min lille bebis


Det är inte såå jobbigt som jag trodde att det skulle vara att vara ensam. Det har i och för sig bara gått två nätter. Fast inatt sover ju min kära mamma hemma, så ska vi mysa och ha en mamma-dotter-kväll. Men tillbaka till min älskling. Jag är så fantastiskt glad att jag har träffat honom. Eller att vi har insett att vi hör ihop, kan man väl säga. I början var vi ju bara vänner. Men åh, nu tänker jag tillbaka på den där kvällen i juli när vi var ute på hans födelsedag och bara stod och kysstes hur länge som helst. Blir varm i hela kroppen, det pirrar i magen och jag blir helt salig.

Han finns där när jag är ledsen, han håller mig när det är jobbigt, han skriver fina meddelanden till mig, bryr sig om mig, tänker på mig och är så omtänksam och generös. Jag är så lyckligt lottad att jag får dela mitt liv med honom. Men nu vill jag att han ska komma hem från sin himla jobbresa, och ta hand om mig. Det är för ensamt att vara på 63kvm själv.




chanel black pearl


I förra veckan var jag ute på en shoppingtur med Bella. Då fick jag med mig detta underbara nagellack hem från Chanel. Det är i färgen Black Pearl. Har suktat lite efter det, och kände att jag kunde få unna mig det. Hade tänkt att jag skulle ta kort på det, men som ni vet så är det kolsvart när jag vaknar, och kolsvart när jag kommer hem. Det är alltid tråkigt att ta kort på grejer/lägenheten när man inte har ordentligt med ljus. Och dagsljus är ju det bästa! Har sagt i flera veckor att jag ska ta kort till helgen men nu till helgen ska jag verkligen försöka. Vi har fått upp våra lampor i vardagsrummet och i köket, så det är väl dags!



WE HEART IT


designauktion #5

Då är designauktion #5 uppe. Denna design är en rosa och grå-beige design med basen vit. Bilderna i headern är från weheartit.com men är länkade i menyn. Profilbild samt profiltext kommer ändras till att passa dig, och även bloglovin'-ikonen kommer länkas till ditt konto. I headern kommer du att ha ditt bloggnamn. Bilder kan vara 6OOpx breda då content ligger på 654px. I headern finns en dropdownmeny med 3 länkar - startsidan, dina kategorier & en kontaktknapp som kommer styras till din mail.

Regler:
- Betalning sker via konto på denna auktion. Vinnaren får ett mail med mitt kontonummer och designen installeras när den är betald.
- Startbudet ligger på 1OO kronor, du kan buda vad som helst över det (dock inte 5O-öre-bud).
- Buda bara om du är säker!
- Buda genom att skriva ditt bud i kommentarsfältet.
- Auktionen avslutas på söndag (5 februari) klockan 18.OO.
- Glöm inte mailadress - superviktigt!




Klicka här för att se designen.

Alla kommentarer godkänns automatiskt under tiden som auktionen är uppe för att ni ska kunna se alla bud!

härlig måndag


Försöker fixa alla sidor, för något knasigt har skett... Men det funkar inte, verkar vara nån bugg på blogg.se nu (Ovanligt? Överraskande? Njaa, inte precis!) som gör att sidorna uppdateras långsamt och att ändringarna inte syns. Så länge får ni leva med att det ser lite knasigt ut på vissa sidor. Tills jag har listat ut hur jag ska göra!

Min födelsedag var toppenbra, är verkligen jättenöjd! Fick massor av fina saker; ett jättefint armband, pengar, presentkort, ljus från Yankee Candles, roligt partyspel, ett par jättefina toffel-strumpor från Abercrombie & Fitch m.m. Fick bra saker också som en verktygslåda och en strykbräda (så nu behöver inte min darling stryka sina skjortor rakt på matbordet så att det missfärgas av värmen, haha). Så det var ju toppenbra! Som sagt så är jag jättenöjd. Tack alla mina nära och kära.

Ska försöka ta kort på det ikväll, men jag ska ut och äta med Capa, så jag vet inte om jag hinner. Men ska verkligen försöka! Nu ska jag göra mig morgonens andra kopp te och jobba på lite till!



WE HEART IT

happy birthday me


Fyller 21 år idag, och har haft vänner och familj hemma här på god födelsedagslunch. Fick massor av bra och fina presenter, så jag är supernöjd. Inte lika nöjd med att min älskade pojkvän måste åka till Stockholm nu halva veckan. Men jag ligger och kollar på Revenge och när han har åkt till flygplatsen så tänkte jag lägga mig i sängen med lite överbliven tårta, och se serien från början. Den verkar grym!

Imorgon blir det ett kärt återseende med Capa, vi ska äta middag nånstans i stan och ta en öl. Ska bli kul att träffa honom igen, har inte gjort det sen typ slutet av augusti. Så det ser jag fram emot.
Kram på er!



Ett ihopplock av grejer jag köpte på Gina igår.



Johannas nya design


Johanna vann min senaste designauktion och fick denna designen på sin nystartade blogg! Personligen är jag nöjd med den, tycker den är söt och tjejig. Hoppas att Johanna själv är nöjd och kommer trivas med den. Snart kommer det upp en ny auktion här på bloggen, liknande denna, fast lite mer kontraster. Vad tror ni om det?




everybody hurts



shopping


Igår klickade jag hem tre saker från H&M. Fick ärligt talat tvinga mig själv att göra det, är inte så peppad på någonting alls just nu. Men de här tre sakerna tyckte jag om, och tröjan med hjärtat ska jag spara tills jag är som vanligt igen - go och glad - för den är verkligen jättesnygg tycker jag. Den har fin rygg också! Koftan och linnet var på rea så allt som allt gick det på 317 kr med frakt och allt.



