Avslappning

 

Åh, nu var det allt bra längesen jag var på spa! Mamsen och jag brukar åka lite då och då, till olika kurorter och spaanläggningar här på Västkusten. Vi har bland annat varit på Smögens Havsbad, Art Garden Spa, Stenungsbaden och Asia Spa i Varberg. Åh, jag älskar verkligen att bara få ta det lugnt en dag eller en helg och sortera ut tankarna, slappna av och komma tillbaka till verkligheten som en helt ny människa! Det är som balsam för själen, skulle man kunna säga.

Jag vill jättegärna utforska lite fler anläggningar, i och med att jag verkligen värdesätter sådana här typer av upplevelser. Jag behöver egentligen ingen behandling när jag är där, det som finns på spaat i sig brukar ofta vara av mest intresse för min del. Till exempel Art Garden Spa här i Göteborg - de har så otroligt mycket saker som inte räknas som behandling (som man får köpa till), utan som ingår i själva spapaketet i sig. Ljusterapi, mörkerterapi, bastu, isbad, bubbelpool osv. Likadant har det varit på de andra anläggningarna jag har varit på; det finns ju minst en pool och lite annat smått och gott, vilket räcker gott och väl för mig. Dock har jag upptäckt att när jag är där så hamnar jag som i dvala och kan somna i vilken position som helst. Oftast räcker det att jag bara sätter eller lägger mig ner någonstans så tar sömnen vid väldigt kort därefter.

Om man är intresserad av att åka så finns det givetvis en hel del information att få på nätet, via både hemsidor och bloggar, men här hittar du en lista över spa hotell i Göteborg som kan komma till användning om man skulle vilja skämma bort sig själv under dag eller en helg. Där jämförs priser och dylikt, så då kanske det blir lättare att välja vad man ska ta i spadjungeln. Som sagt så brukar man ju få köpa till en behandling om man så önskar, men på de anläggningar som jag har varit så hade jag nöjt mig med det som finns att utnyttja för alla hotellgäster - och därmed behöver en vistelse inte bli jättedyr. Brukar ni åka/gå på spa? 



Detta är ett sponsrat inlägg.
 

Kommentarer
Postat av: Ditte

Vad härligt! Jag gillar också Spa, men behöver inte heller så mycket "behandling."
I Peking var jag iväg någon gång i månaden men här hemma blir det inte så ofta, tyvärr. Hassseludden Yasuguragi här i Stockholm,(japanskt) i Nacka, har jag besökt ett par gånger och då bott över natt. Och sedan Sturebadet och Centralbadet över dagen. Men jag skulle vilja göra det oftare....
Och mysigt att du var där med din mamma!
Kramar!

2013-07-01 @ 21:22:21
URL: http://akker.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0