Webbläsare




Jag tänkte att jag skulle skriva lite om de vanligaste webbläsarna, och vilka jag föredrar. 

› APPLE SAFARI
Safari är den läsaren som är standard på en Apple-produkt. Du känner säkert igen den från iPhone, men även på Mac & iPad är detta webbläsaren som gäller om du inte laddar ner en annan. Jag har använt den lite grann, och det enda jag egentligen tycker är en fördel med Safari är att den har en "topphemsidor" som startsida, där du lätt kan trycka på den sida du vill in på, istället för att skriva den. I övrigt tycker jag inte att det är en ultimat webbläsare.
+ snygg design, toppsidor
 
› GOOGLE CHROME
Min favorit! Jag gör mina designer i Chrome för att jag tycker att den är bäst, enklast och stöder i princip allt. I alla fall det jag vill att den ska stödja. Chrome är snabb, hjälpsam och lätt. Adressfältet är ju också detsamma som att söka på Google, så du behöver inte gå in på en sökmotor för att söka, utan kan göra det direkt. Du kan också skriva en adress och får ett förslag trots att du aldrig besökt sidan innan. Det jag har hört som är den största fördelen med Chrome är att varje flik är en unik process som inte påverkar de andra flikarna, som det tyvärr gör i IE & Firefox. Om du skulle gå in på en långsam hemsida påverkar inte detta det andra flikarna, kort och gott. 
+ sökfunktionen i adressfältet, säkrare surfning p.g.a. flikprocesserna, integrerade Google-features så som Gmail

› MOZILLA FIREFOX
Detta använde jag jämt tidigare, på min PC och till en början efter Safari. Jag tycker att det är i princip lika bra som Chrome, men Chrome är lite vassare och går snabbare. Firefox är också en webbläsare som måste startas om ofta, tycker jag, men det är en smaksak om man väljer Firefox eller Chrome, tror jag. Jag har läst att Firefox är överlägset använt runtom i världen vilket beror på att det finns väldigt mycket plugins till denna webbläsare på grund av att källkoden är offentlig så vem som helst kan gå in och kolla och sedan bygga sin egen plugin. 
+ öppen källkod = många tillägg, automatisk stavningskontroll
 
› INTERNET EXPLORER
En webbdesigners värsta mardröm, haha. IE stödjer inte en bråkdel av vad de andra webbläsarna gör, och med stödja menar jag koder och scripts. En design som ser bra ut i de tre andra läsarna ser oftast helt knasig ut i IE. Nu har Explorer dock blivit mycket bättre, i takt med att de flesta webbutvecklare väljer till exempel Firefox istället och använder sina egna tolkningar som stöds utav den men inte tidigare av IE. Nu har Microsoft börjat inse att för att kunna konkurrera måste de ha samma features som de andra webbläsarna, vilket är ett plus!
+ funkar det i IE, funkar det oftast överallt

Vilken webbläsare är din favorit?

Kommentarer
Postat av: Amandah

Håller med dig helt. :) Själv använder Jag Firefox och Chrome. När Jag surfar så är det Firefox som gäller, och anledningen är för alla plugins som finns som gör att man kan få en hel del fördelar på de sidor man mest besöker, så som Facebook och Youtube. Men ska Jag koda så använder Jag även Chrome. Detta är för att de har bra verktyg för detta och den är lite snabbare. :)

Svar: Ja precis :) Är helt med dig. Dock så har jag läst då att pga de här processerna så är det rent generellt säkrare att surfa i Chrome också, även om det inte finns plugins på samma sätt. Jag använder själv inte plugins i mitt Firefox (laaaaat) så för mig kan räcker det med endast Chrome :)
sannas rum

