En H&M-outfit


Byxor med skinndetaljer utmed benet, vanlig slapp långärmad t-shirt,
korallröda skor med lite volanger - allt från H&M

Jag har märkt att efter min flytt till London har jag börjat uppskatta H&M's kläder mycket mer. Kanske beror på att jag är på en strikt budget med tanke på att jag vill fika, dricka, shoppa och göra allt för den lön jag har varje vecka. Man kommer inte så långt om man vill göra allt det, så oftast brukar jag ta en snabbis in på H&M och försöka gräva mig fram till guldklimparna. Dessa byxor är ett fynd som jag är så förbannat nöjd med!

Lite shopping

 

















Frukost



Såhär ser min frukost ut idag; müsli med vindruvor och jordgubbar och mjölk och ett glas apelsinjuice. Yummie! Vad står på schemat idag? Jo, först lite kolla-vänner-slash-stryka, och sedan ska jag upp på mitt rum, duscha och tvätta håret och allt sådant. Ikväll ska jag in till stan och ta en öl med Joakim och hans kompisar. Ska bli jättekul att träffa honom igen, sist var väl i november typ. Jaja. Plikten kallar, nu ska jag stryka. Och se på Vänner då, såklart. Eller nej, jag måste ju äta min frukost först!

Stålull


Mums, skulle precis plocka ur en ny stålullssak ur paketet, så hade den fastnat i en annan, så jag drog, och en av de små trådarna skar rakt in i mitt finger. Aj aj aj. Har varit på plåsterjakt i huset, och hittade äntligen något, man vill ju inte stryka med ett blödande finger...

Alla gillar Regents Park





Förra veckan var det ju helt underbart väder (till skillnad från just nu, men på fredag ska det bli bra igen, lagom till helgen, jippie!) så vi hängde lite i Hyde Park på helgen. Helt underbart, goa människor, gott att äta (macarons från Selfridges Food Hall) och man bara känner hur solen ger en den energi som behövs för att man ska klara kommande vecka. Hur som helst. Vi var alltså i Hyde Park, men på vägen till Hyde Park gick vi genom en annan park som heter Regents Park. Och såhär fint var det där!

Middag



 

När jag lagar mat till mig själv här, vanligtvis äter jag ihop med föräldrarna, så brukar jag försöka lyxa till det lite för mig själv. I helgen som var så var det underbart väder, så jag gjorde en kycklingssallad till mig själv som jag satt ute och åt. Stekt kyckling, gurka, cocktailtomat, avokado och permesan. Mums.

 

Men nu fick jag bara ett ryck och blev sugen på... köttbullar och makaroner! Så som tur är så har jag köpt köttbullar (riktigt svenska) från IKEA, så jag ska bara byta lakan i alla sängar och sedan ska jag ställa mig och göra detta. Mums mums. Längtar lite hem till Sverige nu, efter god mat. Mamma skickade ett läskande mail till mig om mat, höll på att dö lite när hon beskrev det. Jaja, snabbt ska det gå med sängarna så att jag kan få mat så fort som möjligt.


Onsdag



I helgen som var shottade vi lite för mycket på Oneils vid Leicester Square.



Då var det onsdag, wow, det är redan onsdag. Fast nu när Petra ska åka hem längtar man inte så mycket till helgen längre... Jaja. Det är trist, grått, kallt. Men jag hade planerat att vara en riktigt duktig au pair idag och städa ordentligt här hemma. Målarna är äntligen klara efter 5-6 veckor, så nu gäller de gamla rutinerna igen, vilket är väldigt skönt. När jag har rast vid tio har jag tänkt att slappa, kolla på vänner, fixa till designen (den är tydligen lite konstig i vissa upplösningar, så det måste jag lösa, och hålla på att flytta runt lite i kategorierna, för jag har gjort ett par nya!) och lite sånt där. Och svara på alla fina kommentarer jag fått av er! Tack.

Run

 

Har precis duschat av mig från en springtur. Försöker ju komma igång lite smått så att jag ska må bättre. Så jag sprang ner till centrum, träffade Therese och Jessica för att säga hejdå, och sprang hem igen. Duktig jag är. Nu måste jag gå fort fort fort till Freddies skola, hämta honom, sedan ska vi till Hampstead. TTYL.


Gårdagens



Byxor - H&M | Linne - BikBok | Jeansjacka - H&M


Ska försöka komma igång med dagens outfit igen. Vilket betyder att jag måste börja klä mig bättre. Men det kommer väl med årstiden också - i samband med att det varit vinter och kallt har jag bara varit inne varenda dag, inte gjort något alls under veckorna = mjukisbyxor och en t-shirt. Ganska ofräsch. Nu har jag dock mycket för mig i och med att solen är framme och leker med mina känslor och det är ljust och vackert. Man vill göra mer då. Jaja. Ska försöka så gott jag kan!

Theresia doesn't live here anymore



Bild från januari.


Det är lite med sorgen i hjärtat jag nu ska dra mig ner mot Golders Green. De senaste veckorna, eller månaden, kanske ni märkt att jag inte umgåtts så mycket med Therese, vi har glidit ifrån lite, hittat andra vänner och inte varit på samma ställen på helgerna längre. Nu ska hon åka hem. Lämna. Kom som en chock när hon ringde igår och berättade att det är hemgång imorgon.

Det går inte att frånkomma att hon varit vid min sida genom jävligt jobbiga tider här, oavsett hur lite vi umgåtts på senaste, så har vi ändå umgåtts i stort sett varenda dag i två månader. Vi har kunnat prata om allt, vi har skrattat, vi har gråtit, vi har skrikit, vi har dansat, vi har shoppat, vi har sjungit, vi har... gjort allt. Nu vet jag inte när och hur jag kommer se henne igen. Så det är lite tårar nu. TTYL.

Hampstead Heath













 

I förra veckan hann vi med en hel del parkhäng i Hampstead Heath. Helt galet vad mysigt det är med picknick och goa tjejer! Bara ligga på en filt i flera timmar och kolla upp i himlen och vara glad över min livssituation (mindre glad över att Petra lämnar snart i och för sig... men ändå). Life is good.


Det har hänt mycket...



Det har bara gått tio dagar, men mycket händer i London...

› Therese har flytt från sin konstiga familj och flyttar hem i övermorgon. Tråkigt!
› Petra flyttar hem på onsdag i nästa vecka, snyft.
› Våren har verkligen kommit, med lata dagar i solen.
› Jag har träffat två killar som jag antagligen ska börja dejta (haha, kul att man kan träffa två samtidigt, utan att det är nån big deal). Den ena är jag dock ganska... inte så jättepepp på, men jag ska ge det en chans och om inte annat är det alltid kul att träffa nya människor.
› Jag har shoppat massor! Inlägg kommer.
› Jag har börjat mitt nya liv - aldrig cola under veckan (på helgen är det dock okej) och försöker ta mig ut och promenera/springa. Det började i och för sig idag. Haha.
› Jag var på The Scripts konsert på Wembley! Amazing. Fick dock inte ta några bilder...
› Vi har varit på bio, varit ute och partajat, gått på shoppingturer, suttit i parker och haft picknick... Ja, bilder kommer helt enkelt!