Lovely blog award




Vilket ljus i mörkret! Jag är så tacksam över alla er läsare som är så snälla mot mig. Även om vi inte känner varandra så blir jag så glad, överraskad och tacksam över att ni verkar bry er om mig när ni inte ens vet vem jag är eller hur jag är. Så, en liten parentes bara.

Hur som helst. Jag fick awarden från Plumeria, en helt underbar människa som lämnar så fina kommentarer att jag bara vill gråta! Åh, jag är så glad. Hur som haver; när man får awarden ska man göra följande:

Tacka den som gett dig utmärkelsen och länka!
Skriva ner de fem bloggar som man vill lämna awarden vidare till, och låta dem veta det genom att lämna en kommentar hos dem.
Till sist hoppas man att de utvalda vill lämna utmärkelsen vidare.

De fem bloggare som får denna utmärkelse av mig är fem underbara människor som är fantastiska:
Matilda, Elin, Beatrice, Rebecca & Elle.

felicias nya design




Då var jag färdig med Felicias design. Den var riktigt rolig att göra för att den är så söt. Det är alltid kul att göra designer som man blir nöjd med! Sedan är Felicia en jättesöt tjej också som var lätt att jobba med och sådant är ju verkligen ett plus!

Vill du beställa en design? Klicka här.

kärlek




No matter how hard life is, love will always find a way


ny tatuering


Jag vill ha en ny tatuering. Vill ha en som peppar mig. Som får mig att inse att jag kan klara allt. För man kan bara inse hur stark man är när man inte har något annat val än att vara stark. Jag vill ha en tatuering som jag kan se på och tänka "jag kan göra detta, jag kan leva mitt liv, jag behöver inte vara ledsen, jag ska kämpa för jag ska må bra!" Så nu ska jag kolla runt lite och se om det här motivet är möjligt att få på min underarm. Vad tror ni om det?



WE HEART IT



anpassa ditt blogginnehåll till dina läsare


Toodles!
Nu ska ni få lite tips om hur man kan anpassa sitt innehåll i bloggen till vad läsarna vill ha och vad de gillar att läsa om. Det är väldigt enkelt - placera bara en poll (en omröstning) i din blogg och låt dina läsare rösta på vad de vill ha. Jag har gjort det ett antal gånger för er, så att ni kan vara med och påverka vad jag skriver om. Här nedan ser ni tipset jag har gjort för hur man kan lägga in en omröstning sin blogg.

Dessa kan du använda på otroligt många sätt. Jag har till exempel gjort så att jag har skapat alternativ som stämt överens med mina egna kategorier och sedan har ni fått rösta på vilka kategorier ni vill att jag ska uppdatera och skriva mer inlägg i. Men man kan också göra en omröstning för att se hur gammal ens målgrupp är. Det är något som jag planerar att göra här inom kort, för då vet jag hur jag ska anpassa språk och innehåll i mina inlägg. Om det är stor del vuxna kan jag ju ha lite mer komplicerat språk, eller jag behöver inte tänka på att jag måste hålla det "enkelt". Men är det främst personer som kanske är 14-15 år så måste jag ju fundera på om jag borde använda vissa ord. Eller hur?


yesterday was the time of our lives





Tänk att saker bara kan slå om. Att något bara kan ligga latent i kroppen från det att man föds och visa sig när man ska fylla 21. Det är knasigt. Väldigt knasigt, tycker jag. Om det är så, det vill säga. Det är så konstigt att man kan leva nästan en fjärdedel av sitt liv utan att märka ett dugg, och sedan händer det något som bara utlöser ett tredje världskrig i min egen kropp. Livet är konstigt. Och jag har ingen aning om vad meningen med det är. Jag försöker bara intala mig själv att meningen med livet inte är att fråga sig själv det från morgon till kväll.

wow 2012


Är så förbaskat sugen på att köpa biljetter till Way Out West i sommar. De släpps på torsdag klockan 9.OO sharp. Hittills är det bara Bon Iver som lockar mig dit, och då funderar jag på om det är värt? Å andra sidan så lär de ju släppa en hel del innan sommaren är här... Jag menar - Kanye West och Prince var ju där förra året! Så det borde bli nåt mer band som jag gillar än Bon Iver. Hade så gärna velat att Florence+The Machine skulle komma, älskar verkligen deras musik och har gjort sedan Lungs släpptes 2OO9. Och nu såg jag precis på Facebook att de   s k a   k o m m a. Frågan är ju om det är värt 2OOOkr för tre dagar? Jag får seee...

Frågan är ju vem jag ska gå med i så fall, skulle så gärna vilja att Roberto ville gå med, men hade varit så kul att vara typ ett gäng som gick. Men hittills har ingen i min umgängeskrets ens nämnt WOW... Så om det är någon som läser det här och vill gå på denna fantastiska festival med mig - hör av er. Jag vill hemskt gärna gå!



En av mina favoritsångerskor!


måndag, dags att starta om


Sitter på jobbet och fryser ihjäl. Varför ska det vara så kallt ute? Det kändes som att det var vår förra veckan. Jag behöver vår - jag behöver ljus och jag behöver lite värme. Har spikat med mig själv att i sommar måste jag utomlands. Whatever happends, jag måste utomlands.

Jag är otroligt trött efter gårdagen, kom inte i säng förrän sent även om jag var utmattad redan vid sex-tiden. Men det var nog bra att jag höll mig vaken, även om jag som sagt är fasansfullt trött nu. Jag har tagit tag i mina fina bloggdesignsbeställningar, och ärligt talat så finner jag en liten gnutta lycka i det. När det går bra blir jag gladare.
Min älskade åker till Stockholm idag. Jag vill ju inte vara utan honom. Men jag ska lägga mig i ett varmt bad och sedan somna till Pretty Little Liars. Det kommer bli bra...




ingen produktiv söndag

Nej, det sa stopp för mig. Jag kom inte alls långt innan mitt psyke lappade ihop och jag kände att nu får det fanimej vara nog. Jag har ju skrivit tidigare om att jag har mått dåligt, och idag kände jag bara att nu får jag ta tag i mitt liv, även om det bara är ett enda stort grått moln och min mening med livet är att gå upp på morgonen, jobba och komma hem och sova.

