Happy NYE!

 

Nu är det dags att dra sig mot hostelet, och sedan ner till Kennington.
Är sjuuuuukt laddad, men har inga förväntningar. Det blir bäst så!
Vinet är nedpackat, kameran är laddad, lösögonfransarna är på. Nu kör vi.


Men vad dumma vi är

Haha jag sitter och småskrattar lite för mig själv, åt mig själv, just nu.

Therese skickade sms att hon skulle sms:a mig när hon bytte tåg vid Leicester Square mot Edgware. Ball bara att man inte har någon reception nere i tunnelbanan. Och det kommer jag på nu... Jag får dra mig bort mot stationen och vänta på henne där.

GOTT NYTT ÅR BLOGGEN!

Set for tonight



Haha, kvinnan i kassan på M&S trodde man skulle vara 25 för att köpa alkohol.

Jag fick talat henne till rätta...



Då var allt löst för kvällen, måste bara fylla på mitt oystercard, så jag hoppas att de har öppet i eftermiddag... Jag fick ju konka på den här vinlådan genom halva stan känns det som, mina armar gör riktigt ont, haha. Så jag orkade inte fylla på det nu.

Therese kommer väl hit om typ tre timmar, så ska vi åka och checka in oss på vandrarhemmet och sedan åka till tacopartyt i Kennington. Tolvslaget ska spenderas på Trafalgar Square - lovely, right?

Nu ska jag äta upp min ljuvliga lunch; världens godaste panini från Starbucks, Roasted Chicken and Tomato. Love it (äter det ungefär 3 gånger i veckan, haha) och sedan ska jag ta en välförtjänt nap.

One less lonely girl



Nu är det lite småstressigt, fast ändå inte, för jag är verkligen en tidspessimist som räknar med att allt tar hur lång tid som helst. Jag ska i alla fall till Brent Cross nu som jag sa igår, köpa lite vin, skumpa, kanske en klänning eller två.

Och vet ni hur lycklig jag är över att jag inte kommer vara ensam från och med typ klockan tre idag? Då kommer Therese hit, hon flyttar hit. Det är grymt. Imorgon ska hon sova i min King's Size, och på måndag ska hon börja jobba 20 minuters promenad från mig. Det är toppenbra. Fabulous. Underbart. Lovely.

Marble Arch shopping

Detta fick jag med mig hem idag; en kavaj, en fransböjare och lösögonfransar.

new dress?



Jag är lite glad, för jag fick lön av mina au pairföräldrar trots att jag har varit ledig massor. Hihi. Så jag är ju sugen på att shoppa lite på Brent Cross imorgon. Ha på mig något jag veeerkligen vill ha.

Shopping

Probably wearing this tomorrow!
Om jag inte hittar något i Brent Cross.



Toodles. Tog mig en tripp in till Oxford St. idag och kollade i affärer. Massor med rea - det gillar jag (med min lön...) Jag fick dock bara med mig tre grejer hem - en fransböjare (min är paj), lösögonfransar (det är NYE imorgon ju!!) och en militärinspirerad jacka/kavaj. Ni får se senare.

Jag fick ringt hostelet också, och även Foffe. Jag gillar att det blir tacokväll hos dem innan vi går ut imorgonkväll - helt okej, liksom. Nej, det är ärligt talat underbart. Imorgon är en ganska stressig dag, jag ska först jobba på morgonen (mellan 7 och 10) sedan får jag åka till Brent Cross och shoppa lite och köpa lite champagne och vin och sånt till mig och Therese (och nån fin flaska till killarna som är så goa med tacoförfesten!), sedan får jag åka hem och lösa allt som ska med till vandrarhemmet. Efter det kommer Therese hit, och så åker vi och checkar in oss på hostelet och sedan ska vi till Kennington!

Kommer dock bli en superb nyårsafton. Just so you know.
Dags att lägga unge nummer 1.

Tre ord

Jag googlade precis tre ord.
hur+koka+potatis

Det är en omöjlig ekvation hur jag fick MVG i hemkunskap.

Cover

 

Jag kan inte sluta titta, inte sluta lyssna.
Både videon och låten är helt underbara.
Jag hörde den i en reklam i England, och har letat efter den sedan dess.


Trötter

Sleepy head.


Jag är så trött så att jag hade kunnat dö. Men det är massor med saker jag måste fixa idag; fylla på telefonen, ringa vandrarhemmet för imorgon, ringa Foffe om vad vi ska hitta på imorgonkväll, fixa två brev från myndigheter i Sverige som bekräftar var jag bor så att jag kan få mitt bankkonto, lösa mitt körkort (det jagar mig och är fruktansvärt jobbigt).

Hela morgonen har jag lekt med pojkarna. Jag har försökt få dem att vilja leka att vi ska sova, för jag har varit så trött. De ville hellre leka jage, så jag har sprungit lite fram och tillbaka mellan köket och vardagsrummet... Eller ah, det är ett rum... Men de ville också pussas och kramas lite, och hade varit grymt exalterade igårkväll. Imorse såg jag riktigt hur Ben sken upp när jag kom ner på hans rum. Myyyyys.

Nu ska jag då ner till Golders Green och lösa mitt telefonkort så att jag kan göra nummer två och tre på att-göra-listan.

För övrigt vill jag bara spy lite galla; till alla er som har adoperator - sluta med det. Jag kommer sluta med det så fort jag har fått mina pengar (närmare 800 kronor är de skyldiga mig), för de håller inte sin del av avtalet. De ska betala inom 60 dagar, men nu har det gått 30 och de säger att det kommer ta ytterligare 60. Alltid får man maila och skälla på dem och förklara att man jättegärna vill ha sin bit av kakan. Idioter, jag är så sjukt färdig med den sidan. Frossle, här kommer jag.

Adda korkad_tjej_91

Alltså jag är så dum, va? Helt sjukt korkad. Jag hatar mig själv och Ryan Air en aning just nu. Tror ni inte att jag hade 5 kilo övervikt. Varför vägde jag inte väskan innan? Satt i bilen med mamma och sa att jag var så glad över att jag fått med mig typ allt jag ville. Vilket var fem kilo för mycket. En locktång åkte, byxor, tröjor, klänningar, smink, skor… Allt möjligt.

Jag hatar mig själv lite grann just nu.

Men jag älskar att vara tillbaka i mitt vackra London. Pojkarna har tydligen frågat efter mig, så om sex timmar ska jag krama lite på dem.

Halvtimme till avfärd



Min fina label till min väska som jag fick av lillasyster i julklapp!



En halvtimme tills jag ska åka till flygplatsen med mami. Jag har inte ens provat att stänga resväskan... Smart drag, jag är så oerhört smart känner jag. Dessutom ska jag chansa och ta en handväska + kabinväska. Det får man egentligen inte, men jag såg massa som hade det förra gången jag flög och jag hade det sist jag var i London med familjen. Håll tummarna att det går igenom för mig!


Ett statement (till...)



Jag vill bara, lite nöjt sådär, säga att jag köpte min kofta i London för £15, medan den kostar 399kr här i Sverige.
Japp, jag älskar London, big time.

Back to London



Back to basics.



Japp, sista dagen i Sverige på jag vet inte hur länge. Som ni vet så kommer jag inte hem på 20-årsdagen, och när jag kommer hem får ju diskuteras med mina goa arbetsgivare - min lilla familj, hihi. Jag har för övrigt laddat upp med massa Gossip Girl-avsnitt, Phineas & Ferb, Rederiet m.m. Så nu har jag massor att göra där. Men jag planerar att jag inte ska hinna titta på dem!

Planet lyfter vid 20.20 ikväll, så jag är väl hemma i min King Size vid elva, halv elva. Ska bli skönt att komma tillbaka till det liv jag försöker bygga nu.

Idag ska jag:
Luncha med mami på Heaven 23 på Gothia Towers.
Ringa transportstyrelsen om mitt jävla körkort.
Träffa goa Linnéa
Packa klart


DET VAR SÅ DET VAR, KAJAN!

 

KAJAN - DIN SKYPEFILM!!!!


Ett par statements



Jag tänkte bara göra ett par statements:


Från och med nu ska jag alltid boka mina biljetter i Priority. Jag tänker aldrig mer stå i Ryan Airs äckligt långa köer. 8GBP är det helt klart värt. 90 spänn eller stå i kö? 90 spänn helt klart!!
Alla ni som är kungar och drottningar i särskrivning - flytta till ett engelsspråkigt land, man särskriver typ allt där!
Min väska går inte att stänga. Men jag tänker inte plocka ut något. Så om ungefär 2 timmar kommer jag blogga igen, när jag har suttit på den tillräckligt länge för att allt ska pressas ihop och den ska gå igen.
När jag kommer tillbaka till London måste jag, prio ett, göra om mina naglar. Fy farao vad långa de har blivit.
Jag behöver verkligen klippa mig... Måste bara hitta en sax.
Det är väldigt kallt i mitt rum.
Nu blinkar batteriet rött, så nu ska jag sätta mig på min resväska, så att datorn kan få ladda och vila lite.

Sista daten



I LOVE YOU
Capa, kan vi lösa en bild på dig och mig så att jag kan skriva nåt fint om dig också?



Toodles.

Det har inte varit en speciellt stressig dag faktiskt; mötte Capa vid tolv (eller jag stod utanför och frös en kvart innan han kom och öppnade, för ringklockan funkade tydligen inte...) och sedan tog vi lunch på Jup's i en timme, innan vi gick tillbaka till expeditionen en stund. Tog tåget tillbaka till Lerum vid tjugo över två, och gick upp till Kajsa. Hemma hos henne har jag nu varit sedan dess. Hur mysigt som helst att bara ligga i hennes säng och prata i flera timmar. Lite te och lussebulle på det också. Och äpple och russin och solrosfrön - MUMS!
Sista dejten med Roberto blev tyvärr inställd, vilket var synd. Men vi får ta det när jag kommer hem igen. Nån gång i vår, hihi. I och för sig ganska bra om jag är hemma ikväll i och med att allt ligger i väskan, bara att jag inte får igen den...

