Min New York guide

 Jag var ju i New York för inte så länge sedan. Så jag tänkte att jag skulle tipsa om denna fantastiska stad - do's and dont's.

Soho (South Of Houston, finns även Noho, North Of Houston)
Detta är ett litet distrikt på södra delen av ön. Det är känt för sin shopping, och för att en del kändisar shoppar där. Soho finns även i London, om jag inte minns fel.
Min åsikt om Soho är att det är överreklamerat. Tänk er en vanlig gata med affärer. Visst finns det Prada, Miu Miu, Guess, Marciano, Forever21 och massor med fler affärer. Men det känns som att det är dålig sortering - inte stort utbud.
Jag var ganska besviken på Soho, om jag ska vara ärlig.



Chinatown
Distrikt nära Soho där många asiater håller till. Försäljare följer efter en och pratar om fake-handväskor som de säljer. Det är stånd med pashminasjalar och kashmirhalsdukar m.m. Om du vill köpa en I ♥ NY tröja så ska du göra det här, de är riktigt billiga.
Dock är det ganska obehagligt med alla försäljare, tycker jag, och det ser lite ovårdat ut.

Little Italy
Little Italy är som en tvärgata till Chinatown med italienska restauranger och caféer. Dock finns det inte många italienare kvar, här har asiaterna makten också. Little Italy är bara en sevärdhet, men inte speciellt rolig, om ni frågar mig.

Sydspetsen
Här nere finns många byggnader, WTC stod där och du kan ta en gratis färja till Staten Island och i förbifarten se Frihetsgudinnan. Om du vill gå i land till henne så får du ta en annan båt och den kostar pengar.
Även Battery Park ligger här (Blair och Nate lägger till Charlotte här) och min favorit-bränna-pengar-"butik" - Century21, men återkommer till den. På sydspetsen är det bara sightseeing som gäller - Wall Street, Battery Park, Ground Zero, Frihetsgudinnan och Staten Island.

FN-byggnaden
Vi gick faktiskt aldrig in - det var ingen i familjen som orkade, så jag har inte så mycket att säga här. Men jag tror det är en "been there-done that"-upplevelse.

Empire State Building
Var där tidigt! Köerna är enormt långa, och vi hade tur som kom innan klockan nio. Efter nio strömmade det in turister. Man åker upp till 84 eller 82 våningen där man får titta ut över hela Manhattan och ta kort m.m. Det är riktigt fräckt!
Sedan börjar resan ner, och även på vägen ner är det kö. Då förstår ni vilken turistfälla det är.

Times Square
Gå hit när det är mörkt, annars försvinner glansen av det avsevärt. Det finns massor med goda restauranger här också, och en riktigt stor leksaksaffär - Toys R Us. Värd ett besök bara för sakens skull.



Madison Square Garden

Om du får chansen så måste du se NY Rangers i Madison Square Garden, eller kanske Knicks. Hockeybiljetter är riktigt dyra, men det är det värt och när man åker till New York får man ha inställningen "Once In a Lifetime".
Det är upplevelse att få se cirka 20 000 ställa sig upp och sjunga nationalsången med sådan passion. Jag fick faktiskt gåshud. Och presentationen av matchen är fantastisk, men massor med roliga bilder och hejaramsor. Tyvärr slipper man inte undan den klassiska amerikanska hockeymusiken, ni vet "Du-du-du-du-du-du-du" i högre och högre tonart.
Minus för Rangers ingång, inget vidare fräck.



Macy's
Vi gick till Macy's på 151 W 34th Street. Det är en upplevelse att åka dit (och Victoria's Secret och Forever21 ligger nära). Det är bara fräckt att göra det liksom, det finns massor med fina kläder, väskor - allt!

Forever21
Om du ska gå till Forever21så ska du gå till den som ligger nära Macy's på 151 W 34th Street. Den i Soho har inte alls lika bra utbud som denna, Soho's är mycket mindre och har mindre grejer samt sämre ordning. Så bli inte besviken om du först besöker Soho's Forever21, utan åk till 151 W 34th Street.

