Mönster på ena sidan, vanlig färg på andra


Syren

 


Jag är grym!



Söta Cicci.



Min wifie Josefina och numera äckel-Cicci.



"Det ska se ut som att jag pekar finger med min sushibit nu..."



Haha, idag lunchade vi på Mikado (igen - jag har ätit sushi 3/5 dagar, haha) och vi skrev ner en lista på låtar vi vill ha på flaket. Dock tog jag saken i egna händer och la till ytterligare ett 100-tal låtar. Yay me. Det är många låtar från mina gamla spelningslistor, men har försökt att blanda så mycket som möjligt. Jag hoppas att ni ska gilla min nya spelningslista - FLAKET! Japp, ni hörde rätt, dessa låtar ska vi försöka ha på vårt studentflak på FREEEEDAG!

Folkpartiet vill lägga 1 miljard på lärlingsutbildningar

Idag finns 8 000 platser på gymnasieskolor runtom i Sverige där du som elev får en lärlingsutbildning i ett visst yrke. Folkpartiet vill nu utöka detta till 40 000 platser på både gymnasiet och på Komvux. Målet, enligt Folkpartiets partiledare Jan Björklund är att 15-20 % av alla yrkeselever (alltså de som går en praktisk linje så som bygg, el men även hotell och restaurang) går en lärlingsutbildning.
Vad finns det för fördelar med detta då? Jo:

Det minskar arbetslösheten, inte den kroniska arbetslösheten, men det är en liten bit på vägen.
Eleven får en anställning på företaget, men är fortfarande skolans ansvar. Alltså får eleven en fot in på arbetsmarknaden redan innan avslutad gymnasieutbildning.
Elever som inte är studiemotiverade kommer att få bättre stimulans via yrkesutbildning istället för att sitta i en skolbänk. Det resulterar bara i att fler hoppar av.

Motargumenten kommer främst från facket; som tycker att det är dåligt med låglönejobb. Det är klart att ingen ska vara underbetald, men vi får inte glömma att det är en utbildning, inte ett arbete. Man får chansen att utbildas på ett sätt som man kanske uppskattar mer än att plöja igenom böcker. Borde det inte vara upp till varje elev att då själv bestämma om man vill jobba för den lön man får, eller sitta i en skolbänk med en massa teoretiska ämnen?

Sista veckan av mitt gamla liv




Måndag. Sista veckan i mitt gamla liv. På fredag kommer friheten, på fredag är det slut.


Soffpotatis

 

Dagen har spenderats i soffan med min underbara bok Mamma, Pappa, barn av Carin Gerhardsen, och lite film. The dark knight - jag älskar Batman, och även en av mina favoritfilmer; Miss Pettigrew Lives For a Day. Helt underbar film, den borde ni se om ni inte har det. Jag älskar modet och inredningen i den filmen, mums. Sedan har det blivit en del te och lite chokladkaka också. Nu vankas mors-dag-middag, med god förrätt på handskalade räkor och avocado.


DIY - my hair



Kommer ni ihåg den här outfiten?

Jag tänkte visa hur jag har gjort det, för faktum är att jag har fått många komplimanger för frisyren! Därför tänkte jag att det kanske var några som var intresserad av hur jag har gjort det.



 




Tävling - vinn valfria brillor från barabrillor.se

Hej!
Nu när fototävlingen är avslutad kör vi direkt igång med en ny tävling, där du kan vinna ett par solglasögon från barabrillor.se. Mina snygga piloter är därifrån! Den här gången har jag bestämt att även du som inte har blogg kan få vara med och tävla, men då via facebook. Smart jag är va?


Om du inte har en blogg så lägger du till mig på facebook - Sanna Preifelt - och sedan skriver du i din statusuppdatering något i stil med "Jag är med och tävlar på http://sannasrum.blogg.se om ett par snygga solbrillor från barabrillor.se. Vill du vara med och tävla? Klicka här - http://sannasrum.blogg.se/2010/may/tavling-vinn-valfria-brillor-fran-barabrill.html!"




Om du har en blogg gör du som vanligt - du lägger upp en kort text i ditt inlägg med länk till mig och deta inlägg samt barabrillor.se. Skriv något i stil med "Jag är med och tävlar på http://sannasrum.blogg.se om ett par snygga solbrillor från barabrillor.se. Vill du vara med och tävla? Klicka här - http://sannasrum.blogg.se/2010/may/tavling-vinn-valfria-brillor-fran-barabrill.html!"



TÄVLINGEN AVSLUTAS ONSDAG 2:A JUNI!

Vinnaren av star-filtret



Det du ska göra nu, är att maila mig på [email protected] och ge mig din mailadress. Jag kontaktar då tv-spelsweb som i sin tur kontaktar dig. Gå sedan in på tv-spelsweb och bestäm vilket star-filter x4 du vill ha. (Vissa storlekar kan vara slut). Om du inte vet vilken storlek du ska ha - klicka först här.