Note to self; SANNA DET ÄR SJUKT JÄVLA KORKAT ATT SÄTTA PÅ SIG STRUMPBYXOR NÄR DET ÄR -12 UTE. Sluta med det.

Nostalgi

Denna var tryckarlåten nummer ett på Kullaviksskolan där jag gick.

 



Denna dansade vi till enormt mycket i Matildas vardagsrum i Billdal.

 



Cher blev lite av en idol för mig, haha.

 



Storslaget 90-tal. I loved it. Också var man ju kär i Nick Carter där...

 

Det har blivit mycket musik nu på senaste, jag ber om ursäkt för detta.
Igår satt jag och Capa och pratade om 90-talsmusik, Voxpop, Sikta mot Stjärnorna och allt det där som vi tidiga 90-talister växte upp med och ser tillbaka på som vår barndom. Vilken nostalgi man får.

New lovers



Ke$ha - Cannibal
Tove Styrke - Beating on a Better Drum
Mark Ronson & Business NTL - Bang Bang Bang
Ellie Goulding - Your Song
Adele - Make You Feel My Love
McFly - Party Girl
Mumford And Sons - The Cave
Mumford and Sons - Little Lion Man
Pixie Lott - Broken Arrow
Plan B - Prayin'
Sebastian Ingrosso & Dirty South vs. Coldplay - Meich vs. Clocks
Supermode - Tell Me Why
Taio Cruz ft. Kylie Minogue - Higher
Yelle - Qui Est Cette Fille
Axwell - I Found U

Vill du också lyssna? Tryck här.
Alla finns dock inte på Spotify.

Stressdag

Idag har jag på mig en klänning från Gina.

 

Idag är en ganska stressig dag; först är det lunch med Capa klockan tolv, och sedan ska jag träffa Kajan och ikväll ska jag hem till Roberto en stund. Hela dagen kommer bli toppenbra, men också ganska så stressig. Jaja, så får det vara, jag vill träffa dem allihopa innan jag åker tillbaka till London imorgon!


Roligaste FB-pagen



Jag skrattade en del när jag såg denna.


Winding your way down on Baker Street



Warwick Avenue - Duffy, Baker Street - Michael Mind, Piccadilly Circus - Pernilla Wahlgren & Waterloo - ABBA



Jag har en liten grej som jag gör när jag inte har något att göra vid datorn - jag kollar på London Underground. Det vill säga; jag försöker lära mig linjerna lite bättre. Visst hade det varit coolt om man kunde dem, liksom? Haha. Snarare sorgligt...

Hur som helst, jag har upptäckt att flera stationer också är låtnamn. I bilden ovan ser ni några förslag. Har ni några fler att komma med? Jag vet även att Belle & Sebastian har gjort en låt som heter Mornington Crescent, men det fick inte plats, haha.

Ready to go

 

Äntligen är jag klar med mitt iTunesbibliotek. Fick ta min gamla iPod, då Hampus verkar ha lagt av (vi bytte iPod mot iPhone, då det är abonnemang på iPhonen, så han har den medan jag bor i London). Vi får se hur det funkar, min rosa sak har verkligen varit jobbig den senaste tiden...

Jag har hittat massa ny musik, som är hur bra som helst, är lite lycklig just nu. Här ska lyssnas.


Kommentar på kommentar

 

Jag har faktiskt tänkt en del på att jag nämner mina killkompisars namn ofta i bloggen. Det beror nog på att jag faktiskt är mest med dem. Jag har en del tjejkompisar också, säkert fler än vad jag har killkompisar. Jag har några få, nära tjejkompisar, som jag umgås med då och då, och det trivs jag med. Mina killkompisar däremot blir det mycket spontant med. Det är inte lika lätt med tjejerna, för vi tjejer planerar ju så mycket. Haha. Med killarna blir det spontana utgångar, spontana filmkvällar, spontana luncher osv. Sedan vet jag inte om det beror på att jag har lärt känna mina bästa killkompisar såpass sent i mitt liv, så att det liksom blir nytt... nästan som att man är nykär, fast i sina vänner. Sedan är det ju ett plus att jag verkligen litar på dem och känner att jag kan vara mig själv med dem. Carl känner jag till exempel att jag kan berätta allt för, vilket jag också gör (och det kan jag ju passa på att be om ursäkt för också, haha). Med mina allra bästa tjejkompisar är det samma sak, men som sagt blir det sällan spontana get-togethers med dem, det måste planeras in långt innan för både de och jag är uppbokade stor del av vår lediga tid.

 

Jag vet inte riktigt vad mer jag kan säga. Jag älskar mina tjejkompisar enormt mycket, de är underbara tjejer, och jag trivs i deras sällskap, men det är annorlunda att umgås med killar. Det är inte lika... nej, det går inte ens att förklara, men i alla fall med mina killkompisar är det väldigt lätt att umgås, så det blir mycket spontant, vilket det sällan blir med tjejerna på grund av jobb, andra vänner, det där med planeringen och sådant.

 

Och om han tycker att det är kul? Det gör han kanske inte, men vi är inte tillsammans, för jag bor ju i London, och han bor här, och det fungerar inte. Eller jag tror inte någon av oss är speciellt taggade på ett långdistansförhållande just nu. Så han får leva med att jag är den sortens person som gillar att umgås med killar.


iPod hassles



Sa jag att jag gillar rosa?



Himlans.

En dålig sak med att ha ny dator och lämna sin hårddisk med all musik i London är att man får lösa ett nytt iTunesbibliotek ganska så fort och slarvigt. Det lär ta hela dagen för mig, det här...

Tove Styrke



Tove Styrkes album är ju helt galet bra. Gillar allt utom Million Pieces.
(mest för att den spelades sönder på P3 i somras)

Jävla Stanstead



Åh, jag var verkligen arg som ett bi på Stanstead Airport i tisdags när jag skulle hem till Sverige.

Bakgrund är väl:

Man måste ha zip-plastpåsar för att få ha flytande material i sitt bagage, som då ska vara under 100ml/flaska/förpackning. Jag hade under 100ml men ingen plastpåse.

För plastpåse kan man alltid få på flygplatsen, jag har aldrig varit med om att man inte kan det. Så när jag ska ställa mig i kön till säkerthetskontrollen och tullen, så står en flygplatskvinna och viftar med en sådan påse och jag ber om en. Hon pekar och mumlar lite. Så jag uppfattar det som att det finns plastpåsar där inne - som vanligt. När jag har kommit fram till själva metalldetektorn så ropar de ut i högtalarna att plastpåsarna får man köpa innan man ställer sig i kön, annars tar de ifrån en ens flytande föremål. Jag kände att jag ställer mig inte i kön en gång till (det tog väl 45 minuter att komma fram), jag chansar.

Så när jag väl går igenom detektorn så tar de min väska åt sidan och jag får plocka ut foundation och mammas julklapp - Body Butter från The Body Shop. Jag var så fruktansvärt arg och jag var enormt irriterad och otrevlig mot personalen. De försöker vara snälla och säger:

- Vi ber om ursäkt för detta, att det inte framkom när du ställde dig i kön. Saken är bara den att vi inte direkt skyltar med att vi säljer dem för då blir folk irriterade.


Nej, för jag blir mindre irriterad när jag måste lägga ut mina grejer, och köpa nya julklappar och ny foundation.
IDIOT!

Det kanske var lite mitt fel, för jag chansade ju. Men samtidigt så frågade jag ju innan jag ställde mig i kön...

Mysdag



Jag fick bara med mig detta från stan idag.



Åh vilken mysig dag vi har haft. Bortsett från att sällskapet var lite väl bakfull där ett tag och inte ens orkade halva sin thai till lunch. Haha. Vi hittade inte speciellt mycket, eller jag hittade en tröja åt Ludwig som han köpte, jättefin var den. Och sedan köpte jag ny foundation eftersom att jag blev av med min i tullen förra veckan. Åh, det har jag ju inte ens berättat, får skriva om det sen... Jag var arg som ett bi kan jag lova.

Jaja, nu ligger jag med laptopen i knäet, vi åt thai till middag också, så jag har minsann varit ute på de svinhala vägarna idag. Fruktansvärt när hjulen bara kör sitt egna race åt vänster och höger... Jaja.

I just love it






On my way

 

Nyduschad och påklädd, nu är det bara håret som ska torkas en liten stund innan Ludde kommer och hämtar mig. Vi sa att en lunch i stan och lite mellandagsrea inte lät fel, så det blir en bra dag. Hihi. Nu måste jag skynda mig.


Hur ser det ut?



Nu har jag suttit och pillat massor i stilmallen, och hittade ett litet auto som kan ha varit anledningen till att bloggen har sett lite konstig ut. Så... hur ser det ut nu?

Fast som sagt berodde det på vilken webbläsare och upplösning du har, men nu har jag löst så att det ska se bra ut i alla, tror jag.

Fira 20 år i London?



Jag har just fått reda på att mina favoriter kommer befinna sig i Lundsbrunn för Folkpartiets årsmöte på min födelsedag. Helgen då jag hade tänkt komma hem till Sverige och fira min 20-årsdag. Suck. Jag är lite melankolisk nu. Vad ska jag nu ha för ursäkt att åka hem under våren?

Men en födelsedag i London kanske inte är helt fel?

Juldagen




Saknar min Kajan så fasansfullt mycket.


Ikväll är det dags för middag hos Gidebrings, min stepfathers syster med man och barn. Det är alltid lika mysigt, och alltid lika god mat, helt sjukt. Mums.

Vid halv nio kommer han hit, sista gången vi ses innan jag åker tillbaka till London. Kommer bli en bitterljuv kväll.
Jag är på så himla konstigt humör idag. Ledsen på något sätt. Jag skrev ett inlägg om det förut, men tog bort det för jag kände att det var fel att skriva om det här. Nej, jag ska lägga mig i ett varmt bad nu med min nya bok.

