Det är dags att tala ut

I lite drygt en veckas tid har jag ätit en medicin. Roaccutan heter den. Jag äter denna medicin därför att jag har acne. Allvarlig acne. Jag har lidit av detta i över två år, men alltid trott att det kan lindras och botas med utvärtes kurer och behandlingar. Innan sommaren gick jag tillsammans med min mamma till en av Göteborgs bästa hudläkare. Denne ryggade tillbaka när han fick se mig. Jag har inte acne i ansiktet, inte alls. Jag har det på ryggen. Jag har en ofantlig tur, med tanke på hur allvarligt det är. Många har tonårsacne på axlarna. Min acne går ända från nacken ner på min rumpa. Ibland har jag även en del på bröstet och på nyckelbenen.

Medicinen jag äter är ett licenspreparat, vilket betyder att apoteken inte har det inne, utan man får beställa det. Varför? Därför att man i princip kan dö av detta preparat. Jag går till vårdcentralen ibland och gör blodprov (jag hatar det), för att se så att jag inte har njursvikt, problem med lever eller annat. Roaccutan har många biverkningar och jag tänkte kort dra dem för er:
- Psykisk ohälsa; patienten kan drabbas av depression, ångest, humörsvängningar, gråtattacker, aptit- och viktförändringar m.m.
- Hudproblem; Roaccutan torkar ut huden, speciellt i ansikte och runt näsa & mun. Du flagar och du måste peela ansiktet i princip varje dag.
- Blodsjukdomar; en mycket vanlig biverkning är att patientens blodceller förändras, vilket gör att patienten kan börja blöda lättare och får blåmärken lättare.
- Neurologiska sjukdomar; patienten kan få extra tryck i skallen och därmed uppleva dimsyn, kräkningar och yrsel.
- Ögonsjukdomar; ögoninflammation i samband med intag av Roaccutan är vanligt, ögonen kommer att kännas torra och irriterade ofta.
- Öronsjukdomar; i vissa fall får patienten nedsatt hörsel.
- Näsa och hals; det är lätt att blöda näsblod, och i sällsynta fall blir patienten torr i halsen.
- Mage & tarmsjukdomar; om man får kraftiga magsmärtor i samband med illamående och kräkningar måste man direkt sluta äta preparatet.
- Leversjukdomar; du är mycket vanligt att patienten får höjda nivåer av leverenzymer.
- Njursjukdomar; i sällsynta fall har patienter fått inflammation i njurarna.
- Diabetes; patienten kan utveckla diabetes.
- Problem med håret; håravfall kan utvecklas.
- Skelett & muskler; ryggont är mycket vanligt, och fysisk aktivitet bör man dra ner på i samband med kuren.
- Övriga biverkningar; ökar kolesterolet och i sällsynta fall inflammation i blodkärlen.

Och nu sitter jag här. Gråtandes. Inser att jag kanske blir dödssjuk. Men ni ska ha klart för er att allvarlig acne är något mycket fysiskt och psykiskt påfrestande. Även om folk knappt har sett det i min omgivning (för att jag är så duktig på att dölja det) så tror jag att alla människor tittar på mig, ser rakt igenom mig och vet att jag har en äcklig rygg. Min säng ser efter en natt med nya lakan ut som ett slagfält, som om någon blivit skjuten och blodet har stänkt utöver lakanen. Jag skäms över att ta hem vänner, bäddar alltid ordentligt och vänder kuddarna. När jag sover hemma hos någon annan försöker jag ha tröja på mig eller lägger en handduk i sängen. Jag skäms något så fruktansvärt över det här. Och det gör ont. Fyfan vad det gör ont. Det svider, det värker, jag kan inte stretcha ryggen alls. Att ha BH på sig är ett nytt helvete varje dag. Det känns som att ständigt ha bränt sig på ryggen av solen. Det är en känsla många av er känner igen - när man knappt kan bli rörd. Jag kan inte bli masserad. Jag som älskar massage. Jag kan inte. Det börjar blöda, jag hatar mig själv och tycker att jag är äcklig.

