Från semesterbild till julkort

Julkort älskar väl alla att få hem i brevlådan och eftersom de är så populära finns det också en mängd olika varianter. Köpt eller hemmagjort, runt eller fyrkantigt, med eller utan tomte, pop-up eller plant, listan kan göras lång.

Jag antar att de mest traditionella julkorten är de med snölandskap och tomtar på och de finns ju att köpa i de flesta affärer. Samma kort år ut och år in och därför tyker jag att de ofta känns opersonliga och tråkiga. Nej, ett julkort som får mottagaren att känna sig speciell och inte en i mängden är mycket mer uppskattat. Skicka årets julhälsning med ett originellt julkort.

Har du en digitalkamera har du säkerligen också en mängd bilder från tidigare semestrar att välja på. Det är bara att sätta sig ner opch sålla ut de som ska göras om och designa personliga och lite annorlunda julkort, inte nog med att det är kul att bläddra igenom alla gamla nostalgiska kort, det är kul att göra om dem lite. Nedan hittar du några förslag. 

Semesterbilderna är vackra i all sin enkelhet och vem som än får dem skulle bli glad, tror jag, det skulle i alla fall jag själv bli. Risken är dock att det mer känns som ett vykort och inte ett julkort som är meningen.



En God Jul-hälsning i käck text förvandlar helt plötsligt glassbägaren från Grekland till nyårslika raketer.
Texten gör att fokus hamnar på tomteblossen och för tankarna till vinter istället för sommar, eller hur?



Min klassiska ”knä-på-stranden” bild blir som ny med en tomtenisse på vardera knä och liten julhälsning.

         
Ovanstående kort kan fortfarande kännas opersonliga då de egentligen skulle kunna ha skickas från vem som helst, alla har kanske inte varit inne på Facebook eller min blogg och sett dem. Självklart framkommer det av min lilla hälsning på baksidan men jag tänkte ändå att man bör satsa på ett kort där jag själv figurerar för då är det inget snack om saken. Vill man att den äkta julstämningen ska infinna sig passar en semesterbild från vintertid alldeles utmärkt och än roligare blir den med tomtar som hör julen till.


Hur ska dina julkort se ut i år? Om man vill hinna tänka ut något personligt men även finna tid till att göra dem är det nog dags att sätta igång. Finns det ett härligare sätt att kicka igång julsäsongen på? 

Kommentarer
Postat av: charlotte

Kul inlägg! :)

2012-11-07 @ 21:19:52
URL: http://charlottethoren.blogg.se
Postat av: Johanna

Vilken bra och kul idé! :) Jag tycker att det är väldigt kul att pyssla ihop egna julkort med lim, fina papper, glitter osv också, blir också lite mer personligt! :)

2012-11-07 @ 22:20:06
URL: http://legenwaitforitdary.devote.se
Postat av: Amandah

Hejsan Sanna. :)
DU har fått en award av mig. Kika in här om du vill veta mer om det; http://exeggutor.se/2012/november/i-your-blog.html

Kramisar

2012-11-08 @ 07:44:20
URL: http://exeggutor.se
Postat av: Sanna Ström

Vad gulliga kort! :) Det får en verkligen att längta efter julen då man ser dessa julkort :D Kram på dig & hoppas att du får en toppen dag!

Svar: Åh vad du är söt, tack så mycket (: Detsamma!
sannas rum

2012-11-08 @ 10:13:06
URL: http://ssannastrms.blogg.se
Postat av: pia

...tänkte ta tillvara på snön, ta ut barnen å fota ett lite juligt kort, det regnade inatt och snön är borta idag, så nu är idéerna lite slut...får ta inomhus... :-)
fin blogg!

Svar: Åh vad oskönt, men det blev säkert fina kort ändå (:
sannas rum

2012-11-10 @ 15:57:07
URL: http://baramittlillahem.tumblr.com
Postat av: Linnea

Grymt fin blogg! Ha en bra kväll ♥

2012-11-10 @ 23:03:23
URL: http://www.linneastoor.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0