Den nya designen & julkalendern



Hejsan!
Inatt installerade jag en ny design på bloggen, och tydligen ser den konstig ut för vissa. Det beror antagligen på att ni inte har den upplösningen på era datorer som bloggen ses bäst i, eller att ni har en annan webbläsare. Min blogg ses bäst i Mozilla Firefox, 1280x800 pixlar. Och så var det med det.

Sedan så var det ju det här med pepparkakan - den matchade inte bloggen så jag tog bort den vid tolvslaget.
Är du fortfarande sugen på att kolla in luckorna? Här kommer de fyra senaste; 21, 22, 23 & 24. Alla bygger på samma mönster - http://sannasrum.blogg.se/numret (till exempel http://sannasrum.blogg.se/nitton, http://sannasrum.blogg.se/ett osv.)

LUCKORNA 21, 22 & 23 STÄNGER IMORGON, SÅ SKYNDA ER ATT DELTA!

Ny design!


Innan




Efter

Ja, då var det en ny design på bloggen. Liknar den gamla, men har några nya färger och bilder osv. Hoppas ni tycker att den är trevlig! Den nya är lite varmare, om ni frågar mig. Och nu går vi ju mot våren, right? Hihi.

Julklappar



Jättefina berlocker till mitt Links London-armband.




Tre vanliga böcker - Moon Walk, Lyckan, Kärleken och meningen med livet samt Guccikrigen (som jag dock redan har)




En supergrym hårddisk på 1TB, som dessutom är mycket snabbare än vanliga hårddiskar.




En fin kabinväska som jag kan ha till London och hem (slipper man betala för en extra väska!)




En fin kopp till min samling.




Lite pengar till nyår och även en kartbok (snygg är den!) över London.


Lite strumpor




Underkläder

 

Åh, jag har haft en toppenjul. Verkligen. Igår var vi hos min pappa och firade, jag, pappa, Bettan och lillasyster Evelina. Idag är vi hos min mormor och morfar, med min morbror och hans särbo. Det har varit hur mysigt som helst, traditionellt med Kalle Anka, riktigt julbord och julklappsutdelning. Jag fick allt jag ville ha (magic mouse var det enda på listan som inte prickades av, men jag är lika glad för det) plus lite till. Jag är verkligen hur nöjd som helst.

 

Hoppas att ni också har en toppenjul. Glöm inte lucka 21, 22, 23 - var med och tävla! Klicka på pepparkakan i headern.


Det värsta med att vara hemma...

... är att vara tvungen att besvara samma frågor om och om igen.

Hur är dina aupairbarn?
Vart i London bor du?
Hur mycket tjänar du?
När åker du dit igen/Hur länge är du i Sverige?
Hur är familjen?

And I can go on and on and on and on...

Sista luckan

 

Då var sista luckan uppe!

Glöm inte att ni fortfarande kan delta i lucka 21, 22 & 23.

GOD JUL!



GOD JUL på er alla och tack för det här fina året. Mycket har hänt, men det där med årsresumé kör vi till nyår om det hinns med. Nu har jag gjort mig i ordning, bara tänderna som ska borstas och sedan bär det av hem till mormor och morfar. Där blir det julbord, Kalle, paketöppning osv. En traditionell jul. Bortsett från att strumptraditionen helt plötsligt försvann det här året, jag är väldigt besviken...

Lek lek lek

 

 

Något som är sjukt kul, tycker i alla fall jag, är att ändra ögonfärg på sig själv. Man ser nästan ut som någon helt annan. Jag tycker till exempel att jag i bruna ögon är helt... nej, men det är så himla olikt mig. Och helt sjukt hur huden/ljuset i bilden bara blir helt annorlunda beroende på vilken ögonfärg man har.

Bland mina photoshoptips kan du hitta hur man kan ändra ögonfärg.
God Jul på er!


Lucka 23



Näst sista luckan är uppe.

Vill du ha en prenumeration på ELLE? Eller Chic?
Massa tidningar finns att välja på, var med och tävla - öppna luckan i julkalendern och se vad du ska göra.


Someday



Jag gillar verkligen den här låten, wonderful.


All Saints



Mums vad jag gillar stilen på All Saints.
Det är liksom preppy fast ändå lite vanligt. Volanger och paljetter, men inte för fint och propert ändå.
I vår bara måste jag besöka den butiken vid Camden.


Soo sorry



Bild från tidigare idag.



Toodles.
Nu sitter jag hos Lucas och Tobey i stan, och har varit här sedan tvåtiden. Det har varit busy, busy, med knäck, pepparkakshus och chokladbollar. Också har vi även kollat hela Mysteriet på Greveholm, Ensam hemma och massa sådant mysigt. Nu känns det som jul. Glögg har vi druckit också - och julmust. Mumma.

Så därför har det varit lite tyst i bloggen idag. Ledsen för det, men jag försöker ju klämma in så mycket som möjligt nu när jag är hemma i Sverige över jul.

Lucka 22

 

LUCKA 22 ÄR UPPE!!


London - Lerum


1. Starbucks i Golders Green. 2. Stanstead airport 3. Flyget

Hemma igen. Lycka. Åh, lagad mat, mysiga kramar från familjen. Mums. Imorgon träffar jag mina bästaste bästa, på torsdag träffar jag världens bästa pappa. Jag gillart.

Svarar på alla kommentarer imorgon. Nu ska jag njuta av att jag ligger på mitt rum, i min säng, med mina gosedjur, i mitt nattlinne. Och jag hör mammas snarkningar

Nu lyssnar jag på Ce Jeu och längtar efter Tobey!

Lucka 21

 

Nu är lucka 21 uppe - kanske en julklapp till dig? Hihi. Kolla in det!


Bye bye London


Nu lämnar jag London för en vecka hemma i Göteborg/Lerum. Ska bli superskönt att komma hem, men insåg samtidigt att jag kommer sakna mina små knoddar. Åh, igår hade vi pusskalas, för de sa att de skulle sakna mig så först fick jag vara ett pussmonster (kissing monster) och sedan så hamnade vi alla tre i en hög på golvet också pussade de massa på mig. Mitt hjärta smälte lite grann. Så himla goa, ååh... Nu ska jag ner och krama lite på dem innan jag åker. Och äta något...


My beloved, beloved friends



Åh, vet ni vad jag ska göra på onsdag?

Jag ska julbaka med Capa, Tobey och Moa. Ska bli så sjuuuuukt mysigt och jag har saknat (och saknar i och för sig fortfarande) dem hur mycket som helst. Att höra Capas röst igår på skype var bara... åh, som en för tidig julklapp!

När jag tänker efter så tror nog ni bloggläsare att jag är kär i Capa. Så är inte fallet (tyvärr, eller nåt) - han är bara världens bästa människa, kan man säga. Jaja...Och jag hade inte pratat med honom sen innan jag åkte.

Jaja, jag och Tobey gjorde en fin lista idag (okej, det var jag som gjorde den och han kommenterade den) med allt vi behöver handla, vi ska göra ett pepparkakshus, lussekatter, ischoklad (jag hatar ischoklad, men vad gör man inte för sina vänner?) och knäck. Sedan har Tobey en grej med chokladbollar också... Och det är ju gott så det ska vi göra också. Jag gillart.

Glad (och dålig på den där funktionen i Photo Booth)

 

Jag provade den där 4-bilds-saken på Photo Booth, det gick inte så bra...
Hur som helst - MAMMA JAG HAR SKRIVIT UT BILJETTEN NU, så du behöver inte vara rädd eller ligga vaken inatt. Och det står på Stansteds hemsida att alla plan lyfter som de ska. Det här kommer gå bra. Jag kommer komma hem imorgon! Wihi.

 

UPDATE: Jag har fått reda på att Stansted måste vara öppet på grund av säkerhetsskäl (så att man kan ta sig ur landet ifall det blir problem eller ah... under an emergency helt enkelt). Så don't worry, jag kommer lyfta imorgon!


Lucka 20



Tänk att det är julafton på fredag! Så himla mysigt. Ni får hålla tummarna att inte Stanstead stänger inom de kommande 30 timmarna.
Här får ni lucka 20, en tävling till. För ett vitare leende!

Proper



Helt förälskad i armbandet.
Ska nog köpa det till mig själv i födelsedagspresent när jag kommer tillbaka hit i januari.


Imorgon åker jag hem!


GLAD TJEJ!



Åh, det ska bli jätteskönt att komma hem. Jag saknar min familj så att jag nästan spricker. Speciellt nu i juletider. Och alla kompisar, såklart. Jag tror det är perfekt att jag åker hem lite nu. End of term för pojkarna är väldigt påfrestande och de är väldigt trötta. I början när jag var här var de uppe vid sextiden, nu måste jag väcka (!) dem vid sju, för de orkar liksom inte gå upp. Och de sover hela tiden och går och lägger sig frivilligt.

Så det ska bli superskönt att komma hem lite grann, sedan åka tillbaka med ny energi och vilja! Det kommer bli bra. och julafton med när och kära är ett måste. Jag vill alltid, i resten av mitt liv, fira med min familj och släkt. Nu när jag har varit orolig för om jag ens ska få flyga ut på tisdag så har jag insett hur viktigt det faktiskt är för mig. Kalle Anka, julbord, mormors julkola, julmust, pepparkakor med blue cheese... allt det där är hur viktigt som helst för mig.

Världens största i-landsproblem


Jag har kommit på vad världens största i-landsproblem är. Det stavas Ben & Jerrys.
Varför, tänker ni. Jo, därför att anledningen till att man äter B&J är ju för att komma åt allt gott som är i glassen, inte glassen i sig. Och då har jag alltid samma dilemma - ska jag peta ut alla browniebitar/macadamianötter/marschmallowbitar/cookie-dough-bitar osv. och äta dem sist och tvinga i mig all glass först? Eller ska jag peta ut allt och äta det och sedan slänga glassen? Jag vet inte vad som är värst faktiskt...

Till historien hör ju att jag inte riktigt gillar glass. Jag gillar bara allt det där i B&J.

