Mulet pa Manly

Godmorgon godmorgon, eller godkvall blir det val hos er.
Det ar sondag har i Sydney och vi tankte dra till ett mall idag, alltsa ett shoppingcenter. Vi far val se om jag kan hitta nagot. Ar pa riktigt shoppinghumor. Ska leta efter UGG:s tankte jag. Och sedan efter lite paket till pojkarna (alltsa mina aupair-barn som jag flyttar till i slutet av november)
Alskar att befinna mig har. Den australiensiska accenten paminner en hel del om brittiska, och jag langtar sa otroligt mycket tills jag tar mitt pick och pack och flyttar till London. Jag tror inte att ni kan forsta min langtan.
Min jetlag har for ovrigt blivit bananas, jag vaknar tidigt istallet for sent. Idag vaknade jag sju och gjorde ett litet minispa av toaletten. Mina ogonbryn fick sig en ordentlig ride.
Ska forsoka ladda upp bilder ikvall ocksa, hihi. Igar tog jag hela 400 stycken nar vi var inne i city.
Puss pa er.

06.56

Klockan ar inte ens sju har i Sydney, men jag ar vaken och nere i lobbyn. Ar sugen pa frukost, helt nagot icke-LCHF om jag ska vara arlig. Ja, det ar lordag och klockan ar inte ens sju men det ror sig for fullt har, sakert en 50 surfare pa stranden. Vi bor 50 meter fran vattnet pa Novotel i Manly Beach. Jattefint ar det. Finns takterass med pool och bubbelpool. Om vadret blir finare sa kanske det blir lite mys dar.
Det ar ju Halloween idag, och jag hoppas att jag och Camilla ska hit:a baren. Det var riktigt fest har i hotellklubben nar vi kom igar, kanske att vi kan ga dit idag, jag vet inte vad hon har planerat for mig. Hade varit skont med hotellklubben med tanke pa att man vaknar efter 6 timmars somn. Jag fattar verkligen ingenting.
Har tagit en del kort idag, men de far ni se senare nar jag inte sitter vid hotellets dator. Det ar lite pa hotellet, pa resan hit, pa stranden och pa takterassen. Lovely.
Nu ska jag ga upp och fa de andra att vakna. Vad skont att for en gangs skull vara den som vaknar forst. Alltid annars blir man vackt irriterande tidigt av ovriga medresenarer. Nu ska de fa igen...

Framme!

Da var vi framme i Sydney. Sitter pa hotellets dator nu, och ska snart ga upp till rummet och ta en dusch och sedan sova. Det har varit enormt pafrestande att flyga sapass lange som vi har gjort. Det har varit nastan ett och ett halvt dygn liksom...
Jaja, imorgon vantar sightseeing i Sydney om jag inte minns fel. Camilla tar ut oss pa en liten tur.

Singapore update

Hej igen! Det har gatt ett antal timmar och nu befinner jag mig pa flygplatsen i Singapore. Ser inte sa mycket av varken staden eller landet har, sa det ar inte sa kul. Vi boardar planet igen snart.

Flygresan hit har varit helt okej, sovit en del, tittat pa film - Sex and the City 2, Family Guy, The Simpsons, Grown Ups med flera. Det har dock varit lite svart att halla sig till LCHF med flygplansmaten. Och jag mar ju sa illa pa flygplan sa jag har varit tvungen att ata allt jag kan fa. For att inte ma illa.

However. Ar sjukt trott. Helt galet. Hoppas pa lite mer somn under resan till Sydney. Det ar 7 timmar pa planet kvar, anda lika mycket som typ en resa over Atlanten, give me a break liksom.

Menmen, vi hors sakert nar jag kommer fram om en snall Camilla later mig anvanda hennes laptop. Eller en snall mamma... Eller ett snallt internetcafe.

Puss pa er!

Heathrow update

Toodles bloggen. Sitter pa Heathrows flygplats. Vart plan har inte ens kommit upp pa monitorn annu, sa det ar ett tag kvar. Var uppe vid halv fem imorse, och vid kvart i sju gick vart plan hit till London. Maste saga att det ar en sjuk kansla av att vara har, for tank att om en manad sa bor jag har...

Hur som helst, vi har haft en del strul, fel med lillebror nummer 1's Visa till Australien, massa strul med lillebror nummer 2's gips, men allt har lost sig nu. Till frukost fick det bli en ruccola/tomat/mozzarella-sallad och mjolk. Mums. Naeee...

Nu vantar en flygtur pa ungefar 17 timmar. Jag ser inte direkt fram emot det, tyvarr. Men jag har och lillebror nummer 1 har laddat upp med tre harddiskar med filmer, och sa har vi mammas laptop. Och sedan har jag kopt aksjukepiller sa att vi kan slockna lite gott dar, vilket vi gjorde imorse. Somnade innan vi lyfte och vaknade efter att vi hade landat. Det ar sa det ska vara nar man flyger, right?

Nej, nu ska vi ga till gaten. Vi kanske hors imorgon nar vi ar framme i Sydney.
Lots of love, xoxo...
HAHA fyfan vad tontigt.

Kopte for ovrigt Lauren Conrads tredje bok har!

Time for koalas

Jao, då drar jag nu då. Hihi. Ha det så bra!


Ni får ett mms-inlägg innan jag lyfter från Landvetter. Första stoppet är Heathrow och sedan är det hela vägen ner till Sidney om jag inte minns fel. Tur att jag har köpt åksjuketabletter.

{ Vi får se lite hur det blir med uppdateringen, kanske att jag får uppdatera från Camillas dator. Men räkna inte med massa inlägg nu. Kommer hem igen den 15:e november! }

Sol & värme, här kommer jag!





Då var det dags att få komma till solen igen. Love it.

Paket på posten

 



Gick ut för att hämta posten, och hade fått två paket. Hihi, alltid roligt!

Det ena var Elsas Värld av Sofi Fahrman, beställde den via nätet ifall den inte skulle komma ut i butik innan vi åker imorgon (det gjorde den, men ändå). Sedan är det ett presentkort på SF från Videofy.me, som tack för att de fick använda min dator till att försöka hitta problem de har haft med uppladdningar. Jättesnällt! Så den som är snäll kan få följa med mig på bio, hihii.

I mina påsar

Söta tumvantar från Indiska - 99:-

 



Spetstrosor från Gina Tricot - 3 för 149:-

 



Datorfodral till min kommande Macbook från Ordning & Reda - 329:-

 



De två första böckerna av Lauren Conrad - 89:-/st


Frågestund


Vi kör en frågestund under tiden jag är i Australien. Upptäckte att det kom en del upprepade frågor i kommentarsfältet om London, så därför så kör jag nu att ni får fråga precis vad ni vill! Jag kommer dock inte svara på något som har med själva familjen jag ska jobbba hos att göra, men om min vistelse där fungerar utmärkt.

Så ni kan fråga om vart jag ska bo, vad jag ska göra, hur jag fick kontakt med familjen, varför jag höll det hemligt i bloggen såpass länge etc... Eller så frågar ni något helt annat, ni frågar vad ni vill.

Och såklart vanliga frågor om min favoritfärg, favoritlåt, favoritband, favoritmat och on and on and on, haha.


Bokat biljett - it's for real now



I AM SO HAPPY!



Toodles.
Jag har bokat min biljett till London nu. Den 29:e november bär det av. Flyttlasset i min rosa resväska, hihi. Skypade med mamman för en liten stund sedan och jag kan inte säga något mer än att jag tror att det kommer bli fantastiskt roligt, men såklart krävande.

Jag vill ännu inte berätta något om själva familjen eller lägga ut foton, jag måste kolla så att det är okej med familjen först. Pappan är advokat, så det är nog inte jättesmart att göra något förhastat. Och av respekt för dem så vill jag inte ge er massa information som de kanske inte vill ge ut. Jag är i alla fall hur nöjd som helst!

Och jag fick reda på lite om mitt rum också, det verkar underbart. Hon refererade till det som "up there", så jag antar att det är någon form av övervåning jag bor på. Jag har egen toalett och dusch, men om jag vill ta ett bad får jag låna pojkarnas badrum. Sedan har jag TV och DVD samt internetuppkoppling på rummet. WONDERFUL. Inte för att rummet spelar så stor roll, men det är en stor bonus att det är så generöst utrustat! Tänkte ta med mitt Playstation, och när pojkarna fick höra det var de i extas, och så himla gulliga - "Can I use your Playstation sometimes, I would really like to, pleaaaseeee". Så underbart söta.