Dagens outfit



Byxor & tunika - Gina
Jacka & cardigan - H&M
Smycken - Glitter, Thomas Sabo & present
Klocka - Guess


Parking lot





Bilderna är svartvita då Gabbs vill visa sin nya hårfärg själv först



Jag blev skyldig Gabbi en sushi idag, då vi slog vad om en bil. Jag trodde det var en Corvette, men hon sa att det var en Porsche - och hon hade rätt. Så där fick jag mig. 177 kronor fattigare (hon sög ut varenda krona jag hade) begav vi oss till Salong Safari där hon skulle köpa löshår till sin nyfärgade kalufs - HAHA! Jag tycker hon blev supersnygg, det var mest ordet kalufs jag skrattade till för mig själv åt. Vi var alltså en snabbis inne i stan, för hon ville ha smakråd till håret.

Idag mår jag inte alltför väl, salt och vatten är något som min kropp skriker efter. Japp, ni har rätt - jag är bakfull.

Glöm inte att jag drar igång en ny tävling senare - där ni kan vinna snygga brillor från barabrillor.se, och glöm inte att rösta i fototävlingen, den är slut 18.00!

Trevligt



Galet trevlig kväll igår. Vi var hemma hos Matte, där jag också är nu, och grillade. Det var jag, Matte, Pernilla, Niklas och Victor. Vi satt ute, vädret till trots, och jag hade handlat lite olika grejer så vi fick en massa massa mat - sallad, baguette och vitlöksbröd, jag gjorde två såser och sedan så fanns det vissa som ville ha chips till också... Haha. Vi satt ute till halv tolv om jag inte minns fel, sedan vart det in i vardagsrummet för att avsluta allting med ett bad. Vi fick inte plats kan jag säga... Jaja, roligt var det i alla fall!

Bokeh




JAG BLEV GODKÄND


Jag blev godkänd i Matte C, vilket var total lycka.

Och det firades med lite sushi och thaimat. Himmelskt gott, men ont i magen efteråt!

Shoppingen igår



Tunika - H&M, Byxor - Gina Tricot

 




Klänning - Bikbok

 



Diadem - H&M, Ring - Glitter

 



Skor - Kappahl


Dagens outfit


Alltså jag var så stressad imorse så det blev en jätteful bild.





Byxor - Gina
Tunika - H&M
Jacka - H&M
Ring - Glitter
Diadem - H&M
Skor - Converse

Shopping via webcamen

Igår var jag på stan och shoppade lite, det blev bland annat ett par skor till studenten, en klänning till studentfesten och lite andra grejer. Fyra av dessa får ni se i nästa inlägg - dagens outfit! Som idag får tas med webkameran, för jag har bara Mattes bärbara. Med min riktiga kamera ;D

Gör egna pixels


Top Collection





De här fyra sakerna får hemskt gärna hoppa ner i min smyckessamling inatt när jag sover. Allt kommer från Glitters Top Collection-serie, och jag gillart. Speciellt hade jag gillar det pastelliga halsbandet ihop med örhängena - de matchar snyggt ihop. Pudrigt och fint, me like. Jag får ta mig en tripp till Glitter någon dag, har hittat lite ringar där som jag bara måste ha!

Vad jag planerar här på bloggen

Detta är vad jag har tänkt köra på nu, och jag ska försöka hålla mig till det:

 Börja med dagens outfit igen
 Göra fler bloggtips/photoshoptips på video
 Ge er en liten utbildning i sociala medier, eller snarare vidarbefodra det jag fick lära mig på min senaste kurs
 Göra fler illustrationer och därmed lotta ut fler inbjudningar till bloggsvar.se
 Köra en inne- & utelista en gång i veckan
 Hålla en tävling där man kan vinna ett par solglasögon/glasögon från barabrillor.se
 Visa hur jag bygger en design
 Fler fototips
 Fler foton
 Visa hur man skapar pixels

   


N.E.R.D ft. Nelly Furtado

 

HOT-N-FUN!


"Always on the right"



Leggings - BikBok
Tunika - Gina Tricot
Jacka - H&M
Skor - Converse
Väska - GAP


Färglägg mina pixelbilder


Oh my god!

 

Det är helt sjukt vad spännande det är nu. Avsnitt 23 avslutades med två ordentliga cliffhangers. Dock är ju detta det sista avsnittet för säsongen, så jag måste vänta till september innan jag får se vad som händer. Seriöst - hur ska jag klara mig? Jag har visserligen tid på mig att se ikapp Gossip Girl nu, och kolla igenom hela O.C. Det är något jag velat göra ett tag nu, faktiskt. Det finns så många bra serier. Också kommer ju Entourage i sommar, och The City måste jag ju kolla klart på! Herrejesus.

 


Barabrillor.se


Kolla dessa sjukt snygga brillor jag fick hem från barabrillor.se
I helgen drar jag igång en tävling där ni tävlar om ett par glajjor från sidan. Kanske vill ni ha likadana, eller välja utifrån deras stora sortiment? Ni väljer, jag drar igång tävlingen på lördagkväll!

Det rullar på

Jag har bloggat i ungefär 3 år nu, vilket är ganska kort tid. Jag har nog varit på alla domäner, förutom finest och de där nya som bubbleroom till exempel. Men jag har trivts mest här på blogg.se och utvecklats väldigt mycket vad det gäller bloggdesign och HTML.