Så jag sökte upp hjälp. Och jag fick hjälp.
Det var inte vad jag hade hoppats på, jag fick en så chockerande nyhet att jag ännu inte hunnit smälta det.
Men nu är det bara att kämpa på. Nu vet jag vad det är. Jag ska försöka att fortsätta blogga som vanligt, men ni får ha överseende.

Massor av kramar!
P.SDet finns ett nytt lösenordsskyddat inlägg för er som har tillgång dit.


produktiv söndag


Hej underbara mänskor!
Idag ska vara en produktiv dag. Jag ska snart ta tag i mig själv (ska bara låta min Treo verka lite) och städa klart lägenheten och plocka i ordning lite grann så att jag äntligen kan ta lite kort på den, så att ni får se. Sedan ska jag hinna med ett antal videoguider så att ni får några nya tips.
Vi hade tänkt åka på Frida Kahlos utställning på Göteborgs konstmuseum också, men nu verkar det som att Roberto ska iväg på nåt annat så jag tror jag åker in själv och kollar. Göra lite ärenden en snabbis och sedan mina vänner - så är det nog mörkt och sent. Men men, jag ska sätta igång!




samlade bloglovin'-tips


Här får ni mina samlade bloglovin'-tips för att ni ska få ut så mycket av tjänsten som möjligt som bloggare!

Håll din thumbnail & information uppdaterad
Detta är mycket viktigt - varför? Jo, för att det är möjligt för följare/followers att hitta dig via tjänsten bloglovin', utan att ha hört talas om dig innan. Alltså måste du ha en uppdaterad information och en uppdaterad thumbnail, annars visar det ju inte fullständig och korrekt information.
Lämna ut hela ditt RSS-flöde till bloglovin'
Hur du gör det hittar du här. Det gör så att dina bilder visas i inlägget, och gör det därmed mer tilltalande. Om det bara är text så är det inte lika stor chans att dina followers faktiskt trycker på ditt inlägg.
Gilla andras inlägg
Jag tror att om man gillar andras inlägg och får dem att få upp ögonen för att gilla inlägg via bloglovin' så kommer fler att använda sig av den funktionen och då har du chans att hamna på Populärt-listan.
Använd gilla-funktioner i dina tävlingar
Uppmana andra att gilla dina inlägg på bloglovin', och ett lätt sätt att göra det är att skriva att det ingår för att delta i tävlingen till exempel. Eller så kan du lägga en gilla-ikon under varje inlägg. Då lägger du bara denna widget i kodmallen där du har dina kommentarer/trackbacks/permalink etc. Vart det är framgår i detta tips.
Följ dig själv så att du ser hur din blogg ser ut i flödet
Detta är bara av praktiska skäl - inte för att du ska ha 1 till follower liksom. Jag följer mig själv mest för att se så att allt ser bra ut i flödet när jag postar inlägg, och så att jag inte glömmer att uppdatera min egen thumbnail.




påminnelse: designauktionen




DETTA INLÄGG GÅR INTE ATT BUDA PÅ, OM DU VILL BUDA PÅ AUKTIONEN KLICKAR DU HÄR


Jag vill bara påminna er om att nu är det mindre än 24 timmar kvar tills min designauktion avslutas. Det nuvarande högsta budet ligger på 16O kr. Om du vill se auktionen så trycker du här. Om du vill buda - tryck här.

iphone 4s


Gav mig själv en för tidig födelsedagspresent - en vit iPhone 4s. Det är inte så fancy som det låter; jag skulle ändå förlänga mitt abonnemang så kastade med en kostnadsfri, underbar, ny, liten, vit fån också. Är så jäkla trött på min svarta 3gs. Inte för modellen eller något sådant, utan för att den är så gott som död. Ska bli så kul med den nya! Yummy yummy. Sitter inne på iphonemekka och letar efter ett passande skal nu. Vill ha ett svart, glittrigt.
I nästa vecka får jag den, woop woop!



we it

arsenale white


Får många frågor om vad min rubrik har för typsnitt. Så here we go. Det är en gammal goding som har kommit tillbaka, för jag fullkomligen älskar det här typsnittet faktiskt! Det heter, precis som rubriken lyder, Arsenale White och finns att ladda ner gratis på dafont.com. Hur du gör för att lägga till ett eget typsnitt i din rubrik hittar du här och hur du laddar ner ett typsnitt till din dator och installerar det hittar du här.

google analytics


Vi kör vidare på det här med hur man kan expandera sin blogg och sprida den till andra. Men det här tipset handlar inte om var och hur man ska sprida den, utan hur man analyserar vilken typ av läsare man har. Man kan göra på flera olika sätt; men det bästa om du frågar mig är Google Analytics. På denna sida kan du se vart dina läsare kommer ifrån beroende på vilken IP-adress de har. Då kan du också fundera på om din sida behöver ett översättningsverktyg (video om detta kommer!), eller om anledningen till att du har mycket besök från exempelvis Australien beror på att många av dina vänner befinner sig där. Men ett översättningsverktyg till engelska kan alltid vara bra!