Regler för min blogg, från och med nu.



Sannas Rum, 2.0 - ny design, nya regler.


Det här får bära eller brista, men det är såhär det måste bli för att jag ska orka med att blogga!


› Jag kommer inte längre svara på kommentarer/mail angående designfrågor. Ni får från och med nu vända er till min bloggtips-/photoshoptipssida (ni hittar länk i dropdownen+i menyn). Däremot om det är något tips som inte finns, alltså ett nytt tips, så får ni gärna lämna en kommentar att ni önskar att jag gör ett videoklipp om det. Kommentarer som rör tipsen ("Det här funkar inte") kommer heller inte besvaras, därför att alla tips funkar - jag gör ju det i videon med exakt samma koder och allting, så jo, de funkar.

› Den energin som jag lagt på att svara på sådana kommentarer kommer jag nu lägga på att göra fler videoklipp och fler gratisdesigner. Det efterfrågas mycket, men på grund av alla kommentarer om bloggdesign har jag varken tid eller lust att skapa nya tips eller nya designer.

› Jag kommer heller inte svara på kommentarer som efterfrågar något jag redan skrivit om. Jag inser själv vilken irritation som skapas inom mig av att jag ser er som lata. Jag vill inte se er som lata. Så använd sökfunktionen eller kolla i mina kategorier! När det kommer samma frågor hela tiden, om tips som redan finns så byggs det på hög och jag blir istället apförbannad och blir en otrevlig bloggare, vilket jag inte vill.

› Inga länkbyten. Jag gör inte längre några länkbyten. Ber så mycket om ursäkt för detta till alla er som tidigare haft det med mig, men jag glömde spara, så jag har ärligt talat inte en aning om vem jag haft länkbyte med, alltså har jag tagit bort allt istället. Kommer inte göra några nya länkbyten heller, vill ha en så kort meny som möjligt från now on!

Så, det är mycket möjligt att jag kommer tappa läsare för att ni inte tycker att jag svarar på frågor, men är det så att jag inte svarar/gör en film, kolla på inläggen igen - då finns tipset! Om det är en kommentar med en fråga, som redan är besvarad kommer den alltså inte besvaras igen. Är det en fråga om något tips jag inte har, då kommer jag förhoppningsvis när jag har tid och lust göra ett videoklipp av det. Detta för att vi alla ska bli gladare av att besöka Sannas Rum, och jag ska tycka att det är roligare att blogga! Jag hjälper er gärna, men via mina videoklipp, inte via att besvara samma frågor om och om igen dag ut och dag in.

 


Okay...



Min tystnad varade tio dagar. Nu kan jag inte hålla mig mer. Mest är det för min familjs skull, för att de ska kunna följa mig. Bloggar mer ikväll om vad som kommer hända. Ny design och nya regler för bloggen. Är i alla fall hur glad som helst att ingen slutade följa mig på bloglovin'. Hihi, det ökade till och med med prenumeranter.

Tack för alla era egoboostande kommentarer. Hade aldrig börjat igen om det inte vore för de mail som trillat in, de kommentarer och facebook-uppdateringar. Jag gör det för er skull nu, för att det faktiskt verkar som att ni helt uppriktigt vill ha min blogg tillbaka.

PUSS OCH KRAM
En lycklig Sanna Preifelt

Don't hold your breath



Älskar denna remix, så sjukt bra!

Om jag hade pengar, nanananaa...

 

 

Åh, ibland vill jag nästan dö när jag ser alla nya fina kläder som kommit ut på den brittiska marknaden. Dö eller vinna en miljon, eller två eller tre. För sånt här har ju inte jag råd med, det här är typ 2 veckolöner för mig nästan. En och en halv i alla fall... Jaja. Shoppa får jag göra i ett annat liv. Är dock sjukt sugen på linnet och shortsen. Mycket möjligt att det blir dem i helgen, för det blir inte så mycket till utgång...


Oj, vad händer?

 

Jag bloggar sämre än någonsin (bortsett från sommaren 2008, då jag jobbade järnet i tio veckor), men ändå vill ni besöka mig? Ja, jag tackar och bugar. Blir superglad när det bara skjuter som attan i höjden av prenumeranter! Bara på senaste veckan har ytterligare 11 börjat prenumerera, vilket är galet roligt. Hihi, nu får jag mer motivation till att blogga. Måste bara börja röra lite mer på mig så att jag orkar vara vaken under min dagsrast. Laughing out loud.


Twitterhysteri


En gammal och en ny




Bilder från i lördags



I lördags åt vi lunch på The Diner i Camden (tåls att tilläggas att den åts utomhus också!), jag tog en Smoked Salmon Salad. Rekommenderas om man gillar lax!

 



Söta Sophia på Stables Market i Camden. Det är jättekul att vandra runt på marknaderna i Camden, men jag köper sällan något förutom mat, haha.

 



Fina Amanda i Regents Park. Lägg märke till körsbärsblommorna i bakgrunden, vår, vår, vår!

 



Vi promenerade från Camden till Oxford, och där blev det lite shopping, men jag och Amanda smet också in på Joe & The Juice vid korsningen Oxford St/Regent St och fikade/åt. Jag tog en supergod juice och hon åt en avokadopanini. Joe & The Juice tycker jag helt klart ni ska besöka om ni kommer hit - superhög musik, god mat/juice, mysig inredning och trevlig personal.

 



Vi gick vidare till Svenska Kyrkan efter nån timme på Oxford Street/Joe & The Juice, och där köpte jag mig mina efterlängtade ostbågar. Efter den sugiga festivalen (alltså Melodifestivalen, det blir ju verkligen bara sämre och sämre...) så bestämde jag mig för att det skulle bli en öl - hade ju redan brutit mot mitt alkoholförbud - så vi gick till Svenska Puben mittemot kyrkan, där det blev en Stella och resten av my cheez doodles!

 



Jag, Petra och Sara tog oss tillbaka till Camden vid elvatiden, där vi som vanligt på lördagar hamnade på Monarch. Hade en väldigt rolig kväll, var lycklig som få! Här gör Petra kaninminen - en min som återfinns på minst 5-6 bilder varenda helg. Haha. Lite av vårt signum.


Fråga med svar



Hejhej! Jag brukar gå till Selfridges. I och med att det är ett etablerat märke så säljs sminket för samma pris där som på andra ställen, så då känner jag mig lite exklusiv. Selfridges är typ som NK, kan man säga, lite bättre bara. Haha. Eller ah... Mer som Macy's i New York kan man väl säga. Men där har det allt från Mac vad jag vet, och priserna är desamma som de som anges på hemsidan.

 


Call the shots



Okej, jag vill inte vara föööör elak nu, men...
IN YOUR FACE, SWEDEN!