Lucka 19

 

Nu har jag förberett resten av luckorna fram till jul, så nu är det bara för mig att posta dem - och det kan ju inte vara så svårt? I dagens lucka gömmer sig något för dig som har en iPhone. Gå in och kolla och läs vad du ska göra för att vinna!

 

 


first real vblog



Min första riktiga videoblogg, hihi.


Hur rädd ska man vara?



Under de senaste dagarna har jag rört mig ganska mycket med kollektivtrafiken här i London - buss och London underground. Och jag har varit uppriktigt rädd. Tittat runt omkring mig hela tiden och försökt hitta någon som skulle kunna vara... terrorist. Ja, Aftonbladet har ju lyckats med sin skrämseldel. Men frågan är hur rädd man ska vara för terroristattacker. Ska man begränsa sitt eget liv eller leva med risker? Fast sedan ska man också fråga sig hur mycket man ska lita på Aftonbladet. Jag kommer ihåg när allt handlade om svininfluensan, herregud vad Sverige bara käkade allt Skrämselbladet skrev och köpte upp allt lager med alkogel från Apoteket. Sedan så var det bara ett fåtal som fick de, och de som dog led av andra hemska sjukdomar.

Här i London gick svininfluensan också, och två i min familj hade det. Not a big deal, liksom. De lever ju nu. Och i veckan hade troligtvis ytterligare en medlem ur familjen svininfluensan (det var dock inte jag, haha). Och han lever nu också.

Så ska man sitta och ha obehagliga fjärilar i magen när man åker tuben? Ska man vara rädd att bussen man sitter på helt plötsligt ska sprängas? Hur rädd ska man vara?

Late opening



Haha, fy farao vad jag har sugit på min julkalender verkligen. Idag när jag åkte buss så fick jag ju världens ångestattack när jag insåg att jag har missat två dagar. Helt sjukt, men just nu är det ju lite stressigt också - mycket med julen, nya människor, ett nytt liv liksom.

Nu är i alla fall luckorna 16, 17, 18 uppe. Tidigare tävlingar är också avslutade.

I really love this song


Primark


Volangklänning från H&M (har en likadan i beige)

 


Ögonskuggor från Primark

 


Massa fina spetstrosor från Primark

 


Lite bomullstrosor också, hihi - Primark

 


Örhängen och ett sött halsband, också Primark

 


Lite hårgrejer; rosetter och fjädrar. Primark

 


Skärp och en liten partyväska, såklart från Primark

 


Ett headband (för att få bort håret när man peelar, gör anisktsmask eller liknande) och rollers. Också det från Primark

 

ALLT DETTA GICK TYP PÅ 300 SPÄNN. Jag gillar Primark...


I took my feet to Oxford Street


Lite väl hånfull imorse...


På Oxford Street var det tjockt med människor, men fint skyltat och pyntat!



Okej, först tänkte jag bara skriva om vilken kaotiskt dag det här har varit. Jag sov ju i Kennington, och hade tänkt att jag skulle gå upp vid åtta och åka hem, så att mina aupairföräldrar inte skulle bli oroliga för mig, då jag inte hade hört av mig om att jag inte skulle komma hem under natten. Men min klocka ringde inte, så jag vaknade vi halv elva, och åkte hem en halvtimme senare. Då hade Bakerloo line stängts, och jag tog hånfullt bilden ovan för att jag skulle visa er vad "snökaos" är för engelsmännen... När jag kom hem stod min aupairföräldrar som frågetecken - "Vad du gör på din fritid bryr vi oss inte om, vi trodde du kom hem inatt. Gör vad du vill!"

Jag hade då planerat att jag skulle julhandla på Oxford Street under dagen, men hade bara £30 i partyväskan och kände mig sjukt ofräsch, så jag åkte hem och duschade av mig, bytte kläder och hämtade min plånbok. Så bar det av mot stan igen vid ett-tiden. Då låg det en decimeter snö på marken. Linjen var lite försenad, men jag var på gott humör, så det gjorde mig inget.

På Oxford Street var det mycket folk, men det var inte så galet som jag trodde, så jag kunde utföra min shopping utan större problem. Vid tretiden bestämde jag mig för att åka hem igen. Jag kände (känner) mig lite bakfull, och hade inte ätit något på hela dagen, så jag gick till Starbucks och tog min favorit; Chicken & Tomato Panini och Jasmine Orange Hot Tea. Sedan gick jag mot Bond Street Station. Väntade en halvtimme på att ett tåg ens skulle komma, och när det väl kom var det för mycket folk på tåget och på perrongen, så jag kom inte på. Väntade på nästa och samma sak hände igen. Då bestämde jag mig för att gå till Oxford Circus Station istället och prova där. Ni tror inte att stationen är stängd? Det är för mycket folk, så ingen fick komma in. Jag börjar då gå ner mot Tottenham Court Road istället, och där såg allt bra ut. Tills jag kom till själva "swipe-your-card"-delen. Där var det kaos. Stopp.

Till slut kom jag på mitt tåg. Då var klockan fyra. Linjen tog förvånansvärt lång tid, så jag var framme i Golders Green vid tjugo i fem, och där väntade jag på bussen i en halvtimme, utan att den kom. Så jag gick hem. Väl här hemma är jag totally exhausted.

Ja, det blev ett väldigt långt inlägg det här...

Kennington



Igårkväll var jag i Kennington med/hos Foffe och Anton.
Jag har nog inte skrattat så mycket sedan jag flyttade hit - helt sjuk kväll. Vi satt på en lokalpub och drack öl (okej, jag dricker en blandning av öl och cider, men det är etablerat här, så ingen kan skratta åt mig för det) och pratade. Eller.. ah, vi hade ytterligare en person i sällskapet - en isländsk 25-årig brud som hade fått i sig liiiiite för mycket rödvin. Hon var helt galen. Jag borde nog räknat hur många gånger ordet fuck i olika böjningar sades. Vi gick från puben vid kvart i tolv, gick förbi en 24/7-shop och köpte lite att dricka, och sedan körde vi en tidig efterfest i deras lägenhet. Vid ett tänkte jag dra mig hemåt, men vi insåg att det skulle bli enormt komplicerat, så jag sov där.

Oxford Circus


Förvånansvärt fräsch?

 

Ja, toodles på er med. De senaste 36 timmarna har varit sjukt stressade med telefoninköp, babysitting, hämta barn, städa, utgång m.m. Nu ska jag åka till Oxford Street och shoppa julklappar (lär vara helt mad). När jag kommer hem får ni luckorna som fattas i julkalendern (jag hade helt förträngt den, fick ångestattack på bussen idag när jag insåg att jag missat det)

 

Undrar för övrigt om jag kommer hem över jul... Heathrow är i alla fall stängt... Mer om det!


Bittersweet



Sjukt bra låt, hörde den igår på Miss Selfridge.


Glass med neighbour



Toodles!
Gårkvällen blev rätt så bra ändå. Killen som bor bredvid, Sam, kom in och så åt vi glass och satt och pratade om en dokumentär om två svenska tjejer som han hade sett (som handlade om att de slängde sig framför bilar och blev av med halva kroppen, hur sjukt?) Mycket skratt och mycket B&J... Haha.

Nu ska jag dammsuga och sedan ska jag åka till Hamsptead och kolla i affärer, och fota. Ska försöka få så att jag får lite förskott på min lön också (jag brukar få den på kvällen) men om jag får den innan jag åker till Hampstead så kan jag köpa min telefon. Ikväll vankas utgång med Borås om allt går som planerat!

Skum med B&J

 

 

Att ta ett långt, varmt bad är något som jag verkligen älskar. Också älskar jag Ben & Jerrys. Så jag tänkte att varför inte kombinera det? Sagt och gjort, i med massa skumbad och ligga och njuta av en Half Baked. För kvällen hade jag planerat två Skypedater, en med Capa och en med Tobey. Men båda bangade. I really didn't know they were those kinds... Nu ska jag fortsätta lyssna på lite sorglig musik, jag bröt ihop lite när skypeplanerna förstördes. Jag tror jag måste sova mer på kvällarna, jag är så trött så att jag gråter för allting these days.

 

Imorgon ska jag till Hampstead på dagen och sedan hoppas jag på utgång på kvällen. Måste få dansa av mig lite.


I wish I had a river, I could skate away on


Instead of paying



Jag gjorde en design till Linnea, men det tog väldigt lång tid så jag bestämde att hon inte behövde betala mig. Men hon ville ändå ge mig något, och hon gav mig något jättefint. Hon skänkte pengar i mitt namn till barn för Unicef. Visst var det fint? Jag sitter här och gråter en skvätt nu. Mycket bättre än betalning!

I want this, and this, and this, and that...



När jag var inne på Topshop igår gick ett sus genom mina öron och jag drog bokstavligt talat efter andan. Det är helt sjukt vad mycket en ljus och snygg lokal samt ordning och reda gör! I Sverige suger Topshop verkligen, i alla fall i Göteborg. Men här i London är det som i en dröm.

"Jag ska växa, utvecklas, bli vuxen och ta mer ansvar"




Dessa ord hade jag innanför pannbenet när jag bestämde mig för att ta mitt pick och pack och flytta hit till London. Då är frågan lite... Hur gick det?
Well... Jag väntar hela dagarna på att den äldste pojken Freddie ska komma hem, för vi delar ett visst intresse. Att kolla på Phineas och Ferb på Disney Channel. Så ah, ni får själva avgöra om ni tycker att jag har uppnått något av det där, haha.

Ja, nu är det P&F-time.

Dagens shopping


ROSETTÖRHÄNGEN FRÅN NEW LOOK £3.99

 


KLÄNNING FRÅN NEW LOOK £26.49 OCH BLUS FRÅN H&M £19.90

 


KOFTA FRÅN H&M £22

 


on christmas eve, yes please!

 

Den här outfiten från River Island hade inte varit fel på julafton.
Älskar det romantiska, söta modet här!