Central Park
Vi var inte här så mycket, satt bara och tog det lugnt andra dagen. Men det är en väldigt fin park och om jag åker dit någon mer gång (om jag ska, jag ska ju flytta dit) så ska jag utforska parken mer.



Rockefeller Center
Rockefeller Center är en jättehög byggnad och utanför ligger en mini-is-rink som man kan åka skridskor på. Jag hade blandat ihop den med den rinken som ligger i Central Park, så när jag såg Rockefeller Center blev jag lite nedstämd. Rinken är kanske 20-30 meter lång, och 15 meter bred. Så inget att skryta med. Också en been-there-done-that-sak. Säkert fräckare vid jul då en stor julgran står där.



Fifth Avenue
Här ligger alla stora modehus; Gucci, Armani öppnar snart och även Plaza hotell ligger här. Det är en del av Upper East Side, har jag för mig. Det är en jättevacker gata, och nästa gång jag åker dit ska jag gå utmed Central Park mot The Met och se hela Upper East Side (hallå, gossip girl in my heart, men inte i min familjs). Men nu gick vi åt andra hållet, mot Abercrombie and Fitch som ligger mitt emot Gucci. Det var kö in i butiken, som jag har berättat. Ja, Fifth Avenue är en riktig stekargata.

Century21
Åh ge mig. Detta har jag berättat om tidigare. Century 21 ligger på 22 Cortlandt St # A, precis bredvid Ground Zero. Det var helt fantastiskt kul att gå dit. Här säljs Dolce & Gabbana, Ralph Lauren, DKNY och alla accessoarer du kan tänka dig. Det är jättebilligt, oftast mer än 50% rabatt på ordinarie pris.
Dit bara måste du åka, för det är en upplevelse. Men tänk på att du måste ha tid att kunna leta bland kläderna. Det går inte bara att gå dit och tro att allt ska uppenbara sig för en - gräv!



Broadwaymusikal
Detta är en upplevelse som måste göras, men precis som med New York Rangers så är det dyrt. Men ni vet inställningen - Once in a lifetime! Vi var på The Lion King, en klassiker på Broadway. Men ska jag vara ärlig så tror jag att det kvinnliga könet uppskattar denna sorts underhållning mer än män. Så var det i alla fall i min familj.
Men det är bra kulisser, scenkläder, grymt bra sång och bra skådespelare.

Kommentarer
Postat av: KelocC

Mys med snö ;D

Sanning bara:) Hihi tack ;D

2008-11-16 @ 15:27:45
URL: http://kelocc.blogg.se/
Postat av: elin

Svar: Japp jag bor i varberg. Helt ok att bo här. Men ibland skulle jag vilja bo i göteborg eller sthlm. Alla vet allt om alla här typ.

2008-11-16 @ 15:41:11
URL: http://thedancer.blogg.se/
Postat av: linnea

åh vad jag vill dit!

sanna, du råkar inte vara ledig ikväll?

Devote lottade ut 10 biobiljetter men än så länge är vi bara 5 stycken varav det är en av dem som vann biljett, så om du har tid och lust kom till bergakungen 18.20, bion börjar 18.50! Du är ju inte devotare, men du har ju varit ;)

2008-11-16 @ 16:16:08
URL: http://linneah.devote.se
Postat av: linnea

Å, tråkigt!! Hittar INGEN som kan gå, så himla onödigt att 5 biljetter bara kommer gå åt skogen, hoppas några fler dyker upp ändå :( !



jag kan vilken dag som helst, säg bara till när du har tid :)!

2008-11-16 @ 16:29:59
URL: http://linneah.devote.se
Postat av: linnea

har du? jag har inte fått någon add! eller vad det heter... ska jag adda dig istället?

2008-11-16 @ 16:42:31
URL: http://linneah.devote.se
Postat av: sarah

okej, låter bra :)

kram !

2008-11-16 @ 17:21:14
URL: http://systerlycklig.se
Postat av: Anonym

Hallå tjejen! Nu har jag och Bettan läst igenom det mesta av din blogg. Första gången vi är och tittar på en blogg förresten. Vad fint det är här!