Jag kan alltså gå i jeansjacka med uppvikta ärmar här utan att frysa. Så att ni sitter med fem jackor ute för att det är sol förkommer mig inte riktigt. Mohahaha. Nej, men vi har härligt väder, solen är påväg att titta fram, ooooooooh nu gjorde den det. Ska bege mig ut på promenix innan jag ska och hämta Benji.


Trött

Jag är så trött så att jag känner att jag måste sova bort den här dagen.
Ska hämta Ben i eftermiddag, och babysitta ikväll, så ett par timmar i drömmarnas land är inte helt fel.

Lovar att jag är tillbaka snart, måste bara ta igen helgens lack of sleep.

You're my wonderwall



Regents Park igår.

 

Gårdagen var jättemysig, totalt var jag på språnget i femton timmar, vilket är ganska coolt om ni frågar mig, haha. Det blev shopping, lunch, pubande, melodifestivalen i Svenska Kyrkan på Hartcourt Road (stavning?), och en ganska så spårad utgång... Jag har ingen självdisciplin.


Idag har vi varit på Brick Lane, käkat lunch, druckit varm choklad och kollat i vintagebutiker. Nu är min kära Petrusa här, vi har ätit toast och druckit te. Huvudet spränger lite grann, för jag vaknade redan efter sju timmar imorse (vilket är enooooormt lite för moí) av att Ben och Freddie höll på med en orkester på andra våningen. Inte jättetrevligt.

 

Jag tänkte göra en videoblogg där jag biktar mig för jag har också varit utomordentligt ond mot en viss ex-date. Mohahahaha. Ungefär. Nej, men det kändes bra, allt är avslutat nu, jag kommer antagligen aldrig mer höra från honom med tanke på vad jag sa. Vill i och för sig inte höra från honom heller med tanke på det han sa. Everyone's happy.


Det här med vit helg...

... slutade i ett par jaegerbombs på Monarch, släpa en full Jakub till bussen och själv glömma att äta kebab. Improviserat är roligast.

Adoperator är ett skämt




Jag har haft adoperator i snart tre år, och varenda gång jag ska få utbetalning måste jag maila och tjata på dem. Helt sjukt, så galet oproffessionellt. Jag har sammanlagt kanske fått fem-sex utbetalningar, vilket inte ens är mycket, men jag vet att min blogg ändå ger dem lite intäkter - borde de inte då värna om mig som kund? Jag har bestämt mig för att avsluta mitt samarbete med dem för jag är så trött på hur de sköter allt.

Skulle fått utbetalning sista februari, har jag fått några pengar? Nope. Fick ett mail i början av veckan att de ber om ursäkt och att pengarna kommer komma in innan denna vecka är slut. Nu är det helg = inga transaktioner kan göras, och det ekar fortfarande med sin frånvaro. Blir sjuuukt förbannad.

Om ni har adoperator rekommenderar jag att avsluta det och gå över till Tradedoubler eller Frossle istället, för folket på adoperator vet uppenbarligen inte hur man sköter affiliate-program...

Camden




Sitter ute i kortärmat och äter lite frukost. Så sjuukt härligt väder idag! Solen steker på, och solglasögonen är på. Om en stund ska jag åka till Camden och möta upp goa tjejer för en heldag med shopping, lunch och allmänt mys. Hoppas att vädret håller i sig.

Fredag



Vad har hänt? Well...

- Strykjärnet exploderade. Fick gå in till grannen som stod i duschen och låna hennes.
- Kollat fyra avsnitt av Glee.
- Blev inlåst på toaletten. Handtaget var borttaget på insidan, så när jag skulle ut så hade jag lite otur... Stod där i en kvart och försökte ropa på målaren, till slut kom han och öppnade för mig. HAHA. Jag skrattade så jag grät. Hade bara SOS-samtal, så kunde inte ringa någon, så la upp en statusuppdatering på FB. Vem gillar? Andrew. Låt mig vara ditt hemsökande jävla spöke.
- Sovit.
- Tagit hand om barnen. Badade dem i en hel timme, vi hade faktiskt jätteroligt, vattenkrig med Freddie så jag var "soooaaking wet".
- Ätit Fish 'n Chips med Katy och Daniel.
- Suttit uppe med Katy och pratat i tre timmar.

Japp, där har ni min dag.
Nu ska jag sova, imorgon väntar en heldag i Camden med goa tjejer, mat, shopping och fotografering hade jag tänkt. Hoppas vädret är med oss. På kvällen ska jag till Svenska Kyrkan, kolla Melodifestivalen och äta ostbågar. Jag gör det för ostbågarna. Inget annat.

Ny design?



Har precis gjort en ny header, men orkar inte koda just idag, haha. Den är vääääldigt annorlunda mot mina gamla designer, vilket jag är ganska stolt över - det kommer bli supersnyggt när jag väl är klar och väldigt unikt tror jag! Allt är taget ur mitt eget huvud, finns inga inspirationskällor faktiskt. Haha.

Vit helg



Japp, det är sant. Ska inte förtära en enda droppe alkohol den här helgen. Har nämligen blivit lite smårädd för mig själv - jag har faktiskt inte varit nykter en enda helg sen i december och det kan inte vara hälsosamt. Varken för psyket eller fysiskt sett. Så idag ska jag i min ensamhet (ensamhet är faktiskt ganska skönt ibland) kolla på film i min säng äta Marabou, läsa Veckorevyn (min kära mamma och lillebror skickade ett paket på posten). Imorgon blir det Svenska Kyrkan och Melodifestivalen om jag inte ska babysitta.

Men - att inte dricka öppnar ju för shopping, för då sparar jag ju min lön, så imorgon blir det till att shoppa loss lite på Brent Cross, hihi.

Jag har gjort mitt

Åh vad det känns skönt att börja hitta sig själv, hitta vad man vill fokusera på, prioritera och hitta vem man faktiskt är. Men med detta kommer också insikter, man väljer bort saker som tidigare har legat en så otroligt varmt om hjärtat. Saker som fått en att utveckla och haft påverkan på den man är idag.

Politik har i flera år varit något som legat mig sådär nära. Men under mitt år här (om det nu bara blir ett år), inser jag att jag glömmer det. Det känns så långt borta numera och jag vet att om jag skulle fortsätta så skulle det bero på att jag älskar människorna jag gör det med. Jag har hittat vänner för livet där. Men medan jag sitter här, medan jag är någon form av partybrud, så utvecklas tjejer och killar därhemma, och jag hamnar efter. Jag läste SVD, Aftonbladet och DN varenda dag när jag bodde i Sverige. Idag läser jag inte tidningar om det inte är en skvallertidning eller Vogue, jag ser inte på nyheterna. Det enda som typ uppdaterar mig om livet utanför min engelska bubbla är twitter...