2013-04-28 @ 18:26:25
URL: http://exeggutor.se
Postat av: Amandah

hehe Jo, det är säkert säkrare. Dock har man bra virusskydd och brandvägg så varnar dem om det är något som är osäkert att använda eller om de drar ner prestandan. Jag är ju lite av en nörd när det kommer till datorer så har även gjort egna plugins för att kunna förbättra de saker Jag själv vill ska fungera bättre. Bla. ett kodningshjälpverktyg. :D hehe Men som Jag själv tycker så ska man hålla sig till max 2 st webbläsare, sen se till att man använder rätt insällningar och surfar på ett säkert sätt. :) hehe (vad flummigt detta lät nu då? xD)

Svar: Ja, absolut men det som gör den säkrare är att en hemsida inte påverkar hela webbläsaren, utan om en hemsida är lite knepig så försämras bara just den fliken, de andra påverkas inte :) Det är det som gör den säkrare att surfa i (; Haha, kan tänka mig det, vad duktig du är!
sannas rum

2013-04-28 @ 18:42:08
URL: http://exeggutor.se
Postat av: Neha - Foton, Sömnad, Tips & Trix

Chrome är min favorit sedan 4 år tillbaka. Webbläsaren innehåller inte lika mycket lull lull som de andra och den är snabbare

Svar: Håller jag med om till 100% :D
sannas rum

2013-04-28 @ 18:48:49
URL: http://nehaexponerar.blogg.se/
Postat av: Kaffehörnan

Vad många de finns

Svar: Ja det finns ännu fler än dessa ;D vilken använder du?
sannas rum

2013-04-28 @ 18:56:18
URL: http://www.kaffehornan.blogg.se
Postat av: The monster herself

Använde alltid firefox förr, men det blev plötsligt väldigt långsamt, gick knappt att kolla på ett youtubeklipp. Bytte till chrome och gick genast mycket snabbare att ladda alla sidor och hade inga problem med att kolla filmer heller. Så favoriten är helt klart chrome! Sedan har jag inte orkat skaffa andra webbläsare till varken telefon eller ipad, så på ipaden använder jag safari och på telefonen ie, eftersom jag har windows phone. De funkar helt ok där.

Svar: Ja, jag är likadan, fast jag har iPhone så jag använder Safari till den ;D som du säger; funkar ju bra där, man slösurfar ju oftast bara, sitter inte och kodar i telefonen precis hehehe. Men när man väl ska göra något vill man ju att det ska gå fort och vara lätt, då tycker jag att Chrome är bäst :) För mig blev det som för dig; Firefox började sega och krångla och sambon installerade Chrome på min dator. Är supernöjd med det :)
sannas rum

2013-04-28 @ 19:03:57
URL: http://mittminimonster.blogg.se
Postat av: Marie

Jag använde alltid Firefox innan och var toknöjd med den, men så fick jag stoppa Script ruta hela tiden och den stannade upp och man fick starta om och inte alla ggr det hjälpte. Men när Firefox fungerar tycker jag att den är toppenbra.

IE tycker jag precis samma om som du

Men min favvis är Chrome, fungerar klockrent,

Svar: Åh ja precis, så var det för mig också; man var tvungen att krångla med script hela tiden. Med Chrome har jag inte alls dt problemet (kan hända att flash lägger av någon gång ibland, men inte alls i lika stor utsträckning som det var med MF). Jag kan känna att om man har IE har man en hel värld som man inte utforskat. Tvivlr starkt på att det finns NÅGON som går tillbaka till IE om de provat någon av de andra, eller vad tror du?
sannas rum

2013-04-28 @ 19:08:10
URL: http://myflowergirl.blogg.se
Postat av: Marie

Näee jag skulle aldrig använda det igen, men har det för att kolla bloggen i den så att allt ser rätt ut, min blogg ser bra ut i alla webbläsare för mig, så då måste den ju vara bra, hehe

Svar: Ja det är ju bra! På Mac kan man ju tyvärr inte det, så jag brukar kolla på sambons dator eller på jobbet ;D
sannas rum

2013-04-28 @ 19:26:16
URL: http://myflowergirl.blogg.se
Postat av: Frida

Ett bra inlägg sanna :)
Jag använder just nu safari som du vet så köpte sambon en imac till mig :) så allt är ännu nytt för mig, försöker lära mig en hel del :) hehe
men ett väldigt bra inlägg ska jag säga.
kram

Svar: Ja precis :) jag tycker du ska ladda ner Chrome direkt, ingen idé att ödsla tid på Safari :)
sannas rum

2013-04-28 @ 19:56:49
URL: http://svenssonfru.blogg.se
Postat av: Charlotte

Bra inlägg! Jag använder Safari men när jag körde med PC blev det Firefox. Funderar på att kanske prova Chrome.