Jag berättar detta därför att jag känner den psykiska biverkningen.
Det beror dels på att min pojkvän Mattias bor i Kina tills i vinter och jag bara kommer träffa honom i ungefär två veckor. Det beror dels på att jag är så in i helvetes trött på att inte kunna ha vissa kläder, på att alltid få höra "du har fläckar på ryggen, blöder du?" när det blöder igenom. Jag är så jävla trött på att det gör ont. På att människor inte kan röra mig.
Jag vill inte göra en Kissie - börja bli deprimerad och att det färgar av sig i bloggen utan er vetskap om vad som händer. Jag hade tänkt berätta detta när kuren var över (om 5-6 månader). Men jag kommer inte klara att ha ett uppåt-humör hela resan tills jag är frisk. Jag är redan nere, jag överreagerar, gråter hela tiden... Världen går emot mig, känns det som.

Jag ber om ursäkt för dem som tycker att jag lämnar ut mig nu.
Men för att kunna fortsätta med detta, bloggandet som jag älskar så mycket, så måste ni veta detta. Varför det ibland blir läkarbesök, varför det blir ledsna dagar och så vidare.
Tack alla, för de fina kommentarerna ni tidigare gett mig. Jag är så lycklig över att ni visar så mycket medkänsla, men visa mig inte medlidande. Jag är trött på det. Jag vill inte att ni ska tycka synd om mig. Peppa mig istället.
Tack.

Kommentarer
Postat av: Nadja

Har en vän som har samma problem fast med ansiktet. =( Bara bra. Gjort idag? =)

2009-09-09 @ 21:07:05
URL: http://nadjaslivliga.blogg.se/
Postat av: Malin

Hej gumman!!

Min sambo äter samma medicin som dig, med läkarbesök å allt där till!! Å han mår hur bra som helst!! =)

Tack för grattiset föresten!!

KRAM

2009-09-09 @ 21:08:43
URL: http://krussedull.blogg.se/
Postat av: Emelie

sv, ja vist gör det :D hur ser din kväll ut da?

kram

2009-09-09 @ 21:09:05
URL: http://emeliewahlin.blogg.se/
Postat av: Emelie

sv, ah va träligt :/ äru sjuk eller? :( ne jag ska nog bara glo på tv :) kram

2009-09-09 @ 21:14:38
URL: http://emeliewahlin.blogg.se/
Postat av: julle

Sv: hihi ska kolla på idol nu, det är så kul att kolla på de som inte kan sjunga^^ dd?

2009-09-09 @ 21:15:47
URL: http://nekoainu.blogg.se/
Postat av: jennytuvesson

Jo de hoppas jag med :)

2009-09-09 @ 21:16:06
URL: http://misslittlesunshiine.blogg.se/
Postat av: Markus

Skjer a?

(Prøver febrisk og ikke vise medlidenhet selvom jeg vil det, men du ville ikke ha det... )

2009-09-09 @ 21:27:55
URL: http://iMHR.blogg.no
Postat av: Nadja

Jag har varit på körskolan, stan och handlat. =)

2009-09-09 @ 21:34:50
URL: http://nadjaslivliga.blogg.se/
Postat av: Emina

hejhej! Var inte ledsen, det kommer bli bättre ju det är ju så du ska tänka. Och för att vara ärlig hade jag det i somras men jag hade det på min rumpa= ( jag var sååå ledsen men jag lät ingen trycka ner mig utan jag sket i det! Bry dig inte om vad andra tycker. Och snälla må inte dåligt se det från den ljusa sidan, du lever, du har en pojkvän som du säkert älskar, du har en skkiitt bra blogg och mer som jag kan inte komma på:P



Ha det bra!



Juste om man köper photoshop betalar man i månaden eller betalar man bara en gång?

2009-09-09 @ 21:34:51
URL: http://stylebyeh.blogg.se/
Postat av: Victoria ♥

Starkt av dig att skriva det tycker jag. U go! <3

2009-09-09 @ 21:38:21
URL: http://natdhasis.blogg.se/
Postat av: Fanny Johansson

Jag känner en som hade väldigt stora problem med acnen, hon tog mediciner och fick biverkningar. Men nu efter så mår hon hur bra som helst, och har ingen alls problem med acnen, hon är glad att hon gick igenom den tiden också eftersom hon lärde sig mycket om medlidande. Jag pratade med henne idag och hon tyckte att jag skulle hälsa till dig att det bara är att kämpa vidare, någon gång inom kort så kommer du att bli frisk hälsade hon :) du kommer att bli frisk det vet jag!

