Nattaxans följetong

Minns ni att jag var arg på McDonalds som har nattaxa? Well, när vi åkte till Uppsala förra helgen så diskuterades detta ganska flitigt mellan mig och Joakim, som även har kommenterat inlägget lite väl spydigt måste jag säga.
However, jag är nog Lerums mest envisa, och därför var det ju tvunget att jag på något sätt skulle gå med vinst ur debatten. Och ja, det tycker jag väl att jag gjorde. För vi var nämligen på Burger King två gånger under Uppsala-vistelsen, och jag kände mig tvingad (av mig själv) att fråga dem på Burger King om även de har nattaxa. Vilket de inte har...
Så jag vet inte, men jag tycker bara att det bevisar att nattaxa inte behövs, speciellt inte på grund av OB-lön. OB-lönen borde väl ändå dras ner en hel del nu under lågkonjunkturen?

Vi kan alltså dra slutsatsen;
Många tycker det är okej att McDonalds har nattaxa (alltså att det är dyrare med maten på natten).
Andra (jag själv däribland) tycker att det är dåligt att man inte får reda på det förrän man ska betala.
Samtidigt så finns det nästan inga andra affärssorter som kör på samma; kläder är inte dyrare på helgen/kvällen när man har OB, ICA lägger inte på pengar när personalen tjänar extra för obekväm arbetstid. För att dra några exempel alltså. Inte ens Burger King har detta, personalen på BK hade inte en aning om vad det ens var! Och det bevisar ju bara att det inte behövs!

Jag tycker helt enkelt att jag har rätt; McDonalds borde inte ha nattaxa och om de mot all förmodan ska ha det så borde det vara skyltat, skyltat, skyltat!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0