VS Sheer Love

 
 
När vi var på Landvetter för att åka på vår semesterresa så var det givet att jag skulle göra ett besök på Victoria's Secret! Jag blev dock besviken. På mycket. Tyckte utbudet var himla tråkigt, och givetvis fanns inte Mango Temptation som jag hade luktat och siktat in mig på. Till slut blev det en parfym i form av Sheer Love. Tänkte att den luktar ju längre än vad en mist gör, och parfym älskar jag!
 
Men vet ni vad som vad det värsta? Det var att mammor köpte smink till sina flickor som stod och drog i dem med händerna fulla av lipgloss, mists, parfymer och liknande. De var väl ca 12Ocm långa, och både jag och Roberto gissade att många inte var äldre än 8-9 år. Visst, smink är intressant och jag var också intresserad av smink när jag var liten, men det var ju inte riktigt smink som jag lekte med när jag var 9 år! Jag blev uppriktigt illa till mods och ledsen över dessa små tjejer. Det va två tjejor som var där med sina mammor, den ena kanske var 12 år, den andra 1O. 1O-åringen stod och skröt för 12-åringen om att hon minsann skulle få flera mists och dessutom smink. Jag ville typ ta ett snack med mamman.
 
Fine, att det är en hype på Victoria's Secret i Sverige på grund av exklusiviteten och att det inte går att komma åt speciellt lätt. Men att det går ner i såpass låga åldrar känner jag är lite over the top, och jag blir ledsen! Barn ska vara barn, det spelar ingen roll om mamma bloggar, syrran bloggar eller varför man nu låter sina barn sminka sig i den åldern; barn ska vara barn! Håller ni med? 

Kommentarer
Postat av: rebecca

håller helt med dig om det där.. det är ju så mycket som har krupit ner i åldrarna också, hemskt.. får verkligen en klump i magen och blir mörkrädd på riktigt.. usch!

Svar: Ja jag håller med. Barn är vackra som de är, de ska inte använda en massa smink. Det ger absolut inte rätt signaler tycker jag. Mådde seriöst fysiskt dåligt när jag såg dessa små barn gå runt där på Victoria's Secret. Usch, nä. Jag gillar det inte. Mina barn ska vara barn så länge det går, jag tänker uppmuntra dem så att de inte känner att de behöver smink, och jag ska definitivt inte köpa smink till min unge innan han/hon fyllt 15 år. Innan dess får de väl köpa själva i så fall, då jag inte gillar förbud, men jag tänker inte uppmuntra mina barn att använda smink i för låg ålder genom att betala det för dem.
sannas rum

2013-07-26 @ 20:12:51
URL: http://bexkan.blogg.se
Postat av: Tilde R

Åh, Victoria's Secret!!
Har själv egentligen ingenting emot att barn har smink, tycker de ska få välja lite själva men tråkigt när de beter sig så mot varandra. När dom skryter om vad dom får så har det ju gått alldeles för långt!

Svar: Jag tycker att 8-9 år är i yngsta laget. Jag tycker inte att barn ska ha smink faktiskt. Har jobbat en del inom skolfotobranschen och har sett barn som är ca 7 år och har ögonskugga, mascara och läppstift. Där tycker inte jag att det är okej för fem öre. När man är såpass liten så bestämmer man oftast inte själv heller, utan man lyssnar på kompisar, media och TV. Jag tycker inte det är rätt att bara för att en 10-åring tillåts titta på till exempel Sex and the City så ska hon/han ha smink osv. Jag tycker inte man ger rätt signaler till barn om man låter dem använda smink i sådana låga åldrar. Däremot efter ca 13 år, då tycker jag det är okej. Barn är barn och de är vackra som de är!
sannas rum

2013-07-26 @ 20:14:04
URL: http://tilderagnarsson.blogg.se
Postat av: Charlotte Andersson

Gud, man blir rädd när man hör/ser något sådant! Alldeles för ung ålder!

2013-07-26 @ 22:37:42
URL: http://lottebloggar.blogg.se/
Postat av: Anonym

Håller med!

2013-07-27 @ 08:33:31
URL: http://linaohlsen.se
Postat av: linah brown

ja ba älskar din blogg,
designen, bilderna, allt e så fint :D :d

Svar: åh gulledig, tack :)
sannas rum

2013-07-27 @ 18:03:50
URL: http://broownskin.blogg.se/
Postat av: Ditte

Håller helt med dig. Jag tycker barn skall få vara och våga vara barn. DEt var så bra på Svenska Skolan i Beijing och det sa eleverna också; de vågade leka och vara utan smink fastän de var 13 år....Så skönt!
UNdrar när föräldrar skall våga säga NEJ......DE kan ju inte börja med det när barnen blivit 15 år. Puh!
Och vad gäller V. S. så har jag också blivit besviken. Väl överreklammerat stundtals. Men jag har besökt en av butikerna i N.Y. och handlade lite, tonvikt på lite. Men inte var det så speciellt.....

Svar: Ja men samma här, har varit på VS i New York och även flera butiker i tex Florida och Charleston. men det är ju inte så att man kommer in i ett paradis, det skulle inte jag säga. Då är jag mer för till exempel Topshop på Oxford Street tex. Det är samma med tex Abercrombie & Fitch tkr jag. Och med allt det andra håller jag med också, det är så tråkigt att barn redan från början får uppfattningen om att det är vad som krävs av dem för att bli accepterade och populära...
sannas rum

2013-07-28 @ 17:11:05
URL: http://akker.blogg.se
Postat av: Elina

Åh deras parfymer är underbara!!! Men synd att vissa inte sitter kvar länge..

Svar/ Tack! :)

Svar: Ja, men de sitter i alla fall längre än mists ;P
sannas rum

2013-07-31 @ 13:44:06
URL: http://pinksbabykin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0