Men just nu känns politiken som en del av min uppväxt, och inte som en del av den jag blir nu. Tjejen som gick från att ha högklackade skor varenda dag i skolan, klänning eller kjol varenda dag och aldrig mjukisbyxor till att vägra allt som innebär spets, sockersött och heels. Som la upp dagens outfit varenda dag och endast letade efter klänningar när hon shoppade. Hon som var den personen under gymnasiet men nu har gått till att bara ha byxor och förakta allt vad klänningar heter, och om det är kjolar ska de vara gjorda av lite konstiga material. För det är vad jag vill ha, inte vad jag förväntas ha på mig. En utgång i London innebär skinnbyxor och magtröja, en utgång i Sverige innebär 12-centimetare och en fin klänning. Jag känner mig finast i alternativ ett.

Så fort jag flyttar hem till Sverige hamnar jag i mitt fack igen. Här kan jag vara mig själv. Mitt liv är mitt eget här, men det är inte det hemma. För där har jag själv hjälpt till att sätta en stämpel på mig själv. Hon den där lilla, söta, som ska ha koll på mode i ena gänget, men i andra gänget är hon tjejen som säger alla grova ord och säger vad alla tänker. Och de håller handen för munnen när jag säger något. Hon med bloggen.

Nej, här är jag mig själv, för jag kunde börja om med helt nya vänner. Inget är påklistrat, inget förväntas av mig. Ingenting är som det var hemma. Och jag kan köpa precis vad jag vill att ha på mig och ingen säger "åh, det där är såå du", ingen kan säga att jag inte ska pierca mig, tatuera mig, eller vad som helst. För här är jag ett oskrivet blad i en bok som precis har börjats.

Man ska aldrig säga aldrig. Men när jag kommer hem vill jag inte hamna i mitt fack igen. Det var ju därför jag åkte - för att jag hatade vad som förväntades av mig.

Dock älskar jag fortfarande alla mina vänner därhemma, jag hoppas ni uppskattar den jag blir nu, om jag lyckas vara mig själv när jag kommer hem och inte den person jag var när jag åkte. Som känns som ett avslutat kapitel i en annan bok. Som aldrig riktigt var jag.

The Script




Åh, den 26:e mars ska vi på The Script på O2-arena. Det var min vän Bella som skulle dit egentligen, men så krockade det med något därhemma, så de fick ställa in. Snäll som hon är fick jag köpa två biljetter för endast 300kr! Så himla schysst verkligen. Så nu ligger de på posten påväg till Inglaterra. Ska bli kul med konsert, har inte varit på en ordentlig sedan Justin Timberlake tror jag. Apropå Justin.. Bieber har ju konserter här i London från och med måndag. Men vet ni vad? Min Bieber-fever svalnade enormt mycket, ja den frös faktiskt till is när jag fick reda på att han är emot abort... även om tjejen/kvinnan blivit våldtagen. Snacka om att inte ha perspektiv på världen.

Jaja. SoHo vare, ja! See you later.

SoHo

 


Jag och Petra ska ses vid Tottenham Court Road om typ en timme, så ska vi uträtta lite ärenden, kanske ta en lunch eller fika och bara ströva omkring. Synd att vädret inte är det bästa, grått och trist. Men det blir bra ändå! Imorgon ska det bli bra igen. Tänkte för övrigt bara påpeka lite smått att det är en myt att det alltid regnar i London. Jag har varit här i nästan fyra månader, och det har regnat högst femton dagar av de 130 dagarna.


Klimax?



Det är lite av ett klimax när Quinn och Sam uppträder på Sectionals med I've Had the Time of My Life.
Gillar att det inte bara är Rachel och Finn som gör allt!

Hade tänkt dedikera kvällen åt just Glee, snart är jag ikapp faktiskt. Känns i och för sig inte jättebra, då måste jag ju vänta på alla avsnitt... Jaja. Är glad att det kommer en säsong tre i alla fall! Men först ska jag och Katy äta pasta med prawns och sweet chilli and ginger sauce. Kan vara det godaste jag vet.

Svaret på dagens fråga

 

Frågan var alltså om ni tror att jag använder löshår; svaret är...

NEJ!

Som Kajsa sa; mitt hår är långt för att det växer fort (alternativt att jag inte klippt mig hos frisör på 1,5 år), och det är ojämt för att jag ger mig på att klippa det myself, ibland. Fast det syns bara när det är plattat med plattång!

Vinnaren är Cissi!


Vanlig fråga


Frågan är alltså hur jag har gjort för att man ska kunna ladda ner filer på min blogg (läs, mina gratis bloggdesigner/stilmallar). Det är som så att du måste ha ett webbhotell för att kunna göra detta. Det kan du köpa på till exempel one.com, där har jag mitt. Kostar ungefär 700kr per år, och du får också egen domän (jag har ju .se) och man kan ha mailadresser knutna till sin adress - jag har till exempel en adress som är [email protected], som man kan maila frågor etc. till. Då kan du ladda upp filer som man sedan kan ladda ner. Utan webbhotell är det ganska svårt, eller i alla fall krångligt. Finns en sida som heter bloggdesign.nu som man kan försöka från, men jag tyckte den var jättejobbig så jag köpte mig ett webbhotell istället.

Someone like you



Never mind I'll find
Someone like you
I wish nothing but the best for you
Too.. Don't forget me
I beg
I remember you say
Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead
Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead


Nothing compares
No worries, or cares
Regrets and mistakes
They're memories made
Who would have known.. How..
Bittersweet
This would taste

Whittard of Chelsea

 

Jag gillar inte att ha socker i mitt te, men det här är helt amazing. Det är en tedrink, så att säga, gjort på te och socker. Hur gott som helst. Om ni åker till London - glöm inte att besöka Whittard of Chelsea, det är en grym teaffär. Och det här är så sjukt gott, det här teet. Petra inroducerade mig, tack för det! Hihi. Det är lite som att dricka varm, svag saft, men bara lite.

 


spring




På en uteservering i city någonstans om ett par veckor? Jatack.

KOLLA!



Evelina har målat av mig - hur cool är inte denna bild?


Finast?






Vilket typsnitt är finast? Kan inte bestämma mig...

REAL HAIR?

 

Det är ju inte så att jag brukar ha dagens fråga här.. men jag tänkte ändå det kunde vara lite roligt.
Många har kommenterat mina webcambilder och undrar om jag använder löshår, för helt plötsligt har mitt hår blivit långt, och ni tycker också att det är lite ojämt. Så därför frågar jag er - tror ni att jag använder löshår?

Första personen som svarar rätt får en inbjudan till bloggsvar!




När ska man börja oroa sig?



Vi håller ju på att måla om hemma (inne på tredje veckan nu, tröttsamt), och jag inser verkligen, nu när det springer städerskor, stryktanter och målare här hemma att jag faktiskt bara är en tjänsteflicka. Det blir mer påtagligt. Men det var inte det jag skulle prata om, utan det var bara en liten parantes.