Nu på senare har det faktiskt börjat trilla in erbjudanden, om till exempel reklam och tävlingar. Eller att jag ska skriva om produkter för att få någonting tillbaka. Sådant är hur kul som helst, och jag väntar med spänning på att få höra vad det senaste företaget - Geeko Promotions - har att erbjuda. Vem blir inte glad när det går bra?

Jag hoppas verkligen att min blogg kan få utvecklas, och att ni läsare ska tycka att den är bra, att ni uppskattar vad som finns och vad som skrivs här. Har ni några idéer så är ni alltid välkomna att maila - [email protected] - kanske är det något ni saknar? Jag vet att många saknar Dagens Outfit, men nu på senare har det inte blivit av, för jag har inte haft tid på morgonen. Såhär i slutet av min gymnasietid så är det enormt svårt att gå upp på morgonen, och jag har som bäst haft 20 minuter på mig varje morgon, de senaste 3 månaderna.

Men jag ser verkligen fram emot att höra vad ni läsare tycker om min blogg, eller om ni har några frågor eller så. Det hade varit roligt att höra vad ni tycker.

  


Fyll min garderob


Aldrig mera matte

Så skönt, aldrig mer behöver jag pinas av matte. Ett tag var det mitt favoritämne, det var ju helt klart innan jag började läsa C-kursen. Nu får ni hålla tummarna med mig att jag nailade ett G på provet idag.

Jag tror aldrig jag har varit så trött som jag var när jag gick ut från det provet. Ångesten utmattade mig helt enkelt. Jaja, det finns väl värre saker här i världen, men jag måste säga att jag är ofantligt lycklig över att jag faktiskt klarade mig genom hela kursen utan att bryta ihop och skada mig själv på kursen. Det har varit väldigt jobbigt.




Sabo-skrin


Vem blir 200?



bloglovin


Broken heels


Ett kärt återseende - ute- & innelista!

Pilotbrillor med spegelglas
Detta är så galet snyggt tycker jag. Pernilla äger ett par och jag avgudar dem. Förhoppningsvis trillar ett par ner i min brevlåda snart från barabrillor.se. Något som är sjukt fräckt är ju att ta kort på dessa, och att de speglar omvärlden, eller vad man nu ska säga. Jag har storslagna planer med mina, haha.

Min spotify-lista!
Jag bara älskar min nya Spotify-lista, dancefloor heter den. Den känns så himla somrig på något sätt. Jag förknippar den verkligen med det här fina vädret som har varit nu på senaste! Mums.

Ny säsong av Entourage
Den 27:e juni visar HBO det första avsnittet av den nya säsongen. Jag längtar så himla mycket. För er som inte vet så är Entourage en manlig version av SATC, typ. Haha, nej, men det är jetset-liv i LA, och det är galet bra. Lagom långa avsnitt också!

Tävlingar
Att tävla kan vara det roligaste som finns. Jag har börjat få flyt på lite tävlingar här i bloggen nu, eller jag har ju det simpla illustrationsinslaget där ni kan vinna en inbjudan till bloggsvar. Sedan så är det ju star-filter-tävlingen i samarbete med tvspelsweb. Jag har faktiskt ytterligare två tävlingar på gång - kul va?






Att bara prata när man är full
Nu i studenttider så är jag berusad oftare än vad jag antagligen hade varit om det hade varit ett helt vanligt år på gymnasiet. Det är studentskivor, studentbal och de där "hänga-med-alla-sista-tiden". Men något jag verkligen hatar är när folk kommer fram till en och står och snackar på sådana här tillställningar, också kanske de säger något i stil med "Asså, jag pratar ju aldrig med dig i skolan, men jag tycker verkligen du är skön". När man sedan kommer tillbaka till skolan så hälsar de inte. Det är så himla tråkigt, och jag känner bara att... HERREGUUUUD!

CSI NY
Jag följer det slaviskt och kommer fortsätta följa det slaviskt, men de senaste tre avsnitten har varit riktigt dåliga. Jag vill inte ha så invecklade saker, utan mer "mörda-leta-hitta". Nu på senaste har det liksom varit.. "nej, men det var inte ens med mening att han skulle dö", ball säger jag då. Jag tittar ju på det för att det är spännande och man funderar på vad mördarens motiv är. Men helt plötsligt så finns det inget mördare. Nej, det har ballat ur lite.

Peeptoe
Detta är mest en personlig grej, jag kan nämligen inte ha detta, då mina nagelband på stortårna fläks upp och det blir mycket blod. Jag är helt enkelt lite bitter för att jag måste välja bort alla skor som har detta (och det är ungefär 80% av utbudet).

Sola
Fy farao vad tråkigt det är att sola. Inte nog med att man typ inte gör något - man svettas också! Så jäkla tråkigt. Jag hatar verkligen detta, men jag gör det ändå. Vem vill inte vara lite fräsch nu såhär i slutet av skolan? Jag vill, men det suger.

Nya skor?