2009-09-09 @ 21:41:59
URL: http://fansie.blogg.se/
Postat av: Emina

svar: Jag hoppas det blir bättre, men du får ju träffa din pojkvän snart det är ju positivt. Och jag läste en kommentar bland kommentarer där det står att det kommer gå över!



Sen har jag en fråga, hur gör man när man köper photoshop, betalar man det en gång eller i månaden ?

2009-09-09 @ 21:56:25
URL: http://stylebyeh.blogg.se/
Postat av: sara

Hej hej!

Allt lungt? :)

Fick tillbaka min kamera nu som jag tappade bort i sommras! wiihoo!

2009-09-09 @ 22:06:33
URL: http://unbelievablegorgeous.blogg.se/
Postat av: sara

Eh, skit i dem! Ta bort kommentarerna - blockera dem eller va sjutton som helst! Ta inte åt dej - du e grym!

2009-09-09 @ 22:07:35
URL: http://unbelievablegorgeous.blogg.se/
Postat av: felicia

var med pojkvännen.

var på fest :)

självd?

2009-09-09 @ 22:12:40
URL: http://feliciaperssonn.blogg.se/
Postat av: sandra

Hej hur e läget?



allt bra?

kram

2009-09-09 @ 22:13:40
URL: http://vardagslyckan.blogg.se/
Postat av: Emina

svar: okej tack, du kanske inte råkar veta var man kan köpa? :)

2009-09-09 @ 22:21:52
URL: http://stylebyeh.blogg.se/
Postat av: Lisa

<3 usch.. vet inte hur det är.. men har diabetes, som man har hela livet, och det är en sak.. men detta.. Hoppas du mår bra! Jag förstår att det är svårt, psykiskt... men jag tror du har världens bästa familj och pojkvän och vänner.. som ändå tycker om dig, men förstår vad du menar med att alla frågar o håller på, det blir jobbigt! MEN. du är jättefin som du är. det går över. min kusin hade axlar/rygg och ansikte.. Men oj, det blev långt! :/ Hoppas du mår bra ändå!

2009-09-09 @ 22:26:01
URL: http://lisaandersson.blogg.se/
Postat av: Markus

Ja, jeg skjønner :) Been there, kinda. Nei, nå skal jeg legge meg. Eller, jeg må finne ut va jeg skal ha på meg imorgen og pakke sekken. Så det betyr vel at jeg skal legge meg om et par timer? haha.



natta :)

2009-09-09 @ 22:31:43
URL: http://iMHR.blogg.no
Postat av: Evelina

Usch då :/ Men jag tror nog att det kommer bli! Man får liksom inte ge upp hoppet, håll ut. Tycker du är väldigt starkt som skriver det här.



Sv; ja, därför ska man ju passa på när det är mycket rea. Längtar tills mellandagsrean =)

2009-09-09 @ 22:38:38
URL: http://esohlbeerg.blogg.se/
Postat av: lindi

Du e stark... Stark för att våga berätta, och stark för att äntligen stå för den du är. Och de e inte alla som vågar det! You go girl. Och va som gäller alla bivärkningar(stavas de så?), De e ytterst sällan man får sådanna kan ja tala om. Jobbar med folk som äter starka mediciner, och de har typ femtio sidor med så kallade biverkningar... De e bara läkemedelsföretagens sätt att försäkra sig. Så kämpa på!

2009-09-09 @ 22:44:13
URL: http://msrobinsson.blogg.se//
Postat av: Camilla

Du vill inte att man ska tycka synd om dig.

Men jag vill ändå skicka en varm kram !



I just loooooove your blog och dina photoshop-tips !!

