Generella Macintosh-tips

Fick en fråga om jag inte kunde göra Mac-tips, för er som precis har skaffat Mac och inte riktigt förstår er på det. Så here we go, med lite av tipsen som jag tycker är viktiga när man har en sådan extraordinär dator! Haha.

» Kortkommandon på styrplattan Gå in i din Systeminställningar och tryck på Styrplatta. Där kan du välja olika kommandon för vad som ska hända beroende på hur många fingrar du har och använder på din styrplatta. Jag har ju till exempel att jag kan dra med två fingrar, och då scrollar jag ner för sidan - det är grymt! Här fixar du också så att du kan högerklicka osv.

» Command = Control På en PC har vi Control, som man använder till olika saker. På Macen har du istället Command eller cmd, och det är Macens Control-tangent kan man säga. Alltid bra att veta!

» Snabel-A På en Mac gör du snabela genom att trycka på ALT + 2. Den sitter bredvid Command-tangenten, alltså blir det ganska annorlunda mot hur du gör ett @ på en PC.

» Ett personligt skrivbord Man kan lägga till egna ikoner i docken om man vill, om man tycker att de vanliga är för tråkiga. Hur man gör det, hittar du här. Jag gjorde en film om det, så den kan du kolla på!

» Se till att programmen du laddar ner är till Mac Om du laddar ner från till exempel download.com {där du kan hitta VLC m.m.} så spelar det ingen roll, för du kan bara ladda ner Mac-kompatibla program. Vilket är toppen. Alla andra program måste du kolla så att de finns till Macintosh.

» Använd en bra webbläsare Internet Explorer blir ett minne blott med Mac, då det inte är kompatibelt med Apples produkter. Ursprungswebbläsaren på en Mac är Safari, och det är en smaksak, men vad jag har hört så är blogg.se och Safari inte jättebra kompisar {radavstånd, byt rad m.m. funkar inte}. Ladda istället ner till exempel Firefox eller Google Chrome.

Detta var allt för den här gången, nästa gång ska jag tipsa om vad du kan göra, utseendemässigt, med din fina lilla Mac.




Kommentarer
Postat av: Karolina

bra tips sanna! :)

2012-05-22 @ 18:49:44
URL: http://bykarolinaa.blogg.se/
Postat av: Erika

Jätte bra tips :D

2012-05-22 @ 19:06:21
URL: http://erikaeh.blogg.se/
Postat av: julia [fotoblogg]

MACBOOOOOK<3333 vi ska köpa ny mac till sommarn, vran sm vi har nu är snart 4 år och inte så väarst seg. köpte en pc vid jul och den är redan segare än macen. hahahaha pc suger

2012-05-22 @ 20:39:03
URL: http://juliafotar.blogg.se/
Postat av: Charlotte

Rolig idé med lite tips! Har själv funderingar på Mac och eftersom jag alltid använt PC så är man ganska nollad när det gäller Mac. Hehe..

2012-05-22 @ 22:09:34
URL: http://lottesvarld.se
Postat av: Natalie

Åh vad jag skulle vilja ha en macintosh!

Men de är alldeles för dyra för mig, haha c':

2012-05-22 @ 22:13:03
URL: http://nanoko.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0