Jäklar vad jag har tjatat om de här två par skorna tidigare. Herrejesus, jag skrämmer nästan mig själv. Men nu när Nelly firar lite (och matchar min blogg lite grann med det gröna temat) med fri frakt maj ut, så är jag nästan tvungen. Don't you think?

Använd pixeltext - använd det rätt!


Tips - använd actions!

 

Jag redigerar nästan alla mina bilder med hjälp av actions. Det är simpelt och det blir snyggt. Istället för att själv sitta och mecka behöver jag bara trycka på play och se om det blir bra. Om jag har en egen redigering som jag gillar, kan jag spela in den, och nästa gång bara trycka på play. Det är superbra!
Jag använder detta jättemycket, speciellt en från deviantart som heter 50 Photoshop Postwork Actions.

 

Om du vill veta hur man laddar ner från deviantart kan du kolla här (det är samma princip), och om du vill veta hur man använder actions, eller funktionsmakron som det heter på svenska, så kan du kolla här. Jag lovar att du kommer gilla det!


Konfirmation

 



Idag konfirmeras min lillebror, så det är lite kalas här hemma, med långbord på altanen. Mysmys, med helt sjukt god mat - grillat och en massa goda såser. Ska bli kul att se vad Hampus får i present också, man längtar en hel del till studenten. Inte på grund av presenterna, men på grund av känslan av att... fira, eller nåt, haha.

Min nya favoritlåt



Himla bra låt!
Vill du ha hela min Spotify-lista? Jag tycker den är somrig!


Börja rösta!



http://buump.blogg.se/

 



http://melikepurple.blogg.se

 



http://sangster.blogg.se/

 



http://ljemtfelt.blogg.se

 



http://myflowergirl.blogg.se

 



http://jennyander.webblogg.se

 

Man får rösta en gång/bidrag, men det är fritt fram att rösta på flera.
Jag vill att man röstar från olika IP-adresser om man inte har en bloggadress, men kommer att meddela tävlanden om detta.
Vi avslutar om en vecka - 29:e - klockan 23.00!

På spel står ett star filter från tvspelsweb.se och nu önskar jag de tävlanden lycka till!

Ny design!


 



Ja, då tar vi en titt på den nya, och den gamla! Vad tycker ni? Jag är nöjd!
Ser det konstigt ut? Tryck F5.

Behind the scenes inför balen

 

 

När vi gjorde oss i ordning innan balen på Nääs Skönhetsfabriker så tog Camilla lite bilder när jag fick mitt hår uppsatt. Jag tyckte det var lite fräckt, för jag hade sånadär rullar i luggen, som ni kan se på bild 2. Haha. Hur som helst så är jag i alla fall jättenöjd, till ett bra pris blev jag jättefin. Resultatet fick ni se här.


Sista tillfället att anmäla sig till fototävlingen!





Då var det sista gången man kunde anmäla sig till tävlingen där man vinner ett starfilter:

Temat är vår/sommar, och vad du nu tycker det är. Skicka din bild till [email protected]! (Senast den 22:a maj)
Jag väljer sedan ut 5-10 bidrag, beroende på hur många jag får, som ni får rösta på. Vinnaren får ett star filter hemskickat till sig. Tävlingen avslutas helt, med röstning och allt, den 29:e maj!

I övrigt ska du lägga ut bilden ovan i ett inlägg och skriva att du är anmäld till tävlingen där man kan vinna ett star filter, samt länka till denna sida:
http://www.tvspelsweb.se/kamerafilter-rengoring-effektfilter-c-83_101_112.html

Reservation för att vissa storlekar kan vara slut.



Lysekil



Mina fina tjejer.

 

De senaste två dagarna har jag varit i Lysekil med klassen för naturkunskap och geografins räkning. Det var mysigt, men jobbigt med all vandring (vi gick typ 2 mil) och mina Lacosteskor är inte vita längre. Note to self - ta inte vita skor när det är dags att klättra i berg och gå på snåriga stigar. Med lera... Vi alla (utom typ Pernilla) brände oss lite grann i solen, kände nu att min nacke nog fick ta lite av solens strålar. Jaja, jag ser lite fräsch ut i alla fall.


Balen



Andre, Pernilla, Leon & jag.

 



Alla fina par som var hemma hos Tobbe innan.



Balen var en fantastisk upplevelse och jag var så glad.
Det var så kul, och jag vet inte... det kunde inte ha varit bättre helt enkelt. Vi åt en god trerätters och sedan vart det vals och dans. Det var riktigt kul. Jag och Pernilla drog oss hem vid 2-tiden, då fick vi skjuts. Och nu ska ni få veta varför jag inte la mig förrän 7.00 - Pernilla drog hem en kille som fram till klockan fem på morgonen pratade och skulle ha på musik. När han äntligen somnat, ja, då börjar han snarka. 05.50 satt jag på spårvagnen till centralen och 06.17 gick tåget mot Floda. Jag kröp ner hos Matte ett par minuter i sju. Mumma på onsdagen med andra ord, haha.

Q&A - mitt hår.



Fråga: Hej du! Ditt hår är verkligen fint! Undrar hur du fått den fina färgen? Funderar nämligen på någon liknande färg...Tack för en grym blogg!!