2009-09-09 @ 23:02:55
URL: http://www.pinklady.nu
Postat av: Frida

Jag tror inte att jag kan förstå då jag alltid haft tur med att inte få acne. Men jag hade liknanade problem när jag var liten med eksem. Jag ville inte ha kortbyxor, bikini eller kjol då jag hade sår på benen som jag kliade upp i sömnen. Jag vet inte vad jag ska säga förutom- var stark! Du klarar det här. Det kan vara svårt, men ha tålamod! Starkt av dig att berätta det här ;) Läser din blogg varje dag och den är jättebra. Ha det bra Sanna!

2009-09-09 @ 23:08:04
Postat av: therese

låter riktigt jobbigt! men det blir nog bättre ska du se :) nu gäller det ju bara att du kämpar och tar dig igenom denna tiden du måste äta medicinen. håller tummar och tår för att din rygg ska bli bra!

kram<3

2009-09-09 @ 23:10:36
URL: http://seul.blogg.se/
Postat av: vendela holmberg

Sanna, var stark! Du är sjukt modig som vågar skriva om din acne och du ska veta att det är en otroligt vanlig sjukdom. Ja, det är faktiskt en sjukdom.. en hudsjukdom. Jag har själv haft den i flera år och har alltid behövt stå och kletat på 1000 kilo foundation på alla små röda sår i min panna och på min haka. Du är inte ensam! Yoou go girl <3

2009-09-09 @ 23:14:33
URL: http://vendellas.blogg.se/
Postat av: Sanne

Verkligen starkt att våga berätta detta!

Fortsätt kämpa! Go go Sanna!

2009-09-09 @ 23:15:27
URL: http://sannekrulltott.blogg.se/
Postat av: sara

Sanna! Trots att jag inte känner dig är jag så otroligt stolt över dig! Att kunna lämna ut såhär mycket av ditt privatliv i bloggen är något stort, ännu större när det är något så privat och jobbigt det handlar om. Tycker du är fruktansvärt modig som gör detta och jag tror även att det gör att folk kommer ha mer förståelse. Folk är ofta väldigt elaka när de bara lär känna någon person ytligt. Men när de sedan ser insidan och personligheten bakom skäms dem, och jag förstår varför. utav det jag har läst i din blogg under detta år så har jag gillat den person jag läst om. Du verkar så härlig, så glad, så full av liv och glädjde att det smittar av sig. Du anar inte hur många gånger jag går in på din blogg för att se om du uppdaterat! Dock är det inte många gånger jag kommenterat, det är svårt och man vet inte alltid vad man skall skriva. Men jag måste iallafall säga att jag tycker du är super! Dels på det du gör och sedan att du vågar dela med dig utav detta. Det är riktigt starkt! Jag hoppas verkligen att denna kur kommer fungera för dig och att ditt självförtroende snart växer sig starkare. Du kommer klara detta, I know it.

Ta hand om dig vännen. stor kram

2009-09-09 @ 23:35:14
URL: http://smw2.blogg.se/
Postat av: Farsan

Hej gumman!

Jag tycker att du är grym som berättar om det här och jag tror att det är det bästa du kan göra. Inte ens jag och Bettan hade en föreställning om hur illa du har det och det visar ju hur bra du är på att dölja det... Men alla som tycker om dig ink din Mattias älskar dig för att du är du. Alla kan ju drabbas av sjukdomar vilket faktiskt acne är. Det förändrar ju inte att du är så bra på att bry dig, att hjälpa andra och vara engagerad, att bara va en go tjej och en massa annat bra som bara du är bäst på. Om det är något du vill prata om så vet du ju att jag alltid finns för dig och att om du behöver mer feminin backup så är Bettan där.

Gör ont i mitt hjärta att höra att du inte mår bra!

Älskar dig mitt hjärta

2009-09-10 @ 00:06:47
Postat av: Fanny ;)

Jaha! Jag hoppas att det blir bättre :)

Jag mår ganska bra, är så trött bara!

Kram :D

2009-09-10 @ 07:31:40
URL: http://mariafanny.blogg.se/
Postat av: emma

PEPPNING PEPPNING!! Det kommer gå jätte bra tjejen! Jag vet att du är staaaark! KRAM!!

2009-09-10 @ 07:49:25
URL: http://queenemmsa.blogg.se/
Postat av: bex

usch, det låter inge vidare bra.