Målarna här är verkligen... jättetrevliga och så, i fyrtio-/femtioårsåldern någonting. Så därför undrar jag lite varför de frågar ut mig en massa om allt möjligt. Eller den ena är väldigt chatty och väldigt... ska prata hela tiden med mig. Jag tyckte det var lite obehagligt i början, men nu när de har varit här i två veckor ser jag oss typ som bekanta, så vi snackar lite när jag stryker/de målar. Men! Ska man oroa sig när:
1. Han frågar vart jag brukar hänga på helgerna, exakta ställen?
2. När han frågar vad jag gillar att äta på dejter? Där skrattade jag lite och sa sushi, för jag kunde verkligen tänka mig att han inte gillade det. Nej, han gillade spenat och bönor... blesch!

Jag är liiiite orolig faktiskt...


Is that... a man?



Japp, mina vänner.
Frontfiguren för Marc Jacobs SS'11 är en man. Han heter Andrej Pejic och är sjukt snygg. Som kvinna! Han började modellkarriären som manlig modell, men det gick inte så bra, så han bytte till den kvinnliga sidan. Och det funkade ju bra i och med att både Marc Jacobs och även Jean Paul Galtier ville ha honom som frontfigur för sina Spring/Summer-kampanjer. Killen är inte transvestit, han föddes bara utan de där manliga hormonerna som gör att man får till exempel ansiktsbehåring. Är det inte lite coolt? Och han är typ snyggare än många kvinnliga modeller.

I'm fascinated.
Are you?

Appréciant le luxe





Det är strålande sol. Jag äter lite jordgubbar med mjölk och socker. Min onda nacke börjar bli bättre. Det finns ett nytt avsnitt med Desperate Housewives.

Så jag bryr mig inte riktigt om att han sätter mig i samma situation igen även om det var det enda jag bad honom att inte göra. Babe, you had me, you lost me.


Set fire to the rain




Adeles album 21 är helt gudomligt. Så fruktansvärt bra.

Svar på frågorna - bloggrelaterat



Fråga: när ska din nästa design invigas? (:
Svar: Jadu, har inte börjat med något och inte haft tankar på det heller, så det kanske blir om ett par veckor.

Fråga: hur blev din blogg så stor?/Hur får du så många besökare till din blogg?
Svar: Bra fråga! Jag tror det beror mycket på alla mina bloggtips och photoshoptips, men också på att jag har legat på mest-aktiva-listan, på startsidan, kämpat mycket med att få läsare till min blogg. Försöker också göra många länkbyten och uppskattar verkligen när andra länkar mig, så tackar alltid och försöker vara trevlig mot läsarna. Jag värnar om dem jag har!

Fråga: nämn fem lite mindre bloggar du läser och fem lite större
Svar: Läser faktiskt inte så många, men jag läser Blondinbella och Tsukii, det är väl de stora bloggarna. När de kommer till småbloggar är mina favoriter Kajsa Forsen (min bästis, hihi), Charlotte Thoren (älskar hennes bilder), Isabellicious (sjukt duktig och kreativ tjej), KlubbLucas (kompis som bor i USA) och Mirres blogg (goaste tjejen, om man vill läsa hennes blogg så måste man ha lösenord).

Fråga: Varför började du blogga?
Svar: En tjej som jag "kände" skulle göra en modeblogg, och jag tyckte inte hon hade så mycket koll på mode... Så jag tänkte att jag skulle göra en som var bättre. Det var mest som ett skämt från början när man var femton bast och ganska så osäker. Men sedan började jag gilla det, att skriva av mig, visa upp mina shoppingfynd och mina outfits.

Fråga: vem är din "förebild" inom bloggvärlden?
Svar: Blondinbella!

Fråga: Hur länge tror du att du kommer att fortsätta blogga?
Svar: Ingen aning, beror på hur länge jag tycker att det ger mig något.

Fråga: Varför & när började du blogga på allvar ,eller har du alltid varit seriös ?
Svar: Blev seriös när jag flyttade från Blogspot till Devote, det var i januari 2008. Vet inte riktigt varför, jag tror det beror på att jag är väldigt tävlingsinriktad.




SANNASRUM.SE

Svar på frågorna - London & Au Pair



Fråga: Hejsan, jag undrar om man måste passa barn när man är au pair eller det finns andra alternativ?
Svar: Njaaaa. Alltså... om du städar är du ju en städerska, om du tar hand om djur är du inte direkt au pair, men jag har hört talas om att vissa vill ha au pairer bara för sällskapet. Vilket kanske är lite konstigt... Men man gör ju som man vill. Men att vara au pair går i 98% av fallen ut på att ta hand om barn. Vet inte heller riktigt vad du menar med alternativ.

Fråga: Av alla de personer du umgås med, hur många talar svenska/engelska?
Svar: Hm, om man ser till tjejerna så är det bara Vanessa jag pratar engelska med. Sedan kanske man inte kalla relationerna med killarna för att umgås, men med dem pratar jag engelska i och med att i princip alla killar jag känner här är britter. De svenska killarna har tyvärr åkt hem eller gör det inom kort.

Fråga: Skulle du kunna göra en länk till sidan där du hittade dina fina au-pair-familj?
Svar: aupair-world.net

Fråga: Hur trivs du som au pair i London?
Svar: Jag trivs jättebra. Har hamnat i en väldigt fin familj som behandlar mig väl. Är jätteglad över det. Klart det går upp och ner, men jag tror inte det beror på att jag är här i London och är au pair, jag tror det beror på att jag håller på att hitta mig själv.

Fråga: Jag ska besöka London i sommar så vad tycker du att man MÅSTE se när man är där?
Svar: Ehm... Jag tycker man kan ta en busstur, jag har gjort det två gånger och det funkar jättebra. Då får man se alla de stora sakerna i London, alla stadsmärken och allting. Så kan man hoppa av och på bussen vart man vill, så tar man bara nästa buss. Jag tycker dock att Camden är mysigt (bra om man ska ut också), jag gillar Oxford Street, Hyde Park, Trafalgar Square, och Sloane Square är nice. Sedan tycker jag att man ska åka till Hampstead och Hampstead Heath om man har tid. Ligger nära där jag bor, och det är så otroligt vackert.

Fråga: Vad är det bästa och det sämsta med att va au pair?
Svar: Det bästa är när barnen är snälla och gosiga, säger att de älskar mig och vill kramas. Det värsta är när de är tvärtom. För även om jag inte har några blodsband till de små knoddarna så skär det i hjärtat när de är elaka mot mig.

Fråga: Jag kommer jobba som au pair i Tyskland fr.o.m. maj, och har funderat lite på vad man kan behöva packa.
Visserligen befinner du dig i London, men tänkte att det kanske finns saker man absolut måste ha med sig som au pair och andra saker man helst lämnar hemma. Så, vad ska jag komma ihåg resp. glömma? :)
Svar: Förlängningssladd är bra att ha med sig så att man slipper byta i kontakten hela tiden. I Tyskland har de i och för sig samma uttag som vi har i Sverige, så är det inte här. Vilket suger, för jag har bara en adapter... Jag vet att jag i början saknade typ bomullspads, tops osv, men det är ju lätt att få tag på på plats. Annars hade jag med mig det mesta; kläder, smink, alla produkter jag använder, kamera, laddare, lite olika skor, träningskläder, pass/pengar/biljett...

