User Experience DesignSån sjuk omställning att sitta och anteckna igen!


Idag har vi haft den roligaste dagen hittills (om man bortser från att jag vaknade med hysteriskt stora halsmandlar och således fick ta med mig ett helt apotek till min bänk - Kan Jang, Ipren, halstabletter, nässpray, alcogel osv.) i skolan. Vi hade först teori i User Experience Design. Vad är det, kanske några av er undrar. Det är användarens upplevelse, kan man säga. Om jag bygger en hemsida så finns det två så kallade stakeholders - kunden som beställer hemsidan (företaget eller liknande) men även användaren är en stakeholder. I UX Design fokuserar man på hur användaren uppfattar hemsidan/systemet/produkten och vilken upplevelse man har. Ni har säkert varit med om att ni har kommit in på en webbplats där ni bara känt missnöje, hopplöshet och irritation. Det är ju då en dålig upplevelse, och UX Design fokuserar på att ma ska få en så bra upplevelse som möjligt!

Idag skulle vi göra en prototyp för en bostadsförmedlarsajt för studenter. Tänk er BoPlats Göteborg, fast bara för studenter. Och bättre. Vi skulle fokusera på vad studenter efterfrågar, vad som är viktigt för dem etc. Vi hade två timmar på oss och sedan skulle vi presentera våra prototyper för klassen. Jag var lyrisk, i extas (även om jag som vanligt ballar ur lite i slutet pga att jag blir lite rastlös) och hade såå kul.


Här ser ni ett litet smakprov på vår prototyp!
Som sagt hade vi två timmar på oss, och jag är apnöjd med detta med tanke på förutsättnignarna.


Efter skolan var vi ett gäng på ca 15 personer som drog oss mot Andra Lång för lite "after school". Jag mår som sagt väldigt dåligt idag (trött i kroppen och känner att jag är helt utmattad och svag), så jag drack inget på after schoolen. Efter ett tag blev jag tyvärr illamående och började svettas, så jag drog mig hemåt. Väl här hemma har jag jobbat med designer och kollat på lite TV. Myskväll med goseberto.

Har ni haft en bra torsdag?

Kommentarer
Postat av: V

SANNA SNIGEL


Pussssssssssssssssss

2013-09-13 @ 00:24:14
Postat av: Johanna

Vad kul, jag får också lära mig om stakeholders på min utbildning, fast i det fallet handlar det om en organisations stakeholders i stort :) Din utbildning verkar så himla spännande, och vad snyggt ert resultat blev!

2013-09-13 @ 00:44:48
URL: http://legenwaitforitdary.devote.se
Postat av: Jessica Högberg

Men fy, krya fort!!

Svar: Jag ska försöka (;
sannas rum

2013-09-13 @ 10:26:10
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Jeanette

Hade en lugn dag hemma igår...städade barnens rum och rensade i deras kläder:)
Idag ska det jobbas kväll, detta är min jobbhelg.

Svar: Vad härligt :)
sannas rum

2013-09-13 @ 12:33:37
URL: http://jiaandthestars.blogspot.com
Postat av: Fotograf Yohanna Mårtensson - Fotograf i Hälsingland

Åh men vad roligt det lät! :)
(dock inte att du är sjuk så klart.. Krya!)

Vad är det förresten för anteckningsprogram du använder? :)

Svar: Ja det är superkul :) Jag använder Macs/Apples egna "Anteckningar" :)
sannas rum

2013-09-14 @ 15:12:54
URL: http://yohannafotograferar.blogg.se/
Postat av: Ditte

Imponerad, det är ordet! Så snyggt och proffsigt...
TYcker det är så roligt att du trivs på din utbildning och jag vet att du har mycket att tillföra till dina kurskompisar.
Vila nu i helgen och krya på dig.
Kramar!

Svar: Jag hoppas att jag kan tillföra något, men kan säga att många på min utbildning är 100 gånger duktigare än jag, vilket såklart är frustrerande, men jag ska BLI så duktig :D
sannas rum

2013-09-14 @ 23:32:10
URL: http://akker.blogg.se
Postat av: Liborius

kul:) men krya på dig!

Svar: Tack så mycket :)
sannas rum

2013-09-15 @ 11:16:51
URL: http://liborius.se
Postat av: Camilla

Sanna! Kan du ge mig ditt kontonr, så sätter jag in pengar för kjolen och klänningen. Kan du skicka ner de i början av veckan då? :-) kramar Camilla

Svar: Ja absolut :) Inga problem! Kan jag maila dig kanske? :)
sannas rum

2013-09-15 @ 11:51:35
URL: http://camillalinneas.blogg.se
Postat av: Camilla

Absolut, gör det! :-)

2013-09-15 @ 14:11:05
Postat av: lina'

sv: taack så mycket! :) lamporna bakom tvn är ljusslingor/ledlister från IKEA eller biltema, vet inte vilket för vi har två stycken, men ljusslingan från biltema är nog hälften så billigare fast minst lika bra som den från ikea och på båda kan man ändra färger mellan blått, grönt, rött, lila, osvosv :) finns även på teknikmagasinet vet jag! badrumsmöbeln är från Rusta, dock är den träfärgad från början så jag har målat den vit :) säkert jättebillig hehe

Svar: Tack så hemskt mycket för tipset, får ta en tripp till biltema då, med andra ord (; gillar lösningen väldigt mycket!
sannas rum

2013-09-15 @ 20:30:50
URL: http://linasfoto.blogg.se/
Postat av: Sanna Andersson

kan och gör du designer till webshoppar ?

Svar: Det beror helt på vart och hur webbshopen är uppbyggd. Jag kan endast HTML & CSS i dagsläget, så om det är det som webbshopen är uppbyggd med så kan jag fixa :)
sannas rum

2013-09-15 @ 23:48:56
URL: http://moonzanna.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0