JAg mår väl bra, så men har sträckt en muskel i ryggen elr ngt så har gaaanska så ont där! :P

2009-09-10 @ 08:00:47
URL: http://bxh.blogg.se/
Postat av: Jessika

Så du vågade tala ut om det. bra jobbat tjejen! jag diggar dig totalt. hoppas de är bra med dig. kram

2009-09-10 @ 08:21:39
URL: http://bubben.webblogg.se/
Postat av: Catrin

Jag kan inte utala mig om just acne på ryggen. Men under högstadiet/gymnasiet hade jag problem med acne i ansiktet och jag vet hur mkt det drar ner humöret, självförtroendet och att det hämmar en att "vara som alla andra"..

Åt också medicin för detta... Du är stark som vågar berätta det i bloggen! Då släpper ju samtidigt en del av "bördan", då slipper du känna att du "döljer" ngt.

2009-09-10 @ 10:56:39
URL: http://cocobycatrin.blogg.se/
Postat av: Rozi

Tack men jag är nöjd med min design för tillfället :)

BTW det är väldigt starkt av dig att sitta och berätta det här med din acne i bloggen... jag brukar själv skriva av mig när jag grubblar över något...som du säkert kan se nedan i min blogg :P

Skönt att du fått en kur mot detta nu, det kommer säkert bli bra..ha folk som bryr sig runt omkring dig så känns allt bättre..

Jag tycker också du ska skriva av dig oftare om du mår dåligt, för det hjälper kan jag lova... skit i vad folk tycker..det är din blogg och den är till för dig....



Kram Rozi

2009-09-10 @ 12:23:19
URL: http://rozis.blogg.se/
Postat av: F R I D A B R E M S >> whip it!

Du har det inte lätt, Sanna. Men jag vet att du kommer ta dig igenom det! Jag tror på dig :)

2009-09-10 @ 20:21:37
URL: http://fridabrems.blogg.se/
Postat av: Tess

Min syster tog samma medicin p.g.a. acne i ansiktet. Det var kämpigt under tiden, men det fungerade (inget annat hade gjort det). Jag tror på dig och du kommer ut på andra sidan av det här som en stark människa!

2009-09-10 @ 23:18:18
URL: http://highlandertess.blogg.se/
Postat av: Michelle

Åh, jag förstår inte helt hur du känner, men lite. Jag har också acne på ryggen men inte fullt så mycket och det har nu börjat gå bort. Jag kan dock förstå hur jobbigt de är att inte kunna ha på sig vissa kläder och alltid känna sig äcklad av sig själv. Jag blev glad att läsa det här ( och ta det inte på fel sätt! ) men det känns alltid bättre att veta att man inte är den enda. Jag hoppas verkligen att de blir bättre för dig <3

2009-09-11 @ 00:10:31
URL: http://pickapic.blogg.se/
Postat av: Clara

Hade också en fruktansvärd acne när jag avr mindre, tyvärr då i ansiktet.. Går fortfarande på starka medeciner mot acnen för annars kommer den tillbaka.. Så jag vet vad du går igenom gällande den biten!! Keep on rockin'!

2009-09-11 @ 06:08:00
URL: http://anovac.blogg.se/
Postat av: JESS

MODIGA DU!

2009-09-11 @ 13:41:10
URL: http://theshedevil.blogg.se/
Postat av: malin

Riktigt starkt över dig att berätta, verkligen!

Har hört om denna medicinen innan, känner en som haft den. Och om de hjälper så ska den tydligen fungera jättebra, personen hade exakt samma problem som du.. Förstår att det är jobbigt, men med den medicinen kommer det lösa sig. Det tror jag absolut, även fast biverkningarna är som dom är, så kommer det bli bra tillslut!



Ta hand om dig, puss och kram!

2009-09-11 @ 16:23:03
URL: http://malincharlotte.blogg.se/
Postat av: D E L L A

Vad är skillnaden mellan acne och finnar? :o

2009-09-11 @ 16:54:08
URL: http://dellas.blogg.se/
Postat av: Sanna

Hej tjejen! Fan vad du är stark, starkt av dig att även dela med dig till fler tals människor här på din blogg! GRYMT. Du är en stark förebilder för andra som känner sig illa till mods, kasnke inte nöjd med sig själv mm.

