London Town - my guide

Okej, jag lovade ju en Londonguide för ett tag sedan och här kommer del 1, som kommer handla om shopping - närmare bestämt affärer jag tycker är värda att besöka när man är här. Imorgon kommer ett avsnitt om shoppingställen (så som shoppingcenter, shoppinggator m.m.)

 

 

Aldo
Aldo är en skobutik, med enormt mycket snygga skor. Prislappen är lite dyrare än vanliga skoaffärer, men skorna är också av bra kvalitet och det är mycket snyggt. Finns även väskor och accessoarer.

 

All Saints
Denna butik ligger lite i den högre prisklassen, men har otroligt fina kläder. Har man en reskassa/shoppingbudget som kan kosta på sig ett lite finare men dyrare plagg så har All Saints mycket fint, som också är väldigt unikt.

American Apparel
Finns även i Sverige, men jag tycker ändå det är värt att besöka i London. Utbudet är i princip alltid bättre här än i Sverige, om jag ska vara ärlig. Butikerna här får in mer än de i Sverige så att säga.

Bershka
Bershka är en del av den spanska koncernen som även Zara ingår i (och Gucci - det är samma koncern, coolt va?) och de har mycket snygga och unika kläder. Dock är kläderna lite små har jag uppfattat det som när jag har provat. Jag kommer till exempel inte i en L och XL existerade inte i utbudet sist jag var där.

Boots
Boots är en beauty-kedja som har allt. Verkligen allt. Om det är något som har med skönhet att göra så finns det på Boots. Jag kan gå in där och vara där i en timme och bara kolla runt på alla lösögonfransar, på alla hårprodukter, sminkborstar... Allt. Priserna är plånboksvänliga!

Gap
Gap är så att säga en basplaggsaffär om ni frågar mig. Man kan dock hitta ett och annat snyggt plagg som skiljer sig från resten. Kvaliteten är bra, och prislapparna passar min plånbok! Värt ett besök.

La Senza
Underkläder! Här finns massa fina, unika och söta underkläder, och storlekarna går upp till hyfsat stort, så till och med jag kan ha BH:arna där. Vilket är kul. Mycket spets, söta färger och mönster.

Lipsy
Lipsy känner de flesta till genom till exempel Nelly.com, men besöker man en Lipsy-butik här så är utbudet enormt stort. Priserna ligger på mellan ca 500-1000kr per plagg, men klänningarna är bedårande och hur fina som helst.

Miss Selfridge
Miss Selfridge ingår i samma kedja som River Island och Topshop, men har tagit en lite mer söt och proper approach. Här hittar man söta toppar i pastellaktiga färger, med spets, pärlor och paljetter. Det är inte pråligt, mer sött.

New Look
Jag skulle säga att New Look är britternas svar på Gina Tricot. Dock har de även skor! Mycket snygga och prisvärda skor och plagg. Mycket trikå dock, vilket jag inte gillar, men ger man sig tid att kolla hittar man fina plagg i chiffong till en billig peng.

Office

Skokedja som säljer Hunter och UGG's bland annat. Men även en del andra skor. Har inte riktigt koll på om de har ett eget märke samt säljer andra, men skorna är hyfsat billiga. Det är mycket mer färgglatt än till exempel DinSko, så hittar man ett par snygga prisvärda skor där kan man skatta sig lycklig för att ingen annan lär ha dem.

Primark
Även om man kanske inte hittar något på Primark eller tycker att det är för låga priser så tycker jag det är värt ett besök bara för att. Vi au pairer shoppar loss lite där, och jag kan rekommendera deras underlädesavdelning. De har mycket fina spetstrosor och liknande. Man kan hitta prisvärda basplagg på Primark också, men jag själv brukar inte handla så mycket från deras "modeavdelning", för det känns så Primark när man bor här. Hur som helst - värt ett besök.

River Island
River Island är i samma koncern som Topshop och Miss Selfridge, och deras kläder skulle jag säga ligger mitt emellan Topshop och Miss Selfridges stilar. Man skulle kunna säga att River Island (i alla fall just nu) har lite samma stil som Topshops vårkollektion, med söta, matta puderfärger och pasteller samt mycket jeans och übersnygga (men höga) skor.

The Little White Company

Denna butik säljer inredning och mysiga kläder. Det är mest stickat och mjukiskläder - men fina sådana. Så att man kan känna sig lite småfräsch även om man har mjukisbyxor på sig, haha. Priserna är lite högre än vad man kanske kan vänta sig, men någon gång ska jag gå därifrån med en trevlig liten påse.

Topshop
Alla vet vad Topshop är. Känner inte att jag behöver säga nåt mer än GÅ DIT!

Urban Outfitters

Urban Outfitters är ju en så himla rolig affär. Har bara köpt ett enda plagg där i hela mitt liv och det var i USA, men jag tycker ändå det är enormt roligt att gå dit och kolla på till exempel böcker, inredning med mera.


Trackback
RSS 2.0