I really like Brent Cross

 

På Brent Cross Shopping Centre finns allt man kan tänka sig, jag gillar det massor. Två stycken department stores - Fenwick och John Lewis. Sedan finns det Topshop (självklart inte lika bra som på Oxford Street, men oj vad den slår Arkaden... med hästlängder), Miss Selfridge, River Island, H&M, New Look, Aldo... Massor med trevliga affärer att spendera flera timmar i. Jag gillar't! Imorgon ska jag tillbaka dit och försöka hitta felet med Hampus iPod och hämta upp en iPhone till mammas kompis.


Lucka 14 & 15



Nu är lucka 14&15 uppe, passa på att delta i tävlingen!

Hemma från Brent Cross

VISST SER JAG FRISKARE UT?

 

Är hemma från Brent Cross shopping centre. Det var jättefint, ni ska få se lite bilder sedan. På vägen hem insåg jag ett litet misstag; jag hade helt glömt av att planera in min bussresa t/r från Stanstead Airport, men det var lätt fixat och inte speciellt dyrt! På fredag ska jag köpa min Samsung tänkte jag... Den var billigare än vad jag trodde, lovely. En slit-och-släng-fon ska inte vara så dyr, hihi. Ni ska få se vad jag köpte, men det blir senare. Jag gick loss lite och spenderade. Tyckte att jag var värd det. Sen blev det två julklappar också, till lillebror och lillasyster.


Bara i min dröm


Det var en man i min dröm inatt, och nu har jag en saknad efter honom.
Eller nåt. Bieber I'm with you - I just need somebody to love.

Nyårshostel bokat!

 

IT'S GONNA BE A GOOD NIGHT!



Nu har jag och Therese bokat vandrarhem för nyår och det ska bli så galet kul! Jag är väldigt exalterad!!! Hihi. Gud vad jag blir på gott humör av att skypa med den tjejen, helt galet. Också hade jag en trevlig liten chat med Tobey också, honom blir man också på glatt humör av! MÄRKER NI LIKSOM HUR GLAD JAG ÄR?!

Lucka 14 kommer dröja på grund av detta, jag har babysittat under kvällen och nu har vi skypat i en timme och planerat nyår och allt sådant. Jag fick prioritera det, hihi.

Nu väntar varm dusch och sedan krypa ner under täcket! Imorgon ska jag till Brent Cross med Katy. Ska köpa mig en ny mobil - som ni såg i inlägget nedanför.

Och Samsung må vara dåliga telefoner, men det är bara för ett par månader tills jag åker hem och min iPhone blir min igen... Som au pair har man inte råd att lägga 6000:- på en iPhone... Så sluta tjata om att den är dålig, thank you very much.

Therese



Åh, ikväll har jag skypedate med Therese. Hon flyttar hit sista december (om vi ska fira nyår här, om vi ska?) och börjar som au pair den andra januari. Känns bra att jag snart kommer ha någon i närheten, gångavstånd liksom. Det är ju ganska krångligt att alltid behöva ta tuben in till stan om man ska träffa någon, speciellt som jag bara har typ 3 timmar på mig när jag är färdig, tills jag måste vara hemma igen... Okej, överdrift, men man hinner liksom inte göra speciellt mycket om dagarna - det blir bara stressigt.

Också är det ju den här sabla julkalendern som jag drog igång, den kräver ju otroligt mycket tid, haha... Neej, klart det är kul, men när mina au pairföräldrar försöker schasa ut mig ur huset är det problem.

By the way, jag har bestämt mig för att köpa den här Samsungtelefonen i veckan. Det blir ingen Blackberry, för den har alldeles för små knappar. Små knappar/för många knappar + Sannas akrylnaglar = ingen bra kombo. Det är gratis sms med denna också, och jag har ju blivit van vid touch. Så whatever, mer pengar till julklappar, till utgång, till allt annat!

Badrumsspegeln



I ♥ U


Lucka 13

Som ni säkert har sett så har lucka 13 kommit upp i julkalendern!

Go have a look, vettja!


Jag saknar...



Himlans vad jag saknar mina stora tekoppar.
Det är inte lika gott utan dem...


Toni & Guy



Vad glad jag är att jag fck med mig denna hem från Temple Fortune häromdagen.
Nu ska mina toppar få sig en fuktbomb!


Just a little text


And I miss you too.

Alltså... nu har jag suttit vid tangenterna i en timme och skrivit rad efter rad efter rad om hur mycket jag saknar dig, om hur mycket du betyder för mig och att du borde komma hit, ta med dig Moa och er jävla luftmadrass och flytta in i mitt rum. Men det går inte riktigt att förklara. Fast jag hoppas att just det förklarar.

Dock hoppas jag att Natteravn är ett skämt, att du var lite för full när du skrev det, för jag fullkomligen HATAR den låten. Eller så har du bara någon fetisch för att anspela på låtar som jag hatar...

Fråga om typsnitt

 

Får frågan nästan var och varannan dag om vad typsnittet heter som jag använder på nästan alla bilder i min blogg. Här har ni svaret; Arsenale White. Finns att ladda ner på dafont.com.


Lucka 12



Vi får se om ni tycker lucka tolv är något att ha, hihi. Kan ju alltid vara roligt tänker jag.
Klicka på pepparkakan i headern och se vad som döljer sig bakom lucka 12!

I don't wish for much this Christmas



kabinväska - böcker - 1 TB-hårddisk
pengar - Magic Mouse

Lucka 11



Ursäkta för en sen lucka elva, men jag har verkligen varit helt utslagen i helgen, och ja... därför har det blivit en sen lucka... Hoppas att ni ska gilla denna lucka (främst er med systemkameror)

Klicka på pepparkakan i headern!

 


Hampstead High Street



Under dagen har jag känt mig bättre och kände därmed också att jag behövde komma ut lite. Så min aupair-pappa körde mig till Hampstead, regionen nedanför Golders Green. Och det var hur fint som helst. Jag tycker att Golders Green är fint, men Hampstead är säkert 5-6 gånger vackrare! Vi åkte förbi en massa hus på vägen, som var som slott, och Daniel, min aupair-pappa, berättade att två av husen som höll på att byggas var hans klienters (han är fastighetsadvokat), och att det ena var pappans hus, och det andra lät han bygga till sin dotter. Det var säkert 1000 kvadrat. Helt galet.

Jag strövade omkring i Hampstead ett tag, gick in i lite affärer som Accessorize, Monsoon, GAP, The Body Shop m.fl. Köpte en supergod Smoothie på Giraffe - MANGO SÅKLART! Sedan tog jag en sväng förbi Tesco för att se om de hade B&J, men det hade de inte. Ledsen gubbe där, min hals hade gillat lite glass.
Jag ska försöka åka tillbaka till Hampstead innan jag åker tillbaka till Sverige, så att jag kan fota det lite. Orkade inte ta med mig kameran this time.

Det coolaste av allt; i Hampstead ligger Londons högsta punkt. Så jag såg hela London därifrån, hur coolt? Man såg även Arsenals arena, alla skyskrapor... Det var riktigt fräckt, jag ska försöka fota nästa gång!

Love will tear us apart

 



Foto: sannasrum.se


What I like about you

 

 

PRISER
Här finns det så många produkter till nedsatt pris, och vem gillar inte det? Uggs är billigare, Tresemmé är billigare, Hunter är billigare - typ allt är billigare. Och det gillar jag himla mycket. Det känns liksom mer realistiskt att köpa schampo för 40 spänn än 100 kronor.

MENTALITETEN
Alla här är enormt trevliga, alltid. Säger hej när man möter blicken på stan, och använder alltid ett artigt språk. Jag älskar dessutom att man blir kallad Madame överallt. Precis som morfar brukar kalla mig, hihi.

STORSTADSKÄNSLA
Att bo här känns så himla... fräckt på något sätt. Även om det börjar kännas som vardag att bo i en av Europas största metropoler, så är det också en "nypa-sig-i-armen"-upplevelse, och jag gillar varenda sekund.

 

 

MIN DUSCH
Min dusch här är ingen höjdare. För när man har stått där, tvålat in sig och precis lagt i hårinpackningen så ändras temperaturen till dödligt varmt, jag lovar att man kan få brännskador av det. Och jag kan inte göra något åt det. Alls. Jag kan bara vrida på hur mycket vatten som ska komma, men temperaturspak finns det ingen. Blesch.

INOMHUSKYLA
Det här med isolering var nog något som engelsmännen missade att plocka upp, och jag kan bokstavligt talat se glipan mellan golvet och ytterdörren - kallt. Fy farao, här uppe på min våning är det dessutom hur kallt som helst. Nu har jag visserligen feber, så det gör mig inte jättemycket att det är kallt, men jag sover normalt med pyjamas, strumpor och en kofta. Under ett duntäcke...

INTERNET
Hemma brukar man ju ha att man kan använda internet hur mycket som helst, till samma pris. Här är det lite "så mycket du använder, så mycket betalar du för", och som de flesta av er vet så är internet min drog, och ah... de är kanske inte jätteglada över att jag har 10-dubblat internetanvändandet för dem...

 


Vinnarna av lucka 10

I lucka tio tävlade ni om tre inbjudningar till bloggsvar.se och vinnarna är:

- Maja
- Emelie
- Isabella

Dorothy Perkins

 

Jag hade planerat att åka mot Oxford Street idag, kolla runt lite i affärer och besöka Dorothy Perkins vid Marble Arch. Blir det något med det? Verkligen inte, jag mår sämre idag än igår, har vaknat säkert tio gånger inatt av att min pyjamas har varit dyngsur för att jag har varit så varm, men så fort jag släpper in lite luft fryser jag... Jag hatar feber, jag hatar frossa.


Not too late



Den här låten kommer alltid vara den bästa låten i hela världen.

Tell me how you've been
And tell me what you've seen
And tell me that you'd like to see me too

I've seen people try to change
And I know it isn't easy
But nothing worth the time ever is

Lucka 10



Då har lucka tio kommit upp i julkalendern. Hoppas att ni uppskattar vad som döljer sig där bakom. "Tävlingen" avslutas imorgon.

Nu ska jag fortsätta titta på Greveholm och halsova. Fy farao vad jag hatar att vara sjuk.