Längtar efter min Macbook nu, hihi. Den ska beställas så fort jag kommer hem från Australien.
Jag börjar inse hur lyckligt lottad jag är - få bo i London, få åka till Australien, köpa Macbook... Ja, jag är verkligen lyckligt lottad! Big time.

My new hometown - LONDON!

Jag har enormt goda nyheter: JAG SKA FLYTTA TILL LONDON PÅ OBESTÄMD TID. Fattar ni hur lycklig jag är? Jag ska arbeta som au pair i världens vackraste stad!  Och i världens finaste familj. Herregud, barnen är så bedårande så att jag storknar.

Det är inte samma familj som jag har nämnt tidigare, utan jag kommer bo i norra London i närheten av Golders Green Station, alltså har jag "tunnelbanan" supernära. I CAN'T WAIT.

Innan jag åker är det enormt mycket som ska fixas - och jag åker ju dessutom till Australien på torsdag. Jag måste fixa mitt nya körkort (jag är så sjukt långsam...), jag måste köpa min Macbook, så att ni kan följa mig... Lösa mitt mobilabonnemang. Herregud. Jag är så exalterad så att jag håller på att spricka.

Jag kommer dock hem över jul igen, bara ett par dagar, men åker tillbaka innan nyår, för nyår i London borde vara coolt om ni frågar mig. Sedan ska jag försöka förhandla mig till att få komma hem på min födelsedag, jag fyller ju faktiskt 20 år.

MIN LYCKA ÄR TOTAL. JAG ÄR SÅ LYCKLIG. JAG MÅSTE LÄGGA MIG EN STUND. TA EN KOPP TE OCH KOPPLA AV. GLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄDJEEE!

Frost



Ja, nu börjar det närma sig. Min nervositet har börjat sjunka lite.
Idag ska jag in och träffa Pernilla i stan, har inte träffat henne sen i juni. Helt sjukt ändå, inte okej för fem öre. Gud som jag har saknat henne! Vi ska gå lite på stan och sedan ska jag träffa Kajan ikväll.

Nu ska jag laga lunch!

Oh God, oh God, oh Goood


Jesus kristus vad nervös jag är. Kan vara så att jag får besked om den här hemliga saken imorgon, och jag går som på nålar, magen är full av fjärilar och jag kan inte koncentrera mig för fem öre. Får lägga mig ett bad och försöka läsa en bok. Jag blir galen på att vänta...

Är lite rädd hur det ska bli när jag får beskedet, för oavsett hur det är, så kommer Australienresan ett steg närmare när detta är "ur vägen", och då kommer resfebern slå hårt. På torsdag bär det av, och på fredag är vi framme. På tisdag åker vi till Barriärrevet och är där i en vecka, helt ok!

Vinnaren av designutlottning #11


Vinnaren av denna design blev Sabine!
Skicka användarnamn & lösen, samt vad det ska stå i menyn om dig, så installerar jag den så fort jag kan, till [email protected]

Lilla London

 



Har precis varit inne i Göteborg med Charlotte och ätit lunch. Eller ahh, jag kom hem för en liten stund sedan, hihi. Hur som helst, vi åt gott på Sweet Bakery på Kungsgatan och sedan shoppade vi lite på Åhlens på samma gata. Jag köpte mina efterlängtade tidskriftssamlare, torrschampo (det jag köpte i torsdags funkade inte), typ något volympuder, en hårborste och två böcker till Australien. Nu har jag sex böcker om Elsas Värld hinner komma innan! Då har jag så det räcker under resan, toppen.

Vi hade en supermysig dag, det var ju första gången vi träffades men vi var ganska lika och pladdrade på om allt möjligt hela tiden! Hon var verkligen supergo.

Organisation



KATASTROF SANNA PREIFELT, skärpning.

 



Wiie, duktigt!


Charlotte

 



Toodles. Nu ska jag snart in till stan och äta lunch med Charlotte. Ska försöka hitta någon tidsskriftssamlare också, för det ligger så otroligt mycket papper på mitt skrivbord, och jag känner att jag måste få struktur på det. Och jag orkar inte åka till IKEA... Så det blir att leta på Akademiebokhandlen. Hoppas hoppas hoppas.

I got that poison


Men lille vän...





Sommaren är ju över för längesen!

you're being so nice to me



Söta Hanna, mwwaaaahh på dig!


Håll tummarna för mig

 

 



Nu åker ju jag till Australien på torsdag. Så kollar lite på mina gamla resbilder...



Åh, jag kan knappt bärga mig. Kommer helt klart inte kunna hålla mig till på onsdag med att berätta vad som sker just nu. Men jag måste - för det blir så jobbigt om det inte blir som jag har tänkt mig också tror alla ni läsare att det är si eller så. Så jag berättar när det är spikat, när jag har fått klartecken. Men jag kan lova er att det kommer i så fall bli ett riktigt lyft för bloggen!

Men håll tummarna för mig och att det går som jag vill. Jag blir så ofantligt glad i så fall. Så otroligt glad.



Värde to the lös



GRYM.
{ Keisha är grym, har alltid varit sen Sugababes }



Jag har sagt hela veckan att jag ska städa mitt rum. För er som följer mig via twitter har jag ju uppdaterat sen i måndags lite olika städtweets.... Har det blivit av? Nej, jag kommer av mig varenda gång - jag tänker att NU, nu ska det bli fint här, men så stökar jag ner på två röda igen. AJA MIG!

Nu ska jag sätta ihop en trevlig städningslista på Spotify och göra mitt rum helt fabulous. Sedan ska jag börja packa till Australien också - nästa vecka är verkligen fullproppad!


26 left



Om jag får 26 prenumeranter till så är jag uppe i 300 - fy farao vad kul det skulle vara.

Jag tänker att jag måste göra fler videos, för det är det som främst gör att ni vill följa mig. Har tre A4 med tips som jag ska göra, men som jag skrev innan så är jag så sjukt trött idag vilket beror på det här som händer idag och fram till onsdag, då jag får ett besked, men även på att jag gick och la mig halv fyra och vaknade vid tio typ. Så nu ligger jag och slökollar Desperate Housewives, ska ta en powernap efter middagen också hoppas jag kunna göra klart Emmas design.

bloglovin

Mentalt utmattad

Hej hörrni!
Idag är en mentalt utmattande dag, så jag orkar faktiskt inte blogga. Förhoppningsvis återkommer jag med riktigt goda nyheter. Det är inget farligt eller så, det är bara att jag måste tänka massor idag. Men ni får höra senare i veckan! Är säkert tillbaka ikväll.

Det lilla extra



Jag bara älskar den här sminkkollektionen från Collistar, det har liksom det lilla extra. Det är fina produkter helt enkelt, hur fina som helst. Lite glitter och paljetter sitter ju aldrig fel, det sätter liksom guldkant på vardagen. Dessa fina bronzingpuder/rouger finns att köpa på Eleven.se för 395:- respektive 249:-. Tänk om man ändå hade massa pengar...

 


I varje andetag



Jag tror att jag snoozar ett tag till.

{ inspiration: linnea }


Det var faktiskt droppen!



Gud vad besviken jag blev förut. Först hittade jag en blogg som är en kopia av Kajsas blogg - det enda som skiljer är lite i menyn och headern (fast även den har inslag som hennes) och klart hon blev ledsen också! Och sedan klickade jag mig in på henne som gjort bloggen och då har hon tagit min gamla bakgrund samt mina listor som jag har på "om mig" och även de bilderna jag hade där tidigare. Och faktum är - jag har hjälpt henne en del med design och sådant, tidigare var det jag som gjort hennes design.

SKÄMMES!

Nu är det högerklicksskydd som gäller här på min blogg. Blir så sjukt besviken.
Man frågar först - okej?

LYCKA!

Numera kan man göra tidsinställda inlägg på blogg.se - fatta vad härligt!


Jag ville bara uttrycka min lycka över detta.

Vill, måste, borde ha



VILL VILL VILL HAAAA!
Eleven.se - 350:-


I want my money where I can see them



Underbara tröjan Matsu från Monki / 250 / - Mysig halsduk från Åhlens / 199 /

 



Torrschampo PROFFS / 49 / - Nagellack Depend / 25 / - Pannband Åhlens / 79 /

 



Jeans från Vila/Fanny Michel / 600 /

Sedan köpte jag en kokbok om LCHF-mat också! Jag gillar't, så imorgon ska jag handla och hitta på något gott till middag.