Fråga: Du ofta några personer som du umgås med nu när du är i London, (ex. Therese) är de dina kompisar som du känt innan eller lärde du känna de när du flyttade till London? Hur lärde du känna de isf ? :)
Svar: Jag har lärt känna alla här, jag kände inte någon innan jag flyttade hit. Några "hittade" mig genom min blogg, andra la jag till på Facebook. Sedan finns det en grym sida som heter au-pairforum där man kan hitta många vänner. Man är ofta, som au pair, väldigt öppen mot allt och alla, och även om man kanske varit introvert hemma i Sverige så blir man helt plötsligt väldigt framåt, glad och spontan, tycker jag. Sedan träffar man folk genom folk, också träffar man människor ute... Jaa, det är lite som i Sverige. Facebook har varit viktigt för mig, för att hålla kontakten med alla nya människor.

Fråga: Hur lätt är det att skaffa nya vänner när man åker själv som au pair till London?
Svar: Jag tycker det har varit jättelätt. Om man använder alla verktyg jag nämnde i frågan ovan så träffar man nytt folk hela tiden. Man måste vara öppen.

Fråga: Känner du dig som hemma hos din familj? Känner du att du har frihet att kunna komma hem hur sent som helst på kvällarna och göra vad du vill i hemmet?
Svar: Jag resonerar som så att så länge man bor med andra så kan man faktiskt inte göra vad man vill. Det är bara när man bor helt ensam som man inte har någon annan att respektera. Så nej, jag kan inte göra precis vad jag vill. Jag behöver inte fråga om allt, men gör gärna det ändå, av respekt. Jag får ta vilken mat jag vill, komma och gå som jag vill. Oftast kommer jag hem väldigt tidigt på morgonen eller på förmiddagen när jag har varit ute. Ofta mellan 4-9 kommer jag hem, och de har inget problem med det, så länge jag låser dörren. De har sagt att vad jag gör på min fritid är helt upp till mig, de känner inte att de har med det att göra. Jag känner mig dock väldigt hemma här. Det här är mitt hem just nu. (:

Fråga: Hur länge har du tänkt att vara au pair?
Svar: Jag kommer vara det fram till augusti, sedan får vi se vad som händer. Finns planer på att hyra en lägenhet här i London, eller flytta hem, eller vara au pair i Frankrike. Vi får se lite.

Fråga: Behöver/är det viktigt att ha erfarenhet "av barn" när man ansöker som au pair privat?
Svar: Om du ska vara nanny (vilket typ är barnskötare) måste du ha erfarenhet. Då jobbar man mer och man får ofta mer betalt. Men som au pair så är det upp till familjen, speciellt om man åker privat, att bestämma om de vill ha någon med erfarenhet eller ej. Ofta spelar det inte så stor roll för dem, så som jag fattat, utan det är inställning och engagemang som behövs. Jag tar till exempel hand om ett barn som är handikappat, men de krävde ingen erfarenhet för det. De gillade min inställning till hur jag skulle hantera situationen.

Fråga:
Tycker du att du utvecklat din engelska?
Svar: Verkligen!

Fråga: Hur ser din dag ut som en au pair? Tar du liksom hand om barnen, lagar mat och städar hela tiden? Eller har du ledigt varje dag?
Svar: Jag går upp sju varje dag, går ner och gör frukost till barnen, packar deras snacks för skolan och hjälper dem att klä på sig samt borsta tänderna. Sedan åker de till skolan, med mamman. Då äter jag lite snabb frukost och sedan börjar jag med mina sysslor - städa, stryka eller något i den stilen. Vid 9-/10-tiden är jag färdig, och då är jag ledig fram till halv tre, tre, då jag hämtar Freddie, den äldsta pojken från skolan. Sedan jobbar jag fram till sju, leker med dem, gör läxor, lagar mat, badar dem och sådant. Vissa kvällar babysittar jag. Då ser vi på TV, sedan lägger jag barnen, läser en saga, och ligger bredvid dem tills de somnar.

Fråga: Hur lång tid dröjde det från att du verkligen hade bestämt dig för att bli Au Pair, till att du kom till din Au Pair-Familj för första gången?
Svar: Det tog lite mer än en månad, vi kom överens om det den 26 oktober, sedan kom jag dit den 29 november. Anledningen till att det tog så lång tid var för att vi hade bokat en resa till Australien som jag gärna ville åka på innan jag kom till dem. Det var först veckan innan jag fick beskedet att de ville ha mig som jag verkligen ställde in mig på att bli au pair och flytta. Innan hade jag velat fram och tillbaka väldigt mycket, i flera månader.

Fråga: Saaannaa! Hur många grader varmt är det i London typ nu? Och när är det vanligt att det blir typ runt 20 grader? :) Puss på dig!
Svar: Det är lite småkallt, mellan 5-10 grader. Jag skulle säga april-maj, någon gång, kanske till och med slutet av mars. Det är vad mina au pair föräldrar sagt i alla fall, hihi.

Fråga: Vad menas med au pair?
Svar: En au pair är en person som jobbar hos en familj och oftast bor hos familjen i fråga också. Man tar hand om deras barn, gör lite hushållsarbete osv, som man har kommit överens om. Man får en liten lön, som ska vara som fickpengar, i och med att man får mat och husrum från familjen. Här finns en länk med lite mer info.

Fråga: Sover du hos olika familjer?
Svar: Nej, jag bor hos min familj i Golders Green.

Fråga: Skulle du kunna tänka dig att bo kvar i London? (alltså skaffa familj där osv)
Svar: Definitivt, helt klart ett framtidsalternativ jag kan tänka mig!

Fråga: Hur bra är Primark egentligen? Och är det svårt att hitta?
Svar: Bra och bra, för en au pair utan pengar funkar produkterna. Nej, det ligger högst upp på Oxford Street, vid Marble Arch, kan inte missas.

Fråga: Hello, jag undra om du kunde berätta mer i detalj hur det var att åka till London som au pair? Hemskt, ledsamt, nervöst, roligt etc. Ska förmodligen själv till London efter sommarlovet. Undrar även hur såpass bra engelska man behöver för att klara av att leva där? Det är en sak att prata ytligt, men vardagsspråk och med barnen känns lite svårt?!
Svar: Jag kan skriva ett inlägg om hur det var lite mer detaljerat. Vet att jag har gjort det tidigare, men kan inte hitta inlägget, haha. Engelskan är ju upp till familjen/agenturen att se om de tycker att det är bra. Har du läst Engelska A & B på gymnasiet så ska det inte vara några problem. Du lär dig mycket mer när det är barn, för de rättar dig på ett annat sätt än vuxna gör. Det är ärligt, liksom. Men klart det var lite jobbigt i början, man kan inte så mycket vardagsord, som stekpanna till exempel.