Hur gör man då för att skaffa Google Analytics? Här kommer en liten förklaring i text så får ni en video om det senare! Gå in på http://www.google.se/analytics/ och tryck på Registrera dig nu som står under "Gå in på Analytics". Registrera dig och din sida hos google, och aktivera ditt konto. När du är färdig kan du logga in genom att istället trycka på just Gå in på Analytics. Du får en verifieringskod som kallas spårningskod till din blogg som du ska lägga in (på alla sidor - framsida, arkivsida, kategorisida & inläggssida).
När du har loggat in så kommer du till din kontolista - tryck på din blogg. Du kommer då in till översikten. Första dagen finns det inget då Google inte har hunnit räkna din statistik ännu. Men därefter är det bara till att logga in och börja analysera. Du kan se varifrån dina läsare kommer från - världsdel, land & stad. Du kan också se vilket språk som dina besökare använder i sin webbläsare, och vilket beteende de har på din blogg - hur länge de stannar. Det finns massor att analysera och jag tror att det är bäst att man själv klickar omkring och tittar för att lära sig hur det fungerar!



Ett exempel på hur det har sett ut i min översikt


Utifrån den information som du samlar på Google Analytics kan du sedan anpassa din blogg för att passa den stora massan, men du kan också köra inslag i andra varianter för att tillfredsställa minoriteterna också. Med det menar jag inte att du ska skriva 2-3 inlägg i månaden på spanska/mandarin/serbiska bara för att du har lite besökare därifrån någon gång ibland (det kan ju vara så att de bara råkat hamna på din sida faktiskt...) men att du kanske anpassar din blogg så att den passar så många som möjligt.

sociala medier




Gud vad jag är inne på att tipsa er läsare om saker! Om hur ni kan göra era bloggar större. Det är ju som så att ju fler sociala medier man använder för att sprida en vara/produkt/blogg eller vad som helst egentligen - desto bättre är det. Så om man nu är ute efter att locka läsare till sin blogg så bör man vara medlem på så många sociala medier som möjligt. De tre som jag tycker är viktigast för dig som bloggare är:

· Bloglovin'
· Facebook
· Twitter

Bloglovin' tycker jag är viktigt därför att det är det lättaste och den bästa sidan när det kommer till att följa RSS-flöde. Det är också en bra sida för det är som en form av community också - du styr ju din egen blogg med information och thumbnail och du kan följa utvecklingen för dina followers. Dessutom kan man gilla inlägg på bloglovin' och då har man lättare att hamna högt upp på Populärt-listan. Därmed kan fler personer också upptäcka din blogg. Jag tycker även man borde vara medlem på blogkeen när man ändå håller på! Dock förstår jag personligen inte varför man använder både blogkeen och bloglovin' när man följer, men jag tycker att du som bloggare borde vara medlem för att fler ska kunna följa dig.

Facebook är den viktigaste sidan enligt mig. Varför? Jo, därför att du kan skapa dig en fan-page på Facebook och personer som du inte är vän med kan upptäcka din blogg genom ett enda knapptryck (like!). När ni ändå håller på får ni gärna gilla min fanpage! Bara en parantes... However - alla borde ha en fan page till sin blogg och hur du gör en visar jag här.

Twitter är bra därför att du lätt kan förmedla dina blogginlägg med en enda länk. Det är accepterat att skriva hur många inlägg som helst på hur kort tid som helst på twitter - alltså kan du länka massor! Jag använder mig av dlvr.it (som jag ska förklara i ett annat inlägg) som automatiskt postar alla mina inlägg till Twitter, så att folk som följer mig där får dem direkt i sitt flöde. Samma sak med min fan page på Facebook - alla mina inlägg postas automatiskt i alla som har gillat min sidas flöde.

Så nu tycker jag att ni 1. ska skaffa en fan page på Facebook, 2. skaffa ett Twitterkonto, 3. prova att skaffa dlvr.it och 4. uppdatera din thumbnail och information på bloglovin'!

designauktion #4


Då är designauktion #4 uppe. Denna design är en rosa och grå design med basen vit. Bilderna är från weheartit i headern är från weheartit.com men är länkade i menyn. Profilbild samt profiltext kommer ändras till att passa dig, och även bloglovin'-ikonen kommer länkas till ditt konto. I headern kommer du att ha ditt bloggnamn, samt ett valfritt citat om så önskas. Bilder kan vara 6OOpx breda då content ligger på 654px. I headern finns en dropdownmeny med 3 länkar - startsidan, dina länkar till andra & en kontaktknapp som kommer styras till din mail.

Regler:
- Betalning sker via konto på denna auktion. Vinnaren får ett mail med mitt kontonummer och designen installeras när den är betald.
- Startbudet ligger på 1OO kronor, du kan buda vad som helst över det (dock inte 5O-öre-bud).
- Buda bara om du är säker!
- Buda genom att skriva ditt bud i kommentarsfältet.
- Auktionen avslutas på söndag (22 januari) klockan 18.OO.
- Glöm inte mailadress - superviktigt!



Klicka här för att se designen.

Alla kommentarer godkänns automatiskt under tiden som auktionen är uppe för att ni ska kunna se alla bud!



just nu lyssnar jag på...











parfym.se


Jag gillar verkligen sidan parfym.se! Det är en sida med massor av parfym, makeup, hudvård & hårvård till ett rabatterat pris. Ofta får man hela 5O% rabatt på produkterna! Jag har spanat in lite grejer som jag önskar att jag kunde beställa, men som ni vet så drömmer jag en del. Dock skulle jag verkligen vilja ha en parfym från Clean. På Parfym.se får man en 3Oml Outdoor Shower Fresh för bara 199kr. Känns som att man typ får pengar för att handla där.

