 kronor

Effektivt & smidigt



iPad-inspo från weheartit


Jag har länge tjatat om en iPad, jag vill så gärna ha en. Nu när det är dags för mig att starta mitt företag, så att jag kan åta mig större uppdrag, så känns det som att jag verkligen och faktiskt behöver en iPad så att jag smidigt  kan visa framtida kunder hur jag tänker mig och så vidare. Att släpa omkring på en dator för olika möten känns både otympligt, och datorn i sig kan komma till skada. Därför tycker jag att en iPad skulle passa mig, och nu känns det som att jag inte kan ge mig själv några bortförklaringar längre; såklart jag ska köpa en iPad!
 
När vi ändå pratar om teknik så har jag surfat omkring på Teknikmagasinets hemsida - www.teknikmagasinet.se. Minns när jag var liten och den där katalogen de hade var en dröm. Man ville ha allt, haha. Prylgalen som jag var och nog fortfarande är (att sitta och titta på saker som jag vill ha kan jag spendera timmar med!) ringade jag in halva katalogen. Det var allt från disco- och lavalampor (minns att jag så gärna ville ha en sådan när jag var liten men aldrig fick någon) till locktänger, allt från mobiltelefoner till sådana där elstötsspel. Allt helt enkelt. Och jag blir lite likadan nu. 
 
Jag har i alla fall siktat in mig på en ritplatta också. En sådan kan vara rolig att ha, och jag vill verkligen bli bättre på att rita. Att kunna göra egna penslar, kanske till och med egna typsnitt? Och nu när jag tänker på egna typsnitt så inser jag att jag borde ta en lektion i kalligrafi.. Ja, mina tankar kan allt skena iväg. Men det hade varit så kul att kunna göra egna prints och liknande. Det känns som att det är en sådan sak som bör finnas med i mitt företag! Jag vill att allt ska vara hemmagjort hos Sannas Rum.
 
Summa summarum - alla kan hitta något hos Teknikmagasinet.
Finns det något du önskar dig därifrån?
Detta är ett sponsrat inlägg.

Ikoner för sociala medier - baby pink

 
 
Här får ni ett litet rosa paket med söta små ikoner. Detta är ett gammalt paket som jag inte fått tummen ur att lägga upp. I mina kommande så kommer det nog vara lite samma grej, men har ett par nya paket som jag jobbar på där ni har fler motiv (youtube, hus, kamera bl.a). Hur som helst, ni är givetvis välkomna att använda dessa, när och hur ni vill, men endast för privat bruk. Därför följer här ett par enkla regler, så att vi är 11O% på det klara med när du inte får använda dessa ikoner.

REGLER:
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner om du gör en betaldesign för någon annan, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner om du gör en gratisdesign för någon annan, men där det står att du, och endast du har gjort designen.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i nedladdningsbara gratisdesigner, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i designauktioner, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratisikoner i en designutlottning där det står att du, och endast du har gjort designen.

Kort och gott; dessa ikoner är för privat bruk, de får inte användas i ett kommersiellt syfte där någon tjänar pengar. Med det sagt vill jag också förtydliga att det inte krävs några länkar om du som privatperson använder dessa ikoner, men däremot blir jag väldigt glad om någon väljer att länka mig! 

Om jag mot förmodan hittar en blogg/bloggare som brutit mot reglerna ovan följer mina vanliga åtgärder; jag varnar med en kommentar, jag anmäler till blogg.se och om det är nödvändigt polisanmäler jag.

Dag 1

Så var första dagen i skolan avklarad, och nervositeten har släppt en aning. Vi möttes klockan två i vårt klassrum igår (alltså känns så weird att vi nu har en sal liksom... Just like the good old days) och hade upprop. Vi gick igenom kursplanen, utbildningen och lite om skolan i sig. Det som jag tycker är mest spännande är vår praktik. I teorin kan jag vara vart som helst i världen under de sex månaderna som jag har praktik (London eller New York känns ju otroligt lockande, haha), men utbildningen syftar ju också till att jag ska få ett jobb inom branschen och jag är inte säker på om jag vill bosätta mig i vare sig London eller NYC... Jag trivs i Sverige, men hade kanske inte velat bo i just Göteborg. Stockholm har ju tilltalat mig under en längre tid. Jaja, det finns oceaner av tid att fundera på det, igår var ju som sagt första dagen.
 