Fråga: Rekommenderar du att bli au pair?
Svar: Verkligen, kanske inte om man hatar barn, men annars tycker jag att är en jättebra chans att lära sig enormt mycket om livet och väldigt mycket engelska!



Bästa vän på Trafalgar Square, riktigt fräckt ställe tycker jag.

 



Utgång i Camden, mest genuint och roligt enligt moí.

 



Jag i Hampstead, jättevackert och mysigt, borde besökas!


Varför?




Petra har varit här ett par timmar och vi har bara suttit och pratat med lite musik och te. Så himla mysigt.


Hände en ganska konstig grej idag. Fick sms av någon som inte hört av sig på ages. Som om allt var som vanligt. Kan ju säga att mina svar var enormt elaka, fast det var bara sanningen och allt jag kände. Verkar nu som han försöker be mig om ursäkt för allt han gjort mig. Vi får se vad som händer nu.

Jag vet att jag är dum i huvudet.
Och inte håller löften. Men nu är det såhär, och vi får se...

Svar på frågorna - personligt



Fråga: Vilken ben&jerry är godast?
Svar: Chocolate Fudge Brownie eller Chocolate Macadamia (tror den heter så...)

Fråga: Vilket språk läste du i skolan (förutom engelska&svenska såklart)?
Svar: Spanska. Önskar dock att jag hade läst franska istället.

Fråga:
Din första kärlek?
Svar: Jag var kär i en pojke på dagis när jag var tre år. Om det var kärlek vet jag inte, haha. Han hette i alla fall Tommy och var typ fem eller sex år.

Fråga: Vilken kille tycker du är snyggast i världen?
Svar: Har på senaste blivit lite besatt av Max Carver... Haha.

Fråga: Vad är det bästa du vet?
Svar: Jag tror det är att umgås med min riktiga familj, man uppskattar sådant så mycket mer nu när man träffar dem så sällan. Och äta god mat... Haha.

Fråga: Geisha eller dumle?
Svar: Dumle!

Fråga: Om du bara fick äta en maträtt i månad, vad skulle det vara?
Svar: Ooooj, jag tror det skulle bli potatisgratäng med mammas rödvinssås och kycklingfilé.

Fråga: Har du planer på att studera vidare?
Svar: Ohja, men jag tror jag kommer göra det om cirka 2-3 år.

Fråga: Kan du finska?
Svar: Haha, nej verkligen inte.

Fråga: Heej! hur går det med lchf-dieten?
Svar: Inget vidare, haha. Det passar tyvärr inte så bra ihop med det liv jag lever nu - inneboende hos en familj. Det var lättare när jag och min mamma pushade varandra och vi lagade mat tillsammans. Nu får jag i så fall laga mat till mig själv varje måltid, och jag har tyvärr inte ork till det.

Fråga:
Har du någonsin klippt i kläder som du inte använder och skapar dina egna saker ?
Svar: Ja, men misslyckats ganska så fatalt...

Fråga: Vad är dina framtids planer?
Svar: Plugga till webb AD på KY-akademien i Göteborg, sedan flytta till Stockholm. Drömmen är att komma in på Berghs School of Communications.

Fråga: är det bättre att vara äldre än tonåring? oki, äldre men du är inte tonåring, liksom eget ansvar, känns de bra? är de något att längta efter för just nu vet jag inte vad jag vill..
Svar: Ja, jag gillar mitt liv mer nu, när jag har mer frihet till att göra vad jag vill. Dock så är det som så att så länge man bor hemma får man ju faktiskt rätta sig lite efter sina föräldrar och syskon, tycker jag. Men jag har ju så mycket mer möjligheter just nu - jag har ju faktiskt flyttat till London på obestämd tid! Tonårslivet var en jobbig period, en övergångsperiod där man ska hitta sig själv. Jag gjorde aldrig det, jag är inne i min hittaperiod just nu.

Fråga: Vilken storts musikstil gillar du? Asså RnB, POP eller rock?
Svar: Jag är allätare, men gillar främst stämningsfull musik som The Verve, Oasis och Norah Jones. Men på min Blackberry finns också Linkin Park, Taylor Swift, Keri Helson... Allt helt enkelt.

Fråga: Favoritartist?
Svar: Favoritartist måste jag säga... Norah Jones, favoritband är Oasis.

Fråga: Favorit sminkprodukter?
Svar: Måste säga att mina MAC-köp är de bästa köpen när det gäller kosmetika!

Fråga: Vad är din naturliga hårfärg?
Svar: Jag är lite mellanblond/mörkblond, beroende på årstiden. På bilden nedan ser ni det närmsta jag har kommit min naturliga hårfärg, gjorde slingor cirka 1,5 år innan denna bild togs, så det är ganska så naturligt.



Sista dagen




Ikväll stänger jag Frågestunden, så om ni har några frågor, så kan ni ställa den här.
Svarar dock inte på design- och photoshopfrågor i denna frågestund.

Nackspärr



Jag och mina snygga vänner Petra och Sara.




Något har hänt. Jag kan inte vrida nacken åt höger, då gör det fruktansvärt ont. Började känna det igår på dansgolvet, fattar ingenting om hur det har gått till. Så nu har jag sprayat lite värmespray på området där det gör ont, men känns inte som det hjälper. Suck. Jaja, jag måste fortsätta städa lite grann. Ingen go kombination vill jag lova - städa och ha ont i nacken.

Gårkvällen var rolig, inte den roligaste, men vi hade ändå roligt med våra jaegerbombs, våra vackra versioner av alla världens soundtracks, vår ovärdeliga förfest med lite fanclub-spel... Men det blev tidig hemgång, var hemma redan vid tre, och då städade jag i en timme innan jag la mig på kudden.

Nightie



Så vackert. Jag dör lite.
Eller jag lägger mig på kudden och blundar.
Tänker på allt jag haft, allt jag har nu. Saknar mina bästa C&K.

Kommer somna med frågan vad är det jag vill ha egentligen?

Installera typsnitt på en Macintosh


I was born this way



Jag tycker denna är bättre än originalet. Faktiskt.

Check this out





Väntar på tjejerna. Måste lära mig att åtta på Londoniska är lika med typ nio, kvart i nio. Haha.


food for thought




Japp, mina vänner, den som vet och brukar göra detta - tell me!

Hampstead

 

Har haft en fantastisk dag med Vanessa i Hampstead. Vi satt på en uteservering i en och en halv timme (trotsade temperaturen och solen sken!), sedan kollade vi lite i affärer innan vi slutligen sa hejdå. Nu ska jag nappa en 45 minutare, innan jag ska hämta Freddie från skolan. Sen är jag oooofff! Sjukt skönt.

Ikväll vankas tacos med tjejerna, sedan utgång. Håller alla tummar för att Amanda ska med!


Som min farmor



Gammalt fotografi och en gammal bild.
Saknar dig, farmor.