DESIGUAL



Toodles toodles! Ikväll ska jag och Linnéa the grand opening of Desigual i Nordstan. Eller det öppnade klockan tolv idag, men vi ska på ett litet öppningsevent nu mellan 20-22 där vi får lite tapas, lite dryck också skulle det vara någon DJ. Ska bli superkul, vi får dock se om vi hittar något Desigual är ju lite kända för att göra knäppa kläder, men jag har faktiskt ett plagg från dem - en typ inomhusjacka som jag köpte i Barcelona. However, det ska bli supermysigt! Vi ska först äta middag tillsammans, sedan gå runt och shoppa lite och sist men inte minst eventet. Det kommer bli toppen!

Designutlottning #11




För att vara med och tävla:
Lägg upp bilden ovan i ett inlägg på din blogg tillsammans med länk till denna tävling { http://sannasrum.se/2010/october/designutlottning-11.html }
Kommentera detta inlägg och berätta att du är med och tävlar.
Gå in på sannasrum.blogg.se/utlottning för att se designen samt läsa information om den.

TÄVLINGEN AVSLUTAS MÅNDAG 25:E OKTOBER!

 


Released



Äntligen är den här. Jag som har längtat efter en bra bok och just denna!
Måste köpa i dagarna, kanske idag innan Desigual-eventet?

ELSAS VÄRLD


Citat


Sneak Peek


LCHF-frukost


5 saker du inte visste



{ Denna fina mugg representerar lite min relation till min dator }

 

Jag är dator/internetberoende
Japp, jag har verkligen abstinens, och kan längta efter min blogg när jag gör annat - är på jobbet eller så. Då är detju tur att jag har min iPhone så att jag kan logga in lite grann. Men jag älskar verkligen att sitta vid datorn. Det är så sjukt, det borde liksom inte riktigt få vara så... men så är det. Haha.

 

Jag lyssnar sönder musik
Jag sätter alltid låtar på repeat och lyssnar på dem tills jag mår illa.

 

Jag tycker ofta att mina designer blir plottriga
Jag har alltid en liten vision om att det ska vara stilrent, men när jag väl är klar så är det lika mycket detaljer och plotter ändå! Jag blir så trött på mig själv. Fast samtidigt är det ju det som gör mina designer så unika!

 

Jag har börjat äta frukost
Sedan jag började på Intersport efter valet så har jag ätit frukost nästan varje dag - och det är ju bra! Jag har aldrig kunnat göra det tidigare, för jag har mått så illa av frukost. Men nu gör jag det, duktig Sanna. När det kommer till hur man utesluter kolhydrater ur frukost... Jag äter antingen Oopsies som jag bakar själv eller så gör jag en fet smoothie som räcker 2-3 mornar.

 

Jag har aldrig brutit ett ben i hela kroppen
Nej, duktig Sanna där också - jag har aldrig brutit något. Och det är ju ganska skönt om jag får säga det själv, för jag antar att det gör himla ont. Haha. Ändå har jag spelat fotboll i åtta år, jag har aldrig haft en frakturskada, lite sjukt...

 

Nu ska jag duscha kallt, har precis varit ute och sprungit. Och sedan blir det Paradise Hotel och en kopp te. Mums!


LCHF - Low Carb High Fat


LCHF går ut på att man äter mindre kolhydrater, och istället äter lite mer fet mat och mycket proteiner. Kanske att man väljer röd mjölk istället för blå. Jag utesluter alla stora kolhydratskällor ur min kost, det vill säga pasta, ris & potatis. Istället äter jag sallad och/eller riven, kokt blomkål. Det blir även någon sås till, och då inte en redd sådan, utan en som är gjord på feta mejeriprodukter. Som förr i tiden helt enkelt. Det är med andra ord ingen diet, det är faktiskt en livsstil. Att äta nyttiga fetter och skära ner på kolhydraterna är inte att banta, det är snarare att leva mer hälsosamt. I alla fall för mig.

Jag gör detta för att jag har hört att det är bra för magen, om man har IBS, vilket jag har nu. Min mage är aldrig normal liksom, den kurrar hela tiden och den är jättejobbig. Jag slutade med laktosprodukter för ett ganska bra tag sedan, men ibland kommer det när jag har ätit just mycket kolhydrater, och då tänkte jag - varför inte slå två flugor i en smäll? Äta hälsosam mat och kanske gå ner lite i vikt samt slippa min kurriga mage. Det är ju toppen.

Sedan jag började med LCHF, vilket var ganska nyligen, har min mage inte krånglat alls. Det är ju verkligen jättebra. LCHF ska också vara bra för att bli mindre sötsugen, och jag har ju tyvärr övat upp ett ordentligt sådant, jag är verkligen beroende av socker. Nu äter jag dock gurka när jag blir sugen, eller tar en kopp te. Om det verkligen är nödfall tar jag en bit mörk choklad.

Om man satsar på att gå ner i vikt så ska man äta mindre än 20 gram kolhydrater per dag, och det försöker jag hålla mig till. Men jag är inte fanatisk, så om jag äter något med kolhydrater får jag inte ångest eller så. Men jag sätter upp mål som jag försöker hålla, och håller jag dem inte så är det inte en stor grej, men om jag håller dem så blir jag självklart stolt över mig själv. MEN JAG GÖR DET FÖR ATT SLIPPA MIN STRULIGA MAGE, FÖRST OCH FRÄMST. Om jag tappar lite av de kilona jag la på mig i somras - det är bara en bonus, men inget jag strävar efter. Jag är nöjd med mig själv!

Om du vill läsa mer kan du gå in på alltomlchf.se
Jag tänkte lägga upp lite recept här i bloggen, så att ni också kan prova.



Min frukostsmoothie!



Klädställning

 



Catch me, I am falling.


Olivias nya design



Klicka på bilden för att komma till Olivias blogg.


Todays


Walk of shame kit



Nej, jag har aldrig följt med en okänd kille hem från krogen, men det här kitet är ju perfekt att ha med i väskan, för ibland vankas det improviserade utgångar, eller improviserade övernattningar, och då är ju detta perfekt. Eleven.se - 450:-
{ kanske att jag lägger mina sista pengar på detta, det blir ju minst sagt vardagslyx }

Vinnaren av designutlottningen



Ojoj vad spännande det har varit, eller ni har varit jätteglada över detta och gillat designen. Om ni drar med musen över bilden så ser ni vem som har vunnit! Och till er som inte vann - don't cry, jag drar igång en om ett par dagar igen!

PH

 

Whooaaa, jag tycker verkligen att Paradise Hotel är superroligt. Kommer ihåg när hela min familj satt bänkad till första säsongen i USA, med Dave with the manboobs och sedan kom det på svenska, men sändes så sent så jag orkade aldrig kolla. Men nu gör jag det, när det går såpass tidigt. Är dock lite ledsen över att jag kommer missa typ 10-12 avsnitt när jag är i Australien, men får kolla på catch-upsen på TV6play sen. Hihi. Jag är inte sådan som skulle kunna tänka mig att vara med i detta program, och många gånger måste jag blunda och hålla för ögonen för att jag skäms så mycket, men på det stora hela så är det enormt underhållande. Som Kungarna av Tylösand.

Så, nu är klockan 19.30 - det är dags!


Du är en sång



Har ni också att vissa låtar får er att tänka på vissa människor? Det har jag. {Låtarna är länkade så att ni kan lyssna om ni är nyfikna}

Pernilla Mellan dej och mej - Peter LeMarc
Egentligen finns det 1000 sånger som får mig att tänka på Perra, men just denna är så himla go. Jag får en tår i ögat när jag skriver detta, men Pernilla skrev detta i min studentmössa, och jaa... den är så fin och kan verkligen beskriva oss och vår vänskap känner jag.

Linnea When love takes over - David Guetta
Jag tror detta beror på att jag 1. hörde låten på hennes gamla blogg för första gången, 2. att vi var ute en hel del ihop när just denna låt spelades. Det var en rolig tid det där, i slutet av tvåan. Mums. Och sedan skickade jag ett sms till henne, helt ovetande, i somras, att jag lyssnade på en låt som fick mig att tänka på henne och hon visste direkt vilken det var. MAAAGIC!

Anna Lucky - Lucky Twice
Helt galet, men i nian så såg vi detta som vår låt, lite fjortisar som vi var {även om du aldrig tänker erkänna det, Annie}.

Adam Cuando - Tom Pulse
Haha, jag vet inte hur många gånger jag har hört Adam skrika från baksätet att vi ska sätta på Cuando med Tom Pulse under valrörelsen. Det blir lite minnen, på något sätt.