Svar: Jag har färgat det fram och tillbaka sedan jag gick i sjuan, alltså i nästan 5 år. Idag har jag en inte alltför utmärkande utväxt med min riktiga hårfärg, men färgen på topparna och så är färgat, och då har jag bara slingat. Har inte färgat hela håret blont (jo, någon gång i sjuan), utan strävat efter något lite naturligare och har då valt att göra smala slingor med en slinghätta! Jag har heller inte kört på en speciellt ljus blond, ville att det skulle fungera med min vanliga färg också. Inte för gult, och inte för vitt. Haha. Lycka till.


Studentbalen


Jag är bakis idag. Det är okej när man har varit på studentbal. Så det blir inte mycket till uppdatering. Ni får tyvärr vänta till fredag innan ni får reda på hur underbart det var på Valand igår. Och hur det kom sig att jag satte mig på pendeltåget 06.17 imorse. Varför jag somnade 7.00, och hur många kort jag tog. Hihi.

Före och efter



Låt bloggen ladda klart och dra sedan med musen över bilden!

Vem är det?



Jag tror inte denna är lika lätt som de andra jag har ritat, men vi får se om ni kan gissa rätt.
Den som gör det först får en inbjudan till bloggsvar.se!


Pjuh

 

Idag är det bal och det mest frustrerande har helt klart varit att alla säger att det ska regna ikväll. Dock fick jag en positiv överraskning när jag klickade mig in på SMHI - det ska vara strålande sol i Göteborg och 17 grader. Det är perfekt. Jag hoppas verkligen att det blir bra, för jag vill ha fina kort! Haha. Jaja, nu ska jag fördriva tiden i två timmar, vi får se, men det lutar helt klart åt Gossip Girl.

Vad är väl en bal på slottet?



Imorgon intar årskurs tre på Lerums Gymnasium Valand på Avenyn för studentbal. Jag har lite ont i magen, lite nervös. Men nervositet är bra - det betyder att man är mänsklig. Jag är riktigt stolt att jag inte har visat min klänning här i bloggen, jag har ju haft den sen i höstas när jag var i Shanghai, där jag sydde upp den. Men imorgon är det dags. Halv ett har jag och Camilla bokat våra tider på Nääs skönhetsfabriker där vi ska sminkas och göra håret.
Vi tänkte köra före & efter bilder imorgon, och även fota lite när vi blir sminkade, nice va? Hihi. Imorgon får ni se klänningen också!

Mums!



Igår åt jag en skål med jordgubbar, mjölk och socker. Fy vad gott det var!


Illustration

 

Förhoppningsvis inte jättesvårt att se vem detta är, haha.


Tävling hos Tinkerbella

 

Hej hörrni!
Jag är med och tävlar hos Tinkerbella om en reflexskärm! Jag hade så gärna velat ha en sådan. Hur som helst; temat för tävlingen är sommar, och jag tycker att denna bild är somrig av sig med humlan i blomman och allt. Och blommorna i sig är vackra, och dessutom rosa - en underbar färg! Sedan är den väldigt ljus och jag förknippar sommaren med ljus. En liten touch av olika färger, det gillar jag också -
Det sista jag gillar med bilden är att det inte är det som är närmast eller längst ifrån som är i fokus, utan faktiskt det som är i mitten!


Tävlingen är i samarbete med tv-spelsweb.

Nu hoppas jag att Isabella tycker att min bild är fin, hihi.



GLÖM INTE MIN TÄVLING!

fatigue

Godmorgon godmorgon.
Klockan är snart halv elva och jag befinner mig på den mytomspunna Expen. På ren svenska - LUF's expedition i Göteborg. Vi ska anordna en liten utbildning här idag, om sociala medier (överföra den kunskap vi fick igår) samt informera om verksamhetsåret 2010/11. 

Det var fruktansvärt jobbigt att gå upp imorse, måste jag säga.
Hade en supertrevlig kväll igår hemma hos Mattes kompis Viktor, och även en kille som heter Niklas var där. Så det var mysigt. 

Nu ska vi fortsätta förbereda här!
Puss och kram 

GLÖM INTE TÄVLINGEN DÄR DU KAN VINNA ETT STAR FILTER TILL DIN SYSTEMKAMERA!

Godmorgon!

Bildlöst inlägg!

Jag ska om 10 minuter bege mig ner till tåget. Distriktsstyrelsen i LUF har lagt ett möte nu 09.00, så ah, jag ska åka in till det då. Trött som bara den är jag. Blesch!
Ikväll vankas det grill hos Matte eller hos hans kompis, de har inte bestämt var. Jag och Linnéa ska dit, vi får se om det blir bra - men det tror jag! Nu måste jag skynda mig, ska ju fixa min kyckling... Haha.

GLÖM INTE FOTOTÄVLINGEN!

Gossip Girl Marathon



Nu ska jag och Camilla bänka oss framför TV'n med Fanta, ostbågar, godis och choklad - det är fredag det. Men inte nog med detta, vi har ett 10-tal Gossip Girl-avsnitt framför oss, och vi får se vart det för oss, hihi. Mums, jag älskar verkligen GG! Och ostbågar med för den delen...