Ovärt



Sjuk liten Sansson.



Uppriktigt sagt - jag är jävligt besviken på mig själv och mitt tillstånd. Varför idag? Det är ju fredag for fuck's sake..
Och det var planerat en sjudundrande utgång i Soho, som jag sent skulle glömma med köföreträde, re-opening - ALLT MAN KAN TÄNKA SIG. Och jag har feber. Jag är sjukt besviken. Ni kan inte ens förstå.

Massa frågor får sina svar

 

Jag har fått massa frågor om au-pair-livet bland kommentarerna, så jag tänkte sammanfatta lite i det här inlägget.

 

Hur många timmar jobbar du?
Jag jobbar väl ungefär 30 timmar i veckan. Mer eller mindre.

 

Hur mycket tjänar du?
Jag får £130-150 varje vecka, beroende på hur mycket jag babysittar om kvällarna.

 

Vart i London bor du?
Jag bor i norra London, i Golders Green, Barnet.


Hur länge är det tänkt att du ska stanna?
Vi har väl sagt augusti, typ.

 

Hur fick du kontakt med din familj?
Aupair-world.net - asbra sida!

 

Vad är det för barn du tar hand om?
Jag "har" två pojkar som är 5 & 8 år gamla.

 

Har du bra kontakt med familjen?
Jag tycker att vi har fått jättebra kontakt, jag är dock lite tillbakadragen nu i början, är så himla trött hela tiden så jag är mycket på mitt rum och sover när jag inte jobbar. Men jag försöker prata mycket med dem om allt mellan himmel och jord så att de ska lära känna mig och tvärtom.

 

Längtar du inte hem?
Jag längtar efter min familj och efter mina vänner, men inte efter "hem". Det känns som hemma när jag är med familj och vänner i och för sig - home is whenever I'm with you.

 

Pratar du brittiska nu?
Nja, det vill jag inte påstå att jag gör, men jag övar på det!


Obefintligt immunförsvar

Jag förstår inte vad som har hänt med mitt immunförsvar. När jag var yngre var jag sjuk typ en gång vartannat år... Nu har jag varit jättesjuk flera gånger sedan sommar, and I am there again. Ligger nedbäddad under tre täcken med pyjamas och kofta och raggsockar. Ett under att jag ens når tangentbordet...

Ska försöka uppdatera under dagen, men vi får se lite hur det blir för jag mår verkligen oförskämt dåligt right now.
Jag som hade sett fram emot utgången ikväll... Snyft.

Lucka tio kommer senare!

Hemresan bokad



Den 21:a december bär det av hem igen. Enkelväg jag kommer stanna hemma. Au pair-jobbet och det här livet var ingenting för mig. So I am going home to stay.

HA! Det trodde ni va? Nej, det blir åtta dagar i Svea Rike. Ska bli kul med snö och att träffa alla kompisar igen. Och såklart min familj och min släkt inför julen. Den 29:e åker jag tillbaka hit igen. Då är det nyår som gäller, vi får se vad London har att erbjuda för att fira in det nya året. I have really high expectations!



Lucka 9

Då var det den nionde december, 15 dagar kvar till jul. Jag har så ont i huvudet så att jag är rädd att det kommer sprängas, så nu ska jag diska min middagstallrik och krypa ner under mitt varma täcke. Hoppas att jag mår bättre imorgon.

Som vanligt klickar ni på pepparkakan i headern och trycker på den nya luckan - nian!


Vad är akrylnaglar?

 



Fick frågan om vad akrylnaglar egentligen är, så jag tänkte svara lite på det här.

Akrylnaglar är en typ av nagelförlängning som man gör med hjälp av akryl och "tips". Tipsen är de vita topparna som klistras på med lim längst ut på nageln för att skapa det vita. Akryl är en genomskinlig massa som penslas på, när man klistrat på tipsen. Det blir nästan som en glasmassa på naglarna som är stenhård. Bryter du en nagel kommer du skrika ganska högt för det sitter som berget.

Varför gör man det då? Jo, därför att det kan vara snyggt, för att man har tunna naglar (det har jag) eller för att ens naglar är "förstörda" på ett eller annat sätt.

Man fyller på naglarna ungefär en gång i månaden, i och med att de riktiga naglarna växer under.
Här i England kostar det cirka 250-300 kronor att göra detta, i Sverige har jag för mig det ligger på en tusenlapp.

Catching a cold?



Alla här är sjuka.
Känns som att min kropp också börjar säga ifrån.
Har sovit större delen av eftermiddagen och är helt medvetslös...

Ska gå och lägga mig riktigt tidigt idag. Så att jag orkar med helgen!
Ska visa vad jag köpte i Temple Fortune förut också. Ännu mer nödvändigheter... Wihi. Naat.


Acrylic



Var nere på Temple Fortune och gjorde akrylnaglar. Very happy!
Dock inte lika happy över att min couscoussallad var fylld av tranbär och russin. Fy M&S, fy!

Neighbourhood

 

 

 


Ja, Jag Ska Ge Allt Vad Jag Har För Denna Underbara Karl Han Ska Bli Min För Hela Livet




Och han är smart också... GAAAH.
Nej, min Bieber-fever går aldrig ner...

Nya bildlänkar till moí

 

Jag hade inget att göra häromdagen så jag gjorde tre nya bildlänkar till mig själv som kommer väl till användning nu. Varför? Det får ni veta i julkalendern inom de kommande dagarna.

Apropå julkalender, jag har hittat alla julkalendrar sedan 1975-2008, så snart finns de på min hårddisk. Lycka? Om.


Lucka 8


... och nu är lucka åtta uppe. Jag måste verkligen börja förbereda dagen innan så att jag slipper sådana här problem. Nu ska jag kolla på Phineas & Ferb (mitt favoritprogram!!) med Freddie. Bathing time soon. Ikväll äter vi fajitas, hur gott?

late lucka 7



Nu är lucka sju uppe - något ni längtat efter länge, faktiskt... Alltså det som döljer sig har ni längtat efter - haha. Skynda er in och kolla vad det är!

Lucka åtta kommer inom kort, jag väntar bara på att uppladdningen ska bli klar i mitt FTP-program.

Varför London?



Jag fick frågan varför jag bestämde mig för att åka hit till London. Svaret är lite komplicerat. Men ska försöka fatta mig kort (det kan bli en hel roman av det här... haha)


Ända sedan jag var liten har jag fantiserat om att vara au pair, eller plugga utomlands. Min mamma var au pair i Essex när hon var i min ålder, och hon har berättat så mycket om det. Automatiskt blev det ju att jag med ville göra det - mamma är ju en förebild för mig.

Men sedan kom saker i vägen - det vill säga pojkar. Haha. Jag kunde ju inte lämna Sverige och någon jag tycker om. Right? Annars hade jag nog gjort som mina kompisar och åkt till London och svenska skolan tidigare, det hade varit väldigt kul.

Så när jag blev singel i somras (haha, kan ni tänka er att jag har varit singel i nästan fem månader nu - rekord för mig!) så bestämde jag mig för att nu är det dags. Men så kom en ny kille i vägen och jag tvekade in i det sista. Jag började med mina ansökningar redan i september, men hela tiden var jag på och av. Detsamma gällde LUF. Jag var av och på och pratade jämt och ständigt om att avgå från min post som vice ordförande i distriktet och ordförande för verkställande utskottet i Väst. LUF var det enda som höll mig kvar i Sverige. Till slut fick Adam och Lucas nog av mitt velande och fattade nästan beslutet åt mig... Nej, det gjorde de inte, men de ställde mig mot väggen kan man säga. Och jag sa att jag ville sluta.

En lättnad spred sig och kort därefter fick jag kontakt med min familj. Varför jag valde just London? Det är nära hem om det skulle vara jobbigt. Och för att det är enklare. På något sätt... Australien är nice, men det är Camillas ställe. USA är alldeles för mycket. London är det enda rätta.

Och... det är ju världens vackraste stad.

NARS shopping



Var borta på Temple Fortune förut, hihi.

Tyckte att jag var förtjänt av ögonskugga!
{ 23£ }


Vinnaren av lucka fem



Vinnaren av lucka fem är Evelina!
Dina två bildlänkar kommer ligga i min meny resten av december, grattis.

#@"=!?/

Himlans vad arg jag blir, lucka sju vill bara inte funka. Jag får hitta på något på promenaden hem från Freddies skola. That's right - change of kid, idag är Ben sjuk och Freddie förbannad för att han måste gå till skolan. Let's see how this day goes.

Jag är i alla fall på sjukt gott humör, för igår skypade jag med Tobey, Lucas och Jennica!

Internet svek mig

Det är ett mirakel att detta inlägg postas, om det postas.
Internet har krånglat med mig hela kvällen nu...

Lucka sju får ni imorgon bitti, nu måste jag sova!

Pennor

Vård av sjukt barn är inte så kul som det låter. Att vara au pair brukar ju betyda att man är ledig mitt på dagarna, just nu när barnen är sjuka så blir det inte så mycket ledighet. Och istället för att städa på mornarna (som inte är speciellt energikrävande) så ska jag rita, busa, leka - och städa då. Det är ganska krävande. Så det blev inget fotorunda idag, utan har planerat att ta det imorgon/på torsdag.

Lucka sju kommer dröja, på grund av youtube... hihi.


Bloggsvar

Detta är anledningen till att jag inte svarar på bloggsvar - jag kommer inte in där... Så jag har bestämt mig för att lägga ner det, också får ni maila/fråga via bloggen istället. Nu har ni fått svar på det.

 


Milk and toast and honey

 

 

A moment of calm.

Jag har precis ätit frukost - toast med honung, ett glas juice och en kopp te. Nu ska jag upp och hämta mitt teleobjektiv och bege mig mot Golders Green för en fotorunda. Jag har inte riktigt bestämt mig dock - sängen lockar enormt mycket den med...