Puss o kram PoB

2008-11-16 @ 17:42:53
Postat av: e

tycker jag med :D

tack så mkt

2008-11-16 @ 18:06:56
URL: http://stealparisattention.blogg.se/
Postat av: Anna

Åh! Jag har länge haft en stor längtan efter att ut och resa i världen och New York har varit på min lista ända sedan jag blev förälskad i Gossip Girl också.. jag kan bara säga att jag blev ännu mer sugen efter detta inlägget och ännu mer frustrerad eftersom det inte finns någon möjlighet för mig att åka dit. Men jag ska absolut dit nångång! :D Du skrev i parantes att du skulle flytta dit, är det något bestämt eller en dröm?



Svar på din kommentar i min blogg: Jag tror det är många som tar det för givet, att man inte riktigt tänker på att man slappar till sig när man väl "sitter säkert". Men som du säger.. man får försöka för det gynnar faktiskt alla. Man mår så mycket bättre när man är fin och trivs med sig själv. :)

2008-11-16 @ 18:57:59
URL: http://alterica.blogg.se/
Postat av: emelie

Hej!



Jag gör ett arbete om USA, och i det arbetet ska man resa runt i USA, i fantasin. Och då undrar jag, om det går att åka skridskor i rockafeller center året runt? :)

2008-11-16 @ 20:55:34
URL: http://emeliiee.devote.se
Postat av: Anonym

måster säga att jag hatar dig massor! Fyfan vill också jobba i USA!! va e de du jobbar me?

2008-11-16 @ 21:00:47
Postat av: sanna svarar

Anonym: Jag jobbar inte i USA, jag var där på semester ;O

2008-11-16 @ 21:41:09
URL: http://sannasrum.blogg.se/
Postat av: Louise

Vad stod dollarn i när du åkte dit ?

jag var ju i usa hela sommaren och bara älskar Macy`s och victoria secret. Där vi bodde fanns det två stora victoria butiker en med lite kläder också.

Du var aldrig inne i Hollister? Min personliga favorit! Kram

2008-11-17 @ 19:00:33
URL: http://louisejemtfelt.devote.se
Postat av: Anonym

vidrigt med konsumtion hetsen. shopping är ingen syssla eller inte intresse.

2008-11-17 @ 20:13:23
Postat av: sanna

Anonym: Tråkigt att du inte vågar stå för dina åsikter och skriva ditt namn. Man tar inte dina poetiska rader (estet?) speciellt seriöst när du är anonym...

2008-11-17 @ 22:45:31
URL: http://sannasrum.blogg.se/
Postat av: Emmeline

Jätte bra guide om man ska till New York.

2008-11-19 @ 10:58:19
URL: http://metrobloggen.se/fashionbyme
Postat av: Sofia

Världens mest underbara stad! Century 21 kan lätt vara den bästa guldgruvan som finns!

2008-11-19 @ 11:18:41
URL: http://luckyone.blogg.se/
Postat av: Jessica

Åh härligt!

Jag ska dit snart, i december :)

2008-11-19 @ 12:13:04
URL: http://jessicatn.blogg.se.
Postat av: Maria

Vad sugen jag blir på att åka tillbaka till New York när jag läser din guide!

2008-11-19 @ 12:30:19
URL: http://malanie.blogg.se/
Postat av: anna

Åh, underbara minnen jag får! Vill tillbaks NU!

2008-11-19 @ 16:43:04
URL: http://skaninginorrland.blogg.se/
Postat av: Klara

Chinatown är läskigt. alla äckliga, levande skaldjur. haha

2008-11-19 @ 17:02:37
URL: http://klarawiren.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Åh, älskar informationen du har skrivit om, tack!

2008-11-19 @ 18:10:00
URL: http://nathal.blogg.se/
Postat av: sara

var i ny nyligen, hur länge var du där? älskade staden, skulle vilja bo där en period i mitt liv!

2008-11-19 @ 18:20:02
URL: http://littlenova.blogg.se/
Postat av: Klara

hahaha. nej jag trodde dom va döda sen upptäckte jag att jag stod mitt i ett hav av sprattlande krabbor. haha jag dog!