Hanna J

 

 

 

Kolla vilka rentav fantastiska bilder jag fick på Hanna idag! Jag är jättenöjd. Allt som allt blev det ungefär 670 bilder som går att använda, vissa är i och för sig dubletter, eller i princip likadana men ändå. Dessa har jag lagt lite lägre kontrast/mättnad på, så att de lutar åt det mer gråa hållet. Vad tycker ni?


Fota lite



Toodles.
Nu ska jag sticka ner till Aludden och träffa en tjej som heter Hanna, också ska vi fota lite. Eller jag ska fota henne. Jag tror att det kommer bli supergrymma bilder, och kul med ny miljö. Har tidigare fotat främst vid Stamsjön, men nu blir det Aspen istället. Bilderna får ni se när jag kommer hem!

Frida S



Jag gillar den här bilden på Frida. Den är härlig på något sätt.


Oredigerat




Tävling - vinn en star filter!



Hej!

Nu är jag lite glad för nu ska vi köra fototävling här på bloggen!
Temat är vår/sommar, och vad du nu tycker det är. Skicka din bild till [email protected]! (Senast den 22:a maj)
Jag väljer sedan ut 5-10 bidrag, beroende på hur många jag får, som ni får rösta på. Vinnaren får ett star filter hemskickat till sig. Tävlingen avslutas helt, med röstning och allt, den 29:e maj!

I övrigt ska du lägga ut bilden ovan i ett inlägg och skriva att du är anmäld till tävlingen där man kan vinna ett star filter, samt länka till denna sida:
http://www.tvspelsweb.se/kamerafilter-rengoring-effektfilter-c-83_101_112.html

Reservation för att vissa storlekar kan vara slut.

Sova en stund




Usch, jag har en så jobbig känsla i kroppen idag.
Jag känner mig bakfull. Men jag har inte druckit något på länge, så varför skulle jag kunna känna den här känslan? Jag fattar ingenting... Har precis tvättat bort sminket som jag la på i all hast innan jag stack till skolan i morse så såg att det var värsta fläckigt. Usch, vad fult. Ja, har lagt på en ansiktsmask också och tänkte nu krypa ner under filten i soffan och sova. Det är nog det bästa. Och ett glas vatten.

Fototips - filterdiameter





Ni vet att jag har pratat en del om filter [ 1,2 ] och jag tänkte berätta lite om hur man vet vilken storlek man ska ha på sitt filter. Om man klickar sig in på tvspelsweb.se, och letar efter filter kommer man se att det finns olika diameter på dem, och hur ska man veta vilken diameter ens objektiv har?
Ovan ser ni två av mina objektiv från Sigma, och på dem står det antingen på objektivets "kropp" eller vid linsen. Filterdiametern står alltså alltid angiven på objektivet. Ibland får man leta efter det, men om du hittar den här symbolen Ø så hittar du även antalet diameter.

Blommor

 


Ut på fotorunda



Jag hade tänkt att jag skulle ligga inne och se lite på serier - Gossip Girl och Desperate Housewives. Men så insåg jag att det är ju så fint väder; jag måste ut och fota. Jag tänkte faktiskt gå ut på en liten fotorunda nu, och bara ta med de två objektiv som jag använder minst. Man vill ju inte ha likadana bilder hela tiden. Så 50mm och 70-300mm får följa med mig nu. Medan jag är ute och fotar kan de där avsnitten få ladda, så har jag dem när jag kommer hem, eller nåt sånt, hihi. Bra va? Jag är så himla smart...

Fototips - Close Up Filter



 

Hej allihopa!
Ett litet, smidigt och billigt tips för snyggare bilder är close-up-filter. Jag har ett x4, vilket betyder att jag kan komma x4 närmare mitt objekt. Närgränsen blir alltså kortare. Man skulle kunna säga att det är en billigare version av makro.

Som ni kan se ovan så har jag tagit två bilder - en med filtret, och en utan - och där ser ni skillnaden. Den övre bilden är utan filtret, och då har jag fotat så nära jag kan komma med kameran. Med x4-filtret kan jag alltså komma ännu närmare, men ändå få en bra bild.

Jag har köpt mitt filter på tvspelsweb.se, där jag även har köpt mitt star filter. Utöver filter finns det enormt mycket roliga prylar till din kamera på denna sida!
Hur som helst - om du har några funderingar på hur det här fungerar så är det bara att klicka sig in på kamerafilter.se, där kan du hitta allt.


Lönn






Motsols



Avslutar dagen med en bild tagen mot solen. Jag gillar den effekten som blir. Mötet var trevligt, och Anita Brodén var mötesordförande, vilket jag tycker är lite kändisfaktor (hon sitter i riksdagen). Dessutom så fick vi lite pengar, LUF alltså, och det var också väldigt kul. Jag gick därifrån med ett leende på läpparna. Resan upp och ned spenderades dessutom med Gossip Girl, och nu blir det spännande alltså. Fy farao...
Godnatt


Mavala Riga

Idag kör vi på Mavala Riga 56. Jag har inte målat på det ännu, får bli lite senare!