Lovisa Waka Waka - Shakira
När vi var på väg hem från LUF Väst Summer Camp i somras så sitter Lovisa i bilen och kan låten helt utantill. Det var lite galet på något sätt. Så jag kommer alltid tänka på henne varje gång jag hör den.

Capa Billionaire - Travie McCoy & Bruno Mars
Capa lyssnar i övrigt på ganska dålig musik, om ni frågar mig, så därför finns det ingen låt som han egentligen älskar som jag förknippar honom med. Utan det är denna urusla låt - Billionaire. Jag har alltid hatat den, den är så himla dålig, och därför har Capa gillat att youtubelänka den till mig på facebookchatten eller spela upp den på Expen.

Tobey In the air - TV Rock & Rudy
Det var någon dag i somras som det kändes som att Tobey var lite insnöad på denna låt, för han ville jämt höra den, och sen dess har jag förknippat honom med den.

Kajsa Decode - Paramore
Kajan är en såndär Twilight-lover, och när vi satt på bussen hem från Stockholm för ett år sedan så satt vi och sjöng på denna. Sjukt bra låt för övrigt.

Camilla What I've done - Linkin Park
Camilla fick ju en LP-crush där för typ två-tre år sedan, och älskade deras nya album. Så varje gång jag hör eller ser videon till denna låt så tänker jag på min fina syster som är så långt ifrån mig. Men även här så är det som så att det finns enormt många låtar som får mig att tänka på Camilla, detta är bara en i mängden.

Shabby Chic - GP Bostad 18 oktober



 

 



Sylvia Håkansson från Alingsås satsar stenhårt på Shabby Chic-inredning.
Jag gillar't, mycket!


My cup of tea

 

 

Foto: sannasrum.se


Pixel Popup



Jag har kommit på en bra grej - jag ska göra ett popupfönster med alla mina pixelikoner, som ni kan kopiera från. Då kan jag sätta ett högerklicksskydd här på bloggen, för jag är ärligt talat trött på att det är så mycket som tas och kopieras härifrån. Man kan inte ta credit för det som andra gör. Om ni hade frågat först hade jag antagligen hjälpt er, men nu blir det som det blir! Vilket är himla tråkigt om ni frågar mig, men men.

Äntligen!



Har suttit i någon timma med en kille från Videofy.me som har försökt luska ut varför jag inte kan ladda upp filmer hos dem längre. Och han löste det - jag är så otroligt tacksam! Dessutom fick de svar på varför det inte fungerar för många av deras användare, vilket var enormt kul också - jag kunde ju hjälpa till. Har verkligen saknat videofy, youtubefilmerna blir ju enormt fula. Så nu kan jag ladda upp filmer där igen, och då blir det roligare att göra guider, så mer sånt nu.

Om du har samma problem som jag - att det inte händer något när du har tryckt på en fil som du vill ladda upp - så beror det antagligen på att du har någon form av antivirusprogram eller något som blockerar det hela. Videofy.me kommer lägga ut mer information om detta, men det jag behövde göra var att avinstallera ad-aware. Och nu funkar det som vanligt.

Wish apps



Min fina iPhone!



Om jag fick önska mig ett par appar som inte finns till iPhone så skulle det vara:

Bloglovin'app
Rumour has it att det kommer en i mitten av november och isåfall så är mitt liv halvt räddat. Jag tycker det är superjobbigt att logga in via safari varenda gång. Hade var mycket lättare om det bara fanns en app, som med Facebook typ.

Blogg.se-app
Även här - det hade varit så grymt mycket lättare att manövrera bloggen via iPhone om det hade funnits en app. Dessutom hade det ju varit fiffigt om man kunde ladda upp bilder till bloggen via denna app, så att man slipper ha fula MMS-inlägg på bloggen. De är inte supersnygga om ni frågar mig.

Family Guy Find it!
Ludde har denna på sin Androidmobil och jag ääääälskar den. Det är hur kul som helst. Det är alltså olika Family-Guy-bilder också är det finn fem fel. Finn fem fel över huvud taget hade varit roligt. Men detta är ganska avancerat och lite småsvårt, så därför tycker jag att det borde finnas till iPhone med.

Nelly.com
Här är det superjobbigt, för jag kan använda det utan flashplayer, obviously, men det kommer hela tiden upp en ruta att man måste ha det. Om Nelly.com vill hänga med tycker jag helt klart att de ska skaffa sig en app!

SANNASRUM.SE
Ja, jag borde ju ha en app. Gratis såklart. Som Blondinbella. Jag har faktiskt hennes app, så jag slipper gå in via safari, kan bara kolla via appen istället. Mycket lättare och kräver mindre tid. Mer bekvämt helt enkelt. Och alla ni som har iPhone - ni hade kunnat följa mig på ett snyggare sätt i mobilen. Jag gillart!


Vad hände med London?



Foto: jag | Motiv: London Eye



Jag har fått lite frågor om vad som hände med London.
Ni kanske minns att jag skrev för ett tag sedan om att jag hade fått ett erbjudande från en familj i London. När jag fick det - via Facebook - blev jag lite chockad men glad. De gick in direkt och berättade vad jag skulle göra, hur mycket jag skulle tjäna och så vidare. Men det kändes lite konstigt; varför hade de valt just mig? De sa att de hade hittat mig på aupair-world.net, men att de inte hade någon profil där. Det kändes lite konstigt. Och de hade inte Skype och kunde inte tänka sig att skaffa.

Jag var lite osäker, och tänkte att jag ville hälsa på dem först. De ville att jag skulle skriva kontrakt och allt vad det var, en överenskommelse. Men jag sa att jag ville träffa dem först, att jag kunde komma över till England bara ett par dagar senare. Men de ville att jag skulle flytta över direkt, inget lära känna här inte.

Det som gjorde mig osäker var:

De ville inte ha någon information om mig, inga referenser eller något.
De ville varken prata eller ses innan jag flyttade dit.
Det var mycket pengar inblandat, även om jag vet att nannyjobbet genererar mer pengar.
Bilderna de skickade var lågupplösta, typ 200x300pixlar, varför har de inte originalbilder?
På Facebook hette användaren något annat än vad de sa att de hette.
Mamman jobbade som sjuksköterska och pappan på ett telefonibolag - hur kunde de punga ut så mycket pengar varje månad?
Det fanns inget på google när man sökte på deras namn.
De skickade mail halv fem svensk tid en söndagmorgon.

När jag skrev mitt sista mail, om att jag ville hälsa på först, om de nu inte kunde tänka sig att skypa, slutade de svara.  Och så var det med det helt enkelt.

Men vi får se, jag är riktigt sugen på att åka någonstans ändå, lämna Lerum bakom mig för ett tag.

Snygga typsnitt





Alla finns att ladda ner hos dafont.com

Så mycket bättre



Men det blir bättre om vi är tillsammans
Så mycket bättre för oss allesammans
Så mycket bättre för oss


Stopp med bloggdesigner



Yes, nu säger jag stopp på obestämd tid; jag kommer inte göra designer på beställning mer. Varför? Jo därför att jag inte tycker det är roligt längre. Jag tycker det är roligare att skapa efter eget tänk, inte efter instruktioner. Jag själv tycker ofta att det blir bra, men ibland kanske jag tycker att det borde vara si eller så, men då håller inte köparen med och då blir jag liksom besviken eller vad man ska säga. Jag vill ju att alla designer som jag sätter mitt namn på ska bli supersnygga så att jag kan känna mig stolt. Men det är inte alltid det blir så. Jag säger inte att några av de designer jag har gjort är fula, för det tycker jag ärligt talat inte, men min kreativitet får inte leva ut när jag designar efter instruktioner.

JAG KOMMER SJÄLVKLART GÖRA KLART DE JAG HAR SAGT JA TILL, det vill säga Kalle, Emma, Tessa & Linnéa.

Jag kommer istället lotta ut, alternativt auktionera ut, en design per vecka i bloggen. Lite som Babbi Design hade jag tänkt. På så sätt kan jag bli nöjd med allt jag gör, och ni verkar ju tycka att det jag gör blir bra.

Wall Street - Money Never Sleeps

Wall Street - Money Never Sleeps är en uppföljare till 80-talsrullen Wall Street. Michael Douglas och Shia LaBeouf spelar huvudrollerna i filmen, som handlar om den ekonomiska krisens start år 2008. Shia LaBeouf spelar den unge Wall Street-handlaren och Keller Zabel-anställde Jacob som lever ihop med Winnie Gekko - den tidigare ökände Gordon Gekkos dotter. Gordon (Michael Douglas) är precis ute ur fängelset, och försöker ta sig tillbaka till Wall Street och han vill uppenbart starta upp ett nytt imperium. Utan att avslöja för mycket kan jag säga att Jacobs arbetssituation förändras drastiskt i samband med den ekonomiska krisen, och han förstår att det är någon från en annan bank som har skapat problemen på banken där han jobbar.