Nedan får ni se min nya bebis. Macbook Pro 15" med Retinaskärm. Mycket, mycket nöjd. Längtar bara tills jag får mina licenser till Adobe (Photoshop etc.) så att jag kan använda den till allt. Nu gör jag allt jag kan på min 15-tummare och det jag måste på min gamla 13-tummare. Hihi. 
 

Elle Interiör



Inredningsinspiration från weheartit


En tidning som jag verkligen avgudar är ELLE Interiör. Som ni säkert vet jobbade jag under en kort tid som telefonförsäljare och då var det just tidningsprenumerationer som jag sålde. Det var för andra tidningar dock; Hus & Hem och deras undertidningar (Hus & Hem Trädgård, Hus & Hem Retro m.fl). Jag la till mig själv för en tidningsprenumeration för Hus & Hem, och jag gillar den tidningen mycket, men skulle vilja ha någon mer, lite mer classy tidning att få hem i brevinkastet då och då. Då känns ELLE Interiör som det rätta för mig. 
 
Jag är ganska inne i inredningsfasen, och lär vara det resten av mitt liv tror jag. Kanske inte när man börjar närma sig pensionärsålder, men vem vet? De kommande 4O åren lär i alla fall innehålla en del inredning för min del. Som ni säkert märkt i bloggen lägger jag gärna upp kollage och inspiration - att trivas hemma är ju verkligen det viktigaste som finns. Att komma hem och känna lycka över sitt hem. Jag längtar verkligen tills vi flyttar till något större, när vi väl flyttar till hus kommer jag vara överlycklig! Alla dessa ytor och möjligheter kommer göra mig euforisk. Just nu har vi ju en tvåa på 63kvm, den är jättefin, men det finns ju en hel del som jag önskat att vi kunde göra som man inte precis får göra i en hyresrätt. Eller så finns det ingen mening i att investera tusentals kronor. 
 
Har ni någon inredningstidning som ni kan rekommendera?
Detta är ett sponsrat inlägg.

Pixelsmileys



Jag har äntligen lagt mina gamla pixelsmileys i en liten zip-fil så att ni kan ladda ner dem, nu blev nog några stycken glada. Hihi. Vart efterfrågan på om jag kunde lägga ut dessa igen, så here we go! Dessa är, som ni säkert vet, endast för privat bruk. Här följer ett par enkla regler, så att vi är 11O% på det klara med när du inte får använda dessa pixels.


REGLER:
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratispixels om du gör en betaldesign för någon annan, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratispixels om du gör en gratisdesign för någon annan, men där det står att du, och endast du har gjort designen.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratispixels i nedladdningsbara gratisdesigner, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratispixels i designauktioner, oavsett om du länkar eller ej.
› Det är inte tillåtet att använda dessa gratispixels i en designutlottning där det står att du, och endast du har gjort designen.

Kort och gott; dessa ikoner är för privat bruk, de får inte användas i ett kommersiellt syfte där någon tjänar pengar eller läsare eller något liknande. Med det sagt vill jag också förtydliga att det inte krävs några länkar om du som privatperson använder dessa ikoner, men jag uppskattar en liten länk! Vill du ändra färg på dem kan du givetvis göra det också, men du kan inte för det påstå att det är du som har gjort dem.

Om jag mot förmodan hittar en blogg/bloggare som brutit mot reglerna ovan följer mina vanliga åtgärder; jag varnar med en kommentar, jag anmäler till blogg.se och om det är nödvändigt polisanmäler jag.

Ester Eleonora



Ester Eleonora har fattat grejen. Min grej. Jag älskar deras kläder, och det faktum att de börjat göra kläder. Sjalen är lite för mycket Missoniplagiat, men favoriten som ni ser i kollaget ovan kommer jag med all säkerhet att införskaffa mig. Har dock sett att Zara har en som är i princip exakt likadan. Tråkiga är ju bara att allt på Zara är dålig kvalitét (om man köper en jacka för 8OOkr och alla sömmar i fodret går sönder så att den ser ut som att den är sönderklippt så är det inte bra kvalitét. Samma sak gäller deras byxor; går alltid sönder efter bara några gånger!), men jag undrar hur Ester Eleonora har det med sin kvalitét. Någon som vet?