On my way to school




Wiie, jag hade glömt hur kul det är att posa med webcamen. Längtar efter min framtida laptop så att jag kan ta med den. Hihi. Så här får ni lite bilder innan jag springer till skolan. Vett & Etikett står på schemat, för balen alltså. Wiho!

Påsklilja



Kolla den coola texturen i bakgrunden. Jag tror det beror på mitt star filter.


En maxi-dress till sommaren!



Linnéa hade en så galet snygg maxidress i fredags på tjejmiddagen hos Nathalie. Då bestämde jag mig att jag måste också skaffa mig en. Det lutar åt den från Topshop, den är så himla söt! Jag hade gärna köpt den från Monsoon/Accessorize också - om jag varit gjord av pengar, dvs.

Tävling på gång



Hej hörrni. För ett tag sedan skrev jag ett fototips om star filter. Jag köpte mitt för ett tag sedan på tvspelsweb, och det verkar som att jag ska få ha en tävling här på bloggen snart där jag lottar ut just ett sådant! Roligt va? Wie, jag är jätteglad. Ska bli kul.
Sitter och funderar på andra former av tävlingar, och jag tänker att nu när jag har lärt mig lite grann om illustrationer så kan jag lotta ut illustrationer, alltså att man får skicka in en bild på sig själv också fixar jag till den till en illustration. Jag är ju inte proffs ännu, men det kanske kunde vara en kul grej. Vad tror ni?

Så, ni får hålla tummarna för att jag får anordna en tävling med star filter, och sedan kör jag igång illustrationstävling om det finns intresse!

To do list





Så, det är bara att sätta igång, jag börjar ju självklart med redovisningen!

Never regretted her decision



Hade jättetrevligt hemma hos Nathalie igår, med tacos, kladdkaka och nån tequila sunrise-drink - men den drack jag inte. Haha. Efter ett par timmar där, tog jag mig en promenad till Martina, där vi la oss i soffan och kollade lite på OC (som jag helt klart måste börja titta på nu, haha), och där var även Louise och Cicci. Jag och Martina promenerade hem till mig för att hämta bilen, och sedan körde jag hem henne och åkte hem till min darling och kröp ner i hans säng. Somnade på studs, ohyes!

Time to go



Nu ska vi alldeles strax sticka iväg till Nathalie. ♥

Tonight is dinner & movie night



Toodles fina läsare!

Ikväll är det dags att fira Nathalies artonårsdag, och det görs med middag och party. Det ska bli riktigt kul. Efter det ska jag hem till Martina på tjejkväll och film. Ska bli mysigt att umgås med tjejerna i klassen nu det sista innan man slutar. Det är mindre än en månad kvar vi har tillsammans!

Imorgon ska jag kampanja på HBT-festivalen i Alingsås, så blir inte så mycket uppdatering då, då vi ska snacka sexualitet hela dagen, haha.

På TV & i tidningen


På framsidan av GP del 2 igår. Och även lite på SVT Västnytt (kolla här - ca 1.20 in i programmet, och även vid 1.59 - då står jag och Matte i baren med Filip).

Vill du bli min extramormor?



Maud Olofsson är så jäkla go!


Avenyn ETT


Jennifer & jag.

 


Lite Lucas, Filip & Matte♥

 


Matte♥, Pontus & Adam.

 


Shotrace med Fishermens friend.

 


Alla vid vårt bord.

 


Petter & Matte♥

 


Adam, Petter, Matte♥ & Pontus.


Galet rolig kväll igår på Avenyn Ett. Spontant ska det vara, och det var precis vad detta var. Jag och Matte hade egentligen tänkt åka hem efter The Dubliner, men vi följde med vidare, och det var så himla roligt. Det var längesedan jag hade så kul, faktiskt. Tack alla.


Alliansdagen


En galet söt Mona!


Härligaste bilden på LUF!

 

Partiledarna på The Dubliner. Visst ser det ut som Reinfeldt drar värsta skämtet här?

 

Petter, Jan Björklund & jag.

 


LUF, Göran Hägglund & Jan Björklund. (Alla är vi folkpartister innerst inne!)


Ny illustration!


Bubblor

 


Vilken video har flest views?

Jag blev lite nyfiken på vilken video som hade fått flest views av mina guider. Både Photoshop och bloggtips. Kan ni gissa vilken det var? Ni får tre alternativ!


Gör dig själv brunare:



Mellanrum mellan meny och content:



Lägg till ögonfransar på bilden:


Det går galet bort!



Toodles. Jag har just upptäckt en sak som gör mig galet irriterad. Människor som är giriga och inte vet vad "dela" betyder. Till exempel:
Om två personer får två saker och man säger "ni får välja vilken ni vill ha", och den ena personen skiter i en själv och tar det den vill ha och går. Och man själv blir kvar med det som inte var så jävla kul att ha. Säg till exempel att man får två tröjor, olika, och att man själv inte är hemma. Så tar den ena personen den snygga tröjan och man själv blir kvar med den mindre snygga tröjan. Utan att ens fråga. Utan att ens bry sig.