Filmen är väldigt komplicerad, men jag satt som fastklistrad de 2 timmar som den varade. Den var enormt intressant och bildande, samtidigt som det fanns kärlek, vänskap, sorg och hat inblandat. Jag rekommenderar den helt klart - väldigt intressant. Dock är det nog bra om man har sett ettan först - Tobey fick förklara lite innan för mig så att jag skulle hänga med.

Betyg:

42



Hälsa/kost
Hålla mig till LCHF-dieten - mindre än 20g kolhydrater per dag.
Powerwalka minst 3 gånger (2 gånger med Kajan)

Mode/Smink
Rensa bland alla sminkprodukter
Tvätta alla mina sminkredskap
Ta dagens outfit varje dag
Hitta lite nya outfitskombinationer. Spåna helt enkelt.

Design/Bloggen
Göra klart de fyra bloggdesignerna jag har kvar (i början av veckan)
Blogga duktigt
Förbereda lite inlägg för dagar då det finns mindre tid för bloggen (som publiceras via iPhonen)
Fota mer
Göra minst 15 videoguider
Göra klart mitt fotogalleri

Övrigt
Utgång med Kajan i helgen
Träffa Anna, Linnéa och Moa under veckan
Hålla det städat på rummet

Frukost



Min goda och mäktiga frukost; en smoothie i LCHF-anda.
{ vispgrädde, ägg, philadelphiaost, turkisk yoghurt och lite hallon }


Ny design!




Den tidigare

 



Den nya!



Tryck på F5 om du inte ser den!

Can you feel me, when I think about you?

 



Like I've been wandering a desert for thousand days.


Pengar sover aldrig

Ikväll ska jag och Tobey på bio - Wall steet: Money never sleeps. Jag tycker det är så himla kul att vi hittar på lite grejer ibland som liksom förgyller vardagen - fotboll, hockey, och nu bio. Vi får väl se vad vi kan hitta på mer. För det första tycker jag att vi har himla kul ihop, och sedan så är det alltid kul att göra något man kanske inte gör så jätteofta. Jag är ingen biomaniac, och går inte jätteofta, och inte heller på hockey eller fotboll. Så därför är det ju jätteroligt. Jag ska åka och jobba snart, men därefter åker jag in till stan också blir det Bergakungen kvart över nio. Ska bli kul, och Camilla har sagt att filmen är värsta bra.

Nu ska jag lägga sista handen vid den nya designen så kommer den förhoppningsvis upp idag!

Vad har jag i min väska?



Min underbara väska som hänger med i ur och skur.



 

Från vänster; fickspegel, iPhone, iPhoneladdare, pennor, block, nycklar, liten kamera & plånbok

 



Från vänster; vattenflaska, glasögon, ipren, parfym, desinfektion, flour, nässpray, läppglans, deodorant, tamponger och lite te.


Drippdropp

 

 

Jag har börjat gilla mitt 50mm-objektiv enormt mycket!


Är vi framme snart?




Då är det 11 dagar kvar till Aussie-land. Till dykning, snorkling, sola på stranden, träffa världens bästa CAMILLA! Shopping, upptäcka Sidneys nattliv, bli brun osv. Jag längtar något så ofantligt (vilket också beror på att jag inte känner att jag har något att göra på dagarna). Ska bli så himla skönt att få komma iväg några veckor. Och nu - när jag verkligen inte har något att göra och ingen svarar på sms eller kan hitta på något - är jag otroligt sugen på att stanna kvar därnere. Fast nej... Så blir det inte. Men ändå. Sugen är jag.

A year without rain



Hittade den på Mys blogg.
Can't help it, I'm in love! Och videon är liksom... snygg på nåt sätt.

Om du har en onödig kommentar, skit i det




Häromdagen fick jag en så enormt irriterande kommentar om ett av mina bloggtips. Personen i fråga skrev att man kunde hitta mycket lättare tips på ett annat ställe, undrade varför jag ens hade lagt ut tipset i och med att det redan stod på ett annat ställe och avslutade lite fint med att hon kunde förklara för alla som inte fattade mitt tips.

Fy farao vad irriterad jag blev. Så jag skrev tillbaka att jag tyckte det var onödigt. Vad gör människan? Hon skriver ett inlägg om mig om att jag inte kan "ett skit", bara för att hon inte lyckades lägga till en klocka på bloggen. När jag kommenterade det, att det var väl inte mitt problem att hon inte kunde det, snarare hennes eget - alla mina tips funkar ju i och med att jag praktiserar dem i mina videos... Då ändrar hon inlägget och skriver att det handlar om hennes kompis. Herrejesus säger jag bara.

Och igår fick jag en kommentar om att en tjej skulle ta bort mig från bloglovin för att jag inte ville rösta på henne i en fototävling. Det är ju ändå helt sjukt.

Så om ni ska kommentera en onödig kommentar, hoppa över det. För det är så extremt irriterande. Jag kan självklart ta emot kritik, men att ni kommenterar typ att det är onödigt att jag lägger upp vissa videos gör mig bara ledsen. Vissa läsare uppskattar det, och det är ju dem jag visar det för. SÅ SLUTA KOMMENTERA PÅ DET SÄTTET!

sneak


Mums - vill ha


Massa fina höstkläder på H&M.

Fototips - fota med RAW

RAW är ett format som ger bilder bättre kvalitet. När det gäller JPEG så är det ju som så att varje gång du öppnar bilden så minskar kvaliteten på den, så till slut är den värdelös. Men RAW är uppbyggt på ett annat sätt än JPEG, vilket ger bättre bilder. För ändra vilket format du fotar i på en Nikon så trycker du på Menu.



Sedan trycker du på den lilla kameran till vänster.
Välj bildkvalitet/image quality. Och där väljer du RAW. Lätt som en plätt!

CELEBRATIONS!


Idag fyller min blogg hela 2 år! Det firar vi med en liten cupcakeillustration som kanske inte är den mest proffsiga, men whatever - jag tror min blogg blir glad ändå. Jag har två paket till bloggen - ett var domänen och nu ska jag fixa en ny design! Kul va?

Gårdagen & mitt nya iPhoneskal

 

Fanny Michel - 299:-

 

Godmorgon godmorgon! Jag var uppe med tuppen imorse för jag kunde inte sova av två anledningar - jag var osäker på om klockan skulle ringa i tid (det gjorde den) och det var fruktansvärt kallt för att fönstret var öppet och till råga på allt tog min sängkamrat större delen av täcket som vi delade på.

 

Igår var supermysigt hemma hos Martina, vi lagade mat (en supergod kycklingssallad, kan lägga ut mitt fina recept sen), såg på Idol och satt och pratade.

 

Man kan säga såhär; när man en fredagkväll sitter i källaren hos en kompis, hennes lillasyster har lite party på övervåningen, äter sallad och pratar om olika dieter samtidigt som man dricker lite vin och kollar på Vem Vet Mest, då kanske man ska fundera på vad man har gjort med sitt 19-åriga liv. Haha. När jag tänker efter - helt sjukt hur gamla vi börjar bli nu; majoriteten har körkort, vi kollar på frågesportprogram och lever oss in i det, googlar svar, halvgråter när de delar ut pengar till glada familjer, vi tycker att våra småsyskon klär sig utmanande och att de har för lite kläder på sig och när de klagar på våra föräldrar säger vi det man absolut inte vill höra - "men de säger så för att de bryr sig".

 

Haha, nu skrev jag något helt annat än vad jag hade tänkt, men men. Det var en supermysig kväll igår, verkligen.


Hurry

Nu måste jag skynda mig, har legat och sovit en stund för jag var så ofantligt trött.
Jag ska hem till Martina och laga lite mat med henne och Kajsa. Ska bli supermysigt.

Ska hämta Kajan om 40 minuter så ska vi åka och handla. Så nu måste jag göra mig respektabel.

Precis hemkommen från en 1,5 timmars lång ...

img_0679 (MMS)

Precis hemkommen från en 1,5 timmars lång powerwalk som avslutades med lite springning. Nu ska jag lägga mig i ett bad! Vi hörs sen.


Precis hemkommen från en 1,5 timmars lång ...

img_0679 (MMS)

Precis hemkommen från en 1,5 timmars lång powerwalk som avslutades med lite springning. Nu ska jag lägga mig i ett bad! Vi hörs sen.