Redken Color Extend Conditioner 1OOOml - 469kr (rek. pris 95Okr), Redken Color Extend Shampoo 1OOOml - 449kr (rek. pris 9OOkr), Redken Color Extend Rich Recovery 25Oml - 259kr (rek. pris 41Okr), OSiS Dust it Mattifying Powder 1Og - 89kr (rek. pris 18Okr), Chanel Exceptionnel Mascara - 269kr (rek. pris 33Okr), Guess for Woman, EdP 5Oml - 2O9kr (rek. pris 455kr), Clean Outdoor Shower Fresh, EdP 3Oml - 199kr (rek. pris 45Okr), Diorskin Forever - 339kr (rek. pris 445kr)



Tråkigt att det är så dålig kvalitet på bilderna de har på sin hemsida bara...



födelsedag


NEJ JAG FYLLER INTE ÅR IDAG!
Men snart fyller jag år! Nästa söndag för att vara korrekt - 29 januari. 21 år. Helt galet. Hur kan tiden gå så fort? Jag börjar känna mig gammal. Tur att Roberto är så mycket äldre än jag - då kommer han alltid vara den "gamla" hemma hos oss. Mohahaha. Nej. Men jag fyller som sagt år snart. Så här får ni min lilla wishlist. Den är ganska ologisk* och tagen ur det blå, en surrealistisk och fantasifull önskelista helt enkelt. Men here we go.
*Ologisk = jag kan egentligen inte önska mig en massa skor, dyra solisar och smycken när jag mer behöver de där presentkorten på de olika inredningsbutikerna så att jag någon gång kan komma i ordning i lägenheten! (Fast iPhone-docken vill jag hemskt gärna ha!)



Plånbok från Mulberry - €36O, Solglasögon från Gucci - €4OO, Ringar från Carolina Bucci - €2 391,
Pumps från Steve Madden - $129.95, Armband från Marc Jacobs - $68, iPhone-dock från Logitech - 499kr,
Presentkort från Chilli, Ikea & Lilla Soffbutiken, Örhängen från Marc Jacobs - $118 respektive $58


Vill du bli ett Casino online proffs?


Vill du känna dig som ett Casino online proffs? Det finns mängder av rum att spela på, som t.ex Casino logik. Många nya spelare finner det väldigt svårt att välja rum, och det är förståerligt dessa dagar. Därför är det bra att det finns sidor som recenserar rum. Casino planeten och Casino information är två sidor som erbjuder detta. De beskriver vilka typer av bonusar som erbjuds och hjälper dig även lära diverse spel bättre. Om du känner dig osäker på spel ska du heller inte glömma att nästan varje casinoklient har ett hjälpavsnitt där du som spelare kan lära dig de spelen du inte kan eller vill lära dig bättre. På senare år har det kommit nya spel och även nya funktioner, samt att sidorna ofta uppdaterar sina utgåvor. Det gäller att hålla ett öga på vilka förändringar som sker för att få ut det bästa av spelandet!



we it



yoga


Nu har jag bestämt mig för att ta tag i mig själv igen. Kommer ni ihåg vilken jäkla motivation jag hade i höstas? Men så hände allt med den gamla lägenheten, jag visste inte vart jag skulle bo och livet kändes allmänt pissigt rent ut sagt. Men nu så - nu är det dags. Jag har absolut inget att skylla på. Trötthet är ingen anledning - för jag kommer ju bli piggare av att röra lite på mig. Så därför har jag bestämt att tisdagar ska bli min yogadag. Ska bli så kul att komma igång igen. Tror att jag ska gå dit nu i veckan och svettas lite på tjejgymmet någon timme bara. Men! Jag behöver köpa ett par byxor som jag kan ha på yogan, för man ska ju ha lite mer löst sittande byxor där om man ska vara en riktig yogajunkie, right? Nä, men tighta löparbyxor i spandex känns inte som att de hör hemma i en yogasal.


detaljer


Älskar detaljer, och har fått nån grej för Chilli. Älskar deras grejer. Tycker de känns hyfsat unika (mer än IKEA i alla fall) och det är bra priser. Finns mycket där jag skulle kunna tänka mig hemma, förutsatt att vi målar om lite grann. Dessutom är jag otroligt sugen på fyrkantiga tallrikar! En kompis sa att det inte är bra för man får inte in dem i diskmaskinen, men det är ju ingen lyx som jag sitter inne på - så vi kör känner jag.

Det är så mycket saker jag känner att vi behöver för att vi ska få i ordning. Vi behöver främst gardiner och gardinstänger, prydnadssaker som är oss, filtar och kuddar till sofforna, lampor, och en klädhängare/krokar. Just nu hänger vi bara våra jackor på en såndär dörrhängare från IKEA och det är för mycket jackor och grejer som hänger där!
Måste säga att jag föll pladask för de tre "skulpturerna" som är överst i kollaget - deaf, blind & mute. Jag tycker de är supercoola. Vill jättegärna ha dem i sovrummet på en hylla. Eller i köket. Hur som haver - allt på kollaget kommer alltså från Chilli.

Skulpturer - 269kr/st, Ljusbollar - 99kr/st, Pläd - 199kr, Gardin - 199kr/längd, Ljusstake 1OOcm - 569kr, Klocka - 499kr, Bordslampa - 249kr, Fyrkantig tallrik - 39kr/st, Ljus - 49kr/st, Klädhängare - 199kr

när man får pengar...


Åh, ibland är det så himla jobbigt att inte bo hemma och kunna använda hela sin lön till shopping. Finns så mycket jag vill ha... Men men, jag får ju faktiskt drömma, och jag skulle ju aldrig köpa något jag inte har råd med. Har börjat göra sånahär fina budgetar varje månad så att jag ska slippa de situationerna som jag haft de två senaste månaderna när det har varit i princip kris. Inte jättekris, klart jag har klarat mig - eller vi har klarat oss - men det har ju inte direkt blivit någon shopping! Å andra sidan shoppade jag en hel del i London.

Oh my God. Jag har ju inte visat vad jag köpte i London. Vad sämst jag är!! Måste bli bättre på att hålla vad jag lovar. Ska försöka, försöka, försöka. Men har verkligen fått tillbaka en motivation att blogga nu med min nya design, för jag är otroligt nöjd.