Jag förstår dig upp till 110% när du menar att man inte ska tycka synd om dig, trösta dig på ett deprission sätt! om du förstår vad jag menar, folk som berättar för EN om att de förstår och tycker synd om en.. jag förtsår dig för jag har haft cancer, det värsta var när folk trodde att de förstod en! Det man vill höra är FYFAN vad du är stark, shit du är min IDOL! haha men du förstår väl? :D

Men vännen, jag har en killkompis till mig som berättade innan sommaren för míg exakt samma besvär som du har nu. verkligen! Han har, eller hade svår acne. Han kunde inte ens ducha en tio minuters dusch, det gjorde såå ont! han kunde inte sova för de blödde så fruktyansvärt, ingen kunde röra på honom! Men vet du han börjar få bort en hel del, fast han har kvar. Var stark eller fortsätt vara så stark som du är! :) Du är inte ensam.. många kramar.

2009-09-11 @ 19:01:26
URL: http://kasanna.blogg.se/
Postat av: Elsa

Var vänlig läs ovan innan du kommenterar!

2009-09-11 @ 20:37:49
URL: http://elsa.salomonson.blogg.se/
Postat av: Elsa

Hej! Råkade bara komma in på din blogg av en slump. Har själv haft riktigt riktigt grov acne, i ansiktet delvis, men framförallt på ryggen och på bröstet. Åt Roccutan i ungefär ett år, genom led alla biverkningar, torrhet (framförallt på händer och läppar så att det ramlade skinnflagnor) och ingen alkohol. Men en sak ska du ha med dig under detta jobbiga: DET HJÄLPER! Jag var fri i många år, nu har det dock kommit tillbaka lite, men så lite att jag kan leva med det, men jag går fortfarande inte gärna i linne, fast samtidigt BRYR JAG MIG INTE längre. Det finns så mycket annat viktigt, men jag vet hur det känns, man är tryggare när det inte finns. Håll ut för det hjälper så sjukt bra och det är värt det!!! Hör av dig om du vill fråga nått, har ätit i stort sett alla medeciner för acne, använt alla krämer och testat alla andra myter för att få bukt med det. (det enda som har hjälpt är just roccautan). Kram på dej och lycka till!

2009-09-11 @ 20:42:21
URL: http://elsa.salomonson.blogg.se/
Postat av: U

Hej! Jag har också tagit roaccutan sen ett år tillbaka. Och jag har haft min acne i snart 4 år, rättså allvarlig sådan. Jag hade på ryggen dels, och det på ryggen försvann. Men det i ansiktet kom tillbaka. Det jag vill säga dig är att jag hoppas verkligen att det går bra för dig. Det gör jag verkligen.

Som sagt man mår piss av dom dära tabletterna, men det går över.

Lycka till

2009-09-11 @ 23:49:53
Postat av: Zettermark

Jag har själv ätit Roaccutan. Jag hade också provat ALLT, i flera år, innan min läkare skerv ut det. Jag hade problem med acne både på ryggen och i ansiktet, även om du verkar ha större problem på ryggen, och skämdes jättemycket. Jag började för snart tre år sedan och åt det i drygt ett halvår. Efter bara en dryg månad hade det blivit bättre, och efter två hade jag inte en enda finne. Idag har jag sånär perfekt hy både i ansiktet och på ryggen.



Biverkningar är individuellt, men jag hade inte en enda biverkan som jag led av. Jag blev lite torrare i huden och behövde ha cerat på läpparna ibland, men annars tyckte jag bara att det var skönt - håret blev ju aldrig fett! Du vet väl att de enligt lag måste skiriva upp ALLA biverkingar som någon någon gång rapporterat. Om du kollar på hur vanliga de är skulle jag tro att det på många är "färre än en på tusen" osv, som får de allvarligare biverkningaran (torra läppar får alla). Så oroa dig inte - du kommer må sämre av det och det ger ingenting. Tänk istället på hur skönt det kommer bli när medicinen hjälper. Min hudläkare sa att alla patienter han behandlat genom sina 20 år som läkare hade blivit hjälpta av Roaccutan, även om ett fåtal behövt äta två kurer. Det bästa med Roaccutan är, som du säkert redan vet, att har du en gång blivit av med finnarna kommer de i stort sett aldrig tillbaka.