And I might even want to hide

 



Annorlunda redigering här.


Sjukt läskig låt



3.12 - jag dog.

Det är liksom en röst som inte alls låter som att den kommer från låten.
Och när jag satt i bilen en dag i somras så fick jag panik och trodde att det var någon i baksätet. Det var fruktansvärt vill jag lova er.


Kungarna av Tylösand

 

Haha, jag trodde verkligen att jag inte skulle klara av att titta på detta program, men det var riktigt roligt. Inte alls så pinsamt som jag skulle tro. Eller jag kände inte att det var förnedrande på samma sätt som till exempel uttagningen i Idol som jag verkligen inte kan kolla på utan att hålla för både ögon och öron. Självklart är jag väldigt överraskad att det faktiskt finns människor som ställer upp på att göra det här. Det är sjukt. Men det är ju underhållning på något sätt, i alla fall i lilla landet lagom, där vi tycker om att se andra misslyckas och göra bort sig. Haha, nej, men ni förstår vad jag menar. Det är skrattretande, men man skrattar ju.

 

OM DU SKA TITTA PÅ KUNGARNA AV TYLÖSAND:

Titta inte på detta på första dejten, då kommer det onekligen vara pinsamt.
Titta inte på detta med mamma och pappa eller mormor och morfar. Det blir nog också väldigt pinsamt.
Ta det med en stor nypa, nej förlåt - NÄVE - salt.


Man kan alltid lita på att Fanny Michel ha...

img_0676 (MMS)

Man kan alltid lita på att Fanny Michel har allt! Jag kan dock inte visa just nu vad jag köpte - för det sitter på telefonen (; hihi. Nu ska jag äta middag med Tobey och sen ska vi på Frölundamatchen (:


Fototips - vänd ditt 50mm

Jag har ett fototips till alla er därute som har ett 50mm-objektiv. Till exempel ett Nikon Nikkor 50mm, F1.8D, AF, som jag har. Detta kan du faktiskt vända på och bara hålla i. Men då måste du ha inställningarna på M, och inte typ Auto. Så om du bara vänder på objektivet (det går inte att fästa till kamerahuset då) och håller i det samtidigt som du fotar så kan du komma mycket närmare. Det krävs självklart övning - jag själv suger på det. Men man kan alltid prova.

 

 

Ser ni? Man kommer mycket närmare.






Motsols

 


Nour El Refai



Det är lite barnförbjudet...
FAST DET ÄR DET ROLIGASTE KLIPPET JAG HAR SETT.


Gräs

 

 

 

Jag gillar vilken form det blir på bokeh'n när jag använder mitt 50mm-objektiv.


Jobbet kallar



Måste verkligen sänka ISO:n, den har stått på 1600 sedan 25 september...


Nu ska jag upp till ishallen och joura i caféet i några timmar. Så jag missar PH idag igen, himlans.
Galet hur mycket jag jobbar nu, inte bara på dagarna på Intersport, utan det blir ju en del i ishallen också. Det jobbiga blir ju att hålla sig ifrån alla sötsaker nu när jag åker upp. Jag tycker att jag har varit jätteduktig på att hålla mig till LCHF de senaste dagarna, och en kväll i ett café ska inte få förstöra det. Så därför tar jag med mig lite tepåsar upp. Men först ska jag bort till ICA och handla en lunch till imorgon.

En grym sminkblogg



Googlade omkring lite för några dagar sedan och vet inte varför, men jag lyckades komma in på denna blogg - P'ssion. Klickade runt lite och insåg att - fyyyy, vilken härlig blogg. Jag är en tjej som älskar smink, att köpa smink. Kanske inte lika mycket att använda det, bara när jag ska ut. Så därför tycker jag inte att sminkbloggar där man visar olika sminkningar är speciellt roliga, utan mer när man visar produkter. Och det är precis vad Emelie gör på sin fina blogg. Så ett grymt tips för dig som gillar sminkprodukter - läs bloggen P'ssion.

Länkbyte?




Vill du göra ett länkbyte med mig och hamna i min meny?
Maila mig på [email protected], så löser vi det. Hihi.

Baby please, don't let me go

 


l'automne

 

 

 

Vilken bild är finast? Jag tycker den sista!


Sockertopp



Han är lagom söt, sjunger galet bra och ah.. socker helt enkelt!


16 dagar kvar


 

 



Om 16 dagar åker jag till Australien. Om jag längtar? Om...
Alla bilder är Camillas.

5 saker du inte visste




Jag är drottningen av fyllesms
Japp, det är hög tid att börja lämna telefonen hemma när jag är ute på äventyr där alkohol är inblandat. Varje morgon dagen efter måste jag alltid skicka förlåt-sms, för att jag har gjort bort mig en aning. Antingen är jag arg eller jobbig och tjatig. Ett ganska bra exempel är att jag skickade "Du är så kär i mig va?" till en kille på fyllan och kunde sen inte släppa det på hela kvällen, så jag var enormt jobbig mot honom. Stackarn. Det kan även bli till polare typ att jag vill hångla eller liknande, och jag skäms lika mycket varje gång dagen efter. Jag förstår inte vad det är med mig liksom...

Jag försöker lära mig att dricka kaffe
... och då kanske inte automatkaffet på jobbet är den bästa träningen, jag vet inte. Latte har jag alltid druckit, det är krämigt och gott, men sedan jag insåg att jag får ont i magen av laktos och laktosfria mjölken smakar usch, så har det inte blivit nåt sånt. Nu har jag dock börjat hinka Café Au Lait ur maskinen på jobbet för att jag ska hålla humöret uppe i mitt monotona arbete.

Jag älskar ordning, men är världsmästare på att stöka ner
Japp. Nu till exempel. Det var städat för en liten stund sedan, men nu har jag rivit ner massa grejer på golvet, slängt grejer på skrivbordet istället för att lägga det i högar, sminkbordet ser ut som FN också vidare. Jag älskar verkligen ordning, det får mig att må bättre, men jag brukar inte riktigt prioritera att städa...

Jag skaver alltid av mitt nagellack
Så fort jag har målat nagellack på naglarna så skaver jag av det. Kan gå ett halv dygn ungefär sedan börjar jag. Så mina naglar ser alltid för jävliga ut för att jag förstör allt hela tiden. Jag måste verkligen sluta med det.

Jag lyckas sällan med ganachen till mina cupcakes
Jag tror det beror på att jag använder laktosfri grädde... Det måste vara därför, för jag gör precis som det står i recepten, men det vill verkligen aldrig bli fast. Det blir liksom gegga istället. Och med choklad ser inte geggan så aptitlig ut vill jag lova. Någon som har ett tips? Det välkomnas med öppna armar.

Rösta på mig?



Rösta på min blogg hos Karolina!
Klicka här.


Snabbis

Godmorgon!
Jag måste bege mig en snabbis in till stan och skriva på papper om skattedeklarationen för LUF. Sedan ska jag åka och handla för ikväll vankas det köttfärsbiffar med fetaost i, självklart LCHF.

Så nu är det bara på med lite kläder, mamma har plockat bort alla sommarskor och sommarjackor för hon tror att jag ska bli steril av kylan... Suck.

Hade för övrigt en sjukt mysig kväll med Linnéa och Anna igår, tycker så väldigt mycket om de där två. Mums.

I övrigt ska jag jobba med bloggdesigner när jag kommer hem, har 4 stycken och har som mål att bli klar med två idag, eller i alla fall utkast.

Som en parantes också, Capa ringde och väckte mig precis när en skitsnygg kille skulle ge mig sitt nummer. I min dröm alltså. Så han är skyldig mig en hel del nu, den där Capa.

GLÖM INTE DESIGNUTLOTTNINGEN!

Designutlottning



AVSLUTAS 19/10 - 20.00


Godmorgon! Sitter på jobbet och trixar med...

img_0673 (MMS)

Godmorgon! Sitter på jobbet och trixar med systemet. Nu börjar jag se slutet på den här uppgiften, men sedan ska jag göra samma sak i textilsystemet. Hur som haver, jag längtar verkligen till lunchen, har så sjukt god mat idag - en curryaktig gryta med kyckling och kokt, riven blomkål. Det är LCHF, och det försöker jag hålla mig lite till just nu. I och med att jag har något liknande IBS-mage, så är det bra att inte äta för mycket kolhydrater, och då passar ju LCHF mig bra. Kan berätta mer om det när jag kommer hem. Ikväll ska jag mysa med Abna & Linnea och nån mysig film, jag ska försöka sälja in Letters to Juliet


Kiss and make up

Nu när det börjar bli höst så förändras inte bara årstiderna, utan också vilken mängd smink jag kladdar på i ansiktet, haha. Så jag tänkte berätta lite för er vad jag använder. Jag tycker själv att sånt här är roligt, så därför visar jag upp det. Hope you'll like it! 

