Halva min gymnasietid har gått

I can't believe it. Så lång tid som det var bakåt i tiden, så lång tid är det  nu framåt, och då står jag där med studentmössan. Det känns helt sjukt. Och roligt. Men jag tycker verkligen om skolan. Det är himla bra! Jag har intalat mig själv att skolan är det bästa som finns, och jag vill vara den där svampen som suger i sig kunskap, som någon har sagt. Är det inte fantastiskt att få lära sig nya saker? Jag älskar det!
Tänk när man sitter vid matbordet, med massa vuxna och kan delta i samtalet, säga sin åsikt, och ibland till och med förklara saker för dem. "Ja, men det hade faktiskt med det att göra!". För om jag ska vara ärlig så är det ju så att många äldre inte är så allmänbildade som vi nu är. Eller ja, de som vill lära sig saker. Vissa skiter i det, och har dålig inställning, då lär man sig ingenting.

Så fort vi får göra fria arbeten inom något område, säg nu när vi ska göra Historia B arbete om något. En känd historisk händelse liksom. Då tänker alla vad ska man välja. Men jag tänker så för jag vet inte vilka av alla olika saker som jag vill lära mig om jag ska välja. Ska jag välja kalla kriget? Pearl Harbour? Apartheid? Kommunistkina? John F Kennedy? Amerikanska inbördeskriget? Slaget vid Waterloo? You name it. (Alltså jag har börjat använda det där You name it väldigt mycket på senaste...)

Ja, sådana problem har jag. Jag har så mycket att välja på för jag vill ju lära mig om allt! Ibland kan jag sätta mig vid Wikipedia och bara läsa om saker för att det är intressant. Helheten. Det är det som är viktigt. Att förstå att det som hände för 500 år sedan har något med oss idag att göra - något med hur vi lever och beter oss idag. Det är det som är intressant. Inte vilket årtal en kung dog. Utan hur allt hänger ihop.




Och apropå 500 år - igår sjö
ng jag en psalm i kyrkan som 1. var skriven av Martin Luther 2. Var från 1576 eller nåt sånt. Det är coolt!



Kommentarer
Postat av: Anonym

det slog mig oxå idag att det är bara halva skol tiden kvar så står vi där, du och jag med våra student mössor. socker och salt och gråter för att vi har gått ur skolan! för att vi bäst! du och jag :)

2008-12-19 @ 00:19:46
URL: http://pernillasparty.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0