Jag förstår precis hur jobbigt det är för dig, och fast jag nu varit symptomfri i över två år uppskattar jag ändå att inte ha finnar nästan varje dag. Men förvänta dig inga under, har du så pass djup och allvarlig acne kommer du antagligen att få en del ärr. De bleknar dock förstås med tiden, och när du slutat med Roaccutan (för då får man ju inte sola) kan det vara en bra idé att sola ryggen, det snabbar på processen med att ta bort ärren.



Ojoj, lång kommentar, men jag känner verkligen för de som har det här problemet. Jag tror att du kommer vara överlycklig för att du valde den här behandlingen senare i livet.



Lycka till!



2009-09-12 @ 11:15:54
URL: http://zettermark.blogg.se/
Postat av: Moa

Hej Sanna!

Jag vill bara uppmana dig om att hålla modet uppe. Den medicin du får är kanske det värsta som kan hända dig just nu, jag vet att den är hemsk men den gör också underverk, smärtsamma sådana, men ändå underverk.

Min pojkvän hade grov acne i ansiktet, han skämdes och jag känner inte igen honom när jag tittar på bilder på honom från den tiden när han åt Rouccutan eller innan för den delen.

Om man tittar på honom nu har han det finaste och lenaste ansiktet jag har sett. Det är klart att han får finnar, men hans acne kom aldrig tillbaka efter att han ätit sin kur på sex månader.

Jag önskar dig alla lycka till. Jag tror att du kommer att få den finaste ryggen av alla när du har ätit klart alla de där hemska tabletterna. Och tänk hur snygg du kommer tycka att den är. Tänk hur mycket du kommer att uppskatta den.

Ha det bra!

Kramar

2009-09-12 @ 21:28:43
URL: http://themoie.blogg.se/
Postat av: XMalinX

you go girl, riktigt starkt av dig!

2009-09-13 @ 16:16:13
URL: http://xmalinx.blogg.se/
Postat av: Elin

Hej!

Jag tycker du är en otroligt stark person som vågar berätta detta. När jag läste detta såg jag bilder framför mig och tror att jag förstår hur du känner dig. Jag har själv akne i ansiktet, men det är den lite lindriga sorten. Jag kanske inte riktigt vet exakt hur du känner dig men jag kan föreställa mig.

När det gäller din medicin så får jag lite dåliga vibbar, det finns ju så många biverkningar och jag skulle inte våga ta den, även om jag skulle ha kraftig akne. Eftersom jag är en ny läsare så vet jag inte riktigt hur dina prioriteringar är, men eftersom det finns så många biverkningar så tror jag att du vet vad du gör ;)



Du är som sagt en otrolig person som vågar berätta detta för omvärlden :) Jag önskar dig all lycka när det gäller din medicinering och jag hoppas din akne försvinner tids nog :)



Många förstående kramar!

2009-09-13 @ 19:14:37
Postat av: Elina

Du är grymt stark som vågar berätta! Jag lider verkligen med dig och skäms över att jag ibland klagar på dåliga hårdagar eller en finne i pannan. STOR KRAM och trevlig helg!

2009-09-18 @ 15:00:50
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/
Postat av: Sofia

Halloj.

Det var starkt av dig att skriva detta inlägget. Jag har själv haft acne i ansiktet. Började med massa krämer och antibiotika, men som inte hjälpte alls. Sen fick jag höra om just roaccutan och det blev min räddning :) idag kan jag få nån plita då och då, men inga finnar och det är jag jätteglad för. :D jag vet inte hur du känner dig, utan kan bara föreställa mig. Men jag hoppas verkligen att roaccutan kommer hjälpa dig också. :D

2009-11-06 @ 22:33:00
URL: http://nielsensofia.blogg.se/
Postat av: LIZ

Du är grym!

2009-11-22 @ 04:14:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0