Jag har aldrig förstått det, förrän nu. Att min farmor antagligen rökte under fläkten när jag var liten och såg på TV i deras TV-rum. För ibland så tänder Daniel eller Katy sina cigaretter inomhus och det luktar precis som farmor. Och jag ser köttbullar med hennes gudomliga brunsås, potatis och ärtor framför mig. I arv från henne hade jag velat ha receptet. Haha.

Men det är nästan så att jag vill uppmuntra Katy och Daniel att tända ciggen på gasspisen, för det luktar farmor. Fast det vågar jag inte riktigt. Många tycker ju att cigarettrök luktar äckligt, jag tycker det också, när man till exempel går förbi någon som röker på stan. Då får jag nästan ont i magen. Men när någon röker inomhus så luktar det gott. För det luktar ju farmor.

Tell me lies



Liten påminnelse från efterfesten i Finsbury Park förra helgen. Är ganska säker på att det kommer bli lika wicked denna helg.
Först - fika med Vanessa i Hampstead. Det är sol och vackert väder idag!

Frågestund

 

Vi kör en frågestund, men en som är lite annorlunda än de tidigare. Jag kommer svara på alla frågor, som inte har att göra med design och photoshop. De frågor som rör det ämnet kommer plockas bort direkt. Så, ni kan helt enkelt fråga allt annat - om livet som au pair, om London, om min blogg, om mig som person, om killar... Ja, vad som helst.


Oseriösa eller olänpliga frågor kommer tas bort, så don't even try! Avslutas söndag 6:e mars.

 


Jag sminkar mig!




Bara lite utfyllnad. Hihi.

Britney



Har precis sett andra avsnittet i säsong två av Glee. Jag är en såndär person som går i perioder när det gäller serier. Nu har jag inte tittat sen i januari, men i tisdags kollade jag ikapp mig på Desperate Housewives, och nu när jag strök så kollade jag lite Glee (hann bara ett avsnitt which means lite kläder vilket gör mig glad, haha). Hur som helst. Det var Britneyavsnittet - och gud så mycket minnen man fick. Jag är ju verkligen en del av Britneygenerationen.

Artie gjorde en version av Stronger, och när man hör covers tycker jag att man tänker mer på texten. Så den här är till Kajsa. Lyssna på texten, ta in och apply!

Drömmar



Jag har som sagt haft lite dålig uppdatering på senaste därför att jag sover dåligt. Jag vet inte varför, för jag går ofta och lägger mig i tid men sedan ligger jag uppe och vänder och vrider i flera timmar. Eller så vaknar jag varannan timme och tror att jag har försovit mig. Eller så drömmer jag jobbiga drömmar. Vilket jag gjorde inatt.

Jag drömde att jag åkte bil med en vän och hennes föräldrar. De bråkade, så de körde alldeles för fort, och det var... en sån där väg som går utefter ett berg, och utefter vattnet. Så på ena sidan var det vatten, på andra sidan berg. När vi kom i en kurva, då vi hade en bergsvägg rakt framför oss, gick det för fort och vi flög rakt in i bergsväggen. Den sekvensen spelas nu om och om igen i mitt huvud, har gjort det hela dagen. Det låter säkert inte jobbigt, men det var otroligt jobbigt imorse när jag vaknade. Enligt drömmen överlevde jag (man kan väl aldrig dö i sin egen dröm?), men de i framsätet dog.

Och sådana drömmar har jag haft flera nätter nu, eller drömmar som är jobbiga på ett eller annat sätt. Där jag har blivit utsatt för otroligt mycket tråkiga grejer. Jag funderar på om det är massa grejer inom mig som behöver komma ut. Så imorgon ska jag gå ut på en promenad, och bara försöka tänka igenom allt som har hänt mig sedan jag flyttade hit till London. Det är mycket ni inte vet, och jag tror jag ska hålla det så ett tag framöver.

Himlans...




Jag har precis insett, efter en snabbkoll på min internetbank (den engelska alltså), att jag har övertrasserat mitt konto. Och det är faktiskt inte mitt fel, för mitt kort tar 1 vecka på sig att genomföra transaktioner, men i vanliga fall brukar det ändå stå att jag inte kan komma åt pengarna, men inte varför. Alltså inte vad det är för transaktion. Nu har kortet slutat göra även det, så jag kan använda det trots att det inte finns pengar på det. Vilket suger jävligt hårt, jag hade ingen aning om det. Så nu är jag minus 20 pund (ca 200 kr), och det kommer kosta mig för att jag övertrasserade det. När jag skaffade kontot så sa bankmannen att försök att aldrig göra det, för det är onödigt. Så jag vet inte riktigt vad jag har att vänta. Hoppas att det inte kostar mig mer än +10 pund i alla fall.

JAG HATAR LLOYDS. Hårt.

Sunny day



Vaknade av att solen kikade fram bakom gardinen... Eller ah... genom fönstret, för jag har inga gardiner. Men det lät ju bra i alla fall! Jaja, solen sken som bara den, så jag gick upp en timme tidigare än vad klockan var ställd på. Gjorde mig i ordning för rolighetens skull - det är inte kul att alltid se ut som ett vrak. Vilket jag gör ganska ofta på veckorna. Sedan blir det förvandling på helgen. However. Hämtade Freddie och nu har jag gjort en riktig ride här hemma med dammsugarn och moppen. Så nu ska det vara lite fräschare här.

 

Nu är det snart torsdag, vilket betyder att det är fredag efter det. Hur skönt på en skala? Åh kan inte beskrivas. Den här helgen kommer bli bra, det är jag säker på. Svårt att slå förra helgens upptåg, men jag och Petra ska väl göra vårt bästa, haha.


I'm sorry

Har sovit sämst de två senaste nätterna. Därför jag inte bloggar. Kommer snart tillbaka.

Försenat; 14 dagar shopping

 

Ursäkta för dåliga bilder, kunde inte hitta min systemkamera i kaoset på mitt rum så fick ta min lilla som inte precis tar de bääästa bilderna... Och jag har heller inte orkat redigera dem! Men hoppas det funkar. Hihi.

 



Magtröja från H&M.

 



Mellankort t-shirt från H&M.

 



Sämsta bilden - men sovset från Primark.

 



Skor från H&M - halvt förstörda efter en natt på Monarch.

 



Underkläder från Primark.

 



Trosor från Primark (jag råkade tvätta alla mina ljusa ihop med en blå tröja... inte så bra)

 



Min nya älskling - Blackberry Curve 8520.

 



En partyväska från Dorothy Perkins

 



Skinnkjol och byxor med skinndetaljer från H&M.

 



MAC-smink plus borste från Selfridges & Co.

 

 



Myströja (passar perfekt på söndagar) från Primark.

 



Spraywax & hårspray från Lee Stafford/Boots.

 



Hårrosetter från Primark.

 



Purse från Accessorize

 



Leggings och linne från H&M.

 



Topp från Primark.


RSS 2.0