2008-11-19 @ 18:35:25
URL: http://klarawiren.blogg.se/
Postat av: ebba

gud vad roligt det låter!! tack så mycker för alla tips, ska kanske dit på sportlovet!! så tack så mycket! :) om du har fler tips är det bara att höra av dig på min blogg!!

2008-11-19 @ 18:51:12
URL: http://fashionwithe.blogg.se/
Postat av: Sandra

bra tips :) ska dit nästa år!

2008-11-19 @ 21:23:05
URL: http://nordengren.blogg.se/
Postat av: P U S S Y D O L L

ÅÅÅÅ! Ska dit i vår för första gången. >_< Min kompis var nyss där, och nu längtar jag ännu mer! :D Musikal är ett måste för mig. Hehe. ;) När var du i NY? Mellan vilka datum? Vill läsa i din blogg. ^^

2008-11-19 @ 21:34:21
URL: http://pussydoll.blogg.se/
Postat av: Antha

Synd att du inte tyckte om Soho så mycket. Hela The Valley är ju visserligen fantastisk men jag tycker speciellt om Soho. Visst är shoppingen samma som i övriga New York om man bara ser de stora märkerna och kedjorna men det gömmer sig en massa cola, udda butiker och second hand affärer där också. För att inte tala om husen, caféerna och miljön.

2008-11-19 @ 22:49:31
URL: http://nyckelflickorna.blogg.se/
Postat av: Buy or Sell - Den största bloppisen!

du har en väldigt fin blogg, synd att txten var så lite i pratbubblorna, så man int kunde läsa den..

Ha det bra!

2008-11-19 @ 23:00:55
URL: http://buyorsell.blogg.se/
Postat av: Karin

Bra guide, men varför i hela fridens namn shoppade du på H&M om du e från sverige???

Mvh Karin

2008-11-19 @ 23:18:58
URL: http://karinfagerblom.blogg.se/
Postat av: Sandra

Vill också dit!! Min dröm!!

2008-11-20 @ 10:01:14
URL: http://sandrolin.blogg.se/
Postat av: Linnea

Åh jag har varit så ressugen på sistone och det minskar inte direkt när jag läser det här, jag vill definitivt åka till NY någongång i mitt liv!

Är alltid roligt att läsa om vad andra tycker är bra och dåligt, man kanske också hittar något som man inte tänkt på innan :)

2008-11-20 @ 12:15:58
URL: http://linneawillman.blogg.se/
Postat av: Emma

Åhh, jag var i New York förra hösten och när jag läser det här inlägget så kan jag inte hjälpa att längta tillbaka. Staden är underbar!

2008-11-20 @ 13:10:03
URL: http://emaj.devote.se
Postat av: najjo

ÅH, jag ska nog tvinga mina föräldrar så att vi kan åka till New York!!! DEt verkar så otroligt kul och mysigt...

2008-11-20 @ 15:35:11
URL: http://najjo.blogg.se/
Postat av: fannybunny

jag vill med dit:'( lite smått avundsjuk är jag XD

2008-11-20 @ 17:16:02
URL: http://fannyutanstorbokstav.blogg.se/
Postat av: pelle

Vilken rolig guide, jag tycker hockeyn lätt rolig! Inte för att jag är vidare intresserad egentligen, men jag säger precis som dig; en cool upplevelse.



Skitroligt inlägg, verkligen!

2008-11-20 @ 18:13:55
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: Malin

Det finns otroligt mycket fin konst inne i FN-byggnaden och om man är intresserad av världspolitik så är de guidade turerna jättetrevliga!

2008-11-20 @ 20:31:37
URL: http://piccadillytears.blogg.se/
Postat av: Nadja Evelina

Åh, vad advensjuk man blir!

2008-11-20 @ 20:38:27
URL: http://nadjaevelina.blogg.se/
Postat av: Kristina

Åh shit vad sugen jag blev på att åka till new york. Synd bara att det kostar så himla mycket plus att jag måste betala allt själv.

2008-11-20 @ 20:40:19
Postat av: zombie

Gud va roligt! Vill så gärna åka dit! Tack för tipsen, det behövs nog om man väl åker dit :)

2008-11-21 @ 08:13:18
URL: http://imzombie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0