 

BAS:
1. Concealer från MUS, 165kr
2. Foundation från Isa Dora, 145kr
3. Puder från MUS, 249kr
4. Bronzing powder från Isa Dora, 189kr
5. Rouge från MUS, 155kr

 







ÖGON:
1. Ögonskugga från MAC, ca 145kr
2. Lösögonskugga från MAC, ca 195kr
3. Ögonskugga från FACE Stockholm, ca 200kr
4. Mascara från Max Factor, 130kr
5. Ögonbrynsfärg från Viva La Diva, ca 50kr

 

Har du något sånt här inlägg på din blogg som handlar om ditt smink? Tveka inte att tipsa mig, jag älskar sånahär inlägg!

Bubblegum pink



Mitt nya favoritlack från Depend - nr 201.


Designutlottning på G



Toodles.
Sitter och trixar med en bloggdesign mellan beställningsjobben. Ibland måste man liksom byta design att jobba med, annars kommer man ingenstans. Eller så är det i alla fall för mig.

Så om du är ute efter en ny design, så kan du snart vinna en här. Mina utlottningar är tämligen opersonliga, men jag hoppas att det ska gå bra. Vissa av er kanske tycker det är snyggt, liksom. Hihi.

Himla bra


Skulle postats igår: Vi kände det...



... att det var dags för mig och Linnéa att spåra ikväll. Det var precis vad vi kände. En ordentlig spårning. Så nu ska jag göra mig i ordning och sedan bär det av in till stan och Park Lane, tror jag.

Laddar upp med en sommargoding - Miami 2 Ibiza.

Uhh, scene one. Everybody get in your positions.
Pay attention, and listen.
We’re tryna get this in one take, so lets try and make that happen.
Take one, action!

Today; jag är liiiiite bakfull och har ångest över alla fyllesms jag skickade igår.

Lovisas nya design



Klicka på bilden för att komma till Lovisas blogg.


Underbart


Fotorunda



Nu ska jag ge mig ut på en liten fotorunda i det fina vädret.
Kommer tillbaka om någon timma med lite bilder.

Godmorgon godmorgon. Thank God it's Friday...

img_0664 (MMS)

Godmorgon godmorgon. Thank God it's Friday, eller något. Jag känner inte att jag har kommit in i några rutiner ännu efter gymnasietiden så jag har ingen fredagskänsla. Tråkigt... Jaja, jag sitter på jobbet i alla fall. Jobbar med systemet, ändrar storlekar för vissa  har ändrat alla sina så att de inte stämmer överens med Intersports system. Det är ett jobb som jag faktiskt, bokstavligen, inte kan se någon ände på. Scrollen blir aldrig mindre och när den når botten så flyttas den upp några cm igen. Så man tror hela tiden att man är färdig, men inte då... Jaja, det är kul att jobba här ändå! Få påbörja rutinerna i alla fall. Jag glömde mina hörlurar idag, så jag är lite ledsen. Men en kopp te på det och lite jävlar anamma så ska jag nog bli färdig med detta jobb snart! Oavsett vad jag gör här är jag enormt tacksam över att jag faktiskt får jobba. Vi hörs sen!


Patricias nya design



Klicka på bilden för att komma till Patricias blogg.


Love it


Cherry On Top



Fick denna söta award från Melinda, så himla go tjej, det där!

 

Med denna award ska man berätta 3 saker som ligger en varmt om hjärtat
& visa en favoritbild. Samt skicka vidare den till 5 andra bloggare.

 

Mina vänner - Såklart! Vad annars? Att få umgås med mina riktigt bra vänner är något av det bästa jag vet. Att ta en fika, kolla på film, shoppa, gå ut eller bara umgås - det är de stunderna som gör en lycklig. Tror inte så många tycker annorlunda där faktiskt.

Politik - Som de flesta av er vet så är jag ju politiskt aktiv. Det är väldigt roligt att vara det, och jag är evigt tacksam LUF och Folkpartiet, jag hade inte varit den jag är idag utan det. Jag har lärt mig enormt mycket, och inte bara om politik utan mycket annat också. Därför är det ju väldigt viktigt för mig.

Bloggen - Jättetöntigt, jag vet. Men det är en hobby som jag tycker om att utföra. I min blogg kan jag ju också ventilera andra intressen, så som de ovan. Och att fota, att hålla på med photoshop och så vidare. Det är lite utav en kanal för att utföra det jag tycker är roligt.

 

Jag ger denna award till; Mirre, Camilla, Emma, Lovisa och Kajsa.

 

 



Jag, min idol Maud Olofsson och Charlotte på The Dubliner i våras.


Favoritcitat

The opposite of love isn't hate. It's indifference. And if you hate me, that means you still care and we're still connected and I still have a chance to set you right.
Bree Van De Kamp

Detta citat har jag så länge levt efter. Sen första gången jag hörde det. Att hata någon betyder att man fortfarande har känslor för den personen. Att vara likgiltig är dock en helt annan sak. Därför försöker jag släppa saker så snabbt som möjligt om jag nu verkligen inte bryr mig och vill vara likgiltig. Så om jag någonsin säger till dig att jag hatar dig, så betyder det att jag fortfarande har känslor för dig - och jag kommer snart tillbaka och ber om ursäkt.

I've seen people try to change, and I know it isn't easy. But nothing worth the time ever is.
Norah Jones

Detta citat visar mig på något sätt att ja, det är fruktansvärt jobbigt att förändras, att kompromissa och att anpassa sig. Men det är mödan värt. För det är styrka att kunna anpassa sig och att kompromissa och att faktiskt kunna acceptera förändringar och att man själv är i ständig utveckling.

Yes, I'd rather hurt than feel nothing at all.
Lady Antebellum

Faktiskt! Tänk att faktiskt inte känna något alls när man egentligen borde bli sårad. Det är en väckarklocka om det blir så. Och det är också en väckarklocka man borde lyssna efter. Att kunna känna är en enorm styrka, även om det gör ont så betyder det att du har känslor, att du har ett hjärta som kan krossas. Att bli sårad är att bli härdad, och det man inte dör av det gör en starkare.

Ändra storlek på en bild


Sitter på jobbet med en kopp te och Winner...

img_0662 (MMS)

Sitter på jobbet med en kopp te och Winnerbäck i lurarna. Hans lugna musik får mig att bli enormt sömnig vill jag lova. På grund av att jag jobbar idag så kan jag inte just nu fixa bloggar. Men så fort jag kommer hem så kör jag igång igen! Nej, nu får jag hämta mer te, min kopp har kallnat...


Onsdagshopping



Suddig bild, 2 tröjor från Carlings.

 



Bastopp från Cubus.

 



Hittade ingen bra galge, kjol från Cubus.

 



Nya örhängen + plånbok (på grund av detta)

 



Concealer & puder från MUS & nagellack från Depend.


Stress stress stress



WTF?



Godkväll!
Jag sitter och pillar med alla bloggar som jag måste åtgärda. Så jäkla jobbigt, och jag blir så irriterad på blogg.se som inte flyttar över mina bilder i tid. Fy farao vad arg jag blir. Nu har jag varit tvungen att ägna hela min kväll åt att sitta och ladda upp nya bilder... Suck. Dessutom var det ju driftfel nu på kvällen - vilket gjorde mig mer vansinnig än vad jag redan är. Hur som helst, jag sitter och pillar med bloggarna för fullt, och om du har problem med din blogg (och har köpt en design av mig) så mailar du användarnamn och lösenord till [email protected]. Jag ska fixa alla bloggar så fort jag bara kan!

Tur i alla fall att jag fick shoppat lite idag, kommer inlägg strax.

Nu är jag äntligen på väg hem från jobbet!...

img_0661 (MMS)

Nu är jag äntligen på väg hem från jobbet! När jag kommer hem blir det till att fixa bloggdesigner och städa mitt rum. Designerna lockar mer kan jag säga. Men innan jag tar tåget blir det lite impulsshopping! (:


Till alla er som har designer gjorda av mig

VIKTIGT!
Blogg.se verkar fördröja allting med att flytta över mina bilder. Därför vill jag att du som har en design gjord av mig mailar ditt användarnamn och lösenord till [email protected] så att jag kan gå in och fixa din design så fort som möjligt!