Svar: Jag tycker lätt du ska prova Chrome, sååå mycket snabbare och bättre än Safari :)
sannas rum

2013-04-28 @ 19:59:21
URL: http://charlottethoren.blogg.se/
Postat av: Carro - en emo/scene bloggerska

Google Chrome utan tvekan, dock krashade det en massa gånger på min dator så till slut så laddade jag ner Firefox istället, vilket jag nu använder :)
Sv; Tack! :D Kramisar Carro

Svar: Vad synd! Men jag tycker Mozilla och Chrome är typ lika bra, som sagt mer en smaksak, och om Chrome krashar så får man ju köra på Mozilla såklart :D
sannas rum

2013-04-28 @ 21:04:44
URL: http://quiethell.blogg.se/
Postat av: Charlotte

Ja : ) Sugen på en fika eller promenad snart kanske? :) Kram

Svar: Absolut! Dock är jag sjuk igen (bihåleinflammation och feber...) så när jag är frisk; absolut!! Kram
sannas rum

2013-04-28 @ 21:08:22
URL: http://charlottethoren.blogg.se/
Postat av: Ditte

Nu såg det nytt ut hos dig igen. jag blir så imponerad! Kul att du gillar Chrome. Min man använder det o jag är på G. Har just nu mest Mozilla men skall ordna med chrome. Safari är i alla fall helt ok för min bank för då funkar inte mozilla.
Tack för bra tips!

Svar: Ja, alltså Mozilla är mycket bättre än de andra i alla fall, men jag tror nog att din bank borde funka med Chrome ;D
sannas rum

2013-04-28 @ 21:16:31
URL: http://akker.blogg.se
Postat av: clara ask

Chrome är bäääst!

2013-04-28 @ 21:36:15
URL: http://claraask.blogg.se/
Postat av: C H A R L O T T E

fin blogg du har med fin design =)

Svar: Åh tack, gulledig!
sannas rum

2013-04-28 @ 22:10:45
URL: http://chatra.se
Postat av: Louise

SV: Tack ska du ha :) Det hoppas jag med! Jag kör på IE, funkar fint för mig.

Svar: Om du någon gång vill; prova Google Chrome, du kommer aldrig vilja använda IE igen, hehe ;D
sannas rum

2013-04-29 @ 00:34:45
URL: http://vitmossa.blogg.se
Postat av: E B B A

Jag gillar Google Chrome ^^ Enkelt och snyggt och man kan byta design vilket är lite skoj ^^

Svar: Ja, det har jag faktiskt aldrig gjort, kanske ska testa det :D hihi. Däremot gjorde jag det på min PC när jag hade MF :D
sannas rum

2013-04-29 @ 09:10:55
URL: http://snorptorpan.bloggplatsen.se
Postat av: Anna

Hei! Kjempefin blogg du har :) Kunne du tenke deg å designe eller hjelpe oss med design på bloggen vår? Vi er tre jenter fra Norge, og lager denne bloggen med skolen, men har litt problemer med design <3 Hvis du kunne hadde det hjulpet oss veldig

Svar: Jag gör tyvärr inte designer till blogg.no längre då blogg.se och blogg.no inte är av samma typ längre tyvärr. Men tack för att ni gillar min :)
sannas rum

2013-04-29 @ 13:01:24
URL: http://raadalslienis.blogg.no
Postat av: Charlotte

Men usch! Krya på dig vännen :) Kram <3

Svar: Tack gosan ❤
sannas rum

2013-04-29 @ 20:13:45
URL: http://charlottethoren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0