Nu är inte detta kollaget så artistiskt och estetiskt rätt med färger, utan jag blandade helt enkelt ihop en liten sallad (allt som blandas är en sallad, tycker jag!) av saker som jag vill ha! Tänk den fina ponchon från Hunky Dory över jeansklänningen från H&M i sommar - mmmh, jag längtar otroligt mycket efter sommaren!


i love you


Åh, måste bara visa den fantastiskt fina ringen jag fick i julklapp av min älskade älskling. Den kommer från Dyrberg/Kerns serie Starlight och är lite av en fröjd för mina ögon. Jag fullkomligen älskar den! Just min ring heter Fratianne och jag har den silverfärgade, men den finns även i guldfärg eller i silver med mörka stenar. Jag tycker dock att min är finast :} Hur som helst; den är gjord av rostfritt stål och har stenar från Swarowski i mitten. Vackert, va? Åh, jag är så nöjd


once upon a time


Igår började vi kolla på den nya serien i Kanal5 som heter Once Upon a Time. Den är lite svår att förklara utan att berätta för mycket, så därför gör jag så att jag tar imdb's förklaring:

Emma Swan får sitt livs överraskning när Henry, sonen hon gav upp för 10 år sedan, anländer på hennes tröskel. Emma tar med pojken tillbaka till sin adoptivmamma i Maine, men där blir det komplicerat då Henry avslöjar en häpnadsväckande teori för Emma; alla i Storybrooke, Maine är sagokaraktärer under en hemsk förbannelse...

Alltså när jag läser det själv så inser jag hur töntigt det låter - men seriöst, det var en jättebra serie! Nästa avsnitt kommer på torsdag klockan 8 och vi lär sitta bänkade. Jag fick lov att korta ner förklaringen en del då jag tyckte den avslöjade för mycket om man inte sett första avsnittet. Men kolla, vettja, för första avsnittet finns gratis på Kanal5play. Den är väldigt mysig med alla dessa sagokaraktärer som Rödluvan & farmor, Snövit, Prince Charming, Rumpelstiltskin m.fl. Ni borde verkligen kolla! Det är så kul med en lite annorlunda serie som tilltalar både tjejer och killar och inte handlar om intriger på samma sätt som Gossip Girl, Pretty Little Liars, Desperate Housewives etc.


tv i sovrummet


Jag är så himla sugen på att köpa en TV till vårt sovrum. Innan har jag varit väldigt anti för att jag vet att jag kommer få somna till flimret varje kväll, och Roberto kommer inte vilja ha mini-volym på... Men å andra sidan så blir det en form av trygghet för mig. I London somnade jag alltid med TV'n på, satte på timern och blundade. Kollade knappt. Men det var bara för att slippa den där känslan av ensamhet. Nu är det visserligen inte så att jag är ensam när jag går och lägger mig, men ibland, när jag måste vända ryggen till för att min älskling kanske kollar på en film eller så på datorn, så känner man sig ganska ensam ändå. Men om ljuset nu kommer från alla håll och kanter, jag har lite ljud omkring mig så att jag inte känner den där ensamheten - ja, då kanske det blir lättare att somna och jag kanske slipper forever-alone-känslan. Haha.

Men vad är lagom storlek? Jag vill att den ska hänga på väggen, och jag vill inte att den ska vara överdrivet stor, men å andra sidan ser jag ganska dåligt. Är 42 tum för stort? Vad tycker ni?



weit

Ny design!

Nu så! Har hållt på med en ny design hur länge som helst, tagit det som ett pausmoment när jag har gjort alla designbeställningar. Ni vet, ibland får man lite inspiration av att göra så som andra vill ha det, mest för att man själv inser att man skulle gjort på ett helt annat sätt om man var den som bestämde. Förstår ni hur jag menar? Så jag fick inspiration till att göra en sånhär lite rosa och söt blogg, blev helt plötsligt fantastiskt trött på den gamla designen. Men nu kanske jag kan komma igång och blogga lite bättre igen?

Och vet ni vad? Nu kan jag göra å ä ö i rubriken! YAI HO.

Om något ser knasigt ut på ett eller annat sätt - tryck f5 för PC och cmd+r för Mac. Och om det är något ni är "missnöjda" med, som ni inte tycker är bra - lämna gärna en konstruktiv kommentar. Är inte helt nöjd med allt, så tar gärna emot förslag på hur jag kan förbättra!

today



Idag ska min älskling till en kompis och umgås lite, så jag ska passa på att ta tag i allt som jag aldrig vill göra när han är hemma och jag hellre ligger och myser i hans knä i soffan. Så därför har jag sammanställt en sånhär fin to-do-lista. Fick lite inspiration när jag kollade bakåt i arkivet, haha.

Diska. Jag har varit en diskfanatiker innan, men helt plötsligt är jag så himla lat. Har nog med väder och årstid att göra - känns som att jag inte har nån energi alls i kroppen.
Dammsuga & moppa golven. Vad har hänt med min städmani egentligen? Men det blir väl så när vi inte riktigt kommit i ordning, vi har inte fått upp saker på väggarna och sånt där... Då blir det tråkigt att städa!
Sortera tvätten. Sämst jag är som bara la in typ 1,5 säckar med tvätt i garderoberna, sista måste ju också in.
Ta ett långt varmt bad. Sist, när jag är klar med allt och känner mig lite ofräsch och smutsig så ska jag krypa ner i ett långt, varmt bad, med en kopp te och en bra bok! Yum yum.

Nu tror jag dock att jag har satt lite för hög ribba för kvällen - jag tror ärligt talat inte att jag kommer hinna med allt detta... Men vi får se, om jag kan pricka av disken och dammsugningen är jag i alla fall nöjd!


comment



Äntligen kom den! Helt seriöst, har väntat på att någon inom Folkpartiet eller Liberala Ungdomsförbundet ska kommentera att jag varit involverad med flera medlemmar. Tråkigt bara att det är anonymt, för det här är uppenbarligen någon som har lite insikt, kanske till och med känner mig.