Sådant får mig att tappa respekt och bli jävligt irriterad. Men främst blir jag besviken över hur människor kan vara så jävla giriga...

Jag vill inte skiljas från dig!

 

 

 

 





Salt och socker, men ändå passar vi så bra ihop.


Kolla vad fint!

 

Den här söta lilla berlocken fick jag av en läsare som har öppnat en liten webshop där hon säljer homemade berlocker! Jag har satt den på min thomas sabo-länk, den använder jag så mycket, så den kan få sitta där. Supersöt är den. Och hon är galet duktig som gör dem helt själv, jag fattar inte! Så klicka er in på hennes sida, för det är hur billigt som helst också. Hihi.

PS. Videofy.me är fortfarande cp.


Because I'm worth it



Jag kände att om jag ska klara mig igenom den kväll jag har planerat (plugg, plugg och åter plugg) så måste jag ha lite sockerkick. Så jag och Camilla gick till Hemmakväll och köpte varsin godispåse. Nu är jag fit for fight, dags att plocka fram den smarta sidan av mig och försöka skriva klart mitt arbete om homosexualitet.

Fick förresten ett mail från videofy, mina videos måste laddas upp en gång till, så jag ska fixa med det och sedan ska ni få massa nya tips, kul va?

Dresscode



När jag gjorde det förra inlägget om Desperate Housewives kom jag på hur mycket jag faktiskt saknar att sitta och pilla i Photoshop och göra massa kollage. Så därför ska jag försöka dra igång den här lilla följetången, eller ah... Vad ska man säga, det blir ingen kategori, men det blir ett nytt inslag i modekategorin!

En person eller karaktär som klär sig väldigt snyggt är ju Blair i Gossip Girl. Jag älskar alla hennes kråsblusar, hennes pennkjolar och vackra klänningar! Hon har en snygg stil helt enkelt. Man hade i alla fall inte tackat nej till hennes garderob, oh no. Min favorit är helt klart den längst upp till vänster, med den spräckliga skjortan och en söt kjol till. Men jag gillar den till höger om den också, med den vita kråsblusen och blåa pennkjolen! Mums.

Wie, så var det dags igen!



Wie, nu har man väntat ett tag, och så var det dags igen. Jag har längtat så mycket. Det har varit 1 veckas uppehåll, eller ah, det var 2 veckor sedan det senaste avsnittet kom ut, så idag är det äntligen ett nytt ute. Nu får vi se vad som händer i den spännande serien!


Videoguider

Toodles toodles!
Jag har gjort säkert en 10 nya videoguider nu ikväll. Dock är det något cp med videofy, så de vill inte visas. Den säger bara "videon hittas ej", eller nåt sånt. Så jag får vänta tills de laddas upp ordentligt.

Ursäkta för ett par dagar utan bilder, men min kamera befinner sig hos Pernilla! Får hoppas att hon har med sig den till skolan imorgon, kan vi ju ta lite bilder där också, hihi.
Snart kommer Matte hit, så att vi kan mysa lite grann. Det behövs verkligen.

FÖRRESTEN SÅ GÖR DET MIG JÄVLIGT ONT ATT BLOGG.SE HAR LÅTIT SOCIALDEMOKRATERNA KÖPA REKLAM. DET STICKER I MINA ÖGON, JAG VILL INTE SE MIN HIMLA BLOGG. BLESCH!

Svensk musik & stadning på datorn

Hej på er.
Förlåt för hemskt dålig uppdatering, men jag har så enormt mycket annat för mig nu, såhär i studenttider. Dessutom finner lärarna det väldigt bra och roligt att köra slut en nu den sista månaden. Så mycket plugg blir det också!

However, jag kände för att lyssna på lite svenska låtar, och gjorde en ny spelningslista här. Utöver musiken så sitter jag och lägger över en massa gamla bilder från vår gamla dator, och sorterar lite med dem. Fy fasiken vad roligt det är att hålla på med bilder! Jag älskar bilder.

När jag är klar med detta ska jag göra mina studentinbjudningar, wiiho!


Kan vi gå om ett år?

Nu när studenten knappar in så blir allt så väldigt känslosamt. För att sammanfatta hur man känner kan Westlife vara bra (som igår):

How am I suppose to leave you now, when you're looking like that?
Du är den jag kommer sakna mest av allt, P.

Tired, tired, tired



Jag hade en jättetrevlig kväll igår. Vi var först hos min fina Pernilla, jag och Kimberly, sedan tog vi spårvagnen till Karisma, där vi åt middag ihop med ett 60-tal andra människor. Idag mår jag dock inte jättebra. Inte så att jag är bakfull, men jag är bara väldigt... trött och sliten. Vi körde en brunch med familjen på hotell Liseberg nu, och det var mums. However - glömde självklart minneskortet i datorn, så det blev inga bilder igår, tyvärr.
Nu ska jag sova en stund och sedan åka hem till Matte och se på film och äta chips. Så, time for bed.
Btw, här är min spelningslista som jag nämnde igår.

RSS 2.0