Vad tycker ni om Ester Eleonoras kläder?

Sony Trendscouting



Trendscouting är något som jag tycker är väldigt intressant. Vi kan ju inte sticka under stol med att vi bloggare älskar alla typer av inspiration, om det så handlar om mode, accessoarer, teknik eller inredning. Att hitta personer som är "mitt i prick", när man känner känslan av att "wow, det där skulle jag också vilja kunna bära upp" eller "en sådan tröja måste jag ha", tycker jag personligen är väldigt kul. Jag är en sådan person som sätter på mig det jag tycker är fint, när jag shoppar blir det mycket blusar. Nu för tiden, jag - som alla andra - hamnar ju också i perioder, när jag bodde i London hade jag en mer "tuff" stil, höga byxor med läderdetaljer och magtröja och plattat hår var standard när jag gick ut. Nu vill jag klä mig mer kvinnligt, och då passar blusar och klänningar väldigt bra. Så var det även när jag gick gymnasiet - klänningar och klackar nästan varje dag. Jag var "den söta". Idag känns det som att jag hittat min stil, men samtidigt kan man ändå hitta inspiration från andra håll och andra stilar.

Sony Nordic gjorde ett projekt för att definiera de största trenderna just nu under årets Roskildefestival genom att handplocka 12 av Skandinaviens största bloggare och låta dem fotografera och dokumentera trender under fyra dagar på festivalen. De fick ett ord per dag som de skulle ha i baktanke när de gjorde detta, och med hjälp av kameror från Sony skulle de fota de personer som de tyckte passade in under dessa ledord - Playful, Original, Human & Be moved. Alla dessa stämmer överens med ledord för Sony själva, de är lekfulla och underhållande, de kopierar inte utan håller allt originellt, de skapar produkter som ska vara humana i den bemärkelsen att de är innovativa och kreativa samt att de vill skapa en pyskisk beröring med sina produkter, skapa magi, som de själva uttrycker det.

Jag tycker det är jättekul med sådana här projekt, som jag nämnde i början så älskar jag alla typer av inspiration, och inspireras mest utav folk på stan och vänner, och jag gillar hur äkta det blir när man gör ett projekt som dokumenterar personers stilar och val. Det blir mer autentiskt än om man bläddrar i en modetidning där allt är uppstyrt och stylat.


Detta är ett sponsrat inlägg.

Smicker och raseri



som vanligt ett inspokollage från weheartit


Jag har insett att om jag lägger ner massor av energi på att störa mig på och bli arg på människor som saknar egen fantasi, så förlorar jag ju en massa tid som jag egentligen kan lägga på annat. Det finns ett par bloggare som jag vet följer mig, och varje gång jag ändrar min design gör de detsamma, och nämen, vilket sammanträffande... vi tänkte tydligen exakt likadant på 7O % utav designerna. Don't really think so! Innerst inne äcklar det mig, men jag har börjat intala mig själv att ta det som smicker. Att den personen som härmar mig faktiskt tycker att jag är awesome, att jag har awesome idéer och tankar.

Jag tvivlar fortfarande på att folk helt plötsligt väljer exakt samma färg, typsnitt och utförande på sina bloggar en vecka efter mig utan att ha sett min blogg. Det kan inte vara möjligt. Då måste de fått sig en uppenbarelse eller något annat övernaturligt har kanske besökt dem. I deras drömmar. Men jag har helt och hållet bestämt mig för att när det händer, när ilskan bubblar upp för att ytterligare en blogg härmar mig, så ska jag ställa ifrån mig datorn, ta mig en kopp te eller kaffe, gå ut på balkongen och andas in frisk luft och sedan intala mig själv att det endast är för att jag är GRYM! Och sedan släppa det.

Who's with me?

RSS 2.0