Men jag vill ändå kommentera det hela. Jag har aldrig någonsin skrivit i min blogg att jag älskar Joakim. Däremot har jag hintat att jag har varit kär. När jag ser tillbaka på det så tror jag att det var en förälskelse, och det fungerade inte mellan oss. Det gick för fort, det kan väl vi båda skriva under på. Å ena sidan är det ju alltid tråkigt när saker och ting inte funkar, men å andra sidan hade jag inte bott med Roberto idag om det faktiskt hade funkat. Har också väntat mycket med att skriva det om Roberto. Men nu har vi varit tillsammans i fem månader, och vi har träffats i mer än ett halvår, och känt varandra i 2 år. Så det kändes okej att lätta hjärtat lite. För jag vill ju att hela världen ska veta!

Jag är dock en förhållandeperson (alla tror inte på det där, men det gör jag), och inte singelmänniska. Jag fullkomligen törstar efter närhet och bekräftelse (jag tänker inte ens skämmas över det, det är så det är liksom!). Jag har haft pojkvän så länge jag kan minnas. Jag var singel från juli 2O1O, efter det hade jag en kort historia i april då, och sedan träffade jag Roberto igen och vi föll. Så jag lyckades hålla mig till singellivet ett tag. Fast å andra sidan så dejtade jag personer under hela den tiden, vilket jag har berättat i bloggen. Därför, när jag träffade Roberto igen efter typ ett år isär, så bestämde jag mig för att ta det riktigt lugnt. För jag ville inte att det skulle bli som det ibland blir för mig - jag intalar mig själv att jag är kär just för att jag är kär i kärleken. Så i början när jag och Roberto träffades så höll vi inte ens varandra i handen. Vi var ute, umgicks bara vi två, men jag vägrade falla kan man säga. Eller visa att jag föll. För jag kände att det får faktiskt vara slut på det där med att jag sårar människor för att jag typ intalar mig själv att jag är kär och sedan får jag kalla fötter och drar. Så ja, du skriver det är ditt problem och faktiskt - det är ett problem jag har haft. Men nu känner jag mig trygg, tvivlar inte och kommer stanna där jag är.

Så vi tog det lugnt, och det gick bra. Sedan att vi bor ihop nu - ja, det gick väl fort, men det har känts rätt hela tiden och det går bra för oss. Det man måste förstå är att jag sökte mig till Liberala Ungdomsförbundet av två anledningar; politiken och för att träffa människor. Det blev intensivt för jag började umgås privat med vissa personer, och när jag jobbade för LUF 2O1O så umgicks jag ju med alla dessa människor praktiskt taget dygnet runt. Det var de som ingick i min umgängeskrets, träffade nästan inga av mina "vanliga" kompisar och jaa... det var ju inte bara mina arbetskamrater - utan mina vänner också. Och det är ju inte jättekonstigt att man träffar någon på sitt jobb.

Och som svar på din sista fråga; om det är pinsamt. Ja. Det är jättepinsamt. Jag skäms otroligt mycket och träffar bara riktigt bra vänner från Liberala Ungdomsförbundet numera, som jag vet är vän med mig för att jag är jag och inte medlem i LUF. Jag vet inte vad folk inom förbundet säger om mig, jag vet ju att vissa har gått runt och sagt att jag trakasserar medlemmar och så. Men jag har lagt det bakom mig, jag kommer aldrig återvända till Liberala Ungdomsförbundet eller Folkpartiet igen, för jag skäms över det faktum att jag faktiskt varit ihop med tre medlemmar. Det tisslas och tasslas så fantastiskt mycket, men jag står för att jag är lycklig i mitt förhållande med Roberto. Vi har det bra! Med honom känns det annorlunda, för vi är inte aktiva längre och det känns inte som den personen jag kände för 2 år sedan, eller ens för 1 år sedan. Ibland när jag tänker "Gud, vi har känt varandra i två år, tänk om vi hade vetat då att vi skulle bo ihop nu", så inser jag att det är helt omöjligt att tänka så för att det är ju inte den Roberto jag är ihop med nu. Det blir så annorlunda när man lär känna varandra på riktigt och inte bara ytligt inom ett ungdomsförbund. Så jag har helt enkelt lämnat politiken bakom mig för den sakens skull. För att folk anklagade mig för att trakassera medlemmar, försökte få mig utesluten för att jag varit ihop med/dejtat personer inom förbundet och det snackades en jävla massa skit. Främst var det ju tjejerna som blev arga - killarna verkade mer tycka att det var kul typ, att skvallra lite. Men tjejerna kunde verkligen bli elaka. Och jag kände inte att jag orkade med det mer. Valde till exempel att inte åka på Kongressen i... Landskrona eller vad det var delvis av den anledningen att jag kände att jag hade gjort bort mig, men också på grund av att Utöya-massakern hade skett en vecka innan (hade ingen lust att åka på något sådant oavsett vad hotbilden mot Sverige var).

Så där har du ditt svar, "Ellen". Hoppas du är nöjd med det, och om du är med i LUF - lycka till med allt!

world's greatest



Ibland känns det som att jag måste slå till mig själv i ansiktet, nypa mig själv i armen eller hälla en hink kallt vatten över huvudet för att förstå vad jag har - världens bästa pojkvän. Han är allt jag kan tänka mig.
Det knasiga är att vi har känt varandra ett tag. I dryga två år har han varit min vän, och jag hans. Men vi har aldrig sett varandra på det sättet. Visst är det konstigt att man helt plötsligt kan vakna ur en form av koma och inse att "du fanns framför mina ögon hela tiden". Det negativa är att det känns som att jag har slösat bort två år av mitt liv som jag kunde spenderat med honom... Fast å andra sidan så kan man inte tänka så, och om det hade varit kärlek vid första ögonkastet hade det säkert inte varit vad det är idag.