Minitävling




Den som ger mig den bästa frågan och bloggdesign eller photoshop belönas med en inbjudan till Bloggsvar, alternativt Spotify! Maila din fråga till [email protected]. Skriv din fråga och även om du vill ha inbjudan till bloggsvar eller spotify.

Stressacne, tonårsacne och... sorgacne?



Som de flesta av er vet så hade jag acne förra året. Den var så grov så att vi fick sätta in jättestarka mediciner, och jag blev av med den relativt snabbt - ett år tog det. Jag hade i närheten av acne conglobata, vilket är den värsta sorten. Jag har ju redan berättat allt detta. Men, jag har inte kunnat prata om varför det blev så tidigare.

Läkarna är dock ganska överens om vad som fick mig att utveckla acne. Jag bar på en inre sorg som jag vägrade släppa ut. Jag levde glad och lycklig, trodde jag. Jag mådde självklart dåligt över själva acnen i sig, av att alla tröjor blev förstörda, av att folk kommenterade fläckar som jag fick av var och blod på ryggen. Men i övrigt kände jag mig lycklig. Ni vet, när det handlar om psykologi kan man utveckla försvarsmekanismer av olika slag, och det var vad jag gjorde på något sätt. Jag vägrade inse att jag faktiskt hade förlorat en stor del av mig själv och mitt liv, vägrade gråta och vara ledsen. Kroppen reagerade med acne.

Jag fick tendensen till den här grova acnen i slutet av februari 2009. Bara två veckor tidigare hade jag gjort en enormt stor omställning i livet, och lämnat en del av mig själv bakom mig. En pusselbit av mig själv, en stor sådan, tappades bort och lämnades bakom. Någon som jag hade delat så mycket med. Men jag vägrade som sagt att vara ledsen. Jag trodde inte att jag behövde vara ledsen. Jag trodde att det var så det skulle vara, att jag hade gjort rätt.

Men kroppen sa att jag hade gjort fel. Att jag i alla fall borde vara ledsen för att jag inte längre var ett fullständigt pussel. Sorgen inom mig skapade min acne.

Till alla er som har designer gjorda av mig

Det finns en risk att jag, nu när jag har .se-domän, måste ladda om era bilder på era bloggar. Men ge det ett par timmar, det kan vara så att blogg.se gör det åt mig.

STRUL STRUL STRUL

Jag sitter och försöker lösa min domän. Och som ni ser kanske det inte går jättebra. Men jag får ge det lite tid, jag är inte så bra på det här!

Update; Nu håller blogg.se på att flytta över bilder och inlägg, så det kommer se lite tomt ut här i några timmar. Men sedan är jag tillbaka på ny domän, YAY! Så länge gör jag videoguider, mums.

Cupcakes



Nu ska jag iväg till affären och köpa ingredienser till mina cupcakes. Ska prova ett nytt recept, men kör också med två stadiga, som känns bra - mintkrokant och apelsinkrokant. Tänkte ha med mig några stycken till Expen imorgon (så håll er framme, kära luffare), för jag lovade Capa under valrörelsen att jag skulle baka apelsinkrokantscupcakes till honom.

Ikväll lyfter jag över min blogg till sannasrum.se - gissa om jag är exalterad!

Spara i Photoshop


Intersport shopping



Lite träningstoppar



Träningsbyxor



Några koftor



Träningsjacka

 

Jag känner att jag verkligen måste komma ut och träna mer när jag blir frisk! Springa lite runt åsen och sjön, eller bara gå ut och gå. Jag har inte tränat på väldigt länge, och det är verkligen inte bra. Jag har dessutom gått upp en del i vikt under valrörelsen (det blev lite för mycket småätande där...) och då är det faktiskt viktigt, inte bara för viktens skull utan främst för hälsans skull att jag rör lite på mig.


Cosy night


Nu ska jag hem till en vän och äta middag och mysa. Jag tycker om sånt, perfekt avslut på en vecka, och perfekt början på nästa! För nästa vecka är ganska stressig, om jag ska komma iväg till London ett par dagar också...

Ingen fokus på serpentiner

 

 

Serpentiner utan fokus.


Australien eller London?


Jag har fått kontakt med en familj från Storbritannien, som bor mitt i centrala London, har två barn och kommer betala mig en riktigt bra summa pengar för att bli deras nanny. Grejen är att de vill att jag ska komma nu på direkten, och jag får inte ledigt för att åka till Australien. Det känns inte jättebra, för jag hade ju sett fram emot Australien. Saken är i och för sig att om jag tar det här jobbet så har jag faktiskt råd att åka dit själv, för jag kommer kunna spara en hel del.

Jag vill jättegärna åka till den här familjen, men jag vill ju samtidigt inte missa en resa med min egen. Det skulle i så fall vara den första, och jag vet att jag kommer vara jätteledsen över att missa den.
Vad tycker ni? Jag behöver lite hjälp här...

Elise Ryan


Tidig födelsedagspresent

 

Japp, inom 24 timmar så är det inte längre sannasrum.blogg.se som gäller, utan SANNASRUM.SE
Bloggen fyller liksom 2 år om 13 dagar, och jag kände att den kunde få en lite för tidig födelsedagspresent!


Casual

 

 

 

Lite lördagsshopping är aldrig fel, allt från H&M.


FAAAN!



MISSING



Okej, när jag var på Handelspuben i onsdags så blev jag med stor sannolikhet av med min plånbok. Jag hade ungefär 500 kronor i kontanter i den, samt kontokort (som nu är spärrat) och körkort. I övrigt även en hel del andra kort - klubbkort, medlemskort, bibliotekskort etc. Min nya fina plånbok...

Känns så sjukt surt. Samtidigt är det så konstigt, för ingen har ju ringt om att de har hittat den, vilket gör mig väldigt rädd att någon kanske har slängt den i en papperskorg eller så. Nu är det i alla fall polisanmält, och jag hoppas på att återfå min fina plånbok, och speciellt mitt VISA-kort och körkortet (även om det inte skadar att få göra ett nytt, jag är ju så groteskt ful på kortet...)

Bröllopsbilder

 

 

 

 

Förra helgen fotade jag ju lite på ett bröllop. Är inte riktigt säker på om de vill att jag ska lägga ut här i bloggen, därför lägger jag ut lite anonyma bilder, hihi. Det gick mest ut på att jag skulle fota ögonblicksbilder, och bilder som de senare kunde använda. Jag är ju ingen mästerfotograf, och därför blev det kanske inte mästerbilder. Men jag hoppas att de ska bli nöjda i alla fall.


Förra lördagens shopping



Keplers nya bok (HUR BRA SOM HELST) och en ny plånbok från Esprit.

 

 

Två nya armband från Pearls for Girls.

 



Ny klocka från GANT. Mums!

 

 

Klänning från VILA.

 



Småprytlar; lösögonfransar, spraybalsam & hårinpackning - allt H&M.

 


URSÄKTA?!

Wierd brud har snott en av mina gratisdesigner och lagt till sitt eget namn.
Nu kan man alltså ladda ner en av mina gratisdesigner från hennes blogg. Dock står det fortfarande mitt namn i headern. Gud vad trött jag blir på folk!


Kommentarssvarande



Toodles toodles!


Ärligt talat var det längesen jag hade inspiration och vilja att blogga. Under valrörelsen var det en omöjlighet att fixa bra inlägg samtidigt som man jobbade ungefär 14 timmar om dygnet. När man väl kom hem ville jag bara sova, helst i soffan framför ett bra program. Så det blev inte mycket dator alls där.

Nu har jag i alla fall bestämt mig, jag har skrivit ner massa idéer och tankar om vad jag kan skriva, och jag har massa shopping att visa er! Jag ska bli bättre, I promise.

Det har också gått lite upp och ner de senaste veckorna, jag har varit trött och lite småsjuk och därmed väldigt känslig. Nu hoppas jag dock att jag ska få behålla mitt goda humör!

Jag ska bara svara klart på kommentarerna, det är ett par sidor som har samlats nu. Sedan ska jag visa lite shopping från den senaste tiden!

Egen RSS-ikon


Det händer för mycket just nu

Hej bloggen.
Det händer alldeles för mycket just nu, jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen och vad jag ska ta på allvar. Jag återkommer snart med mer info. Men just nu är jag lite smålycklig, men också himla skeptisk. Visst låter det lite spännande? Blir ni lite nyfikna? Yeah, you should, haha.

Be right back with more information.

RSS 2.0