Jag har för övrigt hunnit med enormt mycket nu på morgonen; städat, diskat, strykit - jag är sjukt effektiv trots att jag skulle kunna lägga mig ner och dö just i denna sekund för att jag är så brutalt trött...


Det var så länge sedan sist jag kände hjärtat slå, sista gången jag minns var jag nog tretton år


Lucka 6


Då har vi kommit till den sjätte luckan, och vad som döljer sig där bakom ser ni i julkalendern - tryck på pepparkakan i headern!

Hihi. Nu ska jag kolla på Jul i Kapernaum och fixa med morgondagens lucka.

Typ av område?



En gammal Lotus.



Jag har fått frågan vart i London jag bor, och vilken typ av område det är. Av säkerhetsskäl kommer jag inte berätta exakt var - på vilken gata - jag bor, men jag bor i ett område i norra London som heter Golders Green.

Det är lite svårt att förklara området, men det är ett välbärgat sådant, med massa engelska hus i kalk och tegel. Enormt vackra hus. Här kör de flesta BMW, Bentley eller Jaguar - ni förstår vad för sorts område det är då. Majoriteten av människorna som bor här tror på judendomen, och därför är det väldigt kul (tycker jag som är religionsnörd) att man möter män med långa polisonger, hattar och kippor överallt. Kvinnorna har nät över håret och lång kjolar. De flesta klär sig i svart. Dock är det i det området jag bor ganska ovanligt med ortodoxt troende familjer, så här kan man inte riktigt veta vilken tro personerna har, utan det är mer i andra delar av Golders Green som det är vanligare att de är ortodoxa.

Det är väl lite hur mitt område är. Hihi.
Jag trivs i alla fall väldigt bra här! Det är precis lagom.

Sunes jul


Jag har gjort pixel-sannas

Fy farao vad trött jag är. Kunde inte sova igårkväll. Idag är Freddie sjuk, så han är hemma. Men jag ska sova någon timme nu ändå, innan Ben ska hämtas. Och jag somnar till Sunes jul, inget gå upp mot julkalendrar!

 

Lucka sex kommer senare.


Vade ljus

 

Foto: sannasrum.se


300

Yaay - nu har jag 300 prenumeranter på min blogg. Vill du prenumerera? Hålla koll på julkalendern och följa mitt liv i London? Tveka inte!

bloglovin



new bag?



Jag behöver verkligen en ny väska! Min Gucci har hängt med i flera år nu, likaså Prada-väskan. Jag vill ha nåt nytt. Surfade omkring lite och hittade en sida som heter Bags & Fashion. Där fanns enormt många snygga väskor, och jag är supersugen på att beställa en därifrån. Fördelen är ju att det är fri frakt, men jag får beställa den hem till Sverige. Och man får en liten dustbag till varje väska, så att den ska hålla sig snygg när den inte används och inte bli dammig. De har dessutom enormt mycket mer än bara väskor, jag sitter och dreglar lite här...

På deras hemsida skriver de "lyx till budgetpris" och jag håller med - produkterna ser verkligen lyxiga ut! Jag tror bestämt att jag ska beställa en ny, snygg väska från dem anytime soon. De på bilden är de jag gillar mest, speciellt den bruna!

5:e december = lucka 5

Då ligger lucka fem uppe. Jag tycker inte ni ska missa denna chans att exponera er blogg för mina läsare, hihi. Så kom igen och delta!


Igårkväll



Vi var på klubben KOKO som ligger i Camden/Mornington Crescent.

 



Men vi började på en pub mitt emot. Jag, Izabell och Casandra.

 



Izabell gjorde egna visitkort, haha

 



Väl på KOKO var det liveband. Riktigt coolt!

 



Vi träffade på några goa människor från Borås.

 

I was happy!


hunters



Jag undrar vad det är som gör att de är så mycket dyrare i Sverige.
Men jag får ta och införskaffa mig ett par!

KOKO HERE I COME

 

Ska möta upp de andra tjejerna om 50 minuter. Dags att börja röra mig mot stationen!
TTYL

4:e december = lucka 4

 

Ursäkta dröjsmålet med lucka fyra, men den var riktigt komplicerad att fixa (scrollbaren ville inte riktigt hänga med där... haha). Nu är den i alla fall uppe, och vad den innehåller får ni reda på när ni trycker på lucka fyra i min julkalender - börja med pepparkakan i headern så kommer du dit.

TTYL - nu måste jag bli färdig innan utgången!

Lite mer nödvändigt



Läppsyl, hårnålar, face mask, polish remover, hårspray och rund borste.

 

Detta är vad jag fick med mig hem från Camden idag. Tänkte köpa en jacka också, men den fanns inte i min storlek, så jag gav upp. Söt var den i alla fall. Sedan har jag sprungit runt i alla telefonbutiker och letat efter den bästa dealen på pay as you go. Jag tror att det blir T-mobile och en Blackberry för min del. Jag får 6 månaders fri surfing och allt vad det var. Men det får jag lösa nästa vecka. Sedan fick jag också löst mitt Oystercard, och jag tog hem massa info om biblioteket i Golders Green.

 

Nu lägger jag sista handen vid lucka fyra i kalendern! Se upp, snart kommer den.


Perfect Housewife


Tänkte bara berätta för alla män därute (since I am straight) att jag skulle kunna bli en toppenbra hemmafru. Om så önskas. Jag städar ungefär 24/7, torkar av alla ytor en gång i minuten, tvättar golvet, dammsuger, dammar av, plockar undan grejer... Ja - allt. Och jag lagar mat.

Detta hade kunnat bli en kontaktannons! ... på 50-talet.

Jaja, jag vill bara illustrera hur pedant och ordningsam jag börjar bli. (Mamma och Michael sitter väl och önskar att jag ska komma hem nu, haha)

CMDN

 

Nu ska jag ta på mig stövlarna och bege mig mot Golders Green Station. Det är bara ett fåtal stationer till Camden. Tar väl 5 minuter eller något sådant. På listan står aceton, läppsyl, oystercard... ja, och lite mer som jag inte riktigt kommer ihåg nu. Hihi. När jag kommer hem får ni lucka fyra i julkalendern!


Koko in Camden



Falla tillbaka i gamla vanor och dränka sina sorger?
Det är vad jag planerar att göra ikväll på Koko. Jag ska dit med Izabell och hennes kompisar. Det kommer bli awesome, det ska bli awesome.

Jag har inget att förlora, nu kör vi.

iPhone-app


Nu finns min blogg tydligen på App Store. Förstår inte riktigt hur det funkar, men för dig som har en iPhone (fy farao vad jag saknar min just nu) så kan man lättare läsa min blogg.

Någonting för Capa, kanske?

Att vara Au Pair



Jag har fått en massa frågor från er läsare om hur det är att vara Au Pair så jag tänkte sammanfatta lite här.

SAKNAD & LÄNGTAN
Det var först i lördags (jag åkte i måndags) som jag insåg att jag skulle lämna alla. Dock bestämde jag tillsammans med min au pair-familj att jag ska åka hem över jul. På så sätt blir första perioden inte så lång. Min familj var ärligt talat inte lika svår att lämna som mina vänner. Men familjen kommer ju alltid finnas kvar. Vänner har man inte alltid en lika självklar relation till.

Sedan har ni säkert märkt i bloggen att jag också hade känslor för en kille hemma, och det var självklart jobbigt att lämna honom och jag har tänkt enormt mycket på det. Nu har jag dock bestämt mig för att glömma allt det och leva mitt liv här. Ibland måste man bara intala sig att det är på ett visst sätt.


NYTT
Min au-pair-mamma Katy hämtade mig på flygplatsen i måndags och körde mig hem till dem. Det var inte speciellt pirrigt, för jag var så fasansfullt trött (så sov lite innan avfärd, haha). I bilen chit-chattade vi lite, och när jag kom hem visade hon mig huset. Som är hur fint som helst. Jag kände direkt att jag skulle trivas. Och det gör jag!

ÄRLIGHET

Jag känner att det viktigaste att tänka på när man är au pair är att vara ärlig. Jag har ställt massa frågor, för jag vill ju bli deras bästa au pair någonsin. Och jag vill ju att de ska tycka om mig. Sedan har jag också alltid förklarat mig om det är något jag har tänkt på eller gjort på ett visst sätt så att de ska förstå. Jag var ärlig med att jag har en blogg och frågade dem om lov att skriva om dem. Jag var ärlig om att jag hade köpt ett spel till PS2 som egentligen är från 12, och att det inte var min mening. Ärlighet.

GENERELLT
Hur är det att vara au pair egentligen? För mig är det lite svårt att svara på - då jag bara har varit det i en vecka. Arbetsvecka dessutom. Men just nu så tycker jag det är underbart. Jag gillar det väldigt, väldigt mycket. Man får ett break hemifrån, får växa i sig själv och förhoppningsvis bli en bättre människa. Jag tycker ärligt talat att alla borde testa (förutom ni som hatar barn), för det passar också de flesta. Jag trodde inte att jag skulle gilla att ta hand om barn, men se hur fel jag hade - jag älskar det!

Camden tomorrow



Imorgon ska jag åka till Camden. Lite tidsfördriv. Har dock inte hittat något sällskap, det blir på kvällen istället. Men jag tänkte i alla fall besöka All Saints på High Street. Vi får se om jag hittar något, men prio ett är ju Oystercard och sedan ska jag införskaffa mig ett Library Card också. Och ett bankkort... måste integreras här känner jag. Och en mobil... Jag kanske kan köpa en jättebillig och sedan byta när jag har mer pengar? Måste bli en del av detta, för hemma vill jag inte vara del av längre (inte for now i alla fall).

Om du var här



Åh, jag har pratat med min kära vän Hanna, som är au pair i Frankfurt. But she's planning on joining me here in England. Dock står det mellan Richmond och Edgware för henne. Jag har gjort en liten fin "fördelar med Edgware" (för att det är nära mig!)



