Ziplining – Susa fram genom luften som stålmannen

Som jag har nämnt tidigare så vill jag göra en Bucket List. Jag har redan en sådan, fast endast med platser som jag vill besöka. Jag skulle vilja ha en om saker jag vill göra också. En sak som kommer till mig är ziplining!
Alltid drömt om att flyga fram genom berg och dalar? Tycker du att hängflygning och BASE jumping verkar lite för våghalsigt? Då är ziplining det perfekta och säkra alternativet för dig. Med linbanor som sträcker sig från 30 meter upp till flera kilometer har du möjligheten att svischa fram genom luften i över 150 km/h. Vare sig du föredrar att åka upp-och-ner, superman-style eller tillsammans med vännerna finns något som passar alla. Här har vi tagit fram en lista på några av världens bästa ziplines där du far fram över floder, skogar och bergstoppar. Kanske får du till och med en glimt av kinesiska muren i förbifarten. Om du känner suget efter spänning kan t.ex. Amex Travel hjälpa dig att boka resan.



Inspiration från weheartit.com


Icy Straight Point, Alaska
I Hoonah, Alaska, ligger ZipRider - världens största linbana. Under 90 sekunder flyger du som ett jehu 400 meter över Alaskas hav och skogsklädda berg med en genomsnittsfart på 100 km/h. Den hisnande färden sträcker sig över 1500 meter och man kan åka upp till sex stycken samtidigt.

Gravity Canyon, Nya Zeeland
Om du längtat efter att få leka stålmannen på riktigt ända sedan barnsben är det bara att packa väskorna och hoppa på första bästa flyg till Taihape i Nya Zeeland. Här hittar du Mokai Gravity Canyons Flying Fox där du åker med huvudet före i toppfarter uppåt 160 km/h. Banan är ungefär 1 km lång och stålmanspositionen gör att du får en fantastisk vy på 200 meters höjd.

Arenal Volcano Park, Costa Rica
Den nästan 3 km långa färden sträcker sig över en rad linbanor som tar dig genom jungeln, över Arenalsjön och rätt förbi den aktiva Arenalvulkanen. Sky Trek, som den heter, är en del av ett större system som också inkluderar en Sky Walk längs djungelbroar och en open-air-gondoltur som tar dig upp genom trädtopparna.

Whistler, British Columbia
Om du är i BC och har tröttnat på skidorna eller hikingen är det bara att spänna fast dig i en av de 5 linbanorna och njuta av utsikten. Whistlers zipline är öppen året runt och vyerna skiftar med årstiderna. På vintern far du fram över snötäckta gamla skogar och frusna vattendrag, och på sommaren blomstrande grönska och forsande bäckar.

Åre, Sverige
Under 2007 invigdes Åres Zipline-park som är den största i Europa med sina åtta linbanor. De har alla olika svårighetsgrader och den längsta banan är 360 meter lång. Här susar du ner för Åreskutan och far fram och tillbaka över Susabäcken.

Är ziplining något ni skulle vilja testa?


Detta är ett sponsrat inlägg.

Kommentarer
Postat av: lina'

Nej men vad coolt! MEn läskigt haha.. hade nog inte vågat göra sånt över havet :o

btw vet du varför min text på min blogg är så liten? har ändrat till storlek 14px eller något, och det blir större när jag förhandsgranskar designen. Men när jag går in på bloggen så är den fortfarande pytteliten trots att jag sparat texten som 14 px! :o

Svar: Hej, kan bara se att du ändrat nav till 14px, det är under .entrybody som du ska ändra, och där står det 10px i dagsläget (:
sannas rum

2013-09-17 @ 14:39:35
URL: http://linasfoto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0