Men jag vill bara få berätta det här. Berätta att han är bäst, så otroligt duktig, så snäll och omtänksam och inte minst generös.Igårkväll insåg vi att tiden flugit iväg för oss så behövde jag sova, och då ställer han sig och lagar matlåda till mig. Mitt i natten. Jag kan inte förstå vad jag har gjort för att förtjäna en så fin människa att få dela vardagen med. Jag blir helt pirrig i hela kroppen av att tänka på honom, på vad vi har tillsammans. Och det är ju det jag måste fokusera på i mitt liv - inte på det som är negativt. Nej, det får bli ett nyårslöfte det också; att bli en optimist istället för den pessimisten jag är nu.

Jag älskar dig, Roberto.

when boys...











WE HEART IT

Vinnaren av designutlottningen!



Dra med musen över bilden för att se vem som vann!


Då har jag äntligen dragit en vinnare av designen som jag skulle lotta ut före jul. Silly me. Silly Sanna. Planering är ju inte mitt starka kort, men å andra sidan har jag ju bestämt mig för att bli bättre på att ta tag i saker nu, så here we go!

Vinnaren ombeds kontakta mig via mail med följande information;
- Vad ska stå i headern istället för "Ditt bloggnamn"?
- Profilbild
- Profiltext

GRATTIS!

morning



Nyårsafton i en lägenhet på Första Lång.


Lika fint som igårmorse, med en vacker soluppgång och en trött Sanna. Men 17 dagars lättja har helt klart fått mig utvilad. Det är lika jobbigt att gå upp på morgonen, men jag är inte lika trött under dagen. Men så är det dag 2, så jag ska väl inte ropa hej riktigt ännu. Igårkväll när jag kom hem var det panik - jag kunde verkligen inte hitta mitt bankkort, körkort & ICA-kort. När Roberto märkte att jag började panika hjälpte han mig att leta och självklart låg de i min Marc Jacobs-nyckelväska... Som vanligt! Bra där. När jag var färdig med maten var klockan närmare halv åtta, och vi åt till ungefär halv nio. Eller något. Till efterrätt kokade jag hallon, gjorde egen chokladsås också fick det bli gräddglass till det. Mitt hjärta var i extas. Åh, vad jag älskar att göra honom glad.

Apropå det där med att jag inte kunde hitta mina kort, här kommer mina nyårslöften;
Ha alla kort i min plånbok, at all times. Det funkar ju uppenbarligen inte att ha dem i fickan, i nyckelväskan, i innerfacket - ja, på alla andra ställen än i plånboken. Så ha dem där hela 2O12!
Ta tag i saker snabbt. Inte skjuta upp saker, oavsett om det handlar om att betala en räkning en vecka i förtid för att jag faktiskt kan, eller att diska efter middagen. Jag tror jag kommer må bättre av att ta tag i saker, och i slutändan kommer jag ha mer tid över.
Komma igång med träningen. Det får vara slut på att jag sysslar med välgörenhet gentemot mitt gym och bara betalar för mitt kort men inte går dit. Nej, nu får jag börja boka upp mig på pass (har hört att man kan bli lycklig av att gå på yoga!) och pallra mig dit lite oftare.

Japp, that's it!
Så i sann nyårslöftesanda så ska jag nu ta tag i lite grejer - pricka av allt på min att göra-lista på jobbet, på min privata lista och sedan köra igång med bloggdesigner och meddela vinnaren av utlottningen! HEJA MIG ! !

gaaaaaaahhhhhh!!!

Åh, jag trodde ju självklart att jag skulle komma tillbaka till jobbet och att vardagen skulle vara som vanligt. Men när man praktiskt taget legat i ide i två veckor så var det inte lätt att komma tillbaka, och inte lite att göra... Så därför får jag skjuta på allt jag lovat, och hoppas på att jag ska kunna lämna min pojkvän på dagis i kväll (det vill säga i köket med vattenfärger och nåt gott att äta) och sedan ska jag laga något gott till honom. Vet inte vad bara... Men det jag ville få ut med det här inlägget är att jag är stressad stressad stressad!

Hörs ikväll!

semester



Två veckor utan en uppdatering - vad har det tagit åt mig?
Ingenting egentligen, men jag har verkligen behövt det här. Behövt ligga i sängen till halv tre på eftermiddagen och göra absolut ingenting. Eller bara städa lägenheten, göra mysiga saker med vänner, familj och pojkvän. Allt har varit perfekt den här julen, och även nyår var super.

Jag tror att jag gör så att jag kommer tillbaka i samband med att min semester är över (på måndag) för jag vill bara kunna njuta av den här ledigheten. Imorgon ska jag och min kärlek äta lunch med mamsen på Tvåkanten, och sedan ska jag göra som jag gjort resten av tiden - bara ta det lugnt, se en massa skitprogram på TV (Bachelor Pad är ju Guds gåva till mänskligheten), gå på bio med tjejerna, sova till halv ett och vara uppe alltför sent. Sen är det tillbaka till verkligheten. Det ser jag inte fram emot... Men sånt är livet.

Jag har mått bra. Väldigt bra. Den här semstern var precis vad jag behövde. Världens bästa pojkvän ligger med öppen mun och nanar i soffan, och jag kan inte sluta titta på honom. Jag kan skatta mig lycklig för de fina nära och kära jag har. Hoppas ni har haft ett grymt lov/semester/jul/nyår. Vi hörs igen på måndag! (Då lägger jag ut vem som vann designutlottningen)

RSS 2.0