1. Du får upptäcka en ny kultur/religion, och du har lättare att avstå från den i och med att mamman är svensk.
2. Det är bara fem stationer från moí.
3. Du får bättre betalt.
4. Det är inte långt till city.
5. De har en referens (som de har haft i två år)
6. Det är bara fem stationer från MIG (jag kände att jag behövde skriva det twice)

Kort och gott - du och jag kommer bli ett jäkla stålpar, som kommer göra stan. Flytta till Edgware nu Hanna! (jag har dock en svag känsla av att detta inlägg kommer få dig att vilja flytta till Richmond ännu mer, du gör ju aldrig som man säger, haha)

3:e december = lucka 3



Då har vi kommit till den tredje december. Och det betyder ju såklart lucka tre. Klicka på pepparkakan i headern för att se vad som döljer sig under lucka tre!

Sleepy


Morning to you too.


Jag ska faktiskt lägga mig ett par timmar. Var av någon outgrundlig anledning vaken alldeles för länge igår, plus att jag hade mardrömmar om att jag försov mig, så har inte haft den bästa natten direkt.

Lucka tre i JULKALENDERN (kolla pepparkakan i headern) kommer komma senare, när jag har stigit upp, vid lunchtid.

Tänk positivt



This is Gothenburg for fuck's sake.
Skärp dig nu, Sanna. Ingen hemlängtan.

Until One





Så sjukt bra album med Swedish House Mafia. Går på repeat här i mitt rum.
149:- eller olagliga vägen » ladda ner...

Diet Coke



Idag har F en playdate, så vi ska göra glass! B kommer väl antagligen också vara med. Ikväll babysittar jag dem, då mina au-pair-föräldrar ska på middag till ett annat par. Jag gillar att de har ett liv, det kan vara skönt att vara ensam med killarna ibland. Jag lär känna dem mycket bättre då. Vad vi hittar på ikväll får vi dock se.

Sedan ska jag kolla mitt schema lite också, för Izabell hörde av sig på Facebook om att det var utgång i helgen, och det kunde ju vara något, hihi.

Temptation


Hittade en sån underbar liten butik på Temple Fortune igår, Temptation hette den! Jag är ganska kär i den, om jag ska vara ärlig. I somras när jag var på Karpathos så hittade jag en liknande, och det jag älskar är alla silverramar. De är alla olika, unika, och jag tycker det är så sjuuukt snyggt att ha flera olika, men som ändå på något sätt matchar. Så jag frågade kvinnan om jag kunde få fota till min blogg, och sa att så fort lönen kommer så kommer hon se mer utav mig.

2:a december = lucka 2



Då har vi kommit till lucka två i julkalendern. Hoppas att detta ska hjälpa er alla därute.

För att komma till julkalendern - klicka på pepparkakan i headern och öppna lucka två!
Och om du inte har kollat den första luckan, passa på att kolla där med!

Hemmaspa



Jag körde lite hemmaspa med mig själv igår - frågan är egentligen vem jag försöker göra mig snygg för? Jaja, att känna sig fräsch kan ju vara det bästa som finns om ni frågar mig i alla fall. Så det blev en lång varm dusch, med allt inkluderat! Sedan fick det blir insmörjning lite här och var, fixning av naglar och plockande av bryn. Är nöjd med mig själv och känner att det här kommer bli en bra dag - jag känner mig ju fräsch!

 


You love me but you don't know who I am



Let's delay our misery.


Så fort man slutar vara kär i någon så glömmer man också känslan av hur det är. Så när man väl börjar falla för någon annan har man ingen aning om ifall det faktiskt är kärlek, eller om man är bekväm i att vara "kär". Man blir liksom kär i att vara kär. Det är ju ändå en underbar känsla, att vara förälskad i någon.

Att bli glad varenda gång man är i närheten av en person, att bli varm i hela kroppen när han tar i en, att bara längta efter honom... Allt det där är ju vackert, fint och något jag tycker om att "göra".

Så då är frågan - när vet man att man verkligen är kär?
Är det när man känner sig ensam om kvällarna och den första man kommer att tänka på är honom?
Är det när man jämt och ständigt applicerar honom i alla kärlekslåtar man hör?
Är det när man vill höra av sig för femtioelfte gången på en minut?

Jag vet inte.
Men jag försöker hålla mig ifrån att bli tillgänglig.

Inga bilder

Jag har precis ätit middag med mina aupairföräldrar. Jag berättade för dem om min blogg och vi kom överens om att jag inte kommer att visa bilder av dem i min blogg. Jag förstår dem - de är väldigt måna om sin integritet och vill hålla familjegrejer privata. Jag kan förstå att de inte vill att deras barn ska ses av flera tusen läsare på en svensk blogg, 'cause you never know...

Jag är inte besviken eller så, för jag var väldigt förberedd, då jag vet att det är få au pairer som bloggar som visar familjen i sin blogg. Jag ville be om tillåtelse innan, och nu är det gjort och om det är någon gång jag verkligen vill lägga ut en bild kan jag fråga dem och kanske säger de ja. Men jag vill inte pracka på dem något. Jag sa att min blogg var öppen, men vad jag inte nämnde är att min blogg faktiskt är Sveriges största au pair-blogg - det ni...

Enligt bloggtoppen.se

Vanligaste fotobegreppen - ISO, slutartid & bländare

Här kommer en snabb genomgång av de vanligaste begreppen inom foto, det vill säga ISO, slutartid och bländare. Om man klarar av att hantera dessa kan man också hantera de flesta situationer och ändå få väldigt bra bilder, trots att ljuset är starkt eller svagt.




SLUTARTID
Slutartiden reglerar hur snabbt slutaren ska slå igen. Det betyder att ju längre tid det tar för slutaren att stängas och "knäppa av" fotot, desto mer ljus hinner komma in i kameran och registreras på bilden. Kort och gott; dina bilder blir mörkare om du kör med en kort slutartid (vilket är ett högt tal - till exempel 500, vilket betyder att slutaren stängs på en femhundradels sekund) och de blir ljusa om du kör med en lång slutartid (ett lågt tal - till exempel 5, vilket betyder att slutaren stängs på en femtedels sekund). Men om du fotar med lång slutartid registrerar kameran också fler rörelser, precis som ni ser på bild nummer ett. Därför kan det bli suddiga bilder, men också coola effekter. För att få till det och verkligen få bra bilder måste man använda sig utav både slutartiden och bländaren.

 

 

 


BLÄNDARE
Bländaren reglerar, precis som slutartiden, hur mycket ljus som kommer in i kameran, men på ett annat sätt. Bländaren är öppningen i objektivet, som stängs med överlappade bitar. Om du kollar i ditt obektiv samtidigt som du knäpper av, så ser du bländaren stängas. Och det man kan göra är att bestämma hur stor bländaren ska vara, för att då reglera mängden ljus som kommer in i kameran. Tillsammans med slutartiden kan man då ta en bild med perfekt ljus. Bländaren anges ofta som F.

 

 

 


ISO
ISO-antalet anger hur ljuskänslig din kamera är, och när den är inomhus kan du ha högre ISO, för då är kameran inte lika ljuskänslig, men är du ute så blir den mer känslig och då sänker du ISO'n.
Som ni kan se på bilderna, om ni tittar nära, så uppstår ett brus på bilden om man använder sig av hög ISO, alltså ska man försöka att använda så låg ISO som möjligt, och istället trixa med bländaren och slutartiden för att få till en ljus bild i dåligt ljus.


Starbucks



» ej grandej cafej latej pliiis.


Personligt skrivbord på en MAC

 

Tack till Marie som hjälpte mig!


Nödvändigt



Jag tog mig en liten promenix ner till Main Street och kollade i affärer. Passade också på att pricka av lite mer på min inköpslista. Duktig Sanna! Kom också på att handcreme är ett måste när man tvättar, stryker och diskar så mycket som jag numera har börjat göra, hihi. Nagelbanden är ju halvt förstörda och händerna börjar fnasa. Bläsch, det värsta jag vet är torra händer och fötter. Nu ska det bli ändring på det! Det blev i alla fall pads & tops, handcreme och en pincett.

Killarna är iväg och simmar, men snart kommer de hem. Då blir det homework och sedan ska vi leka. Guess Who antagligen hihi, jag börjar lära mig mer och mer om alla världens superhjältar.

JULKALENDERN 2010



TOOODLES!


Jag är ganska nöjd med mig själv, för jag har suttit ett par timmar och mixtrat med min julkalender. Jag har varit lite velig fram och tillbaka om ifall jag ska ha den eller inte, men nu har jag det!

En lucka öppnas varje dag, klockslag är inte bestämt ännu. För att få veta mer - öppna första luckan!

Länken till julkalendern hittar du i headern - det är den lilla pepparkakan.

Nu ska jag hämta Freddie från skolan och i eftermiddag ska jag bege mig ut på upptäcksfärd i området.

TTYL

Christmas desk



Åh, sa jag att jag älskar min Mac?


Hur jag gjorde min kalender i Photoshop


Happy Hanukka!


HAHA VAD GILLAR NI MIN ILLUSTRATION?



Idag är det första december vilket betyder att det är Hanukka. Flera av er undrade vad Hanukka är, så nu ska jag försöka ge mig på en liten, kortfattad och väldigt simpel förklaring:

Enligt den judiska läran är Hanukka (Chanukka) en fest för ljuset. Enligt Talmud (den judiska efterbibliska skriftsamlingen) är det en legend det handlar om - det var så att i templet fanns bara olja i lamporna som skulle räcka i en dag, men Gud såg till så att det räckte i åtta dagar. Därför varar Chanukka i åtta dagar, och man tänder ett ljus varje dag under dessa åtta. Ni har säkert sett den ljusstake som man använder - ni ser den på bilden ovan.

Jag tycker att det påminner om den kristna seden om advent. Men sedan är ju också kristendom och judendom abrahamitiska religioner, så det är inte så konstigt att jag tycker att det liknar. Det tycker nog de flesta.

Så snart kommer ljusstaken upp här i köket, och jag antar att mina Au Pair-föräldrar tänder första ljuset ikväll.
Jag tycker det är sjuuuuuuuukt spännande med nya seder och traditioner!

RSS 2.0